Page 18 - Babanet magazin 2024
P. 18

 18
PROMÓCIÓ
 LÉTEZIK OLYAN ETETŐCUMI, AMELY NEM
ZAVARJA A BABA SZOPÓREFLEXÉT? IGEN! ISMERD MEG A MAMMAFEELT, MELLYEL LEHETSÉGES
A SZOPTATÁS ÉS A CUMISÜVEGES TÁPLÁLÁS KOMBINÁLÁSA!
 A szülés-születés talán legmeghatározóbb pillana- ta, amikor az újszülött és az édesanya bőre először érintkezik egymással. Az anya megnyugtató közel- sége iránti igény végigkíséri a pici első éveit és szá- mos jótékony hatással is bír. Elősegíti a gyermek és a szülő közötti érzelmi kötődés megszilárdulá- sát, ami már az anyaméhben fejlődő gyermek és édesanyja között is jelen van, valamint a gyermek pszichoszociális fejlődése szempontjából is kulcs- fontosságú. A baba-mama bőrkontaktus emellett növelheti az oxitocin, a relaxációért és a biztonság- érzetért felelős hormon szintjét.
A szoptatás a közelség és az érintés egyik legintimebb formája anya és gyermeke számára.
Léteznek azonban olyan élethelyzetek, ami- kor valamilyen oknál fogva nem valósulhat meg a szoptatás természetes élménye anya és gyer- meke számára. Ez akár az édesanya szorongá- sához is vezethet és ronthatja a szoptatáshoz fűződő viszonyát. Fontos, hogy ilyenkor ne ural- kodjon el rajtad a bűntudat, hanem a baba jól- lakottságára fókuszálj.
A LOVI márka, felismerve ezt a problémát, szak- értők bevonásával olyan cumisüveget alkotott meg, amelynek célja, hogy a cumisüveges táplálás ne redukálódjon a mechanikus etetés szintjére.
Az alapötlet az volt, hogy egy olyan cumisüveget fejlesszenek ki, amely a lehető legjobban hasonlít az anyamellre – ez sikerült is.
A dinamikus etetőcumi több szempontból is ha- sonlít az anyamellre: imitálja a mell formáját, a bőr bársonyos puhaságát, színét, valamint a mell lágy- ságát, rugalmasságát és mozgását.
Az etetőcumin található bőrszerű, matt szilikon gyű- rű a mellbimbó udvarát és annak tapintását mintázza.
Az etetőcumi széles alapja biztosítja az ajkak megfelelő szögben való elhelyezkedését és azok szoros záródását, így a baba szabadon lélegezhet az orrán keresztül, ami a csökkenti a kólika kialaku- lásának kockázatát. Természetesen a kólika elleni szelep sem hiányzik a cumisüvegből.
A Mammafeel cumisüveghez az etetőcumik öt különböző áramlási sebességben érhetők el. Közös jellemzőjük, hogy dinamikus mozgásuknak köszön- hetően nem zavarják a baba szopóreflexét, ezzel lehetővé téve a szoptatás és a cumisüveges táplá- lás kombinálását. Fontos, hogy mindig a baba élet- korának megfelelő cumit válaszd.
A LOVI márka a szoptatást tartja a legegész- ségesebb táplálási formának az élet első szaka- szában. A táplálás alternatív formában történő megkezdése előtt laktációs szaktanácsadóval való konzultáció javasolt.
 magazin > 2024. I.
  


















































































   16   17   18   19   20