Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Látom, ez a találkozó jól felpörgette itt az életet :) ! Kár, hogy nem lehetek ott, talán majd legközelebb :( !

Icus!
Nekem, és mind a 3 testvéremnek is két nevünk van,nálunk semmilyen problémát nem okozott senkinek, de nem is használtuk soha. Én már aláírásnál is csak akkor használom ha rámszólnak. Az Anna Dóra tényleg szép így együtt. Remélem jók lesznek a vérvétel eredményei :) !

Regina! Én is hőmérőztem, most is és a tavalyi terhességemnél is. Szerintem végülis annyi az értelme, hogy meggyorsítja a dolgokat egy kicsit! Én is enném szívesen a biokajákat, de sajna nincs rá lehetőség.

Fanny! Remélem rendeződik a lelkiállapotod! Nagyon-nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy mi van?

Sajna most mennem kell!

Szép napot mindenkinek!
mandula35

Sziasztok!
Lassan én is megyek haza. Most érzek valami olyasmit a hasamban mintha meg akarna jönni, de lehet, hogy csak az egész napos üléstől van. De már a gondolattól is a sírás környékez. Mi ez ha nem labilis lelki állapot???????? Haza felé veszek egy tesztet. (Biztos ablakon kidobott pénz lesz)
Üdv:Fanny
fanny01

Icus!
Azt elfelejtettem írni, hogy én főleg a krémes, túrós és gyümölcsös sütiket eszem. Persze a nagyon lisztes nehezebben.
Nem kell olyan mereven venni ezt a felszívódást. Nyugodtan egyél olyat, amiben van liszt is, csak a nagyobb része gyorsanfelszívódó legyen, de vegyesen lehet. Ha mindent betartanék sose ehetnék pl lekváros kenyeret, mert a kenyér miatt a gyorsan felszívódó étkezésbe a lekvár miatt pedig a lassúba nem férne bele.
Dunakeszi Auchan: Váci úton kifele és egyszercsak jobbra egy benzinkút előtt, majd a tábla már mutatja, hol fordulj balra.

Melcsi!
Akkor Lili a 4 éves? Mindig mindent keverek

Fanny!
Nagyon drukkolok neked, hogy jó legyen csütörtökön a teszt. Rögtön jelentkezz, ha van valami híred. A terhességem előtt én is ugyan ilyen labilis voltam érzelmileg. Bármin képes voltam elbőgni magam, szinte ok nélkül, persze ezt senki nem tudta, mert mindig félrevonultam, vagy nagy erőlködés árán sikerült visszatartani könnyeimet. Amúgy nem vagyok se sírós se hisztis, sőt idegesít az is ha más sír.

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta nyanya!

Egyáltalán nem bántódtam meg. Csak leírtam, ami hirtelen eszembe jutott a hozzászólásodról.

Melcsi
Azért próbáld felvenni a kapcsolatot a Varga gazdasággal. Mi is úgy indultunk, hogy a biopiacon(MOM Művház udvara/szombatonként de.) vásároltunk tőlük és kérdezgettük a lehetőségeket. Ott derült ki, hogy kiszállítással is foglalkoznak.

De van egy másik is, azt hiszem tutira kiviszik házhoz egy bizonyos összegnél. Sokkal több féle termék kapható náluk, de jóval drágább mint a Varga Öko.
biovia@enternet.hu
Ide kell egy érdeklődő levelet küldeni és aktuális árlistát küldenek, meg elérhetősegeket is.
regina3

Regina!
Akkor megnyugodtam :lol:

Kép

KépKép
nyanya67

Kedves Regina!
Rengeteg helyen leteszik a cuccot, de csak a pesti oldalon. Van 1 lista, abból lehet kiválasztani, hol akarod átvenni az árut.
Ancsi!
A hiszti ugy látszik, lekerült a napirendről. A mai alvások előtt 1x sem sirt, este sem. :D
Nyanyuskám, igen, Lili a 4 éves, de darab darab :lol:
Kedves Fanny!
Nagyon drukkolok Neked, hogy ne jöjjön meg! A labilis lelkiállapot a hormontolulás következménye, és nem az hogy megjön! :D

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

kakukkk........

Zsenge bejelentkezik és jelentem,ugy néz ki nem egyedül megyek. Lánykámat és fiamat is viszem.most ennyi majd jövök addig még
pátok :lol:
zsenge

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék! Nagyon fáj a derekam, már nem tudok kiegyenesedni, nem tudom mitől van.
Nem tudtok valami kenőcsöt amit terhesen is lehet használni? Itt a neten nézegettem de mindre rá van írva, hogy terhesség és szoptatás idején nem lehet alkalmazni :cry: !

