Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csilla!
Sajnos ma sem mentünk úszni, mert Bence még mindig taknyos. Nem tudom, mi lehet vele, mert ezen kívül semmi baja, lehet a fogától? Remélem, jövő héten már megyünk. Végülis jó ez a 11-es csoport is, az én férjem is ilyenkor veszi ki inkább a részét a Bence körüli teendőkből. Kell egy délelőtt, amikor itthon van. Az én férjem is hamarabb felkel Bencével, így általában ½ 8-kor kelek és reggel ágyba kapom a cappuccinot.
Nem ítéllek el a takarítónő miatt, én is szeretnék majd, ha netalántán megengedhetjük magunknak egyszer.
Az első 10-ben benne voltunk a szépségversenyen, innen a zsűri választotta ki az első hármat, és nem nyertünk .
A Csongor utca ugye Nyírszőlősön van? Örülök, hogy ilyen lelkes a férjed. Szerintem is jobb az építés, akkor legalább tudod, hogy nincs kispórolva az anyag és olyat építesz amilyet akarsz. Építsetek egy olyat, amilyenbe beleszerettetek. Mennyibe kerül a telek, ha nem vagyok túl indiszkrét? Várom a leveled!

Anita!
Én még nem menstruáltam a szülés óta, de végülis bármikor megjöhet szoptatás mellett is, ez normális.
Mintaapuka? Ne aggódj, szerintem nincs ilyen. Egyik unokatesómnak a férje maradt otthon gyesen, na ő lehet, hogy mintaapuka, de szerintem nem ez a normális. Természetes, hogy munka után a férjed nem áll be babázni magától, de ha megkéred, hogy légy szíves negyed órát legyél a gyerekekkel, amíg lezuhanyzom, nem hiszem, hogy nemet mond. Én már rájöttem, hogy hiába várom, hogy bárki bármit segítsen magától, kérni kell. Tegnap is egy órát olvastam, addig a férjem babázott. Amúgy én akkor szoktam zuhanyozni, amikor alszik Bence, persze két gyerekkel más, biztos nem egyszerre alszanak.

Jolka!
Tényleg szörnyű ez az idő, nehéz egész nap a lakásban lefoglalni Bencét is. Szerencsére ő is elvan a járókában ½-1 órát, az etetőszékben is amikor a konyhában vagyok, és ha kicsit eláll az eső, már megyünk is ki, hogy legalább 1-2 órát legyen kint naponta. Azért lehetne már jóidő, már vettünk hozzá Bencének medencét is.

Ági!
Tényleg gyönyörű fiú Balu, nagyon jók a képek. Jó, hogy ilyen hamar megszoktátok Bp-t, és hogy jól érzitek magatokat.

Dóra!
Jobbulást kívánok Petikének!
Petra

Kép
ppetra

Sziasztok!

Majd holnap írok az esküvőről, nem volt egy leányálom....

Csilla! Ha nem titok, elárulod, hány szám alatt van a telek a Csongor u-ban, amit meg akartok venni? Ha nem akarod ide, írhatod priviben is. Csak mert mi is ott néztünk ki egyet...

Jó éjt mindenkinek, Annamari

Ádimama

Szaisztok!
Én most egy időre elköszönök, mert elmegyünk nyaralni 10 napra. Legyetek jók.
Sziasztok

Melinda
Kép
Kép
hajme

Melinda!
Jó nyaralást nektek!
Petra

Kép
ppetra

Sziasztok,

Úgy látom nem csak én jövök ritkán. Ma úgy döntöttem, h. délelőtt nem sétálunk, mert tornaórát tarottam a kisfiamnak. Egyelőre nem mászik, csak kutyázik, de azt egyre jobban. Nappalit bejárja pörögve-forogva, ugyhogy nem tudom mi fogja rákényszeríteni, h. másszon, hiszen igy is mindent elér, amit akar.
Amugy Debiben ma délelőtt is ronda, esős idő volt, ugyhogy ma még nem lehet egy szavunk sem.

Melinda,
Azt még áruld el hova utaztok?

Petra,
Nem találom a tel.számod, pedig fel akartalak hívni. Légyszi írd meg e-mailben.
Tegnap este fürdés előtt én is észrevettem Zalus orrábban két cseppnyi fikát, amitől teljesen besza.tam, már azt hittem férjem indulhat orrszívót venni, mert ugye én 'csakazértsem' veszek, nehogy rossz omen legyen és csodák csodája annyi volt, nincs utánpótlás. Amugy most gondolkoztam el igazán, h. hiába mindenki a porszívós orrszivo mellett voksol én mégsem vehetek olyat, mert netalán éjszaka kell használni, akkor nem verhetem fel a házat. Ti milyet használtok? És többiek? Bocsi, ha már volt korábban erről szó. Amugy visszatérve még az orrfolyásra, mivel nálunk max. 20 fok van a lakásba, igazából nem is lenne min csodálkozni, ha bármelyikőnk megfázna. Zalusnak minden reggelre jégcsap a keze. Kb. 2 hete, amikor egy napig(!) közel 30fok elszaladtam venni neki egy szandit, meg rövidgatyókat, mert megijedtem, h. jajjjjj mit adok a gyerekre .... erre a végén lehet kiderül el kell utaznunk délre, h. egyáltalán felvehesse az új szerkóit. Azóta meg elő kellett szedni 1-2 vastagabb cuccát, amit eltettem, mondván itt a nyár.

Csilla,
Szerintem jobban teszed, ha a telek adás-vételi szerződését felteszed ide, mert ugy látom mindenkit érdekelnek a részletek. :lol:.

Jolka,
Jó nektek, h. ilyen jól bírjátok a hideget. Amugy csak rátok és ránk kell nézni, h. te ill. én mit adok a gyerekre és máris látszik a különbség. Én sem sorolom magam a fázósak közé, de ti meg aztán tényleg edzettek vagytok.
Voltatok végül az Expo-n?

Hogy tudok képet lekicsinyíteni? Légyszi valaki irja le.
Ja, hetek óta itt pakolgatom 3 cs. Pampers zacskóját, de mivel mi pár nap miatt kicsúszunk az akciójukból szívesen küldöm annak, aki kéri.

Tünde
tuzal

Tuzal!
Ausztriába megyünk 1 hétre, aztán még 3 napot Szombathelyen töltünk. Reméljük a jóidőt

Melinda
Kép
Kép
hajme

Sziasztok csajok!

Rég nem jártam errefelé, időm nem sok van. Jankát hordom minden nap a nappali klinikára, az allergia mellé egy erős megfázás is társult, úgyhogy fullad.
Remélem mindannyian jól vagytok, igaz ilyen sz..... időjárás!!!!!
Teljesen kikészít. Lassan vágom a centit, már nem sok van hátra.

Segítsetek! Mi kell itt a kórházban az anyakönyvvezéshez? Itt is kell a három hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat hiteles másolata?
Lassan be kell szereznem mindent!

Zsuzsimanó! Remélem veled is minden rendben!

Ági! Már Pesten laktok? Hová költöztetek?

Puszi mindenkinek!!! Emese
jurem

Sziasztok!

Petra, Tünde!

