Új privát üzeneted érkezett!

Rita, na végre :lol: Akkor minden oksi veletek, tök jó.

Én meg csak azt felejtettem el írni, hogy az uram összerakta a kiskaput az emeletre. Most már csak fel kell szerelni. Az se lesz egyszerű, de haladás van :lol: Mondjuk rakott rá egy keresztlécet, azt még le kell imádkoznom róla, mert bár gyönyörű rajta és statikailag is jobb, ha Miksa fellépne rá, akkor át tudna mászni. Szóval akkor nem szűnik meg a gyomoridegem, mert veszélyes maradna a hely. De hajlik rá, mármint a leszerelésre. Mármint az uram :wink: Kicsit szét vagyok esve ma :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Hahó!

Csak nekem xaraxik ez a babanet vagy még szerelgetik?

Lefotóztam a nagy művet: Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Jó reggelt!!!
Azt hiszem, magmaradunk :lol:
Oli tegnap már látványosan jobban volt, de persze, még nem az igazi, és tegnap nem volt semilyen kakija.Tudom, msot majd napokig nem lesz semmi, aztán meg alig bírja majd kinyomi szegény.
Ugyanaz a szitu, mint télen volt, meg mint ami Gabiéknál is.
Szegénykék.

Szirom, jó lett a korlát, a keresztizé meg tényleg veszélyes.Oli is tuti felmászna rá :lol:

Most csak ennyit írtam gyorsan, mindjárt hozzák az őj mosógépemet, aztán megyünk oltásra.
Nem tudom, beoltják-e Olivért egyáltalán(kullancs ellenit kap(na)), Natika meg a 2 hósat kapja.Ő szerencsére mégse kapta el a fostit, de szerintem a határán volt.

Tegnap voltubk Vácrátóton a botanikus kertbe, itt van pár képecske.

Beszti, örülök :) :)

Puszi

Kép 1148275229.01.jpg
Kép 1148275243.56.jpg
Kép 1148275256.06.jpg
vas

Hahó!

Először is Ritának nagyon-nagyon boldog névnapot!
Kép

Ildi! Gyönyörű a családod, tök jól néztek ki. Natasa eszméletlen aranyos az önálló képén, figyelmes, kecses kishölgy. Neked meg bevált a kontaktlencse:) A fiúk persze szintén jó pasik.
De még csak annyit akarok kérdezni te: ha oda el bírtatok menni, akkor ide hozzánk mér nem? :? Remélem, csak a fertőzésveszély miatt volt különbség...:) Egyébként milyen az arborétum? Tetszett? Még sosem voltam, de megnézném.

Korlát: persze, jó lett, de kb. 2 óra alatt megcsinálta, akkor mér kellett erre 2 évet várnom? Költői kérdés volt...:) Mielőtt valaki megkérdezi, miért göcsörtös, akkor azért, mert bambuszból van.

Gyertek, meséljetek. Miksa még alszik, én kávézom, ráérek

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom, köszi :D

Natasa épp a faleveleket bámulja
Egyébként nincs a lencse a szememben, mert azt a tisztítófolyadékot vettem hozzá, amiről szó volt a híradóban, hogy betiltották :? , a gombás ferőzések miatt, és holnap cserélem ki, addig meg nem merem hordani :lol:

Csakis kizárólag a fertőzésveszély miatt nem mentünk :) :) :)
Egyébként szép az arborétum, majd nyáron, ha lesz kocsim, talizhatunk ott egyszer, oke????

Láttam, hogy bambusz, meg már mondtad is, szuper jól néz ki :)

Rita kedves, nagyon boldog névnapot kívánok én is :)
Kép 1148279979.27.gif

(egy kis gyümölccsel :lol: )
vas

Jó reggelt!

Olyan aranyosak vagytok, nagyon köszönöm! Gyönyörű a virág (saját, Szirom?), Ildi, a gyümölcs meg jól jön!!! :D

Vácrátót az egyik legjobb hely a világon, Szirom, csodálom, hogy még nem voltál! :)
Nagyon klassz, gyerekekkel tök tuti program, rohangálhatnak amennyit akarnak és az a csend... Hmmm....:)

Ildi a gyerekek gyönyörűek, Natasát csak csodálom, irigylem, a fiúk meg ollllyan pasik! Szép család vagytok nagyon!

Szirom klassz a kapu! Végre nyugodtan moshatsz, jó is az! Tegnap nagy magányomban hat adagot nyomtam le...

Asszem mindent elmondtam a családunk mosógépeiről...:D Ja, nem: húgoméknak új van...:D
Abbahagyom...

Ildi, új mosógép??? Milyen?
Nekünk egy tízéves öreg csoszink van, de oplyan baromi hangos, egy éve azt gondoljuk, hogy biztos ez az utolsó napja, de még húzza :)
Az anyukámé 25 (huszonöt!!!) éves, és nincs semmi baja...:)

Oltás: akkora baromságot csináltam múlt héten, hogy ki fogtok tagadni. Majd mesélek, most muszáj mennem...

Nekem kicsit csiga ez a babanet, nektek nem??

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Jó reggelt!

Olyan aranyosak vagytok, nagyon köszönöm! Gyönyörű a virág (saját, Szirom?), Ildi, a gyümölcs meg jól jön!!! :D

Vácrátót az egyik legjobb hely a világon, Szirom, csodálom, hogy még nem voltál! :)
Nagyon klassz, gyerekekkel tök tuti program, rohangálhatnak amennyit akarnak és az a csend... Hmmm....:)

Ildi a gyerekek gyönyörűek, Natasát csak csodálom, irigylem, a fiúk meg ollllyan pasik! Szép család vagytok nagyon!

Szirom klassz a kapu! Végre nyugodtan moshatsz, jó is az! Tegnap nagy magányomban hat adagot nyomtam le...
Nekünk egy tízéves öreg csoszink van, de oplyan baromi hangos, egy éve azt gondoljuk, hogy biztos ez az utolsó napja, de még húzza :)
Asszem mindent elmondtam a családunk mosógépeiről...:D Ja, nem: húgoméknak új van...:D
Abbahagyom...

Oltás: akkora baromságot csináltam múlt héten, hogy ki fogtok tagadni. Majd mesélek, most muszáj mennem...

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Jó reggelt!

Abbahagyom...

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Jó reggelt!

Abbahagyom...

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

Ildi,
nagyon-nagyon szépek vagytok! Mindannyian szuper jól néztek ki! A kocsi is tetszik, főleg hogy mózes. Én is olyan akarok a PP Veneziához, csak méregrdága :evil:
És nem esett az eső? Mi ki sem bírtunk mozdulni tegnap itthonról, annyira szar volt az idő :( Pedig Apa meghozta Szentesről Zsoltika bicaját, már nagyon várta, de majd ma tekerünk :D

Ja, és a múltkori képre köszi a dicséretet, meg a szemüvegre is :)

Örülök, hogy Oli jobban van :D

Szirom,
klasssz a kapu! Hogy állsz a fogyival? Gratuláltam már az eddigiekhez? Mert ha nem, akkor gratu!
Bitzi jó volt a program, de mondom, itt meg úgy esett, hogy az orrunkat sem tudtuk kidugni :(

Rita,
nagyon boldog névnapot kívánunk mi is!

Mi ma nagyon ügyesek voltunk Zsoltikával. Már sül a fincsi pulykacomb ebédre, sőt lassan kész van, megy a mosógép, a mosogatógép, és fel is mostunk :) Most szárad, meg a hús is készen lesz, akkor irány bicajozni!

Lemértem a pocakom, képzeljétek, 94 cm :) Pindurka nagyon aktív, szépen mocorog, sőt, már Apa is érezte, eddig sosem sikerült kifognia, de tegnap összejött. Ha Apa rátette a kezét a pocakomra, Pindurka rögtön megállt a mozgásban :D Már annyira rúg, hogy magán a pocakon is látszik :D

Na megyek, Zsoltika itt ül az ölemben, és Malackát követeli. Hmmm...

Puszi!

pgaboka

Gabi, a babaszobán hirdetnek egy PP Navettát 28000.-ért.

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok,
itt vagyok egy kicsit.
A fönököm halalra idegesit, asszem többet nem jövök igy helyettesiteni sem, mert megint megutalom a fönököt, de nagyon. Nem jut el odaig, hogy en csak itt ülök es nem tehetek semmiröl, különbem is szerda utan mar itt sem vagyok, de azert mindennel engem zaklat. Kezdem unni.

Elöször is, Rita, nagyon sok boldog nevnapot kivanok!!!

Ildi, nagyon szepek vagytok a kepeken! Natasa gyönyörü kiscsaj! Te is nagyon jol nezel ki, nem tudom miert mondod mindig, hogy maradt rajtad egy csomo! Nem ugy nez ki!
Örülök, hogy Oli jobban van, tenyleg nagyon kis elesett volt a kepen.

