Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Olvasgatlak benneteket minden nap, hiszen alig 10 hét és csatlakozom hozzátok. Érdekelt Martina története bõvebben, ezért elõkerestem, gondolom baba mellett nem olyan egyszerü szörfözni a neten... Az oldalon csak Trilla hozzászólásai vannak elvileg, de a terhességtõl a szomoruságig...Kép

Remélem müxik a link:
[url=http://forum.index.hu/forum.cgi?a=shs&wh=1&suid=14284&w=300&ob=0&dpt=2" TARGET="_top]http://forum.index.hu/forum.cgi?a=shs&wh=1&suid=14284&w=300&ob=0&dpt=2[/url]

puszi
sasha

Kép
sasha
 
 


oké müködikKép
sasha

Kép
sasha
 
 


Panda!

Szerintem is a legegyszerübb, ha az ember megmondja az igazat: "Ne haragudjon, de te ugy gondolod, hogy..."
Én már többször kerültem ilyen helyzetbe a védönövel kapcsolatban.
Mit tud csinálni, ha te nem ugy akarod? A gyerek a tied, ugysem jöhet el teáztatni...
Szoptatás/teáztatásügyileg manapság ugyis elég változóak a vélemények, senki nem mondhatja, hogy az övé az igazi.

Akartam válaszolni a kérdésedre, de elhúzódó sárgaságilag nincs tapasztalatom, csak a sima sárgaságnál tudom, hogy a vér billirubinszintje akkor tud csökkeni a legjobban, ha rendszeresen szopizik a baba és van elég széklete és vizelete, mert azzal ürül ki (ezért mondta a dokinö a teát). A kórházban is azt tanácsolják a mamáknak, hogy a sárga babákat (ugyan általában aluszékonyak is) rendszeresen ébresszék fel és szoptassák meg.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 

 
 

Sziasztok LányokKép
Bocsi, hogy "bfurakszom" ide, hisz még nincs is csemetém de Besztit nem szeretném szem elõl téveszteni, így idõnként bekukkantok ha nem zavarlak TiteketKép Egyébként a ..."ma megint megjött"... topik "régi" tagja vagyok, de remélem hamarosan csatlakozhatom majd Hozzátok isKépKép Addig is örömmel olvasgatom írásaitaokat és igyekszem tapasztalatokat szerezniKépKép
BesztiKép
Köszi, hogy jelezted a fellelhetõségi helyedetKép Ha magánban nem tudnánk "dumcsizni" akkor majd itt zargatlak esetleges kérdéseimmelKép

MIndenkinek nagyon jó egészséget és boldog babázást kívánokKépKép

Puszi: Doris
doris
 
 


Sziasztok!
Én is császáros vagyok, 2002.06.09-én szültem.Nekem a másnapi felkelés volt borzalmas, utána 2 napig nagyon rossz, egy hétig rossz, utána semmi!!!!Abszolút ok! Én örültem hogy így alakult mert lent nem tágult ki semmi és minden olyan mint volt!
A kislányom 2800 gr volt, most 4400 gr körül van, ügyesen szopik.Már mosolyog is.
A császárosoknak: legyetek büszkék magatokra és eszetekbe se jusson az a butaság hogy mi nem szültünk, nem tudjuk milyen érzés világrahozni vkit!Így is 1000%-os anyák vagyunk!
Üdvözlök mindenkit: Bogi
rbogi
 
 


Sziasztok!!! Itt is megkérdezem, hogy Pécsett szült-e valaki? Tudnátok-e orvost ajánlani???? Köszi: Marcsi
Jöhet mailba is: maria.kis@freemail.hu
Marcsi
 


Szia Panda!

Sárgaság-ügyben kérj a dokidtól egy vérvételt, olyant, ahol elkülönítik a direkt és az indirekt bilirubint. Ezt a vérvételt kb. egy hét múlva megismétlik, ebbõl kiderül, hogy növekszik-e a bilirubin szintje, és ha igen,melyiké. ha igen, tovább fognak vizsgálódni. Ha viszont csökken, akkor csak egy elhúzódó anyatejes sárgaságról van szó, ami elmúlik magától. Valószínüleg ezzel állunk szemben.Kép
pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok!!!!

Jottem bekukkantani, mi mar nem nagyon tartozunk ide, de mindig olvaslak benneteket. Kép Madison baba a heten mar 4 honapos es a tegnapi oltasok alkalmaval lemertek es a merleg a szeritn 7540 gr. es 64 cm-es a kisasszony. Szerencsere nagyon jol viselte az oltasokat. Nem lazasodott be, csak a delutani alvasnal sirt fel tobbszor, nem fajt a laba, szerintem almodott a szurikrol. Itt mas sorrendben adjak a szurikat, igy a tegnapi napra 5 jutott ki neki.Kép

Marcsi!
En anno Pecsett laktam es a nagyobbik lanyom is ott szuletett. Igaz 8 evvel ezelott, de ha erdekel valami, akkor a profilomban talalhato e-mail-ra irhatsz. Szivesen valaszolok.

Gratulacio minden uj kisbabanak es anyukajanak!!!