Nálunk már nem , v annyira nem taknyos Manó. Végül szombaton egy stérimar nevezetű orrspray-t ajánlott a gyógyszerész. Ebben nincs más csak só, tehát semmiféle gyógyszert nem tartalmaz. Szerintem sokat használt. Az első alkalom után Manó jött oda és tartotta a kisfejét, hogy még. De rájött, hogy együtt jár az orrszívással, azóta menekül...Ez az orrspray oldja a cicikakit és egyben jön is vele ki.
Mi elemes kézi orrszívót használjuk. Van a sima pumpás is, de szerintem azt sem lehet használni, ha alszik a gyerkőc, úgyis felkel. Amikor lefektettem és szörcsögött, akkor előtte mindig kiszívtam. De így is felkelt néha, ha nem kapott rendesen levegőt. Persze ezután jött a üvöltés mert félálomba próbáltam kiszívni neki.
Van a vizes orrszívó, de azt csap felett kell használni, szerintem az már nagyobb gyerekeknél jó.
De valahol az egészet olyan természetellenesnek találom. Nekem sem volt anno még sem lett semmi bajom. Manó is rájött, hogy mi az a orrpiszkálás. :) Tehát tud magán segíteni.. :)

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Szia Mesi!

Igen kell a 3 hónapnál frissebb házassági a.kivonat. Plusz a saját irataid. Szülésutáni napokban egy kedves hölgy fog megkeresni és kéri el az iratokat. Mielőtt eljöttök a korházból kapod meg tőle és a gyerkőc beteg és állítólag már az adókártyáját is.

Mennyi van még hátra?

Ha véletlenül elfelejted bevinni a házasságit, akkor utólag is oda lehet adni. A szülészet előtti folyóson van a nő irodája.

szia

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Emese!
Nekünk az eredeti házassági a.kiv-t elfogadták, a taj kártyát postán kaptuk, az adókártyát még nem intéztük el, de lehet, hogy már másképp van.

Tünde!
Nekünk porszívós orrszívónk van, utálja Bence. Elveszi tőlem és a szájából a nyálat szivattyúzza, mit élvez benne?
Bence már bejárja a szobát négykézláb, csak félek, hogy valamit magára borít. Ma el is kezdtem kivinni mindent, ami veszélyes lehet.

Jolka!
Sterimart mi is használunk, jól ki lehet utána szívni a taxit, bár Bence ezt is inkább a szájába kéri :D

Petra

Kép
ppetra

Sziasztok!

Bocsi Mesi rosszul írtam, a baba lakcíma.kártyát kapjátok meg a korházban a többit utólag postázzák.

szia

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Petra

Biztos nagyom cuki lehet Bence!!! :) Manó is mindent a szájába vesz. Ők még mindent a szájukkal vizsgálnak meg. :D
Nálunk a cd-t kezde először pakolni, de most már eléri a könyvespolcot is. Szerencsére nem tesz benne kárt. Ma reggel is, jó pár szekrény ajtót kinyitott, és pakolt. A fényképalbum a könyv a kedvencei. Néha a az ágyneműtartójából a régi ruciait is kipakolja. :D Ha alszik mindent visszapakolok, ha felkel kezdi előlről, de nem fáradtság.

szia

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka!

Még 6 hét. De a doki azt mondta, hogy hamarabb meglesz.
Hát nem tudom. De egyre nehezebb....
jurem

Sziasztok!

Mesi!
6 hét az nagyon hamar elszáll. Még szerencse, hogy nincs az nagy meleg rátok, nehezebb lenne.

Tünde!
Én photoshop-al szoktam a képeket kicsinyíteni, de sajnos cd-n nincs meg, de ha sikerül megszerezni odaadom.
http://letoltes.prim.hu/index.prm?pid=2225
Innen le tudod tölteni a demo változatott, egy kicsit sokáig tart majd. De itt a www.letoltes.com oldalon vannak kisebb képszerkesztők is.

Ma bedobtak egy szorólapot. www.prontopizza.hu Nem csak pizzákat lehet rendelni, hanem menüket is. Szerintem érdemes megnézni. Remélem az internetes rendelés is beindul majd. :)

Tünde ti még hordjátok a kaját a fősuliról?

Többiek hol vagytok?
Zsuzsi! Hogy vagy?
Ildi, Ági, Mariann, ... nem vagytok mostanában. :(
Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Végre meleg!! Bár még azért, én nagy fagyos vagyok, egy póló, egy pulcsi, egy farmerdzseki. Mit mondanak a nagy időjósok: meddig marad ez így?

Orrszívó: miért idegenkedtek annyira a porszívóstól? Mi is Sterimar-ral hazsnáljuk, amikor kell (hála istennek ritkán) és nekünk nagyon bevált. Igza Flóra már nagylány és tűri a befújást is és az orrszívást is. A kis kézi abszolút semmire sem jó, ahogyan ti is írtátok.
Petra! Annyira jópofa Bence: vajon mi jó neki a nyálelszívásban? Lehet, fogja szeretni a fogorvost? :)

Flóra rengeteget fejlődött mostanában. Ha éppen nem szégyenlősködik, akkor már sok mindent mond, de persze amúgy is megérteti magát és mi is értjük. Legújabb tudományunk, ahogyan a macskát utánozza, szenzációsan nyávog. Annyira dícsértük, mert nekünk is nagyon tetszett, hogy egy darabig midnen állat nyávogott. Azóta már erről leszokott és minden állat a saját hangján szólal meg. És most tanultuk a tessék-köszi párosítást is. Cukor!!!
A bölcsit többen kérdeztétek: szóval megyünk már biztos, július második hetétől. Brűűűű....Nincs is hozzáfűznivalóm, mert egyrészt megszakad a szívem érte, másrészt vége a jóvilágomnak, szóval csupa-csupa rossz. Ahhoz képest, hogy eleinte mennyire vágytam vissza dolgozni. Most meg csak muszájból.

Ki mikor megy nyaralni?
Mi végül nem megyünk Németo-ba. Most akartunk menni jún. 3 hetében a Balcsira, de Csbainak jönnek az olaszok és ő fog angol prezentációt tartani, úgyhogy ez az idő kilőve. Legközelebb meg ki tudja mikor tudjuk összehozni vele és anyukámmal együtt?! :(
Úgy nézem Meliéknek jó idejük lesz.

Ma viszont este kerti parti, meglepetés buli egy szülinaposnak! Juhéjjj!
Holnap pedig vacsora a barátokkal a K. Vígadóban. Ez sem rossz!!

Rakjatok már képeket a bébikről, van, akit már olyan régen láttam!
Tündi! Én is a photoshoppal szoktam kicsinyíteni, tök jó, pillanatok alatt kész.

Jolka!
Van egy órarendem(No Stressz), viszem neked a keddi tornára, de ha nem jöttök, akkor a szerdai klubra is.

Annamari!
A callanetics-et itt a Vasutasban Árendásné Marika tarja, gondolom őt ismered egyrészt a fősuliról, másrészt meg jártál is akkor ide hozzá. Itt a telefonszám, ahol lehet érdeklődni, itt lesz a fitt ball is, amit szintén ő fog tartani: 504-490.
Telek-projektetek halad?

Jó hétvégét mindenkinek!

Csilla
nycsilla

Sziasztok!

Jolka! Lassan úgy néz ki, mindent elpakoltam, ami veszélyes lehet, de biztos van olyan, amire nem is gondolnék, hogy veszélyes. Volt a szobában pl. egy kő kisasztal olyan éjjeliszekrény v. telefonasztal féle, azt is száműztem, mert magára rántja, ott hal meg v. nekiesik betöri a fejét. Rémeket látok!

Emese! De jó! Már csak 6 heted van! Nagyon irigyellek, lennék a helyedben. Persze ez is jó, hogy már ilyen "nagy" Bence, azok az első napok sosem jönnek vissza. Pihenj sokat!