Szirom, irigykedek a minusz kilokra, nekem latod nem megy semmi le, pedig gyüröm. Lassan mar tenyleg eljutok oda, hogy soha többet nem fog erdekelni a dolog.
Szupi a kiskapu is! De a keresztrudat tenyleg vegyetek le, különben megint nem lesz nyugtod.

Gabi, nem semmi a 94 centi! Az pedig olyan jo, ha mar ennyire rug a pici! En annyira szerettem, mikor feküdtem es latszott, hogy mozog ide-oda a pocim!

Aniko, ti hogy vagytok? Remelem mar jobban van Barnabas!

Abel is köhög eleg rendesen, de nem annyira, hogy dokihoz vigyem. Majd lehet, hogy veszek neki a gyogyszertarban valami szirupot, vagy majd otthon elviszem az en regi dokimhoz. Biztos örülne neki, engem ö segitett a vilagra.

Egyebkent nincs semmi erdekes, nem törtent velünk semmi különös.
Abel meg jol birja a mamat, mama neha kikeszül, de azert hösiesen helytall. Persze imadja Abelt, apukam meg mar alig varja, hogy menjünk.

Azert jo lenne talizni, ha otthon leszünk. Asszem Gabi irta, hogy az allatkerti jatszohaz jo lenne, ott meg ugysem voltunk, az nekem is jol hangzik. De majd ezt megbeszeljük, ha mahogy nem, akkor telefonon.

Tenyleg, megvan meg valakinek a mobilszamom, vagy irjam megint?

Na leptem, majd meg bekukk.

Puszi mindenkinek

Motiot
motiot

Sziasztok!

Rita! nem tagadunk ki semmiért :lol: , de most már kíváncsi lettem. Mit csináltál?
A virág saját, az első és ezidáig egyetlen íriszem. De most már vann több bimbó is.

Motiot! Már csak két nap akkor a meló, ugye? Nekem se nagyon lenne kedvem semmilyen főnökhöz...

Gabi! Nem semmi a 94 cm :wink: Szép nagy pocód lesz, jó is az :wink:

Nálunk szerencsére semmi sem történt. Játszottunk, meg voltunk a boltban. Miksának olyan ebédet csináltam, hogy tésztára tettem cukkinis, sonkás, hagymás tyutyit, ami előtte külön sütögettem olíván, és nagyon ízlett neki. Nekem nem volt benne tészta :lol: Valahogy nagyon sok cukkinit eszünk mostanában, de én szeretem.

Ja, és olyan fura, hogy amíg mentünk a boltba, tök meleg volt, de most éppen fázom. Látom, hogy kint süt a nap, de úgy megnőttek a szomszéd fái, hogy totál hideg lett a telek. Majd nyáron ez jó lesz, de most például vissza kellett adnom a kölyökre a hosszúgatyát.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Holnap elmesélem ígérem, de most tűkön ülök, és be vagyok ***-va. :?

Kicsit drukkoltok nekem holnap?

Nagy égés lenne, ha kiszórnának a beszédalkalmasságin vagy a helyesíráson... Jajajajajjjajjaaajj

Na megyek, még olvasom a semmit és izgulok veszettül...

Jó éjt!!! Kép

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Na ezt nem szabad holnap reggel, lecsapni a vekkert :D

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

Rita! Neked egy kalappal! Járj szerencsével!
Kép

Anikó! Dorinának nagyon boldog szülinapot!
Kép

Megyünk ma zenebölcsibe, mindenkinek szép napot!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok,
na mar csak masfel nap es vege.
Közben itt tök kaosz van, a fiatal fönököm korhazban van, itthagyta az összes melot, mindenki kapkod össze-vissza. Jokor jövök en is.

Aniko, Dorinanak en is nagyon boldog szülinapot kivanok!

Rita, remelem sikerült a felveteli! Bar biztos vagyok benne, hiszen ügyes vagy te!( titokban en is probalkozom itt, a heten küldenek tajekoztatot az egyetemröl, remelem be tudok iratkozni )

Ma jön a fönököm a felesegevel vacsizni hozzank, mert a csaladnak nagyon regi baratai es szeretnenek anyuval talalkozni. Kapnak egy kis gulyaslevest meg palacsintat, hadd örüljenek.

Na, csak beneztem, megyek is tovabb.

Hol vagytok? Mindenki strandol?

Puszi

Motiot
motiot

Dorinának nagyon boldog szülinapt :D :D :D

Csajok, egyre sz*rabbul vagyunk, Oli meggyógyult, ma délelőtt meg Levente hányt, az uram is, meg én is szarul vagyunk.Nasinak érdekes szagú a kakija.

csak ennyi bőven, most húzok

Puszi
vas

Sziasztok!

Ildi,
jobbulást nektek! Igyatok egy kis smectát, tudom hogy borzalmas, de hasmenésre tényleg nagyon jó. Bár ha hánytok is... Akkor lehet, hogy nem a legjobb ötlet.

Motiot,
kitartást a hátralévő másfél naphoz :) Ez a vacsi is nagyon jól hangzik!

Anikó,
Dorinának mi is nagyon boldog szülinapot kívánunk!

Rita,
egy óriási kalappal neked! És köszi az infót a navettáról!

Mi ma voltunk a védőnőnél, de szabin van :( A jövő héten odatelefonálok, nehogy megint potyára menjünk el. Annyira azért nincs közel...

Szörnyű, az izgis fórumot meghackelték, és nem tudok bejutni a topicba. Brrrrr... :evil: Kinek van ennyi esze, hogy oda betörjön???

Ma még vásárolni is kéne mennünk, de alig bírok járni. Na valahogy majdcsak elbotorkálunk a boltig, de csak később, ha hűvösebb lesz, Hihetetlen melegem volt ma!

Puszi!!!

pgaboka

Sziasztok!

Csak röviden, este majd jövök bővebben:

Ildi, szegénykéim.... Ez olyan borzasztó, ha a szülő-gyerek egyszerre beteg... Gyógyuljatok minél gyorsabban! Kép

Köszönöm a jókívánságokat, úgy tűnik célba értek, mert nagyon jó lett, nagyon valószínű hogy sikerült.
TÖKBOLDOG VAGYOK! :) :) :) :)

MOTIOT!! Te hová jelentkezel?????? Te kis titkolódzó!! :)
Gulyásleves, palacsinta...HMMMMMM. Kérek én is!
((((Én még sose főztem gulyáslevest, nagymamák olyan jót tudnak, nem akarok szégyent vallani :) Ciki, igaz?)))

Pussz-pussz mindenkinek,
Ildi, ti meg tényleg jobbuljatok! Egy jó van ebben, most mindannyian egycsapásra túllesztek rajta, nem sorban, hetekig tart... Sovány vigasz tudom.

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

Ildi, jajj, jobbulást az egész famíliának! Hülye vírusok... :cry:

Rita! nem kiabálom el a gratulát, akkor most csak annyi, hogy örülök, hogy jól sikerült! És sikerült felkészülnöd, látod :lol: Család miccól?

Gabi! Akkor ne menjél vásárolni, komoly! Nem érdemes kockáztatni! Mindjárt lehűl, és akkor usgyi :lol: Nálunk egyébként nincs olyan nagyon meleg. Költözzetek ide :lol:

Lányok, végre voltam a doktoromnál :) ! Első ránézésre szerinte minden tök oké, még mikroszkóppal is megkuksizott, a rákszűrés eredménye meg majd postán jön. És üzente az uramnak, hogy lányt vár el tőle, és ehhez a 13. napot javasolja :) :oops: Addig Miksára az ember vigyázott, jobban mondva egy ügyfél, aki bekavart és azonnal kellett neki dolgozni, pedig ez a délután már arra volt félretéve, hogy az uram vigyáz a kölökre, míg én dokihoz megyek. De annyira sürgős volt a meló, hogy mondta a pasinak, hogy akkor foglalkozzon a gyerekkel, amíg megcsinálja a cuccát. Bele is ment az ügyfél, de mondta utána, hogy ő már öreg ehhez :lol: Felnőtt gyerekei vannak, a mi kis motoregerünk meg pörgött ezerrel. Mondjuk az már sok volt mindkettőjüknek, amikor kikapcsolta munka közben a számítógépet is, de végülis túlélték.

Anikó! Azért nézzél be kicsit néha, hiányzol innen :cry:

Motiot! Hová jelentkeztél? és nem is mondtad :)

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Hahó!

Este óta annyi történt, hogy megvan a -2 kg :lol:

És most tessék jönni már!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Nekem is a -1 :lol: :lol: :lol:
Viszont nekem a tegnapi nem evéstől :(
Hányás, hasmenés engem elkerült, de olyan rosszul voltam tegnap, hogy csak na.
Este már állatira fájt a fejem, szemem, hasam, hátam, szerintem lázam is volt, mikor lefeküdtem, de nem volt erőm megmérni.
Levente az egyszeri hányása után nem hányt többet, de megérkezett nála is a hasmenés.

mennem kell, folyt.köv......

