Új privát üzeneted érkezett!

Ja, esti program lemaradt.
Fürcsi 8-kor, utána tejpép vagy sinlac +kb 50-60 ml tápi és alvás. Ez néha borul, pl olyan zizi a gyerk, hogy már 7-kor fürdik és hamarabb be is alszik. 5-körül ébred tápit kap visszaalszik és fél 7-7 ig alszik. (néha csak 6ig :( )
Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Ma én is adtam neki piskótát, Milupáét. Ízlett neki, és örömmel majszolta, ellenben a zsömlével. Kiflit azért nem akartam neki adni, mert tejes. De ma kiderült, hogy Zalán már kapott tejet, én barom nem tudtam, hogy a margarinban is van, és már többször adtam neki :evil: Szóval jól megjártam... A piskótában is van, de tejpor, és asszem ez tejfehérjét nem tartalmaz. Javítson ki vki, aki tudja ezt, lécci!!!!

De jó nektek, hogy lakásvásárlási lázban égtek!!!! Nekünk esélyünk sincs még sajátra :?

Smici,
Nálunk csak odarohan, de nevetve, és nem sírva, és odabújik hozzánk. Nehogymá' lemaradjon valamiről :lol:

Centiről én ne,m tudok semmit, ez nem magától frissül :?:

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Centi magától frissül elvileg, hacsak nem képként teszed be. Illetve a mikor a manók betöltötték az egy évet, centit kellett váltanom a családin, mert az egy évnél leállt.

Írtam már, hogy a férjem laktózérzékeny, ami annyit tesz, hogy attól a mennyiségtől is hasmenése van, amennyi a vérnyomáscsökkentőjében van. A kiflitől, margarintól, piskótától nincs.

Mi jól megégtünk a lakásvásárlási lázban, így az idén semmibe nem kezdünk ezügyben. Remélem, a következő évünk vagy félévünk jobb lesz, mert ez rettenetesen pocsék volt.

Nálunk még egymásra is féltékenyek a manók.

pussz

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület
 
 

 
 

Mi rágcsálunk: kiflit, kenyeret, bio kölest, ham-lettet. saját sütit, almát. Kenyérhéjjal kezdtük.
Este1/2 7-kor vacsi, már darabos. 7, 1/2 8 felé fürdés. 8 körül mézes tejet kap és alvás. Reggel 1/2 7- 7ig alszik, többiek meg a mi kelésünktől függ. Nálunk a 3 éves Döme az ébresztő.

Szoc. pol-t mi is megpróbáljuk. Még az építési engedélyre várunk, aztán szétkapjuk a házat.

Még a 6 éves Gergő is odaszalad hozzánk és ő is átölel minket. A kicsik meg ő is kis korában kettőnk közé furakodnak.
Ha felveszem az egyiket, a másiknak is akkor jut eszébe, hogy "hoppá lesz" és persze őt EGYEDÜL.
Nem könnyű az élet. :)
kkry
 
 


Sziasztok! Hogy ez a babnet milyen lassú ma!!!

Szocpol: új építésű családi- társasházra ill. panelre megjár. Ha bevállals még x gyereket akkor is jár, csak szerződésben rögzítik, mikorra legyen meg az x. gyerkőc. Ha esetleg nem jön össze a baba, és mindezt orvosilag igazolni lehet, akkor nem kell visszafizetni a szocpolt.
Félszocpol: Úgy tudom, hogy ezt akkor lehet igényelni, ha az újabb lakás x számú szobával nagyobb mint a mostani, ill.ha egy családi házat bővítesz. Meg persze függ a család tagjainak számától. Na, ezek persze nem a legfrissebb infok, meg ugye a törvények mindig változnak, de érdemes utánajárni.

Ha apa átölel, Milánka úgy néz ránk:2 hát ti meg mi a fenét csináltok?" Aztám meg mintha kétségbe esne, hogy kimarad valmiből, őt is meg kell ölelgetni.
A féltékenységről jut eszembe, 2 éves voltam amikor a tesóm megszületett, kiálltam az utca közepére, és ordítottam hogy "Vigyétek vissza!" A fél utca kicsődült állítólag!

Esti menetrend: kb.8-kor fürcsi, utána tápi, aztán be is alszik többnyire evés alatt. Ébredés: fél 6-fél 7! Nagyon ritkán alszik vissza reggeli után, kivéve ma, amikor mi is elaludtunk!!! Mármint a férjem!

