Új privát üzeneted érkezett!

Katus, nem tudod rosszul, amíg nem tudja tartani magát valamennyire, semmiféle ülős izét nem javasolnak, csak a kíváncsiság vezérelt :D

pogacsa
 
 


Sziasztok!

Bocs, nem akarok okos lenni, csak gondoltam megírom nekünk mit tanácsoltak a szülésfelkészítőn. Ez egy szülésznői vélemény, én nem állítom hogy csak ez a jó de nekem meggyózően hangzott:

Köldökcsonk: naponta csak egyszer kell ( fürdés után) alkohollal áttörölni, a többi tisztába tevésnél csak hintőporozni kell. Az alkohol ugyanis jobban kiszárítja a baba bőrét, ráadásul lassítja a gyógyulást, mert a gyakori körültörlés megakadályozza az ún. „bekúszó sejteket” a regenerálódásban.
Ha a köldök körül piros gyűrű van, orvosnak meg kell mutatni, mert fertőzést jelez.

Kenguru: 5 hónapos kortól lehet, mert hiába támasztja meg a hátát, függölegesen a súly a csigolyákra nehezedik amíg nem tudja tartani magát.

Pil
Gyönyörű a babád :D
A kalács nagyon jól hangzik, ki is próbálnám szívesen de most diétára fogott a dokim... Azelőtt csak olvasgattam szánakozva a diétások „gyötrelmeit”, sajnos be kellett állnom a sorba. :(

Blackrose
Igaza van a lányodnak, cici helyett pózolni nem olyan kellemes. :D Nagyon édes kis csöppség!

Encus
Az én arcmemóriám hihetetlenül rossz (ebből már volt néhány kellemetlenségem) , ezért még elképzelni sem tudom, hogyan emlékezhetsz rám abból a tömegből, minden elismerésem... :D Valóban ült előttünk egy lány ( ezek szerint Te? ) akihez később jött a férje...Ennek ellenére a pici Avatar kép alapján nem valószínű hogy megismerlek legközelebb, de ha lesz egy kis időm, visszanézem az archívot és több képből talán össze tudom rakni magamban... De jó lenne ha rámköszönnél legközelebb, az a biztos.
A fizetős szoba nem vonz nagyon, mert én szívesen meghallgatnám a szobatársak, főleg a többedik babások tanácsait a kezdeti nehézségekben. Bár ha a szobatársak látogatóinak jövés-menésére gondolok, ebben már nem is vagyok biztos...
Szerintem kizárt, hogy a zuhanyzókat bezárnák... miért tennék?
Hintaszék: jó annak akinek elfér a lakásában.
Már akartam írni, nagyon szép a két nagy lányod! :D

A szopipárnás tapasztalatokat köszi mindenkinek!

Icus
szücsi_66
 
 


Sziasztok lanyok!

Mint mar sokan tudjatok, megszuletett kislanyunk Kitti majus 29-en 10.40 perckor 3230 gr-al es 55 cm-el.
Koszonom mindenkinek a gratulaciot. :)
Nagyon jol vagyunk, minden rendben. Rengeteg tejem van es Kitti nagyon ugyesen szopizik. Lili kislanyom egyre jobban szereti kishugat. Sokat puszilgatja, olelgeti. :) Mar vizet is adott neki cumisuvegbol, amikor csuklott Kitti. :)
Es ket kep Kittirol:
Kép
Kép

Sziasztok Rita
trita
 
 

 
 

Tegnap irtam egy csomót,el is küldtem,mégse látható :(

Tegnap óta nagyon fáj a gyomrom,fogalmam sincs miért ilyen hirtelen,én a stresszre gondolok,nagyon rosszul viselem hogy Amelita mindig sir,ill.azt ha úgy ordit hogy még levegőt sem vesz.
Én szedtem gyógyszert a gyomromra régóta,amit ugye a terhesség alatt abba kellett hagyni,de a szoptatás miat most sem szedhetem.Amit meg lehet,szart sem ér.Mondjuk este rázotta hideg is,szóval lehet bujkál bennem vmi,de remélem azért mégse erről van szó.Mindenesetre amikor jön egy görcsroham-kb.10 percig tart-akkor úgy érzem hogy megpusztulok.

A sirással kapcsolatban:tegnap beszéltem a szobatársammal,egy órával később született a lánya,mint nekem,szóval egyidősek,és azt mondta Ő nem tudja mindig felkapni ha sir,mert van egy 2 éves kisfia is aki nagyon anyás ráadásul,és nagyon igényli hogy foglalkozzanak vele,szóval az Ági baba elég sokat sir,de igazából már kitapasztalta hogy akkor is sir ha kézben van.Na a lényeg amit akarok,hogy azt mondják csak párszor kell sirni hagyni és rájön hogy mi az ábra,hát ők is már 3 hete otthon vannak és hiába nem vette fel ,mégis sir.Én meg képtelen lennék ott hagyni hogy sirjál magadnak,majd abbahagyod.
Amelita nem tipikus hasfájós,bár a szelek gyakran bántják a pociját,meg a kakiláskor nagyon erőlködik,de tényleg olyan ritkán van hogy nézelődik,és vigyorog.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Szücsi, nekem a védőnőm mondta, h napi kétszer alkoholozzak, de mivel napi 3-4 pelust használunk csak, így az se gáz, ha mindig. Amúgy hogyhogy diétáznod kell? Neked is rossz lett a cukrod?
Szobatársakról: olvassátok el, amit írtam. Marha hasznosak, én kb öngyilkos lettem volna már nélkülük...
Zuhany: a SOTÉn a csecsemőosztályon a melegvizet zárták el éjjelre meg napközben, csak reggel meg este volt. Ami marha vicces, mert ugye nem árt néha elmosni a mellszívót... de a terhesosztályon mindig volt, kivéve amikor úgy ahogy van elzárták a vizet valami szerelés miatt egy éjszakára. És elfelejtettek szólni előre. De asszem ezt is írtam már.