Csak még gyorsan:Rita, gratulálok :D :D
vas

Helyesbítek:hasmenés nálam is megérkezett :cry: :cry:

Úgyhogy megyek is, lefekszek, Natasa is elaludt, már csak Olivért kéne valahogy elaltatnom :?
vas

Nna, itt vagyok en is!
Elöször is, Ildi, jobbulast az egesz csaladnak!! Ez szörnyö lehet, szegenyke, igyal sokat, hogy legyen azert tejcsid es pihenjetek sokat! Talan Natasa nem is kapja el.

Szirom, ez a 2 kilo naggyon jo! Hogy csinalod?
A dokiddal meg egyetertek, hajra!! Mindent bele!!! :oops: Azert jo, hogy elmentel dokihoz, legalabb megnyugodhatsz, hogy minden rendben van.

Nekem ez az utolso napom, mar alig varom, hogy ötkor mehessek es nem kell többet jönnöm.
Aztan penteken irany Ausztria aztan meg haza. Remelem mi nem kapunk el otthon semmi virust, meg csak az kene. Bar Abel tuti megint összeszed valamit az unokatesoktol.De akkor hazajövök,az tuti.

Kerdeztetek, hogy mit fogok tanulni. Meg nem is biztos, hogy fogok, mert attol függ, hogy mennyibe fog kerülni. Ha tul sok, akkor sajna most nem tudjuk bevallalni, pedig nagyon szeretnem. Jogra jelentkeztem, vagyis csak infot kertem a jelentkezes felteteleiröl es az arrol. Ha kedvezö, akor mehet, ha nem, akkor sajna nem. De majd otthon is körülnezek, hogy esetleg levelezön otthoni egyetemen megcsinalni. De azt nem tudom, hogy tudnam összeegyeztetni. Na majd meglatjuk, lehet, hogy szerencsem lesz.
Mert itt könyebb bejutni is, meg szerintem talan könnyebb is az egesz dolog. De majd elvalik, ez meg nem is biztos, mint mondtam, a penztöl függ.

Na most nem is jut eszembe semmi. Tegnap voltak a fönökömek kajalni, nem sok mindent hagytak.... :evil:

Na megyek, dolgozok tovabb, hogy megkapjam a penzemet delutan :lol: :lol: :lol:

majd benezek estefele, de irjatok!!!
Beszti, Gabi, Aniko, hol vagytok??

Motiot
motiot

Sziasztok,

nem tudok idekeveredni, bármennyire is szeretnék :(

A gyerekek mind betegek, ki jobban ki kevésbé....
Barnabást szoktatom le az éjszakai szopiról, így még azt a 3 órát sem tudom egyben aludni, amit eddig, de van fény az alagút végén :D (ma éjjel egyszer sem adtam, 5 perc ordítás, popsirázogatás, hajam cibálása után visszaaludt és ezt ismételgettük 40-50 percenként... ja és ezt a mi ágyunkban, hogy Pupit ne ébressze fel. DE nem adom fel!)

A fogyit sem adtam fel, két hét alatt -4,2 kg. :!: Rékával hetente háromszor kínzom magam, de nagyon látványos tényleg az átalakulás, már nem folyok úgy szét :lol:

A zsírégetős fogyi szintén jó, csak nem számoltam a rengeteg munkával, ami evvel együtt jár, napi háromszori étkezés, általában nagyon pepecselős kaják, sok hámozással, meg aprítással és van, hogy reggelre sült husi párolt zöldségekkel... Árpi is csinálja és a reggelijét meg az ebédjét állandóan készítem és csomagolom reggelente. Az tuti, hogy egy év alatt nem ettünk meg ennyi gyümit meg zödséget, mint az elmúlt hét alatt :lol:

Nagyon köszönöm Dorina nevében a köszöntéseket :P

Szirom,
olyan jó, hogy néha beszélünk telefonon :lol: mégegyszer gratu a fogyihoz!
A virágod gyönyörű :!:
Miksa alvása miatt irigyellek, ma is 1/4 11-ig.......... csúcs! Én is akarok ilyen gyereket!!!!

Ildi,
Nektek is jobbulást :!:
Te most fogyizol :?: Vagy csak úgy olvad le rólad, magától :wink: ?
Minden esetre szuper, gratulálok!
Nagyon klassz kis család vagytok, bombasztikus anyucival,
fejkendővel, nagyon vagány
:D

Rita,
gratulálok a felvételihez, nagyon ügyes vagy!!!!!
Én is nagyon boldog névanpot kívánok!
Majd küldöm a játszóteret, nem felejtettem el, megpróbálom este.
Kérdezted a tornát... a Barnabás a járókában, Pupi meg "csinálja velem, reggel 8-kor szoktam akkor még mindenre kaphatók...!

Gabi,
húú jó nagy poci!! Lackó is nagy?
Örülök hogy jól vagytok, Zsoltika nagyon cuki lehet, ahogy készülődik a tesókára...

Már tépik egymást a gyerkőcök...... azért is befejezem

:twisted:

Beszti,
nagyon sajnálom, ami történt... remélem már csak egy rossz emlék az egész és jól vagytok a picurival!!!!!

Motiot,
kitartás, gondolj arra, hogy mindjárt vége! Akkor hamarosan találkozhatunk :?: (nagyon örülnék) Neked mikor lenne jó?

Ennek az új arculatnak azért vannak korlátai... az utólag beírt szöveghez nem lehet arcocskát berakni és amúgy sem mindig oda teszi, ahol nekem a kurzor villog... de lehet, hogy én vagyok béndzsó :oops:

puszi Nektek!

Anikó
pupi5

Sziasztok!

Ildi! Csak ismételni tudom, hogy jobbulást az egész családnak!

Anikó! Tök jó, hogy jöttél kicsit! És óriási gratula a fogyáshoz, ez nagyon-nagyon klassz eredmény! Nekem is a tornára kellene még rávenni magam. Kaptam most tőled is lendületet :wink:
És igen, klassz, hogy néha dumálunk telefonon :wink: Valami talit is össze kéne hozni, főleg most, hogy Motiot is jön haza!

Motiot! Akkor most már túléled :wink:
Fogyi: most azt csinálom, hogy nem nagyon eszem szénhidrátot. Reggel meg ebéd után is lecsúszik egy tejeskávé édesítővel. Reggelire általában bekapok hamletet vagy joghurtot, kaukázusi kefírt, ilyesmit. Délelőtt is rágcsálok egy pici hamletet, korpovitot, hogy ne éhezzek és működjön az anyagcsere. Ebédre ilyen-olyan hús, virsli vagy akár debreceni kolbász salátával, párolt vagy sült zöldségekkel. Paradicsom, paprika, hagyma, gomba, cukkini, padlizsán, zöldbab, borsó, spárga, a kedvenc párolt káposztám, esetleg még sajt. Délután hamlet, sajtszeletkék vagy ha nagyon éhes vagyok, akkor egy instant leveske. Este hasonló, mint ebédre. És elég sok ásványvizet iszom egész nap. Eddig működik és igazából nem vagyok éhes. Kár volt az elmúlt hetek hízásáért, mert most sokkal jobban állnék...

Rita! Elmeséled akkor, hogy mi volt a bakid? :lol:

Képzeljétek, hát olyan fincsit főztem a fiúknak, hogy ez az első, amit mostanában megkívántam az ő kajájukból: pici újkrumplikból krumplipaparikást kolbásszal. Miksa nagyon sokat benyomott ebédre. És most így nem kell főznöm már estére, mert annyit csináltam, hogy elég legyen mindkettőjüknek. Kapnak hozzá még tejfölös uborkasalátát. És abból én is eszem :lol: A paprikásba csak belenyaltam :wink:

Húzok vasalni :cry:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Itt vagyok! Gyermek még alszik, én már felkeltem :)

Először is: Rita, örülök, hogy jól sikerült a felvételi, még nem gratulálok babonából, de titokban igen :)

És ugyanúgy először: Ildi, jobbulást nektek!!! Pihenj sokat, és lázasan ne szoptass, vegyél be algoryrint! Drukkolok, hogy mihamarabb túllegyetek az egészen!

És még mindig először: mindenkinek gratula a leadott kilókhoz!!! Szirom, Ildi, Anikó: ügyik vagytok!

Motiot,
kiváncsi vagyok, mit mondanak majd a suliról, remélem be tudsz majd iratkozni :) Én is tanultam jogot, másoddiplomáztam, háááát... most nem merném bevállalni :D

Mi jól vagyunk. Igazából érdekes beszélgetés van az izgis topicunban (végre be tudok lépni, igaz trükkös a dolog), és az is lefoglalt. Én kértem tanácsot a lányoktól, és most tőletek is megteszem, mert nagyon érdekel a véleményetek.

