Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Oké lesznek képek:-)) Gyógyulgatok, gyümit egyfolytában eszem, na meg a parit:-))

Köszönöm a gratulációkat!!:-)

Megpróbálom valahogy és elmegyek, igaz nekem a Millenáris messze van, de megpróbálok:-) Margitszigetre nem mentek át?

Lilló: Én szerintem egy kis napozóba is lehet a babód:-)
Igaz nekem már olyan rég volt kicsi Lili hogy most újra tanulok mindent:-))

Puszi mindenkinek!!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Szia Ági!!

Én itt is meg szeretném köszönni a segítséged a centivel kapcsolatban:-)) Köszi!

Nektek nincs melegetek? És ez jövőhéten még emelkedni fog 38 fokra állítólag:-)

Na megyek, majd késöbb leszek:-) Puszi!!:-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Helo!

Lilla te szakacs vagy????!!!
Ilyen idöben szerintem siman mehet a napozo egy kis body-val.
éééés, gratula az éjszakai alvashoz! Szuper manotok van, 7 hetesen, nem semmi!

Nalunk a tegnapi vacsi: kenyér+sajt :D!
saara
 
 

 
 

Brik :)

Nagyon szívesen máskor is :)


Sára :)
Ez a menű nálunk is sokszor van, és tök könnyű megfőzni ezért is szeretem :wink: :P :P :P

Lilló :)

Nah kérem így tök könnyű a dolog, hogy ha még van róla papírod is :) Igaz én se panaszkodhatom, mert apának is van valami papírkája hogy köze van a konyhához és a főzéshez :)

Nah felkelt a csipetcsapat, mennem kell....


Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Az én fiacskám nagyon rosszul viseli a meleget, egész délután nyűgös volt, nem is tudott elaludni, pedig rettentő álmos volt. Pedig csak egy szál body van rajta... Mi lesz még a 38 fokban???

Ági!
Köszi a segítséget vonalzó ügyben, gyorsan megcsináltam az email-jeimre is. :)

Huncut

Kép
Kép
huncut
 
 


Sziasztok!

Hát, meleg, az van, Boti is meg volt buggyanva délelőtt.
Bár szegénynek azt hiszem, a fogai is dolgoznak. A megoldás az lett, hogy lementünk sétálni, a nézelődés, nyüzsgés mindig eltereli a figyelmét.
Letettük a fűre a MOM lakóparkban, ott nagyon szép tiszta, gondozott a fű, tökre élvezte.

Azt találtam ki, hogy időjárástól föggően mindenképpen viszek takarót a talira, de ha nem lesz 40 fok, akkor lehet, hogy a hálózsákomat viszem el, mert az vastagabb és vizhatlan a külseje, igy szétcipzározva ki lehet teriteni.

Csajszik!
Én batyubuli alatt azt értettem, hogy bizonyos esetekben úgy állapodnak meg a résztvevők, hogy az összejövetelre mindenki visz valami kaját és a társulat ezt eszi. De persze mindenkinek elég a saját csemetéjéről gondoskodni, nemhogy még ezer főre sütit gyártson.

Csak azért kérdeztem, nehogy szégyenben maradjak, ha mindenki csodálatos kajakölteményekkel érkezik, én meg csak a kölkömet hozom és a saját gyomromat !

:lol: :lol:

Brik!
Gratulálok a kisfiúhoz és az esküvőhöz! Majd lelkiismeretesen tegyél fel képeket!
:)

Gabi!
Örülök, hogy jól vagytok és Gergő szépen gyarapszik.

Ági!
Kaja-ügyben én tegnap felfedeztem a lecsót mint nyári lehetőséget. Ennek semmi köze a pulykamellhez :) :), de szerintem fincsi.
Tényleg, a zöldfűszeres pulykát nem szeretitek?


Na, megyek, mert VALAKI fél órája siránkozik, indul az esti nyüszkölés.

Kinga
kgk
 
 


Sára: Nem szakács, vendéglátó manager, de hűtlen vagyok a szakmámhoz, mert nem ebben dolgozom, illetve annak egy "elkorcsosult ágát" űzöm... Hű, ezt ha hallanák a főnökeim. Na majd a találkozón kifejtem.
Hát én is nagyon büszke vagyok a kis Manóra. :)

Kinga, Huncut: Akkor jól tippeltem, hogy mi a baja a gyerekemnek, és miért olyan nyűgös egész nap.

Tiszteletem minden várandós kismamának, én megőrülnék, ha most lennék terhes ebben a melegben.
Anid, Ranpo: Hogy bírjátok? Nem vizesedtek, nem dagadtok a melegben?

Lilla

lilló
 
 


Ja, és öltöztetés ügyben is köszi a segítségeket!
Még egy kérdés (szóljatok, ha untok, de inkább Titeket kérdezlek, mint a védőnőt): miben alszik a babótok éjszaka ilyen melegben?

Jó hétvégét Mindenkinek!

lilló
 
 


Sziasztok! :)

Ági
Köszi az új táblát.
Nálunk rakott krumpli volt a vacsi.

Brigi
Gratulálok a kisfiadhoz és az esküvőhöz!!! :D
Gyógyulj meg hamar!
Ugye teszel fel képeket?

Lilla
Köszi az érdeklődést. Kicsit nehezebben bírom a meleget. nem tudom mi lesz 38 fokban. Viszont ezt a forróságot már a pici babók se bírják.

Már most úgy nézek ki mint egy Michlein gumiember.
Teljesen kivagyok párnázva. Jelentem: Sajnos vizesedek. :(
Nem tudom, mit csináljak. :roll: Van ötleted?

Bálintkával voltatok ortopéd doki bácsinál? Mit mondott?
Egyébként minden elismerésem a pici Bálintkáé utazás és alvás ügyben. :D

Esetleg azt a kórházi listát elküldenéd majd nekem is? Légyszi.
Köszi. :)

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


Sziasztok!

Öltöztetés: Az én gyerekem is rosszul tűrte tegnap a meleget, egész nap max 2 órát aludt. Teljesen át van melegedve a kis teste, pedig én is egy kombidresszt/body-t adok rá. Éjszakára van egy ujjatlan vékony pamut hálózsákunk, az úgy elégnek tűnik. Ebben nem izzad le, viszont nem is fázik. Sajnálom szegénykéket, mert nekik még nem az igazi a hőháztatásuk, és nem is tudom mi lesz az igazi kánikulában. Hogy visszük így ki őket a talira, a déli kánikulában?

Szopizás: természetesen rugalmasan kezelem a 3 órás ritmust, de azt vettem észre, hogy az ő szervezete erre van beállva. Éjszaka is 3 óránként ébred. Most, hogy ilyen meleg van, mellre tettem idő előtt is, de csak nyammogott, viszont a vizet elfogadta cumisüvegből, ami nagy szám, mert sem a cumisüveg, sem a cumi nem kell neki. Nagyon kényes a különböző alakú, szíváserőt igénylő cuclikra. A kórházban volt is gondunk az első napokban.

Ezt a nagy hőséget vízparton lenne az igazi eltölteni, amire a gyerekágy végéig minimum várnom kell, és a hasamon lévő sebhely miatt valószínűleg később sem nagyon hódolhatok eme élvezetnek. Marad az evés, mint élményforrás. Így viszont a kilók nem fognak leröppenni rólam. Frissen szült anyukák, hány kiló ment le rólatok a szülés óta?

Toreau

KépKép
toreau
 
 


Évi: Sajnos tuti tippem nincs a vizesedésre, nekem mindegyik csak ideig-óráig vált be. De nagyon jó volt az Ági-féle krumplis diéta, mert az nyomta le a vizet eleinte rendesen. (Csak krumplit ettem egész nap főzve, vagy hajában sülve, hozzá vajat, parit, uborkát, na meg ittam - ettől lement egy éjszaka alatt 1kg víz). Én is nagyon vizesedtem, a végén már nem tudtam cipőt húzni, de a jó hír az, hogy mind egy szálig lemegy szülés után. Én eddig már 17 kg-ot veszítettem a 7 hét alatt.
Na meg ne sózzál semmit. Csökkentsd a lehető legminimálisabbra a sóbevitelt.
Veletek vagyok! Nagyon szorítok értetek!!!

