Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok kismamik!

Rolex!
Szerintem csak akkor éri meg kimenni Ausztriába, ha egyébként is a környéken jártok vagy ha valami jó fülest kaptok a leértékelésekről. Mi sem mentünk volna ki, ha nem Szombathelyen és Sopronban nyaraltunk volna. Már csak a benzinpénz miatt is érdemes megfontolni, mert ha azt hozzászámolod már nem is olyan akciós a babaholmi.
Te nem kaptál e-mail-t a babanettől? Egyébként én úgy tudom, hogy július 29-én lesz, de addig még Bettussal is egyeztetek telefonon, mert ő is jönne, ha ráér. Jó lenne, ha te is ott lennél. Unatkozni nem fogunk az biztos :lol:

Sz_Kata!
Remélem hatni fognak a szerek és hamarosan jobban leszel. A végén még teljesen összerázod szegény kis lurkót :) Nagyon jók lettek a képek. Nálunk az arcát teljesen eltakarta, így valószínűleg már csak idekint látjuk őt.

Bujka!
Köszi, már várom a listákat. Azt hiszem lesz elég dolgunk az elkövetkező 2 hónapban, úgyhogy már éppen ideje, hogy aug. 1-től táppénzen legyek. A párom 1 hét alatt akar minden helyre elmenni, mert ha valahol akció van akkor nem akar lemaradni róla. Azért ez eléggé maratoni vásárlásnak ígérkezik :)

Viola!
Manapság már másfél, 2 hétnél többet nem hordhatod túl a babát és ezt nagyon szigorúan veszik. Általában attól függ, hogy mikor indítják meg, hogy mennyire lehetett pontosan kiszámítani a szülés időpontját (nem mindenkinek pontos a ciklusa és úgy nehezebb) és jók-e a körülmények odabent a babának (magzatvíz, szívhang, stb).
Nagyon szépre sikerült a szoba és én ilyenkor döbbenek rá, hogy még mennyi minden áll előttünk, amit el kell intézni és meg kell venni. Nálunk először a selejtezéssel kell kezdeni, mert különben nem fog elférni a kicsike :roll:

A tegnapi nap folyamán megszületett a barátnőm kisfia, Benedek. Elvileg minden rendben van velük, de még ma beszélünk telefonon. Ő másfél héttel hordta túl és vasárnap este indították meg a szülést. Ilyenkor azért furcsa belegondolni, hogy nemsokára már mi is kettőben leszünk és nem fogom érezni a pocimban a rugdosásait. Azoknak akik már szültek nem volt utána hiányérzetük, nem simogatták továbbra is a pocit. Vagy ez egy elég hülye kérdés? :roll:

Gesztenye
gesztenye78

Gesztenye: Nem fog hiányozni, mert utána kívülről fog rugdosni :lol:

Viccen kívül, teljesen más lesz, ha kint lesz, annyira fantasztikus érzés, hogy Te és a párod része, meg hogy végre testközelben, hogy már nem is fogsz azzal törődni, mi volt a terhesség alatt. MINDENÉRT KÁRPÓTOLNI FOG!!!!

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Bali:
Ágy egyenlőre nem kényelmes, így terhesen legalábbis, mert nagyon kemény és begörcsölt a csípőm rajta. Ez az oldalfekve alvás egyre nehezebben megy. De remélem majd valahogy megszokom.

Krisszi:
Én két érzékelőlapos Babycontrollt vettem, de ezt csak otthon vettem észre, mert a fotón 3 lap van. Viszont lehet még hozzá venni külön érzékelőlapot. És a párom még nem nézte meg, hogy mire is ruháztunk be - majd ma este teszteltetem vele.
A babakocsi, amit kaptunk Chicco, de nem ilyen kis könnyű, mint amiket vettél/néztél, hanem egy brutális/drabális 15 kg-os pumpálós 3 kerekű abszolúte terep darab.
De nekem arra is van szükségem, mert imádok az erdőben sétálni (közel van) és a telkünkön is iszonyat az út. És kaptunk egy használt nagyon egyszerű darabot, ami meg csak 5 kg, ledönthető sportkocsi - na azzal lehet a civilizációba menni. Amúgy én kertvárosban lakom, ott nem kell lavírozni az autók között, max. egy buszozás a közértig - de asszem inkább autóval megyek majd oda legtöbbször.

3 kerekű kontra négy:
Ne bánjátok ha nem 3 kerekűt vesztek - mindenhol azt mondják, hogy a 3 kerekűt azt tulképpen futóbabakocsinak fejlesztették ki, ezért van kézi féke is és pumpálós kerekei, viszont nehezebb vele lavírozni - városba nem való. De most divat lett, ezért sokan megveszik.

Isofix:
Biztosan sokkal megbízhatóbb az Isofix, de ahhoz autót is kéne cserélni, ugye? Mert nekem 11 éves Suzukim van, abban még a biztonsági öv is luxusfelszerelés.

Sz_Kata:
Szedd az antibiotikumot - szerintem is most már a gyors gyógyulás fontosabb, mint a hosszas szenvedés Neked és a babócának is.
(Én tavasszal szívtam 3 hétig náthával, és a homeobogyótól is csak ennyi idő alatt múlt el. Borzalmas volt.)

Táblázat szerkesztés:
Ha végre bekötik a netet otthonra is (hülye matáv!), akkor én is szívesen vezetem, de szept közepén/végén szülök, utána át kell adnom egy kicsit...

Túlhordás:
Az én dokim az 2 hétig lazán hagyja (MÁV), már előre félek is, mert én nem szeretném túlhordani.

Üdv,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok!

Új vagyok itt, szeretnék csatlakozni Hozzátok. Pár napja találtam a topicra.
Edit vagyok, 28 éves, első babámat várom. A tatabányai Szent Borbála kórházban fogok szülni. Szeptember 23-ra vagyok kiírva.
Most a 31. hétben vagyok.

Hello: Edit
edi78

Szia Edit!

üdvöz légy körünkben!

Éppen a születésnapomra vagy kiírva! A Szűz és Mérleg határa az a nap, egyben az őszi napforduló is. :lol:

Ciao,
Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok Csajok!

Gesztenye, nekem egy barátnőm említette, hogy neki nagyon hiányzott a rugdosás. Bár ő 1 hónap után visszament dolgozni szegény, mert Hollandiában él és ott ez a módi :( Nem csodálom, hogy hiányzott neki a baba.

Viola, tök szép a babaszoba! Egyből felismertem a képekről, amiket egyszer már feltettél.

SzKata, remélem hamarosan jobban leszel a gyógyszertől. Iszonyú lehetett. Ezek a képek már fél gyógyulást jelentenek, nem?

Bujka, olyan éééééédes a Marci! Tényleg meg lehet zabálni. Én vállalom a táblát, remélem nem száll el a gép. Vállalom a táblicskut, küldd el az emese.baloghkukacgmailpontcom-ra.

Krisszi, pont ma akartam menni a Madarászba, de aztán közbejött, hogy a pedikűrös fogadni tud és csütörtöktől megyek a Balcsira. Nem tudom, hogy vagytok vele én már nem érem el a körmömeimet (sem) :) :) Azért kiváncsi vagyok a tapasztalataidra. A BabySense-t veszitek?

Pusz mindenkinek!

MSE

Kép
siba

Tényleg Gesztenye, megkaptad a listát? Átküldtem mailben..

