Új privát üzeneted érkezett!

Boldog szulinapot Bertoldnak!:) Lassan Boti is 2 lesz, hihetetlen hogy megy az ido.
orsoly

Sziasztok :)

hosszú idő után kukkantottam be ide :oops: :oops: :oops: szégyenlem is magam. Most láttam, hogy benne vagyunk a táblicskuban, ezért legalább hirt adunk magunkról. Kicsi lányom Kyra Emma 2005.11.11-én (11.10-kor) született 4030 g és 55 cm-vel.
Ő az:
Kép
Kép
Sajnos nagyon kevés időm van netezni, akkor is inkább az évszakos topikba irogatok, de ha nem bánjátok, néha hirt adok majd magunkról.

Addig is minden friss babásnak gratulálok, a pocakosoknak pedig kitartás ebben a nagy melegben

Anita és Kyra
Kép
anita24

Orsoly :)
Köszi!

Anita :)
Gyönyörű a kislányod! Szép nagy baba volt mikor megszületett. :)
Ha tudsz gyere és a képeknek mindig örülünk! :D

Tegnap tuti front volt. Mindhárom gyerek meg volt veszve! :shock: Este 8-ra lezsibbadt az agyam és tuti lett egy tucat ősz hajszálam.
Egész nap visítottak, volt amikor 3-an egyszerre, ha valamit nem engedtem, akkor 3-an csinálták csakazértis...(pl. teljes erőből ütötték az akvárium falát, ugráltak a dohányzóasztal tetején, rángattág a szalagfüggönyt ). Ha ma is ez lesz, nyugdíjba megyek! :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Alena :)
Gyanús, hogy nem jelentkezel! :D
Szerintem már babázol! Gyere majd a hírekkel!

Kép

Kép
pkagi

Pkagi :)
Sajnos még nem.:( Nagyon lusti ez a fiú. Azt hittem, majd a front ma éjjel, de helyette remekül aludtam, és 7-kor arra ébredtem, hogy "na, ma sem szültünk". Szóval ha tudtok küldeni szülésmegindító sugarakat, várom. :lol:

Puszi, Alena
alena9

Pontosan hol jársz hét-nap? Mikorra vagy, voltál kiírva?
Akár magamat hallanám 7 hónappal ezelőtt. :)
Legalább a doki már itt van. :)
Mi lesz a neve a babának?

Kép

Kép
pkagi

Pkagi :)

Az első UH-k és a doki szerint augusztus 1. volt a kiírás, szóval még nem annyira vészes a helyzet. Csak nekem fura, mert Zéti 39+1-re született. Az jó volt, mert akkor még én sem voltam türelmetlen, na meg a rokonság és ismerősök sem. Ezt a napi telefon hadjáratot, hogy "na, még mindig semmi?", azért ezt kihagynám.
Amúgy doki tök nyugodt volt, azt mondta, pénteken találkozunk. Úgyhogy ha ő nem izgul, nekem sem kéne.:)
Zalánnak fogják hívni a fiút. :)
alena9

SZIASZTOK.
Csak gyors bekukk, mert 1,5 hétig nagyizni voltunk, ahol nincs net.

Noémi :) Nagy-nagy gratula! Majd ha az elsőszusszanásvétel után tudsz, jelentkezz, nagyon kiváncsiak vagyunk a részletekre!

Kirri :) nektek is gratu. Féltékenység, nálunk így a pici 5 hónapos kora körül kezd kialakulni, mert már nem csak egy nyekergő csomag, hanem összevissza forgó, kúszó, keményen négykézlábazó kis ember, aki hangos kacagással jelzi, ha nagyfiú játékát megszerezte :lol: szeretet és féltékenység vegyítődik, ami abban nyilvánul meg, hogy 1 méterről képes ráugrani, majd megcsókolni és úgy fejbeverni, hogy öröm nézni. Nagggggyyyon kemény!!!!

Alena :) küldöm a sugarakat, nekem úgyis 2 napja görcsöl a hasam (félek menses lesz), ez neked jó lesz gyenge vajúdásnak :lol:

Bertoldnak nagyon boldog 2!!!!!
2 hét múlva mi is ünnepelünk, lesz nagy kerti patry (már megint nem a gyerek kedvéért, hanem magunknak-ejnyebejnye, ilyenkor hívjuk meg az összes barátot, akiknek nyáron terveinkkel ellentétben nem sikerült összehozni sok-sok bulit).

bringa klassz, nekünk is van, de még nem tudja rendesen hajtani, pedig 95 cm és 14,7 kiló.
Magunkról:
Milán jövő héten 5 hónapos. Van 2 foga, mindenirányba folyamatosan forog, főleg kezét használva kúszik, négykézláb rugózik és ugrik, úgy halad. Minden kaját kinéz a számból és belenyúl érte, pedig csak szopik. Nagyon vigyori, jókedvű kisszaros.

