Új privát üzeneted érkezett!

Szia Mindeninek!

Remekül telt a mai napunk.Nyugodt volt és vidám,sok levegőzéssel.
Ennek ellenére nem tudok aludni,vagy tán épp ezért:nem akarom,hogy egy álommal véget érjen...
Párom dolgozik,Marci és a nagyi már szundítanak.
Olvastam kicsit,aztán átültem ide olvasgatni.
Előrelapoztam ebben a könyvben,egészen 2002-ig.Már a negyedik oldalnál tartok.Csoda izgalmas volt rálesni az elhangzottakra.Talán,Bogi és Sorsoly,rajtatok kívül nincs is más aki még mindig írna a "folyók városába". :)
Megrendítő (mert valóságos),érdekes és szép pillanatokat osztottatok meg társalgóitokal.Mindig őszinte és lényegretörő,ugyanakkor kedves.Együtt izgultam,örültem Veletek.
Rengeteg jótanács elhangzott.
Például babatáplálásról,fogápolásról,egészségmegőrzésről.
Erről jut eszembe.Találtam egy babaúszás telefonszámot:
Móra iskola;Bánkiné Jutka,szombat 11:30
20/352-98-67
Vajon működik még?És ha igen,nyáron is tartanak foglalkozásokat?
Nem szeretnénk kihagyni pont nyáron a babaúszást,de nekünk csak a hétvége volna jó,apa miatt.
És:Ti már mossátok a kibújt fogacskákat?Én elkezdtem egy kiköphető babafogkrémet és egy ujjra húzható,gumisörtés, "első" fogkefés szettel.Picúrom nagyon élvezi.Főleg fogzás idelyén.Kicsit megcsócsálja ugyan az ujjaim,de oda se neki,a lényeg,hogy élvezi a fogmosást.Maradjon meg jó szokása... :D
Kicsit furcsa is volt a "visszaolasás".
Kiváncsiskodónak,betolakodónak éreztem magam (talán ezért nem is szoktam más oldalakra átolvasgatni),de míg kerekké nem vált az elkapott történet,nem bírtam elszakadni.Zavaromon kívül még az járt a fejemben,hogy akkoriban már én is mennyire szerettem volna kisbabát,de nem voltak még érettek a körülmények.S éppen ezért egyre hihetetlenebb,s egyre örömtelibb,hogy ma már anya lehetek.
Tegnap éjjel sem jött álom a szememre,éjfélig Marcimat nézegettem,mint szuszog.Ma nagyon elfáradt,nem akartam zavarni... :) Talán végre elhiszem,hogy itt van,nem csak egy álom.
Bogi!Mielőtt teherbe estem volna,nagyon féltem a meddőségtől,mert az akkori orvosom túlsúlyomra hivatkozva nem sok jóval bíztatott.Ennek ellenére könnyen teherbe estem,de az első baba elment.Öt-hat hetes lehetett.Egy kivizsgáláson kívül semmi nem történt velem,bár a lelkemet mélyen megérintette.Talán a szervezetem így készült fel az egészséges magzat fogadására.
Három hónap múlva ismét gyermekem fogant.Vele már nem volt semmi baj... :D

Látjátok,hogy kicseréltem az életkor szalagunkat.Zavart,hogy az almában Marci töredék fotója látszott csak.Ez a Lilypie oldal is remek.

Remélem,nem bánjátok,hogy levél stílusúak a hozzászólásaim!
Mire begépelném az elhangzottakhoz fűzendő megjegyzéseim,gondolataim szárnyra kapnak... :oops: :)
Igyekszem "lecsillapodni",nehezen megy,mert jó/rossz hatással vagytok rám. :D
Persze aki hosszúnak találja mondandóm,biztos nem is olvassa el,tehát senkivel nem teszek rosszat. :wink:

KépKép
KépKép
babinti

Maminti drága!

Mi kb. másfél hónapja használjuk ezt a fogmosó szettet,mióta kibújtak a felső fogak. Mára egyébként kijött a 7.is! Öröm a fogmosás,bár engem is kóstolgat közben Krisz. :lol:

Cseppet sem aggódj,írásaid mindig tiszták és őszinték,jó téged olvasni.Marci miket eszik már? Krisz ma reggelire vajas zsemlét csipegetett sonkával. Eddig reszelve,vajjal összekeverve adtam neki,de már így,apró falatkákban is megy neki. Bámulatos,milyen gyorsasággal nőnek,fejlődnek !!

Tünde / Úrinő!
Honnan rendelsz? Finomat főznek?

Mindenkinek szép napot!

Kép
Kép
deaknezsu

Szép napot mindenkinek!

Az emger lánya nincs netközelben két napot, és nem győz olvasni benneteket... aztán meg próbálja összeszedni a gondolatait... :)

Zsu, én is "bevándorló" vagyok Dszegre, a Pusztakert utcában lakunk.
Igen, én is úgy érzem, hogy a neheze lehet még hátra, mert az eddig eltöltött 20 hónap valahogy nagyon tökéletesre sikeredett (leszámítva persze az általatok is ismert parámat). Szerencsés vagyok, minden kellemetlennek nevezett pocaknövesztési tünet elkerült eddig (nem volt hányás, nem vagyok gyenge, fáradékony, hisztis - ennek az uram örül legjobban, bár azt mondja, már nagyon várja a "feladatokat", hogy most a kívánós kismaminak ilyen meg olyan kajákat meg kell szerezni :) - és arra készülök, hogy a következő majd 20 hét is hasonlóan fog eltelni...

Bogi, igen, Boglárkánk lesz, számomra az egyik legszebb név, remélem, Prüntyinek is tetszeni fog. Bár már kétszer álmodtam azt, hogy kérdezték a picúr nevét és nem jutott eszembe... Egyébként mindenféle őrültségek összeálmodok mostanság, nagyon viccesek!
Szülésfelkészítőre már egy hónapja jelentkeztem, most nyáriszünet van, aztán augusztusban indul újra, remélem, bejutok vidékiként.
Nekem bizti nagyon hasznos lesz, mert (persze rajtatok kívül, ami azért egyáltalán nem elhanyagolható körülmény:)) nincsenek körülöttem pocakosok, kisbabások "élőben", anyum 120km-re lakik tőlem, első unoka lesz mindkét helyen, szóval van mit tanulnom vagyis inkább megtapasztalnom és egyedül feldolgoznom... De izgis nagyon :)

Na tessék, szóhoz jutok, aztán meg nem bírom abbahagyni... :).

Lujza és az izgő-mozgó Bogesz
lujza11

Sziasztok!

Nem volt időm visszaolvasni...

Képzeljétek, nagyon el vagyok keseredve. Anna most már egyre keservesebben sír napközben, tutkó fáj valamilye mert egyfolytában visít két kajálás között, aludni meg max. 10 perceket szokott. Egy kismama írt nekem priviben levelet, az ő kislánya refluxos (gyomorsav visszaáramlik a nyelőcsőbe, és marja folyamatosan) és ugyanolyan tünetei voltak mint Kannusnak. A gyerekorvos is azt mondta, hogy van rá gyanú. A kórházban júli 21-re adtak volna időpontot, úgyhogy kénytelenek vagyunk magánrendelésre menni. Ruszinkó Viktóriához megyünk, de persze milyen a formánk, most külföldön van és csak jövő héten lesz...
Én ezt a visítást már nem tudom hasfájásnak betudni, mert egész nap ez megy, és látom hogy fáj neki valami, még a kezemben is sír... :( Pedig ha az anyuka kezében is visít a gyerek akkor ott szerintem már baj van...
Tudtok valamit erről a betegségről? A szívem szakad meg Annáért, még csak 7 hetes és másból sem áll a napja csak sírásból....

