Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

:cry:
Sajnos nem sikerült. Tegnap nem tudtam írni, mert lefagyott a gépünk.
W. doki azt javasolta, hogy a következő ciklusban kezdjük megint a lombikot, mert ez most fagyi volt. Nem tudom, hogy döntsek, úgy érzem, bele vagyok fáradva az egészbe. Nem tudom, mit csináljak. Azt mondta, hogy szakmailag nincs akadálya, hogy elkezdjük.
A férjem nem lesz itthon fél évig, úgyhogy csinálhatom egyedül.Kész téboly!!!
nika31

Drága Chesti!

Most jutottam gépközelbe, illetve babanet-közelbe.
Nagyon szomorúan olvastam soraidat, sőt, kicsit el is pityogtam magamat :(

Kép

Nyilván tiszteletben tartom a döntésedet, ha te tényleg így érzed…
DE: nagyon sok topikban drukkolnak a szülésért is egymásnak a lányok, és még a baba születése után is tartják a kapcsolatot.
Igaz, ilyenkor már nem mindennaposak a látogatások - hiszen első a babó, meg a család -, de alkalomadtán fel-felraknak egy-egy képet a gyerkőcről, és hát nincs is ennél nagyobb öröm a többieknek, akiknek még várniuk kell, hogy hasonló képeket küldözgessenek.
Miért kellene itt másképp lennie? Te rengeteg erőt adsz nekünk, és a legeslegjobb példa vagy arra, hogy elsőre is sikerülhet, meg, hogy egyáltalán van remény. Személy szerint nekem sosem okozott más öröme, terhessége, gyermeke fájdalmat, hiszen akkor nem is irogatnék topikba, nem is lennék egyenesen boldog, hogy olvasom, hogy Niki mocorog a pocakban :):):) Pedig nem az én pocakom…
Nagyon szeretünk Téged, és szerintem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy nélküled nem lenne olyan a fórum, mint volt…:(
Szóval igazából nem is értem a döntésedet. Megbántottunk esetleg? Lehet, hogy én bántottalak meg? Remélem nem, mert abszolút nem állt szándékomban! Bocsi, hogy nem jövök sűrűn, de rengeteget dolgozom :(
Vagy van bármi gond, amit nem mondtál el, és bánt? Kérlek ne tűnj el az életünkből, nagyon hiányoznál!!!!

UI: nagyon gratulálok az AFP-eredményedhez!!! :)

Ezt a levelet megírtam Neked mail-ben is, de azért elküldöm, hátha még olvasod itt is…

Milliószor puszillak!
Szia!

UI: bocsi csajok, hogy nem írok most nektek, de hétvégén ígérem mindent pótolok!!!

Kép

Kép
zsókuci

Viki:

nagyon gratulálok!!! :)
Neked akkor már a babanövesztők mennek, meg persze mindenkinek aki babót vár: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++ :)

Nika drága,

nagyon-nagyon sajnálom :(:(:(:( Sok erőt kívánok a folytatáshoz.

Puszi!

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Itt a fórumon új vagyok, de a BMC-ben már régi motoros, második lombikból van egy kislányom és most volt a 3. lombik a kistesóért de nem sikerül. Viszont most először kértünk fagyibabákat amit kb júliusban ültetnek be. Látom hogy sokaknak volt fagyibabás transzfer és érdekelne hogy tényleg mindenféle gyógyszer nékül csinálják? Mi van ha nem elég vastag a méhnyálkahártya arra se adnak semmit? És a beültetést követően se adnak semmit pl. utrogestánt, vagy puregon szurit? A dokitól semmit se bírtam ma kérdezni annyira letaglózott hogy nem sikerült, de hát vígasztaljon hogy van már egy babucink. Előre is köszönöm a válaszokat, és mindenkinek jó babásodást.

Csibe
csibe13

Jó reggelt Mindenkinek!!! :)

Chesti Drága ne tűnj el, légyszi, légyszi légyszi.....:) Szerintem ne hagyd el a csapatot!! "Együtt" kezdtük és úgyis mindenkinek sikerülni fog, szerintem nem okoz semmilyen problémát, hogy hallhatunk Niki növögetéséről.....!!!!!!! És jó lenne (legalábbis szerinem) végigkísérni a babavárás hónapjait......

