Vágó Piros Vágó Piros
Class FM műsorvezető rovata

A hat éves Zalán édesanyja és a Class Fm műsorvezetője.

Posztok:

   1 2 3   

Vágó Piros: Anya, engedj el!

Zalán a vakáció utolsó pár napjának valamelyikén barátokkal ment strandolni. A kis pénztárcájába raktunk pénzt, direkt nem a kísérő felnőttnek adtam, hogy tudja fizetni a strandolás költségeit. A lelkére kötöttem, hogy csak annyit költsön, amennyit muszáj és ne hozza haza diadalittasan a fél strandcuccos bódét. 

Vágó Piros:Választás előtt

"Áiesz-áiesz-áité…"- a francia imparfait ragozását valamikor az 5.-6. osztály tájékán tanultam a Rajk László Általános Iskola (ma Gárdonyi Géza Iskola) francia tanárnőjétől, Márta nénitől. Ezt és még sok minden mást. Amit ő tanított, az az alapom a franciában, mindennapi gyakorlás híján nagyjából ennyi maradt meg.

Vágó Piros: Zalán új barátja

A nyáron igyekeztünk Zalánnak szép élményeket biztosítani, hogy legyen neki is, nekünk is miből töltekezni a következő nagyobb pihenőig. Mindenképpen a nyár pozitívumai közé tartozik, hogy időközben bemacskásodtunk. Egy 11éves kandúrt fogadtunk örökbe, nem kis tanakodás után. Habár nehezen tudok úgy elmenni egy kutya vagy macska mellett, hogy ne simogassam meg,... tovább »

Vágó Piros: Nyár a gyerekkel

Éljen, ÁCIÓ van! Már csak a VAK választ el bennünket attól, hogy kitörjön  a nyári szünet, rajtunk, szülőkőn meg a kb. 10 hétre állandósuló nyár-para…  Legalábbis a családok jó részében innentől indul a sakkozás, hová tegyék a gyerekeket, hogy nekik is jó legyen és a család se menjen tönkre anyagilag.

Vágó Piros: A Nagy Iskolaválasztó

Ha már a múltkor az oviválasztásunkat meséltem el, gondoltam, következzék az iskolai menetünk.

Vágó Piros: A környék legrosszabb hírű ovija

Nemrégen egy kis Nógrád megyei település egyik óvó nénijével beszélgettem. Elmesélte, hogy árgus szemekkel kell figyelniük, hogy a szomszéd település óvodáiban milyen újításokat, változtatásokat vezetnek be, mert ha nem követik ők is a trendeket, a szülők egyszerűen nem hozzájuk íratják be a gyerekeket. Végiggondolva, ez a nagyobb településeken sincs másként, ott általában körzeten vagy kerületen belül megy a versengés.

Vágó Piros: Anyaság – másodszor?

Az elmúlt pár hétben többször is nekem szegezték a kérdést, hogy mikor érkezik Zalán kistestvére. Miután évek óta nem volt téma a testvér, most megint elgondolkoztam rajta....

Vágó Piros: Gyerünk a moziba be...?

Nemrég elmentünk megnézni a Visszatérő című filmet. Sejtettem, hogy számomra nem lesz sétagalopp, de a férjem kedvéért bevállaltam – végül kábé a film felét láttam csak. Végigültem ugyan, de a jó részét nem bírtam nézni. Sőt, a szememet úgy fogtam be, hogy közben a fülemre is rászorítottam a kezem, sajnos azonban még így is hallottam a hörgést, üvöltést, haláltusát... tovább »

Vágó Piros: A "nemaddiga"–cipő: gondolatok a zsebpénzről

Volt nekem kislány koromban egy „nemaddiga” cipőm. A vicces névnek helyes a története is. Egyszer ugyanis nagymamám Alföldön élő testvérei eljöttek hozzánk látogatóba, és egyikük egy nagyobb összeget akart adni nekem zsebpénz gyanánt. Tipródtam rendesen, hogy mit is csináljak. Nagymamám látva kínlódásomat, biztatott, hogy mondjam azt: „Nemaddiga’!”.

Vágó Piros: Ünnepek újratöltve

Megfigyelték már, hogy a gyerekek jó érzékkel mindig valami fontos esemény előtt betegszenek meg? Nyilván egy betegség sosem jön jókor, de azért ilyenkor a pech átváltozhat a szívás minősített esetévé.

   1 2 3   

X
EZT MÁR OLVASTAD?