Tünde! Én outlookot használok, és a windowsnak van egy olyan funkciója, hogy rákattintasz a képre jobb egérgombbal, akkor kiírja, h. küldés, levélként. Ott felajánlja a kicsinyítést. Én így szoktam, mert nagyon egyszerű, az outlookból meg lementem a gépre.

Csilla! Nem tudom, mit élvez a nyálszívásban Bence, de biztos jobb, mint az orrszívás. :lol:
Édes lehet Flóra, hogy már ilyen jól megérteti magát, meg nyávog! Nekünk van macskánk, és mikor nyávog, Bence is visszanyávog neki. Jól megértik egymást, főleg, hogy Bence még nem tudja gyimakolni. Mi sem megyünk nyaralni, remélhetőleg mostmár tényleg költözünk nyáron, épp elég program és kiadás lesz.

Petra

Kép
ppetra

Sziasztok,

Először is a segítségeteket szeretném kérni. A küszöböket akarjuk lekerekíttetni, vagyis kicserélni króm v. valami gyerekbarát anyagúra, formájúra, mielőtt Zalán beindul még jobban, mert nagyon éles a sarkuk. Tud valaki olyan embert, aki ezzel foglalkozik?

Melinda,
Jó pihenést. Időjárás szerintem is rendben lesz.

Petra,
Bence nagyon ügyes, Zalán még a kiságyban is csak segítséggel áll fel. Hiába na, ő a fognövesztésbe feccöl be sok energiát, a mozgásfejlődés csak másodrangú nála. Szegénykém mindig lehúzom, pedig egész nap jár keze-lába, pörög-forog, már lustának sem mondanám, de nem olvasta valószínű a szakkönyveket és emiatt nem fejlődik az anyukája elképzelései szerint. :D
Off. Beszéltem a pasival. Nagyon szimpi volt a hangja alapján, a jövő héten már lehet találkozunk is.

Csilla,
Az orrszívótól én nem idegenkedem, csak nem tudom a szomszédok mit szólnak, ha meghallják egyszer éjszaka a porszívót. Te gond nélkül bekapcsolod akármikor? Amúgy meg remélem még sokáig nem kell megismerkednem vele. Azt viszont nem értem,h. mi huszonharminc évvel ezelőtt hogy éltük túl, h. nem szívták az orrunkat. :o Szerintem régen sem fulladt meg egy gyerek sem a cicakakitól (hú de ronda szó) !? De én még ugye nem vagyok kompetens a témában.
A házzal kapcs-ban annyit azért árulj el, mikor kezditek az építkezést?
Photoshop? Talán a férjem tudni fogja hogy működik.

Jolka,
Igen onnan hordja Zoli, de egyre ritkábban. Kezdek ráunni. A héten itt voltak a szüleim v.melyik nap és a Coloradoban ebédeltünk. 490 volt a menü és finom, á la care is van. Nincs messze és nem kell előre megrendelni. Nekem ez tetszik még benne a legjobban, mert séta közben arra kanyarodunk, ha úgy jön ki a lépés és hozom is.
Anno, amikor a Prontos szórólapot először bedobták én rögtön rendeltem. Háááát, felejthető élmény volt a pizzájuk, de próbáld ki hátha neked bejön. Írtam már a Mozzarella a nyerő nálunk, Zoli más pizzát meg sem eszik. Én ebédre szoktam magamnak innen-onnan rendelni, hátha valami finomra akadok, de eddig még egyikre sem mondanám, h. nagyon ajánlom.
A héten jártatok a Belváros felé? Egyszer láttalak, de a gyerekhez valamiért lehajoltam és mire felnéztem már eltüntetek.

Emese,
Jobbulást a kislányodnak, neked meg könnyű heteket így a végefelé.

Tünde
tuzal

Sziasztok!

Csilla!
Köszi az infót, jövő héten felhívom. Beszéltem a barátnőmmel, jön velem :) Tényleg hozzá jártunk anno.
Telek még stagnál, várjuk a hitelt. Borzasztó lassan mennek ezek a dolgok...
Nyaralás: ha építkezünk, kilőve. Muszáj feladni dolgokat, ha haladni akarunk...

Mesi!
Kitartás, hat hét már nem olyan sok. Bár emlékszem, én is azt hittem a végefelé, hogy már sosem fog kibújni a gyerkőc. :) Jobbulást a pici lánynak!

Jolka!
Mi már régóta használjuk a sterimart, én nagyon szeretem. Orrszívót Ádám is utálja, ha csak meglátja legörbül a kis szája. Nekünk elektromos van.

Petra!
Ez a nyálszívás mókás lehet, megnézném, hogy csinálja! :D

Rakok fel pár képet, ha nem bánjátok :)
Kép
Kép

és még egy hintás
Kép

Üdv, Annamari

Ádimama

Tünde!
Én is azt szoktam mondani, hogy Bencének még nincs szüksége a fogakra ezért nem nő neki, ő most a mozgásra összpontosít. Nem baj az, ha nem könyv szerint fejlődnek.
Örülök, hogy szimpi a pasi, sok sikert!

Jolka!
Nagyon jó kaják vannak a pronto pizza honlapján, úgy néz ki, már a rendelés is működik. Erről jut eszembe, ma alig ettem valamit.
Petra

Kép
ppetra

Én itt vagyok, de csak olvastam az utóbbi időben. Persze, tartottam egy kis gépszünetet, a szemem jelzett, hogy elege van a monitorból. Reggelre bedagadt szemekkel ébredtem a héten, kicsit sok volt a mh-en a neonfény, meg a huzat, itthon meg a monitor. úgyhogy pihi volt kicsit, hogy rendbejöjjek, és ne legyen komolyabb baj. Most már oké, hétvégén meg jól kialszom magam.

Porszívó: én simán bekapcsoltam éjszaka is, ha kellett, gondoltam, csak kicsit néz hülyének a szomszéd, hogy éjszaka takartok. :) De szerintem nem tart az olyan sokáig, mire felébredne rá, addigra ki is kapcsolom. A nagylányom sem ébredt fel rá sosem, pedig ő a szomszéd szobában aludt. Vagy lehet, nem is olyan hangos a mi porszívónk. Egyébként szerintem hamarabb átvészelik a betegséget a kölykök, mert ha rendesen ki van szívva az orra, akkor nincs utánfertőződés, mert nem pang a baci az orrában. Legalábbis Bencusnál pár nap alatt lefutott mindig a kór. Volt olyan is, hogy egyszer leszívtam az orrát, és másnapra kutya baja sem volt. (persze, ez nem volt olyan igazi betegség, csak gondolom, lett volna belőle)

Mi majd augusztusban megyünk Ho-ba, épp olvastam a Kelet matyiban, hogy augusztusban végig jó idő várható, csak az éjszakák lesznek hűvösek. Remélem, így lesz. Előtte egy pár napot a Balatonnál is töltenénk. Tegnap vettem a Deichmanban egy vízicipőt. Állítólag jó ha van, kövek, és tengeri herkentyűk ellen is. Főleg, az én gyerekem nem szeret mezítláb járkálni, még a puha homokban sem :( (volt még egy pár, kis méretben is, ha valakit érdekel) A röhej az volt, hogy bele volt írva, hogy nem vízálló :) Remélem, nem esik szét az első fürdés után, de amúgy elég jónak néz ki.
Bencus szörfdeszkát is kért, hogy vegyek neki. Na, persze.. :) Nem tudom, honnan jött az ötlet. Végül beérte a tesója régi gördeszkájával, előszedtük, megmostuk, és azt próbálgatta ma, amíg fel nem kergetett a rossz idő.

