Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Sofka!
Kicsit hamarabbra -reggelre -jósoltam Neked a babát,de nem sokat késett.Kép
Nagyon sok szeretettel gratulálok!!!KépKépKépKépKépKépKép

Dia!
Nálunk is összekeveredett eleinte a nappal és az éjszaka,most kezdi megszokni Patrik,hogy éjjel aludni kell.
Persze ébred 2-4 óránként enni,de utána visszaalszik.

Na,most ennyire volt időm.

Puszi.
Kata
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok Csajok!Kép
Először is:SOK SZERETETTEL GRATULÁLOK SOFKÁNAK ÉS A NAGY BABUCINAK!!KépKépKép
Csak az enyém ilyen törpe?Kép
Eszti!Kép
Én is együtt érzek veled.KépNekem se volt soha önbizalmam.KépAz én párom se különb a többinél.Örültem,hogy most 2 hétig itthon lesz velünk és majd segít,de már tegnap végighorkolta az éjszakát én pedig járkáltam picurral mert nem aludt.Kép

Gigi!Kép
Hívhatsz nyugottan,jól tudok telcsizni szopi közben is!Kép
Ma én is gondoltam,hogy felhívlak,mert a képeslap meg van írva,csak a címed kellenne megkeresni.De inkább adtam fel netes lapot.
Már kivántam,hogy egy éjszakára visszabújon picur.Igazad volt!Kép
A varratszedés nem fájt,pedig rettegtem tőle.A nagyik vigyáztak picurra,persze tiszta ideg voltam mire hazaértem,ő pedig édesen aludt.KépNa most megyek mert 3 óta most ébredt fel és jön a szopi és a fürdés."Már rettegek az éjszakától.Kép"Holnap jövök!Puszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

JAJJJAJAJ GIGI!

én is pont így érzek, pont ezek az érzések, hogy elrohanni a világból., szabadon...
a felelősség, meg ezek...
írok részletesebben is holnap v. holnapután, most megyek egy picit alszom az éjszakai műszak előtt...

Llidics!DRága Dia!
Látod kellett nekünk sürgetni az időt..
nem tudtuk mi vár ránk..
millió pusz ,eszti
esztyx

DiaKép

Halgass öreganyádra, nem mondd hülyeséget!KépKépKép
Azt hittem Tamás azért lelkesebbKép Bár az ha otthon van napközben, nagy segítség. Engem az éjszaka nem is izgat, aludjon na de ez az állandó csavargás.
Próbálj úgy lefeküdni, hogy ne gondolj arra, hogy mikor fog ébredni, mert egy idő után csak fekszel és arra vársz, hogy ébredjen. Aztán ilyenkor durmol egy jótKép Hányszor volt, hogy nem kezdtem bele semmibe azzal a felkiáltással, hogy úgyis mindjárt felkel. Na ilyenkor alszik sokatKép Kiszámíthatatlan.
Megkaptam a képeslapot, köszi. Nekem is el kéne vonszolódnom a postára és feladni a csomagot. Na majd egyik nap. Fenyőfát is kéne venni, mert ha a férjemre hagyom akkor idén nem lesz fánkKép

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Lányok kitartás!!! Ez sem tart örökké.Kép Ha pedig nagyon nem bírjátok gondoljatok arra, hogy én kettőhöz kelek felváltva és ott van még mellettük egy három meg egy ötévesem.Kép
Ehhez képest nektek nem is olyan rossz.KépKépKép
linato

LinatoKép

Megszavazom neked a Nobel díjatKépKép

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Sajnos sokat nem tudok olvasni, de...

Dia

Kép Kép Ismerős a helyzet az alvással kapcsolatosan. Nappal 10-20 perc szopi után alszik 3-4 órát. Tehát egy angyal Bandi...aztán jön az éjszaka. Nálunk nem tart olyan sokáig talán a ricsaj, mint nálatok, de 2-3 órát tuti. Valamelyik nap 1-3 ig, tegnap 1/2 11-12-ig sírdogált. Fogalmunk sincs, hogy ilyenkor mi borul fel benne. Biztos még nem állt be a biológiai órája...gondolkozom, hogy elviszem egy óráshoz. Kép Kép De viccet félre téve. Tényleg nem tudom, hogy mi lehet. Azt hittem, hogy csak nálunk van így, de ezek szerint nem. Kép Csak úgy sajnálom ilyenkor, és olyan tehetetlen vagyok. Mondjuk mi próbálkozunk, és ált. min. egy fél órát hagyjuk sírni...valamikor elalszik magától, valamikor viszont megint cicire kell tenni. Viszont az tuti, hogy nem éhes, mert a kórházból hazajövetelünk óta, már visszahízta a születési súlyát (3 nap alatt) Kép Kép. De majd rákérdezek a dokinál, szerdán úgyis jön. Addig is kitartás nektek (is), és aludjatok napközben. Mi ezt fogjuk mától tenni. Egyébként még arra is gondoltam, hogy lehet, hogy hetek kérdése, és kinő a kis csőre, és bagoly lesz belőle. Hááát, én próbálok humorosan hozzá állni, aztán, ha így folytatja anyja, apja zombi lesz. Ezt már mondtam is neki, hogy ugye ezt azért nem akarja?!

Puszi, Zsófi
mzsx

Sziasztok lányok!