Sziasztok!
mandula35

Sziasztok!
Mi ez a pangás itt? Lányok ne lazsáljatok, mert kinek fogok én panaszkodni?
Tegnap haza felé vettem egy tesztet, hát tudtam,hogy kidobott pénz lesz!
Negatív. Ma reggel már a hőm is lement 36,1-re, úgyhogy valamikor meg fog jönni. De legalább a hangulat ingadozásom megszűnt, tök nyugodt vagyok.
Megjöttek a gyerekek mennem kell.ÜdvFanny
fanny01

Itt vagyok újra.
Rántott sajtot készítettem elő vacsorára, azt meg csak frissen lehet enni, úgyhogy muszáj volt mennem.
Szóval 1-2 múlva meg fog jönni. Mindennek van jó oldala, legalább nem babásan megyek nyaralni. Két hét múlva megyünk Spanyolországba, nagyon várom már főleg hogy itthon ilyen vacak idő van. A guta ütne meg, ha a Balatonra mennénk.
(Csak tud valamit az az asztrológus, ha azt mondta, hogy csak nyáron lát terhességet!)Hónap közepe felé teljesen biztos voltam benne, hogy nem vagyok terhes - elvégre az asztológus megmondta...aztán meg is voltam lepődve, mikor már fel merült a gyanú (rövid vagy hosszú ú?)De mostmár legalább nincs kétség.
fanny01

Sziasztok!

Ma lesz az RTL-en a XXI. század c. műsorban egy érdekes téma, a gyerekek születésének, születésük élményének későbbi rajzaikban való kifejezéséről, Dr. Gőbel Orsolya pszichológus módszeréről. A nőt régről ismerem, szokott nekünk is továbbképzéseket tartani. Szerintem érdemes megnézni.

Kriszta
Ez a gyors -lassú ch tényleg zavaros, de én is arra jutottam hogy nem kell annyira fillérre betartani, végül is csak egy kis diéta, nem cukorbetegség. A hétfői kontrollom szerencsére teljesen jó lett.

Fanny
Látod, mindennek van jó oldala.
Spanyolországban majd feltöltődsz, újult erővel vághattok bele :D

Mandula
101 gyógynövényolaj? Nem esküszöm rá, de úgy rémlik terhesség alatt is lehet. Jobbulást!

Tali
Eldőlt hogy ki mit visz? Vagy abban maradtunk hogy mindenki hoz innivalót és gyümit, a többit meg összedobjuk? Péntektől nem leszek gép közelben, addig írjatok légyszi erről is konkrétat...

Szép estét. Icus
szücsi_66

Mandula!
Jó lenne tudni, hogy mitől fáj a derekad, mert attól is függ, hogy mit érdemes beszedned vagy rákenned. Menj el egy vizeletvizsgálatra, abból kiderül sokminden. Mást így terhesség alatt nem hiszem, hogy tehetsz. Lehet idegbecsípődés vagy vesemedencegyulladás vagy egyéb más. Nem mindenre jó az izomlazító. Fájdalomcsillapító sajnos nem igen van terhesség alatt. Ha tudnád a derékfájásod okát, akkor a férjemmel rákerestetnék valami gyógyszerre vagy kenőcsre, mert Ő gyógyszerész, de így azt mondta nem tudja, hogy mit keressen.

Kép

KépKép
nyanya67

Icus!
Én úgy emlékszem azt beszéltük végül, hogy a kaját (husit a sütéshez) Paga veszi és összedobjuk a pénzt. Én javasoltam, hogy az italt mindenki magának vigye, de erre nem emlékszem mit mondtatok. Szerintem a gyerekek nem akármit isznak meg ezért náluk sem árt, ha mindenki gondoskodik a saját csemetéjéről, na meg én is magamról, mivel a vizet utálom kólát a terhességem miatt nem ajánlott és diab üdítőből csak 1 fajta van amit szeretek és azt nagyon kevés helyen és ritkán kapni, így én magamról gondoskodom. De majd kialakul. Ha megmondjátok mit vigyek szívesen viszem, csak időben, hogy még meg tudjam venni. Egy valamit ne kérjetek tőlem, hogy süssek főzzek :) mert ez meghaladná képességeimet :P
Nem tudom, hogy nyitva van e pünkösd hétfőn a diab. cukrászda, de ha lesz időm, lehetőségem, akkor kettőnkre külön készölök :) Te milyen sütiket szeretsz álltalában. Csokitorta, túrótorta, gyümölcsös sütik, szárazabb vagy krémesebb sütemények? Csak hogy legyen valami támpontom. Vagy hívjalak fel a cukrászdából, hogy mi a választék?

