Új privát üzeneted érkezett!

Szia Nikike!

Mi is a kisszobában alszunk.:)
A nagyszoba egyben nálunk a nappali-ezt randeztük át és itt lett a gyerekszoba.
Szerintem ez megoldás lehetne nálatok is.

Jó volt, mert kitudtam hozzá ülni az ágyra és nyugodt volt mindenki.
A férjek igenis félnek a babasírásra ébredéstől, nekünk nagyon bevállt a külön alvás!

Sziszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!
Mi úgy tervezzük, hogy kezdettől fogva külön szobában lesz a baba. A mostani hálónk elég kicsi, viszont hálónak pont tökéletes, így a kiscsaj kapja a nagyobb szobát (szerencsére van külön nappali is). Ott az ágyán kívül lesz egy heverő is, és nálunk is az lesz a menetrend, hogy ha kell, én átköltözök a baba mellé, apuka meg aludhat külön. Szerintem nem lenne jó, ha még ő is ébren töltené az éjszakát, aztán reggel mehetne dolgozni fáradtan. Remélem gyorsan átszokunk majd az éjszakák végigalvására, így akkor én visszaköltözhetek apuka mellé :D

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok!

Tündi gyöngyörű a kisfiad, annyira édes ebben a sapiban :lol: :lol: :lol: Már alig várom, hogy én is ilyen jó kis képeket tehessek fel a mi kis bébinkről.

Frusi, akkor most már értem, hogy kerültünk össze 1 héttel közelebbre. Szóval akkor lehet, hogy találkozunk a kórházban? Az igazság az, hogy a 4D-n minket egy héttel hátrébb tettek, de én inkább bízom a dokim és Csombó Szilvi UH-os felvételeiben.

Méri, megyek ma és egyelőre úgy néz ki, hogy párom is tud jönni, remélem jó lesz az előadás és nem lesz unalmas, mert azt nem bírná :lol: Örülök, hogy jobban vagy és drukkolok a tanuláshoz, azaz a kitartáshoz a vizsgáig... Engem most még itt utolsó három napban megjáratnak, jó kis munkát akasztottak a nyakamba azzal a felhívással, hogy sajnos az újaknak még nincs hozzá elég tapasztalatuk. Így a nyugis kis utolsó hétből kicsit rohanás lesz, de mindegy, majd csak kibírom valahogy. Az én pocakom is csak nő és nő, de levegőt még kapok, csak egyre kevesebbet :wink:

Na mindenkinek szép napot! Rohanok sajnos dolgoznom kell!
Ildi

Kép
mildiko
 
 

 
 

Sziasztok lányok,

hű, jó sokat írogattatok már mióta nem voltam, most végig is olvastam mindent. De a számítógépem itthon elég sokat vacakol, és nem nagyon tudtam jönni. Örülök, hogy mindenki jól van és hogy végre túl vagyunk a rossz időn. Bár én már előre parázok a nagy kánikulától, és egyszerűen a kismama boltokban nincs kánikula-ruha: legalábbis ami tényleg szellős és még netalántán csinos is. Vagy csak én nem találok?
Köszi a sok segítséget az orvosválasztáshoz mindenkinek. Képzeljétek, végül a Magosányi doktornőhöz fogunk járni a babával. Nagyon-nagyon szimpatikusnak találtam és nagyon segítőkész is. Voltunk már a kórházban is vérvételen (mivel nekem is volt korábban már tej+zsömis vércukorterhelésem, de most a glüközinosat - ez a 2 órás - is megcsináltuk), szerencsére minden rendben van. Voltam múlt héten már az előadáson, tényleg nagyon tetszett, sokminden ismerős volt már, mivel a nővéremnek már van két gyereke, de azért nagyon jó volt látni gyakorlatban is, hogy hogy kell fogni a babát és azóta is sok jó tanács eszembe jut. Ma is megyek, ez is tuti érdekes lesz. Azt nem tudjátok, hogy a terhestorna a nyári szünet idején folytatódik-e? Mivel én még jövő héttől kezdenék el rá járni...
Tünde: nekem is szúrni szokott bal oldalon a hasam már a kezdetektől, de minden orvos azt mondta, hogy ha nincs vérzés, görcs, akkor nem gond, feszülnek a szalagok. Egyébként most egy pár hete már kevésbé érzem, de volt olyan időszak, amikor napokig is szúrt, bár én is iszom magnéziumot. (Ebből egyébként többet is lehet inni egy nap, mert nem tudod "túlszedni" magad belőle.)
Adri: Nálunk is külön szobában lesz a baba, legalább is az előzetes tervek szerint, mivel kaptunk légzésfigyelőt, így egy kicsit nyugodtabban engedem át a babócát a másik szobába és ráadásul az ágyikója mindössze 2-3 méterre lesz az enyémtől, úgyhogy hallani fogom a szuszogását, remélem. Persze majd kiderül, hogy a férjem hogy bírja, nálunk is fenn áll az a variáció, hogy adott esetben én költözöm át a babócához. :)
Sziszi: beírnád a táblicskudba, hogy a Magosányi doktornőhöz járok most már? Köszike.
Még egy dologban tudnátok segíteni: mikor szokás a babát megkeresztelni? Tudom, hogy mostanában ez teljesen változó, de szerintetek 3-4 hónaposan lehet már?
No szép napot mindenkinek!
Szilvi (29+6)
szilvij
 
 


Szia Szilvi!

