Új privát üzeneted érkezett!

Uran4
A Te eseted üdítő kivétel, mert pontosan kimérted a fogamzás pillanatát, ezzel az egyik legfontosabb problémát megoldottad. De Te kivétel vagy. Az átlag nem ezt csinálja...
Van még néhány apró gond. Tényleg apró. A szoptatás és terhesség alatt csonvesztés van, még a legjobb vitaminellátás esetén is. Néhány hónap a szoptatás után kellene ahhoz, hogy a csontvesztés visszaforduljon, mert ebben a korban ez még megy. De a következő szülés után sincs késő. Ugyanez a helyzet a vérképző szervekkel is, a szoptatás és terhesség igen nagy (túl) terhelés, de ezt is lehet kezelni, általában csak azt találják, hogy gyakoribb a vérszegénység az ilyen terhességben. Ritkán veszélyes.
Ugyhogy, ha jól értem: Gratula.
gyuri
Szeged
 
 


Tisztelt Doktor Úr!
Egyelőre az archivum olvasásában 2004 áprilisáig jutottam, aholis egy mamának, akinek az éhomi vércukra 6,9 volt nem mertek terheléses vércukor vizsgálatot végezni. Erre válaszként írta, nem is szabad, irány a diabetesz rendelés.
Nekem most kedden az éhomi érték 6,8 volt és bizony megitatták velem a cukros vizet, a kétórás érték 9,3 lett. Másnap reggel felvettem a kapcsolatot a diabetesgondozóval, jövő kedden van rendelés. Addig is, már szerda reggeltől megkezdtem a 150CH-s diétát 1400 kaloriával, ügyelve a fehérje, zsír arányokra és az öt alkalomra 25, 25, 50, 20, 30-as CH elosztással. De most megijedtem. Milyen következménnyel járhatott szegény gyerekre, hogy megittam a 75 gr glükózt? Hogy engedhették ezt meg, ha káros? Nem hiszem, hogy ezt nekem tudnom kellett volna, lévén az első terhességemben nem voltam diabeteszes. Ez a szegény gyerek egyébként is túlélőbajnok. Nem tudtam a terheségemről amikor gericröntgent kellett végezni sérvgyanú miatt. (Össz 6 készült, ebből kettő az alsó csigolyákról.) A gyerek megmaradt, az ultrahang szerint valószínűleg egészséges, és most megkapja a cukrot. El vagyok keseredve. Meg tud nyugtatni?
Üdvözlettel: Ila mama
ila_mama
 
 


Kedves Gyuri!

Köszönöm a választ és a gratulát is. Figyelek a vas és a kálcium utánpótlásra is. most megyek majd vérvételre és ott nézni fogják a kálcium értékeimet is. Ha jól gondolom ez elég. De ha megírnád, hogy mit kellene nézni extrán, annak örüénék. De folyamatosan szedem a kálciumot és a vérszegénységet sikerült a terhesség előtt rendbe rakni.

Mégegyszer köszönöm
Panni
uran
 
 

 
 

Ila!
Meg.
Azért nem "szabad", mert felesleges, a terhelés pozitív lesz. Az is lett. A 9.3, mint egyszeri érték semmi bajt nem okoz. Tartósan igen: ez a cukorbetegség. Ezért kell kezelni. Irány a diéta.

Uran!
Nem nézni kell, mert sem a kalcium sem a vas nem rendezhető oly egyszerűen, hogy megnézzük - kezeljük - meggyógyul. Szedni kell a vasat (nem sokat mert nem szívódik fel, csak panaszokat okoz) és racionális étkezés kell, mert a calcium - csontleépülés legfeljebb lassítható. De most még nem lesz belőle baj. Szülés-szoptatás után fiataloknak még visszaépül a lebomlott csont.
gyuri
Szeged
 
 


Gyuri!

Pár hozzászólással feljebb ezt írtad nekem:
"A cukorbeteg beállításának szabálya: normoglikémia elérése. Ez azt jelenti, hogy bármikor a nap folyamán az egészséges ember értékeit kell mérni. Ezek: éhgyomorra 5.0 körül, étkezés után 8.0 alatt."
Az én ebéd és vacsora utáni 1 órás értékeim itthon,gyorsteszttel mérve 6.5-7.6 között mozognak. Emiatt a doktornő ezen étkezések elé is inzulint írt elő.Valóban indokolt,hiszen 8 alatt van?!

