Új privát üzeneted érkezett!

Szia Prücsök!

Nagyon boldog születésnapot kívánok neked! :D :D

Köszi a bátorítást. Azt hiszem már sikerült lélekben is megerősíteni magam. :)
Örülök, hogy már nincs szükség a szélcsöves megoldásra, és gratulálok a szopival kapcsolatban, nagyon ügyes vagy. :)

Hú, már ennyi az idő?! Megyek gyorsan felébresztem apát, nehogy elkéssen a munkából. :shock:

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


Sziasztok :)

Prücsök :)

Örülök, hogy ilyen pozitívan javulnak a dolgok. Anyatejes babónál több napnyi no kaki se gáz. Az meg főleg nem baj, hogy csak cicizne manód és nem komálja az üveget :lol: :lol:
Súlygyarapodással, hogy álltok? Ezt az éjszakai "cirkusz" miatt kérdezem, mert ha nem akar enni, hanem aludni, akkor nem nagyon kéne őt éjjel zargatni, ha szükséges a keltés, akkor szerintem éjjel 4 óránként bőven elég lenne, igy mindketten aludhatnátok is valamennyit.
Egy fejésre jön le 30-70? vagy egy nap? Ezt azért kérdem, mert az anyatej hűtőben 24 óráig simán tárolható és utána is fagyasztható, tehát több fejést összevárva, már lehet, hogy elég volna egy félzacsi pl. :)
Még egy ötlet: műanyag pohár, tudod amit az italautomata is kiköp :lol: , van belőle több méret is, abban is letudnád fagyasztani a keveset (pl kávés méret).


Huncut

Kicsit nem túl korai még a hozzátáplálás???
Nem a kilótól függ igazán a kezdés javasolt idpontja, hanem attól, hogy mit kapott eddig a babó: tápszeres babáknál a 4 -5 hót javasolják kezdésnek, kizárólag anyatejes babáknál a 6 hót.
Kb ekkora kezd megérni a pocakjuk más táplálék befogadására is.

Miből gondolod, hogy kevés a tejcsid??? Esetleg abból, hogy nm feszülnek már? , mert ez abból adódik elsősorban, hogy beállt a kereslet kinálat és nincs tultermelési válság. A legtöbb tejcsi a szopi alatt termelődik a mellben. Vagy mostanában többszö szeretne cicizni a kis Huncut? ez abból adódik, hogy fejlődési ugrásra készül, és ő saját maga probálja a többszöri szopival szaporitani magának a tejcsit, mivel többre lesz szüksége az elkövetkezendőkben.

Ezekből adódik hogy fájt a pocija a banántól, még nem érett a pocija az emésztésére. Másrészt a citrusfélékkel vigyázzál mert allergizálók és nem javasolják a gyerek egy éves koráig, hogy kapjon : narancs..

Itt egy webcim ahol egész jól le vannak irva, hogy anyatejes babó mikor milyen új növénnyel ismerkedhet meg az étrendjében:

http://csigabiga.com/otlettar/kismama/s ... etelek.htm


Nem okoskodni akartam, csak segiteni, ugy hogy ezeket szerintem gondold át, az én véleményem ebben az esetben, hogy túl korai még a hozzátáplálás.

Végre süt a napocska , erre meg fáj a fejem, hogy én milyen selejtes vagyok mostanában :wink: :lol:

puszi
Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!!

Nem tudtam jönni, még mindig lábadozom, igaz jobban vagyok, de még nem 100%-osan sajnos:-(

Remélem mindenki jól van:-))

Az én babóm egyre erősebben rugdoss olyan jó érzés:-)) Pénteken megyek UH-ra már alig várom:-) Jövő héttől nálunk is felpörögnek az események:-))

KÖSZÖNÖM A DÍCSÉRETEKET A KUTÓIM NEVÉBEN!!!!

Sába ilyen volt kicsinek: Kép

Ő itt olyan 3-4 hetes, sajnos pontosan nem tudom, mert olyan rég volt ilyen picike:-)

Lilikééknek nemsokára vége a sulinak:-)) Szerintetek őt is elvihetem jógázni?


Prücsök örülök, hogy minden egyre jobban megy:-)Boldog születésnapot neked!

Puszi nektek!

Brik
brikancs
 
 

 
 

Huncut, szerintem Áginak teljesen igaza van. Korai még a hozzátáplálás. Először tényleg meg kellene mindent próbálni, hogy legyen elég tejed, de ha mégsem szerintem nem kellene félned a tápszertől. A kisfiam is csak tápszert kapott 3 hós korától, mert már nem volt tejem. És 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást. Szerintem azt mindenképp várd meg, mert még nem elég fejlett a gyomra. És ha tényleg nincs elég tejed, akkor mindenképpen kell tápszer, mert abban megvan minden vitamin, ami a babónak kell. Rendes kajákból meg majd csak 1 éves kora után fog annyit enni, hogy elég vitaminhoz jusson a szervezete.
Nem akartam én se okoskodni, csak a véleményem és tapasztalatom írtam le.

Ági, tiszta süsü vagyok. Szépen szelektáltam a leveleimet, csak épp a törölt mappát nem üritettem ki. :D Légyszi, légyszi küldd el mégegyszer, remélem most már sikerül. De egyébként nem tudom miért csinálja, mert kb. még 50 levelem sincs. Azt hol lehet megnézni, hogy hány levél fér el? Te tudod ezeket? Nekem mozillam van.

Prücsök, boldog születésnapot kívánunk. Élvezd ki még ezt az egy évet a harmindig. :)
Nem semmi lehetett a porszívó ügy. Próbáld meg úgy, hogy Te szívod, mi is így csináljuk, mert a Jencike üvölt, ha meghallja a porszívót. Szerintem a szoba hőmérséklete jó, habár nappalra lehet hogy egy kicsit lehetne több, mert még nem mozog annyira a babó. De szerintem ha ezt szokja meg akkor ez lesz neki a természetes. Én se öltöztettem be nagyon a Jencikét sose, és nagyon jól bírja a hidege. Már van hogy mi az apjával megfagyunk éjszaka, ő meg csurom víz. :D

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Brikancs, látom egyszerre írtunk. Remélem most már lassan tényleg kilábalsz ebből a betegségből.. A kutyi nagyon édes.

Tényleg Lilla írta, azt hiszem a jogát. Én is szerettem volna járni, de végül nem lett belőle semmi. Milyen idős gyerekkel lehet menni? De szerintem azért nem mentem, mert nagyon messze volt.

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Prücsök

Boldog szülinapot kívánunk Neked :)

Kép


Angyalka :)

Küldtem újra a táblát, de most is csak a démonnal leveleztem :( :8 visszadobja és nem tudom miért , mert az egész még egy mega sincsen, de fél se szal nem értem. Nincs másik emailcimed?

A levélszereveren lehetne amugy megnézni, mennyi még az üres tárhelyed a leveleknek, letöltöd a gépedre a leveleket?? vagy a szerveren tárolod? mert ha nem töltöd le hanem fent vannak a szerveren akkor elképzelhető hogy a tárolt levélmennyiség miatt nem fér be az ujabb levél.

Brik :)
Hu ez a fránya betegség, jó lenne már tényleg kilábalnod belőle :( Drukk az uhához, bizzunk benne hogy mindenét jól megmutogatja a picuri :)

Ági

Ui: csodaszépek a kutyik

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Végre nyár van! :lol:
Sajnos nem sokáig,mert megint jön az eső! :cry: Pedig már nagyon unom ezt a sok vizet!


Prücsök,
én is sok boldog szülinapot kívánok!

Kép


Huncut,
én sem akarok okoskodni,de szerintem is korai a hozzátápi!
Ági megint jókat tanácsolt,szerintem érdemes megfogadni.Banánt semmiféleképpen ne adj neki,bár megeszik a babák,de én azzal mindig megvártam a fél éves kort.A citrus félék pedig ahogy Ági írta!
Mint tudod én mindegyikkel tápszeres voltam,vagyok,de inkább az 4 hó előtt,mint más baba kaja.Meg hát először úgyse ehet minden evéskor kanalasat.Először csak egyszer aztán fél éves kora körül kétszer majd fokozatosan növelhető és kiváltható a tejcsi,de reggelre és estére még mindig a tejcsi adandó.Mindegy,hogy anyatej,vagy tápszer.(mármint úgy mindegy,hogy ne kanalas legyen)Ezt jól megaszontam! :?


Mi már szerencsére jól vagyunk,végre ideértek a gyógymanók! :lol:
Köszönöm mindenkinek aki küldött!


Szép napot nektek!

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Huncut, csatlakoznék a csajokhoz, szerintem is tul korai a hozzataplalas!
Ha 2,5 honaposan 6 kg (!) miböl gondolod, hogy nem elég a tejcsi? :?: ? Ha ilyen ütemben hizik, tuti elég, nem? Van egy sulygyarapodasi skalam itthon, 10 hetesen 6 kg ez siman az atlag felett van am!
Ha egy picit kevesebbnek érzed a tejedet, vagy a baba kicsit nyugtalanabb ez 1 hét alatt rendbe szokott jönni altalaban, amig beall a kereslet-kinalat, de ezt Agi nagyon jol leirta.
Ha elkezded massal etetni viszont tényleg kevesebb lesz a tejed és nagyon kar lenne a babadat ettöl megfosztani, nem?
Bocs, én sem akarok tolakodo okostojas lenni :wink: :oops:

Brik, nagyon édi a kiskutyus :D!

