Új privát üzeneted érkezett!

Kriszta!
A kis virágoskert akul jól látom azt jelzi, hogy ma van Lili szülinapja? Akkor boldog szülinapot kívánok :)

Hát ma is volt küzdelmünk. Pedig ebédre elmentünk a nagymamához és utána az unokatesójához, aki kevesebb mint 1 évvel idősebb nála és imádják egymást. Együtt kimentünk a gyerekszigetre. Én 3 órát végig gyalogoltam velük pihenés nélkül. Nagyon jól érezte magát, alig akart hazajönni. Aztán a szigetről rögtön az udvarra mentünk játszani, mert a barátja épp lent volt. Ehhez csatlakozott a barátnője, majd barátnővel együtt fel a lakásba és itt folytatták a játékot. Ezek után Balázs idejött én épp a számítógép előtt ültem és minden ok nélkül rámütött. Leszídtam és megmondtam, hogy legközelebb büntetés jár. Persz volt legközelebb, ezért ma se édesség se mesenézés az este folyamán. Ez is kevés volt még 1x megtette, úgyhogy bezártam kulccsal a szobájába. Először a barátnőjét bíztatta, hogy keresse meg a kulcsot és nyissa ki az ajtót, aztán a játékokat az ajtóhoz csapkodta, majd kétségbeesve sírt és mondta, hogy "jó leszek", össz vissz 7 percet volt bezárva. Kiengedés után 10 perc telt el és ismét rám ütött. Akkor megin bezártam 10 percre. Egyszer se tudta megmondani, hogy miért ütött rám, de minden alkalommal megígérte, hogy soha többet. Most épp hisztizik, de nem tudom miért ezt a játszmát most az apjával játsza.
Na megyek olvasok neki egy picit és remélem hamar elalszik, mert mára megint besokkaltam tőle :)

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok Lányok!
Ugy látszik elvonási tüneteim vannak, muszáj kicsit irnom.
Nyanyuska, nem könnyü a helyzeted. Épp akartam kérdezni, hogy a párodat is ilyen viselkedéssel tünteti ki Balázs, de látom igen.
Pedig az apákkal általában nem mernek ugyanugy viselkedni a gyerekek, érzik a hatalmi fölényt. Persze ugy látom a férjedet is kenyérre lehet kenni :D
Valami megoldást mégis kell találnotok mielőtt Blanka megérkezik. Képzeld el, ha akkor csapkodja a játékait, ha Blanka épp elaludt nagy nehezen...
De szerintem ne pszichológushoz vidd, inkább családon belül kell valamit csinálni. Próbáltál már nagyfiuként beszélni Vele? Pl, hogy fáj, ha megütsz, de nem mimelve sirni, hanem komoly arccal elpanaszolni, hogy ugy fáj a karom, mert tegnap ráütöttél, vagy ilyesmi.
Lehet hogy ezek a büntetések sem hatják meg nagyon.
Mindenesetre nem irigyellek.
Kedves Rabkri!
Veled azt hiszem nagyon sokat tudnék beszélni, pont olyan voltál a talin, mint az irásaidban.
Lilinek nagyon boldog születésnapot kivánok! Nem is néz ki hisztisnek! Hogy ezt a lányt is mennyi minden érte már! De talán a hiszti nem a bárányhimlőből maradt.
Még 8 nap, 20-án tesztelek. Remélem meghallják a családi imát, mert ezt azért nem lehet Pörivel sürün megtenni. Igaz, derekasan állja a sarat, jókedvü, de azért mindig furcsállja, hogy nem én cipelem.
Holnapra jó bringázást Rabkri, nem mondanak döglesztő hőséget.
Fanny kedves, gratulálok ehhez az eredményhez! Jó nyaralást Nektek!
Kedves Mandula!
Örülök hogy meggyógyult a fiacskád, és a fő, hogy Te nem lettél beteg! Remélem jól vagy, és minden vizsgálat rendben talál majd!
Megyek fetrengeni.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Mandula!

Igen ma ünnepli a fiam a névnapját, és köszönöm a névnapi köszöntést.

És csatlakozva Krisztanyanyához Rabkri Lilijének meg boldog szülinapot szeretnék kívánni!

Bea!

Nagyon helyes kislány Kyra!

Melcsi!

Jó hogy néha hallatsz magadról. Nem telik el úgy nap, hogy ne gondolnék rád! Vigyázz nagyon magadra!

Kriszta! Jó biciklizést holnap. Úgy hallottam jó idő lesz!

Gabi
paga

Melcsi!
Amiket írtál mind próbáltam. Nálunk egyébként én vagyok a szigorúbb és apa az engedékenyebb, bár apa már "veri" én nagyon ritkán ütök a kezére vagy popsijára, inkább büntetek. Amúgy nem viszem pszichológushoz, csak 1x voltunk, akkor is Balázs nélkül, bár Balázst ismeri, mivel az ovodapszichológussal beszéltünk. Gondolhatod, hogy csládon belül már mindent kipróbáltunk de ez a probléma már túlnőtt rajtunk.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Délután már írtam egy hosszú üzit, de elszállt mikor el akartam küldeni. Aztán nem volt időm még egyszer nekiállni...

Bea
Köszi a linket. Tényleg jó kocsik vannak ott, láttam is pár kedvemre valót. De egyenlőre még az a lengyel kocsi is esélyes amiről egyszer tettem fel képet.
Kyra nagyon helyes, és jó hogy végre rólad is láttunk képet :)

Melcsi
Minden nap gondolok rád mikor rugdos a baba. Eszembe jutnak a beültetés utáni gondolatok és érzések, mintha csak tegnap lett volna... Drukkolok!

Kriszta
Szerintem nem különösebben baj hogy Balázs nem beszélt az óvónőváltásról, ez legfeljebb azt jelenti hogy nem kötődik különösebben hozzájuk. Biztos beszél másról, gyerekekről vagy játékokról amiket szeret és ami fontosabb neki.
A hisztihez nem tudok mást írni, mint amit régen is írtam, próbálj nyugodt, de határozott maradni vele. És ha észreveszed, hogy ütni akar, ne engedd semmiképp, fogd meg erősen a kezét, tartsd míg le nem nyugszik. Beszélj hozzá nyugodtan, de komolyan, hogy márpedig ezt nem csinálhatja. Ennél jobb ötletem nincs.
A torna – ha elég kitaróak vagytok - lehet hogy erre is hatni fog, mert a hiszti ugyan részben játszma, de a viselkedésszabályozás mechanizmusa idegrendszeri működés eredménye, ami az érés hatására rendeződhet, tudatos kontroll alá kerülhet. Az idegrendszer érését pedig ez a speciális torna elősegíti. Persze ehhez is idő kell. A testvér megszületése viszont nehéz helyzetbe fogja hozni, mert óhatatlanul osztoznia kell rajtad. Ennek ellensúlyozására fontos lenne hogy minden nap tudjon majd apa vagy te szakítani egy kis időt, amikor csak vele játszotok, és hogy ne hallja túl sűrűn hogy a megszokott és kedvelt dolgokat Blanka miatt nem csinálhatja. Jó hogy így szereti a babákat, ez át fogja segíteni a kezdeti nehézségeken. De azért sok türelemre lesz szükséged. :)

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Rabkri! Picit utólag, de én is boldog szülit kívánok Lilinek :) ! Sajna Alexnak ma megint megy a hasa és kicsit lázas :( ! Jó hír, hogy a családból senki más nem beteg!

Melcsi! Örülök, hogy benézel néha :) ! Már csak 8 nap a tesztig? Már én is számolom a napokat veletek :lol: !

Kriszta! Nem írigyellek, nem lehet könnyű! Kíváncsi vagyok, ha megszületik Blanka akkor hogy fog viselkedni Balázs? Ti mindent megtesztek, remélem hamarosan "elmúlnak" ezek a hisztik!

Icus! Már neked is csak 1,5 hónapod van, hogy szalad az idő :) ! Remélem nekem is ilyen hamar eltelik majd!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Helló Lányok!

Alig bírok ülni, feltörte egyébként jól kipárnázott hátsóm a bicaj... Nagyon sokat bicajoztunk, megsaccolni sem merem, hány km-t. A végére már nagyon jók voltak a kölykök - úgy elfáradtak, hogy csak némán tekertek.
És képzeljétek, egy büfénél, ahol megálltunk, kijött a tulaj és mindannyian kaptunk egy-egy jégkrémet :D Meglepő volt, de nagyon jól esett :lol:
Miután hazajöttem, kibányásztam Lilit a homokozóból, aztán egy gyors zuhany után évzáró táncbemutató a suliban - alig élek...
De nagyon jó idő volt ma!

Lili nevében is köszönöm a szülinapi jókívánságokat! :D
A legjobban a tegnapi bevásárláskor mellékesen vásárolt színes, szörmók portörlőnek örült - egész nap azzal szórakozott.

Lucának véget ért a suli, Lili sem jár már oviba, itthon bandáztak egész nap (persze nem felügyelet nélkül, mert István itthon dolgozik :!: ) Nem tudom, mit csináljak Lilivel, ha itthon van, nem alszik napközben, de délután már nagyon nyűgös, most meg már alszik is...

Melcsi!
Rengeteget jársz a fejemben! Nagyon szorítok nektek!
Igen, én is azt gondolom, mi sokat tudnánk beszélgetni :lol: :lol:
Egyébként lehet, félreérthető volt, de nálunk nem Lili a hisztis - legalábbis ő még nem az, csak nagyon akaratos :roll: -, hanem Luca.
És valóban, a sima bárányhimlőtől kutya baja nem lenne, de neki nagyon súlyos, szövődményes nyavalyája volt. Az egész teste himlőhelyes, szerencsénk, hogy éppen az arcát kímélte meg. Akkor, '95-ben hívták fel a figyelmünket, hogy ennek a betegségnek idegrendszeri következményei is lehetnek - remélem, ez nem az!!!

Mandula!
Jobbulást Alexnek! Vigyázz magadra!
Hogyan fürdötök, hogyan mostok? Ha csak egy órára nincs víz, az is kiborít, nem is tudom, hogyan viselném ezt az állapotot... :?

Paga!
Barnusnak utólag is boldog névnapot!

Nekünk, ha újra lányunk lesz, ma lesz a névnapja - beleszerelmesedtem a Villő névbe... :lol: (bár Apa elég erőteljesen tiltakozik ellene...)

Most nézem a táblázatot...
Vannak, akik rég nem jelentkeztek... Írjatok!
Mi van veled, Majonéz?

Sziasztok!

R.Kriszta
Vendég

Szia Rabkri!

Mosni, fürdeni lehtett eddig is, sőt most már 10 perces forralás után főzni is lehet. (azért én inkább még a maradék zacskós vízzel főzök) Most azt olvastam, hogy már lehetne fogyasztani, de az ÁNTSZ inkább megvárná a 72 órás eredményt.
Sajna Alexnek feljebb ment a láza, most igaz meg is van már fázva, holnap megint orvos. Szegénykémet nem nagyon ölelgetem pedig nagyon anyás, de nem akarom én is elkapni.

Mit jelent az, hogy szövődményes bárányhimlő? És miért maradtak meg a helyek? Ne haragudj, ha nem publikus ne válaszolj, csak azért érdekelne mert szegény fiam még bárányhimlős sem volt. Igaz augusztusban be akarom adatni az oltást neki.