Elküldtem Neked mailben a kórházi csomag összeállítást, meg Anidnak is. Ezt egy babás oldalról szedtem le, aztán kicsit átalakítottam a saját tapasztalataimmal, nekem nagyon hasznos volt az a lista. Jó, ha van külön szülőszobás csomagod a csomagon belül (azt azért írtam külön) mert akkor nem kell majd túrkálni, keresgélni, hanem minden kéznél lesz. :)

Sajnos azt a dokibácsit nem tudtam elérni, mert vagy nem vette fel, vagy foglalt volt, de túléltük az ortopédiát. Azért köszi a segítséget! Egy kedves idős dokinénihez kerültünk, akire végig mosolygott Bálint. Annyit mondtak, hogy kicsit kötött a csípője, tornáztassuk sokat a lábát, megmutatta hogyan kell, meg mondta, hogy ne engedjük az oldalán aludni, mert folyton abba a pózba rendeződik vissza, ahogy a pocimban volt, és ezért arra ferdül a medencéje, meg a lábijai. Azóta hason altatom, tetszik neki. Visszarendeltek minket kontrollra, meg egy UH-ra júliusra. Ennyi volt. Szerencsére azonnal behívtak minket, gondolom a kicsibabák soron kívül mennek, mert voltak ott páran még rajtunk kívül.

Na megyek összecsomagolni, mert a hétvégén anyukáméknál leszünk, kiunokázzák magukat végre, mert folyton unokahiányban szenvednek :) csak várjuk apát haza, mert még focizni van.

Puszi
Lilla

lilló
 
 


Sziasztok!

Hát mi sem bírtuk ezt a meleget.Egész nap 2X fél órát aludtunk, és baromi nyügik voltunk.

Anid mennek a drukkok! Húzd ki még ezt a kicsit!
Tényleg borzalmas lehet most nektek.

Brik Gratulálok a kis fütyőshöz és az esküvőhöz is!

Ági, Saar küldöm a kendőkötést, csak előbb megbírkózom a szkennerrel!

Valaki nem ért közületek a számítógépen keresztüli faxoláshoz?
Ági?
Mert vettünk egy ilyen multi funkci gépet és a fax angolul van, nem tudom használni.

Msn-nel kapcsolatban is szeretnék kérdezni, csak még át kell vizsgálnom.
A barátnőmék feltették, de nem kerek valami.

Nem tudom ma is milyen napunk lesz, mert már most oltári meleg van!

Általában mi is nappal egy napozóban, vagy egy bodyban vagyunk, este meg bodyban.
Nem fázik a kis manóm!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Az elmúlt napokban kicsit rosszalkodott a gép, ezért eltűntem. Sajnos az e-mail még mindig nem jó. :( Na de lényeg, hogy itt vagyok és sikeresen visszaolvastam a grafomán társaság hozzászólásait.

Csütörtökön volt nálunk a dokinéni és azt mondta nem hízik elég gyorsan Blanka, ezért etetésenként 60g-ig pótoljak tápszerrel és éjszaka is keltegessem enni.
Hát minden tiszteletem a doktornénié, alapvetően semmi bajom nincs vele, nagyon kedves és mindenki elégedett vele, de az én lányomat egyszerűen nem lehet felkelteni éjszaka, és ha sikerül, akkor sem eszik, mert álmos. :? Mit tesz ilyenkor az ember lánya? Mert énhagyom aludni és csak napközben pótolok. Persze igyekszem elsősorban lefejt anyatejet adni neki pótlásként.
Ráadásul az elmúlt 2 napban napi 80g-ot gyarapodott meztelen súlyban a mérleg szerint, ami szerintem messze a nagykönyv felett van... Na szóval még kíváncsi vagyok mennyit "hízik", de meggyőződésem, hogy nem lehet tömni egy 2,5 hetes gyereket. Napközben is elalszik szinte 20 prec szopi után/alatt. :roll:

Amúgy nekünk nincs gondunk a meleggel. Blanka 2,5-3 óránként eszik, aztán alvás. Szinte altatni sem kell és általában csak 1 délutáni alvás marad ki, de akkor sem nyűgösködik nagyon. Este 10-11 körül alszik el és egyszer ébred 3 óra magasságában.
De az öltözéssel én is gondban vagyok. Most a fűtés átállítása után 23-24 fok van a lakásban, de Herceghalmon mindig fúj a szél és amúgy is el van dugulva az orra, így sosem tudom mennyire öltöztessem vagy vetkőztessem. És éjszakára is jól betakarom... :?

Ági,
Szopizni 1 ciciből szokott és azt fejem most le, amiből szopizott - ezt kérte a dokinéni. Ha nem ájul be, akkor pár percre ráteszem a másikra is az inger miatt. Előtte reggel, amikor nagyon feszített, lefejtem 2 szopi között mindkettőt.

Indigo,
Nekünk sincs még TB kártyánk. Apa nem szeret sorban állni, így inkább megvárjuk míg kiküldik. Csak ideér. :)

Brik,
Gratulálok a fiatalemberhez és az esküvődhöz is! :D És Lilike is nagyon édes, a vonalzós kép igazán jól sikerült.
Nászút is lesz? :lol:

Toreau,
Hogy érted, hogy a vízet a sebed miatt hanyagolnod kell? Esztétikai vagy egészségügyi okokból? Ne már, hogy a császár miatt ne lehessen pancsolni. :cry: Nem mintha egy nagy úszófenomén lennék, de mégis...
A héten amúgy megmérezkedtem: jelentem lement rólam mind a 8 kg, ami Blankával feljött. De anyukám és a tesóm az elmúlt 2 hétben folyton sütött + sütit hozott, úgyhogy az igazi veszélyforrások még csak most állnak előttem. Anyu is a szülés után hízott meg. :roll: Még jó, hogy epreset sütnek a szezon miatt és azt nem ehetem meg.

Na megyek, még be kell vásárolni.
puszi,
Prücsök
prucsok
 
 


Sziasztok!

Lilla
Nagyon köszönöm a hasznos ötletet és a kórházi listát. :D Tényleg van benne olyan, amire nem is gondoltam, de jó szolgálatot tesz majd.
Örülök, hogy a pici Bálinttal minden rendben van, és hogy sikerült rendes dokinénit kifognotok. Lehet, hogy a dokibácsi éppen nyaral? :roll:


Anid
Kitartás! :wink: Gondolom te sem viseled túl jól ezt a meleget.

Lányok!
Nálatok milyen meleg van a babaszobában? Nálunk éjjel-nappal 25-27 fok van, és nyitva vannak az ablakok. Iszonyú. Egy panelház hatodik emeletén lakunk, reggeltől délutánig süt minket a nap. Szerintetek mivel hűtsem majd a szobát? Azt olvastam, hogy a 21-23 fok a normális hőmérséklet. :? Hát, nem tudom. :roll:

Jó hétvégét mindenkinek!

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


Sziasztok!

SAar, Ági!
Valamiért nem engedi, hogy csatoljak!
Amint tudom küldöm a mailt!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Ági,
Mindent az útmutatásod szerint csináltam, ki is írja, hogy a profilom megváltozott, de van jelölve, hogy mindig csatolja az aláírást, engedélyezze a bbcode-ot és mégsem jelenik meg a centim. :( Mit csináltam rosszul?