Ma lesz a suliban Pedagógusnap! Muszáj menni, mert sokat mondok, ha 5-ször jártam bent, amióta GYED-en vagyok! Aztán meg megkiabálják az embert. A környéken sorra szűnnek meg a felső tagozatok, most érzem igazán, hogy veszélyben lehet a munkahelyem! Úgyhogy nagyon nem kell ugrálni!

bockbrigi
 
 


Most látom, hogy a centi nem nő!!! Mi a fenét rontottam el?
HILFE!!!

bockbrigi
 
 


Sziasztok!

Szocpol.:Előszőr is nekem két gyermekünk van. A harmadikat várjuk.
Ha nincs gyereketek, 2 gyereket be lehet vállalni 8 év, ha 1 gyerek van 4 év. Viszont 3.gyereket nem lehet bevállalni!!!
Sem igazolni orvosival, arra csak megszületése után fizetne.

Félszocpol-t kapnánk használtra, de ezt nem éri meg felvenni. Ráadásul a bankok nem adnának hitelt nekünk erre.

A jó az újlakásoknál, hogy nincs értékbecslő, mert azt az összeget fogadja el a bank, ami a szerződésben van.
Mi 15 millió alatt keresünk az illetékmmentesség miatt is.

Bár utánna néztem az illeték sem vész 6% a 15 millió feletti részre.

Annyi kiadás, s utánna járás, elkötelezettség, de nagyon igyekszünk, mert tovább kell lépnünk.

Sok puszi nektek és szép napoT!!
sziszike1000
 
 


Szocpol:
Jár új építésű házra, lakásra, ha 2 gyereked van.

Félszocpol:
Jár használt lakásra, bővítésre, de pl nem mindegy, hogy milyen tetőteret építesz, hogy emeletnek számít-e vagy sem.

Jaj, és 3 gyerek kell hozzá.
Aztán általános szabály, hogy nem lehet a neveden ingatlan, ha van más ingatlanod, el kell adnod és annak teljes árát az új lakás vásárlására kell fordítanod.

Gyerekeket be lehet vállalni előre, ha egy, akkor 4 év, ha 2 gyereket vállalsz 8 év türelmi időt kapsz.

ha megkaptad a szocpolt 10 évig nem adhatod el a lakást, hacsak nem egy újabbat vásárolsz belőle.

Ha van kérdés, szívesen válaszolok akár magánban is, ha tudok.
A családin jól összevesztem Haneeval a szocpol kapcsán, na azóta utánanéztünk rendesen.

Ja, további feltétel, hogy legalább egy éve közös háztartásban élj az együtt költöző családtagokkal, akik után igényelsz. Kivétel persze a bébi.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület
 
 


sziszike, nagyon egyhúron pendülünk :)

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok! A hiba nem a gépben van, hanem az én fejemben. JÓl számol a centi, csak visszaolvastam, és ott is ugyanazokat a számokat láttam, mint ma.

Szocpol: szerintem disznóság, hogy nem lehet bevállalni 3. gyereket? Miért ne lehetne? És akkor így gyarapodjon a népesség!

bockbrigi
 
 


Sziasztok!

Azt mondják 3 gyerek idea Magyarországon?
A feltételeket nem teremtik meg, nincs támogatás és segítség.
A kedvező hiteleket, nem kaphatjuk meg a jövedelmünk miatt, az állam is csak részben vállal kezességet-s csak új lakást vehetnénk.

2 bank mondta csak, hogy esetleg adna, de csak újra..stb, milyen ország ez??

Apu szerint ausztriában kellene felvenni a hitelt kedvezőbbek, rugalmasabbak is. Utánna nézést lehet megér.

Annamari:teis?? :(

-nem az a disznóság, hogy nem lehet bevállalni, hanem az, hogy nem lehet orvosi papírral sem igazolni a terhességet.
Így nem tudunk sok ingatlant megvenni, hisz decemberben tudnánk csak hitelt igénylni, s utánna lehetne csak lakhatásit kérni.
Annyira nehéz. :(

Sziszike.

Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Hitel: mi a Takarékszövetkezetnél vettük fel. A papírok leadása után egy héttel már meg is volt a pénz! Nagyon rendesek, rugalmasak voltak. A többi bank abszurd dolgokat kért. Pl. Erse banknban annyira bunkók voltak, hogy sírva jöttem ki onnan.

Szocpol: mi már 3 évvel ezelőtt felvettük. Előre aláírtuk két gyerekre (akkor még egysem volt). Szerencsére már megvan mind a két kölök. Ezzel sem volt gond, mert a bank intézte.

