Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Prücsök,
LLL tanácsadó mit mondott?

Kgiulia,
a Koraszülöttek Napjáról az Index korababás topikjában olvastam. Most regisztráltuk ott magunkat, remélem, jövőre már kapunk meghívót.

Gabek,
még korábban kérdezted: nekem a Picik és kicsik c. könyv jött be nagyon a gyereknevelésről. Számomra nagyon szimpatikus a hozzáállása, ad egy csomó tanácsot, nem nem kőbe vésett szabályokat, és bár pszichilógiai, mégis nagyon praktikus szempontból közelíti meg a kérdéseket.
Amúgy akartam kérdezni: a wiw-wn többen is vagytok a te neveddel, te ismered a Boda Barbarát?

Ági,
a testvérféltékenységre való homeós bogyó nekem már kicsit viccesnek hangzik. :wink: Vajon mi a hatásmechanizmusa? Felnőtt féltékenységre is van? :lol:

Lilló,
nem Taronga, Billabong Sanctuary. :) Úgy rémlik csak Queensland államban szabad koalákat kézbe fogni, így Sydney-ben vagy Melbourne-ben nem. Ezek szerint te is jártál arra? :)

Timi,
meggyógyultatok már?

Június 29. nekem is jónak tűnik! :P
pöttöm_panna
 
 


Megint én :mrgreen: ! Bocsi! Nem tudom mi van, de tiszta nyugi van, gyerköc alszik egyfolytaban... Remélem nem alussza at a napot, jo lenne kimenni a levegöre kicsit!

Kgiulia, nem félek a gyerekdokitol! Ezt azért irtam, mert ilyeneket mondott az elsö orvos a korhazban. Latszott rajtam, hogy teljesen ki vagyok bukva, de ugy néz ki élvezte a helyzetet.... Ratett még egy lapattal. Vannak ilyen emberek sajnos... A gyerekdokibol is kinézem kicsit, majd meglatjuk...
Ez nem betegség. A laza izület örökletes, de ha nem huzom meg a kezét akkor nem lett volna semmi. Azt viszont nem értem, hogy a bal könyöke miért ugrott ki a helyéröl masnap... Biztos, az elözö napi eset miatt volt... Majd beszélek a dokival és meglatjuk, mit mond.

Gratula Dorinanak a forgasért :D!

Ja és Dorka azt vettem észre, hogy egyre jobb itthon a gyerekkel ahogy nyilik az értelme, egyre többet kommunikal és egyre "interaktivabb" lesz :wink: Nem tudom hogy vannak ezzel a többiek, remélem te is ezt tapasztalod majd!
saara
 
 


Halihó!

Sára: Múltkor még nem láttam a hozzászólásodat a Vince kezéről, és most olvastam vissza, mikor láttam, hogy mindenki írt Nektek. Nagyon ijesztő lehetett. De reméljük tényleg kinövi majd ezt.

Prücsök: Olyan jó, hogy a tesód így segít Neked. Szerencse, hogy azért van elég tejed, reméljük, hogy ha Blankának elmúlik a sárgaság akkor többet fog enni, de addig is fejjetek szorgalmasan, és akkor lesz is Neki mit.

Timi: Ne haragudj, tudom már régóta tartozom Neked válasszal a mailedre, de most hogy ilyen szép idő van, és apa is itthon van, alig vagyunk itthon. Ha meg itthon vagyunk alszunk vagy házimunkázunk, épp csak ide a fórumra nézek be. De ígérem hamarosan jelentkezem.
Hannácskával mi újság? Jól van már?
A kisfiadéknak gratula a szép eredményhez!

Ági: Bíztató, amit írsz a hosszú éjszakáról, de én tartok tőle, hogy már akkor se bírok majd nyugodtan aludni, ha lehet, mert mindig fel fogok ébredni, hogy megnézzem hogy alszik, szuszog-e, nincs-e valami baja... :) Tudod, első baba... tipikus para anyuka vagyok (persze csak annyira, hogy Bálint ezt ne érzékelje).
Na majd megnézem Neked a nyuszikat, meg macikat. Eddig őszintén szólva nem néztem a csomagolást, mert ahogy megvettüki a pelust betöltöttem a pelusadagolóba és kidobtam a csomagolását.
Tök jó, h Pepe így bírta a macerát az uh-n. Remélem addigra mire odajutunk már mi is jól bírjuk, mert egyelőre még sírtunk a dokinéninél. Július 11-re volt a legközelebbi időpont, de akkor látom még semmiről nem vagyunk lekésve.

Ranpo: Köszönöm a segítséget! Ma már fel is hívtam őket, de azt mondták, hogy ilyen kicsi babával nem is kell időpontot kérni, menjünk csak és kész. Nagyon klassz, h az elérhetőségüket is leírtad, így nem kellett keresgélnem. A doktor számát ha elküldöd priviben azt megköszönöm. Ő gyerekekkel is foglalkozik, meg Bálintot vinném csípőszűrésre?

PP: Csodálkoztam is, hogy Neked engedték megfogni a kis drága dögöket, mert én a Tarongában voltam, és csak kerítésen át csodálhatták a látogatók, minket mint VIP-eket beengedtek a kerítésen túlra, de mi sem foghattuk meg őket. Most irigykedem :roll: Én Sydney-ben dolgoztam. :)
Hol láthatók a gyermekeid, akikről mindenki ír, hogy milyen szépek?

Giulia: Üdv újra itt. Örülök, hogy jól telt a pihenés! Kár hogy vége, nem?
BKV-val gondolom nagyon macerás lenne eljönnötök a talira... Esetleg valaki nem lakik a csapatból felétek, aki kocsival jön és elhozna Benneteket???Én sajna nem tudom felajánlani, mert valószínűleg bkv-zok majd, mivel a párom akkor már dolgozik.

Elvileg a 29.-e nekünk is jó.

Szép napot! (Most tényleg az van végre)
Lilla

lilló
 
 

 
 

Sziasztok!

Egyelőre nem hívtuk ki az LLL-es tanácsadót, mert a honlap szinte teljes kiolvasása :) és a lehetséges megoldások tegnapi végigpróbálgatása után úgy tűnik megtaláltuk a megoldást tesómmal: Blanka oldaltfekvésben tök ügyesen szopizik és mindketten simán be tudunk aludni közben. :D A mérlegelések szerint kb. 30 g-ot szopik egyszerre és csupa tejci a szája folyton. Olyan kis édes. Ma volt is kint a doktornéni és nagyon meg lettünk dícsérve.
Már csak az a gond, hogy a picurnak nincs széklete vagy legalábbis nem jön ki belőle, mert a dokinéni ma előcsalogatott egy adagot. :) De látszólag nem bántja vagy fújja fel, mert tök nyugis napközben, így ma apa vesz nekünk szélcsövet és az lesz a szükségmegoldás nyitja... Egész jól viselte a szentem, bár biztos megkönnyebbült tőle ő is.
Így most egyelőre az elektromos mellszívóról is lemondok. Blanka ma már szinte 2 óránként reklamál tejciért és persze kap is. Csak éjszaka válik le nehezebben a ciciről és alszik vissza. Tegnap szopival, tisztába tevéssel, büfivel és ringatással együtt majd 3 órába telt míg visszaaludt, mert 2x is megriadt közben. Ti hogyan altatjátok vissza a picurt éjszaka? Nincs valami csel rá?
:wink: Mert én aludnék szívesen... (önző anyája van a lányomnak :P )

Megyek, mert megébredt a picur, szopi time van. :wink:

puszi,
prücsök
prucsok
 
 


Sziasztok! :D

Ági
Köszi az ötletet, vissza is olvastam és ráleltem a megoldásra. Ki is próbálom.
Lassan sikerül visszaolvasni minden hozzászólást.
Nagyon sokat segített, hogy leírtad mit hol lehet igényelni, vagyis papírügyintézés. Köszi.

Már majdnem elfelejtettem, hogy milyen családias itt a hangulat. Jó visszajönni hozzátok.

Lehet még jelentkezni a találkozóra? Nagyon szeretnék megismerkedni veletek. :)

Sára
Köszi a meghívást.

Prücsök
Örülök, hogy sikerült a szopi, ügyes vagy. :D
Sok tejcsit kívánok nektek!

A gyomorégést és a hasmenést leszámítva jól vagyunk. Igaz a frontokat nehezen viselem, állandóan föl-le ugrál a vérnyomásom.
Ricsi állandóan mocorog. Nagyon virgonc kisfiú. Talán pocin kívül is ilyen lesz?
2 hét múlva megyünk újra 4D-s ultrahangra. Vajon 31 hetesen még jól lehet látni a babót?

Jár még valaki felkészítőre? 2 hete én is elmentem, pont a szülési fájdalomcsillapításról volt szó. Érdeklődve hallgattam az előadást.
Sajnos egy régi balesetem miatt császáros leszek. EDA-t nem, de spinális érzéstelenítést kaphatok vagy altatást. Nem tudom melyik jobb? Az az igazság, hogy kicsit félek mindkettőtől. :(

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


Sziasztok!

Köszi, a hordozókendő ötletet. Meg is rendelem.

Lányok, ismét a segítségeteket kérem. Szoptatás mellett milyen fájdalomcsillapítót lehet bevenni? Tegnap este nagyon fájt a fejem és bevettem egy Algopyrint. Ugye azt szabad?

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok:)

Indigó

Algopirin mehet simán, max 4 db ot lehet bevenni egy nap. Még a panadol is mehet, legalábbis nekem azt adtak bent a klinikán még a gyerekágyon.