Rita, Kitti nagyon tündéri!!!! :D

Pilchard, a nézelődik és vigyorog nálunk is ritka, csakis kézben van. Ha fenn van, nyöszörög és nyüglődik a kakival vagy a büfivel, de csak ritkán ordibál szerencsére. Amúgy én se tudnám hagyni sírni. Meg ugye azt tanultuk, h 6 hetes koráig nem lehet semmire se nevelni, csak legfeljebb a belénk vetett bizalmát lehet megrendíteni. De amúgy nem tudom, h mennyire tartanám magam ehhez, ha az enyém is éjjel-nappal kiabálna...

pogacsa
 
 


Katus:bocsi,pedig megcsináltam amit irtál,de igy sem az igazi,mert a viz az habos ugyan,de olyan mintha sima vizzel mosnám,na nem tudom ezt igy megfogalmazni.Maradtam annál hogy fürdés közben rákenem.


Kanyin:nekem van olyan belseje,de nem is raktam bele,igy is szuper lett,jól megdagadt.Majd este rajzolok,és felrakom.A tejpor sztem kell.Az baj?

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!

Régen jelentkeztem, plusz az aktiváláshoz szükséges e-mailt sikeresen kitöröltem, így a régi nickemmel nem is tudtam bejelentkezni, gyorsan csináltam egy újat.

Látom nagyon sok bébi született, mióta nem írtam, de olvasni olvastalak benneteket, mindenkinek gratulálok.

Nálunk a helyzet változatlan, a cervix továbbra is 2001, pihenek ezerrel.
Szerdán voltunk a dokinál szerinte kisebb a baba a koránál, jobban mondva nem olyan súlyu, mert a fejátmérő és a lábszárcsont hossza megfelel a korának, viszont a pocakkörfogat két héttel le van maradva, a becsült súlya így a 34. héten 2194g. Kicsit beparáztam, de aztán megnéztem, hogy anno a lányomnál is a pocakméret le volt maradva két héttel, tehát nem méhlepény-elégtelenség, hanem genetika. Két hét múlva kell menni legközelebb, megnézi, hogy mennyi hízott, ha nem kielégítő, akkor szülünk, de remélem minden ok lesz, múltkor is három hét alatt fél kg-t hízott és hát ugye azért az UH-s mérések nem 100%-osak.

Rita
Édes a Kitty, nagyon hasonlít a nővérkéjére:)

Üdv mindenkinek:
Csibemanó
*csibemanó*
 
 


Csibemanó, ne higyj a becsléseknek, Gergőt is mindig kisebbnek becsülték, aztán 34 hétre két és fél kilóval született... pedig ugye egy nappal korábban még alig 2 kg-snak nézték...

pogacsa
 
 


Trita!
Milyen nagy haja van Kittinek nem is úgy néz ki mint egy újszülött hanem mint egy nagylány.

Pil!
Én nem kentem rá külön a testére fürdetőt elég volt csak az ami a vízben volt, ezek a kisbabák még nincsenek elkoszolódva.
A férjemnek is elég sok problémája van a ill. volt a gyomrával gyógyszert is kellett szednie, sokat fájt neki.Azután rátaláltunk egy zea receprte az egyik gyógynövényes könyvbe és amióta azt issza semmi baja nincs. ( 3X volt gyomortükrözésen, még mintát is vettek a gyomrából, ha jól emlékszem helikobaktert is tenyésztettek ki a gyomrából és a 3. antibiotikumos kezelés után ami semmit nem használt a tea csodát tett)

Ha akarod leírom a hozzávalókat és hogy hogyan kell elkészíteni.

Köldök: mi egyszer kezeltük naponta fürdés után szerintem annál többször felesleges.

Ex!
Mi van veletek?
katus73
 
 


Sziasztok!
Köldökcsonk: nekünk a Kútvölgyiben azt mosnták, hogy minden tisztábatevéskor alkoholos géz, majd hintőpor.. MIkor 2 hetes lett Olivér, le is pottyant.. :) Szülinapi ajándék.. :) MOst csak a helyét alkoholozom, míg látszik a csonk nyoma, addig jönnek dolgok.. De mindenkinek mást mondanak.. nekünk ez jött be, már véltoztatni sem tudnék rajta..
Szegény bébim képzeljétek el hasfájós.. szerintem... kaja után kb. 20 perccel elkezd sírni, lábát huzogatni.. nagyon el van keseredve.. ő is, mi is.. Utálom, ha tehetetlenek vagyunk, de nem tudok mit csinálni... ÖTLET?

Rita! Ezt a kis hajas babát.. nem semmi.. Csak érdekelne.. sok volt a savad a terhesség idején? Mert ugye azt mondják, hogy akkor lesz hajas baba.. Ez azért érdekelne... :)

Puszi mindenkinek!

satuk
 
 


Sziasztok!

Nagyon restellem magam, hogy nem írtam, probálom visszaolvasni a hozzászólásokat, de nincs sok időm.

Pontosan gyereknapon hazahozhattuk a "hatalmas" fiacskánkat.

Hálistennek jól van, már tegnap 2140 grammot mértünk, és 41 centi a hossza.
Na mit szoltok hozzá?! :D
Nagyon jó evő, már 70 grammokat is eszik, remélem gyorsan hízik majd, van egy lágyék sérve, amit majd műteni kell, de később. Remélem nem záródik ki, nekem kell folyamatosan vissza teszegetni, hát nem kívánom senkinek.
De a doktornő azt mondta, hogy örüljünk, hogy ennyivel megusztuk. ( remélem)

Nem sokat alszunk, kicsit hasfájósok vagyunk, van valakinek valami gyogymódja, szivesen venném.

Láttam a táblit, nagyon gratulálok mindenkinek, a babákhoz!!! :D :D
Nagyon jó egészséget kívánok minden anyukának, és kis picuroknak! :D
Remélem gyakrabban tudok jönni.

A kismamáknak kitartást, vigyázzatok magatokra!

Teszek fel képet Gergőről:
Puszi Andi Kép Kép Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Sziasztok!

