Sziasztok!
Akkor egy kicsit részletesebben.
Egy ideig én sem voltam. Kb. 10 napig voltunk Miskolcon. 3-án indultunk. Háát az eleje izgalmasra sikeredett. Ugyanis még 30-án, hétfőn este volt egy kis hőemelkedése Korinak. Azt hittük a fogacskáktól, ugyanis neki is jönnek folyamatosan. Kedd délutánra azonban 38,2-re kúszott fel. Jött a lázcsillapító, beszéltem a dokival azt mondták csak csillapítani kell, ha 39 fölé kúszik akkor menjünk. Szépen le is ment estére 37,2-re. Hajnalban ébredt, úgy 3 körül szerdán, éreztem forró a kis teste, 39,3 ! Adtunk kúpot, ami reggelre megint levitte 37, 3-ra, de mondtam nincs mese irány a doki. Na ott mondták, hogy vírusos torokgyulladás, ami a lázat is okozta. Mondták, hogy adjam még 3 napig a nurofent meg kapott Kori antibiotikumot (?!). Vírusra? Mondjuk nem nagyon értettem. Ez szerda reggel volt, mondták, ha masszivan nem marad a láza 38 felett, mehetünk Miskolcra. Azért kivártunk csütörtök délután indultunk neki. Enyhe hőemelkedése volt, de a hangulata kiváló volt. Péntek reggel már hőemelkedése sem volt. Aztán délutánra a törzse és háta tele lett kiütésekkel. Először azt hittem a hőségtől. Aztán mivel a szomszédunkban pár hete bárányhimlős volt az egyik csemete, azt hittem az. Hívtam a miskolci ügyeletet, ahol mondták a tünetek alapján 3 napos láz . Adjak feloldva napi fél kalcium tablettát, s az antibiotikumról álljunk le. Este biztos ami biztos el is vittük. Nagyon kedves volt a doktornő, mondta, hogy ez bizony a 4. gyerekbetegségnek is nevezett 3 napos láz. S nem értette a háziorvos miért nem vette észre, s vírusos torokgyulladásra (a 3 napos láz egyik jellemző tünete) miért adtak antibiotikumot? Sok teendő nem volt, mondták 2-3 nap alatt elmúlnak a pötyik. Vasárnap estére el is múltak. . Ja egyébként mondtam, hogy Korinak volt már tavaly szeptemberben is ez, erre mondta a doki, hogy ez többször is kijöhet. Játszótéren könnyen összeszedhetik a a gyerekek. Mikor hazajöttünk derűlt ki, hogy a szomszéd lépcsőházban is beteg volt 2 gyerek, szintén 3 napos láz.
Ezt a kis izgalmat leszámítva jól és gyorsan telt a miskolci nyaralás. Kori hangulatán, turbónyusziságán semmi nem látszott. Volt kertiparti, rokonlátogatás, kirándulás, játszóterezés.
Péntek délután értünk haza. Hoztunk zöldbabot, ribizlit, sóskát, tököt. Volt mit elrakosgatni.
Délután az alsó szomszédhoz megyünk szülinapi bulira. Elkezdett a lányunk társasági életet élni . Holnap Tahiba pár napra, vendégségbe. S persze ott is beleszaladunk egy szülinapba .
Nagy bánatomra drága kicsi lányunk alig eszik gyümit. Joghurtban, sütiben igen. De magában alig. Régen imádta az őszit, persze akkor még pépesítve, most próbáltam darabosan, kiköpi. De ugyanerre a sorsra jutott az eper, a málna, a dinnye, a ribizli, az alma..... . Soroljam még? Trükkök?
Próbálkozások: háát igen, én mindig azt mondom hogy 1000 %-kal (hú de nagy képzavar!) soha ne élje bele magát senki, hogy összejött a baba. Mert akkor tényleg nagy a csalódás, ha mégsem, sajnos
. Nálunk Kori akkor jött össze mikor nem is gondoltuk volna. Eltőrt az egyik ujjam, szaruhártyagyulladás lett a szememen, megjártuk oda-vissza Németországot. De egy pillanatig sem görcsöltünk. Annyi minden volt, olyan sűrű volt a hónap, hogy azt mondtuk na most tuti nem jön össze, aztán.....
, mint ahogy a lenti kis vonalzó mutatja.... Egyébként én soha nem hőmérőztem, számolgattam, tesztelgettem nyakra-főre. Szerintem nem ezeken múlik. S ahogy nagyon sokszor, sokan mondják, talán a sok drukk, görcsölés, számolgatás okozza a sikertelenséget.
Elnézést ha valakit esetleg megbántottam a véleményemmel!
Szilvi: üdv. közöttünk, hajrá nektek is! Írtam a másik topikba is, de látom nagy a pangás ott
.