Nem tudom, mikor szokás keresztelni az újszülötteket, amikor én lettem keresztanya, a kislány végigbömbölte az egészet, mire a pap nagy kedvesen azt mondta, hogy hallgattassuk már el. Sajnos már nem emlékszem, hogy hány hónapos volt, elég fiatalka. Amikor hamuval rajzolt a homlokára meg vízzel locsolgatta, na attól totál megijedt és nem lehetett lenyugtatni. De lehet, hogy a tiétek majd végigalussza az egészet és nem lesz semmi gond :?

Én a kismamaboltokban és ruhákban végképp csalódtam, a New Yorkerben vettem legutóbbb felsőt, csinos és elfér benne a hasam, mert mell alatt húzott. Szerintem pont ránk találták ki az ilyen szabást (van egy ismerősöm, aki szintén hasonlót vett, és valahányszor felveszi, megkérdezik tőle, hogy babát vár-e, pedig nem is terhes és szerintem nincs is nagy hasa :lol: )

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok!

Nálunk mind a két gyereket kb.3 hónaposan kereszteltük /református/. Nem volt velük baj, bírták... :lol: Félig szunyáltak. Mondjuk nem volt elötte mise meg ilyesmi, nem szokás! Így nem volt annyira vészesen hosszú :wink:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Szia Adri,

Én is arra gondoltam, hogy majd meglátjuk, hogy mennyire lesz sírós típusú a babócánk, de egyelőre nagyon jó baba odabent a pocakomban, szinte egész nap alszik és este szokott felébredni, mint az apukája: éjjeli bagoly. Ha ilyen marad, akkor szerintem már ősszel megrendezzük neki a keresztelőt, hátha simán végigalussza a szertartást. :)

Megnyugtattál, hogy nem csak én vagyok egyedül ilyen csalódott a kismama-ruhákban, már kezdtem azt hinni, hogy velem van a gond. A férjem is alig hiszi, hogy nem találok ruhákat. Monjduk én alapból vékony alkatú vagyok, úgyhogy a zsákszerű kismama-ruhákban elég nevetségesen nézek ki... :) Szerencsére valóban most ezek a mell alatt húzott blúzok jöttek divatba, amiből több butikban is találtam magamravalót, és ráadásul ezek a pamutos-passzos derekú szoknyák, mint a kismama-nadrágok tetején. De normál nyári ruha, ami esetleg csinos is és alkalmakra is megfelelő... hát lejárhatom érte a lábam, ráadásul már csak két hónap és utána úgyse veszem fel. Egyébként a mell alatt húzott blúzok már több ismerősömet is megtévesztettek. Vannak akik csak mostanában kezdik észrevenni, hogy pocakom van. :D
Ti már minden kelengyét beszereztetek?
És fogtok menni nyaralni? Én most ezen hezitálok. Magyarországon kívül már nem nagyon merek más felé menni, mivel a babát egy hétten idősebbnek számították, tehát akár augsztus közepe felé is születhet. Itthon viszont mindenképp vinném magammal a kutyánkat, de pl. a Balcsihoz kutya nem jöhet...

Szilvi és Barnabás :lol:
szilvij
 
 


Hát, mi idén nyaralni nem megyünk, csak hosszú hétvégékre valahová belföldön, azt nem is kell jó előre leszervezni. Legutóbb Etyeken voltunk a pincefesztiválon, persze én nem iszogattam, de így is jól szórakoztunk.
Szerintem most pénzünk sem nagyon lenne nyaralni: decemberben vettük a lakást és azt bútorozzuk még, a gyerekszoba is nagyjából üres, mert alig örökölünk bútorokat, tehát van mire költeni azt, amit félreteszünk.
Szerencsére az elmúlt öt évben mindig tudtunk külföldre menninyaralni , ja és idén februárban meg a velencei karneválon is voltunk, tehát nem panaszkodhatom, most nem olyan nagy lemondással jár :)

Adri és

Kép
adri29
 
 


sziasztok!

Ildi: sajnos úgy néz ki hogy nem tudok ma menni, mert jön a kőműves, a férjem meg dolgozik, mire odaérnénk vége az előadásnak. Majd meséljetek milyen volt.

Niki: együttérzek veled. Én már 5 hete élek úgy hogy csak szétbombázott falakat látok, és a leendő gyerekszobába (most dolgozószoba) van bezsúfolva a konyhabútor, tűzhelyem nincs bekötve, fürödni és mosni a sógoromhoz járok, gyorséttermi kajákon élünk. Néha kiborulok, de ellehet viselni a helyzetet, mivel már látom az alagút végét. Ha minden jól megy jövőhét végére kész a fürdő és kezdik a konyhát is. :lol:

Nálunk a baba az első 3 hónapban velünk fog aludni a hálóban mi így beszéltük meg, mind a kettőnket megnyugtat. A férjemet nem zavarja, sőt szeretne terhet levenni rólam, ezért úgy tervezi felkel majd a picihez is. Mivel úgyis mindig hajnalig fent van, alapból keveset alszik. Viszont miután megismertük a szokásait átfogjuk szoktatni a sajátjába.
Tanulva a barátnőm hibájából legkésőbb 3 hónaposan átkerül. Az ővé 11 hónapos, és nem tudják már átszokatni, annyira bömbölt és sírt, hogy ráment a takony a fülére és hetek óta járnak dokihoz. :cry:

KépKép
lmarie
 
 


