Új privát üzeneted érkezett!

Beebey:

Baj, ha kielemzem a menüdet? Csak mint tapasztalt terhességi diabos :)))))

"Reggeli: barna kenyér 4dkg= 25ch, felvágott, vaj, lightos gyümilé 5 ch-val."

Barna kenyér: valszeg Te is úgy reagálsz rá mind Lafead vagy én... egyszerűen TILOS! Magas a GI-je... Aminek a létező legalacsonyabb (netes kutatások szerint) az a Wasa ropogós kenyere, abból is a Fibre vagy milyen (amelyiken zabpehelydarabok is vannak)... szóval ez fogja legkevésbé megbolygatni a cukrodat (én is ezt eszegetem - bár most megkóstoltam az IKEA sima ropogós zabkenyerét -az is TK- és bevallom, sokkal jobban bejön... de ennek nem tudom milyen a GI-je a Wasához képest)

Light italok: könyörgöm... MIÉRT? :) Tele van szeméttel ami a babára nézve kockázatos (na meg rád is), azon kívül attól, hogy Light még van benne CH és csak mértékkel iható... na de reggelire ilyen szemetet inni... brrrrr.... (bocsi) Ráadásul a levek ezerszer gyorsabban felviszik a cukrot mintha egészben ennéd meg a gyümölcsöt...

"Tízórai: activia 7 ch, egy őszibarack 9ch"

Egy őszibarack csak 10 CH? Még az almában is több van szerintem... vagy ez egy kicsi barack volt... egyébként meg remélem finom volt :))) (én is kééérek:))))) Activia: na ez az ami tilos. Ez is tele van szeméttel ha jól sejtem... (hacsak nem natúr...)... Egyébként meg nem szabad a gyümölcsöt mással együtt enni (na jó, esetleg korpovit) mert szépen összeerjed a hasadban aztán még több cukor lesz belőle... (na jó, ezzel nem ért mindenki egyet de szerintem így van... gyümölcsöt csak éhgyomorra vagy kaja előtt fél órával)... Szóval én inkább néhány szem korpovitot vagy Wasát ettem volna a barackhoz. (vagy mégegy barackot:)))))) (bár nekem sántít a CH-ja)... Mindenesetre én a helyedben tízóraira inkább Wasát vagy valami hasonló alacsony GI-jű kaját ennék... (ld. az inzulnérzékenység dél előtta legrosszabb, ebédnél ill. utána már sokat javul...)

"Ebéd: gastroyalosat eszek, összvissz 46ch volt benne."

Na itt a bukta mert szerintem a gyári kajákban a kiírt CH mennyiség nagy része cukorból jön össze, hiába írnak rá mindenfélét... (meg eleve... a GI a lényeg, az rentgeteget befolyásol... ha megeszel pl. 50 CH-nyi kínait az valszeg 3* olyan magasra tornázza fel a cukrod mint egy nagy tányér 50CH-nyi bableves)

"Délután meg vacsi: gyümi lesz."

Nem fogsz éhenhalni (ld. vacsora)? Az uzsonna az OK, hogy gyümölcs (én mindig csak uzsonnára ettem gyümölcsöt, akkor tolerálta a legjobban a szervezetem)... reggelig meg ki kéne bírnod anélkül, hogy leesne a cukrod...

Összefoglalom, hogy nálam mi volt a diéta lényege:

Reggeli: 7:30-7:75 körül, GI: MAXIMUM! 50
Tízórai: 10-1/4 11 körül, GI: itt is MAX! 50
Ebéd: 13:00 körül (ha kimaradt a reggeli ezért csúszott a tízórai akkor dél körül)
Uzsonna: 15:00 - 16:00 körül
Vacsora18:00-19:00 körül

A CH-kra már nem emlékszem... (talán 25, 25, 50, 25, 40? - amiből 20, 20, 50, 25, 40 lett)

Ja.

Én rentgeteg babot / lencsét ettem (szuper GI, laktat ráadásul a vérképnek is jót tesz) + hajdinát... (az is alacsony GI)... sajna a kölesről le kellett mondanom amikor kiderült, hogy milyen magas a GI-je...
Vendég

Úristen csajok!

Hogy a fenébe lehet végigcsinálni egy terhességet ennyi kajával????? :shock: :shock: :shock:
Én a duplájától is éhenhaltam volna!
Azt tuti, h. inkább azokat a dokikat kéne erre a diétára fogni, akik leállítják a metet, mondván, h. ha diabos lesz a kismama, majd diétázzon v. kap inzulint!!!! :evil: :evil: :evil:
Rögtön jobban meggondolnák a dolgot!!!! :twisted:

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

[quote="csakegyActivia: na ez az ami tilos. Ez is tele van szeméttel ha jól sejtem... (hacsak nem natúr...)..[/quote]

Csakegy az Activia ha natúr, akkor mehet? Mert én azt vettem észre az utóbbi időben, hogy ha este nyolc körül benyomok egy natúr aktíviát, akkor nem hypózom reggel egyszersem. Na meg nagyon szeretem, és jobb is a gyomrom tőle, de ezt lehet hogy csak beképzelem. A hypózás elmradasát viszont tuti nem. És mindig szigorúan natúron eszem, a gyümölcsös joghurtokat amúgy sem szeretem.
krumplis pogácsa

Bee, nem jól csinálod sztem...............

nekem reggelre ez a pászka dolog bejött, 20gr a chja, de etet, nem ment fel a cukrom ma is 4,7 lett 1 órával, ehhez eszek parit, vagy ubit vagy paprikát, és párizsit.Teát iszom édesítőszerrel pluz kávé, natúr----------------20gr ch

10órai:1 db danone joghurt,natúr, 9 gr ch van benne plusz pászka fél-------------15 gr ch

ebéd:attól függ----------------50gr ch

uzsi:gyümi!!!!!!!!!!!!!!csak ilyenkor--------------25-30 gr

vacsi: ugyanazt mint reggel, de ilyenkor merem a pászka helyett a barna kenyeret, jobban tolerálom este,és eg kicsivel TÖBBET lehet ennem este-----------------25-30 gr ch

Ennyi minden nap!!!!3 óránként percre pontosan, mert belehalnék az tutti,ha 3,5 órát kéne a következőig várni (mint most is mindjárt meghalok, szóval lépek enni!!!!!!!!!!)
Vendég

Csakegy!