Köszönettel:
Jucus
20170114224602
 
 


Szia Jucus!

Bár nem nekem írtad, három rövid kis szösszenet vércukor-ügyben:

1. Szakirodalom alapján a "protokol":
- éhgyomri: 3,3-4,5
- étkezés előtt: 3,3-5,5
- étkezés után 1 órával: 4,0-7,0
- étkezés után 2 órával: 3,5-6,0
Ha ezeket nézed, a 7,6 már kilóg, a 6,5 meg még éppen belefér.
2. Az otthoni mérés ujjbegyből vett vérből történik, a körházi meg (általában és ez a hívatalos!!) vénás vérből. Irodalmi adatok és saját tapasztalat támasztja alá, hogy a vénás vérből mért vércukorszint (még ha saját géooel is nézed, mert a lényeg a VÉNÁS véren van), magasabb értéket mutat, tehát a 6,5-7,6 is magasabb, ha ugyanakkor vénás vérből mérték volna.
3. A terhesség előrehaladtával a most még esetleg diétával (éppenhogy ) működő beállításod (nagyon) nagy valószínűséggel el fog mászni (ld. hormonváltozás, terhesség diabetogén hatása). Most, amikor még nem annyira vészesek a cukraid, könnyebben leht majd elkapni az emelkedést. Arról nem beszélve, hogy az 9 feletti hemo, hát az közel sem az ideális állapotot tükrözte...
Mondhatnám persze azt is, hogy addig is ismerkedsz (és egy kicsit talán szokod is ) az inzulinnal, meg az egész diabétesszel.

Szóval fel a fejjel, szerintem ez a szuri-dolog azért nem olyan vészes, és gondolj arra, hogy milyen szép eredményeket, no meg nem utolsó sorban egészséges kisbabát fogsz elérni ezzel a "technikával".

Kitartás!

Ági

Ui.: Bocs, de nem hagyhattam szó nélkül...
aszemenyei
 
 


Ági!

Semmi gond,inzulinnal már megismerkedtem de annyira azért nem csípem!
Honnan ez a nagy hozzáértésed?KépSzakma vagy "csak"áldozatként vagy ilyen tájékozott?

Jucus
20170114224602
 
 


Jucus!Kép

Csak gyakorlóként, no meg babázásra készülőként, szakirodalmat bújva..
De semmiképpen sem áldozatként!!
Most volt novemberben a 16. "szülinapom"....Kép

Ági
aszemenyei
 
 


Ági!

Értem már!

Jó éjt:

Jucus
20170114224602
 
 


Jucus!

Neked is!

Én még tanulok, holnap reggel vizsgázom...
Hosszú lesz még ez az éjszaka...KépKép
Ági
aszemenyei
 
 


Ági!
Még visszajöttem.
Mi leszel ha nagy leszel?
Egy kalappal!
Jucus
20170114224602
 
 


Jucus!
Amit Ági írt igaz. Jól képzett "áldozat".
A normoglikémia szabályai is ezek amit írtam, de a cukrobeteg terhesek esetén, ha diéta/kaja után vannak 7.0 feletti értékek, inzulint kezdünk, ha inzulinosnak vannak ilyen értékei, változtatunk az inzulin beállításon, azért, hogy az értékek ne is menjenek felljebb. Ez főként a terhesség koraibb szakaszaira igaz, amikor a szervezet inzulinszükséglete még növekszik, és ami ma normoglikémia, vagy határ, az holnap már nem lesz az. Ezt pedig helyes megelőzni.
gyuri
Szeged
 
 


Gyuri!

Köszönöm szépen a választ!

Jucus
20170114224602
 
 


Gyuri!

A 33.hétben vagyok és a napi 2x5egység és 1x4 Actrapid ill.az 1x4egység Inzulatard eddig jó értékeket hozott.Viszont ma reggeltől étkezések után mindegyik értékem 7 körüli lett.Azt tudom,hogy a terhesség előrehaladtával emelkedhet az inzulin szükséglet,na de ilyen hirtelen?

Jucus
20170114224602
 
 


Jucus!
Van ilyen normálisan is, de lehet az oka életmód (Szilveszteri buli?), diéta hiba (bájgli?) és kisebb fertőzés is (pl. nátha). Ezeket kell felkutatni.
gyuri
Szeged
 
 


Jucus!