Évi

Természetesen nagyon szívesen látunk a talin. Ha gondolod küld el az adataidat a titkos :wink: táblánkba és akkor könnyebben el tudunk lrni, és te is minket.

31 hetesen már nem fog felférni egy képre :) de ha szerencsétek van, akkor nagyon szép pofi fotót tudtok elcsipni.


Dorka :)

beskenneltem az oldalt, remélem kiigazodsz rajta :)Mentsd le innen a képet és képnézegetővel feltudod nagyitani

Most mennem kell mert fentforgás van...


Ági

Kép

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


sziasztok!

saar köszi!
azt a nadut hol lehet kapni?
még az 5-6eft nem olyan gáz, de a 26.

kgiulia:ezt szeretem itt, hogy sokmindenben egyezünk.valaki ír valamit és tényleg olyan, mintha én írtam volna.
megértjük egymást és segítünk, ahol tudunk.
tök jó, mint egy nagy család!

nektek is van úgy, hogy a gyerek nyitott szemmel alszik?

végre tudtam ma venni egy mosógépet.pénteken megadta magát a másik.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Gabek, a Suttogó című könyvet ismered? Mi megvettük és tök jó dolgokat ír le. Helyzeteket ill. többféle megoldásokat ismertet. Pl. ha a csemete nem alussza át az éjszakát miket lehet tenni.

Lilló, azt hiszem valakit megpróbálok beizzítani a találkára. Vagy minél hamarabb megtanítom őket járni! :lol:

Prücsök, ne nézz hülyének, de mi az a szélcső? Úgyértem hogyan működik? Még sosem láttam ilyet. Örülök, hogy megyeget a szopi. Most biztos kegyetlennek fogsz gondolni, de miért ringatod vissza éjjel? Nálunk Dorina is próbálkozott az elején az üvöltözéssel, aztán rájöttem, hogy csak próbálkozik. Na onnantól kezdve maximum odamentem bizonyos időközönként és megsimogattam, beszéltem hozzá. De nem vettem ki és hagytam sírni. Hamar rájött, hogy éjjel aludni kell. Aztán az éjjeli etetések után is simán visszaludt, sőt amikor már szépen nőtt és nem kellett keltegetni átaludta az éjszakákat is. Livivel nem volt ilyen gondunk. Persze lehet, hogy csak szerencsések vagyunk, nem tudom, hogy ez is bejátszik-e abba, hogy átalusszák az éjszakákat. Gondolom ez is gyerekfüggő.
kgiulia
 
 


Saara!

Részvétem a horrorhoz, ami előfordult veletek! Biztos, hogy én is jól megijednék ilyenkor. De szerintem ne hibáztasd Magad, főleg, ha a doki azt mondta, hogy ez hajlam kérdése. A második esetnél nem Te csináltad, és úgy is kiugrott a helyéről. Biztos, nagyon ijesztő így látni! De tényleg ne hibáztasd magad!

Reklámanyagokat illetően: a klinikán nekem ügyesen többször is odacsúsztatott egy-egy nővér valami papírt, általában hivatalos papírok mellett (pl.zárójelentés), hogy ezt is töltsem ki, és rakjam le a nővérpulton. Aztán kiderült, hogy mindenféle reklámhoz adatgyűjtés, nem is hivatalos dolog. Első nap még elég kába voltam, de szerencsére feltűnt a turpisság, és iktattam a papírosokat a szemetesbe. Nem lehet, hogy ilyenkor szerezték meg az adataidat? Ági is panaszkodott a minap, hogy nem tudott valamilyen ügynököt lerázni. Nálunk még szerencsére nem kopogtatott senki.
--- Ja, most látom, hogy Ági is megválaszolta Neked a rejtélyt. :lol:

Lilla!
Köszi a bíztatást, kicsit aggódok, mi lesz, ha anyukám hazamegy. Pedig voltunk már egy hetet nélküle, igaz, akkor a férjem volt itthon velünk.

Ma nagyon nyűgös volt Máté, szinte egész délelőtt alig aludt, és sokat sírt egész nap. Nincs ma valami front? :x

Gabek!
Szerintem nem vagy „rossz anyuka” ha egy kicsit szeretnél dolgozni a baba mellett. Bevallom, én is gondolkodom rajta, hogy valamit majd bevállaljak, mert kell ami egy kicsit „viszi az agyamat” – ahogy anyukám mondja. A sógornőm nem dogozott, de két baba mellett megtanult spanyolul. Én meg azt tervezem, hogy amint lehet újra elkezdem a hastáncot, hogy legyen valami, ami más. Illetve úgy tudom, hogy a másoddiploma ingyenes, illetve sok mindent lehet tanulni. Ezen is el fogok gondolkodni..

Timiban!
Jobbulást Hannának és gratula Ákosnak!!

Ági!
Bocs, azt hiszem, felírathatok magamnak egy szemüveget felületesség ellen: tényleg benne vagy a táblában! :oops:
Pepe 10 hetes kora óta átalussza az éjszakát?! Mázlisták vagytok! Úúúgy remélem, hogy nekünk is lesz ilyen szerencsénk. De nem panaszkodhatok, gyakorlatilag Máté most már csak egyszer ébred éjjel, ha leszámítjuk a fél tizenegyet este (de akkor még fent vagyok), meg a reggel hét-nyolcat (na, ekkor még nem vagyok fent). Hát, remélem, hogy szépen lassan kitolja azt a hajnali etetést reggelre.
Mi is Pampers-esek vagyunk, úgyhogy sajna nem tudom küldeni a nyuszikat...

Dorka!
Ha altattak, akkor gondolom tényleg „csak” a fáradtság okozza. Nekem is fájt a fejem első héten. Meg az a gyanúm, jövő héten is fog, ha anyukám elmegy...
Gratula a mosógéphez! Máté is szokott nyitott szemmel aludni.

Prücsök!
Gratula a huszáros megoldáshoz! Nem is gondoltam, hogy az oldaltfekve szoptatás megoldás lehet. Pedig mi is a napokban fedeztük fel a dolgot, nagyon jót alszom közben én is, csak utána olyan rossz felkelni büfiztetni. Valahol azt olvastam, hogy alvó gyereket nem kell felkelteni büfiztetni, de az a baj, ha nem büfizik, akkor tök hamar felébred, és nyöszörög, aztán sír, hogy fáj a hasa. Ami a székrekedést illeti: pont múltkor írtam Lillának, hogy nekünk a védőnő a kamillateát javasolta, az kihozza belőle a kakit. Esetleg próbáld meg, talán kíméletesebb a szélcsőnél, és hátha beválik. Visszaaltatásra nincs ötletem – én sajna, cumit adok neki, ha nyöszög – az összes cumizavarral fenyegetőző LLL tanácsot figyelmen kívül hagyva. :wink: De úgy látom, nem zavarja be, már elég régóta ügyesen szopizik.

Évi!
A spinálist ne kérd, azt a szülésznőm nagyon nem ajánlotta. (Azt hiszem, nagyon fejfájásra hajlamosít utána, vagy valami egyéb miatt nagyon nem jó...) Igaz, hogy a spinális közben ébren lehetsz, és ez előny, míg ugye, altatásnál nem fogsz emlékezni a dolgokra. De nekem az altatással nem volt bajom utólag, igaz, nem is tudom összehasonlítani a spinálissal. Na, most sokat segítettem. :lol:

Mindenki!
Azt hiszem, tényleg olyan ez, mint a régi törzsi életben, ahol a nők összejöttek, és megosztották egymással a tapasztalataikat, együtt nevelgették a barlang előtt a porontyokat. :) Szóval, tök jó, hogy így megtaláltuk egymást. Alig várom a találkát! Jajj, most nézem, pont 29-e 15:10-re van időpontunk csípőszűrésre!!!! Légyszilégyszi legyen valami megoldás, hogy ott tudjunk lenni!!!! a) legyen délelőtt (tudom, hogy többségeteknek a délután jó, úgyhogy e nem jó megoldás) b) legyen máskor? (ez meg azért nem jó, mert annyiótoknak jó ez a nap) Légyszi találjunk ki valamit!

Üdv,
Rita
rita81
 
 


Sziasztok,

Nekem is jó a 29.

Rita
gyorsan zavard le a csípőszűrést és utána gyertek oda, az nem jó? Gondolom nem 10 percig leszünk ott.

kgiuila
Én is a Suttogót olvasgatom, már amennyi időm van.
Merre fele laktok? Ha Óbudától nem messze én szívesen felszedlek, bár elgondolkoztató, hogy 3 gyerekülés hogy fér be a kocsiba :?

Úgy látom ez a fejfájás (is) közös probléma :(

Képzeljétek mára Gergő ismét elérte a születési súlyát :) :D :lol:

Remélem marad a szép idő és akkor jó nagyokat lehet majd sétálgatni,

Üdv,

Gabek
gabek
 
 


Sziasztok!

Rita, nem tudod atrakni mas idöpontra a csipöszürést :oops:? Elözö napra?? Ha nem mondjuk nem gond, szerintem eléggé raér mindenki, lehet maskor, vagy nem?

Reklamanyag: nekem is az a gyanum, hogy egy komas pillanatban irtam ala az egyik papirt. Raadasul otthagytam a dobozt ugy ahogy van, vagyis odaadtam az egyik szobatarsamnak igy igazan örülök az egésznek :mrgreen:

Gabek, mar akartam irni én is, szerintem sem vagy rossz anyuka! Ez hozzaallas kérdése, + nagyon szereted a munkadat, nem? Franciaorszagban a nök 70%-a 3 honap utan visszamegy dolgozni és tuléli mindenki, baba is és mama is.