Bálint nagyfiú. Már mondatokban beszél, ragoz, hihetetlen. Elképzelt szituációkat megbeszél magával, de azért még ne higgyétek, hogy nincsenek szavak amiketr csak én értek.
Néhány példa:
Apja reggel alszik, Bálint próbál vele kommunikálni, de emez nem reagál, mire B: "Apa mit csinálsz? Bálint, alszom. Jó."
Én bazi nagy napernyőt próbáltam lehúzni, mikor leszakadt az ég, erre felkiált: Jajjajj, anya ne próbáld, majd apa!
Ő szalad a folyosón, elcsúszik és felkiált: "el ne csússz!" nagyon vicces.

Na lépek és teszek fel nektek is sok képet, hogy necsakz évszakos topikot terheljem állandóan. Bocs előre is.

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit
Kép

Kép
reditke

nna, nem így akartam. ez hogy sikerült???!!! :oops:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép Kép Kép Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

sziasztok!

Alena hajra-hajra:) nalunk kb ez volt, Lacko 39+2-re szuletett (nekem meg akkor eszembe sem jutott szulni :lol: ), Boti meg 41+0-ra:) Na ot mar vartam! szal gyors es konnyu szulest neked! 8)

Reditke: edesek a gyerkok, milyen nagy mar a kicsi is:) Balint mehg nem panaszkodhat a bore szinere. es ez nem er, hogy o is mar igy beszel, Boti le van maradva, kb 10 szavas szokincse van, no sebaj, majd Cat fiaival egyutt nekilendul elobb-utobb:)

Anita: gratula a csajhoz, kar hogy nem vart meg egy percet :lol:

En meg szalma vagyok, bibiiiiiii:) Anyuek ma elvittek a gyerekeket, es csak szombat reggel megyek utanuk, huhhh de reg vartam erre a par napra:)

orsoly
orsoly

Reditke :)
Nem semmi, hogy már 4 hónaposan 4kézlábazik a kis tökös! :D Nagyon hajaz Bálintra, külsőre is. le a kalappal előtted, hogy így bírsz velük, bár látom, hogy komoly gyerekparadicsom van nálatok Bálint lefoglalására. :wink:

Anita :)
Gratulálok a hatalmas kiscsajhoz! Látom a képeken, hogy jó az evőkéje. :lol:

Ma éjjel azt álmodtam, hogy szülsz, és már úgy örültem neki, de ezek szerint még mindig nem. :( Na talán majd most. Mikor kell visszamenned a dokihoz, ha nincs mozgás?

Irigy-irigy. :oops: Tudsz mit kezdeni ezzel a sok szabadidővel? :wink:

Cat
Kép
cateye

Edit :)

Köszi a jókívánságot! :) Kerti party. :D Kell nektek is a szórakozás. Azért valakit hívj, hogy segítsen a romokat eltakarítani. :wink:
Milán egy csodagyerek! Ilyeneket az enyém ennyi idősen nem csinált! :)
Bálint is kis okos, nálunk csak most indult az érthető beszéd...bilivel hogy álltok? :)
Nagyon szépek a fiaid és a kert is nagyon szép! Van kertész, vagy ti vagytok ilyen ügyik? :)

Kicsit irigy-irigy a szabadságod miatt, bár nem tudom én meddig bírnám Berci nélkül. Eddig csak néhány órát próbáltam... :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok Anyucik! :D

Mi is előkerültünk végre!
Mentségemre szóljon, hogy időközben nyaraltunk egyet a Balcsin, majd onnan hazafele az úton úgy döntöttünk, hogy már nem a régi lakásunkba megyünk haza, hanem az újba :D
A nehezítés csak az volt, hogy a nyaralós cuccunkon kívül még semmi nem volt az új kégliben, tehát az összes cuccot átömlesztettük, és utánna jött a rendrakás, pakolás... :roll:
Nesze neked, jól megszervezett költözés :?

Noémi :) , :) Kirri :)
Nagy gratula Nektek!! :)
Ilyenkor elfog kicsit a vágy a tesóért, de nekünk még korán lenne. :oops:

Drukkok mennek!!
Nagyon ráérős a legényke!! :D Elhiszem, hogy türelmetlen vagy, a kérdezősködős telefonokért meg részvétem :roll:
Várjuk a híreket!!!

Egcsi :)
Bercinek utólag boldog szülinapot! :D

Editke :)
Csak lesek miket tud már Milán!!
Boti 7 hónaposan csak forog, és úgy közlekedik. A mászást is próbálja, de nehéz a popsi, és nem megy :?
Fogunk még nincs egy se, nem is látom, hogy ki akarna bújni valahol.
Ezerrel esszük a főzelékeket meg a gyümiket 6hónapos korunk óta, de még napi 4-5 szopi is van mellé! :)
Most épp takonykórral küzdünk, ez az első betegségünk, így megvisel kicsit engem is és Botit is.