Lehet akár a front hatása is!! Stressz, megfázás, kevesebb mozgás, esetleg eddig lassan felszívódó szénhidrátokat ettél zömmel, most esetleg áttértél gyorsabban felszívódóra, vagy a glikémiás indexekben van eltérés. Én pl. nem mindegy, hogy a krumplit milyen formában eszem: bár ugyanannyi Ch-t eszek, mégis más-más mértékben emeli a cukromat.
Ha pl. olajban sül: lassabban, mert a zsíros.
Ha pl. krumplipürének, hú hát mintha (enyhe túlzással) cukrot ettem volna. (Alapigazság: minnél inkább "aprított" egy élelmiszer, annál inkább emeli a vércukrot!)
Na ezeknél már csak a krumplipüré porból készített a rosszabb!!

Esetleg érdemes ám azt a zsemlét is mérni, én már találkoztam 44 grammossal, de 110 grammos zsemlével is... A 30 g CH pedig igazából az 54 grammos "etalon" zsemlében van.

Ami esetleg még gyorsabb vércukoremelkedést okozhat: tej, diétás gyümölcslevek (!!!). Nem a 0-kalóriásokra gondolok, hanem a Top-joy, Garden és hasonlóakra.

Lehet, hogy mostanában esetleg rizs, vagy tészta helyett krumpli a köret??

Szóval a diétán is sok múlik, és ehhez még hozzá kell venni azt is, hogy tulajdonképpen az aktuális vércukor-szintet nem is tudom, hogy mi NEM befolyásolja....

Marad tehát a mérés (vércukor, CH) és odafigyelés... Leginkább arra, hogy a Te szervezeted miként reagál bizonyos dolgokra.. Mindenki egy kicsit más...Kép

Kitartás!!

Ági
aszemenyei
 
 


Ági!

MA voltam a dokinál és pont erre jutottunk,hogy valami kis vírus mozgolódik bennem ill. a front és a tegnapi egész napos pihenésem.A kaják ugyanazok,mert nem cicizek velük,amiről már tudom,hogy mennyi az annyi azt eszemKépMa reggelre már megint minden a helyén volt!

Köszönöm a gyors,szakszerű válaszodat!
Ja és a zsemlével teljesen igazad van,a napokban pont úgy jártam,hogy a korpás zsemle az inkább bucika volt.
Jucus
20170114224602
 
 


Jucus!

Örülök, hogy megvan a probléma megfejtése!!!

Ági
aszemenyei
 
 


Sziasztok, Boldog Új Évet Mindenkinek!

Olvasta valaki a Cukor blues című könyvet? Ez nem reklám, csak kíváncsi vagyok mások véleményére is.
Gyuri!
A szakma ismeri a szerzőt(Williem Dufty), esetleg a könyvet? Mi a véleményed róla? Korrekt amit ír? Mindenesetre nagyon érdekes, és sokban kiegészíti eddigi tudásomat.
Bocsánat a kitérőért.

Kunde
kunde
 
 


én nem ismerem.
sorry
gyuri
Szeged
 
 


Kedves Gyuri!

Elnézést, lehet, hogy az elöbb rossz topikba írtam.Szeretném a segítségét kérni a következőkben:
Szóval PCOS-ben szenvedek!
Túlsúly és anovulációs ciklus, valamint a hormoneredmények alapján.
Ma kaptam meg a terheléses vércukor vizsgálatom eredményét.
Ebben szeretnék segítséget kérni.
1 hét múlva megyek a Tanár úrhoz és addig nem szeretnék kétségek között maradni.
Értékek:
éhomi:6.7mmol/l
30 perc: 11.8mmol/l
60 perc: 10.6mmol/l
120 perc: 10.5mmol/l.
Kérdésem, hogy ezek az eredmények alátámasztják-e az inzulinrezisztencia gyanúját?
El vagyok keseredve nagyon!!Ahogy olvasgattam az interneten, ezek nem túl fényes eredmények!
ElQre is köszönöm a választ
Márti
martibaba
 
 


Szia Márti!

Üdv körünkben!!
Ezek nagyon nem jó eredmények, pláne, ha babázni kéazülsz!!
De aggodalomra semmi ok, meg kell találni a megfelelő szakembert, el kell fogadni, hogy ez van és nem utolsó sorban el kell követni mindent, amit csak lehet, hogy a legjobb eredmények legyenek.
Sokaknak sikerült már, nyugi, neked is menni fog!!