Nem is tudtam, hogy Lili Anna is :)

Jó éjt!

KépKép
mandula35

Sziasztok Lányok!
Kedves Mandula!
Amit a rádióban lehet hallani erről a vizügyről, az számomra zavaros! Ha 1500 ember fordult orvoshoz, köztük 100 kórházban van, és emberről emberre is terjed, hát hogy a fenébe mondják azt, hogy 10 perc forralás után fogyasztható :x ! Jól teszed, ha most távol tartod Tőle Magad! És jobb is, ha nem főzöl belőle, még jó darabig!
Kedves Paga!
Fiacskádnak boldog névnapot kivánok!
Kedves Rabkri!
Bocs, visszaolvastam, tényleg Lucát irtál. Csak a tünetekről ezt fel sem tételeztem volna! :o Akkor viszonttényleg lehet hogy a bárányhimlő maradványa :(
Köszönöm hogy ennyi +energiát küldtök felénk!
Megyek is feküdni!

melcsi1967

Icus!
köszi. és mindenki másnak. Bacsánat, hogy nem írok, de minden úgy felgyorsult. 2 hét múlva be kell feküdnöm és dokim szerint júli 11-ig meg is lesz a baba. Megyek is mert ennem kell aztán megyünk oviba

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Ma már jobban vagyok a derekammal, visszaolvastam Benneteket.
Bea!
Tényleg nagyon szép a kislány, az én agyamban mindig ilyen piros-pozsgás, szőke lányok jelennek meg ha kislányokra gondolok.
Melcsi!
Jó kapaszkodást még a hátralévő napokra, mire hazajövök már kiderül, hogy mi lesz, nagyon drukkolok.
Kriszta!
Tegnap mikor olvastam a hiszti problémákról, az jutott eszembe, hogy nálunk van a tv-n Club tv és azon van egy sorozat, állati érdekes. Nagyon problémás gyerekek a szüleikkel együtt beköltöznek egy hétre egy nagyon extra (már gyereknevelés szempontjából) házba ami be van kamerázva és egy pszichológussal együttműködve figyelik a családot, ki hogyan reagál a gyerek dolgaira és a szakember ad nevelési tanácsokat (általában nagyon jók a megfigyelései és a tanácsai) szóval ott is volt egy 3-4 éves kislány, aki az őrületbe kergette a szüleit a hisztivel. Nem akarom hosszúra nyújtani, de ott is az volt a legfőbb tanács, hogy nagyon határozottan (és soha nem veréssel, vagy felnőtt hisztivel)de tudatosítani kell a gyerekben, hogy mit kértünk tőle és ahhoz ragaszkodunk. Ott még az anyuka, apuka viszonyát is figyelték és bizony csak együttes erővel tudták "leküzdeni" a kislány akaratát, nem erőszakkal hanem pl. szimbólikus jelzésekkel. Pl. hozzá volt szokva a gyerek hogy amikor csak kedve szottyant anyukával ölbe vetette magát, egy ideig ez el is megy de egy idő után állati terhes tud lenni a dolog. Elküldték őket együtt sétálni, és bizony apuka-anyuka volt már, hogy átlépett a földön fetrengő gyereken és szépen EGYMÁS KEZÉT FOGVA ( a pszichológus szerint ez volt a kulcs megoldás) tovább sétáltak. Ezeket a dolgokat így nem lehet elmesélni, meg tudom hogy az életben ez egész másképp megy, főleg mikor egyedül van az ember a problémájával. Csak azért említettem, mert ha tudjátok fogni ezt a csatornát, érdemes figyelni a műsort, mert legalább látja az ember hogy másnál is vannak hasonló problémák. Azért az elkövetkezendő időszakért nem irigyellek, mert ahogy Te is írtad ez a probléma már meghaladta azt a szintet amit egyedül megtudnál oldani, ráadásul, most a figyelmed meg fog oszlani.
Ne haragudjatok, hogy a többieknek nem írok, de rengeteg elintézendő dolgom van még. Mindenkinek szép időt, ha addig nem jelentkeznék, találkozunk jövő hétvégét.
Sziasztok! Fanny
fanny01

Sziasztok Lányok!
Nyanyuska, mi történt, hogy ilyen hamar be kell feküdnöd?
Fanny kedves, jó nyaralást, remélem a legjobb hirekre jössza haza :D

melcsi1967

Melcsi!
Semmi baj, csak az inzulinosokat a 35. héttől szülésig befektetik. Ez a szokás ebben a kórházban. Ez azért van, mert a 35. héttől már kezd visszaállni az inzulinszint, meg még negyon ingadozik és állandó kontroll kell. Meg az se mindegy, hogy milyen életet él a kismama, mivel sokminden befolyásolhatja az inzulint. Gondoltam sikerül kialkudnom a 36. hétig, de nem. Azért eleinte sokszor fogok kilógni, mivel kocsival csak 10 percre lakom a kórháztól.

Köszi mindenkinek a hisztire választ. Jókat írtatok, csk most nincs időm reagálni.

Fanny!
Meg fogom nézni a Club Tv-t. Tudod a címet vagy hogy hánykor szokott lenni?

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok Lányok!

Olvasok ám, csak időm nincs hozzászólni! Annyi minden történik így suli végefelé a nagyokkal is, és velem is! :D Amikor itt a nyár, és Mindenki lazít, én most húzok bele. Elkezdtük árulni a lakást ahol a két gyerekőccel éltünk az új házasságom előtt, eddig már 5 éve albérlők lakták, de többször nem adjuk ki, úgy döntöttünk. Szétosztom majd a két nagy gyerkőc között , veszünk 1-1 kicsit. Ez az egész herce-hurca nagyon sok elfoglaltsággal jár, sok-sok idővel. De szépen haladunk... :) A másik, hogy elkezdtem tegnap egy kereskedő- vállalkozó tanfolyamot, ami kötelező a kisvállalkozás beindításához, tervezgetjük, hátha elkezdhetnék vmit, mert a GYES lejárta után, én a bankba nem igazán tudnék-szeretnék visszamenni.
Sokszor nézegetem a naptáramat, különböző színekkel jelöltem, melyik gyerkőcöm éppen hol lesz a nyáron. Hát a nagyokat nem fogom sokszor látni! :) :cry: , csak augusztusban Görögországba jönnek Velünk, azt még nem akarják kihagyni :lol: !
Lucus ebben a felfordulásban elég jól érzi magát, sokat van Anyukámékkal, na meg Anyósékkal, és a cumi már egyáltalán nem érdekli :lol: ! Azért szánok Rá én is időt, megyünk babaklubba, játszótérre, no és a hétvégi programok is ott vannak Apával együtt!Most hétvégén a szomszédunkban Fóton, Nyárköszöntő Népművészeti Fesztivál lesz, a barátnőmék rendezik minden nyár elején, Mi is segédkezünk kicsit. Gyerekprogramok, kézművesség, kirakodó, táncház kicsiknek, nagyoknak. A felnőtteknek 22-24 óráig éjjeli táncház. Ha Valakit érdekel: FÓT, 2006. júni 17., szombat, 13-24h Római Katolikus Plébánia udvar. Nagyon sokan szoktak lenni, kellemes időtöltés, élő népzenével :D !
Lucusra visszatérve: NEM akar bilizni, igaz nem is erőltetem, de csak akkor szól, ha bepisil :( . Ő most 2,5 éves. Van Vkinek vmi jótanácsa?

Kriszta és Icus!
Kezd a "helyzet" izgi lenni :lol: ! Nemsokára megszületnek a babusok! Addig is legyen még sok szép élményetek :) !

Melcsi!
Én is gondolok Rátok, és izgulok! Tessék továbbra is KAPASZKODNI! :D

Bea!
Nekem is nagyon tetszik a leánykád, Kyra! Szépek Vagytok!

Mandula!
Mielőbbi gyógyulást a csemetének, vigyázz nagyon Magatokra!

Fanny!
Ha olvasol még, akkor nagyon szép nyaralást kívánok Nektek!

Mindenkinek szép napot kívánok, és bocsi a regényért, csak ritkán tudok jönni! :)
Ancsi
ancsi65

Ancsi!
Bilizés: annó azt se tudtam mit csináljak, mert az oviba nem vesznek be pelenkást és vészesen közeledett az ovikezdés. Mindenki mondta, hogy ne izguljak ez egyik pillanatról a másikra jön. Persze nem hittem el, aztán láss csodát mégis. Kb 2,5 és 3 éves kora között, de inkább a 3 fele már csak éjszakára kellett pelus. Most már akkor sem :) soha nem erőltettem, de mindig felkínáltam a lehetőséget. Erőltetéssel tényleg nem gyorsítod fel. Szerintem jól csinálod. Mondogazsd neki, hogy a nagylányok már nem pisilnek be és mindig nagyon dícsérd meg, ha sikerül visszatartania.

Vállalkozás. Mi is gondolkodunk rajta. Szeriinted az elég, hogy nekem kereskedelmi szakközepem van? Vagy e mellé is kötelező a kereskedői-vállalkozó tanfolyam? És elég ez a végzettség 1 embernek a vállalkozásból?

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok Lányok!
Nyanyuska!
Hogy szalad az idő! Tényleg irtad már, hogy a 35.héttől, csak nekem nem esett le, hogy már az közeleg! Pedig a julius, az már a jövő hónap!
A vállakozáshoz, ha vmi kereskedelmi tevékenységet akarsz, akkor kell ez a szakirány. A Te bizonyitványoddal nem kell elmenned tanfolyamra, és ha boltotok lesz, akkor mindenkinek kell ez a papir, aki a boltban fog árulni. (Nálunk pl. Dezsőnek, nekem és az egyik alkalmazottunknak van ilyen papirja). Mert ha jön az APEH, vagy a munkaügyi ellenőrzés, rögtön ezt a bizonyitványt kérik attól, aki kiszolgál.
Kedves Ancsi!
Nálunk is ilyentájban jött a bilike, 2,5 éves el is mult Máté, és már unta a meleg bugyit. Nálatok is eljön hamarosan.

melcsi1967

Ancsika, véletlenül kinyomtam :roll:
Szóval a nyár meghozza majd ezt.
Köszi a drukkot, mondogatjuk szorgalmasan.
Örülök, hogy a cumitéma is lekerült a napirendről.
A lakás eladás mostanában nem könnyü, ugy hallom áll az ingatlanpiac. De remélem hamar találtok vevőt! :D
Bizony a nyár már csak igy telik ott ahol nagy gyerekek vannak. :(
Mátém már holnaptól elutazik, Nagyrédére, de aztán jön a többi kihagyhatatlan kaland, és mindennek koronázása, a Sziget.
Ehhez hozzá kell szoknunk.

melcsi1967

Sziasztok!

Tesztelős lányok mizújs? Igazán hozhatna már valaki jó hírt!

Melcsi örülök, hogy eredeti terveiddel ellentétben jössz, és persze babácskák kapaszkodjatok!

Ancsi!