Kép
siba

Sziasztok lányok!

De jó ilyen sokat olvasni, csak az a baj, hogy mire a végére értem, elfelejtettem az elejét... :shock:

Sz_Kata!
Gyönyörű a kisfiad, és hát az utolsó kép!... :wink: Teljesen egyértelmű a helyzet, mint ahogyan nálunk is Gesztikénél! :lol:
Mielőbbi jobbulást kívánok, szörnyű lehetett ez a köhögési roham...

Ákata!
Babamosószer ügyben, nem tudom milyen a teszkós, én a DM-ben vettem valami spanyol mosószert, kék flakonban van, nagyon finom az illata. Én is kimostam-kivasaltam a rucikat, én nem érzem őket darócnak... Öblítőt most nem használtam. Egyébként Lenor Sensitivet vettünk, de azzal csak az egyéb dolgokat öblítettem (ágynemű, takaró, fejvédő).
Vizesedés: érdekes módon, szinte teljesen elmúlt a lábfejdagadásom, nem is jött vissza... Azért annyira nem volt súlyos a helyzet, hogy Sreck-szerű legyen, de dagadt volt, és azt hittem hogy most már így is marad. De nem...
Pocak: már az enyém is giga-méretű... Szerintem Gesztike már 2.5 kg fölött van, legalábbis úgy érzem (1 hete volt 2.3 kg), a hasam napról-napra szemmel láthatóan nagyobb.

Bujka!
Én nem merem vállalni a táblázatot, mert én is a "kezdő mezőnyben" vagyok, egy hónap és szülök! :shock: :lol:
Szerintem olyasvalaki kéne, hogy csinálja, akinek még van ideje bőven, hogy a gép előtt üljön és figyelje az eseményeket.

Egyelőre ennyit jut eszembe, még egyszer vissza kell olvasnom... hiába, kismama-tyúkagy... :cry:

Kép
mamy

Jadey!
Azért biztos furcsa lesz az új állapot. Akkor meg mindig őt fogom figyelni, hogy tényleg nem álmodom-e :lol:

Egyébként múlt pénteken beszéltem a nőgyógyásszal, aki azt mondta, hogy a gyógyszerszedés miatt tutira epidurállal fogok szülni, hogy ne legyen semmi gond. Sőt, rákérdeztem az anyagiakra is és ő azt mondta, hogy ránk bízza és senkinek sem szokott összeget mondani, mert az neki is furcsa lenne. Érdeklődtem szülésznő felől is, de ő mindegyikben megbízik, így szerinte elég, ha az éppen ügyeletes szülésznő foglalkozik majd velem. Azért mondott 2 nevet, akikkel gyakrabban dolgozik együtt, de akkor már tutira fizetni kell a szülésznőnek, így pedig ránk van bízva. Istvánosok: ti felkértetek már szülésznőt? Kit és hogyan?

Edit!
Üdvözlünk köreinkben. Remélem sok hasznos tanácsot tudunk egymással megosztani. Érezd jól magad minálunk.

Emese!
Köszi a listát már megkaptam és elkezdtem tanulmányozni is. Úgy néz ki, hogy csinálunk egy táblázatot és a különböző helyeken feljegyezzük az általunk érdekesnek talált babaholmi árát, majd a végén a legolcsóbb és legjobb helyen megvesszük (azért a minőség sem utolsó).

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok!

Tudtok vmit a Bergon illetve Roan babakocsikról? Nagykerekű (bolygósat nem), rugózásosat (hu, de szép szó...) 2 vagy 3 funkciósat szeretnénk. Itt Tatabányán sajnos a kínálat szinte a nullával egyenlő. Holnap megyünk Pestre, ha van ötletetek szívesen fogadom.
Illetve 60*120cm-es kókuszmatracot szeretnénk, hol érdemes megnézni? - jó áron persze :) Tényleg miért is jobb a kókuszmatrac??

Köszi: Edit
edi78

Edit: Üdv köztünk!!! Mi pont ma vettük meg a kókuszpatracot ) állítólag a gerincnek jobb, mint a matrac) akciósan 9500Ft-ért! XVIII. ker Nagykőrösi út 53. ) Pestszentimre) Van olcsó babaágy, pelenkázó. baldahin, stb... A honlapjukon meg is tudod nézni: www.babaholmiolcson.hu

Mi megvettük végre a pelenkázót is :lol:

Mamy: Én is azt a mosószert vettem, de még nem próbáltam ki. Állítólag öblítőt nem is szabad használni. Szupi ennek az illata és az ára sem rossz. 780, ha jól emlékszem és 25 mosásra elég.

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Köszönöm Marcikám bókjait! Krisszi nagyon beletalált: ördög-kisangyal egyszemélyben :wink:

Kata!
Gáborom rögtön megismert Téged, de látta, hogy Nálad nem esett le a tantusz :wink: :lol: Köszönet tolmácsolva lesz este! Egyébként az én fejemben is megfordult, hogy kártyával fizettetek volna? :shock: Mert Ti nem szoktatok... De ahogy elnézem, nem is nagyon fogtok a jövőben :wink:
Párodnak jó festegetést! Könnyen fog száradni az tuti! Neked jó heverészést!!! :D
Én sima Ariel folyékony mosószert használok Marci rucijainak (mieinknek is). Használtam kifejezetten fehér ruhára valót, színesre valót, gyerekeknek valót (legalábbis egy kislány fej volt a flakonon), meg teljesen mezei Arielt. Mindegyiket bírta a bőre (pedig Ő nagyon érzékeny bőrű) és a ruhák is puhák tőle.

Jadey!
Gratula Nektek is készállapothoz! :D

Gesztenye!
Remélem megkaptad a listákat, mert a két kelengyéset (Krissziét és enyémet) átküldtem még tegnap. Persze az üzletlistát frankón elfelejtettem, mert tegnap Gábor a bicikliülést szerelte és bicajozott Marcival. Bocsi! :oops: Pótolom!!! Most olvasom, hogy MSE küldött át Neked valami listát? Melyiket? Kell még a babaüzletes?
1 hét alatt megvenni mindent?! Az tényleg gyors lesz/lenne, de ha Te bírod... :lol:
Gratula a Barátnődnek a kis Benedekhez! :D Sok boldogságot és tejcsit Nekik!!!
Nem hülye kérdés! Én nem simiztem a pocakomat szülés után, valahogy annyira kitöltötte minden percemet Marci, ahogy ott volt a kezemben, hogy elég volt Őt simizni. :D A pocakom úgyis szörnyen pöttyedt volt utána, úgyhogy inkább hagytam békén :roll:
Milyen gyógyszerszedés miatt kerül sor mindenképp epidurálra Nálad? Valahogy lemaradtam :roll:

Dorka!
Ágy :( Ugyanez volt velem is, ahogy Marcit vártam, mert mi is kb. harmadik harmadban cseréltük le a matracot és iszonyatosan keménynek éreztem: mintha dobott volna le magáról az ágy. Én a kihúzhatós kanapénkon aludtam... Drukk, hogy Te megszokd. Egyébként a kényelmes ágyunkon is begörcsöl a forgóm az állandó oldalfekvéstől. Ezt egy kis bíztatásnak szántam :oops:
Köszi a jelentkezést a táblázatvezetésre! Ha nem gond, akkor MSE-nek küldöm át, Ő úgyis később szül és már van netjük. Nem baj, ugye?!