Rólunk: második napja migrénem van. Úgy érzem belepusztulok, úgy fáj a fejem + a többi (hányingere, szédülés) A legrosszabb, hogy köhögök és minden köhögéskor úgy érzem kiszakad az agyam a helyéről. Még szerencse, hogy Ati (apa) ma itthon van, mert egyedül nem biztos hogy bírnám a gyerkőcökkel. Közben mindkét kölyök csupa nátha lett és Milcsi éjszaka megint ugatva köhögött, Oli meg vagy 200szor kelt. Szóval elég ramatyul van az egész család. Ja és iszonyatosan pocsék idő van és ettől még sz@rabb a hangulatom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana
 
 


HellÓ

Szilbee!
Természetesen a születésnapos centit csináltam meg, nem az ovulációs ciklusomat :D (ami még nincs is nekem :) )
Először mutatta is a rendes kort, csak nem nőtt. Aztán meg hozzá se nyúltam, és lenullázódott... viszont most már nő...ma már 3 napos Csongi :D és azóta egyáltalán be se tudok lépni az oldalra, hogy javítsak...de még nem adom fel ilyen hamar! Nem hiszem, hogy bennem lett volna a hiba. Nem volt ez olyan bonyolult...
Asszem összehasonlításképpen csinálok egy másik cégnél is...aztán majd az marad, amelyik tényleg működik!

Üdv:mariann

Mariann
Kép
kmarian
 
 


ja, és azon meg ne csodálkozzunk, hogy lassúbb lett a babnet, amíg betölti ezt a sok centit, meg fotót...

Mariann
Kép
kmarian
 
 


Szilbee!
Na, most mégis sikerült megnyitnom az oldalt: tényleg nem a "Birthday"-t választottam, hanem a "baby and child age"-t. Ennek nem kell frissülnie? De akkor mért teszi ezt mégis a lenullázódás után?

Mariann
Kép
kmarian
 
 


Babapiskóta: a tejpor ugyanaz, mint a tej, csak nincs benne víz. De nem is csak ezért rossz, hanem mert tojás is van benne ( dokinénink szerint 2 évig tiltólistán!), a cukorról már nem is beszélve...
Barátnőm 2 éves kislánya laktózérzékeny, szülei mindent titokban esznek, hogy ne lássa...se felvágottat, se kiflit, se margarint...mert azonnal vakarózik tőle...persze leginkább a túró rudi után ácsingózik..asszem a Linco margarin az, amiben nincs tejpor (van viszont sok EEEE)

Mariann
Kép
kmarian
 
 


Kmarian
Mindjárt gondoltam, hogy nem az ovulációsat csináltad... nem is azért kérdeztem. Én próbáltam másik centit is erről az oldalról, de csak a hónapot írta ki semmi mást. Nem bénának akartalak titulálni, csak segíteni akartam. :cry: Nekem egyébként szépen frissítgeti a centit magától. :)
szilbee
 
 


Bocsi Szilbee,
hogy visszautasítottam a segítséged :( ! Csak én nem emlékeztem hasonló kategóriára az oldalon... Nem kellett volna mindjárt felindulnom... Ne haragudj! :oops:
Amint látod, elpártoltam a tickerfactorytól.. mivel ezek szerint nem lenullázódás volt, hanem először a hónapokat, legutolsó gyártmányomnál meg a napokat hagyta le... én meg a tickerfactoryt hagytam le...
kmarian
 
 


Mariann,
2 évig tiltólistán a tojás? Nekem most mondta a védőnő, hogy lassan kezdhetem a sárgáját adni :shock: Azt gondoltam, hogy most még nem adok neki direktbe tijást, de a 2 évet sokallom. Tesóm régi dokinénije azt mondta, hogy a 15 hós oltás előtt (ami tojásba oltott) ne adjon a gyerkőnek tojást, nehogy allergia legyen, akkor nem adhatják be neki. ha véletlen allergiás rá, úgyis csak a 2. alkalommal jön elő. Viszont a védőnőm azt mondta, hogy pont az oltás miatt adjam neki, hogy kiderüljön időben. Tiszta hülyeség, ahányan vannak, annyit mondanak :evil: Most mit csináljak?
Tej. Én nem akartam neki adni, mert nekem az ekcémámat erre fogták rá, márnmint a tejre. Nem igazolódott be, de lehet, hogy attól volt/van. Akartam sokat várni vele, nehogy Zalán is örökölje, de nem sikerült. Te adsz neki tejet? Asszem a Ligának van tejmentes margarinja, nem tudom pontosan én sem. Akkor most ne adjak neki piskótát sem? Begurultam :twisted: :twisted: :twisted:

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Hrk
Dettó ugyanezt hallottam én is.
Nálunk is ma volt kint a védőnő. Ő azt javasolta, hogy 1 év után próbáljuk ki a tojásfehérjét a 15 hónapos oltás előtt, hogy kiderüljön, allergiás e rá vagy sem. Direkt kihandsúlyozta, hogy a 15 hós előtt... Egyéként főtt tojássárgáját ma adtam neki először. De javítsatok ki ha tévedek... a tojásfehérje allergizál, ugye? és nem a tojássárgája, mert akkor a kardomba dőlök, hogy én meg pont most adtam neki. :(
Az ember tényleg nem tudja kire hallgasson. Kiakasztó!!
szilbee
 
 


Hello

Mennyi sok szocpolos info, szuper!! Egy nagy gondom van, hogy apa "öreg". Bár nem igazán értem, hogy mi köze a szülő életkorának a szocpolhoz, mégis kizárják a 35 év felettieket. Sajna nálunk apa elmúlt már 35, így most arra várunk, hogy emeljék 40-re a korhatárt (de mielőbb, mert jövőre azt is betölti a drága). :(

Tojás: nekünk 8 hónál mondta a védőnő, hogy adjam a sárgáját, majd 10 hótól mehet a fehérje is. Én már adtam is neki sárgáját a spenót tetejére törtem villával, szerencsére nem lett tőle semmi baja. Mindenesetre én is unom már, hogy mindenki mást mond, mert ha gond van, akkor úgyis az anya a hülye :evil:

Ana
Jobbulást az egész családnak! Én 16 éves koromtól szenvedtem a migréntől. Terhesség alatt teljesen megszűnt és azóta sem jelentkezett (kopp-kopp-kopp)!!!

Megyek, mert lassan fürdetés, nyugis éjszakát mindenkinek!

Roberta

Kép
smici_robi
 
 


Roberta!

A 35 éves korhatár nagyon sokaknál bekavar, de az nem a szocpolra vonatkozik!
Vonatkozik a fészekrakóra avagy az otthonteremtési támogatásra, de a szocpolra nem! Tudom, mert Péter nem csak a 40-et töltené be, hanem jóval több.


http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ug ... ko#paragr1
Itt részletesen utána tudsz nézni, bár igaz, hogy történt már néhány módosítás, amit a bankban tudtunk meg.

Tehát, ha nem akartok a szocpol mellé hitelt, akkor nem számít az életkor.

Az én fiaim tiszta zizik voltak ma. Különösen Ádám. Egész nap nyűgösködött, szinte egyfolytában bömbölt:( Remélem, hamarosan vége lesz, mert már nagyon kikészültem tőle. Tart már néhány napja.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület
 
 


Elfelejtettem:
a tojásfehérje allergizál, nem a sárgája. Én biztos nem adom jó sokáig direktbe, én még mindig allergiás vagyok rá. Igaz, most egész enyhe változata van bennem.
Viszont feldolgozott termékeket bátran adok, nem féltem sem a tejportól, sem a feldolgozott tojástól.

Gyógyulást minden kis és nagybetegnek!

Na, mit szóltok, milyen pocsék idő van? Megőrülök! Egész nap fűteni kell a lakásban, mert 19-20 fok van. Nem jártam kint a lakásból már több, mint egy hete.

Pussz

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület
 
 


Hello,

igen, a tojássárgája mehet, csak a tojásfehérje nem. oltással összefüggésben nem hallottam még,hogy előtte vagy utána...mindenesetre sztem minél később kerül kapcsolatba az allergénnel, annál kisebb az esélye az allergia kialakulásának..így én biztos nem adok előtte..az oltást meg úgyis beadják, nem?

Szocpol: a megelőlegezett szocpolnál is van 35 éves korhatár, azaz a gyerekbevállalósnál; a normál szocpolnál nincs

Annamari: jó Neked, hogy be tudsz fűteni, nálunk a panelban is 19-20 fok van, de nem tudunk befűteni :(

Mariann
Kép
kmarian
 
 


Gyógyulást mindenkinek!
Hol a nyár???

Hát nagyon remélem nincs semmiféle korhatár szocpolnál és hitelt is kaphatunk. Mi mind a ketten öregek vagyunk.
De a 3 gyerkőc megvan.
Disznóság, hogy az új lakás vásárlást mennyivel jobban nyomják.
Tetőteret meg olyat vagyok kénytelen építeni amilyet engedélyeznek. L5-ös övezet vagyunk, magasság korlátozással, csak 1.5m-t emelhetünk a falon. Sokkal egyszerűbb lenne új házat építeni, de a férjem műhelye az udvaron.