Lucust nemsokára bilizni fog, ez egészen biztos. Az én emlékeimben is az él, hogy Barna közel 3 évesen egyik napról a másikra lett szobatiszta. Mivel előtte ennek semmi jelét nem mutatta, tök jól elvolt ő a pelusban, nem zavarta egyáltalán, ezért egy nagybevásárlás alkalmából vettünk vagy 10 csomag pelust, alig használtunk belőle, és a többit ajándékozhattuk el, mert egyszeriben éjjel és nappal egyszerre szobatiszta lett.

Fanny!

Jó nyaralást nektek! Aztán sokat fotózzatok, és ha lehet szívesen néznék képes úti beszámolót.

Rabkri!

Kipihented már a bicajozást?

Mandula!

Alex jól van már?

Én kicsit magam alatt vagyok, mert tegnap voltam nőgyogyinál és nincs minden rendben. Küldött ugye mindenféle vizsgálatokra, aminek már megvan minden eredménye, ezek egy részét a doki kapta meg, másokat meg én. Persze azokban volt a gond, amik nálam voltak. Pedig azokat nézegetve, nekem úgy tünt, hogy nem lesz velük gond. De hát ennyit értek hozzá! Van valami a méhemben, azt hiszem azt mondta, hogy polip, de mivel ilyenről még nem hallottam (én a polipot az orrhoz kötöttem eddig) nem vagyok benne biztos, az van a leletre írva, hogy 10*16 mm solid képlet. Emiatt lesz egy eü. kaparásom jövő héten pénteken. Bár nem vészes, várhattunk volna egy fél évet, és akkor egy ellenőrző UH-n megnézték volna, hátha felszívódik, vagy mit tudom én mit csinál. De nem várnék addig, mert az idő nagy úr!
A másik gond, hogy nagyon alacson a progeszteron szintem, erről is azt hittem, hogy jó, mert a leletet én úgy értelmeztem, hogy 21 alatt jó, és nekem 6 körüli volt az eredményem, de 21 felett jó, és így már nem túl rózsás a helyzet. (Fermel, mint matektanár, ugye milyen ügyesen értelmeztem a kacsacsőrt?) Azt mondta a doki, hogy ennek a hormonnak a hiánya okozza a korai vetélések zömét. Ezért hormonpótlásra is szükségem lesz.
Hát röviden ennyi, mert most már lassan indulok hazafelé, de majd jövök még estefelé.

Gabi
paga

Sziasztok!

Fanny! Jó nyaralást! Remélem meghozza a pihenés a "gyümölcsét" :lol: !

Melcsi! KAPASZKODJATOK :!: :!: ! Üzenem a sejteknek :) ! Már csak 6 nap a tesztig?

Paga! Sajnálom, hogy nincsenek rendben az eredményeid :( ! Én hallottam már ilyen polipról, azt hiszem valami ismerősömnek volt, de most nem jut eszembe, hogy kinek. Remélem hamarosan rendbejössz és Ti is beindítjátok a babaprojektet :) !

Köszönöm, Alex már jól van, már csak diétáznia kell egy pár napig.
Milyen érdekes, hogy nem egy nagyétkű gyerek, de most bármit megenne :lol: ! Ha lehetne.

Ancsi! Nem tudom felétek milyen most az ingatlanpiac? Mi az elmúlt 1.5 évben 2 lakást adtunk el, de nem volt könnyű. Most meg a telket áruljuk (nem azt amit most vettünk), de azt sem könnyű eladni itt. Bár általában úgy van, hogy ha nem sürgős akkor hamarabb megveszik :lol: .
Lucus szerintem is megoldja majd a bilizést a nyáron! Ilyenkor könnyebb is.

Kriszta! Gondolom van most elég dolgod a korház előtt! Balázsnak mondtátok, hogy be kell feküdnöd? Hogy fogadta?

Icus! Hogy vagy? Azért rólad is szeretnénk többször hallani így a "célegyenesben" :lol: !

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!
Pihenésképp azért még elolvasgattam, mit írtatok. Annyit rohangáltam, mint egy őrült, dékután meg neki estem a lakást kivikszolni, mert utálosk koszos lakásba hazajönni. (A kisebbik fiam még mondta is, hogy anya nyaralás előtt nem kéne így kidögleszteni magad! Olyan kis figyelmes, ja és segített is!!)
Kriszta! Azt nem tudom, hogy mikor van az a műsor, mert nem figyelem különösebben, csak hogy mostanában többet itthon vagyok háttér zajként mindig be van kapcsolva a tv és sokszor rátalálok, mert nem csak ez, hanem sok érdekes gyerekekkel foglalkozó műsoruk van. Úgyhogy ha egy ideig azon a csatornán vagy egyszer csak észre veszed, érdemes.
Képzeljétel ek, sikerült megnéznem a képeket, nagyjából sikerült is mindenkit beazonosítani, csak Icust nem láttam, gondolom, aki a hintaágyban ül, sötétkék polóban (nagy pocakkal) ő Kriszta. Meg a kisfiúkról is kevés fotó van.(pedig engem a fiúk is nagyon érdekelnek)A házigazda nagyon szimpatikus volt nekem is meg a férjemnek is, mert persze itt kiváncsiskodott körülöttem.(Küllemre nagyon hasonlít a férjemre, meg nálunk is mindig ő süti a húst.
Icus nagyon eltűnt mostanában!
Ancsi!
Nekünk virágboltunk volt, ahhoz nem kellett semmilyen vizsga. Én elvégeztema virágkötő OKJ-s vizsgát, de nem volt ez feltétel.De ahogy elnézem vannak itt nálam jártasabbak is ebben a témában.
Melcsi! KAPASZKODNI? KAPASZKODNI!
Üdv:Fanny
fanny01

Kedves Fanny!
Kár hogy nem voltatok ott, látod, az urad is megtalálhatta volna a saját társaságát!
Bizony Icus, nagyon eltüntél!
Mandula, majdnem Miattad is aggódni kezdtem, nagyon zavaros ez a vizi fertőzés! Még jó hogy már javul a kisfiad!
Kedves Paga!
Szomoru hirekkel jöttél! Ilyen polipról már hallottam én is, nekem pl. végbélben volt, szörnyü vérzést csinált és még azt akarták elhitetni velem, hogy megjött.Pedig (bocs a vulgáris részletekért) a fenekem vérzett! Szuóval jobb ha kiveszik, csunya vérzést tud csinálni. A progiszint sem tul rózsás :( . De remélem gyógyszerekkel feltornázzák majd. És ha mindezen tulvagy, megjön a babaáldás is! :D
Igen Lányok, remélem hogy kapaszkodnak, és már csak 6 nap és kiderül. Kezdek félni 1 kicsit, régebben nem voltak kétségeim, de most hogy közeledik a tesztelés, mégis félek. Igaz, megvágták mindkettő membránját, remélem az segit, aztán a végén tényleg ikreim lesznek, meg még Bébi és Máté! Mehetünk a segélyért! :lol:

melcsi1967

Helló Lányok!

Nagyon vacak napunk van, szegény Lucus ma 12 éves, de nem igazán boldog szegénykémnek a szülinapja, mert este lelépett a lány vadászgörénye, és az egyik szomszéd agyoncsapta :cry: :cry: :cry: - valami vadállatnak nézhette :cry: , pedig éppen azért ment oda hozzá, mert olyan barátságos - volt :cry: :cry:

Ma tartottuk a suliban a gyereknapot, sütöttünk-főztünk, meg játszottunk a kölykökkel - az én vacak hangulatomat leszámítva jól sikerült az egész napunk. Biciklivel mentem a suliba, hát, még mindig érzem a hátsóm, fáj a térdem, de egyébként nagyon büszke vagyok magamra, mert István végigment ugyanazon az úton kocsival, és eszerint közel 24 km-t tekertünk 8) :lol:

Paga!

Nekem volt polipom! Meglehetősen régen ugyan, '92-ben. Tesót akartunk Dorkának, nem jött meg, azt hittük, sikerült. Aztán egy este irtózatosan elkezdtem vérezni - irány a kórház. Megállapították, hogy nem voltam terhes, de csináltak egy eü-küretet. A szövettan derítette ki, hogy polipom volt (UH-n nem látták). Akkor azt mondták, ez előjele lehet a súlyosabb problémáknak. Ezért valóban nem árt minél hamarabb rendbe szedni a dolgot, jól teszed, ha nem vársz vele!

Tesztelés - nálam nem volt rá szükség most sem, pedig nagyon igyekeztünk :cry: :cry: :cry:

Ancsi!

Nekem mindhárom lányom 2,5 éves kora körül lett szobatiszta, de soha, egyszer sem használtunk bilit! Számukra természetes, nekem pedig egyszerűbb volt rögtön wc-t használni, persze a nekik való rátéttel.
A nyáron egyébként állítólag tényleg könnyebb a szobatisztaságra nevelés, bár nekünk mindháromszor a november jött be :)
Akkor szól, ha a pelusba bepisil? Az már nagyon jó, mert zavarja, és tudja, hogy mit csinál. Innen már csak egy lépés, és igazad van, nem szabad eröltetni!
Tudja-e, hogy pl. a testvérei sem használnak pelenekát? Nálunk ez ösztönzőleg hatott, mert természetes módon a nővéreire akart/akar hasonlítani. :)
A nagyokkal hogy volt?

Melcsi!

Olyan jó, hogy azért tudsz jönni! :) :D
Ilyenkor még nem érzel semmit? Pörinél voltak jelek? Várom a keddet!
A Sziget nálunk is téma, talán idén már én is belemegyek... :wink:

Mandula!

Legyetek már túl ezen az egész víz-mizérián!!! :x Vigyázz nagyon magadra, fiadnak jobbulást!
Rajtad látszik már valami? :wink:

Képzeljétek, István átment a szomszédhoz, hogy miért is csapta agyon Lucus görényét, hiszen védett állat, nem tehette volna meg. Szegény bácsi hebegett-habogott, hogy szívinfarktus és agyérgörcs, meg megijedt (amit el is hiszek), és megígérte, hogy hétfőn áthoz 20 ezer Ft-ot.
Na, most mit csináljunk? A nyugdíjából fizesse ki? Azt hiszem, ezt nem venné be a gyomrom, meg különben is, Luca fájdalma nem váltható meg pénzzel, és nekem leginkább az ő fájdalma fáj.
Nem tudom, érthető-e a dilemmám, érthetően írtam-e le...
Mit csinálnátok?

Sziasztok!

R.Kriszta
Vendég

Sziasztok!

Kriszta!
Én is így tudom, mint Melcsi, mármint a vállalkozással kapcsolatos dolgokat. Neked Nem kell suliba menni! :D

Paga!
Együtt érzek Veled, nekem még mindíg tart a kálváriám sajnos, épp ma kaptam a köv. beutalót uh-ra, hormon vizsgálatra, és most már a véralavadási mechanizmusomat is fogják nézni, hátha attól vérzek ennyire. Nekem sem polipom, sem miómám, sem cisztám nincsen.
Talán előbb hoz gyógyulást Számodra, ha már most látnak vmi. tényleges problémát, nálam csak találgatnak. Jól tetted, hogy belevágsz és nem vársz! Drukkolok Neked! :)

Mandula!
A lakáseladás bíztatóan alakul, úgy tűnik, hamar túl leszünk rajta, és kedvezően! :)

Rabkri!
A nagyokkal már szinte nem is emlékszem hogyan volt, egyszerűen túl voltunk rajta, semmi macerára nem emlékszem. Tényleg az jó ötlet a tesókra hivatkozni, hogy ők sem mennek pelusban randira :lol: !
Az állatkát nagyon sajnálom, a szomszédunkban is van egy és tényleg kedves. A kislányodat is nagyon sajnálom, ezen túl kell lennie....
A férjem is kérdeztem, mit is kéne tenni a szomszéd bácsival kapcs.,erre Ő, csak mert mindig humorizál, megjegyezte, hogy a 20 az tényleg sok, állapodjatok meg 10-ben...na de ez csak vicc volt, én sem tudom igazán.