Masoddiploma: Apa most suliba jar (levelezöre) és a multkor mesélte, hogy az éppen aktualis vizsgara ugy ment be az egyik csaj, hogy a legkissebb gyereke babakocsiban aludt, az eggyel nagyobb kendöben logott rajta a harmadiknak pedig szépen fogta a kezét :shock: :shock: :D .

Indigo, végül milyen kendöt rendeltél?

Dorka, a Nandut itt lehet megvenni www.bababolt.com vagy itt www.babyfun.fw.hu és azt hiszem a minimanoban is aruljak.
Ha rugalmasat szeretnél: http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_kendo.htm

Az éjszakai visszaalvast mar nem tudom ki kérdezte, bocs. Nalunk csak a türelem valt be :wink:

Lilla, megkérdezhetem mit dolgoztal Ausztraliaban. Jol hangzik...

Anid, jössz a talalkara?

Na mostmar tényleg helo!
saara
 
 


Sziasztok!

Nekem is jó a 29-e, és akár délelőtt is, ha Ritának az jobb.

De jó lesz találkozni Veletek, esküszöm elkezdtem izgulni... :):):)

Bocs, de most mennem kell zuhizni és elájulni. :):)

Jutka
tjutka
 
 


Sziasztok anyukák!

Köszi a szüli- és névnapi gratulációkat.

Hordozókendő témában: én kengurut fogok használni, de milyen idős kortól lehet beletenni a gyereket. Van egy olyan érzésem, hogy gyorsan fog nőni, mert hát a génjei megvannak hozzá, és kaja is van, és jó lenne addig hucolászni a gyereket, amíg le nem szakad a hátam. Már nagyon várom, hogy kipróbálhassam, de még "csak" két hetes múlt. lehet, hogy buta kérdés, de hány hetes kortól ajánlott?

Dorka! Nem vagyok szakember, de a levert hangulat nem biztos, hogy depresszió. Lehet, csak egyszerű vitamin, vagy vashiányról van szó. A szoptatás is sokat kivesz a szervezetből, szedsz B vitaminokat, vasat, stb? Ebben a vacak időben, ami az elmúlt napokban volt, úgy hogy az elmúlt pár hónapban alig voltál napon, inkább a négy fal közöt, talán ez is lehet a levertség oka? Aztán lehet, hogy egy kis idő kikapcsolódás a babából, program a férjeddel stb. segít. ha meg tudod oldani, szerintem érdemes.

Nagyon sok izgi témát vetettetek fel, csak alig győzöm visszaolvasni őket, de ígérem pótolom a lemaradást.

Még egy kérdés: babaúszásra jár valaki? Hová? Egyszer abba is belenövünk :lol:

Ciao
toreau
 
 


Sziasztok!

Nem engedett fel valamiért napok óta a fórum, olyan mérges vagyok!!

Ranpo jobbulást neked is!!+++ Neked még mennyi van hátra?

Timiban jobbulást a gyerekeknek!!+++

Dorka rakok képet:-))

Rita nem lesz semmi gond, ügyes vagy és hidd el hamar belerázodsz a mindennapi dolgokban a babával!!:-))

Kgiulia lassan de gyógyulok!4:-)) Nagyon örülök, hogy kezdek jobban lenni:-))

Jövő héten pénteken megyek vérvételre és UH-ra a klinikára. Ha minden jól megy a dokim is ott lesz:-)) És megnéz, hátha kiderül a neme:-))Mondjuk mindegy, de néha olyan jó ha tudod:-)


Gabek nem vagy rossz anya!!!!!!:-)))

És most itt vannak a kutyákról a képek:-) Kép
Kép

Ő a kisebbik kutyink, ő nyert most 8 hónapos:-)) Bocs az off-ért és a hosszú beírásért!

Puszi nektek!

Brik
brikancs
 
 


Bocs az egyik képen még csak két hetes:-) azt nem irtam oda és még van egy fekete ő róla csak otthonról tudok képet tenni!!

Puszi!
brikancs
 
 


Sziasztok!

A kamillatea nálunk is kötelező, de sajnos még nem hozta ki a terméket Blankából. A szélcső egy vékony gumi cső, amit jól bekrémezve be kell dugni a pici popsijába és egy kicsit megmozgatni, így kinyitja a végbél záróizmát és megjelenik a termék. Kicsit drasztikusnak tűnő eljárás :roll: , de jól viseli a pici. Remélem azért előbb-utóbb beindula normál működés is nála.
Amúgy Aventből új a mellszívóm, próbálkozom vele továbbra is.
Az éjszakai alvásra azt találtam ki, hogy kihúzom a szobájában levő kanapét és annak a közepén fog aludni. Így bármelyik oldalára oda tudok feküdni szoptatni és nem ébred fel. Amúgy játszócumi nálunk is játszik... bár nem mindig kell az alváshoz, de alapvetően nem félek tőle, hogy nem tudjuk majd elhagyni.
Én egyébként nem keltem fel büfizni éjszaka a picurt, hanem az oldalára fektetem és így kijön, aminek ki kell jönnie. Szerencsére nem bukik és tesóm sem keltette egyik gyerkőcét sem az éjszakai szopizások után büfiztetni...

Brik,
Nagyon édik a kutyik. :D A wiwen is megnééztem őket korábban. Legalább nem csak nálunk van négylábú a családban, bár a mieink most fogyóznak, mert Blanka nem nagyon hagyja, hogy reggel időben megetessem őket, így marad az esti evés. :lol:

Évi,
31 hetesen még jól látni a babót, bár tényleg csak a pofija fér rá a képre. Mi a 39. héten voltunk és tök jó lett! :wink:

Most megyek, mert fejnem kell.
puszi,
ági
prucsok
 
 


Sziasztok!

Ági
Elküldtem neked az adataimat, remélem megkaptad, mert nekem néha vacakol az MS Outlook levelezőm.
A pofi fotónak is nagyon fogok örülni, remélem nem fog bújkálni. :)

Lilla
Átment az üzim? Sikerült beszélned az ortopéd dokival?

Rita
Akkor nem hiába tartok egy kicsit a spinálistól. Hidd el, tényleg segítettél. Megtaláltam a szüléstörténetedet, nagyon jó volt elolvasni. Most már bátrabban vágok neki az altatásos császárnak. Köszi. :D

Brigi
Köszi a jókívánságot. Te már meggyógyultál? Én is küldök neked +++.
Tervezett császáros vagyok, augusztus 25-ére kiírva. Azt mondta a dokim, hogy előtte 1 héttel feküdjek be a patológiára (programozott császár). Még van kb. 2,5 hónapom.
Igazából nem vágyom a patológiára ismerve a körülményeket. Sajnos az első harmadban voltam bent pár napot. Viszont a szobatársakkal nagyon jó volt beszélgetni, hasznos infókhoz jutottam.
Drukkolok, hogy megmutassa magát a babód! :lol:
Nagyon édik a kutyik. Főleg a bébis kép. :D
Nekünk is van 2 bolognese kutyunk.

Prücsök
Tényleg elég furán hangzik ez a szélcsöves megoldás, de legalább van eredmény, és Blanka jól bírja. Igazi kis hős. :lol:

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


Sziasztok :)

Kgiulia

Tök jó hogy ilyen jól sikerült a kiruccanásotok. Gratula a forduláshoz, ügyi a lányod nagyon. Ami meg az evést illeti, néha azért jól jön egy kis kényeztetés, a kilok meg ugy is lemennek majd, főleg ha elindulnak a babók és fuhatsz kettő után :)

Talihoz csak ötlet szinten: mi lenne ha kendőznél az egyikkel a másik meg babakocsiban? persze ha van szimplátok és nem iker, mert azzal aztán elég gáz bkvézni. Másik ötlet, hogy amit irtak a lányok hogy betársulnál valakihez aki jön és közel lakik felétek: Mártival egy kerületben laktok pl.

Brik
Nagyon édi a kutyitok, ugy megdögönyözném egy kicsit :)

Mikor ilyet irsz hogy bocs a hosszú irásért akkor mindig elgondolkodom, hogy mit szóltok amikor én kilométerest irok....mert aztán te nem szoktál ám nagyon hosszút irni :)


Prücsök
Jó olvasni hogy rendeződnek a dolgok és hogy szépen beindult a szopi is:) A szélcsővel azért vigyázz, ne nagyon szokjatok rá, mert gyengitheti a végbél záróizmát egy idő után, ugyenez vonatkozik a hőmérővel való segitségre is. Vagyis nem szabad hosszu időn át alkalmazni. amugy meg az anyatejes babóknál akár az egy hét is elmegy hogy nincs kaki :)

Az Aventnál a legnagyobb gáz a kézi mellszivónál az a hüle csillag alaku valami, mert ha az nincs jól benne akkor nem müxik az egész...érdemes mindig megnézni ha szétszeded hogy jól tetted e össze:)


Toreau

Nah nehogy azt hidd hogy én kendő árus vagyok, de azt mondom hogy ilyen picit inkább abban vinnék, mert a kenguru nem tesz jót a kis hátának. Kendőben meg vannak csecsemő kötési módok és az a legtöbb babónak nagyon is bejön és szeretik hogy anyához bujva lehetnek. A kenguruhoz jobb megvárni a 3 hót legalább hogy stabilabban tartsa magát. Tudom, hogy vannak jó kitámasztósok is, de az a fajta lógás megerölteti még a hátizmukat.

Babauszásra a három hónapos kort javasolják a legtöbb helyen, amikor választasz jól nézd meg hogy csak babák használják a medencét vagy mások is, mert az nagyobb veszély forrás. Mostmár elég sok ilyen tanfolyam van, és vannak köztük nagyon jók, akik mindenre figyelnek.