Prücsök, boldog szülinapot!

Rita nagyon eltüntél, remélem boldogulsz Matéval :D !

Angyalka, sajnalom, hogy ti is ilyen "lazak" vagytok.. :wink:
Azota mas anyukatol is hallottam ilyen történetet és teljesen megnyugodtam, nem vagyok gyermekgyilkos :P !

Agi, Kinga a multkor azt mondta, hogy el tud jönni a talalkara Botival, de akkor még ugy volt, hogy délutan lesz. Ha sikerült valamit lefixalni akkor felhivom vagy küldök neki sms-t.
Nalunk Vince délelött szokott egy nagyot aludni, remélem aznap nem fog olyan hosszura sikerülni... Vagy legfeljebb felébresztem :( :(

Lyanok, mikor lehet bevezetni a masodik "rendes" etetést?
V mar megeszik egy teljes adagot, ezt altalaban délutan 2-3 körül kapja (rizs+valamilyen gyümölcs), akkor mar kialudta magat és vevö az ujdonsagra. Arra gondoltam lassan lehetne egy kis gyümölcslevet vagy pépet bevezetni 10 oraira vagy ebédre. Mit gondoltok? ö most 7 és fél hos, 1,5 honapja kezdtük el a hozzatapit és 2-3 hete eszik meg egy teljes adagot.
saara
 
 


Szia Sára!

Szerintem már elkezdheted.Tízóraira gyümit,ebédre főzit,amit szeret,du meg pépet,de fel is cserélheted de.pép,uzsira gyümi.De nem egyszerre,mindig fokozatossan hagyjál el egy tejcsit.Én még a déli kaját variálom,hol főzi,hol pép,nálunk még a többi tápszer,de lassan én is kezdem bevezetni az újabb kanalast,20-án már fél éves lesz Hanna baba! :lol:

Pusz.

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Bocsánat, hogy igy eltűntem, nem akartam passziv lenni, csak mióta Botinak főzök elmegy a fél nap, aztán séta, házimunka és pikk-pakk este lesz.

Először is gratulálok a legfrissebben anyukává lett levelezőpajtásoknak! Nagyon jó egészséget kivánok nekik!

Sára!
Köszi, hogy megemlitettél találka ügyében! Szégyellem magam, hogy nem én jelentkeztem már sokkal korábban. Ezúton megerősitem, hogy jó a 29-e, mindegy, hogy de. vagy du.. Csak legyen jó idő!

Lányok!
Segitséget is szeretnék kérni tőletek!
Az a szomorú helyzet van nálunk, hogy Boti viszonylag hirtelen elválasztotta magát, nem kér többet szopizni / 10 hónapos pont/. Ennek örömére tegnap kitört rajtam a mellgyulladás, 38 fokos láz és minden tipikus tünet. Kaptam antibiotikumot, fekszem és igyekszem lefejni a felesleget.
Már nincs sok tejem, de azért még termelődik, mert reggel és este még volt szopi eddig.
Az lenne a kérdésem, hogy ebben a helyzetben hogyan akadályozzam meg, hogy túltelitődjön a mellem? Félek ugyanis, hogy ha túl sokat fejek, egyre több fog termelődni és ördögi körbe kerülök. Szóval el kéne apasztanom / szörnyen hangzik, de ez van/.
Van valami jó ötletetek erre?
Jaj és bocsánat az OFF-olásért, de nem találtam máshol infot itt a babaneten sem, biztos nem jól kerestem...

Előre is köszönöm és bocsánat még egyszer, hogy ilyen pofátlanul hanyagoltalak benneteket! Igyekszem javitani a magatartásomon! :)

Szép napot mindenkinek!

Kinga és Boti, aki immár férfivá érett a főzelékeken :) :)
kgk
 
 


Sziasztok!

Ágiboszi, Angyalka2, Timiban, Saara!
Köszi a véleményeteket! Egyáltalán nem vagytok okostojások, sőt, nagyon örülök neki, hogy őszintén leirtátok a véleményeteket! Pont ezért voltam kiváncsi a véleményetekre, mert nem voltam biztos a dolgomban. Szóval mégegyszer köszi! Azt hiszem kicsit kitolom még ezt a hozzátápi témát.
Nem akarok kukacoskodni, de azért megkérdezem: inni sem adtatok a gyerkőcöknek hamarabb?

Nekem taliügyben a 29-e nem jó, mert azon a héten (is) elutazunk, de ne törődjetek vele, mert mi elég sokat utazunk, igy nem sok időpont lenne jó. Ettől függetlenül én nagyon sajnálom, hogy nem lehetünk ott. Legközelebb viszont úgy próbálom megtervezni a hazautazást, hogy ne maradjunk le.

Végre jó idő van !:)

Sziasztok,
Huncut
huncut
 
 


Kinga :)

Jó hogy jelentkeztél:) Ha gondolod és elküldöd a táblába az adataidat, akkor bármikor el tudunk érni, vagy te is minket, mármint aki a táblában van, emailcímem a profilban van.

Boti már ekkora nagy fiú, hogy rohan az idő :) Vannak olyan babók akik ilyen korán elválasztják magukat. A mellgyulladás nem a legjobb dolog. Tudom ajánlani, hogy borogasd hideg vizzel a ciciket, ez is segiti a tejtermelés csökkenését, és jól hat a gyulladás csökkentésére. A fejésnél csak éppen annyit fejjél, hogy ne feszüljön a cici, igy nem serkented további tejtermelésre. vagyis ne üritsd ki teljesen.
Szedhetsz még urtica urens CH 15 öt, ez a tejelapasztására van, ezért kell figyelni hogy melyik hatóanyagot szedje az ember, mert a kicsi az növeli a nagy meg csökkenti.

Remélem hamar rendbejösz és már nem fog többet begyulladni.
Botinak meg nagy gratula a főzelék királysághoz . :)

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Huncut :)

Örülök, hogy nem okoskodásnak vetted :)
Az itatással nálam az a helyzet, hogy max forralt vizet adok neki, de azt is csak akkor ha olyan helyre megyünk, hogy nem biztos, hogy meg tudom szoptatni.

Az anyatej összetétele ugy néz ki hogy az eleje vizesebb, ami szomjoltó, a hátsó része meg zsirosabb és az ami hizlal :)
Igy ha ugy látod szomjas akkor inkább szoptasd meg egy kicsit és az oltani fogja a szomjuságát.

Gondolom sokat kérdezték tőled az idősebb rokonok közül, hogy nem itatod, meg hogy mért nem eszik már ezt meg azt. Ez a szitu nagyon ismerős, hiszen régebben más volt a felfogás és az elvárás.

puszi

Ági és fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Ági, köszi írok ha nem kapok olyan homeos füzit. Egyenlőre mindekit beizzítottam, hogy kérjenek hátha valamelyikünk kap olyat. Hogy neked mik nem jutnak eszedbe!(kávéautomatás pohár) Ezt hallotad valahol vagy ezek magadtól jutnak eszedbe? :D

Prücsök, BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Angyalka, de érdekes, hogy Jencike sír a porszívótól. Nálunk meg mind a kettő elhallgat tőle. Ha nagyon üvöltöznek és nem hallják a hangomat ahogy nyugtatgatom őket bekapcsolom és megnyugszanak. :lol:

Kinga szerintem is próbáld meg a homeóst amit az Ági írt. Nekem nem volt rá szükségem (sajnos nem volt mit elapasztani...), de többektől hallottam, hogy nekik bevált ilyen okokból. Igaz, hogy telik az idő. Boti is "nemrég" született és már "véleménye" van. Remélem hamar túl leszel azon a mellgyulin.

Hú, most kicsit elbizonytalanítottaok a hozzátápi ügyében. A csajok még csak 4,5 hónaposak és már két teljes kajcsit esznek pépeset. 10 óraira csak gyümit, uzsira meg gyümis pépes. A maradék 3 etetés tápszer. Viszont nekünk a gyerekorvos mondta, hogy mivel tápszeresek kezdjük el a próbálkozásokat és mivel nagyon szépen fejlettek (nem dagik de szépen hurkásak), mostanra már egyenek kétszer mást (szépen lassan jutottunk el ide). Az egyik legyen csak gyümi a másik meg pépes izé és a maradék tápszer, hogy ne hízzanak annyira. Főzeléket még nem kapnak. Most nem tom viszont, hogy a tápszer hízlal jobban vagy a gyümik-pépek. Eddig még egyik hamival sem volt gondjuk, nem fájt a hasuk meg ilyenek. Szerintetek? Mindenki attól fél, hogy keveset hízik a gyereke, én meg attól, hogy ne legyenek túl ducik. Étvágyuk jó és hát a gének... nem vagyunk vékony testalkatúak. Nem akarom, hogy duci-jucik legyenek, na de azt se akarom hogy éhezzenek!
Saara, megnéznéd a súlygyarapodási skáládon, hogy 4,5 hónaposan jó-e ha 6430g és 5730 g -sak vagy esetleg átküldenéd a táblát a mailcímemre?
Bocsi, hogy a hülyeségeimmel fárasztalak titeket! :shock:
kgiulia
 
 


sziasztok!

hogy állunk tali ügyben?
nekem csak a 30-a délelőtt nem jó, egyébként alkalmazkodunk.

tegnap voltunk 3 hónaposak!
61,5 cm és 5720 g-ok vagyunk!