Legyetek jok,
Andysj es a 4 honapos Madison
andysj
 
 


Ilusta,
Örülök, hogy csatlakozol hozzánk! Igaz én is elég friss vagyok még, Lili júli 12-én született.Kép

Norci,
Hasfájás ügyben ti mit tesztek Vilivel? Mármint úgy értem, hogy adtok neki valamit? Nekünka dokibácsi felírt valami szélhajtó cseppet, és azt mondta, hogy néha lehet egy picit a lábát tornáztatni olyankor amikor látjuk, hogy kínlódik. Kicsit bizonytalan vagyok, mert amíg nem rendszeres hasifájásról van szó, addig nem szeretnék neki gyógyszert adni. A torna pedig nagyon bejött.

Andysj,
Régen hallottam rólatok, örülök, hogy minden rendben van, a méretek alapján jól fejlõdik Madison baba. Minden jót nektekKép.

Pusz,
Ilke és a ma 2 hetes Lili

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Ilke!

Hasfájásra subsimplex cseppet adtunk, mikor nagyon sírt. Azért szerencsére nálunk sem rendszeres és gyógyszert én sem szívesen adok, bár ez állítólag nem árt neki, meg nem szívódik fel, de akkor is. Meg most pár napja reggel beletuszkolok pár csepp kamilla teát (bár tegnap szegénykém kihányta, az elõzõ napokban meg bejött) + ha kell tornáztatás, masszírozás, hasra fektetés. Ja és még valami nem tudom véletlen-e, de úgy vettük észre, hogy az autós ülésébe könnyedén kakil. Talán mert ott picit ül és nyomja a hasát?

Az az érdekes, hogy az elején tényleg nem tûnt hasfájósnak, akkor órákig evett. Most meg túl gyorsan, attól lehet? Vagy hogy mostanában sok tehéntejet ittam?

Norci
Norci
 


Panda!

Mindjárt írok neked levelet! Besárgult a Picurkád? Olyan jó, hogy megtaláltál! Mi sem teázunk, csak szopizunk. A tea szelet csinált Dórinak, úgyhogy a mi doktornénink mondta is, hogy felejtsük el a teát. Helyette: 1 deci forralt vízhez 1 db kockacukor + 6-8 csepp citromlé. Ezt kihûteni és ezzel itatni, ha muszáj a nagy meleg miatt.

Norci!

Valószínû, hogy a te babád is gyorsan eszik, mint a Dóri. Mi szopi közben többször büfizünk és mi is ülünk az autósülésbe kakiügybõl kifolyólag. De eddig bejött!

Pucúr és Dóri aki 6 hetes és 2 napos
Pucúr
 


Sziasztok!

Norci! Az autósülés-hordozó nálunk is bejött, mint tuti kaki-hozó varázslat. Kép

Pucúr! Cukor??? Citromlé??? Hát... Én nem adnám Lacikának még most se, pedig már elmúlt 7 hónapos.

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Sziasztok,
Érdekes ez az autósüléses megoldás, ígérem ki fogjuk próbálni legközelebbKép.

Norci,
Én mióta megszületett Lili egyáltalán nem ittam tejet, sõt ételbe is csak 1x tettem, szóval nálunk biztosan nem ez lehet a baj, de egyébként már hallottam róla, hogy van akinél erre érzékeny a picike. Érdemes kipróbálni pár napig, hogy nem iszol tejet. Nekünk 2 napja volt egy elég zûrös éjszakánk, és rájöttem, hogy aznap csak gyümölcslét ittam (jó rostosat), szerintem így utólag visszagondolva az bánthatta (másra nem tudok gondolni).

Citrusokról hallottam, hogy azok is allergizálhatnak, ezért én sem adnék min.6 hónapos koráig de inkább tovább olyanokat.

Pusz,
Ilke és Lili

KépKép
KépKép
ilke
 
 


BMárti!

A kórházban is cukros vizet adtak a babáknak, ahol még nem volt tej. Illetve választhattál a tápszer és a cukros víz között. A vizet ajánlották inkább az orvosok, mert az adott a gyerkõcnek elég energiát de nem fújta fel, mint a tápszer.

A citromlé az igazi citrus leve. A gyerekorvos mondta, de majd akkor rákérdezek, hogy nem okoz-e valamit.

Pucúr és Dóri
Pucúr
 


Pucúr!

A narancs és a citrom egyéb nem kívánatos dolgok mellett úgy allergizál, hogy pl. ekcémája lesz a gyereknek. 1 éves korig ezért nem ajánlott, ugyanúgy, mint a tej és kenyérfélék.

A babáknak, ha valóban igény szerint vannak szoptatva SEMMI MÁSRA NINCS SZÜKSÉGE az anyatejen kívûl! Nem fog kiszáradni sem, mert ha hagyod, hogy gyakran szopizzon, akkor a szinte vízszerû elsõnek kifolyó tejjel tudja kellõképpen oltani a szomját. Ha nem tudod valami miatt igény szerint szoptatni, akkor is csak max. forralt és lehûtött vízzel kínáld. NEM kell bele cukor. Ezeknek a babáknak nagyon kicsi a gyomruk és nagyon gyorsan telítõdik. Telt gyomorral ugye meg nem éhesek, ergo nem szopnak. Minél kevesebbet szopiznak annál kevesebb a tejci. Ez egy ördögi kör! Az anyatejbõl szívódnak fel a leghatékonyabban a tápanyagok, vitaminok, és immunanyagok is! A cukornak meg kicsi tápértéke ráadásul, attól mi is csak hízunk, nem igaz?
Nem tudom, hol szültél, de ezek szerint az, nem egy bababarát kórház.
Pucúr! Ezzel nem bántani akarlak, hanem segíteni. Ja és ha van idõtök látogattások meg a www.lll.hu -t. Itt olvassátok el a szoptatásról szóló cikkeket, sokkal összeszedettebbek, mint az én kis írásom. És akik ezeket írták, azok sokkal jobban értenek ehhez, mint a gyerekorvosok. (sajnos).