Kép
Kép
esther1000

Sziasztok!

Eszti!
Jajj,annyira sajnálom, én is gyanítottam,hogy van valami baj. Hallottam már erről a betegségről,de nem tudok róla konkrétan semmit. Remélem minél előbb tudnak Nektek segíteni,mert ez már tényleg nagyon fárasztó. Kitartás.

Márti!
Nálunk 3 év korkülönbség van a két kicsi között, én nem találom rossznak. És szerintem fognak tudni együtt játszani, már most is próbálkoznak. A húgom és köztem is 3 év van, mi nagyon jól elvoltunk egymással,és a mai napig nagyon jó a viszonyunk.
Jobbulást a gyerekeknek.

Orsi!
Nektek is jobbulást!

Csilla!
Még egyszer gratulálok a lányokhoz. Várjuk a fotókat.

Tünde!
Látom Neked is jó dolgod van ebéd ügyben. Te honnan rendelsz?
Én most csak magamnak rendelek,a fiúknak főzök.

Kriszi!
Szerintem senki nem unja az írásaidat. Én a magam részéről kifejezetten élvezem :D

Na felébredt a Marcusom,mennem kell.

Szép napot!
beátab

Sziasztok!

Eszti!
Szegény kicsi lányka... :( Nem lehet, hogy más magándoki előbb fogadna Benneteket?

Krisz!
Szerintem is tök jók az írásaid! És a lényeg, hogy őszinték.

Ma (is) voltunk NST-n. Először is: minden rendben van!!!
Fél tízre kaptam időpontot, aminek megint "csak" egy 8-as lett az eredménye :roll: , gyors (170-180-as) pulzus, bár aktívabb mozgással, mint legutóbb. Persze tanulva a múltkoriból, már abszolút nem idegesítettem fel magam, tudtam, hogy úgyis megismételjük, és úgyis jó lesz a második… :D Mit ad Isten, délben mentem újra, 10-es pontszámmal első helyezett lettem… :D
Nem tudom, mi van abban az időtájban Kende babával (vagy nem tetszett neki, hogy oldalt feküdtem, és talán a köldökzsinórt nyomhatta, erre tudok gondolni), mindenesetre legközelebb csak jövő csütörtökön kell mennem, és akkor is fél egyre kértem időpontot!!! Ja, és nem feküdni fogok az oldalamon, hanem félig oldalt ülő helyzetben leszek, mert délben is úgy volt jó neki. Pedig úgy tudom, hogy az oldalfekvés a legjobb a vérkeringés szempontjából…
No, száz szónak is egy a vége: legközelebb csütörtökön kell majd menni, de a doki azért hozzátette: "ha csak addig nem találkozunk..."

Pusszantás mindenkinek, jók legyetek!

Sziasztok

Kép
Kép
norwell

Eszti, Zita is refluxos, ez a tejfehérjeérzékenység egyik kísérő tünete, legalábbis nálunk.
Figyusz, mondok én Neked valamit! Menj el a patikába, vegyél Sinlac-ot (vagy gyere el, és adok Neked pár adagnyit). Ez tejmentes pép. Ezt add mondjuk 2x egymás után Kannusnak, és ha jobb a helyzet, akkor bizony a tejcitől van baja. Persze közben fejjél, nehogy elapadjon a tejed, de sztem érdemes kipróbálni. A 2005 ősziben is az egyik lány babájának így szűrték ki, hogy tejcukor-érzékeny.
Ez így tényleg nem állapot, se Kannusnak, se Nektek.
Ha érdekel a dolog, hívj fel, mert holnap utazunk, kb 10-ig itthon vagyunk, el is tudjuk vinni Neked a Sinlacot.
Vendég

Szia Mindenkinek!

Önbizalmam egyre erősebb:köszönöm a dícsérő szavakat... :oops: :)
Csak pár szóra tudtam ideugrani,mert Marcim ma nagyon bújós.Szinte az egész délelőttöt a karjaimban töltötte.Még akkor is kapaszkodott a nadrágomba,amikor főztem... :DMost a nagynénik babusgatják.

Eszti!
Nagyon sajnálom és minden együttérzésem. :( Szorongatja gyomrom a tehetetlenség:én sem hallottam még erről a problémáról.Bár tudnék segíteni!Az biztos,hogy hálás lesz neked amiért álló nap vele vagy,magadhoz öleled,még akkor is ha sír.így tudja,hogy nincs egyedül.
Az a kismama,aki priviben írt neked nem tudna segíteni,lélekben támogatni?Esetleg ha Győrben nem fogad,vagy nem tud fogadni orvos,próbáljátok meg Pesten,talán Tatabányán.

Norwell!
Marci babintim is magas pulzust produkált legtöbbször annakidején,de nekünk nem kellett megismételni egy nst-t sem.Bár az is igaz,hogy hetente háromszor-négyszer kellett mennem a 26. héttől (terhességi cukorbetegség gyanú,és az én ingadozó,többnyire magas vérnyomásom miatt).
Kende baba nagyon huncut...A lényeg,hogy a végeredmény 10-es.Igazi győztes típus... :D

Ételrendelőknek! :D
Nekünk bevált a Total Food (még csak négy adagot ettünk,de nagyon tetszett a dolog...).Dietetikusok állítják össze a menüt,és szigorú ellenőrzésen esik át minden adag.Igaz,én egy kicsit kevésnek találtam a heringsalátát,de más attól még jóllakhat vele.
Jó étvágyat mindenkinek! :D

Lujza!Talán,ha eddig nem volt semmi problémád a várandósságod alatt,már nem is lesz.Ha kiegyensúlyozott a vitaminháztartásod,nem leszel kívánós.Azért kényeztesd ám magad párocskáddal.Olyan jó,ahogy aggódnak,óvnak,féltenek ilyenkor a férfiak.Talán a kedvéért érdemes megkívánni éjjel egykor egy adag jégkrémet,amit aztán együtt eszegettek meg...Júj,nem folytatom... :oops: :lol:

Én szedtem Elevitet.Még most is szedem.Szerintem egy jól öszeállított magzatvédő vitamin biztonságérzetet adhat a kismamáknak.Saját maga és picinye szempontjából is.
Marci ugyan 4000g-al született,de a mi családunkban mindenki hasonló súllyal jött a világra.Még az ikerhugaim is 3000g fölöttiek voltak,pedig 22 éve nemigen szedtek a kismamák vason kívül mást.
Sokféle vitaminkészítmény van.A nőgyógyász felelőssége és feladata kiválasztani a megfelelőt a vérkép és más adatok alapján.Nekem az Elevitet javasolták.Egy barátnőmnek valami mást,de annak a nevére nem emlékszem.Bocs!

KépKép
KépKép
babinti

Eszti!

Tünde ötlete jó, én is azt akartam javasolni, hogy próbáljatok ki tejmentes pépet. Nem csak a tejmentessége miatt, hanem azért mert a reflux velejárója, hogy a sűrűbb étel kevésbé tud visszaáramlani a nyelőcsőbe. Etesd kanállal és lassan.
Ha erre Anna jól reagál a gyanúd erősödhet. Próbáld meg félig ülő helyzetben etetni, és figyeld meg, hogy a büfizések alatt milyen grimaszokat csinál.
Fektetni is jó lenne úgy, hogy egy kicsit meg van emelve a feje.