Hogy van az, h. lehet durumtésztát kapni csúnya barnát meg szép sárgát is???? Most akkor az egyik nem durum? Vagy mi van??? :?

Meg vajon a Spár bio termékei mennyire lehetnek bio-k?
Én gyümölcsös joghurtot szoktam venni tőlük, meg a gyerek kölesgolyóját ill. durumtésztáját.
Az van rája írva, h. az Aus Biologischer Landwirtschaft és a Austria Bio Garantie nevű osztrák cég meózza. Magyarországon pedig a Biokontroll Hungária Kht.
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik.
A joghurt a 3,6-os pasztőrözött tejből készült joghurton kívül 5% őszibarackot és 5% sárgabarackot tartalmaz, + természetes aromát.
(Mi a különbség a természetes és természetazonos aroma közt?)
Ebben tényleg valódi nagy gyümölcsdarabok vannak és még én sem érzek rajta műízt pedig én aztán finnyás vagyok mindenféle aromára!

rambóka

Sziasztok!
Ma találtam rátok, és ha megengeditek csatlakoznék hozzátok! Nálam még hivatalosan nem állapították meg a PCOS-t de szinte minden tünetem megvan kivéve az elhízást! Az orvosom most szabira ment így a vérvizsgálataim is csak szabi után lesznek esedékesek. Ezer kérdésem lenne hozzátok, de előtte írnék pár sort magamról: 33 éves múltam az elmúlt kb 6-7 évben több orvosnál megfordultam, volt 4 sikertelen lombikom is, eddig az ismeretlen eredetű meddősség kategóriájába soroltak, de ma mikor kitöltöttem a PCOS oldalon található tesztet és kijött, hogy nagyon magas a valószínüsége, hát elgondolkodtatott! Pl ami egyik dokimat sem érdekelte: minden ciklusom végén 4-5 napig erősen barnásozok a mensi előtt még progesteron pótlás mellett is, jaj és mondanom sem kell, hogy a progi szintem is megfelelő volt mindig a vérvételekkor mégis barnáztam, nem kicsit! Szinte minden ciklusomban van cisztám, volt olyan, hogy hiába kaptam tüszőrepesztőt mégis cisztám lett...még sorolhatnám azokat a dolgokat amikről úgy gondolom nem foglalkoztak eléggé az orvosok vele, de most már végül is nem számít...Remélem nem gondoljátok, hogy én most mindenképpen PCOS szertenék lenni, csak hát ez sok mindent megmagyarázna!
Szeretném megkérdezni, hogy jár-e valaki közületek Sipos Miklós dr úrhoz? Jó lenne tudni ő mennyire járatos ebben a témában! :roll: Hu, kicsit hosszú lettem, bocsi!
házitücsök
Vendég

Pogi!

A natur kefir, joghurt, tejföl, aludt tej - ezek jók a gyomornak, mert erjesztettek !!! Én egy ideig gyógyszert szedtem a gyomromra ( afta+fekály+GERD )......majd mikor eljött aza perc, mikor éreztem, hogy annyira jó paszban vagyok, akkor elhagytam magamtól a gyógyszert ( 2 évi szedés után ) és elkezdtem arra figyelni, hogy mindig legyen valami szilárd a pocimban+minden reggel iszok valami erjesztettet ( általában kaukázusit )...és lám azóta nincs baj a pocimmal!!!!
Amibe viszont már valami más is belekerül ( gyümölcs+műzli...meg miegymás) abba meg kell cukor meg sok más, hogy megmaradjon az íze + alapból hamarabb megromolna és így mindenfélét beleraknak ) -ezt onnan tudom, hoghy a volt-volt hapsim egy ilyen !tejüzemben" dolgozott.... na ott lehet még érdekes dolgokat látni+ húsüzemben :shock: :shock: :twisted:
na jó inkább befogom :) :) :)

Csajok!
Én ezeket a cuccokat nem is ismerem!!! Talán a korpovit az az a keksz, ami fincsi???

rambóka!
A durum tészta krdésen én sokat morfondírozok, de nem tudom mi a kettő között a különbség????
csipi78

Szia Tücsi!

Üdv it köztünk!!!! Jó helyen vagy! Hű hát nem egyszerü éveken vagy túl, de mi segítünk!!! - bár még én is zöldfülü vagyok, de majd az "alapító"tagok + mindenki "kezelésbe" vesz téged is :wink: :wink:
- már egy csomó babásunk van+ anyukánk......meg lesz is, mi is csak azért nem vagyunk még azok, mert nem akartuk, hogy mindenki egyszerre menjen át a babás topikba :) :) :) :) :)
Sajna dokidat nem ismerem

Értelmező kéziszótár az előző dumámhoz:
fekály :lol: = fekély
hoghy=hogy
krdésen=kérdésen
Hát tényleg meg kellene tanulnom írni!!! - ezt már anyukám is mondta :) :)
csipi78

Kedves Csipi!
Köszönöm a kedves fogadtatást! Megsúgom, hogy évekig fórumoztam hasonló nicknévvel mint a tiéd!;-)
Vendég

A durum az szerintem simán durum... max. máshol termesztik :) Vannak a jó durumok, szerintem azok a világos színűek (pl. a DM-es vagy a Barilla TK tésztája amit mostanában sehol nem árulnak) és vannak a magyar és iszonyú rossz sötétbarna tészták - ami pl. Norbi néven fut... (magyar búzából lehetetlen jó tojásmentes tésztát gyártani a sikértartalom miatt ezért mi a tésztából soha nem veszünk hazait...)

Ja... Rambóka: mi is a Spar-os biocuccokat vesszük, szerintem teljesen rendben vannak... (megjegyzem Ausztriában jobb a fogyasztóvédelem mint itthon...)... A Biokontrollos cuccok is jók, de legtöbbször azok is importak + dupla annyiba kerülnek minta Sparosak...
Vendég

Csakegy! :lol: :lol: Miért lenne baj, ha megosztod a tapasztalatodat?? Köszi érte!!!! S Lafi neked is köszönöm!!!!!

Most majd próbálok valamit alkotni a két véleményből. Mindesetre: van pászka! :lol: Reggel ezzel kezdek.

