Új privát üzeneted érkezett!

Hi mindenkinek!!!

Köszönjük a dícséreteket, megnyugtatásokat. :) :)

Szücsi: szerintem ne aggódj a vérnyomás miatt. Figyeljed, de nem feltétlenül kell ennek bármi rosszat is jelentenie. Egyébként a toxémiának állítólag más jelei is vannak: pl: kevés vizelet, de valszeg ez is egyén válogatja.

Szilvi: Reni 24-én lesz egy hónapos. Ha a szerdák alapján nézed, akkor azt mondhatotd, hogy szerdán volt 4 hetes. Szerintem.

Csandy: kemény kis legény lesz ebből a gyerkőcből meglátod :D Annyira jó, hogy ilyen szépen fejlődik :)

Ági: Ugye??!?! Nekem is olyan is kereknek tűnik az orra, míg nekem is meg a Bélának is hosszú hegyes orrunk van :D :D Lassan kezdek elgondolkodni ezen a gyereken....ellenanyag, kerek orr...lehet, hogy lesz mit magyarázzak a Bélának...?!?!?! :D :lol: :D

Kriszta: Nekem bárhol jó Pesten és környékén, akár fizetős, akár nem, valszeg egyedül mennék, de hogy oda is érek az kérdéses, mert én ugye júli 25-26-ra vagyok kiírva, így Dudorka bármikor jöhet Júliusban, sőt ha nagyot gondol, akkor még hamarabb.

Ma megyek doki nénihez ismét, a táppénzes papírkámért. Megint bemászok Pestre és eltöltök 3 órát az életemből tök fölöslegesen, azért, hogy kb 5 percet bent csücsüljek a dokinál...:(

A mai napon is ügyi voltam. Már mostam 3 dobbal, voltam vásárolni, majd ismét gombüzletben...lányomnak csinálunk egy ünneplő blúzocskát, ahhoz vettem ma zsinort :) (tudom ám, hogy titeket nagyon érdekelnek ezek az apró kis részleteke :D :D :D )

Meg voltam az oviban, mert kedves férjem itthon hagyta gyerek rövidnaciját, meg vasaltam és most főzök.

:) :)

Puszika
SZép napot mindenkinek

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Enci nagyon aktív vagy ma. Én is azt írtam Krisztának, hogy ok a tali, de mi is júl 28-ra vagyunk kiírv, tehát egy kicsit rizikós :) :)

Hogy bírjátok a nagy meleget? Én azonkívül hogy talán mégjobban vizesedek, eddig egész jól.

Képzeljétek már lement két kiló :D :D Én nem gondoltam hogy ennyit számít! Még így is sok a plussz, de tényleg csak egy kis odafigyelés kell, és nincs gáz!

Hétvégén megyünk a Balatonra, már úgy várom!!

zsu 33+6
zsu11
 
 


Sziasztok csajok!

Tegnap voltam belgyógyászati vizsgálaton, mert az az igazság, hogy eddig csak halogattam, meg amikor Jankával voltam terhes, akkor valahogy kimaradt. Minden rendben volt, kivéve, hogy nagyon vizesedek. A lábaim úgy megtudtnak dagadni estére... alig mozog a bokám. Az unokanővérem szülésznő, és azt mondta, hogy sok sajtot egyek..????Állítólag megköti a vizet.

Janácska túl van a nehezén, tegnap voltam egy aloe vera bemutatón, ahol a móri kórház gyerekosztályának vezető főorvosa tartott előadást, és nagyon tanulságos eseteket mondott el, ráadásul nagyon sokat segített, mivel már a gyógyításban is használják az aloe vera készítményeket.
A tesztre a jövőhéten viszem el, kíváncsi vagyok nagyon, hogy mi jön még elő, és mi az amire talán már nem allergiás.

Képzeljétek el, most annyira érzékeny lett, ma reggel is sírva ébredt fel, hozzám bújt és annyira ölelt, - anya nagyon szeretlek- állandóan ezt mondogatta, és nem akarom, hogy valami bajod legyen..... Teljesen kivoltam, annyit sírtam már délelőtt. Vittem oviba, és egy egészen picit rászóltam, hogy igyekezzen és öltözzön felfelé, mire újra elkezdtett sírni, de nagyon keservesen, és azt mondta, hogy miért kiabálok vele, miért mondom ezt neki....Én már nem is szeretem.....
Pedig annyira sokat foglalkozom vele, főleg most....Nagyon félek, hogy esetleg az van benne, hogy majd a picivel többet fogunk foglalkozni, és háttérbe szorul. Egyáltalán nem így van, de most egy kicsit kétségbeestem.

Közben a férjem is vizsgázott, ma volt az utolsó vizsgája és sikerült!!! Minden összejön...

Puszi Mindenkinek: Emese
jurem
 
 

 
 

sziasztok!

Volt ma védőnő, gondoltam, megosztom a tapasztalatokat:
1. Nem kell cukor a teába
2. Nem kell tea a teába azaz vízbe
3. Nem adunk almát a gyereknek 3-4 hónapos korig
4. A cumi nem gonosz
5. Az árnyékban is le lehet égni HÓLYAGOSRA!!!

pogacsa
 
 


Üdv!
Enci, hát tényleg gyanús vagy te nekem! :D Én most a második adagot mosom...de. ágynemű (Peti sikeresen leböfizte), most meg tesóm pokróca és a csicsisplédem.
Pogi, hogy is van ez a 2. számú utasítás??? Egyébként én azért lettem megszidva, mert Petit hason altatjuk, és ugye a statisztika szerint így nagyobb a bölcsőhalál esélye. Én meg mondtam a védőnőnek, hogy altatnám én másképp, ha méltóztatna úgy elaludni...asszem hogy a kórházban nagyon hozzászokott, viszont úgy alszik a pocakján, mint a bunda!
Szücsi, tudom, hogy a husiban 0 a CH, nekem is diétázni kellett. Egyébként én, ha belepistulnék se tudnék lenyomni reggel a férjembe egy falatot se...
Emese, nincs tapasztalatom, de nem kizárt, hogy az van, amit írtál. Igaz, tenni nem tudsz ellene, mivel az sem jó, hogy most "kényezteted", mivel a pici mellett evidens, hogy kevesebb időd lesz erre.
Pilchard, már kérdeztem egyszer, de akkor nem válaszoltál, hátha most: szóval miért is kaptál kúpot???
Na most ennyi. Peti tíz óta szunyál...bent voltunk vele a városban, lehet, hogy kifáradt? :)
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ja, Szilvi, igaz, csak megkevert egy kicsit az üzid...vagy én nem voltam a toppon??? :D

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Bocsi Ex:azért mert folyásom van.Nem lepődtem meg,mindig van,azon csodálkoznék ha nme lenne.De annyit sose használok amit a doki felir,mert akkor minden esteére jutna.Tudom é n mikor nem oylan az ,akkor el is használom.

Szilvi:én annyira gyógyi vagyok hogy még a kérdést sem fogtam fel!!Na jó,sztem akkor egy hónapos amikor eltelik egy hónap :D :D :D Nagyon vicces kedvem van!Szóval ha 24-én született akkorjúnius 21-én lesz 4 hetes.De cáfoljatok meg többiek ha nem jól mondom.
Én amúgy is petivel is mindig azon vitázok hogy hány éves vagyok,mert pl.most sztem 29,(márciusi vagyok),szte meg 30,mert már elhagytam a 29-et,de sztem meg 29 mert még nem töltöttem be a 30-at.na ez nálunk örök vita,és nem meggyőzhető egyik fél sem :D :D :D
Mert azzal érvel hogy a baba sem 0 éves,hanem 1.éves,sztem meg ott sem első éves hanem x hónapos.na jó eldugulok.......


