Új privát üzeneted érkezett!

Anita!!!!!neeeeeeeee már!!!!!!!!!!!!
sírok mindjárt, úgy örültem neked!!!jajj istenem mit is mondhatnék....nagyon sajnálom....
zsuzska80
Szombathely
 
 


Anita

Ez nem lehet igaz! Nagyon sajnálom, nem is tudok mit mondani. :(Az jut csak eszembe, hogy nem lehet tévedés valamit nem néztek el?

Puszi!

Kép

Kép
bufo
 
 


Picit jobb kedvel és bizakodóan jöttem ma reggel, eree olvasom Anita sorait :cry:
Azzal nem biztatlak, hogy áááá, csak tévedett a labor. Persze van ilyen, de azért elég megbízhatóak. Pedig drukkoltam neked, tudom mit érzel most! Sírd ki magad, aztán újra harcra fel! nekem is ezt mondtátok! pedig az én helyzetem aggasztóbb.


Rimar:)
Köszi neked is! Ahogy írtam, próbálom összeszedni magam. De ez a sok vacak hír........

Koda

Kép

Kép
koda
 
 

 
 


Sziasztok!

Anita!
Nekem a pozítiv itthoni tesztem után egy héttel negatív lett az SZTK-s. Aznap du. csináltam házi tesztet és erős pozitív lett! Ez Vikinél volt! Fel a fejjel! Egy hét múlva csinálj otthon megint tesztet! AMíg nincs mensi, addig jó!

Tudom nem vigazstal, de én meg inszem után, 30. cn.-on ma teszteltem negatívat. Mensi meg sehol. Így sokkal rosszabb.
moni
 
 


Anita, mindjárt eldobom magam. Ez egyszerűen lehetetlen! A tesztek nem hazudhatnak!!!

Lányok, mi lehet ennek az oka? Gondolom, azért elmész dokihoz?! Légyszi-légyszi, mondjon már valamit!!! A vizeletet mikor vitted? Milyen vizeletet vittél?! Én ezt nem értem!!! :( El vagyok keseredve, de én tovább drukkolok érted!!! Nagyon-nagyon!!!

Koda, örülök, hogy picit jobb kedved van végre. Ha megyek haza legközelebb talizunk megint???

Cupicica, örülök, hogy nem felejtettél el minket, és itt vagy megint! Örülök, hogy minden rendben veletek!

Ancsi, nagyon szép nagy már a pocid! :) De jóóóóóóóóóóóóóóóó!
titi_27
 
 


Lányok!
Még nem jött meg, addig bízok! Nem tudom milyen a teszt a laborban. Ez úgy volt, hogy felhívtam a háziorvost és kértem beutalót, és ma reggel frissen vittem "pisit"! Hát ez van! :cry: :cry: :cry:
Majd meglátjuk a férjem is csak vigasztalt és azt mondta vesz nekem gyógyszertári gravi hcg-t és majd hétvégén megcsináljuk. Már nem tudom mit gondoljak. De még bízok! Csak nagyon félek, mert ősszel is elég későn mutatta ki a teszt, és meg is halt a babóm. Már annyira szenvedek....

Anita
Kép
Kép
péknéanita
 
 


Anita :(

Nem akarlak mégjobban letörni, de sajna én is így jártam januárban. Nekem 6+4 hetesen lett a kórházi vizelet negatív, az itthoniak pozitívak. Pontosan 7+0-n vérezni kezdtem, iszonyatos volt. És még rá 1,5 hétre pozitív volt az itthoni tesztem.
Uh-n 6+3 hetesen pici folt, ami babát mutathatna, másnap kórházi nagy uh-n semmi :cry:
Erre mondják, hogy valami elkezdődik, csak vmi miatt mégsem folytatódik. (nem tapad meg rendesen, génhiba, kóros sperma, ill. petesejt) Valaki kémiai terhességnek is nevezi.
Állítólag a kórházi tesztek nem annyira érzékenyek, mint a patikaiak.
Következő hónapot kihagytuk. Utána pedig már reménytelenül próbálkoztunk (másfél év sikertelenség), tiszta kínszenvedés volt az a pár nap. És mégis meglett az eredménye :)
Vendég
 


Sziasztok!

Anita!
Ne add fel te sem! Amig nem jött meg, nincsen baj! Tényleg csinálj még 1 tesztet otthon! Vagy ami még jobb: menj el dokihoz UH-ra. A petezsákot már látnia kell!