Ági
aszemenyei
 
 


Szia Márti!

Ági minden fonto sinfot elmondott. Sajna ezek az értékek igen rosszak. De egy jó hír a rossz mellé. Ebben a topicban sok-sok segítőkész emberre (sorstársra) találtál, akikben bízhatsz, mind szakmailag, mind emberileg.

Ha van kérdésed, kérésed nyugodtan írj a továbbiakban is. Ha van időd, akkor böngészd végig a régi hozzászólásokat is, mert ott is rengeteg fontos infot találhatsz. És ami nem mellékes. Sorstársakat minden szempontból is akár.

Panni
uran
 
 


Sziasztok!

Köszönöm az üdvözléseteket, jól esett.
Átrágtam magam a topicon.HÁÁÁÁÁt nem volt semmi.
jelenleg kavarognak bennem az infók de sokat segített.Már azt is kiszürtem, hogy mivel terhes még nem vagyok sajna.A diagnózisom:csökkent glukóz tolerancia.
Javítsatok ki ha nem jól mondanám.Be fogok jelentkezni a Gyuri által javasolt Bánvölgyiné JUDIThoz,azt gondolom teljesen át kell az életemet alakítani.
Nem vagyok már annyira elkeseredve, mint amikor megkaptam az eredményt és ezt nektek is köszönhetem.
Ha nem bánjátok, zaklatni foglak benneteket a kérdéseimmel, remélem csak az elején.

Sziasztok
Márti
martibaba
 
 


Márti!

Csak nyugodtan, nem zaklatás!!
Diabetológusod van már? Az eredmények tükrében gondolom elküldtek diabetológiára is.. Vagy esetleg nem??

Ági
aszemenyei
 
 


Ági!

Nem küldtek még sehova.Csütörtökön megyek a nQdokihoz, talán majd mond valakit.
Ha nem akkor azt hiszem Bánvölgyinét keresem meg.
Önszorgalomból mentem terheléses cukorvizsgálatra.
Mindent elolvastam a betegségemmel kapcsolatban, amit lehetett.(PCOS).
Ott olvastam, hogy ez is járhat vele, de nem minden esetben.
Persze nálam velejárt, de nem bánom.Így tuti diétázni kell.
Amúgy meg lehet, hogy nem tudnék ilyen drasztikusan ellenállni.
Próbálom pozitívan felfogni, hogy már nem sok lépcsQt kell megmásznom, hogy kisbabám legyen.
Remélem!!!

Márti
martibaba
 
 


Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy a cukor betegeknek mennyi időként nézik a Hba1c-jét?
Nekem jelenleg 3 havonta kell mennem erre a vizsgálatra, és nem tudom hogy azért-e mert Baba projektre készülünk, vagy ez így természetes cukor betegeknél??
arivirág
 
 


Arivirág!

Én nem tudom pontosan,hogy mennyi időnként nézik,de nekem a doki nénim szeretné megismételtetni és egyszerűen a labor nem csinálja meg 3 hónapon belül.Szóval babaprojekt előtt biztosan jó,ha ellenőrzik 3 havonta!

Jucus a laikus
20170114224602
 
 


Szia Arivirág!

Teljesen normál esetben is 3 havonta nézik a hemoglobint. Sőt, inkább azt kell mondanom, hogy nagyon kivételes esetben nézik gyakrabban.. Gondolom ennek valami köze van a TB-finanszírozáshoz is. Amúgy meg nem nagyon látom értelmét gyakrabban nézni, hiszen a hemoglobinA1C az elműlt kb. 3 hónap anyagcseréjére ad egy egészen jó, utólagos "elemzést". Ha emellett akár hetente-kétzhetente néznek fruktózamint (ami 2-3 hét anyagcseréjét tükrözi) nagy gond nem lehet.
Mármint a hetente-kéthetentét azt már a terheseknél nézik, normál esetben a fruktózamin a rutin diab vizsgálatok egyike. (Nekem azt mindig nézik, akármilyen gyakran megyek ellenőrzésre, míg a hemoglobint valóban 3 havonta!)
Szakértő, s talán kevésbé szakértő szemnek is igen sokat elárul ez a két adat!!!