Szerencsére már rendbe jöttem a tejlázból. Szonja szépen fejlődik, már 3,5 kg ruhában. (Lehet, hogy egy kicsit sokat eszikE Kép)
Nálunk a délutánok vagy az esték szoktak nyűgösek lenni. Tegnap este 6-tól nyekergett és csak 10:30-kor aludt el. Na ilyenkor olyan jól sikerül neki, hogy csak hajnali 4-kor kelt fel szopizni és utána vissza is aludt.
Én is néha kiborulok, főleg mikor sír, de ilyenkor az Apája megvigasztalja.
Nekem is nagyon hiányzik a kimozdulás, de arra még legalább 5 hétig várnom kell, ráadásul jön ez a rohadt influenza járvány is.
Kicsit félek, hogy hasfájós lesz a pici, de lehet, hogy csak én ettem valami puffasztó dolgot tegnap.
Nos, íme egy kép egy talpig meghatott Apáról:
Kép

A mi pici lányunk a hazaindulás előtt:
Kép

Puszi
Barbara
babar

ZsófiKép

Látod ez a helyes hozzáállás. Humorosan fogod fel. Asszem nekem is azt kell tennem. Elöbb utóbb babuci át fog állni éjszakai üzemmódra, amit sajnos egy hasfájás simán felborít. Törpikém most éjszaka jól aludt. 1/2 11-től 5-ig.Kép

BarbaraKép

Nagyon szép és aranyos a pici lányotokKép Apukája kezében milyen picikeKép

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!!!

Sofka, gratula!!!! Szépen megnövesztetted ezt a bébit.

Csajok!!!
Ne csináljátok!!!!Nem lehettek depisek, muszály megnyugodnotok és kicsit örülni!! A törpék ezt nagyon megérzik. Gigi, végül is a férjed veszít vele ha nincs a babával, később majd bánhatja.
Ti szerencsére vele lehettek és élvezhetitek minden percét.
Itt ez a babanet mi nem vagyunk elég jó társaság, egyenlőre?
Kicsit megerősödnek a babák és talizhatnánk.
Nem tudom ti merre laktok mi Csepelen, ha esetleg itt a közelben lenne valamelyikötök akkor talizhatnánk.
Sajnos most melóznom kell egy kicsit picur sétál apával ki kell használnom. Megpróbálok még ma felnézni.
Kitartás csajok lesz ez még rosszabb is!!!!

Puszi mindenkinek
Márti
márti05

Sziasztok!

Sofka,
HATALMAS GRATULA! LAtodm, senki sem marad orokke terhes! Kép JO egeszseget es sok boldogsagot Tamas Andrashoz! Kép Jo nagyra novesztetted...KépKépKépKép

Lanyok,
Ne mar...Kép senkinek nincs rossz teje, mindenkinek van egy szep babaja, aki hamarosan 3-4honapos lesz, amikro elmulik a hasfajossaga, gyorsan kiszopizza a szukseges mennyiseget, ejszaka elkezd sokat aludni es majd mosolyog az anyukajara. Gondoljatok arra, hogy csak ezt a par nehez honapot kell addig kihuzni... KépKépKépKép
Az apukak pedig altalaban nehezen razodnak bele a dolgokba, sajnos nem az elso pillanattol szoktak aterezni a babazas oromeit. Kép

Fel a fejjel, aludjatok amikor a baba is alszik napkozben, a hazimunkaban csak a legszuksegesebbet vegezzetek el, es ha barki barmilyen segitseget felajanl, fogadjatok el es setaljatok egyet fejet szelloztetni. Igy konnyebb a depit elkergetni. Kép

Pussz,
Gombóc,
es a 22.5 honapos ZSombi es az eppen 2 honapos Nandi Kép
gombóc

MártiKép

Györesz is Csepelen lakikKép Lehet, hogy szomszédok vagytok csak nem tudtok róla? Kép Mi Dunaharasztin lakunk, nem tudom mennyire ismered, itt van az M0 mellett. Én nagyon szívesen benne vagyok egy találkozóban, sőt abban is ( ezt már mondtam Györesznek is), hogy majd tavasszal amikor már olyan kiülős idő lesz, akkor eljöhetnétek hozzánk, a törpék meg elhenteregnének a fűbenKépKép

GombócKép
Én leginkább a szopin ( a kajáláson) aggódom. Ugyanis a drága kisbabám nem akarja szívni a mellem. Van, hogy egy órát is elszöszölünk. Addig még elvan míg nekikezd mert akkor még jön szinte magától. Aztán mikor már meg kéne dolgoznia érte csak nyamnyarászik. Van és volt olyan, hogy üvegből kapja a hamit (példáúl amikor orvoshoz kellett mennem)de nagyon ritkán. Ez bezavarhat ennyire? Vagy a pocak zavargott mert nagyon tekergett. Szerinted ha elmúlik ez az állandó pukizás akkor jobban fog menni a hamika?
Éjszaka mostanában nagyon jó kisfiú. Ma egyszer ébredt, hamikázott aztán aludt reggelik. Úgyhogy én nem a fizikai fáradtságtól akadok ki, hanem az állandó aggodalmaskodástólKép Közben persze a kisfiam fejlődik szépen, csak olyan kishitű vagyokKép

GyöreszKép
Remélem anyukád még dolgozik és ezt tudod olvasni. Sms-be nem nagyon tudok írni, törpike mindig a kezem ügyében.Kép
Szóval kaki: Olivér sem az az állandóan rotyogtató. Most leírom a verziókat amiket mondtak eddig nekem, gondolom a legszimpatikusabb kiválasztandóKép A védőnő szerint nagyon jól hasznosítja a táplálékot a tej salakanyag mentes. És annyira felhasználja a szervezete, hogy csak kicsike marad belőle és az nem gyakorol akkora nyomást a beleire, hogy ki akarja nyomni. A harmadik nap az első szopi elött adni kell neki kamilla teát. 100 ml-hez két teáskanál cukorral. Kb. 20 ml-t kell megitatni aztán ehet.
Na a másik verzió a gyerekorvosé: Nem evett eleget. Minden másnap kúp. Ha az nem hozza meg, akkor két kúp és jó cukros teát itatni vele.Kép

Na mondanom sem kell, hogy a védőnő tanácsát fogadtam meg. Mivel nem célom, hogy állandóan cukros tea lógjon a szájában és annyit igyon, hogy azzal teljen meg a kis gyomra. Kúpot egyszer használtam magamon amikor terhes voltam és nem tudtam wc-ni. Na azt az érzést nem kívánom a kicsikémnek. Persze ha látnám, hogy szenved és még pukizni sem tud, akkor biztosan beadnám neki. Nekünk a leghosszab kaki nélküli időszak három nap volt. A negyediken lett. A férjem elmondta neki, hogy milyen rossz érzés a kúp, erre ilyedtében kétszer is bekakiltKép

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!!!