Edit!
Üdv közöttünk és gratulálok a babához!
Kisfiút vagy kislányt növesztesz? Megmutatta már magát?
Nekünk Bergon babakocsink van, terepjáró kerekes (szeroki vagy minek hívják), nem felfújható, mert nekünk is terepre kell (értsd: érdi utak). Nekünk nagyon bejött, cirka 11 kg körül van a súlya, a rugózása is jó (épp tegnap csekkoltam le, hogy mennyire tiszta Marcikám után és nosztalgiázott benne egy kicsit :wink: ). Átfordítható a tolókarja, van hozzá lábzsák, téliesíthető, és sportkocsivá alakítható. És nem utolsósorban stabil. Mi a Szentmihályi úton vettük meg.
Nézd meg a honlapjukat: www.bergon.hu
Kókuszmatracot nem tudom, hol lehet mostanság olcsón venni.

MSE!
Köszi a táblázatvezetés átvételét. Amíg nem szülök, természetesen viszem a dolgot, aztán ha eltűnök, akkor beugrasz Te! :wink: Köszi! Küldöm a simát és szerkesztem a "végeredménnyel" bővített verziót is :wink:

Krisszi!
Én már "kiokosodtam" két éve a Madarászban. Én ajánlom, hogy vegyétek meg azt a kis könyvet, amit valszeg ajánlani fognak. Abból tartja a doki az előadást, és az élesztéssel kapcsolatos teendők is jól érthetően le vannak benne írva. Jó okosodást! Készülj, hogy iszonyat meleg lesz az előadóban, ahol tartják :(

Puszi Mindenkinek: Melinda (35+4)

KépKép

KépKép
bujka

Kép

M

KépKép

KépKép
bujka

Kép

M

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

MSE - nem jutottam el most a Madarászba, őrület napom van :lol: A BabySense sztem tök drága, bár tudom, h a Madarászban azt ajánlják, de az Angelcare meg a Babycontrol jobban megéri. (jövő héten viszont megyek)
Pedikűrös: jövő héten megyek, én sem érem el a lábfejem, csak balettozva, az meg ugye mostanában elég izgalmas lenne...
Jó nyaralást!!!

Melinda - megnyugtattál, teljesen azt hittem, hogy én vagyok a túlparázó-aggodalmas kismama, hogy még elsősegélytanfolyamra is megyek. :oops: De tényleg azt mondták a kórházban, hogy a légzésfigyelőnek minimális újraélesztési ismeretek nélkül semmi értelme. (Egyszer, még au-pair koromban a másfél éves baba akire vigyáztam elájult, ellilult, levegőt sem vett. én meg csak álltam ott, mint egy rakás ... - szerencse, hogy ott volt az anyja és ő élesztette újra. brrrr most is kiráz a hideg...)

Dorka - pont ez az én tapasztalatom, véleményem a 3 vs 4 kerekű kocsikkal! Sajna mi egyelőre bent lakunk a betonban, szal hiába tetszett a háromkerekű, ide egyszerűen nem praktikus. Aki meg kint lakik a külvárosban vagy sokat jár erdőbe sétálni, az ne vegyen ilyen pillekönnyű-kiskerekes kocsit, mert leátkozza majd az ég összes szentjét, annyira szétrázza a gyereket és olyan nehéz tolni "terepen".

Rolex - a denim az a farmeros szín
, de a honlapon rá tudsz keresni, mindössze négy színben árulják a CT 0.1-et. Az ár mindenütt ennyi, CT 0.1 122-125 forint isofix nélkül, isofixesen 140-150 forint, a háromkerekű isofixesen 170 (de ez csak pirosban van Mo-on), isofix nélkül asszem 150. www. recontra.hu, itt pontosabban rá tudsz keresni.
Ja, javasolnám még a Quinny-t, ha esetleg háromkerekűt szeretnél, mert kisebb, mint a Chicco, az ára ugyanannyi. Holland gyártmány, szintén a recontra forgalmazza.

ÁKata - holnap mennyire vagy betáblázva? Majd rádcsörgök délelőtt, CTG :lol: után, Rejoval terveztünk valami akciót - kis Pataki-fagyival megfűszerezve. Csatlakozol? Ha valaki esetleg kedvet érez 2-3 körül egy talira, jöjjön! Melinda, tényleg, Te ráadásul érdi vagy!!! Hmmm?

puszi,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Hello!

Dorka
Tudom, hogy Szűz és a Mérleg határa, de Szűz lesz valszeg.
Hamarabb fog érkezni szerintem, hétfői UH szerint is nagyobbacska a koránál, bár ez nem törvényszerű, hogy hamarabb érkezzen. Bár lehet, hogy a névnapomon érkezik? (szept.16) KI tudja...

Melinda
A Praxisban Gy.Mátyás azt mondta a 24.héten, hogy 150%, hogy kislány. A tegnapi UH-on egy másik helyen a nőci azt mondta, úgy néz ki kislány, mert nincs neki ott semmije, aminek kellene egy fiúnak :P
Amúgy úgy néz ki Kata lesz a neve.

Köszi az infókat, utánanézünk a babakocsinak és matracnak.

Edit
edi78

Sziasztok, Lányok!

Bébimosószer: uazt a spanyol terméket használtam, mint Ti... :roll: A mosógépem ugyan nem a leghiperebb, de akkor is... Ja, és kimosva a ruháknak óne illata... Megpróbálom kímélő mosáson még1*...

Edit,
Isten hozott! :lol: Éljenek a Katák! :lol: UH-méret: ne nagyon éld bele magad, ahány UH-vizsgálat, annyi méret... Ezt tapasztalatból mondom. Lényeg, hogy jól fejlődjön a kicsi.

Melinda,
kártyamizéria: csak egy haskrémért mentünk volna be - babakocsi lett belőle :lol: ezért aztán nem készültünk :wink: Előbb lemaradt: Marci nagyon édes a képeken, és tisztára nagyfiú! Kíváncsi vagyok, mit szól majd az öcsikéhez...
Ariel: régen én is azzal mostam, most átszoktam a Bonuxra - nekem jobban bejön. De a bébik bőrét féltem... Persze majd elválik :wink:

Krisszi,
Pataki: jó lenne, de nem merem bevállalni. Sajna már nagyon nem tudok ülni (érdekes, menni még csak-csak), negyed óránál többet nem nagyon lehet lent a lábam, mert fáj és iszonyúan megdagad :cry: De lehet, megfűzöm a férjemet, hogy ugorjunk be - ha el tud szakadni a festéstől. Küldj majd sms-t, ha ott lesztek! Légzésfigyelő: képzeld, a kórházban egy ikres kismama azt mondta, hogy a Madarász utcában kapható heroinárú légzésfigyelőből ikreknek a második ingyen van! Így ez a legolcsóbb! Holnap fel is hívom őket, kíváncsi vagyok, igaz-e. CTG: hajrá! Én rákérdeztem a dokinál, majd akkor kell mennem, ha befeküdtem... Ez a 35. héten lesz.

Gesztenye,
én már testemmel-lelkemmel a szülést várom, és hogy a kezembe kaphassam a két bébimet, és tuti, hogy a rugdosás nem fog hiányozni, mert végre ott lesznek ők... És nem mellékesen visszaáll a szervezetem a kezdeti állapotra... Én a 30. hétig nagyon jól elvoltam, de most már sok... Alig várom, hogy kismamából anyuka legyek, minden szempontból.