Koda!
Örülök, hogy kicsit jobban vagy! Szerintem menjél el ahhoz a meddőségi dokihoz, tuti fog tudni segíteni.

Szóval:
tegnap a dokinál minden rendben volt. Megnézte UH-on, vert a pici szíve, szóval egyenlőre minden OK. Kaptam beutalókat vérvételre, vizeletre, védőnőhöz, és 3 hét múlva mehetek nyaki redőt méretni. Kicsit dünnyögött, hogy december 29. lenne, így "nehogy tudjon szilveszterezni" (csak megjegyzem, hogy nem értem, mert itt a babaneten a szüléskalkulátor miért dec. 27-et hozott ki, mert szerintem is 29-e a jó), szóval mivel csak másfél év lenne a 2 szülés között, esélye sincs a normál szülésnek. És így akkor már programozott császár lesz, azt mondta karácsonyra otthon leszünk. Szóval vagy december 19-e, vagy 20-a lesz. ( A bátyám is dec. 20-ai) Hacsak be nem indul előbb magától a szülés.

GYöngyi!
Igen, nekem is adott papírokat a genetikai szűrésekről. Az izotópos vizsgálat miatt és egyébként is megcsináltatom az integrált tesztet, csak hogy megnyugodjak. Azon viszont csodálkoztam, hogy ha kérem és kifizetem, még az amniocentézist is megcsinálják. Meglepő, nem?

Mesi

Mesi

Kép
tücsök13
 
 


Haga! Azaz igazság nem tudom követted-e, de én már a clostinál tartottam ebben a hónapban, amit te leírtál azon már februárban túl voltam, ismerem, a sztorit. Most a clostitól mindenképp kellett pé-nek lennie és tüneteim vannak, ami terhességre utalhat. Nem tudom, de én még bízok....

Lányok a clostitól mindenképp 28 napra meg kellene jönnie?

Anita
Kép
Kép
péknéanita
 
 


Anita!

Nekem mindig 29. napon jött meg. Elvileg úgy van hogy a PÉtől számítva 14 nap.
De olyat is hallottam a hőmérős topicban, hohy kitolta valakinek.
Képzeld én a múlt hónapban nagyon éreztem hogy érik a pete, de ebben a hónapban nem nagyon...szerintem lehet nekem nem is használt a gyógyi :cry: :cry: :cry:

Mikor csinálsz egy ujabb tesztet?
zsuzska80
Szombathely
 
 


Nem tudom Zsuzska, már mindentől félek, már megingott az önbizalmam, tegnap kicsit örülhettem ma meg a nagy csalódás.
De talán hétvégén kellene egyet tesztelnem, hátha...

Anita
Kép
Kép
péknéanita
 
 


Leszedtem a számegyenest, minek? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Anita
Kép
Kép
péknéanita
 
 


Anita!

nem akarlak bíztatni sem elkeseríteni. Várj pár napot, adj esélyt magadnak. Még addig ne légy elkenődve!!!elég lesz akkor is.!!!

amit csináltál teszt, azon milyen volt a 2. csík? és milyen teszt volt??
zsuzska80
Szombathely
 
 


Anita, most tulajdonképpen ősszel is és februárban is átestél ezen a szörnyűségen? Azt hittem, még "csak" egyszer! :( Szegénykém!

Istenem, úgy izdulok érted! Úgy segítenék, de egyszerűen tanácstalan vagyok!

Lányok, képzeljétek, sikerült időpontot egyeztetnem a szülésznővel, fogunk találkozni, és pont aznap, amikor én is gondoltam!!! Akkor épp UH-ra megyek a kórházba, úgyhogy amúgy is ott leszek. Szuper! Mintha tényleg egy hullámhosszon volnánk a dokival és vele is. Már úgy várom, remélem, a személyes találkozás is jól fog sikerülni. Olyan fura, hogy tulajdonképpen már az 5. hónapban járok, hihetetlen! Nem sokára túl leszek a felén.