Lányos anyukák,
Ki mikor tett fülbevalót a pici lánya fülébe, ha tetetett? Ilyen picin még nem látszik Blankán, hogy kislány és én szeretnék neki fülbevalót, igaz még meg kell venni... :)

Ez a mai idő... Olyan fülledt, még szerencse, hogy fúj a szél, csak azt nem tudom betakarjam-e odakint a kicsit vagy sem... Sapka kell rájuk? Gondolom a szél miatt nem árt. Én tutira túlöltöztetem a lányomat. :oops: :oops: :oops:

Na megyek, újabb etetés idő.
Prücsök

prucsok
 
 


Mégis engedte a centim! :lol: :lol: :lol: Úgy látszik kellett hozzá egy új hozzászólás.

A Millenárissal amúgy jól feladtátok a leckét. Nem is tudtam, hogy ott a parknak van bejárata... Igaz 1x jártam csak ott életemben, de majdcsak megtalálom.

Jó étvágyat!
Prücsök

prucsok
 
 


Köszi, lányok a hozzászólásokat. Végülis tegnap meg is érkezett a TB kártya. Úgyhogy feleslegesen aggódtam.

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Ági,
köszi a segítséget!Sajnos nem vagyok a WIW-en mert nem tud senki meghívni az ismerőseim közül,mert senkinek sincs meghívója. :cry:

Nálunk ma lesz rakott krumpli,holnap meg rántott csirke combi+petrzselymes új krumpli+tejfölös ubisali.
Tudom ezek a kaják már szerepeltek,de azért leírom.Nálunk a csirke a favorit,mert azt mindegyik gyerek megeszi. :) Én sokszor főznék már változatossabb kajákat,de amikor újítok azt általában apával ketten esszük meg,néha Gerda is,ő már nyitottabb az újdonságokra !
Szóval legtöbbször az van amit a gyerekek szeretnének,mert inkább,mint hogy az állatoknak adjam. :roll:
De azért én is örülök,hogy megírjátok az aktuális menűt,mert tudok mazsolázni belőle és nem kell annyit gondolkodnom! :oops: :lol:


Öltözés:Ma mi is csak napozóban vagyunk,és a lakásban!Szerencsére itt benn jó hüvös van,már a kintihez képest és nem viseli meg Hanna babát!
Nagy dilema lehet,hogyan hűtsd le a lakást 5-6 fokkal,mert ugye huzatot nem csinálhat az ember! :roll:
Ebből a szempontból jó a tégla házikó,mert most kinn marad a hőség! :)


Prücsök,
még mindig azt mondom ne keltsd fel a pcit éjjel!Ha éhes úgyis jelzi,de akogy írod mindkettőtöknek szenvedés ha felkelted éjjel,mert úgyse eszik!
Nálunk is volt olyan hét,azt hiszem pont a 3.hogy csak90gr-ot hízott a pici,pedig akkor már szinte csak tápszert evett.Két hétre rá amikor ismét dokinál voltunk a két heti gyarapodása 600gr volt. :shock:
Mondta is a doki néni,hogy akkor a kettő között találjon a Hannácska középutat!Utána tényleg szépen beállt,pedig nem evett többet,csak amennyivel az életkor előrehaladás megkívánta.
Most is átlag 150ml eszik tápszert,pedig már fél éves.
Viszont a tápszert lehet,hogy azért mondja,hogy avval pótolj,mert lehet,hogy nem táplál eléggé a tejcsi.Bocs,hogy megint ezzel a témával jövök,de ha van egy kis időd visszolvasgatni,akkor már foglalkoztam ezzel a kérdéssel a barátnőm esetéből kiindulva.
Azért fel a fejjel!Ha szükség van a tápszerre,akkor se bánkódj,lehet,hogy csak átmeneti megoldás lesz! :)
Különben meg ha a heti súlygyarapodás 150gr van,akkor biztosan nincs semmi gond.Szerintem csak hetente egyszer mérd a tiszta súlyát,mert az a mérvadó!Ezt is már sokan írták! :lol:

Puszi

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Indigó! Gratula a tb-kártyához!

Prücsök! Nagyon szép Blanka ezen a képen! (Én is fel akarom tenni Robikát, de eddig nem sikerült megfelelő méretűre leredukálnom a file-t. ) Szerintem a dokinéni nagyon tankönyvi. A jelek szerint gyarapszik eléggé ez a lány! Jó lehet, hogy ilyen sokat alszik. Az elején az én fiam is jobban szerette párnának használni a cicit. Na ez mostanra megszűnt! A fürdéssel kapcsolatban császáros anyukától van ez az infóm, hogy nem nagyon lehet "áztatni" a sebhelyet, vagy egy fél évig. Addigra sajna vége lesz a nyárnak. Cáfoljatok meg, ha nem így van!

Nálunk is 26 fok van, pedig ez tégla ház. :cry: Én is majd kitikkadok. Csak álmodom a vízpartról :oops:

Robikának a csuklóját, arcát, lábát hűvös vízzel bevizeztem szopi előtt. Kissé tiltakozott, de valamennyire lehűtötte, és jól evett. Most végre elaludt! Megkísérlek egy porszívózást!

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok!

Toreau, én nem emlékszem, hogy ne lehetett volna fürdeni a 6. hét után. Nekem a dokim császár után azt mondta, hogy nyugodtan zuhanyozhatok, csak ne dörzsöljem a heget. Szép óvatosan mossam meg. A 6. hét után pedig már kádban is fürödhettem.

Prücsök, mi Fanninak még a kórházban betetettük a fülbevalót.
Blanka tényleg egy gyönyörű kislány.
Egyébként én Áronra adtam sapkát a szél miatt. De én nem vagyok mérvadó, mert én is mindig túlöltöztetem a gyerekeimet. Szegények. :(
Epret miért nem ehetsz?
Egyébként Áron is este 10-11 körül alszik el és 3 óra magasságában ébred. Úgyhogy szerintem nem kell a kettő között felébresztened, főleg, hogy semmit nem érsz vele. Szerintem jól csinálod, hogy napközben pótolsz. Nem kell ám mindent betartani, amit idegenek tanácsolnak, hiszen Te vagy az anyukája és Te érzed, hogy jó a picinek. Nekem is mindenki azt tanácsolta, hogy 30 percnél tovább ne szoptassak egy alkalommal, mert felázik a cicim. De mit csináljak, ha Áron, volt, hogy 40 percig lógott rajtam. Nem bántottam. Aztán annyira idegesített, hogy lehet, hogy hülyeséget csinálok, a sok tanács hatására, ezért felkerestem egy szoptatási tanácsadót emailban és megkérdeztem gond-e, ha 40 percig szopizik. És azt mondta nem!!!!! Igazodjak a baba igényeihez. Szóval azt akarom ezzel mondani, hogy hallgass a saját megérzéseidre. Azok mindig bejönnek.

Brik gratulálok a kisfiadhoz!!!


Na most ennyi fért bele, mindenkitől bocsi, akinek nem reagáltam, de elég fárasztó a napunk. Áron ugyebár nappal egyedül nincs el. :( De most jön az éjszaka és alszok egy kicsit. Nálunk az éjszaka olyan nyugis. Most is ½ 11 után 3-kor kelt, majd 20 perc szopi és már aludt is. Igaz most utána 5-kor kelt megint, de szopi után aludtunk ½ 8-ig, Fanni ugyanis akkor kelt.

Mindenkinek szép estét,
Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Kép
Kép
Kép

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Lányok, a picur hasfájására mit használtok?

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Ez egy próba, bocs. Nemsoká írok még...

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Sziasztok :)

Csak pill bekukk :)

Tök jó, hogy lassan mindenkinek lesz centije, olyan jó nézegetni a képeket és látni, hogy mennyi idősek is a pindurok :)

Szopi téma :)

Ez a 30 percig szoptassunk, meg felvizesedik, meg egy cici, meg társai.... áhhh annyira berögzült és régi felfogás hogy az csak na.