Melcsi!
Továbbra is csak kapaszkodjatok szépen egymásba, más dolgod most úgy sem lehet :!: :!: :!:

Fanny!
Én is nyaralás előtt szoktam takarítani!

:lol:

Mindenkinek jó éjszakát kívánok!

Ancsi
ancsi65

Sziasztok!

Mandula, Fanny, Melcsi!
Kedves töletek hogy hiányoltatok :D

Köszönöm jól vagyok, nincs különösebb hírem a babáról. Most pár napja kicsit kezd dagadni a kezem lábom, a zokni gumírozásánál feltűnő. De úgy tudom a terhesség vége felé ez megszokott dolog. Az utolsó cukorkontrollom reggeli után 1 órával 3,8 ( !), szóval azt mondta a doki néha bűnözhetek, csak ne egyem nagykanállal a cukrot. Most már nem kell terhességi diabetestől tartani. Már egész jól megszoktam a diétát, ez legalább segít abban is hogy rendszeresen egyek, ami régen nem volt igazán jellemző rám.
Viszont két napja esténként feltűnően magas a vérnyomásom (135/ 85 ) pedig ezelőtt mindig alacsony volt. A toxémia egyik jele a 140/90-es vérnyomás ... Hát azt nagyon nagyon meg akarom úszni!!! :?

Fanny!
Ha nagyon keresel engem is magtalálsz egy képen, a weboldalon az utolsó előtti sorban, balról a másodikon.
Jó lehet az a műsor amiről írtál, majd én is megnézem, nagyon bírom az ilyeneket.
Jó nyaralást!

Paga!
Biztos megvisel ez a nőgyógyászati probléma, de nézd a jót benne. Pl. még mindig jobb hogy terhesség előtt kiderült, mintha akkor okozna gondokat. Most ezen túlleszel aztán zöld út a babához :) A progeszteront kúppal vagy injekcióval pótolják, legalább tudja a doki hogy erre figyelni kell, nem okoz váratlan meglepetést.

Rabkri!
Szegény Lucus, biztos megsiratta a vadászgörényét...
:(
Én sem fizettetném ki a bácsival, de azért valami kedves kárpótlást kitalálhatna Lucusnak.

Biciklizés: életem első biciklistáborában ( 4 éve) első nap 70 km-t bicajoztunk, javarészt a Körösök gátjain, másnap 80-at... estére jártányi erőm sem volt, harmadnap már a nyeregbe ülve is csillagokat láttam...aztán valahogy megszoktam. A tábor után kitaláltuk a férjemmel hogy bicajozzunk el Csepelről a Gödöllői kastélyba. A számláló 92 km-t mutatott oda vissza. Nem is a távolság volt a fárasztó, de a kerepesi emelkedőt nem kívánom vissza.

Melcsi!
Jó hogy írsz
Biztos ügyesen kapaszkodnak, bíztasd őket tovább :D . Nálatok nincs 10 nap múlva HCG mérés vérvételből?

Ancsi!
Sok türelmet a lakáseladáshoz.
A Klub rádióban éppen tegnap volt egy ingatlanos műsor, ahová be lehetett telefonálni, elmondani az adatokat a lakásról és a szakértő megmondta a piaci értékét.

Mandula
Vigyázz a vízzel, akár tovább is mint ajánlják. Mikor mész dokihoz?

Kriszta
Nem irigyellek a kórház miatt, de ha muszáj... kitartás!

Kisgyerekes anyukák!
Hogyan sterilizáltok? A mikrós sterilizátos mivel jobb mintha kifőzöm vagy egy sima műanyag ( mikróálló) edényben beteszem a mikróba a cuccokat?

Icus
szücsi_66

Sziasztok!

Egészségileg most azt gondolom, hogy nagyobb volt az ijedtségem, mint maga a baj! (remélem!) csak azzal a tudattal mentem oda, hogy ez egy rutin doki látogatás, ellenőrzés lesz, s zokon esett, hogy nem így sült el a dolog! Köszönöm mindenkinek a segítő szavakat, a tanácsokat! Remélem hamar túl leszek rajta!

Rabkri!

Teszt :cry: :cry: :cry: :cry:

Ügyi vagy, hogy ennyit tudtál biciklizni, azt hiszem én ettől izomtalanabb vagyok, hogy ezt bírtam volna!

Lucusnak boldog szülinapot kívánok! Bár ez a nap elég balul sikeredett, biztosan nincs túl jól, és meg is értem. Én is minden állatomat megsírattam, és a fiam is nagyon szenvedte kedvencei elvesztését.

Én nem fogadnám el a szomszédtól a pénzt, még akkor sem, ha nem túl rendes a szomszéd, ha meg az, akkor pláne. Ez nem enyhítené a lányod fájdalmát az biztos. Én most példaként az albérlőinket tudnám felhozni, akik ugye mostanában mentek el, s húszezer forint tartozásukkal léptek le, kicsit össze is vitatkoztam velük utolsó nap (na jó, nem kicsit) ezen, de nem fizették ki, s annak ellenére, hogy el tudnánk őket érni, s talán a pénzt is meg tudnánk kapni (a férjem jó ismerőse a srác főnökének), nem teszünk egy lépést sem ennek érdekében, mert nem vagyok hajlandó még egyszer felidegesíteni magam ezen. Ha valami csoda folytán mégis megadnák ezt a pénzt, azt úgy ahogy van jótékony célra utalnám át. Nem tudom megmagyarázni, hogy miért, meg biztosan hülyeség is, mert lenne mire költeni azt a pénzt, de attól a pénztől már nem változna meg a véleményem az exalbijainkról, nem érezném magam jobban tőle, s akkor az úgymond már talált pénz lenne, ami máson esetleg segíthet. Bocsi kusza voltam! Csak úgy érzésre, amit gondoltam írtam le!

Tényleg a Szigeten lesz Tankcsapda koncert? A fiamat a tavasziról lebeszéltük, de azt igértük neki, hogy a Szigeten ha lesz, akkor lehet róla szó. Persze, habár nem az én világom, de a kora miatt kizárlólag csak velünk, vagy más ismerős felnőttel.

Fanny!

Köszönöm a házigazda dicséretet, szerintem is szimpatikus, szeretem nagyon!

Szerintem a hintaágyban, kék felsőben a Regi volt. Icus csak egy képen látszik (hátulról az 5.) csíkos felsőben. De tényleg mi van Icussal?
A nagyfiúkról sincs egyáltalán kép, kivéve Zsenge Daniját. De az Ádám (Regina), Bence (Fermel), Barna (enyém) focicsapat, nem nagyon mutatkozott a felnőttek társaságában, ez is lehet az oka annak, hogy képeken nem szerepelnek, de azt hiszem ettől függetlenül nagyon jól érezték magukat.

Ancsi!

Örülök, hogy jól alakul a lakás eladásotok, habár nem vagyok érintett, de én is azt hallottam, hogy főként a használt lakásokat nagyon nehéz eladni.

Fanny, Ancsi!

Igazatok van. Tényleg szupcsi lehet tiszta lakásba hazaérni, de nekem erre nem szokott energiám lenni, hogy megtegyem, és kitakarítsak mielőtt nyaralni megyek. De egyszer az anyósom meglepett vele. Elkérte a lakáskulcsunkat a férjemtől, titokban, és mire hazaértünk a nyaralásból csili-vili volt a lakás. Nagyon jó volt!

Pá, pá!

Gabi
paga

Sziasztok!
Az utóbbi napokban én is csak olvastalak titeket, nem volt időm írni.
Péter fiam jövő héten fog szóbelizni. Egyáltalán nem látom tanulni. Néha elmegy konzultációra és éppen ma mondta, hogy tulajdonképpen most már el kellene kezdeni tanulni.
Hát én nem erre emlékszem az érettségire való felkészülésemmel kapcsolatban!!
Az írásbelik közepesre sikerültek, csak a matematika lett négyes. A matematikán kívül minden érettségi tárgyból van szóbeli is, így azok a jegyek még nem véglegesek.
A magyartanárnője mesélte, hogy amikor elkezdte javítani Péter dolgozatát, nagyon elcsodálkozott, hogy a végén még ötöst adhat neki. A tanárnő szavaival élve, fergetegesen, briliáns érvelésekkel kezdődött a dolgozat. Ez tartott 1,5-2 oldalon keresztül(addig még helyesírási hibája sem volt), utána lecsengett. Még jó hogy nem mondat közepén, de egyszer csak abbahagyta és fél órával előbb beadta a dolgozatot. Még így is 56%-os lett.(60%-tól négyes) Történelemből 90 pontból 52 pontot ért el. Az első 45 pontból 41,5-et szerzett, a második részből mindössze 10,5-et. Ez jellemző a gyerekemre! Úgy gondolta, hogy nem strapálja agyon magát. Roppant bosszantó, hogy ha lenne benne egy kis törekvés, akkor egész remek eredményeket érhetne el!
Bencénél jobb a helyzet. Itthon ő se nagyon tanul, de az iskolában nagyon ott van. Egész jó bizonyítványa lesz. Több tárgyból is ötöst kap, de nagy bánatomra matematikából csak négyest. Nem volt hajlandó arra, hogy gyakoroljunk. Megbeszéltük, hogy jövőre időnként leülünk együtt matekozni. Irodalomból viszont kiválóan teljesített. Írtak egy egész éves, nagy dolgozatot és egyedül neki hibátlan lett. Pedig ebből a tárgyból sem tanultunk együtt. Úgy tűnik, hogy inkább humán beállítottságú a gyerek.
Benjámin elindult!! Nagyon élvezi és nagyokat kacag, hogy ő milyen ügyes. Persze még sokszor lehuppan a fenekére. Már elmúlt 16 hónapos, úgyhogy a járást nem nagyon siette el. Viszont egyre több szót mond, mindennap bővül a szókincse. Elkezdtem neki mesekönyvből mesélni. (Eddig fejből mondtam neki verseket, mondókákat, illetve a könyveket csak nézegettük.) Már ott tartunk, hogy ő kéri, hogy meséljek neki. Tökéletesen ki tudja fejezni, hogy mit akar. Ma például mese közben fel kellett állnom (megszólalt a telefon), de Benji kérte, hogy folytassam a mesélést. Ezen a téren azt hiszem a kora előtt jár.
Nálunk is elkezdődött a hiszti. Kb. 1,5 hete csinálja, ha nem tetszik neki valami. Már az is előfordult, hogy lefekvésnél hisztizett, pedig eddig ezzel soha nem volt problémánk. Nekem ez most nagyon furcsa, mert mint többen is láttátok, egyébként egy nagyon nyugis, türelmes kisfiú.