Csandy!
De jó, hogy jelentkeztél!!! Sérv... :( Szegény kicsi fiad, reméljük, hogy nem lesz komolyabb gond... Nagyon édes, és rettentő sokat fejlődött!!!

Rita!
Gyönyörű ez a csöpp lány! Tényleg rengeteg haja van!!!

Csibemanó!
Így van, az uh csak nagyjából becsül a csontok mérete alapján, tehát nem számolja hozzá a baba izmait, meg a zsírréteget... :)

Pilchard!
Hogy van a gyomrod? Nekem is volt már gyomorgörcsöm, hát, nem kívánom senkinek... Anno a doki azt mondta, hogy az idegességtől volt, Nálad is biztosan számít, hogy aggódsz a kicsi Ameli miatt. Én sem bírnám (akarom mondani, fogom bírni... :D ), ha ordít a gyerek, az egy borzasztó érzés... Szopi-ügy rendben van már?

Ex!
Olyan rég jöttél, mizújs Veletek??? Milyen babó TörPeti?

Mi ma voltunk életünk első NST-jén. Nos, ezt az én gyerekem ollllllllllllyan szépen átaludta Kép, ahogy az a nagykönyvben meg van írva (hogy így nem kell... :D ) Persze azért néha-néha mocorgott egyet-kettőt, kaptunk rá a doktor bácsitól egy "8-9-es határon van" minősítést, meg mondta, hogy semmi gond nincs, általában 5-6-os minősítésnél szokták benn fogni az anyukákat. Pedig én simiztem, próbáltam beszélni a fejével, a szülésznő még böködte is a hasamat, de Kende babának meg sem kottyant... :D Hozzá kell tennem, hogy míg mentünk befelé, hullámzott a pocim, míg jöttünk haza, szintén, és természetesen most is mocorog... Szóval csak szórakozott velünk a kispasi... :D Bár mondta a szülésznő, hogy nem csodálja, hogy ebben a hülye időben a babák is meg vannak keveredve... :? Olyan hideg volt a kórházban is, hogy be kellett takarni egy pléddel, mert mondta a szülésznő, hogy nem szeretné, ha megfáznék... Jó, mi? No fűtés, ilyenkor arra már nem jut... :?
Biztos, ami biztos alapon kedden megyünk újra, egyébként csak pénteken mentünk volna, de nem baj, legalább megint hallhatom a szívverését, ez tök jó volt, jó háromnegyed óráig hallgathattam... :D

Sziasztok, szép napot mindenkinek (nálunk már süt egy kicsit...)

Kép
Kép
norwell
 
 


Katus:mindenképpen ird meg,egy próbát megér.Köszi előre is.Főleg igy szopi alatt nem is akarok gyógyszert szedni.

Csandy:Gergő olyan kis cuki!!!!!!!!!Annyira örülök hogy otthon vagytok!!!


Kérdeztétek mi a helyzet szopi ügyben.hát éjszaka 3 óránként eszik,de nappal még mindig abszolúte össze-vissza.Nem tudom hogy amikor csak komfortszopizik mennyi tejcsi csorog a pocijába,és hogy attól fájhat e,mert x azt mondja anyatejjel nem lehet túletetni a babákat,z meg azt hogy fájni fog a hasa.De ha nem cicizhet üvölt,ha fáj a hasa akkor is azt tenné,akkor meg tök mindgy.
Én most már úgy érzem sose fogok rájönni miért sir,mire rájövök meg kinövi.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok,

csak nagyjából visszalapozgattam, úgy látszik nem jutott el hozzátok a hír, hogy május 30-án nekünk is megszületett a lányunk, Virág, 3650 gr. és 55 cm.
30-án 10-re voltunk kiírva császárra, mert nem illeszkedett be, nem nyílt semennyit a méhszáj, az előző cszászár miatt, illetve a doki 3,8 kg-ra saccolta, és azt mondta nem tudnám megszülni...
Hajnalban elkezdődtek a fájások és végül 10.07-re természetes úton megszületett Virág...

Jól "megtréfált" minket! :D

Kép

Doren
doren
 
 


Üdv!
VAgyok ám! :) Még élek. :) Most anyukám babusgatja Petit. Nem tudom, lehet, hogy érez valamit, mert ma nyügis napja van...eszik, de aztán az Istennek se hajlandó bealudni.
Tejcsim kezd elindulni, de azért a tápiadag még mindig lecsúszik a drágámnak. Éhenkórász, mint az apja. :D

Helloról: megszült ám, benne is van a tábliban!
Szilvi, nekem szerdán vette ki a doki a varratokat, és aki kérdezte: én akkor adtam oda neki a pénzt is, mivel mikor eljöttem, akkor ő nem volt benn a kórházban. Egy zacsiba tettem egy pezsit, és ebbe tettem a borítékot. Egyébként nekem is csak a két végét kellett elcsippenteni, meg a közepét (szerintem elfogyott a cérna...).
Csandy, szépen fejlődik Gergő, csak így tovább!
Blackrose, még ez a grimasz! :)

Új anyukáknak gratula!

Na összeügyeskedem a táblit:

Kép

Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


sziasztok!

ismét csak 1 percem van! Csandy! Úgy örülök, hogy jól vagytok, ez látszik a fotókon is! Nagyon édes Gergő!!! Nem is picur, igazi nagyfiú! :D
Doren! Ügyesek voltatok! Virág is édesen durmol!

Annyi mindent és mindenkinek írnék!
De most csak annyit, hogy a dokinál minden ok volt, igaz a külső méhszáj kinyílt, de nagyon megnyugtató dolgokat mondott a doki és azt, hogy simán kihúzom akár a végéig is!
Azért még aggódom, most írtóra fáj a szeméremcsontom, lépni alig bírok. Persze mikor hazaértünk, akkor jött elő,.csak hogy ne örüljek felhőtlenül :( Remélem, csak izomláz!

Na puszi mindenkinek, szép hétvégét!!!
Mári
mári
 
 


Halihó!