Tegnap este persze megint elöntött a pánik az anyagiak miatt, jót bőgtem is, mivel szar lesz itthagyni a munkahelyet is. Úgy néz ki, időközben el is költözik a cég innen a szomszéd utcából ki Szigetszentmiklósra, úgyhogy még a közelség is megszűnik. Úgy félek tőle, hogy otthon leszek, és be fogok gyöpösödni. Nehéz lesz visszaszokni tömegközlekedésre is, autóra meg nincs keretünk. Ááá, egyszerűen az a tény, hogy nehéz lesz lejjebb adni. :( Mikor megszoksz egy életszínvonalat, nehéz visszaszokni a kevesebbre. Lányok, megérdemlem én egyáltalán a babát? Most olyan lelkifurdalásom van, nehogy az Élet úgy büntessen meg, hogy ne legyen egészséges! :( Ááá, egyszerűen hülye vagyok, tudom!
titi_27
 
 


Tesco-ba vettem Lilyt. Nem volt olyan erős elég halványka volt, de megadta a bizalmat a babához.

Anita
Kép
Kép
péknéanita
 
 


Koda!

Kép

Mesi

Kép
tücsök13
 
 


Anita, a Lily ráadásul nagyon gyenge is. Én is azzal csináltam az első tesztem, és alig látszódott. Azóta is a Gravi HCG-re esküszöm, mert azon már másnap sokkal erősebb volt a csík.

De tényleg érdemes volna megkérdezni a nőgyógyászod. Beszéltél már vele? Vagy tervezel?
titi_27
 
 


Nem tudok ma menni hozzá, mert fellépésem lesz, utána meg főpróba. Holnap nagy műsor... Telefonon el tudom érni délután, de nem tudom tud- e egyáltalán mondani valamit... Ma van magánrendelése egyébként.

Anita
Kép
Kép
péknéanita
 
 


Anita, egy kérdést azért megér, hátha megnyugtat valamivel! És talán erőt ad! Én belepusztulnék ebbe. Ez a várakozás annyira őrületes. Nekem is olyan szörnyű volt, amiatt a sok barna miatt azt hittem, lehet, hogy elmegy a baba. Szegénykét, már többször meg is sirattam. A legszörnyűbb az egészben a tétlenség! :(
titi_27
 
 


Nem tudom Titi! Már kezdek nagyon belefáradni ebbe az egészbe. Minden hónap másról se szól már csak a gyerekről és a csalódásról...
El tudom képzelni az orvos válaszát is. Várjak! Türelem... Biztos nem fog megnyugtatni, már szerintem ebbe hülyülök bele...

Anita
Kép
Kép
péknéanita
 
 


Anita, milyen fellépés??vigyázz ám magadra!!!

A hétvégi teszthez meg szetintem is olyat vegyél...az biztos jó lesz!!
zsuzska80
Szombathely
 
 


Anita, maximálisan meg tudlak érteni! Az állandó csalódás, és az átélt fájdalmak nagyon meg tudják törni az embert. Én szerencsésnek mondhatom magam, hogy ilyen gyorsan sikerült összehozni a kis drágát, de mégis, folyamatosan rettegek, most épp attól, hogy egészséges lesz-e.

Nagyon nehéz nőnek/anyának/feleségnek lenni, a rettentő sok felelősség, halomnyi feladat, folyamatos küzdés, megfelelni akarás, fel lehet ebbe őrlődni.

Számomra rettentő jó érzés, hogy Ti itt vagytok, és tudtok erőt önteni az emberbe, ha szükség van rá. Anita, bízom benne, hogy valamennyire meg tudjuk könnyebbíteni a sok csalódást/fájdalmat azzal, hogy egy emberként szurkolunk és drukkolunk érted/értetek. Sajnos mást nem tehetünk, a természetet nem tudjuk befolyásolni. Én sokszor nem értem, az Élet miért határoz meg valakinek könnyebb, valakinek nehezebb utat. Bízni kell, és nem szabad feladni! Főleg akkor nem, ha még azt sem tudni, melyik teszt volt a rossz.

Tessék venni ma egy jobb tesztet, egy érzékenyebbet, és holnap reggel megcsinálni. Amíg az pozitívat mutat, és nem jön meg, nem szabad elkeseredni. Bízz magadban!
titi_27
 
 


Zsuzska néptáncozok itt a helyi együttesbe. Olyan mint nálatok a Vadvirág... És holnap lesz az önállóműsorunk, ami 1 és 1/4 órás. Végig mi táncolunk. Szünet nélkül, néhány zenekari számmal övezve.

A hétvégén tuti fogok tesztelni, feltéve, ha nem jön meg.
A dokimat azért 2 felé felhívom, hátha tényleg tud valamit mondani.