Először is, ha helyesen van a cicin a babó akkor nem fog felvizesedni, felázni, kisebesedni stb a mellbimbó, van akinél ez rögtön megy, van akinek még tanulni kell, nem kell elkeseredni tőle, a felázott és kisebesedett cicit szellőztetni kell, hagyni kell hogy a babanyála rászáradjon, meg a tejcsi is sokat segit ha nem mossuk le hanem szépen rászárad:)

Ami meg a szopi idejét illeti, azt a babája mohósága, lustasága, kényelmessége vállogatja, nehogy már egy stopperrel a kezünkben szoptassunk és ha letelt az idő akkor leszedjük a ciciről a babót :wink: :P Szerintem nálunk anno Dani éhen halt volna ha én 30 perc után azt mondom neki hogy vége fiam :oops: :P Az első három hónapban egy szopi ugy másfél óra volt, aztán szép lassan csökkent az ideje, de a legtöbbször egy órát azért elszöszmötöltünk vele. Ezért is volt nekem furcsa, hogy Pepe secc perc alatt elintézi a kajcsit, sokszor még most is tömködném bele a cicit a szájába 20 perc után, de ő édesen kilöki a nyelvével és mosolyog, vagy szépen elalszik és nem érdekli semmi :)

Úgy is érezzük nagyjából hogy most tényleg szopizik, vagy csak cuminak használja a cicit, mert ha valóban eszik akkor nyelnie is kell szépen, ha meg cumizik csak akkor nem nyeldekel :)

Hm olyan érdekes ez a tankönyvi heti súlygyarapodás is, nem minden gyerek olvassa a könyvet, azt is figyelembe kéne venni, hogy a szülők milyen alkatúak, meg hogy a babók egyszer súlyra gyurnak másszor meg centire :) Egyes dokik olyan hamar kitudják adni az ukászt a tápszerre hogy az csak na, félre ne értsetek nem vagyok tápszer ellenes egyáltalán, de van amikor csak megszokásból mondják és figyelembe se veszik azt hogy lehet hogy elötte való héten többet evett a babó, most kevesebbet, aztán megint többet... Utána meg ugyanezek a dokik cseszik le a kismamát, hogy mennyit hizott a babó és figyeljenek oda....

Timit támogatom abban, hogy nem sok értelme van az éjszakai keltésnek, mert elég kevés esélye van annak hogy félkomásan megtudod etetni, inkább napközben pótolj neki és hadd aludjon éjjel, igy kiegyensúlyozottabb lesz.

Indigó :)
A legjobb módszer hogy meggyőzödj arról, hogy nem öltöztetted tul őt, ha a tarkójánál megnézed a kezeddel a bőrét, ha izzadt, akkor tuti melege van. Szélben nem is árt neki a sapi, mert hamar megfujja őket és megfázhat, ha nincs egy kis vékony sapi rajta :)

Brik :)
Gratula az esküvőhöz, majd küldj köremailban képeket róla :)

Anid :)
Köszi, megtalált az emailod :) Remélem te is megkaptad a legfrissebb táblicskut :)

Mai menű elmaradt, igy a leggyorsabb kajcsi készült: vajas, párizsis zsemle parival és paprikával :wink: Holnapi menű: lecsóóóóó már ugy vágyom rá :)

Túrós süti fanoknak mondanám, hogy kiprobáltam ugy is Rita receptjét, hogy a túró tetejére őszibarckot daraboltam pici darabokra, nagyon fini lett. Az epret is kiprobáltam, de sajnos az sok levelet engedett, igy az kicsit kanalazós süti lett, mondjuk fininek fini volt, csak hát nem egyszerű megenni :wink: :lol: :lol:

Hu most megyek, mert leesem a székről, fáradt vagyok nagyon már...

puszi

Ági és a fiúk

Ui: akik kimaradtak most azoknak dupla puszit küldök :)

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek! Az én kicsi fiacskám átaludta az éjszakát! Rettentően örülünk neki, remélem ezt mostmár szokássá fogja fejleszteni, nem csak egyszeri alkalomról van szó... :)

Borzasztó ez a meleg még nekünk is, hát még a picúroknak...

Puszi,
Huncut

Kép
Kép
huncut
 
 


Huncut, nagy gratula az átalvós éjszakához. Ügyesek vagytok!

Lilló, ari vagy a tali miatt. A gondom, hogy ha az egyik gyerek rajtam lóg, akkor a babakocsit nagyon nehéz hurcibálni (sőt, lehetetlen) úgy, hogy meg ne nyomjam a lógos babát. Ebben már nagy- nagy tapasztalatom van, tök jó így bevásárolni (még rakd hozzá a kosarat). :D De mostanában elég nehéz korban vannak. Vagy lehet, hogy ez nem életkori sajátosság, nem tom mi, de mindkét gyerek olyan sírós lett ha emberek közé megyünk. Nehezen engednek fel. És elég nehéz olyankor, mert csak nálam nyugszanak meg. Ha addig még javul a helyzet akkor megpróbálok belevágni a Nagy Út-ba. De nem adom fel, még próbálgatok valakit beszervezni segítségnek. Hátha...

Prücsök, szerintem se keltsd fel Blankát. Szerintem tudja a gyerek, hogy mennyi tápanyagra van szüksége. Főleg ha nappal "meg tudod tömni" amennyire lehet. Többet ugyse eszik mint amennyit igényel, mert akkor kihányja. És igazuk van a többieknek, hogy ha hízik és a tendencia növekvő, akkor mi a baj? Mi is hol hízunk, hol fogyunk. (Márha nem akarjuk befolyásolni.) Kiegyensúlyozott és fejlődik, de a Nagykönyvet még nem olvassa. Ezek a babák... :D

Lányok, cseresznyét lehet próbálni adni a gyereknek? Én arra gondoltam, hogy forró vízbe beledobom, hogy le tudjam héjazni, aztán először natúrban adnék nekik kostinak. Aztán meg tápszerrel turmixot csinálnék. A héját mindig leszedegessem vagy nem kell csak az első alkalommal? Vagy akkor se? Vagy nem is ehetnek ilyet? És minden fajta gyümit lehet tejjel(tápszerrel) turmixolni? Nem merek még adni nekik, csak ha majd válaszoltok. Ti már ugyis tapasztaltabbak vagytok(legalábbis jópáran).
Kismamik! NAGYON vigyázzatok magatokra. Sok pihi, lábfeltevés vizesedésre. Csalánteával lehet próbálkozni, nekem még az segített valamennyire.
Szegény kisbabák! Úgy sajnálom őket. A csajokról is folyik a víz, pedig napozóban vannak itthon, de nagyon meleg van. Na meg nekik nincs annyi kis eszük, hogy ha nagyon izzadnak akkor kicsit nyugizni kéne. De hát mit is képzelek! Fel kell fedezni a világot!!! :D

További szép napot Mindenkinek.

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

Szégyen, de csak átfutottam a hszeket. :oops: Apucinak elrepedt szerdán a lábfeje, azóta itthon fekszik, polcol, jegel. :evil: :( Én meg egyedül csinálok mindent. Úgyhogy időm nulla. Most alszik mindkét fiú, inkább írok. :lol:

Kaja ma: lecsó :lol: :lol: :lol: Előtte brokkoli krémleves.
Kaja tegnap: húsleves, baconbe göngyölt csirkemell falatkák rizzsel és salival

Indigo! Mi annak idején mindnet kipróbáltunk. A végén a Gripewaternél kötöttünk ki, de azt úgy eméxem csak egy hónapos kortól lehet adni. :? De próbáltuk az Infacolt, az Espumisant is. Aztán mire végig zongoráztuk a palettát, elmúlt a krónikus hasfájás. De a pukik azóta is megmaradtak. :wink:
Huncut! Gratulálok! Nagyon jó gyerek a kis huncut! :wink:
Brik! Gratula a ksitökihez. :lol: Lakzi is lesz?