Pogival kinéztük a július 22-ét,egyenlőre.Amúgy azért kértem az emailos dolgot,hogy könnyen ki tudjam keresni kinek jó,de nem gond ,lementettem aki ide irt.helyszin ügyben még infót várok.

Ja,Ex:én meg altatnám hason,mert mindig összerezzen ,saját magától ébred fel a hátán,vagy oldalt,de Ő meg nem akar.

Körkérdésem lenne.
1: cumizik e a prüntyője

2.elalszik e magától,ha nem milyen altatásos módszerrel?

3.eggyütt alszik e veletek,vagy a kiságyba/mózes/bölcső stb...

4.evés után mennyit van ébren?

5.mennyire sirós?

6.hasfájós e?

Légyszi mindenki akinek van kis ideje válaszoljon!!!!Köszönöm!

Tegnap este nagyon elkezdett fájni a bal cicim oldalt,nem állandóan,csak néha de akkor nagyon.Most is fáj még,de már nem annyira,de be vagyok szarva.Csomót nem érzek,fejni meg nem tudok,nem mindenki tud,hát én sem.Csak nyúzom de nem jön semmi.Remélem csak megemeltem,vagy meghúztam magam,vagy ilyesmi.Amúgy nem sok tejem van,ill,pont annyi amennyi neki kell,igy is be tud gyulladni?
puszi

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Szilvi:na nem jó,hiszen egy hónap nem 28 nap.Szóval akkor 24-én lesz egy hónapos,tehát szombaton.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


sziasztok! upsz! pont most a jobb cicimből megint folyik valami :D
Még ilyet!!!!!! :D

Encus! összehajtogatott babó :D . Hát igen, mikor úgy keményedik be a méhecském, hogy pici gombóc lesz, akkor hogy fér el? Úgy aggódom olyankor :cry: Sajnálom picúrt! Jó lenne, ha valaki feltalálna kismamiknak egy olyan pocikrémet, ami átlátszóvá tenné a pocinka4 :D

Csandy! Gratula a kis kövér kölökhöz :D

A dokim csak ránézésre állapítja meg az ilyen gombás dolgokat :(
Amikor még nem magándokihoz jártam, de híres dokihoz sztk-s rendelésre, ő is ránézésre és ugye nem múlt el, minden hónapban más kúpot stb. kaptam. Szerintem a ki nem kezelt gombim miatt lett p2-es citológiám. Szóval azt hittem, a magándokinál természetes lesz, hogy célirányosan kezelnek, de neeeem :(
Tudom, hogy kiűzni ezeket a szervezetből nagyon nehéz, de hogy nem lehetne többet tenni az ügyért doki részről??? most ott tartok, hogy pszichésen küzdöm le a dolgot, mint amikor ki kellett volna venni a mandulámat, de úgy féltem a dologtól, hogy inkább meggyógyultam :D , most meg úgy féltettem babót a felfertőzéstől, hogy szerintem is elmúlt, nemcsak doki szerint és ez szerintem csak sima folyás, elvileg az is viszkethet néha...de a méhecskémet nem tudom ezzel a módszerrel ellazítani :(

még mindig folyik a cicimből :D de ilyen vizes, olajos valami, szóval nem sárga, fehér. Nektek milyen volt anno?

Jurem! Biztos nehéz lesz megszokni az új helyzetet, de utána szép lesz! Tényleg az a legszebb ajándék a gyermekünknek, ha megajándékozzuk egy testvérkével! most pl-ul én is csak a hugomra számíthatok és hálás vagyok, hogy van!

Pil! Szerintem 29 :D Én így voltam a terhességi hetek számításával és úgy tisztázódott a dolog, hogy a szülinaphoz hasonlítottam. Holnap leszek betöltött 34. hetes! Juppi!!!

Mári
mári
 
 


Sziasztok!
Szücsi, remélem nem ijesztettelek meg, csak nem akarom, hogy bárki ugy járjon , mint én.
A vérnyomásod nézd folyamatosan, nekem is este magasabb volt, akkor kell gyógyszer, ha naponta kétszer 140/90 fölé megy, örülök, hogy a tied még alacsonyabb.
A vizeletben is hírtelen lesz fehérje, március 9.én még tiszta volt, 15.én már haza sem engedtek a korházból.
Nagyon vigyázz magadra, remélem vaklárma az egész. De nyugodj meg, ez a legfontosabb, csak figyeljétek a babát!

Pilchard, válaszolok neked is, csak üvölt a fiam, két órája evett, és már éhes, pedig még fürdünk is.

Ja és nézi a tévét! :D :D :D

puszi Andi
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Sziasztok!

Pogi és Pilchard,
Nekem jó lenne a július 22.-e randira így várom az infókat hogy hol és mikor végül.
Mail címem bodlin@freemail.hu

Pilchard a kérdéseidre a válasz:

-Nálunk külön alszik a saját ágyába a kicsilány kezdettől fogva
-Sajnos hasfájós és Infacolt kaptunk rá
-Nem kap teát csak forralt vizet
- nincsen egyenlőre cumija
-Eléggé sírós, fpleg délután 5-8 felé:-(
-1-2-szer nem alszik el fürdetés és szopi után, akkor kézben van kicsit de különben nyugisak az éjszakák szerencsére

Szép estét mindenkinek!
Kari

ui:
Pannamari, graulálok a babóhoz és sajnálom, hogy ilyen gyötrelmes volt a szülésed végül:-( de biztosan édes a baba:-)

Kisvirág, hogy vagytok?
kari
 
 


Sziasztok Lányok!

Csak most tudtam jelentkezni, elég zsufi napom volt :? .

Enci: nagyon édes a babó, még nem volt alkalmam megdicsérni :lol: .

Mári: hát elég furcsa ez a hozzáállás a dokiktól, majdnem olyan, mintha kézrátétellel akarnának gyógyítani... :( . Nekem nem szimpatikus :cry: .
Tegnap nekem is nedves volt a jobb cicimnél, de tényleg csak néhány kicsi pötty volt a pólómon. Mutattam is a férjemnek :lol: .

Zsu: azért vigyázz, nehogy túlzásba vidd a diétát :lol: .

Jurem: nyugodj meg, amint meglátja a kistesót Ő sem fog tudni ellenállni. Ő lesz a nagytesó, aki majd védelmezi a kicsit felelőssége teljes tudatában :lol: .

Néhány szó rólam:
Már írtam korábban, hogy neten rendeltünk néhány dolgot a babának: kiságy, kókuszmatrac és pihenőszék.
Na, tegnap megérkezett, hát inkább nem fűznék hozzá semmit :( . Amikor hazaért este a férjem, összeszereltük a kiságyat, hát egy rémálom volt. Egy rozoga, 74 cm magas!!! kiságy volt. A matracra még Én sem feküdnék rá, nemhogy a babámat azon altatnám. A pihenőszék kitörné a gerincét, ha használnánk. Mindez 40.000 Ft-ért :evil: !!!

Ma reggel felhívtuk az üzletet és mondtuk, hogy postafordultával küldjük vissza és kérjük vissza a pénzt. Szerencsére nem problémáztak (meg is lepődtünk), úgyhogy most hétvégén, vagy jövő hét elején mehetünk vásárolni (természetesen messze elkerülve azt az üzletet...).