Gigi, én benne vagyok ha kezd majd jó idő lenni akkor szivesen meglátogatunk és tartunk egy Gigi találkozót. Juhejjj!!!!

Kaksival néha mi is kinlódunk, most pl csütörtökön volt és vasárnap. Az a baj minél tovább tartogatja annál többet tekereg és annál kevesebbet eszik.

Györesz, tényleg csepeli vagy? Akkor mire várunk miért nem talizunk?

Imádom a lányom mondtam már?

Puszi mindenkinek
Márti
márti05

Sziasztok!
Na én is bejelentkezek, már régen jártam erre. Mostanában nagyon kis kiegyensúlyozott babám van nekem Kép Szépen eszik, nézelődik, kakil, este a fürdésidőt kitoltuk, azóta fürdés után sincs sírás, max 1-2 percig. Persze a hasfájás megmaradt, de már hiányozna is, ha nem lenne.
Szerintem nekünk most egy kis ugrás van a kajában, mert sokszor nem elég neki az a 70-80 gram (még múlt héten annyi volt, mikor mérnem kellett), amit egy ciciből kap, és rákéredzkedik a másikra is.
Na ennyit rólunk.

Gigi! Kép
A férjek sokszor nem tudják még mit kezdjenek a gyerekkel, szerintem majd túllesz ezen az időszakon, és később biztos többet fog a gyerekkel foglalkozni. Bár sejtem, ez nem vigasztal, mikor egyedül vagy folyton a gyerekkel, és nincs kihez szólni.
A találkozó egyébként nagyon jó ötlet. Kép Én már alig várom, hogy végre kimozdulhassak itthonról. Már nagyon hiányzik.

Márti! Kép
Nekem is van, hogy a gyerek tekereg a cicin. Ilyenkor utána többnyire hasfájás következik, már megfigyeltem. Nálam a hasmasszázs nagyon bevált, azt nagyon szereti ilyenkor, mármint hasfájáskor. Nem teszem vissza cicire, ha nagyon fáj neki és nagyon tekereg, mert utána még rosszabb szokott lenni.

Na megyek, mert a kiscsajszim, ennyit engedélyezett, követeli a kajaadagját Kép

Puszi mindenkinek
Anikó
pancsa2

Sziasztok Lányok!

Csak bele-bele olvasgatok itt a munkahelyemen a leveleitekbe, írtok-e a lányomnak. Örömmel látom, hogy nem felejtették el. Úgy néz ki, hogy februártól újra lesz Internetünk, mert a fiam kimegy külföldre és visszahozza a gépet, s akkor majd a Györgyi bekötteti.

Márti! Tényleg csepeliek vagyunk - az Víztoronynál a Kossuth Lajos u-ban lakunk.
Sajna nem tudok többet írni.
Sziasztok Juli

Kép
Kép
györesz

Szüléstörténet

December 8 szerda.
Reggel 5-kor csörgött az óra mert 7-re CTG-re kellett menni.
Amint kikeltem az ágyból,éreztem,hogy valami kizúdul belőlem.Na,gondoltam ez a mi nagy napunk lesz!
Elmentem zuhanyozni,hajatmosni stb....mire elkészültem /kb.6 lehetett/már szabályos 7 perces fájásaim voltak.
7-re beértünk a kórházba ahol CTG után a dokim megállapította,hogy folyik a magzatvíz és itt délutánra baba lesz.
Elfoglaltam a szülőszobát,átöltöztem aztán rádiót hallgattam,csokiztam és beszélgettem Tamással és Andi barátnőmmel.
Ekkor már 3 perces fájásaim voltak és 4cm-re voltam tágulva,de még nevetgéltem és bíztam abban,hogy ilyen fájások lesznek végig."Tévedtem!"
Aztán jött a szülésznő és bekötötte az oxitocin infúziót,mert nem akartak erősödni a fájások és a víz pedig már reggel óta szivárgot.
Na,lettek is olyan gyönyörű fájásaim 2 percesek,hogy szegény Tamás ujjait tördeltem ekkor már fél 2 volt.
Amikor úgy éreztem nem birom tovább,kaptam egy kis koktélt,hogy két fájás közt tudjak pihenni.
Attól pedig rendesen be voltam kómálva,de jó volt az a bódulat.De a fájásokat csak labdán ülve ill.állva tudtam elviselni ekkor már kértem,hogy jósoljanak egy szülési időt.Mondták 6-ra lesz baba.Ezután folyton a CTG óráját bámultam,de az idő ólom lábakon haladt előre.
Aztán végre eljött a fél 6 és a dokim közölte,hogy 8cm-re vagyok tágulva mehetek az ágyra.Fekve még kegyetlenebbek voltak a fájások,ekkor már nagyon éhes és fáradt voltam az egész testem remegett.Mondták ha úgy érzem kakilni kell nyomjak.
És én nyomtam de az erő véges volt gyengültek a fájások.Kaptam még egy oxitocin löketet és csak nyomtam,nyomtam........
Aztán hopp kinn volt a kis buksi,megsimogattam aztán a következő nyomásra szinte kicsusszant picur egész teste.Ránéztem az órára,pont este negyed 7 volt.
Nagy boldogság,megkönnyebülés öntött el és egyszerre hihetettlen is volt,hogy a kisfiam ott fekszik a hasamon.
Aztán következett a stoppolás ami kicsit fájt,de engem már az se érdekelt csak Domiban gyönyörködtem.
Hát ez volt a mi történetünk!

Kép
Kép
lldicsi

SZIASZTOK!!!

Ma egész jó napunk van, hiszti alig volt hallható. Valaki kicserélte a lányomat?

