Sziasztok
Mire sikerült visszaolvasnom, addigra elfelejtettem az elejét, brühühü, mikor leszek már olyan mint a régi, pallérozni kéne valamivel az agysejtjeimet....
Igy nézzétek el, ha most csak össze visznya, ahogy az eszembejut...
A kávés pohár az csak ugy irás közben jutott eszembe, szal mondhatni saját agyszülemény... tudjátok a szükség nagyur tud ám lenni, és sokszor jó dolgokat is ki tud igy találni az ember. A jégkockazacsi is ugy jót ötletként anno, hogy nem volt igazán sok manim arra, hogy két ezerért vegyek tiz db 150 ml medelás zacskót a tejcsinek...
Öltözködés kendőhöz:
Ha a nandu vastagját vettétek, akkor elég egy normál réteg a babóra, mert a kendő is meg mi is melegitjük őt rendesen, szal nem fog megfázni az tuti. Ha a vékony kendőt akkor, ha nagyon meleg van, mint ma is szépen sütött a napocska, akkor nem szükséges plusz réteg, de ha kicsit zordabb az idő akkor egy kis kabát még mehet rá.
Huncutnak még mondanám, hogy ha van lefejt tejcsi és kevésnek találod amit kiszopizott akkor azzal told még meg, mármint a fagyi tejjel. És még egy, ahogy Timi is irta, ha kevés lenne a tejcsi akkor először ilyen korban inkább tápszerrel pótoljuk a hiányt, és csak mikor már érettebb a pici pocija akkor kezdjük a hozzátápit.
Még egy ehhez, ha sokáig szeretnétek szoptatni és nem kiváltani a szoptatást a kajcsival, akkor elöbb szoptatunk, és utána kinálunk kajcsit. Ha meg elválasztani akarunk akkor forditva.
Tejelapasztáshoz, akár még egy kis jeges borogatás is segit csökkenteni a tejtermelést.
Homeos bogyó ügyben bevallom olyat még nem hallottam hogy a következő gyereknél ez problémát okozna, nem hinném hogy ennek a hatása olyan hosszutávú lenne, hogy emlékezne rá a szervezet. De érdemes megkérdezni egy szakorvost is ebben a témában, ha kétségek merülnének fel.
Sára
A borsóval azért kicsit vigyáz, vagyis paszirozva ad majd neki, mert a héja puffasztó. Nem probáltad meg a sárgarépát dusitani aszalt sárgabarackkal amit irtam? hátha bejön a kis finnyásnak
Anid
Bébihordozóban vittük haza manófalvit a klinikáról, és bárhova megyünk autóval akkor abban visszük, mert igy biztonságosabb.
Érdemes körbenézned szerintem a babaszobán a hirdetések között, tuti találsz jó áron használtat és nem egy vagyon az ára.
Sétálgatás az időjárástól függően már két hetes kor után megtehető nálatok, mivel ti nyári babák lesztek.
Mózeskosárnál azt mondják hogy legbiztonságosabban a két ülés között a padlón érdemes szállitani, nah az meg nem igazán felemelő egy babónak főleg 3 hónaposan mikor már szeret nézelődni... jobban jársz a bébiüléssel, amit 9 kilóig simán lehet használni és mikor bevásárolni mentek akkor azt is rá lehet tenni a bevásárló kosárra és akár fel se ébred rá a manó hogy kivettétek a kocsiból...
Angyalka
látom sikeresen lelelvelezted a démonnal hogy álljon egy házzal odébb:):):)
Dorka
sajnos az OEP malmai ha nem nekik kell a pénz akkor lassan örölnek. Reméljük hogy ezt a malört még hóközben intézni fogják és a következő havi utalásnál már a megfelelő összeget kapod meg a kiegészitésen felül, könyvelőt meg dicsérd meg....
Lilló
gratula az 5 kilón túliak társaságához
A viz amit vettél tökéletes, nem teszel vele semmi rosszat. Én most az óbudai gyémánt (alias norbi) gyerek vizét használom, felforralom és visszahütöm még. Bevallom Daninál ugy 6 hóig forraltam a vizet, utána már simán adtam neki ezt a bébivizet, azt hiszem most se nagyon fogok sokáig vacakolni a forralással... mivel a legtöbbször ki is öntöm a vizet, mert nem kellett a lurkónak...
Kgiulia
Tökéletesen csináltad, nem kell izgulni, az anyai ösztönök mindig jól müködnek csak van amikor elfelejtünk rájuk hallgatni.
És a babók súlya is megfelel a korunknak, csak igy tovább és ne izgulj:)
Timi
Gratula a kitünő bizonyitványhoz ám, le a kalappal a fiad elött.
Nem szoktatok feljönni a büdi nagy fővárosba? mert ha gondolod legközelebb csinálhatunk olyan talit is amire te is eltudsz jönni a gyerekekkel.
Küldtem a legujabb táblicskut, tök jó látni hogy egyre többen leszünk. Viszont nem jött még igazi reagálás a fél tizenegyes javaslatra? rügyezzünk már zöldágra a tali időpontjával
Mindenkinek kellemes estét ...
cupp
Ági és a fiúk