Néztem ma a nyitómeccset. Jó volt. Remélem, nem utáljátok a focit :)

KépKép
simsi

Sziasztok Lányok!

Na majd csak ideérek én is. Valahogy most nem volt hangulatom pötyögni. De elolvastam a hozzászólásokat.

Nyaralás: sajna mi megint kihagyjuk. :( Mióta Dominik megvan, azóta nem voltunk nyaralni. Sőt, az utolsó a nászutunk volt, ennek már ősszel lesz 5 éve (a lagzi nyáron volt, de nászúton utószezonba voltunk). Szeretném, ha jövőre el tudnánk valahová menni, csak ide belföldre. Megigényelném azt a támogatott utazási csekket és milyen jól járnánk. Már korábban beszéltünk itt róla. Végül megigényelte, felhasználta valamelyikőtök?
Most csak egy-egy napos kikapcsolódásokat tervezünk. Egy nap Eger, Dodinak beígértem egy igazi várat. És majd egy nap Vadspark. Ugyanis tegnap volt az ovis csoportja, de Dodi nem ment. MErt még most szülői felügyelet is kellett volna mellé. Én eleve nem tudtam volna menni. Meg annyira sokat nem járt oviba, annyira még nem kötődik a csoporttársaihoz. Inkább elmegyünk nyáron közösen, már biztosan Kornélka is nézegetni fogja a különféle állatokat.

Mozgásfejlődés?! Ez tényleg érdekes. Két gyerkőc teljesen eltérő mindenben. Én úgy emlékszem, hogy Dominik már fél évesen forgolódott. Hát Kornél nem nagyon. Párszor más sikerült úgy kitekerednie, hogy átfurdolt. Hátáról a hasára még csak egyszer, hasáról a hátára, már többször. Imád hason lenni! De a mániája az állás. Hiszitek vagy sem, ha már megfogom, egyből nyomja ki magát. Így előszedtem a babykompot. Tudom, sokan ezt se tartják jó eszköznek, de a gyerek élvezi. :) Persze nem órákat van benne, csak olyan 15-20 percet. Tök édi. Persze ezzel nem erőltetni akarom az állást, hisz azért még korai, de ha ő igényli, és ezt akarja, akkor ám legyen. Nem? Lehet Kornél sose fog négykézláb járni?!?!?!
Alvás. Na ez nem egy leányálom, az tuti. Többször fel szokott kelni éjjel. Báááár....az utóbbi két északa csak 1-1 alkalommal kelt. :) Talán kezdjük megint kinőni az éjszakai kelést?! De jó is volna!
Kaja: napi egyszer kap pépes kaját. Eddig gyümipépeket kapott, ma megpróbálok vmi menüt. Nagyon élvezi az evést, szép tisztán eszik. Még egyelőre! :)

Képzeljétek! Tegnap jött a kőműves, hogy hétfőn kezdenek. El sem hiszem. Mert kb 2 hónapja volt itt, akkor azt mondta, hogy 2-3 hét múlva jön. Már kezdtünk lemondani róla. Persze a legrosszabbkor jött, mert pénzünk az nincs. :( Ugyanis tegnap boltunk a takarékba elintézni az utolsó papírt (a szocpolt anno Kornélra megelőlegezték, most itnéztük, hgoy ő megszületett és vegyék le a jelzálogot). A lényeg, hogy 18e ft-ot kellett befizetni. Majd hanyatt vágtam magamat. Aztán egy hét múlva lesz a keresztlányom ballagása (ált.isk-ból), ő is kap 20e ft-ot. És ráadásnak emg nem kaptam GYEd-et. :( május 17-ig voltam GYÁS-on, azt a pénzt meg is kaptam. A GYEd-et meg gondolom még nem intézték el, nem volt elég 2-3 hét a papír ügyintézésre. Pedig én mindent beküldtem. Már tegnap nem dolgozott az ügyintézőm, csak hétfőn tudok vele beszélni. Úgyhogy most jól összejött. De sebaj, itt a segítség. Csak nincs pofám már megint anyóséktól kérni, mert így is lógunk nekik, nem is kevéssel. :( Hogy is mehetnénk így nyaralni, mikor csak gyűlik az adósság?!?!?! :( :( :(

De amúgy jól vagyunk!

Puszi Mindenkinek, megyek, mert Kornél reggelit követel! /egy fotót azért én is rakok : /

Kép

KépKép
KépKép
nagy_anita

Pizzát nem szoktatok otthon sütni? Nem nehéz. Én sosem rendelek, mióta kitapasztaltam az otthon sütést. Egyszerű a receptje, és sokkal kiadósabb. Leírom, ha van kedvetek, kóstoljátok meg. Akit nem érdekel, görgessen nagyot :)

Tésztája: 50 dkg liszt, 2 dkg friss élesztő, vagy 1 cs. pennys, szárított, (tescos fél cs. elég) 1 ek olaj, és annyi tej hogy dagasztható legyen. (ha nincs tej, vízzel is lehet) Elő a kétkaros dagasztót, és összedolgozni a tésztát. (kenyérsütő gép egy áldás, én azzal szoktam, a tészta programon.) Ezalatt összevágom a feltétnek valót. sonka, gomba, kukorica, császárszalonna, hagyma, akármi, ki mit szeret.

A tésztát a tepsibe rakom, az ujjaimmal szétlapítom, laposra. Itt jó, ha van teflonos pizzasütőlap, de a szögletes tepsis pizza is ugyanolyan finom. 1 cm-nél ne legyen vastagabb a nyers tészta.

Lekenés: sűrített paradicsom, és pizzakrém keveréke, lehet bele szórni kotányi olasz fűszerkeveréket is, és Apának teszek bele csípős paprikakrémet is. Rászórom a feltétet, és be a sütőbe, ami 200 C legyen, és kb 10 percig sül a pizza. Ekkor rászórom a sajtot, és max 2 percig még visszateszem.

Ennyi.

KépKép
simsi

NYTV-n babaműsor!

Kép
ppetra

Tök jó volt, csak az utolsó 10 percet láttuk :(

Kép
ppetra

Sziasztok!
Köszönjük a jó kívánságokat! Már egy hónaposak múltunk tegnap. Olyan furin telnek a napok. Szinte rohannak. Nincs is semmire időm.
Dóra nagyon édes, jó baba. Gyorsan lekopogom. Szerettem volna már képet is feltenni, de úgy megváltozott ez az oldal. Majd próbálkozom. Ha nem jelkeznék, mindenkinek jó nyarat, nyaralást kívánok. Mi idén babázunk.
Jó egészséget mindenkinek!
Puszi
Ági& Dóra baba
ágimanó1

Sziasztok!

Hétvégén Zolkóék voltunk, Manó állandóan kint volt az udvaron. Élvezte.

Tünde!
Mi is a mozzerellából rendeljük a pizzát, nekünk közel van. Sokszor séta közben megrendeljük és hazafelé bemegyünk érte.

Pizzát én is szoktam csinálni, Zolkó szereti is, viszont egy ember miatt nem nagyon éri meg.
De ha jönnek a haverok, akkor csinálok.

Csilla!
Remélem eljutunk kedden a tornára.
Jaj, nagyon aranyos lehet Flóra. Én mindig csak ámulok, hogy milyen értelmes egy kiscsaj.:)

Annamari, Anita!

Nagyon cukik a képek a srácokról. Ádinak is szép kék szemei vannak.
Kornél pedig egyre jobban hasonlít Dodira.