Mi a különbség a feldolgozott és a nem feldolgozott termékek között?
kkry
 
 


Azt mondta a védőnő, hogyha allergiás a tojásra, akkor nem kapja meg a 15 hós oltást, hanem kivárnak, és káésőbb, amikor már remélhetőleg nem az, akkor adják neki be. A Lászlóban van állítólag oltás-ambulancia, ott kiokoskodják. De akkor oda a védettség?
Tényleg, mi a különbség a feldolgozott és a nem feldolgozott között? Kevésbé allergizál az előbbi? Vagy vmiket kivonnak belőle?

Annamari,
És rajtad hogyan jön ki a tojás allergia?

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Jó reggelt!

Tényleg őrület, hogy minden dokinő, védőnő mást mond az allergiával kapcsolatban.
Tojássárgáját én már szintén 8 hós kora óta adok, de a fehérjéről csak most hallottam , hogy 15 hós oltás előtt kell adni. Na, kíváncsi vagyok, mit mond erről az én dokinőm.
Anyu szomszédja csecsemőgondozó, és tegnap felhívta a figyelmemet, hogy nehogy adjak 2 év előtt epret! Hát közöltem, hogy gyerekem már kb. fél kilót meg is evett! Na, csak lesett!

Hurrá, süt a nap! Lehet menni pünkösdölni!

bockbrigi
 
 


Sziasztok!

Itt beköszöntött a ICE AGE... :evil:
Még jó, hogy be lehet fűteni...
Sasa is gárgyu lett az utóbbi napokban... hisztike... :evil:

Tojásfehérje erősen allergizál... jobb később adni a gyerkőcöknek... ugyanez az eper, málna, ribizli... és a mogyoró...
Vendég
 


Na, sziasztok!

Hulla vagyok, gyerekeim vagy 4x keltek fejenként az éccaka.:(
Ráadásul jön a sógornőm Barcikáról, úgyhogy egész nap ugrálhatok:(
azt nem tudom pontosan, hogy mi a különbség a feldolgozott és a fel nem dolgozott termékek között, de pl a tejtermékeknél tapasztaltuk, hogy Pétert nem ütik ki a feldolgozoptt tejtermékek, pl a kekszben lévő tej és hasonlók.
Én a tojástól rendesen kipöttyösödök, de csak ha naturban eszem. Ha valamilyen ételbe van belesütve vagy belefőzve akkor nem. De gondolom, ez azon is múlik, hogy a bolti dolgokban (lásd keksz) sokkal kevesebb tojás van, mint amennyit itthon beletenne az ember.

Itt is jégkorszak van, egész éccaka fűtöttünk, amit csak olajradiátorral tudunk megoldani. Na puff az áramszámlának!

Gyerekem az ölemben, most nem tudok többet írni.

pussz: Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!
Nálunk is hideg van, de az egyedi fűtés előnye, hogy bármikor bekapcsolhatom! És a fürdőszobában olyan a radiátor, hogy van hozzá egy elektromos csatlakozó, amit ha konnektorba dugok, csak ezt az egy radiátort melegíti. Így fürcsinél nem kell az egész lakást fűteni, ajánlom a figyelmetekbe, az új lakásoknál. Tényleg jó, akkor is, ha ruhákat szárítok!

Tojás: én már adom a sárgáját és nemsokára a fehérjét is. Mindig nagyon picivel kezdem, várom a hatást, aztán emelem az adagot. Egyébként egy kicsit túl van spirálozva ez az allergia! Nagyrésze marketing! Persze én is vigyázok a gyerekemnél, de nem dőlök be mindennek!! :lol:

Puszi
Kép

Kép
rayo
 
 


:?: Lányok!

Egy teljesen más téma... Akinek már megavan a havi baja, mit szed fájdalomcsillapítás gyanánt?

Én gyógynövényteát (PMS-t vagy ha nincs akkor cickafarkfüvet) iszok, mivel Levente még szopizik, de nem tudom nem ártok e vele neki. Gyógyszert nem merek, pedig néha nagyon fáj. :( A gyogyó teát megkérdeztem a dokinktól, de baromira nem volt belőle felkészülve. Azt sem tudta mi az a cickafark... ennek ellenére azt mondta, hogy igyam persze... A hatóanyagáról persze gőze sincs. :|

Szóval nem igazán tudom mit tegyek. Adjatok nekem tanácsot! Köszike!
szilbee
 
 


Szilbee!
Sajna én nem tudom, hogy mi árt így a babának, de én a Béres Ciklovitját szedem megelőzésként, ill. a mensi alatt. Nézd meg, hátha! Én iszonyúan tudok szenvedni, szinte élőhalott vagyok, de mióta ezt szedem, csökkent a fájdalom és jobb a közérzetem! Ez csak tipp!!! Gyógynövényk nem hiszem, hogy ártanának, jó még a borsmenta is!