Rita
Nekem jó a délelötti tali is, mert délután alszik Dani, Pepe meg akkor amikor lecsukodik a szeme és megunta a nézelődést :wink: :wink:

Köszi szépen hogy gondoltál a nyuszikra:) a pampers nálunk is a nyerő mindkét lurkónál. Azoknak a csomagoló zacsijait se érdemes kidobni, mert mindig van valami játék, mint ahogy most is leirtam. Egy sajnos már tuti biztos, hogy szeptemberben burkolt áremelés lesz náluk megint pelenka fronton, mert már a játékban is leirták hgoy változni fog a vonalkód száma, mivel minden méretben kevesebb lesz ősztől a csomiban... persze az ár az marad...remélhetőleg.. én nem emelik még ráadásként...

Jutka
Ismerős a dolog nagyon az igzalom miatt, én is várom már a talit nagyon, bevallom sokkal jobban szeretek beszélgetni, mint irni, bár ez néha nem látszik meg mikor kméter hosszut sikerül produkálnom :wink: :P

Dorka
Nálunk Dani tudja azt müvelni, hogy ránézel és nyitva a szeme és mégis alszik ezerrel :) sőt van hogy alvásközben is kinyitja és olyan mintha körbenézne, leleltározna hogy megvagyunk e :)

Remélem korrigálni fogják a manidat és végre normálisan kapod az ellátásokat. Könyvelőt drágát eligazitottad legalább??

Megint fentforgás... megyünk apához a melohelyére.. igy most csak ennyit tudtam irni.. ha valaki kimaradt annak csak azt tudom mondani hogy ami késik nem mulik :) és nem direkt volt, csak hát ahogy egyre vénebb az ember ugy egyre jobban ismeri névszerint az agysejtjeit :P :P egyre könnyebb megjegyezni őket hisz csökken a számuk :P :P :P

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Évi
Még nem kaptam meg, remélem megérkezik,m ert szegény Anid már egy hete probálja elküldeni de nem sikerül neki.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Kgiulia,
hát nem semmi amit még írtál,de reméljük nem volt sokáig elegendő oxigén nélkül a baba.Amit leírtál már azt is oxigénhiányos állapotnak nevezzük.
A gerincéből kilógó cső az az EDA kanül volt gondolom.De akkor miért kellett altatni?Ezt most magamtól kérdezem,most megprobálok válaszolni is rá,de lehet,hogy nem emiatt:Az EDA-t gondolom már a vajúdás alatt betehették neki fájdalomcsillapítás céljából,és amikor a császár mellett döntöttek akkor lehet,hogy éppen nem sokkal előtte kapot a kanülön keresztül gyógyszert és nem akartak újabb nagyobb adagot adni-mivel a császárhoz nagyobb kell-és a hatást is meg kellett volna várni ami ugye még több idő ezért a kiemelés is késöbb lett volna,ami a baba állapotát még rosszabbá tette volna.Ezért gyorsan elaltatták,de szegény baba már így is szarul volt és még arra ráment az altatószer,valószínű így lehetett,vagyis ez lehet a logikus magyarázat.Remélem jól el tudtam magyarázni.

Hamár ennél a témánál vagyok akkor egy pár szakmai hozzászólást remélem megengedtek.
A spinálnál nincs kanül és 24 órán át hanyatt kell feküdni,gyakori szövődmény a fejfájás.
Az EDA szerintem jobb,de császárhoz nem mindenhol alkalmazzák.Kanülön keresztül kapod a gyógyszert és a műtét után ezen keresztül kaphatod a fájdalomcsillapítót.Természetesen megvan,hogy milyen gyógyszereket lehet itt beadni.Itt nincs fejfájás és amint a műtét utáni állapot engedi fel szabad kellni.
Az altatást csak indokolt esetben(ha sűrgős császárról van szó)akkor tanácsolnám,mert mint feljebb írtam az altatószer átmegy a babának.Igen gyorsnak és profinak kell lenni,hogy minnél kevesebbet kapjon a baba.Vannak ilyen dokik is.


Mi már kicsit jobban vagyunk,igaz tegnap voltunk dokinál,végre a sajátnál,kaptunk másik antibiotikumot,remélem mostmár vége lesz ennek a nyavajának.Meg porszívózom az orrát,mert ott van a sok váladék. :cry:
Az Ákos fiam már biztos,hogy kitünő lesz,megmodták neki. :lol:
Most megyek mert sok a gyerek :roll: és fürdés,vacsi stb.Ha időbe ágyba kerülnek még jövök.

Pusz.

Timi
timiban
 
 


Sziasztok!

Toreau, én is ugy tudom, hogy csak 3 hos kor utan szabad kenguruzni, a gerinc miatt, amit Agi is irt (no hatizom), de én sem kapok am szazalékot a kendöarusoktol :wink:! Mi kaptunk kölcsön kengurut, de 3 honaposan még nagyon utalta Vince urfi, a kendö viszont egyböl tetszett neki. Ra kellett jönnünk, hogy iyenkor még nagyon fontos nekik, hogy erezzék Anya testét! A kenguru ehez tul vastag és tul merev is.

Tali: én is izgulok am :) :) !

Tegnap végre sikerült összefutnunk Kingaékkal (Kgk). A kis Botond, annnyiiiiira édes, végig ott vigyorgott, Vince szinte oda se nézett... :D Ugy néz ki ök is el tudnak jönni a talira :D

Prücsök: elég furan hangzik ez a szélcsö :? meg a végbél piszkalgatas is... Még nem is hallottam ilyenröl.
Szoptatas: Csak igy tovabb!

Angyalka, eltüntél! Jössz a talalkara?

Brik, tényleg irhatnal többet! A kiskutyusnak meg gratula utolag is!
saara
 
 


Sziasztok!

Nekem is megfelel a 2 óra.

Toreua, én is így gondoltam, először a pihenés, kikapcsolódás, vitaminok.Ha nem elég, akkor jön a doki.

Brikancs ari a kutyi!

Szopival kapcsolatban: A Norbi mostanában azt csinálja, hogy elkezd szopizni, utána elfordítja a fejét, aztán vissza stb. közben meg folyik a tejcsi.
Próbáltam más pózban, hátha túl sok jön egyszerre, de az sem jött be.
És szerintem nem is eszik annyit, mert napi 3,5- 4 dl tudok fejni.
Nincs semmi baja, kakil rendesen, pisil is.
Vagy nekem lenne ennyivel több tejem?
Vagy még arra gondoltam, hogy lehet valami kezdődik fog ügyben, mert van úgy, hogy ömlik a szájából a nyál és könyékig bent turkál a szájában.Viszont látni nem látok semmit és érezni sem érzek változást.

Puszi

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Szia Timi!

Szeretnélek megkérdezni téged, te hogy döntenél? Légyszi segíts nekem. Nagyon el vagyok keseredve. :cry:
Leírom az előzményt:

11 évvel ezelőtt elütött egy autó. Eltört a szeméremcsontom 2 helyen és rosszul forrt össze, egymásra csúszott a két csont és ezért nincs elég hely, hogy a baba kiférjen. Már akkor azt mondták, csak császárral szülhetek. :(
Sajnos az L IV-es és V-ös csigolyám is eltört, de szerencsére ideget nem ért, hisz akkor most nem kérdezhetnélek ebben a témában. 11 év alatt nem készült új rtg felvétel, ami alapján látni lehetne a jelenlegi állapotot és most már nem is fog azt hiszem.
A felkészítőn egy anesztez főorvos azt mondta, hogy EDA-t valószínűleg nem kaphatok, mert nem lenne hely a kanülnek, viszont spinálist esetleg igen. Ő is elmondta, hogy ez milyen, ahogy te is írtad.
Az orvosom még az elején azt mondta, szerinte altatni fognak, feltéve ha az aneszteziológus mást nem mond.

Én igazából egyiket se kérném ill. nem szeretném. Nagyon szerettem volna természetes úton szülni, de a SORS elintézte nekem. :(
Annyit agyalok ezen, hogy már lassan bekattanok. Nagyon parázok pedig még van 2 hónapom. :?

Köszi
Évi

KépKép
ranpo
 
 


Sziasztok!

Lányok, akik kértetek kupont és Libero figurát! Feladtam nektek, hamarosan megérkezik. Ha még lesz valami felesleg, szólok, kár lenne veszni hagyni őket.

Reklámanyaghoz csak annyit, hogy ha még nem keresett meg titeket a biztosító, akitől a babakönyvet kaptuk, akkor az is elkövetkezik. 3-4-szer is felhívott tőlük egy pasi (amolyan mézes-mázos, anyuka szíveket meglágyító), alig lehetett lekaparni, pedig mondtam neki, hogy nem érdekel minket az ajánlatuk és nem akarunk egyenlőre életbiztosítást és egyéb dolgokat a babónak kötni.

Néha viszont jó dolgok is jönnek, pelenkaminták, kuponok stb.....

Akik nem hallottak róla, azoknak a DM-programját nagyon ajánlom, mert ők azok, akik tényleg minden reklámígéretüket betartották, folyamatosan kapjuk a kedvezményes kártyákat tőlük....Én ált. 2-3 havi pelus, bébipapi, kence stb. adagokat egybe szoktam megvenni és akkor 20-25% kedvezmény nagyon sokat segít.

Gyöngyusz
gyöngyusz
 
 


Helló!

Itt voltak két napig anyukámék, és végigdolgozták a napokat. Minden volt: mosás, takarítás, főzés, rendezgetés...stb.
Jól kifárasztottam őket, illetve magam. Az irányításban is el lehet fáradni! Tudtátok? :roll:

A talira, ha tudok megyek, ez két esélyes, nekem az ár nagyon közel van a véghez!

