Sziasztok!
Voltunk kedden UH-n, baba jól van. Szabad utat kaptunk Krétára.
A hematóma még megvan, de már semmi tünetem sincs.
És nem vagyok semmitől
eltiltva véglegesen, csak pár hétre (pedig tartottam tőle, hogy a biciklizésre majd csak szülés után gondolhatok újra).
És ma végre a kiskönyvemet is beszereztem! Úgyhogy msot már tökéletesen hivatalosan vagyok babás.
(Ja, 4. gyerek már becsúszósnak számít, úgy látszik nem sok olyan "hülye"
van, aki magától, tervezetten, jókedvéből vállal ennyit.)
Gabi!
Én is ellent fogok mondani, és jónéhányszor szoptattam lázzal (még 40 fokossal is), különböző gyermekeimet.
Főleg mellgyulladásnál nem is szabadna abbahagyni a szopit, mert a mellgyulladásnak a sikeres megoldásában nagyon sokat segít a gyakori szoptatás, a mell minél alaposabb kiürítése (márpedig a baba szopizása sokkal alaposabb, mint akármilyen szuper mellszívó). Ha az anyuka fej, és nem kispohárból itat (márpedig nem úgy szoktak), akkor esetleg cumizavaros lesz a baba. Ilyenről már sokszor hallottam, jóval többször, mint láz miatt elutasított tejről (azért nem írom, hogy soha, mert nem emlékszem mindenre, de persze ettől függetlenül előfordulhat).
Szerintem épp ezért attól nem kell félni, hogy a láz miatt elutasítja a mellet.
A mellgyulladásnál a tej íze megváltozhat, sósabb lehet, szerintem (de csak így látatlanban, bőven lehet, hogy nincs igazam
) inkább az lehetett az ok, ami miatt elutasította az a kisbaba. Meg amúgy is úgy vagyok vele, hogy mindig meg kell vizsgálni minden körülményt, mielőtt okot mondunk. (Egy szopis tanácsadó, ha ilyenkor felhívja a mama, akkor végigkérdez egy csomó mindent, és utána mérlegeli az okot és ad tanácsot.)
Hanna még szopizott 2-3-szor, elsősorban alváshoz kellett neki, és emiatt hiányzik neki, ha aludna. Még mindig eszébejut...
Navetta: én úgy kaptam. Anyum minden gyereknél adott pénzt a gyerekjárgányhoz. Elsőre babakocsit vettünk (amit másodjára lecseréltem egy PP Atlantico-ra), másodikra babaülést (ami a PP-re rakható), harmadikra (mivel már minden megvolt a gyerekjárgányhoz) nagy örömömre beszereztük a Navettát. Most már minden megvan, úgyhogy nem tudom, mi következik!
Verekedés: teljesen igazatok van, semmiképpen sem szabad engedni. Én (ha megpróbálják), akkor lefogom, és azt mondom nagyon határozottan, hogy "Nem, ezt nem!". Én nem szoktam elmondani, hogy fáj.
Sajnos a gyerekek között még akkor is előfordulnak durvaságok, ha egyébként szeretik egymást. Nátán Hanna érkezésére úgy reagált (pedig látszólag tetszett neki
), hogy előfordult párszor, hogy amikor szopiztattam (többnyire fekve), odajött és akkora pofont adott neki, hogy hú... Én attól ijedtem meg (amellett, hogy persze nagyon sajnáltam, hogy fájdalmat okoztak neki), hogy nehogy azért ne kelljen Hannának a szopi, mert épp akkor ilyen negatív élmériy éri.
Mostanság pedig időnként úgy megharapja (ciki, de most már Hanna visszaharap
), hogy szabályosan látszik a fognyoma napokig. Persze elmondjuk neki, hogy nem szabad, ill. a napokban egyszer a popsijára is kapott (szabad, nem szabad, én azt biztosan nem engedem meg, hogy egymást így bántsák, ha szép szóval nem érti meg (márpedig eddiig nem értette meg, hiába kértük szépen)). Most az arcába harapott Hannának.
Pedig tényleg szereti!
De az is lehet, hogy Zsolti érzi, hogy változások lesznek, érzi a készülődéeteket, a te hormonjaidat
. és ez a feszültség jön rajta így ki. Légy vele türelmes.
Ildi!
Nagyon szépek vagytok! Főleg Natasa csodálkozós képe tetszik!:)
Rita tök jól mondta: pihenj! Már amit ennyi gyerek mellett lehet...
Szirom!
Férjek itthoni dolgai időnként nagyon lassan mennek
. Nálunk egy kapcsolót és egy tömítést kellene hetek óta kicserélni (mert nem lehet lekapcsolni a fürdővillanyt és folyat a WC). Hát eddig nem sikerült
.
Hajrá az uradnak a kislányhoz!
Rita!
:)
Bea!
Éljen a visszatérés!
Én sem fogyizok, csak hízom. És még pár hónapig így lesz. Viszont akkor nagyon ügyes leszek, egy nap alatt annyit fogok fogyni!