Reggel nagyon összetörten ébredtem, fájt a medencecsontom, be voltak dagadva a szemeim. De aztán ahogy magamhoz tértem túltettem magam ezeken és már nincs is semmi bajom.
A mai délelöttöm babaruci mosással telt. Délben találkoztam az egyik barátnőmmel (egy kis felüdülés :lol: ), amikor a férjecském hazajött akkor pedig elmentünk sétálni a Csónakázó-tóhoz :lol: :lol: :lol: . Szuper volt. Most jöttünk haza.

Üdv.:
Eni
marcy
 
 


Hello mindenki, próbálok Pannusról néhány borzas kakataréj fotót beollózni, Kata folyamatosan küldi nekem az MMS.-t. Remélem szombaton hazajönnek és már Ő írhat a fórumon.

Üdv.! Péter Kép Kép Kép [/img]
katus73
 
 


természetesen '' kakastaréj '' ( lehet hogy kivagyok már?)
katus73
 
 


Peti!Gyönyörű a bébitek!Gratulálok!!!:)Katusnak puszika!
Ez jó volt!!!:):):)

Pilchard!Köszönöm!Mindjárt válasszolok a kérdésekre!
Elvileg mind a kettötöknek igaza van Petivel,mert igazából a betöltött idő számít,de halál esetén a ami év következne azt írják rá a koporsóra!(kicsit morbid)

1=Nekem néha cumizik,de ha már nem kell magátol kiköpi!Ja és megtaláltuk a kezünket is már!:)

2=Elalszik magától,de ha nem a homlok simit nagyon szereti!:)

3=Kiságyban alszik kezdettöl fogva,és nincs kimondottan dajkálva,rafináltak és hozzászoknak!

4=6-9-ig alszunk
9-12-ig is
12-15-ig fent van és általában 15-18-ig is
majd 21 óra és fürcsi,kajcsi és ált.reggelig szunya !

5=Öltöztetés a balhés időszak,de amúgy nyugis nagyon

6=Picit néha teker a pocija,de akkor adok neki egy pici édeskömény teát,és jó,vagy ha nagyon nyom,de nem jön semmi akkor hőmérőzök,és jön a kaka!De ezt nem szabad sürűn csinálni!

Encus!Köszönöm a választ neked is!:)

Kép
szgoron
 
 


Szép jó reggelt Mindenkinek!!!!

Peti, nagyon aranyos a picur :D Katusnak puszi.

Marcy: akkor még szerencsésen megúsztátok ezt a netes vásárlást...persze azért nagyon bosszantó.

Július 22!!!!!!!! Elvileg akkor még hat nap lesz hátra :D :D :D
Végülis itt Pesten közelben leszünk:)

Körkérdés: jövőhéten úgy volt hogy leutazom Pécsre vonattal a sogoromékhoz. a körzeti doki erről erősen lebeszélt, mert hogy már egyedül ne utazgassak ilyenkor. 35. hét lesz, meg kánikula, aztán hét közepén megint front...én nem tudom- elvileg jól érzem magam, hétfői vizsgálat szerint minden teljesen zárt, de most elültette azt a bizonyos bogarat a fülembe, és elbizonytalanodtam. szerintetek?


üdv: zsu (ja ma kerek 34!!!!!!)
zsu11
 
 


Sziasztok!
Péter, nagyon édes Panna, Katusnak add át üdvözletemet, várjuk vissza!
Mári, az az előtej, az inkább vízszínű, amitől olajosnak érzed, az a zsírtartalma.
Pilchard,
1: cumizik e a prüntyője: igen, nyuginak nagyon jó, és markolássza ezerrel. De ha bealszik, akkor kiesik a szájából, és úgy alszik tovább. Persze, ha mindez kicsit éberebb állapotában következik be, akkor nekiáll nyöszörögni, hogy valaki tömje vissza a szájába, de ha épp úgy esik ki a pofijából, akkor képes visszatenni. :)
2.elalszik e magától,ha nem milyen altatásos módszerrel? : az esetek nagy többségében igen. Ha nyügis, akkor valaki elringatja, persze itt is ügyelni kell arra, hogy a kiságyba már csak akkor kerüljön a feje, ha már nagyon alfában van, mert egyéb esetben jön a bömbi.
3.eggyütt alszik e veletek,vagy a kiságyba/mózes/bölcső stb... : néha. Van olyan, amikor mellettem van. Akkor Feri nincs ott, mert ahogy a tatám fogalmazott, ő olyan, mint egy T34-es, szóval, ha véletlenül fordul egyet, utána minden palacsinta lesz. :D De ha belaszik, akkor minden zokszó nélkül ott lehet hagyni, mert akkor meg se moccan. Persze azért mindig ránéz vki, ne gondoljátok, hogy felelőtlen anyuka vagyok.
4.evés után mennyit van ébren? hát ez attól függ, hogy mennyire kómás evés előtt. VAn olyan, amikor elég sokat, van, amikor elalszik a cuclisüvegen (mert ugye tápizunk). De ha nagyon éber, és "altatni" akarjuk, akkor nálunk a döcögős útszakasz séti közben, vagy egy pár kör autóval nagyon beválik. (persze ez utóbbit csak győzzük benzinnel). :)
5.mennyire sirós? Ha vmi baja van, akkor nagyon, de egyébként nem lehet a hangját hallani. Tegnap előtt meg is jegyezte a szomszéd, hogy még nem hallotta a hangját...
6.hasfájós e? Néha igen. Mi erre teát adunk neki....igaz, nem iszik belőle max. 2 szívásnyit, de ettől aztán olyanokat pukizik... :)

Na, most ennyi. Peti alszik, én meg bemegyek a városba.
Puszika.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ja, a férjemnek megjegyeztem, hogy a babáink közül szinte egyedül Peti "kopasz", erre ő: csak nyári frizurát hord. :D
Még vmi: tegnap öcsém mesél egy kakilós sztorit a barátnőjének, és nem jutott eszébe az, hogy tisztába tevés...és mit mondott helyette??? Hogy kipucoltam a gyereket.... :D
Tali időpont: necces...előtte egy héttel Mezőhegyesen leszünk, és valamikorra nálunk be kell időzíteni egy családi bulit (házassági évforduló, névnap, szülinap). Majd később reflektálok.
Zsu, én elindulnék...igaz, én még a szülés napján is bolyongtam...de TE érzed.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Zsu, Ági: tegnapi aktivitásomat az tetőzte még, hogy bementem Pestre házi doki nénihez. Most relatív hamar végeztem de utána a Podmaniczky- körút sarokról majdnem 55 percig tartott, hogy eljussak a Margit híd PESTI hídfőjéhez. És mindez csak azért, mert odaállítottak egy kis irányító zsarukát, aki ott tobizott. Buda tök üres volt, mert ő az egész forgalmat Pestre rekesztette. No de azon is túljutottam és felmentem a cégemhez leadni a táppénzes papírkákat és oly kellemes meglepetés ért, hogy a főnökasszony ki akarta fizetni az első 15 napot a szabimból :) Nem néztem volna ki belőle…Valamikor 8.30 körül értem haza :)


Zsu: gratula a fogyihoz. Én nem foglalkozok ilyesmivel, bár lehet, hogy kellene. Sajnos imádok mindent ami CH tartalmú :) pl: kumpri.