Komolyan, annyira bátrak vagytok ezekkel a lakásfelújításokkal így 34-35 hetesen, hogy leesett az állam. Én úgy tervezem, hogy a szülés várható időpontja előtt 1 hónappal már minden gyerekbútor meglegyen, legyen függönye, lámpája, kiskád, stb. utolsó hónapban már csak azzal akarok foglalkozni, hogy vegyek rugikat, apróságokat, ágyneműhuzatot varrjak :lol: szóval semmi extra.
Biztos azért van, mert egy ismerős 5 héttel korábban szült, mint kellett volna és ha netán - bár nem pánikolok, hogy tényleg így lesz - velem is megesne, akkor tényleg bepánikolnék, hogy nincs kész a szobája.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok,

ma voltam ctg-n, ahol kérdezte a nővérke, hogy fájásom volt vagy csak keményedésem- mert jelezte a gép. Én meg bambán néztem rá, hogy mikor, mert én nem éreztem semmit.
Szerintetek normális ez 2 héttel szülés előtt?

Sikerült eldönteni a lánykánk nevét: Alexa lesz a kiscsaj.
Este megbeszéltük vele, hogy még ne jöjjön, mert a hétvégén szeretnénk költözködni - remélem szófogadó lesz...:-)

Múltkor olvastam valamelyik hsz-ban, hogy a védőnő ajánlott a babaruhákhoz mosóport.

Melyik volt az, nem tudjátok? Vagy teljesen mindegy?

Bmszsz
bmszsz
 
 


Az első kérdésedre nem tudom a választ, lévén, hogy nekem még nem volt :?
Az Alexa nagyon szép név (és ha valami csoda folytán fütyisen látna napvilágot, nem kell megijedni, lehet Alex) :lol:
Én nem emlékszem, h a védőnő mosópormárkát/fajtát ajánlott volna, pedig figyeltem. Csak arra emlékszem, hogy elég 60 fokon mosni őket.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Szia Adri29,

Csapó doki minden alkalommal kislányt látott eddig - bár mindig Bélának hívja ( akárcsak az összes többi manót...:)) ).
Ha esetleg mégis fiú lenne, akkor a Damján név lesz a nyerő.

Nem most ajánlott a védőnő mosóport, hanem még a múltkori előadásán - gondoltam, hátha van aki emlékszik rá.

De ha nem hívta fel a figyelmet erre külön, akkor ezek szerint bármelyik jó lesz.

Bmszsz
bmszsz
 
 


Hát tényleg nagyon bátrak a költözős-felújítós lányok, de bátraké a szerencse. És biztos nagyon jó lesz majd a szép lakásba fogadni a kicsi babát! :) Én inkább parázós vagyok, úgyhogy - bár nálunk is aktuális a költözés - őszig várunk, amíg a baba megszületik és kicsit megerősödünk, utána kezdünk el intézgetni.

bmszsz: szerintem a ctg miatt ne aggódj. A barátnőm fájásokkal ment be az utolsó hetén a kórházába, hogy ő most már biztos nem sokára szül és a gép meg SEMMI-féle fájást nem mutatott és hazaküldték. Szóval az ellenkezője is megtörtént már... :) Egyébként én sem emlékszem babaruha-mosóporra...

Sz.
szilvij
 
 


Sziasztok lányok!

Igen termekeny napotok volt, nem gyoztem olvasni, de mar hianyoztatok! Atyam epp most ment haza (baratnojehez, hosszu). De legalabb meg latott szules elott, aztan majd csak akkor jon, ha meg van a bebi! De tegnap elmentunk fagyizni (Szamoca-jo volt) a hugommal harmasban es nagyon mokas dolog tortent!
Fater talalkozott egy regi focis ismerosevel, kb. 10 evvel fiatalabb nala a pasas, de 10-zel tobbnek nezett ki apamnal! Erre apam: Szevasz Zolikam (vagy mitttomen), emlekszel meg a lanyaimra? Pasasnak meg csak kerekedik a szeme:)) Erre apu kezebeveszi a pocakomat es mondja: Ez meg itt a kisunokam! Majd be sz.....tunk a rohogestol! Nagyon edes volt, meg vicces. Jo volt! Ritkan szoktunk talalkozni, mert kulfoldon dolgozik, ha itthon van videken van a baratnojenel, szoval kb. 2 havonta jon, de jon es ez fontos (meg 30 eves fejjel is)!

Mas: kitalaltam a szobat: vegul nem koltozunk vissza mind a ketten, hanem marad az en agyam, meg atjon a tervezett kanape, plusz a gyerekagy, es ma anyuval talaltam az Ikejaban egy tok jo komodot, fenyo is, mint a gyerekegy, mely fiokokkal (5 db) pont elfer mellette, szoval szupi es nem is annyira draga! Apa agya bekerul a sajat szobajaba, akkor fekszik amikor akar, es igy megmarad a 3. szoba vendegszobanak kb. a regi "rendben"! Eleg jo lesz igy asszem!
Nah Méri nem bátrak vagyunk, szerintem, hanem inkabb kicsit bolondok! Mint ahogy a vak lora szoktak mondani, amelyik nekimegy a falnak! Vagy forditva, na mindegy!

Kezd tetszeni a fal szine is most hogy vegre szarad, de azert holnap reggel megkerem a festot, hogy egy kicsivel meg vilagosabbat kenjen ra! Az lesz a tuti! Ettol a sargastol kicsit szabadulnek!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok! Íme egy kép Benedekről. Jól vagyunk mindketten. Remélem a pocakosok is jól vannak! üdv Lufi
Kép Benedek két hetes
lufi
 
 


Szia Lufi! Gyönyörű a kisbabád! :)

Kép
katya
 
 


Sziasztok !