Puszi!
Menta és Helen (aki aug. 3-án lesz fél éves és anyatejen kívûl még semmi mást nem kapott és gyönyörû, egézséges baba, lsd. profilom)
menta
 
 


Menta!

Köszi. Pedig a csuklásra is csak kiskanálból pár csepp citromlét javasolt. Igaz el is áll tõle a csuklása azonnal. Hát ezek után nem tudom, hogy mit csináljak, és a csuklását hogyan múlasszam el. Ha szopik, akkor félrenyel, magától pedig nem nagyon marad abba.

Helen baba gyönyörû!

Pucúr
Pucúr
 


Na az elõbb jól elszállt a hozzászólásom...

Szóval, Pucúr! Örülök, hogy nem vetted rossz néven, amit írtam.
A csuklást is a szopi mulsztja el a legkönnyebben, ha nincs türelmed kivárni, hogy abbamaradjon. Ilyenkor elég pár korty. Ha félrenyel, az valószínûleg azért van mert túl erõs még enki a tejleadó reflexed és hirtelen éri õt sok tejci. Ezen úgy tudsz segíteni, hogy amikor érzed, hogy jön a tej, akkor egy kicsit, óvatosan összeszorítod a bimbóudvart Dóri szájánál. Így szabályozni tudod a spriccelés mennyiségét. Aztán meg mehet...

Sok sikert, és boldog napokat!
Menta
menta
 
 


Hát, nyilván béna vagyok, de Trillát még mindig nem találom.De nem adom fel!

Pucúr!
Végre jelentkeztél! Hát igen, kicsit sárga a fiatalúr. Nem a bõre, hanem a szeme fehérje. Állítólag anyatejes sárgaság, ami magától oldódik néhány héten belül. Eddig nem aggódtam, de már kezdek. Ezért is akarom feltétlenül megtalálni Martinát.
A leveledet már várom.
Csuklás... Szegény kislányomat én is citromlével itattam. A hatás tényleg azonnali, de egy idõ után hozzászokik az ízhez és kevés lesz 1 kiskanálnyi. Ádámot már nem kínozom. Ha a szopitól nem múlik el, akkor várok. Általában magától megszûnik. Ha nem, akkor egy idõ után, ha nagyon zavarja, elkezd sírni, attól viszont pillanatok alatt vége az egésznek. De nem kell belõle nagy ügyet csinálni, elvégre a hasadban is csuklott, és ott se itattál vele citromlevet.

Itt eltelt egy kis idõ, és örömmel jelentem, hogy megvan Martina-hála az én drága férjemnek.
Panda

panda
Halásztelek
 
 


Panda!!!

csütörtökön 11:10-kor irtam egy linket! Ott van Trilla hozzászólása. Ne lepõdj meg, mert csak az õ hozzászólását fogod látni, különbözõ témákban.

puszi!
sasha

Kép
sasha
 
 


Panda,
úgy írom ezt, hogy nem olvastam még, ki mit válaszolt neked: jó, ha a gyerekorvosod tisztában van vele, hogy mit gondolsz. Nyugodtan mondd meg, hogy nem értesz egyet a teáztatással, hiszen az anyatejjel ugyanannyi folyadék vihetõ be a baba szervezetébe, ami - ugyebár - ugyanúgy segít a sárgulás leküzdésében. (Amikor a dokinénink butaságot mondott szájpenésszel kapcsolatban, és emiatt még sebesebb lett a mellem, utánaérdeklõdtem az LLL-nél, és ezt kedvesen meg is mondtam neki, meg hogy ezt ne tanácsolja ezentúl a kismamáknak, és elfogadta, nem sértõdött meg.) Az a baj az orvosokkal általában, hogy 1000 éve megtanultak valamit, és azóta nagyon sokan nem tanulnak semmi újat, csak az 1000 éves nézeteket hangoztatják. Bátran vállald a véleményed. Szoptassad, nem kell a tea. Kép Ha a mélcímed bennevan a profilodban, elküldöm neked Martina méljét.
Puszi:

Virág (és Ruben, Rebeka, Abigél és Ráhel)
Virág (fiore)
 


Panda!

Tegnap este nem ment el a levél, de most már minden oké! Ha nem, akkor jelezz vissza légyszi.

Trilla leveleit én is olvastam (nagyon sok) de azt az ominózus sárgaságosat nem találtam meg. Ha megtalálod, mondd meg légyszi, hogy mi a dátuma.

Köszi, Pucúr és Dóri
Pucúr
 


Sziasztok Mamocak,

Bejelentkeznek ide mostmar, igaz ma pont egy hete itthon vagyunk, de ez a het eleg docogosen indult.