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta

Aranyos vagy :D , a kedvencem a gyümölcsös túrótorta, vagy valami hasonló, ha lehet választani, de ebből ne csinálj gondot... Valószínű szerintem hogy Pünkösdkor nem lesz nyitva.
Milyen diabos üdítőt szoktál inni és azt hol árulják, hogy ilyen ritkaság?
Tegnap benn jártam a városban és a Dob utcában találtam egy diabetikus cukrászdát. Jutottál eszembe...Roppant megörültem, épp uzsonnaidő volt, így a magammal vitt alma megmaradt máskorra :D
szücsi_66

Icus!
Deit, erdei gyümölcsös szénsavas. Ugyan ennek a citromos és narancsos változatát sok helyen kapni, de azokat nem szeretem. Ezt a Real-ban szoktam venni, de ott is csak 1-1 üveggel van néha. Eddig a legtöbb 4 üveg volt, amit egyszerre sikerült felhalmoznom és ezzel ki is fosztottam a bolt választékát. De van még a fizzi szörp, ami nagyon finom. Néhyszög alakú literes flakonban és különböző ízesítésben kapható. Én a Tescoban szoktam venni. Ezt kb 10x-esére higítva kell inni, mint a rendes szörpöt. Ebből a gyömbéres és a feketeáfonyás jött be nekem.
A Dob utcai cukrászda, amit találtál ugyan az mint a Balzac utcai. Múltkor kérdeztem, hogy van e másik üzletük és mondta a nő, hogy még egy van a Dob utcában. Ott pl a bajor almatorta isteni.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Igaz, a husit mi megvesszük, és meg is sütjük, de hogy milyen husi legyen (mi csirke combra gondoltunk, és szárnyra az én családom kedvéért), és Nyanyuson meg Rabkrin kivül nem emlékszem hogy valaki reagált volna rá, hogy jó e nektek. Amúgy szerintem ez nem olyan nagy költség, hogy össze kellene dobni az árát, de köszönöm, aranyosak vagytok. Salátát is bevállaljuk, és azért lesz otthon üdítő is és nasi is.

Melinda!

Kérdezted a kávét, nekünk hagyományos 4 személyes kotyogónk van, de nagyon ritkán használjuk, mert most már csak a férjem kávézik, ezért egy-egy főzet zöme a mosogatóban végezte. Nekünk otthon instand kávénk van abból is megnéztem a Tschibo Family, cukor, bogyó, tej van otthon, majd kávétejszínt veszünk. És ha főzött kávét innátok inkább, akkor veszek őrölt kávét is.

Fanny!

Sajnálom!

Mandula!

Nem egyszerű terhesen valami más betegséggel is küzdeni, mert nehéz a kezelés, pont azért mert sok mindent nem lehet ilyenkor bevenni, rákenni. Esetleg a svédcseppet próbáld meg, az elég ártalmatlannak tűnik, a babára nézve, és állítólag hatásos. De én is azt gondolom, hogy érdemes kivizsgáltatni.

Zsenge!

Persze várjuk a gyerekeket is. A kisebbik fiad jön ugye?

Regina!

Szerintem ha zenét hozol az jó lenne! És köszönöm.

Ancsi!

Lucus belenyugodott már a cumitlanságba? És tényleg nagyon szép név a Jázmin, és a Luca Jázmin így egyben is.

Melcsi!

UH után ha tudsz jelentkezz!

Icus!

Csatlakozom az előttem szólókhoz, tényleg szép az Anna Dóra, és így mindkettőtök választása teljesül.

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Ancsi!

A talira örülnénk ha el tudnál jönni!

Gabi
paga

Sziasztok!

Kriszta
Bajor almatorta....nyammm...nagyon jól hangzik. A Dob utcai cukiban du. 4 -kor már nem volt nagy választék, mondta is a csaj hogy reggel hozzák és hamar elkapkodják az árut. Gondolom nincs sok diabos cuki a városban...

Paga
Csirkecomb - tökéletes. Szerintem mindenkinek jó lesz :)

Mandula
Tényleg vizsgáltasd ki magad, a tüneti kezelés kevés, az okot fontos tudni. Akkor el lehet dönteni hogy olyan probléma van-e amit muszáj kezelni vagy ki kell bírni gyógyszer nélkül a baba érdekében.
Jó lehet a Bioptron lámpa, ha van.
Babóval minden rendben? Mikor mész dokihoz? Várjuk a híreket.

Icus
szücsi_66

Mandula!
Még az jutott eszembe, hogy a homeos bogyók álltalában jók a terhesség alatt is.

Paga!
Nekem van itthon egy zacsi őrölt pörkölt kávé. Corso Verona. Sárga a csomagolása, nem tudom ismered e. Én nem, mert sose kávéztam :) Azt szívesen elviszem, úgysincs kávéfőzőnk, nem tudok mit kezdeni vele, csak kaptuk.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat, aranyosak vagytok! Egy hajszállal talán már jobb, de tegnap eléggé megijedtem. Nem tudom mitől lehet, egyszercsakk jött. A derekam fáj, leginkább a farkcsontom fölött. Jövőhét elején megyek nőgyogyihoz, majd kérek vmi beutalót, hogy kivizsgálják. Sajnos a háziorvosom annyira béna, hogy leginkább én szoktam mondani neki, hogy mit írjon fel :( ! Addigis pihenek inkább, vagy keresek egy homeos dokit.

Szép napot mindenkinek!
mandula35

Mandula!
Háziorvos szabadon választható. Ne viccelj, ha olyan béna miért nem cseréled le? Amúgy egy mindenre kiterjedő laborvizsgálatot talán még ki tud írni neked a háziorvos is.

