Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tünde,
asszem én lemaradtam néhány kört! Jól értem, hogy lehet gratulálni?

A korkülönbség kapcsán továbbra is fenntartom, hogy szerintem sokkal nehezebb dolga van azoknak a mamiknak, akik kis korkülönbséggel vállalják a gyerekeket.

Ez az időjárás egyszerűen lehetetlenné tesz minden mozgást az udvaron, kertben:( Csupa-csupa sár minden:(
Úgy döntöttünk, a Pünkösdöt Révfülöpön töltjük, hátha ott nem esik. Ránkfér már egy kis kikapcsolódás. Így csak egy rövid hozzászólásra van időm, pakolom össze a holmikat, hogy mire Mama hazaér kész legyek. Apa már elindult a megpakolt Berlingóval( egy most elkészült szekrényt is visz).

Mindenkinek szép ünnepet kívánok!

Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Márti, igen, úgy néz ki, jön a kistesó. Szerdán megyek uh-ra.
Azért ikrekkel se könnyű, nem? Talán nehezebb is, mint nekem lesz.
Jó hétvégét!
Vendég

Sziasztok!!!

No, ennyit arról, hogy még egy "gyakorlott" kismama sem tud a sorok között olvasni... :lol:

Tündi!
Nagyon gratulálok a babócához, remélem, minden rendben lesz!!! Drukkolok a szerdai uh-hoz!

Köszönöm mindenkinek az NST-vel kapcsolatos tanácsokat, hát, mit mondjak, tényleg nem volt túl kényelmes ott feküdni, és még baromi hideg is volt, de egy nagyon aranyos szülésznő volt ott, és betakart... Ráadásul az én gyerekem alig volt hajlandó mozogni, pedig a szülésznő már böködte a pocimat is, meg felültem félig-meddig, de nem, csak nagyon lájtosan... A mellettem fekvő kismamának meg annyit mozgott a babája, hogy arra meg azt mondta a szülésznő, hogy menjen és sétáljon egy kicsit, hátha elringatja, mert így értékelhetetlen... Jó, mi? Egyszer az a gond, ha túl sokat mozog, a másiknál pedig, ha keveset... Úgy látszik, hangosabban kellett volna felolvasnom Kende babának a "HOGYAN MOZOGJUNK AZ NST ALATT" című fejezetet... :D :D :D
Bezzeg, ahogy vége lett, elindultunk haza kocsival, abban a pillanatban őrült rugdosásba kezdett, most is hullámzunk... :D Pedig apa is direkt azért nem jött be, mert ha az ő hangját hallja, és a keze a pocimon van, akkor nyugi van...
Azért mondta a dokim, hogy 8-9-es határon van, tehát nem kell ám aggódni (kösz... :wink: ) Biztos, ami biztos, kedden megyek újra, már most elhatároztam, hogy eszem egy mázsa csokit előtte, arra mindig beindul... :D

Pusszantás mindenkinek, jók legyetek ebben a szép, nyári napsütéses időben! :D

Sziasztok

Kép
Kép
norwell

Sziasztok,
Norwell! Beától hallottam h szinte egyszerre fogunk szülni:) nekem 23-án lesz a császár, ha addig vmilyen front be nem inditja a picit, de nem hiszem, Te meg ha jól tudom 22-re vagy kiirva..amiből akár 23is lehet:) azt mondják a fiúk nem szokták elsietni a kibújást:)
nnnnaaa már meint esik:(
tiszta jó hangulatot csinál ez az idő az embernek...
puszi mindenkinek
Erzsi
erzsi100

Norwell, én úgy örültem volna, ha nem 10-est kapok mindig az NST-re...
Talán nem is kell kivárnod a 40. hetet! :wink:
Vendég

Sziasztok!

Erzsi!
Igen, 22-re vagyok kiírva!!! És valóban, a fiúkra mondják, hogy nem nagyon igyekeznek kifelé, kíváncsi leszek, Kende baba kivétel lesz-e... :D Tök jó lenne együtt szülni!!! Sógornőm is ráhúzott a kisfiával 11 napot (mondjuk a vége felé már elég kellemetlen volt neki, egyrészt ugye a dereka stb. fájt, másrészt meg már nagyon türelmetlen volt...:)) Én már most is türelmetlen vagyok! :D Barátnőm 12-én államvizsgázik, mondtam neki, hogy tök röhej lenne, ha aznap szülnék... :D

Tündi!
Most lehet, hogy nagyon hülyének tűnik a kérdés Kép, de miért örültél volna, ha nem 10-est kapsz??? Van ennek valami köze ahhoz, hogy mikor szül az ember lánya? Vagy csak azért, mert Zituka annyit mozgott a pocidban? Egyébként így terveztétek, hogy ilyen hamar legyen kistesó?

Puszó mindenkinek!
Kép
Sziasztok

Kép
Kép
norwell

Norwell, most lehet, hogy butaság, amit írok, de én úgy gondoltam, hogy ha mondjuk kisebb osztályzatot kap, akkor hamarosan kibújik. Bár valszeg ez hülyeség, mert akkor nem érezte volna jól magát, és akkor valszeg az gondot jelentett volna.
Én is ráhúztam 1 hetet, én a telefonokat utáltam a legjobban, az utsó pár napban be se voltam kapcsolva, vagy csak a családnak vettem fel.
Igen, kis korkülönbséget szerettünk volna, leginkább a korunk miatt. :wink:
Vendég

Kép
Vendég

Sziasztok!

Hát nem semmi ez az időjárás! Ha nem esik,akkor csak simán meg lehet fagyni!!Nem is merem kivinni Kriszt. Pedig kéne levegőzni. Elég beteg szegényem,tiszta nátha. Egymást fertőzzük oda-vissza.

Tünde!
Én sem voltam biztos benne,hogy jól olvasok a sorok közt,annak ellenére,hogy mondtad,hogy tervezitek a bébit. Hát most gratulálok nektek!! Lehet egy indiszkrét kérdésem? Hamar sikerült?

Norwell!
Tetszett az nst? Én úgy szerettem oda menni! Na jó, csak kettőn voltam, aztán megérkezett Krisztofer 5 nappal korábban. Úgyhogy ne vedd biztosra a késést! :lol:

Eszti!
Hogy boldogultok, javult kicsit a helyzet? Remélem igen!

Márti!
Érezzétek jól magatokat!

Mi délutánra állatkertet terveztünk,ha nem esik az eső,de ez a sarkvidéki időjárás keresztül fogja húzni a terveinket úgy látom.

Bea,Erzsi, pusz neketek!

Mindenkinek kellemes hétvégét !

Kép
Kép
deaknezsu

Sziasztok!

Ha kiteszem a lábam Győrből, akor fellendül a fórum. Alig tudlak visszaolvasni benneteket! :D

Sajna mi megint otthon voltunk. Most azért sajna, mert a kedves nagyia halt meg és a temetésre mentünk.

Eszti

Egy ismerősöm volt úgy a babájával, mint te. Náluk a 3. hónap volt a vízválasztó. A kisfiú egyszerűen abbahagyta a sírást és tündéri gyerek lett belőle. Kitartás, van még remény.