Nagyjabol atfutottam az irasokat es mar banom, hogy nem csatlakoztam hamarabb...Kép Szoval hasonloak a gondok persze, mint mashol. Emilia csaszarral es viszonylag kis sullyal szuletett. Most eszik mint a gep, neha fajdogal a pocija, de hala az egnek kozel nem minden eves utan. Egy-egy alvas neha nalunk is kimarad, hol hasfajas miatt, hol csak szeretetigeny miatt (legalabb is szerintem). En is sokat filoztam az ebresszem-ne ebresszem jatek ugyeben, nem is sikerult mindig felebreszteni, amikor szerettuk volna, hogy egyen. Neha 2 ora mulva jelzi, hogy ehes, neha 4 orat atalszik.Ugy dontottem nem idegesitem miatta magam. Es nem merem minden evesnel. Maximum naponta egyszer. Mostmar nyugodtabb vagyok, de az elejen en is sokat paraztam.Meg neha mostanaban is .
En gyotrodtem egy kicsit, lazas voltam napokig, lehet az idegtol- nem alvastol- tejtol. Ez utobbit szerintem kicsit tulzasba vittem, ittam a Lactoherbet literszamra es valoszinuleg a szervezetem kisse hulyenek nezett, hogy minek akarok a masodik heten litereket tejcsibol. Nameg volt-van egy kis szekrekedesem, ami mar brutalis mereteket oltott es a sirogorcs jott ram, amikor ulni sem tudtam. Es hat csaszar utan meg a WC-n nem vitezkedik az erolkodessel az ember. Kép Mar bocs a temaert. Most valamivel mara jobb lett.
Csak az akasztott ki a legjobban, hogy lementem az indulasi sulyom ala, ami ugye eleg erdekes , mikozben a melleim meg haromszor akkorak mint a terhesseg elott.A paromnak mondjuk nagyon tetszik.Kép Haskotot senki nem javasolt, igaz nincs is hasam.KépMeg igy nehez lehet a testemnek tejet termelni. De mostmar ha helyreall az emesztesem, tudok rendesen enni es a lazam is megszunik.

Bocs ha igy hirtelen elsore nagyon hosszu lettem.

Puszi minden Picuri es nagyobb Csemetenek es Mindannyiotoknak.

Nyuszi
Emilia ,aki 11 napos
Nyuszi
 


Sziasztok!

Lányok!
Na most segítsetek!!!!!!
Tudom, hogy nem kimondottan ide tartozik a téma, és már a szoptatás topicba is írtam, de hátha hamarabb téved ide valaki aki segíteni tud.

Úgy néz ki kezd kevés lenni a tejem. Már tegnap is pótlást kellett adni egyszer Dórinak, ma pedig kétszer.

A legnagyobb baj az, hogy a fagyasztott tejet, ma este csak nagy nehézségek árán tudtam elfogadtatni vele. Egyszerûen a ciciért ordított. Úgyhogy adtam neki cicit, aztán amikor eltelt azzal a kevéssel, jött a pótlás. Nehezen, de így elfogadta. Kép Ez érdekes, mert ugye Dóri néha teázik cumisüvegbõl, és azt elfogadja. Na jó, 10-20 g-ot naponta.
Két napja nyûgös, mint rájöttem: éhes. Ugyanis amikor pótoltam neki, utána nyugodt volt és aludt. Délután tele volt a cicim, és kíváncsiságból lemértük Dórit. 120 g-ot evett, és ezután is nyugodtan aludt.
Most a cicim üres. Esténként mindig tudtam kifejni 60-70 g-ot, de most szinte semmi nincs benne.
Ugyanúgy eszek, iszok mint eddig.
Elõször azt hittem azért van az egész, mert kissé ideges voltam, hogy két hete rendesen megvan a mensim. Vagyis a szülés óta szinte egyfolytában megvan. Eddig csak olyan tisztulásféle volt, de két hete rendesen megvan. A doki látott, semmi gond, van ilyen "elhúzódó" vérzés. Szóval emiatt megnyugodtam már, de a tejcsi nem állt helyre.

Tudom, hogy volt már itt téma, hogy lehet visszahozni a tejcsit, de most egyszerûen nincs energiám visszakeresni. Kép

Elõre is nagyon köszi nektek, ha van valami bevállt módszeretek, hiszen Dórika nagyon profin szopizó baba, borzalmasan szeretném még szoptatni.

Kata

Ui: Az autósülés nálunk is tuti kaki-hozó! Kép Igaz nekünk nincs gondunk a kakival vagy a széllel, de az autósülésben mindig produkál valamit! Kép

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Kata007!

Amatõr vagyok a témában, de szerintem sokat segíthet, ha hagyod Dórit kedvére cicilni Kép (mint én Vilit, és attól nem lesz elkényeztetett)
Mibõl gondolod, hogy kevés a tej egyébként? Volt hogy én is azt hittem, közben Vilinek a pocija fájt. És kínjában ilyenkor a másik tele cicit is elfogadta, és mint az õrült tovább evett, aztán hajnalig maszíroztuk a pociját szegénynek. Kicsit hakapeszi lett, de kezd ügyesedni tegnap meg ma nem csinálta ezt, ügyesen kiköpte a cicit mikor sírt és épp nem éhes volt (pedig elõtte három órája evett).


Norci
Norci
 


Norci!

Érzem a cicimen, hogy üres. Kép
Dórinak nem a pocija fájhat, mert ha ölbe veszem, azonnal keresi a cicit. Fordul oldalra, nyalogatná a ruhámat, és keservesen sír. Rendben van a kakija, nem húzogatja a lábát.