Light ital miért? Mert anno tejet ittam reggelihez. Nem lehet, mert ez felviszi a cukert. Viszont - szó szerint - megveszek ha nem ihatok reggelire valami lötyit. Mivel 1 decibe 2,3 CH van, ezért mertem ezt inni. De nyilván át kell nyergelnem teára. Ezekről meg azt hallottam, hogy kismamik nem ihatnak csak zöldteát. Eddig - ilyen nagy melegekeben - őszintén megmondom, hogy nem vágytam gőzőlgő forró teára. :lol:

No arról fogalmam sem volt hogy gyümi csak délután fogyasztható. Mert én eddig ezzel zártam a vacsimat. Precízen kimértem minden gyümit. Igen a barack, picinyke volt.

Activia: csak natúrt eszem! Ha nagyon-nagyon eszembe jut a gyümijoghurt, akkor teszek bele gyümit. Mint példul ma. :roll: De már tom hogy nem szabad!!!

Ebéd: egy tenyérnyi isteni puha pulykamell, s kb. 10-15 dkg párolt zöldség.

Délután és vacsi megvolt a gyümi: 1 körte du-ra, 2 (picike) barack, 10 dkg szeder, 2 körte.

S nem vagyok éhes tőle. Mondjuk már reggel 7kor megyek enni kopogó szemgolyókkal- reggeli után vagyok csak csevegő képes. :lol: S éhgyomira 4,3-4,9 között szokott lenni a cukrom, reggeli után 8. - két napja van vércukormérő. Ma ebéd után egy órával 10.

Az tuti, hogy nem vagyok képbe! Viszont eddig úgy gondoltam, hogy az ebéd kivételével mindent kitudok számolni. Ebéd ügyileg ezért hagyatkoztam a gast-ra.

Jah! Nekem nagy segítség: www.kcal.hu

Viszont ami baj: nem szeretem se a babot, se a lencsét. Így nálam ez kilöve.

Az időpontokat is betartom. Ezzel sem lehet gond.

Jah! S a vizeletemben még nem találtak cukrot. Nem értem ezt sem..... LÁnyok köszi még1x a segítséget! Még lehet hogy kérdezni fogok ám!

Rambóka pont ezen dühöngök. Egy terhes nőnek nem enni, amikor lecsap rá a kívánóság...... büntetés. S én még tetézem a sódiétával mindezt. Adimetet egy hónapja fokozatosan csökkentem le - lehet hogy ez is belejátszik? Lecsökkentem mert mindig azt kérdi a doki: ugye nem szed semmit sem? Hát nem. Most már nem.
Hogy borzoljam tovább az idegeket, van egy kolleganőm, akinek 9,6 lett a terheléses cukra. Az ő orvosa - helyi - közölte, hogy diétázzon (de hogy hogyan azt nem árulta el, s nem küldte tovább sehova sem), oszt majd lesz valami. Első terhességénél 10,2 volt a cukra, de a gyakorlat ugyanaz volt. Diéta oszt pont.

Eldugulok mára! További szép estét!

Bee
beebeey

Bee: pedig jobb lenne ha megszeretnéd a lencsét és a babot mert szerintem ezek a GI diéta alapkajái :)) (meg a hajdina) (bab pl. csilisbab formájában? - persze szigorúan szárazbab megfőzve formájában.. a konzerv tilos, annak a GI-je sokszorosa a száraz főtt babénak!!!)

Ja... vacsorára nem kéne csak gyümölcsöt enned, kéne valami "lassú" is...

Ja... Szőlő, sárgabarack, szilva, mazsola... na ez MIND!!! tilos... ezekben főleg glükóz van és nem fruktóz így ezek nagyon hirtelen dobják meg a vércukrot... (nekem a mazsola hiányzott a legjobban télen...)
Vendég

Ja... egyébként tényleg kegyetlenség a terhesség alatti diéta... ennek köszönhettem, hogy amikor megszületett Lilla én csokit csokival ettem kétpofára, olyan szénhidrátéhségem volt... Kellett hozzá 4 hónap, hogy ez elmúljon...

(most tartok ott, hogy csokiéhségem az van, de a 85%-os étcsoki is jó olyankor - úgyhogy inkább a kakaó hiányzik... szerintem van benne valami amiből hiánya van a szervezetemnek...)

A következő babánál (projekt indul decemberben... )... szóval nála sumákolni fogok a terheléses cukornál és inkább magánúton nézetem meg komolyan... (de ez csak azért lesz így mert engem folyamatosan szivattak...)
Vendég

Tücsök! Üdv körünkben! Régebbi hormon eredményeid nincsenek véletlenül kéznél?

Már megint kajálásnál tartunk? ;)
Lafi, a pászka az a kenyérfajta, amiben nincs élesztő?
Egyébként a tk lisztből készült barna kenyértől nekem gyomorfájásom van! Ezért inkább arra figyelek, hogy kicsit kevesebb kenyeret/zsömlét egyek, sok zöldséggel.

Gyümik: Nekem Tűű doki azt mondta, vigyázva, de akár banánt is ehetek. És próbáljam meg úgy beosztani a napi étkezéseket, hogy reggelire valami laktató, utána 2,5-3 órára tízoraiként gyümi, aztán ebéd, majd uzsira megint lehet gyümi, és végül vacsi. A lényeg, hogy 2,5-3 óránként kajizzak, és minden második lehet "könyebben" felszívódó.
Biztos vagyok benne, hogy mindegyikünknek meg van a "saját" diétája. Lehet, hogy valaki még a gyümölcsök közül se ehet meg mindent, valaki meg bármelyiket.
Tuti inzulin-cukor függő, és az is lehet, hogy az eredmények javulásával a "diéta" változhat.

Csakegy, mit tudsz a "bio" zsírról és társairól? Állítólag a mangalicából készült termékek nem növelik a koleszterint. Lehet, hogy már túl szkeptikus vagyok, de inkább üzletet sejtek emögött. De ha tényleg "jobb", mint a nem mangalica, akkor azt, mi pcos-ok is ehetjük?

Lányok, az arcom olyan, mint a met elkezdése után 2-3 hónappal. Nem a legdúrvább, de határozottan volt már szebb is. Csendes apátiával kezelem. :roll: Majd csak visszajavul.

Ha jól emlékszem kb 1 éve kezdtem bele a pcos utáni nyomozásba, először az index fórumát találtam meg, ott olvastam a pcos.hu-ról, onnan jutottam ide. Kb akkor, amikor Dimet lelkendezett, hogy megkapta a metformint. És most karjában van KisZsé! :P Hogy telik az idő! Tényleg akkoriban szült Rambóka és Rejo is. :)

Kellemes hétvégét!