Emese: én már sokadszor voltam a dokimnál, de nem vizsgált meg belgyógyászatilag. A vizesedés sem gáz nekem, nem dagad semmim, csak a gyűrűm szorul egy picit, ezért le is vettem. Helyette most azt a gyűrűt hordom amit a szerelmünk elején kaptam a páromtól, de egy kicsit nagy volt, így nem nagyon tudtam hordani …

Szerintem beszélj a Janával. Nem tudom, hogy ő mennyi idős, de az a lényeg, hogy ha most ennyire érzékeny, akkor lehet, hogy tényleg zűrös lesz. Én a te helyedben azt tenném, hogy leülnék beszélgetni vele, hogy most egy nehéz időszak következik az életedben és most nagy szükséged van őrá. Meséld el, hogy most ő lesz a nagy testvér, és ugyanannyira az ő rokona is, mint a tied. Minden gyerek más és a tiedet te ismered legjobban, de nekem mindig nagyon jól bevált, ha felelősséget ébresztettem a gyerekben és bevontam őt is a dologkban. Ez csak ötlet volt, TE tégy a legjobb belátásod szerint. :) Gratula a férjednek.

Kriszta: jól értem,. Hogy téged a dokid folyamatosan gyógyszerezne? Mi marad így a természetes védekező flórádból? Nekem is voltak ilyen gondjaim régen és rögtön el is akartak temetni. Nekem a Lactacid Femina nagyon sokat segített, bár azt várandósan nem szabad használni.
Szerintem 29 éves vagy. Tegyük fel úgy a kérdést, hogy hány éve vagy a Földön és akkor egyértelmű a válasz. Szerintem…..(gumicsirke)
Cicifájás: doki szerint mindig a hónalj felé eső oldal az, ahonnan a gyerkőc a legnehezebben szívja ki a tejet. Ezért szoktak különböző pozíciókban szoptatni. Szerintem próbáld meg újbeggyel körkörösen masszírozgatni, rendszeresen, hátha az segít.

A 22-e egy jó dátum, de szerintem én már sajnos nem fogok tudni asszisztálni akkor.

Mári: pocikrém :D Szerintem frászt kapnánk, ha meglátnánk, hogy mi is van odabent :D
Úgy irigyellek az előtej miatt… Nekem nincs :(

Eni: sajnálom, hogy így jártatok a vásrlással. Én ezért nem vásárolok neten…Nem bízok bennük. Most használtan, kézből akarok venni légzésfigyelőt és Avent Isis fejőkét. Nagyon jó áron lehet kapni és megéri.

No megyek vásárlani nagylányommal és utána megyünk elbúcsúzni óvó néniktől, mert a lányom most már iskolás lett !!!!!!!!!!!!!

Puszik

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Sziasztok!

Ex, :) hát igen, én is meglepődtem. Szóval sima forralt vizet kell nekik adni ha két kaja között megszomjaznak (mi még mindig sárgák vagyunk... szóval fontos a folyadék nagyon)

Apropó sárgaság: megkérdeztem a védőnőnket, h mennyi a normális bilirubin szint, és mondta, h 10 alatt. Namost nekünk az intenzíven 300 volt, és 200-al engedtek HAZA.......... nem semmi... nem csoda, h még mindig tiszta kikerics...

Pil: Előszöris: 29. Aztán:
1. Igen
2. Általában igen, ha nem akkor dajkálni kell és cumit kell neki adni.
3. Hááát ha lusta vagyok visszatenni a mózesbe...
4. Attól függ. Éjszaka kevésbé, van hogy azonnal bealszik, nappal viszont van h egyáltalán nem alszik el.
5. Közepesen... mihez képest?...
6. Sajnos (papaverin és Infacol) Mióta abbahagytam a Lactoherbet, azóta mintha kevésbé fájna neki, nem bírja az édesköményt...

Marcy, lehet, ha azért nem lepődtek meg, mert tudják, h milyen sz@rt árulnak... Megkérdezhetem, h hol vettétek?

Katus, :D:D:D kakatarély... bocsi... amúgy nagyon édi! :D

Zsu, én nem mentem volna, de ugye én 34+3-ra meg is szültem...

Encus, én az egész terhességem alatt Lactacid Femináztam, a dokim mondta, h jobb mint a szappan olyankor is, egy szóval nem mondta, h ne lehetne...

pogacsa
 
 


Sziasztok Lányok!

Pogi: a bebibolt.hu-n rendeltük meg az említett dolgokat. Elküldöm a linkeket.

Volt képük azt írni, hogy masszív szerkezet ez az ágy :evil: :

http://bebibolt.hu/index.php?main_page= ... 166f55ca15

A kép alapján akár még lehetne masszív szerkezet is...

http://bebibolt.hu/index.php?main_page= ... cts_id=386

http://bebibolt.hu/index.php?main_page= ... cts_id=664

Üdv.:
Eni
marcy
 
 


jóóóó reggelt!!!!!!

Pannus nagyon édes! De jó lesz holnap otthon!

Encus! Nagyon édi az arcocskája, ezt még írni akartam, csak lemaradt! Nagyon szépen látszik! Ott viszont nem igazodok ki :)
Én azt hittem, nem lesz előtejem, bár nem félek attól, hogy nem lesz tejcsi-én mástól féltem-, de azért anyós nem nézi ki belőlem, hogy lesz tejem, úgyhogy bogár a fülbe, de erre tényleg nem számítottam! És hírtelen... :D A barátnőmnek is rendszeresen volt, elég volt a babára gondolnia és ömlött belőle. Ez plázázás közben nem volt kellemes :D
A férjecském húzogatja a száját miatta, biztos most jutott el hozzá, hogy már nem sajátíthatja ki magának :D

Ex! Köszi, akkor előtej :D Jupi
Anyukák! Olyan profik vagytok már és ügyesek!!!!Jó lehet kitapasztalni a babáitokat!

Marcy! de jó, hogy visszavették! Útálok 2x intézni valamit, én sokszor jártam így! Legutóbb -már meséltem rég a muskátlikról- beteg muskátlit hozott el a férjem, mikor még lábon jártam, megrendeltem a beültetést, visszavinni már nem tudom, kipusztult az egyik láda :( Már alig várom, hogy arra tologassam a babómat és megmondjam a virágárusnak a magamét, ugyanis a többit is megfertőzte, valami gomba. Láttam, mikor hazahozta férj, satnya és permetes volt, de hát ő nem vitte vissza, én meg reménykedtem, hogy helyrejön...De ez legyen a legnagyobb problémám :D , de azért pipa vagyok, nekem mostanság csak az erkély van, mint kimozdulás a 4 fal közül és nincsenek szép virágaim :cry:

Zsu! A nőgyógyi tanácsát megfogadnám, de a körzeti dokié csak 1 vélemény...ha te erősnek érzed magad...Szerintem már én is sétálhatnék kicsit, de nem bírok felkelni, olyan kő a pocim olyankor.

Az éjszakám ölég rossz volt, még ilyen nem volt, hogy éjszaka rengetegszer arra ébredek, hogy kemény a pocim és nehezen lazul el :( Most jobb. Nemsokára le kell állni a gyógyikkal, akkor mi lesz?