Puszi - Kata

ákata2

Csajszik,

kicsit lelombozódtam a mosópor miatt, tényleg nem olyan jó?? Tegnap találtam egy másik honlapon egy ozon nevűt, ráadásul lehet ott kapni mincsomagot is egyszeri mosásra 99Ft-ért. Szerintem ki kéne azt is próbálni. Mondjuk az a lényeg, hogy a baba ne kapjon allergiát, de megmondom őszintén, Jadenek kb. egy hónapig mostam bébimosóporrala cuccaiz, aztán már azzal, amivel magamnak és semmi baja nem lett. Persze öblítőt még egy jó ideig nem használtam, biztos, ami biztos.
http://babyfun.fw.hu/

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok Lanyok,

koszonom a sok dicseretet a babaszobaval kapcsolatban.

Akik meg a vasarlas elott vagy elejen tartanak, azoknak leirom, mit tapasztaltam ma: egesz veletlenul bementem az ASTI bababoltba a koruton a Baross utcanal, csak mert kivancsi voltam, ki volt irva, hogy 50 % learazas van, nekunk mar minden megvan, szoval csak bementem, mert meg soha nem voltam ott. Hat padlot fogtam, ugyanis az a kis napozo, amit ok gyartanak es a Coraban is arulnak, nagysagrendekkel dragabb. Mult heten vettem a Coraban 590 Ft-ert akcioban, ezzel szemben a boltjukban 1890 Ft-os teljes ar helyett most 900 Ft-ert aruljak. Tuti ugyanaz a darab volt, majd lefenykepezem es felteszem, hogy lassatok mirol van szo es ha nem sajat magam latom ezt, akkor el sem hiszem. Szoval egyre jobban latom, hogy feltetlenul erdemes lesz a jovoben is a Coras meg az Auchanos baba es gyerekholmikat folyamatosan figyelemmel kiserni.

Ja, ma megvettem utolso hianyzo darabunkat, a mellszivot, az akcios Aventet a Coraban es meg a garancialevelet is lepecseteltettem, jo hogy figyelmeztettetek erre a multkoriban.

Viola (37+2)
fj35

Apukámék most jöttek haza Erdélyből. Felugrott hozzánk 5 percre, hogy mennyire hiányoztunk neki, majd lenyúlta Jadit szombatig :cry: Már most hiányzik a kis bestia :roll:

KépKép
Kép
jadey

Lányok!

Láttátok az időjárásjelentést? :( :shock: ...és hogyan védekeztek? :roll:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Hello!

Időjárással kapcsolatban én inkább a melegre voksolok, mint a frontokra és az éjszakai viharokra, zivatarra, földrengésre. :) Ilyenkor mindig tök félek, aludni sem tudok...
AMúgy csak reggel megyek el otthonról, bolt stb. utána meg redőny le, kereszthuzat, ha kell ventillátor...Nem panaszkodom jól bírom/bírtam eddig.

Edit

Kép
Kép
edi78

Krisszi:

Köszi az infókat a chiccoval kapcsolatban.Rolexnek válaszoltad,de nem baj,annyian vagyunk.Akkor már tudom melyik a denim.a férjem is azért van odáig.Szerintem is jó kiscsajszinak is.Én még szürkét,pirosat,kéket láttam.

Lányok:

A babysense tényleg nagyon megbízható,csak sajnos nagyon drága.Nálunk az osztályon minden gyerek alatt ilyen van.(kb.40),de szerintem az angelcare is elég megbízható.

Érdemes azért a Madarászba elmenni,hogy tudjátok mi a teendő,ha megszólal.Nem biztos,hogy rögtön baj van,néha lehet téves riasztás is.

Jadey:

Ha ezt tudom,hogy ráérsz holnap?Csak már Barbihoz megyünk,de.meg fogdoki.Csüt dolgozom a manóknál.Na sebaj,a jövő héten.puszillak!!!!

KépKép
rönci

Sziasztok,

Szedem az ántibájotikumot ezerrel, és úgy veszem észre, hogy jobban vagyok :) Legalábbis az éjaszakát már majdnem végigalszom, csak két rohamom volt. a nappalok még mindig kicsit gázosak, de csodát tesz velem, hogy tudok aludni!

A javuláson felbuzdulva, mondtam apának, hogy "demostaztánmenjünkvásárolnideizibe", mert csak úgy vagyok nyugodt, h minden megvan. Kocsival körbejártuk a várost, és végül a babyfunban vettünk meg egy csomó dolgot, az Ikeában a pelenkázót, és a babakocsit is kinéztük az újpesti babyplanetban, holnap vissza is küldöm apát érte. Annyira jó most ezeket a cuccokat fogdosni :wink: :lol: Holnap nekiállok én is kimosni a rugikat. Kérdés: a szopipárna huzatát kimossátok? és a benne lévő cuccot? Tényleg fogalmam sincs, mi legyen :oops:
Vettünk nandu hordozókendőt, most azt tanulmányozom, hogy lehet megkötni. Nagyon csini ám :wink:

Siba,

méghogy a körmöt vágni :roll: Én már azt is kezdem megérteni, hogy a szülő nők miért köldökig szőrösek az oktató filmeken :wink: :lol:

Jadey, Mamy, Bujka

Köszönjük a gartulációkat :lol: A bébi orra tényleg feltűnően pont olyan krumpli, mint az apjáé :lol:

Gesztenye,

Én valszeg fogadok szülésznőt, nekem a dokim Diószegi Évát ajánlotta, érdeklődtem is felőle az istvános topikban, de nem kaptam róla semmi infót. Na, majd ha megyek ctg-re, akkor az összes szülésznőt megkuksizom :wink: Aztán referálok.

Edit,

A Kata szép név :wink:

Puszi
Kata
sz_kata

Bunny,

Már aggódtam érted..Az én apósom is rögtön telefonált amikor meghallotta a terhes nő esetét...de megnyugodott, h foglaltak voltunk.

Melinda,

nagyon szépek a képek. Én is állandóan fényképezném.:) Én is kérhetek tőled kelengye listát?

Krisszi,
Mellszívó ügyben lehet, h a te példádat követem.Beállok a sorba.... Meg a kozmetikus se egy megvetendő ötlet- még egyszer utoljára..:) Köszi a b.kocsi tippeket. Továbbítom a ház "urának"..

Sz_Kata!
Gyönyörű a fiatok! Most már rajtam a sor. Minden reggel arra ébredem, h 4D-s rendelőben vagyunk.

Ákata,
Szép a "verdátok".:)

Jadey,
Akkor most ráérsz!!!:))) Ugye?

Gesztenye,
Akkor az esemény előtt egyeztessünk..

Dorka,
Az autó izofixes--de azért ne cseréld le..:))
rolex

Egy kérdés: ki jön a 29-i babanetes talira?l
sz_kata

Rönci,
Biztos azért mert én is Renáta vagyok... :D

Lányok, ez azért mégis túlzás h 2 denevér miatt kell megdögleni a melegtől..Itt cirkálnak az ablak előtt...