Paga!
Polipom nekem is volt. Éppen Benjámint kezdtük tervezni, amikor egy nőgyógyászati vizsgálaton kiderült, hogy ilyen gond van. Semmilyen tünetem nem volt. Végeztek egy egészségügyi küretet, de még éjszakára sem kellett bent maradni a kórházban.
Én akkor nagyon el voltam keseredve, hogy akkor így már biztos nem lesz harmadik gyerekem, de szerencsére nem így lett. Ha jól emlékszem, már két ciklussal később lehetett próbálkozni.

Icus!
Péternél még kifőztem a dolgokat. Bencénél sterilizáló folyadékot használtam. Benjinél pedig mikros sterilizálót. Nekem ez utóbbi jött be leginkább. Hozzáteszem, hogy nekem nem sokat kellett sterilizálnom, mert a gyerekeim szoptak.

Melcsi!
Drukkolunk!

Fanny!
Jó nyaralást, érezzétek magatokat nagyon jól.

Mandula!
Vigyázz nagyon magatokra, a fiadnak jobbulást kívánok!

Rabkri!
A szomorú események mellett is lányodnak nagyon boldog születésnapot kívánok!

Jó éjszakát mindenkinek!
Melinda
fermel

Icus!

Örülök, hogy nincs Veletek semmi komoly probléma! :)
Én "hideg" fertőtlenítést alkalmaztam. A folyadék neve: STERILSISTEM. Nekem bevált, mert így a hőtől nem deformálódott semmi, cumik, fejőalkatrészek, játékok stb. 2% os oldatot kell csinálni egy tálban, és benne áztatni 30 percig a tárgyakat. Jó, mert 24 órán keresztül megőrzi az így elkészített folyadék a bakt. ölő hatását, ha valami "olyan" lett, hát csak beledobtam. A Brendon babaáruházban vettük, és több hónapig elég volt. Annyi ideig nem is kell sterilizálni...( a kiemelés után, tiszta folyóvízzel kell leöblíteni, és lecsöpögtetve szárítani)

A lábdagadás sajnos előfordul, és jellemző, hogy társul hozzá egy kissé emelkedett vérnyomás, erre tényleg vigyázni kellene, de én sem tudom pontosan mit is kéne tenni, én csak Lucus idején tapasztaltam ilyesmit, "fiatalon" a nagyokkal nem. Jó, ha pihenés közben felpolcolod a lábaidat, kőrözz sokat, mozgasd át a lábfejeket. Sétálgass, igyál rendszeresen, főleg a nagy melegben. Ha ehetsz krumplit, hajába főttet, arról azt olvastam, enyhe vízhajtó hatású, és az eper is. De ezeket Te is biztosan tudod, csak most ezek jutottak hirtelen eszembe.
Pihenj sokat, nagyon fontos!

Melinda!
Biztosan nehéz időszak ez a szülőknek, amikor csak kívülröl szemlélhetik felnőtté váló gyerekeik teljesítményét, értékelését, és csak a jó háttér biztosításával segíthetnek! De Nekik is nehéz ám! Drukkolok, nagyon ügyes gyerkőceid vannak! :)

Üdv: Ancsi
ancsi65

Sziasztok!
Beírtam egy hosszú üzenetet és eltűnt.
Tömörítve: rosszul alszik a férjem - fáj a derekam - hajnal óta fennt vagyunk- bekapcsoltam a tv-t - pozitív megjegyzést tettem Liptai Caluidiára, milyen jól nézki, sőt napról-napra jobban néz ki -
irigykedtem az okos gyerekekre, és a biciglisekre.
De a szomszéd bácsis dolgot nem bírom szó nélkül megállni.Érdekes mennyire másként gondolkodunk dolgokról.
Szóval ne keverjük össze a gyerek lelki fájdalmát, a szülők anyagi kárával. Gondoljatok csak bele, ha a ház előtt parkol a család egyetlen imádott autója (értéktől függetlenül), a bácsi az erkélyén locsolgatja a virágait, igen ám, de rosszul rögzítette a balkonládát és ráesik az autóra. Akkor is ilyen elnézőek lennétek? Nem hiszem.
A Paga által említett albérlős dolog kapcsán meg egyszerűen kinyílik a bicska a zsebemben, semmi nem tud jobban kihozni a sodromból, mint amikor hülyének akarnak nézni.(ezt is elregéltem, hogy próbálják a - természetesen férfi - vállalkozók hülyének nézni a női gazdasági igazgatókat) Szóval én ennél már sokkal harcedzettebb vagyok, mint ahogy Ti reagáltatok a dolgokra. A szomszéd bácsinál esetleg annyit el tudok képzelni, hogy a békesség kedvéért nem diliznék, de az albérlőt azt nem hagynám. Az tuti, sőt.
Na mielőtt ez is eltűnik, elküldöm. Meg megjött a fiam barátnője, bemelírozza a hajam, mert a fodrász múlt héten megcsinálta, de alig van benne szőke.(ettől is majdnem hülyét kaptam mostmár csíkonként kell fizetni a melírért és vágással együtt 7.300 Ft-ot fizettem és mégcsak nem is lettem szőke. Na ővele is csak azért voltam visszafogott, mert vágni viszont nagyon jól tud.)Szóval azért ésszel élek én is...
Sziasztok Fanny
fanny01

Fanny!

Biztosan igazad van. De ahogy én megismretem a volt albérlőimet, ez nálunk az jelentené, hogy többször a nyakukra kellene járnunk. Az értelmi szintjüket ismerve parttalan viták, jó kis kiborulások után talán érnénk el eredményt. De ehhez le kellene aljasodnom az ő szintjükre, és ordenálé módon összeveszni velük, mert értelmesen ezt velük megbeszélni nem lehet, ezt érzem! És mindennek a családom látná kárát, mert minden ilyen eset után rendesen kiborulok, ideges vagyok. A srác cégének tulajdonosa egyébként a férjemnek jó ismerőse, tehát az még egy megoldás lenne, hogy vele megbeszélve a pénzt ő, odaadná, és a fiú fizetéskor ennyivel kevesebbet kapna. De ez a kettőnk ügye, nem kavarnék bele mást. EZ megint az én nézetemben az ő szintjükre lealacsonyodást jelenti, azt, hogy erővel elveszem tőle, mert ők is ezt csinálták. Elment a teherautó a bútorukkal, kipakolták a személyes dolgaikat, a család már a kocsiban, amikor visszajöttek elszámolni, és akkor közölték a "jó" hírt, amikor már nem tudom azt mondani, hogy jó, akkor hagyd itt a tartozás fejében a tv-det, vagy valami mást. És ehhez még hozzátartozik, hogy mivel a srácot régről ismerjük, a főnökén keresztül, mi bizalommal voltunk feléjük, az elején, habár kértünk, de nem volt pénzük, ezért nem kaptunk kauciót, kértük volna, hogy előre fizessenek legalább a hónap elején, de ezt sem tudták, pár nappal előbb jöttek, költöztek be mint elseje, de azt a pár napot nem kértük, hogy fizessék ki, használták a kábel tv-t, de nem kértük, hogy ennek a költségeibe szálljanak be, stb. most hirtelen ezek jutottak eszembe, de ez elég egyoldalú volt, voltak nagyon durva dolgok velük, amikkel most nem is fárasztanálak titeket. Most azt gondolom, hogy jó, hogy csak ennyi lett a kárunk! Jó, hogy elmentek, mert már nagyon idegesítettek! És ez tanulópénz volt, mint kezdő albérlet kiadóknak! Most már a legközelebb okosabbak leszünk, mert levontuk a tanulságokat! Most egyenlőre a szomszédék jönnek ide lakni a lakásfelújításuk idejére, ami kb. fél év, de utána már nagyon kemények, és hajthatatlanok leszünk.

Szép napot nektek! Masírozok dolgozni!

Gabi
paga

Sziasztok!
Még mindig olvasgatlak titeket, csak már egyre kevesebb időm van írni, most hétvégén meg abszolút nem lesz időm. Tegnap megvettem a pelusokat meg egy hatalmas rózsaszín babatörölközőt :)
Voltam a védőnőnél és rengeteg fehérjét talált a vizeletemben, ami lehet gyulladás is de fertőzés is :( Hétfőn megyek a dokihoz, már beszéltem vele, remélem nem lesz gond.

Melcsi! Azért mert csöndben vagyok még drukkolok ám a kisfickóknak.

Rabkri!
Nekem minden évben az első bicajozás úgy feltöri a hátsóm, hogy ülni alig tudok. Sajnos már 4 éve nem tudtam bringázni, mert vagy terhes voltam vagy Balázs volt kicsi, de jövőre talán eiktatom. Szegény bicigli már a fenekemre sem emlékszik olyan régóta árválkodik.

Paga!
Jó ha minél hamarabb túl vagy rajta, tényleg nem érdemes halogatni műtétet.
A házi gazdának én is nagyon örültem, mert többen ígértek férjeket, én meg mondtam, hogy ne izguljon nem egyedül lesz :) Bár Ő lányokkal is jól el van, azért örült, hogy volt egy pasi is és neki is nagyon szimpatikus volt a férjed.

Fanny!
Azért képeket küldj a nyaralásról, hogy egy kicsit irigykedhessünk. :
Azt hiszem a tv műsort akkor halasztom, mert már csak 1 hetet vagyok itthon, a kórházban meg csak 3 csatornát tudok befogni.
Képek: utolsó sor első képen csikos pólóban ott van Icus is :) Neki sem sikerült elmenekülni a lencse elől :)

Mandula!
Kezdetektől fogva mondjuk Balázsnak, hogy ha itt az idelye anya befekszik a kórházba és a doktorbácsi segít Blankának kijönni a pocakból, azután együtt hazamegyünk hozzá. Már nagyon várja. Mondtam neki, hogy akkor Ő is itthon lesz velünk, hogy együtt legyünk, nagyon örül. Remélem a hisztik és verekedés is enyhülni fog, mert ennél rosszabb már nem lehet. Blanka már csak javíthat a jelenlegi helyzeten.

Icus!
Én Balázsnál vizet forraltam és teksztilpelusba kötözve kifőztem. Elég macerás. Most inkább veszek egy mikrós sterilizálót. Abba vizet kell tölteni és a gőz sterilizál. Én nem kísérleteznék más mikrózható edénnyel, mert nem tudod ellenőrizni, hogy a bacik valóban köddé váltak e. A neomagnolos tabletta még kényelmes, de nagyon drága, akkor már inkább a mikrózható sterilizáló, vagy esetleg elektromos, de az meg drágább és nem tud többet, max jobban tudod hordozni és nem szükséges mikró hozzá, ha esetleg utaztok, de szerintem ma már mikró is van mindenhol.

Kép

KépKép
nyanya67

Képek: utólagos engedelmetekkel kb 4 képet töröltem. Egyiken csak egy gyerekfej volt felülről, a többi 3 Pöri ezer egyforma képeből a legkevésbé jó 3, bár nehéz volt kiválasztani, mert mind nagyon jó és édes :) Remélem nem baj.