Kép

KépKép
nyanya67

De jó, hogy Nyanyus és Mandula szóba hozta. Elsősorban a csepeliektől kérdezem, hogy tudtok e ajánlani jó háziorvost. Az enyém katasztrófa, és habár amikor sokat jártam hozzá, akkor nagyon besokalltam, és egyből akartam keresni márt, de mióta nem vagyok rendszeres látogatója, azóta kisebb gondom is nagyobb annál, minthogy ezzel foglalkozzam. De ha esetleg tudtok valakit ajánlani, akkor annak nagyon örülnék. És váltanék.

Gabi
paga

Ja és nyanyus, köszönöm a kávé felajánlást, hozd el légy szíves hátha szükség lesz rá, ehhez nagyon hülye vagyok, mert én soha életemben nem kávéztam!

Gabi
paga

KrisztaNyanya!

Igen, teljesen igazad van, váltani kéne, csak annyira nem volt eddig szükségem rá, hogy nem foglalkoztam vele! De már mostanra én is rájöttem, hogy legjobb ha holnap kérek tőle beutalót!

Szia!
mandula35

Paga, Mandula!
Mikor ide költöztem és kb ezzel egyidőben a háziorvosom a másik kerületből nyugdíjba vonult én is váltottam és itt a babaneten a Lakóhely szerinti topikban érdeklődtem, ajánlottak is és bejött. Próbáljátok meg a kerületetek topikjában.

Paga!
Akkor viszem a kávét és majd a kávézósok letesztelik :) Többekközött a férjem is kávézik

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok Lányok!
Tehát szombaton lesz a leszivás, a Doktorom szerint 5 esélyes sejtecske várakozik, ami azért még több is lehet, a HCG-nek hála. Ezt ma este kapom, és jelentem, a szurik száma ezzel napi 1-re csökkent!
Keddre taksálta a visszarakást, tehát a hétfőre nagyon készülök.
A háztartásomat rendezgetjük Pörivel, mosás-vasalás megy ezerrel, lévén 2 hétig minimális mozgást fogok végezni (Pörivel csak), tegnap este elvégeztem a nagybevásárlást is, hogy hetekig semmit ne kelljen venni szinte.
Tegnap az uszáson megsirattam Pöri vállán az utolsó ilyen együttlétünket. Mintha érezte volna, hogy többet nem én viszem, olyan édes volt, játszott, ölelt a kis karjával, beszélgetett, és nevetett rám végig. Nem is nagyon abalygattam most a merülésekkel, csak élveztük egymást, játszottam Vele, ringattam a vizen, ölelgettem, csak keveset merültünk. Nem az volt a fontos... Emlékezetes együttlét volt.
Ma amikor láttam az UH-n a kis növendékeket, arra gondoltam, lehet hogy 3 hét mulva kismama leszek megint :D Nagyon várom. Boldogság lesz Pörinek kistestvért adni, ez lesz a legnagyobb ajándék, amit adhatok Neki, mert Máté már nem játszótárs :( Persze fellnőttkorukban nyilván nagyon egymáshoz tartoznak majd.
Tegnap este olyan furcsa gondolat fogott el. Tescoban voltam vásárolni miután Pörit lefektettem, és a kasszánál kérdezte a nő, hogy kocsival vagyok-e, mondtam, igen, érdekes lenne gyalog ennyi cuccot hazavinni. Rám mosolygott, és azt mondta, vigyázzak magamra... De mire gondolt? Rám van irva hogy megint készülök valami sorsdöntőre? Még sose láttuk egymást...
Tali.
Jó a csirke, persze, férjem kedvence, és Ő is a szárnyát szereti.
Akkor viszünk itókát, Paga, és férjek, ki mit iszik? Gondoltam, vinnénk 1 kis bort, pl. a fehér száraz kinek hogy izlik?
Némi pogácsára is gondoltam, a szemben levő pékségben isteni apró turós pogácsát sütnek.
Én innék vörösbort kólával, de sajna vezetni fogok, tehát alkohol kilőve. A kávé minket sem érint.
Kedves Mandula!
Szerintem el kéne menned dokihoz, mielőtt bármivel próbálkozol.
Kedves Fanny!
Sajnálom hogy nem sikerült :( De lehet hogy a jós igazat mond végül :lol: A "nyaralás" csodákat tehet különben is, de azért vigyél hócipőt, ugy hallom, Spanyolországban is cidri van egyelőre :lol:
Látjátok nyáron szülő nők, talán az idén el is marad a nyár, semmi meleget nem igérnek. Ez engem csak annyiban zavar, hogy a hugom multkor meglepett 1 halom nyári ruhácskával a lányáról, és annyi van, hogy egész nyáron hőségnek kéne lenni, hogy mindet használni tudjuk :lol: Különben utálom a meleget, nekem pont ez a z ideális hő ami most van.
Icus, meg akartam nézni azt a müsort, de muszáj volt elintéznem a vásárlást tegnap.

melcsi1967

Melcsi!

