Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok :)


Indigó

Szerintem azért ilyen babóca, mert nagyon a te közelségedet kivánja. Vagyis napközben azért alszik el csak ha veled van, vagy valaki kezében. Sogornőm kisfia is ilyen, alig lehet napközben lerakni, hetedik érzékkel ébred, ha kiságy felé közelitenek vele, viszont éjszaka simán abban alszik, minden cécó nélkül. A kendő nagyon sokat fog nektek segiteni, mert magadra kötöd és egy csomo mindent meg tudsz majd csinálni.
Tejcsi ügyben szerintem ha a gyerek szépen fejlődik, kakis és pisis pelusok száma megfelelő akkor nem kell parázni, mert nincs gond. De ha megnyugtat akkor mérd meg hogy kb mennyit eszik.


Anid :)
Van ez igy, valahogy a babók nem igazán birják ha rendelésre kell mocorogniuk :) Nekem a kóla jött be egy félórával a ctg elött :)

Prücsök :)
Fejés ügyben azt mondom, hogy jól csinálod, semmi baj nincs vele. Nem szentirás hogy kötelező mindig fejni. Én Pepe egy hónapos koráig fejtem egy kis tartalékot, amit szépen oda is adtam sogornőméknek, hogy kor azonos tejcsit kapjanak az elején, bevallom csak is azért fejtem, hogy ha probléma van akkor tudjak segiteni. Utána már nem, mert beállt a kereslet kinálat, aztán ugye jött hogy kell a plusz tejcsi, igy újra neki álltam, de most is csak napi kétszer fejek, este a kajcsi után, és reggel a kajcsi után. Napközben nincs rá időm, meg nem is nagyon lenne értelme, mert Pepe szépen kajol :)

Ha ugy látod hogy kicsit csomos akkor fejd ki, de nem szükséges az egészet, nem romlik el a ciciben :) Be fog állni a reggeli tultermelés is, ha megtanulja a cici hogy éjjel kevesebb szükség van rá.


Poharat persze jó elötte sterilizálni, de gondolom már bőven tul vagy rajta :)


Rita :)
A hason alvásnál, max annyi problémád lehet hogy a ciciket nyomod és fájhatnak , nem probáltad meg a szopipárnával esetleg a hason alvást? Én úgy alszom, hogy a szopipárnára dölök és igy nem nyomom a ciciket, meg nekem még nem is lenne igazán kényelmes hason aludni, mert vagy háromszor áltam ugye sorba mikor a ciciméreteket osztották :oops: :P :P

Sára :)
sajnálom hog ynem jött be a sárgarépa és barack, csak találtok olyan kajcsit amit megszeret.

Kguilia :)
Ne sajnáld, vagyis inkább azt mondom ne rágd magad a szoptatáson, igy alakult, nem tehetsz róla és ugyanolyan egészséges szép babóid lesznek, mint annak aki szoptatta :)

Húsi bevezetéséhez azt mondom, hogy mivel ti tápszereztek már, igy 5-6 hónapos kortól elkezdheted, vagyis a táblázatban lévő korhoz képest, ugy egy, másfél hónappal elöbb már kaphatja. Ha jól megnézed a bébiételeknél is ugy alakitják amugy az adhatóság idejét, hogy a tápszeres babákat veszik figyelembe elsődlegesen.

Vagyis a kizárólag szopis babáknál arra figyeljetek, hogy a 4 hótól adható bébideszerteket például csak 6 hótól adjátók, vagyis ami az üvegen van ahhoz tegyetek hozzá két hónapot :)

Timi, ha valamit rosszul irnék azért légyszi javits ki, mert te azért jóval tapasztaltabb vagy, mint én. :)

Huncut :)
Az oltások után általában ez egy velejáró dolog a hosszabb alvás. Nem tudom, hogy adtál e neki germicid C kupot utána, mert abban van egy enyhe nyugtató amitől még többet alszanak a babók, általában oltás után két három napon belül visszaáll a régi rend, de van akinél fel se borul, vagyis fel se veszi.
Az oltásoknak is vannak homeos kivezető szerei, amik segitenek a mellékhatásokat enyhiti és kivédeni.

Szofec :)

Most nem értem, hogy ki kell hagyni egy kis időt mire irod??
Arra hogy ha nem jött be egy kajcsi akkor mondjuk két hét mulva probáld meg ujra megkostoltatni?


A hozzátáplálásnál a védőnők és a dokik általában azt pártolják hogy előbb kostoltatás utána meg cici, mivel ugy gondolják, hogy jobb ha előbb utobb abbahagyja a szopit a gyerek, de aki szeretné sokáig szoptatni a babát az forditva álljon hozzá, igy is ugy is ki tudja majd váltani a szopikat szilárd étellel, de igy majd a baba dönti el, hogy mikor áll le a szopival.

Nah elsőre ennyit, tudom hogy hagytam ki dolgokat, de most nincs több időm, mert megyek fogdokihoz, és még ezer dolgom van elötte...


TALI akkor június 29. délelött 11 órakor kezdődik és tart amig ott vagyunk :) a helyszin akkor Millenáris park.

puszi
Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Timi

Küldhetek egy kis vasalni valót ? :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: úgy egy fél csomolugmányi van most és most szárad a másik fele :P :P :P
A hordozó témában hasonló véleményen vagyunk :)


Indigó
Nincs semmi baj, szépen hizott Áron baba, az elváráson felül teljesített bőven :) Ami meg a mennyiségeket illeti, mi se eszünk mindig ugyanannyit, tehát tök természetes hogy nem minden evésre eszik meg mondjuk 110 ml. Ami meg még nem elhanyagolható tény, hogy most három hetes, tehát fejlődési ugráson megy át és lehet hogy napközben azért kér többször cicit, hogy ő saját maga szaporitsa neked, hogy a megnövekedő igényhez elég legyen neki. Vagyis én a hejedben amikor cicit kér adnék neki igény szerint és befog állni ujra majd a régi rend, mikor ezen túl lép, majd jön a hathetes meg a három hónapos ugrás :)

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


hejedben helyett helyedben :oops:

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 

 
 

Anid, megkérdezem a mózest és jelentkezem!

Fejés téma: én az első hónapban minden szopi után fejtem abból a ciciből, ahonnak szopizott Balázs. 50-150 ml közötti mennyiséget tudtam szopi után kinyerni pluszban (Balázsnak 3 tejtesója is lett így). Az első hónap után már csak minden másdik szopi után fejtem, amikor úgy éreztem, hogy feszül, aztán már csak napi 1-2 alkalommal. Kb. 4-5 hós koráig fejtem. Az aventes fejő egyébként szerintem nagyon jó, de kell hozzá idő, míg megszokja az ember. Szerintem érdemes rászánni az időt, mert ha egyszer ráérez az ember, hogy kell, akkor szuper gyorsan megy a dolog. Egy tanács: az első hetekben ki kell venni a tölcsérből a szilikonpárnát, úgy könnyebben keletkezik vákum.
emma8
 
 


Sziasztok!

Szofec!
Vajúdás alatt miért kaptál Augmentint? Ezt is használják fájdalomcsillapitásra?
Sajnálom, hogy rosszul lettél tőle, gondolom, akkor ki is derült, hogy nem birod a penicillint.

Talit felirtam, ott leszünk!

Sziasztok!

Kinga
kgk
 
 


sziasztok,

a segitsegeteket szeretnem kerni. a radvanyi doktornohoz jarok, de tole nem tudom megkerdezni, hogy milyenek a klinikan az allapotok mostanaban. errol csak jo nehany eves beirasokat olvastam. hany agyas szobak vannak? tartozik-e hozzajuk sajat wc, furdo? van-e babamama szoba az osztalyon es kiviszek-e a csecsemoket oda a noverek? milyen a tisztasag? szolgalatkeszek-e a noverek a szoptatas, pelenkazas ugyeben? valaszaitokat elore is nagyon koszonom.
felixanyul
 
 


Szofec!
Igen, azért szeretnék fejni, hogy legyen tartalék. Tudom, hogy az tej „eleje” a híg, vizes tej, pont azért is fejem azt, hogy a manó kapja a táplálót. Ki tudja, hogy felhasználom-e valaha a fagyasztottat, de jobban biztonságban érzem magam, ha van eltéve.

Illetve, egész pontosan, lenne valamikor egy egy napos utam, reggel mennék, este jönnék, és a manót semmiképp nem tudom magammal vinni. Még nem biztos, hogy belevágok, de ha igen, akkor muszáj, hogy legyen itthon tejem. Szerintetek egy pár hónapos baba kibírja, hogy az anyukája egy napra elmegy?? Hajnalban indulnék, és este hét körül itthon lennék...

Kgiulia!
Mi az a Germicid-c? Nem sokára megyünk mi is az első oltásra, és én is félek a láztól...
rita81
 
 


Sziasztok,

Indigó,
Kicsit ledöbbentem milyen sokat szopizik Áron: 60-110g egy evésre nem semmi. :wink: Blankám jó esetben 60g-nyit szív le, de úgy tűnik gyarapodik a súlya, mert mindig kicsit többet mutat a mérleg. Éjszaka 20g a maximuma. Szóval nálatok biztos nincs baj a mennyiséggel, egyszerűen imád Téged! :)

Én úgy saccolom, hogy jövő hét végére, vagyis 3 hetesen érjük el újra a születési súlyát. Gondolom azért az egyszeri szopi mennyisége is gyerekfüggő és nem kell aggódnom, ugye!? :roll:

Ágiboszi,
Igen, okosan kisterilizáltam a műanyag poharakat. :) Megy ez nekem, ha akarom. :wink:

Fejés ügyben azért kérdeztem, hogy jól csinálom-e, mert én mindig mindkettőt fejem. Van hogy szopi előtt, van hogy utána - attól függően hogy jövünk ki időben.