Ági nem tudom miért nem mennek el az adataim! Béna vagyok! :twisted:

Mindenkihez!

Itt több gyereknevelős könyvet is felemlegettetek, melyik a jó? Vagy mindenki másra essküszik?
vagy egyet kiválasztasz és ahhoz ragaszkodsz? MIt érdemes venni?


Dorka! Jobban vagy? Sikerült megoldást találni? Csoki, pihenés. séta, mi vált be?
anid
 
 


Sziasztok!

Ismét megjöttem!igaz még csak a pici alszik,de már haladás ötből egy! :lol: A többiek tv-t néznek. :shock: Zsoltika meg játszik,mintha még du.lenne! :o
Most sajnálom,hogy távolabb vagyok tőletek,mert én is szívesen elmennék a talira és megismerkednék veletek személyesen is.


Évi,
hát a te esetedben az altatást választanám,ahogy írtam bizonyos esetekben azt kell választani,a tied ilyen.ha a gerinced is sérült majdnem ott ahova a spinált adják akkor inkább az altatás.Meg különben is én biztos az altatást választanám.Mivel programozott császár leszel,nem lesz sűrgős a dolg,mármint a baba szempontjából,ezért nem lesz semmi gond az altatással.Nem akarlak befolyásolni,de szerintem az altatásd kérd.Engem 2x altattak,igaz nem császár miatt,de nincs rossz élményem egyik után sem.A második 2 hónapja volt,de még hányingerem se volt.igaz sokat számít,hogy milyen szerrel altatnak,de azt úgysem tudjuk mi befolyásolni.Sajnos az nem kívánságműsor.(Nekem az volt,de hát a protekció nagy úr :lol: )Ha valami még nyugtalanít szívesen segítek,ha tudok.Ja,meg szerintem a te gerincednek nem igazán tenne jót,hogy 24 órán keresztül hanyatt feküdjél és ne emelhesd fel a fejedet.

Gyöngyusz,
milyen a DM proram,milyen kártyákat kapsz?
Én csak matricákat kapok,ami 15 után 15%kedvezményt ad.Én is havonta egyszer teszek ott egy nagy bevásárlást,de 20-25%ot még nem kaptam. :( Mit kell tenni,hogy nagyobb kedvezményre legyek jogosult?Tényleg nem 1-2 ezret hagyok ott havonta.


Prücsök,
had érősítsem meg Ági szavait a szélcsővel csak csinján,ha nagyon akut a helyzet ne hogy gyengüljön a záró izom!A Glicerines kúpot nem ajánlotta a doki?
Nálunk bejött,igaz a Zsoltinál kellett nem is olyan régen,de hát már nagyobb.Igaz azt nem tudom,hogy milyenkicsi babának lehet adni,de a gyerekeknek valót ha elfelezed akkor mehetne.Végül is abban nincs gyógyszer,de ha gondolod kérdezz rá a dokira.
Most mi is szorulunk Hannácskánál,mert kevesebbet eszik a gyógyszerek miatt és szerdán reggel volt utoljára kaki.Majd holnapmár valahogy kitornázzuk.Szrencsére ritka,hogy két napig ne legyen széklete,remélem holnap már lesz.Most bízom az Augmentin hatásába,mert csütörtökön azt írta fel a doki néni,és az hasmenést okozhat.Hát most jó lenne,ha lazítaná a kakit! :lol:
Az étvágyát már elvette.már éppen belejött az új ízekbe és eszegetett rendesen,most meg csak a tápszert fogadja el abból is kevesebbet,mint eddig.
De ma már jobban van,már sokkal kevesebb a váladék az orrába és a garatban. :lol: :lol: :lol:


Nem tudjátok most hol akciós a Pampers?A KIKA kivételével,mert az errefelé nincs! :roll:

Üdv.mindenkinek!

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Na mire befejeztem az irományomat Zsoltika is elaludt: :) Rájött,hogy még is este van! :)
Szerintem a Rebi is lassan elalszik a TV-t nézve.A "nagy"fiúk már szóltak,hogy ők már kikapcsolták a TV-t és alszanak. :D
A pici végre kap levegőt az orrán és nyugodtan alszik!
:D

Pá,

Timi
timiban
 
 


Sziasztok!


Találkozó:
délelőtt jó lenne. Nem tudom, hogyan oldjuk meg a délutánt, nem hiszem, hogy csípőszűrés után még oda tudok ugrani. Szóval, nekem a délelőtt igazán jobb lenne. De ahogy látom, abból nem lesz semmi. :( Nem ér! Annyira szeretnék találkozni veletek!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Brik!
Aranyos a kutyi! :)

Évi-Ranpo!
Igen, Timi tök jól leírta a spinális hátrányait, én is ilyesmire emlékeztem. (Csak ő jobban tudja, mert hogy ez a szakmája.) :lol: Most olvasom, hogy mik az előzményeid – részvétem!!! De szerintem az egész annyit nem ér, hogy túl sokat parázz rajta. Nagyon sokunknak lett úgy császár, hogy igazán nem ezt szerettük volna. Megviseli az ember lelkét egy kicsit :cry: , de azt hiszem, az a lényeg, hogy egészségesek legyenek a babók. :) Örülök, ha segített a szüléstörténetem, ha a klinikán császároznak, szívesen emaileznék veled, ha meg érdekelnek részletek. Vagy telefonozhatunk is. (Mert hogy a találkozóban már nem is reménykedem..) :oops:

Az altatásnál nem hiszem, hogy ha profin csinálják, akkor átmenjen túl sok altató a babába. Az én Mátémnak semmi baja nem lett, és sógornőm is altatásos császárral szült, kettőt is, és ott is egészségesek a babák. Szerintem kényelmi szempontból is sokkal jobb a spinálisnál, mert az a 24 óra fekvés szerintem nagyon megviselheti az embert. Nekem csak szerda délutántól csütörtök hajnalig kellett feküdni (katéter, infúzió, drain, stb bekötve), és az is éppen elég volt. Viszont lehet, hogy megéri az élményt, hogy emlékezel a szülésre. Szerintem kérdezd meg azokat az anyukákat, akiket EDA-val császároztak, hogy mit gondolnak erről.

Meg azt sem tudom, hogy a szoptatást nem befolyásolja-e, ha 24 óráig nem tudod magadhoz venni a babát. Nálam ugye szerda 15:52kor született a baba, és másnap reggeltől velem volt. Másnap reggeltől 3 óránként cicire raktam, és nem is éreztem, amikor belövellt a tej, olyan simán ment az átmenet. Gyakorlatilag csütörtök estére tanult meg szopizni, és pénteken már nem is fogadta el a cukros vizet a cumisüvegből. Szombat reggelre lett rendesen tejem, de addig elég volt az előtej, amit ki tudott szivattyúzni belőlem. Na, ha nagyon sírt, akkor kapott pár korty cukros vizet, de szigorúan otthoni, kis lyukú cumisüvegből (a kórházban olyan van, amiből nagyon dől a lé, és nem kell megdolgoznia érte). Na, most ezzel lendülettel leírtam a szopizás tanulásunk történetét is. Remélem nem bánjátok. :roll:

Ági!
Szerintem nehogy rágd magad, hogy sokat írsz! Én rajtad felbuzdulva merek mostanában többet írni. Hiszen ezért van a fórum, nem? Akit nem érdekel, legfeljebb nem olvassa. :lol:

Gyöngyusz!
A DM programjában hogyan lehet részt venni?

Üdv,
Rita
rita81
 
 


Sziasztok!

Már egy hete az anyósoméknál vagyunk és most tudtam csak internetközelbe kerülni. Próbálom visszaolvasni a hsz-kat, már vagy háromszor neki is futottam, de még mindig nem értem a végére.

Ági!
Szeretnék én is bekerülni a titkos táblába, priviben megirom az adataimat.
A Pamperses játékhoz mikor kaptatok levelet? Én már nagyon várom, mert nem tudom pontosan mit kell gyűjtögetni.

Dorka!
Nekem az segitett átlendülni az egyik hullámvölgyön, hogy a férjem közölte, hogy öltözés és irány az autó. Beültetett a kocsiba és céltalanul kocsikáztunk egyet. Másnap elvitt a Városligetbe sétálni. Csodát tett!

Rita, Lilló!
Nekünk hasfájásra nagyon bejött a Mecsek baba tea. Édesköményt és kamillát tartalmaz, nem főzőm túl erősre és picit meg is cukrozom.

Indigo!
Én elég sűrűn használom a Garmastan-t. Általában lemosom, de van amikor elfelejtem és akkor is normálisan szopizik a kisfickó, szóval szerintem jobb lemosni, de ha rajta marad, nincs gond.

Gratulálok a pici babáknak, jó egészséget, sok tejcsit és minél nagyobb alvásokat kivánok!

Majd folytatom ha sikerült mindent visszaolvasnom. :)

Sziasztok,
Huncut
huncut
 
 


Sziasztok,
még egy pillanatra visszaugrottam!

Sára,
megkaptam a mailt,köszönöm.Nem sokára válaszolok,de ma már nem ,mert lassan elteszem magam holnapra.


Ági,
szeretnélek megkérni ha lenne jó baba kaja recepted írnál egy párat nekem,és elküldenéd mailben?Tudom,hogy én lennék a gyakorló anyuka,de sokszor maradtam a bolti kajáknál,mert nem volt ötletem,hogy mit főzzek.Késöbb már nem gond,mert akkor már több mindent ehet,de ilyen5-8hó között nem igazán vannak ötleteim.Az a rizses is jól hangzott,amit a múltkor tanácsoltál,de már nem emlékszem mikor volt és hogyan kell csinálni. :oops:
Előre is köszi.