Az idő nekem is tökéletes. Nem panaszkodom. Azért legyen jó idő, hogy Pöri baba tudja használni a nyári rucikat is. A kislányoknak nagyon helyes kis ruhákat tudnak készíteni, nagyon bírom nézegetni őket. Én ha a nővéremékhez megyek, bevonulok a gyerekszobába, és kirámolom a lánya (5 éves) ruháit, és nézegetem, ha ott vagyok akkor én választhatom ki, hogy mit vegyen fel, és szerencsém van vele, mert szeret nagyon öltözködni, meg szereti ha frizurát gyártanak neki, ezért ezek mindkettőnknek örörmöt szereznek.

Nyanyus!

Köszi az ötletet háziorvos választás ügyében!

Amúgy remélem nem mindenki követi Melcsi példáját, és lesz kivel iszogatnom. Na nem mintha nagy ivós lennék, ha nem jön hozzánk társaság, akkor szinte soha nem iszunk egy kortyot sem, de ilyenkor jól esik. És mivel nem iszunk elég nagy készlet halmozódott fel, pedig ha megyünk valahová vendégségbe, akkor innen viszünk egy üveg italt, mégis csak egyre több van.
És én is a száraz borokat szeretem, fehéret és vöröset egyaránt.

Gabi
paga

Melcsi!
Bárcsak igazad lenne és elmaradna a nyár. Én nagyon utálom a meleget és szülni melegben még rosszabb lehett. Jujjj még belegondolni is borzasztó, pedig ez vár rám már nincs visszaút :)

Paga!
Férjem tuti fog inni, mert én vezetek, de ez csak az egyik ok, hogy nem iszom :) Mi sört viszünk.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Paga
Én nagyon kedvelem a háziorvosomat és jó szívvel ajánlom neked is. A csillagtelepi rendelőben rendel ( Vénusz u 2) , Dr. Oláh Ilona, kedves és szerintem alapos, nyugodt természet, meghallgatja minden panaszodat, nem érzed azt hogy 1 perc alatt le akar tudni. Nekem ilyen volt a régi dokim és megőrültem tőle, ez a dokinéni lelkiismeretebb, törődik az emberrel ( lásd cukor - amire a nőgyogyim csak legyintett). Tény, hogy mindebből következően kicsit lassan halad a rendelés, de szerintem megéri, nekem bejött.
Jelenleg 2 gyakornok is dolgozik a praxisában, szóval ő nincs mindig ott, de pl. Hétfőn reggel tudom hogy benn szokott lenni, meg talán kedden du., szerdán de. is ő van ha jól emlékszem, a másik két nap a gyakornokok de ebben nem vagyok teljesen biztos, viszont ki van írva a beosztásuk az ajtón.
Én most ajánlottam be hozzá a férjemet, aki mióta Pesten él kb 12 éve azóta nem látta orvos...

A kávé engem sem érint, az alkoholt is kihagynám a babára való tekintettel...

Melcsi
A TV műsorral nem vesztettél semmit, csak morzsákat szedtek össze a lényegből, én jobbat vártam. Persze mikor nekünk 2-3 órán át beszélt erről az más mint a TV-ben 10 perc...

Nagy meleg nélkül én is megvagyok, de úgy 25 fok és napsütés nem lenne ellenemre...

Icus
szücsi_66

Sziasztok!

Köszi Nyanyus a tanácsot, megkérdezem ott is meg az ismerősöket, rokonokat is!

Melcsi! Annyira kíváncsi vagyok, hogy mi lesz 3 hét múlva? Még az is lehet, hogy 2 tesóval is megajándékozzátok Emesét egyszerre :) ? Biztos nagyon édes volt a kiscsaj a vízben!

Azért én szeretnék egy kicsit jobb időt! Na nem kánikulát, de napsütést és igen, kb. 25 fok jó lenne :) !

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Jé, sikerült betenni az aláíráshoz ezt a bigyót :) ! Már olyan régóta szeretném :) !

Sziasztok

KépKép
mandula35

Még egy kedvenc:

http://www.zoldujsag.hu

A februári lapszámban olvasható a Bio kontra GMO (génmanipulált élelmiszerek) című cikk.
Ez még a biokaja témához tartozik, csak most jutott eszembe.

Promramajánló

http://www.kincsemlovaspark.hu (Attila domb - Tápiószentmárton)

Ez nincs messze a fővárostól (annyira), kb. Cegléddel van egyvonalban, ha térképen nézi az ember.
regina3

Mandula!
Gratulálok :lol: Honnan szedted ezt a mércét, már annyi lánynál láttam. Megnézem már én is hogy mi ez. És a baba a mércén magától kúszik nap mint nap előre vagy Te változtatod a pozicióját?

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta!

A hőmérős topic tele van ilyen különlegeségekkel. Bár ettől még nem tudom megcsinálni, de tervezem, hogy rászánom magam.