Na megyek, mert etetés idő van, felkeltem a kisasszonyt.
puszi,
Prücsök
prucsok
 
 


Felixanyul :),

A Klinikán a ygermekágyon 5 ágyas szobák vannak, mindegyikhez saját wc-fürdő (egyben persze :) ). Alapvetően rooming-in rendszer van, de bármikor kiviheted a picit a csecsemősökhöz és ott lehet hagyni éjszakára vagy napközben pár órára, ha pihenni szeretnél. Este 8-kor gyűjtik be őket fürcsire, aztán 9-9:30 között lehet visszavinni őket a szobába.
Én a gyermekágyas nővérekkel nagyon meg voltam elégedve. Tök kedvesek és segítőkészek voltak. :lol: Tényleg le a kalappal előttük.
A csecsemősök hagynak némi kívánnivalót maguk után, sajnos. :( Ica néni a favorit, de vele én nem találkoztam. Azt hiszem mindenkire 2-2 szoba jut... Nálunk a 4. napra ért oda egy Kata nevű fiatal nővér, aki nagyon kedves és segítőkész volt. A többiek... no komment. Amúgy szinte minden nap más volt a bent töltött 4-5 nap alatt.
A tisztaság pedig...? Hát erről annyit mondanék, hogy mindennap takarítanak, de nálam azért a tisztaság más fogalomkörbe tartozik. :P És wc papír sehol sincs.

Viszont az alagsort most újítják fel!!! :D

Na most már tényleg megyek etetni.
prucsok
 
 


Sziasztok!

De jó nektek, hogy taliztok:-))
Képzeljétek elvesztettem ma egy fogam ki kellett húzni, úgy fáj most megy ki az érzéstelenítő:-)) A bébim meg se mozdult amíg csinált a doki, szerintem nemsokára beindul aztán egész délután, legalábis remélem:-))

Olyan boldog vagyok pénteken a kislányom és a párom is jön velem UH-ra:-)) Remélem minden rendben:-)) Lesz vérvétel is a 28 hetesnél nem szoktak csak sima teljes vérképet nézni, úgye?

Ági múltkor kerestelek, vannak jó híreim:-))

Rita hogy vagytok?

Indigo nagyon ügyes kisfiad van, szerintem ő tudja hogy mennyi esik jól neki, ha valami nem tetszik neki, vagy nem elég hidd el jelezni fogja neked:-))

Prücsök kicsi lányod hogy van eszik rendesen, boldogulsz a fejéssel?

Puszi!

Brigi
brikancs
 
 


Sziasztok!

Prücsök!
Szerintem is jól csinálod a fejést, csak így tovább!

Rita!
Én is mindig tervezem, hogy kipróbálok egy napot (vagy legalább egy etetést), hogy lefejt tejet adok neki, mert ugye bármikor közbejöhet valami és akkor jön jól a tartalék. Eddig kétszer próbáltunk felolvasztani tejcsit, az elsőnek lyukas volt a zacsija, így megromlott a tej, másodjára pedig nem ette meg. Pedig a jövő héten esküvőre megyünk és a kisfickót a nagymaminál szeretném hagyni. Ezt nem azért írtam, hogy elrettentselek, hanem hogy próbáld ki az utazás előtt ezt a dolgot, nehogy valami közbejöjjön. Így nyugodtabban is tudsz elutazni.

A Germicid C lázcsillapító kúp gyerekeknek, jó ha van otthon mindig a hűtőben belőle! Sosem lehet tudni mikor lesz rá szükség...

Ági!
Igen, adtunk neki Germicid C-t, gondoltam is, hogy attól ilyen bágyadt. Ma már azt hiszem visszaállt a rend.

Sziasztok,
Huncut
huncut
 
 


Sziasztok!

Sokat beszélgettünk már a hordozókendőről, mindenki nagyon dicséri, de nem olvastam még a kengururól. Kaptunk egyet ajándékba és nem igazán tudom, hogy mikortól lehet használni. Ha már tud ülni? Vagy akár hamarabb is? Tegnap kipróbáltuk, beletettem, úgy elveszett benne... Persze rögtön el is aludt, gondolom az anya hasa, melege hatására.

Ági! Jól emlékszem, hogy te használtál kengurut?

Huncut
huncut
 
 


Sziasztok,

A 29-i talit illetően, ha viszek termosztáskában frissen fejt tejcsit, az kibírja, ha süt a nap? Valószínűleg úgy állunk be, hogy kb. délben van nálunk etetés... De a parkban nem tudom hogyan lehet megoldani a szoptatást. :roll:

Brik,
Blanka már jól van és egész rendesen szopizik. Ma délben 50g-ot evett. :) És gond nálkül alszik evés után. A fejés terén nekem a kézi jött be, azzal jól boldogulok és eredményesen.
Valaki írta, hogy az Avent csak gyakorlás kérdése és a szilikonpárnát le kell venni az elején a jobb vákum érdekében. Hát nekem a csillagocskával van a bajom :roll: , meg azzal hogy elfárad benne a kezem és ballal tök béna vagyok.

Rita,
Ugye te írtad, hogy Mátéval kanalaztok, ha pótlást adsz neki etetéskor? Hogy bírod?
Én tegnap kipróbáltam, nekem úgy tűnik, hogy az 3 kezes buli... :? Próbáltam a poharat is, kb. a fele félrement, de talán a pohár nem volt a legmegfelelőbb... Szóval nálunk egyelőre cumisüveg van, igaz csak kamillateázásra.

Ágiboszi,
Csináltam a Lilypie-on Blankának is centit, de nem tudom hogyan kell lementeni vagy felrakni az aláírásba. Nemrég leírtad, de nem tudom hol. :( Tudnál segíteni újra? Nagyon hálásan köszi.

Megjött apa, megyek hozzá. :)
Prücsök
prucsok
 
 


Sziasztok! :)

Lehet, hogy hülyeséget fogok kérdezni, de ne nevessetek ki. Egy ismerősom azt kérdezte tőlem, hogy szoktam-e edzeni a mellbimbómat, hogy felkészüljön a szoptatásra. Vagyis szoktam-e fürdés után törölközővel dörzsölni. Kicsit bambán néztem rá, de mondtam, hogy nem. Nekem nem mondta a védőnő, hogy kellene. :oops: :oops:
Ti csináltatok ilyesmit?

Tegnap voltam felkészítőn, és a neonatológus hölgy azt mondta, általában fél éves kortól lehet használni kengurut és hordozót. Még azt is mondta, hogy szerinte előbb is lehet, ha mondjuk a kendőt jól felkötöd, hogy szinte a mellkasodhoz tapadva teljesen lógjon a babó, ne terhelje meg a gerincét, ha még nem tud ülni. Na ez jó hosszú mondat lett. :roll:
És a kenguruban se lötyögjön a babszem. :D

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


Köszi lányok a bíztatást. Nagyon jól esett. Én meg már aggódtam, hogy a 60 g egyszeri evésre kis mennyiségnek számít. Csak mert az egyik könyvben azt olvastam, hogy van olyan csecsemő, aki 150-200 g-ot is kiszív egy étkezésre. Persze azt nem írta, hogy milyen idős bébi.

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Prücsök

Van a profilod (fent a fejlécben találod meg a menűsorban)

Ott van egy olyan pont, hogy aláírás. Oda kell bemásolni az elkészitett vonalzónál megjelenő kódsorozatból a középsőt, és elmented, a következő hsznél már meg is jelenik :) sőt az összes előzöd alá már be is rakja. Igy ha megnézel egy régebbi hszedet akkor tudod ellenőrizni, hogy sikerült vagy sem az akció :)

Cicizésnél csak egyből eteted, vagy mindekettőből egy etetés alatt?? Mert ha csak egyből akkor mért fejed le a másikat is???

Én általában két mellből etetek napközben egy etetés alatt, sőt volt hogy mikor ugye többet szeretett volna kajolni (fejlődési ugrás) hogy egyik cici, másik cici, majd vissza az elsőre és ujra második, szal volt hogy 4 mell is ment. A szopi szaporodik a legtöbbet a tejcsi.


Indigó
Tudod ez a legtöbb baj a tanácsadó könyvekkel, hogy sokszor a leglényegesebb info hiányzik belőle, amiből megnyugvást találna az anyuka. Amugy azt mondják, hogy az átlag babónak a testsúlyának szorzata kilóban 150 ml tejjel a napi mennyiség amit meg kéne ennie. Példa: 4 kilós babónak kb 600 ml tejre lenne egész nap szükséges, vagyis ezt ha leosztod napi 6 etetésre, akkor 100 ml egy kajolás átlagban,de ugye kevés babó olvassa a nagykönyvet, igy eltérés fel és le simán belefér az átlagba :) :lol:

Huncut :)
Nekem egy Peirre Cardin kengurum van,kemény a háttámlája és a fejtámlája is. Én ebben vittem Pepét többször is (bevallom nem csak a keménység játszott szerepet a választásnál, hanem az is hogy ez legalább körbeért engem :oops: :wink: )
Mivel Pepe nem éppen egy etiop alkat, és már az elejétől baromi erősen tartja magát, igy én bátran tettem bele. A fejtámla rész megtartja a kis buksiját és nem vész el benne.