Gondold át légyszi még egyszer ezt a dolgot....

Viki :)

Nekem néha itt szúr, ott szúr, kicsi görcs itt, kicsi ott...stb... neked????
mot

Jó reggelt lányok :)

Hűűű hát rendesen megdolgoztok, nehéz volt meghoznom a döntést és már napok óta szorongtam, hogy el kell hagyjalak titeket. Jönni fogok, és nyomon is követlek majd titeket, de már nem ennyire aktivan. Nekem már nem itt a helyem, nagyon messzinek tünik az amiken ti átmentek. Aranyosak vagytok, és nagyon meg is szerettelek titeket, azért nem akartam szó nélkül távozni.

Puszi mindenkinek és jövök majd még nem veszek el :)
chesti

Gumimaci :)
Üdv.neked!
Transzfer előtt nem adnak Cliont /nemtom mi az/, viszont punkció után 4 napig kell szedni a doxicylint meg egy borzasztó keserű metypred nevű tablettát. Punkció előtt kell használni 6 napon keresztül clotrimazolt, ez valami fertőtelnítő hatású kúp.
Ha van még kérdésed szívesen válaszolok. :wink:

Chesti :cry:
Csatlakozom a többiekhez, én is sajnálnám ha nem írnál többet...

Nika :cry:
Gondold át, hogy a párod nélkül végig tudod-e csinálni, együtt is baromi nehéz hát még egyedül.

Csibe13 :)
Hali,
Fagyibabánál nincsen szurkálás, legalábbis nekem spontán ciklusban adták vissza. Utána van utrogestan bogyó, meg progesteron szuri, a puregon az más.
Sok sikert kívánok hozzá! :lol:

Mot :P
Nekem múlt hét pénteken du. volt egy nagyon beszarásos görcsöm, azóta /ezt most lekopogom/ ilyen erős nem volt, enyhébb szurkálásokat én is érzek, de amilyen segg vagyok ezt persze elfelejtettem megkérdezni a dokitól :wink:

Köszönöm Mindenkinek a gratulát!
nviki
Budapest III. kerület

Chesi :)

Idevaló vagy, hiszen együtt kezdtük.....:)

Ne tűnj el és kész..... ÉRTED?????

Rendben én is ilyen hülye vagyok....
mot

Viki! :)

W. doki csak legyintett mikor Drágám felsorota a szúrás, fájás, göcs, nyilalás tüneteket....
mot

Sziasztok lányok!

nem tudom emlékeztek-e rám de megígértem hogy jeletkezem. Szerdán volt a punkció hat petesejtett szívtak le és mind a hat megtermékenyült holnap kettőt kapokvissza a többit lefagyasztják szombaton. Nagyon izgulok ,de bízakodva nézek jövőbe.

Barbi
zbarbi

Zbarbi :)
Ez tök jó arány, lesz egy csomó fagyid!
Drukkolok péntekre! :lol:
nviki
Budapest III. kerület

Mindjárt kedd...izgalom hegyek...:)

Hajrá Barbi :)
mot

Mot :)
Nekem majdnem 2 hét van még addig.
Ja, ma már nem bírtam a folyamatos hányingeremmel úgyhogy hánytam egyet :wink: Bocs.
nviki
Budapest III. kerület

Szia Nviki!

Köszi a választ, ezzel azért megnyugtattál hogy legalább a fagyis beültetés után adnak gyógyszert, ill szurit, mert nekem a lombik is csak ezekkel sikerült. Igen progesteront akartam írni, csak eltévedtem és már kikapcsoltam a gépet mire rájöttem.

Móni
csibe13

Gratulálok :)

Nálunk hányás nincs (még), émelygés talán....de a lényeg: ALVÁS, PISI, ALVÁS, PISI..... :)
mot

Sziasztok!

De Jó nektek, hogy "tüneteitek" vannak!
Nekem meg éppen a nehéz napok készülődnek... :(

Azt szeretném kérdezni, hogy tudtok-e valamit arról, hogy pünkösd lévén hétfőn mi újság van a BMC-ben? Nem lehet menni, ugye?