Na meg van egy jellegzetes szokása: ha éhes, úgy csinál a vállamon mint a harkály. Kép Szóval két napja egész nap ezt csinálta. Amikor pótlást kapott, akkor nem.

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Pucúr!
Mail ment, de csak most jöttem ide olvasni. Tehát, a sárgaságot úgy kell "összemazsolázni" Trilla hozzászólásaiból. Úgy a 2001 július-augusztusiakban van (többen is). Remélem, nálunk nem ilyen komoly a helyzet, de azért rákérdezek a dokinéninél a vérvételre. Anyósomnak is epeproblémái vannak már gyerekkora óta (ki is vették az epehólyagját), majd azt is megkérdezem, hogy ez nem öröklõdhet-e. Bár a dokinénink nem magyar anynyelvû, eé bár elég jól beszél magyarul, néha kétségeim vannak afelõl, hogy érti amit kérdezek. Na, mindegy.

Nyuszi!
Üdv, és gratula a babádhoz!
Egyél sok õszibarackot! Ez rendbehozza a székletedet, és nálam tejszaporítónak is bevált. Hogy miért több a tejem ha barackot eszem, azt nem tudom, de így van.
Én is császárral szültem, úgyhogy tudom, mit érzel!

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Kata007!

Nyugalom, nyugalom! Ez az egyik legfontosabb! Pihenjél megint úgy, mint az elején, dõjl le egy kicsit Dórival együtt. Melegfürdõ...
Aztán a második , de talán még fontosabb, tedd mellre többszõr Dórit. Ha kiürült az egyik cicid, rakd át a másikra, ha az is kiürült újra az elsõre. A mell sosem ürül ki teljesen, mert szopizás alatt termelõdik benne tej és az újból beinduló tejleadási reflex ismét jókora adag tejhez juttatja a kislányodat.
Próbáld meg minél kevesebb pótlással megoldani, mert tudod: minél teltebb a pocija, pótolt tejjel, teával, annál kevesebbet szopik és annál kevesebb a tej. Persze ha végképp kell, akkor fagyasztott tej...

Bízz magadban és a természetben, meglátod pár nap múlva már nem is emlékeztek ezekre a türelmet próbáló napokra! Ne add fel, jó!?

Sok puszi!
Menta
menta
 
 


Sziasztok!
Egy másik topikban ovlastam,hogy itt már jól kitárgyaltátok a hordozókendök,sznuglik hasznáaltát.Valaki megirná,mikori dátum alatt keressem? Nemtudok sajnos sokat lógni a neten,hogy kibogarásszam,tul nagy ez a topik:-)
Köszi szépen elöre is
pnünü
puposnünüke
 
 


Mégiscsak sikerült rátalálnom a snuglis-kendös beszélgetésekre:-)
Viszont lenne egy kérdésem: nyáron is jól lehet használni? Ugy értem,nem melegit tulságosan a babazsák? (anyát-babát)

Keresném még Norcsit,februárban irt cipészröl,aki házhoz jön és klassz cipöket csinál és ujpesten lesz boltja. Szeretném megkapni a cimét,ha lehet.Köszi.
pnünü
puposnünüke
 
 


Szia Kata007

Dóri is csinál olyat néha, hogy nyöszizik, mint aki baromira éhes, eszik is rendesen aztán egy pillanat alatt kijön belõle az egész. Ilyenkor nyugi van egy darabig. (kb. fél óra) Utána megint kajcsit kér. Én is azt hiszem, hogy a ciciben nincs semmi, de mégis van annyi a kettõben felváltva, hogy elég legyen.
Tényleg próbáld meg többször cicire rakni.

Pucúr és Dóri
Pucúr
 


Kata007,
Nekem is van egy trükköm, mert volt egy-két nap amikor kevesebb tejci termelõdött: Este jó meleg fürdõ, utánna kajcsiztatás, aztán egy jó kis fejés (én Aventel csinálom minden reggel és este). Azt szokták mondani, hogy addig jó míg spriccel, hát én még egy picit tovább szoktam ilyenkor. Ezután hajnal 3-kor már csak háton tudok aludni, mert úgy feszülnek a melleim. Alig várom, hogy Lili "segítsen"Kép. Igyál jó sok folyadékot és próbálj meg napközben aludni, az is aranyat ér, ja és persze semmi izgalomKép. Biztosan helyre fog állni a tejtermelés nálatok, bízzál benne! Én drukkolok nagyon!

Múltkor írtátok, hogy némelyik baba evés közben elhúzza a fejét, de a cicit nem köpi ki, aztán ezerrel nekifeszül megint...így játszadozik sokszor, jelentem mi is tapasztaltuk ezt a furi jelenséget nem tudom miért csinálja, de néha picit kellemetlen a cicimnek.

Pusz,
Ilke és a 16 napos Lili

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Sziasztok!

Jelentem, nem akarom elkiabálni, de talán elkiabáltuk a szopis dolgot. Kép
Úgy néz ki, semmi gond. Tejcsi van, Dóri nyugodt! Kép

Köszönöm mindenkinek, hogy ilyen gyorsan reagáltatok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Viszont: Puhább a cicim mint szokott lenni, ennek ellenére egy szopi alatt, 4-5-ször beindítja Dóri. Ez természetes??? Tudom, hülye kérdés egy 3. babás anyukától, de hát szopi terén, még csak 1. babás vagyok! Kép

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


sziasztok

Kata007

Milyen tapszeretek van? Meg nincs szuksegem ra hala az egnek, de sosem lehet tudni alapon beszereznek egy dobozzal...