Ági egy rendes emberért is annyit kapnék,mint a könyvelőért!
De nem tudom mi van, mert most 10-ig sem küldtek semmit.
Már megint megfeledkeztek rólam!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Ági! Köszi! :lol: Igen, csöpögtetem Cebionnal. :wink: Remélem segít. Minggyá küldök emilt az adataimról. Figyusz! Lehet, hogy hülyeség, de azt hallottam, hogy ha homeos vagy más szerrel apasztjuk el a tejet, akkor esetleg a következő babánál nem lesz megfelelő a tejtermelés. Szerinted ez hülyeség? A talira szívsen benevezek, egyelőre nincs programunk.
Angyalka! Nagyon cuki Jencikéd! :lol:
Prucsok! Én csak azért fejtem, hogy több tejcsim legyen. Összegyűjtöttem egy küblibe, és egy nap alatt összegyűlt tejcsit fagyasztottam le. Boldog szülinapo! :lol:
Huncut! Csatlakozom a lányokhoz. De figyusz! Ha van lefagyasztva tejcsid, miért nem adod neki oda? :shock: Most fontosabb a számára, mint később. Nálunk is volt 3 hónaposan tejcsökkenés, de nagyon szorgalmasan fejtem, du. ezzel pótoltam, ittam, szoptattam (volt, hogy napi 12x), és egy hónap alatt rendeződött minden. :wink:
Brik! Gyönyörű a kutyusod. :lol:
Sára! Mi először a tízórait vezettük be gyümivel. Aztán amikor már rendes adagot 100-120 grammokat lenyomott, akkor elhagytam a szopit, elkezdtem ebédre főziket adni neki (persze a szopi maradt). Krumplit, sárgarépát, céklát, salátát... Általában krumplival sűrítettem a többit. De vannak nagyon jó natúr (glutén, cukor, tej mentes) pépek, amikkel lehet sűríteni a krumpli helyett. Ezeket önmagában is adhatod. Ja! Nem tom ismered-e. Ikeában lehet kapni egy nagyon jópofa párolóbetét, én ebben párolom a zöldségeket, almát. A céklát megsikálom, héjastól alufóliába, be a sütőbe, 1-1,5 óra alatt kész. Meghámoz, feldarabol, turmixol, lefagyaszt. :wink: Na befejezem, így is sok voltam. 8)

Puszi

szofec
 
 


Sziasztok!

Először is mindenkinek köszi a szülinapi jókívánságokat. (Én bezzeg még fel sem köszöntöttem az ikertesómat, gonosz hugi vagyok :? )

A védőnéni ma jóváhagyta a sétát, így este megyünk! :lol: :lol: :lol: A bezártság volt a legrosszabb az elmúlt napokban, főleg a napsütéses napokon. Már tettünk is egy sétát a kertben délelőtt. És amúgy is meg lett dícsérve Blanka, mert úgy szaporodnak a kakis pelusok, mint a csuda. :D És éjszaka már nem keltettem, 4.5 óra után ébredt először és 60g-ot szopizott, majd újabb 4 óra alvás. :wink: Tök ügyi. Ennek ellenére reggel akaródzik legnehezebben felkelni anyájának. Na de majd belejövök.

Ági,
Köszi a kávéspoharas tippet. :wink: Sose jutott volna eszembe.
A 30-70ml egy fejésre jön le. Sajnos még csak a reggeli fejés a rendszeres, mert akkor már nagyon feszít, napközben idő és kedv függő. Igazából szükség még nincs rá, mert van elég, ezért fagyasztom. Jöhetnek még szűkösebb idők.
Súlygyarapodással úgy állunk, hogy múlt kedd óta 60 g-ot hízott, ami végülis nem túl sok, de a kezdeti alvós-sárgaságos napok mellett tök jó.

Brik,
További gyógyulást kívánok! A sok kis gyógymanót rejtsd el a lakásban, hogy mindig legyen tartalék. :wink:
Remélem az UH jól sikerül majd.

Angyalka,
Jó tudni, hogy lehet hidegtűrőnek is nevelni a gyerekeket. Én úgyis fázós vagyok, valamiben üthetne az apjára. :D

Huncut,
Remélem sikerül plusz tejcsit termelned, végülis 40 nap kell a teljes elapadáshoz az okosok szerint. Annyi idő alatt biztos megoldódik. :wink:

Puszi mindenkinek,
prücsök
prucsok
 
 


Sziasztok!

Prücsök nagyon boldog szülinapot Neked! :)

Angyalka: Mehetünk együtt a talira. :) Van Tőletek ide valamilyen busz? Vagy a ráckevei hév az megáll Nálatok? Utána nézek, hogy hogyan a legegyszerűbb összefutnunk. Nálunk is az van, hogy apa viszi a kocsit, mert félig-meddig a munkaeszköze, de hazafelé szerintem már Vele jövünk. Szerintem az meg is oldható, hogy majd Titeket is hazahozunk.
A jógát én írtam, igen. Tervezem, hogy járni fogunk a Bálinttal és gyűjtöttem itt érdeklődöket, hogy esetleg valaki társulna-e. Esetleg Sárát, Prücsköt is érdekelné a dolog. Nekem azt mondták anno a kismama jógán, hogy 6 hetes kortól lehet járni, de én megvárnám Bálinttal a 3 hónapot, mert most még kicsinek találom hozzá.

Ági: Jó, hogy írtad ezt az itatás dolgot. Elvileg én is csak előkapom a mellem, ha Bálint szomjas, de ugye az ember ezt nem mindenhol tudja megtenni és mikor látom, hogy nagyon nyalogatja a kis száját és ki vannak száradva a kis ajkai, akkor valamit tenni kellene most, hogy pár napra beköszöntött a nyár. Én is a forralt vízre gondoltam, de itt nálunk olyan undorító vízköves víz van, hogy ha felforralom, akkor fehér vízkövecskék úszkálnak a vízben még leszűrés után is. Még fürdetéshez is forralni szoktam neki a vizet, mert ettől leszáradna a bőre. Szóval most vettem ezt a Humana bébivizet és ezt viszem neki kis üvegben, és ha látom, hogy tátog, mint egy kis halacska, akkor csak belecsöpögtetek a szájába kiskanállal. Elvileg az van ráírva, hogy születéstől adható. Ti próbáltátok ezt? Van valami tapasztalat? Remélem nem okozok kárt a gyerekemben vele.

Tegnap átjöttek a hugomék, és elmentünk Tatára. Gyönyörű az a város, és fantasztikus napot töltöttünk ott. Körbesétáltuk a tavat, ami a párom szerint 6 km (ő odajárt edzőtáborba anno). Ma reggelre egy kilóval kevesebb voltam :) Már csak 6 kiló felesleg van rajtam a szülés előttihez képest. A célomhoz képest sajna még nagyon sok :( Bálint is nagyon élvezte, végig gügyögött, mosolygott, csak úgy lubickolt a napfényben.
Most megint egy hülye kérdés jön: Ti kenitek a babákat valamilyen napkrémmel, ha kiviszitek őket? 7 hetesen szabad már?

Ja, és van még egy újság nálunk. Átléptük az 5 kg-ot. Tegnap este üres pocival meztelenül 5050gr-ot nyomtunk. :)

Tök jó, hogy egyre többen vagyunk a talira és Kinga és Szofec is jönnek.
Mi a helyzet Pirussal, Mesával, Indigóval? K_gabi is olyan régen jelentkezett... Ha olvassátok akkor jelentkezzetek már be Csajok egy pillanatra! Ti nem jönnétek el a talira?

Szép napot!
Lilla

lilló
 
 


Sziasztok!

Kgiulia,
ne aggodj a hozzátápi miatt,szerintem tök rendben van így.Én a napi két kanalas evést pépre v főzire értettem.A gyümi bármikor betehető az étrendbe.Szerintem hamár belejöttek a pép evésbe lassan elkezdhetnél neki főziket is adni.
Most,hogy betegek voltunk visszaesett a kanalazás,tegnap újra főzit ettünk,ma mégsem akart kanalast enni.Pedig már jövőhétre terveztem az újabb tápszer kiiktatást,majd meglátjuk.

Szia,

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Kgiulia, kiskorában a Jencike is szerette a porszívó hangját, csak valahogy 1 éves kora után gondolta úgy hogy neki ez mégsem tetszik. Mondjuk a zajokra amúgy is elég félős.

Tényleg ha már itt járunk, tudnátok abban segíteni, hogy hogy lehetne egy kicsit megedzeni a drágámat, hogy ne féljen annyira a hangos zajoktól? Egy kicsit érzékeny a lelke, sajna süsü anyjától örökölte :( , de jó lenne egy kicsit bátorítani. Mert amúgy barátkozik, meg elvan másokkal, de pl. ha az uncsitesója (3 éves) elüvölti magát mellette, akkor van ordítás rendesen.