Egyikőtök kérdezte, hogy a spermakabinba be lehet-e kettesben menni? Mi is úgy gondoltuk, hogy miért ne együtt, és végül mindkét alkalommal együtt voltunk a férjemmel, és nem okozott semmilyen gondot. Steril kézmosóval kézmosás, és hajrá az eredményért :roll:
edua

Sziasztok! :)
Edua,
köszi a választ, akkor megnyugodtam! Én is a férjemmel szeretnék lenni akkor!
Chesti,
légyszi maradj net közelben, mindig sok erőt adott amiket írtál, szükség van itt Rád nagyon!!! :D
Megtudná valaki írni, hogy hogy zajlik a hormonvizsgálat?
adri23

Edua :)
Szerintem lehet, hogy lesznek, mert május 1-jén is voltak, de hívd fel őket.

Adri23 :)
Hát, levesznek egy raklap vért és abból néznek hormonokat.
Ezt kérdezted?
nviki
Budapest III. kerület

Szia nviki! :)
Igen erre gondoltam, és akkor megnyugodtam, hogy "csak" egy vérvizsgálat! :D
Puszi! Adri
adri23

Nika:
Sajnálom ami történt, tudom ez nem vigasztal, de talán legközelebb sikerül, én is mindig ebben bízom. :)
Én is most várakozó állásponton vagyok, és én is csak reménykedni tudok.
Kitartás mindenkinek!
esperanza

Jó reggelt Mindenkinek!

Viki Drága :)

Hogy vagytok?
mot

Szép jó reggelt mindenkinek!

Visszaolvastam, hisz legalább 3 napja nem voltam, és szomorúan vettem tudomásul,amik történtek.
Chesti!

Ne tégy velünk olyat, hogy elhagysz bennünket, hisz mindig segítségünkre voltál....Nélküled, már biztos nem lesz olyan mint volt, pedig én még nem régen csatlakoztam.....De ha mégis úgydöntessz, hogy elmész, azt is megértem.
Szerintem senkinek nem rossz az, amikor a kis hercegnődről beszélsz, együtt örülünk veled, a sikereidnek.

Esperanza!

Kaptam meghívót az iwiwre, majd megkereslek!
Nagyon gondoltam ám rád szerdán, annak ellenére, hogy 2 percre nem tudtam leülni egész nap.

Most bízom benne, hogy sikerülni fog!!

Edua!

Én is a nehéz napok előtt állok, bár én nagyon örülök neki, mert tehetjük a következő lépéseket...

Kitartás, és biztos neked is meglesz a sikere!
Vendég

Mot :)
No, te aztán nagyon korán rácupansz a gépre :wink:

Jól vagyok köszi. Tegnap a neten mindenféle "tudományos" oldalakat olvasgattam és találtam egy olyat, hogy felkeléskor meg kell inni egy-két korty kólát egy másik meg azt írta, hogy kekszet kell enni. Én ezt a kettőt kombináltam és TÖK JÓ, MERT MA REGGEL NAPOK ÓTA ELŐSZÖR NINCS HÁNYINGEREM, viszont baromi álmos vagyok mert már kávét sem iszom.

És ti hogy vagytok?
Te most a Mot családnak melyik tagja vagy?
nviki
Budapest III. kerület

Viki Drága :)

Én Mot papa vagyok!!!!! Hányinger nincs Kedvesemnél, inkább néha émelyeg és megundorodík bizonyos kajáktól. Tegnap például rátört hogy Fantát kíván le is ment egy dobozért. Szóval így telnek a napok. Alvás pisi alvás állandó tünet!!!
mot

Motpapa :)
Én is aludnék most vazze' de dolgozom így nem tudok. De nem hiszem hogy sokkal jobb lenne otthon. Én nagyon parás típus vagyok így minden UH közötti időszak azon rágódnék, hogy most vajon ott lesz-e még ami két hete még ott volt.....
nviki
Budapest III. kerület

Mot anya üzeni Vikinek:

Valóban van para, de az én munkahelyem elég stresszes, ezért itthon várom apát minden nap. A szokásos itt fáj, ott szúr, amott nyillal tünetek is megvannak. De mindig W doki szavaira gondolok, hogy az normális.... :)

Végre közeledik a kedd!