Tehát íme a problémám:

Viszont van egy kérdésem. Zsoltika mostanában nagyon csapkodós :( Semmivel sem tudom megállítani. Általában ököllel ütöget, de a torkomat is nyomkodja, sőt, olykor rugdos is, vagy bármilyen játékkal nekemjön, pl. az útjelző táblával, ami ugyan lekerekített, de ha erősen bökdös vele, akkor azért fájdalmas. Ha valamit nem engedek, vagy öltöztetni szeretném, képes rögtön nekemesni, mint egy fúria, és ököllel üti a mellkasom, rossz esetben a pocakom. Ha befekszik mellém az ágyba, akkor is sokkal durvább, mint régen, rámászik a fejemre, majd' kitépi a hajamat...
Mondjuk ez utóbbi nem mérgelődés vagy düh kifejezése, tehát úgy érzem, más lapra tartozik. De visszatérve az ököllel csapkodásra, minden esetben megfogom a kezét, elmondom, hogy ez fáj, nem szabad, csúnya dolog, szomorú vagyok. Párat csap, utána mintha összeomolna... Gondolom, hirtelen feldühödik, aztán persze már bánja :( Ha itthon vagyunk, és egyértelműen látom, hogy szándékosan bánt, megy is a büntibe (ez az ülőgarnitúra sarka, van hogy már magától odamegy!).
Minden nap előfordul ilyen ütögetés, és már nagyon nem tudom mire vélni. Ja, és nem csak én vagyok a célpont, bár a legtöbbször igen, hanem mindig az, akire dühös (Apa, Mama).
Azért is fura, mert mi sosem ütjük meg őt. Nem is láthatott ilyet, egymást sem bántjuk Apával. Azt gondolom, hogy korábban valamikor előfordulhatott, hogy odacsapott, akkor elmondtuk, hogy nem szabad, és azóta ha dühös, akkor ezt a nem-szabadot teszi.
Amúgy ő nem az a kis méregzsák, alaphelyzetben nyugodt és szemlélődős gyerek, csak néha "rájön a hoppáré". Az a bajom, hogy már nem igazán tudom, hogyan kezeljem ezt a dolgot. A bünti kevés, úgy látszik, ütni nem akarom, hiába mondom, hogy szomorú vagyok, az is kevés... Mit tegyek? Mert nem az a néhány ütögetés fáj nekem, hanem inkább a lelkemnek fáj az egész.

Na, felébredt Zsoltika, mondjuk ideje is volt. Ha van ötletetek, írjatok!!!

pgaboka

Na, kezdek magamhoztérni. Ma délután aludtam 2 órát, szegény Maját megkérdeztem félálomban, nem baj-e, ha nem megyünk balettra, szerencsére még örült is neki. Játszottak a Bernáttal, én meg aludtam. Szegények, csak felnőnek mint a dudva...:)

Na a hülyeségem: Maja amikor 5 (?) hónaposan megkapta a Di-Per-Te oltást, nagyon belázasodott tőle, ezért a doktornő azt mondta, 3 évesen csak Di-Te oltást kap, a szamárköhögés ellen így is védett lesz. Így is lett, utána másik doktornőnk lett, a régi, akit nagyon szerettünk nyugdíjba ment.
Eszemben volt hetek óta, hogy Maját el kell majd vinni hatéves oltásra, de egyszer a játszótérre menet eszembe jutott a buszon, felhívtam a rendelőt, nem ugorhatnánk-e be? Egyébként előjegyzésre lehet csak menni, de éppen volt idő, bementünk, megkapta. Azért örültem ennek, hogy így nem fog előre izgulni, Maja hajlamos rá (mint én) előre nagyon berezelni mindentől.
Harmadnap lázas lett, ekkor jutott eszembe az egész diperte-történet.
Őszintén szólva meg sem néztem, milyen oltás lesz most...:(
Felhívtam a dokit, nem volt elragadtatva, másnap vigyük be. Szerencsére csak egy napig volt lázas, de elég magas, 38,7-8. Végül péntek délre elmúlt, de szörnyen rossz érzés. Nem tudom megbocsátani magamnak...:( :( :(

Na, ez volt. Klassz mi?

Kicsit sokminden volt mostanában, Zsolt elutazása, tanulás, munka, láz, felvételi... Jó érzés túllenni ezeken, és csak az anyai-hitvesi teendőimre koncentrálni..:)

Tegnap este el is vittem az uramat vacsorázni, ha már ő nem vitt :D
Jó volt, dumáltunk, jólesett...

Én persze most nem fogytam, a tanulás alatt pogácsán és csokin éltem, ciki, de ez a helyzet.
Így ma nincs adatközlés, de továbbra is veletek tartok!

Anikó, FANTASZTIKUS VAGY!!!!!! :D :lol: :o :lol: :D
Tornát megpróbálom utánozni!

Ildi, jobbuljatok!!!
Szoptatás megy, ugye?

Motiot, akkor most már szünet van, nyaralás, igaz? Érezzétek jól magatokat, és találkozzunk, tök jó lenne!!!!!! :)
Akár játszóház, akár Margitszigat, akár állatkert, rátok bízom!
Csak ne együnk! :D
Jog jó ötlet, hajrá!!!

Megyek, mert én vagyok a mostoha, szerepem van, nyúznak a "lányaim" (Bernát is itt feszít hosszú, flitteres ruhában :lol: )

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

Előkerültem én is, bár jelenleg semmi közöm hozzátok, illetve a címhez :( Egész egyszerűen azért nem írtam, mert egy lusta dög vagyok, aki nem tudott ellenállni a grillezett finomságoknak... De majd mától! :lol:
Három hete eszek normálisan, szerencsére nem jött vissza semmi, de nem is fogytam. Még mindig 10 kg a minusz, úgyhogy már csak 10 van hátra :lol:

Olvasok, ha Zsófi elalszik ebéd után, aztán jövök Nektek gratulálni a ledobott kilóitokhoz :)

Szép napot!
Vendég

Sziasztok!

Bea, ne izélj már! Ha épp nem fogyózol, akkor nem fogyózol, no és? Amikor közénk jöttél, én épp zabálós időszakomban voltam :lol: Gyere szépen csak!
Ja, és a grillkajákkal mi a baj? Csak krumplit ne egyél, egyébként szerintem nyomhatod nyugodtan befelé őket!

Ildi! Jobban vagytok?

Rita! Minden jó, ha vége jó. Elhiszem, hogy el vagy keseredve emiatt, de próbállak vigasztalni. Bárkivel előfordulhatott volna. És Majának megvan a kartonja akkor is, ha másik dokitok van. Neki is meg kellett volna néznie, az az igazság. Azt hiszem, ezután hatvanszor utánanézel majd te is, úgyhogy ezután ilyen hiba nem fordulhat elő, kizárható, készpassz :wink:

Gabi! Sajnos nincs ötletem. Miksa egy időben rúgott pelenkázáskor, biztos emlékszel. Mindegy volt, hogy mit csinálok: kértem szépen, kedvesen, poénosan, szigorúbban, szomorúan, játszottam sírást, kiabáltam is, sőt, rá is paskoltam a lábára, az égadta világon semmi nem használt. Úgyhogy én nem adhatok neked tanácsot. Talán annyi, hogy amikor Miksa hülyeséget csinál, hisztizik, akkor az jön be a legjobban, ha otthagyom és nem foglalkozom vele. Csak ezzel nekem is az a bajom, hogy tudnia kell, hogy ez nem jó. Szóval talán mégis adok tanácsot :oops: : ha közölnéd vele, hogy ez nem jó dolog, nem szabad, aztán fölállnál és látványosan otthagynád, nem foglalkoznál vele, akkor mi lenne?

Motiot! Pakolsz már? :lol: Azért elérhetőséget adj, illetve gondolom megvan még neked a telcsiszámunk. Meddig is maradtok? Hogy lenne jó neked a tali?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok csajocak,
most let fel Abel, en mar kitakaritottam, ebedet föztem, lepcsöhazat pucoltam, pincet ramoltam stb stb. Mar csak a pakolas maradt, de azt holnap delelött fogom. Gyorsan megy, nem viszünk sok cuccot, mert anyu ugyis allandoan mos. Aztan del körül irany Ausztria.

Bea, azert az a -10 kilo nagyon jo am!!! Ne izel, gyere, hiszen itt soha senki nem fogyozik, megis mindenki azt csinalja :lol: :lol: :lol:

Gabi, en sem tudok sajna ötletet adni, en is hasonlo cipöben jarok, bar most mintha javult volna a dolog. MIkor a dokit kerdeztem erröl, azt mondta, hogy minden gyereknek van egy ilyen fazisa keteves kora körül. Majd elmulik, de tenyleg tudsasd vele, hogy ez nem jo es hagyd ott szepen! Majd rajön, hogy rosszat tett es nem szabad ilyet.