Timi
timiban
 
 


Sziasztok!

Timi
Nagyon köszi a gyors és megnyugtató választ. Olyan jó, hogy itt vagy közöttünk és szakszerű válaszaiddal segítesz. :D
Meggyőztek az érveid, azt altatást fogom választani. Addig is megpróbálok nem parázni, és rábízok mindent a dokira.
Remélem Hanna baba már jól van! :)

Rita
Köszi az együttérzést és a bátorítást, nagyon jólesik.
Majd a klinikán fogok szülni én is, csak Dr. Ujvárinál.
Szívesen email-eznék vagy telefonoznék veled, mert érdekelnének a részletek. Nagyon jó lenne, ha mégis tudnál jönni a találkozóra. :)

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


Kedves Timi!

A dm baba bónusz programjáról beszélek. MOst a 2006-ban született csemeték után lehet igénybevenni. A boltban is kérhetsz jelentkezési lapot és le is töltheted a honlapjukról. Mellékelni kell egy születési anyakönyvi kivonat másolatot és visszaküldeni vagy a boltban leadni. És kész! Aztán hamarosan szólnak, hogy vedd át a kuponfüzetedet, illetve küldenek majd minden féle értesítést és kupont. :D

gyöngyusz
gyöngyusz
 
 


Sziasztok!

Rita, nem ér, ha nem jössz el a talira :( ! Tényleg nem tudsz masik idöpontot kérni? Naaaa!? :(

Ranpo, nem semmi a történeted! Elhiszem, hogy nem vidit fel a csaszar gondolata, de az a lényeg, hogy minden rendben lesz a babaval. Ez talan mas, mintha hirtelen betolnanak a mütöbe, mert vmi gond van. és marad még egy kis idöd felkészülni lelkileg, ha sikerült elhataroznod, hogy mi legyen!

Dorka, amikor V par honapos volt néha ö is elforditotta a fejét szoptatas közben. Szerintem ilyenkor az van, amit te is irtal: ömlik a tej a szajaba és nem akar megfulladni. Nem tudnak még sokat lenyelni egyszerre!
Nekem a védönö anno azt tanacsolta, fejjek egy picit szoptatas elött, hogy ne legyen ez a gejzir effektus. Végül elég hamar megoldodott a dolog magatol.

Timi, mostmar 5 gyerek van :shock: ??!

Tali: ha Margitsziget akkor ott hol?? Hol van ott jatszotér??

Anid, nekünk valamikor sikerült par mailt valtanunk... Ha gondolod küld el nekem az adataidat és tovabbitom Aginak :?: :?:

Jajaj, ma reggel elmentem szabadtéri babäruhabörzére, jol sz*rra aztam, kiraly volt :mrgreen:
saara
 
 


Sziasztok!

Ági!
Megkaptam a visszajelzést. Köszi a táblicskut. Ezek szerint babaneten kívül sikerült elküldenem az adatokat. :)

Nekem a 29-e jó lenne, de ha 28-ára rakjátok akkor legfeljebb lemondom vagy átteszem a fogorvost. Csak fogkőleszedésre mennék este 18 órára, az nem olyan fontos. :lol:

Sára
Igazad van, van idő felkészülni a császárra. Hétfőn megyek dokihoz, majd még lefárasztom egy kicsit a kérdéseimmel a császárral kapcsolatban. :wink:
Sikerült venned valamit a babaruhabörzén vagy csak jól megáztál?

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


Sziasztok!

Ranpo: szerintem ne idegeskedj ezen!
Nekem 4 éve volt gerincműtétem ugyan ott az L4-5-nél.
A szülész dokim mondta, hogy kérjek véleményt a sebésztől,aki műtött. Ő azt mondta, hogy ne kockáztassunk, legyen császár.Altatásos.
Amikor ezt kimondák nagyon rossz volt, pedig a műtétem után 99%

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


valami nem működött!

Szóval 99% - ban tudtam ,hogy lesz valami guban c a szülés és a terhesség alatt.
Hál isten a terhességet nagyon jól viseltem.
Akkor amikor bizonyos lettem arról, hogy nem fog simán menni a szülés, akkor nagyon rossz volt, de utána meggyőztem magam,hogy ez lesz jó mindenkinek.
Inkább megbírkózom ezzel a tudattal, hogy nem szültem természetes úton, minthogy a gyerekemnek, vagy nekem bármi bajunk lett volna!
Még az is nyugtalanított, hogy programozott voltam, március 14-én császároztak volna meg, de szerencsére a pici fiam már 11-én a világra akart jönni.
Szerettem volna, ha nem megindítják a szülést, hanem akkor császároznak amikor jönni akar, és szerencsére így történt!

Anid: a csokit nagyon mostanában nem kívánom, inkább a pihit
próbálgatom.
Olyan jó érzés, hogy itt mindenki izgul mindenkiért!
Köszi!

Timi: a Kikában is lehet pelust kapni?
Az Auchanban most van akció úgy tudom.

Nekem is jó mind a két nap, délelőtt és délután is. Csak ne korán reggel legyen!
Kb. 11 körül.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Tegnap elkezdődött a foci VB, úgyhogy mostanában ezért hűtlenkedem itt a fórumon :oops: , na de azért olvasni olvasok.

Évi: Köszi, megkaptam a prividet, a dokit még nem hívtam fel, majd hétköznap, hétvégén nem akarom zavarni. Nagyon köszönöm a segítséget.
Sajnálom, hogy nem választhatod az EDA-s császárt, mert nekem az volt, és bár az volt az álmom, hogy természetes úton hozom világra a kisfiamat, nem bántam. Azonnal a kezembe adták, aztán a férjemnek vitték, és utána ő hozta be nekem. Szóval fantasztikus élmény volt, hogy azonnal babázhattam. A spinálisról nem tudok nyilatkozni, az altatást meg már elmondták a lányok. Szóval én nem akarlak rábeszélni, de szerintem jobb, ha az ember ébren van, és látja-hallja mi történik. De a döntés egyedül a Tiéd.

Rita: Te írtad múltkor, hogy Máté a hónod alatt szeret függeszkedni. Képzeld, újabban Bálint is elkezdett függeszkedni. Büfi után elkezd lemászni a vállamról a karomra, majd már csak a lábai vannak nálam, ő a levegőben kitartja magát, és ami a durva, hogy el is tud így aludni. Mint egy denevér. Hihetetlen. Mindennap olyan csodákat képes nekünk mutatni, hogy apával nem győzünk ámulni. Amióta elmúlt 6 hetes tök sokat változott, szinte egész nap fent van, 2-3 órát alszik nappal, és amikor fent van is elnézelődik, leköti magát, nem kell folyton vele foglalkozni, mert nincs hiszti, ha magára van hagyva. Rengeteget mosolyog, és kézzel, lábbal, hanggal próbál kommunikálni. Tündérséges.

Sára: Az Olimpiai faluban dolgoztam, majd a talin mesélek róla, itt nem akarom offolni a topikot.

Huncut: Köszi a tippet, de amióta Bálint úgy döntött, hogy már nem kell neki bimbóvédő - eddig anélkül nem tudta bekapni a mellbimbómat, de mostmár megy neki - azóta nem fáj a hasa, és nem nyöszörög. Úgy látszik, hogy bimbóvédő mellett sok levegőt nyelhetett, azért bántották a szelek.

Írtam mailben, hogy nekünk mindegy, hogy 28 vagy 29 a talira, de közben megnéztem a kalendárban, hogy 28-án kell mennünk a doktornőhöz oltásra, szóval 28-a kilőve nálunk. Nem hiszem, ogy Bálint utána túl jó passzban lesz. Bár okozhat még meglepetéseket, mert az orrszívós porszívótól is engem kitör a frász, ő meg élvezi :shock:

Timi: Tök jó, hogy van itt egy szakértő. Kár, hogy nem tudsz eljönni a talira. Tényleg messze vagy, na meg gondolom a gyerekek miatt sem... De majd csinálunk Neked képeket, és elküdjük, ezt megígérem. Oksa?

Nah megyek, mert most is meccs van, de azért nem bírtam megállni, hogy ne nézzek be Hozzátok! :oops:

Jó hétvégét Mindenkinek!
Lilla

lilló
 
 


Sziasztok!

Nálunk is megy a vb ezerrel,a jó meccseket én is nézem,régen nagy fradi drukker voltam! :lol:
Mikor Pesten tanultam jártam meccsekre,tök jó volt!
Most a braziloknak drukkolok,mint mindig. :lol:

Ja,még nem mondtam el,hogy összesen hány gyerek van!Talán Áginak és Lillának priviben már leírtam,de most megosztom a többiekkel is.

Szóval nekem van 4 gyerekem,az Ákos az első házasságomból,a picik a mostaniból.A férjem első házasságából van 2 gyerek.Gerda,a lánya már 13,5 éves,Andris,a fia 11,mint az Ákos.
Tegnap a Gerda kivételével itt voltak,ma már megjött a Gerda is.
Tehát ma 6 gyerek van itthon! :roll: :lol:


Lilla,
köszi,hogy gondoltok rám.Akkor várom majd a képeket! :)

Hanna már jobban van,most már hat ez a gyógyszer. :)
Remélem most már kikeveredik belőle.
A változatosság kedvéért nekem kezdett el fájni a torkom! :(

Gyöngyusz,
hát akkor erről lecsúsztam,mert mi 2005.12.20-án születtünk!
Én csak a pontokat tudom beváltani,de az is valami.Ma ott vettem pelust is,mert éppen be tudtam váltani a 15%-omat! :)

Mindenkinek szép estét.