Lufi ! Gyönyörűek vagytok !! :lol:

Köszi, hogy benéztél hozzánk !! Majd jelentkezz még !!


Puszi, Kati
kati16
 
 


Lufikám, Beni nagyon cukorfalatka! :D És micsoda trendi szerkója van, nem semmi ez a tigrises cucc!!! :D :D :D

Kép
frusi
 
 


Jahh, megvolt a mai előadás is, nekem eddig is és most is nagyon szimpatikus volt a pszichológus csajszi :D , bár most azt éreztem, hogy a mai előadástól olyan különöset nem kaptam. Azért nem bántam meg egyáltalán, hogy elmentünk, csak valahogy nekem olyan "semmi extra" érzésem volt a végén.

Jajj, ne rójatok meg, mert jegyzeteket most nem készítettem, :shock: :D de ez most nem volt annyira jegyzetelős típusú buli.

Kép
frusi
 
 


Sziasztok!

Még nem nagyon írtam ide, de most tudtam időt szakítani, mert a párom végre nem a gép előtt ül, hanem a TV előtt és a foci VB-t nézi. Ilyenkor tudom értékelni! :D
Nos, én szeptemberben fogok szülni és a Magosányi doktornőhöz járok. A kérdésem az, hogy aki hozzá tartozik szokott-e adni neki pénzt és ha igen mennyit? A szülésnél is mennyit kellene adni? Egyáltalán nem vagyok jártas a dologban. Sok féle összegről olvastam és nehéz eldönteni. Megbántani se szeretném, mert nagyon lelkes és segítőkész.
Előre is köszi a segítséget.
varva
 
 


Neszenektek mosópor márka :P

Domal Sensitiv univerzális mosószer:természetes bőrbarát, irritálószerektől mentes,, naturszappannal készült ami bőrgyógyászatilag tesztelt, bizonyítottan kíméli az érzékeny bőrt. Allergénmentes illatanyag, szinezékmentes. Fehér-színes ruhához is jó, folttisztitásra is alkalmas.Folyékony. Kb 1200 Ft 1.5 literes. Na ezeket irtam le a címkéről. Amúgy német, és babaáruházban vettem.

A másik a Persil Sensitive, ezzel is lehet mosni a ruhákat. Én alapból ezzel mosok mivel irtókényesbőröm van amióta terhes vagyok.
A kisbabás barátnőim ezeket használják. Öblítőt nem javasolják.

Viszont ők azt javasolták nekem, hogy az első időben a mosási program végén még egy öblítő programot tegyek rá plusszban és akkor minden oké.
De van olyan aki ugyanígy használ bármilyen jobb minőségű mosóport a kezdtektől.Sőt olyat is tudok aki mániákusan fertőtleniti a ruhákat. :roll:

KépKép
lmarie
 
 


Sziasztok!

Mar megint itt vagyok!
Ja, Benedek csodaszep es ugy tunik, mintha o lenne az "alom pasas"!
Mindig ennyire nyugodt? Jaj nagyon boldogok lehettek! MAr en is nagyon varom!
Valahogy ugy erzem, teljesen megvaltoztam az utobbi par hetben!
Regebben meg idegesitett, hogy nem mehetek bulizni a barataimmal, nincsenek nagy kimaradasok ejszakara. Most meg alig varom, hogy a kezemben tarthassam ezt a csoppseget. Gondolom ez normalis, de azert nem gondoltam volna magamrol! Meg minden percem arrol szol, hogy legyen a kis szobank, a ruhai hol legyenek, stb... eleg tiszta legyen minden! Orulet!
Jo reggelet!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok!

Lufi: Benedek igazán nagyon édes és milyen kis nyugodtnak tűnik! Tegnap én is találkoztam kolléganőm 7 hetes kisfiával, annyira tündér volt, nagy kerek szemeket meresztett mindenkire :lol:

Szerintetek tényleg nem lehet öblítőt használni? Mert nálunk iszonyatosan kemény a víz, ha nem használok öblítőt a kis ruhái megállnak állva a szekrénybe attól tartok :(

A tegnapi előadás tényleg nem volt jegyzetelős inkább olyan lelki masszír... valahogy hasonlókat éreztem én is mint Frusi. Párom meg hiányolta, hogy igazából az együtt szülésről kevesebbet mondott Éva.

Már csak néhány nap és abbahagyhatom végre a dolgozást! Végre, azért most már elég volt :)

Sziasztok
Ildi

Kép
mildiko
 
 


Sziasztok Csajszik! 8)

milyen gyönyörű idő van!! :D

Én azt hiszem fogok öblítőt használni... még régebben hallottam egy kisbabás anyukától, hogy ők a "sensitive" fajtát használták (talán Lenor, v. Silan??) és semmi baja nem lett a babócának. Egyébként ez is valószínűleg tök babafüggő: valakinél használhatsz akármilyen sima öblítőt, semmi baja nem lesz a kis bőrének, és biztos van olyan baba is, aki pedig semmilyen öblítőt nem bír majd.

Kép
frusi
 
 


Sziasztok !

mildiko ! Szerintem nyugottan használj öblítőt , abból is vannak sensitivek !