Anita
Kép
Kép
péknéanita
 
 


Anita!

csak ovatosan a tánccal! Vigyázz magadra nagyon!
Én is néptáncoltam csak nem itt:)

Ha beszéltél a dokival írdd meg légyszi! Aggódunk érted!!!
zsuzska80
Szombathely
 
 


Titi
Ne legyél letörve, hidd el minden jól fog alakulni. Arra ne is gondolj hogy nem egészséges a baba és nem érdemled meg. Különben is mi lenne a baja amikor eddig mindent rendben találtak.
Mikor költözik az iroda? Ha már olyan messzire kell kijárni akkor otthon maradsz?
Kíváncsi vagyok mit mond a szülésznő.

Anita
Elhiszem, hogy teljesen felőrli az idegeidet ez a bizonytalanság. A dokival mindenképpen beszélj ma ha tudsz. Mindegy mit mond még egy tesztet vehetsz nem és csináld meg holnap.
Ha esetleg nincs baba akkor próbáld meg hogy egy kicsit nem foglalkozol a dologgal és egy hónap erejéig csak úgy legyetek együtt hogy ne erről szóljon minden. Lehet a görcsös akarás az ami hátráltatja az egészet.
Minden esetre nagyon drukkolok, hogy minden jól alakuljon.
Az fellépésre sok sikert!

Tücsi
Látod minden jól halad. :D Jól érzi magát a kis pocsklakó.
A szülés miatt ne aggódj 1 hét ilyenkor már nem számít az a lényeg minden rendben menjen. Ha meg programozott csaszi akkor tök mindegy a terminus végén mikor végzik el. Nézd a jó oldalát karácsonyra otthon vagy és négyesben lehettek.

Most csúnya módon megye és ledőlök egy kicsit én is amíg Dávid alszik.

Puszi!

Kép

Kép
bufo
 
 



Anita!
Próbálj meg beszélni a dokival, és egy UH-t kiharcolni! Mert akkor meg tudsz bizonyosodni róla! Már valami kezdeményecskének látszania kell! Én ezért nem fogok soha többet tezstelni! Inkább várok még egy hetet, de idegeskedni nem akarok! Próbálj meg elmenni az orovsodhoz! Ha ezen kiakad, akkor nem igazi orovso, hiszen ő van érted... Meg amin már átmentél...
moni
 
 


Beszéltem a dokival. Azt mondta legyek türelemmel még túl korán van. Ha nem jönne meg, akkor minden bizonnyal baba van. Ja és azt, hogy biztos túlságosan akarom már...

Anita
Kép
Kép
péknéanita
 
 


Anita!
Nagyon sajnálom, hogy ilyen tortúrán kell átmenned!Próbálj megnyugodni és később újra megpróbálni az UH-ot.Túl korán tényleg nem érdemes menni mert az csak újabb bizonytalanságot szül.Hát igen, persze hogy túlságosan akarod, de tényleg vigyázz ezzel mert a görcsölés nem segít.Nem lehet könnyű neked, de gyere gyakran közénk és amiben tudunk segítünk.Fel a fejjel!:)

rimar
rimar
 
 


Anita!
Nagyon sajnálom, hogy ilyen tortúrán kell átmenned!Próbálj megnyugodni és később újra megpróbálni az UH-ot.Túl korán tényleg nem érdemes menni mert az csak újabb bizonytalanságot szül.Hát igen, persze hogy túlságosan akarod, de tényleg vigyázz ezzel mert a görcsölés nem segít.Nem lehet könnyű neked, de gyere gyakran közénk és amiben tudunk segítünk.Fel a fejjel!:)

rimar
rimar
 
 



Anita!
Sajnálom, hogy nem kaptál megnyugtatást a dokidtól... Nincs mit tenned, mit nyugodtan várakozni. Most én is ezt teszem... Neked ma egyébként hányadik ciklusnap? Nekem 30. Szorítsunk egymásnak! Te lagalább elmondhatod, hgy láttál már 2 csíkot, nekem még az sincs. Igaz mensi se. És addig jó!
moni
 
 


Titi!
Ki a szülésznőd?Jól emlékszem, hogy a szent imrében szülsz?

rimar
rimar
 
 


Moni: Nekem a 31. napom van ma, úgyhogy nem vagy lemaradva sokkal tőlem. Sajnos én már láttam 1-2 pozitív tesztet, de baba nem lett belőle. Én inkább egy jó egészséges Uh- nak örülnék a legjobban, de arra tényleg még várnom kell.
Persze, hogy szorítok, remélem együtt tudjuk meg és akkor már 3-an örülhetünk ebben a hónapban Vioval.