Petra!
Mi is pakoltunk Manó elől, de nem mindent. Meg kell szoknia, hogy ott a helye és vigyázzon magára.
Ugyan voltak már nagy esések és lesznek még. Kb2 hete lecsorbult az egyik foga. :( Nem vészes, idővel úgyis másik lesz helyette. Ami miatt aggódok az a korai szuvasodás. Mosom neki, a fogait, ha el nem felejtem. De mintha fehéredne a töve, és egy ici-pici barna folt is jelene meg. Nem lepedéknek látom, bár csak az lenne. Nem akarom, hogy fekete csonk fogai legyenek. A családba még nem volt ilyen. Pedig nem adok neki cukros italokat sem. Jó, kap turórudit és joghurtokat, de emiatt is lehet már???

Szerdán megnézetem a dokinénvel. Állítólag a fogdokki meg tudják még menteni, v. milyen ecsetelővel. Lehet, hogy megmutatom a saját dokimnak, neki is ilyenkorú gyerkőce van,remélem tud majd Manóval báni. :)

Anita!
Mi is használtuk a kompot, nekünk nagyon bevált.

Nyaralás: Mi augusztus 5-től megyünk h.o-ba. Anyósomékkal a Balcsi, már szerintem nem jön össze. Pont ma mondtam Zolkónak, hogy Horvát előtt lemehetnék mi is pár napra.

Ági2!
Várjuk a képet Dóráról. :)

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok,

Jolka,
Ma láttam a kisfiad a Dm előtt. Nem szeret shoppingolni, inkább kint marad? :D Zalánnal sose volt eddig semmi vásárlás közben, de a múlt héten a Tescoban végig dumált és nem jókedvében. Remélem ez csak egyszeri alkalom volt. Nem vagyok ehhez szokva. Az apja annyira utálja a vásárlást, ha sose kellene bolt felé menni, akkor lenne a legboldogabb, létezik, h. már a fiúnk is utálja a boltot ... hiszen pasiból van.

Petra,
Én nagyon béna lehetek, de még igy sem ment a kicsinyités, h. részletesen leírtad. :oops:
Szerdán megyek vezetni. Gondoltam viszek vagy három törölközőt, h. legyen mivel letörölni a hátamon csorgó izzadtságot, biztos kész leszek az első alkalommal. Tegnap Debiből hazajövet már kérdezgettem Zolitól a táblákat, h. mi mit jelent. Természetesen kiakadt, mikot ilyet kérdeztem,h. az mit jelent amikor piros x, az x körül kék szín ...? Nem ártana szerdáig egy kresz könyvet átnéznem.
Mi volt a babás műsor címe? Hátha megismétlik, engem is érdekelne, mert jelenleg pl. sehol sincs ilyen tipusú műsor. Az RTL-en néha szerda de. belenézek a baba-mama (?)delelőbe, de sokszor köze nincs a témáknak a babákhoz.

Ildi,
Kösz a receptet. Leírtam. Én a Sparban szoktam még nyers pizzatésztát venni, valami Tante ... (osztrák gyártmány, ha jól tudom), még ez is pénztárcabarát verzió és finom, azt teszek rá amit szeretünk.

Anita,
Mi az a támogatott utazási csekk? Üdülési csekkről már hallottam, de erről még nem.

Nyaralás. Mi lehet repülővel mennénk nyaralni. Ült már valaki 1 éves forma gyerekkel repülőre? Addig a szoptartásnak még mindenképp ki kell tartania, mert állítólag felszálláskor sokat segít a picinek. Neki még hiába magyaráznám, h. nyeljen, h. a magasság miatti füldugulás ne zavarja.
Tegnap óta már nekünk is van értelme játszótér felé menni. Kisfiam imád hintázni. Még mindig nem vettünk itthonra. Épp itt az ideje.

Tünde
tuzal

Sziasztok!

Tünde!
Nem a dm-be voltunk, a barátnőm vigyázott rá, míg átszaladtam az automatához. :) Én is láttalak, de mirre elindultunk már nem voltál sehol sem. Egyelőre szeret vásárolni, szerencsére. Zolko nálunk is utál menni, mindig csak célírányosan lehet menni, bezzeg ha neki kell valami...:D
Márk nem szeret hintázni, de szeret a játszótéren mászkálni, de játék nélkül nem szabad elindulni, mert mindig kuncsizna mástól. Így is, de legalább tudunk cserélni.:)
Ügyi vagy, hogy rászantad magad a vezetésre!!! Képzeld most már Mutinak is meg van a jogsija, de még ez sem győzött meg arról, hogy visszaüljek a kocsiba. Pedig az én anyukám igazán parázós, nagy bártóság kellett hozzá.:)

Anita2!
Mi megpályáztuk az üdülésicsekket, de nem nyertünk. Azzal az indokkal, hogy magas a kereset.... :? Ez van, középrétegnek hivatalosan bejelentett kereset után nem jár semmi.
Jó sok pénzt adtok a keresztlányodnak a ballagásra. Az esküvőjére már egy kész vagyont kell majd. :) Nálunk nem szokás ekkora pénzt adni, ugyan egy kis aranyékszer is itten körül mozog. Lehet, hogy le vagyok maradva. :)

Végre itt a jó idő, és bicilizhetünk. Nagyon sokan bicikliznek v. futnak a sóstó felé. Viszont ami zavar, hogy sok ember nem foglalkozik a másikkal. Pl. előfordul, hogy a bicilisek csatasorban mennek, hogy tudjanak pletyizni. én meg a gyerekkel kacsázak az árokba.

Legyetek jók és vigyázatok magatokra!

sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jó reggelt Mindenkinek!

Ó igen, erre az üdülési csekkre gondoltam. Bocsi, ha nem jól fogalmaztam. Na hátha jövőre mi is meg tudnánk pályázni. Jó volna már kimozdulni. :)

Na szombaton ballagás. Még ez lesz az első alkalom, hogy Kornéllal vmi rendezvényre mozdulunk ki. Kiváncsi leszek hogy fogja tűrni. Na de ha megunja, majd elmegyünk sétálni. Babakocsit lehetetlenség lesz bevinni arra a kicsi iskola udvarra, az tuti. Marad az ölben babusgatás. Hú, milyen nyálas leszek, már előre félek. :? Ha minden igaz, péntek este, vagy szombat reggel hozzák a tortát. Nyh-n a Görömbei cukiból lett rendelve egy arcképes torta. :) (A görömbei Sanyi (azt hiszem ő igazgatja a cukrászdát) menyasszonya régi ismerősöm, ő hozza el nekem). Nem kell érte szaladgálni.
Szombat reggel a virágokért kell elmenni. :) Remélem szép lesz.Teljesen a virágboltosokra bíztam, mondtam, hgoy max 3e legyen a csokor (azt mondták abból már szépet lehet csinálni)-ezt adjuk mi Miklóssal- és lesz még egy szerényebb csokot, 3 szál szegfűből, persze szépen csomagolva, azt adják a gyerekek. Ugyanis nagyon kicsi a családunk, de hagy legyen Klaudiának sok virága. :)
Apukám sajna nem tud majd jönni, csütörtökön kell befeküdnie a kórházba. :cry: Bár amúgy is nagyon nehezen mozog, szóval lehet nem is tudna jönni.

Na most megyek, mert Dodi nem hagy.
Kép Kép

KépKép
KépKép
nagy_anita

Sziasztok!

Merre jártok?
Látom sokan olvassátok a fórumot, de alig írtok.