Más: Csajszik!
Nem tudok normális nyári nadrágot venni Reginek. Hosszút, szellőset, pl. vászonból és rózsaszínt vagy ilyesmit! Nincs valakinek talonban eladó, akár használt is, kb.86-92-es méret!
Köszi előre is!
Itt már nézegettem az eladókat, de ami jó, az le van foglalva... :(

Puszi
Kép

Kép
rayo
 
 


Rayo

Köszi a tippet! :D Kipróbálom!!!
szilbee
 
 


Szilbee
Nekem mikor megjött nem volt vele komoly gondom... max. kis infrás melegítés kellett...

Rayo
Ahogy az időjárást nézem, nem nyári nadrág kell, hanem bundabugyi... :evil:
Vendég
 


Szilbee

Én azon mázlisták közé tartozom, akik szinte észrevétlenül mesiznek, max évente egyszer kínlódok vele, de olyankor borsmenta teát szoktam inni. Azt szerintem lehet szoptatás mellett is. Nekem terhesség alatt is ajánlotta a doki, hogy ha görcsölnék, igyam nyugodtan. Nyári nagy melegben (ha még emlékeztek rá, hogy az milyen) hidegen is nagyon finom.

Allergia: Rayo véleményét osztom én is, szerintem is felfújják nagyon ezt a témát. Pl. eleinte azt mondta a védőnőnk, hogy halat minél később kapjon, majd volt egy konferencián és ezután közölte, hogy már 4 hós kortól minél több halat kell adni a gyereknek. Ezek után mit várjon az ember?

Frankó időjárásunk miatt lemondtuk a hétvégi kiruccanást erre ragyogó napsütés van! (Persze ettől még a ház jéghideg lehet.) :cry:

Ti hogy oldjátok meg, hogy éjjel a gyerek ne takarózzon ki? Este befűtünk ugyan hősugárzóval, de éjjelre lekapcsoljuk, iszonyú hideg lesz 1 óra alatt, de Anna mindig lerúgja a takarót. Félek, hogy nagyon meg fog fázni.

Ja, szocpol infókat köszi mindenkinek, de sajna nekünk hitelt is fel kell vennünk. Már erősen gondolkodunk, hogy újat veszünk, mert sokkal jobbak a kondíciók.

Roberta

Kép
smici_robi
 
 


Én nem gondolom, hogy csak marketing lenne az allergia veszélyére való felhívás. A mi generációnk nagy része már allergiás, és örökítjük a hajlamot, így egyre nagyobb az esélye a kialakulásának. Nem kell hisztit csinálni belőle, de szerintem vannak olyan gyümölcsök, ételek, amit jobb, ha nem ad az ember. Lehet, hogy most semmi tünetet nem produkál, csak majd egyszer később. És adja az ég, hogy később sem semmit. Abból indulok ki, hogy tudom milyen pl. az ekcéma. Fáj, éget, viszket, nem tudsz aludni, és szégyelled. Ja, és baromi ronda, felreped a bőr, undorító. Végigkísérte a gyerekkorom, sajnos. Szerintem semmi baja nem lesz a gyereknek, ha nem kap egy ideig pl. epret. Minden fontos vitamint és ásványi anyagot megkaphat másból is. Én megpróbálom nem kísérteni az ördögöt.
Nem szeretnék ezzel a hozzászólással senkit sem bántani, vagy kioktatni :oops:

Mi nem fűtünk éjjelre. Ennyire hideg lenne :?: Én felébredek a gyerek minden mozdulatára, mert mellettem alszik, így csak betakarom újra. Smici, zsákban nem tudod altatni? Tökjó nyári zsákok is vannak.

mensi: nekem még mindig nem jött meg :?

Apropó, fűtés. Képzeljétek, pár napja égett szagot érzünk a lakásban, nagyjából már be is lőttük az okát. Valamelyik falban lévő vezeték éghet, ha használjuk. Elég gáz, vészforgatókönyv van az agyamban egy esetleges éjjeli menekülés esetére. Asszem holnap férjuram leszedi a lambériát, és bekukkant alá, hátha nincs a vezeték a falban. Reménykedünk.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Ételallergia

Igaz ami igaz hallottam olyan anyukákról, a 70-es 80-as évek környékéről, akik már a 2 hetes csemetéjüknek paradicsomlevet adtak... most meg nagyon sok a paradicsomra allergiás felnőtt. Ráadásul most meg épp azt mondják, hogy a paradicsomot minél később kell a piciknek adni.