Mercinek kb . 6 éves kor körül volt egy kis allergiája a drága öblítőkre ( biztos a sok illatanyag miatt ) de ez is véletlen derült ki , egyszer vettem csak , de minek !

lmarie ! Köszi a mosópor márkákat !

varva ! Üdv. köztünk ! Sajna nem ismerem a dr-nőt de , azt szokták mondani , hogy amennyit kér a mag.rendelésén ,annak a 10x-sét.( ha jól emlékszem ilyesmit írtak a lányok )
Vagy amennyit jónak látsz . Ha még nem voltál mag.rendelésen nála, akkor ha mész a rendelőbe, biztos lesznek más kismamák is próbáld megtudakolni valamelyiktől.


Puszi , Kati
kati16
 
 


Sziasztok!

Szerintem is inkább csak az volt a lényege a tegnapi előadásnak, hogy "kerüljetek összhangba magatokkal, a párotokkal és a szituációval". Nem túl gyakorlatias témákat feszegetett, de biztos valakinek jót tesz az is, ha csak elbeszélgetünk a körülöttünk manapság zajló folyamatokról, ingerekről, mitől ne féljünk.

Lufi: Benedek nagyon szép, szerintem is nagyon aranyos ebben a rugiban! Vigyázzatok magatokra.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok!

Öblítő kérdéshez: én Márk születése óta a Silan Sensitivet használom, soha semmi baja nem volt tőle, pedig egyébként nagyon érzékeny bőre van. Mosópornak sokáig egy speciális babamosószert használtam, eleinte a Brendonban vettem, aztán már a lakóhelyem környékén is lehetett kapni, fehér flakon, 1 literes és 1200.-ba kerül most, a neve sajnos nem jut eszembe:-( Most kezdtem helyette Persil Sensitivet használni, de még nem tudom, beválik-e, mert még csak 1 adagot mostam vele. Mikor a fiam 1 éves múlt, kipróbáltam, hogy mi van, ha az ő ruháit is a mi mososzerünkkel mosom, de sajna 2 hét után kiütött rajta - ez is furcsa, azt hittem, ha rögtön nem, később már nem fog, de nem így történt, és egyértelműen a mososzer volt a ludas, ahogy visszaálltam a régire, elmúltak a pöttyök.

Nikike: tök normális, hogy kezdesz visszahúzódni a pörgésből, majd ha a csöppség 1-másfél éves lesz, figyeld meg, bármit megadnál majd egy EGYEDÜL töltött napért, felhőtlen buliért:-)))))

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Csajok!

Nem lehet, hogy ha nagyon ramegyunka specko mososzerre, akkor kesobb nem szokja meg a baba bore az atlagosabbat, pont mint Persela eseteben? Marmint azon kivul ertem a speckot, hogy mondjuk szenzitiv az oblito is meg a mososzer is, de biztos, hogy hajtani kell a kulon "markakat"? Persze az is igaz, hogy a babatol fugg! De szerintem egy kiados vasalasnak semlegesitenie kell a szereket!
Elment a festo, nagyon rendes volt, szinte jelkepes osszeget kert (ismeros volt valszinuleg azert).
Es eleg jo lett, megbaratkoztam a szinevel!
Nah meg holnap a parketta! Jo nagy valtozas lesz itt!
Szombaton jon egy neni segiteni takaritani, talan hugom is, vasarnap anyukam! Szoval most nagyon porgok! Vegre latom az alagut veget legalabbis gyenge fenyt!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok!

Először is Lufinak nagy gratula a szép fiúcskához.
Kinga Ádámja is nagyon édes.

Még egyben vagyok,és semmi jele,hogy ki akaRna jönni a babó.
Jövő keddre vagyok kiírva.Ma megyek a dokihoz,majd meglátjuk mit mond,de szerintem nincsen semmi,bár Alexánál sem volt,hanem egyszercsak elfolyt a víz.

Mosószer:Én nem port használok,hanem gélt Dosiat,kezdettől,és öblítőnek előszőr fehér Quantot,most pedig Lenor sensitivet,semmi baja nem lett tőle.De a ruhit mindig külön mosom,ezt csak azért írom mert a szomszéd csaj újszülött korától együtt mossa a kisfia ruháit a sajátjaikkal,nem tudom én jobban szeretem külön.Sőt az eljén nem is tettem a géppe,csak centrifugálni.

A hitelesek klubjához is csatlakoznék nekünk is van 15 év,most már csak 14,mi az FHB-tól vettünk fel,egész jól ment minden,nem kötekedtek.

Tegnap nem volt valaki ctg-n 11 körül,mert én akkor voltam,ott volt a párom és a kislányom is.Legközelebb kedden megyek,ha addig nincs semmi.

Szilvi:hogy hogy végül nem a Csapónál fogsz szülni?


Na most ennyi,mert megyek készülődni.

Szép napot mindenkinek.


Niki
Vendég
 


Sziasztok, lányok!

Lufi, nagyon édes a bébi :-)

Ami a mosószereket illeti, Ádinak eddig semmi baja a folyékony persiltől, öblítőnek pedig sensitive coccolinot, vagy silant használok...

Niki, mondott valamit Csapó doki a rendelésen?
Azért a jövő kedd már gyorsan itt van :-)

Üdv mindenkinek
Kinga

http://b1.lilypie.com/Rd7Ap2/.png[/img]
kinga75
 
 


Sziasztok lányok,

Lufi, gyönyörű babád van, gratulálok! Vigyázz magatokra!