Keszen van Emilia albuma az Ismerjuk meg egymast topikban...Kép

Nyuszi es Emilia
Nyuszi
 


Szia Kata!

Csak annyi hogy igyál sokat, akár szoptatás közben és elõtt is ez nem egy-két decit jelent hanem akár kétszer féllitert is jelenthet egy szoptatásnál. A fölösleget úgyis kipisiled majd. Drukkolok neked, hogy sikerüljön.

Bubu
bubu
 
 


Kata!

Most látom minden rendben örülök. Kép
Az ha többször is belövel miért ne lenne természetes? Nekem amikor elalszom és többször egymásután csak cumizik a baba olyan kemény a szopizás végére, hogy szinte spriccel a tejci, szerintem ilyenkor is biztosan ez van. Na meg ha evés idõ környékén valamiért bömbizik, de csak késõbb jön a szopi igazából akkor is hasonló a helyzet. Ilyenkor már rágondolni se merek mert nem gyõzi nyelni szegény.

Bubu
bubu
 
 


Kata!

(bár majd még megyek a szoptatás topikba is)

Teljesen normális, ha most már nem keményedik úgy be a melled, hosgy üresnek érzed és mégsem az! A mell is megtanulja apránként a dolgát, és nem fog feszülni annyira.
Én továbbra is azt mondanám, felejts el (végre) a teát a cumisüveggel együtt! Tedd mellre a babádat ahányszor csak enni vagy inni akar ill. hajlandó. Ha úgy érzed, kevés a tej, akkor pláne. Ilyenkor az alaptanács: szopikúra: költözz be a babával az ágyadba 3-4 napra. Felejts el egy idõre minden mást. (nagy gyerekeidet bízd nagymamára, férjre, szintúgy a háztartást. Tudom, hogy erre az a standard válasz, hogy szép szép elméletben, de nem megy gyakorlatban. Erre csak azt lehet mondani, hogy döntse el az ember, mi a fontos, hogy minden nap õ fõzzön, vagy hogy nyugi legyen a szopi körül) Szóval be az ágyba a babával, és valahányszor hajlandó szopizni, mellre kell tenni. Ez akár óránkéntot is jelenthet! Közben pedig csak pihenni. A kettõ (gyakori szopi és pihenés) tutire meghozza az eredményét egy-két nap alatt.
Örülök, hogy úgy tûnik, ez nem aktuális, de leírtam, mert ha bármikor újra ilyen érzés adódna, akkor ez a legtisztább megoldás. Nem a pótláshoz nyúlni, hanem beköltözni az ágyikóba.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!

Pucur!
En sem adnek Madinek citromot meg cukrot. Nalunk mivel nagyon melegek voltak, az orvos a forralt hutott vizet ajanlotta. Csuklasra is jobb az anyatej. A mi orvosunk a nagyobb lanyomnal anno azt ajanlotta, mondanom sem kell nagyon nem szerette. A mostani orvos hallani sem akar ilyenrol, nalunk szerencsere Madike csuklasa abbamarad magatol, ha nem akkor kajcsit kap ami elmulassza.

Kata007!
Orulok, hogy minden rendbe jott es van tejcsije Dori babanak. Megneztem a lanyokrol a kepet a profilodba, nagyon tunderiek egyutt.

Ilke!
bocsi, de utolag engedd meg hogy gratulaljak Lili lanykadhoz!!Kép

Andysj
andysj
 
 


Sziasztok!

Köszi mégegyszer mindenkinek a segítséget!!!!!!!

PIldi!
Neked is külön köszi!
Viszont a teát és a cumisüveget nem kell elfelejtenünk, mert már vagy 3 hete nem teázik Dóri. Egyszerûen elhagyta, nem kell neki. Tehát nincs más nálunk, csak szopi! Ezért ijedtem meg, hogy nem lesz tejcsink, hiszen a teát már régen nem fogadja el, a pótlás pedig szintén nem kellett neki cumisüvegbõl! Kép

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Még valami!
Úgy néz ki nálunk minden ok, tejcsi téren. Bár nem tudok óránként szoptatni, mert Dórinak egyszerûen nem kell. Vagy bealszik, vagy kiköpi a cicit, és vigyorog. Szóval egyszerûen nem kapja be ha nem éhes. Azért persze én próbálom a sûrûbb szopizást ha õ is akarja.
A mellem még mindig puha, de érzem, hogy sokszor beindítja Dóri, és ilyenkor nyel nagyokat. Szopi után nyugodt, mosolygós.

Pucúr!

Csuklásra tényleg a legjobb a mellre teszed! Akár az üresre is! Dórikád úgyis beindítja, ha üres akkor is, és annyit kiszív belõle ami elmulasztja a csuklást. Én ezt tapasztalatból mondom.
Én mindig cicit adok neki ilyenkor ha tehetem. És szinte mindig az üreset.
Ha éppen olyan helyen vagyunk, akkor viszont hagyom. Ha zavarja, úgyis elkezd sírni, amitõl elmúlik, ha pedig nem zavarja, akkor semmi gond. A pocinkban sem adtunk nekik semmit, mégis elmúlt. Kép

Nyuszi!
Semmilyen tápszerünk nincs, és nem is akarom, hogy legyen itthon!!! Kép
Ha lenne, talán hamarabb hozzányúlnék, és nem lennénk elég kitartóak egy újabb ilyen tejcsökkenés esetén. Kép
Végszükségnek ott a fagyasztott tejcsi, tehát éhen nem maradna Dóri.