Most mennem kell, mer kis takonypócom it reklamál az ölemben!

puszi, Zitus

Kép
Kép
zituska28

Orsoly :) Szalmaságért irigy-irigy. Bálint bőrét tőlem örökölte szerencsére, nem apja hófehérkéjét. Mondom is, hogy hiába a vonót nem lehet letagadni :lol:
Az meg, hogy ki mennyit beszél és mikor semmit nem jelent. Nem lesz abba hiány. Lehet hogy ők majd kerek mondatokkal kezdik.

Cat :) ez olyan érdekes, hogy ha ránézek a két képre tényleg tök hasonlítanak a tökijeim, pedig a valóságban totál mások. Bárki aki élőben meglátja őket azt mondja, hogy teljesen különbözőek. Más fej és arcforma, más szem, orr, száj. Persze tesók, így tuti van hasonlóság is, de a valóságban sokkal szembetűnőbb a különbség, mint a hasonlóság. De a képen tényleg hasonlítanak. Hogy ez mitől van??!!
Nem bírok ám velük olyan jól, mint ahogy tűnik, néha nagyon kiborul a bili :evil:

Egcsi :)
Kerti party romok: itt lesznek anyumék is, majd nagyi aktivizálja magát :)
Dehogy csodababa Milán, csak marhára igyekszik utolérni a tesót, hogy meg tudja védeni magát és nagyobb biztonságban legyen.
Ma pl néhány Nesquik csokigolyót szedtem ki a szájából, mert nagytesó engesztelésből megkínálta, miután izomból ráugrott a hátára és megszeretgette. Bár hozzáteszem Milán még percekig cuppogot a csokigolyónak.
Köszi a fiú+kert dicséretet, mindegyikért büszke lenne apa. Nincs kertész, viszont van automata öntözőrendszer, ami azért sokat dob rajta, na meg heti fűnyírás/apa.

Zitus :)
Már 7 hónap?? Te atya ég! Nem semmik vagytok költözés ügyileg :lol: Jobbulást az első betegségből!
Azt ne bánd, hogy nincs foga, legalább nem harapja meg a cicidet, mert enyém Milán már meg is tette. Úgy látszik enyém fiúk nagyon harapós fajtából vannak, de lehet ennek vajon az oka, hogy szeretetből mi is szoktuk őket harapdálni :roll: :lol:

Alena??!!

Jó éjt!

Edit
Kép

Kép
reditke

Köszi! :) Költözés :D Lehet, hogy így megúsztad a szervezéssel járó fáradalmakat...pakolászni így is úgy is kell. :)
Boti nagyon cuki. :D

Az biztos, hogy a kicsik igyekeznek utolérni a nagyobbakat. A kislány akire vigyázok most 1 éves és olyan dolgokat csinál, hogy csak nézek...sajna a rosszaságot is igyekszik utolérni, sőt ezen a téren olyan sikeres, hogy a fiamon és a nővérén együtt is túltesz. :roll:

Ma megint erőművészkedett Berci. Az egyéves felállt a kisszékre, rászóltam, hogy üljön le, persze a füle botját sem mozgatta. Berci odament, szépen leemelte a székről, odébbvitte 3 lépést és óvatosan letette a földre. Mindeközben mégcsak fel sem nyögött...mintha a kisasszony pehelyből lenne... :shock: Valahonnan szereznem kell malomkövet és petrencés rudat.... :lol:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Erő Berci nem semmi :)
Elfelejtettem válaszolni a bilis kérdésedre. Szóval most kezdegettük tanulgatni a dolgot, mert észrevettem, hogy már érzi a dolgot. Tegnap este már hatalmas kakit is produkáltunk bele, az egész család indiántáncot járt utána sikongatva, ugrálva, jól kiöntötte ő a WC-be, lehúzta integettünk neki meg minden vidámság, ami ezzel együtt jár. Többször szól, hogy pisi vagy kaki és akkor réáülünk, de igazából még közelében sem vagyunk a szobatisztaságnak, de nem akarom erőltetni semmiképp. Ti?

Edit
Kép

Kép
reditke

Berci is érzi már, ha pisilnie kell, volt, hogy magától rá is ült a bilire és produkált. Még semmi állandóság a dologban, de kezdetnek ez sem rossz. Eröltetni semmiképpen nem jó. :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Hali, végre van ismét internetünk! :) hű de rossz volt elszigetelve lenni...
kérdeznék, tudom benne van a hasznos linkekbe nézegettem is de feladtam már a keresését. szal szomszédasszony 31 hetes és málnalevél teát inna. Mikortól és mennyit? ki emlékszik rá?

Én komoly agymosáson eshettem át :), mert sem a teherbeeséses adatokat sem a szüléssel kapcsolatosokra nem emlékszem, ellenben Grillus Vilmosnál is jobban tudom a szövegeket :)

Bilitéma: Balázs letagadja kakit, és ha ilyenkor meg merészelem nézni olyan tündérien szemrehányóan mondja:"niccsenkaka" De ha nyár van tényleg -nem úgy mint most-, akkor pucérkodva mindent összelocsolgat a kertben, rosszabb mint a kutyánk. :) Irányítani tudja, visszatartani is de csak a pisikét.