Mosószer: a nővéremnek két gyereke van, minden ruhájukat rendes mosóporral, öblítővel és mosóprogramon mosta - semmi gondot nem okozott. Szerintem úgyis a baba bőre fogja eldönteni, hogy bírja-e majd az adott mosószert. Szintén a nővérem gyerkőceinél tapasztaltuk, hogy sokkal több gondot okozott néhány babaruha a mosószernél: a nyakukon a cimke, ami természetesen irritálja a kis bőrüket, mindegyiknél nagyon alaposan el kell távolítani, aztán volt néhány olyan body, aminek a hasára nagyon okosan minta volt hímezve és ez is nagyon rossz volt a baba finom bőrének, és olyan ruhácska is volt, ami patentos volt hátul a nyakán, sőt, olyat is kapott a tesóm, amin végig a gerinc mentén volt patent. Gondolhatjátok, ezek rögtön a szekrény mélyére kerültek, mert ezek tényleg nem kellemesek a pici babáknak!

Niki: Csapó doktornál voltam rendelésen, nagyon szimpatikusnak találtam, nagyon lelkiismeres, csak jót tudok róla mondani, viszont sajnos vagyis nem sajnos rengeteg szülése lesz júliusban és augusztusban, így abszolút érthető módon nem tud már vállalni, főleg, hogy a 28. héten kerestem meg. De nagyon korrekt volt és minden leletemet nagyon alaposan átnézte, megvizsgált. Ő ajánlotta Nekem a Magosányi doktornőt, akit szintén nagyon alapos, kedves, lelkiismeretesnek ismertem meg, most már hozzá fogok járni. És nagyon meg is nyugodtam, hogy jó helyre kerültem. És az egész Uzsoki kórház eddig tök bejön, úgyhogy köszi mindenkinek a sok segítséget! És nagyon szurkolok a szüléshez! Már csak pár nap... :lol:

MIldiko: jó sokáig bírtad a munkát. Jókor jössz el, épp jön a jóidő. Majd meglátod milyen tök jó lesz otthon a baba dolgait intézni. :)

Varva: írtam privit a doktronőről Neked.

Tudja valaki, hogy jövő héttől a torna is megszűnik vagy csak az előadás volt az utsó?

Szép délutánt:

Szilvi és Barnabás (29+6)
(Én ezt a lilypie-t sose fogom tudni ide másolni... :roll: )
szilvij
 
 


Szilvi, a lilypie-os kódok közül azt kell beilleszteni, amihez az van írva, hogy "BBCode'! :D ezzel sikerül?

Kép
frusi
 
 


Frusi, köszi. Akkor próba, szerencse (?):

Kép
szilvij
 
 


Sziasztok!


Tünde76: Boldog szülinapot! Hátha benézel és megjutalmazol minket egy Luca fotóval, őt még nem is láttuk!! :lol:

Zsófi, Niki, Andi: Finiselők, jól vagytok? :lol:

Minden elismerésem a lakás felújítóknak, esetleg költözőknek! :P
Én ugyan olyan mosóporral mostam mindent, csak persze külön a baba cuccokat! :wink:

Ma megye az AFP eredményért, kíváncsi vagyok milyen! Vagy azzal is csak jól felidegesítenek!! :?

Később jövök!

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Sziasztok!

Csak rövid bekukk.:)

Benedek nagyon szép baba.:)
Olyan békésen alszik, nagyon jó látni a picit..
remélem nem sokára a mi picinket láthatom, így.
Annyira várom!!!

Sziszike.
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltam délután Csapónál,hát egyenlőre nem úgy néz ki,hogy szülni fogok.Bár még kedd nem itt van.
Azt beszáéltük meg,hogy ha keddig nem lesz baba,akkor naponta nst,és ha 26-ig nem lesz semmi,akkor be kell feküdnöm,és azon a héten mindenképp baba lesz.
Mondjuk én ezt a verziót nem szeretném,inkább induljon meg a dolog itthon.
Nem szívesem hagynám itthon Alexát több napra,mintha simán mennének a dolgok.
Úgy-hogy ez van.

Szilvi:végülis akkor rendes volt Csapó,főleg,ha a doktornő is szimpatikus,egyébként tegnap a rendelésen mondta a Vera,mert kérdeztem,és még azt is mondta,hogy a dokinőt a Csapó tanítgatja,mert még fiatal,és ha valami van akkor a Csapóval konzultál.

Hogy bírjátok ezt a meleget?

Szép napot!

NIki
Vendég
 


Sziasztok Lányok! :D

Niki, remélem, akkor azért 26-ig összekapja magát a babócád, és nem kell extra napokra befeküdnöd... 8)

Én is tegnap du. voltam dokinál, azt mondta, minden okés, minden olyan, amilyennek lennie kell. Mondta, hogy már szépen illeszkedik lefelé a koponya, ami bennem egy kicsit ilyen "hűűűha-érzést" keltett, mert ez azért már mégiscsak olyan izgalmasan hangzik, de ő nagyon elégedett volt ettől, úgyhogy akkor biztos ilyennek kell lennie. :wink:

Beszéltünk az EDA-témáról is, én egyelőre úgy vagyok vele, hogy alapból nem fogok kérni, megpróbáljuk anélkül. Azt mondta, hogy ha orvosi javallat indokolja, akkor pedig úgyis beadják abban az esetben is, ha én nem kértem előre. Engem ez megnyugtatott, remélem, minden okés lesz.