Arról nem is beszélve, hogy abban az időben nem volt sikk szoptatni, nagyon sokan bedőltek az akkori tápszerőrületnek és már pár hónapos szoptatás után átálltak a tápira. Nem csoda, hogy több az allergiás ember azóta. A tejcsi nagyon sok minden ellen véd.

Nemrég megkérdeztem, csak úgy kíváncsiságból a 92 éves nagymamámat, hogy a gyerekeit anno mennyi ideig szoptatta... (volt neki 6 gyereke). Azt mondta, hogy legalább egy évig mindegyiket, mert volt teje... Szerintem neki volt igaza. Szép egészséges gyerekei vannak illetve volt (egyikőjük már nem él :().
szilbee
 
 


Sziasztok!

Rayo: nekünk sok van 86-92-esből, mert túl sokat kaptunk..

Roberta: javaslom a hálózsákos takarót, nagyon jó. :)
Vagy vannak nagyban is hálózsákok, amiket a piciknek is vettünk..most láttam. :)

Szocpol.: csak bevállalásnál van korhatár, amúgy nincs.

Mi is új lakást veszünk, mert hitelt használtra nem adnának a jövedelmünk miatt. :(
Meg meg sem érné szerintem. :)

Már 90%, hogy megtaláltuk a megfelelőt, ami nagyon jó hír nekünk.

Sziszi.
sziszike1000
 
 


Sziszi!
Írtam privit!
Puszi

Kép
rayo
 
 


Sziasztok

Migrénem szerencsére elmúlt. Barátnőm átjött és megmasszírozta a fejem. Nagyon jó volt és utána fokozatosan el is múlt!
Gyerekeim iszonyatosan náthásak. Mind a kettő hányt a köhögéstől. Képzelhetitek milyen éjszakánk volt.

Allergia: engem anyukám 9 hónapig szoptatott. Szerencsére nem vagyok semmire allergiás (nincs se pollen, se ételallergiám), viszon ekcémám volt (bőrgyogyi szerint örököltem a hajlamot + eszméletlen fehér a bőröm és nagyon érzékeny, nyáron mindig tele vagyok napkiütésekkel) Ja, de mégis allergiás vagyok valamire. A penészgombára!!!! Nagymamámnál penészedett a hajópadló és a lábaim mindig tele voltak kiütéssel. Töb év kellett mire rájöttük.
Milcsit 17 hós koráig szoptattam (tovább akartam, de Oli már a pocimban volt és görcsöltem szoptatás közben) és amíg szoptattam Ő nem is nagyon evett semmi mást. Olit is szeretném nimél tovább szotatni ezzel akkarom csökkenti az esélyt arra hogy allergiásak legyenek (Olibabának is olyan fehér a bőre mint az enyém)
Anyum legkissebb öccse 5 éves koráig szopott!

Mensi: Régen nagyon szenvedtem mikor megjött, iszonyatosan görcsöltem. A dokim akkor azt mondta, hogy majd ha szülök meg fog változni és igaza lett. Nekem már kétszer megjött és egyáltalán nem éreztem semmit. Tök jó!

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana
 
 


Sziasztok!

Sajnos, régen nem írtam de nem sok időm van. Rengetek időt és törődést igényel a kisasszony. Állandóan játszani, sétálgatni kell vele. Reggel felkelünk, irány a bolt, majd míg alszik, délelőtt megfőzök, utána teljesen az ővé vagyok. Apa sajnos este 19:00h-20:00h-fele ér haza ,édesanyám szokott néha átjönni ha ideje engedi, akkor szoktalak olvasni benneteket.

Allergiáról: Annám is allergiás, a tejfehérjére. Nálunk a családba senki nem allergiás semmire. Én is azt vallom "ne kisértsd az ördögöt" ha valami nem ajánlott ,akkor ne adjuk. Nagyon kicsit ők még lesz még idejük később is megismerkedniük a tiltott dolgokkal.
Nem hiába beszélnek a dokik és a védőnők. Azt tudjuk, hogy az allergiának max a 10%-a ami azonnal jelentkezik a többi évek multán. Az én dokinőm szokta mondani, hogy megtudja mondani
melyikek azok a babák, akik hamarabb kaptak "nem ajánlott" ételeket(tej-glutén stb)mert azok rendszeres "vendégek" nála 3-4 évesen.
Annám is eszik mindent, amit egy 9 hós baba ehet de én az allergiája végett, nem adok tejterméket és vigyázok a többi allergénekkel. Én azt vallom, hogy egy 9 hós gyereknek nem kell azt ennie amit a felnőttek!A nagyon fűszeres, olajos paprikásos dolgokat, még kóstolás szinten sem. De persze ez az én véleményem és tiszteletbe tartom ha más nem ért ezzel egyet.
Na most mennem kell, mert vendégek jönnek!