Most csak ennyit mert a hetek óta tartó internettelenség miatt igen felszaporodtak a meilek.
Cupp Erika
hurki

Most kaptam az smst Alenától:

Megszületett a "kis" Zalán 3900 gr-al és 56cm-el. :lol: :lol:

Kép

Cat
Kép
cateye

Alena!

Hatalmas gratula Zalán babához, sok boldogságot kívánok!
Kirri

KépKép
KépKép
kirri

Hatalmas gyerkőc! Gratulálok! Jó egészséget mindkettőtöknek!

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok :)

Beszéltem Alenával tegnap este. Nem is volt fáradt a hangja, olyan volt mintha a tengerparton nyaralna. :lol: Egyébként gyors szülése volt, gátvédelemmel, mindenkinek csak ilyet kívánna. :wink: Este 18 órakor mentek be a kórházba kósza fájásokkal, és 19.22-kor megszületett Zalán baba, mint a gyorsvonat, nem volt idő gátolajozásra sem. :lol: Ha kapok képet a trónörökösről akkor feldobom.

Cat
Kép
cateye

Szívből gratulálok Alenának a "kis" Zalán érkezéséhez! :D :D :D
Nem semmi sebességgel jött világra ez a fiúcska!! :shock: :D
- bár Botond is viszonylag rövid időn belül megszületett, remélem majdan a tesó Zalán példáját fogja követni! :D

Kép
Kép
zituska28

Alena :D
na, gondolta úgy hozza be azt a pár nap késést a kis tökös, hogy így siet, vagy az öregre volt tekintettel ?:lol: Nagyon sok puszi Nektek és szívből gratulálunk! :P

Bea
regibeus

Alena :) hatalmas gratula nektek itt is. Nagyon sok boldogságot és hasonló mennyiségű erőt-energiát-kitartást neked az elkövetkezendő időszakhoz hogy a körülményekhez képest a legjobban tudd kezelni az egyik kicsi másik pici helyzetet.
Én azt hittem, hogy nekem a pár órás vajúdással Milán gyorsan jött, de úgy látom van még mit fejlődni :lol:

Erika :) 35-36 hét a málnalevél sztem, de nem tuti.
Vili bácsi dalait én is kívülről nyomom, meg még egy csomó mese szöveget is.

Aki nem ellenzi, hogy a gyerek tv-t nézzen tudom ajánlani minden hétköznap délelőtt 8.30-tól 9-ig a Duna TV-n a Tweenies című kis filmet. Elsőre bugyutának tűnhet, de Bálint teljesen rá van tapadva. Kis emberkék egy-egy témát veséznek ki gyerekeknek élvezhető módon pl köszönés, testrészek stb. Próbáljátok meg!

Cat :) Van hozzád kérdésem. Tudom, hogy ti is volkitolkival figyelitek a srácokat, amin az ő készülékük VOX üzemmódban van. Nálunk is ez a helyzet, csak egy ideje egyszerűen nem bírunk szabad sávot találni (minden újra beállított sávot 1 napig hallgatok, de előbb utóbb tuti belepofázik valaki), aminek az a következménye, hogy nem egyszer fordult már elő, hogy Milán napközbeni alvásából azért kelt fel idő előtt, mert valaki beledumált a készülékbe. És sajnos a VOX-oson is hallani, ha más beszél a sávon. nem is értjük ezt, mert ugye az a lényege, hogy az nem veszi az adást csak leadja. A mi dumánkat nem is veszi, de máslét igen. Te tapasztaltál már ilyet? Ez valami varázslat lehet?

Még 1 kérdés:
Tud valaki valamit a nyelvöltögető reflex-ről? Ugye ez újszülötteknél megvan, aztán el kell hogy múljon, de Milánnál nem múlt el, már 5 hónapos és feltünően sokat nyújtogatja a nyelvét sőt soxor kinn is felejti.

És 1 dilemma. Pár hete befuccsoltak az éjszakáink. Milán 2-3 óránként kel szopni és komolyan szopik, mert hallom hogy nyel, szóval nemcsak nyugtató cicizés. Csak és kizárólag szopik, eddig még semmit nem kapott mellette, viszont nagy dilemmában vagyok, hogy mi lenne ha esténként adnék neki tápot a szopi után (estére úgy elfáradok, hogy általában már nincs túl sok tejem és 2 mellből kb 120-140 grammot bír csak megenni). Tudom, hogy a saját lelkiismeretemmel kell ezt tisztázni, de valszeg jobban is aludha, ha jobban tele lenne a pocakja, ugyanakkor a sok-sok szoptatás melletti kampány miatt lelkifurkám van, ha 6 hónapos kora előtt megteszem ezt.
Most úgy vagyok, hogy minden nap halasztgatom, hogy majd holnap, majd holnap, aztán csak eljön az a 6 hónapos kor és akkor megpróbálom. Szóval csak ennyi, le kellett írnom, mert párom nem partner ebben, rámbízza a dolgot.