Még egy ajánlás:

http://www.ezoterikusekszer.hu

Ha valaki szereti a szépet és a különlegeset, akkor érdemes megnézni. (egy nagyon kedves barátunk és a felesége készítik az ékszereket)
Kedvencem az atlantiszi gyűrű és a maja karkötő!!!
De nem tudom, hogy lesz-e valaha nekem is, mert a meglévő ékszereimet sem hordom...
regina3

Csak kipróbálom ezt a mérce dolgot.

Kép
regina3

Hurrá sikerült :)

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Annyira jópofák ezek a mércék, majd én is utána nézek Lucusnak!

Örülök, hogy minden kismama és baba jól van, Nektek tényleg kedvez ez az időjárás. Én sajnos szomorkodom, mondhatnám azt is, én meleg kedvelő vagyok, legszívesebben valamilyen mediterrán tájra költöznék! :lol:

Kedves Melcsi!

Olyan szép dolgok történnek Veled is, majdhogynem irigyellek! :)
Mert ha belegondolok, ebben az életkorban sokkal nagyobb az esélye annak, hogy vki teherbe esik ezzel a módszerrel, mint természetesen. Szinte szerencséd van ilyen szempontból. Én még amikor Lucus megszületett, viccből kérdeztem a dokit, hogy mi lenne ha megsiettetvén az eseményeket inkább lombikoznánk, mintsem éveket kísérleteznénk egy újabb babáért, hiszen kifutunk az időből, azt mondta, hogy miután 3x spontán lettem terhes, nekem nincs nagy esélyem lombikprogramba bekerülni. Csak rajta, kísérletezzünk. Hát mostmár úgy tűnik, hiába!

Az úszós történet pedig nagyon meghatott. :)

Kedves Fanny!

Van egy gyógynövényekből készült gyógyszer ami csökkenti, ill. megszünteti a menstruáció előtti, azaz a PMS tüneteket: PREMENS a neve. Gyógyszertárakban kapható és állítólag nagyon jó.
Mikor indultok Spanyolországba? Mi augusztus közepén Görögországba megyünk, ha minden jól megy. Azthiszem Sartiba. Sajna még nagyon messze van! :(

Az orvosom semmi újat nem tud felajánlani, továbbra is csak tüneti megoldásokat. Úgy látszik meg kell békélnem ezzel a "fogyatékosságommal"
:(

A talira SAJNOS nem tudunk elmenni, pedig idáig osztottam-szoroztam. Vidéki unokatesómék jönnek családostól a közös unokatesómékhoz, és csak hétfőn este mennének haza, ez egy nagy össznépi összejövetel lesz, mindkét program nagyon vonzó, csak kár, hogy egyszerre van mindkettő! :( ( Ma állandóan csak szomorkodom :( :( ) :)

Jó éjt Mindenkinek! Ancsi
ancsi65

Icus!

Köszönöm a házidoki nevét, szerintem ahogy lesz egy kis időm megkeresem, bízom benne, hogy nekem is szimpatikus lesz. A Csillagtelepen mi a címe a rendelőnek és hol is van tulajdonképpen?

Ancsi!

Sajnálom hogy nem tudsz jönni!

Nagyon szép vonalzókat varázsoltatok ide lányok! Ügyesek vagytok!

Gabi
paga

Ancsi!
Sajnálom, hogy nem jössz a talira, dehát első a család.

Ha valaki vonalzót akar csinálni, csak rá kell bökni bármelyik vonalzóra és bejön a weboldal.

Kép

KépKép
nyanya67

Paga!

A rendelő címe Vénusz u. 2, az 59-es busz végállomásánál van a Radnóti M. Múv. Ház mellett.
szücsi_66

Paga!

Nekem is Oláh dr-nő a háziorvosom. A rendelő pontos címe Vénusz u.2. , a Radnóti Művelődési Ház mellett. (tel.:427-0120) AZ 59, 59A végállomásához közel. lÉn leginkább az egyik rezidenséhez járok, mert őt priváte is ismerem. A terhesség alatt havonta fordultam meg náluk. Bármilyen probléma esetén készségesek, segítőkészek (az asszisztens is), de valóban nagy türelem kell, hogy kivárd a sorodat.

A találkozóval kapcsolatban:

Remélem nem veszed nagy modortalanságnak, hogy megkérlek rá, hogy Bence kedvéért legyen csirkemell is. Sajnos sem a combot, sem a szárnyat nem szereti. Természetesen a költségekbe beszállok. Én végül viszek néhány doboz fagylaltot, tejszínt és üdítőt. Kávét akkor nem viszek, mert láttam, hogy Kriszta már felajánlotta. A borozgatásban nem tudok partner lenni, mert semmiféle alkoholt nem iszom. Egyszerűen nem szeretem és nem kívánom. Van helyette viszont egy jókora édességfüggőségem és a kávét sem vetem meg.