Anita
Kép
Kép
péknéanita
 
 


Anita, tényleg bizakodnunk kell!!! 1-2 hét, és minden kiderül. Utána végre mehetsz UH-ra, és ott tuti választ kapsz.

Rimar, H-né Kondor Katalin. Nagyon szerettem volna őt, és úgy néz ki, hogy sikerülni fog. Azt ne kérdezd, hogy miért, fogalmam sincs, sosem találkoztam vele, egyszer olvastam róla valahol, és azóta csak őt szeretném. És a dokim is azt mondta, jó választás.

Bufo, mire kész lesz az új raktár+iroda, addigra én már rég babázni fogok szerintem. :) Remélem, tényleg minden rendben lesz a babával. Nagyon várom már az AFP eredményét, és remélem, az is jó lesz.
titi_27
 
 


Mesi, nem is reagáltam a doki látogatásodra. Nagyon örülök, hogy minden rendben van!!! És ezek szerint is tényleg 2006-ban fogsz még szülni. Így van ez rendjén! Te, mint topic nyitó:)
titi_27
 
 


Sziasztok!

A táblázatot bővítsük ki és rakjuk fel megint. :)

Ki mikorra van kiírva, ez jó lenne benne... :wink:

Köszi: Sziszi.
sziszike1000
 
 


Zsuzsa, Mesi:)
Nagyon szépen köszönöm:) De mos nem ünnepelgetek annyira. Valahogy nincs hangulatom. Majd Marciéval együtt megtarom jövő hónap elején:)


Közben kiderítettem, hogy hol van a doki magánrendelője. Meg is találtam, csak nem tudtam bemenni hozzá, mert Marci is velem volt. Pedig pont akkor volt rendelése. De nem baj, majd hívom telefonon és akkor bejelentkezek.


Mesi:)
Nagyon örülök a híreknek! Olyan jó, hogy már a szívecskéje is dobogott:)

Titi:)
Persze, hogy talizunk, ha hazajössz! Már nagyon várom:)

Koda

Kép

Kép
koda
 
 


Jó reggelt!
Mindenkinek szép napot!:)és mosolygósat!Péntek van és az jó.
Ma nekem hivatalos ügyintézések lesznek, be kell mennem a munkaügyibe.Aztán, ha jó idő lesz, lehet hogy mászkálok egy kicsit egerben, esetleg veszek egy-két cuccot:)

Tegnap jól beepreztem.Van egy kis epreskertem, de annyi eper van rajta, hogy alig győzöm enni!Már alig vártam.Kell a vitamin, az elevitet már úgysem szedem.

rimar
rimar
 
 


Kép

Panka betike, itt még jól volt.
:(

D.u. mesélek, puszi.

Sziszi.
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Hát mensi ügyben semmi, hála az égnek. A hőm viszont nem olyan bíztató 36,5 volt reggel. Tegnap este jól kisírtam magam és megbeszéltük a párommmal, hogy vasárnap kísérletezünk újra egy teszttel. Aztán majd meglátjuk, persze ha addig nem jön meg.

Tegnap már nem nagyon bírtam a táncot. Utána nagyon hasogatott a hasam alja, le kellett ülnöm. Már nem tudom, biztos bemesélem magamnak, hogy a baba jelez, hogy ne ugráljak annyit... Kész hülye vagyok. Ja, és a táncvezetőnk tegnap bejelentette, hogy apa lesz. Nagyon rosszkor jött nekem érzelmileg, de örültem nekik, mert ők is már több, mint egy éve próbálkoztak, megérdemelték.

Anita
Kép
Kép
péknéanita
 
 


Anita, szegénykém, bízzunk még a vasárnapi tesztben. De ez érdekes, akkor miért mutatott volna pozitívat az előző? Nagyon vigyázz magadra, és a lelkedre!!! Szoríííííííííííítok!!!

Koda, jól teszed hogy elmész a magánrendelésre! Még nem tudom, mikor megyek haza, de az tuti, hogy összehozzuk ismét a talit.