Hol lehet szép tapétacsikot kapni? Bordeur-t vagy mi a neve..
rolex

Sz_Kata,

Szerintem megyek.
R
rolex

Ákata!
Talán az lehet az oka, hogy durvák lettek a rugik, hogy géppel mostad?... :roll: Ez csak tipp, nem tudom hogy ettől lehet-e? Én kézzel mostam, és ki is vasaltam őket, nem lettek durvák... Persze valószínűleg később, amikor már foltosak lesznek, nem mosom majd kézzel őket. :oops:
Holnap jövök, nagyon fáradt lettem... jóéjt mindenkinek...

Kép
mamy

Kép
Sziasztok!

Na jó rég nem írtam már.Már lehet el is felejtettetek!
Olvaslak ám benneteket,csak lusta vagyok írni.
Örülök,hogy Kata és Gigi végre otthon.Már csak szegény Judit vann bent.Remélem nem lesz semmi baj velük.
Látom megy a "szalmarágás".Gyűlnek a babaholmik,mamaholmik.Alakulnak a szobácskák,babasarkok.Több helyen már babakocsi is beszerezve.Jaj olyan jó nektek.Együtt örülök veletek.A babácskák is olyan édesek.Gratula mindenkinek.
Olyan jó volt júniusban találkozni veletek.Mellékelek is egy fotót.
A képen az óramutató járásával megegyező irányban:12óránál Mamy mellette Krisszi,Rejo,Jadey,Gesztenye,Rolex,Szkata,Ákata.
Már úgy várom az első 2006 őszi topicos babyt!!!Vajon ki lesz az és milyen?

Velem/velünk minden ok.Tudjátok 5 hónap szünetet javasolt az orvos,ami most telik le.Úgy vártam,és most meg valami azt súgja,hogy még ne jöjjön a kisbaba.Tiszta hülye vagyok.Valahogy úgy érzem jobb ha várunk még.Nem tudom miért.Március óta ezt vártam,most meg teljesen elbizonytalanodtam.Kész. :roll:

A topic arái gyönyörűek voltak.Kicsit késve ugyan de Gratulálok nektek! és Nagyon nagyon nagyon boldog házas éveket kívánok!

Jók legyetek!Kitartás!
Puszi Iza
piciza

Most néztem vissza a képet a 12 óra nem valami egyértelmű.
Szóval pontosítok.Barna felsőben Mamy.Mellette pinkben Krisszi stb...
piciza

Szia Pizica!
De jó hogy itt vagy. Nem felejtettünk el!!! Hogy smint?
Köszönjük a gratulációt. Én voltam az egyik..:)

Szerintem hallgass az érzéseidre!!!!!!

Puszi,
Rolex
rolex

Drága Piciza!

Annyira meghatódtam, hogy végre itt vagy, nagyon hiányoztál, de megértettem, hogy nem írsz... :cry:

Hihetetlen jó a névmemóriád :lol:
Sajnálom, hogy így érzed. Lehet, hogy emlékszel, egy barátnőm is hasonlóan járt, sajnos. Neki is most fog letellni a szünet és ő is hasonlóképp gondolkodik. Egyik nap igen, a másik nap telis tele van félelmekkel, érthető módon. Próbáld meg leküzdeni a félelmeidet, neki is azt tanácsoltam, hogy vágjon bele, ha már egyszer nagyon akarták a babút, akkor csakis a rossz emlék tarthatja vissza. Tudom, hogy idévővel talán csökkenhet, de elmúlni sajna sosem fog. Szerencsémre nincs tapasztalatom, csak abban, hogy egy baba mindenért kárpótolhat.

Millió puszi és kérlek néha jelentkezz.

KépKép
Kép
jadey

Krisszi!

Köszönöm a segítséget, ennél alaposabb babakocsi infot sehol nem kaptam. Még a honlapot is megnézem, aztán meglátjuk, végül is ráérek még. :)
Madarász utcába én is szeretnék menni,de ütközik a JÁnosos szülésfelkészítővel, íg én csak 3 hét múlva tudok menni. Egyébként a taqnfolyam tartó mondta, érdemes elmenni és inkább az Angelcaret ajánlja.
Érdi cuki: pont akkor megyek uborkát eltenni anyumhoz. maratoni lesz, őt ismerve. megint összeveszünk én meg hulla leszek.

Iza! Ez hihetetlen, pont ma gondoltam rá, hogy vajon mi lehet veled és megkérdezem a többieket, hátha ők többet tudnak. Örülök, hogy jól vagy.

Lányok! TAnúsíthatom, hogy Szkata jobban van, bár még sokat köhögött a babyfunban. HA ezt tudom... Én voltam a pici, copfos hajú lány, aki próbált minden tanácsra figyelni. Neked szimpi volt a pasas? Lehet, hogy nem megyek vissza, bár 1-2 olcsó dolgot láttam.
Gyönyörű fiad van!

Edit!
Üdv köztünk!

ÁKAta!
varrás jövő héten?

Melinda! Szomszédok még mindig őrjítőek?

Erika
piciri

Sziasztok!

Iza!
Annyira jó hallani Rólad!!! :D Én kinevezem magamat boszorkának azt hiszem, mert amikor néztem a ma felrakott táblázatot, úgy eszembe jutottál és megfordult a fejemben, hogy nagyon régen voltál mifelénk. Keresni is akartalak, de most, hogy visszanézem, a szitaagyammal elfelejtettem...
A babaprojekt ügyben szerintem elsősorban a megérzéseidre hallgass, ha úgy érzed, hogy még várhat, hát várjatok! Lehet, hogy 1 hónap elteltével már minden vágyad/vágyatok a baba lesz újból. Párod hogy áll a dologhoz?
Köszi a fotót, tök jó volt látni a csajszikat!!! :D

Krisszi!
Szerintem egy pillanatig ne érezd magadat túlparázó kismamának, hanem igenis felelősnek. Én legalábbis egy pillanatig nem gondoltam magunkra a Párommal parásnak, amikor elmentünk. Hú, engem is kirázott a hideg, ahogy az elliluló kisbabáról írtál.
Kedves vagy, hogy gondoltál ránk tali ügyben, de most még elég bizonytalan. Marci csak 1-fél 2 körül szokott lefeküdni és 5 előtt kel, ami már elég későn van. De Ti mindenképp érezzétek jól magatokat!!!

Edit!
Hú, ez tényleg érdekesnek tűnik, már ami a Baba nemét illeti. Eddig Győrfy doktorúr "diagnózisát" 150%-nak :wink: tartottam.
Beírom a táblába a Kisleány nevét! Szép neve lesz :D
Szerencsés vagy, hogy Te bírod a meleget! :shock:

Kata!
Hidd el, ezekből a hirtelen, nem tervezett vásárlásokból születnek a legjobb eredmények :arrow: tuti jó babakocsit választottatok és meg lesztek vele elégedve! :D
Köszönöm Marci dicséretét! Arra én is kíváncsi leszek, hogy hogyan fogadja majd az Öcsikét. Szerintem elég végletes lesz a viselkedése, legalábbis ezt a következtetést vonom le abból, ahogy a pocakomhoz viszonyul: egyszer puszit és simit kapok rá, másik pillanatban pedig veri :? Na majd meglátjuk - ezt mondta a vak is, vagy mi a szösz! :lol:

Viola!
Az tuti, hogy érdemes mindenhol, később is alaposan körülnézni babacuccok terén. Mi elsősorban az Asti-ban és a Cora-ban szoktunk gyerkőcruhákat vásárolni. Néha beugrik az Auchan is. Jó sok pénzt lehet spórolni a körültekintéssel. :wink:
Gratulálok, hogy most már mindenetek meg van!