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok:)

Irtam d.e. egy jó hosszut, erre lefagyott a gépem:( igy most csak röviden félszavakkal ;)

Timi :)
Nem csusztál le, mert a decemberi babók is jelentkezhetnek ha jól tudom, szal nézd meg az oldalt és küld be a jelentkezéseteket :)

6 gyerek azért egyszerre jó kis feladat :)

Kaja ügyben összeszedem majd a magam :)
Nem szoktad Sthalt szombaton nézni? sokszor mostanában csecsemő kaja ötleteket is ad és nem is rosszat :)

Egy most ami eszembejutott: karikára vágott sárgarépa, néhány szem aszalt sárgabarack, forro viz felett megpárolta. Majd botmixerrel pépesitette és egy csipet fahéjjal izesitette. Az aszalt sárgabaracktól jó édes lesz :)

A tejberizsnél csak azt irtam, hogy jól főzd szét vizben, majd egy kis anyatejjel lehet dusitani és sok sok fini gyümivel édesiteni :)
(Anyatej helyett tápi is mehet szerintem simán)

Huncut :)

Küld az adatokat, küldöm a táblicskut neked is :)

A pamperstől mi kb másfél hete kaptuk a levelet (DONO Kft küldte), a 3 as és 4 es oriás vagy jumbó csomagolásu pelusok vonalkodját kell gyüjteni. Ha küldöd az adataidat akkor elküldöm neked pdfben a leirást a játékról.


Évi :)
Akkor célbaért a táblicsku :) igy jó

Lilló :)
hu neked is akartam valamit irni de elfelejtettem... :oops: nah látszik hogy öregszem...

Dorka :)
Könyvelőt kinyirtad? :wink: :lol:

Brik :)
Olyan édiiiiiiiiiiiiii a kutyi :):) Gyógymanók mennek még ezerrel.

Rita :)
Talival kapcsoltaban irtam, hogy mi lenne ha később lenne és a vizsgálat után ti is jönnétek, vagy legyen előbb is akkor többet tudtok ott lenni :)

Angyalka :)
Megtelt a postaládád és nem visszadobta a 8. táblaverziót.

Évi :)
A progamozott csaszi előnye hogy reggel szokták általában csinálni, igy akkor délután már a szopihoz a te manócskádat is felviszik az örzőbe :) igy hamarabb találkozhatsz vele altatás után.

Nah most több nem jut hiretelen eszembe, pedig tudom hogy nem mindenre válaszoltam, de bocsi, majd holnap megprobálom a likakat pótolni...

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Timi:)

Közben megnéztem és tényleg lemaradtatok, mert március 31 ig lehetett jelentkezni azoknak akik 2005ben születtek, de szerintem ha irsz nekik egy levelet lehet hogy bevesznek még titeteket is a programba. Én a helyedben kitölteném a jelentkezési lapot, irnék nekik egy levelt hogy most értesültél róla, van 6 gyerköcöd, mindig sokat vásárolsz és hogy tiz nap miatt ne legyél már kizárva a progiból.

http://www.dm-drogeriemarkt.hu/babaprog.html ez az odaluk

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok! :)

Köszönöm mindenkinek azt, hogy őszintén válaszoltatok és megosztottátok velem a tapasztalatokat.
Örülök, hogy ilyen csapathoz tartozhatok és már nagyon várom, hogy mindenkivel személyesen is találkozhassam. :D

Most már tényleg nem izgulok, rábízom magam a szakemberekre, hiszen ők tudják mit miért csinálnak. Minden dolognak van jó és rossz oldala egyaránt. Kezd visszatérni a pozitív gondolkodásom. :D

Timi
Kár, hogy nem tudsz jönni a talira, de megértem. :( Hiszen ennyi gyerkőc mellől elég nehéz lehet elszabadulni. Nem semmi!
Örülök, hogy Hanna baba már jól van. Neked pedig küldök sok :D :D gyógymanót, ahogy Ági szokta írni. :)

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


Sziasztok :)

Huncut :)

Mail a táblával ment, meg irtam privit is a hiányzó adatok miatt:)


Timi :)
Jobbulást a lánykádnak, ez a pocsék idő sajna nem használ a baciknak, egyszerűen képtelenség megfelelően felöltöztetni a kölköket :) hol tul hol alul sikerül folyton.

Lilla :)
Engem is érdekelne ám ez a kalandod, ha nem tul titkos az olimpiai faluban :)
Nah persze majd csak ha már apa visszament dolgozni és lesz egy kis időd.

Kgiulia :)
Ha nem sikerül kapnod füzetecskét akkor, ha gondolod megprobálom bescennelni és átküldeni, de azt bevallom, hogy nem mára igérem :wink:


PP :)
Bizonyos dolgokra alkalmazott homeos bogyóknál én is elgondolkodom, hogy mit is csinálhat,mi is lehet a hatásmechanizmusa. A féltékenységnél arra jutottam, hogy inkább a lelki dolgok megélésében segit, bizonyos feszültségek oldásában játszik közre. Valamint nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a felnöttkori féltékenységre is van megfelelő anyag, hiszen az is lelkieredetű, sőt a kórost már betegségnek tartják, tehát sokszor javasolják a kezelését is. Nah most jó remélem nem voltam tul áltudományos, meg azt is hozzáfüzném, hogy nem vagyok fanatikus homeo rajongo, kiegészitő kezelésnek tekintem.

Gabek :)
Annyira örülök, hogy van már látszatta a dolgoknak és elkezdett hizni a pici babód :) Remélem sikerül növelni a tejmennyiségedet számára és akkor majd elég lesz neki a cici is, de addig is kitartás, a legjobb dolog a világon egy elégedett, jól lakott bébi mosolya és kacagása :)

Anid :)
Még mindig nem kaptam adatokat, brühühü....küld erre a mailra, ha nem jön össze neked a babaneten küldött privi üzenet: gicus66kukact-onlineponthu, a járulékos ikonokat persze helyettesitsd be az irás helyett.

Prücsök :)
a visszaaltatás nálunk legtöbbször cicin történt éjjel, vagy magam mellé vettem hajnalban a nagyágyba a fiam és együtt belealudtunk a szopiba, vagy szopipárnát raktam az ölembe és ugy szoptattam és mikor megtelt a poci és visszaaludt akkor szépen visszacsempésztem ökelmét a helyére. A módszer az én fáradtságom függvényében váltogatódott, ha hulla voltam akkor velem aludt az éjszaka további részében (lusta anyája :wink: ).

Gyöngyusz :)
Nagyon szépen köszönöm a postázást, nagyon rendes tőled :)


Sára :)
Kinga olyan régen irt már :( Talira lenne kedve eljönni? nem mondta esetleg?


Tegnap olyan hulla voltam, és ma is csak aludnék... remélem már végre lesz egy kis jó idő :)
Pepe kinött egy csomo ruháját, igy ma bányászbékát játszom majd az ujabb ruhákért, amiket anno eltettem Dani után :)

Pirus és többiek régen irtatok, hol vagytok ?:)

puszi
Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok Lányok!

Húúúú, majd két hónapot nem voltam. :oops: :oops: :oops: Olvsagatni néha beugrottam, de írni már nem volt időm. Kicsit grafomán társaság. :wink:

A gyerkőcök gyönyörűek még mindig. :lol:

Balázs pont ma 8 hónapos. :lol: Épp egy kis dádha közepén tartunk, de remélem gyorsan kilábalunk belőle. :? Szerintem tőlem kaphatta el... :roll:

Hál istennek a sérvnek nyoma sincs :lol:. Hason feküdni még mindig úúúútál, nem tudom hogy lesz ebből mászás. :cry: Viszont üptre ücsörögne, persze felülni még nem tud, csak a babakocsiban, ha kapaszkodik.

Csajok! Mostanában kevesebbet eszik a tökszi. Mitől lehet? Úgy örültem az elején, hogy nincs gond a kajával. Igaz kezdem bevezetni, hogy nem turmixolom össze a kaját, csak villával pépesítem. Lehet, hogy még nem jön be neki a kicsit darabos? Ugyi foga az még egy darab se. :P Lehet, hogy a darabkák zavarják? Az üveges sütőtök ugyanis csúszik le, mint a fene. :twisted:

Puszi mindenkinek, remélem sűrűbben leszek....

szofec
 
 


Na hello lányok!

Három napja nem volt bekapcsolva a gépem, úgyhogy nem tudtam még mindent visszaolvasni. A talis leveleket megkaptam, válaszoltam is rá.

Ági, biztos a sok leveletektől telt meg a fiókom, de már kitakarítottam, úgyhogy majd ha ráérsz, légyszi küldd el a 8. verziót.

Sára, köszi hogy érdeklödtél felőlem. Aranyos vagy.
Képzeld mi is úgyanúgy jártunk a Jencikével pénteken, hogy kificamodott a könyöke. Először én azt hittem, hogy a válla rándult meg, de a Heim Pálban egyből mondták, hogy a könyöke, és egy mozdulattal vissza is rakta a doktor bácsi a helyére. Olyan édes volt utána a Jencike, nézett rám meglepődve, hogy jéé, tudom mozgatni a kezem. Az apjával majd meg zabáltuk. De úgy látszik Ti rossz dokihoz kerültetek, mert velünk nagyon normálisak voltak, és szépen elmagyaráztak mindent. Nekünk azt mondták, hogy 4-5 éves korukig lazák a szalagjaik, és az orsocsontnak a feje mozdult ki a helyéről. Tehát addig meg kell próbálni nem rángatni a kezüket. Hát ennyit orvos és orvos véleményéről :shock:
Amig vissza nem rakták a kezét én is tiszta depi voltam, de utána szerencsére elmúlt. Úgyhogy Te se rágd magad, főleg ha Vince nagyobb lesz, nem tudsz megakadályozni dolgokat. :D

Az altatással kapcsolatban, engem is altattak, mert este már nem volt aki bekösse az EDA-t, de én már eldöntöttem, hogy ha másodszorra is csaszárral kell szülnöm, akkor biztos azt kérek, hogy utána láthassam a drágát. Tényleg olyan jó, hogy a Timi ért ezekhez a dolgokhoz, mert a spinálissal én se voltam teljesen képben, de most már igen. Köszi Timi.
És nem semmi a hat gyerek. Le a kalappal. Akkor már remélem hamarosan tényleg meggyógyultok.