Tudom mit érzel, hiszen mi is 15 napja voltunk utoljára nézegetőbe!!!!:)
mot

Jó reggelt! :)

Aranyosak vagytok lányok, de többen is megerősitettek abban, hogy nem itt a helyem, amit már én is éreztem régóta. Együtt kezdtük, sokat voltunk együtt, de Ti ugyanúgy segititek egymást, talán már jobban is, hiszen most történnek veletek a dolgok. Olvasalak titeket, és fogok is írni ahogy mondtam, muszáj tudnom mi van veletek :)

Viki, Mot :) az aggódás mi lesz a legközelebbi UH már csak igy van, és lesz :) én még most is úgy várom, hogy lássam tényleg minden rendben van.

Kriszti a segitség mindannyiotokban benne van :) és ahogy írtam már egymást jobban tudjátok segiteni, veletek most történnek ezek a dolgok. Remélem veled is minden rendben lesz, és hamarosan ott fogsz feküdni a híres műtőasztalon babukákra várva :)

Esperanza küldtem neked mail, a táblázattal kapcsolatosan, most rakok egyet, látom nincs ezen az oldalon :)

macika mi volt vérvételen?

Nika sajnálom, hogy nem sikerült :( nem irigyellek ebben a helyzetben, de ne add fel. Ha úgy döntesz belevágsz a lányok itt leszenk segitenek neked ebben biztos vagyok.

adri :) meg van a maga kis romantikája a kettesben leadott kiskatonáknak :) Végülis bementél te is? :)

Dedina, Szuszi hogy vagytok, mi van veletek? :)

Hát most igy hirtelen ennyi :)

Kép Kép
chesti

Chesi :)

Nagyon jó hallani a hangodat!!! :) Butaság, hogy nem it (is) van a helyed.....
mot

Könyörgöm valaki mondja azt, hogy haza lehet menni!
Mindjá' elalszom ülve. :cry:
nviki
Budapest III. kerület

Nem is beszélgetek veletek, uncsik vagytok :wink:

Jó hétvégét, hazamentem!

Hali
Viki
nviki
Budapest III. kerület

Sziasztok

Örömmel látom hogy babásodik a fórum :D
Nagyon boldogan olvaslak titeket, és teli reményekkel. :wink:
Mi júli végén vagy aug. elején kezdünk, attól függ mikor jön meg.
:mrgreen:
Sok sikert mindenkinek és boldog pocaklakós időt. :lol:

Ja, amúgy ma mgdöntöttem a Bmc -s rekordomat, ma reggel 8 tól - 3 ig voltam ott Zekére várva 8)
minyuu

Sziasztok: :D
Azt szeretném kérdezni, hogy a spermakabinban mibe kell "produkálni" a dolgot?
Chesti,
még nem voltunk, csütörtökön fogunk menni!
Szerintetek mikorra lesz meg ez a vizsgálat, ha reggel korán odamegyünk!
A férjemnek fél 10-re munkába kell érnie!
Van rá esély? :)
Puszi: Adri
adri23

Adri:
Egy kis műanyag tégelybe kell, ha jól tudom.
És ha fél 8-ra odaértek, 8-kor már mehettek is. A fiúkat hamar behívják, és általában hamar végeznek is. :)
esperanza

Sziasztok!
Nagyon kihalt ma a forum.....!

Gondolom mindenki dolgozik, én sajnos azt tettem egész nap.

Esperanza!

Ha minden igaz, visszaigazoltam, az iwiwen, de nem vagyok benne biztos!
Kicsit még bonyolult ez a rendszer! :oops:
Nem hiába, soha nem voltam egy sz. gép zseni!

További szép estét mindenkinek, és szép hhosszú hétvégét!
Vendég

Sziasztok Csajok!

Elég kihalt itt minden, de azért remélem olvassátok levelem.
Szóval:
Megmaradt egy kis PUREGON, ha valakit érdekel, üzenjen!
esperanza

Sziasztok lányok!

Elnézést mindenkitől, hogy ezer éve nem írtam, de nagyon hosszú és fárasztó hetem volt, mindennap 12 óráztam, és utána már nem volt energiám, hogy írjak...:(

Csibe,
üdv itt a fórumon! :)

Barbi,
ezek nagyon jó számok! :):):) Mikor kell majd menned vérvételre?
Addig is mennek a babatapik: ++++++++++++++++++++++++++++ :)

Mot, Viki:
babanövesztők mennek: +++++++++++++++++++++++++++++++:)

Macika,
mi volt a vérvételen????