Juli, Györesz,
én Csillagtelepen lakom tehát nem hatalmas a távolság. Ha gondoljátok valamikor talizhatunk, és tologathatjuk együtt a babákat.

Anikó,
nagyon jó neked, a hasfájást meg majd kinövi. Igen ma jutottál eszembe, hogy nagyon eltüntél.

Dia, látom te is naiv voltál az elején. Én is nagyon laza voltam ohh ez semmi a mensim erősebben szokott fájni.

Gigi
visszatérve a pasikhoz, az én párom amikor megtudta, hogy babánk lesz akkor viselkedett ilyen szörnyen, folyton kimaradt a haverokkel én meg bömböltem éjszakákon át. Utolag az ember okos, de én mafla nem hogy én is eljártam volna valamerre hisz akkor még jól voltam, és mobil is.
Persze most is vannak haverok, most is vannak programok, nekem meg semmi, ha néha ellógok vásárolni biztos jön a telefon soká jössz már éhes. De persze nem a párom hibája, hogy szopiztatni kell, így rohanok haza ne éhezzen a törpe. Nagyon gyorsan rohan az idő, mindjárt vége ennek a korszaknak is. S rájöttem szeretek szoptatni, lehet, hogy én jobban igéánylem mint Gigi. Szóval próbáld meg te is kihasználni ezt az időt mert nem jön vissza többé, hamar elszakadnak a cicitől és akkor már te is eljárkálhatsz otthonról. Én úgy gondoltam beosztás lesz egyik nap apa marad ki másik nap anya, s persze sok sok közös programunk is lesz hármasban. Mindenkinek kell némi szabadság. Valahogy majd neked is így kell irányítani a dolgokat. S ha nagyobb lesz jobban el boldogul vele apuka is persze ha akar. Tényleg nem kérdezted tőle, hogy miért ilyen passzív?

Barbara
Szonja nagyon nagyon édes!!!

Azt hiszem elmegyek fürdetni.

Sziasztok
Márti
márti05

Sziasztok Csajszik!Kép
A tegnap éjszakánk ugyan úgy kezdődött mint eddig a többi.Na,gondoltam reggel 5 előtt ma se fekszünk le.Kép
Már a tápszert is kipróbáltam,hogy nem e a tejem kevés neki.De a tápszer nem kellett,kiköbdöste.Kép
Aztán kipróbáltam,hogy mi van ha a kislámpa le van oltva"eddig világított egész éjszaka".És lám csodát!A drága fiam éjszaka 2-kor bevágta a szunyát és aludt fél 8-ig.KépKépRemélem ma is legalább ennyit fog aludni!Kép

Barbi!Kép
Csatlakozom Mártihoz,tényleg nagyon édes Szonja!KépAndinak szerdán lesz a császár.

Györesz!Kép
Sok-sok puszi!Köszi a telcsis segítséget.Kép

Eszti!Kép
Igen,igen mi voltunk a legtürelmetlenebb kismamik.Most már ne nyavajogjunk ha nem alszik stb...KépKép

Mindenkinek sok puszi!Dia&Domi

Kép
Kép
lldicsi

Jaj elfelejtettem!!
Domi egy-egy szopinál 60-65-öt szopizik és egy hét alatt hízott 15dkg-ot.KépKép

Kép
Kép
lldicsi

Dia

Ennyi tejci mellett tessék elfelejteni a tápszert!!!

Kismamik? Hova tüntetek?
Mi itt babázunk de ti nagyon eltüntetek.

Sziasztok
Márti
márti05

SziasztokKép

A meg meglevo kismamik kozul egy jelentkezikKép Olvasni olvasom a forumot, de az irasig mar nem mindig jutok el, mert mindig kozbejon valamiKép
Meg egyben, meg eleg turelmesenKép Bar ma mar mondtak, hogy megvaltozott az arcom, ugyhogy nincs sok idom hatra. Hivatalosan meg 2 het, de hogy pocaklako mikor jon, azt csak o tudjaKép En egyenlore meg nem surgetem, barhogy is imadnam mar a kezemben tartaniKép

Most roviden ennyi, holnap talan jobban lesz gepidomKép

Mica
mica

Sziasztok!

Na,megtalált a depinyó.Kép
Tegnap este volt a legrosszabb,mára már egész jól vagyok,pedig egész nap hármasban voltunk a két fiúval.
Persze Ruszlán akasztott ki,aztán nagyfiam közölte,hogy Ő csak Apát szereti.
Nem vagyok bőgőmasina,de olyan rosszul esett,kint bőgtem a fürdőszobában.Ez viszont segített,ma sokat játszottam a nagyommal és máris szeret.Kép
Szóval semmi különös nem történt,máskor fel sem vettem volna,de ez most egy ilyen időszak.
Önző módon most csak ennyit írok,mert rohannom kell,Raul lázas volt egész hétvégén,még most sincs teljesen jól.
Patrikkal van a legkevesebb dolgom.Kép

Remélem holnap tudok jönni.
Addig is puszi mindenkinek!

Kata
Kép

Kép
Kép
ruszlána

KataKép

Fújj depi.Kép
Raulnak jobbulást! Ruszlánt kössük össze a férjemmel, biztos jól megértenék egymástKép

Most sincs még itthon. Pedig tudja, hogy várom az orrszívót mert nagyon szörcsög a pici. Kép
Kedves fiam nem akar szopni. Ma alig evett vmit.
Mit csináljak? A barátnőm kislánya sem volt hajlandó szopizni, csak éjszaka. Na de akkor jön a tápszer?

Györesz azt kérdezi, hogy van e nálatok olyan, hogy nem kéri az egyik cicit? Asszem Kata te írtál ilyet!

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!!

Gigi, ne adjál neki tápszert. Lehet, hogy az orra miatt nem kívánja a kaját. Gigi például akkor eszik keveset ha már több napja nem volt kaksi.
Orrváladékra próbáld ki inkább először az anyatejet. A védőnöm szerint anyatejet kell csöppenteni a pici orrába és az csodát tesz. Hallottam sósvízről és kamillás vízről is.