Lilla, írtam e-mailben is, úgy láttam, hogy azt írtad hogy BKV-val fogsz menni a talira. Mivel nálunk is a párom jár az autóval dolgozni, én is csak azzal tudnék menni, de egyedül nem biztos hogy neki vágnék, azért gondoltam hogy mehetnénk együtt. A városotokba meg csak eljutnánk.
Az olimpiás dolog meg engem is érdekelne.

Rita, köszi megkaptam a leveled, csak még nem jutottam el a válaszolásig, de pótolom majd. A kis Máté pedig nagyon tüneményes. Olyan kis édi. Jó lenne ha tudnál jönni a talira, szerintem is jobb lenne a délelőtt.
Úgyhogy lányok ne hagyjuk ki a Ritát!!! :wink: :wink:

Jól rémlik, hogy valaki kérdezte a babaúszást?
Mi járunk a Jencikével és nagyon élvezi. A Camponához járunk. Ha tényleg kérdezte valaki, szóljon hogy mire kiváncsi, és írok bővebben.

Prücsök, örülök hogy sikerült megtalálni a megoldást a szopizással kapcsolatban. Csak így tovább.

Na jó, egyenlőre ennyi, majd még olvasgatok
A találkán meg továbbra is törjétek a fejeteket.

Puszi

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Az előbb nem engedte a képeket, talán majd most.

Kép a búcsúban

Kép körhintán pelenkával bekötve

Kép vattacukor, vattacukor húú de finom

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Angyalka :)

Küldtem a legujabb táblaverziót :)

Jujj nem hangzik jól ez a könyökficam, még szerencse hogy normális dokit fogtatok ki.

A képek nagyon jókkkkk:) azta a biztonsági megoldást :wink: :P mire nem jó egy pelus :P :P Kedvem támadt egy kis vattacukorhoz, pedig ezer éve nem ettem már .


Szofec :)
Jajj de jó hogy te is megkerültél, hiányoztál ám a grafomán társaságunknak :):)
Gratula a 8 hóhoz, hogy megy az idő :) Dáthára meg gyógymanók mennek nektek is. Cebiont szoktál adni neki? Nálunk náthás időszakban sokat segit az átvészelésben.
Jó hir hogy a sérvnek már nyoma sincs. A másszással ne izgulj, fog ő mászni, örülj majd ha utoléred a lakásban :) Probáld meg hogy szanaszét rakod körülötte a kedvenc játékait és hasrafektetve probálja meg elérni őket :)

Ha van kedved bekerülni a zárt táblánkba akkor irj egy mailt az adataiddal és elküldöm neked a többiekét : babanetes azonositó, rendes név, lakcím, telefonszám, emailcím.

Talira is szivesen látunk ha szeretnél velünk randizni :)

Kajcsinál meg mi se eszünk mindig egyformán, hol igy hol ugy van hozzá kedvünk. Lehet hogy mivel már nem olyan pépes amit adsz neki, meg kell szoknia, meg azt se feled hogy a nem tul pépes ételnél azért a kevesebb több mint a pépésnél, nah ezt remélem érted hogy gondolom :):)


Mikor lesz már hétágra sütő napocska, olyan lehangoló ez az időjárás, csak aludni van kedvem, mint egy brummaci:)

puszi
Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Angyalka

Brühühü megint visszadobta a levelem a postaládád:

Reason: Over quota

ezt irja hibaüzenetnek.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Most kicsit nekem is jutott időm és igyekeztem visszaolvasni. Huh, nem egyszerű. :)

Ranpo,
A császárra tényleg fel lehet és fel kell készülni lelkileg. Amikor 7 hónaposan nálunkelőször szóba került, nagyon szíven ütött, de aznap este fel sem merült bennem, hogy kétségbe vonjam a dokim döntését. 100 %-ban megbízom benne, szóval hajrá és fel a fejjel. :wink:
Utólag nálunk az derült ki, hogy azért lett altatás és nem EDA, mert egyrészt az anesztes ebben volt profibb, másrészt az idő is sürgetett. De programozott esetében biztos még jobban fel lehet készülni.

Képzeljétek,
Blankának magától volt tegnap széklete! :lol: :lol: :lol: Úgy örültem, ez a szélcső nekem sem túl szimpi, köszi az óva intéseket. :) Az a furcsa, hogy kis körömnyi kaki foltokat produkál a pelusba, tehát látom, hogy termelődik bent valami, csak kijönni nem akar. Pedig megiszik naponta 100-125 ml kamillateát és én is sok gyümölcslevet iszom...
A mellszívómról lemondtam, visszadobozolom és maradok a kézi fejésnél. Kicsit jobban megdolgozza a mellemet és nehezebben kezdem el, de eredményesebb és időtakarékosabb - szerintem. :)

Tényleg, így 2. hetesen mennyi a normális fejési mennyiség első babánál? Persze gondolom ez is változó, de én egyelőre 30-70 ml közötti adagra teszek szert egyszerre, amit a jégkockás zacsiba nem érdemes elkezdeni betölteni, így egyelőre poharazok, de annak véges a mennyisége. :( Ráadásul úgy látom Blanka szívesebben szopizik, mint iszik pótlást üvegből. De ez jó! :P

Holnap jön újra a dokinéni megnézni Blankát. Remélem nem kell már keltegetnem éjszaka szopizni, mert olyan jól alszik :D , hogy tök reménytelen felkeltenem, csak magamat fárasztom. Tegnap szinte óránként fent voltam: szopi nulla, cumisüvegből 10 ml ment le 1 óra alatt. Vicc az egész. :roll: Ahelyett, hogy hagynánk egymást aludni.

Viszont megfázott és olyan rossz hallgatni, ahogy nehezen kap levegőt. Elő is kaptam gyorsan az orrszívót és a porszívócsövünk el akara nyelni. :roll: Első kétségbeesésemet azonban gyorsan legyőztem és folpackkal megoldottam a méretezési problémát. :lol: Azért ezt jelezhetnék valahol... nem is értem miért nincs szabványosítva az orrszívó vagy a porszívócső...
Tényleg, nálatok hány fok van a lakásban? Nálunk 19 és 21 között, a párom épp most állítja a radiátorokat, hogy Blankánál menjen a fűtés, mert úgy tűnik az a leghidegebb szoba, pedig dél-nyugati. Valószínűleg ezért fázott meg, pedig jól felöltöztetem. Napközben pedig kint van a nappaliban, mert az meg a legmelegebb.

Timiban,
Egy időben Szentkirályszabadján lakott a nagymamám. :) Gratulálok a 6 gyerek ellátásához, igazán bevállalós vagy és nagyon büszke lehet rád a párod meg a gyerekek. :wink:

Ági,
Lassan kiadhatnál egy "Best of Ágiboszi"-t receptekkel, homeos tippekkel és mindenféle hasznos tanácsokkal. :wink: Nem gondolkodtál még rajta? Igazán aranyat érnek a hozzászólásaid!

Anid,
Gratula a családi munkaterápiához. Tapasztalataim szerint még jobban is fáraszt az irányítás, mint a munka :roll: , de legalább megvan. :D

Na, legközelebb majd jegyzetelek, hogy kinek mit kéne még írnom. Jobbulást a betegeknek, gratula a szüli- és névnaposoknak (én holnap töltöm a 29-et, már tortát is kaptam :lol: ), és mindenkinek minden jót!

puszi,
prücsök
prucsok
 
 


Sziasztok!

Írtam egy hsz-t az előbb és elszállt...

Szóval: lenne egy kérdésem a hozzátápival kapcsolatban: ti hány hónaposan és hány kilósan kezdtétek a hozzátápit? A kis Huncut 2,5 hónaposan 6 kg és úgy látom lassan nem lesz elég a tejcsim. Tápszert már nem akarok neki adni, viszont a darabos kajákhoz nem tudom mennyire van korán. A héten kipróbáltuk a banánt (fájt tőle a hasa), az almát (egész jól bejött) és az alma-narancs gyümölcslevet. Ezt imádja és elég sokat meg tud belőle inni. Kicsit aggódok, hogy nem kezdem-e túl korán ezt a dolgot, de rettentő jó étvággyal eszi/issza őket. Szóval mi a véleményetek?

Prücsök!
Boldog szülinapot kívánok!
A fejéssel kapcsolatban szerintem mindenkinél más és más a lefejt mennyiség. Nekem mindig azt mondták az ismerőseim, hogy az a lényeg, hogy a babának elég legyen az ami van, ha több van, az már ajándék. Szóval szerintem nagyon jó dolog, hogy tudsz fejni, akármennyit is, fagyaszd le és majd meglátod hogyan tudod felhasználni a jövőben. Nekem is van néhány zacsival a hűtőben nagy becsben tartva :)
A fűtés miatt ne aggódj, még a nem kisbabás lakásokban is befűtöttek az utóbbi napokban.

Sziasztok,
Huncut
huncut
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?