Ági, bocsi a démonért, majd írok neki, hogy jó lenne ha nem avatkozna bele a mi levelezésünkbe. :D
Március óta van internetünk itthon, azóta már vagy tízszer eljátszotta ezt velem, pedig már három levelezőt is kipróbáltam. Már gondoltam, hogy a szolgáltatóval kéne beszélni, hátha ők bénáznak valamit a levelezésemmel. De most már kipróbáltam és megint kapok leveleket. :D

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Na most látom, hogy többen is írtatok! Az előbb Szofec hsz-t hozta be utoljára.

Prücsök gratula a sok kakis pelushoz. Hát elhiszem hogy tényleg jó volt már kijönni a levegőre. És örülök, hogy szopi ügyben is minden rendben.

Lilla, akkor tényleg jó lenne együtt menni. A hév nem erre jár, de busszal át tudunk menni.. Onnan meg már Te tudod hogy merre tovább. :D Ha du. lesz a tali, akkor én is úgy gondoltam, hogy apa jön értünk, de azért köszi a lehetőséget.
Gratula az öt kilós határhoz, szépen fejlődtök. Hihetetlen, hogy már 7 hetes Bálint. :shock:

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Sziasztok!

Most írok neketek egy üzit, miután letettem a fiamat, aki itt bírt elaludni az ölemben, miközben én olvastam az üzeneteiteket. Napközben nagyon pörög, mióta kapja a Vigantol cseppet. Szerencsére éjszaka azért alszik :)

Ági, Sára! Köszi a felvilágosítást hordozó ügyben. Amit írtatok, ez a nandu, még viszonylag megfizethető árban is van, mégsem olyan drága, mint a kismama újság beli.

Kezdek barátkozni a gondolattal, hogy elmenjek a 29-i találkára. Az időpont teljesen bejön, és ha a helyszín a Margitsziget lesz, akkor az is. Mivel itt lakunk a XIII-ban, van rá esély, hogy oda tudunk bkv-zni, feltéve, ha addig veszek egy hordozó kendőt. És addig még tudunk egy kicsit gyakorolni is, edzünk a közlekedésben.

Ranpo! Én is hozzászólok császár ügyben. Hasonlóan vélekedem, mint Rita. Nekem is úgy jött össze a császár, hogy végig természetes szülésre készültem, és én is meg vagyok lőve egy picit, még mindig. Én már fájdalomcsillapításra kértem Edát, amiről az a véleményem, hogy nagy találmány, aztán végül a műtéthez is "jól jött". Amikor arról volt szó, hogy a fiacskám egészsége forog kockán, én sem haboztam egy percig sem, hogy bele menjek a műtétbe, mert hallottam ellenkező esetekről is, amikor sajna baj lett a vége. A végeredmény azonban nagyban kárpótol, bár még mindig felelősnek érzem magam, hogy talán alakulhatott volna másképp is. Szerintem segítség az neked a dologban, hogy tudod előre mi vár rád, és a 2,5 hónap elég hosszú idő (talán) a felkészülésre. ha valóban sikerül találkozni, akkor beszélhetünk személyesen is erről.

Valaki írta, hogy grafomán a társaság! egyet értek! Én is termeltem rendesen, pedig alig győzök visszaolvasni :?

Ciao
toreau
 
 


Sziasztok!

Köszi a gyors segitséget mindenkinek, akkor nem fejek, csak épp annyit, hogy ne legyen teljesen tele a mellem. A homeos bogyó is jó ötlet! Meg a hideg viz is :) :)!
Remélem, hamar elmúlik ez a kórság, nem valami kellemdús :(. Igazából féltem tőle, hogy nem fogom megúszni a szoptatások csökkenésével - na, igy vegyek lottót.

Császár-ügyben sajnos nem tudtam elolvasni az előzményeket, de ha esetleg arról van szó, hogy jogos volt-e végül a csaszi, szerintem ne emésszétek magatokat ezen! Én hiszek benne, hogy a természet anya nagyon bölcs és végül kiderül, hogy úgy volt jó egy történés, ahogy volt.
Nekem is csaszim volt, mert serdülőkori epilepsziára gyógyszert szedek és hogy ne fáradjak ki túlságosan a vajúdásban, ez a megoldás volt a biztonságos. A szülés után jöttem csak rá, hogy segitettek az égiek, mert kiderült, hogy Botinak a nyakán volt a köldökzsinór. Nem akarnék arra gondolni, mi lehetett volna, ha elindul kifelé....
Úgyhogy szerintem próbáljátok meg elfogadni, hogy igy rendezte a természet, ezért nem hibás senki.
Örüljetek felhőtlenül a babáknak és készüljetek velük a Babanetes talira! :) :)

Jaj, a porszivó-para ránk is igaz! :) Én csak akkor tudok kitakaritani, ha Boti elalszik és kiteszem az erkélyre, egyébként ordit. Remélem, hamarosan megszokja.

Szép estét mindenkinek!

Kinga
kgk
 
 


Helló Mindenkinek! :D

Megvagyunk ám, lassan betöltöm ám a 36. hetet, s holnap reggel megyünk az első CTG-re! :D
Emlékeztek még ezekre az időkre? HM? :D

Volna egy, kérdésem!!!!

A család megőrjít, hogy szerezzek be olyan mózeskosarat, amelyet be lehet kötni a kocsiba, mivel ha meglátogatjuk a kiscsaládot ne üljön a gyerek 2-3 hónaposan a bébihordóban 280km-t!
Miben vittétek haza a ygereket a kilinikáról?
Mikortól lehet vele utazgatnni bébihordóban?
Mikortól lehet vele sétálgatni ?

A kérdés!
Tud-e valaki olyan helyet, ahol ezt esetleg lehet bérelni? Nem akarok olyan babakocsit venni,ahol ez tartozék, ugyanis nem használom olyan sokáig, ill.nincs annyi pénzem, amennyibe ez kerülne plusz költségként!
Van valakinek ötlete?
anid
 
 


Sziasztok!

Kinga, nagyon finomat fözhetsz Botinak, ha ugy döntött, neki nem kell többé szopi :D! Biztos azt gondolta, hogy aki jatszotérre jar az mar nem szopizik :lol: !
én is a homeos bogyokrol hallottam viszont nem tudom ennek milyen hatasa lehet a következö gyerköcnél (amit Szofec irt)...
Allitolag létezik valami Bromocriptine nevü gyogyszer is a tej elapasztasara, de mindenféle mellékhatasai vannak :( szoval inkabb hagyd ki szerintem...

Toreau olvastad Indigo szüléstörténetét? Ö csaszar utan sik-suk megszülte Aron babat!
Remélem el tudsz jönni a talira! A kendö jo ötlet, par napja beszélgettem egy csajjal, aki kendöben cipelte a par hetes csemetéjét, ki sem latszott a baba, de olyan édes kiscsomag volt:)!
Nanduja volt és nekik is bevallt.

Szofec, Timi, köszi! mostmar tudom, hogy a tizorait kellet volna bevezetni elöször, de akkor sosem ment, ezért került at délutanra. A krumpli, sargarépa, cékla és tarsai sajnos nem a mi barataink ... Ma megint probalkoztam édes sargarépaval, de nem jött be egyaltalan... Kicsit finnyas a draga :mrgreen: Hamarosan több féle gyümölcs lesz és marad még a borso is, hatha az bejön :D

KGiulia, nézem, nézem a grafikont.... 18 hetesen 6430 g az pont a skala közepe, 5730 az also hatarban van :D ! Könyvben van, de ha gondolog megprobalhatom lefotozni és elküldöm mélben, ha sikerül.

Emma, mar többször meg akartam köszönni, amit irtal neveléssel kapcsolatban, csak mindig utolag jutott eszembe:) Szoval köszi! Nincs kedvetek eljönni a zsurra??

Mi ma voltunk utlevelet csinaltatni, rendesen fel vannak készülve az okmanyirodaban: van egy palcikara szerelt nyuszijuk, hogy a gyerköc odanézzen fotozaskor :D :D!
saara
 
 


Sziasztok, Ti (valóban) grafomán banda! :)

Három napot kihagyok, és a fél (sőt egész) estém rámegy a visszaolvasásra. De élvezem!
Csak röviden gyarapítom a hozzászólásokat, mert majd leragad a szemem.
Örömmel újságolhatom, hogy ma debütált a hordozókendőnk, és nagyon élveztük! A „fekvő bölcsőhordozásban” vagy miben kötöttem meg, és a manó pikk-pakk bealudt. Sikerült átballagnom vele a postára. Nagy sikert aratott a zsákba bújtatott manó! És sokkal könnyebb volt így, mint pocakban, egy hónapja. Érdekes. Abban segítsetek légyszi, hogy hogyan öltöztessem a hordozókendőben! Én ma nem adtam rá semmi pluszt, volt rajta egy body, meg egy rugdalózó, plusz a kendő ugye, két rétegben és ennyi. Olyan meleg volt kint, hogy én így is megizzadtam, és szerintem, ő sem fázott. Vagy azért egy kocsikabátot adjak rá ilyenkor?

Prücsök!
Boldog szülinapot!

Többieknek is puszák, remélem, sikerül a talit tényleg összehozni!
Most megyek, csak benéztem!
Rita
rita81
 
 


Sziasztok :)

Mire sikerült visszaolvasnom, addigra elfelejtettem az elejét, brühühü, mikor leszek már olyan mint a régi, pallérozni kéne valamivel az agysejtjeimet....

Igy nézzétek el, ha most csak össze visznya, ahogy az eszembejut...