Ildi, ti jobban vagytok mar? Remelem igen! Pihizz sokat!

Szirom, nekem is valami ilyesmit kene csinalnom, de bevallom öszinten, hogy mikor most dolgoztam, nem volt eröm meg idöm minden nap fözöcskezni külön, meg pepecselni. MOst, hogy itthon vagyok megint, könnyebb lesz, vagyis majd ha hazajöttünk, mert ugye otthon sem fogok minden nap nekiallni mast fözni, mint amit a csalad eszik. Majd probalok kevesebbet enni. Remelem nem hizok meg erre is, mert akkor lelövöm magam, az tuti!

Aniko, bamulatos eredmeny! Nem akarod megosztani velünk is a csodakura titkat? Kivancsian varjuk am!!!

Rita, ilyesmi elöfordul, nekem is mindig resen kell lennem Abel enzimdefektje miatt, de sajnos nem vagyok orvos, nem tarthatok a fejemben nemtom hany szaz hatoanyagot es az azokhoz tartozo gyogyszereket, amiket nem szedhet, a doki dolga, de en is szoltam mar ra, mert epp tudtam, hogy amit fel akar neki irni, azt nem szabad. Szerintem ne ragodj ezen, neha te is elfelejthetsz valamit! Miert mindig tölünk varja mindenki, hogy tökeletesek legyünk?

Gabi, akkor te jogasz is vagy, vagy csak a masoddiplomadhoz kellett a jog, mint tantargy? Remelem sikerül, de nem biztos, hogy meg most, mert lehet, hogy mar lekestem.

Na mentem, mert Abel nem bir magaval, meg apa is ide akar ülni.

Majd meg benezek, ha ma nem, akkor holnap reggel.
Mobilomat inkabb megadom, mert szerintem mar elkevertem a szamokat. Dobjatok egy sms-t, aztan tudunk telcsizni otthonrol.
0049/172 90 77 496

puszi mindenkinek

Moitot
motiot

Sziasztok!!!

Élünk :lol: :lol: :!:
Elég sz*rul voltunk az biztos,de talán a nehezén túl vagyunk, bár Levente még éjjel szenvedett egy sort a wc-n, fájt a hasa, kakált :oops:
Oli totál túl van rajt, az uram is f..sott már tegnap, én is túléltem, szerintem Natasa is kapott el belőle valamit.
Nem nagyon tudtam megállapítani a kakiján, ugyanolyan volt, mint máskor, csak többször, és bűzösebb, és persze kisebb volt az étvágya.
Meg amennyi tejem lehetett, nem csoda, hogy alig evett.
Pedig állandóan cicin volt, nem akartam, hogy valami kiszáradás féle lépjen fel.De mivel én alig ettem ,ittam, nem hiszem, hogy normális mennyiségű, és minőségű tejcim volt.Érzem is még most is, hogy nem az igazi.Az urammal hozattam délutánra homeós bogyót tejserkentésre, talán az rendberakja.Meg ma már neki álltam inni, már 7 decit lenyomtam, ettem is, muszáj ismét feltornázni a tejmennyiséget.
Úgyhogy amennyi kiló leugrott rólam, azt szerintem vissza is szedem pár nap alatt.De most úgysem ez a lényeg. :roll:
Tessék, leültem ide, Natasa már megint sír.
Hiába, mind a három itthon van, valakinek mindig van valami gondja.
Mingyá jövök, nem hagyom sírni a kis mucit :cry:
vas

na, itt is vagyok :)
Szóval ennyit rólunk.

Motiot, ha még olvasod, és meddig lesztek itthon?
Hogy úgy időzítsük a talit?
Júni.9-én még itt lesztek?
Az pont 2 hét múlva lesz.
Mert akkor délelőtt mi bennt leszünk Pesten, Leventének akkor lesz a ballagás, meg az évzáró, utána délután mi ráérünk talizni bárhol.Sajnos máskor nem nagyon tudunk bemenni, nincs mivel, kivel, én meg hévvel, busszal 2 gyerekkel óriás babakocsival nem tudok bemenni egyedül :(

Jó pihit egyébként Ausztriában :)
melyik részre mentek???

Bea, tényleg, ne izélj már :D
én se fogyózok, mégis itt vagyok(a mostani csak kényszer diéta volt :lol: )
A grillezett kaják meg nem is hízlalaósak, husi, zöldségek, simán mehetnek, na de kenyér, meg krumpli nélkül :(
Gyere nyugodtan!!

Szirom, 2 kiló az is tök jó!!!!
Azóta már biztos több is megvan :D
Tök jó kis kajákat csinálsz :lol: , az újkrumplis paprikáskrumpli meg engem is felcsigázott :shock:
Lehet, én is csinálok valamelyik nap.
Nem is írtam még, képzeld, én is kaptam szárítógépet, aztán nem szerettem pár napig én se, mert nem száradtak meg benne a ruhák, aztán rájöttem, hogy valószínű, hogy az ócsak kis whirpool 500-as fordulatszámos mosógépem miatt, és most abból is kaptam újat, 1300-asat, na, azt már megszárítja rendesen.Most is megy :)
(na, ezt jól összezagyváltam :P )

Rita, ne hibáztasd magad az oltás miatt, ha minden a fejünkben lenne állandóan, hát zsenik lennénk :lol: :lol:
Azért elhiszem, hogy szar volt, lelekifurid volt, de ne rágódj már rajt :)
Mikor tudod meg, hogy felvettek-e vagy sem????
De hát biztos felvettek :P :P !!!

Gabi, lázasan miért nem szabad szoptatni?????
Zsoltikára nem tudok tanácsot adni, meg kéne neki magyarázni, vagy tényleg otthagyni.Nálunk az otthagyás nem jön be, mert amikor Olivér hisztizik(és ez elég gyakori), én inkább hideg vízzel fenyegetem, ha ez hatásos rá.
De ez egy ütögetésnél nem hiszem , hogy jó ötlet.
Én a hisztinél már próbáltam, hogy nem figyelek oda rá, fél óráig bírtam hallgatni, de csak nem hagyta abba, aztán jött a hideg víz, na az hatásos volt.
Bántani én se bántom őket, de ordítani azt tudok, múltkor már hangom is elment :lol: az üvöltéstől.

Anikó,jó hogy jöttél, de jöhetnél gyakrabban is :D , ha az időd(és a gyerekek) megengedik.
Köszi a dícséretet a képre, de azért az túlzás, hogy bombasztikus anyuka :oops: :oops:
-4.2 kiló, nagggyon jó!!!!!!
Tök ügyi vagy!!!
Júni 9. a cél :D ?????
Nagyon kitartó vagy, hogy Barnabást le akarid szoktatni az éjszakai szopiról.Minden elismerésem.
Biztos sikerül :D

Most muszáj mennem, kész a tejjám, meg kell, hoyg igyam, kell a tejci :D

Beszti, merre jársz?????? :)

Puszi

vas

Sziasztok lányok!

Ma nagyon érdekes napom lesz, nincsenek itthon a nagyok egész nap! Kirándulni mennek az ovival, bent maradnak 4-ig (ilyen sem volt még soha) utána meg a mamám viszi őket koncertre. :)

Furcsa lesz nélkülük... :)

Adél lázasan ébredt ma, de teljesen rendben van, nem is vittem orvoshoz. Bár a múlkori szerencsétlenkedésem után lehet, hogy nem ártott volna, de lázat csillapítani én is tudok, és nincs más tünete.
Szerintetek??

Szegény Ildiék! Örülök, hogy jobban vagytok, ez nagyon kimerítő betegség... :?
Ügyes vagya szoptatással, ez a lényeg, meg (most vicceset mondok...) PIHENJ! Én is szeretem, mikor itthon van a három, és ezt mondják, mintha lehetne mellettük, de kicsit legalább heverj le, vagy ilyesmi.

Gabi, tuti tippen nincs, próbáld meg nagyon határozottan elmondani neki, hogy ez milyen rossz neked, meg hogy te szereted és nem haragszol rá, de mások nem fogják ezt tűrni és nem fognak vele játszani. És hagyd ott, szerintem is.
Bár nem tudom, mit prédikálok, Adél most éppen a dackorszaka legsötétebb bugyraiban van, néha (sokszor) én is teljesen tanácstalan vagyok. Hol kiborulok, hol elterelem a figyelmét, hol nem foglalkozom vele... NEHÉZ !!!
De a nagyobbakkal még nehezebb...:)
Múltkor anyáknapi ünnep volt az oviban, Maja elég nagy szerepet kapott egy kis színdarabban, tök jól tudta is a szövegét. De az előadás előtti napon elkezdett fájni a hasa. Faggattam, mi a baj, hol fáj... Nagy nehezen kiderült, hogy szívesen elmondja a szerepét, csak ne kelljen a kávét kavargatni... Mert az egyik próbán elejtette a csészét, a többiek nevettek rajta, és félt, hogy az előadáson is ez lesz, kineveti az a sok ember...
:? Az óvóvnők nagyon kedvesek voltak, nem kellett kavargatnia... :)
Olyan nagy lelkük van! (mármint a gyerekeknek :) )

Ildi, tényleg, mi a helyzet Levente iskolájával, hová fog járni?
Még egy gyöngyszemem: Elfelejtkeztem az első iskolai szülői értekezletről... :? :) :? :)
Megyek, pakolászni, takarítgatni, de itt vagyok, írjatok!