Kép
mamint

Sziasztok!
Tücsök üdv közöttünk.
www.pcos.hu
www.mensmentis.hu Itt Dr. Tűű Lászlóra van neked igen nagy szükséged. Ha kezébe vesz egyenesbe kerülsz. A legfontosabb, hogy kivizsgáljanak és megkapd a legmegfelelőbb kezelést. Az áraktól szerintem ne riadj meg! Mert ennek te már az ezerszeresét elköltötted! Sajnos! :( Sikertelenül. :(

Lányok!
A netünk befuccs... :roll:
A párom ma próbálta összekapni a gépet.
Most így tudok egy picit netezni.

Lafikám drága!
Gratulálok a trónörököshöz!
Szeptemberben én is megyek Zentai Andihoz. A szeptemberi 17-kei héten mennék. Szerintetek kérjek a jövő héten időpontot, vagy elég ha visszajövök szeptember elején szabiról???

Most ennyi futja. :)

Kellemes hétvégét. :)

Jól vagyok.

Cuppp
Vendég

Kisbabás lányok,
nem használ valamelyőtök Milumil HA2 tápszert, vagy Humana HA pépet? Van egy-egy zacskó felbontatlan csomagom, szívesen odaadnám valakinek, mert én már lejárati időn belül tuti nem fogom elhasználni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Anyit beszéltünk itt kajáról, hogy sikerült bevacsiznom :lol: :cry: :lol: :wink:
csipi78

Lányok,
szerintem a szervezetem meg van hülyülve hőügyileg...
Kép

Mondjuk Lili előtt, mikor elkezdtem szedni a metet, rögtön 21 napos ciklusom lett, aztán következő hónapban terhes lettem. Lehet, hogy most is ez lesz, és a 7-en van peteérés????

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Tücsök, üdv közöttünk!

Linácska, kíváncsi leszek a görbuszod folytatására! :wink:

Én várom a mensit... És még mindig nincs barna! :lol:

Kép

Pussz, jó hétvégét mindenkinek! Megyünk csavizni családilag.

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!
Próbáltam megkeresni a hormon eredményeimet, de egy része ki lett dobva, a lombikos hormon eredményeim meg a dokimnál maradtak. (egyébként a 4 lombikomból 2-nél nem tudtak petesejtet nyerni, pedig lórugásnyi hormonokat kaptam, 2-nél pedig szintén csak 1-2 petesejtem volt amit vissza tudtak ültetni, én hiába mondtam, hogy azért ez nem normális ennyi gyógyszer mellett azt mondták, jó a hormonom eredményem, csak nehezen lehet stimulálni:-()
Anyoooka, nagyon szép a görbéd! Az enyém most nagyon csúnya lett, nem is értem: hétfőn voltam a dokinál volt egy 40mmm-es cisztám és egy 21mmm-es tüszőm, kaptam rá tüszőrepesztőt és azóta lezuhant 36, 2-re és ott is maradt:-( Február óta mérem a hőm és 36,7 az átlag hőm. Gyógyszer nélkül is szokott lenni ovulációm a görbék szerint a 17-19-21 napok környékén, most is gyógyszer nélkül lett tüszőm, de ez a tüszőrepesztő nagyon bekavart, sose volt még ilyen alacsony hőm:-(
A Tűű dokihoz szívesen elmennék, csak nem szertnék a nőgyogyim "háta mögött" magán akcióba kezdeni...vagy szerintetek ne legyek ilyen nyuszi? :roll:
Vendég

Tücsi, szerintem mindenképpen menjél el Tűűhöz!
Én azt csináltam, hogy elmentem a nőgyogyimhoz és közöltem vele hogy én pedig endokrinológushoz fogok menni. Akkor húzta a száját kicsit, azóta viszont 180 fokos fordulatot vett, örült a metnek, belátja hogy szükség volt rá.
A doki háta mögötti "magánakciónak" én sem vagyok híve...

Kép

Kép
anyoooka

Tücsi, csak annyi, hogy Tűűhöz nagyon soká van időpont, ha hamarabb akarsz metet magadnak, amennyiben szükséged lesz rá, akkor jelentkezz be Breyer drnőhöz!Ő is nagyon profi!

Anyóm, szép a görbéd, gratulálok és a no barnához is!!!!!!!!!!Éljen éljen éljen a javulás!

Mamint, a pászka nem tom konkrétan miből is van, egy tutti, liszt és víz, zsidókenyérnek is havják, böjtnél eszik.

MEGVANNAK A HIVATALOS, AZAZ AZ MM-ES CUKOREREDMÉNYEK!!!!!!!!!!!

ÉHOMI 3,38
KAJA UTÁN 1 ÓRÁVAL 4,2!!!!!!!!!!!!

Ez a terheléses elmegy éhominak is!!!!Jippiéééééééééééé!!!!!!!!!jobb a pászka, mint a barna kenyér, asszem ebből számora egyértelmű. Nem bírtam a barna kenyeret..........pedig 20 gr chs pászkát eszek, ugyanannyi cht mint amennyit a barnakenyérből!!!!

Jaj, ha ezt tartm, hátha nem kell inzulin!!!!!!!!!!!!!!Jaj de jó lenne!!!!!!!
Vendég

Szerintem ne legyél nyuszi!
A 36,7-es alaphővel még akár pajzsmirigy túlműködésed is lehet!
Ha nehezen lehet stimulálni, akkor valami tutira nem stimmel!
Előbb egy kicsit gatyába kéne rázni a hormonjaidat és csak utána próbálkozni az 5. lombikkal (de még az is lehet, h. beelőzöd egy spontán babával!)
Szerintem is menj el Tűű-höz!
A dokidnak meg mondd meg, h. most egy kicsit felfüggesztitek a lombikozást, mert elegetek lett belőle! Az meg, h. közben mit csinálsz, nem tartozik rá! :wink:
A 4 centis cisztád mióta van meg???? Vagy csak most keletkezett? Mert azért a következő stimulálással illik megvárni, amíg az előzőben keletkezett ciszta felszívódik! :evil:
Meg azt sem igazán értem, h. ha van spontán ovulációd, akkor minek tüszőrepi és egyáltalán lombik? :shock: Vagy lemaradtam vmiről???? :oops:

rambóka

Lafi!