Sz_Kata!
Nagyon örülök, hogy jobban érzed magad!!! Az alvás nagyon sokat számít!!! Klassz, hogy már vásárolni is el tudtatok menni és ez is megnyugtatott Téged, biztos ez is a gyógyulás irányába visz :wink:

Rolex!
Küldöm a listát! Használd egészséggel! :D
Köszi a dícséretet! :D

Mamy!
Amikor Neked harántfekvésben feküdt a Babóca, akkor Te ezt érezted is rendesen? Rémlik, hogy írtál valami hasonlót, hogy egyik oldaladon a lábikóját érezted... Nekem pár napja van olyan furcsa érzésem, hogy ha nem is harántban, de tutira nem fejjel lefelé helyezkedik el. Kicsit olyan, mintha a haránt és a fejfekvés között félúton lenne, olyan 45 fokban, ha egyáltalán létezik ilyen. Nem tudom, hogy érthető voltam-e, de most ez eléggé foglalkoztat. :roll:

Július 29-i találkozó: én azt hiszem kihagyom ismét a talit. Sajnálom, hogy nem találkozok Veletek, de én már most elég bizonytalan vagyok magamban, fáj a derekam, nem hiszem, hogy 1,5 hét múlva sokkal jobban lennék.

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Erika!

Megelőztél :wink:
Látom, Te is boszi leszel velem együtt, Neked is eszedben járt ma Iza :D
A szomszéd és az egész környek iszonyatos, tegnap a kocsmánál még verekedés is volt. :twisted: Inkább el sem kezdem a panaszáradatot, elviselhetetlen. Anyukám itt van nálunk a héten ismét és Ő is iszonyatosnak tartja az egészet.

Tényleg!!! Megtarthatnánk jövő héten a varrószakkört! Ha hozzánk jönnétek egyáltalán :oops: Mondjuk nekem csak hétfő-kedd-szerda jó, mert Gábor utána szabin lesz. Én rendületlenül a délelőttöket preferálnám, mert hűvösebb is van és még Marci is fenn van, míg ha alszik, akkor egy kicsit rizikósabb a dolog. De ha ez túl komplikált, akkor nyugodtan varrogassatok kettecskén. Én azért szomorú lennék...

Na most már tényleg megyek!!!
Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Bujka!
A babaüzletes lista még hiányzik, mert MSE-től is kelengyéset kaptam, úgyhogy várom a listát! 1 hét alatt azért nem tudunk mindent megvenni, de a párom feltett szándéka, hogy legalább 5-6 helyre nézzünk el az 1 hét alatt és utána már célirányosan vásárolhatjuk meg a kinézett dolgokat. Logika van benne, már csak a szufla hiányzik hozzá belőlem. Azért remélem bírni fogom.
Elvileg magzati fejlődési rendellenesség miatt az agyamban az egyik oldalon 3-4 agytekervény össze van torlódva és ez túlterheltség miatt okozhat koncentráció zavart. Egyébként ez is csak az érettségi után derült ki, mert nem bírtam a sok tanulást és stresszt. Ha rosszul érzem magam, akkor az EEG olyan jeleket produkál, mintha epilepsziás lennék, de külső tünetek (roham, rángatózás, stb) nélkül. Erre kell gyógyszert szednem, bár már kb. 6 éve teljesen tünetmentes vagyok, de a hormonális változások és a szülés alatti stressz és fájdalom újra előhozhatják. Ezért annyira elővigyázatosak velem kapcsolatban az orvosok és mindent megtesznek azért, hogy ne legyen gond a szülésnél. Lehet, hogy egy kicsit bonyolult így leírva, de én teljesen egészségesnek érzem magam és a mindennapi gyógyszerszedés is rutinból megy (szerencsére a babának nem árthat, mert olyat szedek, ami nem hat rá).

Krisszi!
Ezek szerint még egyszer el szeretnél menni a Madarászba erre az újraélesztési előadásra? Engem is érdekelne és ha ráérek akkor szívesen csatlakoznék valamikor. Mikor szokott lenni?

Ákata!
Nálad már megértem, hogy inkább kívülről szemlélnéd a kis drágákat, de én még abban az időszakban vagyok, amikor azért drukkolok, hogy szept. végéig kitartsunk egy testben, egészségben. Én még viszonylag jól bírom a strapát, bár vannak nekem is nehéz óráim, pl: amikor leesik a vérnyomásom (84/47 körülre) és épp el akarok ájulni (eddig még szerencsére nem történt meg, de nagyon rosszul vagyok olyankor). A párom már ilyenkor tudja, hogy kis ideig használhatatlan vagyok és megpróbál egy kicsit kizökkenteni a poénjaival. Azért a kispapáknak is rossz lehet, hogy így látnak minket és nem tudnak segíteni.

Bali!
Én is egyre nehezebben viselem ezt a hőséget, így ma reggel megkértem a párom, hogy mihamarabb szerezzen be egy ventillátort. Ráadásul minimum jövő szerdáig ilyen kánikula lesz, de még tovább is tarthat, mert idézem "nem látják, hogy mikor lesz vége". Jó kis időjósok, nem? Ahhoz képest, hogy kb. 20 fokos nyarat ígértek :roll:

Sz_kata!
Köszi az infókat előre is a védőnőkkel kapcsolatban. Rolex, Bettus és én is tervezzük, hogy elmennénk a babanetes talira, úgyhogy majd egyeztetünk. Bettussal majd telefonon beszélem meg, titeket meg úgyis itt talállak :D . Jövő péntekig jó lenne lefixálni a találkát.

Iza!
Nekem is 1-2 napja az eszembe jutottál és már majdnem írtam, hogy tud-e rólad valaki valamit. Örülök neki, hogy jól vagytok. Szerintem elég természetes a benned lévő bizonytalanság és félelem azok után, amin keresztül mentetek. Mi azért mindannyian veled vagyunk és szorítunk, hogy minden rendben menjen nálatok a jövőben és gyarapíthasd a lurkók táborát. Köszi a fényképet is.

Gesztenye
gesztenye78

Szia Iza,

Szerintem, a baba kapcsán, legjobb, ha a megérzéseidre hallgatsz. Ha pedig esetleg csak úgy hagyjátok, hagy történjen minden a természet kedve szerint, akkor az a kisbaba pontosan tudni fogja, mikor jöjjön :)
Pl. engem PCO-val akartak műteni decemberben, mert azt mondták, enélkül nem lesz baba, aztán nem tudtam elmenni a műtétre, mert annyi melóm volt, és tessék, pont akkörül, amikor műtöttek volna, megfogant a kis Peti :lol: Pont a legjobbkor :lol:

Piciri,

Te voltál a copfos lány a hatalmas pocakkal? :lol: Még néztem is, milyen jól bírod az álldogálást, én meg ott kuksolok a kisszéken :roll: A pasi kicsit tukmálós volt, de úgy láttam a férjemben partnerre talált :lol: Majd' megzabáltam, ahogy összeráncolt homlokkal azon töpreng, hogy a kacsás, vagy a delfines vízhőmérőt vegyük-e meg :lol: Ja, és miután a brendonból meg a babyplanetből jöttünk, marhára örült, hogy itt minden olcsóbb volt

És hát igen, ma már határozottan jól vagyok, egész este aludtam, mint a bunda (ennek talán a férjem örült a legjobban :wink: ) Most pedig már nem köhögök olyan sokat, szóval látható, hallható a javulás. Arról nem is beszélve, mennyire feldobott ez a kis vásárlás :wink:

Bujka,

Az én babám is furán fekszik, bár a feje lent van, ahogy kell, de a kis feneke az oladalamat nyomja ki, és a lábaival egészen a hónom alatt szokott kalimpálni :? De gondolom, azért még majd helyezkednek ezek a babák, nem?