Anita2! nagyon jó a kép a srácokról. Szupi Kornél szerelése!!! Még a zokni is harmonizál a rucijához. :)
De ,hogy nektek mennyi dvd-ek van...Lassan kölcsönzőt lehet belőle nyitni.:) Pedig már azt hittem, hogy nekünk is sok van, kb 1 sornyi képről. :)

Csilla!
Voltunk baba-mama tornán, csak ti nem, ja még Esztiék sem jöttek most. Volt egy 2 éves kislány, és egy 6 hós kisfiú, tehát vegyesen voltunk. Persze Manó nem csinált semmit, Tündétől elvett egy labdát és azzal mászkált. Szegény Tünde próbálta lefoglalni őket, csak 3 különböző korú gyerkőcnél lehetetlen, szerintem. Más-más gyakorlatokat tudnának csinálni a kisebb babák anyukája, mint a nagyobbaké, persze külön foglalkozáson

Tehát Csajok, szóljatok mindenkinek, hogy a vasutasba keddenként 15 órától van baba-mama torna.:)Nagyon kedves a tornát tartó anyuka...nem tudom mi a foglalkozása.

Fürdés: Már biztos írtam, de Manó még mindig nagyon bőg fürdés közben, már, ha meglátja a vizet, elkezdi. Bezzeg, ha mi fürdünk, akkor állandóan ott pancsol. Próbáltam már vele fürödni 1x, de túl macerás, nekem. HOgy vegyem ki, ki öltözzön hamarabb, ki fogja meg, míg kiszállok...?Ma elővettük a kiskádat, de u.a., fogalmam sincs mi a baja, hiszti...talán? Szerintetek?

szisztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Jolka! Láttalak ma titeket a városban, csak ti se voltatok egyedül, velünk meg ott volt egy barátnőm a kisfiával, úgyh nem szóltam.
Mikor lesz legközelebb fórumtali?

Anita2! Nem tudom szó nélkül hagyni, hogy milyen hatalmas Kornél baba! :o Nagyon aranyos! És Dodi is cuki azzal a gitárral!

Ildi! Mi is szoktunk pizzát sütni, helyesebben a férjem szokott... Hála az égnek imád a konyhában sürögni. :lol: Azért ma én is alkottam egy nagyon fincsi zöldborsófőzeléket. 8) :D

Üdv mindenkinek, Annamari

Ádimama

Szia Annamari!

Kár, hogy nem találkoztunk.
Anyukámmal voltam fent, szokásos tiszteletkörünket tettük. :)

Fórumtali? Akkár holnap is lehet. Utána, én majd csak keddtől vagyok, megyünk haza. Míg jó, jobb idő van, lehet sűrűbben is találkozni, de egyszer kéne csinálni egy jó nagyot, hogy mindenki ott tudjon lenni.

Szerintem, nekem holnap 4-7 között jó is. :D De mindig MAnó dönti el éppen meddig alszik, holnap még tanácsadásra is megyünk.

sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Nekem is jó lenne akkor. Férjem úgyse lesz itthon, ketten leszünk Ádival, úgyhogy csavaroghatunk :D
Többiek? Tudna még valaki jönni? :?:

Ádimama

Sziasztok!

Na, végre van időm írni is.
Annyi ügyintéznivaló volt a héten, hogy ki sem látszottam belőle. Ma még klubba sem jutottunk el, már reggel 8-tól a Polg.m. Hivatalban voltunk. Lényeg: telekre várni kell, mert ki kell függeszteni a hivatalban, mivel az álllamnak, az őstermelőknek és a szomszédoknak elővásárlási joga van rá. Uis még szántóként van nyilvántartva, mi fogjuk rá megkérni az építési engedélyt. Remélem, senki nem pofátlankodik bele.
Petra! Nketek is így volt?

Jolka!
Képzeld! Még ilyen sosem volt: azért nem voltunk tornán, mert Flóra 3 óra hosszát aludt és 3/4 15-kor kelt fel, még utána ebéd, úgyhogy fél órára nem akartam vinni 750 huf-ért. Azért kicsit költséges mulatság lett volna. Jövő kedden hamarabb leteszem és akkor tutira elkészülünk, de amúgy is csak egyszeri eset volt szerintem. És ő sem szokott dolgozni, ő is inkább játszik, de nem baj az.
Eszetrék Nyírtelken vannak, ha jó az idő, emrt a szülei családiban laknak ott.

Petra!
Úszás? Mi már teljesen lemondtunk róla. Pedig még mindig ott a 2 óra pótolnivaló, benne áll a pénz, de a férjemnek sose jó a kedd reggel.
Még azt szeretném kérdezni, hogy milyen a ház elosztása, hány szoba, együtt van e az ebédlő a konyhával és van e gardróbszoba, hány fürdőtök van, van e mosókonyha, terasz? Írhatod nyugodtan privátba. Meg, hogy hány négyzetméter, garázst és teraszt lezsámolva? És mi a véleményetek a könnyűszerkezetes házakról? Többiek is: mit hallottatok róla?

Anita2!
Mindkét gyerek hatalmas és egyre jobban hasonlítanak egymásra és az apjukra! Szépek és fejlettek!
Mi lesz végül az esküvővel?
Nyáron egyáltalán nincs ovi?
Milyen papríok kellenek a gyes megigényléséhez?

Annamari!
Nem írtad meg, hogy ti végül hány szám alatt néztetek telket a Csongor utcában? Van ott 9-10 millás is!

Mostanáabn egy csomó szörnyűség újra:
-leszakadt az ágyunk fölött a mennyezet
-letört a fogam (tömés)
-pénteken temetés (gyermekkori barátaink édesapja).
Brűűű...
Ugye most már csak jó jöhet?

Flóra jól van, egy igazi kis nő. Ma is láttások volna: zöld ruci, fehér body, harisnya, mint egy ovis. Olyan szép volt. Na, jól van, szóljatok rám, ne majomkodjak itt, meg amúgy si elfogult vagyok!!!!
Lusta: mindennek próbálja a könnyebb oldalát keresni, ez pedig az apja temperamentuma. Kááárrr!!! Pl. tud lépcsőzni, de inkább négykézláb megy vagy felveteti magát az ölembe. Holott már 12 kiló, alig bírom. Bezsélni is tud, mert ha megfeledkezik magáról, akkor mondja, de inkább elmutogatja. :D
A héten elviszem a bölcsibe és elhozom a hivatalos iratokat is. :(

Én nem hizsem, hogy tudok ma menni. De a jövő hétre, ha előre megbezséljük, akkor ott tudok lenni. Jövő szerda délután?
nycsilla

Sziasztok!

CSilla!
Nem vagy elfogult, Flóra tényleg egy tündéri kiscsaj. :)
Én is őstermelő vagyok.... :D Jó csak vicceltem, de kb 7 éve nem is tudom hol az igazolványom. :)
Voltunk klubba, Bogiék és Doriék voltak csak, de szépen eljátszottak a gyerekek. Csak Manó ne lenne ennyire akaratos, mostanában.
Kis gazember, már most kifigyeli meddig mehet el, bizonyos helyzetekben. Kezdi felméri a gyenge pontjainkat. :)
Képzeljétek, ma még földhöz is csapta magát, mert nem kapta meg az egyik játékot a klubban. Muszály korlátokat szabni... Nem szeretem a hisztis, akaratos gyerekeket, de főleg azokat az anyukákat, akik nem tesznek ellene semmit sem. Remélem, én nem esek ebbe a hibába.

ma voltunk tanácsadáson is. Manó 13 kg és 86cm
Doktornő írt a fogára egy Zymaflour nevezetű gyógszert, ez fogszuvasodás ellen van. Most egy hétig még a calciumot is adni kell rá. Remélem nem fog tovább romlani, soká lesz még maradandó fogai. De a lényeg, hogy majd ne fertőze meg őket később... Az öcsém anno ennek az elődjét szedte, még ovis korában is, gyönyörűek is a fogaik. Ja és ezt még mi is szedhetjük.