Szopi: nekünk anno a hasfájás miatt mondta a gasztroenteorológus bácsi, hogy max 20 percig egyen a gyerek. :? Most 5 perc alatt lerendezi a dolgot. Annyi más érdekes dolog van a világban.... :P

Ébred a kisebbik...
:?
Puszi mindenkinek

szofec
 
 


Sziasztok :)

Kgiulia

Cseresznyét még hanyagolt inkább a babóknál. Hascsikarást okozhat nekik. Inkább a meggyet probáld, paszirozd le nekik és úgy ad a húsát csak.

A cseresznye fogyasztás szopi alatt se ajánlott fél éves korig legalább, mert poci fájás lehet a vége.

Talinál tényleg az lenne neked a segítség ha valakit tudnál magaddal hozni, hogy könnyen boldoguljatok a két babóval.

Huncut

Gratula az átaludt éjszakához, és mennek a drukkok, hogy ez a jó szokása maradjon meg :)

Nálunk tuti hogy ez a kicseszett hőség miatt éjjel többször is kelt szopizni, de csak egy két kortyra félálomba, szegénykém szomjas volt.

Indigó
Egy hónapos korig az infacol adható neki, utána már a grape water is, de van homeos bogyó is a pocifájásra, meg a kamillatea is segithet, vagy a mecsek bébi tea. Valamint iktasd ki a tejet az étrendedből, ha még nem tetted meg.

Mai menűnk lecsós pulykamell lesz nokedlivel :)

jó pihit

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

KGiuila cseresznyét csak 8-9 hos korban lehet adni. Nem tudom mi a helyzet, ha leszedet a hélyat. Elsönek az almat szoktak javasolni meg az öszibarackot meg a meggyet. Képzeljétek, finnyaskam SZERETI a meggyet!!!!

Prücsök, ha kislanyom lenne én biztos ne tetetnék be neki fülbevalot, mindig paraznék, hogy letépi magarol. Vince mindig huzigatja a fülét (meg a fütyijét is :)).

Lilla asszem Te kérdezted az alvast? én csak egy laza pamut takatoval takarom be V-t derékig. Ejszakara rövidujju body-t adok ra. A te manod mondjuk kissebb ez lehet kevés lenne neki. EGy hosszuuju body+ujatlan rugi szeritem böven elég 22-23 fokos szobaban. Az sem jo am, ha tul vannak öltöztetve! Halozsakot én nem hasznaltam, valahogy nem jött be, nem talaltam praktikusnak, de sokan szeretik.

Huncut gratula az éjszakai alvashoz!!

Nalunk most 28 fok van a lakasban ugyhogy holnap reggel huzunk le a telekre, ott a jo kis valyoghazban szuper lesz. Vince egyszal pelusban ücsörög, de legszivesebben azt is leszedném rola....
saara
 
 


Sziasztok,

Ma elhatároztam, hogy hagyom napközben aludni Blankát és megnézem mennyit eszik, ha magától ébred. Hát eddig 3 evésnél tartunk és 15-20 perc alatt leszívott mindig 70-80g-ot, aztán szunya. Lehet, hogy ez a megoldás és nem kell keltegetnem a drágámat? :roll: Még estig megnézem mennyi lesz a végeredmény, de szerintem több, mint amit az állandó keltegetéssel és pótlással sikerül beleerőszakolnom, mert olyankor sokkal hamarabb bealszik. Mire elkészülne a tápszer vagy felmelegíteném a lefejt tejet... :( Szóval egyelőre lelkesen méregetem és holnap jön a védőnéni is, remélem tetszik majd neki az eredmény.

Na az'szem megjöttek a vendégeink.
Pusszantás,
Prücsök

prucsok
 
 


Nem, nem jöttek még meg. :)

Huncut,
Én is gratulálok az átaludt éjszakához! :lol: Remélem így ti is tudtok aludni.

Blanka 6-7 órát alszik éjszaka egyfolytában (ha hagyom, mint pl. ma/tegnap), de én folyton felkelek és ellenőrzöm lélegzik-e + biztos nem akar-e felkelni enni... :? Tök para vagyok és persze tök fáradt, de napok óta próbálkozom a napközbeni alvással és nem megy, egyszerűen nem tudok elaludni. :( Na de majdcsak lesz nálunk is átaludt éjszaka és kevésbé meleg... Egyelőre elkezdtem a picurt lengébben öltöztetni. :)

Kgiulia,
A cserkó valóban puffaszt, még anyuka sem ehet, ha szoptat.
Pedig anyósomék isteni cserkót hoztak, de csak napi 5-7 szemmel merek próbálkozni. Az is parám, hogy a gyerek hasfájós lesz és órákig kell ringatnom, hogy megnyugodjon. Ez főleg az éjszakák tekintetében riaszt, de egyelőre tök jó baba.

Indigo,
Az eper magja állítólag allergizál, ezért nem eszem. Inkább nem kockáztatok, még túl pici Blanka.

Na megyek vengégezni :)

prucsok
 
 


ez csak teszt a vonalzó miatt, hogy sikerült-e?

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Na megint belekotyogok :D .

Prücsök!

Szerintem még nem kevés az a 70-80 g. Amúgy meg ebben az őrült melegben én is inkább csak iszom, meg gyümit eszem ezerrel, ja és ne felejtsük ki a fagyit, amitől persze kijön az allergiám, hiába szedem a gyógyszert :cry: , laktatót nem nagyon. Így ne csodálkozz, ne csodálkozzatok azon, ha kevesebbet eszik, esznek a babócák.

Puszi mindenkinek

mohácska
 
 


Sziasztok,

De jó-de jó, sikerült a vonalzó :lol:
Bevallom én is Ági utasítását követtem :oops:

Öltözködésileg mi csak egy napozót adunk rá, korábban még adtam alá egy bodyt, de rájöttem, hogy szegény gyerek megfő a 2 rétegben, amíg én egy szál pendejben rohangálok itthon.

Huncut
Én még csak álmodozom egy egész átaludt éjszakáról. Bár rájöttem, hogy a több rövid alvással iszonyatosan mélyen tudok aludni. Néha ha felébredek, azt se tudom hol vagyok, csak mint egy holtkóros elindulok a gyereksírás felé.De jó neked :)

Prücsök
Tudod mi is a kis súly miatt szenvedünk, de szerintem a 2 napra a 80 gramm gyarapodás az teljesen jó. Én örülnék, ha Gergő minden második nap ennyit hízna.

Lilló
már 17 kilót figytál :roll: ezt hogy csináltad?!!!! Áruld el a titkot!!!! Fizetek is érte ha kell, ezt Norbi se tudná megcsinálni :lol:
Nekem az a taktikám, hogy nem állok a mérlegre :oops:

Járt nálunk a védőnő ismét kiakadtam. Naptejnek azt javasolta, hogy vegyek a gyógyszertárban van, valami, aminek ugyan nem tudja a nevét de vény nélkül is lehet kapni. Az egy dolog, hogy nem tudja a nevét sem, de semmi hajlandóságot sem mutatott arra, hogy ha tudná a nevét akkor esetleg felírná. Bocsánat, de neki nem ez lenne a dolga?
Rákérdeztem a csípőszűrésre, mert ugyebár arra egy hónaposan kellene menni, Gergő pedig már 6 hetes és eszébe se jutott. Erre a válasz: "Ja, tényleg!" majd megnézi az orvos, és majd ad egy beutalót egy másik helyre. De ő a jövő héten pont szabadságon lesz, így toljuk el még későbbre. Szabadság ide- vagy oda, no de kérem, nem tud megírni nekem egy beutalót?!! :x úgysem ő vizsgálja meg, csak továbbküld minket. :cry:
Szóval kivagyok, ha én nem szólok akkor ezt is elfelejti, valyon mikor jutott volna eszébe magától? :evil:
Valaki az előző oldalon írta, hogy van egyhónapos korban is oltás? Arról is lemaradtunk volna? Nem 2 hónaposan kapják meg az elsőt, mármint ami a kórházban megkapott után jön? Légyszi segítsetek, mert nemcsak kis súlyú lesz a Gergő, hanem a végén még beteges is, mert az őrült orvosa mindenről elfeledkezik.