Gratula! Remélem tényleg nem kell inzulin!
De azért a 3,38 egy kicsit alacsony! :shock: Azért éhen ne halj! :lol:

rambóka

Sziasztok!

Mai napom eddig.
Felkeltem 7óra 30 perckor.
A páromnak kitettem a szűrét az ajtón Kép ugyanis dolgozik.
Leültem, a gép mellé (végre müködik), egy banánnal a kezemben, becsavarva magam a paplanhúzatba és elkezdtem nézni a Büszkeség és balítéletet (immáron vagy 50-ikszer :lol: ).
Aztán hirtelen nem emlékeztem, hogy bevettem e a reggeli gyógyszereimet :shock: Így bevettem. Remélem nem másodszor. :?
Ágyat vetettem.
Mos a gép.
Most éppen hül a gyanta Kép kéretik nem szánakozni rajtam!
Mosogattam. :shock: Nem értem honnan gyúl ennyi edény össze. :shock: Pedig csak ketten vagyunk és nem is főzünk. :?
Most éppen forró csokit kortyolgatok. CH mentes. Kép

Lafika!
Ezek fantasztikus eredmények.
De tegnap olvastam miket eszel. :roll: Nem csodálkozom, hogy fogysz :shock: :lol:
Szerinted ha én is elmegyek Andihoz (már csak ilyen lazán: Andi.... :oops: azt sem tudom hány éves :roll: ) engem is hasonló kevés kalóriára és CH ra fog? :roll:
Szerinted kérjek időpontot jövő héten, vagy ráér mikor visszajövök szabiról? (szeptember első hete).

Tücsök!
Ha valaki hormonokkal nehezen stimulálható, sőt petesejtet sem nyertek, akkor ott nagy gáz lehet a hormonokkal.
Szerintem az egyáltalán nem doki háta mögötti akció, hogy elmész egy profi endokrinológushoz! Ahol a helyed!!!!! (doki háta mögötti akció, ha otthon sarlatánkodsz és nem közlöd vele, ami esetleg negativan is befolyásolhatja az egészségi állapotod)
De Anyokának is igaza van. Közöld az eddigi dokiddal és kész. Nem kell tőle engedélyt kérned. Te ismered a dokid, hogy milyen hangnemben lehet neki elmondani, hogy megértse! Közöld vele, hogy a te lelkiismereted is megnyugodjon, de ha bármit is mond, mindenképpen menj el a MMbe.
Huhh, próbáltam tárgyilagos lenni, de belelovaltam magam. Kép
Hát nagyon kíváncsi lennék a hormon eredményeidre.
No, de nemsokára megtudjuk. Kép

...vagyok...
ha mégsem írnék, az azt jelenti, hogy izzadó, kimelegedett fejjel próbálom a szőreimbe beragadt gyantát négyzetcentiméterenként lekaparni magamról. Kép
Vendég

Rambóka!
Tartozom neked egy névvel. hétfőn lesz az a kollegám, aki a neveket megmondja.
Nagyon röstellem :oops: , hogy eddig ezt nem jeleztem feléd. :oops:
Vendég

Sziasztok !

Linacska, Hazitucsok udvozlet !!!

Ezoterike es Dimet, gratulalok a babakhoz ! :lol: Dimet, varjuk a (kepes)beszamolot!

Bee, immaron rajtad a sor!!! :lol:

Betticka, honap teszt? Nagyon szep a gorbed…

Monacska, orulok, hogy megoldodtak a dolgok….

Zsizsik draga, nagyon megertelek….kapcsolj ki egy kicsit, biztosan meg lesz az eredmenye..

Lara, nekem nem volt afp-m…itt nem csinalnak. Ahogy nezem, annyian idegeskednek miatta (legtobbszor ok nelkul!!!), hogy en meg is kerdojelezem az egesz letjogosultsagat! Az mar egy masik kerdes, amit nem ertek, hogy a toxoplazma miert nem kotelezo? :?: …Nekem harom hetente csinaljak, mert nem vagyok vedett….(Sajnos, felek is tole, mert a kozeli barati korunkben van egy hazaspar, akik emiatt vesztettek el egy hethonapos ki eletet…)
Egyebkent hogy vagy? Pocakkepet lathanank?

Lafi, gratulalok a kisfiuhoz…Nekem tegnap lettek meg az eredmenyeim, es nagyon hasonlo : ehgyomori 4,10 nmol/l, a kajalas utani 4,16 nmol/l.

Pogika, jo takaritast! Johetsz hozzank is, :wink: mert sajna lenne mit, de nagyon hanyagolom a temat az iden…

Csipi, ….hasonlo okok miatt mi sem veszunk mar evek ota csak natur joghurtot…ha gyumolcsoset kivanok, akkor inkabb megcsinalom, mert legalabb latom mi van benne.

Kavicska kismami hogy vagy? :lol:

Mindenkinek jo hetveget!

Alice
alice27

Sziasztok,

gyors bekukk.....

Voltam tegnap Dimetnél látogatóban, mindenkit üdvözöl, ha minden igaz, ma mennek haza.
KisZsé egy tündér bogár, annyira szép kislány, fekete haja van, bájos arcocskája, iciripiciri de formás kisbaba !!!
Anyucija jól van, Eszter lányom szerint megváltozott, olyan nyugodt anyuka lett belőle ( :lol: ) , lassan lesz tejcije is, a picin biztosan nem fog múlni, nagyon ügyesen szopizik állítólag.

Puszi mindenkinek !!