Soraya????!!!!

Na puszka,

Edit
Kép

Kép
reditke

nekem az a tapasztalatom, hoy ha tele is teszed a pociját, akkor sem alszik jobban.
Én Máténál már tényleg mindent megpróbáltam, és akkor sem aludt jobban, amikor tejpépet kapott este.
vagy leszokik vagy leszoktatod.

Alenáéknak mi is gratulálunk!!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Akis Zalán baba:

Kép

Nekem Orsival ellentétben nem aludtak a fiúk ha nem volt tele a pocakjuk így mi még 18 hónapos korukig este 10-kor félálomban megetettük őket, eddigre értek meg rá, hogy már nem kérték. A helyedben vennék rizspépet vagy Sinlacot, ami 4 hós kortól adható, és azzal este még megtömném a fiút, hiszen 5 hós már elmúlt. Aztán meglátod, hogy meddig bírja vele. Ha ugyanúgy kel, akkor nem az éhség kelti. Egy próbát megér.

Soraya nekem is hiányzik és Humi is 1000 éve jelentkezett már. :cry:

Cat
Kép
cateye

Na ez lemaradt: nekünk nem pofáztak bele a pmr-be sosem, igaz mindig olyan alcsatornát választottunk, ahol kutya nem beszélt, na meg Zoli nagyjából tudja, hogy hol beszélnek a geocachingesek, tescos biztonsági őrök stb., ezeket az alcsatornákat messziről elkerültük, mert áthallatszik. De mi már nagyon régen használtuk, mert mostmár meghalljuk 1 km-ről is ha visítanak, így lehet, hogy van valami új jelenség. :?

Cat
Kép
cateye

Jajj!!!!

elszállt, amit előbb írtam.

rövidítve
Orsi
bálint nekem is kelt, ha éhes volt ha nem, de ő már 10 hónapos volt. milánt is leszoktatom, ha kell, de egyelőre úgy érzem tényleg éhes, addig meg nem hagynám sírni éjjel.

Cat
pmr info köszi.
sinlac és rizspép semmi tejet nem tartalmaz? mert nekem HA tápszerem van itthon, de fő ellenérvem hogy akkor is tej.

Zalán nagyon cukor baba, olyan kis fekete mint Zéti. Még enyém pici is nagyon pici, de amikor ilyen csöppöt látok, mennék megint szülni.

Edit
Kép

Kép
reditke

Se a Sinlac se a rizspép semmi tejet nem tartalmaz, szerintem azért jobb mint a tápszer, és jobban tömít. Egy próbát megér. :wink:

Szerintem is kicsi még a sírni hagyáshoz, a fiúkkal én 7 hónaposan csináltam meg a Ferber módszert.

Cat
Kép
cateye

Editke :)

Botond azóta allszik reggel 6-ig, amióta kap a tejecske mellé más kaját is.
Én a Sinlac-ot délután fél6-6-kor adom neki - imádja - bár én már teszek bele gyümit is. Este pedig már csak a szokásos szopi van.
Ne izgulj, a Sinlac teljesen tejmentes és hipoalergén! Doktornéni felírja receptre.
Szerintem sokkal finomabb, mint a tápszer.

Ettől függetlenül vannak roszabb éjszakái -pl. ma - de ilyen tényleg csak ritkán van, és szerintem most a fogacska okozza.

Boti is nyújtogatja a nyelvét, néha egszen az álláig kint van! Dokinéni nem mondta, hogy ez baj lenne!

Alena Zalánja csodaszép baba!!!! :D :D
Mégegyszer gratula!!!

Itt egy múltheti - telefonos - kép Botiról :D :

Kép

Z.

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok
Alenának hatalmas gratula. Olyan gyönyörű a babája. De rég volt az a 2 év. Úgy elröpült. Lányok ti sem tudtok betelni a csemetétekkel?

Zituska, Boti olyan csibészesen néz, ...nézzél szét a lakásban mert akkor néznek így ha a fél tégely popsikrémet kenték a szőnyegre :)

Edit, köszi az alap málnateainfót, tud vki pontosítani? mennyi adagot kell inni napont, mikor, lehet-e friss málnalevélből vagy csak szárítottból?

Orsi, hogy vagytok? Lesz utánpótlás a fiúk mellé? Bocsánat ha már események is történtek, olyan rég tudtam jönni.

Erika
hurki

Sziasztok
Alenának hatalmas gratula. Olyan gyönyörű a babája. De rég volt az a 2 év. Úgy elröpült. Lányok ti sem tudtok betelni a csemetétekkel?