Puszi mindenkinek, most megyünk a babakocsiért, majd teszek fel róla képet

Kata
sz_kata

Sziasztok lányok-asszonyok! :wink:

Már megint ez a dögmeleg... :evil: Baromira unom!!! :evil: Már reggel 8 órakor folyt rólam a víz... :evil:

Bujka!
Igen, amikor harántban feküdt Gesztike, akkor úgy helyezkedett (az orvos tapintásos vizsgálata és az uh szerint is), hogy a feje a jobb cicim alatt, a lábai a bal alhasamban voltak. Ennek megfelelően is éreztem Őt, leginkább balra lent, ahogy kalimpált a lábaival, és a bal cicim alatt a kis kezeivel, de ez enyhébb érzés volt. Azóta állítólag már fejjel lefelé fordult (legutóbb 1 hete az uh szerint), és a nőci mutatta a hasamon, hogy most hogy helyezkedik el, a feje lent van és az arcával a hasam felé nézett, a teste íve pedig a jobboldalamon húzódik kifli alakban. Néha ennek ellenére fura érzésem van, mintha már megint forgolódna... :roll: Nagyon mocorgós a kislány, de már inkább finoman mocorog, nem rúg sokat, viszont ha rúg, akkor nagyot!... :roll: Kb. 1 hete vettem észre, hogy a jobboldalam (ahol a háta húzódik, felfelé a gyomrom irányába balra "kanyarodva"), őrülten kidudorodik, de úgy hogy feszít a bőröm, és szemmel láthatóan amorf alakú a hasam... :roll: Gondolom ilyenkor eltolja magát a lábával, és a kis fenekét-hátát nekinyomja a hasfalnak. Nagyon cuki!!! :lol: Kis simizés után általában bejjebb húzódik, néha észrevétlenül is, tehát nem érzem hogy mozog, de 1-2 perc múlva már nem dudorodik a hasam.
Szóval nagyon érdekes érzés, de igazából nem vagyok teljesen biztos benne, hogy még mindig fejjel lefelé van... :roll: Na majd jövőhéten kiderül, akkor megyek a dokihoz, remélem ki tudja tapintani. Meg még lesz egy uh a 38. héten is.

Piciza!
Örülök, hogy jelentkeztél, és hogy jól vagy!!! Én csak azt tudom neked írni a kételyeiddel kapcsolatban, hogy amikor én hasonló cipőben jártam (sajnos volt egy vetélésem 2004. febr-ban 10 hetesen), nekem is 6 hónap szünetet mondott a doki. De én már alig vártam, hogy leteljen!!! Már júliusban próbálkozni kezdtünk, az már más tészta, hogy nem jött össze... :cry: De nekem nem voltak ilyen félelmeim, mint neked, ami persze nem jelenti azt hogy az nem jó, véleményem szerint mindenképpen hallgass a megérzéseidre, ha úgy érzed hogy most nem, akkor inkább várj pár hetet, vagy 1-2 hónapot. Aztán amikor elérkezik az idő, úgysem fogsz már gondolkodni. :wink:

Lányok! Általános kérdés!
Van (vagy volt) valaki közületek olyan szituban, hogy lakásvásárlás előtt áll, és szocpolt szeretne igényelni? Mi most határoztuk el magunkat, de mivel anyagilag a béka feneke alatt kettővel vagyunk, valószínűleg lakáslízing lesz a dologból. Viszont önerő gyanánt jó lenne bevinni a szocpolt, ami ugye 1 gyermek után 900 ezer Ft. Ha van valakinek tapasztalata, megosztaná velem?... Hogyan kell igényelni, hol, stb.?... Teljesen tájékozatlan és tanácstalan vagyok. Persze megnéztem a magyarorszag.hu-n az erről leírtakat, de az eléggé rideg, inkább a megélt tapasztalatok érdekelnének. Előre is köszi...

Kép
mamy

Sz_Kata!
Most látom, hogy te is ugyanazt írtad majdnem, mint én, hogy a baba kis feneke az oldaladat nyomja. :wink: Ezek szerint nem vagyok egyedül ezzel az érzéssel. De neked nincs néha olyan érzésed, hogy közben forgolódik, és lehet hogy már megint faros?... :roll:

Kép
mamy

Bujka!

Én is így érzem és éreztem, de az uh-n egyértelműen látszott, hogy fejvégű. Rájöttem, hogy olyanok, minta a rapperek! A fejük lent, egyhelyben, a többi testrészük meg a szélrózsa minden irányában! :D
Sőt, amikor láttuk, egyszer-egyszer a homlokára tette a lábát is, de a feje maradt! :D

Livi

bali78

Mamy!

Csak új lakás vásárlása esetén ennyi, használtra a fele jár. Mit szeretnél tudni? ...van tapasztalatunk... :wink:

Livi

bali78

Livi!

Hát ez jó, mint a rapperek! :lol: De tényleg, valami hasonló a szitu. Gesztike is simán a füle mögé dugta a bal lábfejét... :lol:

Szocpol ügyben, tudom hogy csak új lakásra jár, mi azt szeretnénk venni, már kinéztük a lakást, lefoglaltuk, most intézzük a lakáspapírokat. Csak azt nem tudjuk, mikor kell benyújtani a szocpol igényt, mi kell hozzá, és hol? És már most is lehet, hogy még nem született meg a baba, vagy csak ha már megszületett? A beköltözés még odébb van, csak jövő ősszel adják át. De már szeretnénk elindítani a folyamatot. Meg hát a lakáslízinget is intézni kell közben. Bármilyen infónak örülnék!!! Köszi!!!

Kép
mamy

Sziasztok,

Remélem Mindenki jól viseli ezt a dögmeleget... :oops:

Mamy: Vicces, de mi is pont most járunk naggyon hasonló cipőben. No money, szocpolt szeretnénk, lakáslízingen gondolkodunk. A szocpolt megemelték, egy gyerkőc után 1200000Ft, 2 után 2,4m, 3 után 3,6m. Azt nem tudom, hogy még van-e olyan, hogy előre bevállalsz plusz egy gyerkőcöt, mert anno lehetett x éven belül, ha pedig valamiért nem jött össze, akkor részletekben vissza lehetett fizetni. Mi is felvennénk (nagyjából az lenne az indulónk nekönk is). De olyan mocsokság, hogy csak új lakásra, házra, vagy olyan ingatlanra vehető fel a teljes összeg, ami nem régebbi 4 évesnél... Azok általában csillagászati árakon futnak. Ha hasznéltat veszel, csak félszocpol jár :twisted:
Ezen agyalunk már hetek óta. Pedig házakat már találtunk, már csak pénz kéne :lol:

KépKép
Kép
jadey

Jadey!