Kata és Dórika (ma két hónapos)

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Lányok!

Holnap megyünk a két hónapos szurira! Kép
Nektek belázasodtak a babák?
Jobb ha már a szuri után kap egy fél kúpot???? Dancsi lányomnál ez bevált!

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Szia Kata!
Szerintem jó, nálunk szinte csak kis hõemelkedés lett így. + borogatsd be a lábát két órával a szuri után, így az sem fog neki fájni. Cseréld 10-20 percenként, estére emlékezni sem fog rá!Kép
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok,

Régen nem jelentkeztem, de ebben a nagy hõségben leginkább a játszótéren dekkolunk. Soma baba nagyon jól bírja a kistestvérséget (kisebb pofonok, szorítások nagytesó részérõl). Már több, mint 6 kiló ( kb.) és szívesen beszélget.
Idõnként kevesebb a tejem az izzadástól, és mert nem figyelek mindig oda a folyadékmennyiségre, pedig fontos. Olyankor mindig bepánikolok egy kicsit és magamba öntök egy-két liter ásványvizet.
Somának (3 és fél hónap) még mindig kék a szeme. Szerintetek bebarnulhat még?
Jó nyaralást. Mia
mia
 
 


Sziasztok!

Csatlakozom én is ehhez a topikhoz. Júlisus 16-án megszületett a kislányom Petra császármetszéssel.

Mi a véleményetek a haskötõrõl? Nekem a doktornõm ajánlotta nem tudom, hogy ez mennyire fontos.

Én 3 óránként szoptatok és mindig nekem kell felébreszteni mert magától nem ébred fel. A kórházban azt mondták, hogy ha egy átlagos súlyú kisbaba lenne akkor az nem baj ha kimarad egy étkezés vagy az éjszaka de Õ csak 2100g.
Szerintetek mikor lehet elhagyi az éjszakai szopit.
Most eszik kb 50-60g körül és 13 napos.

Peta és a 13 napos kis Petra
Petra
 


Sziasztok Lányok!

Én is friss anyuka vagyok, pár hete született a babám és szívesen csatlakoznék hozzátok.

A következõ kérdésem lenne:
kicsi fiam 3 hetes lesz csütörtökön és olyan problémánk van, hogy gyakran mellényel. Eleinte muszáj volt pótlást adni cumisüvegbõl és majdnem minden harmadik evésnél félrenyelt, amitõl nagyon megijedtünk, hiszen nem jutott levegõhöz. A pótlásosdit már "régen" félretettük, csak szopizik, de tegnap is, ma is elõfordult, hogy a cicin nyelt félre. Pedig ez nem könnyû. Ugye? Szerintetek mi lehet az oka és hogyan lehet kivédeni? Mindig a frászt hozza rám, meg kell fordítanom, hogy lógjon a feje, és kapjon levegõt, de ez így nem állapot. Neki sem tesz jót, én is totál bestresszelek és a végén még tejcim sem lesz.

Más: Ti használjátok a Garmastan kenõcsöt? Ha vki igen, írja meg nekem, meddig kell még kenegetni, mert elég sok idõ elmegy vele, amíg szopizás elõtt lemosom, a baba pedig csak még türelmetlenebb lesz.
A kórházban azt mondták, hogy szoptatás elõtt pisi, aztán egy pohár víz, emelett a kenõcs lemosása, szóval legalább 5 perc, mire a babához jutok.
Még szerencse, hogy anyukám itt van nálunk és addig eltereli a figyelmét.
De mi lesz akkor, ha már egyedül leszek vele? Ki nyugtatgatja, amíg a fürdõszobában elkészülök?

Ti egyébként mit adnátok most ebben a melegben egy 3 hetes babára?
Szerintem anyukám túlöltözteti, de nem tudom meggyõzni: bugyi a pelusra, ujjatlan trikó, hosszú ujjú rugi+ zokni. Szerintem elég lenne egy kis body is. Nem?

Ja és még vmi, ha már neki láttam kérdezõsködni: Ti hogyan ébresztitek fel makacsan alvó babátokat? Nappal 3 óránként nem árt ha eszik - a védõnõ szerint - de van amikor egyszerûen nem tudok életet verni belé és több, mint négy óra is eltelik két etetés között. Éjszaka most már hagyom, csak akkor eszünk, ha felébred, de szerintem a 6 órás szünetek (mert sajnos az is elõfordul) egy kicsit hosszúak.
Nektek mi a véleményetek errõl?