A kávés pohár az csak ugy irás közben jutott eszembe, szal mondhatni saját agyszülemény... tudjátok a szükség nagyur tud ám lenni, és sokszor jó dolgokat is ki tud igy találni az ember. A jégkockazacsi is ugy jót ötletként anno, hogy nem volt igazán sok manim arra, hogy két ezerért vegyek tiz db 150 ml medelás zacskót a tejcsinek...

Öltözködés kendőhöz:
Ha a nandu vastagját vettétek, akkor elég egy normál réteg a babóra, mert a kendő is meg mi is melegitjük őt rendesen, szal nem fog megfázni az tuti. Ha a vékony kendőt akkor, ha nagyon meleg van, mint ma is szépen sütött a napocska, akkor nem szükséges plusz réteg, de ha kicsit zordabb az idő akkor egy kis kabát még mehet rá.

Huncutnak még mondanám, hogy ha van lefejt tejcsi és kevésnek találod amit kiszopizott akkor azzal told még meg, mármint a fagyi tejjel. És még egy, ahogy Timi is irta, ha kevés lenne a tejcsi akkor először ilyen korban inkább tápszerrel pótoljuk a hiányt, és csak mikor már érettebb a pici pocija akkor kezdjük a hozzátápit.

Még egy ehhez, ha sokáig szeretnétek szoptatni és nem kiváltani a szoptatást a kajcsival, akkor elöbb szoptatunk, és utána kinálunk kajcsit. Ha meg elválasztani akarunk akkor forditva.

Tejelapasztáshoz, akár még egy kis jeges borogatás is segit csökkenteni a tejtermelést.
Homeos bogyó ügyben bevallom olyat még nem hallottam hogy a következő gyereknél ez problémát okozna, nem hinném hogy ennek a hatása olyan hosszutávú lenne, hogy emlékezne rá a szervezet. De érdemes megkérdezni egy szakorvost is ebben a témában, ha kétségek merülnének fel.

Sára :)
A borsóval azért kicsit vigyáz, vagyis paszirozva ad majd neki, mert a héja puffasztó. Nem probáltad meg a sárgarépát dusitani aszalt sárgabarackkal amit irtam? hátha bejön a kis finnyásnak :lol: :lol:

Anid :)
Bébihordozóban vittük haza manófalvit a klinikáról, és bárhova megyünk autóval akkor abban visszük, mert igy biztonságosabb.
Érdemes körbenézned szerintem a babaszobán a hirdetések között, tuti találsz jó áron használtat és nem egy vagyon az ára.

Sétálgatás az időjárástól függően már két hetes kor után megtehető nálatok, mivel ti nyári babák lesztek.

Mózeskosárnál azt mondják hogy legbiztonságosabban a két ülés között a padlón érdemes szállitani, nah az meg nem igazán felemelő egy babónak főleg 3 hónaposan mikor már szeret nézelődni... jobban jársz a bébiüléssel, amit 9 kilóig simán lehet használni és mikor bevásárolni mentek akkor azt is rá lehet tenni a bevásárló kosárra és akár fel se ébred rá a manó hogy kivettétek a kocsiból...

Angyalka :)
látom sikeresen lelelvelezted a démonnal hogy álljon egy házzal odébb:):):)

Dorka :)
sajnos az OEP malmai ha nem nekik kell a pénz akkor lassan örölnek. Reméljük hogy ezt a malört még hóközben intézni fogják és a következő havi utalásnál már a megfelelő összeget kapod meg a kiegészitésen felül, könyvelőt meg dicsérd meg.... :mrgreen:

Lilló :)
gratula az 5 kilón túliak társaságához :)
A viz amit vettél tökéletes, nem teszel vele semmi rosszat. Én most az óbudai gyémánt (alias norbi) gyerek vizét használom, felforralom és visszahütöm még. Bevallom Daninál ugy 6 hóig forraltam a vizet, utána már simán adtam neki ezt a bébivizet, azt hiszem most se nagyon fogok sokáig vacakolni a forralással... mivel a legtöbbször ki is öntöm a vizet, mert nem kellett a lurkónak...

Kgiulia :)
Tökéletesen csináltad, nem kell izgulni, az anyai ösztönök mindig jól müködnek csak van amikor elfelejtünk rájuk hallgatni.
És a babók súlya is megfelel a korunknak, csak igy tovább és ne izgulj:)

Timi :)
Gratula a kitünő bizonyitványhoz ám, le a kalappal a fiad elött.
Nem szoktatok feljönni a büdi nagy fővárosba? mert ha gondolod legközelebb csinálhatunk olyan talit is amire te is eltudsz jönni a gyerekekkel.

Küldtem a legujabb táblicskut, tök jó látni hogy egyre többen leszünk. Viszont nem jött még igazi reagálás a fél tizenegyes javaslatra? rügyezzünk már zöldágra a tali időpontjával :)

Mindenkinek kellemes estét ...

cupp
Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Hozzátáplálás megkezdéséhez itt van még egy jó kis iromány, amit szerintem érdemes elötte átböngészni

http://www.iboly.hu/faq_first_solids.htm

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Saara, tök ari vagy, köszönöm, hogy megnézted a táblában. Ha úgy veszem, hogy a kissebbikem kb. két héttel van lemaradva a tesójától, akkor tökéletes. Köszi, köszi, köszi! Nem kell szenvedned a bemásolással, engem ez is megnyugtatott.

Timi, tök jó hogy van egy szakember is köztünk. Ez most semmilyen témában nem vág ide, csak el akartam mondani. :D

Rita, szerintem jól öltöztetted ma a Manókát. Mert van valami "szabály", hogy ahogy te jól érzed magad + egy réteg. De valóban nehéz jól öltöztetni őket, én is mindig ezen szenvedek. De nem baj, pár év és ugyse veszik fel azt mi akarunk rájuk adni. :lol:

Lilla, gartula Bálint gyarapodásához. Szép erős leszel tőle te is, úgyhogy szerintem lemondhatod a kondibérletet. :lol: Én írattam fel a Dokinéninkkel naptejet. Ez mondjuk nem véd a ultraibolyától, de még ugyse rakjuk őket napra. Na és erre nem lesznek allergiásak, és olcsóbb is mint a drága márkák. Ez a fajta árnyékban napozás után is hidratálja a bőrüket. Itatáshoz meg jó az Óbudai Gyémánt Babavíz is. Én ezt használom a tápszerhez és a teához is, ja meg a bébipapikhoz is. Persze felforralom és némi vízkőbigyó itt is marad, de legalább ebben kevesebb a vegyi dolog (gondolom). A szentkirályi is adható babáknak.

Angyalka, otthon napközben szól a zene, vagy esetleg lábujjhegyen járkál a család? Mert ha alapból halkított tempóban éltek, próbáld meg egész nap szólatni a zenét. Ha hozzászokik az állandó egyenetlen zajhoz, lehet, hogy nem lesz annyira ijedős. De az is lehet, hogy ő is olyan típus mint te. Na, hát ezek aztán nagy magyar mondatok lettek! :lol:

Timi, most hülyeséget kérdezek. Mi számít főzeléknek? A sárgarépa az már az? Tehát az a főzelék ami nem gyümölcs? És azt is úgy kéne bevezetni mint a gyümiket ugye? Tehát egyszerre egy összetevő? Ez most visszaolvasva tényleg hülyeség...
kgiulia
 
 


Sára! Én is pont ma főztem fincsi friss sárgarépát (tök édes volt), enyim gyerek befalta. :lol: Husit nem adsz még neki? Salátát próbáltad? Az egyik netes barátosném kislánya mindent csak úgy volt hajlandó megenni, hogy almát tett bele. Egy másik kiscsajszi meg ugyanígy a sütőtökkel. Télleg, az lecsúszik?
Anid! Hivatalosan nem szabad mózesben autókázni a bébivel. Szigorúan biztonsági gyerekülés, azaz hordozó. Persze, kényelmesebb lenne abban, de veszélyes. Mi hordozóban vittük haza a bébit. Szegény, majd elveszett benne. :) Igaz, nem tezs jót neki, ha huzamosabb ideig, gyakran használjátok, de az első a biztonság.
Rita! Ügyes vagy, hogy meg tudod kötni a kendőt. Jó érzés lehet abban vinni a bébit.

Jó éjt!

szofec
 
 


Jó estét!

Köszi a víz ügyben mindenkinek a segítséget. Én is gondoltam erre a norbis vízre, de kicsit bizalmatlan vagyok vele, szóval inkább egyelőre a Humana. Aztán később talán a norbis. :)

Most eltűnünk, mert holnap reggel visszük a gyereket csípőszűrésre, aztán irány Szeged és 3 napig ott fogunk tanyázni. Csütörtökön jövünk vissza, akkor én megyek doktorbácsihoz. Szóval orvossal kezdjük-zárjuk a "nyaralást".