Norwell!

Az oldalfekvés csak akkor jó, ha valóban teljesen az oldaladon fekszel. Ugyan is fekve - a súlyos méh - nyomhatja a kismedencei vénát. Ezt hívják vena cava syndroma-nak. Ha ez nyomódik a baba oxygén ellátása nem olyan jó és ilyenkor fordulhat elő, hogy egy erősebb vagy lassúbb szívfrekvenciával reagál rá.
Gratula a 10- eshez.

Bea
ráhel

Na, tudom, hogy vmit mindig elfelejtek. Szóval, én most a Foodexpresstől rendelek. Általában finom, de a héten nem tudtak jót csinálni, de valszeg csak nekem, mert semmit sem kívánok enni. Rendeltem már a Gastroyaltól és a Totalfoodtól is, ezekkel már nem emlékszem, mi volt a bajom... :oops: :roll: :wink: :cry: :lol:

Magzatvédő: én Zitával összvissz 1 doboznyit szedtem be onnan kezdve, hogy elkezdtük a projectet. :D Így is 3740gr lett. Egyébként az orvosom azt mondta, hogy nem ettől lesznek nagyok a babák. Az számít, hogy a szülők mekkorák voltak. Megjegyzem, én 2750gr.... de APA 4300gr. :lol: :lol: Így kb stimmelt is Zita súlya.

Ráhel! Szeretném kérdezni, hogy mit tudsz nekem javasolni a későbbiekre? Zitával nagyon hosszú szülésem volt, mert nem nagyon tágultam. Tudok vmit csinálni, hogy a 2. babával gyorsabb legyen a tágulási szak? Vagy csak emelgessem sokat Zitát? :wink:
Vendég

Sziasztok!

Eszti

Kitartás. A babakocsi se segít most? A magyar egészségügyben ez a jó, hogy mire kivizsgálnak már megoldódik a problémád magától, vagy egy maszek által. :?

babinti

A 2002-es forumra én biztos, hogy nem irogadtam, az egy másik Sorsoly volt. :)

Juci

Az egyik általános iskolában lehet jógázni. De már nem emlékszem, hogy melyikben. A telefonszámuk: 06 20 9626196
Nekünk is a Tujmer Judit a védőnőnk. Én kedvelem. Korházba azért kerültem, mert kinyilt a méhszájam.

Zsu

Krisz jó gyorsan növeszti a fogait. :) Zselyke a 4-nél leállt. Most megint csigát játszik, igy végigkövethető a lakásban, hogy merre járt. :lol:

Zselyke már egész jól van, én meg egyre rosszebbul. Reggel csak nyitott szájjal tudtam levegőt venni. :o

Kér valaki retket? Kertészkedésem legnagyobb sikerélménye a retek lett. Annyira sok kellt ki, hogy nem tudok vele mit csinálni, kidobni viszont nincs szivem.

Jó hétvégét!

Csók: Orsi

Kép
Zselyke zsebpénzt szerez magának.

Kép
sorsoly

Szia Mindenkinek!

Júj,Sorsoly,tényleg.Tévedtem.Piros az,aki régóta ír erre az oldalra.Ne haragudj!Biztos a Te hozzászólásod volt az utolsó,amit aznap olvastam,ezért a keveredés.
Marcim is előszeretettel "szereli" a pénztárcám. :D De őt,még nem tudtuk művelet közben lekapni.Ő nem az apróra hajt,hanem a bankkártyákra.

Zsu!Marcusnak is próbálgatok "felnőtt" ételeket adni,de kevés kivételtől eltekintve,nemigen fogadja el.Hja,a cicizés mindent kenterbe ver.Reggel elfogad egy kis rozsos zsemlét üresen.Az asztalról csipegeti a katonákat,míg én eleszegetem a szendvicsemet.
Valamint az öntet nélküli salátáimat is érdeklődve túrja át.Az olajbogyót,a jégsaláta darabokat és az uborkát,savanyú uborkát halássza a szájába.Nagyon elmélyülten keresgél,még a száját is csücsöríti hozzá... :lol:
Sült,főtt húst főzelékkel;főként sárgarépa,krumpli,borsó,vágott bab,vadas,tavaszi főzelékkel.
Durum,vagy teljes kiőrlésű főtt tésztát sajt szósszal,kefírrel vagy sovány tejföllel.
Ám amit a leginkább kedvel,az anyukám aranylóan gyöngyöző tyúkhúslevese zöldségekkel.Még a főtt káposztát,fehérrépát is bekebelezi,és kóstolgatja a főtt májat.
Még mindig inkább a Hipp gyümölcsös,savanyított tej alapú bébiételeket fogadja el többször,és uzsira egész,vagy gerezdekre vágott almát-körtét,illetve bulátát,bio kölesgolyót.
Inni vizet szokott éééésssssss anyatejet... :lol:
Nagyon örülök,hogy Ti is azt a fogápoló csomagot használjátok.Majd másfél éves kora körül áttérünk pálcás fogkefére.

Eszti!Hogy vagytok?Enyhült valamit a helyzet?Kipróbáltátok az ajánlott bébiételt?Remélem,minden rendben Nálatok!

Jógát babás mamáknak is tartanak abban az általános isiben?Lehet,hogy újra nekiveselkedek egy csoportos tornának.Talán már nem fog megviselni annyira,mint annakidején a BBMMK-s.

KépKép
KépKép
babinti

Szia ismét Mindenkinek!

Egy kis kiegészítés Babaevés témában:
Az imént virslit főztem magamnak.Óvatlan voltam,és a tányéromról lelopott egy darabot Marcus.Arra lettem figyelmes,milyen jóízűen nyammog.Megrémültem,gyorsan kiköpettem vele a falatot;akkor vettem észre,hogy virslit rágogat.Nem vezetem be mindennapi elemózsiái közé,azért aranyos volt ez a kis hadművelet tőle... :lol:

KépKép
KépKép
babinti

Tünde!

Az, hogy valaki hogyan tágul nagyon-nagyon sokmindentől függ.
Könnyen rámondják, hogy alkat kérdése. De ez nem így van!
Sok kismama a szülést csak a testi oldaláról nézi.. De ahhoz, hogy fizikailag jól működjön érzelmileg és lelkileg is jól kell lenni.

Ezen kívül a szülés alatt 3 fő hormon van jelen. Ezek: oxytocin, endorfin, adrenalin.Az oxyt mindenki ismeri, ezek felelősek az összehúzódásokért.

Az endorfin - más néven "boldogság hormon" - fájdalomcsillapító.
Ez a hormon akkor is fokozottabban termelődik ha pl. egy kellemes közös étkezésen vagyunk, szeretkezünk, vagy egy jót tornázunk.

Az adrenalin akkor termelődik, ha "veszélyhelyzetben " érezzük magunkat vagy idegesek vagyunk. Mindenki ismeri a tüneteket ha visszagondol a vizsgáira.

Az oxytocin és az endorfin egymást kiegészítve van jelen a szülés alatt. Ha azonban valami megzavarja ezt a folyamatot az adrenalin szint emelkedik és ilyenkor a másik kettő csökken.
Ekkor csökkenhetnek a kontrakciók vagy erősebb fájdalmat lehet érezni.
Pl. elég gyakori, hogy egy jól megindult vajúdás leáll akkor, amikor a kismama bemegy a kórházba.Elég a környezetváltozás vagy az ha fél. De ugyan ezt eredményezhetik a klf. beavatkozások is.
a vajúdó kizökken a folyamatból és ilyenkor időt kellene neki adni, hogy megnyugodjon.
Egy szülés legfontosabb kelléke a nyugalom és az elegendő idő.