Germicidet meg gondoltam a sok alvás miatt, ez mellékhatása a nyugtató miatt :)

Brik :)
Hu otthon telon? vagy MSN. Holnap egész nap otthon leszek, szal hivjál bátran. Kiváncsi vagyok a jó hírekre :) :)

Jah és Te nem tudsz eljönni a talira???????? Téged is nagyon nagyon szivesen látunk ám :)

Felixanyul
Prücsök mindent nagyon korrektul leirt neked. További kérdések merülnek fel benned, kérdezz nyugodtan. Egy biztos, lehet hogy nem egy hotel, viszont biztonságos, mert bármi baj esetén ott a PIC, de azért ne ebből induljunk ki, hanem abból, hogy minden simán megy.

Rita
A babó simán kibir egy egy napot reggeltől estig, de elötte a nem ciciből kapo evést azért probáljátok ki, hogy mit szól hozzá babó, nah nem az egész napot gondolom, hanem egy evést :)

A Germicid C az lázcsillapitó végbélkup, a doki irja fel, enyhe nyugtató van benne a lázcsillapitón felül.
Amugy nem kell parázni az oltás miatt, mivel ezek az oltóanyagok, már sokkal szelidebbek, mint a tavalyiak és sokkal kevesebb a mellékhatásuk is. Nálunk speciel Pepének semmi baja nem volt, kupot se adtam neki, mert nem volt lázas.

Emma
Az szép, három tejtesó :) :)

Szofec
Megadtam az adatokat Etának:)
Nagyon szépen köszönte:)

Kinga
Az augmentint tuti nem fájdalomcsillapító, hanem simán antibiotikum, amit lehet hogy azért kapott Szofec, mert nem volt jó a kenetvizsgálata és "kókusza" volt (nemjut eszembe a rendes neve, mi csak igy hivtuk), de ez csak az én véleményem....mármint hogy azért kapta.

Nah tul vagyok a mai fogászati turán, végre betömtük a likat, igaz ez már szegény inkább fogas lik volt, mint likas fog :P :P :P
Délután még elmentünk laminált lapott keresni a gyerekszobákba és megtaláltuk a számunkra még megfizethető, de azért még jó kategoriát :) :) Igy a jövőhéten indul a mandula és talán hóvégén már költözhetünk az emeletre :)

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Kgiulia! Köszi! :lol: :lol: :lol: Nálunk folyamatosan változott Balázs alvási szokása. És még mindig. Ez a hajnali dumaparti ismerős. Érdekes, ez megmaradt. :lol:
Indigo! Tök jók a mennyiségek szerintem is. 150-et szerintem eccer udtam adni a kis tökszimnek... Azt is több hónap után.
Ági! Nagyon köszönöm! :lol: :lol: :lol: Megkaptam ám az emilt is. :oops: Igen, úgy gondolom, hogy pár hetet ki kell hagyni, vagy rosszul gondolom? :roll:
Kinga! Azért kaptam Augmenint, nehogy tüdőgyulladást kapjon a bébi, ugyanis már napokkal előtte magzatvíz szivárgás gyanus voltam. Ráadásul mekoniumos lett a magzatvíz is... :roll: Állítólag nem vagyok penicilin érzékeny, csak az Augmentinre alakult ki az allergiám. :roll:
Rita! Én még nem voltam ilyen sokat távol, nem tudok segíteni. :roll:
Brik! Te szegény! :( Jó lesz a családi mozi. :lol:
Ranpo! Nem szabad! A mellbimbó "edzése" oxytocint szabadít fel, ami méhösszehúzódást idéz elő, könnyen megindulhat a szülés. Nem kell azt edzeni, majd a babókád! :wink: :lol:

Nálunk a takonykór változatlan, szegénykémet ma is ki kellett porszívóznom. :evil:

Jó éjt, puszi!

szofec
 
 


szia Indigo!
Ne aggódj, szerintem sincs baj a tejcivel. Az én Eszterkem ugyanezt mívelte velem 6 hónapon át. Már 4 hetes korában átaludta az éjszakát, de nappal egy árva percecskét sem volt a kiságyban alukálni. A kezemben elaludt, de amint függőlegesből vizszintesbe akartam helyezni, rögtön kipattant a szeme, és kezdhettem mindent elölről - megnyugtatani, elaltatni.....Baromi kimerítő. sokkal rosszabb, mint éjjel fölkelni hozzá, mert alig tud az ember valamit csinálni. Aztán 6 hónapos korában egyszer csak elkezdett javulni a helyzet. Fokozatosan. Ma már kétszer alszik nappal és magától alszik el. 11 hónapos. A legrosszabb az egészben az volt, hogy mindenki csak azt hajtogatta, hogy elrontottam, mert fölvettem, hagyni kellett volna sírni.... s hasonló önző-szadista nevelési elvek. Jelentem semmi köze az egésznek a ringatáshoz, dajkáláshoz, mert akkor ugye a mai napig nem aludna. Van egy barátnőm akit hasonló "okos" tanácsokkal l'ttak el az első babája születésekor. A másodiknál úgy gondolta, hogy okosabb lesz, nem "rontja el" a kisöcsit. Na nem jött össze neki, mert kisöcsi is ugyan olyan lett mint nővérkéje, állandóan anyun lóg, nem akar aludni....
Igaza van Áginak szerintem. Azzal teszed a legjobbat, ha kengurut használsz - én is azt tettem- , mert vannak babák, akiknek igenis ilyen nagy az anyaigényük. Majd megtanulja, hogy bízhat benned, és meglátod milyen nyugis, a.lvós baba lesz.
Zsu
zsuzs74
 
 


Sziasztok!

Na, én teljesen lemaradtam már megint, Benneteket egyszerűen lehetetlen visszaolvasni! :):):) Remélem élőben is ilyen dumcsizós a társaság! Mert engem nem kell félteni, az biztos... Sokszor a saját agyamra is rámegyek... :):)

Szóval, én ma megint bevállaltam a Debrecenig tartó vonatozást, és megint jól sikerült. Ja, és most nem volt semmilyen múltkorihoz hasonló sztori :):) Na, nem mintha annyira szeretnék vonatozni, de most, hogy Bencének már nincs ovi, inkább elmenekülünk néha a 2 db gyerkőccel. Meg hát, itt van a tesómék két pici lánya... :)

Prücsök, én már nem csinálok problémát a szoptatásból, szerintem Te se csinálj! Egy parkban nyugodtan megszoptathatod a babát!!!! :) Magadat hozd! :):):)

Ági, együttérzés a fogászat miatt!

Bocs mindenki mástól, azért próbálok visszaolvasni.

Jutka
tjutka
 
 


Helo!

Brigi, nem jössz el a talira??? naaa! Csak meggyogulsz addigra!

Indigo, szerintem is nyugi, Te kellesz Aron babanak és kész! Pont ma olvastam Raschburg Jenö bacsit és tökéletesen leirja ezt. Az elsö 6 honapban nem lehet elrontani a babat! Szegényke kikerül a tuti biztonsagos, meleg környezetböl a nagy stresszbe, az sem tudja hol van és nyilvan csak a mama testmelege, ölelése, ringatasa, szivdobogasa tudja megnyugtatni. Azt irja még, hogy minél több olyan ingert kell neki biztositani, ami a méhen belüli életre emlékeszteti. Mindjart bööögök! Olyan hihetetlenül védtelenek ezek a minimanok :cry: :D !
Csatlakozom a többiekhez: 60-100 ml teljesen rendben van.

Figyuzzatok, a kengurut nem csak 3 ho utan lehet hasznalni??

Felixanyul üdv :)!

Kinga, mi a helyzet nalad? Remélem jobban vagy mar!

Jutka kivancsi vagyok a nagy dumagépre :)!
Gratula az ujabb uthoz, kis vilagjaro csapat :D!
saara
 
 


Sziasztok :)

Zsu

Javítanék részben: nem kenguru hanem kendőben érdemes és szabad cipeldészni az ilyen kicsi babókat:)
És tökéletesen alátámasztom amit irtál, igenis vannak nagyon "anyás" babák, akik úgy érzik a legjobban biztonságban magukat napközben, ha közvetlen és szinte folyamatos kontaktus van a mamával.

Szofec
Ha valami kaja nagyon nem jött be, akkor több hetet is szoktak javasolni az újbóli probálgatásra. MEg alapból ugye azt mondják, hogy egy új íz kostoltatása nem egy nap, vagyis, ha valamilyen új kajcsit kap és még meg is eszi :wink: :lol: akkor azt legalább három négy napig adjuk neki, ők nem unják meg, csak mi meg ne unjuk :wink: :P :P

Nah akkor máris javitottál az Augmentinnel kapcsolatban :) én csak tippeltem hogy mi lehetett a fertőzés tárgya.

Jutka
Wow, ha egyszer nekibátorodik az emberlánya :) Lassan bérletet válthatsz a vonatra a manóknak :) Bátor csajszi vagy, mert azért valljuk be Debrecen nem a következő kisfalu a távolságot tekintve :) Amugy tökéletesen jól teszed, legalább Te is kikapcsolódsz és a manók is jót szórakoznak.