Kata
Kitartás!!Lesz ez még rosszabb is!!!!
A sírás csodákra képes szerintem is.

Mica
nekem 3 héttel a szülés előtt mondta egy idős néni ezt az eltorzult az arcod hamarosan szülni fogsz. Szóval még van esélyed, hogy pocakoskodj tovább. Irigyellek kicsit, olyan jó pocakosnak lenni.

Sziasztok
Márti
márti05

sziasztok
Már rég jelentkeztem, mert sokat vagyunk hármasban a két gyermekkel mi is, mint Kata, s hát Berni is eléggé igénybe vesz, tegnapra pedig mellgyulladásom lett...
De most azért végigolvastam a topicot, bocs, hogy nem reagálok egyenként.
Csatlakozom a virrasztó mamik táboráhozKép
A szüléstörténettel is adós vagyok, már szinte készKép
Mamik: ti adtok cumit a babának?
Pocakosok: kitartás!!!

Zsófi, Sofka
Hatalmas gratula mindkettőtöknek, sok boldogságot!

Mindenkinek üdv
bringa
bringa

Bocs, hogy ide pofátlankodtam, mondjuk van pár "ismerösöm", de lenne egy kérdésem, ha nem haragszotok. Szóval... Sosem szedtem Elevitet, de gondoltam elkezdem a tél és a szoptatás miatt (Bence baba pénteken volt 4 hetes és az elsö gyermekünk) péntek este be is vettem egy szemet. Szombaton Bence iszonyúan szenvedett fájt a hasa nem igazán sírt csak állandóan hatalmasakat nyögött és tornázott. Általában egy nap 4X kakil, de szombaton csak kínkeservesen sikerült 1X, vasárnap detto, ma hajnalban még szenvedett, de mára úgy néz ki, hogy minden helyre állt a 4 kaki is megvolt. Szerintetek lehet az Elevitöl ilyen?
Bringa!
Én adok cumit és eddig nem zavart be a dolog.
Igy ismeretlenül kívánok sok boldogságot minden mamának és babánakKépKépKép

Kép
Kép
bendegúz30

Sziasztok!!

Bendegúz, én az első hetekben szedtem Elevitet, semmi baja sem volt tőle. Utána hallottam valakitől, hogy jobb a bomba vitaminok kerülése szoptatás alatt. Hát semmit nem tudtam segíteni de azért megpróbáltam.

Sziasztok
Márti
márti05

Gigi,

Ha ennyi eves utan tekereg, akkor valoszinuleg a lenyelt levego bantja a pici pocijat. Ahogy egy masik topicban olvastam Kép, szep sulya van a kisfiadnak, igy biztos nem ehezik. KépKépKép

HA szorcsog az orra, akkor porszivozni kell, mert nem kap levegot szopi kozben. Illetve a betegsegtol is lehet etvagytalan. Nyugi, par nap alatt tul lesztek rajta, az anyatejben sok gyulladascsokkento cuccos van. Ilyenkor az a legjobb gyogyir, a tapit felejtsd el. Legfeljebb, ha az etvagytalansag miatt nem szivja ki rendesen a tejed, akkor fejd ki a maradekot, hogy a mennyiseg fennmaradjon. Kép

Remelem, nem haragszik meg Sofka, hogy beirom, de keretik egy kis drukk nekik, ugyanis nem volt sima a szules, 3 oran keresztuk tartott a kitolas es a gyerkocot atvittek a Tuzolto utcai korhazba fertozes miatt. Kép

Nandi ma megkapta a 2 hos oltasat, ZSombi agyhartyagyulladas-elleni oltasat viszont januarra halasztottuk. Kép Tegnap ejjel sutottem 4 rud bejglit, es a mult heten kifestettem 6 db karacsonyfadisz gombot. MAr csak az ajandekokat kell becsomagolnom, es johet a karacsony. (ettol minden depim el szokott mulni KépKép )

Pussz
Gombóc
gombóc

Sziasztok!
Kata!Kép
Légyszi ne légy depis!KépEgyél meg egy nagy tábla csokit.KépTényleg.Te kivánod az édességet??Én amióta megszültem állandóan sütit,csokit ennék ami érdekes mert soha nem voltam édesség faló.KépJobbulást Raulnak.Kép

Elevit:
Én szedem ,napi 1-et.A védőnő is mondta,hogy jó ha szedem.Bár picur is csavargatja magát és majdnem minden szopi alatt fosi Képis van,de eddig nem gondoltam arra,hogy az Elevittől lehet.
Cumi:Domi kiköpi.Kép
Puszi Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!!!

Sofkáéknak minden jót kívánok!! Sok kitartást és erőt a problémák leküzdéséhez. Szorítunk nektek!!!

Puszi
Márti
márti05

Helló csajok

Sofkának és a picinek nagyon sok jót kívánok. Remélem nem lesz semmi baj.

Kiporszívoztam a törpe orrát. Elötte kipróbáltam magamon, hogy az én agyamat szívja ki elöszőr. De semmi, csak csikiz. Szép látvány voltunk, ahogy lábam között a poszívócsővel küzdök. Egy kis trugyót azért kijött.
Olivér csak januárban kapja meg a szurit, nem zargatjuk a két ünnep között.
A mai napunk elég csőd. Nem aludt egész nap. Úgyhogy fejni sem tudtam. Szerintem nincs is nagyon mit. Egyszerűen nem lakik jól a tejtől. A védőnő váltig állítja, hogy rossz tej nincs. Erősen kétlem........
Holnap megint megyünk a sebészetreKép

Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Na,köszi a biztatást,mára már magamhoz is tértem!Kép

Gigi!
Holnap majd gondolok Rátok!Kép
A trutyi Neked jött ki?Kép
Nálunk is tart még a nátha,mielőtt szívom az orrát egy kis forralt vizet csepegtetek be,utána könnyebben megy,mert fellazul a váladék.
Ne adj tápszert,írtad nemrég,hogy sokszor elönt a tej,biztos,hogy elég.
Patrik is ezt a tekergés-kevés evést produkálja,lehet,hogy a nátha is közrejátszik náluk!!!
Már beszéltük,hogy Anyósaink egy húron pendülnek.Úgy látszik a drága férjeink is!Kép
Györesznek írok sms-t.