JAJ: Bea, jó hogy visszatértél!! Most én sem fogyok, mégis jövök, mert szeretek itt lenni! :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

Még mindig a -2 kg-nál tartok, de nem is vártam gyorsabb fogyást, mert azért eszegetek ám. De egyelőre elég jól bírom, nem kell hozzá sanyargatni magamat, és ez jó. Még a tornát kellene elkezdeni, mert így mindig a mostanihoz hasonló szinten topogok, +-5 kg ide-oda.

Jó kis zöldbabrecept, a mesét, dumát nem vettem ki belőle, de nem olyan hosszú:

ZÖLDPASZULY OLAJOSAN
(FÁSZOLÁKJÁ MÉ LÁDI)

Hozzávalók:
(4 személyre)

1 kg friss zöldpaszuly
2 közepes hagyma szeletekre vágva
1 csésze olívaolaj
1-2 cikk fokhagyma (nem kötelező)
3-4 túlérett paradicsom
só, bors
apróra vágott friss petrezselyem

Elkészítés:
Megtisztítjuk a paszulyokat, megmossuk. Ha nem nyáreleji paszuly akkor célszerű hosszában végig egy éles késsel kivágni az eret. Ehhez a művelethez Görögországban bármely szupermarketben lehet venni paszulypuccoló kis szerkentyűt, hasonlít a krumplipuccoló késre. A Görögországban honos paszulyfajták közül legfinomabb a "bárbunjá" ilyen módón elkészítve.
A fazékban (kuktában) kevés olajon megfonnyasszuk a hagymát, majd a végén 1-2 percig a fokhagymát. Ráöntjük az összeturmixolt paradicsomot, nagyon kevés cukrot, 2 csapott kávéskanál tengeri sót, mokkáskanál borsot és az apróra vágott petrezselymet. Hozzáadjuk a zöldpaszulyt, jól összekeverjük és megfőzzük (kb. 1/2 óra), a levét lefőzve róla hogy csak az olajos paradicsomos mártással maradjon.

Tipp:
Ha kuktában főzzük negyed óra alatt kész van. Ha nagyon sok lé maradt alatta, kinyitjuk a kuktát és elfőzzük a levét. A paszulyok kihülés után megdermednek annyira hogy nem kell attól félni hogy szétesnek a szétfövés miatt, fövés közben lehetőleg ne kavargassuk, ne nyúljunk hozzájuk. Vigyázzunk nehogy hirtelen lefőjje a levét és odaégjen, célszerű a közelben tartózkodni és szemmel tartani.

Tálalás:
Ezt az ételt is hús nélkül, egytálételnek fogyasztják, persze lehet bővíteni rajta sárgarépát, krumplit belefőzve. Langyosan, szobahőmérsékleten fogyasztják feta sajttal és friss barna kenyérrel.

Tiszta lüke vagyok, akkor már ideteszem az egész linket, nagyon jó kaják vannak benne, és úgy veszem észre, hogy olyan írta, aki nagyon otthon van a görög konyhában.

http://csernatony.uw.hu/rec/gorog.doc

Ildi! Örülök, hogy jobban vagytok! Nekem az almalé használt a tejtermelésben, meg a diós sütik. Nem vicc :lol: Mondjuk szerintem ezektől híztam meg, kiegésztve a napi Maxi Kingemmel :lol:
Én Gabival ellentétben úgy tudom, hogy nincs akadálya a lázasan szoptatásnak. Itten írják ebben a linkben:

http://www.szoptatasert.hu/belso.php?in ... atosfuzet5

Rita! Hogy van Adél? Mennyire magas a láza? Miksának olyan 37,5-6 körlivel hővel indult ez a mostani takis dolog, de a hőemi csak 2 napig tartott. Azóta szívjuk az orrát, lassan harmadik hete. Én dettó, de én már ki tudom fújni :wink:

Motiot! Tényleg írjál dátumokat is! És most próbáljátok meg nem hagyni, hogy szétszervezze az életeteket a család :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom, 38,5 volt most elalvás előtt, ki van ütve nagyon szegény. Pedig egész délelőtt vidám volt, jót játszottunk, aztán fél 12-kor mintha ráfújták volna, csak sírt meg aludni akart. Dél óta alszik, én meg verem a fejem a falba, hogy miért nem vittem el... :(
De tényleg nincs semmi más baja, ez vírus lehet, nem?
Végülis délután is elvihetem, vagy hétvégén ügyeletre, most jobb ha nem rángatom, talán.

Minden betegségtől úúúúúgy betojok, hülye vagyok, nem bírom ha betegek.

Gyógyulj meg Adélkám!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Rita!

Mi telefonon szoktunk értekezni a dokival, szerinte jobb, ha feleslegesen nem viszünk be egy beteg gyereket a többi beteg közé, mert még valamit elkaphat tőlük. Ilyen esetben azt modaná, hogy 38 felett lázcsillapítás, 39 felett hűtőfürdő is. És ha nem javulna, akkor szoktunk mi pisit nézni (ha nem lesz más tünet, köhögés, izébizé), mert Miksának régen volt a húgyúti fertőzése. Adélnak volt már 3 napos láza? Annak nincs más tünete, csak a láz, meg 3 nap múlva kiütések.
Hívd föl a dokit szerintem! Lehet, hogy ma már 30 ilyen tünetű gyereket látott, és akkor legalább megtudod, hogy vírusos valami röpköd a levegőben, vagy mégis mond valamit. Egyszerűbb, mint szegényt lázasan hurcolni.

És igen, gyógyulj meg Adél jó gyorsan! :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Köszi Szirom, én is ezt gondoltam...

A háromnapos láz nem csak a kisbabák betegsége?

Nekem még egyik gyerekem sem kapta ezt el.

Délután fürdünk egyet.

Most még alszik, de nem merek bemenni megnézni a homlokát, nem akarom, hogy felébredjen, csak itt őrlődök kinn... :(

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Rita! Gondolom, nem csak a kisbabáké, mert Miksánál is mindig megkérdi a doki, hogy volt-e már neki. Mostanában is. Ő sem kapta még el különben.

Telefonálj egyet, akkor picit megnyugszol. Az pedig jó, ha alszik. Úgyse keltenéd föl, ha melegnek éreznéd is, nem? Miksa különben fel is ébred, ha nagyon fölmegy neki, gondolom, Adél is. Nyugi, tudom, könnyű mondani!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Rita,
jobbulást Adélnek! Szerintem is beszélj a dokival! Bár a mi dokink úgyis csak azt mondaná, hogy vigyem be, meghallgatja, megnézi... 3 napos láz nekünk sem volt még, de gondolom, lehet...

Ildi,
én a következőket tudom: nem a betegséged miatt nem szabad szoptatni, hanem a láz miatt! A szoptatást abbaagyni természetesen nem szabad akkor sem, ha beteg vagy, de 38,5 fok fölötti láznál már fejd le a tejcsit, és ha van fagyasztott anyatejed, akkor azt add. Az én kórházi szobatársamnak lett az első gyermekénél annak 6 hetes korában mellgyulladása, jó magas lázzal, szoptatott volna, de a gyerek soha többé nem fogadta el a tejet. Na, amikor ezt meghallottam, be is ijedtem, és nekem a védőnő mondta, hogy a 38,5-ig (ami tulajdonképpen még hőemelkedés) nyugodtan szoptassak.
Viszont az is tény, hogy sok anyuka szoptatott ennél magasabb lázzal, és a gyereke utána mégis elfogadta a tejet, ezt is a 2003. nyár végi babák topicból tudom. Szóval ez nem törvényszerű, de jobb félni, mint megijedni...
Zsoltika 1 hetes :!: volt, amikor először volt mellgyulladásom :( Percek alatt nagyon magasra szökött fel a lázam, de kaptam algo injekciót, és az le is vitte hamar. Később is előfordult mellgyuszi, de hamar felismertem, és sikerült megelőzni a nagy lázasodást. Mindenesetre volt otthon egy doboz tápink :D Soha fel nem bontottuk :D

A homeós bogyó állítólag nagyon jó, meg egyél-igyál, és pihenj, hamarosan megint bőven lesz tejcsi :)

Szirom,
nagyon jó a 2 kiló, csak így tovább!

