Baj, ha kielemzem a menüdet? Csak mint tapasztalt terhességi diabos

"Reggeli: barna kenyér 4dkg= 25ch, felvágott, vaj, lightos gyümilé 5 ch-val."
Barna kenyér: valszeg Te is úgy reagálsz rá mind Lafead vagy én... egyszerűen TILOS! Magas a GI-je... Aminek a létező legalacsonyabb (netes kutatások szerint) az a Wasa ropogós kenyere, abból is a Fibre vagy milyen (amelyiken zabpehelydarabok is vannak)... szóval ez fogja legkevésbé megbolygatni a cukrodat (én is ezt eszegetem - bár most megkóstoltam az IKEA sima ropogós zabkenyerét -az is TK- és bevallom, sokkal jobban bejön... de ennek nem tudom milyen a GI-je a Wasához képest)
Light italok: könyörgöm... MIÉRT?

"Tízórai: activia 7 ch, egy őszibarack 9ch"
Egy őszibarack csak 10 CH? Még az almában is több van szerintem... vagy ez egy kicsi barack volt... egyébként meg remélem finom volt

"Ebéd: gastroyalosat eszek, összvissz 46ch volt benne."
Na itt a bukta mert szerintem a gyári kajákban a kiírt CH mennyiség nagy része cukorból jön össze, hiába írnak rá mindenfélét... (meg eleve... a GI a lényeg, az rentgeteget befolyásol... ha megeszel pl. 50 CH-nyi kínait az valszeg 3* olyan magasra tornázza fel a cukrod mint egy nagy tányér 50CH-nyi bableves)
"Délután meg vacsi: gyümi lesz."
Nem fogsz éhenhalni (ld. vacsora)? Az uzsonna az OK, hogy gyümölcs (én mindig csak uzsonnára ettem gyümölcsöt, akkor tolerálta a legjobban a szervezetem)... reggelig meg ki kéne bírnod anélkül, hogy leesne a cukrod...
Összefoglalom, hogy nálam mi volt a diéta lényege:
Reggeli: 7:30-7:75 körül, GI: MAXIMUM! 50
Tízórai: 10-1/4 11 körül, GI: itt is MAX! 50
Ebéd: 13:00 körül (ha kimaradt a reggeli ezért csúszott a tízórai akkor dél körül)
Uzsonna: 15:00 - 16:00 körül
Vacsora18:00-19:00 körül
A CH-kra már nem emlékszem... (talán 25, 25, 50, 25, 40? - amiből 20, 20, 50, 25, 40 lett)
Ja.
Én rentgeteg babot / lencsét ettem (szuper GI, laktat ráadásul a vérképnek is jót tesz) + hajdinát... (az is alacsony GI)... sajna a kölesről le kellett mondanom amikor kiderült, hogy milyen magas a GI-je...