Ja, és júl. 3-án kell mennnem az első ctg-re! :wink: Képzeljétek!!! Nekem nem is az Uzsokiba kell mennem, hanem az Örsre! Egészen meglepődtem!

Meg amit még nem tudok (és tegnap nem tudtam már megkérdezni a tg-n, mert csak itthon néztem meg a beutalót), :wink: szóval, hogy ennél az utsó vérvételnél kérnek vércukrot is. OK, de vajon milyet? Éhgyomrit vagy zsömlés-tejeset?

Kép
frusi
 
 


Frusi: te Hajdúhoz az Örsre jársz vagy van magánrendelője?
Nem lehet, hogy ezért kell ctg-re majd az Örsre járnod?

Adri és

Kép
adri29
 
 


Jaj, le kellene cserélnem a tickert, mert egyre jobban bizonygatják a tg-s nővérek, hogy szombattól kell új hetet számolnom, nem is péntektől :)
Na nem mintha majd a babócát érdekelné az az egy nap, ha akar, kibújik, amikor neki jólesik.
Szóval nem is cserélem le :lol:

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok!

Tündi(76) nagyon sok boldog szülinapot kívánok :lol:

Még egy kérdés mosás ügyben, a babóca ruháit Ti külön gyűjtötték vagy tervezitek külön gyűjteni a sajátjaitoktól, mert mindenhol azt olvasni.

Jaj ma lenne az utolsó napom, de úgy alakult, hogy pont a végére megdobtak jó sok melóval, :? így még hétfőn biztos jövök és egy-egy nap lehet, hogy becsúszik. De azért érzem, hogy jön a finish és végre törődhetek a beszerzendő dolgokkal. Mert egy kicsit már kezd izgatni a dolog, hogy jaj még ez sincs meg, az sincs meg és mindjárt eltelik ez a pár nap, ami még hátravan... :|

Frusi, bár én még nem tartok ott, és nincs is tapasztalatom, de szerintem zsömlés-tejeset csak egyszer csinálnak, nem? Inkább éhgyomori cukrot gondolok, amit általában szoktak egy vérvételnél. És miért kell az Örsre menned? Azért az Neked sokkal messzebb van, mint az Uzsoki...

Mindenkinek nagyon szép napot és jó hétvégét!

Ildi

Kép
mildiko
 
 


Ildi, én külön tervezem gyűjteni a baba szennyesét. Nem akarom bedobálni Apa büdi zoknijai közé. :D :D :D Na nem mintha mosás után nem lenne tökmindegy, lehet ám, hogy ez csak az én hülyeségem. :D :D :D

Adri, az sztk-ba járok Hajdúhoz, igen, lehet, hogy tényleg emiatt hívnak engem oda. Mindig gondolkodtam, hogy elmegyek a magánrendelésére, de azt hallottam, hogy aztán úgyis az Örsre fog behívni terhesgondozni, így aztán nem variáltam.

Mondjuk ha bkv-zni kell, akkor az Örs és az Uzsoki egyaránt kiesnek nekem, így amikor megoldható, igénybe veszem az "Apa-taxit" :D :D :D , ha nem, akkor elindulok cca. 1 órával korábban...

Nekem elvileg zuglói az állandó lakcímem, az újpesti pedig ideiglenes, még nem irattuk át. Aztán mikor még régebben nődokit kerestem, akkor ajánlotta egy barátnőm a Hajdút, és kapóra is jött, hogy Zugló, aztán így nála ragadtam. :D

Kép
frusi
 
 


Sziasztok!

Íme az AFP leletem, azt mondták Jó!!!!! :P :P :P

AFP: 61, 9
wAFP: 64, 6
MOM: 1, 6

+ A Toxoplasma, rubeola, herpes, cytomegalovirus is Negatív!! :P

A dokim mondta, ha kész a leletem, akkor telefonáljak, hogy mikor legyen a 18-20hetes, UH.! Tők jó már holnap az is meg lesz, 11-12 -re kell mennem az Uzsokiba. Valakinek csináltak ott, UH.-ot? Kapunk képet, vagy kazettára felveszik-e?


Frusi: De jó, már nem sokára CTG ez hihetetlen, hogy megy az idő! :P Szerintem sima éhgyomri az utolsó vérvétel, nincs terheléses vércukor. :D

Ildikó: Még jól megdolgoztatnak az utolsó napokba! Szegénykém azért vigyázz magadra!! :lol: :roll:

Niki. Reméljük a babó ügyes lesz és nem várat túl sokat magára. :lol: Gondolunk rád :lol:

Hát lányok, most meg piszok meleg van!! 8) :lol: 8) :lol:

Remélem jól vagytok!

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Ja, és nem híztam semmit! Tartom a minusz-2kg fogyást, habár már eleve volt rajtam többlet :D A vérnyomásom 100/60.

Mi ,vasárnap állatkertbe megyünk/olcsóbb a jegy :wink: /
Hátha, valakit érdekel:
http://www.zoobudapest.com/h_index.htm
ccuncogó67
 
 


Frusi:én is sztk-ra járok, én is pont tegnap voltam, ha jól tudom, mindkettőnk dokija du. rendelt, úgyhogy majdnem összefutottunk :(
Én anno mondtam Mecsérnek, h ha "kell", járhatok a magánrendelésére, de valami olyat mondott, hogy ha "problémamentes" terhességem lesz, és nem gond, hogy az Örsre kell járnom, akkor nem ragaszkodik a magánrendeléshez. úgyhogy én azóta is csak sztk-ra járok, így is kedves, ha kérdezem, válaszol, és bepecsételt a könyvembe, tehát őt fogják behívni a szüléshez.