Ági
aszemenyei
 
 


Sziasztok!
Kíváncsi lennék a véleményetekre!?
Most a 36. héten járok, 8-9 hete volt egy terheléses vércukor vizsgálat, ahol az éhgyomri: 4,2 . A 75 grammos szőlőcukros lötyi után két órával: 7,3 lett. Ezen a papíron a normál tartomány 6,6-ig tart!
Itt a neten azt olvasom,hogy 7,8-ig nem kell diétázni, az orvosom szerint pedig kellene azóta is csak nem adott semmi támpontot konkrétumot,adatot ehhez nekem!
Az elmúlt 3 hét alatt 40 dkg-ot híztam, a pocaklakó 90 dkg-ot! A doki szerint jól tartom a diétát (csakmert nem híztam). Tény,hogy odafigyelek,de nem étkezek cukor és szénhidrátmentesen...szerintem.
Vendég
 


Szia Ilonana!

Az, hogy nem étkezel szénhidrátmentesen, az innen is tuti!!! (Elég nehézkes a kivitelezése annak, hogy mondjuk csak fehérjét és zsírt fogyassz, bár tény, hogy nem megoldhatatlan...Mindenesetre eléggé otthon kell lenni a diétában-táplálkozástudományban...)

Diéta-ügyben: én azt gondolom, hogy a helyedben, ha mást nem is, de legalább a cukorbevitelt lecsökkenteném (mondjuk 0-ra...), ez már elképzelhető, hogy akár elég is lehet, de ha nem, a diab diétától sem kell tartanod!! (A fennmaradó max. 4 hétben azért nem lehet az akkora trauma és betarthatatlan!)

Azóta néztek nálad vércukrot? Vagy fruktózamint? HemoglobinA1c-t???

Ági
aszemenyei
 
 


Szia Ági!

Csütörtökön megyek vérvételre, a beutalón: vas,nagy rutin és vizelet vizsgálat van. Nem tudom,hogy ezek között van-e az általad felsoroltak!?
Köszönöm a válaszod!

Ilona
Vendég
 


Ilona!

A nagyrutinban vércukor biztos hogy van, a hemo és a fruktózamin szinte biztos, hogy nincs, hacsak nem diab rutinról van szó.
Az elmúlt 8-9 hét alatt egyszer sem néztek vércukrot?? Hihetetlen...
A vizeletnél meg cukor, aceton biztosan szerepel a vizsgálandók között. Azok meg igazából (nagyon remélem) nem lesznek!!! Legalábbis együtt nagyon nem jók, ha csak aceton van (cukor nélkül!!), az lehet simán a "fogyókúra" = kevesebb energia, szénhidrát bevitel miatt.

Ági
aszemenyei
 
 


Egyszer sem néztek vércukrot meg semmit sem!
A doki csak mindig rákérdezett,hogy tartom-e a CH-diétát!?
Ajjaj...most mi lesz? Tényleg aggodalomra ad okot?
Gondolom,hogy a vércukrom a terhesség előrehaladtával nem javult, hanem inkább ellenkezőleg!?
Vendég
 


Egy szóval sem mondtam, hogy aggódj!!!!!!

Csak egy picit figyelj oda!



Ági
aszemenyei
 
 


Ilonana!
A terhelés tök negatív, nem KELL diétáznod sem. Persze nem tilos és nem is árt.
gyuri
Szeged
 
 


Gyuri!
Köszönöm szépen a válaszát. Igazán megnyugodtam.
Odafigyelek,hogy mit és mennyit eszem, mint ahogy eddig is tettem.
Vendég
 


Sziasztok!

Sajna nekem is rossz lett a cukros terhelésem: 8,6. Csütörtökön megyek orvoshoz. Megpróbáltam utánanézni a dolognak, de mostanra inkább egy nagy káosz van bennem. Tudom diétáznom kell és ha ez sem segítene akkor inzulin, (de erről holnapután már biztos konkrét kérdésim lesznek).
Nekem most az a legfontosabb, hogy a babóknak ne legyen bajuk, de ezzel kapcsolatban nem sok mindent tudtam kideríteni. Nektek milyen gyakran kell terhesgondozásra járni? És végeztek a babával valami speciális vizsgálatot terhesség alatt?

köszi:
Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus
 
 


Szia Szilvi!

ha jól értem akkor ikreid lesznek?nagyon izgi.
Amikor nekem kiderült,hogy terhességi diabetesem van akkor sem és utána sem volt különleges vizsgálatom.Pont előtte voltam UH-on amin teljesen rendben voltak a méretei és terhesgondozásra sem kell gyakrabban mennem.
Viszont diabetesz ambulanciára 2 hetente.Itt nézik a labor eredményeket.
Én azért elmentem 4D UH-ra is a biztonság kedvéért de ott is mindent rendben találtak,nem nagyobb a babám ami a cukor látható következménye lehetne.