Na de legalább a vonalzónak nagyon örülök,

Gabek és Gergő

Kép

Kép
gabek
 
 


Blanka kapott egy kínai mammutfenyőt a szomszédoktól. Ezt a "szokást" a szomszédunk kislánya születésekor kezdtük, ő kapta az első fát. A másodikat a másik szomszéd a 60. születésnapjára és most Blanka szolgáltatta az újabb ültetési lehetőséget. Tök jó és nagyon szép kis fa. :D :D :D

Mohácska,
Blanka az evés mellett nem iszik semmit. A héten megtanítottam kanállal "enni", azóta a cumisüveg halálra van ítélve. :wink: Azért gondolom így is elég neki a bevitt folyadék mennyiség ugye?! Mindig nézem a kutacsát, mint "víz-szint mérőt", dehát az elég változó...

Nekem meg kéne innom, de a császárosoknak előírt 4 liter nincs meg. Azért a napi 3 azt hiszem sikerül, de ezt már nem bírom számolni... Szoptató anyukák, ti hogy álltok a folyadék fogyasztással? :?:

prucsok
 
 


Sziasztok!

Szerintem én is túlöltöztetem Mátét... dehát bele kell még tanulnunk.

Lilla! Légyszi, írd meg nekem azt a nagyon szuperul hangzó leves receptet (újhagymás, tejfölös, újkrumplis..) Pont vannak itthon a hozzávalók, és szívesen kipróbálnám. A hagyma nem bántja Bálintka gyomrát?

Egyébként, a „szegedi csoda”, ami veletek esett, megtörtént velünk is a héten: három egymás utáni éjszakát átaludt a szentem. De azt hiszem, nálunk még nem lesz tartós a dolog. (Lehet, hogy ezért mondják, hogy minden csoda három napig tart?) :lol:

Kajaügyben: ti ehettek lecsót? Engem letiltott a család, mert összefüggést véltek felfedezni a baba hasfájása és a paradicsom között. :( :(

Brik!Én is gratulálok az esküvődhöz! Kérünk képeket!!

Ági!
Tök tetszik az újításod a recepttel! Ki fogom próbálni!
(Zárójelesen: te hogyhogy ehetsz már epret?? Nem kell a szoptatás végéig lemondanom róla?)

Kaja ma (anyóséknál :) :)): rántott csirke, pulyka, sertés, plusz petrezselymes krumpli, húsleves, túrótorta, diós, kakaós csigák.

Kérdés: az Infacolt hogyan kell adagolni? (Tudom, olvassam el a papírját. :lol: De az elég ellentmondásos) :o . Az van ráírva, hogy egy kávéskanál kell =5ml. Namármost, nálunk a teáskanál is csak 3 ml. Ti mennyivel adtatok neki? És hogyan? Azt írja, kaja közben kell. De akkor tépjem le a ciciről?

Prücsök!
Nekem is bajom van az alvással. Amikor végre a családból valaki átveszi a gyereket, akkor sem tudok hamar elaludni, fél órát vagy egyet forgólódok, és hülyeségeken gondolkodom. Szerintem ez is ennek a korszaknak a jellemzője lehet. Utoljára a matek zh-k meg egyéb szigorlatok okoztak ilyen tüneteket, már el is felejtettem ezt a jelenséget.
A folyadékról: a „Szoptatás” c. könyv szerint a túl sok folyadékbevitel sem jó a tejserkentés szempontjából!! Szerintem azt csak az elején kellett – a négy liter az nekem őrült soknak tűnik. Többiek, mit mondtok?

Üdv,
Rita
rita81
 
 


Brik, én is gratulálok az esküvőtökhöz és sok boldogságot!!!

Prücsök, én csak annyit iszom amennyi jól esik. Kb 2-2,5 l naponta.

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok,

Na már képet is szúrtam be, bár nagyon le kellett kicsinyíteni, így már alig látszik :-(

Ági
Jól sejtem, hogy ezt a vonalzót egy sima e-mail aljára is be lehet szúrni? Akkor a három lehetőség közül melyiket válasszam ki? Utána kivág, bemásol az aláírásba..és??? merthogy nem jelent meg, légyszi áruld el ezt hogy lehet létrehozni?!!! :shock: :shock:

Fogy a kismamák száma, ez talán a nagy melegnek köszönhető? Lassan igaz lesz a topik címe, miszerint "II. sz. női klinikás mamák élményei" és tényleg csupa anyuka fog levelezgetni :wink:

A kendő megkötős lehetőségek engem is érdekelnének, légyszi küldjétek el nekem is!!!! :roll:

Na jó éjt,

Gabi

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Prücsök, ha Blanka keltegetésre sem ébred fel éjszaka tényleg jobb hagyni szegényt aludni! A doki biztos csak jot akart (reméljük!), mert a sargasag tényleg csak akkor mulik el, ha eszik rendesen a baba... Mi is szenvedtünk emiatt, de a végén csak sikerült kijönni belöle! Nekem mondjuk sosem mondta a doki, hogy éjszaka is fel kellene ébreszteni, csak nappal 3-4 oranként. Aztan babaja valogatja persze, nem tudom nalatok mennyire "sulyos" az a franya sargasag.

Gabi, hat nagy asz a védönöd :( Nem megy nyugdijba??

Ivas: én is azt olvastam valahol, hogy arthat a tulsagos folyadékbevitel. 2-2,5 liter szerintem is böven elég.

Hamar ivasrol van szo én uuuuugy, de uugy kivanom a sört ebben a nagy melegben :roll: :oops: :D!
Délutan ittam egy kis alkoholmenteset és esküszöm kicsit becsicsentem töle :)!

Lilla, légyszi elküldöd majd nekem is a korhaz listadat (sarahhh12@hotmail.com)? Elmentem magamnak, jo lesz majd egyszer. Agyam, mint a szita..... inkabb legyen tuti lista :) Köszi!
Ja és engem is érdekelne, hogyan ment le az a 17 kilo!

Holnap elutazunk 1 hétre kb, remélem lesz majd idöm bekukkantani néha, hogy ne maradjak le teljesen.... Azért irogassatok kis grafomanok (ez is biztos a hormonok miatt van:))

Vigyazzatok magatokra, és a babokra! Pocakosok, kitartas :D!
saara
 
 


Sziasztok Lányok!

Ez a szuper nyári idő engem is száműz a gép elől. 8)

Most is megyünk el itthonról, csak annyit szerettem volna írni, hogy a talira én kocsival megyek, Biatorbágyról az M1-en befelé, ha valakinek útbaesik, szívesen elviszem.

Amúgy jól vagyunk, Szabika betöltötte az 5. hónapját is, már 9150 gr. :shock: Még mindig csak cicizik, nem adok neki folyadékpótlást sem, hanem ilyenkor is szoptatom. Ha csak szomjas, akkor szopizik párat az első tejből (ez a szomjoltó) és utána el is engedi a cicit. Pár hét és megismertetem az új ízekkel is. Kíváncsi vagyok milyen lesz a fogadtatás.

OFF! Lányok, ha valaki töri a fejét egy PP Venezia vásárlásán, akkor én eladom a mienket, amit 1 hónapja vettem, és kb. 2 hetet használtuk. Sajnos a biatorbágyi terepviszonyokra nem jött be. :( Természetesen számlával, garanciával adom.