Juci

Zsezse valóban aranyos nyugodt baba nappal, éjszaka visszont egy hisztis kisördög. Tegnap is 2 órát fennt volt hajnalban. Fogalmam sincs, hogy miért. Előszőr azt hittem fáj valamije, de mikor bevittem hozzánk, akkor már beszélgetett és felváltva bújt az apjához és hozzám, majd egyszercsak eldőlt és elaludt.

Mi az Aranyos utcában lakunk. Ez párhuzamos a Sugárral, meg azt hiszem a Diákkal is.

Bogi

Gratula Kacca elindulásához. Most szaladhatsz kétfelé. :)

Zsu

Elmentettek az állatkertbe? Még itt vannak a kis oroszlánok?

Tündi

Gratulálok. Zita hisztije érthető, hisz megfosztod a felfedezés örömétől. :D Zselykének se tetszik, ha valahová nem mehet, vagy valamihez nem nyulhat hozzá.

Szép délutánt nektek!!

Csók: Orsi

Kép
sorsoly

Sziasztok!
Bogi < igen, kell a telszáma, nagyon köszi! És mi lett az arcoddal?? Egyáltalán mitől bénult le??? :shock:
Tünde < nagyon édes Zitus!!! :D Gratula az új pocaklakóhoz!
Orsi < részvétem a nagyi miatt :( Nem csodálkozom Zselykén, az éjjel én is, férjem is és mindenki akivel ma beszélgettem (kicsi-nagy) rosszul aludt a kettős fronthatás miatt (ezeket a frontokat és ezt a hideget már annyira gyűlölöm!!!!! :? ) De hát így is egy kis tündér hogy nem bömbölt, hanem csak cseverészett :wink:
Az én babócám is egyre jobban és többet mocorog :) ma egész nap lustálkodtunk (ebben az időben mást nem is nagyon lehet csinálni), babazenét hallgattunk, beszélgettünk, kiválasztotta a kedvenc dallamait :) szal jól elvoltunk :wink:
És most zaklatlak picit Titeket a kérdéseimmel: van valakinek babakelengye listája? vagy esetleg egy listája a jó és lehetőleg olcsó bababoltokról? Más: jár valaki terhestornára vagy jógázni vagy intimtornára? Na csak ennyi, most eldugulok.
Szép estét mindenkinek! Szép álmokat a piciknek!
Juci

Kép
juciferr

Juci!

Én terhestornára jártam a Kardirex-be. (Táncsics út). Abban volt gátizomtorna is, ami nagyon hasznos. Jártam kismama úszásra is,de az sajna megszűnt. Minedn mozgás nagyon hasznos,ki ne hagyd.

Babakelengye lista: minden Brendon katalógus elején bent van.de szívesen segítek privát.

Orsi!

Végül elmentünk,addigra még az idő is jó lett, és Pici fiam nagyon élvezte !! Főleg a zebra és a zsiráf tetszett neki. Ott vannak még a kisoroszlánok is!
Részvétem neked!

Az éjjelek nálunk is nagyon rázósak, a megszokott sok-sok ébredés mellett Krisz is egy órán keresztül csak nézegetett. :o

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
deaknezsu

Tünde!

Akkor az UH eredményét majd újságold el.

Márti!
Miért nem jó a kis korkülönbség? Szerintem meg kimondottan jó. Vagy a kicsi, vagy az átlagnál nagyobb (6-10 év).
Én pl. most látom már, hogy nagyon jól eljátszanak együtt. Pláne, hogy lányok mindketten. Ráadásul a 3-4 év különbségnél kicsit ciki, mikor a nagyobbikat viszed reggel oviba, a picit is kelteni kell, és cipelni mindegyiket. Nekem akkor Katica már 2 éves lesz, mire Lili oviba megy, neki már van napirendje, ők fél 8-kor kelnek, nem lesz gond a jövés menés.

Neked az ikrekkel meg talán könnyebb is lesz ez az időszak, mert egyszerre mennek. És ők már most is játszanak egymással.

Juci
Küldtem e-mailt telszámmal.
Az arcom úgy ahogy helyrejött. Kaptam rá pontgalván kezelést, ami nem ért semmit, meg egy ismerős belgyógyász akupunktúrával kezelte, 2. alkalom után megmozdult. Pedig akkor már jártam pontgalván kezelésre egy hete, és semmi eredmény nem volt.
Ma már fütyülni is tudok, és csak akkor látszik, ha eszek, vagy nevetek. :)

Lányok, akik pelust szoktak rendelni. A honlapom elköltözött, és bővült a termékköröm pl. Prince Oliver bodykkal (amiket a Brandonban drágán lehet megvenni), babahordozó kendővel, és egyéb kiváló minőségű magyar termékekkel, amelyek mind 100% pamut anyagból készültek.

Puszi: Bogi
farkasbogi

A címet lehagytam :)
www.bugyortudor.tar.hu
farkasbogi

Sziasztok!

Új vagyok itt, és azt hiszem kicsit későn is csatlakoztam, június 21-re vagyok kiírva Ákossal. Kép itt van egy megnyerő kép róla :D
Nem tudok sokat net elé ülni, de ha sikerül, ez a fórum az első, amit elolvasok.
Szóval szia mindenkinek, és előre is bocs, a hülye kérdésekért! :oops:
osia

Sziasztok!

Osia, nagyon szép Ákos! Gratula hozzá! És üdv itt!

Tündi!!! Nagyon-nagyon nagy gratula az újabb babócához!!! Most már aztán tényleg visszaadom a bábás könyvedet! :D Mikor tudunk találkozni?

Egyébként igazad volt, az LLL-es csaj a gyakori mellretételt mondta elsősorban :) Plusz azt tanácsolta, hogy aludjak együtt egész nap vele, és akkor szoptassam amikor megnyikkan. Hát ez 1 napig ment, tiszta jó volt, csend és nyugalom, meg tudtam nézni 1 filmet :lol: De persze nem egész napról volt szó, délután már nem bírtuk, főleg hogy egész délelőtt össze voltunk nőve mint a sziámi ikrek, de aludni nem aludt a csajszi. 6 hetes múlt már szombaton, de napközben alig alszik, nagy nehezen 10 perceket. De csak ne panaszkodjak, mert legalább este alszik. Viszont ez a tejcimnek meg nem igazán jó, mert reggelre nagyon bedurrannak (persze hajnalban alig eszik az egyikből a csajszi), és így nem kapnak elég ingert, amitől napközben meg elég neccesen elég a tejci. A mérlegünk meg tök rossz, össze-vissza mér. 90 g-ot szopizott a Kannus, de még harapdálta az öklét, úgyhogy a hajnalban lefejt tejcit adtam oda cumisüvegből, ebből 40 g-ot megkajált, jó sokat a bukott tőle, kíváncsiságból rátettem a mérlegre és aszerint +80 (!) g-mal gyarapodott (elég érdekes ha a +40 g-ot evett és még bukott is)! Ez a gyerek mindent megeszik!!! Bármit a szájába dugok és folyékony, azt nyeli :lol: Most mondjam hogy tényleg tiszta apja??? :lol: Ezért nem lehet nála tudni, hogy valóban éhes-e vagy csak műbalhé az ökölrágás. Nincs valakinek jó tippje hogyan lehet megállapítani hogy valóban éhes-e a Pindúr Pandúr?
Már 4,5 kg a csöppség! Jó lenne már ha végre nem görcsölnék a tej miatt, mert végül is gyarapszik, aztán már 3 hete azt hiszem hogy nem elég neki. De annyira nem lehet tudni nála, sokszor kilökdösi a cicimet meg szórakozik vele, de utána meg sír hogy ő még éhes... Húúú de várom már azt a 3 hónapos kort!!!
Egyébként irtó édes (ha éppen nem sír), már nézelődik, a plafont érdeklődve nézi, mosolyog, kacag és hangokat ad ki! Ilyenkor meg tudom zabálni és el is van felejtve a sok bömbölés :lol: Már el is tudok néha mosogatni, beteszem a hordozóba és dumálok hozzá. De csak szopi után amikor be van ájulva 20 percig...