Doren!
Nagyon-nagyon gratulálok Virágszálhoz :) , gyönyörű kislány! Ügyesek voltatok!!!! *énisénisénis* :D :D :D Sok tejcsikét és jó egészséget kívánok Nektek!!! Erre mondta a védőnő: tudják ők, hogy mi a dolguk... :)

Mári!
Azért próbálj meg pihizni! A szeméremcsont-fájdalom nekem is előjön néha, sőt, már egy hónappal ezelőtt is volt, szerintem olyankor illeszkedik, és nyomja lefelé magát. Épp a múltkor olvastam, hogy milyen hihetetlenül nagyot változik odabenn minden, a csontok eltávolodnak egymástól, ahogy tágulunk... Nem mindig kellemes, de a csöppségekért bármit, igaz? :)

Pilchard!
Neked akartam írni már a múltkor is, csak amilyen lökött vagyokKép, elfelejtettem: barátnőm kisfia fél éves, és még mindig igény szerint szopizik! Ez azt jelenti konkrétan, hogy kedden, mikor itt voltak nálunk kb. fél egytől ötig, a kicsi legalább 6-szor kért szopizni. Persze volt ebben szomjúság-szopi, meg komfort-szopi, egyszer evett úgy istenigazából. Az éjjelt átalussza úgy, hogy egyszer szopizik. Úgyhogy szerintem ne aggódj, mert biztosan jól csinálod, és ahogy Pogi is írta: hathetes koráig nem lehet nevelni, ezért elkényeztetni sem a babát.

Ex!
Örülök, hogy jól vagytok! Az alvás meg majd beáll egy idő után (mondom most, meglátjuk egy hónap múlva... :D )

Pussz mindenkinek!

Sziasztok

Kép
Kép
norwell
 
 


Csandy!
De jó hogy jelentkeztél. Örülök, hogy jól vagytok és hogy ilyen szépen növekszik a pici fiú.

Ma voltam 4d UH-on. Blanka mindkét kezével takarta az arcát, de azért sikerült elkapni 1-2 pillanatot amikor megmutatta magát. Nagyon helyes kiscsaj :)
Sajnos nem tudok képet felrakni, mert dvd-re írták és olyan formátumu mint egy rendes film. Fogalmam sincs hogy lehetne kockázni és nyomtatni belőle. Pedig előre megkérdeztem a pénztáros nőcit, hogy a dvd-ről lehet e nyomtatni és azt mondta, hogy igen és ebben a dr nő is megerősített. Tudja valaki, hogy hogy kell? VOB, IFO és BUP kiterjesztésű fájlokból áll (mint egy rendes dvd film). Tudom kockázni egy programmal de a képeket nem tudom lementeni. Még képlopóval se sikerült :(

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Doren, ezer bocs és egy anyamedve!!!!!! Át akartam írni a táblit, mikor megírtad az üzit, de odáig nem jutottam el...bocsika Tőled és mindenkitől, akit megtévesztettem. :(

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Pogi, Nowell
Köszi a megnyugtatást babasúly ügyben:)

Csandy
Nagyon ügyes a kis Gergő, nagyon sokat fejlődött már:)

Doren
Gratulálok a lányodhoz, nagyon ügyesek voltatok, hogy sikerült természetes úton:)

Mári
Pihenj sokat, nekem is szokott sokat fájni a szeméremcsont, meg a hólyagomat nyomja nagyon, ami elég kellemetlen, ha sokat állok, így inkább jobb vizszintesben.

Nyanya
Édes lehetett Blanka, ahogy takargatta a pofiját. Sajnos képkimentés ügyben nem tudok segíteni.

Üdv:
Csibemanó
*csibemanó*
 
 


Doren!
Fantasztikus, hogy természetes úton szülted meg a második babádat! Gratulálok és jó egészséget kívánok!

Pil!
Nem felejtettem el a receptet csak meg kell keresni. Most úgy sem tudod megvenni a hozzávalókat csak leghamarabb kedden de gondolom akkor sem ez lesz az első napirendi pont.

Úgy látom, hogy a táblába azok közül akik rendszeresen írnak én következem a sorba utánam pedig te NORVELL!!!!

Ex!
Ha lesz időd vedd már ki légyszi azokat akik már 100 éve nem írtak teljesen felesleges, hogy foglalják a helyet. Látom hogy van olyan akit 43 hetesnek hoz a tábla.
Biztos, hogy cérnával varrták össze a vágásodat mert nálunk fémhuzallal fűzik össze és a két szélére valami rézgomb szerűt tesznek. És amikor kiszedik akkor csak elcsippentik három helyen ahogy te is írtad.

Mári!
Az nem izomláz, nekem is sokat fáj és én is először azt hittem, hogy a sok gyaloglástól izomlázam lett.

Norvell!
A mi kis vidéki kórházunkba annyira be van fűtve, hogy ctg. közben szakadt rólam a víz. Még be is takartak nehogy megfázzak.

Csandy!
Olyan megnyugtató, hogy minden rendben van veletek nagyon szépen fejlődik a kisbabátok.
katus73
 
 


Sziasztok!

Koszonom a gratulaciokat! :)
Lili lanyom is ugyanilyen hajas baba volt annyi kulonbseggel, hogy neki nem mezszoke haja volt szuleteskor, hanem majdnem fekete. :)

Satuk: nekem mindket terhessegem alatt nem volt bajom a gyomrommal, plane a gyomorsavval. Es mindket lanyom ilyen hajas baba. :) Ugyhogy nalunk nem ervenyes ez a teny. :)

Doren: Virag gyonyoru. :) Ez nagyon jo hir, hogy megiscsak termeszetes uton szuletett. :) nehez volt a szules? :)

Csandy: Gergo hihetetlenul sokat nott. :) Gratulalok! :)

Lanyok: Lufirol ugy latszik nem tudjatok, hogy megszult. :) 2006 majus 26-an penteken megszuletett kisfiuk Benedek 2950 gr-al es 54 cm-el. :)

Sziasztok Rita
trita
 
 


Sziasztok!
Táblit frissítettem, de hamarosan kajcsiidő van, így valszeg csak estére teszem fel.
Egyébként kész van a képtára Petinek: http://kep.tar.hu/szentesipeter

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Doren :Gratulálok!!!!Tök jó hogy sikerült simán,huncut kiscsaj!!!