Na puszi:Mári
mári
 
 


Sziasztok,

Katus, édes a babátok nagyon, kakastaréj is nagyon jópofi! :D

Ex, nekem is csak hason alszik a lányka. A fiamat kb. négyhetes korától kizárólag hason altattam, miután egy bennmaradt büfi miatt majdnem megfulladt...
Én mondjuk tudok szoptatni, és kb. annyi van amennyi épp elég neki, és fejem rendületlenül, de én is örömújjongok, ha egy nap a 20ml összejön :D

Pilchard,
1.cumi: én próbálom cumiztatni, de egyenlőre nem kell neki. Csak felidegesíti rajta magát.
2. néha elalszik magától, néha nem. Általában a férjem tudja bealtatni. Ezért is izgulok már most, mert hétfőtől dolgozik...
3. még nem aludt velünk, mindig visszateszem a kiságyba. Reggelente a nagyfiam szokott bebújni még az ágyunkba, és kicsit ezt hagyom az ő privilégiumának.
4. evés után teljesen változó mennyit van ébren. néha bealszik a szopiba, néha nem.
5. sírósság. Na ezt mostanra sikerült kitapasztalni. a délutáni kajcsitól, kb 5-6 órától éjszakáig végig sír. Tegnap hajnali fél 1-ig. Tegnap volt a dokinő, és azt mondta, hogy azok a babák, akik a nap nagy részét átalusszák délután-estére kerülnek egy idegileg felfokozott állapotba, de ez kell az idegrendszeri fejlődésükhöz :shock: ?!?!?!?
Na, ezt irtó nehéz minden nap végigcsinálni! Pláne úgy, hogy közben a nagyobbat is le kell fektetni.
6. hasfájósság előfordul.
A cicid így is be tud gyulladni, maszírozgasd, ha nem is tudsz kifejni belőle.

Szücsi, szerintem is figyelgesdd a vérnyomidat, és csináltass pisivizsgálatot. Nekem a fiammal tulajdonképpen szüléskor derült ki a toxémia, mert igaz baromira vizesedtem, de egyéb vizsgálatot senki nem csinált. Én is azt hittem az utolsó időben ez a vizesedés normális. Aztán egyik éjjel rosszul lettem, tipikus gyomorrontásos rosszullét, másnap bementem a kórházba és mivel túl voltunk az időn (40+3), megfigyelésre befektettek. Az első dolog volt, hogy jött a nővér a vérnyomimérővel, mért és minden szó nélkül kirohant. Na, ekkor derült ki mi van. Igaz ekkor már 180 volt a vérnyomim, de én nem éreztem egyéb tünetet.

Marcy, sajnálom a vásárlást, én ezért ódzkodok a netes vásárlástól. Szeretem megnézni élőben, hogy mit veszek meg. Mondjuk a szopipárna bejött :D

Doren
doren
 
 


Hello csajszik!!!!!!!!!

Katus_Peti:Pannus nagyon cuki !!!Várunk nagyon hogy irj!!!!!

Köszi mindenkinek a válaszokat!!

Encus:hát igen,ezért nem használom el mindig amit felir,nem értem minek kezelni vmit ami nem büdös-már bocsi-és nem viszket,nem okoz panaszt.Sztem mindenkinek van egy kis folyása,ami tök természetes.vagy legalábbis sok nőnek.
Örül a lányod hogy sulis lesz??????????

Zsu:sztem tudod mit válaszolok :D :D :én tuti nem mennék,de én mint tudjuk egy pánikolós liba vagyok.

Itt alszik a hasamon a tigris,olyan hurkás a keze,majd dobok róla képet,meg kell zabálni.

Sajnos rájöttem hogy halott elképzelés azt várni hogy rámjöjjenek a ruháim,a farmer amiben járok mindennap már lassan lerohad rólam,már a bugyimból folyik a viz,muszály lesz vennem egy-két nyáriasabb göncöt,pedig a fene akart rá költeni.Na meg persze holnap vásárolok,és utána tuti szar idő lesz jó ideig.

Encus:akkor biztos azért ott fáj,de lekopp már nem vészes,sztem csak megemeltem vagy ilyesmi.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Szücsi,
mit írjak a kórházról? Van János kórházas topik (szülészetek/kórházak), ott is több tapasztalat gyűlik össze.
Szülésznőt választani felesleges. Nővérek, csecsemősök aranyosak, nekem nem volt gondom velük. Ha kérdezel, segítőkészek. Két éve véletlenül kerültem az egyetlen kórházi háromágyas fürdős szobába, most direkt erre irányultam, és ugyanazt az ágyat kaptam :D Irtó mázli volt, mert a másik két ágyon voltak, igaz ők aznap mentek haza. A babák 6-10-ig vannak kint, de ha nagyon ragaszkodsz hozzá, veled lehet éjjel is. Reggeli-ebéd-vacsi nem egy nagy szám, de ehető. Nekem az ebéddel inkább az volt a gondom, hogy kivántam volna egy főzeléket, erre egyik nap leves-túróstáska volt, másnap leves-vadas tésztával, harmadnap leves-szilvásgombóc.

Doren
doren
 
 


Marcy, hát ez fura, mert én is onnan rendeltem, de a mienk nem lett olyan szar... de mi nem kiszállíttattuk, hanem odamentünk és választottunk a kiállítottak alapján. Persze gondolom a doboz tartalmát ki kell fogni... :(

Gergő is sokszor alszik hason, főleg akkor, ha a vállamon hasonló pózban aludt el, akkor nem szeretem nagyon bolygatni. Meg ha hasra rakom le és nyafog és cumit kap, akkor nem esik ki!!!!

pogacsa
 
 


Nna, akkor kb egál a menjek és a maradjak arány :D :D :D :D :D

Meglátom hogy bírom a hétvégét a Balcsin, aztán megálmodom még...

Én is borzasztóan vizesedem, és ebben a melegben szinte semmi lábbeli nem jön rám...van itthon vérnyomi mérő, és naponta többször is megmérem (más dolgom sincs :) ) de eddig nem ment feljebb nagyon. A korábbi 95/60 helyett most olyan 112/72-ket mérek átlagban.

Megjött a nyár....eddig ma 5x zuhanyoztam :D

Mindenkinek jó hétvégét!!!!

üdv: Zsu 34+0
zsu11
 
 


Sziasztok! :)

Andi vagyok, a tavaszi babásokhoz szoktam néha írni. Nekem március elején születtek a babáim, Marci és Flóra. Amiért most írok nektek: van egy Avent Isis mellszívóm (kézi), március elején vettem, kb. 3 hetet használtam, azóta sajnos nincs rá szükségem. Ha érdekel valakit, írjon e-mailt. Az ára: 7000 Ft.
Boldog babavárást és babázást nektek! :)

Andi
Kép
zsandi
 
 


Sziasztok!

Visszaolvastam 1 hét termését. Jó volt újra olvasni titeket. Most már lassan én is visszatérek az aktív fórumozók közé :)

Mézgombi, Katus, PotterÁgi és Pannamari nagy gratula a babókhoz. Sok boldogságot és egészséget nektek!

Nagyon klasszak a feltett képek a babákról és a pocakokról. :)

Encus: édes Eperke :) mi sajna nem megyünk már 4D-re, mert nincs már időnk rá. Most már csak élőben talizunk vele :)

Zsu: nagy gratula a vizsgádhoz. Ügyi vagy! Utazást nem tudom hogy vállald-e, de én nem vállalnám, max. kocsival.

Pil: én benne lennék egy taliba, de attól függ a picúrkám mikor bújik elő :)

Mári: Remélem jól vagytok és nem nyílt ki a méhszájad. Én a keményedésekre kaptam gyógyszert. Pont ma kellett abbahagynom. Viszont a múlt héten nekem is volt pár cseppecske előtejem. :)

Norwell: mi van veletek? Szültök már?

Kanyin: én még szívesen várnék a szüléssel. Remélem a pocaklakóm is így gondolja.