Motiot,
nekem jogi szakokleveles közgazdász másoddiplomám van :) Tömény jogot tanultam, de jó volt nagyon. Várunk itthon, nagyon jó lenne talizni!!!

Bea,
gyere nyugodtan, és hajrá következő 10 kiló!!!! Gondolhatod, akkor én vajon hova tartozok? :D Folyamatosan hízok :D

Köszönöm mindannyiótoknak a válaszokat ütlegelés-ügyben. Szépen végiggondoltam mindent, beszéltem a nagyikkal is, Apával is átrágtuk a dolgot, de csak arra jutottunk, hogy következetesek maradunk. Ha üt Zsoltika, azonnal elkapom a kezét, és határozottan elmondom, hogy ezt nem szabad. Ha pedig nagyon nem fogad szót, otthagyom. Ezen kívül még büntibe is küldöm. Ezek vannak, egyenlőre tart még a dolog, de hát nem is számította arra, hogy 2 nap alatt leszokik erről...

Tegnapelőtt a hátamra csapott egy fa sínnel. A földön ültünk, játszottunk, vacak volt kint az idő, egész nap nem tudtunk kimenni, és semmi, de semmi oka nem volt Zsoltikának a csapkodásra! Jó nagyot csapott, na akkor eltört nálam a mécses, amúgy is vacakolnak a hormonok, és már kivoltam. Azt hiszem, az nagyon hatott rá, mert ma délelőtt 3x is megkérdezte, hogy mit csináltam, amikor a sínnel a hátamra csapott... Mindig szépen elmondom neki, hogy nagyon-nagyon szomorú voltam, sírtam, fájt, stb. Látom, hogy gondolkozik ezen!

Jó lenne, ha leszokna a csapkodásról, mielőtt a kistesó megszületik, mert azért abból lehet még igazán nagy baj, ha a picibabát is ütni kezdi. Mindent nem rakhatok el a keze ügyéből, hisz még egy legódarabbal is lehet fájdalmat okozni...

Ma egy kis rugós játékkal akart ütögetni, amikor bementünk aludni. Ez egy kis plüss rugó, de a végén van valmi ólomgolyó, hogy a fene enné meg a feltalálóját... Mondta is, hogy most ő meg fog ütni engem! Mondtam, hogy nem hagyom, és ha ütöget, akkor én kimegyek, mert nem szeretném, ha bajom esne. Nem vette komolyan, sőt, úgy válaszolt, hogy "Nem szeretlek!" Hát, ez sem esett jól persze, de épp most olvastam, hogy a gyerekek csak azzal szemben engedik meg maguknak az ilyen szókimondást, akinek a szeretetében feltétlenül biztosak. Sőt, azt is mondta Zsoltika, hogy senkit sem szeret... Mondtam, hogy tegye le a rugót, mert azzal nem szabad csapkodni, magát is és engem is megüthet. Na miután úgy láttam, most már tényleg csapni fog, felkeltem, indultam is kifelé. Erre persze sírva fakadt... Letette a rugót, szépen megtörölgettem, aztán visszabújtam mellé, és elaludtunk :)

Tegnap este nem akart lefeküdni, akkor Apát kezdte el ütni, hát nagyon begurult szegény, és kiment a szobából, plusz még közölte, hogy ilyen ütögetős fiúnak nem ad esti jóéjtpuszit. Hú, ez nagyon bántotta Zsoltikát, én mellette maradtam, és megbeszéltük, hogy Apa most nagyon szomorú, bocsánatot kellene kérni tőle, és többé nem szabad ütögetni, mert hát tényleg nem lesz jóéjtpuszi. Így végül visszahívtuk Apát, ő "megbocsátott", adta a puszikat, és megint minden rendben volt.

Nem tudom, mi szükség erre a cirkuszra, de valami oka biztosan van.

Bocsi, lányok, hogy itt ömlengek, de jó megosztani Veletek ezeket a dolgokat!

Na de most már megyek a dolgomra, jó hétvégét mindenkinek!

pgaboka

Sziasztok!

Voltunk kedden UH-n, baba jól van. Szabad utat kaptunk Krétára. :D
A hematóma még megvan, de már semmi tünetem sincs.
És nem vagyok semmitől :lol: eltiltva véglegesen, csak pár hétre (pedig tartottam tőle, hogy a biciklizésre majd csak szülés után gondolhatok újra).
És ma végre a kiskönyvemet is beszereztem! Úgyhogy msot már tökéletesen hivatalosan vagyok babás. :D (Ja, 4. gyerek már becsúszósnak számít, úgy látszik nem sok olyan "hülye" :lol: van, aki magától, tervezetten, jókedvéből vállal ennyit.)

Gabi!

Én is ellent fogok mondani, és jónéhányszor szoptattam lázzal (még 40 fokossal is), különböző gyermekeimet.
Főleg mellgyulladásnál nem is szabadna abbahagyni a szopit, mert a mellgyulladásnak a sikeres megoldásában nagyon sokat segít a gyakori szoptatás, a mell minél alaposabb kiürítése (márpedig a baba szopizása sokkal alaposabb, mint akármilyen szuper mellszívó). Ha az anyuka fej, és nem kispohárból itat (márpedig nem úgy szoktak), akkor esetleg cumizavaros lesz a baba. Ilyenről már sokszor hallottam, jóval többször, mint láz miatt elutasított tejről (azért nem írom, hogy soha, mert nem emlékszem mindenre, de persze ettől függetlenül előfordulhat).
Szerintem épp ezért attól nem kell félni, hogy a láz miatt elutasítja a mellet.
A mellgyulladásnál a tej íze megváltozhat, sósabb lehet, szerintem (de csak így látatlanban, bőven lehet, hogy nincs igazam :) ) inkább az lehetett az ok, ami miatt elutasította az a kisbaba. Meg amúgy is úgy vagyok vele, hogy mindig meg kell vizsgálni minden körülményt, mielőtt okot mondunk. (Egy szopis tanácsadó, ha ilyenkor felhívja a mama, akkor végigkérdez egy csomó mindent, és utána mérlegeli az okot és ad tanácsot.)
Hanna még szopizott 2-3-szor, elsősorban alváshoz kellett neki, és emiatt hiányzik neki, ha aludna. Még mindig eszébejut...
Navetta: én úgy kaptam. Anyum minden gyereknél adott pénzt a gyerekjárgányhoz. Elsőre babakocsit vettünk (amit másodjára lecseréltem egy PP Atlantico-ra), másodikra babaülést (ami a PP-re rakható), harmadikra (mivel már minden megvolt a gyerekjárgányhoz) nagy örömömre beszereztük a Navettát. Most már minden megvan, úgyhogy nem tudom, mi következik! :D

Verekedés: teljesen igazatok van, semmiképpen sem szabad engedni. Én (ha megpróbálják), akkor lefogom, és azt mondom nagyon határozottan, hogy "Nem, ezt nem!". Én nem szoktam elmondani, hogy fáj.
Sajnos a gyerekek között még akkor is előfordulnak durvaságok, ha egyébként szeretik egymást. Nátán Hanna érkezésére úgy reagált (pedig látszólag tetszett neki :) ), hogy előfordult párszor, hogy amikor szopiztattam (többnyire fekve), odajött és akkora pofont adott neki, hogy hú... Én attól ijedtem meg (amellett, hogy persze nagyon sajnáltam, hogy fájdalmat okoztak neki), hogy nehogy azért ne kelljen Hannának a szopi, mert épp akkor ilyen negatív élmériy éri.
Mostanság pedig időnként úgy megharapja (ciki, de most már Hanna visszaharap :) ), hogy szabályosan látszik a fognyoma napokig. Persze elmondjuk neki, hogy nem szabad, ill. a napokban egyszer a popsijára is kapott (szabad, nem szabad, én azt biztosan nem engedem meg, hogy egymást így bántsák, ha szép szóval nem érti meg (márpedig eddiig nem értette meg, hiába kértük szépen)). Most az arcába harapott Hannának.
Pedig tényleg szereti!
De az is lehet, hogy Zsolti érzi, hogy változások lesznek, érzi a készülődéeteket, a te hormonjaidat :) . és ez a feszültség jön rajta így ki. Légy vele türelmes.

Ildi!

Nagyon szépek vagytok! Főleg Natasa csodálkozós képe tetszik!:)
Rita tök jól mondta: pihenj! Már amit ennyi gyerek mellett lehet...

Szirom!

Férjek itthoni dolgai időnként nagyon lassan mennek :D. Nálunk egy kapcsolót és egy tömítést kellene hetek óta kicserélni (mert nem lehet lekapcsolni a fürdővillanyt és folyat a WC). Hát eddig nem sikerült :D.
Hajrá az uradnak a kislányhoz! :D

Rita!

:):)

Bea!

Éljen a visszatérés! :)
Én sem fogyizok, csak hízom. És még pár hónapig így lesz. Viszont akkor nagyon ügyes leszek, egy nap alatt annyit fogok fogyni! :D

KépKép
KépKépKép
beszti

Hahó!