Jucus(34+2)
20170114224602
 
 


Szilvi!

Elfelejtettem még,hogy a magzatvíz mennyisége(túl sok) és a méhlepény állapota (meszesedése)utalhat még arra,hogy valami nincs rendben.

Jucus
20170114224602
 
 


Jucus Kép

Igen, ikrek. Nekem az egész úgy derült ki, hogy a 20. héten az egyiknek kicsit több volt a magzatvize és elküldtek laborba. Most a 22. héten vagyunk. De azt nem tudom, hogy kettőnél lehet e a babák súlya nagyobb?

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus
 
 


Sziszus!
Diéta alatt hetente egyszer ujjbegyből vett vércukormérést csinálnak és UH-on nézik a magzatvizet. Ez reggelente egy fél órás program és valószínü neked a Szabolcs u-ba kéne menned, az közel a MÁV-hoz.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Kedves Sortstársak! Kedves Gyuri!
14. hetes kismama vagyok, a 13. heti laboreredményemen a tesztreggeli után egy órával (zsemle+2dl tej) 7,3 lett a vércukor-értékem.
A kétéves kisfiammal terhességi diabéteszem volt, ami a 6. hónapban derült ki, de diétával kordában tudtam tartani és nem került sor inzulinra.
Mivel most már a terhesség elején magasabb az érték a normálnál, ismét diétáznom kell, két hét múlva OGTT, és azután dönt az orvosom a továbbiakról, mármint, hogy szükséges-e inzulin adása.
Kérdéseim a következők:
1. A magas anyai vércukor-szint hogyan árthat a babának?
2. A terhesség alatt inzulint tényleg nem lehet szájon át, csak injekciós formában kapni?
Köszönöm előre a válaszokat!
tigris
 
 


Tigris!

Olvasd el ezt:
http://www.babanet.hu/publ/cukor.htm

ebben sok minden le van írva.És az inzulint tényleg csak injekcióban lehet beadni.

Jucus
20170114224602
 
 


Jucus, köszi megnézem!
tigris
 
 


Már el is olvastam, és sok mindent megtudtam belőle, amire kíváncsi voltam, nagyon hasznos cikk, köszönöm szépen.
tigris
 
 


Sziasztok!

Ma voltam belgyógyászaton, kaptam vércukor mérőt, végigbeszéltük a diétát. Elküldtek egy csomó laborvizsgálatra. Arról nem esett szó, hogy máshová kellene mennem terhesgondozásra vagy szülni, remélem ez később sem fog kiderülni.

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus
 
 


Doktor Úr,

annyi mindent olvastam a neten, hogy teljesen elbizonytalanodtam, vajon negatív vagy pozitív-e a terheléses cukorvizsgálatom. A 31. héten készült vérkép eredménye 75g glükózos szirup elfogyasztása után az alábbi volt:

éhgyomori: 3,33
1 óra után: 8,21
2 óra után: 8,3

Az a kérdésem, hogy van-e valami teendőm, illetve hogy ez az eredmény milyennek számít?

Segítségét előre is köszönöm.

Timi
timcsi8
 
 


Tigris!
Az étkezés után 1 órás 7.3 NEM KÓROS! Viszont kellene egy cukorterhelést csinálni, hogy van-e diabetes (nem terhességi mert az már volt, ha jól értem az előző teresség alatt)

Timcsi!
Ez egy kóros terhelés, diabetologushoz kell fordulni, megtanulni a diétát, diétázni.

Jucus!
A sok magzatviz egyáltalán nem megnyugtató lelet ...
gyuri
Szeged
 
 


Gyuri!

Én ilyet nem is mondtam!Sőt az ellenkezőjét írtam le :
"Elfelejtettem még,hogy a magzatvíz mennyisége(túl sok) és a méhlepény állapota (meszesedése)utalhat még arra,hogy valami nincs rendben. "

Jucus
20170114224602
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?