Magunkról: most már itthon vagyunk. A lakás nagyon szép lett. Olyan, mintha teljesen más lakásba költöztünk volna. Bár van még pár dolog amit még meg kell csinálni és még vásárolni is kell egy-két kiegészítőt, de ezt leszámítva minden megvan.
A babaszoba is alakul. Ma jön anyum kitakarítani. Bár még a kiságy nem jött meg, de remélem még van rá idő. Ha teljesen kész teszek fel róla képet.
Dokinál is többször voltunk. Voltunk a héten CTG-n is. Jó volt a csöppség szívhangját ilyen sokáig hallgatni.
Sajna a doki nem sok jót mondott. Ki vagyok nyílva 1 ujjnyira (C1222) külső-belső méhszáj egyaránt. Szigorú fekvésre ítélt. Tudom, hogy magamnak köszönhetem, mert a múltkor is mondta, hogy feküdjek, de nem tartottam be. Pakoltam a lakásba… Most viszont igyekszem fekve még kihúzni pár hétig. Drukkoljatok nekünk. Azért a kórházi csomagot nagyjából összeraktam biztos ami biztos alapon.

Bocsi, hogy most nem írtam mindenkinek. Igyekszem képbe hozni magam :)
Most viszont megyek lepihizek egy kicsit. Vigyázzatok magatokra!!!
Kisvirág+Mogyika
36+0
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!

Kisvirág, de jó,hogy jelentkeztél!
Már vártalak, hogy gyere sűrűbben, mert sajna egy cipőben járunk!
Gratula a szép új lakásotokhoz!!!!! Így könnyebb lesz benne feküdni, hogy minden szép! :D Én is szeretem a lakinkat, nem túl nagy, de csinos!

Sajna kinyíltam egy kicsit, most C 2100, de ma a 34. hét, nagy baj már nem lehet! Csak egyre több a keményedés, egyre rosszabb és nekem is le kell jövőhéten állnom a gyógyival és félek, akkor mennyit fogok keményedni! Neked simán ment a leállás? Mondjuk úgy emlékszem, te nem keményedtél sokat, neked nem attól nyílt ki?
Mindig rád gondolok, mert pont a 2 héttel vagy előttem, mert mivel telhetetlen vagyok, mindig 2 héttel szeretnék előrébb járni! :D
Nem túl jó az eredményed, de már 36!!!!és simán kihúzhatod a végéig is, főleg, hogy mostmár fekszel!
Én mostmár engedélyeznék magamnak egy-két kiruccanást, de örülök, ha a lakásban tudok sétálni kicsit! :cry:

Még nem találtatok nevet? Mi nagy nehezen találtunk, de nem tökéletes:Vencel...Ha nem lesz más, ez marad :D

Mári
mári
 
 


Sziasztok!!!

Na, végre ide tudtam jönni, apa az előbb hagyta abba a gép reparálását úgy, hogy már tegnap délután elkezdte... Erről a **** netről mindig összeszedünk valamit, pedig van vírusirtónk... :evil:

Virág!
Még nem szülünk, aranyos vagy, hogy érdeklődsz! Bár már jó lenne, de épp most néztem, hogy nem lesz semmilyen front most még vagy 4-5 napig. Nesze nekem... :D
Akkor ennyivel előbbről indulsz majd a szülésnél! Már 36 hetes vagy, jó nagy a babucid, nem lehet gond akkor sem, ha esetleg meggondolja magát. Én is fellélegeztem a 36. hét után, bár nekem zárt volt minden (hogy azóta mi van, nem tudom... :D)

Katus!
Gyönyörű ez a csöppség!!!!

Marcy!
Nagyon csinos kismama vagy!

Enci!
Tök jók a képek Eperkéről! És én is láttam, hogy neki nem olyan van, mint Kende babának… :D Én is épp az előbb gondolkodtam, hogy perec-pózban hogy a fenébe tudnak annyit mocorogni… :D

Pilchard!
Mi sajnos biztosan nem tudunk jönni a talira, nekem nincs jogsim, egyedül mondjuk nem is mernék vállalkozni, meg anyósom akkor megy Erdélybe, és hát nem hagyhatom egyedül apát sem…

Szücsi!
Szegénykém, nem irigyellek a vérnyomi és a vizesedés miatt… Lekopogom, nekem egyik sincs, még ebben a melegben sem.

Csandy!
Nagyon szépen fejlődik a kicsi Gergő!!! Azért ez nagyon durva, hogy a dokik nem vették észre, hogy nem fejlődik a pocidban. Hiszen annyiszor ellenőriztek, nem igaz, hogy nem tűnt fel nekik?!

Szilvi!
Köszönöm a drukkokat, de érdekes, hogy most már nem vagyok annyira türelmetlen, nem tudom, miért.

Doren!
Nagyon szép család vagytok!

Mári!
Pihengessél sokat, és akkor nem lesz gond!

Rólunk egy „csöppöt”: :D
Tegnap ismét voltunk nst-n, hihetetlen, hogy már megint elment egy hét. Szerencsére minden rendben volt, Kende baba iszonyú sokat mocorgott, de alapjáraton normális pulzust produkált (mondjuk úgy mentem be, hogy letámadtam a szülésznőt, hogy én ülve fogok nst-zni, mert a fekvést az én gyerekem nem szeresse… :D). A következőre elvileg hétfőn kerül sor (de ugye reménykedünk, hogy azt már nem érjük meg egyben), majd jövő csütörtökön újabb nst, már magzatvízvizsgálattal együtt… Úgyhogy most várunk, és közben beszélgetünk Kende babával, hogy „nézd, milyen szépen süt a napocska, olyan gyönyörű idő van, nagyon jó helyed lenne már idekinn, jobban el is férnél, mint anya pocijában…”
Érdekes, hogy valami miatt olyan nyugalom töltött el, tudom, hogy nemsokára kibújik, és hogy minden rendben lesz, tehát minek sürgessem? Úgyis akkor fog előjönni, amikor neki jó lesz, és ezt nem tudom befolyásolni. Örülök ennek a hangulatnak, mert néhány nappal ezelőtt már-már mániákusan bele voltam aggódva a gondolatba, hogy szülni akarok!!! De most ez elmúlt, én vagyok a türelem mintapéldája… :D

Bocs, hogy ilyen marha hosszú lettem, és majd jövök még (este is lesz meccs ugyanis… :D, bár én is szeretem nézni)

Puszika mindenkinek, jók legyetek!

Sziasztok!

Kép
Kép
norwell
 
 


Üdv!
Mári és Enci, az előtej sajna nem jelent semmit. :( Nekem volt, de ugye most sehol nem tartunk...persze ez nem mindenkinél van így!
Kisvirág, mostmár akkor bármikor jöhet Mogyika! :)
Pilchard, én meg úgy vagyok vele (mármint a ruhákkal), hogy a régiek majdnem hogy leesnek rólam...de azért még jók. :D Kistigrises kép???

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Pilchard!!!

1: cumizik e a prüntyője

Hááát igen. DE nem sokat vagyis ált. 1-2 percig aztán kiköpi. De van hogy nem is kell neki és anélkül is elalszik. És van amikor semmi nem kell csak a Zannnyja kis ujja.

2.elalszik e magától,ha nem milyen altatásos módszerrel?

Mint fentebb írtam... van hogy elalszik magától. Vagyis szopizik addig míg belaszik aztán leteszem, akkor egy kiscit megébred kap cumit de van hogy nem kéri és elalszik anélkül. Néha kell homlokot simizni.