Hol vagytok?
Sikerült mindenkit elüldöznöm? :lol:

Beszti
beszti

Sziasztok!

Dehogy, Beszti, csak dolog volt nálunk a hétvégén :lol: Méghozzá jó sok, és nagyon sok mindennel elkészültünk. Örömmel jelenthetem például be, hogy van már nálunk lépcsőkorlát, ami már kiskapu nélkül is óriási dolog. A kiskapu is felkerül, csak valami cucc nem lett rá jó, holnap hoz az uram másikat és felteszi. Ami engem illet, én tegnap befejeztem a vasalnivaló kivégzését, és nem is tudom, mikor volt olyan utoljára, hogy kiürült a kosár :wink: . Túlságosan nem lelkendezem, mert a szennyes meg már nem fér a tartójába, úgyhogy van utánpótlás. És izomlázam lett, képzeljétek :shock:
Egyébként meg szombaton vendégjárás volt nálunk, a többség segíteni jött és hozta a családját is, úgyhogy munka és kertiparti keveréke zajlott nálunk. Hat gyerek volt összesen, ebből estére négyen maradtak, úgyhogy annyit fürdettem a kádban. Együtt :lol: Van kép is, csak más gyerekéről ugye nem illik fotót tenni a netre... A kölykök (csak egy lány volt) baromira nagy kupit csináltak, de nagyon jól érezték magukat. Még az a rokon kisfiú is, aki úgy egyébként nem különösebben barátkozó és az oviban külön játszik. Szóval ők élvezték a legjobban.

Súlyom stagnál, de nem is vártam mást, mert ettem egy szelet pizzát szombaton ebédre, és ittam egy-két sört a hétvégén. Viszont csak egy kicsit inogtam meg, hiszen salátával meg sült zöldséggel ettem a husit. Megy tovább simán minden, ahogyan eddig, egészen jól bírom, hiszen nem éhezem egyáltalán.

Senki semmit nem írtam a receptekre, amiket feltettem. Tetszenek azért? :cry:

Többiek, gyertek ti is :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Szirom, tök jó a recept, csak még nem próbáltam kmi, de a hétre előirányoztam. :)
Jó kis Norbis :)
Sajnos azon az oldalon vannak NAGYON NEM Norbis receptek is, pl. szirupos lepény... :)
Mikor leszek én annyi kiló, hogy lelkiismeretfurdalás nélkül ehessek szirupos lepényt...:(

Beszti, jó hogy jöttél, nagyon örülök, hogy minden rendben van!
Mikor mentek nyaralni?
Én is PP kocsit szeretnék a kis negyedikemnek (Tudjátok, ha lesz :D :D :D )
Igen, ettől én is tartok, hogy mindenki azt fogja hinni, hogy becsúszott, ezért beszélek róla előre, hogy megelőzzem a kedves beszólásokat.
MIÉRT NE LEHETNE EGY CSALÁDBAN NÉGY AKART GYEREK???
És nem is a segélyre hajtunk. :D :D

Jó kis itthonülős hétvégénk volt, szombatra Bernát lázasodott be, vas. reggel Adél hányt egyet. :(
De nem lett folytatása szerencsére, MOST mindenki egészséges.

Olyan szépen elképzeltem, hogy szó szerint nem csinálunk semmit, de valahogy most is csak pakoltunk, bevásároltam a hétre...
Azért jó volt együtt lenni, csak néha egy kicsit unom a rámolást.
Miért panaszkodom folyton????? :)
Ti mit szoktatok játszani a gyerekekkel ilyen esős, otthonülős időben? Vagy hagyjátok őket "ellenni"??

Azért az hozzátartozik a képhez, hogy mindkét délután hatalmasat aludtam, olyan jólesett! :oops:

Nincs is rosszkedvem, nem tudom, miért lett ilyen savanyú az írásom, bocsánat... Inkább csak gondolkodom, mit lehetne még jobban csinálni a gyerekek körül... :)

Délután megyek a kis könyvtárunkba, és befizetek egy nagy kalap pénzt, mert nem hosszabbítottam meg a könyveket. :?
Az uramnak el ne mondjátok, én sem tettem! :oops: :)

Na még jövök...

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Miért nem jön senki?

Engem megint elkapott a netmánia, itt ülök egész nap, ahelyett, hogy az otthonomat csinosítgatnám... :( :)
Meg a gyerekeimmel törődnék... :(

Megyek is...

Csak mág valami:
Hogy lehet eltűntetni az aláírásomból azt a webcímet?
Szórakoztam vele vagy fél órát...
Nagyokat is fel akartam tenni, de nem engedte, túl hosszú az aláírás...
Meg lehet, hogy ennyi elég is belőlem... :D

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

Rita! Én benéztem, de hát mi újat mondhatnék délelőtt óta? :wink:

Miksa még alszik. Délelőtt megint fél 11-kor keltettem föl. Előbb lesz muszáj este aludni vinni, csak nem tudom, hogy alszik el, mert este ő nagyon sokáig képes kukorékolni. Szombaton már az összes gyerek kidőlt, csak ő kurjongatott még 11-kor is. Pedig nagyon elfáradtak, még a 10 éves is beborult. Igazából mondhatjátok, hogy reggel sokáig alszik, persze, hogy fönt tud lenni, de ez se igaz így, mert délelőtt 10-es kelés után is el tud aludni ebéd után 1-kor. Namindegy, ez így nem lesz jó. Most úgy van, hogy 9-kor fürdik és 3/4 10 körül jövök le, öltözés és mese után.

Receptek: persze, van benne édesség is, de azt láttad, hogy mennyire sok zöldséges kaja van köztük? Igazából amiatt tettem föl, bár még a többi is jól jöhet azért :lol:

Játék: háát, Miksa nem nagyon van el egyedül. Most megint előszedtem egy nagy, széthajtogatós állatos könyvet, építettünk belőle egy jó nagy kerítést körbe, beül a közepére és akkor végignézzük az egészet. Meg beengedjük a cicát (játékmacska, Tititá a neve) a kapun, és kiküldjük. Miksa nyitja nagy vigyorogva ott, ahol össze van illesztve a két vége. Ez persze nem megy egyedül, a macska nevében nekem kell bebocsátást kérnem, meg azt is élvezi, ha érdeklődök, és akkor megmutatja neki az állatokat sorba. Még a nézelődés sem jó egyedül, szóval ott kell lennem valamennyire. Valamelyik nap sínpályát is építettünk, egy kicsit játszott vele, de nem túl sokáig. Még az autókkal van el legtovább, mondogatja, hogy "kiszááááll a báááácsi" (hallani kéne a hangsúlyt hozzá :lol: ), beszáll, elmegy a boltba, vesz ezt-azt, akkor odahozza nekem, én játékból megfőzöm vagy csak beteszem a hűtőbe, és hasonlók. Mostanában kint szeret lenni, és ha nincs nagyon hideg, akkor a tócsák ellenére kiengedem, mert most kapott éppen gumicsizmát, és így belefér egy kis tócsába lépés. Szívesen focizik, meg dobálunk (simán elkapja már régóta), és most már rájött arra is, hogy mitől megy a bicaj :lol:

No, én ennyi voltam :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sikerült eltüntetni a webcímet. :)
Jól elszórakoztatom saját magamat... :D :D :D

Ezen a vonalzógyártó oldalon van fogyókúrás vonalzó, este megnézem, ha jó felrakom, végülis nekünk ez igazán testreszabott szolgáltatás lenne... :wink:

Szia Szirom!

Reggel óta velünk sem történt sok minden, most ülnek a kádban, Zsolti van velük én meg élvezem a csendet. Bár Bernát ordítása idáig is tisztán elhallatszik.

Ovi-szindróma... :D

Többiek!!! HAHÓÓÓÓÓÓ!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Na, ilyen, mit szóltok??? :D
Kép
[/url]

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Rita!

Tetszik a vonalzó, majd megnézem én is :wink:

A többiek tényleg jól eltűntek, bár Anikóval beszéltem, és ők jól vannak.
Motioték már itthon vannak, ő meg azért nem ír. Viszont nem mondta, meddig maradnak, és egy talit meg jó lenne összehozni. Nálunk lehetne, csak még mindig vannak szúnyogok. Kicsit kevesebb, de vannak. De lehet velük együtt élni azért. A teraszon a füstölő teljesen rendet tesz, a kertben pedig be van kenve Miksa, szóval a többi gyereket is bemázolhatnánk :lol: Mit szóltok? Tatáról, Tatabányáról Esztergom felől ők is könnyen eljöhetnének, meg nektek se lenne olyan messze. Van homokozónk, meg lehet szaladgálni, motorozni, biocajozni.
Ildi, jól vagytok?
Beszti!! Itt vagyunk már :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?