Rimar, de jó, epreskert... nekem is növögetnek már a sóskáim, de sajnos árnyékos helyen vannak, és így csak nagyon lassan. Amúgy pedig elég pici a kertünk, én is szerettem volna gyümiket, de nem fog menni, mert akkor igen zsufi lesz az egész. :( De a muskátlijaim már nagyon szépek!!!
titi_27
 
 


Sziasztok Csajok!
Anita,
nem elkenődni, és igenis tessék vigyázni a tánccal is.

Lányok,
most eprezzetek, málnázzatok, mert ha már van baba és szopik sokáig nem lehet, mert állítólag allergizál. Mondjuk én ettem epret, mert azt mondták, hogy azok a magvacskák allergizálnak, szóval meghámoztam és úgy ettem. Csak így egy csöppet macerás:):):)

Legyen szép napotok!

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Igen, lányok, szerencsés időszakban vagyunk ám babásak, mert vannak/lesznek gyümölcsök. Még pedig a legfinomabbak. Majd jön a málna, szeder, körte, aztán a szőlő, barack.
Én az Auchanban akadtam rá a világ legfinomabb savanyú zöld almájára, azóta csak azt eszem. Minden nap kívánom.

Voltam ma a védőnőnél, megállapította, hogy az utóbbi 1 hónapban 2 kg-t híztam. Sajnos ez a németországi útnak köszönhető, ott azért jókat ettünk. Azóta igyekszem vigyázni, és nagyjából tartom a súlyom. Szerintem nagyjából úgy 4 kg plusznál járok. Gondolom, a java csak most fog jönni, hisz még csak az 5. hónapnál járok.
titi_27
 
 


Sziasztok!

Anita!
Ne add fel!!!!

Titi!
Nagyon szerencsés alkat vagy, hogy csak 4 kiló plusznál tartasz! Én most kezdtem a 27. hetet, eddig 9 kiló jött rám. Egyébként az a furcsa, hogy nem nagyon látszik. A hasamat mindenki "kicsinek" találja, ahhoz képest, hogy a 6. hónap végén vagyok; karomon, kezemen, lábamon, arcomon nem látszik semmi; csípőben sem erősödtem... Mondjuk a melleim szépen megnőttek, 80 B-ről 95 C-re... :P

Tegnap mentem a terheléses cukor eredményért, minden OK; 5,2 volt, ez még "normál" cukornak is elmegy. A vasam továbbra is kevés, pedig szedek tablettát, de nem nagyon akarom emelni az adagot, mert nem szeretném ha nagyon "megfogna", mivel kijött az aranyerem is. :P A baba pont azt az eret nyomja, amelyiket nem kéne :lol:

Zseppy!
Köszönöm, az osztály szépen szerepel, már ami a középszintű érettségiket illeti; az emelt szintet június 6-án lehet megnézni.

Cupicica
cupicica
 
 


Lányok!
Segítsetek!
Nagyon megijedtem!Most kaptam a laborból egy papírt hogy magas lett az AFP eredményem.Mennem kell genetikai tanácsadóba.Tudja valaki hogy mennyi a normál érték?
Ennyi lett: 82.49 IU/ml MoM2.25
Nagyon félek, még bőgni is elkezdtem az előbb:(

rimar
rimar
 
 


Rimar, szegénykém, én is nagyon félek az eredménytől. Nekem még kb 1, 1,5 hét, mire meg lesz. De hogy-hogy csak most lett meg az eredmény?

Tudod, hogy nagyon sok múlik azon, pontosan mikor csinálják meg a vérvételt, 1-2 nap eltérés is sokat számít, és pontatlan adatot ad. Amúgy a lányok valamelyik nap ezt írták nekem, mivel én is izgulok emiatt.

Juci:

Szóval a dokim szerint az 1 körüli érték az ideális.
(Szerinte a 0,8-2,5 tartomány a jó.)

Ezt kimásoltam neked:
1.
Az AFP vizsgálat a terhesség betöltött 16. hetében történik.
A velőcső-záródási rendellenességek kiszűrésére szolgál, anyai vérből végzik.
A nyitott gerincű magzatokból egy erre jellemző fehérje az anyai vérbe kerül, ezt tudják vizsgálni.
A leleteken MoM – azaz magyarországi átlag- jelenik meg, értéke 0,5 - 2 –ig vehető normálisnak.
Hibalehetőségei: lehet laborhiba, hogy nem töltötte be még vagy jóval meghaladta a 16. hetet a terhesség, ikermagzatoknál, előfekvő lepénynél is lehet eltérés.