Annamari!
Nem nagyon jelentkeznek a többiek, hogy jönnének ma...:( Ugyan, most meg kezd feljönni az idő is. Talán legközelebb. Mi majd csak a meccs után indulunk, ma Zolko is ráér sétálni. Remélem nem lesz eső addigra.

sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Csilla! 190-valahány szám, remélem nem ugyanaz... :?
És ha nem ugyanaz, remélem, nekünk nem kell ezt a procedúrát végigcsinálni... Igen, vannak ott nagyon drága telkek is. Pl egy saroktelek, ami nekünk nagyon tetszett, 1000 nm 9milláért!!! :shock:
Könnyűszerkezetes házon mi is gondolkodtunk, de inkább nem olyat építünk. Férjem uncsitesójáéknak az van, 5 éve laknak benne, és meg vannak elégedve vele.

Jolka! Mi is ma voltunk tanácsadáson, 3/4 3-ra értünk oda, , mert azt hittem 3-ig van, de kiderült, hogy csak 1/2 3-ig... De még elcsíptük a védőnőt. Gondolom, hogy örült nekünk... :) Egyébként az miért van szerintetek, hogy ott mindig kevesebbnek mérik Ádám súlyát, mint én itthon?? Úgy szoktam, hogy ráállok vele a mérlegre, aztán egyedül is megmérem magam. Digitális mérlegünk van, úgyhogy szerintem pontosnak kell lennie.
Mire végeztünk, nagyon rossz idő lett, úgyhogy hazajöttünk. Kiakaszt ez az időjárás, tegnap is ez volt, hogy egyik pillanatban meg lehet sülni, a következőben meg szélvihar meg eső... :x

Jövő hét szerda nekem is jó lenne, itthon leszünk. Majd írjátok meg, hogy hány órakor legyen. Én egész délután ráérek.

Üdv, Annamari

Ádimama

Sziasztok!

Annyira nehezen értem ide, Bence minden időmet lefoglalja. Annyira anyás lett, ha kilépek a szobából, már sír. Még szerencse, hogy a járókában elvan.
Hétvégén Tiszatelken voltunk az anyukámék nyaralójában, nagyon jó volt, csak kicsit megégtem, de már jobban vagyok. Van kint egy függőágy, Bence nagyon élvezte, még el is aludt benne.
Mostmár tényleg jön a foga, alul az ínye mind a két fognál átszakadt és az egyik sarka látszik! Remélem, most egy darabig legalább nem fog vele szenvedni. Tegnap megnyírtuk, annyira édi, igazi szöszi lett!
Mi is megyünk ballagásra pénteken, kiváncsi vagyok Bence hogy fogja bírni. Szerencsére nem keresztgyerek, nem kell egy vagyont vinni.

Tünde!
A műsor címe: Én is felnövök. Nem láttam, hogy ismételnék, megnéztem a neten és a teletexten is. A következő adás július második szombatján fél 5-től lesz.
Hogy ment a vezetés? Remélem, nem épp a zuhéban voltál!!

Jolka, Annamari!
VOlt tali? Ki volt még ott. Nekünk sajnos eléggé kiesik a belváros.

Csilla!
Átküldtem az alaprajzot.
Részvétem a barátaid apukája miatt, és a sok gondhoz. Ezután már csak jobb lehet, legalábbis azt mondják. Mi sem voltunk úszni, már hármat kihagytuk, épp az utolsó órán fizettünk ki négyet :( Mindegy, akarunk járni, szerintem jövőhétre rendbejön Bence.
Kép

Kép

Kép
ppetra

Petra! Nagyon édes Bence! :)
Végül nem taliztunk Jolkával, de jövő hét szerdára próbálunk szervezni egy talit. Nagyon messze vagytok a várostól?

Annamari

Ádimama

Szia Annamari!

Nyíregyházán vagyunk a Korányin, csak a belváros kicsit messze van babakocsival, de kocsival nem. Meglátom, lehet, hogy elmegyek, ha lesz kocsim.
Petra

Kép
ppetra

Szia Annamari!

Nyíregyházán vagyunk a Korányin, csak a belváros kicsit messze van babakocsival, de kocsival nem. Meglátom, lehet, hogy elmegyek, ha lesz kocsim.
Petra

Kép
ppetra

Jó reggelt!

Köszönöm a bókokat a gyerkőcökre!

Nem sok újság van. Dominik takonykóros. :( Remélem nem tart majd sokáig.
Tegnap reggel voltam az oviban, elhoztam Dodi cuccait. Majd szeptember 4-én kell vinni. De szeretném akkor már rendesen vinni. Hátha nem betegeskedne. Az alváson addig még agyalok.

Csilla!
A GYES-t kérdezted. Igaz? Én mindent levélben intézek, mivel nekem macerás lenne mindenért NYH-ra bejárni. Én ilyenkor felhívom az illetékes hivatalt (jelen esetben Magyar Államkincstár/Családtámogatási Iroda 500-191) és tőlük kérek nyomtatványt. Ilyenkor el is mondják kedvesen, hogy mi kell hozzá. Szerintem eredeti születési anyakönyvi kivonat, más nem igen. Talán még magánnyugdíjpénztári belépési nyilatkozat. Mintha úgy rémlene, hogy a gyes-ből nyugdíjjárulékot vonnak. Nézd csak, innen le tudod tölteni a nyomtatványt! :)
http://www.allamkincstar.gov.hu/ugyfelk ... mtatvanyok

Esküvő: már eldöntöttük és szóltunk is, hogy nem megyünk. Azért Kecskemét messze van, ha gond van nem lehet csak úgy hazaugrani. Jobbnak láttuk így a dolgot.
Ovi ügyelet lesz. Vagyis itt Vasváriban úgy szokott lenni, hogy egy ovi van nyitva és oda gyűjtik össze az összes oviból a gyerekeket. Gondolom nyáron nem járnak olyan sokan.

Jolka!
Na igen a DVD-k. Ne is mondd. Unom már hogy erre is költeni kell. :? De hát mit csináljak, ha az apa ebben látja örömét. És ez csak töredéke a készletnek. Gondolkoztam, hogy felrakjam-e egyáltalán a képet. Nehogy megbüntessenek itt…………… De ha valakinek kell valami mese vagy film szóljatok!

Na most megyek lentre kávézni meg a munkásoknak is adok kávét. Már dolgoznak. Teszek egy fotót, hogy mit is csinálnak. Remélem nem baj…….próbálom kicsire fogni…..

Puszi Lányok
Kép

KépKép
KépKép
nagy_anita

Sziasztok!

Jolka: Nagyon boldog névnapot kívánunk Neked!

Rég nem voltam erre, de nagyon tanulok! Már nem sok van hátra: 2 vizsga, ebből a szombati naggggyon gáz :-(
Szerdán talán mi is ott tudunk lenni a talin, bár igen nagy szervezést igényel:-)

Hétfőn vittük vissza Botondkát a kardiológiára, de sajnos még mindig nem zárult neki teljesen a két kamra közötti rész. 1éves korában kell megint vinni. Állítólag nem kell neki nagy jelentősége tulajdonítani,van, akinek sosem zárul be, de azért kicsit idegesít.
Most meg vmi bőrgyógyász kellene nekünk! Nagyon csúnya az arca. Eddig azt hittük, a melegtől v vmi kajától (amit én eszek) ömlött ki, de egyik sem! A gyermekorvosunk szabadságon, lehet elviszem a helyetteséhez. De úgy látjuk jobbnak, lehet inkább gyermekbőrgyógyászhoz vinnénk el.
Tud vki ajánlani egyet, akihez akár már most, de legalábbis ma elvihetnénk? Köszi!