3.eggyütt alszik e veletek,vagy a kiságyba/mózes/bölcső stb...

Igen. Mózeskosár nem jön be neki, de nem adom fel.A kiságy meg a Tomi szobájában van, de egyenlőre nem ott alszunk, mert Tomi ébredős... meeeeeg egyenlőre nem is merném egy szobában altatni őket, mert Tomi kicsit agreszívoskodik és... félő, hogy kárt tenne a hugiba, sutyiba.( ez rímelt is) Amúgy azért is alszik mellettem, mert így tudok leggyorsabban megébredni arra, ha éjjel felébred, és nyüszizik a ciciért, mert Tomi a legkisebb nyafira képes megébredni( és közölni hogy azonnal adjak tejecskét a cicimből Adélnak), és hát jobb ha legálább éjjel csak Adélé lehetek. Azaz éjjel ébresztgetem így nincs az hogy 10 perc után belaszik és ha leteszem akkor meg nyaffog. Ébresztgetem 30-40 percig szopik ilyenkor. Aztán leteszem és ált pár perc múlva alszik is.

4.evés után mennyit van ébren?

Váltotzó most már egyre többet van amúgy is ébren. de pl. van hogy ( nappal,) hogy non stop szopizunk vagyis elkezdjük délbe, eszik, bealszik, leteszem, megébred, nézeget, aztán X idő múlva múlva cicizni akar, aztán eszik, bealszik.... ée ezt játszuk kettő 3 ig... Akkor alszik egyet, de 4 fél öt fele megint neki kezd a dolognak és akkor van hogy 7 ig ez van.
Azaz éjjel ébresztgetem így nincs az hogy 10 perc után belaszik és ha leteszem akkor meg nyaffog. Ébresztgetem 30-40 percig szopik ilyenkor. Aztán leteszem és ált pár perc múlva alszik is.
Mert azért é is emberből vagyok és nem bírom azért szunya nélkül, így nem lehet hogy fél éjjel szopunk. Így eszik este 9 kor 1 kor és reggel 6-7 felé. Vagy este 9 kor fél 3 , 3 fel és reggel 7- fél nyolckor.
:)

5.mennyire sirós?

Ha éhes türelmetlen... meg ha a gatya nincs rendben, de amúgy ha sikerül nyomban pattanom ha gondja van... akkor csak kb. 5-10 percnyi a sírás( vagyis összesen ennyi jön ki a sok pici nyafiból). Ami Tomi félórás végtelen hisztijei mellett nulla.

6.hasfájós e?

Eddig nem vettem jelét, hatalmasakat tud szerencsére reccsinteni. Van hogy éjjel arra riadok fel, hogy rotyogtat.
Böfizni nem szeret, attól képes bőgni...emiatt sajna kezd bukós lenni, de fele annyira se mint Tomi anno. :)

No most folytatom a visszaolvasást!!!:) Már csak 8 oldal vcan vissza!!!
Holnapra lehet végzek is!!

Szép álmokat és nyugis éjszakákat!!!

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


:)
Rám jellemző szófosó lett a HSZ-em!! :lol:

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Csajok!

Van egy játszóház,ahol 3 óráért 25 000ft-ot kell fizetni.Sztetek keressünk inkább egy kajálós helyet,ahol esetleg van különterem?Mert mi van ha tök jól érezzük magunkat és még maradnánk?meg ha már fizetünk zabáljunk is egy jót sztem.A fedett hely meg jobb lenne,mert azért még elég csöpp Minden baba.Mi a véleményrtrk?

Légyszi privit irjatok,mert akkor látom át jól,nem biztos hogy vissza tudom keresni stb....Köszike.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


HÉÉÉÉÉÉ Csajok!!!!!


ELOPTAK TITEKET??????????????Hol vagytok?????????????

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!

Encus, Csandy, Doren
Köszi amit a vérnyomásról írtatok.
Most két napban kicsit lejjebb ment, 125/85 körülire, de ma délben megint fel. Ledőltem egy kicsit, erre lement megint....
Az ingadozás maga nem árt, csak ha tartósan fenn van?

Tudja- e valaki hogy a magas vérnyomás oka vagy csak tünete a toxémiának?

Doren
Köszi a kórházas infókat.
Te másnaptól egyedül voltál a háromágyasban? Igazából attól tartok leginkább, hogy a szobatársakhoz jövő látógatósereg zavarni fog pl. szoptatáskor stb., mert úgy tudom a látogatók szabadon jöhetnek mehetnek. Persze ezt előre nem tudni, kikkel kerül össze az ember...
Irtó változatos kaja :( ( tészta 3 napig – fő a változatos táplálkozás a kismamáknak), gondolom úgyis arra játszanak, hogy mindenkinek hozzák a hazait. De ez biztos minden kórházban így van.

Kisvirág
Pihengess sokat, de így a 36. hét után már mindenképp bíztatóak a kilátások :D
Olyan jó mikor megszépül a lakás, nálunk a férjem csinálta a felújítást, festést-burkolást, és még mindig vannak apróbb befejezni valók, csak már nagyon beleunt szegény....


Babaszobákról én is szívesen néznék képeket, tegyen fel légyszi akinek kész van.
Mi még most várjuk a lomtalanítást, kidobáljuk a régi cuccokat amivel most még tele van a gyerekszoba, 2-3 hét múlva érkezik az új bútor. Most függönyt varrok a gyerekszobába és steppelt ágytakarót a heverőre amin én fogok aludni mert nálunk olyan kicsi a háló, hogy oda nem fér be a kiságy, szóval én fogok kiköltözni hozzá egy időre.

Van köztetek aki a gyerekszobában alszik? Apa hogy viseli az „egyedüllétet” ?

Kinek milyen sterilizálási mód vált be? Érdemes megvenni szerintetek a mikrósat?

Szép napot mindenkinek!

Icus
szücsi_66
 
 


Pil

Nagyon édes a kicsi lány, aki már nem is kicsi :D
Mennyi idő alatt nőtt ki egy méretet? Egy méretből kb. hány darabot érdemes venni?
szücsi_66
 
 


Ja, a kis éhenkórászomról egy rövid storry.. :)
Éjjel valami írdatlan cuppogásra ébredtem.. nem tudtam mi az, mert ha éhes Olivér, ezt inkább sírással szokta kifejezni.. szval nézem, hogy mit művel.. háát a drága az ágyrácsot szopizta, de olyan erővel, és cuppogással, mint a csuda :) :)
Lefotóztam, majd felvarázsolom... Kis éhenkórászom :)
Puszi!!- megyek, megint éhes :)
ma 1 hónapos!!

satuk
 
 


Szücsi:köszi
Irtam is pont nemrég hogy mi 3 bodyval,és 3rugival indultunk,de sajnos ennyi nem elég,mert a kis ruha-rövidebb száradási idő elképzelésem :D :D nem bizonyult valósnak,és pl én volt hogy egy nap 3x öltöztettem mert kifolyt a pisi,lehányta,stbb..szóval kell több,de ez azén tapasztalatom.
Pelenkából nálunk a huggies vált be-naná hogy az a legdrágább :D :D

A toxémiát a terhesség generálja , három tüneteggyüttes:magas vérnyomás,fehérjevizelés,ödéma-vizesedés