Kavics, nagyon szépen köszönöm a pirvit. Nagyon jól esett, hogy írtál.
zsizsik

Szia Kavicska,

Sztem ráér Andihoz (kb velünk egyidős), szóval én is tegezem és Andizom, szóval ráér bejelentkezni hozzá, ha visszajöttök.Tényleg hova mentek???
Még nem lesz ilyen kemény a ch tartalom meghatározása, néhány grammal többet lehet enni, de amint gáz van a cukorral, csökkentik 20 grammal!!!!!!!!!Szóval kb 2 szelet barna kenyérel, vagy a mai kajálási szokásaimmal 1 db pászkával ehetsz többet!!! :wink:
Sajna, aszonta Andi, hogy a pcosoknak babásan az első pill kezdve oda kell figyelni!!!!!!! :twisted:

Alice, szia, sztem is hülyeség az afp, és nyugaton már nem is nézik a sok álpoz eredmény és fölösleges paráztatás miatt!
Vendég

lafead: 150 alá nem vihetik le a CH-t mert az már árt a babának!!! Sajna ha 150-nél se jók az értékek akkor inzulin :(
Vendég

Csakegy, nekem a megadott értékeket a doki állította be!!!!Na most akkor nem értem, melyiket tartsam.
Vendég

Huh, de sokat írtatok amíg bevásárolni voltam... Az én helyzetem egy kicsit bonyi: 2005 januárjában volt az utolsó lombikom, és jövő tavaszig nem is akartam lombikra menni! Hétfőn azért voltam nőgyógyásznál, hogy kenetet vegyen ugyanis kiújult a bélrendszeremben a Candida fertőzésem és gondoltam jobb ha megnéz a nődoki is! Ekkor látta az UH-n a cisztát és a tüszőt is! Szerintem nekem cisztám minden ciklusban van, igaz nem látok magamba, de komolyan mondom, hogy ha én UH-n voltam mindig találtak egyet, szóval már meg sem lepődöm+ a méhszájamon megint lett egy polip (2001-ben már eltávolították lézerrel)
Most hétvégén nem tudok bejelentekezni az intézetbe, ugye? Egyébként hétfőn a dokim jegyezte meg, hogy "maga nagyon hajlamos a cisztásodásra meg az ilyen polipokra" erre megkérdeztem, hogy nem lehet hogy PCOS vagyok mert van még más tünetem is, de félbeszakított, hogy majd a hormonvizsgálat után meglátjuk! :?

Aranykavics!
A Büszkeség és balítélet az én nagy-nagy kedvencem (a honlapomon is írtam), én sem tudom megunni és az Értelem és Érzelemmel is így vagyok! :)

Jaj, szívből gratulálok a hajasbabához Dimetnek!!!
Vendég

Kavicska! CH mentes forró csoki??? Imádom! Hol lehet olyat kapni? Lécci, lécci írd meg nekem, h hívják, és hol kapok én is olyat!

Csajócák, nekem híznom kéne. Tűű doki nem fog örülni, ha 3 hónap múlva is -3 kilóval megyek hozzá vissza. De ha nem ehetek cukrosat, mitől hízzak? Az esti adagom meg lett emelve 850re, most úgy érzem, h állandóan éhes vagyok, vagy lehet, h rosszul csinálok vmit.
Jövő héten bejelentkezek Andihoz. Akar jönni vki?

Zsizsik, szia!Nagyon ari lehet Dimet kisbabája!

Üdv. Tücsök! A lányok már sok hasznos infót elmondtak. Szerintem is nyugodtan közölheted dokiddal, h endokrinológushoz mész. Ő is megértheti, hisz annyi mindennel próbálkoztatok már , sajna sikertelenül. Nem egy másik nőgyógyászhoz mész, hanem endokrinológushoz! Tűű doki nagyon jó. Meglátod nagyon meg fogsz könnyebbülni, ha beszélsz vele. De Breyer doktornő is ugyanolyan jó, Tűű doki tanítványa.
Minden hétköznap 15-20 között lehet bejelentkezni. De nagyon jó honlapjuk van: mensmentis.hu. Ott mindent megtalálsz.

Kép
apple

Sziasztok, még csak ezen az oldalon vagyok túl, gyorsan írok, nehogy megszakadjon.

Pécsen vagyok, innen nehézkes írni.

Apple én is ÁLLANDÓAN éhes vagyok, amiótav eszem a metet, nem tudom jól van-e így, semmi hasmenés (egyszer volt csak sárgadinnyére, azt azóta nem szem, de görögdinnyét bírja). Ahogy emelem a metet egyre több CH-t kívánok, szerencsére csokira még nem fanyalodtam rá.

végül is ez a gyógyszer csökkenti a vércukrot, valszeg ez okozza az éhségérzetet, nem?

De szinte mindenkinek elvette az étvágyát, csak nekünk nem, nem értem.

Apple földimogyoró, sós mogyi, mandula pl. sok kalória, de nincs benne sok CH.

na olvasok, azt írok még, ha nem szakdok meg. Rambóka hívlak majd, hétfőn mit csinálsz?

ja, én dührohamot kapok, ha egy kismamát hülye diétával kínoznak...nem vagyok benne biztos, tudják biztosra mit miért kéne, és hogyan...sztem terhesen magas lesz az inzulin, és ez normális. jó tudom cukor nem jó ha magas lesz, árt a babának, de miért is vagytok ennyire ellene a terhesség alatti inzulin szedésének?

Kép

Kép
rejo

Sziasztok lányok!

Bocsi, hogy eddig nem jöttem (olvasni olvastalak benneteket, de írni nem volt erőm :) ), én hüle elfelejtettem, hogy a héten ablakcsere lesz. Hát mit ne mondjak nagyon szépek az ablakok, de hogy mit kellett utána takaríani, hát azt ne tudjátok meg.....
Olyan dög fáradt voltam, hogy úgy dőltem be az ágyba mint egy zsák. És még a festés hátra van, amit mi csinálunk a férjemmel, de az sem lesz egyszerű mert a nappailban tapetta volt és előtte le kell csiszolni a falat. :cry: király lesz.

Ti mint tapasztalt metesek, kérdeznék tőletek valamit: a mettől lehet érdekes a görbuszom, mert én már marhára nem értem mi zajlik odabennt. Minden reggel ugyanakkor mérem, bár mostanság mérés előtt 2órával rendszeresen pisilni megyek, szal nincs meg a 3óra alvás mérés előtt. Fel akartam dobni a görbuszom de nem megy. Lementettem de a bitképet nem tudom megváltoztata jpeg fájlra sehogysem. :(

Hm: diéta. őszintén szólva még nem számlálgatom hogy mennyi ch-t eszem egy nap, lehet el kéne mennem egy szakemberhez, hogy ő megmondja hogy mit ehetek és mennyit. Egyébként a kajám mennyisége kevesebb lett, bár eddig sem ettem sokat. :) A 3 órát próbálom betartani bár nem mindig sikerül.

Jut is eszembe, amit már régen kérdezni akartam a hipózással kapcsolatban: ez mikor alakul ki ha magas vagy ha alacsony a cukrom?