Egy nagyon szar éjszakán vagyunk túl,a tigris alig aludt,ergo mi is alig aludtunk.Hajnali 5-kor sikerült végre a babakocsiban tologatva elaltatni,közben én aludtam a a kanapén a napalliban.Már amennyire lehet aludni kocsitologatás közben :D

Ex:megnéztem a képeket,nagyon édes,csak egy kicsit nekem messze vannak,ha lehet közelebbit is csináljatok,mert én vakegér vagyok!!!

Gratulálok Lufinak!!!Sok boldogságot!!!!

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!

Ex
Nagyon édes Petike, látom a pancsit nagyon élvezi :)

Pilchard
Lehet, hogy szegény Kistigris érzékeny a frontokra nem? Őket még nagyon meg tudja viselni, emléxem a lányom is mindig "jelezte" ha front jött, sőt van olyan a mai napig, hogy olyankor nyugtalanabbul alszik. Pl. most éjszaka is sokat forgolódott.

Nagyon elegem van már ebből a sz@r időből, komolyan kezdem elhinni, hogy idén elfelejthetjük a nyarat :cry: :shock:

Na megyek vasalok egy kicsit, leányzóm most épp délutáni alvását tölti.

Üdv mindenkinek:

KépKép
KépKép
*csibemanó*
 
 


Sziasztok, most csak bejelentkezek, hulla vagyok totál, megyek lepihenni, xar volt az éjszaka egy kissé...
puszi!

pogacsa
 
 


Sziasztok!

Régen jelentkeztem, és bevallom őszintén nem is nagyon olvasta vissza. A képeket megnéztem, minden baba nagyon cuki!

Csandy!

Nektek különösen örülök :lol:

Rólunk:

Amikor itthon volt a férjem a gépről dolgozott így nem tudtam írni, most meg mire ide kerülök, negyon sokat kell(ene) olvasnom,hogy felvegyem a ritmust, de majd most pótolom a mulasztásaimat :roll:

Azt hiszem én itt azon kisebbséghez tartozom, akinek múlóban vannak a gondjai. Minden hasfájós gyereknek ajánlom az Infacolt, nekünk nagyon bejött. Van homeós szer is, de abban részint nem hiszek, részint nálunk nem lett volna adható, de az ügy érdekében még a rántott kutyagumit is odaadnám, hogy ne szenvedjen!

Szopi nem ment könnyen, a kórházban pár dolgot rosszul csináltak vele, és ezeket nehéz elfelejteni. Volt tápi bikalukú cumiból, meg nyomták a kis fejét e mellemre, amikor sárga volt és nem akart enni. Ennek a vége lett a "cicifrász". Van horrorvideóm is, de azt nem mutatom meg, mert ilyenek lesztek :roll: .
Szóval Kinga meglátta mellemet, pepörgött, hergelte magát, és ennek volt hogy három óra bömbi lett a vége! Már minden szoptatós pózt kipróbáltam. Aztán egyszercsak minden átmenet nélkül feladta az elveit, és rámcuppant.
Na most úgy néz ki, hogy normalizálódik a helyzet, már csak éjszaka szokott bömbizni, akkor is keveset, általában pár percet.
Amúgy jól eszik, hízik is szépen :lol: és kb. 3-4 óránként eszik, éjszaka egyszer kétszer kel fel.

A másik, hogy a kórházban mindketten megfáztunk, én maszkban mászkáltam, úgy néztem ki, mint Dart Véder és Shrek közös gyermeke. Persze ott állították, hogy csak azért magasabb a hőm, mert megjött a tejem, sajna a köhögésre és a takonyra nem tudtak mit mondani. Kinga is tüsszög(ött) persze ő meg a pollenektől. Aha, azóta is porszívózzuk az orrát! Ja ezt meg úgy tűri, mint egy Buddha. Egy nyikk nélkül. Valami hiba csúszott a tervezésbe és a kivitelezésbe :wink: :lol: .
Ja és az éjszakáink is viszonylag nyugisak, mert egyszer vagy kétszer kel fel ennya! Nappal meg kifejezetten jó baba. Homeós bogyeszről lecsusszantunk, infacol megy neki, orvos, védőnéni is rábólintott, így viszonylag keveset szenved a hasfájástól, bár így is van, hogy fáj neki. Ja és a legújabb tudománya, van neki egy zenélő bohóca, ma szemezett vele, meg pofozgatta, de a legjobb az volt, amikor szopizni akart. Itt nevettünk a kis manón, annyira mókás volt! Persze aztán adtam neki tejcit, ha már a bohóctól nem kapott :lol:

Mindenkinek pussz:

Juca

UI: tud nekem valaki küldeni olyan listát, amin rajta vannak a tiltott, és nem ajánlott élelmiszerek a szoptatás alatt? Az e-mail címem: telekes.judit@gmail.com

tjuca
 
 


sziasztok!

Most enyém a gép-kicsit!
A férjem nagyon büszke magára! A Bippa Kft.-ben megvették a hugommal a babakocsit. Már biztos kibeleztétek ezt a témát régebben, én nagyon féltem a kocsivásárlástól. Peg Peregot akartam, de használtan is írtó drágák. Most 31 e-ért minden igényt kielégítő, szép, hordozós babakocsit vettek tegnap. Aztán mentek Tescoba és ugyanaz a kocsi 50 rugó!!! volt! Hát, leesett az állunk!

Nagyon-nagyon sokat keményedek és nem is írok többet, mert most nincs az ágyam mellett a gép! Még csak annyit, hogy a hugommal vitatkoztunk az orrszívós porszívó vagyis fordítva :D hasznosságáról, nagyon mellette van, mint védőnő. Tjuca! Sajnos megfáztatok :cry: , de a simával is boldogultál volna? Én nagyon óckodom a porszívóstól! Ez az 1, amit nem vennék meg!