Zituska, Boti olyan csibészesen néz, ...nézzél szét a lakásban mert akkor néznek így ha a fél tégely popsikrémet kenték a szőnyegre :)

Edit, köszi az alap málnateainfót, tud vki pontosítani? mennyi adagot kell inni napont, mikor, lehet-e friss málnalevélből vagy csak szárítottból?

Orsi, hogy vagytok? Lesz utánpótlás a fiúk mellé? Bocsánat ha már események is történtek, olyan rég tudtam jönni.

Erika
hurki

Gyönyörű ZalánBaba :) és nagyon hasonlít Zétire :)

Erika :)
történni fognak :D :D csüt. megyünk konzultációra és ha minden összejön, akkor okt. lombik :D sacc/kb.

Orsi
KépKépKép
icsilya

ZalánBaba gyönyörű! :D Bercinek még mindig nincs ennyi haja.... :lol:

Boti tényleg nagy kópé lehet, a tekintetéből ítélve. :)

Hurki :)
Én is minden nap gyönyörködök a fiamban és szerintem nem is lehet betelni velük. Olyan szépek, okosak, ügyesek, csibészek...Berci mostanában még csibészebb. :lol:

Orsi :)
Hajrá újabb lombik! :) Ikerlányok? :wink:

Akinek nem írtam név szerint, annak is pussz!

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Jó reg!
Nem merek hosszútávú következtetést levonni, de tegnap du 5-kor szopi, este 7-kor jó nagy adag Sinlac (majd megfulladt úgy falta, nem tudtam elég gyorsan adni a kanállal és nagyon vicces volt az etetőszékben előkével a kis 5 hónapos :), fél 9-kor újra szopi és szunya reggel 5.30-ig, akkor szopizott és azóta is alszik.
Lehet hogy véletlen egybeesés, de reménykedem, hátha a jóllakottság segített neki aludni. Mindenesetre hetek óta nem volt ilyen.
Most csak ennyi, puszi

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Gondoltam, beugrom hozzátok egy kicsit! :D

Képzeljétek, sikerült az inszem elsőre! Nagyon boldog vagyok, de belül félek, nehogy újra csak egy angyalkánk legyen.
Bár most egész más, mint az előzőek voltak.
Már most rosszul vagyok... nem vérzem (eddig mindig véreztem)... kopp-kopp-kopp
Maradjon is így! :D :D :D

Gratulálok minden kismaminak, anyukának és apukának!

Üdv:
Gitta
gitta

Gitta :)

Gratulálok! Ma többször eszembe jutottatok, kívánom, hogy nagyon szép pocakos hónapjaid legyenek!

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Lenne egy kérdésem, hátha tudtok segíteni.
Néha iszonyú erősen szurkál oldalt a méhemnél. Hol jobb, hol bal oldalt. Nem emlékszem, hogy ennyire éreztem volna régebben. Meddig normális az erőssége? Néha már majdnem, hogy azt mondanám, hogy fáj.

Üdv:
Gitta
gitta

Ez teljesen normális, nyúlnak a méhszalagok. Még sokáig érezni fogod.

Gratulálok a sikeres inszemhez!

Cat
Kép
cateye

Gitta! :) Gratulálok az inszemhez. Tök normális a szurkálás. Nekem olyan is volt, hogy fájt de nagyon. Nem nyávogásként hanem igazán, mintha görcsölt volna. Doki meg mondta nagyszerű. Szóval minden rendben, mostmár aztán semmi sem ment meg egy gyerektől :)
Hurki
hurki

Én is csatlakozom az előttem szólókhoz!
Tessék erősen tartani most már azt a babót :lol:

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Csak egy gyor bekukk, mert hétvégén költözködtünk és még nem vagyok teljesen készen. :? :)

Gratulálok Zalán babához!!!! Én is azt akartam írni, hogy nagyon hasonlít Zétire!!! Nagyon szép és mennyi haja van!!
Ha lesz időd és energiád azért jelentkezz, tudod én még mindig várom az Arnoldos infókat, mégha szültem is már nála, mert a következőt is nála szeretném.

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok Mamik! :lol:

Hihetetlen ez az érzés, nagyon boldogok vagyunk! több, mint 3 év után, egyszerűen felfoghatatlan csoda.

Ma lett gépünk itthon, uramat kényszerből közösen megegyezték :( a szülés előtt, úgyhogy most főállású apuka, de én nagyon örülök neki. A lényeg: :)

Először is, mindenkinek nagyon köszönjük a gratulációkat, röviden megpróbálom leirni mi történt 2 hete. :lol:

Szóval Dani két hete szerdán született 3800 g és 54 cm-rel, 38 cm volt a fejkörfogata, ezért becsülték olyan nagyra a súlyát, szép kerek a fejecskéje, de nagyon kis formás baba.