Sziasztok
csucsu74
 
 


Hahó csajok!
Hosszú hétvégézünk a nagyiknál, most is csak puicit jöttünk netezni, hát, alig tudtam visszaolvasni, annyit irtatok.

Kaják: tojássárgáját már eszünk, fehérjével még én is kivárok és én is ugy tudom, hogy a feldolgozott dolgok nem, vagy kevésbé allergizálnak. Erröl az oltás elötti tojásprobárol még nem hallottam, de a kullancsos oltás is ellenjavallt tojásallergia esetén, mert az oltóanyagot tojásban érlelik vagy készitik. Vagy izé. Na, értitek. :) :roll:

Jaj, most nem is tudom, mire akartam még válaszolni. :oops:

Megyek, majd holnap jobban átolvasom a hsz-okat!

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Ana

Komolyan irigyellek. :) Bár első két alkalommal nekem sem fájt. Nagyon élveztem és reménykedtem benne, hogy úgy is marad... de sajna nem így történt. Remélem nálad másként lesz. :)
szilbee
 
 


Minyu!

Ha hazaértetek a nagyszülőktől, tennél majd fel egy táblit?! Nem nagyon tudom ki lesz a következő szülinapos. Köszönöm szépen!

Szép napot mindenkinek!
szilbee
 
 


Tábli: Kép


Mensi: mikro megjött, Nándi abbahagyta a szopit. Azóta fogigátlót szedek. Ugyanugy kevéssé fáj, mint mikor régen fogigátlót szedtem.

Tojás: mi sárgáját eszünk ritkán

megyek, mert pindur-kandurom türelmetlen :)

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!
Ezt a babaszobán találtam! Ha gondoljátok, írjátok alá ti is, hátha tudunk segíteni ezeknek a babáknak és szüleiknek, hogy többet lehessenek együtt! Én már aláírtam! :-)

Sziasztok!

Mint azt tudjátok, Áron kisfiúnknak shunt-je van, sok más kisgyerekkel, babával egyetemben. Ezt az idegsebészeti beavatkozást az Amerikai úti Idegsebészet gyerekosztályán végezték. A műtét mellett lelkileg a legnehezebb az volt, hogy csak keveset lehettünk Áron mellett. A házirend a kórházban nem engedi a látogatást a műtét napján, egyébként pedig napi kétszer két órát. Ezt be is tartják.
Ezért szeretnénk egy petíciót benyújtani a kórház vezetőségének. Ebben azt kérjük, hogy biztosítsák a lehetőséget, hogy gyermekünkkel együtt maradhassunk. Ezt a jogot a törvény is kimondja. Csak egy sámlit szeretnénk...
Ehhez gyűjtünk aláírásokat, amihez ti is hozzájárulhattok, bárki aláírhatja. Ha van két percetek, és egyetértetek a leírtakkal, elektronikus úton ti is hozzájárulhattok a kezdeményezéshez. Ha van öt percetek, továbbküldhetitek jóbarátoknak...
Sajnos csak ilyen módon tudunk lépéseket kikényszeríteni a vezetőségből. (Reméljük!)

http://www.petitiononline.com/oiti/petition.html

Köszönjük mindenkinek!

Viki és családja
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

menzesz: én nem nagyon tudok segíteni, sosem voltam hasfájós(csak szülés közben)..nekem kétszer jött meg febr., márc., de max. 3 napig volt és nem nagy mennyiség. Pedig azt hittem, ha megjön eláraszt.
Zsolti után, mikor megjött, legalább rendes mennyiség volt.
Változik a szervezetünk biztos.

Most szaladok, mert lassan mennem kell UH-ra és dokihoz, majd írok.

Puszi mindenkinek!!

Sziszike.
sziszike1000
 
 


Nem is tudtam, hogy az interneten is lehet peticiót gyűjteni...de nagyon jó ötlet. :)
szilbee
 
 


Sziasztok!

Szilbee, sztem is jó 5let!

Az UH-on azt mondták, minden rendebn, egészséges a babóca, jó volt hallani.

Később jövök még.

Sziszike.
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

12 hetes UH-os eredmények.

BPd:20,2mm
AD1:19,4mm
Femur:7,6mm
OFD:26,1mm
AC:60,3mm
Bms:80gramm
HC:72,7mm
CRL:62,1mm
NT:2mm.

Élénken mozgó magzat, átlagos magzatvíz, a lepény a mellső falon kialakulóban.

Szívhangját jó volt hallani.:)

Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?