Elõre is köszi: Ágota és Ákos
Ágota
 


Ajjaj.Jön Virág a védõnõutálatával. Kép

Petra,
szerintem hagyd azt a kismanót aludni. Lehet, hogy kicsi, de ahhoz elég nagy, hogy felébredjen, ha éhes. Kép Az éjszakai szopit meg akkor hagyd abba, ha a babád nem jelentkezik enni. Addig, amíg felébred, szoptasd meg. 9 hónapon át a méhedben volt, egy zárt, sötét és biztonságos helyen. Benned. Szoptasd meg mindig, amikor szüksége van rád, mert nem csak tejet adsz ilyenkor neki, hanem magadat, a szeretetedet, védelmet, a legcsodálatosabb dolgot, amit valaha is kaphat. Ne akard le- és rászoktatni semmire, semmirõl. Kép Ja, kérem, hogy fárasztó. Igen. Kép Nagyon. De lesz még jobb is. Kép

Ágota,
hagyd a francba azt a kenõcsöt. Soha, egyetlenegyszer sem használtam, és 4 gyereket szoptattam. Ha fájdalmas a szoptatás, akkor jó lehet, de vannak rá jobb módszerek. Kép Ruha: ujjatlan body. Te pedig anya vagy. Felnõtt ember. Az anyukád jó lenne, ha megértené. Ha kedvesen és határozottan (!) elmondod neki, hogy ebben vagy abban nem értesz egyet vele, talán nem sértõdik meg. Ha mégis, akkor is megkímélted magadat és a gyereket attól, hogy a nagymami rátok erõszakoljon dolgokat. Bocsáss meg, ha kemény vagy bántó voltam, nem szándékoztam. Én 3 gyerekem picikorát csesztem el az apám lelki terrora miatt, ettõl szeretnélek megkímélni. Konfrontálódj. Együtt laktok? (Bocsi mégegyszer, remélem, nem ijesztettelek el.) Evés: fentebb. Ha éhes, felébred.Kép
Puszi:

Virág
Virág (fiore)
 


Ágota!

Mindeneben egyetértek az elõttem szólóval! Kép Talán még annyit, hogy Ákos mikor nyel félre? Amikor beindul a tejed? Mert ha igen, akkor az lehet, hogy túl erõs neki (most még) a tejleadó reflexed, egyszerre hirtelen túl sok tejci jön neki. Ilyenkor, amikor érzed, hogy na most indul be a tejecske, akkor egy picit szorítsd meg a bimbóudvart két ujjaddal a baba szája elõtt közvetlenül. Így irányitani tudod a spriccelés mennyiségét. De ezt csak kb. fél egy percig kell.

Sok sikert!

Menta
menta
 
 


Sziasztok új Anyukák!Kép

Ágota,
én használtam a Garmastant, NEM kell lemosni, nyugodtan szopizhat úgy a baba. Különben tényleg felesleges. Ha szopi után rajta hagyod a tejcit és a baba nyálát, többet ér, mindennél jobb regeneráló.
Szoptatás elõtt miért kell pisi?

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Ágota!

Én 2-3 hetesen csak a pelust és egy ujjatlan bodyt adtam Dórira. Akkor volt az a nagy meleg. Sõt napközben sokszor úgy aludt, hogy csupaszt volt, és még a pelus is szét volt nyitva rajta. Most is csak egy rövid ujjú bodyban alszik, hogy kicsit hûvösebb van. Szerintem is túlöltözteti anyukád. Dórinak azonnal hideg a keze, lába ha fázik. Próbáld meg kitapasztalni, hogy mi jó a babádnak, és ne azt nézd mi jó anyukád szerint. Merj nyugodtan ellenmondani neki.
Te sem szóltál bele anno, hogy öltöztette õ a gyermekét, nem? Kép

Garmastant én is használtam, és én sem mostam le, csak letöröltem. Miért használod még mindig????
Jobban használ amit Ágci írt: szopi után hagyni megszáradni a baba nyálát és a tejcsit a cicin!

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Csajok!

Itt egy jó kis összeállítás a szoptatásról:

[url=http://www.noklapja.hu/index.php?id=18" TARGET="_top]http://www.noklapja.hu/index.php?id=18[/url]

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Többnyire egyetértek elõttem szólókkal, egyedül a kis súlyú Petra baba esetében nem. Azért legyünk õszinték, egy pici és gondolom idõ elõtt érkezett baba azért más eset, mint az idõre született, nagyjából normál korú babák.
Az én lányom 2250-el született (ikerpár tagja, 37.hét), és õ is aluszékony volt az elején. Éjjel hagytam, ráhagytam, nappal viszont igyekeztem sûrûn mellre tenni, bizony ébresztgettem is. Sõt, ha úgy éreztem, hogy keveset evett, megpróbáltuk kiskanállal tömni is, álmában. A kezdeti idõszakban a tej beindulása végett is fontos lenne, hogy minél sûrûbben ürüljön a mell. Meggondolandó szerintem, hogy érdemes-e ilyenkor egy kicsit rásegíteni a fejéssel, én az ikrekkel így voltam az elején, fejtem szorgosan, mert azért amit õk gyõztek még nem sok volt. Ennek az az eredménye is megvolt, hogy amikor több tej volt, könnyebben jött, és azon rövid idõ alatt, míg nem fáradtak el, azalatt több tejhez jutottak.
Szóval én éjjel hagynám (mondjuk éjjel alatt az este 11 körüli utolsó, és hajnali világosodáskor 5 körüli elsõt értem) a saját ritmusát ha nem ébred, nem kelteném, de nappal inkább 2 semmint 4 óránként igykezenék etetni õt. És fejnék.
De Petra szerintem te hallgass a saját szivedre és ösztöneidre, mert te érzed legjobban, mi a jó nektek.

Ildi

Ildi
pildi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?