Dedina, Szuszi: mi van veletek? ezer éve nem jelentkeztetek... Remélem minden rendben van veletek, és csak nem értek rá, hogy írjatok nekünk :) Mennek nektek is a babanövesztők: ++++++++++++++++++++++++++ :)

Minyuu,
jó volt hallani felőled! :) Mindjárt itt az ősz :), és akkor már neked is küldhetjük a babatapikat, meg a növesztőket :D Hajrá csajszi! :)

Zuzmó, Manda,
mi van veletek? Annyira eltűntetek, valami életjelet adjatok, hogy tudjuk, hogy jól vagytok, és hogy renden vagytok! :)

Kiscsillag,
te sem jelentkezel mostanában... remélem nincs baj!
Lehet, hogy csak nincs időd, és már rég túl vagy az inszemen?
Tessék írni! :)

Ria???????
Brigii, Share?????

Lucia kedves? Te merre jársz? Bocsi, hogy mostanában nem írtam mailt, de ahogy írtam nem egyszerű mostanság az életem... Ha nem jelentkezel, írok mailt (veheted fenyegetésnek :lol: :lol: )

Nika,
hogy vagy drága? Írj azért, hogy mi a helyzet veled!

Chestimami,
remélem minden rendben! :) Várjuk azért Niki pocakban való fejlődéséről az infókat, meg persze egy pocakos képet is rakhatnál igazán :):):)

Velünk a helyzet ugyanaz, sajna még mindig nem jutottam el a fogdokihoz, de hamarosan mostmár tényleg megyek :)
Amúgy a 40.cn-on vagyok - de tudjuk, hogy ez sajnos nálam nem jelent semmi bizalomgerjesztő dolgot, csak, hogy már megint gyógyi fog kelleni pirihez... de most nem erőltetem, így hogy a további konkrét lépéseket már csak őszre tervezzük (kivéve a hsg-t, azt még a nyáron remélem sikerül összehozni :))
Amúgy szervezzük a nyaralást, mert képzeljétek augusztus végén is megyünk, barátokkal Horvátországba! :):) Annyira várom már!
De még az is arrébb van...

Legyetek jók, vigyázzatok magatokra! Jelentkezem a héten - ígérem többet :)

Addig is ehhez hasonló babaesőt mindenkinek! :D
Kép

Puszi!

Kép

Kép
zsókuci

Mot :lol:
Remélem minden rendben van, majd írjál ha tudsz, hogy mi volt az UH-n.

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Mindenki elszabadságolta magát a nettől?

Mot????????????????????? :wink:

Szép nap volt ez a mai!

Szia Viki,

Szia :)
nviki
Budapest III. kerület

Sziasztok Csajok!

Csak most tudok jelentkezni, mert egész nap melóztam, de látom Vikin kívül nem járt itt ma senki. Mi van veletek? Ne kövessétek Chestit, hellóóóóó.
Adjatok életjelet magatokról:
Ria, Kriszti, Brigii, Mot, Share, Kiscsillag, Mary, Macika, Zuzmó, Juc, Minyuu, Lucia, Nika, Dedina, Szuszi, Manda, Edua, Tüssike, Chesti, Zsókuci. Remélem nem hagytam ki senkit. :lol:
Esperanza
esperanza

Hahhóóó lányok!

Ne tessék cserben hagyni egymást! Tessék irogatni ki mivel történik. Holnap dobok egy táblázatot.

Esperanza megkaptad az emilem? Mondtad átvennéd a táblázatot.

Nálunk nem történik semmi különös, a rokonaimmal is végleg "szakitottam" nincs időm, és erőm harcolni az igazamért, vagy az exbarátok hazugságait megcáfolni x-djére is. Megfogadtam itt az idő a boldog kismama kornak. Irok babanaplót, de csak a jókat irom bele :) Niki jól van, csütörtökön megyünk szülésznőt választani. :roll:

puszi mindenkinek, vigyázzatok magatokra :)

Kép
chesti

Chesti:
Azt írtam, hogy szívesen átvenném a táblázatot, de egyáltalán nem értek hozzá, az emailedet pedig nem kaptam meg. :(
Örülök, hogy jól vagy, és helyesen teszed, hogy csak a babára összpontosítasz. :D
Vigyázz magatokra!
esperanza