Ranpo
Ahogy Szofec is irta ne edz a mellbimbódat, felesleges, nem lehet azt megedzeni a szopira, mert az a szopási mód és a velejáró folyamat egy törölközővel történő dörzsöléssel nem idézhető elő :)
Szal egyrészt fölösleges szadizod magad, másrészt tényleg oxitocin termelődés indulhat be, ami ugye a szülésbeindulását eredményezheti. Inkább pihenj és hagyd majd babóra az edzést :)


Sára
De a kengurut általában 3 hós kortól ajánlják, de vannak már nagyon jó fajták,amik megtámasztanak rendesen és nem terhelik a babó gerincét, de ez nemjelenti azt hogy egy újszülötett tegyünk bele. MEg vegyük figylembe a babó adottságait is azért, pl Pepe 3 hósan már 7460 gramm volt,vagyis elég stramm kölyök a kenguruhoz :)

Jajj büdiiii vannnnn, Dani alkotott egyet és most itt rohangál körülöttem szag kondenzcsikot huzva maga után :wink: :lol: :lol: :lol:, olyan jó volna, ha nem csak a pisinél szólna a biliért, de remélem nyáron ez is beindul.


Prücsök
Én tuti, hogy a parkban simán meg fogom szoptatni Pepét a parkban, vagyis nem agyalok rajta, hogy keresek egy helyet. Egy praktikus poló, egy textilpelus mindent eltakar és megold :)

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Ma ismét szép napsütéses napra ébredtünk!Végre egy kis jó idő!

Biztos hallottátok a hírekben a fűzfői robbanást,képzeljétek még én is hallottam a durranást,pedig mi 15km-re lakunk Fűzfőtől.Mi lehetett akkor ott,szegények. :cry:


Ranpo,
ahogy Szofec is írta ne dörzsölgesd a bimbódat,mert az stimulálja az oxitocin termelést.Mi a kórházban ezt a stimulációt használjuk terheléses vizsgálatkor azoknál a kismamáknál,akiknél az előző szülés császár volt.Természetesen terminuson lévőknél,mert ilyenkor a termelődött oxitocin ugye görcsöket okoz és azt nézzük,hogy az összehúzódásokra hogyan reagál a baba,jut-e ilyenkor is elég oxigénhez.A nem császáros mamiknál ezt oxitocinos infúzióval csináljuk.
Szóval semmiképpen ne ingereld a bimbót!Majd ha eljön a szülés ideje,akkor kérheted a párod segítségét is ehhez. :lol: :P A nemi életet már többen tanácsolták itt szülés indításra! :lol:

Írtátok a Germicid C-t,képzeljétek most tudtam meg,hogy kivonják a forgalomból.A kedvenc doktor nénim,aki még nyugdíjasan is rendszeresen jár továbbképzésekre-van amikor ő tartja-ő mondta,hogy a szakma nem tartja fontosnak,hogy nyugtató legyen benne.Szerintem pedig nagyon hasznos tudott az lenni,amikor úgyis fájdalma van a babának,akkor jó egy kis nyugtatás is neki.De hát én nem vagyok orvos,ők biztosan jobban tudják,hogy "fölösleges"gyógyszerrel ne terheljük a pici máját.
Nekem már csak 2 van,már nem is írta fel,csak olyat amiben nincs. :(
Elrakom,ha netán a foga miatt kellene éjszakára fájdalomcsillapításra,akkor jó lesz egy kis nyugtató is.

Ági,majd írok mailt a giccusra,hogy miért nem tudok elmenni a talira! :cry:


Mindenkinek üdv.

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Most látom,hogy majdnem egyszerre írtam Ágival,mir felraktam a hsz-t Ágié már megjelent.

Ranpo,
akkor mostmár 3 választ kaptál,ami szerencsére ugyanarról szól!


Ági,elment a mail!
Nálunk Zsoltika sokáig kakilt a pelusba,mert nem mert a WC-be nyomni,pedig pisilni is oda ment,mi nem biliztünk.Nem volt hajlandó ráülni.Jelezte mindig-ugye ő sajnos nem beszél :cry: -amikor kakilnia kellett és rá kellett adnom a pelust,pedig már szoba tista volt ami a pisit illeti.Most az éjszakával kilódunk,mert még bepisil.Pelust már nem engedi magára rakni,meg nem is akarnám pelusozni,de két nap száraz éjszaka után ismét két éjszaka pisis! :( Remélem lassan már nem lesz ilyen gondunk!

puszi

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok! :D

Köszi a válaszokat. Szerencsére nem próbáltam ki ezt a módszert, inkább a babóra bízom, ahogy ti is írtátok. :wink: :D

Szofec
A pici Balázsnak küldök sok gyógymanót :D :D :D .
Remélem hamar meggyógyul a takonykórból!

Üdv. Évi

KépKép
ranpo
 
 


Sziasztok!

Szofec!
Hú, igy már értem az Augmentint! Remélem, nem volt rá szükség és minden rendben volt.
Balázsnak jobbulást kivánok én is!

Sára!
Köszi, sokkal jobban vagyok! A fent emlitett gyógyszer tényleg nagyon jó, minden elfogyasztott pirulával jobb a helyzet. Azt hiszem, a gyulladást már teljesen lehúzta, de hogy biztosan használjon, be kell szedni az egész kúrát.
Egy baj van vele, hogy mivel nagyon erős a hatóanyaga eléggé le vagyok ütve tőle és fáj a gyomrom is, úgyhogy már várom, hogy a végére érjek.


Talival kapcsolatban eszembe jutott, hogy nem tudom, mit beszéltetek meg, batyubulit tartunk vagy sem?

Még egy kérdés: Bár nem lakom messze a Millenáristól, még sose voltam ott babával és nem tudom, mik a lehetőségek. Pl. arra gondoltam, hogy hoznék Botinak egy nagy takarót, hogy mászhasson rajta. Szerintetek van értelme?


Szia mindenkienk!


Kinga
kgk
 
 


Sziasztok!

Ranpo, Kinga! Köszi! :lol:
Prücsök! Nehogy gondot csinálj belőle, hogy ott szoptatsz! Szerintem a világ legtermészetesebb dolga, hogy a mama megeteti a gyerekét. :wink:

Batyubuli? Ammegmi? :? :oops:

És azért majd megbszéljük, hogy pontosabban hol találkozunk, ugye? Voltam már ott ezer éve, úgy emléxem elég nagy a hely. :?

szofec
 
 


Sziasztok :)

Szofec
Batyu buli = jöttök lesztek, ha hoztok esztek :lol: :lol: :lol:

Szerintem az elejénél a kistónál tökéletes a randi hely. Dani tuti emlékezni fog rá :wink: :wink:

Kinga

Egy pokróc sosem jön rosszul, szal ha befér a cuccaid közé akkor hozd, igy kényelmesebben lesztek a babóval. Én is viszek tuti Pepének, hogy ne a sima fűre feküdjön, Dani max ragasztóval tudnám egyhelyben tartani :P :P

Timi
Zsoltika abszolut nem akar kommunikálni? tudod Dani miatt kérdezem,mert nálunk nagyon nehezen indul a beszéd, bár mostanában jelentős változás állt be. Az egy szótagról kezd áttérni a két szótagra, és egyre több szót használni. Egy hátránya van, hogy most már állandóan totoznomkell, hogy az a két betű mit is jelenthet, amit éppen mond :)

viszont a kis vakond után szabadon állandóan Pááááázik mikor elmegyünk valahonnan, sőt az ahoj is megjelenik néha néha. Vagyis mondhatom hogy talán fejlődünk egy kicsit , legalábbis én bizom benne, igaz hogy a logopédushoz majd hónap végén visszaviszem, kiváncsi vagyok az ő véleményére is.

Gabek
Mi a helyzet gyarapodás fronton??? Tejcsivel hogy álltok?

Gyöngyus
Nagyon szépen köszönöm!! megjöttek a nyuszik a postán. Nagyon rendi vagy:)

Lányok ki mit főz mostanában??, kezdek teljesen kifogyni az ötletekből és sokszor ugy szenvedek hogy mit is fözzek vacsira (mi akkor tudunk együtt enni négyesben) Kérek ötleteket, elég ha leirjátok hogy mit föztetek aznap, hátha kapok belőle izgi ötletet :wink: :lol: :lol:

Most is itt van egy darab pulykamellem kivéve és agyalok rajta hogy mi legyen belőle (rántott és tejszines változaton felül)

puszi

Ági és az ördögfiókák :P

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok,

Én nem vagyok grafomán, napok óta csak passzívan olvasgatlak titeket, de azért egy napot sem hagytam ki :P tehát inkább netfüggő lettem :roll:

Gergő már túl van a 3 kilón, tehát szépen lassan, de lényeg, hogy gyarapszik.

Rita
Szerintem először azt próbáld ki, hogy mi van ha nem vagy ott csak egy etetésnél. Azt tuti kibírja, aztán 2-nél és ha az is megy Máténak, csak akkor lépj le egy napra. Én is gondolkoztam már ezen, de én még nem merem bevállalni, maradok a kisebb távolléteknél.

Kinga
Nyugodtan hozzál takarót, ott simán le lehet teríteni, mert tiszta a park, ugyanis kutyákat sem engednek be, tehát nem lesz kakis, no persze Boti és a többi baba nevében ezt nem garantálhatom :lol:

Brik
Tessék meggyógyulni és eljönni a Millenárisba!!!

A batyubuli gondolom a kendőre vonatkozik, nekünk sajna nincs így babakocsival fogunk megjelenni, ja és az időpont nekünk is jó, alkalmazkodunk a többség akaratához. :)

Szofec
Szerintem fel fog tűnni, hogy van egy kupac ember, mind babával ill. babakocsival, azt hiszem könnyű lesz megtalálni a társaságot.

Van egy kicsit fásabb, füves terület a játszótér után, az út bal oldalán, már ha a főbejáraton megyünk be, szerintem legyen ott a találka.

A napozással ti hogy álltok? Igaz, hogy nem érheti direkt napfény a baba bőrét? És az árnyék az lehet, vagy ott is be kell kenni?

Ilyen melegben mikor lehet sétálni vinni a babókat? Mert mi eddig 2 után sétáltunk, de hát most iszonyat meleg van, úgy gondolom nem biztos, hogy jót tesz neki :roll:

Írjatok, csak írjatok örömmel olvasgatom :lol:

Gabek
gabek
 
 


Nah nem egyszerre irtunk Gabekkal :) :)

A déli napot nagyon nem javasolják, mivel akkor a legerősebb az UV sugárzás, igy inkább délelött vagy később délután jó sétálni menni a babákkal. Naptej ügyben sajnos tuti jó tanácsot nem tudok adni, mert nem sok tapasztalatom van benne, főleg ilyen piciknél, igy én is várom a többiek ötletét, de szerintem ha nagyon süt és érheti akkor magas UV faktor védettségűvel nem árthat bekenni őket. Azt tudom, hogy érdemes körülnézni a piacon hogy milyen kapható és ha még emlékeim nem csalnak éppen tavaly volt egy tvés felmérés a naptejpiacon és azt állapitották meg , hogy nem biztos hogy a legdrágább a legjobb.

Jó hír hogy tul vagytok a három kilón, csak igy tovább, szépen belejön manócskád és a végére mindenkit lehagy :wink: :wink:

Szofec :)
Megnéztem Balázs albumát, nagyon ari, főleg a ki kivel van fotó tetszett nagyon, jól meg kellett néznem hogy megállapitsam melyik tesztrész merre van :P :P :P


Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Köszönöm, nagyon édesek vagytok. Akkor mostantól no para. :)

Toreau, Prücsök nektek megküldték már a TB kártyáját a picinek?

Lányok, Ti mikor kaptátok meg? A 30 napos határidő jövőhét csütörtökön lejár. Már ideje lenne küldeniük, mert addig nem tudom intézni a tgyást, anyaságit, stb. Egyébként hány nappal visszamenőleg lehet ezeket igényelni? Tudja valaki?


Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Szia Szofec!
Most fedeztem fel én is Balázs albumát. Nagyon tetszenek a képek. :) Főleg a kis hóbagoly fotó. Jól beöltöztettétek a pici csipetkét. :lol:

Brigi
Ugye jössz a talira? Jó mozizást holnap! :wink: :)

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk Szegedről, sikeresen kipihentük magunkat Bálinttal. Képzeljétek, az egész éjszakát végig aludta a szállodában. Megágyaztunk neki egy fotelben, amit a fal felé fordítottunk, és este 10-kor letettem aludni, majd reggel fél 7-kor ébredt. Hitetlenkedve néztük az órát reggel apával. Bár néha felriadtam éjszaka, mert ránéztem mit csinál, hallgattam a szuszizását, de tény sokkal kipihentebben ébredtem, hogy nem volt nagyobb szakadás az éjszakában.
Én meg ugye ma voltam kontrollon a doktorbácsinál, egyből odamentünk Szegedről, és megjegyezte, hogy milyen jól nézek ki :) mennyire kipihent vagyok :)
Azon agyaltunk Apával, hogy lehet azért aludt végig Bálint éjszaka, mert velünk volt egy légtérben (itthon saját szobája van)? Vagy talán a vidéki levegő nyomta el? Arra gondolni sem merek, hogy ez mostmár mindig így lesz...

Rita: A fejés témához annyit, hogy én reggel, illetve este mindkét mellemet kénytelen vagyok lefejni mindkét mellemet, mert különben asszem szétdurranna. Napközben csak azt szoktam amelyikből evett Bálint (kivéve ha valahol vagyok és nincs rá lehetőségem). Amúgy csatlakozom a "gyűlölöm a fejést" társasághoz! Fúj fejés!!!

Ági: Nálunk is mindig zaj van, megy minden aminek mennie kell (zene, szagelszívó a konyhában, tv, porszívó) és Bálint istenségeseket alszik rá. A porszívó hangját külön imádja. :)

Prücs: Én nem fogok problémát csinálni a szoptatásból. Szerintem Te se fejegess, mert akkor hűteni kell, majd melegíteni, sok a macera, a szoptatás meg a világ legtermészetesebb dolga. Meg lehet úgy is csinálni, hogy észre se veszik mit csinálsz. :) De ez csak személyes vélemény.

Augmentin: Én a szülés után kaptam, és azért, mert nem tudtam pisilni, ezért tovább volt bent a katéter egy nappal, és hogy ne fertőződjön el.

A találkozónak nagyon örülök!!! Akkor majd 11 körül megyünk, ahogy majd kijön az alvás, meg a kajálás.
Angyalka! Majd egyeztetünk?

Gabi: Tök jó, hogy elindult Gergő gyarapodása! Gratula a 3 kg feletti eredményhez!!!

Kinga: Én is ezen dilemmázok, hogy mire rakom majd le Bálintot. Nektek jó a takaró sztem, mert már nagyobbak vagytok.
Csak babakocsit kéne vinnem, és nem kenguruban vinni, mert akkor le se bírom rakni majd... Bár kiráz a hideg a babakocsis bkv-zástól előre is.

Napozás: Azt hiszem Giulia írta nekem régebben, hogy ő íratott fel valamilyen krémet a doktornővel a napra.

Na megyek, mert lassan vacsizunk. (Ági! Petrezselymes újkrumpli lesz rántott karajjal és koviubival :) Csinálj a pulykából rablóhusit, egy kis gombát, cukkinit, padlizsánt feltűzdelsz vele, isteni lesz )

Lilla

lilló
 
 


Sziasztok!

Naptej ügyben én kérdeztem a doktor nénit. Azt mondta, hogy tűző napra sosem szabad kitenni a piciket, csak árnyékba. És ott is be kell kenni, különösen az érzékeny bőrűeket. (mi olyanok vagyunk). Jó naptejként a Vichy-t ajánlotta, meg is köszöntem szépen a tanácsát...
Szóval én vettem egy avonosat, gyerekeknek valót és az egyenlőre úgy tűnik bevált. kb. kétezer forint most épp akciósan.

Más: hány hónapos korban tudnak már ülni a babák? A kis Huncut tegnap óta már erőteljesen gyakorolja, húzza fel magát. :)

Huncut
huncut
 
 


Sziasztok!

Ági,
nehéz leírva elmondanom,hogy Zsoltika mennyire beszél.Nem néma mindig mond valamit az ő nyelvén,meg egykét szót és szótagot.Meg mutogatni szokott,vagy addig magyaráz,amíg megértem.Ami nem mindig sikerül,sokszor totóznom kell mit is akar.Minket csak most 3 év után küldtek tanácsadóba,vagyis nem is igazán küldtek csak már én lovagoltam a témán.Mindenki azt mondta,hogy nincs baj,mert mindent megért,majd csak fog beszélni,stb..Igaz,hogy elvittem mégse történt még semmi,mert csak szeptembertől foglalkoznak vele. :(
Közbe kiderült,hogy nem is ért meg mindent,néha látom rajta,hogy fogalma sincs miről beszélek.Nyilván a többször használt kifejezések,szavak nem jelentenek gondot,tehát a mindennapi dolgokat megérti,de vannak hiányosságok.Röviden ennyi,ja meg a figyelmét sem lehet lekötni hosszabb ideig egy bizonyos dologgal.A hosszabb idő alatt 15-20 percet értem.


Lilló,
örülök,hogy ismét itt vagy.Ezek szerint jól sikerült a kiruccanás.Bálintka is jól érezte magát,még éjszaka is jó fiú volt.Majd írd meg,hogy az otthoni éjszakátok is ilyen jól sikerült-e.Lehet,hogy már át fogja aludni az éjszakát?


Gabek,
én is gratulálok és örülök,hogy szépen gyarapodtok,fő a nyugalom és a pihi és akkor lesz tejecske. :lol:


Naptej ügyben nekem 50-es faktorú van,de nem tudom milyen márka,talán Johnsons,most ideragadtam a fotelba,de majd megnézem és megírom pontosan milyen.Azt tudom,hogy kifejezetten pici gyerekeknek ajánlják.Én mindig kenem őket amikor lenn vagyunk a strandon,még amikor picik voltak akkor is,pedig a napon nem is voltak.
Szerintem akinek nagyon érzékeny a bőre,nem a napra,hanem mindenre,kozmetikumok,stb...ők kérjék ki az orvos tanácsát,hátha a patikákba is kevernek ilyeneket pici babák számára.Hátha van olyan doki is aki nem csak a Vichy-t ismeri. :lol:

Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek!

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok :)

Indigó

Az anyaságit a szüléstől számítva 180 napig igényelheted meg, szal van még időd. A tgyás meg a szülés napjától jár 168 napig, szal az alatt lehet megigényelni. Általában 30 napon belül kiküldik a TAJ kártyát, de bevallom én egyik gyerekemnél sem vártam ki, mert OEP malmai állati lassan örölnek ha nekik kell valamit csinálni. :twisted: :twisted: Mi bementünk rögtön, vagyis javitok a mi az apa volt a Teve utcába, mikor már a kezünkben volt a születési anyakönyvi kivonat. Igy mindent nagyon gyorsan el tudtunk intézni.

Lilló

Az nagyon jó ha ki tudtad magad egy kicsit pihenni, éveket fiatalit rajtunk egy egy átaludt éjszaka :) Sose lehet tudni hogy nem vág bele a fiatok a most átalszom az éjszakát projectbe, szal lehet hogy követi a jó példát itthon is, én drukkolok hozzá nagyon . :)

Köszi a kajcsi ötletet, a pulykacici sorsa végül párizsi szelet lett a feléből a másikból meg óvári szelet salátával, de ezentúl is szivesen fogadom az aznapi menű tippeket :)

Már ti is simán feküdhettek egy puha takarón a fűben, szal ezért ne cipeld magaddal a babakocsit, ugy is leülünk, manófalvi a kezünkben, ölünkben és simán el lesz egy pokrocon is. Ha olyan meleg lesz mint pl azutóbbi két napban volt, akkor még külön élvezni is fogja hogy nem a babakocsi öleli körbe, hanem vigan rugdalódzhat a friss levegőn.

Huncut

Elég változó hogy mikor ülnek igazán, de általában ugy 6, 7 hónapos koruk környékén kezdik el a dolgot. Pepe is szeret kapaszkodni és felhuzni magát, de ez még nem a valós ülés, hanem csak unja a visszintest és többet szeretne látni a környezetéből.

Jó izlése és bő pénztárcája van a dokinéniteknek :)

Timi

Kb nálunk is hasonló a helyzet, vagyis inkább azt mondanám hasonló volt, mert ugy látom kezd beindulni. Ő is mutogat kézzel lábbal, és látom rajta hogy ha nem sikerül megértetnie magát állati morcos tud lenni magára. Mi is probáltuk hogy felméretjük, de közölték hogy majd csak szeptemberben, mert már iskola szünet jön (április végén érdeklődtünk), majd augusztusban kiküldenek egy kérdőivet és ez alapján behivnak majd minket, kb 8 rugóért megnézik a gyereket.... ezen azért még gondolkodom, lehet hogy maradunk az ingyen talált logopédus néninknél...

Amugy pontosan mi a végzettséged Timi, tudod igy talán könnyebb lenne segitenem, hátha ráakadok valami jó lehetőségre.

Valahogy mostanában a környezetemben mindenkinek sikerül valamit segitenem, pl ma egy hirdetést fedeztem fel ingyen tüzelőről és sikerült is elcsipni :) valakinek fölöslegessé vált fa és szén , sogoromék meg vegyes tüzelésű kazánnal fütenek, igy rögtön le is csaptunk rá. Csak magamnak nem sikerül soha elkapni amit jól jönne, multhéten egy szekrénysorrol maradtam le ami pont jó lett volna Dani uj szobájába , ma meg egy babakocsiról... ilyen az én szerencsém, de legalább valakinek sikerült valamit segitenem, az azért vigasztal :) :)

Mindenkinek jó éjszakát :)

puszi

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Brik!
Köszi a kérdésed, megvagyunk. Küzdünk. Éjjel szépen aludt mostanában a manóka, éjféltől hatig, aztán tízig. Cserébe viszont napközben semennyit nem akar aludni. Ez alapvetően nem baj, de az éjjel nekem nem jön össze annyi alvásóra, ahányra szükségem lenne, és teljesen kipurcanok, mire őkelme elalszik. Ma délután megint a hordozókendő vált be, abban ájulásszerűen bealszik. Utána meg győztem becsempészni a babakocsiba. Csak attól félek, hogy túlságosan rászokik erre a kendő dologra...

Szegény Te, minden most megy át Rajtad, és akkor még ez a fog dolog is! Gyógyulj meg hamar belőle!

Huncut, Ági!
Ez jó ötlet, kipróbálni, hogy bírja-e a mélyhűtött tejet. Nekem ma mondta a védőnő pont, amit írsz, hogy sok gyerek nem fogadja el a fagyasztottat, a kis finnyások. :lol: De azt mondta, hogy egy napon semmi nem múlik, nyugodtan menjek el, nem dől össze a világ, ha egy napon tápszert kap. Ha félünk, hogy cumizavaros lesz, akkor lehet neki kanállal vagy pohárból adni. De még az is lehet, hogy elfogadja a tejemet.

Ja, az a Germicid-C? Ezért volt olyan ismerős (van a hűtőben belőle... :oops: :oops: :lol: ) :)

Tali:
Nálunk semmi rendszer nincs szopi ügyben – ahogy esik, úgy puffan alapon működünk. Úgyhogy nekem is kéne szoptatni lehet a talin. Valahogy csak meg tudjuk oldani??? (Ahogy Jutka írja, szerintem a parkban meg lehet oldani... majd ráborogatom a pólómat a fejére... :))

Más: arra gondoltam, nem lenne hülyeség vinni magunkkal öntapadós vignettát, vagy valami egyéb megoldást, amire ki tudjuk írni a nevünket magunkra. Ugyanis szerintem nem lesz könnyű megkülönböztetni egymást, ha ilyen sokan leszünk. Úgy értem, akiket még nem ismerünk személyesen. Mit szóltok az ötlethez? Valami kitűző is jó lenne, csak azt nehezebb szerezni. Vagy ragtapasz, ahogy a kórházban ráírták a manókra a nevüket...

Prücsök!
Én nem adok neki pótlást, csak az Infacolt (hasfájás ellen) kapja kanálból, de nagyon ügyesen leszopogatja róla. Igaz, hogy az Infacol elég viszkózus, és nem lötyög ki a kanálból. Biztos más folyadékokat nehezebben manővereznék bele a szájába.

Szofec!
Jobbulást nektek a takonykórból!

Zsu!
Nagyon örülök, hogy leírtad a tapasztalataidat!! Velünk is pont ez van az utóbbi napokban! Egész nap nem alszik, és tényleg semmit nem tudok csinálni. Ha rajtam lóg, attól megnyugszik. Szóval számíthatok rá, hogy ez lesz 6 hós koráig??

Gabi!
Gratula a gyarapodáshoz, és köszi az ötletet!

Lilló!
Tök jó, hogy annyi tejed van! Nekem pont annyi, amennyit kiszív. Remélem, ez marad is, és nem lesz neki kevés! Tök jó, hogy átaludta az éjszakát Bálintka! Annyira várom, hogy nekünk is eljöjjön ez a korszak.

Ági!
Itt ma túrós zsömle volt és húsleves (anyósom adománya, nem saját termelés.. én ma egész nap szoptattam – nyugtattam – altattam – szoptattam, szoptattam, szoptattam, szoptattam...

Na, lehúzom a rolót, mert hosszú vagyok ma!
Rita
rita81
 
 


sziasztok

Sajnos én sem tudok jönni a talira, mert elutazunk. Na majd a következőre. Tegyetek fel majd képeket :D

Ági

Rakott krupli :D :D :D imádom+meggyleves

Lini
lini
 
 


Sziasztok!

Üdvözlök mindenkit, Ismerőst és Ismeretlent!

Bocsi, hogy belekotyogok, de mint gyakorló dajka teszem.

Ági és Timi!

Sztem ne izguljatok, hogy nem beszélnek a fiúk! A gyerekek, főleg az ilyen kis "némakacsák" általában egyik pillanatról a másikra szólalnak meg, ráadásul sokszor tisztán! Nagyon sokat segít a közösség, ahol nem fognak mutogatással elérni dolgokat, meg kell szólalniuk.
Logopédus segítségét ráér 5 éves korban is kérni. Ő a beszédhibában segít, megszólaltani nem fog tudni olyan gyereket, amelyik nem akar.
Jó módszer otthonra, ne figyeljetek rá, amíg mutogat, egy idő után meg fog szólalni nektek is.

Nekem is volt, nem is egy olyan gyerekem, akik meg nem szólaltak volna. Sőőőt... most is lesz :lol: . Szeptembertől kiscsoporttal indulunk. De majd az oviban :lol: !!

Mindenkinek puszi, problémamentes pocaknövesztést és babázást
kívánok!

Kriszta
mohácska
 
 


Szia Mohácska!

Üdv köztünk!

Mi nálunk nem segít a közösség,mert Zsoltika már 9 hónapos kora óta bölcsis :( tehát majdnem 3 évet húzott le ott,most megy ő is oviba.A bölcsiben is megérteti magát,ugyhogy neki nem okoz problémát,hogy nem beszél.Sajnos én ennyi gyerek mellett nem tudom megtenni,hogy nem figyelek rá és nem értem meg mit akar,mert akkor már a diliházba lennék. :shock:

Különben mi nem logopédusnál voltunk,hanem a nevelési tanácsadóba és szerintem egy pszichológus hölggyel beszélgettem és hozzá kell visszavinnem szeptemberben,ha addig nem beszél értelmesen.Akkor külön foglalkozásokra kell járni vele,ahol csak vele foglalkozi,nem csoportban lesz.


Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Szia Ági!

Gimi érettségim van és felső szintű szülésznői oklevelem!Köszi előre is,ha rábukkannál valamire!
timiban
 
 


Sziasztok!

Indigó! Nekem is bement a férjem, és személyesen szerezte meg a taj-kártyát. A szül-i anyakönyvi kiváltása ütközött némi akadályba. Ui. félre lettünk informálva, hogy nem kell házassági anyakönyvi kivonat hozzá. Ha tudtuk volna már előre kiváljuk, így viszont postán kellett kikérni Debrecenből, ahol rossz házszámot tüntettek fel a borítékon (miután a férjem kb. 32-es betűmérettel írta a címünket a faxra), és a postai küldemény után nyomozni kellett, mert a debreceni hivatalban még a küldemény számát is rosszul adták meg. A komplett papír ügyintézés, bébikötvény, gyerek adókártyája, lakcímkártya, stb 3 napot vett igénybe. Még szerencse, hogy jár az apáknak 5 nap pótszabadság. Szerintem ne reménykedj, hogy 30 napon belül kiküldik. Elvégre Mo-on élünk!
Az én gyerekemnél is ugyanaz van, mint a tiédnél, most tört rá, hogy délelőttönként nem alszik. Bizti nem a szopival van gond nálunk se, sőt még attól sem nyugszik meg, ha ölbe veszem. Egész nap a cicimen nem lóghat (tartom magam a 3 órás etetéshez, ami eddig bevált, már 4 centit nőtt a gyerek 3 hét alatt, és vagy fél kilót hízott). Én a bébihordozóban szoktam elringatni, attól megnyugszik.

Lilló! Ügyik vagytok, hogy ilyen jót kirándultatok! Ez engem is motivál! Hát még a recepted, amit ma meg is csinálok!

Naptej téma! Szerintem is a gyógyszertári napozó krém a legjobb. Abból kiindulva, hogy fürdetőben is az vált be. Íratni fogok a dokinénivel én is, ha megyünk 1 hónapos szurira. Kész pénzkidobás lenne méregdrága kenőcsökre költeni, ami ráadásul nem bababőrre lett kitalálva.

Pusszantalak benneteket! Küldjetek még sok-sok receptötletet!

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok!

Az ember nem néz be egy kicsit és máris km-et olvashat.

Szopi,fejés:mi is akkor eszünk, amikor ránkjön.
Fejni akkor szoktam amikor már majdnem kidurran a cicim.Szopi után nem szoktam.Nekem volt először a pesztonka elektromos, nem tudtam vele az elején fejni, mert nagyon fájt, utána tanácsoltátok, hogy maszírozzam előtte, vagy melegvizes borogatást tegyek.Ez bejött!
Utána vettem egy aventos kézit, amitől viszolyogtam, de a végén jobban bejött, mint az elektromos, úgyhogy most már csak azt használom.És így kb. napi 3-4dl tudok leszippantani.
Már lassan teli van a fagyasztó.

Hordozó:a Norbinak nagyon bejött!Abba hoztuk haza, és az elején általában csak abban aludt el napközben.Csak féltem, hogy a gerincének nem tesz jót ez a pozitúra, úgyhogy most már kezd rászokni a babakocsira is.
Az elején hasfájásnál is segített a hordozó, mert össze tudott kuporodni benne.

Kendő: most rendeltem én is egy Nandut a védőnőtől.
Adott nekem egy füzetet, amiben van egy csomó kötési forma.
Ha kell valakinek, szívesen átküldöm!

Oltás:mi tegnap kaptuk meg a 3 hósat.Jobban viseltük, mint az előzőt!Mondjuk akkor kapott agyhártyagyulladás ellen is.
Egyiknél sem lázasodtunk be, de az alvókánk jó volt.

Ági:laminált parketta ügyben, vagy építkezésben,tudunk segíteni, mert mi pont (vagyis Apa) akkor fejeztük be a házat, amikor a Norbi megszületett.Úgyhogy van tapasztalat.
A lamináltat, mi a Diego-ban vettük.
Könyvelő ügyben írok mailt.

Akkor tali a Millenárisban, jó idő esetén sem megyünk a Margit szigetre?

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!! :lol:

Ma nagyon meleg van:-)) Voltunk Uh-on és képzeljétek 27 hetes múltam szerdán a bébim 1260gramm, szerintetek az jó súly vagy nagy? Mert a pocim óriási:-) Éééééés kisfiú, megmutatta a kukiját láttam, Lili volt csak bent, de ő mindent felismert mármint a kezét fejét pocakját:-))

Ja múltkor írtam alig rugdos, hát most pótolja, tegnap olyat kaptam az oldalamba hogy megugrottam:-)) Focista lesz a lelkem:-))

Nagyon boldog vagyok!!

Rita sajnos megtalált a betegség de már jövök ki belöle, a fogam helye vagy a gyökér kezeláés fáj még de majd elmúlik:-))

Én nem tudom hogy kell ilyen centit csinálni és nagyon szeretném Lilit betenni. Tudtok segíteni?

A talira megpróbálok, kimenni nem ígérek semmit, addigra muszáj meggyógyulni, mert egy hét múlva lesz az esküvőm:-))

Puszi!!

Brik
brikancs
 
 


Szia Brik!

Gratulálok! Mostmár a nemét is tudjátok! Nekem is nagyon sokat rugdosott Sanyika és a néhány kellemetlen rúgást leszámítva csodálatos érzés volt! Élvezd ki! :)

Ilyen centit én is szeretnék csinálni, de lemaradtam amikor a többiek csinálták és már azt sem tudom hol olvassam vissza, annyit írunk...

Esküvői képeket is szeretünk nézegetni, nemcsak a babásakat... :)

Drukkolok, hogy minél gyorsabban meggyógyulj!

Huncut
huncut
 
 


Helló Lányok!

Tegnap voltan dokibánál, s még két hét kitartást kér, a méhszájam már puhul (36+3), s több mint biztos, hogy nem húzom ki július 11-ig! Hazafelé az Árpád hídnál megéreztem. hogy baj van és bemenetm a buszállomás WC-jébe és teljes pánikba estem, véreztem. Mire hazaértem már csak barnáztam, de annyira pánikba estem, hogy ihaj!
Doki szerint nincs semmi baj!
Nagy hírtelen össze is pakoltuk a bevonulós táskát, illetve, amire emlékeztem, hogy jó, ha bepakolom! Mi az amit ne hagyjak feltétlenül itthon?
A vérképen is rossz lett, teljes vérszegénység! Úgyhogy orvosi rendeletre megittanma egy fél konyakot (állítólag márkás és finom, de brrr íze van) és lelalzultam! Nem volt egy jó nap!

Hordozókendőről:
Nekem kötős kengurum van, hallott már róla valaki? Ezt is magamra kell csomózni, van egy háttámla része, mai szintén anyag és jó szoeosan lehet megkötni!

Sajna a talin nem tudok ott lenni, ki tudja, hogy mi lesz!
anid
 
 


Sziasztok!!

Huncutka

Lesznek képek:-)) Teszek majd fel:-)) Köszi a drukkolást:-))

Anid
Hát én is megijedtem volna!! Ki az orvosod? Hát tényleg nincs sok hátra:-) Nem szedsz vasat? Utolsó három hónapban nagyon fontos a vaspótlás!! Drukkolok, hogy minden rendben legyen:-)) Legyél nyugodt!! Tudom nekem könnyűű mondani, de komolyan mondom:-)

Puszi nektek!!

Brik
brikancs
 
 


Sziasztok!

Brik, gratula a kisfütyishez :D ! Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, a sok vitamin talan segit a gyogyulasban!

Anid, szerintem a kötös kenguru sem az igazi 3 ho elött. Kendöben is csak ugy szabad hordani, hogy gyakorlatilag fekszik a baba, olyan mintha az alkarodon feküdne, nem a gerincére nehezedik a sulya.
A vérzés valoszinü a vizsgalat miatt volt, nem? ismerös a szituacio:))
Nekem mostmar siman lehet drukkolni, itt az idö :)! drukk-drukk-drukk :D !

Rita, bocs, de én tuti nem fogok kitüzött hordani a talin, a melohelyemen érezném magam, fuj :(! Ott allandoan ilyeneket kellett készitenem, osztogatnom, hordanom és utaaaalom :)))
Mégsem olyan, mintha teljesen ismeretlenül talalkoznank, nem :)?

Toreau, 3 oranként szoptatsz?

Dorka, engem érdekelne a füzetecske :) :)!

Gabek, gratula a 3 kilohoz, csak igy tovabb! Netfüggöség :oops: ismerös.... Néha nagyon zavar :oops:, dehat.... no comment

Prücsök szerintem se parazz a szopizas miatt, ott fog szoptatni a tarsasag fele :) (én tuti!)

Haaaat kiderült, hogy Finnyas urfi a borsot sem szereti... :(
Viszont mar majdnem tud ülni, nagyon dolgozik az ügyön.
Tegnap a legnagyobb melegben BKVztunk, tömött busz oda is meg vissza is, dugo, minden volt és finnyaskamnak egy "szava" sem volt, meg sem nyikkant, olyan nagyon halas voltam :D! Pedig kendöben vittem igy duplan meleg volt. De mondjuk nagyon örültem, hogy mégsem vittem magammal a babakocsit, ha azzal indulunk kb összetaposott volna minket a tömeg :( BKV éljen :( :(!
saara
 
 


Hihetetlen! Pár napig nem tudok jönni és nem győzők visszaolvasni! Tök jó, tényleg grafománok vagytok!!!

Anid, a vérzés vizsgálat után előfordul, ha nem görcsölgetsz tényleg nincs semmi baj. Pihenj sokat és próbálj meg ne izgulni emiatt. Vérszegénységre jó még a szeder (befőttben ettem én is) és a cékla is. A vörösbort is mondták nekem, mi is vettünk (állítólag finomat), de nem szeretem a piát így maradtam a szedernél. A szülős csomagodba rakjál innivalót mentes vizet és gyümilét, mert utána baromi jól fog esni. Meg esetleg pár szem kekszet erőgyűjtés gyanánt. Ne izgulj lazán kihúzod még azt a két hetet, nem lesz semmi baj. Tényleg pihizz sokat és irogass nekünk. Addig se izgulsz. :D

Brik, gartulálok a kis fütyishez! Majd rakjál fel esküvős képeket, jó?

Gabek, gratula a 3 kilóhoz!! Így tovább.

Rita, a matrica jó ötlet.

Érdekes dolog ez a beszéd kezdés. Engem is fogalkoztat már, pedig mi még hol vagyunk...

Anyukák! A találkozón ott lesz... hát jó sok anyuka akinek még szopizik a babája. Miért csináltok ebből problémát? Ez egy tök természetes dolog és senki nem fog kitűnni a tömegből. A szégyenlősebbeket meg majd körbeüljük. Különben meg nekik egyszerübb a "hogyan is etessem meg a gyerekem" promblémakör. Nem kell külön hamit vinni! :lol: :lol: :lol:
Naptejet a gyerekdokival irassatok fel. De recept nélkül is rá lehet kérdezni a gyógyszertárba, ha a doktornéni csak a Vichy-ig jutott el. Lényegesen olcsóbb és tuti nem lesznek rá allergiásak. Mondjuk gondolom mással kéne kenni a strandon ha az erős nap éri pl. a vízben, de ha csak szűrt fény éri elég ez is.

Talira még nem tom, hogy neki merek-e vágni. Elszállt az önbizalmam. Egy gyerekkel még nincs gond, de kettő... Mert ha el is jutok nehéz velük egyedül. Főleg, hogy most olyan korban vannak, hogy nehezen engednek fel. Na akkor nagy a ricsaj és csak anya kell. Szóval szeretnék elmenni, de ha nem akkor majd a kövire. Mondogatom nekik, hogy hamar meg kell tanulniuk járni. Azért ha mégsem mennék képeket csináljatok!!!
kgiulia
 
 


Sziasztok :)

Recepteket kösziiiiiii, jöhetnek folyamatosan, legalább nem kell agyalnom folyton :)

Mohácska :)

Hála ez a logopédus akihez mentünk Danival azért tud segiteni, már az is alap, hogy megvizsgálják a hallását, a szövegértését, vagyis ha mondunk valamit neki akkor megérti , meghallja vagy sem.
Olyan ritkán jösz közénk, pedig pont az óvival kapcsolatban most azért megoszthatnád velünk a tapasztalataidat bőven :)


Timi :)
Oksa, igy könnyebb nézelődnöm. Az iwiwen fent vagy esetleg?? tudod a meghivásos zárt ismerős kereső klub?? Sajnos nekem elfogyott a meghívóm, igy nem tudok küldeni neked, de hátha a lányok között van akinek még van :) Ott mostanában olvastam az apróban elég sok jó lehetőséget.
Zsoltika esetét nagyonis megértem nálad, én megkergülök attól, hogy nem értem mit mond Dani, hátha még a fejem fölött lenne 5 gyerek...áhh az elképzelhetetlen...

Brik :)
Gratula a fütyishez, gondolom apája nagyon boldog, hogy fia lesz. Lányod mit szól hogy öcsit kap?
Add meg az adatait a pocakmacinak és megcsinálom neked a vonalzót, amit csak be kell tenned a profilodba , de ha gondolod azt is megcsinálom neked, de azt mailban leegyeztetjük, vagy gyere MSN re :)

Sára :)
Hm válógatós egy úrfid van, de kitartás, kitartás hátha bejön neki valamelyik kajcsi :)
A BKV t ne is emlegesd, volt hogy a szigeten három buszt kellett megvárnom mert nem fértem fel a babakocsival, a negyediknél kivágtam a palávert és sikerült, mert végre kegyeskedtek odébb menni a babakocsi helyéről azemberek.


Huncut :)
Neked is szól a felajánlás, de le is irom szivesen:

Ezen az url cimen : http://lilypie.com/first_birthday.php

kiválasztod a vonalzót, a babát rá, beirod a gyerek adatait, alul ha gondolod feltöltesz képet hozzá, nah ne legyen tul nagy mert nem fogadja el a rendszer, majd ráklikk hogy elkészit. Ha minden jó volt akkor feldob egy következő oldalt ahol három hivatkozást készit el. Ezekből nekünk a középsőt kell kimásolni. Ezt a kimásolt szöveget kell a profilunkba az aláirás ablakba bemásolni és elmenteni.
Ha jól sikerült a müvelet akkor az összes hszünk alatt megjelenik a vonalzó.


Anid :)

adatokat még mindig nem kaptam meg :(
Sajnos ilyenkor már előfordul hogy vizsgálat után vérzés vagy barnázás lép fel. Ha egyben vagytok még és kedved is van hozzá azért gyere el a talira :)

Dorka :)
Emailt várom, sőt a kendő kötési módokat is küldheted mert gyüjtöm őket, hátha találok olyat ami még jobban bejön :)

Toreau :)
Hát pedig itt többször is irtuk ám hogy kell a házassági anyakönyvinek egy másolata:) De a lényeg hogy ha kanyargósan is de sikerült elintéznetek :)

Szigoruan 3 óránként etetsz? éjszaka is?

Nahmost megyek és keresek valami epres receptet mert itt figyel egy halommal és nem szeretném ha megromlana... (koppkoppkopp nálunk már nincs baj ha eszem epret)

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Giulia: Mi az, hogy nem jössz a talira??? Jöjjön csak vissza az önbizalmad,naaaaa. Lécci,lécci,lécci. Ági írt egy jó ötletet, hogy hogyan tudnál eljönni két babával. Vagy nem tudtál valakivel egyeztetni, hogy együtt gyertek, valakivel aki felétek lakik és esetleg kocsival jön?

Ági: Hmmm, látom azért kitaláltad, hogy mit főzz, és nem is apróztad el a dolgokat, mindjárt kétfélét. Mai menü: tejfölös-újhagymás újkrumpli leves és palacsinta :)
Ha ilyen meleg lesz, akkor nem lesz gond, viszek egy vastagabb takarót, és arra lerakom a Bébit, de ha hűvösebb lesz, akkor nem merem, akkor csak marad a babakocsi.

Brik: Gratulálok a kisfiadhoz!!! Na meg persze az esküvődhöz is!!!
Aztán mostmár tessék meggyógyulni, mert Neked aztán szegénykém jól kijutott a betegeskedésből. Jó lenne, ha jönnél a talira, próbáld meg megoldani. Jóóóóóó?

Rita: Hááát, én névtábla ügyben Sárával vagyok. Én nagyon úúúútálom, és teljesen visszaidézné a munkahelyemet. Ott is utálom. Szerintem hamar megjegyezzük egymás arcát. Nem?

Anid: Nekem nagyon jól jött a nedvesített wc papír, vagy intim törlőkendő a vérzésnél szülés után, hogy jobb legyen a közérzetem, mert dőlt belőlem a vér. Innivaló mindenképpen legyen nálad bőven, mert majd sokat kell innod szülés után, meg nagyon szomjas is leszel valószínűleg. Ha gondolod nekem van egy listám, ami alapján összeraktam a csomagomat, átküldöm mailben, ha igényled.

Toreau: Szívesen a "receptet". Ha megcsinálod a nyársakat, akkor pácolj be mindent mielőtt feltűzgéled, só, oliva, citrom, mustár, tárkony, oregáno, én ezekkel szoktam, úgy még finomabb.
Ha recept vagy főzés ügyben segítség, vagy tanács kell, szívesen segítek, mert erről papírom van, hogy értek hozzá :)
Menjetek csak kirándulni Ti is bátran, legalább edződik a gyerek! Örülök, ha példámmal motiváltalak :)

Timi: A tegnap éjszakát is végig aludtuk itthon. Ezzel együtt a nappali alvással töltött órák száma leredukálódott 1-2 órára. :) Majd írok mailt, igérem, de vhogy annyira nem jutok el odáig mostanában.

A ti babáitok hogy bírják ezt a meleget?
Olyan bizonytalan vagyok öltöztetés ügyben. Egy hét és fél hetest már le lehet napozóra vetkőztetni? Én most egy nagyon vékony rugiba öltöztetem, de mintha melege lenne...

Puszi
Lilla

lilló
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?