Puszi mindenkinek:
Mári
mári
 
 


Mári, lehet kapni nem proszívós de elektromos orrszívót is, nekem az van, mert sokan ajánlották!

Doren, nagy gratula a babócához!!! :D

Csandy, milyen édi a te Gergőd is! Már télleg hatalmas! :D

pogacsa
 
 


Sziasztok!!!
Itt majd bedölnek az ablakok olyan vihar van. Én az egész napot az ágyban töltöttem, csak ez ebéd elkészítésér keltem fel.

Kriszta, Pogi: sajnálom, hogy rossz éjszakátok volt.

Ági: gyönyörű a Törp, olyan jó végre képeket látni róla. :)

Szücsi: majd köszönök, ... már ha nem felejtünk el elmenni a felkészítőre. Aranyos a maci...ne idegeskedj...Mi is csak a babakocsit vettük meg, azon kívül semmit. A bevásárló lista viszont bővülget szépen :)

Puszi mindenkinek

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Mári!

Ne tudd meg, mennyire féltünk az orrszívó porszívótól. De annyira szörcsögött. Van az a szippantós is, na attól bömbi volt. Jött a védőnő, mondta, akkor most megmutatja hogyan kell használni. Mi kővé voltunk meredve, annyira féltünk mi lesz. Halál nyugodt a baba, és látod a megkönnyebbülést. És annyi szötty jön az orrából, hogy el sem hinnéd, bocsi. Éjjel nem akartunk zajongani, elővettük a szippantyot, na az nem is használt, és még sírás is volt, azóta éjjel is porszívózunk. Nézd meg, ha teheted, egy idegen gyereken, hogy nem fáj, és nem szívod ki az "agyvelejét". Bár a te döntésed, nem kell félni tőle, és sajna ha kell, akkor kell. Ja és nem úgy pusztán kell orrszívózni, hanem előtte sós cseppet kell cseppenteni az orrába, ettől még könnyebb, gyakorlatilag, olyan, mintha sírna előtte, és könny menne az orrába. Az elektromosról én is hallottam, sőt van mellszívóval egybekombinált is. Mivel nekünk nagyon gyorsan kellett, ezért nem volt idő nézelődni, de mondhatom, hogy ne higgy a horrortöténeteknek. Lehet, hogy amikor nagyobb, akkor már magától a hangtól fél, de ő még nem fél. Be kell tekerni egy plédbe, hogy nehogy odakapjon a kezével, de nálunk még soha nem kapkodott, nem rúgkapált, fekszik, sőt van, mikor alszik, és föl sem ébred. Ja és legjobb tudomásunk szerint rendben van a gyerek, tehát nem azért nem lázad, mert bepálinkáztuk volna :-)))

Juca

tjuca
 
 


Sziasztok!

Jó régen jelentkeztem, nem nagyon jutottam el a gépig, ha volt ídő inkább lefeküdtem. Most vagyunk 2 és fél hetesek, meg itt az én drága 2 évesem is. Most még jó, mert itthon volt a férjecském, de keddtől jön a nagyüzem. Múltkor megvolt a főpróba, levittem őket sétálni, hát...Szaladtam a Máté után, pedig olyan szépen elmagyaráztam, hogy segítsen, legyen jó kisfiú. Ha valaki tud valami tippet megírhatná. Noémi tök szeretne egész nap kézben lenni, keveset alszik, de a Máté már féltékenykedik, nehéz...Főleg, hogy nme bírom, ha sír, mindig meg akarom vígasztalni. Bocs, hogy csak magamról írtam, de most nem tudok hozzászólogatni, ne haragudjatok. Kép is jön.
colett77
 
 


Kép Kép [/img]
colett77
 
 


Hahó!

Na mi ez a pangás mindenki babázik aki meg nem, az szül?
Hol vagytok?

Colett!
Nagyon szép a kislányod, gratulálok!

Katus 39+0 :lol:
katus73
 
 


Sziasztok!

Végre egy kis napsütés, bár a hőmérséklet még mindig a béka s.gge alatt van :cry:

Colett
Nagyon szépek a gyerekeid. Kiváncsi leszek, majd az én majdnem 2 évesem hogy fogja fogadni az öcsikéjét. A barátnőméknél is két év van a gyerkőcök között és eddig nem volt neki semmi féltékenységi problémája, viszont most, hogy fél éves lett a kislány és egyre érdeklődőbb a bátyja kezd irigy és féltékeny lenni. De a kiscsaj is hozza a formáját ő is féltékenykedik
:)

Juca
Mi is porszívós orrszívót használtunk a lányomnál, sok hülyeséget hallottam én is, de meggyőzödtünk róla, hogy mind vaklárma, sőt inkább először magunkon próbáltuk ki és hát ugye a porszívónak a szívóhatása állítható, tehát a leggyengébben használtuk és tényleg szuper.
A megfázásotokat sajnálom, őrület, hogy ilyen idő van. :x

Üdv mindenkinek:

KépKép
KépKép
*csibemanó*
 
 


Sziasztok!

Katus!
Úgy tűnik, mindenki el van foglalva a babujával, néhány hét (Nálad már talán csak nap) múlva mi is így leszünk... :D Én már nagyon-nagyon-nagyon szülnék, Te hogy vagy???

Colett!
Gratulálok a gyerekeidhez, nagyon szépek!

Mi van azokkal, akik a tábla legelején vannak? (Kóci, Melanie, Clair, Acer, Gabek) Biztosan megszültek már, csak még nem tudunk róla...

Sziasztok

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!!!

Gratulálok a most született bébikhez!!!:)
Gyarapodnak a babák!

Szerintetek grammban mennyi a normális szopás egy12 napos babának????
Most van olyan,hogy egyszer 40-et eszik majd 3 óra múlva 100grammot!Ez mitől függ??Éjség?
Ma 3 órán keresztűl üvöltött,fogaklmunk sincs miért,állítólag ez az időjárás,érzik ezt a buzi szeles időt!:(

Hihetetlen,hogy június van!