Ági: Tündér vagy, hogy ilyen lelkesen küldöd, frissíted a táblákat. Hihetetlen egy nőci vagy, hogy mennyit teszel a közért :)

Anid: Én is úgy tudom, hogy a KRESZ kizárólag a bébihordót engedélyezi. Mi abban vittük haza Bálintot, és tetszett neki. Mondjuk ő azóta is mindent imád, amiben utazni lehet.
Szerintem - ha jól emlékszem, de azért ennek nézz utána - a Minimanóban is lehet ilyesmit kölcsönözni. Tényleg nem érdemes megvenni, mert mi még nem vagyunk két hónaposak, és lassan kinőjük. Persze hozzáteszem, hogy Bálint eleve 57 cm-rel született, szóval nem volt egy rövid baba.
Sok sikert az első ctg-dhez! Egyél előtte valami édeset, hogy mozogjon a baba, mert különben cseszegetni fognak. Nekem annak idején az ananász, ananászlé vált be!

Rita: Úgy irigyellek a hordozókendőért... Én biztos béna lennék a megkötésnél. El akartam menni még szülés előtt egy ilyen tanfolyamra, amit a www.hordozokendo.hu - n írnak, de már nem volt rá lehetőségem a pathológia miatt.
De majd most talán a talin Ági megtanít minket, és beruházok egy kendőre utána. :)
Ma mi a kengurut próbáltuk ki, és már belenőtt a kissrác, tök aranyos volt, élvezte a hurcolást, de még nem merem használni hosszabb távon a kis háta miatt.

Na búcsúzom, grafománkodjatok sokat, hogy pénteken legyen mit olvasnom :)

Puszi
Lilla

lilló
 
 


Lilló :)

Ha esetleg még beugrasz akkor mondanám hogy a norbis viz előbb volt forgalomban mint a humánájé, vagy inkább ugy mondanám közel egyszerre hozták forgalomba és akkor messze nem volt rajta a norbi védjegy... Szal nem az ő találmánya hála....
Jó utat nektek és jó pihenést!

Angyalka :)
Amit Kguilia irt a zajokról az totál ül. Nálunk mivel egy légtérben élünk, ugye mostmár 4 en, nehezen lett volna megodlható hogy siri csend legyen a lakásban, igy az elejétől fogva szólt a tévé, rádió, magnó és minden egyéb zajtkeltő eszköz és hála nem ilyedősek a pandurok és a zajban is tök jókat alszanak. Probáld meg tényleg az alapzajt, meg játszatok olyat hogy mi milyen zajt ad: pl fedő ha rácsapsz egy fakanállal, fenyőfadisznél a csengő, ha zizegős szatyrot összegyürsz, ha nyikorog az ajtó és ami még eszedbejut. Egy idő után megszokja és nem fog megijedni tőlük.

Kgiulia :)
Kb ami nem gyümi és zöldség az főzelék :lol: :lol: :lol: , ugye az elején még csak simán párolva, egyfajtát, turmixolva, pépesitve eszi a babó, aztán lehet két fajtát vegyiteni, majd hussal dusitani, aztán mikor már kicsit darabosabb jön akkor lehet ahogy a csajok irták krumplival süriteni hogy kezdjen fözelékre hasonlitani, a klasszikus értelemben :lol:

Nah ma hajnalban elromlott a fiam alvokája, brühühü, negyednégykor felkeltette a hasa és enni kért, elég mókásan néztünk ki hajnalban mikor apa ment melózni 4 en a nagyágyban, mint egy marokko játék összevissza feküdve. Hála mikor apa lelépett már elég hely lett 3 unknak, csak arra kellett vigyáznom hogy ha fordultam ne feküdjek rá egyik gyerekre se :)

Irjatok sokat, hogy este legyen mit olvasnom :)

puszi
Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Pár napra megint eltűntem, mert páhokon voltunk az urammal, meg a törppel. Nagyon szupi volt, mindenkinek csak ajánlani tudom a kolping hotelt.

Mózes-kérdéshez szeretnék hozzászólni: csak az a mózes biztonságos, mit be lehet kötözni a biztonsági övvel, a földre helyezett kosár nem nagyon, mert ütközésnél az is repül. Régebben, amig nem voltak autósülések, tényleg azt javasolták, hogy ne az ülésen, hanem a földön legyen a mózes, de ma már mindenképp a beköthető változatok a jók.
A barátnőm vett a neten egy bebe confort mózest, amit be lehet kötni, egyszer használták egy hosszú útra, amikor Németországba mentek. Ha esetleg valakit érdekel, megkérdezem továbbadja-e, mert neki már szerintem nem kell. Ő azt mondta, hogy abszolút nem lehet kihasználni.
Hordozóban fél éves kor alatt nem ajánlják a hosszútávú ücsörgést, de egy-két autóút persze belefér. Mi pl. voltunk Bécsben vele, és semmi gond nem volt. A lényeg, hogy ne üljön benne rendszeresen órákat a gyerek (pl. vannak, akik otthon abban altatják a bébit, ami abszolút nem tesz jót a gerincének).

Sára, aranyos vagy, szívesen segítek, ha tudok máskor is!

Puszi
emma8
 
 


Sziasztok!

Ma éjszaka aludt a kisasszony 6,5-7 órát egyhuzamban. Ennek persze a védőnéni nem örülne, ha hallaná, de majd jól nem árulom
el neki. :lol: Tegnap napközben nem túl sokat aludt, így nem is akartam volna felkelteni. Ha éhes, úgyis felébred, de alvás előtt jól megetettem.

Rita,
Gratulálok a hordozókendőzéshez. Nekem is van egy, de még nem sikerült úgy magamra kötni, hogy Blankát rendesen bele tudjam tenni. :cry: Tök béna vagyok, pedig a tesóm múlt héten már hordozta benne és nagyon jól érezte ott magát. Viszont tegnap már voltunk sétálni. VÉGRE!!! :) :) :)

Lilló,
Hihetetlen milyen gyorsan nő Bálint. Pedig még csak most volt, hogy találkoztunk a kórházban. :wink:
A minap én is visszanéztem a picurról születése óta készült képeket és tényleg látszik a fejlődés. Meg is lepődtem rendesen.

Anid,
Hogy sikerült a CTG? Az én lányom az elsőn volt a leglustább. :P És mik a tapasztalatok a CTG-s nénivel? (Amúgy hamarosan megy nyugdíjba.)

Ági,
A kávéspoharat azért illik sterilizálni előtte, ugye?
Gondoltam ma elmegyünk a Corába érte, de nem tudom mennyire jó egy légkondi mentes öreg Suzukiban a legnagyobb melegben kocsikázni a gyerkőccel... Ablakot nem akarnék nyitni rá, a légbefúvó meg nem egy csoda egy 15 éves autóban, főleg miután a napon áll...

Tali ügyben nekem a délelőtt is jó.
Na megyek, mert megébredt a legkisebbem.

puszi,
Prücsök
prucsok
 
 


Sziasztok csajok!

Tényleg tök jó dolog ez a hordozókendő, csak nem vagyok benne biztos, hogy jól kötöm meg. Most is itt alszik a Manóm a nyakamban, mert most van a délelőtti hasfájós periódus, és úgy tűnik, ha anyán alhat, akkor nem fáj neki. :) Szóval azért nem vagyok benne biztos, hogy jó így neki, mert ahogy hozzámsimul, nem egyenesen van a nyaka, hanem kicsit jobbra döntve. Lehet ez ellen az a megoldás, hogy legközelebb a másik irányba veszem fel. Köszi a dicsérteket, jól esik. Azt hiszem, nekem is jobb, ha beleszokom ebbe a kendősdibe, mert a BKV-n való babakocsizás perspektívája nem lelkesít túlzottan.

Ági, Kgiulia,
köszi az öltöztetési tippeket. Bevallom, nem tudom, hogy a vastag vagy a vékony kendőm van-e (ajándékba kaptam). Úgy érzésre a vastag. De majd a talin konzultálunk. Ugye?
A hozzátápis tippeket én is köszönöm, bár még nem aktuális, de szorgosan mentem az Ágiboszi összese közé. :) :) Előbb-utóbb aktuális lesz.

Képzeljétek, éjjel feküdtem HASON! :) Ezzel kapcsolatban hülye kérdés: nem árt a tejnek? Úgy értem, hogy ha nem fáj a cicim, akkor aludhatok hason vagy várjak ezzel a szoptatás befejeztéig?

Másik kérdés: a tejfejéssel kapcsolatban. Úútálok fejni, és eddig csak minimális mennyiségeket sikerült, főleg azért, mert nem tudom, mikor kéne. Amikor befejezte a szopit egyik ciciből, akkor ugyanabból fejünk, vagy hogyan? Nekem olyankor abból nem akar jönni – igaz, szerintem azért, mert nem erőlködök kellőképpen. Sokkal egyszerűbb a „tele” ciciből szopi előtt 3-4 órával lefejni valamennyit (40 ml-t szoktam), úgy, hogy még a manónak is jusson elég. Meg aztán, attól tartok, ha elkezdem fejni, akkor fejhetem mindig, mert ugye kereslet/kínálat elv érvényesül, és azt fogja hinni a cicim, hogy megnőtt a kereslet. De jó lenne, ha lenne itthon vésztartalék. Mit mondotok?

Emma!
Köszi hozzászólást hordozó vs. mózes ügyben. Én is pont ezt a verziót hallottam. Mi is gondolkodtunk ezért a beköthető mózesen, mert a nagyszülők Pécsiek, és szeretnénk valamikor leugrani. De ezek szerint felesleges. Akkor az a 2-3 óra (illetve oda-vissza 5-6) mondjuk havonta, vagy inkább 2 havonta nem árt meg neki a hordozóban, ugye?