Olvastam, hogy valamelyikőtök említette, hogy mikor terhelésre megy az ember, akkor a cukros lötyi után nem szabad mozogni, mert hamis értéket mutathat. Namármost ha én a lötyi megivása után mászkáltam, akkor nem tuti biztos az eredményem? Tudom biztos hülyeséget kérdezek, de a mozgolódás megemeli, vagy leviszi az értéket? Merthogy nekem az égatta világon senki senem mondotta, hogy ne mozogjak. :(

Jaj, bocsi kicsit hosszú lettem. :oops: [/url]
hajni...
Budaörs

hajni: nekem is ezzel volt a gondom, hogy én még dolgozni is bementem és úgy mentem vissza. Kérdeztem is, de az a hozzászólásom egy kicsit eltüni, mert akkor volt, hogy nem értük el napokig a topicot. Engem is érdekelne, mert nekem így is 115 lett. Ha több lett volna mozgás nélkül, akkor mennyi lett volna? :? más: nálunk is lesz ablakcsere. Elő kellett készülni hozzá (pl. tapéta leszedése az ablakok mellett)? Mit kell ennyit takarítani? Mert én nem akartam (és nem is biztos, hogy tudok) szabit kivenni, a párom meg már csak ne takarítson. Köszi.
vicky79
Budapest III. kerület

Kép Szerintetek ez most micsoda?

Lehet sikerült csatolni. Ha mégsem akkor bocsika!!! :oops:
hajni...
Budaörs

Köszi a tanácsokat!
Megbeszéltük a párommal, hogy hétfőn kérek időpontot Tűű dokihoz, végül is annyira nem sürgős, ha már ennyi évet vártunk a babára, ez a pár hét/hónap már nem számít! Most nagyon reménykedem, hogy meg lesz a megoldás és nem kell lombikra mennem!
Szép hétvégét mindenkinek! (Most eltűnök pár napra, egy kastély szállóba megyünk a párommal)
Vendég

Szia vicky!

Hát ahogy kivették a régi ablakokat poroltak kicsit, merthát ugye a keretet nem egyszerű csak úgy kivenni. :) Meg nálunk flexelni is kellett egy két dolgot, mert elég kontár módon lettek a régi ablakok betéve. Mondjuk tök tisztán dolgoztak, meg sokminden le lett takarva takarófóliával, de miután még nem volt nagytakarítás, így azért volt mit takarítani. Ja a tapétát nem az ablakok kivétele miatt szedtük le, hanem azért mert egy csomó helyen felvált a faltól és hülyeség lett volna lefesteni, hisz akkor tuti ledobja a fal mert nedvességet kap.
hajni...
Budaörs

hajni: Köszönöm, egy kicsit megnyugtattál. Nálunk valamikor szeptember végén, vagy október elején lesz ablakcsere, mert akkor ér el hozzánk a panel plusz program. De nem fogok unatkozni, mert most 25-én lesz a radiátor csere és az átkötések a szabályozás miatt.

Valaki? Vélemény a terh. inzulin kontra mozgás témában?
vicky79
Budapest III. kerület

Tücsök!!
Sipos doki a Forgáchban van ugye??? Ott sajnos nem nagyon foglalkoznak a PCOS-el, tehát ha gyanúd van, magadnak kell utána járnod! És még egy dolog!!
Ha bejutsz Tűű dokihoz, recepttel a kezedben fogsz távozni. De ne remélj azonnal javulást, és holnapután gyereket! A metformin nem csodaszer!!! Diéta, mozgás, metformin. Ezzel lehet elérni azt, hogy fél év alatt rendberázod a hormonjaidat, és akár majd a stimuval is meg lehet próbálkozni óvatosan............. Azt is tudnod kell, hogy a pcos nem egy nap alatt alakult ki, előfordulhat, hogy jóval több idő kell, hogy midnen rendbe jöjjön odabent, sőt, az is előfordulhat, hogy a metformin nem lesz elegendő ahhoz, hogy helyre kalapáljon! Nagyon fontos, hogy Tűű dokihoz a kontrolokat mindenképpen be kell tartani!!!

Ajánlom a www.pcos.hu oldalon az Igaz történeteket. Ne bízz most senkiben, hallgass az ösztöneidre!!! A nőgyógyászoknak anyagilag jóval jövedelmezőbb a lapar, hsg, lombik, stb...., mint a metformin!!! Saját tapazstalat!
Vendég

Sziasztok!

Lusta vagyok újból nekirugaszkodni a termésnek. Pedig nem is voltam olyan régen. :oops:

Szóval név nélkül, amire emlékszem:

Én is farkas éhes vagyok mostanában! Pedig nem most kezdtem, és nem is most emeltem a met-et. Az elején úgy emlékszem nem sok idő volt, maíg nem volt étvágyam, és lehetett mástól is. Novemberben kezdtem, és kb márciusig fogytam, utána stagnáltam, és most híztam úgy egy 2 hete. Júnus 20-a óta szedem az emelt metet. Van összefüggés?

Gyakorlatilag én is az orvosom háta mögött mentem el Tűű dokihoz, bár én nem találkozom vele túl gyakran, azért meg nem akartam elmenni, hogy bejelentsem: endodokihoz fordulok. Meg se fordult a fejemben, hiszen a pcos nem nőgyógyászati betegség. Persze amikor mentem az éves mellultrahang beutalóért vittem magammal Tűű doki irományát.

Az nagyon fontos, hogy senkinek se legyen lelkiismeret furdalása azért, mert kezébe veszi az életét. Ha egy bizonyos orvos, vagy kúra nem segített igenis jogunk van másféle módszerhez fordulni. Akkor is, ha esetleg ők ezt nem fogadják el. A pcos nem egy "híres" betegség, és bizonyos köröknek még érdekükben is áll megőrizni az ismeretlenségét. A pcosnak könnyen "látható" tünetei nőgyógyászati jellegűek, így tuti, hogy a pcos nő először nődoki kezébe kerül. Az orvos társadalmat pedig talán még mindig a gyógyszergyártók tartják el. A pcos jelenlegi legismertebb "kezelése" a foglmzásgátlók (főleg diane35) és egyéb hormon termékek. Akik ilyen termékeket gyártanak akkor járnak jól, ha a pcos továbbra is mint nőgyógyászati betegség marad a köztudatban.
Míg az olcsó metforminra nézve sajnálják a pénzt, hogy kísérleteket folytassanak és törzskönyveztesség terhes és szoptató anyák számára. :evil:
Lehet, hogy kicsit élesen fogalmaztam, de személyesen is érint. Az eslő gyógyszer amit a "ciklus rendezése érdekében" felírtak véletlenül pont az a gyógyszer volt, amit a felírója hozott be Magyarországra.