Dia!
Köszi a szüléstörténetet,nagyon ügyesek voltatok!Kép
Domi szépen hízott!Kép
Az étvágyam a régi,édesség is jöhet!

Sofka!
Szorítok!!!

Gombóc!
Hogy Te milyen ügyes vagy!Kép
Nekem valahogy semmire sincs időm!Kép

Bringa!
Mellgyuszi.KépRemélem hamar elmúlik!
Patrik cumizik.Kép

Puszi mindenkinek!
Kata

Kép
Kép
ruszlána

KataKép

TrutyiKép Hát már nekem is majdnem jött, csak nem fölülKép
Sajnos egyre inkább ott tartok, hogy tápszer kell. Mennyiségileg van, de egyszerűen nem lakik jól tőle. Most a hátsó tej olyan kb. mint régen az előtej. Ráadásúl még a szopitechnika sem jó. Az istenért sem akarja szívni. Úgy csinálja mint mikor üvegből eszik. Pedig alig kapott üvegből tejet. Az elöbb is "evett" egy csomó ideig és éreztem, hogy folyik a karomra a tej. De úgy hidd el, hogy még a combomon a gatya is olyan lett. Kifolyik neki oldalt a száján. Már nem tudok vele mit csinálni. Egy másfél órákat nyamnyog és nem lakik jól. Egy hónapja 20-30 perc alatt megette és el volt vele három óráig.
És reggelre ez a vizes valami önt el, amit eszik és negyed óra múlva ismét éber és éhes.
Asszem azt fogom csinálni, hogy ráteszem a mellemre, cicizik egy darabig aztán adok hozzá tápszert. Így kap anyatejet is, igaz nem sokat, de egyszerűen idegileg fogok belebolondúlni ebbe az egészbe. Az meg picurnak sem jó. Pl. holnap, hogy megyünk a kórházba ki kell engednem tejet, hogy ne balhé egész végig. És mivel nem szopik rendesen még azt sem tudom megtenni, hogy a kocsiban megszoptatom. Mire végezne, vége a rendelésnek.Kép
Jajj úgy irigyellek titeket..............
Ja és mintha kezdene megjönni............Kép
Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Gigi!

Rendszeresen olvasom a szoptatós topikot is,láttalak.
Nagyon jók a kérdéseid,többször engem is ezek a dolgok foglalkoztatnak.
Ez a tejkifolyás nálunk is van,kíváncsi vagyok mit tudnak tanácsolni.Patrik nem ismeri a cumisüveget,és mégis.
Partedlit szoktam tenni a nyakába,úgy,hogy a nadrágomat is védje valamennyire.De persze jó lenne,ha nem folyna mindenhová a tejcsi!
Elsőnél nekem nagyon hamar megjött,akkor kezdett sztrájkolni a baba szopi közben.Van,aki azt állítja,hogy ilyenkor megváltozik a tej íze.
Sajnos hamar feladtam,hozzápótolgattam és teljesen elkeseredtem.
Most másképp szeretném csinálni!
Úgyhogy engem nincs ám miért irigyelni,második gyerkőcöm,de tele vagyok kérdéssel,csak jobban bízok magamban.
Te se gondolj arra,hogy ügyetlen,vagy rossz Anya vagy!Ráadásul sok tejcsid van,gondold el,ha alig lenne.
Láttam írtad,hogy Olivér már milyen nagy,hát,elképesztően gyarapodik!
Olyan sok mindenért sírhat még az éhségen kívül!
És nem vagy egyedül,itt vagyunk többen,akik hasonló dolgokkal küzdünk minden nap!
Ha úgy érzed,hogy tudok segíteni,vagy csak beszélgetni szeretnél,hívj fel!

Holnap írj majd,hogy mi volt a sebészeten!

Puszi!
Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!
Lányok, minket is utolért ez a szopi nem az igazi dolog sajnos. 2 napja szegénykémnek nem tudok elég tejet adni. Folyton éhes, 1-2 óránként enni akar. Kíváncsiságképpen lemértem, 40-50 gramokat tud csak sokszor két ciciből kiszívni. Egyzserűen nem értem, hogy mi történt. Eddig minden rendben volt, volt tejcsim is, most meg. De nem adom fel, nem táplálok egyelőre hozzá, bár már felírt a doktornéni tápszert. Még próbálkozom, hátha sikerül a tejet szaporítani.

Gigi!
Nekem is mindenki azt mondja, hogy nem lehet a tejed rossz, de ezt nem olyan egyszerű elfogadni, főleg, ha látod, hogy a babád szenved.
Kitartás, meglátod, minden rendbejön. Kép

Bendegúz!
Az Elevitről én ismerek olyat, aki szedte, és szörnyen fájt tőle a gyerek hasa, úgyhogy kénytelen volt megszakítani a szedést.

Kata!
Ne légy depis! Sok-sok csoki, ahogy dia írta. Örülök, hogy ma már jobban vagy Kép

Sofka!
Kitartás, meglátod, minden rendben lesz. Szorítok nektek nagyon Kép

Ja, valaki írta, hogy neki nem fogadja el az egyik cicit a gyerek. Az utóbbi időben nekem is vannak ezzel problémáim. Az egyik cicim nagyon nehezen tudom neki odaadni.
Na de most megyek, megpróbálok aludni a következő szopi előtt, ami lehet, hogy mindjárt lesz, nem tudom sajnos kiszámítani.

