Sziasztok Mamik!
Hihetetlen ez az érzés, nagyon boldogok vagyunk! több, mint 3 év után, egyszerűen felfoghatatlan csoda.
Ma lett gépünk itthon, uramat kényszerből közösen megegyezték
a szülés előtt, úgyhogy most főállású apuka, de én nagyon örülök neki. A lényeg:
Először is, mindenkinek nagyon köszönjük a gratulációkat, röviden megpróbálom leirni mi történt 2 hete.
Szóval Dani két hete szerdán született 3800 g és 54 cm-rel, 38 cm volt a fejkörfogata, ezért becsülték olyan nagyra a súlyát, szép kerek a fejecskéje, de nagyon kis formás baba.
Hajnali fél 5-kor ment el a magzatvizem, 5-kor már benn voltunk a szülőszobán, kaptam zselét, mert a méhszájam totál be volt zárva, ami kisebb mensi szerű görcsöket csinált, de semmi mást. Vidám volt minden. 8-kor kaptam oxytocint vénásan, hátha attól beindul valami, persze semmi ... egyetlen fájásom volt úgy 10 óra körül, de attól leesett a prücsök szivhangja 80-ra, úgyhogy azonnal levették az oxitocint, és készültünk a császárra. A császár alatt kiderült, hogy attól volt olyan nagy a pocakom, mert a baba nyakára rá volt tekeredve a köldökzsinór, úgyhogy a medencém helyett a hasfalam tartotta a fejét, a doki szerint szerencsénk volt, hogy nem rendes úton indult a szülés, mert nem biztos, hogy ilyen szerencsés lett volna a vége.
Itt akár happy end is lehetne, de sajnos nem volt az.
Másnap hajnaltól hozták a picit 3 óránként, és feltűnt, hogy az alatt a fél óra alatt amig velem volt, bukott, nem is keveset. Szóltam én mindenkinek, de első szülőként lehurrogtak, hogy csak a magzatvizet bukja ki, ne rinyáljak. Na, estére már olyan durván bukott és sirt szegény, hogy a gyerekorvosra ráförmedve végre elértem azt, hogy megvizsgálják másnap.
Péntek reggelre felment a láza Daninak, és a születése óta mivel mindent visszabukott ki volt száradva, úgyhogy rögtön 24 órás infúziót kapott 2 napig, valamint kiderült, hogy a fülváladékában van valami fertőzés, ami miatt azonnal kétféle antibiotikumot kapott. 6 nap alatt 4 kanült kapott, szörnyű volt ezt látni. Közben kitenyésztették a magzatvizemet is, aminek keddre lett eredménye, ebben is találtak valami baktériumot, ezért újabb antibiotikumot irtak fel.
A lényeg sajnos az, hogy a Margit kórház szülészete Amerika, a csecsemőrészleg viszont sajnos Afganisztán. Olyan mocsokban voltak a kicsik, sajnos kiderült amig Dani az intenziven volt, hogy több baba is kapott a születése után fertőzést innen-onnan, szerencsénk van, hogy az intenzivre került 2 nap után, mert igy könnyebben megúszta. A 3. naptól van tejem, azóta jobban van már, ma egy hete jöttünk haza.
A többi részlet végül is már nem olyan fontos, mostanra 80-100 gramot eszik a drágám, de sajnos nagyon fél, retteg mindentől (fürdés, pelenkázás), úgyhogy egy pár hétbe bele fog telni, mire megnyugszik. Szerencsére a háziorvos nagyon profi, állitása szerint sajnos 10 babából 8 antibiotikumos kezeléssel jön haza a kórházból, ez itt a negativ reklám helye, de sajnos az ÁNTSZ nem sokat tett eddig, pedig ők jelezték már ezt feléjük a sok újszülőtt fertőzés miatt, amit akár az anyák is adhatnak egymásnak valahol.
Holnap estére remélem lesznek képeim, Dani már 4 kiló felett van, szőke, göndör-hullámos haja van, és kék szeme.
És olyan hihetetlen még mindig, hogy van, egy csoda!
Alena
szivből gratulálunk nektek, ez igen, szép nagy baba lett Zalán!
Most mennem kell, vacsora van
felébredt a tökmag, de holnap vagy éjjel még jövök és vissza is olvasok.
Puszi
Noémi és Dani-baba