2.
A 16.hét betöltését követően a vérben mérjük az egyik, magzat mája által termelt fehérje (a-fetoprotein) szintjét. Fiziológiás tartomány: 0.7-2 között.

Szerintem Nyugi, nem sokkal magasabb az érték, és biztos minden rendben lesz. Voltál már a 18-20 heti UH-n? Ott minden rendben volt?
titi_27
 
 


Cupicica, én is rettegek az aranyértől, kíváncsi vagyok, kihúzom-e anélkül a terhességet. Sajnos elég nehéz szülések a nagy dolgaim, bár mióta az Elevitet abbahagytam, jobb a helyzet. Sok banánturmixot, paradicsomlevet iszom, és így kicsit lazább a székletem.

Amúgy tuti, hogy most fognak csak jönni a kilók, mert még csak a 17. héten járok. És már 4 kg-nál járok!!! Biztos, hogy a következő 2 hónapban még ennyit összeszedek. Hiába nem eszek többet, mégis jönnek sajnos.
titi_27
 
 


igen, Uh-on voltam.Egy napon voltam vérvételen is és Uh-on is.Azon nincs semmi rendellenességre utaló jel.
De az érdekes hogy a vérvételi papíron a terhesség kora 16+4, az Uh-os papíron meg 19+0, hozzáteszem, hogy az utóbbi a valós.
Nem tudom, az előbb majdnem idegbajt kaptam!Lehet, hogy felhívom Bardóczyt.Hátha megnyugtat.

rimar
rimar
 
 


Azért furcsállom, mert Te már rég túl vagy a 16. héten, és még csak most jött meg az eredmény... ezek szerint nem a 16. héten voltál AFP-n? A Te számításod szerint? Ha egy napon voltál az UH-val, akkor az UH nem hazudik... akkor már 19 hetes voltál, és az AFP a 16. hét után ha jól tudom, emelkedik. Nyugiiiiiiiiiiiiiiii!!! Hívd fel a dokit! De miért nem küldött hamarabb???!!!
titi_27
 
 


Rimar!

Ha nem a 16. héten voltál AFP vérvételen, hanem csak PÁR!!! nappal is később, az érték megnő, nem kicsit! Az AFP napról napra nő ebben a terhességi korban. Ha csak a vérvételi papírt vesszük alapul, akkor is a 16+4 napot betöltötted. Tehát azon csodálkoztam volna, ha kevesebb a MoM értéked. És mégvalami!
A határok: 0,7-2,5 között van! Nekd 10000000%, hogy jóval később vették le a vért, ami egyértelműen magasbb eredményt adott. Egy genetikai UH mindennek a végére pontot tesz. Egyébként meg a magas értékek miatti elváltozásokat egy gyakorlatlanabb orvos is meglátja az UN-on. Ha azon mindek rendben volt, akkor az aggodalmad fölösleges!

Koda

Kép

Kép
koda
 
 


Sziasztok!
Látom az AFP nem csak engem idegesitett fel.
rimar:
Szerintem ne idegeskedj rajta felesleges.A lányomnál 11 éve olyan magas értéket állapitottak meg hogy az orvos elképedt.Biztossan beteg a baba.Érdekes modon egy ultrhang és mégegy AFP.megoldotta a problémát.Tök egészséges lett a leányzó.
Most a fiamnál pedig alacsony lett (0.67)de mindezek ellenére nem hagyom magam ilyen hülye vizsgálatok miatt felidegesitteni ami ráadásul eggyáltalán nem is bizonyit semmit elég egy rossz idöpont a levételéhez..Ugyhogy feleslegessen ne aggodj ez miatt.

Anita:Nagyon szorittok neked hogy meglegyen az a baboca.tabaly amikor elvesztettem a picurkámat 9 hetesen utánna fél éven keresztül minden egyes alkalommal arra gondoltam talán most.De semmi Aztán majdhogynem feladtam vagyis probáltam másra koncentrálni erössebben persze azért ugyanugy ott motoszkált bennem a gondolat.És a 8.hónapban megtörtént a csoda a teszt pozitiv lett.Szinte ugyanarra a napra vagyok kiirva mint tavaly lettem volna 3 nap különbséggel és ö is fiu.
Hiszem hogy sikerülni fog és nagyon szurkolok neked..

További szép napot mindenkinek:Tina
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: