Sziasztok!
Forti!
Mi is teáztatjuk Petit, persze, csak ha elfogadja. Ez teljesen változó, vannak napok, amikor egyáltalán nem kell neki, aztán van, hogy 100 grammot is megiszik egyszerre. Én édeskömény teát adok neki, de nagyon világosat. De állítólag a forralt és lehûtött víz ugyanolyan jó. De lehet, hogy õ a szopival oltja a szomját. Próbáld ki az Avent cumikat, abból direkt van 0-3 hónapos korig való, nekünk bevált. Annak meg szerintem csak örülj, hogy jó sokat eszik. Nem lehet túletetni. Mi bizony küszködtünk az elsõ két hétben, mert én nem ismertem fel, hogy Peti még nem lakott jól, a gyerek nyugtalan volt, sokat sírt, aztán kiderült hogy egyszerûen éhes. Viszont nálunk is sokszor van, hogy elalszik szopi közben, én olyankor lerakom, majd folytatjuk, ha felébredt. Egy picit szoktam noszogatni, de ha tényleg mélyen elalszik, úgyse lehet vele mit kezdeni. Egyébként Peti majdnem a kezdetektõl nem sokat alszik, éjszaka igen, de nappal sokat van fent, nézeget a kiságyában, van hogy ott elalszik, de van hogy megunja, akkor kézben akar lenni, és ott vagy elalszik, vagy nem. Eleinte én is pánikoltam miatta, hiszen mindenki azt mondja, hogy egy ilyen kicsi babának ennie és aludnia kell, de azt hiszem, õ egy ilyen típus, nem akar aludni.
Ne aggódj, mire egy hónapos lesz a babád, már nagyjából te is fogod tudni, mikor mit akar.
Lányok!
Az baj, hogy egy négyhetes babának még nincs megszokott napirendje? Úgy értem, hogy az étkezések még hagyján, nagyjából három óránként Peti enni kér, bár tegnap például átaludt egy etetést, és csak a következõre ébredt fel. De teljesen változó, hogy napközben mikor és mennyit alszik, így aztán a fürdetés is hol 8-kor, hol 10-kor van nálunk, és éjszaka is hol végigalussza az éjszakát, hol egyszer, hol kétszer enni kér. Szóval semmi rendszer. Ez nem is az én szemszögembõl érdekel, hiszen most még teljesen hozzá igazodom, de neki nem rossz ez? Vagy ráér még beállítani a kis rendszerét?
Tegnap kipróbáltuk a hordozókendõt. Peti elõbb kicsit csodálkozott, fészkelõdött, aztán azonnal elaludt. Szóval, azt hiszem bevált.
És már van egy kicsi mosolya! Még nem igazán tudatos, de alakult, nagyon édes olyankor!
Bocsi, én is hosszúra nyúltam!
Dió és a ma 4 hetes Peti