Bogi, megnéztem a honlapodat! Az S-es hordozókendőről tudsz képet mutatni? Lehet hogy érdekelne, főleg hogy kiságyra is lehet kötni! Meg lehet hogy kipróbálnám a pelenkát is, a Pamperstől totál kiütéses lett a popsi, a Babylove-ból és a Liberoból pedig már többször kifolyt a pisi...

Juci, én meg Kriston féle intimtornára jártam, az szerintem jobb mint a Kardirexes (mellesleg ott nagyon jó a torna!!!). Ha érdekel akkor tudok elérhetőséget mondani, a Mónus oviban szokott lenni a tanfolyam. És nem csak a babóca felébresztésére jó :wink: Kisruhákat meg érdemes az angol használtruhásnál nézni, én Kannus összes ruciját ott vettem, nagyon jó minőségűek és tök olcsók. Egy Mark&Spencer body 490 Ft!

Zsu, a helyzet azért némiképp javult, csak a sírás nem változott, de már van hogy 20-30 percen keresztül nézeget, mosolyog, gőgicsél és csak utána jön a sírás-rívás!

Bea, a sétában benne vagyok, mikor jöttök bicikli-szervízre?

Na eldugulok mert amilyen ritkán jövök olyan sokat írok!

Puszi Mindenkinek!!! Kép Kép
Kép Kép

Kép
Kép
esther1000

Osia!

Üdv közöttünk,és nyugodtan kérdezz bárkit,bármit!

Eszti!

Nagyon szépen fejlődik a pici lány. Jó hogy raktál fel fotókat! Nekem anno javasoltak Krisszel kapcsolatban,bár más miatt egy dolgot. Hogy keltsem fel éjszaka enni. Mert még nagyon kicsi volt,nappal nem aludt,de éjjel igen. Azt mondták szopizzon minnél többet,mert még akkor is elég sárga volt a kincsem, amikor hazajöttünk a kórházból. Nem vagyok 100 %-ban meggyőződve e módszer hatásosságáról, mivel talán elrontjuk az átaludt éjszakákat, de esetedben talán jó lenne. Legalábbis a tej mennyiségére nézve. Talán megérne egy próbát!
Sokat emlegetem a barátnőmet,de náluk is tényleg hasonló volt a helyzet,és 2,5-3 hós korára a bébinek elmúlt ez a nehéz korszak. Úgyhogy fel a fejjel. És ha estleg alszik nappal, pihenj te is!

Nem tudtok valahol jó kis baba mama tornát ? A jóga nem igazán jött be,de valahova járni szeretnék Krisszel.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
deaknezsu

Sziasztok!

Először is a nagy újság: Katica egy hét után biztonsággal közlekedik egyedül a lakásban. Ez nem jelenti azt, hogy nem esik seggre néha, de már gyönyörűen keresztül-kasul szeli két lábon a házat. A kinti terep cipőben még necces, de fejlődik.
Mondja már, hogy cica, dádá (mutogat is hozzá), néha mintha mondaná, hogy Kaccica.

Eszter.
Nincs képem az S-esről külön, mert csak méretben különböznek egymástól a többivel. Kötni ugyanúgy kell, mint azokat, amik a képeken vannak.
Én a kendőről eddig csak jót hallottam, de talán Ráhel többet tudna erről mondani.
Egyébként tudom, hogy nehéz elviselni ezt a sok sírást, de bizony vannak babák, akik sírósabbak az átlagnál, és bármit csinálsz velük, akkoris sírnak.

Osia
Üdv köztünk. Jöhetnek a hülye kérdések, amik sokszor nem is hülyék :) Én akkor szoktam nevetni nagyokat, mikor jönnek a barátnőim a hülye kérdéseikkel, és kiderül, hogy totál logikusak a kérdések, és egyáltalán gőzöm sincs a válaszról, mert az én lányaim nem úgy és nem azt csinálták, amit az ő gyerekei.

farkasbogi

Szia Mindenki!

Köszönet a kedves fogadtatásért és a megnyugtatásért :), kicsit elutaztunk hétvégére, a jó esős időben bebarangoltuk Zalalövő környékét, kitisztultak a buta gondolatok is a buksimból...

Juci, én itthon terhestornázom (hagyományos terhestorna kazi, kaptam Rubint Rékát is, de az nem tetszett annyira) és jógázom kazira (ezt nagyon élvezzük mindketten), ha valamelyik érdekel, szívesen kölcsönadom. Meg majd az augusztusi szülésfelkészítőt tervezzük, ha sikerül vidékiként bejutni a győri felkészítőre.

Zsu, ha érdekel az otthoni torna is, "véletlenül" megvan valahol a Rubint Rékás baba-mama torna is, bár azt még nem csekkoltam le, milyen is lehet, még pár hónapig nem lesz rá szükség :), no, ha kipróbálnád, én is dunaszegen lakom, valamelyik séta közben beugorhattok érte...

Szép napot mindenkinek!

Lujza és Boglárka, aki holnap lesz 20 hetes :)
lujza11

Lujza!

Hát nem mondod? Idevalósi vagy,vagy bevándorló? Én ez utóbbi. Merre laktok? Most vagy félidős? Akkor a java még hátravan !
:lol:

Köszi a kazit,de időközben már szerveztem is tornát magunknak. Megyünk a Gézengúz alapítvány dédelgető csoportjába. Már nagyon várom. Az úszás is nagyon jót tett Krisznek, ebben is bízom.

Sziasztok!

Kép
Kép
deaknezsu

sziasztok!

Eszter!

Hordozókendő:
vevőszolgálat, információ: 06/20-362-5374
web: http://carolino.bebiteka.hu

Tudom, hogy sovány vigasz, de megértem a helyzetedet. Az én egyik lányom hasonlóan élte meg az élete első hónapjait. Az első naptól fogva napi 4x fél órát aludt, éjszaka 2 óránként felébredt.
Csak nálam, velem volt jó neki., később pedig úgy ha történt körülötte valami. A hintát és az autót utálta. Másfél éves korától már nem aludt délután.

Most 12 éves és változatlanul ezerrel pörög. Szeret a középpontban lenni, mellette nem lehet unatkozni, sőt hullára lehet fáradni. Nincs más megoldás csak az elfogadás, hogy ő ilyen.
Egyébként meg imádnivaló. :roll:

Bea
ráhel

Sziasztok!

Tünde!
Köszi az infót, bocsi, hogy nem válaszoltam az sms-re, szánom bánom, elfelejtettem :oops:

Osia!
Nagyon jól sikerült ez az ultrahangos fotó,hol csinálták? Édes a pici fiad.