Puszi mindenkinek
Anikó
pancsa2

Anikó!
Lehet,hogy Nálatok most van a növekedési ugrás és kell pár nap a ciciknek,míg"veszik az adást".Kép
Van,akinél ez egy hétig is eltart!
Az én kis fiacskám hanyagolja a bal mellet,eddig még igazán hatékony megoldást nem találtam,ha hallok okosat megosztom Veled!Kép
Györesznek is hasonló problámája van,a védőnője azt mondta,hogy ez ciklikusan előfordulhat akkortájt,mikor a menstruációnak meg kellene jönnie.

Hasznos olvasnivaló:
http://babanet.hu/publ/szoptatas.htm

Puszi!

Ja és most olvastam:
FEL A TEJJEL!KépKépKép

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Gigi,
ne mar! VAn egy hatalmas, jol fejlodo babad, ne aggodj a tejed miatt. Egyaltalan nem biztos, hogy azert sir, mert ehes. Tudod, a hozzaertok szerint, ha a gyerek heti 150-250 grammokat hizik, es napi 5-6 pisis-kakis pelusa van, akkor minden tokeletes! HA megnyugtat, egyszer adjal neki tapit, de szerintem ne kezdd el tapszerezni, mert akkor tenyleg hozzaszokik a cumisuveghez, es egyre jobban elszokik majd a cicitol. Kép

Aniko,
szerintem is inkabb novekedesi ugrasa van. PAr nap alatt a cicidnek hozza kell szoknia a nagyobb igenyhez. Kép

KAta,
nekem is a masodik gyerek, es en most szoptatok eloszor. ZSombi sohasem volt hajlando szopizni, ezert en ugy el voltam keseredve, hoyg az osszes letezo szakirodalmat vegigolvastam. Ezert szoktam azt mondani, hogy en egy szopi-elmeleti szakember vagyok (illetve gyakorlati fejes-cumisuvegezes szaki). Kép BAr most szerencsere NAndi az elso perctol szopizik, igyekszem nem hergelni magam semmin. Illetve majd ha nalam is felmerulnek kerdesek, de akkor megyek a szopitopic-ba. Kép

Joejt!
Gombóc
gombóc

Gigi, hívd fel Ibolyt, vagy keresd meg mailben. El is megy személyesen, és neki tényleg a szoptatás a szakterültete.

(segits@iboly.hu, www.iboly.hu)

Drukkokat köszi, ha tudok valamit, ígérem leírom.
sofka

Megszületett Andi barátnőm kislánya Noémi Bernadett 54cm 3340g Nagy Nagy gratula nekik!KépKépKép

Kép
Kép
lldicsi

DiaKép

Andinak gratula, egészséges a pici?

Voltunk a sebészeten, minden rendben. Kép
Ma reggel evett egy jó nagyot, majdnem négy órát kibírt vele. Persze azért ehhez hozzá tartozik, hogy a kocsi rázta a fenekét. Olyan jól bealudt, hogy mondtam a férjemnek, hogy vegyük meg a fenyőfát, voltunk a kutyakajásnál is. micsoda örömökKép

Ma példáúl nem folyt ki oldalt a tej! Szerintetek?

Puszi, Gigi

Ja, Márti!

A Györesz felvenné veled a kapcsolatot, mivel, hogy ő is csepeli. A emil címemre írhatnál! köszi Gy. nevébenKép
tillygigi@freemail.hu

KépKép
gigi28

Szia Gigi!Kép
Örülök,hogy minden rendben volt a sebészeten.
Andi kislánya egészséges,holnap megnézem őket.
Szopi:Ha nem folyik ki oldalt a tejci,akkor rendesen bekapta a bimbóudvart ami jó" szerintem".Kép
Tegnap én is azt hittem,hogy megint rossz éjszakánk lesz,mert 8-tól éjjel 1-ig le nem jött a ciciről és csak csavargatta magát.Aztán elaludt és fél 6-kor kelt ismét.KépDe mondjuk ma is egész nap csavargatja magát és morog,pedig ma nem vettem be Elevitet és enni se ettem olyat amitől fájhatna a hasa.Nem tudom mi baja.KépDee viszont ma vagyunk 2 hetesek!Kép
Puszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Ja elfelejtettem megkérdezni!
Meddig tart ez a vérzés szülés után?KépHa később megjön majd,az nem azt jelenti,hogy megy el a tej??
Mert úgy tudom aki szoptat annak addig nincs menszesze.Vagy ez hülyeség??

Kép
Kép
lldicsi

DiaKép

Nwkem kb másfél hétig tartott a vérzés. De nem múlt el egyik pillanatról a másikra, volt utána még vmi folyás. Nem jött meg, úgylátszik, hogy még a sebem vérik? Igaz minimális.
Olivér is jól aludt. Fél 10-kor elaludt és ötkor keltKép Igaz este már annyira fáradt volt, hogy cummogott a mellemen és cuppant egy nagyot erre úgy megijedt, hogy elkezdett bömbölni.
Puszi a két hetes óriásnakKép

Gigi

KépKép
gigi28

Gigi!Kép
Az én vérzésem még mindig tart pedig már elmúlt másfél hét.KépMár unom.KépNekem még a nunám is fáj.KépMondtam is tegnap Tamásnak,hogy úgy fáj mintha összelenne varva és húzódik.KépKépKépDomi mostanában állandóan morog.KépFogalmam sincs miért mert sírni nem sír.Én is sok puszit küldök a Te óriásodnak.KépDia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!!!

Dia, garatula Andinak.
És sok boldog 2.hetet, hogy röpül az idő!!!

Gigi, örülök, hogy rendeződnek a dolgok, s mint olvasom a párod is ma aktív volt.

Én a 4. hétre lettem vérzés és pecsételés mentes, persze én császáros voltam az nem biztos, hogy olyan mint aki normál uton szült.