Benjámin most betegeskedik. Ma látta a gyerekorvos, de szerencsére semmi komolyat nem talált nála. Láza volt(szerencsére ma már az sem) és rendkívül nyűgös. Remélem hétfőig teljesen rendbejön, mert nagyon szeretném őt is megmutatni nektek.

Jó éjszakát!

Melinda
fermel

Látom, közben Icus is megírta a pontos címet.

Melinda
fermel

Köszönöm a pontos címet, milyen érdekes, hogy mindkettőtöknek ő a dokija, de ha már ketten is elégedettek vagytok vele, akkor nekem is biztosan jó lesz. Meg fogom keresni őt. AMúgy nem vagyok egy dokihoz járós, kivéve ugye terhesség alatt, de az megnyugvás, ha mégis szükségem lenne rá, akkor jó kezekben lennék. Még egyszer köszönöm!

Melinda!

Köszi, hogy szóltál, lesz csirkemell is, mert Rabkri is azt kért.

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Paga!

A visszajelzés részemről elmaradt. Bocsi.

Ha lehet válogatni, akkor én is inkább a csirkemellre szavazok. Annak hiányában persze a comb is jó szokott lenni.
Kávézom, de láttam, hogy Te is, Kriszta is írtátok, hogy lesz.
Alkoholos itókák - nálam nem szempont, mert kocsival megyek, de amúgy is csak nagyon ritkán iszom.

Üdítő: valószínüleg viszek két flakon tisztított vizet, mi azt isszuk (van itthon egy komoly víztisztító berendezésünk) és akit érdekel, megkóstolhatja.
Egyébként alkalmazkodó vagyok, vendégségben ami van, azt iszom, bár a lónyál típusú italokat ott is igyekszem kerülni.

Azt tervezem, hogy sütök 2 adag muffin, de ezt ne vegyétek igéretnek.

A Te költségeidbe viszont természetesen beszállok, ahogy a többiek is javasolták. Szerintem nem kevés az a húsmennyiség ennyi emberre és gondolom neked sem adja ingyen a hentes.

Ha esetleg valamit még kellene vinni, amit senki nem vállalt, akkor szóljál!

A fiam azt mondta, hogy van kedve eljönni, de én ezt még nem veszem biztosra.

Kép
regina3

Sziasztok!
Olyan irigy vagyok, a nagy készülődésre a hétfői találkozó ügyben. Hát én megvagyok döbbenve - ezt a sok antialkoholista nőcit!!! Bezzeg én szívesen iszogatom a jó kis borokat, de csak a félédes, édes tipusút, a szárazat se vörösben, se fehérben nem szeretem. Nagy melegben a sört is megiszom, de ugye a nagy meleg most nem aktuális. Én szeretem ezt a hűvös időt, ősszel-tavasszal kifejezetten szeretem az esőt, valahogy úgy érzem hogy kisimulnak az idegeim. De azért ez a hideg már túlzás, mi tegnap este kicsit bekapcsoltuk a fűtést, mert marha hideg volt a nappaliban - meg mindenhol.
Úgy tűnik végre ma már meg fog jönni. (35.nap)Erre a hőmérőzésre tényleg rá lehet szokni, lement a hőm 36,1-re, 36,2-re, ma már megint 36,5 volt. Nem tudok én ezekből következtetéseket levonni.
Egyébként Ancsira reagálva én is úgy gondolom, hogy persze elsősorban az egészségügyi problémákkal küzdőknél kell tanácsolni a mesterséges megtermékenyítést, de azért egy bizonyos kor felett szerintem is fontos lenne. Nem véletlen kérdeztem én még amikor bekapcsolódtam a topicba, hogy mi a feltétele, mert lehet hogy azóta már útban lenne a baba, így meg hónapról hónapra inkább csökken az esélye. Nekem amíg el nem határoztuk, hogy legyen babab, tök rendszeres volt a mensesem, most meg mint egy klímaxos vén lány! Nem sok esélyt látok, ráadásul azt még az elején eldöntöttem, hohy max. augusztusig adok esélyt magamnak, utána lezárom ezt a témát. Hát van még 3 hónapom.
Melcsi! Tényleg én is akartam kérdezni, hogy hogy van ez, levesznek mondjuk 5 sejtet, hányat termékenyítenek meg, hányat ültetnek vissza? Elvileg van lehetősége az ikerterhességnek. (Meséltem már, hogy a sógórnőmen 3-as ikrei vannak, teljesen spontán módon?)
fanny01

