Végül a Meri-féle cicákat raktuk be, mert a delfinek homályosan voltak nagyban.
De nem ez a legfőbb mondandóm.
Fioona, és tudod előre, h mellszívót fogsz használni?
Csak azért kérdezem, mert én most sem szerzek be, a fiúnál se kellett. Úgy vagyok vele, mint a digitális mérleggel leszek: ha szükség van rá, veszünk majd gyorsan egyet, de hátha egyikre se lesz szükség.
Ígértem fölösleges cuccok listáját.
Ezt rögtön ezzel árnyalnám, amit itt most írtam: lehetnek helyzetek, amikor szükség van ezekre.
De pl. a mérleg nem kellett. Vettünk egy nem digitálisat. Komolyan próbálkoztunk jól használni, de vmi gubanc lehetett, mert volt olyan jóízű szopása a fiamnak, ami után negatívat mértünk, pedig peluscsere sem volt. Egyébként sem szerettem méregetni szopi előtt, után, amikor előtte ordított, utána vagy le akartam tenni aludni vagy csak egyszerűen olyan meghitt volt a dolog, h nem volt kedvem elrontani méricskéléssel. Vannak más mutatók is arra, eleget eszik-e a gyerek (pl. kakis pelusok száma/nap), és ha nincs nagy gond, elég hetente egyszer mérni eleinte, később még ritkábban. Láttam, h jól fejlődik, ez elég volt.
Mellszívó helyett én kézzel fejtem, de csak az elején, meg nagyon ritkán egyszer-egyszer később, h legyen egy kis tartalék. De elég hamar be tud állni a tejtermelés pontosan a baba szükségletére, és ez nekem olyan megnyugtató volt, h pont annyit szív ki, h a kellő mennyiség termelődjön, h ebbe nem szívesen bolygattam bele egy idő után.
Bébikomp egyáltalán nem kell. Van ugyan, aki szereti, de én ne mjókat hallottam róla, és a biztonság kedvéért inkább kihagytuk. Szóval ki lehet hagyni, az biztos.
Zenélős, nyomogatós játékok: ezt is sokan veszik, de nem igaz az, h készségfejlesztő. Jó, annyira lehet, mint a habverő és a fakanál, de azokat nem veszed meg külön drága pénzért, és ráadásul legalább a valóság tárgyaival ismerkedik. Persze az ilyen holmikat sokszor jóindulatú nagyszülők és látogatók hurcolják be a lakásba. A nagyszülőkkel nekem sikerült zöld ágra vergődni, de persze nem könnyű. Ja, és ezektől a zenélősöktől falra szoktak mászni a szülők egy idő után.
Baba-kislámpa: nekünk olyan volt, h elvileg asszem sötét hatására kapcsolt be, de nem működött rendesen. Bababoltból, olyan kis babamintás, holdacskás volt, nem kevés pénzért, de semmi szükség nem volt rá. Pelenkázáshoz nem volt elég a fénye, a baba meg nem fé la sötétben. (Az 2 éves kor után szokott lenni, de még inkább 4 után.) Éjszakai pelusozáshoz egy kislámpa (olvasólámpa) égett. Sőt, bevallom, az első időben egész éjszaka. A kiságyra és a miénkre kevés fény vetődött belőle, de az nekem jó volt, h láttam, h szuszog, jól van stb.
Légzésfigyelőnk sem volt ui. Egy kórházi gyerekorvos ismerős mondta, h ne vegyünk. Úgy voltam vele, ha a rizikócsoportba tartozik, majd beszerzem, de így nem vettünk. Amit nem szabad, az állítólag az, amiről le tud gurulni, mert az így beriaszt, mikor a pici lemozdul róla. És azért elkavarognak elég korán a helyükről, akkkor is, ha még nem tudnak igazán gurulni.
No, ez egy regény lett. Pedig biztos nem jutott még minden az eszembe.
Azért írtam részletesen, mert címszavakban nem lehet vele mit kezdeni, egy ilyen listával.
Ja, Fioona, én ha jó márka, jól fertőtleníthető, vennék. Nem tudom elképzelni, h bármi rossz származhatna belőle.
Kóla - sztem is a mennyiség számít. Meg h mi a nagyobb baj: ha nem marad benn semmi, és a kólától meg jobban van, tud enni, akkor nyilván a kóla a kisebbik rossz.
Én most a zacskós levesekkel vagyok úgy, h tudom, nem túl jók, de ha jólesik, és egyébként nem esne semmi se jól, akkor inkább megeszem.
Meri, látom, jobb kedvre derültél mára! Örülök neki. Ha benn van már a baba, akkor azért, ha nem, akkor meg azért pihenj, ha ezt kívánja a szervezeted! Oké?
Tényleg, Viki, az új fészket belaktátok már? Vagy rögtön úgy érezted, otthon vagy?
Ha vége a jövő hétnek, csináltatok egy pociképet magunkról a kedvedért, jó?
Amúgy havonta készül uabban a pózban és uabban a ruhában kép rólam. Tök jó, szereti a fiam is lapozgatni, ahogy ő egyre nő-nő a pocimban, aztán egyszer csak már a kezemben van... Jó kis sorozat lett.
Bodzi, mire mész leghamarabb és mikor? Egy barátnőmnek volt petevezetékátfúvása, érdekes volt, olyasmit mondtak neki aztán, h még sem ezért nem jött a baba - de vhogy ezután nem sokkal csak megérkezett!
Marietta, akkor mindkettőnknek izgalmas lesz a kedd. No, amjd szerdán beszámolunk és remélem, jó hírekkel örvendeztetjük meg ezt a kedves társaságot!!!
Szorítok Neked!
No, ha ezt végigolvastátok. Bocs, h ilyen sokat... Ugye nem haragszotok?