Nem tudok semmit az első szülésedről és így nagyon nehéz tanácsot adni. Sok információra lenne szükségem ehhez, de van még idő bőven.
Reményeink szerint szeptembertől - de lehet hogy már előbb - újra indítjuk a szülésfelkészítőnket test- és légzőgyakorlatokkal kiegészítve.
Lehetőség lesz személyes beszélgetésre, konzultációra is.

Sajnos a Mandalás lehetőség megszűnt, pillanatnyilag helyet keresünk. Olyant ami nem túl drága és nem csak heti 2 alkalommal használhatnánk.
Igazi "asszonykuckót" szeretnénk kialakítani amolyan női műhelyt.
Nemcsak szülésfelkészítés lenne hanem pl. intimtorna, mandalafestés, különböző előadások nőknek, "holdkunyhó" ahová menstruáció idején félre lehetne vonulni egy kis időre,felkészíteni a serdülő lányokat a "nagylányságra", találkozni lehetne dúlákkal és egyáltalán bármikor benézni ha valakinek szüksége van rá.

Bár így is hosszúra sikeredett az iromány, mégiscsak töredéke annak amit a témáról mondani lehet. Ezért kérlek kérdezz mindig ha valami az eszedbe jut. Priviben is írhatsz ha gondolod.

Bea
ráhel

Sziasztok!
Hát erről beszéltem, ritkán jutok gép elé :(
Köszönöm mindenkinek a fogadtatást!
Norwell! Én is most voltam első NST-n, Ákos 9 pontot kapott. Annyit rugdalt, hogy akár folyamatosan is nyomhattam volna azt a gombot, és amikor a nővér meglátta, rámpirított, hogy elég ám minden ötödik mozgását jelezni... Na igen. Én mindíg kifogom a kedves nővéreket.... :? Remélem a szülésnél nem lesz ilyen "szerencsém" :)
Nagyon várom már, hogy kibujjon ez a kismanó, de még úgy tűnik kényelmesen elvan odabent. Tudom, türelmesnek kellene lennem, de olyan nehéz!!!
Az első hülye kérdésem: tud valaki valamilyen módszert az állandó kéz és ujj zsibbadás ellen? Éjjel valamikor ezért nem tudok aludni.
Köszi előre is!
Kép
osia

Kép

Sziasztok!

Hazajött apa végre sikerült képet felrakni!:)
Még mindíg jól vagyunk.Úgy néz ki javul a helyzet, mert az éjjel már aludtunk is egy kicsit.

MÁRTI!
Írtam e-mailt! Nézdd meg lécci és válaszolj!:) Köszike:)))

Sziasztok,majd még jelentkezem:)
Vendég

Bocsika!

Még egy kérdés......
Hogy lehet a nevem alatt lévő képet kicserélni?????
Előre is köszi a segítségeteket:)

Sziasztok: Csilla
Vendég

Sziasztok!

Csilla!
Gyönyörűek ezek a lányok!!!!! Fúúúúú, nem lehet könnyű két picivel...
Ja, a profilodban tudod megváltoztatni a képet.

Osia!
No, akkor Te is túlvagy az első megmérettetésen... :D Nekem nagyon jók a tapasztalataim (eddig) a patológiás szülésznőkkel, mindegyik, akivel találkoztam, nagyon aranyos és kedves volt, remélem, ezután sem fogok ki egy rosszabbat sem... A szülészeten dolgozókról pedig azt mondta a sógornőm meg a barátnőm is, hogy mindegyik nagyon készséges volt. Nemsokára kiderül... :wink: Szerintem találkozni fogunk! :D

Orsi!
Jobban vagy már?Kép

Ráhel!
Akkor valószínűleg ez is probléma lehetett, mert az ismételt NST-t már mindkétszer ülő helyzetben csinálták. De hogy ez nekik miért nem jutott eszükbe szülésznő létükre :?: :?: :?: :x No, mindegy... Illetve nem egészen, de majd legközelebb én is okosabb leszek.

Ma olyan gyönyörű idő van, hogy kinn ebédeltünk a teraszon, nagyon szuper volt! Egész más az ember hangulata is ilyen napsütésben!

További szép napot mindenkinek!

Sziasztok!

Kép
Kép
norwell

Norwell!
Írtam a másik topicban, hogy tuti láthattalak mikor NST-re mentél, mert fél 10-kor mi már javában uh-ra vártunk :) Csak nem tudom melyik lehettél a sok kismami közül.

Többiektől bocsi, még nem volt időm visszaolvasni itt :)

kancellárka

Sziasztok!

Csilla,
gyönyörűek és nagyok a lányok!
Küldtem emilt, kettőt!!!!
Az oldal tetején a legördülő segédletek menüben nyisd meg a profilod, és ott tudsz változtatni.

Bogi,
Szerencsés vagy a gyerekeiddel! És az sem mindegy, hogy anyuka mennyire talpraesett, és hogy tudja összehozni a dolgokat!
Amikor azt írtam, hogy nehezebb lehet, mint ikrekkel, tényleg csak az első időkre gondoltam. Ha nálunk nem 25 perc különbséggel jöttek volna a gyerekek, akkor én is a kis korkülönbséget választottam volna :lol:

Vasárnap kajárpéci búcsúban voltunk! Nagyon élvezték a gyerekek! Nem is tudom hányszor ültek fel a ringisre...és a gázzal töltött lufi is nagy sztár volt!(egy elrepült ...ki tudja hol áll meg!)
Még az anyumék is eljöttek a forgatagba, pedig erre ár évek óta nem volt példa! Az unokákkal kötelező volt menni :D
Legközelebb teszek fel képet is!

Én nem is voltam NST-n , csak amikor már szülni mentem, a szülőszobában tették rám a gépet, addigra már elment a magzatvíz és magamba voltam fordulva. Nagyon szülésre állt a szénám. Pedig mikor UH-ra jártunk, nagyon kíváncsi voltam, hogy az NST milyen lesz, csak kíváncsian néztem az ott várakozó kismamákat.

Megyek és takarítok tovább!

Puszi: Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok!

Norwell!
köszönjük a dicséretet,hát nem mindíg egyszerű a két picit összehangolni.Ha az egyik alszik,van úgy hogy a másik épp akkor van ébren és fordítva.Ezért az etetések és a fürdés ideje elég változó,bár próbálok valamilyen napirendet kialakítani több-kevesebb sikerrel:)
Látom te is a végefelé vagy már a terhességednek,sok sikert és erőt kívánok a továbbiakhoz.

Márti!
Neked is köszi a dicséretet,írtam választ a leveledre,bocsi,hogy csak ma,de ma vettem észre.
Vendég

Sziasztok,
kis hir magunkról
még egyben vagyok 36-37 hetemben
csüt megyek NST
Marci fiamnak héten vége az ovi..szeptemberben már suli
kezdődik a vakáció
talán jó idő is lesz hozzá
mindenkinek szép napokat
puszi
Erzsi
erzsi100

Sziasztok!

Csilla!
Nagyon szépek a csajok. A "nagy" lány hogy viszonyul hozzájuk?
Minden tiszteletem az ikres anyukáké. Az elején biztos nagyon nehéz. Főleg Neked három gyerkőccel. Van segítséged?