Bogi!
Egyre ügyesebb Katica. Mennék pelusért Hozzád, kerestelek MSN-en, de sajna nem vagy :( , majd még figyellek.

Eszti!
Nagyon szép Anna a fotókon. Csütörtökön megyek felétek.
Remélem jó idő lesz.

Marcell egyre ügyesebben ül, és már játszani is tud ülve. Nagyon élvezi. Igaz néha eldöl, de egyből hasra fordul és játszik tovább. Egyre jobban el tudja foglalni magát. Csak az a lényeg, hogy lásson engem, ha eltűnök a látóteréből már visít is :D .

Kép Kép
beátab

Szia Mindenkinek!

Osia!
Nagyon szép,karakteres babu cseperedik a pocidban.Egész elérzékenyültem...Némiképp emlékeztet Marcim hasonló felvételére.Sajna nem tudom itt megmutatni,mert nincs fenn a gépünkön.Mindig nagyon örülünk az újonnan csatlakozott kismamáknak.Kérdezz és mesélj! :)

Farkasbogi!
Rálestem a Bugyor Tudor honlapra.Nagyon tetszik.Noha ígértem már,hogy mi is fogunk rendelni Tőletek,nem tettük.Ezer oka van,kár lenne felsorolni.A honlapotok alapján egyre jobban érik bennem az elhatározás.Nagyon várom a bodykat.Remélem,nagyobb méretben is kaphatók lesznek!Nagyon jó minőség a prince Oliver.Marcimnak is több van.Már mind kinőtte.És igen:fogcsikorgatva vettük mindet a Brendonban. :)
A hordozókendős fotókon Te vagy látható?Mert azt a hölgyet ismerősnek találtam...
Gratulálok kislánykádhoz!Marcus még nem lépett tovább;a felguggolás elszórakoztatja.Bár,ha belegondolok,két bútordarab között már lépett egyet-kettőt.Nagyon bizonytalanul,sután.Inkább vetette magát,mint lépett... :D
Mi elhatároztuk,hogy karácsony körül állítjuk magunkat kistestvér üzemmódba :D :oops: .Akkor Marci másfél éves lesz (majdnem).Ha ügyesek vagyunk,legkésőbb rá egy évre világrajön második babintink.Így valamivel több,mint két év lesz picúrkáink között.Két bátyám között is ennyi a különbség.Elmúltak harminc évesek,de egész csöpp koruktól kezdve,túl azon,hogy a testvéri ragaszkodás összeköti őket,nagyon jó barátok.Anyusom mesélte,hogy soha nem volt közöttük testvérféltékenység,és nagyon jókat játszottak együtt.Bízom abban,hogy én is képes leszek megteremteni gyermekeim között a harmóniát.Talán ennyi korkülönbség nem is kevés,nem is sok.Bár minden relatív.

Eszti!
Kitartás!Ráhel gyermekéhez hasonlóan Marcim is nagyon bújós volt (igaz,ő nem volt hasfájós,sőt,kifejezetten nyugodtnak mondanám,csak mindig velem akart lenni,ő is játszott a cicimmel,de olyan mulatságos volt,hogy nem aggódtam rajta és mára kinőtte).Mindig viccelődtem,hogy 24 órás ügyelet.Fárasztó volt,és derékfájdító,ugyanakkor feltöltött pozitív energiával.Könnyű mondanom,de nem tudok mást tanácsolni:legyél vele minél többet,nyugodj meg,lazíts! :wink: Mi is túl vagyunk a nehézségeken.Az első hónapok minden perce édes emlékké vált.Semmi keserűség,csalódás nincs bennem.Valószínüleg Te is így fogsz majd érezni... :)
Annyit még esetleg: menjetek el a védőnőtökhöz,gyermekorvosotokhoz próbaszoptatásra.Hátha abból kiderül valami,ami eddig rejtve kínozta csöppöd.Talán ők hatékonyabb segítséget tudnak nyújtani,hisz közvetlenül tapasztalják a problémáitokat.
Szóval:fel a fejjel! :D

Zsu!
Jó volt olvasni az állatkerti élményeteket.Mi elnapoltuk,helyesebben elhónapoltuk a zoo-látogatást.Marci első szülinapján,a családi örömprogramok részeként megyünk állatokat csodálni.Biztos nagyon fogja élvezni,mert itthon is sok állat veszi/vette körül.Van két kutyánk,két macskánk,két degunk(a macskák a hugaimé,bár mi vigyázun rájuk,viszont a degukat már elköltöztették,és az egyik kutyuska is csak átutazó vendég).
Kép Moha a babaőr
Kép Lila kutya a már elhunyt anyai dédinél
Én is a Gézengúzt akartam javasolni.Ha valakit érdekelne leírom az elérhetőségeiket (bár mi nem oda járunk,most sehova se járunk tornázni,otthon ügyeskedünk):
9025
Győr
Liget u.1.
06-96/439-115
06-30/989-4108
Zsu!Babauszira is a Gézengúzhoz jártok?Nyáron szünetel a mi úszásunk,s arra az időre csatlakoznánk hozzátok.Ha nem baj... :)

Tünde!
Gratulálok!Jó példaként jársz előttem... :)

Bea!
Igaz,hogy a hugaim nem laknak már itthon,de mindennapos látogatók.Egyrész Marci miatt,másrészt a nethozzáférés is sokat nyom a latba,harmadrészt még nem önállósodtak igazán.Anyusomnak is és Babintinek is jó a zsibongásuk.Bár hogy ma még nem jelentkeztek, egy kis csenddel és nyugalommal kecsegtet.
Talán most,hogy mindkettejük életében első a szerelem,magukra találnak,és "talpra" állnak.Mert bizony,a "pünkösdi szerelmes" hugim újdonsült kedvesével pont úgy érzi magát,mintha évek óta boldogságban együtt járnának.Nagyon helyesek.Nemhiába cseng fülembe a nászinduló... :D

Juci!
Ahogy Lujza utalt rá,terhestorna a szülésfelkészítő tanfolyamnak is része .Én jártam.Nagyon üdítő volt.Ha nem is ezt választod,mindenképp tornázz valahol,mert nagyon hasznos,és kellemes élmény.

Kép Jó volna egy képstabilizátoros fotóapparát,mert a szobában mesterséges fénynél készült képeink háttere mindig fekete...,amúgy meg homályos. :wink:

No,gondolom most egy időre megint csak olvasótok lehetek (ezért az állandósult bőbeszédűség,ha végre hozzászólhatok).

KépKép
KépKép
babinti

Szia Mindeninek ismét!

Elfelejtettem,hogy:
Csilláéknak jó egézséget,sok vidámságot!
És utólagos,mulatsággal teli,boldog névnapot minden ünneplőnek!

KépKép
KépKép
babinti

Maminti :)

Örülök, hogy tetszik az oldal.
Nálam a legdrágább body, ami a legnagyobb méret, az olyan 1300 Ft körül lesz 86, 92, 98-as méretben, de ezekben a méretekben is lesz olcsóbb 900 és 1000 Ft közötti. A kisebb méretekben 850 és 1000 között lesznek a bodyk.
Tudom, hogy a kínai boltnál drágább lesz, de ezek nagyon jó minőségű magyar holmik.