Szóval telefont a kezekbe, és hajrá mensmentis! :)

(pms ;)

Úgy tudom, ha mozgunk terheléses vizsgálat alatt, akkor a szervezetünk cukrot éget, így a második vérvétel esetében a cukor alacsonyabb lesz, mintha meg se mozdultunk volna. Az inzulinra nem tudom milyen hatással van, de arra gondolok, hogy az is kevesebb lesz, mert kevesebb megmaradt cukor kevesebb inzulin termelésre ad rendelést.

Megvallom, én se tudtam októberben még ezt, és annyira rosszul voltam az utolsó 3/4 órában, hogy muszáj volt kicsit mozognom. Ami annyit jelentett, hogy az 1. emeletről lesétáltam a földszintre, kicsit ott üldögéltem, majd onnan kisétáltam az utcára, és járkáltam kb 3 percig. Akkor lehet, hogy az én inzulinom se 117 lett volna? :shock:

Tényleg azt megkédezem, hátha tudja valaki, mit jelenthetett, hogy a szirup után 30, és 90 peccel olyan hányingerem volt, mint még soha? Kb így tudom elképzelni a terhességi rosszullétet. Borzalmas!

Ja, én szívesen mennék Zentai Andihoz! De ez a hét nem jó. És csak kb fél6tra érek a Móriczra.

Kép
mamint

Mamint, ha híztál az nagyon jó! Hisz neked sem fogyni kell! Tűű doki azt mondta, ha lenne étvágyam emelné a metet, de mivel nincs ezért csak az esti adagomat merte megemelni. Szerintem te jó úton haladsz, van pé, megjött az étvágy. Az arcodról is el fognak tűnni a patik.

Rejo, nekem is csökkent az étvágyam. Szerintem neked is csökken idővel. Csak mióta az adagomat emeltem azóta vagyok éhes.

Most is bioköles golyókat rágcsálok, mert ÉHES vagyok :twisted:

Kép
apple

Mamint, 2 hét múlva is jó, csak ne a 20.-i héten. Én sem érek oda 17:30 előtt

Kép
apple

Apple, akkor a 13-i, vagy 27-i hét. Előtte ugye kikéne valamit tölteni..? Elére látom, hogy nagyon le leszek szidva. :oops:

Na, megnézem a mnesmentis honlapját. :)

Kép
mamint

hali csajok. próbáltam végigolvasni.
1. (mielőtt el nem felejtem...) lara, nyugi.nekem 1/880 vagy mennyi volt az eredményem, tök szar ösztriollal. majd megjeresem az értékeket. nyugi!!! uh a tuti!

2.SZIASZTOOOK!! köszönöm a jókívánságokat, zsuzsi nevében is :lol: itthon vagyunk. alszunk. már elég régóta, de nem aakrom felkelteni,mert nyűgös éjszakánk volt. és nappal is nyűgi volt. most beájult. szülésről egyenlőre ennyit: mindenkinek ilyet kívánok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jó volt, nagyon!!!!! de tényleg. fájt, fájt, de elviselhető volt. és azt hiszem nálam nem volt átmeneti szakasz, rögtön jött a kitolási. :lol: a dokim beért, arra fél órása. na, jó 1....és ez az utolsó, hogy megemlítem a dokimat. nem akarok róla beszélni. akit érdekel priviben vagy emilben megírom. de elég ha annyit mondok: csak azt az egy órát töltöttük együtt. és ennyi volt. de nem akarok részletekbe bocsájtkozni, iszonyat ki voltam rá borulva. ....mostmár jobb.
de zsuzsi gyönyörű, tejcsim is van, cumizik is. de most kezd több tejcsi lenni. pamela anderson lettem :D képet fogok feltenni a másik topicra. most lépek, ébredezés van. kéne fürcsizni. meg cumizni.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

ja, le kéne vennem az aláírást, vagy mit.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Dimet,
tényleg nagyon gyors szülésed volt, és remélem azért az orvosod ellenére szép emlék marad. Nem volt gondod belőle, hogy gyorsan kijött Kiszsé? Nekem Lili 4 kiló volt, 5 percig tartott a kitolás, és ettől állítólag leesett a rekeszizmom, és amíg nem rendeződött (kb. fél nap), nem bírtam felállni, mert azonnal elfogyott a levegő.

Lányok,
lehet, hogy hülye kérdésem lesz, de valahogy nem tudom megfejteni.
Ugye a legtöbb PCOS-s nő akkor szembesül ezzel, mikor gyereket szeretne és nem sikerül, addig fogigátlót szed, stb. Maga a fogigátló megoldás a problémára, vagy csak elkendőzi azt? Pl. ha már nem szeretnék több gyereket, kapok fogamzásgátlót, mondjuk Yadine-t, akkor minden ok, vagy attól még ugyanúgy cukros leszek a végén, ha nincs a met?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Dimet!

Gratulálok Nektek! :D
Minden jó, ha a vége jó és a vége jó! :D Ez a lényeg!
Ma nekem is önamagam mustrálása közben Pamela Lee Anderson ugrott be. :lol: Még nem tartok ott, de látok némi kezdeményt... :lol:

Linácska!
Nagyon jól látod a problémát.
A fogigátló csak tovább rontja az IRt, maximum a kósza PÉidet megakadályozza és rendszeres ciklusokat csinál. De ennyi.
A PCOSt mint belgyógyászati betegséget nem gyógyít.
Sőt ha továbbmegyek. A PCOStől függetlenül a fogigátlókat idősebb kórban már nem is szívesen javasolják. trombózisveszély, méhnyakrák kockázat nő, stb....

Én tutti, hogy az életben nem fogok több fogigátlót szedni. :? Elég volt 5 év. :?
De először a 3 gyerek. Addig még sok víz lefolyik a Dunán, de az Amazonászon még több!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

DIMET! Szia! Gratulálok mégegyszer! Tök jó, h ilyen gyors szülésed volt. Akkor tervezhetitek a következőt! :wink:

Linácska, ha mindenáron fogigátlót akarsz szedni, ha jól emlékszem Petrányi doktor azt mondta a közönségtalin, akkor Diane és Metforminnal együtt!!!

Kép
apple

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?