Marcellel mi is elkezdtük az anyatej mellé a gyümölcsöket, főzelékeket. Eddig mindent megkóstolt, ízlett is neki,de túl sokat még nem evett semmiből. A gyümik talán jobban ízlenek neki az édes íz miatt. Este próbálkozunk a tejpéppel, de sajna annyit nem eszik,hogy éjjel ne ébredne fel szopizni. Az éjszakáink változatlanul fárasztóak. Van olyan éjjel,hogy óránként felébred. Nem tudom mi lehet az oka. Nincs valakinek valamilyen jó ötlete?

Olyan jó, hogy végre jó idő van, sokat vagyunk kint az udvaron. Kyrát este alig lehet beterelni.

Eszti!
Mi van Annácskával? Voltatok már orvosnál?

Erzsi,Norwell, Osia!
Kitartás az utolsó napokra. Ezek a legnehezebbek. Én is már 38 hetes koromtól minden nap szülni készültem. Elkeserítő volt amikor betöltöttem a 40.hetet és még sehol semmi nem volt. Na meg az idegesített,hogy mindenki azt kérdezte:egyben vagy még? Ettől a kérdéstől a szőr felállt a hátamon :roll:

Tünde!
Merre jártatok? Írtad, hogy utaztok.
beátab

Sziasztok Lányok!

Márti!
Igen, szerencsém van a csajokkal!
Elég könnyű őket irányítani, bár Katica rettentően akaratos. :)

Képzeljétek, szegényem beteg lett.
Piros a torka, és magas láza lett. Remélem hamar rendbe fog jönni.
Azért a kis belesem nem hazudtolta meg önmagát, mert így is rengeteget eszik.

Erzsi!
Már nagyon izgulok :)
Azért is, hogy összejöjjön Telki, és kihúzza addig a csöppség odabent.
Bár én nagyon a szívemen viselem a győri szülészet sorsát, azért azt aláírom, hogy Telkivel nem versenyezhet :)

Bea!
Hogy áll a lakás/ház kérdés? Jó lenne, ha Ti is ide közel költöznétek, pár utcányira :)

Lányok!
Ha valakinek akad valami, amitől meg szeretne szabadulni (nem a felesleges kilókra gondolok :) ), bármi, ruha, kiságy, babacucc, annak vállalom a hirdetését a honlapomon.
Naponta elég sokan nézik, hátha tudok segíteni elpasszolni.
Persze mindezt ingyen!

Puszi: Bogi
farkasbogi

Erzsi!

Nem is tudtam, hogy Telkiben fogsz szülni?

Ki lesz az orvosod és a szülésznőd?

Az egyik szülésznő barátnőm ott dolgozik.
ráhel

Sziasztok!

Köszi a bátorítást! Ma voltunk második NST-n, és sokkal jobbak a tapasztalataim is! Még lelkiismeretfurdalásom is volt, hogy a múltkor úgy leszóltam szegény nővérkét. :oops: Neki is lehet rossz napja! Ma Ákost többször is fel kellett ébreszteni, mert bealudt. Pár napja ezt csinálja. Talán készül már a nagy menetre... (remélem)
Norwell! Lehet hogy már találkoztunk is, csak nem tudunk róla! :)
Jaj lányok! Olyan jó nézegetni ezeket a gyönyörű babákat!!
Kép
osia

Sziasztok!

Mi tegnap így örültünk a jó időnek:

Kép Kép

Kép
Kép
deaknezsu

Szia Mindenkinek!

Zsu!Tüneményes fotók készültek csöppödről.Elnézve őt úgy érzem,én is megint kisgyerek akarok lenni (Marcusom látványában elmerülve is átélem ezt néha-a gondtalansága,nyugalma,őszinte érdeklődése,tisztasága fog meg). :)
A minap a Bambi játékboltban nézelődtünk,mert közeledik az a bizonyos első szülinap,és pont ugyanilyen felfújható medencét választottunk,más egyebek között.No,azért nem költekeztünk túl...
Látszik Kriszen,hogy imád pancsolni. :)

Babavárók!Csatlakozom az előttem szólókhoz:kitartás!Sokat gondolunk Rátok.Annakidején számomra is nehezen teltek az utolsó hetek,mert már nagyon szívesen megöleltem volna csöppömet,és mert a kórházban talán még lassabban pörögnek a homoszemek (a majd egy hétig tartó méhszájérlelés csak fokozta izgalmamat).Nyugalom,Ti is Nemsokára babáztok... :)

Ráhel,Bogi!Telkiről többször olvastam korábbi oldalakon,de még mindig ismeretlen dolgokat rejt az,amire utaltok.Kérlek Benneteket,meséljetek Telkiről.Születésház vagy magánklinika?Köszi a türelmeteket.

Bogi!Jobbulást a picúrnak!

Bea!Gartulálok a kóstolgatáshoz.Szerencsésebbek vagytok,mint mi Marcussal,mert ő a tejpépet sem,és a zöldséges bébiételeket sem fogadja el.Persze ez nem tragédia,mert amit én főzök,párolok,az ízlik neki.Erről korábban már sokat írtam.
Költözni készültök?Így most már értem,hogy annakidején miért ajánlottad fel segítségedet lakáshitel ügyben.Bocsi,amiért annakidején nem reagáltam rá.Mi már letettünk,legalábbis egy időre a lakásvásárlásról.Most jó az,ahol lakunk.Elég nagy,és jó helyen van.Hova költöztök?Biztos átgondolt szervezés előzi meg.Egy kicsit irigyellek,egy kicsit nem... :)

Eszti!Remélem,nincs semmi baj.Csak azért nem adsz hírt magatokról,mert Ti is élvezitek a várva-várt nyarat... :)

Csilla!Gyönyörűek a csöppök!Szavaidból elégedett derű sugárzik,még a nehézségek ellenére is.Gratulálunk Nektek!Jó egészséget,sok vidámságot!

Márti!Remek lehetett a kajári bucsú.A lufiról jut eszembe Marci a Kika megnyitóján kapott néhányat (ismerős volt a lufis lány :) ),először megrettent,aztán még odahaza sem lehetett elvenni tőle.Egész elalvásig játszott velük,hiszen olyan murisan rugóztak a levegőben amikor rángatta a zsinórokat... :D Sajnos másnapra "elfonnyadtak"...

KépKép
KépKép
babinti

Sziasztok,
Ráhel, saját orvosom jön a Telkibe, és mivel programozott császár leszek igy szülésznőm nincs. igaz nemtom h eljutok-e a Telkiig, mert most pénteken leszek 37hetes és a dokim jövőhéten csinálná a műtétet, ha minden igaz..utánna héten nyaral, de mondta h lehet h jó lenne mikor hazajön inkább akkor megcsinálni, mert minél tovább birná bennt a baba annál jobb...nos ha nem birja mégsem akkor ide megyek Győrbe, megindult szüléssel nem utazgatok másfél órát..
Telki magánklinika Pest mellett, Dettit is ott szültem császárral és nagyon jó volt ott lenni, kipihenten jöttem haza, pedig férjem és akkor még 3és fél éves kisfiam is végig együtt laktunk:)
mindenkinek további szép napot
puszi
Erzsi
erzsi100

Sziasztok!

Eszter!
Hétfőn megérkezik a hordozókendő. Még mindig érdekel? Kértem hozzá hintaágy szettet is.

Lányok!
A bodyk is jönnek! Egyenlőre nem rendeltem be sokat, de lesz minden méret. Megnézitek a minőséget, aztán akkor rendelek amennyi kell Nektek, jó?