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Pilchard,
1: cumizik e a prüntyője: igen, de nem tudja benntartani.. ilyenkor a cumiért sír.. így vagy kitámasztom a cumit, vagy megtalálja a kezét... MEgmondom őszintén, engem nem zavar a cumi.
2.elalszik e magától,ha nem milyen altatásos módszerrel? : Éjjel ált. elalszik magától, de ilynekor még cicin, és villástargonca módszerrel betesszük a kiságyba :) A módszer egyszerű: GYerek kiterülve, apa alányul, mint egy villástargonca, és a lehető legkevesebb zaklatással behelyezi bébit a helyére.. :) Homloksimi tényleg jó!!! Ha cumi van ilyenkor, kkor a kézzel azt is lehet tartani, míg beájul a bébi..
3.eggyütt alszik e veletek,vagy a kiságyba/mózes/bölcső stb... : Kizárólag a helyén alszik, nem akarom, hogy mellénk szokjon.. a kishugom 8 éves korában szokott le anyumékról..
4.evés után mennyit van ébren? Változó.. nincs nagy szokás mégnálunk, most is visszaaludt, én meg parrantok az éjszakától..
5.mennyire sirós? a frontot érzi.. tanuljuk egymást.. pl. mostanában rájöttem, hogy szomjas, és kap egy kis vizet.. Ja, és a teámtól annyit rotyogtat, szinte nem is zavarja... sorozatlövő... :)
6.hasfájós e? A tea óta nem.. remélem... kop-kop... ha már az lenne, akkor kijött volna?

satuk
 
 


Pil! NAgyon édes a Kistigris!!

Szücsi.. ruci :) hmm, én jól jártam vele,, anyum ráparrantott, hogy kevés lesz a budy mennyiségem Olivérnek.. hát az van vagy 40 db, viszont 56-os rugit elfelejtettünk venni, amit az 1. nap öltöztetésekor kellett észrevenni.. hát adtuk is rá az előző ruhát. :)
Nekünk napi 1 ruha az adag, nem vagyunk kakisok- Pampers pelus, és 1 hónapos korára nődögélgeti ki az 56os méretet,... 56 cm-el született!!
Remélem segítettem..
Ja, nekünk elég lett így bukás, stb. nélkül a 3db ruci.. de így minden nap kell mosni.. MOST megszárad.. :) De szarabb időben.. nem tom, akkor többet vennék. MOst jó neki 3 db napozó, de most is csak budy van rajta, az is sok ebben a melegben..

satuk
 
 


Köszi hogy irjátok a válaszokat,arik vagytok.

De egy kérdésem lenne:miért adtok vizet a babuknak?A tejcsi ital is egyben.csak kérdem.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Ja Satuk!!!Hol a kép??????
Nagyon kivi vagyok!!!!!!

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Üdv!
Mindjárt dobok egy friss táblit, Peti horpaszt. :)
Pilchard, víz és tea: szomjoltás. Mert tény, hogy a tejcsi ital is egyben, de zsíros...na már most gondolom, ha szomjas vagy, neked is jobban esik a víz, pl. egy jó kis szalonna helyett. :D Huggies pelusunk nekünk is van, igaz, nem is emlékeztem, hogy anno ilyet is vettünk...
Szücsi, nekünk egy csomó ruhánk van, számolni se merem. De bodyból min. 20, igaz, ez 56-os és 62-es vegyesen. Estére van, mikor utóbbiból adok rá, mert ez lezserebb.
Sterilizálás: mi tápizunk, de eddig egyetlen egyszer (használatba vétel előtt) főztem ki a cumisüveget, azóta csak el van mosva! Ugyanez van a mellszívóval. Amit állandóan főzünk, az az orrszívó! Ennyi... :)
Satuk, nekünk a Pampers nem vált be...lettek rajta kicsi "pattanások", vagy nem tom mi az ágyékánál, így visszatértünk a Liberohoz.
Blackrose, néha mi is bukogatunk, napjában 1-2X. De tegnap este tizenegykor a bukás akkorára sikerült, hogy áztattam le a lepedőt. :D

Na táblit megcsinálom, és teszem.

Kép

Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ex! Nekünk a kórházban voltak pattanások a pelus alatt, és azt mondták, hogy a krémtől van, amit a fenekére használtunk.. (boraxost nem bírta)azután egy ideig neogranormon kellett, hogy rendbe jöjjön, most meg naturlandos a jó.. a pampers eddig szerencsére bevállt..
JA.. kép.. bocs, de még nem férek a másik géphez.. ahogy tudom, mutatom.. mert olyan komoly!!!!!!!!!!
:)
No mentem..
Ja, Pogi.. még mindig gondolkodom azon, hogy mit jelent, hgoy a tea az nem tea.. ez mit jelent???
Mondtam már, hogy Olivér 1 hónapos nagyfiú!!
:D

satuk
 
 


Satuk, az azt jelenti, hogy inkább ne adjunk nekik teát csak forralt vizet :D mert a teák több babánál okoznak bajt mint ahánynál jót... persze babafüggő, de tény, h mi nem bírjuk az édesköményt és az kb minden babateában van. Meg ugye a laktoherbben is...

Pil, egészséges babáknak nem kell adni vizet vagy teát, azoknak elég amit szopikáznak, de mi pl holt sárgák vagyunk ugye és aszonták az okosok, hogy sokat kell inni, és két szopi között is itassam ha kéri. Mellesleg mióta elhagytam a cukrot a vízből azóta kevésbé kéri, a kis édesszájú :D.

pogacsa
 
 


Sziasztok!! :)
Szégyellem, amiért így elhanyagoltam a fórumot, de az uccsó pocakos hetekben már borzasztóan ellustultam, örültem, h a gyerekeket+a háztartást el tudtam látni... :( Olvastalak Titeket rendszeresen, de hozzászólni már nem lett erőm. :oops:
Így aztán utólag gratulálok minden anyukának a csodaszép kisbabához!!A pocakosoknak pedig türelmet és kitartást!
Június 1-jén hajnali 1 órakor nagycsaládossá léptem elő! :) Kisfiam, Balázs 4000 g-mal és 55 cm-mel született. Ez volt a háromból a legkönnyebb szülésem, cirka 1,5 óra alat lezajlott. Rengeteget aggódtam előtte, h mi lesz abban az 5 napban a másfél éves Adélommal, de szerencsére ez is jól sült el.
Na aztán arról nem is beszélve, mennyit görcsöltem amiatt, hogy boldogulok 3 csemetével...ez is megoldódott...méghozzá úgy, ahogy em is gondoltam volna. Egyszerűen megháromszorozódott az energiám... :D Persze a szerencse is közrejátszik, hisz Balázs tkp. egész nap csak eszik-alszik. Nem is egyszer előfordul egy nap, h legalább ketten egyszerre alszanak egy nap!! :D :D
Egyszóval élvezem, minden fáradság ellenére!!!
Helló, Te hogy bírod???? :)
Kari, borzasztó jól esett, hogy hiányoltál! :) Gratulálok a kislányodhoz!Akkor mikor szültél, én épp ctg-n voltam a szülőszobán! :)
Pannamari, veled is találkoztam egyszer a szülőszobán (tudod, mikor az a nő annyira kiabált..)! :)
Pogi, Neked nagyon szorítottam, mikor kicsi fiad előbújt, így ismeretlenül is!!Gratulálok hozzá!
Pilchard, édibédi a pufók babád!! :D
Most azonban befejezem, kezdek bekómálni! :(
Megpróbálok naponta legalább pár percet szánni ide is, olyan jól esne a lelkemnek...háát, majd meglátjuk!
Addig is, szép hétvégét Nektek! :D
Judit
Képet megpróbálok feltenni!
judit_78
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1150579395.34.jpg[/img] [/img]
judit_78
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?