Bea!
Ma Győrben voltam, de holnaptól leszek. Vagyis ma leszek :)

Lujza!
Boglárkád lesz? De jóóóóóóóóóóóóóóóóó. :)
A szüléselőkészítőre időben jelentkezz a védőnőnél, nehogy lemaradj!
De Ráhelék is szerveznek ilyesmiket! Kérdezz tőle. Neki nagyon nagy családja van, és ő minden módon profi a témában. Civilben és nem civilben is ezzel foglalkozik! :)

farkasbogi

Szia Mindenkinek!

Eszti: Viki lányomnál (Ő is hasfájós volt) a bömbölős korszak 2 hónapos koráig tartott, de addig 24 órában, csak a babakocsiban aludt. Már addigra idegileg és fizikailag is kész voltam
Mi egy szoba konyhás lakásban lakunk és a gyerek velünk egy szobában van, ott a tv, számítógép stb. Mondtam a páromnak próbáljuk ki, hogy egyik este fürcsi után szopi és minden lekapcs, hátha ez segít. Hát azóta nincs bömbi, és azóta Viki átalussza az éjszakát. Akkor lehet, hogy mégsem hafájás volt?!!!!? Ez máig is talány.

Farkasbogi: a bodyk engem is érdeleknének. Mi is szeretjük ezt a márkát.

Tudja vki, hogy hol van baba-mama torna?
Érdekelne a sátras usziban lkévő babaúszás is, ha valaki tudd róla bővebben lszi írjon.

Zsu75
zsu75

Babinti/Kriszi !

Mi már egy ideje nem járunk úszni,és nem vagyok biztos benne,hogy itt van e nyáron oktatás. Mindenesetre állítólag megint víz alatt van a GYÁÉV.

Zsu75!

Én is kerestem tornát, holnap már megyünk is a Gézengúz-hoz, a Liget utcába. Itt korcsoportok és fejlettség szerint vannak a különböző foglalkozások. Mi a dédelgető csoportba megyünk.
Feljebb láthatod a telefon számukat.
Próbáltuk a baba-mama jógát is, az pedig a BBMMK-ban van.

Bogi!
Most hogy ennyi mindennel foglalkozol,lesz üzleted is? Vagy már van?

Mindenkinek szép napot,végre jó idő van! :lol:

Kép
Kép
deaknezsu

Igen, Bocsi.
Csak most vettem észre, hogy már volt szó a b-m tornáról, csak átsiklottam felette.
Ez van, amikor az ember gyerekkel a kezében netezik.

A Liget utca Újvárosban van? Mert akkor nekünk az nem jó. A férjem használja az autót, nekünk maradt a babakocsi.
Ady város, Marcal, Szabadhely környékén nincs ilyen?

Zsu75
zsu75

Sziasztok!

Zsu!
Igen, tök jó volt hallgatni a kicsi szívverését majdnem egy órán keresztül... :D Azzal az öt nappal én is kiegyeznék... :D

Ollllllyan édesek a gyerkőcök!!!!

Szeretném megosztani Veletek a tegnapi NST-élményt, kíváncsi lennék a véleményetekre (lévén, hogy már van gyerkőcötök...)

Fél 11-re kellett menni NST-re, de már előbb ott voltunk, mert anyósomnak is akadt dolga a kórházban. Kb. tíz körül be is mehettem (előtte csoki, hogy minden oké legyen), szépen lefeküdtem, ahogy kell, és hát, már az első öt perc után mondta mindkét szülésznő (nagyon aranyosak voltak egyébként), hogy ez most biztos nem lesz életem legjobb NST-je, merthogy Kende baba szíve alapálláson 170-nel ment. Gondolhatjátok, már akkor marhára betojtam, hogy akkor most mi van… Aztán az első tíz perc után bealudt a drágám, kicsit böködtem én is, meg a szülésznő is, de semmi, ennek ellenére a szívverése még mindig 170-180 között volt. Akkor én már majdnem sírtam, főleg, hogy negyed órája meg sem mozdult. Aztán arra a rezgős ébresztőre egy kicsit elkezdett aktívkodni, de még mindig nem volt nagyon mozgékony, mondta is a szülésznő, hogy az a gond, hogy a nem-mozgás ellenére magas a pulzusa, és ennek nem tudják az okát. Vége lett a vizsgálatnak, menjek a dokihoz. Megkerestem, és azt mondta, hogy erre sajnos csak 8-ast tud adni, merthogy keveset is mozgott, és nagyon szapora volt a szívverése. Ismétlést kért, hogy menjünk vissza fél 1-re, nézzük meg újra. Életem leghosszabb két órája következett… Főleg, hogy közben azért mocorgott rendesen (mondtam én, hogy nem szereti, ha figyelik…:D) Ebéd gyanánt letoltam egy magvas kiflit jogival. Fél egykor visszamentünk, és hála Istennek, 10-es NST-t produkáltunk, a doki is azt mondta, hogy ez nagyon szép. Iszonyatosan megkönnyebbültem, mert végre 130-140 körüli volt a kicsim szívverése, és csak akkor ment fel, amikor megmozdult, és szerencsére a mozgás is elég aktív volt. De hogy délelőtt miért ment ezerrel a szíve, arra nem nagyon tudott választ adni sem a doki, sem a szülésznő, sem én… Hát honnan is tudnánk, igaz? Lehet, hogy a csoki annyira felspannolta, vagy a tejeskávém, amit reggel ittam…
Volt valamelyikőtöknek hasonló élménye??? Mit ronthattam el? Nem kellett volna tejeskávét sem innom, esetleg a csoki volt olyan hatással rá, hogy ennyire felvigye a pulzusát? Közben az én vérnyomim meg 100/80 volt, és még csak izgatottnak sem éreztem magam (legalábbis az elején... :? )
Jaj, csajok, azt a délelőttöt nem kívánom senkinek!!!! Komolyan, már mindenféle rémképek lebegtek a szemem előtt, és nagyon rossz érzés volt a bizonytalanság. Persze a doki mondta, hogy nem kell megijedni stb., de hát kösz, ebből még úgy is nézhetett volna ki a dolog, hogy akkor küldjem haza anyóst a csomagomért… Szóval minden rendben van, szerencsére. DE MOSTMÁR SZÜLNI AKAROK!!!! :D :D :D

Bocs, hogy ilyen hosszú voltam magamról...

Jók legyetek, szép napot mindenkinek!

Sziasztok!

Kép
Kép
norwell

Te Norwell!

Te nem huszonakárhányadikára vagy kiírva? ha igen, ülj már el a popsidon! :lol:

És ne idegesítsd magad. Egy csomó olyan dolog van és lesz is, amire nincs magyarázat! A délutáni,jó nst-re gondolj. a reggeli tejeskávé és a csoki biztos nem okozott gondot a babócádnak, bár esetleg szülés után igyál koffeinmentes kávét.

Puszi,és nyugi:

Kép
Kép
deaknezsu

Sziasztok!