Katica sajnos beteg még mindig.
Semmi más baja, minthogy lázas. :(

És annyira bágyadt ettől szegény, hogy esik-kel.

farkasbogi

Szia csajok!

Nem nagyon pörgünk! :) ki mit csinál? Mi nemsokára megyünk ki pancsolni! 8) Alig várom,legalább napozok egyet!

Lehet hogy visszatérünk a babaúszásra. Megkérdeztem KRISZI, van nyáron is! Nagyon jó a torna, de kisfiamnak ez annyira nem fekszik. Ha csak játszani kéne a babákkal,akkor tök jó lenne.... Sír,izzad, nem tudom jót teszek-e neki. Pedig nagyon jók ezek a gyakorlatok !

Felkelt a bébi,mennem kell.

Mindenkinek szép napot!

Kép
Kép
deaknezsu

Sziasztok!

Gyors leszek, visszaolvasni megint nem volt időm :(

Jól vagyunk, bömbölés azért van még bőven. Voltunk dokinál (Ruszinkó) azt mondta hogy minden rendben Annával, a bukásokat kinövi, a többi jel pedig normális, mert nagyon érdeklődő a kiscsaj, ezért ilyen aktív, és belevetítem a paráimat ezekbe. Mindenesetre nagyon megnyugtatott! Tejterméket meg tojást változatlanul nem eszem, ki is vagyok rendesen, meggebedek egy fagyiért :roll: Egyébként 2 hét alatt 65 dkg-ot hízott, már majdnem 5 kg. Leszakad a karom meg a dereakam tőle :D

Kölcsönkaptam a Suttogó titkai c. könyvet, hát most abból próbálom helyrehozni amit eddig rosszul csináltam... Küzdünk a csajszival, most a kiságyba szoktatás van a porondon, mert nem normális hogy nappal csak akkor alszik ha rázzák a seggét a babakocsiban. És napközben már voltak apróbb sikereink is, de lehet hogy csak azért aludt 10-20 perceket, mert már annyira hulla fáradt volt a sok bőgéstől :?:

Na lépek, remélem mindenki jól van!!!

És vannak új képeink, sőt, lassan honlapja is lesz a kiscsajnak, a keresztapja meg az apja intézi. Addig is: http://www.bogdany.hu/anna/

Puszi!

Kép
Kép
esther1000

Sziasztok!
Vagyok én is, csak nem volt kedvem írni, de olvastam mindent.

Bea, anyósnál voltunk Dombóváron a hétvégén.

Eszti, tök jók a képek, én el se hiszem, hogy Anna annyit sír, a képeken vagy alszik, vagy nézeget. :lol: :lol:
A Suttogó tök jó könyv, sztem. sajna akkor fogadd el, hogy Anna ilyen kis sírós, ez van. Ez a jobbik eset, örülök, hogy nem beteg!

Bogi! Én asszem vmikor kimennék Hozzátok bodykért, ha lehet! Figyusz, olyan kisszoknyás is van? Azok olyan aranyosak!
Katicának pedig gyors gyógyulást kívánunk!

Zita négykézláb teper a lakásban ezerrel, már tudja, hogy mit jelent az, hog "nem szabad". Először vigyorgott nagyokat kacéran, aztán krokodilkönnyekkel sírt, most pedig eljön a cédéktől, ha rászólok. Olyan kis okos, nem? Tuti rám hasonlít. :oops: :lol: :wink:

Ráhel, ez az asszonykuckó nagyon-nagyon jól hangzik!
Sztem azért tágulhattam ennyire lassan, mert elég sokat sportoltam, legalábbis olvastam, hogy lehet összefüggés, és az ízületeim mindig is nagyon merevek voltak. Zita se kapja be a lábujját. :lol:
Vendég

Eszti, hihihi, annyira néztem az esküvői képeket a honlapon! Látom a férjedet, mondom jééé, hát Te mennyit változtál, meg se ismernélek!
De pár kép után észrevettem ám, hogy nem a Ti esküvői képeitek nézem. :wink: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Bogi!
Hát nem tudom mi lesz a házunkkal. Csak jönnek az érdeklődök, nézelődnek, aztán meg el is tünnek. :cry: Úgyhogy maradunk. Addig nem is éljük bele magunkat.
Rövid ujjú body bennünket is érdekel.

Kriszi!
Nem azért mondtam a hitelügyintézőt,mert el akartam volna adni Nektek a lakást. :) De ha érdekel szólhatsz. :D Csak segíteni szerettem volna, mert mondtad,hogy nem sikerült hitelt kapnotok. Az a csajszi eddig mindenkinek tudott megfelelő hitelt intézni.

Eszti!
Örömmel hallom, hogy mégsem beteg Anna baba. Talán hamarosan elmúlik a sírós időszak. Ha már többet lehet vele játszani, hamarabb kifárad és könnyebben elalszik,nem csak a babakocsiban. A kiságyba szoktatás nálunk úgy történt,hogy mindig amikor beraktam Marcellt, elindítottam az ágyára szerelt zenés játékot. Ez lekötötte a figyelmét és könnyebben el is aludt. Igaz, hogy nekünk a kiságyba csak akkor van berakva, ha aludnia kell. Napközben az utazóágyban szokott játszadozni. Abban viszont nem alszik el,sajnos. :(

Tünde!
Nagyon szerencsés vagy,hogy Zita szót fogad Neked. Emlékszem mikor Kyra kezdett el mászni, a lépcső volt a kedvence, én nagyon sokáig hiába mondogattam neki, hogy nem szabad, leesel. Visszanézett rám, vigyorgott ezerrel és már ment is felfelé. Aztán egy idő után úgy gondoltam hát menjen csak. Mondtam is neki -menj csak édesem-, ment is pár lépcsőt, aztán nézett, hogy figyelem-e,miután látta, hogy engem nem érdekel,szép lassan visszaaraszolt.Ettől kezdve már nem volt olyan érdekes a lépcsőzés.

Ma én is engedélyeztem Kyrának egy kis pancsolást. Igaz még csak a homokozó tetejébe engedtem vizet. Ki sem akart szállni. Holnaptól még melegebb lesz, felállítjuk neki a nagy medencéjét. Abba még én is beleférek :D

Marcell már egyedül is próbálkozik az evéssel. Az egész feje tejpépes lett tegnap este :D Gyorsan le is fotóztam a nagy pillanatot.

Na abbahagyom,kicsit hosszúra sikeredtem. Kép
beátab

Sziasztok!!!