Újabban este kell egy kis tápszert adnom, de egész nap cici van. Reggel 100ml szopizott!!
Hogy nekem mennyi tejcsim van!!!
De. volt itt a védőnő, a kis drágám produkált bepisilt miközben nézegette.
Viszont már megint 3. napja nincs kaksi, két napja olyan bűzbombákat teker ki magából, hogy ember legyen a talpán aki elviseli. S persze időnként fájlalja is a pociját. Délelőtt jól megmasszíroztam neki, de semmi, hacsak az nem, hogy farkas éhes let tőle.
Ugy dömtöttem éjjel elmegyek bevásárolni az ünnepekre, milyen jó, hogy a Tesco éjjel is nyitva van, napközben olyan sokan vannak mindenütt s akkor sűrűbben is eszik a pici, így éjjel talán én is gyorsabban fogok végezni.
Kezdek rászokni az éjszakázásra.

Sziasztok
Márti
márti05

Sziasztok!

Dia!
Gratulálok Andinak. Sok-sok boldogságot neki a babához és persze sok-sok tejcsit Kép
Én múlt hétig véreztem, kemény 5 hétig. De én is császáros vagyok. Bár úgy hallottam, a vérzés emberétől függ, meddig tart, akár 6 hétig is eltarthat, de lehet, hogy csak 1 hét lesz. El tudom képzelni, hogy unod. Én is nagyon untam már...

Márti!
Nem semmi vagy. Napközben babázás, éjjel meg tesco. Csak vigyázz, nehogy nagyon kifáradj. Kép

Gigi!
Örülök, hogy minden rendben a sebészeten. Meglátod, a szopizás is helyre fog jönni. Bele fogtok ügyesen rázódni. Kép

Kata!
Fel a tejjel KépKépKép Nagyon találó

Azt hiszem, igazatok van, nálunk valószínűleg tényleg szopibumm volt. Ma egész nap mértem kíváncsiságképpen, hogy mennyit eszik. 110 és legkevesebb 90-et evett. Nem semmi. Most a déli szopi után levittem sétálni, és azóta durmol a babakocsijában. Nem semmi. Bár ha jól sejtem, most meg semmi alvás nem lesz. De majd jól elszórakoztatom Kép Na megyek, szerintem most ébredezik.

Puszi mindenkinek
Anikó
pancsa2

Lányok!

Minden még pocisnak és már babásnak nagyon boldog karácsonyt kivánok!!!

Sys 37+0
sys

Sziasztok lányok!

Egyszerűen alig jut időm netezni!
Andinak hatalmas gratula! Remélem minden rendben velük. Dia! Légyszíves mondd meg neki, hogy erőltesse a járkálást, mert így utána sokkal könnyebb lesz.
Nálunk minden renben. Szonja már 3,75 kg. Annyit eszik ez a gyerek, hogy csak na.
Nálunk is volt gond a kifolyó tejjel, ezért áttértem a fekve szoptatáshoz. Ha magad mellé teszed és úgy adod oda neki a cicit, úgy nem tud félre nyelni és még a tej sem folyik ki. Ilyen időkben minden cseppért kár!
Tegnap volt nálunk a gyerekorvos. Szonjának egy kicsit be van gyulladva a szeme, de ez már a születése óta ilyen. Emellett kapott valami ecsetelőt a szájára, hogy ne legyen szájpenésze. Ezzel kell törölgetni a nyelvét minden kaja előtt.
Az éjszakák viszonylag rendesen zajlanak nálunk. Napközben van egy 3 órás időszak, amikor csak nézelődik és nem alszik. Remélem nem fog a jövőben sem sírni ez idő alatt.
Lenne egy kérdésem! Ti mivel fürdetitek a kicsit? Mi kaptunk fürdető krémet, de a doki szerint a legjobb a tiszta víz. Emellett a picinek hámlik a lábfeje és a kézfejéről a bőr elég csúnyán. Ezzel mit lehet tenni? Sokszor kenegetem A vitaminos babaolajjal! Az jó rá?
Látjátok nekem is jönnek a kérdések!
Puszi mindenkinek:
Barbara
babar

Ti nem féltek egy kicsit az első együttléttől a párotokkal, én már nagyon várom, de már most zavar, hogy tele van a mellem és dög nehéz...és hogy hogy lehet így...meg ilyenek...
Az is úgy bosszant, hogy a régi cuccaim még nem jönnek rám...persze tornázni meg nem lehet, mert akkor a tej...
és én a terhesség alatt nem is csíkosodtam, most meg, hogy lefogytam, mindenem tiszta csík lettKépKép
Nem féltek ettől a téli bezártságtól,
a párok persze jönnek mennek a világban...nekem meg a fél napom elmegy alvással mert a mi kislilink nem alussza végig az éjszakákat...

Jajj, Dia én nem gondoltam hogy ez ilyen nehéz...
és én még semmit sem tettem le igazán az asztalra...diploma v. munka...ez is úgy nyomaszt...
no, pusz,eszti
esztyx

Sziasztok Csajok!Kép
Domi már a második nap,hogy nem akar nappal aludni.KépVagyis a cicin elalszik és mellettem az ágyon a karomban pedig imád durmolni,de az ágyában nem kara.De éjjel "elalszik"az ágyában is.Ki érti ezt??
Eszti!Kép
Hát igen nehéz az élet és csak nehezebb lesz.Pl:Amikor majd a foguk jön az még nehezebb időszak lesz.KépDe fel a fejjel!Végül is már ÉDESANYÁK vagyunk és ez fantasztikus dolog!Kép

Barbi!Kép
Én az elejétől fogva csak fekve tudok szoptatni,és még soha nem folyt ki tejcsi.Kép
Én is olyan fürdető krémmel fürdetek,bár nem mindig használom,amikor nem akkor tiszta vízzel fürdetek.
Domi bőre is nagyon száraz én fürdés után gyógyszertári napraforgó olajjal kenem át a testét.

Andinak már kutya baja.Azt mondja nem volt vészes a császár.Kép

Irigy vagyok Szonja súlyára.KépMi még csak 3 kilósak vagyunk.KépNa de azért már híztunk 27 dekát.Kép
Puszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?