Tündi, gratula, növögessetek csak szépen. Hogy áll az esküvő-projekt?

Adri és

Kép
adri29
 
 


frusi: Az esküvőt megpróbáljuk otthon, vagy is inkább Siófokon. Hátha van időpontjuk és ott nagyon közel van a református templom is. Majd anyukám jövő héten utánna érdeklődik, azért feleslegesen nem akarok haza 'ugrani'. :lol: Jó lenne ha sikerűlne, de még elöbb a genetikai vízsgálat eredménye foglalkoztat inkább... :cry: .

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


De hülye vagyok!!!! :? :? :? :? :?

Bocs Adri, neked írtam a választ, nem tudom miért írtam frusit. Bíztos ő is az eszembe van.....
ccuncogó67
 
 


Adrikám, kár, hogy nem értél oda korábban, vagy én később! :D :D Igen, tényleg egyszerre rendeltek tegnap Mecsérrel!

Nekem vmi. extra papírcetlit tűzött be Hajdú, gondolom, az ugyanaz, mint a pecsét, ugye? Mondjuk jól megbeszéltük még a közelmúltban, hogy nála szeretnék szülni, úgyhogy gondolom, nem fog meglepetés érni. 8)

Tündi, gratula a jó AFP eredményekhez!!!!! :D :D :D

Kép
frusi
 
 


Sziasztok Lányok!

Frusi: az utolso vervetel tuti ehgyomri! Es valaki kerdezte, ja Tundi, hogy az Uzsokiban csinalnak kepet videot!
Nekem Lukacs csinalt kepet is es vittunk kazettat, azt is megcsinalta!
Tok jo!

Kepzeljetek, vegre lett merlege a cegnek, tehat ez a problema is megoldodott!!! Most majd jonnek ujak ez tuti!

Kesz a szoba is, mar csak a takaritast varom! Apaval ma megvettuk az IKEA-ban a kisszekrenyt, fuggyonoket, lampat, csomo aprosagot, rendes volt elcipelte. Holnap viszont eltunik a takaritas elol! Nem tudom mi lesz, mert viszont butorokat cuccolni kell! NAh majdcsak lesz valahogy! De szep a szoba nagyon es foleg tiszta!!!

Kezdek nyugodtabb lenni, bar igy is sokminden kell meg!

En elveztem ma a meleget, nekem jobban esik, mint a hideg esos ido, mert ilyenkor vidamabb vagyok! Mondjuk takaritas helyett holnap el tudnam kepzelni a Balcsit!
csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Hello Mindenki!

Nagyon aranyosak vagytok az érdeklődéssel meg drukkolással:
még mindig iszonyúan egyben vagyok, bár van ezer nyavajám már. Ez a meleg kész káosz, baromi sz*rul vagyok tőle. Tegnap voltam ctg-n meg vizsgálaton, és jó magas vérnyomást mértek, meg is ijedtem. (Aztán itthon egy zuhany után már nem is volt olyan magas, persze...) De még minden zárva. Úgyhogy a doki egy hetet tippelt még - szépen vagyunk, ilyen melegben :( Ma viszont húzott erre-húzott arra, még ilyen pecsételős folyásom is lett: fene, aki érti a rendszert. És persze három könyvben is ellenőriztem: semmiből nem lehet megjósolni semmit :lol:
Viszont minden rokonom kötelességének érzi, hogy pár naponta érdeklődjön, hogy "hogy vagyok?". Szerintetek mit akarnak hallani, úgy konkrétan? Ha itthon vagyok, akkor ugye nem szültem még, és vajon hogy lehet az ember szülésre várva?? Állati idegesítő, ami azt illeti... :x

Hétfőtől nekem is naponta ctg, jajj! Az egy óra bkv-zás oda, egy vissza, vagy autó - de az sem jobb sokkal.
Na, nem kesergek tovább, jusson hely másoknak is :wink: (Hajrá, most jöttök Ti! Kórus: ...)

Nikike: tök jó, hogy túl vagy a vizsgán!!! Nagyon gratula. Remek érzés az ilyesmi - tiszta tömény felszabadulás. Jó takarítást! (Én a minap vettem a piacon és főztem be 10 kiló epret az egyik nemalvós hajnalban- és még mondják, hogy nem biztos, hogy van fészekrakó ösztön... :P )

Varva: A "mennyit adjunk neki" kérdésekkel csak óvatosan: állítólag nagy botrány volt régebben valami fórumon a nyílt infókból - és persze ez mindig az orvosnak gáz, de nagyon. Úgyhogy az ilyesmit priviben vagy "kódolva" érdemes írni!

Nálunk a baba velünk lesz a szobában eleinte, aztán majd meglátjuk. Hosszabb távon szeretnénk elköltözni innen, és ha addig nem kell új struktúrát kitalálni, az nem baj... A hálószoba a nappaliból nyílik, ezért ha a babó kinn aludna a nagyobb szobában, megállna az élet, attól félek. Úgyhogy ha addig is itt leszünk még, akkor lehet, hogy nekünk kell kizsuppolnunk magunkat :?

Jó lenne már látni ezt az Andris babát, annyit mondok!

Zsolka
zsolka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?