Hajnali fél 5-kor ment el a magzatvizem, 5-kor már benn voltunk a szülőszobán, kaptam zselét, mert a méhszájam totál be volt zárva, ami kisebb mensi szerű görcsöket csinált, de semmi mást. Vidám volt minden. 8-kor kaptam oxytocint vénásan, hátha attól beindul valami, persze semmi ... egyetlen fájásom volt úgy 10 óra körül, de attól leesett a prücsök szivhangja 80-ra, úgyhogy azonnal levették az oxitocint, és készültünk a császárra. A császár alatt kiderült, hogy attól volt olyan nagy a pocakom, mert a baba nyakára rá volt tekeredve a köldökzsinór, úgyhogy a medencém helyett a hasfalam tartotta a fejét, a doki szerint szerencsénk volt, hogy nem rendes úton indult a szülés, mert nem biztos, hogy ilyen szerencsés lett volna a vége.

Itt akár happy end is lehetne, de sajnos nem volt az.

Másnap hajnaltól hozták a picit 3 óránként, és feltűnt, hogy az alatt a fél óra alatt amig velem volt, bukott, nem is keveset. Szóltam én mindenkinek, de első szülőként lehurrogtak, hogy csak a magzatvizet bukja ki, ne rinyáljak. Na, estére már olyan durván bukott és sirt szegény, hogy a gyerekorvosra ráförmedve végre elértem azt, hogy megvizsgálják másnap.
Péntek reggelre felment a láza Daninak, és a születése óta mivel mindent visszabukott ki volt száradva, úgyhogy rögtön 24 órás infúziót kapott 2 napig, valamint kiderült, hogy a fülváladékában van valami fertőzés, ami miatt azonnal kétféle antibiotikumot kapott. 6 nap alatt 4 kanült kapott, szörnyű volt ezt látni. Közben kitenyésztették a magzatvizemet is, aminek keddre lett eredménye, ebben is találtak valami baktériumot, ezért újabb antibiotikumot irtak fel.

A lényeg sajnos az, hogy a Margit kórház szülészete Amerika, a csecsemőrészleg viszont sajnos Afganisztán. Olyan mocsokban voltak a kicsik, sajnos kiderült amig Dani az intenziven volt, hogy több baba is kapott a születése után fertőzést innen-onnan, szerencsénk van, hogy az intenzivre került 2 nap után, mert igy könnyebben megúszta. A 3. naptól van tejem, azóta jobban van már, ma egy hete jöttünk haza.

A többi részlet végül is már nem olyan fontos, mostanra 80-100 gramot eszik a drágám, de sajnos nagyon fél, retteg mindentől (fürdés, pelenkázás), úgyhogy egy pár hétbe bele fog telni, mire megnyugszik. Szerencsére a háziorvos nagyon profi, állitása szerint sajnos 10 babából 8 antibiotikumos kezeléssel jön haza a kórházból, ez itt a negativ reklám helye, de sajnos az ÁNTSZ nem sokat tett eddig, pedig ők jelezték már ezt feléjük a sok újszülőtt fertőzés miatt, amit akár az anyák is adhatnak egymásnak valahol.

Holnap estére remélem lesznek képeim, Dani már 4 kiló felett van, szőke, göndör-hullámos haja van, és kék szeme.
És olyan hihetetlen még mindig, hogy van, egy csoda!

Alena :) szivből gratulálunk nektek, ez igen, szép nagy baba lett Zalán!

Most mennem kell, vacsora van :lol: felébredt a tökmag, de holnap vagy éjjel még jövök és vissza is olvasok.

Puszi

Noémi és Dani-baba
Vendég

Sziasztok,

Én csak gyorsan bekukkantok. Ma jöttünk haza a kórházból.
Nagyon szépen köszönjük mindenkinek a gratulációkat!

Szerencsére minden rendben van. Ahogy Cat :) már megírta nektek, a szülés egy csoda volt. Mindenkinek ilyet kívánok! Szombaton már reggeltől voltak enyhe fájásaim, olyan "mindjárt megjön" szerű érzés. Rendszeres is volt, de nem lett erősebb vagy gyakoribb. Délután elmentünk egy kicsit sétálni meg fagyizni, hátha az segít. :) Ez így is lett, mert 5 óra körül már 6-8 percesek és kicsit erősebbek lettek a fájások. Én akkor még nem indultam volna el, de felhívtam a szülésznőt, aki viszont azt mondta, induljunk, ő is azonnal indul. Nem hiába van sok éves rutinja. Azt mondta, akkor ő már sejtette, hogy hamarosan szülünk. Este 6-re értünk be. Mikor a szülésznő megjött és megvizsgált, azt mondta, 8-ra gyerek lesz. Ezen én akkor nagyon csodálkoztam, gondoltam, kicsit túloz. Amikor megint megvizsgált, azt mondta, inkább fél 8-ra.:) Ezek után viszont már annyira pörögtek az események, hogy nem is tudtam felfogni. Mert mikor a doki 7 előtt megjött, akkor burkot repesztett. Aztán baromira elkezdett fájni, rögtön nyomni kellett, és este 7.22-kor a pocakomon feküdt Zalán. Ráadásul gátmetszés nélkül, amit a szülésznőmnek köszönhetek!
Zalánnal is minden rendben volt, rögtön gyakorolhattuk is a szopizást. Szerencsére nagyon jól szopizik az első naptól kezdve, na meg persze én is ügyesebb vagyok már, mint az első babánál. Viszont nagy evő lesz ő is, állandóan lógna a cicin, úgyhogy egyelőre próbálok elegendőt termelni. Remélem, egy-két napon belül még jobban beindul a tej.
Zéti egyelőre nagyon örül a kicsinek, folyton azt hajtogatja, hogy Baba, Baba! Kíváncsi vagyok, meddig lesz ez így.