Puszi mindenkinek!

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Nagyon rossz volt ma arra ébredni, hogy Apa nincs mellettem :( Mától már dolgozik ő is, hamar eltelt ez a két hét...

Rita: Neked küldöm mailben a leves receptet, Sára: Neked pedig a kórházi csomagot.

Hát Lányok, én nem érzem nagy dicsőségnek ezt a minusz 17 kg-ot, ugyanis összesen 23 ment fel, szóval így is van még plusz, na meg a terhességem előtt is volt rajtam vagy 10 kg felesleg, amit épp készültem leadni, de mivel Bálint nagyon hamar ott termett a pociban nem volt már rá időm. Szóval még 16-ot kéne leadnom. Egyébként az égegyadtavilágon semmit nem tettem az ügy érdekében, de komolyan. A kórházban ott maradt sok, aztán itthon naponta ment le egy-egy kiló eleinte, aztán megtorpantunk, és mostmár kb hetente megy le egy. Szerintem azért, mert ez mind víz volt nem pedig zsír. A zsír az sajnos maradt, főleg a hasamon, meg a derekam körül. :mrgreen:
Most viszont gőzerővel nekiállok, futás, hasizom és társai, mert fogadtunk a férjemmel, hogy jövő nyárra 60 kg leszek. Persze én fogadtam arra, hogy igen, ő meg hogy nem. (Milyen kis rendes, nem? ) A dolgot megnehezíti persze, hogy kajálnom azért kell rendesen, mert szoptatok.

Rita: Kérdezted, hogy nem bántja-e Bálint pociját a hagyma. Igazából eddig csak a zöldbabot szúrtam ki, amitől szelesedett és fájt a pocakja, de semmi mást. Apránként bepróbálkozok mindennel, hétvégén ettem pár szem epret is, és amire nem reagál rosszul, azt már merek enni. Szerencsére a cseresznyétől semmi baja nem volt.
Az Infacolt evés előtt kell beadni, én úgy tudom, és a egy cseppentőnyi mennyiséget fel kell szívni, azt kell a szájukba csurgatni, úgy hogy előtte kétszer felszívod, majd visszaengeded a cseppentő tartalmát.

Indigo: Nálunk kb 3-4 hétig volt egy a hasfájás, és a kamillateától múlt el. Mostmár egyáltalán nem kell neki adnom semmit. Amíg fájt a pocija kapott 3-4 teáskanál üres kamillateát és az elmúlasztotta neki.

Mindenkinek gratula az átaludt éjszakához!! Ugye milyen klassz?
Nálunk mostmár beszélhetünk ezügyben tendenciáról, mert azóta mindig végigalusszuk az éjszakát (hú gyorsan le is kopogom).

Gabek: Nagyon ismerős ez a mély alvás. Ugyanígy voltam vele én is, sokszor olyan kómásan mentem ki Bálintért a szobájába éjszaka, hogy magam se tudom hogy értem ki. Volt úgy, hogy bealudtunk mindketten a szopiba éjszaka. :oops:

Prücsök: Voltak olyan babák, akiknek már a kórházban berakták a fülbevalót, szóval szerintem már nyugodtan mehet nálatok is.

A szopitémával kapcsolatban, nálunk van úgy - általában az esti nagy éjszakára való feltankolásnál - hogy Bálint egy-másfél óráig szopizik. Na ilyenkor persze nem végig eszik, néha bealszik, néha felveszem büfizni, de ez a procedúra így alakult ki. Soha nem ázott fel a mellbimbóm, sebes se volt még.
Nálunk is magyarázott a védőnő olyanokat, hogy alakítsak ki rendszert, ne hagyjam sokáig szopizni stb stb, de én úgy vagyok vele, hogy ő tudja, hogy mire van igénye. Én a szopizásnál soha nem zaklattam őt, ő maga kialakította a kis rendszerét, addig eszik és akkor amikor kedve van, mégis beállt a kb három óránkénti evésre. Egyébként most, hogy meleg van, inkább jellemző az, hogy kevesebbet eszik, de gyakrabban kéreszkedik fel a cicire. Nyilván szomjas szegényke inkább. De én ezt természetesnek veszem, hiszen nyári melegben én is így működök.

Hétvégén el lett rontva a gyerekem :( anyukáméknál voltunk, és persze egész nap kézben volt, vagy babakocsiban tologatva. Ma már nem marad el egyedül. Pedig olyan szépen el volt már. Na nem baj, majd visszaszokik.
Olyan furcsa volt, mert szombat-vasárnap alig láttam, folyton anyukám vagy apukám tologatta valamerre (mindketten vitték ugye megmutatni az unokát a cimboraságuknak). Szinte csak a szopizásra hozták nekem oda, estére már komolyan hiányzott nekünk a bébi apával :) Anyáék azon nevettek, hogy este nem győztünk vele betelni.
Azért bevallom jól esett a kis pihi, sokat aludtam és néztük a meccseket. :)

Na megyek, mert tele velem az oldal, meg úgy érzem megéhezett a Fiatalúr. :)

Puszi
Lilla

Ps: Timi, pont a napokban küldtem el a féltve őrzött utolsó wiw meghívómat, de majd próbálok neked szerezni.

lilló
 
 


Hellóka!

Végre itt a nyár! Csak azt nem kalkuláltam be, hogy óriási a pocakom, 73kg vagyok, lábam, mint Fionáé... szóval itthon ülök és pihegek. Hiába tégla ház, azért a lakásban tudjuk hozni a 28 fokot!
Gondolom a picurik és ti is megszenveditek, de néhány hete meg azon nyafiztunk, hogy fűtünk!

Ági!
Köszönöm a táblát, rájöttem, hogy más levelzőprogramot kell használni! Ahogy nézegettem jól szét vagyunk szóródva! A talit szerintem kihagyom, egyedül már én akkor sehova nem indulok él, és olyan nehézkesen közlekedem. A múltkor is a 4-es vilin egy begipszetl lábú néni adta át ahelyet pénteken. inkább nem bosszantom magam! :twisted:

Lilla
Köszi a listát. már átellenőrizetm a táskám, kell még néhány apróság!
anid
 
 


Sziasztok!

Gabi! Nem semmi, hogy kimaradt az oltás, és a csípőszűrés? Itt tényleg hanyag nemcsak a védőnő, hanem az orvos is. Le kellene váltanod ez utóbbit. A védőnőt azt hiszem nem lehet, de ha a doki kapja a gyerek után a kártyapénzt, akkor nehogy egy beutalót ne tudjon már megírni????????? Mi jövő héten megyünk szurira, azután pedig csípő, és koponya uh-ra.

Lilló! Nem semmi a 17 kilós fogyás! De ebben benne van a sok víz is, ami a szülés után lement, nem? Akkor viszont tényleg húzós lehetett neked a terhesség utolsó ideje.

Prücsök te írtad, hogy lement mind a nyolc kiló, ami rajtad volt? Valószínűleg alkati dolog nem, hogy a babád is ilyen "norbisan" nyomja. (remélem nem sértődik + lány létére :wink: )

Most bizti le fogtok tolni, de én azt az álláspontot vallom, amit az egyik barátnőmnek tanácsolt a gyerekorvosa: mindenféle zöldséget, és gyümölcsöt kell enni szoptatás alatt is, mert attól edződik a gyerek, és hát abból jut vitamin a szervezetbe. Szóval én eszek epret, cserit, és minden egyebet! Az első egy-két hétben volt a gyereknél hascsikarás, egy kicsit nehezen ment neki a kaki, de szerintem ez addig volt, amíg ki nem tisztult belőle teljesen a magzatszurok. A biztonság kedvéért vettünk infacolt, amit hébe-hóba beadok neki, de úgy látom a széklettermelés-alvás szempontjából többet használ a rendszeresség. Rendszeres evés, séta stb. Most már olyan jól pukizik, kakál, büfizik, infacollal is, és anélkül is. És mintha már a meleget is egyre jobban tűrné! Én semmire nem vagyok allergiás, tehát jól működnek az ellenanyagok a szervezetemben, nem az az igazi, ha megkapja a kicsi a tejcsimel az ellenszérumot is mindenre? Ezt abból az olvasmányélményemből következtetem, ami azt írta, hogy a terhesség utolsó hónapjától jó probiotikus joghurtot inni, hogy a gyereknek ne legyen tejallergiája. Én ezt is iszom most szoptatás alatt is. Így állítólag átmennek a laktobacillusok a gyerekbe, vagy ilyesmi.