Azt a fürdetőt én sem csípem,ha rákenem csúszik a baba tőle mint a csiga,ha a vízbe rakom úszik rajta mint a túró!
Nekem a popsikenőcsöm is ekkora tubusban van,csak kék!Én nem tégelyeset kaptam!

Ja,és egy kérdés... :?: Ha elfogy a köldökhintőpor,menjek le a dokihoz és irassak fel,vagy a védönőhöz???
:?: A másik:Hogy néz ki a szájpenész????
A nyelvén a babónak ilyen fehér pöttyök vannak,próbáltam leszedni pelussal,mert úgy voltam hogy csak a tejtől lepedék!Viszont a szájpadlásán nincs!
Vélemény?
Erre oldatot a gyógysztertárban vény nélkül lehet kapni???

Olyan édesek a babók!

Csandy!!!!De jó!:) Örülök,hogy otthon vagytok,szépen gyarapszik a kis Gergőcske!Hála Istennek!:)
Kívánok nektek örömteli szép napokat!
A mütét miatt :(
De reméljük azon is ügyesen túllesztek!

Pilchard!!Olyan édes a kistigris!Még mindíg bajlodtok az alvással?Alszik már jól a kiságyban?Hányszor kel fel éjjel?
Segíts nekem!Hogyan kell azt az aranyos mércét felrakni,ami számolja,hogy mennyi idős!?Probáltam letölteni de nem magyar és nem értem!

Pogi!!!Édes az a profilos kép rólatok,szépek vagytok!:)

Ex!Néztem a képeket,édes a Peti baba!
Szép a köldöke nagyon,szerintem pár nap és le is pottyan!A miénk eléggé gennyedzik!:(

Doren!!!NAGY GRATULA!!!!!Sok tejcsit,és gyönyörű napokat!:)

Norwell!!!Te is közeledsz már a végéhez!:)
Az első NST?Hú ne jár úgy mint én mert akkor már unni is fogod! :lol:De nagy élmény tudom!


Mindenkinek sok sok puszi!!!

Mindjárt itt a szopi idő!:)

Kép
szgoron
 
 


Sziasztok!
Mindenkinek olyna gyönyörű babója van.. valamikor csak arra érek rá, hogy a képeket végignézzem, és tök jó.. mi érdekesen vagynk, Olivér sokat van fönn nappal.. ilynekor remélem, hogy az éjszaka alszik.. vagy bejön, vagy nem.. MOst rájöttem, hogy a hirtelen lemenő vérnyomimat nem feltétlenül kell kávéval kezelni, bármennyire szeretem.. Olivér azóta még jobban éber.. ma már nem ittam, remélem lassan beválik..
Pogi ,Pilchard! Látom, ti az nlc-n is fenn vagytok,.. most lestem be oda, mert van egy csaj a kerültünkből, akivel közös a védőnönk, és nem tudom, hogy mi van vele.. megszült, rendben van, stb.. de időm nincs, hogy visszaolvassak.. Muszma a neve- . NEm emlékeztek rá?
Köszi, puszi!

satuk
 
 


Satuk:képzeld eggyütt voltunk a nyirőben csak nem tudtunk egymásról.29-én szült.azt hiszem be volt sárgulva a babója,de ez nem bizti.

szilvi:segitek,majd este megpróbálok irni.nincs szabály hogy mennyit kell ennie,mikor hogy éhes.sztem.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok lányok
Bocsi, hogy beugrottam, csak nálunk elég pangás van.
Mindenkinek gratulálok a babájához, a finisező kismamáknak meg sok sikert kívánok
Pilchard: képzeld betudtam tenni a kiságyba a lányzót aludni. Szóval fel a fejjel, nem késtél le még semmit. Nálunk az első 4 hét volt az igazán keserves esténként. Du. 5-től este 9, fél 10-ig ment a sírás + éjjel 1 és 2 között. Mostanra már sokkal jobb azért. Tudom ez nem vígasztal, de napról-napra könnyebb lesz. Úgy tudtam elaltatni, hogy hasra raktam és a fenekét rázogattam közben. Igaz előszőr sírt 15 percig, de nem adtam fel és elaludt. A második altatásnál már kevesebbet sírt és ma meg 1 perc után bealudt. Csak gondoltam leírom, hátha segít, ha nem akkor bocsi a zavarásért. Azért mindenképp írj, hogy mi újság

Kép

Kép
pgyöngyi
 
 


Szgoron!

A szopás mennyisége:
24 óra alatt test súly kilogrammonként 150 gr-ot kellene szopnia.Azaz egy 4 kg-os gyereknek 24 óra alatt 600 gr-ot ( 4x 150 gr) kell szopnia akkor fog optimálisan fejlődni. ( Nyilván vannak eltérések de ezt így szokták kiszámolni már akinek van lehetősége lemérni minden egyes szoptatást.)
Persze van olyan szoptatás amikor csak 60 gr-ot szopik van amikor meg 170 gr-ot.

Norvell!
Elvileg 8-10 napon van még hátra. Néha nagyon erős jósló fájásaim vannak.Ma egész délelőtt takarítottam, tegnap apával összebújtunk , most meleg vízben fürödtem várom a hatást.
Az első babám 8 nappal hamarabb született a kiírt időpontnál.

Próbálok erős lenni de ma délután is pityeregtem egy kicsit pedig semmi okom nem volt rá. Elég változó a hangulatom.
Nem szeretném túlhordani a babát és főleg nem szeretnék a kórházba befeküdni emiatt.
Nem tudom milyen praktikákat lehetne még bevetni?

Satuk!
Ne csodálkozz, hogy a kávétól éber a baba hiszen az anyatejbe egy az egybe átmegy.Én még fekete teát sem ittam szoptatás alatt.
katus73
 
 


Halihó!