Na, végre ide tudtam jönni, apa az előbb hagyta abba a gép reparálását úgy, hogy már tegnap délután elkezdte... Erről a **** netről mindig összeszedünk valamit, pedig van vírusirtónk... :evil:

Bea!
Nagyon jó ez a maszatos kép Marciró!!! :D

Eszti!
Jó hallani, hogy rendben van Annácska, most Te is megnyugodtál egy kicsit. Megkukkantottam a képeket, nem hiszem el, hogy annyit sír! :D

Osia!
Lehet, hogy találkoztunk, csak hát ugye az ember nem megy oda minden nst-s kismamához, hogy "szoktál babanetezni"? :D

Tegnap ismét voltunk nst-n, hihetetlen, hogy már megint elment egy hét. Szerencsére minden rendben volt, Kende baba iszonyú sokat mocorgott, de alapjáraton normális pulzust produkált (mondjuk úgy mentem be, hogy letámadtam a szülésznőt, hogy én ülve fogok nst-zni, mert a fekvést az én gyerekem nem szeresse… :D). A következőre elvileg hétfőn kerül sor (de ugye reménykedünk, hogy azt már nem érjük meg egyben), majd jövő csütörtökön újabb nst, már magzatvízvizsgálattal együtt… Úgyhogy most várunk, isszuk a málnalevélteát és közben beszélgetünk Kende babával, hogy „nézd, milyen szépen süt a napocska, olyan gyönyörű idő van, nagyon jó helyed lenne már idekinn, jobban el is férnél, mint anya pocijában…”
Érdekes, hogy valami miatt olyan nyugalom töltött el, tudom, hogy nemsokára kibújik, és hogy minden rendben lesz, tehát minek sürgessem? Úgyis akkor fog előjönni, amikor neki jó lesz, és ezt nem tudom befolyásolni. Örülök ennek a hangulatnak, mert néhány nappal ezelőtt már-már mániákusan bele voltam aggódva a gondolatba, hogy szülni akarok!!! De most ez elmúlt, én vagyok a türelem mintapéldája… :D

Bocs, hogy ilyen marha hosszú lettem, puszika mindenkinek, jók legyetek!

Sziasztok!

Kép
Kép
norwell

Szia Norwell!

Ügyi voltál az nst-n!

Jó jel, hogy megnyugodtál! Élvezd az utolsó napokat hiszen ilyen egységben a gyermekeddel mint most, soha többet nem leszel.

Az anyák többsége olyan, hogy amig várandósok már szülni szeretnének, utána pedig azt mondják, milyen jó volt pocakosnak lenni.

A nagy nap közeledtét jelezheti az is, ha takarítás v. rendrakási "láz" jön rád vagy úgy érzed néhány dolgot még el kell intézned. Ezt hívjuk "fészekrakási ösztönnek".

Szép, napos, strandolós hétvégét mindenkinek.

Bea
ráhel

Sziasztok!

Csilla

Nagyon aranyosak a csajszik!! Panna mit szól hozzájuk?

Márti

Járnak már bölcsibe a babák?

Bogi

Jobbulást Katicának! Bodykat én is megnézném, egybekötöm a pelus elhozatalal.

Eszti

Ez nagyon jó hír, hogy nincs semmi baja Annának!! A suttogó szerintem is jó. Nekem már a második részt kellene olvasni, de még elmaradt.

Azt olvasta valaki?

Tündi

Hogy mint mostanában? Voltatok az eperföldön?

Bea

Hova szeretnétek költözni?

Zsu

Hány órától volt a torna? Valamit nekünk is csinálni kellene. De a lustaság sajna nem fáj.

Zselyke már szinte egész nap áll, és a bútorok mellett megy is. Ezért ma megvettük neki az első igazi kis szandit.

Most búcsúzom. Szentivánon falunapok vannak, megnézük, hogy milyen.

Kép

Kép
sorsoly

Sziasztok!

Lányok, amint megjött a csomag, azonnal írok ide!

Katica jól van szerencsére.

Képzeljétek, nálunk meg az utcánknak az a fele, ahol mi lakunk, már hagyományosan utcabulit rendez.
Amikor elkészült az aszfaltos utunk, aminek a felét a lakók állták, akkor rendeztük az elsőt tavaly. Szilveszterkor is mindenki kiment koccintani, most meg bográcsozunk. Gulyás és halászlé lesz :)
Megyek is ki segíteni, mert a férfiak főznek :)

Holnap megyünk mi is Szentivánra, Levente Péter lesz, arra vagyunk kíváncsiak.

farkasbogi

Orsi, Zselyke csudaédes rózsaszínben, és látom, igazi kisbaba, a távirányítót veszi kézbe!
Apa volt eperföldön még 2 hete, én továbbra is hányingerkedem. :lol: / :cry:
Vendég

Sziasztok!

Orsi !
A torna hétfőn és csütörtökön van, 11-től 12-ig!

További jó hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
deaknezsu

Sziasztok!

Megint jövök panaszkodni, asszem ki fog hullani az összes hajam ettől a csajtól :(
Annyira reménykedtem, hogy a Suttogó titkai c. könyv alapján majd sikerül megtanítanom aludni Annát, de úgy tűnik nem jött be. Pedig volt hogy 20 percet is aludt... Az a gond, hogy nagyon nehéz megnyugtatni ha sír, beletelik 20-30 percbe is (már füldugóval nyugtatom, a sírást még így is hallom, csak tompábban :) ). Amint letenném, kezdi újból, de akkor már erősebben, mert reklamál amiért le mertem tenni, így újabb fél óra, és így tovább a köv. szopiig.
Apa hason altatja, így hamarabb kifárad a sírásban és legalább alszik egy kicsit. Ez elég drasztikus, de használ, bár egyfolytában lesem hogy kap-e levegőt szegényem...
Nesze neked ne hagyd sírni a csecsemőt, a karomban jobban bömböl mint a kiságyban :(
Kipróbáltam már szinte mindent, besötétítettem, kiiktattam minden zajkeltő forrást, sétáltam vele, ütemesen paskoltam a popóját, simogattam a hátát, susogtam, keringőztem vele, hintáztattam előre-hátra, majd nem ráztam csak simogattam a kezemben, cumit adtam neki... Persze ezt nem mind egyszerre, hanem 1 héten keresztül kísérletezgettem mi jön be a legjobban :D Hát igazából egyik sem. Úgy tűnik marad a hasrafordítás.
Szerintetek ez mennyire tesz kárt a kis lelkében? Dilemmában vagyok, mert fontos neki az alvás, hogy pihent legyen, de az is fontos hogy megnyugodva aludjon el ne sírás közben. Szóval a kecske meg a káposzta is jó lenne ha megmaradna. Nálatok volt ilyen "drasztikus" lépés?
És ami rejtély, este szó nélkül elalszik (legalábbis már 3x megtette, el ne kiabáljam), pedig amikor leteszem a kiságyba nyitva a szeme és nem alszik... Így nem tudom mire vélni hogy nappal erre miért nem képes. És ami vicc, hogy egyhuzamban képes éjszaka 7-8 órát is aludni. Csak ez nappal engem nem vigasztal.

2 hónapos lesz lassan, és belegondoltam abba hogy mi lesz velem ha minden így marad, és semmire sem lesz időm...

Ráhel, nálatok az Asszonykuckóban nincs valamilyen szakember aki tanácsot tud adni ilyen esetben?

Erzsi, hogy bírod a meleget? Vagy már babázol? :lol:
Tündi, és Te hogy vagy? Rosszullétek és alvás ezerrel? Hogy bírod Zitus mellett?

Puszi Nektek, további jó hétvégét!

Kép
Kép
esther1000

Szia Eszti!

Mint írtam korábban az asszonykuckónk alakulóban van, helyhiány miatt.

Milyen szakemberre gondolsz konkrétan?

Nekem 6 gyerekem van, közülük 2 hasonló volt mint a tied. Talán van annyi tapasztalatom, hogy megpróbáljak segíteni neked.
Ehhez, azonban találkoznunk kellene és jó lenne látni téged és Annát együtt.
Rengeteg dolgot tudnék tőled kérdezni, de nem mindegy, hogy csak leírod a választ vagy látom azt, hogy a valóságban hogy működik.
Ez olyan mint a szoptatási tanácsadás. Lehet szóban és írásban is, de az a legjobb ha az ember látja hogy a baba hogyan szopik, mert az hasznosabb "válasz".