Kép

KépKép
nyanya67

Rabkri!
Azt hiszem én sem fogadnék el pénzt, ráadásul ha tényleg nem rosszindulatból csapta anyon szegény kis állatkát, akkor kár e miatt haragot tartani. Én is meglepődnék, ha egy vadászgörény szaladgálna a kertemben, de annyira nem tudnék soha megijedni, hogy agyoncsapjak egy kis állatot, akkor már inkább szaladok. A mai nyugdíjasoknak meg eszébe sem jut, hogy esetleg egy kis háziállat, mert ez csak a mai kor divatja, hogy mindenféle állatokat tartunk. Régen meglepődtem azon is, ha egy vadászsas ült a buszon a gazdija vállán (vagy kezén) és nagyon megbámultam, mert tetszett, ma már ez is természetes :) Amúgy jóban vagytok a bácsival? Tudta, hogy van görényetek? Pont múlt héten néztünk a DunaPlazaban egy kis görényt, olyan édes volt, mondtam is a férjemnek, hogy szívesen tartanék egyet, csak félek a pukiktól. Vagy ez csak támadáskor csinálják. Ha pl megijednek akkor nem?

Lucát nagyon sjnálom, biztos megviselte. Én egy papagájt vesztettem el 10 év után és egy kutyust 15 év után. Mindkettő az öreg kora miatt hunyt el és nagyon megviselt, de az hogy anyonyütik még nehezebb feldolgozni. Vagy Ő ezt nem tudja?
Most újra végiggondolva, akkor fogadnám el a pénzt, ha biztos lennék benne, hogy tudta kié volt az állatka és szándékosan ölte meg.

Melinda!
Nem irigyellek az érettségi gondok miatt. Azt hiszem sose ér véget az aggódásunk, valami mindig lesz.

Fanny!
Azért más ha a ház előtt áll a kocsi, meg más ha behajt a bácsi kertjébe. Itt szegény kis állatka behatolt a magánterületre. Ez persze nem ok, hogy anyonüsse, de mi van, ha tényleg megijedt és félelmében tette. Persze ha védett állatról van szó, akkor a jog Rabkri mellett van, de sokszor az a jogszabály nem az igazság felé hajlik. Pl ha betörnek a házamba és rámtámadnak, miért ne lőhetném le a támadót. Pedig nem tehetem. Lehet durva példa volt. Viszont Paga helyében én mennék a pénzem után. Már csak azért is, mert most a bérlők röhögnek a markukba és örülnek a könnyen jött huszasnak. Tuti behajtanám, sőt a főnökénél is lejáratnám, ha már jó ismerősöm. Mondjuk én bosszúálló vagyok nem érdemes velem kekeckedni :)

Paga!
Csak most olvastam a bérlős hozzászólásod. Abban igazad van, hogy tényleg kettőtök dolga, de azért lejáratni a főnöke előtt még nyugodtan lehet, ezzel akár nagyobb kárt okozva neki, mint ő nektek. Az se mindegy, hogy mennyire hivatalos volt a bérbeadás, mert ezzel is árthat, bár azt előbb bizonyítani kell.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Olyan sokat írtatok tegnaptól, hogy alig bírtam visszaolvasni :) !

Melcsi! Már visszafelé számolunk!!! Örülnél ha ikrek lennének? Lassan megoldódik ez a vízügy is nálunk. Most azt mondták, hogy még 1-2 napig forralni kell, de én azért nem hiszek nekik, még a héten csak ásványvíz.

Rabkri! Nagyon sajnálom Luca állatkáját, tényleg szörnyű lehet neki! Azért boldog szülit kívánok Neki, és egy kis vígasz: Kép
Nem tudom én mit csinálnék, pénzt nemhiszem, hogy elfogadnék. Nem vígasztalná Lucát ha a szomszéd bácsi inkább venne neki egy másik vadászgörényt? De jó neked, hogy bicajozol :)! Én tegnap határoztam el, hogy délutánonként is fogok sétálni mert nagyon keveset mozgok. Este kb. 1 óra séta, és ennyi :( ! Remélem nemsokára + lesz a teszted :lol: ! Sajna rajtam látszi már "valami", leginkább a "babaháj" :( ! Hát eddig 3 kilót híztam, ez azért elég soknak tűnik :oops: !

Ancsi! Nagyon örülök, hogy ilyen hamar megy a lakáseladás! Majd írj, mit mondott az orvos, mi volt az UH-n?

Icus! De jó, hogy a cukrod rendeződik :) ! Remélem a vérnyomásoddal nem lesz baj!

Paga! Hát igen, pont erre kérik a főbérlők a kauciót! Mi nem is tudtunk volna úgy kivenni lakást, hogy nem fizetünk legalább 2 havit. Szerintem így van jól!
Mikor kell menned orvoshoz megint? Vagy már azt is tudod, hogy mikor műtenek?

Melinda! Nagyon ügyes Benjámin :lol: ! Kitti nekem is 16 hónaposan indult el! A hisztit meg biztos kinövi! (nekem könnyű, Kitti már rég kinőtte :) ) Remélem Péternek azért jól sikerül majd a szóbeli és javíthat az eredményén. Sajnos nekem Alex olyan, hogy tul.kép semmit nem tanul és így is jó tanuló. És nagyon bosszant, hogy ha tanulna akkor kitűnő lehetne :( !

Kriszta! Az nagyon jó, hogy ennyire várja Balázs a kistesót, hátha a kedvéért felhagy a hisztivel is!

Fanny! Én is írigyellek, hogy nyaralás előtt van erőd kitakarítani!

Képzeljétek ma voltunk az OTP-be átutalták a hitelt is a tulajnak, így már ki van fizetve az egész. Mondjuk ez az egész hitel ügy kb. 250 ezer Ft.-ba került. Bosszúsak is vagyunk, mert nem számítottunk ennyire, és így teljesen kiürült a kassza :( !
Július 15-ig kell kiköltöznie, nekünk meg minél hamarabb be kéne, mert az albit meg a hitelt egyszerre fizetni nem bírjuk! De azért nagyon boldog vagyok, hogy tul. kép. már a miénk a ház :lol: !
Ja, az most jutott eszembe, hogy valszeg ha átköltözünk egy darabig nem lesz net :( ! De azért majd jövök!

Na mára azt hiszem elég is belőlem :D !

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok Lányok!
Pont most megy az a gyerekes műsor a Club Tv-n, 15,20 van.
Mandula! Én még terhes sem vagyok mégis híztam 3 kg-t.
Kismamák, lakás eladók, ház vevők, érettségizők, kicsik és nagyok mindenki vigyázzon magára.
Sok képet fogunk csinálni és viszünk olyan gépet amin lehet kicsinyíteni, így remélem tudok majd felrakni.
Szép időt az itthon maradóknak!
Sziasztok Fanny
fanny01

Fanny!

Jó utazást, szép időt nektek! Pihend ki magad, és láss sok szépet!

Paga

Gabi
paga

Nyanyus!

AZért ha kórházba is mész, adj hírt magadról.

Miből gondolja a dokit, hogy júl. 11-ig meglesz a baba?

Mandula!

Igen már megvan a műtét ideje, és ez a jövő hét péntek lesz.

De jó, hogy már ilyen hamar költözni tudtok. Ez igazán gyorsan ment, mikor kezdtek bele a bővítésbe?
A net az nagyon fontos, ha már ott vagytok, gyorsan varázsoljátok azt is oda.

Melcsi!

Tablettát kell szednem, most nem tudom megmondani a nevét, de majd megnézem a recepten, mert még nem váltottam ki, csak miután kijöttem a kórházból, akkor kell a jövő hétvégén elkezdenem szedni.

A babák meg kapaszkojanak!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Melinda!

Nagyon ügyi Beni, hogy elkezdett menni, de olyan rendes kisgyerek, hogy nehéz róla elképzelni a hisztit. Bár Balázsról is ezt gondolom.

Laza a fiad nagyon, érettségi ügyben. Ha az én fiam lenne, akkor én is nagyon mérges lennék, hogy nem veszi komolyan a dolgokat, mikor más dolga sincs, csak tanulni (gondolom), de így kívülállóként azt mondom, hogy jó ha valaki tud ilyen laza lenni, könnyebben veszik az életben az ilyen emberek az akadályokat. Biztosan minden jól sikerül neki a jövő héten. Bencének gratula a jó bizihez! Megértelek, hogy elsősorban a matek négyes dühít.

Vigyázzon mindenki magára! Lányok, itt a nyár!!

Gabi
paga

Kép Kép

Végre itt a nyár!!!
fermel

Sziasztok Lányok!
Icus kedves!
Én olyan maradi vagyok, hogy majdnem a textilpelus mellett maradtam (a régiek talán még emlékeznek a dilemmámra). Na abból nem lett semmi, mert kiderült, hogy Máté pelusait a hugom gyerekei kinyuvasztották. De a kifőzésből nem engedek, én a mikrót nem is használom Pörinek, ezért a mikros sterilizátor se játszott nálunk. A tablettátó meg azért féltem, mert vegyszer, igy maradt a főzés. Persze olyan vizköves tőle minden, hogy időnként ecetezem. Én még hetente 1x kifőzöm a cuccost. Bár a lányom a takaróján már szinte sosincs, olyan mindig mint 1 kismalac, mert bejárja a lakást, 1 hét alatt megtanult kuszni, mint a rakéta olyan gyors. :D De a cumit azt kifőzöm.
Viszont a tüneteidet emlitsd meg dokinak, van későterhességben vmi baj ami ilyen tünetekkel járhat, nekem az utolsó 2 hónapban 2 hetente kellett menni laborba, de nem volt semmi bajom, csak megelőzésképpen csinálta a dokim. De a 135 azért még nem olyan magas. A cukrod viszont kifejezetten alacsony evés után, szerintem bünözzél kicsit.

Kedves Rabkri!
Sajnálom hogy Lucusnak ilyen rosszul sikerült a szülinapja, bár azért sok boldogságot kivánok Neki. Gondolom a bácsi ijedtében csapta agyon, bár én ijedtemben elszaladtam volna, vagy visitottam volna.
Azt hiszem kár lenne pénzt elfogadni, de talán magától eszébe jut majd a bácsinak, hogy kiengesztelje Lucát.
Irigyellek a bringa miatt. Az enyém 2 éve porosodik, pedig én rengeteget használtam. De Pörit nem merném szállitani rajta, igy várnom kell mig az összes tervezett gyerekem megszületik és megtanul egyedül bringázni.

Kedves Paga!
Hát jól hülyének néznek Benneteket! Én sem hagynám, bemártanám az ismerős előtt, csak hogy tudja ő is, kivel áll szemben.