Üdv,
Rita
rita81
 
 


Heloka!

Tali: Ha délelött lehetne 11 ora...?? vagy egy ici-picit késöbb:) ?? Igy talan oda tudunk érni a végére a reggeli nagy szunyalasbol...
Ha délutan nekünk barmikor jo.

Agi, tegnap elolvastam a sargarépa/aszalt sargabarackos receptedet és tüztem ki a konyhaba egyböl tele reménnyel :mrgreen: , de sajna az sem jött be - lehet, hogy tul édes volt. Utana a sima édes répa sem ment.
Tényleg ilyenkor jobb par napos szünetet tartani, mielött kiprobaljuk ujra, nem?
Most az iztelen dolgokat (sali, stb) fogom elövenni, hatha.

Milyen paszirozot lehet hasznalni? Nekem fémracsos van, de ugy tudom az nem jo...

Szofec, hus, öö, hat még varunk egy kicsit... Az almat sem kedveli nagyon, a sütötök és az öszibarack a sztar, de nem lehet mindig azt enni :x!

Anid, ahogy Emma is irta, létezik olyan mozeskosar, amit kocsiban lehet hasznalni, van benne biztonsagiöv. Olyan anyagbol van, mint a hordozok. A PegPeregonak van, a bébé confort-nak is, viszont nagyon very draga! Ezek altalaban babakocsira rögzithetö mozesek. Mi kaptunk egyet kölcsönbe és abban aludt a mano télen az erkélyen, nagyon élvezte. Amikor vissza kellett adni :( feladtam egy hirdetést a babaszoba.hu-ra és 25/36 ezerért lett volna, de ezt kicsit sokaltuk ugyhogy elövettük a babakocsit szépen :mrgreen:
De azért nézd meg a babaszoba.hu-t, hatha, lehet, hogy nem volt szerencsénk.
CTG??

Rita, szerintem siman elég volt a ruci, amit raadtal Matéra! A kendö nagyon vastag am és Te is élö kalyha vagy :D!

Ja és Pirus! Egyetlen egy kérdésem lenne, ha erre jarsz! A bambinomiot probaljuk most... Nektek a fius hajtogatas valt be vagy a lanyos is ok?? Köszi :D !

Ma lemegyünk a nagy büdös varosba BKVval :!: manotalalkozora, drukkoljatok!
saara
 
 


Szia Rita:)!
Ha nem feszül a melled és nem csomos szerintem nem szükséges fejni. Akkor kellene vagy, ha azt veszed észre, hogy nem termelödik elég. Többiek mit gondoltok??
Fejni abbol a mellböl kell, amiböl szopizott a mano.
Amugy én is utalok fejni, fuj!

A hasonfekvéssel viszont vigyazz mert, ha össze van nyomva a melled lehet, hogy kevesebb lesz a tejed vagy könnyebben alakul ki mellgyulladas. Azt hiszem régen ruhaval szoritottak össze a cicit, ha el akartak apasztani a tejet. Brrr, még a hideg is kiraz! De ebben nem vagyok 100% biztos....
A szoros cicitarto sem ajanlott ilyenkor.
saara
 
 


Sziasztok!

Főzelék kérdéskörben nekem pont ellenkező dolgokat mondott a doktor néni, mielőtt megkezdtük a hozzátápit. Azt javasolta, hogy szoptatás ELŐTT kóstoltassak Botival új izt, mert ha már jóllakott a tejjel, nem fogja érdekelni, hogy egyen még valamit és nehéz lesz vele megszerettetni a különféle ételeket.

Nekem ez bevált, szerencsére nagyon jó evő és eddig még semmire nem mondta, hogy nem kéri.

Az igaz, hogy ez a verzió, ahogy Ági irta, azt eredményezi hosszú távon, hogy a baba szépen lassan lecserélje az egyik evést szopiról főzelékre, de ez az idő előrehaladtával és a mennyiségek növelésével törvényszerűen be is következik.
/Hű, ez kötözködősen hangzik, de nem annak szántam, bocsánat...:)/

A kaják bevezetésére azt a javaslatot kaptuk mi, hogy 4 hónapos kortól reszelt alma leve, majd husija, ha a létől nincs baja.
Ehhez csatlakozik gyümölcsök közül a banán, illetve a főzelékek 6 hónapos kortól, husikával felturbózva 7, 5-8 hónapos kora óta kapja. Most már mennek a gabonafélék, úgyhogy glutént is falhat :).
Tegnap például bepuszilt vacsorára egy adag csecsemő módra elkészitett bolognai spagettit :). Jobban tetszett neki, mint a krumplipüré répával...


Találkozó: hát, ha mélyen a lelkembe nézek, nekünk is jobb lenne kicsit későbbi időpont, már 11-hez képest.


Képzeljétek, javul a mellgyula! Augmentint kaptam, 625 mg-os adagban, ami egy kisebb lórúgás és ennek megfelelően ki is készit ,de tény, hogy használ.
Kivánom, hogy ne legyen rá szükségetek!

Sziasztok!

Kinga
kgk
 
 


Szia Rita!

A fejés azért szükséges (ha jól tudom), hogy a szopizás után a még megmaradt tej ne maradjon a mellben, ne okozzon gyulladást és tudjon a következő adag termelődni. Tehát abból a mellből érdemes fejni, amelyikből evett a bébi. Ha megette majdnem az összeset, akkor már nyilván nem tudsz sokat fejni.
Én általában éjszaka szoktam fejni, már ha fejek. A drágám ugyanis napközben 3 óránként eszik, éjszaka viszont egyszer van csak fent. Akkorra már mind a két mellem feszül rendesen és ha az egyikből eszik, akkor a másikat lefejem. Jól jön napközben vagy ha nincs rá szükség, lefagyasztom.
Nekem a klinikán azt ajánlották, hogy fejés előtt körkörös mozdulatokkal kicsit masszírozzam meg a mellemet, az segíthet.
A kézi fejéssel én sem boldogultam, viszont a gépi egész jól megy.


Nekem is lenne egy kérdésem: a védőoltások után bágyadtabbak a gyerkőcök? A kis Huncut tegnap délután kapta meg a 2 hónapos oltását, éjszaka rekordmennyiséget aludt és most is már 5 és fél órája evett és még alszik! Félóránként (vagy sűrűbben) nézegetem a tarkóját, fejét, láza nincs, de nekem gyanús ez a sok alvás!

Sziasztok,
Huncut
huncut
 
 


Toreau, örülök, hogy barátkozol a gondolattal, hogy jössz a talira. :D Csak aztán így is maradjon. Nem ér a végén meggondolni magad. Úgyhogy gyerünk gyorsan hordozókendőt venni. :D

Egyre jobban "rábeszéltek" a hordozókendőre. Mi kengurut vettünk, de már 7 hós volt a Jencike, úgyhogy elég hamar kinöttüka a 10 kg-os határ miatt. :oops: De a következő gyereknél már nagyon hajlok a kendőre, hogy az elejétől kezdve tudjuk használni.

Köszönjük a válaszokat félénkség ügyben. De egyre jobban úgy látom, hogy örökölte a drágám. Nincs nálunk csönd, születése óta zenét hallgatunk, énekelünk, állandóan csavargunk, babaúszásra járunk, tehát a nagy ricsajt bírja. Csak a hirtelen hangostól ijed meg. Mondjuk van amikor én is ugrok egyet, úgyhogy lehet nem kéne csodálkoznom :oops: Amikor a síri csendben a keresztfiam elüvölti magát, mint egy..... nem tudom mi. De volt már hogy én szóltam rá nagyon hangosan és akkor kezdett el sírni. De úgy vettem észre, hogy attól függ milyen hangulata van, vagy nyügősebb-e. Amiket Ági írt a zajkeltésről, azokat a drágám üzi magától is, hogy néha én süketülök meg. Na azért remélem valamit kihámoztok ebből. De a talin majd úgyis meglátjátok az én kis szégyenlőskémet. :oops: :oops:

Sára, merre mentek nyaralni, hogy voltatok útlevelet csináltatni?

Ági, végre tényleg elűztem a démont, csak kérdés meddig. Köszi az új táblákat, nagyon rendicsek vagy ám. Jó lehet az ágyban ennyien. Én is inkább azt szeretem, ha már akkor ébred fel a manó, ha apa már elment, mert akkor kényelmesen elférünk még szundizni egy kicsit. :lol:

Tali ügyben nekem jó lenne a 11. Mert akko du-ra hazaérünk aludni. :wink:

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Sziasztok,

A fejésről új dolgokat írtok. :roll: Én általában reggel szoktam lefejni egy adagot 2 szopi között, mert éjszaka ugyebár jól alszik Blanka és reggelre már kicsit feszít. Napközben inkább mással foglalatoskodom, ha már van szemernyi időm, meg úgyis rendszeresen és általában rendesen szopizik a kis hölgy. És mindkét mellemet nagyjából ugyanannyi ideig fejem... Ezek szerint nem jól csinálom? (Ma beszereztem a műanyag poharakat is.)

Prücsök
prucsok
 
 


Kép
Kép
Kép

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Csak kutyafuttában.
Köszi, a gyógyszeres tippeket is.

Saara, végülis nandu kendőt rendeltem, már a postán van csak el kellene menni érte.