Sziasztok!
Olyan irigy vagyok, a nagy készülődésre a hétfői találkozó ügyben. Hát én megvagyok döbbenve - ezt a sok antialkoholista nőcit!!! Bezzeg én szívesen iszogatom a jó kis borokat, de csak a félédes, édes tipusút, a szárazat se vörösben, se fehérben nem szeretem. Nagy melegben a sört is megiszom, de ugye a nagy meleg most nem aktuális. Én szeretem ezt a hűvös időt, ősszel-tavasszal kifejezetten szeretem az esőt, valahogy úgy érzem hogy kisimulnak az idegeim. De azért ez a hideg már túlzás, mi tegnap este kicsit bekapcsoltuk a fűtést, mert marha hideg volt a nappaliban - meg mindenhol.
Úgy tűnik végre ma már meg fog jönni. (35.nap)Erre a hőmérőzésre tényleg rá lehet szokni, lement a hőm 36,1-re, 36,2-re, ma már megint 36,5 volt. Nem tudok én ezekből következtetéseket levonni.
Egyébként Ancsira reagálva én is úgy gondolom, hogy persze elsősorban az egészségügyi problémákkal küzdőknél kell tanácsolni a mesterséges megtermékenyítést, de azért egy bizonyos kor felett szerintem is fontos lenne. Nem véletlen kérdeztem én még amikor bekapcsolódtam a topicba, hogy mi a feltétele, mert lehet hogy azóta már útban lenne a baba, így meg hónapról hónapra inkább csökken az esélye. Nekem amíg el nem határoztuk, hogy legyen babab, tök rendszeres volt a mensesem, most meg mint egy klímaxos vén lány! Nem sok esélyt látok, ráadásul azt még az elején eldöntöttem, hohy max. augusztusig adok esélyt magamnak, utána lezárom ezt a témát. Hát van még 3 hónapom.
Melcsi! Tényleg én is akartam kérdezni, hogy hogy van ez, levesznek mondjuk 5 sejtet, hányat termékenyítenek meg, hányat ültetnek vissza? Elvileg van lehetősége az ikerterhességnek. (Meséltem már, hogy a sógórnőmen 3-as ikrei vannak, teljesen spontán módon?)
fanny01

Sziasztok!

Kriszta! Látom megtaláltad, hogy kell a vonalzót, és a többiek is csináltak. Szerintem is nagyon jópofa :) . (most nem látom az oldalon csak a Regiét :( )

Regina! Megnéztem az ékszereket, nagyon szépek!!!

Itt is nagyon hideg van, és esik az eső :( ! Én nagyon nem szeretem, főleg mert van két kutyusunk akiket reggel és este sétáltatni kell, és ebben az időben elég rossz! Pedig mikor szép idő van imádok sétálni velük.

Fanny! Augusztusig még van idő és remélem sikerül is :) !

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Valamit mégsem jól csináltam ezzel a vonalzóval, mert most meg nem látszik! Lehet, hogy valami frissítés kéne vagy mi! Nem tudja valaki?

Sziasztok

KépKép
mandula35

Na, mégis sikerült!

KépKép
mandula35

Sziasztok Lányok!
Kedves Fanny!
Ha elmentek 1 meddőségi centrumba, megmondod, hogy x ideje próbálkoztok, és már a következő ciklus elején kezdődhet a kivizsgálás, 1-2 hónap mulva meg a beültetés is megtörténhet.
A levett tüszőkben megnézik, van-e petesejt. Ha igen, akkor összeeresztik a spermákkal, vagy elkapnak 1 spermát, és azzal termékenyitik meg. Az elkapással nagyobb az esély, de a fejlődési rendellenességek aránya is növekszik, lévén nem természetes kiválasztódás, hanem a biológus választ.
Ha megtermékenyülnek a sejtek, max. 3-at raknak vissza, a többit, ha jók, le lehet fagyasztani. Sajnos nem mindegyik sejt szokott megtermékenyülni, ez egy lépcső, amin fel kell jutni lépésenként a tetőre, és bármikor visszacsuszhatunk.
De mindet igyekeznek megtermékenyiteni.
Majd a megtermékenyült sejtet táptalajon tenyészteni kezdik, és figyelik az osztódást. Ha elkezd osztódni, uj táptalajra rakják, ha ezt is kibirta, és szabályos az osztódás, 4-6-8 sejtes állapotában visszateszik, és onnantól kezdve rajtad mulik a dolog. Nem löki-e ki a szervezet(ez már neki idegen test), be tud-e ágyazódni, és el tud-e kezdeni szabályosan fejlődni.
Ha letelt a 2 hét, és + a teszt, kb.2 ujabb hét mulva megnézik UH-n, hogy nem üres petezsák-e, majd hogy van-e szive, stb, meg hogy mennyi maradt. Lehet hogy csak 1, de lehet hogy 3 is megmarad.
Aztán jön a folytonos aggódás, mely életed végéig elkisér...
Pörivel 3 sejtet kaptam vissza, és Ő maradt.
Az elsőnél, amelyik elment, egyetlen sejt termékenyült meg, még mondta is a doki, hogy azt is érdemes visszatenni. Egy csodának éreztük, és az is lett volna...
Mostanában felélénkült bennem ez a mára kicsit elhomályosult emlék. A Kaális topicban egy lánynak ikrei lettek volna, de a 21.héten a babák elmentek. A mult héten történt, kicsit felkavart...

melcsi1967

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?