Zsu!
Internet áruházam lesz, nemsokára kész. De ha valaki idejön a házhoz, és azt mondja, hogy meg akarja nézni a cuccokat, nem küldöm haza. :)

Norwell!
Hát ez tényleg érdekes. Én meg amondó vagyok, hogy bizony a kávé és a csoki okozhatott akár ilyet is. Gondolj bele, ha a mi vérnyomásunkat megdobja a kávé, akkor a pici szervezetét méginkább, és az ő szervezetén is keresztül megy minden.
Ez már nem az első NST volt ugye?
Lehet, hogy tudat alatt kicsit izgultál, és ez a babát is felizgatta.
Ki tudja. Vagy emésztette a csokit :)

Tünde!
Mi volt az UH-n? Ugye ma voltál?

farkasbogi

Sziasztok!

Osia!
Majdnem együtt fogunk szülni? :lol: Nagyon helyes kis fickó!

Tündi!
Mizújs az uh-n?

Zsu!
Igen, 22-re vagyok kiírva... Tehát még van idő, de én már annnnnnnnnyira türelmetlen vagyok!!! Mindenki mondta még az elején, hogy "majd meglátod, milyen hamar elmegy a nyolc és fél hónap, de az utolsó két hét lesz a leghosszabb..." Azt hiszem, igazuk volt... Ugye ilyenkor már tényleg terhesség a dolog, aludni nagyon rosszul alszom (pedig a halálom...), de legalább nem érnek felkészületlenül az álmatlanul töltött éjszakák! :D Igazad van, tényleg nyugiban kéne lennem... Igazság szerint 12-e apósom szülinapja (sajnos már nem él... :cry: ), és olyan szép meglepi lenne, ha esetleg akkor bújna ki! Apa már próbált beszélni vele, majd nemsokára kiderül, milyen eredménnyel! :D

Bogi!
A mai kávét már ki is hagytam, és azt hiszem, hogy nem is fogok rá visszaszokni, úgy tudom, hogy a tejcsibe is átmegy, ezért nem biztos, hogy jót tenne. Most még van idő, hogy leszokjak róla (bár csak reggel szoktam inni egy lájtosat sok-sok tejjel).

Aztán végül a doki is azt mondta, hogy a kávétól is lehetett, meg eleve azért a stressz, hogy "jajcsakmindenrendbenlegyen", akkor is, ha én esetleg ott és akkor nem éreztem feszültnek magam.

Köszönöm a megnyugtatást, nagyon aranyosak vagytok!!! Még egy kérdés:Ti is ennyit paráztatok? :D

Pusszantás mindenkinek!

Sziasztok!

Kép
Kép
norwell

Sziasztok!

Előre is bocsika, de nem tudok mindenre reagálni, szita az agyam. :lol: :roll:

Bogi
, igen, ma voltam uh-n. Ma 7 hetes és már ( :lol: ) 10mm a Kistesó. Minden okés, dobog a szíve. Krekó aranyos volt, megismert, hogy nemrég szültem...

Norwell, sztem is lehet a csokitól és a koffeintől. Ennyire még nem lehet stresszes Kende, hogy így izguljon. :wink: :lol:
Én meg most úgy vagyok, hogy jajjjj, nemmakarokszülniiii!!! :lol:

Bogi, a P.O. bodyk engem is érdekelnek, ha olcsóbb leszel másoknál. :wink: Mikor lesz a honlapodon látható?

Zsu, meséld majd el, milyen volt a Gézengúz, jó? Nekem is ajánlották már.

Zita asszem 1-el több sajtkukacot kapott a popsiba, amikor osztogatták, hihetetlen, milyen izgága lett. Ha az ölemben ül, akkor is ha mást nem is csinál, lógázza a lábát. :)
Nálam hányinger ügyben kicsit jobb a helyzet, de főzni nem tudok, mert a szagoktól rosszul vagyok. Így most úrinő életem van: rendelem az ebédet.
Vendég

color=green][/color]Szia Mindenkinek!

A lemenő nap az előbb óarany színbe burkolta a könnyező felhőket.Azt hittem a természet megörvendeztet bennünket egy szivárvánnyal is,de nem láttam.Biztos pont felettünk húzódott... :)
Babintim ámulva csodálta a látványt.
Nagyon vágyunk a nyár melegére.Talán a mai verőfény és bársonyos levegő a közeledő jóidőt jelzi.Bizakodó vagyok.
Tavaly ilyenkor már -azon túl,hogy egy hónap volt hátra várandósságomból- a melegtől pihegve töltöttem napjaim/ink. :)
Lassan egy éve már...Szinte fel se fogtam még,hogy anya lehetek.
NorwellApukám,aki sajnos 13 éve nincs velünk,június 24-én született.Annakidején június 29-re voltam kiírva.Azért izgultunk párommal,hogy pár nappal korábban,apusom szülinapján köszönthessük picúrkánkat.Igyekezetünk ellenére július 8-án,a 42 héten indították meg a szülést,mert ugye akkor már nem várnak tovább.Babum kora,mérete és teshelyzete is indokolta a beavatkozást.Talán Kende szót fogad apuskájának és a jeles napot még emlékezetesebbé teszi majd.Addig is nagyon igyázzatok magatokra,és pihi,nyugi,lazulás... :D

Most megye,mert kis örökmozgóm lefárasztotta nagyit.Irány a kád,aztán a puha ágyikó...

Igyekszem mihamarabb ismét írni,hogy mindenkihez hozzászólhassak.Pár napig még szabad a gép korlátlanul,mint kiderült. :wink:
Periódikusam rámtör a szómenés... :lol:

Kép
Marci babinti imádja a vizet,de utálja a hajmosást.Annyira édesen tud kétségbe esni... :D

KépKép
KépKép
babinti

Zsu, elfelejtettem válaszolni, hogy hamar összejött-e a Kistesó.
Hát, ha elhinnétek, akkor azt mondanám, hogy elég, ha Apa rámnéz, és máris. Naszóval majdnem, csak kellett hozzá még az a kis plusz...
Kép
Vendég

Sziasztok!

Tünde!
Hurrá! Fogadni mernék, hogy nem pislantunk kettőt, és már azon csodálkozunk, hogy milyen édes a kisbabád! :)
Persze neked addig még ki kell húznod több mint 7 hónapot.
A bodykat igyekszem feltölteni, de annyi kép van, hogy ihaj.
Áru 15-e után lesz. Azt hiszem a barinőm említette ma, hogy a Kazinczy utcában is árulnak ilyen bodykat. Ő valami ezer valamennyi körül látta a legolcsóbbat. Majd tájékozódom :)

Maminti Drága!
Megint megörvendeztettél minket pár gyönyörű gondolattal! Köszönjük :)

Erzsi is nemsokára szülni fog. Talán két héten belül császározzák, ha jól emlékszem.
Minden reggel bejelentkezik hozzám egy köszönésre :)

Na megyek, töltögetem a honlapot.

farkasbogi

Sziasztok!

Lányok!
Akiket érdekel a body, legyen olyan kedves egy méretet írjon nekem ide, hogy tudjam milyeneket rendeljek be.

Előre láthatólag a méretek árai a következőképp alakulnak:
56-os
hosszú és rövid ujjú: 935 Ft
62-68-as
hosszú ujjú: 1000 Ft
rövid ujjú: 830 és 935 Ft
ujjatlan: 830 Ft
74-es
hosszú ujjú: 935 és 1000 Ft
rövid ujjú és ujjatlan: 935 Ft
80-astól felfelé
1000-1200 Ft között lesznek a bodyk és a pólók.

