Beebey:
Baj, ha kielemzem a menüdet? Csak mint tapasztalt terhességi diabos
))))
"Reggeli: barna kenyér 4dkg= 25ch, felvágott, vaj, lightos gyümilé 5 ch-val."
Barna kenyér: valszeg Te is úgy reagálsz rá mind Lafead vagy én... egyszerűen TILOS! Magas a GI-je... Aminek a létező legalacsonyabb (netes kutatások szerint) az a Wasa ropogós kenyere, abból is a Fibre vagy milyen (amelyiken zabpehelydarabok is vannak)... szóval ez fogja legkevésbé megbolygatni a cukrodat (én is ezt eszegetem - bár most megkóstoltam az IKEA sima ropogós zabkenyerét -az is TK- és bevallom, sokkal jobban bejön... de ennek nem tudom milyen a GI-je a Wasához képest)
Light italok: könyörgöm... MIÉRT?
Tele van szeméttel ami a babára nézve kockázatos (na meg rád is), azon kívül attól, hogy Light még van benne CH és csak mértékkel iható... na de reggelire ilyen szemetet inni... brrrrr.... (bocsi) Ráadásul a levek ezerszer gyorsabban felviszik a cukrot mintha egészben ennéd meg a gyümölcsöt...
"Tízórai: activia 7 ch, egy őszibarack 9ch"
Egy őszibarack csak 10 CH? Még az almában is több van szerintem... vagy ez egy kicsi barack volt... egyébként meg remélem finom volt
)) (én is kééérek:))))) Activia: na ez az ami tilos. Ez is tele van szeméttel ha jól sejtem... (hacsak nem natúr...)... Egyébként meg nem szabad a gyümölcsöt mással együtt enni (na jó, esetleg korpovit) mert szépen összeerjed a hasadban aztán még több cukor lesz belőle... (na jó, ezzel nem ért mindenki egyet de szerintem így van... gyümölcsöt csak éhgyomorra vagy kaja előtt fél órával)... Szóval én inkább néhány szem korpovitot vagy Wasát ettem volna a barackhoz. (vagy mégegy barackot:)))))) (bár nekem sántít a CH-ja)... Mindenesetre én a helyedben tízóraira inkább Wasát vagy valami hasonló alacsony GI-jű kaját ennék... (ld. az inzulnérzékenység dél előtta legrosszabb, ebédnél ill. utána már sokat javul...)
"Ebéd: gastroyalosat eszek, összvissz 46ch volt benne."
Na itt a bukta mert szerintem a gyári kajákban a kiírt CH mennyiség nagy része cukorból jön össze, hiába írnak rá mindenfélét... (meg eleve... a GI a lényeg, az rentgeteget befolyásol... ha megeszel pl. 50 CH-nyi kínait az valszeg 3* olyan magasra tornázza fel a cukrod mint egy nagy tányér 50CH-nyi bableves)
"Délután meg vacsi: gyümi lesz."
Nem fogsz éhenhalni (ld. vacsora)? Az uzsonna az OK, hogy gyümölcs (én mindig csak uzsonnára ettem gyümölcsöt, akkor tolerálta a legjobban a szervezetem)... reggelig meg ki kéne bírnod anélkül, hogy leesne a cukrod...
Összefoglalom, hogy nálam mi volt a diéta lényege:
Reggeli: 7:30-7:75 körül, GI: MAXIMUM! 50
Tízórai: 10-1/4 11 körül, GI: itt is MAX! 50
Ebéd: 13:00 körül (ha kimaradt a reggeli ezért csúszott a tízórai akkor dél körül)
Uzsonna: 15:00 - 16:00 körül
Vacsora18:00-19:00 körül
A CH-kra már nem emlékszem... (talán 25, 25, 50, 25, 40? - amiből 20, 20, 50, 25, 40 lett)
Ja.
Én rentgeteg babot / lencsét ettem (szuper GI, laktat ráadásul a vérképnek is jót tesz) + hajdinát... (az is alacsony GI)... sajna a kölesről le kellett mondanom amikor kiderült, hogy milyen magas a GI-je...