Szilvi!
Biztos mondták már sokan, hogy nem egyenletesen szopik a kicsi, és amíg van pisis-kakis pelus stb... Ha dobsz képet, megmondjuk, eleget eszik-e a picur!!! :D Megunni én sem szeretném az NST-t... :roll:

Katus!
Mostanában én is sírósabb vagyok... Kórházba befekvéstől engem is kiráz a hideg, az összebújás, takarítás és a meleg víz jó lehet (persze nem biztos... :wink: ) Én most már napok óta epret szedek, merthogy a hajolgatás hátha bejön... Csak anyósom meg ne tudja, mert megesz! :D Nünüje, hogy ne hajolgassak...
Te mennyire tudsz még éjjelente aludni?

Satuk!
A kávé, tea, kóla stb. tényleg átmennek, pedig a reggelemet egyelőre én sem tudom elképzelni a jó kis tejeskávém nélkül... Macikávé talán??? Abban nincs koffein... :wink:

Pusszantás mindenkinek, nyugodt éjszakát a babásoknak (is)! :D

SziasztokKép

Kép
Kép
norwell
 
 


Colette, édi a babád! :D

Szilvi, akkor szopik "normálisan" ha megvan a napi kb súlya(kg) x 140 g illetve ha a heti hízása 150 és 300 g között van, ezt a védőnőnk mondta. Azon belül mindegy.
Gergő is sivított ma, többször is, én inkább a pocakjára gyanaxom...
Hintőport recept nélkül is adnak, csak legfeljebb 10 Ft-al drágább úgy.

Ja képzeljétek, ma leesett a köldökcsonkunk!!! Vééégre!

puszi!

pogacsa
 
 


Sziasztok!
Bocsi, hogy eddig nem voltam, de nem tudom, mi van velem, kb. három napja szinte szalad a hasam. :( Semmi nem használ rá, így marad az állandó wc-zés.
Pedig Peti viszonylag jó baba...csak a fürdés-evés utáni elalvás megy egy kicsit nehezebben.
Juca, ez a dart véder és shrek közös gyereke... :D Jót mosolyogtam rajta. A megfázáson kevésbé...az az érdekes, hogy nálunk úgy van, hogy amikor a szobába vannak a bébik, akkor becsukatnak minden ablakot, bezzeg az újszülött osztály néha olyan huzatos, hogy leviszi az ember fejét a fuvallat.
Na, most ennyi, be kell mennem a városba...fél tízre haza kell érnem, kb. akkor ébred majd Peti, de hagyok itthon kész tápit, aztán majd elboldogulnak (ha kell) apukám és az öcsém.
Puszika mindenkinek.
Ha jobban leszek, jön a tábli...

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Halihó lányok!

Reggel eltávozott a nyákdugóm, tudom hogy innentől számítva lehet még akár egy hét is ( Katánál annyi volt).
De most azt olvastam, hogy a második szülésnél lehet ez a vajúdás megindulása is. Tegnap délután elég sok jósló fájásom volt és a derekam is fájt.
Majd meglátjuk. :lol:

Norvell!
Amióta ilyen rossz idő van a lehetőségekhez képest elég jól alszom kb. 2x kelek fel pisilni.Ezt megelőzően volt, hogy 6x de általában 4x mindíg felkeltem.

Katus 39+1
katus73
 
 


Katus:hajrá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nagyon drukkolok!!!!!!!!!!!!!!

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!

Nagyon nagyon köszönöm a porszívós orrszívós infót!
Katus! Ez izgi :D
Olyan jó olvasni a babás sztorikat, örömöket kis gondokat! Most, hogy kezdek megnyugodni a koraszülés miatt, kezdenek előjönnik a szokásos parák, félelem a szüléstől, meg mit kezdek vele otthon :D De ez jó! De legjobban a kezdettől félek, amikor riasztani kell valakit...Ugye csak akkor kell iszkolni a kórházba, ha vér lenne vagy hírtelen kizúdulna a magzatvíz! Egyébként ráérek készülődni! Ugye?
Elég íjjesztő amit a doki mondott, hogy ha nem szedném a gyógyit, akkor már megszültem volna.
Azt is mondta, hogy simán kihúzom a végéig. De attól félek, ha abbahagyom a 35. héten-addigra kell leállni vele- és jön egy front, akkor szülök. Most süt a nap, egyet sem keményedtem, tegnap is alig :D , de előtte számolni sem mertem :cry:
Na, én még itt tartok babázós mamik! :D De majd én is témázok szopizás meg társai terén :D
Ja, a Lubex fürdető tényleg jó, ezer valamennyi a gyógyszertárban, de nem kell szenveddni a krémmek. Teljesen illatanyag meg ilyesmitől mentes. Na, én is tudok hozzászólni!
Ja! Ti béreltek, vagy vettetek mérleget?

Puszi: Mári
mári
 
 


Ja! Senki nem lepődött meg, hogy 20 ezerrel drágábban adják el a babakocsit a Tescoban? Nem 5 rugóval, hanem 20-al!!!
Jól kihasználják a szülőket! Amúgy olasz, Philippo és könnyű, szuperül tolható gyönyörű! Happy vagyok :D
mári
 
 


Katus!Én is drukkolok!!!!!De jó!:)

Pilchard!Köszönöm,várom a segítséget!

Pogi!Nekünk is leesett este a KÖLDÖKCSONKUNK!!!!!:)
De jó de jó!!!
Köszönöm a választ a szopcsira!

Meg mindenkinek aki írt nekem!:)

Puszi

Kép
szgoron
 
 


Katus, drukkolunk!!!! :D

Mári, ne aggódj, én 34 hétre szültem, te már azon túl is vagy :D
Mi béreltünk mérleget, 3 hónapra 6e volt. Megvenni horror.

Ma voltunk dokinéninél, és a kakálós-kűzdelemre kaptunk egy görcsoldó-nyugtatót, az van a receptre írva, hogy

papaverini hydrochloridi
phenobarbital natrii
Sir. simplici ad gta.
Misce fiat sol.

valaki kapott már ilyesmit??? Egy mokkáskanállal kell adjak neki de csak amikor kűzd.

pogacsa
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?