Nagyon szépek a gyerekek egytől-egyig! :D

Ha letudtam a vizsgákat, jövök majd!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Jolka!
Boldog névnapot! Otthon tartottátok?
Csilla és Flóra
nycsilla

SZiasztok,

JOlka,
Mi is nagyon boldog névnapot kívánunk.
Te honnan látod, h. ki olvassa a fórumot? Ha belépek én is fent látom, h. kik vannak jelen, de mindig más topicba irogatókat látok. Neked van valami látnoki képességed? :D
Amugy meg, képzeljétek valamelyik nap este kérdi a férjem, h. a total commander-t nyitottam meg napközben? Mondom dehogy, csak mert tuti biztos, h. este nem igy hagyta. Ergo, valaki szétnézett a gépünkben. :shock: Nem vagyok egy számtekguru, számomra ez felfoghatatlan, ugyhogy annyit kért, ha nem netezek, akkor mindenképp lépjek ki a net-ből. Mondjuk nem itt tároljuk a titkos pin kódjainkat, de mégis ki az a rohadt sz...láda, aki erre ráér.
Márkó nem semmi a 13 kilójával. Tényleg jó lehet a tejed.

Petra,
Nem mentem vezetni, mert lementem és mondta a pasi, h. mégsem ér rá. Nem volt nagy baj amugy, mert már épp elállt az eső és tudtunk menni sétálni. Kérdezte, h. ki ajánlotta őt nekem, téged emlitettelek, de mondtam, h. nem te vagy a közvetlen ismerőse, de nem tudom elmondani pontosan, h. kinek a kijének a kije ő.
Jövő szerda 4-től beszéltük meg a kövi alkalmat a pasival (aki amugy élőben is szimpi volt), ugyhogy a talin esetleg csak v.mikor 5 után tudok részt venni. Pár napig mi is tervezzük, h. elmgyünk Anyukámékhoz, figyeljük az időjárást és ha tényleg jó lesz a jövő hét eleje, akkor egy kicsit kiszabadulunk innen a harmadikról. Nagyon jó, h. feltetted a függőágyas képet, Anyukáméknak is van, eszembe sem jutott volna beletenni.
Nem tudom nálatok Bence mennyire tartja be a fejlődési fokozatokat, de mi szerintem megint kihagytunk fokokat. Na, még nem jár Zalán, de hihetetlen, h. már a levéltépés és az ajtócsapkodás is szerepel a napirendjében. Egész jól tarja már magát állva is, alig lehet lenyomni, h. pihenjen. A házimunkákat egyre nehezebb mellette megcsinálni, mert nem tarthatom órákig a járókában, ha ennyire igényli a mozgást.

ANita1,
Nem vagyok bőrgyógyász, de nem atópiára (gyerekkori ekcéma)hajlamos Botond? Zalánnak erre van némi hajlandósága, sajnos, néha baromi száraz a bőre, amire kaptunk szteroid tartalmú kenőcsöt, meg persze gyógyszertárban kutyult testápolót. Előbbit nagyon ritkán kenem az érintett felületre, mert túl erős, ha viszont rákentem, fél óra múlva, mintha lefújták volna, gyögyörű a bőre, de óvatosan kell vele bánni.

Anita2,
Nagyon szépek a fiaid, ez természetesen igaz a többiek bambinójára is, viszont még csak te dupláztál, ugyhogy ezért emeltelek ki. Na meg mit panacskodok én itt az egy gyerekkel, h. nem úgy megy a házimunka, ahogy szeretném, amikor kettővel ez még nagyobb mutatvány lesz, ugyhogy jobb emésztenem. Nagyon szép az a terméskő. Ha egyszer még az életben lesz házunk, nagyon birnám, ha a kerítés és a kert szilárdabb része ilyen lenne. Nagyon drága mulatság?

Csilla,
Elképzelem Flórát, ahogy mindenkit az újja köré csavar a gyönyörű pofijával + most még a dumával is. Szerintem esélytelenek lettünk nálatok. Kicsik is vagyunk, nem is beszélünk, sőt még nem is járunk (csak segítséggel). Gondolom udvarlók tömegesen. Ezért is költöztök inkább ki a városból :D .

Pampers zacsik csak gyűlnek, gyűlnek én meg nem dobom ki, nem kell senkinek?
Ezt a hsz-t amugy két nekifutásra sikerült megirnom, mert közben a kisfiam elfáradt, gondoltam, akkor egyen, mielőtt lefekszik. Azt még megvárta ébren, h. elkezdjem neki adni a kaját, de már csak csukott szemmel tátotta a száját. Beájult az etetőszékben. Mindig tud valami újat mutatni. Én meg röhögtem hangosan, mert elég érdekes volt a látvány, aludni + enni egyszerre.

Zsuzsi,
Mizujs veletek?

Szép napot mindenkinek.
tuzal

Tündi! Édi lehetett Zalus, ahogy elaludt! :D bnmmmmmmmmmmmmmasx :arrow: ezt a fiam nyomkodta :lol: :lol:

Régebben emlegettétek a habtapit, vagy mit. Hol lehet kapni? És drága? Szeretnék venni, mert Ádám egyfolytában lehempereg a paplanról, amit leterítettem neki a földre. Ágyon már nem lehet hagyni, a járóka meg kicsi neki.....

Annamari

Ádimama

Helló lányok!

JOLKA BOLDOG SOK NÉVNAPOT KÍVÁNUNK MI IS NEKED!!!!

Képzeljétek olyan sz.... voltam reggel... Lezsibbadt a bal kézfejem, és a szám is, teljesen olyan volt, mintha a baloldalamba kaptam volna egy Lidocain szurit. Teljesen beparáztam, de aztán elmúlt. Szerintem nagyon lement a vérnyomásom.
Meg aztán Janka is fejtörést okoz most... Nagyon félek tőle, hogy előjön a féltékenység. Ma reggel is sírva ébredt, odabújt, állandóan azt mondogatja, hogy anya, nagyon szeretlek.....Ha egy picit erősebben rászólok, rögtön eltörik a mécses. Nem is tudom, hogy sokszor mihez kezdjek.

Puszi Mindenkinek: Emese
jurem

Tünde! Akár bőrgyógyász is lehetnél :lol: Bizony gyermekkori ekcéma, plussz elég kis érzékeny világos bőre van,mint a mamájának :D
Azt mondták, nyomjuk minél tovább az anyatejet, továbbra is a gyógyszertári mosakodót használjuk, plussz kaptunk testápolót, amit mindig kell használni, meg a pofijára gyógykenőcsöt (mindjárt hozza haza férj, mert a patikában kutyulták ki), amivel óvatosan kell bánni: szigorúan csak pár napig, és, csak ahol gyulladt is a bőr!
Zalus nagyon édi lehetett!

Annamari: Ádám már nagyon ügyesen gépel, köszönjük a hozzászólást! :D

Mesi: Drukk Nektek! Már nincs sok hátra. Jankát próbáljátok készítgetni, bár gondolom, ezt magatoktól is pontosan tudjátok, és csináljátok!

Nálunk újabban minden napra jut vmi...de egy bébicsekkel már csak ilyen az élet! :D

Anita
Kép
Kép
_anita_

JOLKA!!!!!!!!

BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK mi is Baluval!!!!! Kép
csagi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?