Még a beszerzési ár változhat, de ezek az árak már csak pár forintot változhatnak. A legdrágább max. 1300 Ft lesz.

Üdv: Bogi
farkasbogi

Bogi, hát, az a sittysutty édes kisbaba nagyon meszinek tűnik. Nem is tudom, hogy ennek most örüljek, vagy ne... :roll: :?: :idea: :roll:
Engem most a 86-os body érdekelne.
Amúgy lehet kapni a Tomában és a Kistesóban is, én 1200-1300 körül vettem ott, asszem. :shock:
Vendég

Sziasztok!

Örömmel tudatom,hogy május 30.-n megszülettek Luca (2700g,48 cm) és Sára (2800g és 48cm) nevű kistündéreink. :D
Vasárnap jöttünk haza a kórházból. A lányok ügyesen szopiznak csak még nincs elég tejci mindkettőjüknek, ezért egy kis tápival rá kell pótolni. Az éjszakáinkról inkább nem irok még semmit.........a lányok kissé felcserélték a napszakokat!
Megpróbálok feltenni képet, vagy sikerül vagy nem :)

Sziasztok: Csilla

Kép nem megy :twisted: ,majd a férjem.......
Vendég

Sziasztok!
Zsu < már nézegettem a Brendon katalógust (is), de olyan vaksi vagyok, h nem láttam a babakelengyés listát :D köszi, h szóltál. A Kardirexes tippet is nagyon köszi!
Bogi < köszi a telszámot. A bodyk engem is érdekelnek! (lassan össze kell állítanom a babakelengyét) :wink:
Eszti < igen, igen érdekel a Kriston-féle intimtorna, add meg az elérhetőséget kérlek. Hol van az az angol használtruhás?? Az is érdekel! Minden érdekel!!!! :D Kannus gyönyörű :) remélem nem fog már sokáig görcsölni és jöhet az édes élet!
Lujza < köszönöm, kedves vagy, de már próbálkoztam én is a RubintRékás kazival :( ...és rájöttem, h nekem csoportos tornára kell járnom, mert ha itthon csinálom abból rendszerint nem lesz semmi, kb. 5 perc után leállok és csak nézem, aztán két hét múlva jut eszembe újra... Szal kell egy csoport, egy program, hátha az motivál és látva a többiek kitartását nem állok le 5 perc után szégyenszemre!! :wink:
A szülésfelkészítő is érdekel. kb. tíz perc alatt bent vagyok Győr szívében, busszal pedig 20-25min.
Maminti < nagyon jók a képek :) Marcid olyan kis édes, Moha pedig olyan esetlenül űl :D nagyon vicces :D
Bea < már értem miért mondják, h a gyerek fiatalít! Már attól jókedve lesz az embernek, ha a fotókra néz! Főleg ahogy Marcell mosolyog!!! Gondolom csak rá kell nézned és kész vagy! kis boldogság-generáló tökmagok :wink:
Osia < helló! én is mostanában csatlakoztam. Jó kis hely, ugye? :) Te hamarosan a karodban tarthatod Ákosodat :) türelem, kitartás!
Tegnap óta csodaszép időőő!! El-vagyok-ájulva! VégreVégre! Ki kell használni! Állítólag nem fog bővelkedni sok ilyen szép időben ez a nyár, uh. hajrá!
Ja! még egy kérdés: Ti szeditek/szedtétek az elevitet?? lehet abban valami igazság, h aki szedi annak jó nagy lesz a babócája? Na és még egy kérdés: a most slágerlistás gyümölcsök közül van olyan, amit kismamáknak ajánlott kihagyni?
Pussz!
Juci és

Kép
juciferr

Tünde!

Jó nektek! Nálunk ez a folyamat 6 hónapig tartott anno!

A baba-mama tornáról:
Hál istennek jó kedvűen indult Krisz napja,és ez ki is tartott,bár eme tornácska miatt borult a napi rituálék sora. Egy példa: most alszik,ez a délelőtti alvás lenne, még nem tízóraizott. Na de mindegy.

A tornát Gabika tartja,nagyon kedves,felkészült nőci. Kb 7-en voltunk,nagyjából egy korosztály,azt hiszem a legfiatalabb bébi 6,5 hós volt. Jó kis játékos,de azért fontos gyakorlatok voltak,sok-sok mondókázással,énekkel. Hál istennek nincs benne sok emelgetés,mert félő lett volna,hogy engen Krisz belenyom a parkettába. :lol:
Gabika mindent elmagyaráz,megmutat,szimpatikus volt. A többi anyuka is aranyos. Hétfőn és csütörtökön van,11 órától 12-ig.
Egy alkalom ára,ha előre kifizetsz párat: 800 Ft, amúgy 1200.

Szóval Krisz beájult,de nagyon élvezte,főleg hogy sok baba közt lehetett! :D
Én is leizzadtam,nagyon meleg volt. a bébik egy body-ban és mezítláb "edzenek" .

Juci!

Az eperre sokan mondják,hogy tiltott terhesség alatt,de én ezt anno nem is tudtam,és rengeteget ettem. Semmi káros hatását nem tapasztaltam.
Én szedtem az elevitet,de csak 3-4 hónapig,engem a nagy hízással riogattak.De volt ismerősöm,aki végig szedte,és nagyon keveset szedett fel.

Csilla!
Még egyszer gartulálok a lánykákhoz!

Bogi!
Minket is érdekel,86-osban !

Juci!
Amúgy mikorra várod a bébit?

Na,sziasztok:

Kép
Kép
deaknezsu

Sziasztok!

Köszi a részvétnyilvánítást.

Csilla

Gratulálok a babákhoz. Remélem férjednek sikerül képet felrakni!!

Tündi

Biztos gyorsan elmegy az elkövetkező 8 hónap. Zitusnak meg igaza van, mit üldögéljen, ha mozoghat is. :lol:

Bogi

Nincs véletlenül kenguru gold-os bodyd? Már engem is a 86-os méret érdekel.

Norwell

Pihenj és ne izgulj semmin. A babóca majd tudja, hogy mikor kell megszületni és már baj se érheti.

Juci

Babakelengyés papirt a védőnő is fog adni, ha kérsz. Ki a védőnőd?
lehet Szentivánon is jogázni. Én jogáztam amig korházba nem kerültem, utánna csak itthon tornázgadtam, de a Rubint Réka szerintem sem hallandó kismamának való.

Mi meg náthásak vagyunk. Én rosszabul viselem, mint Zselyke. :cry:

Nem tudtuk véletlenül egy kedves megbizható és mobil babysittert?

Szép napot!

Csók: Orsi

Kép
sorsoly

Sziasztok

Akkor eddig van 56-os és 86-os body érdeklődés.
Tünde!
Feltettem a honlapra a képeket és az árakat, nézzétek meg.
Bár a minták nem nagyon mérvadók, mert más méretben is vannak, meg még több fajta is van, inkább az árak érdekesek, csak néhány mintát tettem fel, hogy lássátok.
Szerintem már ebből is látszik a minőség, és ha ismeritek is a márkát, az még jobb.