Lányok, nagyon irigyellek Benneteket, mikor a gyerekek jó tanulmányi eredményéről irtok. Én sajnos nem tudok ilyesmivel dicsekedni, a nyáron programváltozás lesz. Máté pótvizsgázik irodalomból, és erre egyáltalán nem számitottunk :oops: :cry: Igy a Sziget kimarad az idén. Nagyon szomoru vagyok Miatta, sirtam is. Nagyon sajnálom Őt, mert ráadásul olyan nagyon nem szeret tanulni, és azt hiszem a tanár nem volt tul igazságos Vele. Ugyanis szin 2-re állt, de nem felelt még az idén bizonyos müfaji fogalmakból. Felkészült mára a kért cuccból, és a tanár másból kérdzte. És mivel azt nem tudta, megbuktatta. Emiatt ma nagyon sokat sirdogáltam, ráadásul Dezső nagyon ki van akadva, szidja a gyereket ezerrel (ez nekem olyan mintha kést forgatna a szivemben), és fogadkozik, hogy nem engedi sehová, itthon nyuvasztja egész nyáron, stb. Én ezzel nem értek egyet, attól hogy ez van, még kell Neki kikapcsolódás. Erre azt mondta az uram, hogy ő se volt nyaralni gyerekkorában, stb, szóval összeszólalkoztunk emiatt. Aztán valahogy dülőre jutottunk, kértem, hogy ne dörgölje percenként az orra alá, elég ha 1x elmondja Neki. Erre, mikor hazajött a gyerek, alig szólt hozzá. Máté feljön, és azt mondja: Akkor szeretheti Pörit jobban, mert én szégyent hoztam a nevére. Szegény azt hitte hogy nem is szereti az apja. Aztán mondtam Dezsőnek, hogy mondja meg Neki, hogy ettől még szereti. De az én férjem 1 fafej, ki nem mondana ilyet még a gyerekének sem! :evil: Beszélgettek, aztán elkezdett vmi olyat, hogy ugyanugy számithat rá Máté mint eddig, szóval ebből kell kiszürnie a fiamnak, hogy szereti még. Aztán megegyeztünk, hogy az evezőstáborba elmehet, és szombatonként bulizni is, egyébként meg nálunk lehetnek a gyerekek (van 1 rendes kocsmai csocsóasztalunk), és augusztusban tanulás.
Aztán mondta az uram, hogy ne sirjak, mert az árt a kapaszkodni akaró bébiknek. Hát hogyne sirnék, mikor az én imádott fiamat egyelik!!! Persze hogy hibás, ha 3-asra állt volna, akkor ezek után lezárják 2-esre. De nem igy volt sajnos.

Kedves Ancsi!
Örülök hogy jól alakul a lakáseladás!
Kedves Mandula!
A 13.hét az a 3.gyereknél már igenis nem bébiháj, hanem a pocak kidudorodása a benne lévő bébi okán! Dugd ki még jobban!
Nyanyuska kedves!
Amit Icusnak irtam erről a bajról, az pont Rád is vonatkozik, vigyázz addig is mig orvoshoz mész, és ha bármi gyanud van, inkább menjél soron kivül. De hát ebből már legfeljebb kicsit korábbi szülés lehet. De csak maradjon ott bent Blanka még 1 ideig, mert olyan jó dolga sose lesz mint odabent.
Kedves Druszám!
Téged különösen irigyellek, mert a dolgok állása szerint a Te fiad hamarosan érett ember lesz! :lol: Nem olyan fontos az eredmény, csak a papir, amit majd bemutat a munkahelyén, nem? Vagy vannak továbbtanulási elképzelései?

Még gyorsan leirom, hogy Pöri tegnap az apájával ment uszni, és a férjem szerint ez sokkal jobb hatással van a fejlődésére, mintha velem menne, mert én csak dajkálom a vizben, bezzeg Ő usztatja, és a gyerek végig is evickélte a medencét az Ő erős biztatására. :lol:
Remélem a jövő héten megengedi majd, hogy elmenjek Velük, majd én öltöztetem Pörit( mert ugyebár a beültetés sikerülni fog :wink: )
Hát remélem hogy tényleg sikerül. Mostmár ott a zabszem...
Icuskám, nekem el lehetne menni már hétfőn vérvételre, de babonából nem megyünk, Pörivel se voltam.

Na mire ezt végigolvassátok, felkel a Nap.

melcsi1967

Melcsi!

Teljes mértékben megértelek. Képzelheted, hogy nekem sem volt könnyű feldolgozni, amikor az egyébként értelmes gyerekem osztályt ismételt. Nálunk is voltak furcsa dolgok. Ugyanis két tantárgyból állt bukásra és teljesen meglepett bennünket, hogy egy harmadikból is megbuktatták. Nem hibáztatom a kolléganőt, mert szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy igazgatói nyomásra tette. Nagyon nem akarták már Pétert abban az iskolában látni. Így végül a pótvizsga lehetőségétől is megfosztották.
A fiad magyartanárát inkább nem minősítem. Mélységesen felháborít, amikor egy tanár- visszaélve a helyzetével- direkt kiszúr egy diákjával. Hogyan várhatjuk el a gyerekektől, hogy őszinték, egyenesek legyenek, ha a tanár is inkorrekt.
Szerintem helyesen teszitek, ha kompromisszumos megoldásra törekedtek. Nem sok értelme lenne, ha mindentől eltiltanátok Mátét. Mivel egy értelmes gyerek, elég , ha 1 bő hónapot tanul ( persze nem reggeltől estig), így biztosan sikerül a pótvizsga.
Most próbálj megnyugodni és gondolj a már remélhetőleg benned fejlődő pici életre (életekre?)!
Egyébként továbbtanulási tervünk kizárólag OKJ-s képzésre korlátozódik. Péternek továbbra is nagy szerelme a vasút. Most nagyon gondolkozik rajta, hogy a vasútforgalmat tanulna ötöd és hatod éven.

Továbbra is drukkolok neked, pihenj sokat!
Melinda
fermel

Melcsi!
Én abszolút át tudom érezni a fiad problémáját, mivel világ életemben utáltam tanulni és szakközépben engem is meghúztak töriből. Hát elég nagy trauma volt. Szerencsére a szüleim nem voltak túl szigorúak. Apu csak egy félévi matek 3-as ért szídott le, mert abból mindig 5-ös voltam, így most Fermelt is megértem. Ne izgulj a fiad miatt még megjöhet az esze tanulás terén :) Nekem is van egy felsőfokúm, pedig még osztályt is ismételtem a fránya töri miatt. Ez van, nem mindenkinek kell szeretni a tanulást. Mondjuk én kifogtam egy olyan osztályt, ahol hozzám hasonlók voltak és annak az osztálynak csak a 3/4-e érettségizett és egy csomóan buktak. Persze ez nem kifogás, mert csakis a lustaságomnak köszönhettem, mivel az eszem meg lett volna hozzá. Azóta sem kérdezte senki, hogy hány év alatt végeztem. Már rég elfelejtődött ez a kis baki. Még annyi, hogy nekem a szüleim sose hánytorgatták fel, nem szídtak le, nem bántak másként velem, sőt nagyon is együttérzőek voltak és mégis nagyon rosszul éreztem magam és feszült voltam egész nyáron. Életem legrosszabb nyara volt, a mai napig emlékszem. Apu is (aki a szigorúbb volt) csak annyit mondott, hogy magamnak tanulok, nem neki és milyen igaza volt. Most talán még több szeretetre és odafigyelésre van szüksége és érezze, hogy nem haragszotok, csak sajnáljátok és másnak nem okozott ezzel fájdalmat.

Kép

KépKép
nyanya67

Paga!
Nem tudom miért mondott júli 11.-ét. Hétfőn azért rákérdezek. A szülésznővel beszéltem erről is, mert félek, nehogy úgy megvizsgáljon, hogy beindul idő előtt. Azt mondta, hogy ha nem akar még jönni, akkor egy vizsgálattól nem fog, max görcsölök 1 órát aztán elmúlik. Hát pedig én sokszor hallom, hogy vizsgálat után beindul a szülés, mert úgy vizsgálnak.
Még azért alkudozom ezzel az 1 hét múlva befekvéssel, mert a férjem azon a héten tuti nem tud szabit kivenni. Legfeljebb akkor jó nekem, ha a gyereknek is biztosítanak ágyat :)

Kép

KépKép
nyanya67

Helló Lányok!

Hajnali 4 óta itt vagyok (Melcsikém, közben fel is kelt a Nap :) ), mert írom a gyerekeim szöveges értékelését, és folyamatosan Ti jártok az eszemben.
Én idén "buktatok" életemben először: szülői beleegyezéssel évet ismételtetek :cry:
Szegény gyerek rettenetes körülmények között él, soha nem akar hazamenni az iskolából. Pedig inkább átlagos, mint az alatti képességekkel rendelkezik, és tudom az eszemmel, hogy inkább a szülőt kellene "szülőségből" évismétlésre utalni, de most ez a gyerek érdeke, meg kell tennem. Pedig valahol az én kudarcom is, hogy ez történt - legalábbis így élem meg :oops:
Tavaly az egész iskolában nem volt bukás - még pótvizsgára sem -, idén azonban két osztály kivételével mindenhol lesz. Ennek azonban nevelési célzata is van: hátha ettől észhez térnek azok, akik egész évben hanyagolták az iskolát.
Persze ez valamiféle szerepzavar, hiszen az iskola oktatási intézmény és nem nevelő intézet...

Ami pedig jelen esetet illeti, KrisztaNyanyával teljes mértékben egyetértve úgy gondolom, elég büntetés Máténak az is, amin most átmegy :cry: (mert a jelek szerint érett rá), ti csak álljatok mellette, ha férjednek szavakkal nem megy, másképpen jelezze szeretetét!!!
Felkészülésre meg nem kell az egész nyarának rámennie, ha valóban tanult, akkor pedig csak fel kell majd elevenítenie.

Egyébként meg, már bocsánat, de normális az a pedagógus, aki az utolsó tanítási napon feleltet, és a minimális jóindulat nélkül, esélyt sem adva ront az osztályzaton? :roll: :x Ilyenkor nem tud érdekelni semmiféle közösségvállalás, és hasonló szép gondolat :x
Nálunk már egy hete megvolt az osztályozóértekezlet, ott be kell (legalábbis nálunk) jelenteni, ha valakit megbuktatunk. Ott mikor van/volt/lesz? Nagyon furcsa az eljárás :shock: , nem lehet, hogy csak ijesztgette?

Legyetek jók, este jövök, akkorra én is tudom a bizihíreket: :D vagy :cry: ?

Sziasztok!
R.Kriszta
Vendég

Sziasztok!

Jajj milyen sokat írtatok, alig bírlak követni Benneteket.
Mi amióta ilyen jó idő van,egész nap kint vagyunk az udvaron. Kyra élvezi a meleget, sokat pancsol a medencéjéban.

Kislányom nevében is köszönjük a dícséreteket.

Melcsi!
Remélem minden rendben lesz Veled, már nagyon várom a jó hírt.
Pöri babád nagyon ügyes, ha már kúszik. Marcell az ülésen kívül még nem csinál semmit. Mostanában már hasról sem fordul vissza.
Nagyon sajnálom Mátét az irodalom miatt. Én is fel vagyok háborodva a tanár viselkedésén. Dani sulijában az a jellemző hozzáállás, hogy ott segít a tanár a diákokon ahol tud. Ha kell külön is foglalkoztak a bukásra állókkal. Ha a gyerek igényelte a segítséget nem is lett bukás a vége. Én sem büntetném a fiadat túlságosan, épp elég neki az is, hogy pótvizsgáznia kell.

Nekem szerencsém van Danival,ő nagyon jó tanuló,bár idén nem ő lett az osztályelső :( amit nagyon sérelmezett, szidta is magát. Viszont nagyon szép könyvet kapott ,meg kémiából dícséretet,amire nagyon büszke.

Paga!
Olvastam,hogy műtéted lesz. Nagyon sajnálom,de legalább kiderült, hogy mi a probléma. Utána folytatódhat a babaprojekt. :)
Munkahelyeden javult a helyzet?

Icus!
A vérnyomás ingadozásra figyelni kell. Hol mérték?
Vigyázz magadra.