Nahát, ezt nem is tudtam, hogy megemelték? Ez biztos? Mert mindenhol azt találtam hogy 2005. február óta 900 ezer 1 gyermek után.
Baromi nehéz a téma egyébként, nem is tudom mi lesz belőle, mindenesetre mi azért akarunk most sürgősen belevágni a lakáslízingbe, mert már 35 évesek vagyunk, és ha 20 évre vesszük fel, akkor is már nagyszülők leszünk, mire törlesztjük ezt a hülye lízinget. Amúgy ez jó dolog (mármint a lízing), mert ha nem lenne akkor még ennyi esélyünk se lenne lakásra. Nem akartunk feltétlenül újat, de már a használtak is olyan árban vannak (ami nekünk jó, az 2 szobásnál keződik), hogy végülis nem olyan nagy a különbség az új és a használt között., mármint árban. Persze ez sokmindentől függ. Már voltunk egy építő cégnél, akik most kezdenek egy lakóparkot a XVIII. ker-ben, tehát a ház még nem is áll, de már értékesítik a lakásokat, már van helyrajzi szám stb. Beszereztük a szükséges papírokat, a héten megyünk az OTP-be intézni, azaz benyújtani a lízing kérelmet. Csak közben ez a szocpol foglalkoztat nagyon, hogy fel kéne venni, egy fillért sem akarunk az állambácsi zsebében hagyni. De ismervén az államot, nagyon oda kell figyelni a buktatókra, különböző hülye kritériumokra, hogy megfelelünk-e? Elvileg úgy néz ki hogy igen, de fogalmam sincs, hogyan kéne elindítani a folyamatot? És főleg mikor? Most már lehet, vagy meg kell várni amíg megszületik a baba?
Nem tudom, hogyan induljunk neki...

Kép
mamy

Mamy!

Mi tavaly vettük fel. A hiteligénylő lapon kellett egyszerűen a szocpol résznél is x-elni illetve az adásvételi szerződésben rögzíteni a szocpol összegét is, mint fedezetet. Az ügyintéző megmondja, mert nem minden banknál egyforma, hogy hol jelöli. 2000 forint illeték fejében a helyi jegyző igazolást ad arról, hogy még nem vettétek igénybe arra a gyerekre, amelyikről szó van. Ha új a lakás, akkor beígért gyerek(ek)re is jár.

Én nem láttam, hogy tavaly óta változott volna az összeg:
http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ug ... zocpolmert

Livi

bali78

Mamy!

Ne izgulj emiatt annyira, mert ezt is az OTP intézi! mindent töviről-hegyire elmond az ügyintéző, nem lesz semmi gond! :)

Livi

bali78

Livi!
Köszi szépen! Ismerem az oldalt, én is ott nézelődtem, ezért is csodálkoztam hogy felment volna az összeg? (Bárcsak úgy lenne!)
Egyébként a mi helyzetünk azért bonyolultabb egy kicsit, mert nekünk még nincs megszületett gyermekünk, nektek meg már volt Gergő tavaly. Gondolom, utána vettétek igyénybe.
Ezért nem tudom, ellindítsuk-e most?
De igazad van, majd az ügyintéző elmondja. Az a dolga :wink:

Kép
mamy

Ha új lakásról van szó, teljesen mindegy, hogy már megszületett vagy csak most fog! És mindenképp az egész összeg jár...
...sőt még egyet nem akartok bevállalni? :wink:

Livi

bali78

Sziasztok Csajszik!

Bali-Livi, először Neked, mert szerintem elég jó híreim vannak számodra!!!! Priviben leírom, jó? No para, pussz.

SzKata - szerintem én megyek 29-én, Rejo Szilvi gyere Te is! Meg jöjjön mindenki, aki csak tud!
Hallod, ezeken az oktatófilmes szereplőkön én is csodálkozom-megdöbbenek néha, de szerintem az is közrejátszik, hogy a nyolcvanas években még a dzsungel volt a divat :lol: Egy jó beretva csodákra képes, nem? :lol: még ha nem is látod a célterületet :lol: mer én is már hetek óta csak vaktában csinálom :lol:
Képzeld, ugyanez volt nekem is a PCO miatt, de nekem "csak" hormonkezelést kellett volna kapnom, de mire indult volna, már megvolt a baba. Még a párom mondogatta is, hogy mi lesz, ha hormonkezelés közben fogan meg a baba?! aztán nesze.

Rolex - OBI, Praktiker, Baumax. készülj, horroráron vannak a babaszobaába való "rendes, azaz tapétaragasztóval ragasztható" bordűrök, majdnem 2 ezer ft/ méter. én öntapadósat vettem, 2400 volt 10 méter, állatkák vannak rajta, fogják egymás kezét :lol:

Iza, pont tegnap gondoltam Rád, hogy merre vagy, máris elfelejtettél minket? Jó volt hallani rólad, majd azért jelentkezz, kiváncsiak vagyunk hogy mi van Veled a ködös Albionban. Megértem az érzéseidet, szerintem várjatok türelemmel és hagyatkozz a női ösztöneidre. Ezerszer többet tudunk magunkról, mint bármelyik orvos :lol: De azért én csak drukkolok, hogy hamarosan tesztelj egy kétcsíkosat :lol:

Melinda - az érdi tali lefújva, mindenki vagy takarít vagy lakást fest vagy fexik, ez a meleg kiborító. Majd akkor inkább olyan időpontban (du 5 körül) szervezzük, hogy Marcit is tudd hozni, jó?
Aranyos vagy, hogy azt írod, felelősségteljes vagyok, de néha tényleg azt érzem, hogy túlaggódok mindent és ebben a korban már nem is szabad gyereket szülni :lol: (Mentségemre legyen mondva, hogy mostanában mindig megtalálnak a horrorsztorik...)

Piciri-Erika - azért mindenáron ne vesszetek össze anyukáddal, számolj el tízig mielőtt visszaszólsz - nekem be szokott válni :lol: Tényleg, Te is érdi vagy?
(A baby-funos fickó másodszorra tök paraszt volt velem, légzésfigyelőt akartam venni, kérdezem, mennyibe kerül - mert egy csomószor tapasztaltam, hogy a honlapjukon más ár szerepel, mint a bótban - erre azt válaszolja, hogy szerinte én azt jobban tudom nála. Mennyen a p-ba. ott is hagytam és direkt nem ott fogom megvenni a cuccot. Ha neki ez jó, akkor csinálja csak. Egyébként először egész szimpatikus volt)

Gesztenye - szegénykém, elég ijesztően hangzik ez a betegség, gondolom, a Te esetedben inkább EDA-t javasolnak, nem? az segít normálisan tartani a vérnyomit és egyéb pozitívumai is vannak. Nem voltam végül a Madarászban, hanem a jövő héten megyek kedden, remélem, nem lesz ötven fok!

Csajok, ez a CTG nagyon jó!!! :lol: olyan aranyos és megható hallani a szívdobogását! (egyébként minden ok volt, jó sokat mozgott, minden érték szuper.)

Viszont megégettem a kezem a sütővel, hogy lehetek ennyire béna?!

ÁKatának jó főzést és jó étvágyat a kajához, kitartás a melegben és sokat pihenjetek!!!

Puszi Mindenkinek,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers

krisszi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?