Rita! Nem semmi volt anyósodnál a vasárnapi ebéd felhozatal!
Én tegnap muszakát főztem! Ez amolyan norbis étel, csak zöldségek, és hús, meg némi sajt van benne. No a férjemnek nem is ízlett :(

Pusszancs mindenkinek!

KépKép
toreau
 
 


Toreau
Milyen szurira mentek a jövő héten? Jobb, ha elárulod, így szólhatok az orvosnak, hogy mit kell beadnia, mert különben lehet, hogy eszébe sem jut :evil:

Nem kaphatnék tőletek egy listát, hogy mikor milyen oltás és egyéb kötelező dolgok vannak, mert az orvosban úgy látszik nem bízhatok :roll:

Szívesen lecserélném a dokit, de nem tudom kire, ugyanis nincs jól bevált gyerekorvos a környéken, akit ismernék :cry:

Kész vagyok ettől teljesen,

Gabi

Kép

Kép
gabek
 
 


Gabi!
Csak annyit tudok, hogy egy hónapos oltás. Hogy mi pontosan az nem világos.
Itt egy oltási naptár:
http://www.kiskegyed.hu/index.php?apps=cikk&cikk=22607

Ebben az szerepel, hogy 2 hónapos korban kell adni a bcg után az elsőt. Most engem gondolkodtattál el, hisz a bcg be lett adva a kórházban, és ezt a zárójelentése a dokinéni is látta. Most akkor mi mire megyünk. No, ha ott leszünk akkor kiderül. Inkább menjünk, mint ne menjünk...

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok!

Gabi!
Megnéztem Boti oltási könyvét. Nálunk nem volt 1 hónapos oltás, hanem két hónaposan kapta meg az első DiPerTe-t, amit kombináltak agyhártyagyulladás és gyermekbénulás elleni anyaggal /Infanrix IPV Hib nevű oltóanyag/.
Ez az ugye, amiből háromszor kapnak a babák ismétlő oltást, 2, 3 és 4 hónapos korban, illetve 15 hónaposan egy emlékeztető oltást.

Én azt tudom elképzelni, hogy van olyan orvos, aki a Hib oltást /agyhártyagyulladás elleni/ külön adja be a babáknak, ez lehet az 1 hónapos oltás.

Gyerekorvos ügyében: én is megszivtam az elején, mert hasraütve kiválasztottam egy nőt a területileg illetékes dokik közül, aki, mint kiderült, tök nagyképű és hülyének nézi az anyukákat.
Emellett úgy éreztem, hogy nem olyan szeretettel fordul a baba felé, ahogy szerintem egy gyerekorvosnak kéne, úgyhogy lecseréltem őt egy családi ismerősre.
Jogod van hozzá neked is, mivel szabad orvosválasztás van.

Ha nem találsz szimpatikus orvost, szivesen megkérdezem neked a miénket, hogy elvállalna-e benneteket. Ő a XIII. kerületben rendel, de mi se oda megyünk, mivel messze lenne, hanem házhoz jön, amiért 3000 forintot kér alkalmanként.
Nagyon kedves, idősebb hölgy, aki naprakészen ismeri a gyógyszereket, és nem felejti el beadni az oltást....
Partnernek tekinti az anyukát, engem még soha nem szúrt le ha valamit kicsit másképp csináltam, mint javasolta.
Szóval ha szükséged van rá, szólj és megkérdezem őt, hogy lenne-e kapacitása még egy babára :).
Ami fontos, hogy júli. 1-től 3 hétig szabin lesz, de most még tudom őt keresni.

Eper :): nekem a védőnő azt modta, hogy meg lehet próbálni adni a babának, DE MINDENKÉPPEN LE KELL HÁMOZNI A MAGOKAT RÓLA! Kipróbáltuk és Botinak nem lett tőle semmi baja. Ez nyilván genetikus, mivel édesanyjának első szava a 'per' volt /mármint eper/ :).

Sziasztok!

Kinga
kgk
 
 


Sziasztok!

Lilló,
köszönöm,hogy gondoltál rám,de Julcsitól kaptam egyet tegnap!

Julcsi,
ezuton szeretném megköszönni a segítséget,hogy bejutottam! :)

Gabek,
kötelező védőoltás nincsen egy hónapos korban,csak a másodiktól indul.Januártól meg változott az oltási séma,mi már az új rendszer szerint kaptuk,gondolom ti is a "nagy faluban"így kapjátok!
Már egy oltóanyag tartalmazza az agyhártyagyulladás ellenit és a Di-Per-Te oltást+meg a Sabin cseppet,oltóanyag formájában.Ezért két hónaposan már ezt kapják,tavaly meg régebben két hónaposan csak az agyhártyagy.ellenit kapták,utána a többit és mivel az agyh.gy. elleni külön volt,ezért két szurit kapott a baba.
Ezt váltotta fel a mostani,így csak egy szuri egyszerre és a 3. és a 4. hónapban ismét!Utána sokáig szünet.
Nekem jobban tetszik,és jobb az oltóanyag is,mert nincs akkora mellékhatása.Hanna baba egyszer sem lázasodott be tőle.Lába sem dagadt be,igaz egyből beborogattam!
A védőnőd még a Vichy szintjén sincsen!
:o Nem igazán segítőkész!A dokiról ne is beszéljünk,én azért körül néznék és gyűjtenék pár infót a környék gyerekorvosairól!Hát ha találnál jobbat! :roll:

Üdv.

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok,
mire megalkottam a hsz-em addigra már ketten is megelőztek az oltással kapcsolatban!
Timi
timiban
 
 


Kinga,
Ezaz eper sztori nagyon aranyos. :D Tök jó, hogy Botinak is bejön.

Lilla,
A leves recept engem is érdekel.
Nálunk ma gulyásleves lesz és túrógombóc. Újabban mindig van valami édesség... baj lesz még ebből "úszógumi" fronton. :? :)

Rita,
A lecsót illetően a védőnőm szerint nem a paradicsom, hanem a paprika lehet a ludas, ugyanis állítólag az puffaszt.

Sára,
Úgy tűnik a sárgaságnak vége. Tök jó étvágya van Blankának, főleg így, hogy tegnap óta magától ébred. Így is megvan a napi 7 evésünk (remélem ez nem kevés) és 50-80g-ot szopizik egyszerre. Tegnap át is léptük a születési súlyát meztelenül: 3030 g-ot nyomott a mérleg szerint (3000-rel született). :lol: :lol: :lol:

Pirus,
Örülök, hogy jössz a talira. :)

Lányok,
Ti mikor viszitek sétálni a piciket? Mi reggel 9-10 között elmegyünk a boltba szopi után, de már akkor dög meleg van. Este meg inkább fürdés idő után lenne jó neki az idő (meg nekem is, hisz akkor már nem 80 fok van :shock: :lol: ), de nem tudom fürdés után jó-e még, ha kiviszem. Persze végülis nincs semmi akadálya, a kezdő anyukája hülye kérdéseit leszámítva... :) Most is a teraszon alszik az árnyékban, az ebek vigyáznak rá.

Szép napot mindenkinek!
Prücsök

prucsok
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?