Kriszta!
Képzeld Kyra az utóbbi napokban őrült hisztis lett. Pont Rád gondoltam,hogy milyen nehéz lehet Neked ilyen esetben. Kicsit tanácstalan is voltam,hogy mitévő legyek,hogyan kezeljem ezt a hirtelen változást. Remélem nem lesz nála tartós ez a bolondabb időszak. Hogy bírod ezt a nagy meleget?

Mandula!
Nekem is sokkal hamarabb el kezdett nőni a pocim a 3. gyerkőcnél. Ez teljesen normális. Örülök, hogy rendeződött a házvásárlás. Ledöbbentem a hitel költségein.

Ancsi!
Szerintem sem gond,hogy Luca még nem bilizik. Most nyáron tuti idegesíteni fogja már a meleg pelus. Rakd neki látható helyre a bilit,hátha kedvet kap hozzá és kipróbálja. Erőltetni nincs értelme. Állítólag meg kell érnie a gyerekeknek a szobatisztaságra. Ki hamarabb,ki később.

Melinda!
Gyönyörű a fiacskád. Szuper a medencéje. Ha kinőtt belőle megvesszük, ha eldajátok. :)

Ha valakinek nem írtam ne haragudjon,majd pótolom.

Puszi Mindenkinek!
beátab

Sziasztok Lányok!
Köszönöm az együttérző szavakat. Közben Apa is lecsitult, el is engedte Mátét a barátaival ma este. Kérdeztem Tőle, hogy elengedi-e, erre azt kérdezte: Hát mit csináljak Vele? Szóval beletörődött. Meg is beszélték, hogy lemegy majd az anyósomhoz 1 hétre, favágás, stb, evezőtábor, és akkor augusztusban tanulás. Közben segit a boltban is a szabadságok ideje alatt, szóval ugy néz ki csak a Sziget marad el, de azt én is helyeslem.
Bizony érdekes ez a tanárnéni, tegnap 4 gyereket vágott meg az osztályból, mindenkivel ugyanezt a módszert alkalmazta. Az oszifő próbált vele beszélni, de azt mondta a néni, most igy látja jónak, és jövőre majd sokkal jobban fog tanulni Máté. Nem tudom az oszt.ért. mikor van, de jövő pénteken osztják a bizit.
Kedves Druszám!
A Te Pétered is középiskolában bukott? Mert ha igen, akkor nagyon összeszedte Magát azóta! Szavad sem lehet,nem lesz rossz az az érettségi.
Én még bukásközelben se voltam sosem, a legrosszabb átlagom talán a 4,1 volt év végén, szóval nekem uj ez a helyzet. Egyébként az én apukám is mindig azt mondta, hogy magamnak tanulok, és ezért nagy lelki ügyeket tudtam csinálni 1-1 rosszabb időszakért magamban. Ez mondjuk Dezsővel való mélyebb megismerkedésem időszakában, a sok 3-astól volt. De kijavultak. :lol:
Kedvex Mandula, nem válaszoltam, igen, bár nagyon félnék a terhesség sikeres kiviselése miatt, de szeretném az ikreket, mert a lehetőségeim kezdenek szükülni :( . Legalább 2 legyet ütnénk 1 csapásra :lol: ).Nehéz, nehéz lenne, de meg tudnánk oldani. Akkor kihagynánk 1 teljes évet, és utána rugaszkodnánk a következőnek. :lol: De ez nem vicc.
De mostmár másra sem tudok gondolni, csak hogy sikerül-e. Azon agyalok, hogy is volt Pörivel, mikor lett először hányingerem, stb.
Icus, nem emlékszel, Nálad már a teszt előtt voltak jelek? Én ugy meg akartam jegyezni, de már nem tudom hogy volt Pörivel.
Hát Ő olyan boldog, Apája cipeli folyton, és ha csak meglátja, már nagy nevetéssel fogadja. Nagyon összeszoktak az eltelt időben, Apja hurcolja mindenhova persze, faygizni, vendégségbe, stb. Tegnap viszont Ő is megkapta, hogy milyen szép kisunokája van! :lol: :lol: :lol:
Nagyon nagyon szeretném hogy sikerüljön, egyszerüen nem történhet másképp!
Benji nagyon helyes a pancsoló képeken!
Az utóbbi időben én is sokat fényképezek, majd felrakja Máté és küldök megint ide.
Már teljesen jól mászik, bejárja a lakást, főleg a székek alja érdekli nagyon, na meg a papucsom :lol: Viszont ülni még egyáltalán nem tud, eldől.
Kedves Paga!
Azt hiszem jó lesz, ha minél hamarabb tulleszel a mütéten, aztán beáll a hormonszinted, és jön az uj baba!
Regina kedves, teljesen eltüntél a tali óta! Légyszives jelentkezz, bár nagyon keveset tudtunk beszélgetni, de talán majd legközelebb, főleg ha az uram is ott lesz!
Kedves Rabkri!
Értem, hogy meg kell buktatnod azt a gyereket, csak az a nem jó, hogy ettől valószinü hogy a családjában nem változik semmi. Vagy igen?
A nyár a Tiéd, vagy mész valami táborba a gyerekekkel?
És tényleg Lányok, ki hova megy a nyáron?
Mi -remélem- sehova. Ezt csak Máté miatt sajnálnám, de utazást nem kockáztatunk, főleg nem az első időkben.
Sajnos az apósom nincs jól, ugyan már nem haldoklik, de semmi javulás, nagyon gyenge. Emiatt Dezső holnap megint elmegy, és gondolom a nyáron is sokat lemegy majd. Én nem igazán szeretnék Vele menni, nem érzem ott jól magam, de Ő ezt nem érti. Ezért is kell hát az a bébi :lol: Akkor nem utazhatok!
Most viszont megyek henyélni, már igy is tul sokat megengedek magamnak. De már eldőlt, ez biztos, csak még nem tudjuk.

melcsi1967

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a sterilizálásos tapasztalatokat.

Melcsi
Nekem 10. napon volt HCG szint mérés, és előtte való 1-2 napba annyit éreztem, hogy a mellem mintha érzékenyebb lenne. Ez volt az összes tünetem. De ez mindenkinél egyéni. Hányingerem nem volt, később sem... Izgulok érted, értetek, remélem minden ok lesz. Jól értettem, ikrek után még vállalnál babát??? három kicsi mellé nagyediket? Nem semmi :D
Pihenj, és várjuk a jó hírt :D
Apósodnak jobbulást, ha még lehet...

Megint rám jött a varrási kedv, függönyt varrok és steppelt , fodros ágyterítőt a gyerekszobába vidám, tarka absztakt mintás dekorból ( ez az én heverőmön lesz a gyerekszobában mert én fogok kiköltözni oda egy időre, a hálónk ugyanis olyan pici hogy oda nem fér be a kiságy) . Babaruhát is varrok természetesen :D , bár a pici ruhákat nehezebb megvarrni, mert az apró részletekhez nem férek jól hozzá.
Nem tudja valaki, lehet -e kapni valahol olyan kis beleütős patentot, ami a gyári rugikon van?

A vérnyomásom most két napja jobb, 125/75 körül van napjában többször is. Két napig volt magasabb, talán a közeledő meleg miatt vagy másért, nem tudom, de ez most megnyugtat, remélem így marad.

Jó hétvégét mindenkinek.
Icus
szücsi_66

Icus!
A Karácsony Sándor Iskolával szemben, a sétálóutcában van egy kis rövidáru bolt. Én ott vettem ilyen patentokat. Nekem azért kellett, mert sajnos előfordult, hogy a kis ruhákból egy-egy patent kijött. Készletben árulják, azzal az eszközzel együtt, amivel be lehet ütni a ruhákba. Jó alkotást!
Melinda
fermel

Melinda!

Ismerem a boltot, szoktam gyakran anyagokat venni ott, de nem is gondoltam hogy ilyet is árulnak egy sima méteráru-rövidáru boltban. Azt hittem ehhez valami spéci üzletet kell keresni. Köszi szépen :D

Icus
szücsi_66

Sziasztok Lányok!
Látom mindenki élvezi a nyarat. Én hüsölök a légkondi alatt, de Bébit gondosan kiküldöm megsülni napi 2x.
Kedves Icus!
Igen, jól értetted, még vállalnék. Az elképzelésem 3 pici gyerek Máté mellé, de ha most ikrek lennének, akkor 4. Pontosabban: még 2 terhesség. Mivel már 1 császárom van :lol: .Ugyan Mátéval sem voltam türelmetlen, de most talán még nyugodtabb vagyok, és rengeteg erőt érzek magamban ahhoz, hogy ezek a tervek megvalósuljanak. Csak azt sajnálom, hogy nem előbb találtuk meg ezt a dokit, mert akkor most nem kellene igy sietni. De mostmár kénytelen vagyok gyors egymásutánban bevállalni, ha akarok még szülni, márpedig akarok! Amit az utóbbi években csináltam, mióta Máté önállóbb, az mind pótcselekvés volt, és nekem az anyaság, a gondoskodás az igazi feladatom. Amit meg érte kapok :D :D :D :D :D
Amikor az elment babával lettem terhes, már napokkal a teszt előtt szörnyü hányingerem volt. Bébivel meg semmi, még féltem is, hogy nem sikerült. Most szintén semmi, ezért nem tudom. Nagyon ott van már a zabszem, bár igyekszem nyugodt maradni.
Apósom most jobban lett, Dezső azt mondja.
Pörike rájött, hogy még gyorsabban haladhat, ha nem a hasán csúszik, hanem feltérdel. Néha már sikerül orrabukás nélkül térden másznia. Teljesen lekopott a bőr a térdéről. Még jó hogy nyár van, másképp a ruhája kopna el :lol:

melcsi1967

Sziasztok!
Hogy bírjátok ezt a meleget? Én teljesen ki vagyik purcanva tőle.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Kriszta!
Persze hogy nehezen bírod a hőséget, Te most ketten vagy, még "egyedül" is nehéz lenne! Pihi és kitartás :D !

Icus!
Ügyes vagy! Még biztosan belefér az "idődbe" néhany cuki kis ruci!
Az én varrási kedvem, vahogy elkerül engem mostanában. :)

Melcsi!
Hát nem semmi ez a nagy babázós kedved, dehát megértelek, én is szívesen vállaltam volna még Lucus után, de mint Te is tudod, sajna beleszóltak ezek a problémák. Ezt nagyon sajnálom :( , de Neked továbbra is szorítok :lol: !

A fóti nyárköszöntő fesztivál amiről írtam, fergetegesen sikerült! Lucus tündéri volt, ahogyan lépegetve utánozta a táncokat, sok gyerek volt, sok ismerős, nem volt kedvünk hazajönni! Nagyon finom gulyást ettünk, tócsnit ill. lapcsánykát, volt kürtős kalács, fagyi, nemezeltem Lucusnak, korongoztunk is, vettünk vásárfiát. Egyszóval kerek volt az egész :lol: !
Ez volt szombaton, ma délelőtt a gyerekszigeten voltunk, ezt is élveztük mindannyian. Ezek után már csak a kertben strandolt Luca, kipihentük a sok "fáradalmat". Van egy óriási diófánk, nagy hőségben alatta gyönyörű a nyár :lol: !

Szép estét kívánok Mindenkinek! Ancsi
ancsi65

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?