Timiban, szeretném megkérdezni, hogy veszprémben mennyire általános, hogy az először császárral szült anyukákat hagyják simán megszülni. Ugyanis ha vállaljuk majd a harmadik babát, akkor úgy néz ki veszprémben fogok szülni. :) (Azt hiszem szülésznőm már van. :D :lol: :lol: ) És szeretném a harmadikat is simán megszülni. Csak hát ahogy a dokim is mondta, ehhez kell egy nő és egy doki is, aki bevállalja. Ezért szeretném tudni, hogy ott mennyire bevállalósak a dokik. Vagy szerinted az mérvadó, hogy a másodikat már meg tudtam szülni simán? Félek, hogy van olyan doki aki ezek mellett sem szívesen engedi a természetes szülést és inkább műt. Köszi, előre is a választ. Tényleg szülésznőt lehet fogadni veszprémben? Vagy az is meg van tiltva?

Mi jól vagyunk, bár Áron nem nagyon akar aludni. Egész nap a cicimen lógna, ha tehetné. Szinte evés után is azonnal ordít, félek, hogy a tejcsivel van a baj, talán nem elég. Bár éjjel 4 órákat is alszik. Úgyhogy akkor meg nincs semmi gond. Vagyis elég tanácstalan vagyok, hogy miért nem tud szopi után aludni. Szerintem nem hasfájás, mert ha felvesszük elalszik a kezünkben, de amint a kiságyat éri a feneke felébred.
Éjjel viszont 10-kor eszik, utána magától elalszik, majd 2-kor kel és utána szopi után újra magától elaszik 6-ig. És innetől kezdődik a kínlódás. Ettől kezdve már nem akar szopi után elaludni.
Szerintetek nem elég a tejem?

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Rita! Akkor ugye te azért fejsz, hogy legyen tarcsi a mélyhűtőben, ugye? De mennyit szeretnél eltenni? :roll: Én az elegendő mennyiség eléréséhez, fenntartására fejtem. Az már csak a jutalom, hogy összejött annyi naponta (már amikor :? ), hogy le tudtam fagyasztani. Meg ugye akinek nagyon sok a tejcsije, és nem eszik annyit a babó, az a mellgyuszi elkerülése miatt fej. Ja! És ha mindig teli cicből fejsz, akkor mindig a hígabb (szomjoltásra való), nem annyira tápláló tejcsit fejed le.
Saara! Igen, én is úgy tudom, hogy az úúútálom kaja után ki kell hagyni egy kis időt, mielőtt újra kínálod. Nálunk egyelőre (kopp,kopp) csak a cukkini nem jött be. :twisted: Miért nem jó a fém paszírozó? :roll:
Kinga! Én a t.patológián kaptam A-t, aztán vajúdás közben is vénásan. Képzeld! Egészen addig soha semmi bajom nem volt tőle, aztán amikor vajúdás közben vénásan kaptam egy adagot, majdnem megfulladtam, és viszkettem, mint a fene, olyan allergiás reakciót váltott ki. :evil: Örülök, hogy jobban vagy.
Angyalka! A hirtelen hangoktól én is megijedek. :P
Indigo! Nem méred mennyit eszik? Akkor kiderülne, hogy azért sír, hogy éhes, vagy más a baj. :roll:

Puszi

szofec
 
 


Sziasztok!

Indigo, szerintem is mérd le kaja elött és utan, akkor biztosan kiderül minden. Ha lehet digitalis mérleget hasznalj, az nem csal és azon altalaban nem könyebb a baba kaja elött, mint kaja utan :wink:
Na ez is jo magyaros lett, bocs, kicsit faradt vagyok!

Az is lehet, hogy csak anya melegségre vagyik Aronka :) Ha erröl van szo biztos sokat segit majd a kendö!
Egy baratnöm is igy jart, allandoan rajta logott a mano napközben (kendöben). Teljesen profin megtanult fözni, mosogatni ugy, hogy közben ott aludt a baba bebugyolalva:). Aztan szépen leszokott rola és mar teljesen jol alszik egyedül a kisagyaban.

Prücsök szerintem teljesen jol csinalod a fejést! miböl gondolod, hogy nem?
saara
 
 


Indigo, én mondjuk nem nagyon értek a szopis babákhoz, de ha nem lenne elég a tejed akkor nem aludna el a kezetekben. Vagy nem? Lehet, hogy csak a babusgatásra vágyik. Ha éhes lenne akkor üvöltene a kezetekben is. De szerintem mérd le szopi előtt, ahogy Szofec írta abból kiderülhetne mennyit eszik.

Huncut, az enyéim is alvósabbak ha oltást kapnak. Főleg Dorina, Livi még nem is nagyon. Viszont mi az oltás napján estére mindig adunk nekik Germicid-c-t, hogy nehogy lázra ébredjünk. (Van a lázzal egy nagy félelmem és inkább megelőzni...) De egy két nap és kialusszák az oltást.

Kgk, örülök, hogy lábalsz kifele a mellgyusziból. Remélem mostmár hamar túlleszel rajta.

Anid, milyen volt a CTG?

Ági, a husit mikortól kell adni a csemetéknek? Úgyértem ha az összes eszembe jutott zöldséget kipróbáltuk akkor hány hónapos kortól? Amúgy elolvastam amit felraktál. (Szilárd tápl. bev. mikortól miért stb.) Most mégjobban sajnálom, hogy nem tudtam szoptatni. :( :(

Nekem is lenne kérdésem. Mióta Dorina hasraforog azóta furán alszik. Ma is hajnali fél ötkor felkelt és marha jól elvolt. Csak mi nem tudtunk aludni tőle. Hangosan énekelgetett, hasrafordult és duruzsolt a fejvédőjén a figuráknak. Aztán persze nem tudott visszafordulni, elfáradt és visszafordítottam mert üvöltött. Aztán ő megint hasrafodult. Ezt eljátszottuk párszor mire végülis visszaludt az oldalán fekve. Ha a gyerek fejlődési ugráson megy át megzavarodhat az alvókája? Mert eddig reggel hatig mindig aludt mint a tej most meg már pár napja szövegelve éred hajnalban. És ez visszaáll ha túlvan a fejlődési ugráson, vagy lehet, hogy nem is attól van? Folyik a nyála rendesen és mindent töm a szájába, de úgy látom még messze van az ínye tetejétől a foga. Vagy lehet, hogy mégis a foga miatt csinálja? Van tippetek?
kgiulia
 
 


Szofec, megnéztem az almumot. Tündéri Balázsotok van!!! :D
kgiulia
 
 


Hellóka!

CTG-ről!
Én nekem egy nagyon kedves, fiatal lány volt! Morcos néni 1,5 hete nincs. Több mint egy év alatt fejlesztette ki ezt a módszert, miszerint nem lehet késni és pörgette a napot. Ha belegondolunk nem is olyan rossz, hogy ragaszkodott az időpontokhoz, gondoljunk csak a 20. hetes genetikai UH-ra, ahol hiába volt időpont, mégis volt hogy valaki 2-2,5 órát várt! Vagy csak a sima Uh-n való üldögélés!
A gyerkőc persze most volt a leglustább nálam is. Alig rugdosott, holott napok óta nem tudok aludni annyit izeg-mozog. Pedig ettem csokit is! :oops:

Emma:
Ha még megvan az a rögzíthető mózeskosár, amit a kocsiban szabályosan lehet használni, akor az érdekelne! Köszi!
anid
 
 


Sziasztok!

Most csak egy gyors vélemény remélem nem haragszik meg senki,utána tűzök vasalni,mert egy kicsit elhanyagoltam a témát! :oops:

Szóval a hordozó ügy kapcsán,szerény véleményem szerint jobb,mint a mózes,még hosszabb utra is!
Nekem a pici még itthon is sokszor abban volt,már nem nagyon,mert abban nem tud megfordulni :lol: de mi is abban hoztuk haza és itthon is jókat aludt benne.Nem úgy tünt,hogy kényelmetlen lenne neki.
Ha ébren volt és tennem kellett a dolgomat a lakásban is azzal hordtam oda ahol éppen vagyok,hogy lásson,mert akkor nem sírt.
Tehát a hosszú útra is inkább ezt választanám!
A nagy fiamat anno Pesten szültem,11 éve és hordozóban hoztam haza,120km,5 naposan,pedig akkor még nem volt ekkora választék hordozó ügyben.Mondjuk nekem is anyuék hozták németből,mert előtte voltak kint rokonoknál,Römert kaptam,itthon még nem is igazán ismerték ezt a márkát,pedig az egyik legbiztonságosabb ülés.
Szóval ennyi,én biztosan nem költenék egy út miatt mózesre!
Na most megyek,igaz még a pici is itt nyügösködik,még mindig a fogacska a téma,talán lassan elalszik és irány a vasalódeszka! :lol:
majd jövök!

Üdv.

Timi
timiban
 
 


Sziasztok!

Hát nem tudom mi van, egy egy szopit néha lemérek és 60 g-ot mindig megeszik, van, hogy 110 g-ot is attól függ milyen a kedve.
Egy hét alatt 200 g-ot hízott most. Ugyhogy szerintem elégnek kellene lennie a tejcsinek. Vagy lehet, hogy Áron többet igényelne? Tanácstalan vagyok, mert most is 3-4 órákat aludt éjjel és mindig egyedül visszaalszik. :roll: :roll: :roll:

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?