Sziasztok!
Chesti
Örülök,hogy jelentkeztél,és hogy jól érzitek magatokat!Ne foglalkozz senkivel se,az a lényeg hogy Niki jól érezze magát!
Esperanza,Mindenki
Én jól vagyok,ma voltam tüsző nézőbe,képzeljétek 5 gyönyörű tüszőm van,ma volt tüszőrepi csütörtökön inszemi.Abból az 5 gyönyőrűségből legalább egynek sikerülnie kell.Nagyon bizom benne!Majd gondoljatok rám!!!!!!!! :D
ria75

Ria:
:D :D :D
Hát ezt el sem hiszem, 5 darab??? Te jó ég! Mégiscsak tudhat valamit ez a Merional. Azt mondta az én dokim is, ha most nem sikerül, akkor átállunk arra. Ez nagyon jó, úgy örülök, és drukkolok neked csütörtökre! :D
esperanza

Jó reggelt Mindenkinek!

Tegnap, ha Isten is úgy akarja utóljára voltunk a BMC-ben!!! :)

W. doki ugyanis, megmutatta a képernyőn a 18 mm-es petezsákot, benne a szikhólyagot (12. hétig ez a valami táplálja picúrt), és a 8 MM-es pocaklakónkat!!!!! :)

Pulzált a szíve mint az örült.

Szóval jövő hét hétfőn már a nőgyógyászunkhoz megyünk!!!

:) :)

Nem hiszem el ami történik....
mot

Sziasztok,

Esperanza :)
Neked mikor kell tesztelni? Pénteken?

Ria :wink:
Drukkolok, hogy ötből egy bejöjjön!

Akkor minden rendben van, de jó!
És már el is küldött titeket? Ez még csak a 8. hét volt, nem?
Utrót még mindig kell használni?
Nem járnátok szívesebben a W. dokihoz továbbra is?
nviki
Budapest III. kerület

Ria :) Mennek a drukkok holnapra, az 5 tüszőcske nagyon jó :)

Mot :) Sokáig nem fogod még el hinni :) Gratulálok nektek :) Boldog pocakososdást :)

Esperanza küldök akkor egy újabb mailt neked a citromailesedre :)

További szép napot mindenkinek :D

Kép
Kép
chesti

Szia Viki!

Bizony pénteken leszünk 8 hetesek!!! Utró amíg el nem fogy (kb 10 nap ) marad, de már csak 3x2!!!

Igazából nagyon szimpatikusnak tarjuk W. dokit, de olyan furcsa érzés volt várakozás közben ha megjelent egy-két pocakos. Szerintünk itt a problémát kezelik és időt vennénk el másoktól ha oda járnánk még 7 hónapig. Szóval ezért búcsúztunk el és remélem legközelebb már babucival megyünk vissza egy fotózásra!!!

Hogy vagy????
mot

Chesti :)

De jó hallani a hangodat!!! :)
mot

Ennek az utrós dolognak igazán örülök :lol: , aszittem a 12.hétig kell.
Aha, értem, hogy mire gondolsz, engem is zavartak a nagyhasúak mikor már 126-odjára voltunk ott, de.....
Nekem nincsen más ilyen orvos akihez korábban jártam volna vagy ilyesmi, meg nem nagyon szeretném ha más is kurkászna bennem, no, úgyhogy én bepróbálkozom nála, hogy járhassak oda.

Örülök, hogy ilyen boldogok vagytok! :D
Megmondom őszintén még mi sem nagyon fogtuk fel, hogy mi van. Én most azon izgulok, hogy egyet vagy kettőt fogunk-e látni 13-án.
Lehet, hogy engem nem fog még elengedni míg ez nem tisztázódik.

Ja, jól vagyok. Tegnap már a vacsorát is kiraktam, kár belém a kaja. :cry:

Remélem kedves párod jól van!
nviki
Budapest III. kerület

Niki :)

Drágámnak csak émelygés van!!! Az alvás-pisi-alvás az állandósult!!!

Nagyon furcsa volt tegnap kijönni a BMC-ből...olyan hihetetlen az egész....és nagyon boldogok vagyunk. És MINDENKINEK SIKERÜLNI FOG!!!! ÉRTITEK?????
mot

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?