Noémi :) Sajnálom, hogy szegény Dani összeszedett egy fertőzést. Remélem, most már minden rendben lesz vele. Tegyél fel képet ha tudsz!

Pkagi :) Ne haragudj, ha valamire nem válaszoltam! Valószínüleg elkerülte a figyelmemet a kérdésed. Megírnád mégegyszer? Akár priviben is, és válaszolok neked.

Elnézést, hogy most nem írok másoknak, de kezdődik a fürdetés. Most fogjuk először itthon fürdetni Zalánt.:)

Puszi, Alena Kép
alena9

Noémi :)
Sajnálom, hogy fertőzést kapott a kisfiad. :( A Margit kh csecsemőrészlegéről nagyon sok rosszat hallottam, egy ikres lánynak is majdnem ott maradt az egyik babája fertőzés miatt, isteni szerencse, hogy meg tudták menteni a Tűzoltó utcában.

Na de minden jó ha vége jó, remélem hamar elfeledi Dani ezt a sok rémséget. Várjuk a képeket!

Még mindig töretlen Zéti lelkesedése tesó ügyben? Holnap is referáljunk az éjszaka után. :wink: :P
Az Arni elégedett volt? :wink:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Újbabások :lol:
De jó, hogy idejöttem és rögtön 2 kistörpről olvashatok :)

Noémi :) Nagyon sajnálom ezt a fertőzést, szörnyű nehéz lehetett aggódni a pici miatt, de remélem tényleg elfelejti mielőbb a rossz élményeket és ti is mostmár csak a szépet és jót kapjátok.
Férjurad: csak nem általános leépítések vannak a cégnél?

Alena :) Ez tényleg gyors volt. Biztos mondta neked is Ági, hogy mostanában tök gyorsan szülnek nála a mamik és nem tudja bizonyítani, de szte tuti a homeos cuccok is segítenek (mármint amikor én szültem akkor ez volt a helyzet, lehet hogy azóta változott).
Cat-hez hasonlóan én is várom a rendszeres híradást :)

Nálunk Milán teljesen meg van zakkanva a Sinlac-ért. Amint meglátja hogy keverem össze és ültetem be az etetőszékbe, már sikongat és amikor nem adom elég gyorsan a szájába akkor elégedetlen sírásszerű követelőzést hallat. Hihetetlen kisfickó. Alig várom, hogy elteljen még pár hét, oszt rendesen indulhat a hozzátápi. Kiveszi a számból a kaját, ha az ölemben ül. Ma egy pici túró rudi csokit cuppogot, amit nagytesó szeretetből a szája szélére kent :lol:

Ja, és úgy négykézlábazik, hogy közben a talpán támaszkodik és ma a fürdőkádban (mert már hónapok óta a nagyban fürdünk) négykézlábból kiült és olyan édes meglepődött arcot vágott.

Edit
Kép

Kép
reditke

Szülés-nekem is hasonló a sztorim. Még jó, hogy császáros voltam, mert egyébként galiba lett volna. Nekem sem voltak fájásaim, egy darab sem! :D
A fertőzést nagyon sajnálom, de a lényeg, hogy már jól van a picur. :) Örömteli babázást! :D Várjuk a képeket! :)

Nagyon ügyes Zalán a szopival! :) Klassz a fotó! Nem ér ilyen jól kinézni szülés után! :D
Legyen sok örömötök a kis hercegekben! :)

Mondom én, hogy Milán egy csodagyerek! Meg se lepődj, ha egyszer mész be és a kiságyban Shakespeare-t olvas vagy rejtvényt fejt! :D
Úgy látom az evéssel sem lesz gond. :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Nem tudom, hogy emlékszel-e rám, írni már nem szoktam, de olvasgatom, hogy kivel mi történik.
Gratulálok Dani babához! :) Szép nagy baba!
Nagyon sajnálom ezt a fertőzést, el tudom képzelni, hogy mennyire aggódtatok. Biztos vagyok benne, hogy a segítségetekkel hamar elfelejti az egészet.
Sok boldogságot és sok-sok tejcsit kívánok!

Szilvi+Eszter
szilvi26

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?