Sziasztok!
Bogi,
messze álljon tõlem, hogy kötözködjek, fõleg, hogy ma van a névnapod.
Sok boldogságot kívánok ezennel is!
DE a tudomány mai álláspontja szerint legjobb, ha minél tovább kap anyatejet a baba, és ez így is van jól. Nem véletlenül rendezte így a természet. Az, hogy 15-30 évvel ezelõtt mit tanítottak, és mit tartottak helyesnek, hát nem biztos, hogy olyan jó volt az... Ha pedig máshonnan közelítjük meg, 20 évvel ezelõtt nem igazán ülhetett le a jó ember a számítógép elé csak úgy cseverészni, ma meg sokan megtehetik, de csak azért nem nem teszik meg, mert korábban nem lehetett...!
Az én párom is tápos volt, annak idején ma pedig Mensa Hungarica tag. De úgy gondolom nem is errõl van szó, de ha van lehetõség rá, inkább szoptasson az ember lánya, és az pedig iszonyú jó érzés, mikor nem megy minden mint a karikacsapás, és a tanácsokat meg mindent meghallgatva, kipróbálva át tudsz térni a kizárólagos szoptatásra. Én tudom!
A fogyással kapcs. én is 18 kg-t híztam, és ezalatt a 8 hónap alatt sikerült visszatérnem a kezdõ súlyomig. Igaz rólam olvadtak le a kilók, szinte. Az édesség nem evéssel egyetértek (biztos már többet is le tudtam volna fogyni, ha lemondtam volna róla
)
Viszont ez nem mindenkinél mûködik így. Vannak olyan nõk, akiket hormonálisan igen rendesen tönkrevág a terhesség a szülés, és akármit is csinálhatnak, míg nem veszik nagyon komolyan a témát, nem tudnak lefogyni (még a torna sem segít). Ez azonban ne tartson vissza senkit sem attól, hogy szeretné visszanyerni az alakját, mert bizony a lelküknek viszont nagyon jót tesz, ha újra fel tudjuk venni a régi ruháinkat, igaz?
Szopira visszatérve: Iboly és PIldi szokta hangoztatni, ráér még a gyerek 70-80 évig kóstolgatni az ízeket, a szoptatás hónapjai pedig oly' gyorsan elszaladnak, élvezzük hát ezt a csodát!
Ágci