Csilla!
De jóóó. Sziasztok!
Te is bekerültél a 3 gyermekes anyukák táborába. Érdeklődtem ám utánad telefonon anyukádnál, mondta?
Na és mekkorák a csajok?

farkasbogi

Orsi!
Kenguru goldos nincs.
Puszi
farkasbogi

Sziasztok!

Végre meggyógyult a gépünk, és megint hasít a net!!! :D
Irtam egy hosszút, de a fiam egy mozdulattal eltüntette! :evil:
Most megpróbálom tömören!

Bogi

Engem is érdekelne a body 92-98-as méretben.

A kis korkülönbséget az első időkben tartom nehezebbnek, amíg az egyik kicsi a másik pici. Hiszen teljesen különböző életkori sajátosságokat kell kielégíteni az anyának. És valljuk be az első hónapokban annak is nehéz dolga van akinek csak 1 kicsi babája van és nincs mellette mondjuk egy 1 éves. Az ikreknek is különbözők az igényeik, hiszen más a személyiségük, de a napirendjüket könnyen össze tudtam hozni, mert egykorúak. Tudtam velük aludni napközben is ha rossz éjszakánk volt. Ezt nehéz megtenni úgy hogy van egy 1,5 éves is mert neki már más a ritmusa.
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a kicsik nagyon gyorsan összenőnek és jól tudnak együtt játszani
Persze az én tapasztalataim egyoldalúak, és mindenkinek egyéni a gondja, egyénileg kell megoldani.
Pl. én a 3 éves korkülönbséget soknak tartom, ők már nem igazán tudnak egymáshoz nőni: a nővéremnél is ez a helyzet, két lánya van de soha nem tudtak igazán jól együtt játszani (azért jó testvérek), ellenben a nagyobbik sokat tudott neki segíteni.

Csilla
Mégegyszer is nagy gratula nektek! Nagyon ügyesek vagytok!
A tejci miatt ne aggódj, nem tragédia ha néha adsz pótlást. Az első időben én is adtam, szerencsére ritkán volt rá szükség, de előfordult.

Nem is tudom már követni, hogy mennyi kismamaánk van! Elnézést ha nem veszlek sorra titeket!
Írjatok gyakran!

A tömörség helyett összevissza lettem, elnézést érte! :roll:
Ez azért van mert sokat írtatok és egy kicsit szita lett az agyam. Zsófi nálam is náthás, így keveset aludtunk, mert mindíg felébredt, és hívott, hogy fújunk orrot! Képzeljétek, már majdnem úgy fújja, mint a nagyok!

Na eldugulok! Mindenkinek szép napot!

Márti

Márti
Kép
hideyoshi

De jóóóóóó!
Sikerült képet is elétenni!!!!!!! :D

Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Szia Norwell!

Sajnos az NST az egyik dolog ami miatt a kismamák általában "paráznak".

Az NST /Non Stress Test/ azt jelzi, hogy egy adott pillanatban hogy ver a baba szíve.

Ha pl. egy órával később mész akkor már mást jelez.
Te magad írtad, hogy a délutáni jó lett.

Ebből következik, ha mondjuk te csak délutáni időpontot kapsz, akkor nem is tudtad volna meg, hogy Kende szíve délelőtt 170-t vert.
Tehát a következő NST-ig sem fogod tudni azt, hogy mi történik ott bent.

Szülni pedig csak akkor fogsz amikor a tested és a babád készen áll rá.
Igyál málnalevél teát - ez puhítja a méhszájat - és a terminushoz közel készíthetsz magadnak jó fűszeres /fahéj, szegfűszeg/ kompótot. A fahéj kampfer tartalma kontrakciókat okozhat, ezért pl. a várandósság elején óvatosan kell bánni vele.
Ezek segíthetik a vajúdást, de csak akkor ha már minden készen áll rá.

Bea
ráhel

Szia, Ráhel! :)
Köszönöm a megnyugtatást, nagyon aranyos Tőled, hogy írtál! Igen, erre igyekszem gondolni én is, és nem azon agyalni, hogy vajon nincs-e baj. Persze tudom, hogy nincs, mégis elkerülhetetlen, hogy az embernek ne jusson eszébe...
Ez hasonló dolog, mint az, hogy mennyit mozog a baba: van, akinél többet, van, akinél kevesebbet, a baba vérmérsékletétől függően. Mégis van egy határ, amire azt mondják, hogy jó, ha abba beleesik (egyébként nagyon nem szeretem ezt az "ettől eddig jó" felfogást, de nyilván a dokiknak is kell viszonyítaniuk valamihez), és az ember hajlamos megijedni, ha azt mondják, hogy X érték eltér az átlaghoz képest...

Igyekszem nem sürgetni a szülést is, bár nem mindig könnyű... :wink: Szeretném megismerni az ismeretlen ismerőst, a kisbabámat, aki már kilenc hónapja a testemben van, mégsem tudok róla semmit... Szerintem sokan vannak ezzel így, de most már az jár a fejemben, hogy akármelyik pillanatban elindulhat, és ez nagyon izgalmassá teszi a napokat! :)

Köszönöm a tanácsokat, nem is tudtam, hogy a fahéj és a szegfűszeg ilyen hatású (a málnalevélteáról már hallottam, holnap megyünk Győrbe, remélem, hogy tudok venni).

Szia

Kép
Kép
norwell

Zsu < okt. 9.-ére vagyunk kiírva. Na én is épp az eperről hallottam valamit, de remélem csak kamuka, mert én már megettem vagy 2 kilót :shock:
Orsi < Tujmen Judit a védőnőm. Hol lehet itt jógázni? Miért kerültél kórházba?
Már fellőttem a pizsit, csak benéztem lefekvés előtt. Köszi a válaszokat!
Jó éjt mindenkinek! Szép álmokat, őrző angyalokat! :)

Kép
juciferr

Sziasztok!

Márti!
Érdekes, amit írtál.
Az én tapasztalatom a következő:

Amikor Katica megszületett, és hazahoztuk, attól a pillanattól fogva az ő napirendje, ritmusa igazodott Liliéhez, akié már kialakult.
Már csak azért is így kellett, hogy legyen, mert én aszerint tudtam őt ellátni. Tulajdonképpen amíg csak pár hónapos volt, olyan volt, mintha nem is lenne. Nagyon nyugodt baba volt, aludt, evett, vagy nézegetett.
Aztán olyan 3 hónapos korától kezdve vettem ki a kiságyból, és a járókában a nappaliban köztünk volt. Ott is tudott aludni, nem zavarta semmi, mégis velünk volt.
És hogy mennyire lehetett egymáshoz igazítani a napirendet?
Én októbertől decemberig minden másnap délután tanítottam két órát, amíg ők aludtak. Elaltattam őket, tanítottam, a végére felébredtek, és kész.
Azóta is minden délután együtt alszanak, egy időben, Katicának is azonos a napirendje Liliével.
Szerintem ez szoktatás kérdése, és hogy az anyukának mire mennyi energiája, türelme van.

Amióta Katica elkezdett mászni, azóta volt nehezebb kicsit. Most, hogy megy, most megint kicsit könnyebb lett.

Minden korkülönbségnek megvan a maga nehéz időszaka.

Na megyek, apa hív :)

Puszi
farkasbogi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?