Azért néhány kérdést leírok:

- szoptatás után Anna mit csinál, hogyan viselkedik,
- mennyi idő múlva kezd el sírni
- alvás után hogyan ébred
- ha a karodban tartod, te magad mennyire vagy nyugodt, mire gondolsz közben
- mennyi ideig sír Anna ( mérd meg az időt )
- a párod milyen hatással van Annára ha otthon van
- van-e különbség a sírásaiban ha te kezedben van vagy máséban
- ki tudsz-e néha kapcsolódni
- biztosan jól ismered-e fel azt, hogy Anna mikor szeretne aludni és mikor mást csinálni
- mennyit van levegőn
- mennyi ideig szopik
- mit csinálsz szoptatás közben...stb

Lányok, ha valaki tud Győrben olyan helyet ,amit olcsón lehetne bérelni az asszonykuckónak, kérem jelezze.
A legjobb lenne egy olcsó kis lakás, de megfelelne olyan helyiség is ami szőnyegpadlós, van hozzá vizesblokk és kb. 25 m2.

Köszönöm, Bea
ráhel

Sziasztok!

Eszter!
Sajnálom, hogy így alakulnak a dolgok.
Fogadd el Bea segítségét!
Szerdán megjön a hordozókendő, akkor kell?

Ráhel!
Megkérdeztem az ismerősömet, aki az Új Akropolisz vezetője a belvárosban, hogy tudnak-e helyet szorítani Nektek náluk.

Lányok!
Szerdán hozzák a bodykat!

farkasbogi

Ráhel!
Én le vagyok maradva, úgyhogy bocsi ha már ezerszer leírtad, de kérdeznék, mi lesz ez az asszonykuckó?

Beátab!
Először lakáseladáskor nekünk is nehezen indult be, ami bejött és nagyon tuti és többen érdeklődtek, mint újságra ingatlanirodákra az a környéken való kicetlizés, az alapján vették meg végül.

Tünde!
Én még nem is tudtam gratulálni kistesóhoz, hét most bepótolom. Gratulálok és problémamentes pocakosodást kívánok!
Mi épp nemrég terveztük el a párommal, hogy inkább nagyobb korkülönbséget hagyunk majd, aztán kiderül, hogy majd később hogyan gondoljuk.

Eszter!
Anna tündéri a képeken, sajnálom, hogy ennyit sír szegény. A Suttogóról pedig sok jót hallottam, kár hogy nem jött be, én azért olvasom éppen, amúgyis a napirend híve vagyok.

Tündériek a gyerekek a képeken, mindig el tudok rajtuk mélázni.

Hoztam képeket a házikónkról http://gallery.site.hu/u/kancellar/kancellar/haz/ majd ma valamikor még a béna szerkesztésű alaprajzot is frissítem.
Amúgy jól vagyunk, még bírjuk a meleget, mondjuk én alapból, de úgy veszem észre Buborék is elvan, mert hétvégén nyugiba volt.
A legutóbbi uh rendben volt, bár ahogy azt én sejtettem összeakadtam a „lecserélt” dokival és ugyan nem ismert meg, de megint az amniocentézist emlegette, majdhogynem azt mondta, hogy milyen felelőtlen vagyok, hogy nem csináltattam meg. De kérdem én mi lenne akkor ha kiderült volna, hogy valami nincs rendben?! Mert hogy nem lett volna szívem elvetetni akkor sem az tuti. Na mindegy a lényeg, hogy uh szerint rendben vagyunk.

Mindenkinek szép napot és jó pancsolást annak aki megteheti :)

kancellárka

Sziasztok!

Niki

Azt hiszem láttam a házatokat. Elég jól haladtok vele.

Tündi

Legalább az egésznapos hányinger gyötör, vagy csak a reggeli? Nem is mondtad, hogy kisfiút vagy lányt szeretnétek?
Köszi a zselykedicséretet. Amennyire utáltam az elején a rózsaszint, most annyival több ilyen rucija van. :D

Zsu

Köszi. Ez végre emberi időpontban van.

Ti reggelire tápszert vagy valami mást adtok a babáknak? És ki milyen úszópelenkát használ?

Köszi előre is.

Kép
sorsoly

Hahó Lányok!

Niki, köszi a gratulációt!
Miért kellett volna amniocentézist csinálni? Bocs, ha írtad, szita az agyam.

Orsi, hát kezet rázhatunk! Én is utáltam a rózsaszín ruhákat, sőt, az elején mérges is voltam, ha vki ilyen színű rucit hozott.
Most meg már valósággal be vagyok izgulva a kis rózsaszín kislányruhákra.
Zita reggeli Sinlacot (tápszer) kap, vacsira meg tejes tápszert.
Vendég

Sziasztok!

Döbbenetes, milyen meleg lett! Ok, ezt vártuk,de mégis... Kriszről egész nap ömlik a víz!

Osi!

Krisz reggelije: kicsi tápszer, és kicsi szelet kenyér sonkával, vagy natúr vajkrémmel, kenőmájassal. Ma próbáltuk ki először a feles tejet tápszer helyett. Nem tűnt fel neki a különbség. :)

Eszter!

Sokat gondolok rátok, próbálj nagyon nyugodt maradni, biztos befolyásolja a picit ez is. Nem tudok okosságot írni, pedig szeretnék. Lesz ez jobb is, hidd el!!

Pocakosok, vigyázzatok magatokra!

Jó éjt!

Kép
Kép
deaknezsu

Orsi!
Vajda J. u. A mienk a hátsó része, arra inkább a Búzavirág utcáról lehet rálátni még, ott most épp épít mégegy ilyet a kivitelező. De jó, mert hamar kész lesz.

Tünde!
Amniot azért javasolt anno a doki, mert 11 betöltött hetesen 3,5 mm lett a nyaki redő, de mivel erről az egészről semmit öbbet nem mondott én elmentem Bp-re egy klinikára, ahol Londoni módszer szerint elég jó százalékkal szűrik anyai vérből a kromoszómarendellenességet. Ott a nagyon jó uh géppel már csak 1,7 mm volt a nyaki redő és 1:5100-hoz az esélye a rendellenességnek, ezek után orvost váltottam és visszamondtam az amniot. Ennyi röviden.

Nem bírtuk tegnap tovább és bekapcsoltuk a légkondit itt az irodában, nem tudom mi lenne rosszabb megsülni vagy megbetegedni a légkonditól.

Üdv mindenkinek!

kancellárka

Sziasztok!

Kicsit megkésve,de szeretném mindenkinek megköszönni a gratulációkat,ugyanis még csak ma volt időm visszaolvasni az utolsó 10 oldalt.
Kezdenek kialakulni a dolgok,a lányok ügyesen szopiznak,és már van elég tejem mindkettőjük számára.Néha züriznek,de elég hamar abbahagyják,mert rájönnek,hogy úgy sem tudok velük egyszerre járkálni,ezért szopi után mennek a kiságyba.Most már nem háborodnak ezen fel annyira,mint az elején.

Bea!
Köszönöm,hogy felajánlottad a segítséged,még előfordulhat,hogy élek vele :)
Panna elég jól fogadta a kistesókat,és mai napig,minden reggel az az első,hogy ad nekik jó reggelt puszit,este pedig addig nem megy be az ágyába amíg el nem köszön tőlük.

Tünde!
Most láttam,hogy nálatok is jön a kistesó,kicsit megkésve de gratulálok nektek.Hogy viseled a terhességet a "nagylány" mellett?

Nem tudjátok Norwell megszült már?

Mindenkinek szép napot
Csilla
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?