Új privát üzeneted érkezett!

Balázs tornaterme
Kép
Csak ennyi minden kell a tornánkhoz, na meg egy nagy szivacs + pokróc.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Már megint mi történt itt? Eltünt minden eddigi iromány.

Kriszta!
Nem semmi a kis tornatermetek. Még jó, hogy van hely számára. Én most kapásból nem tudnék elhelyezni még egy széket sem sehova. Kyra is kapott trambulint, egy darabig kerülgettük a nappali közepén,most viszont számüztem az udvarra. Ugrálólabdánk is van, mi is azért vettük ezeket, hogy fejlődjön a mozgása. Na és, hogy ne csak rohangáljon a lakásban. Nagyon nagy mozgásigénye van, ő soha nem fárad el.

Melcsi!
Ez az Emese baba egyre gyönyörübb. Megmutattam Marcellomnak a képét, úgy láttam tetszett neki, mondta, hogy ebü ebü, ezt akkor szokta mondogatni,ha valaminek nagyon örül.

Paga!
Ha tényleg erre jártok, nagyon szívesen találkoznánk Veletek. Ugorjatok be hozzánk. Nem lakunk messze az autópályától.
beátab

Bea!
Azért túlzás, hogy van neki hely :) Látnád a szoba többi részét, ahova eltoltuk a cuccokat.
Az nem ugrálólabda, hanem rá kell fektetni a gyereket és különböző irányokba mozgatni.

Kép
itt van az ugrálólabda mellett, ennyivel nagyobb

Kép

KépKép
nyanya67

A többi hozzászólás is megvan, csak visszább kell lapozni a lap tetején az Ugrás a köv. oldalra:

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta!
Köszi, megtaláltam. Délelőtt az volt írva, hogy nincs hozzászólás.
Meglepődtem, utána csak a Tiédet láttam, azt hittem eltünt minden régebbi.
Jó nagy ez a labda, mint a szülőszobában a vajúdó labda.
beátab

Sziasztok!

Valahol már írtam, hogy nekem a június 5. is jó.
Mindenképp szeretnék eljutni a talira. Én úgy terveztem, hogy egyedül mennék, szerintem könnyebb úgy, hogy nem kell még külön a családra is figyelni. Legalább is az én kislányom olyan, hogy idegen helyen teljesen rámtapad. Persze ha valami közbe jönne, akkor inkább vinném, mint hogy lemaradjak az összejövetelről. Egyébként itthon nagy duma-franci, és az óvodában is nagyon jól érzi magát, csak idegen helyen nehéz vele. És nem túlzok ám!

Paga!
Szerintem túl nagy készülődést ne csinálj miattunk. Ha mindenki visz valamit, akkor nem fogunk éhen/szomjan halni.
Egyébként nagyon kedves gesztus, hogy ezt a sütögetést betervezted.
Összecsukható széket tudok vinni kb. 4 db-ot, ha ez számít.

A fotózást szivesen elvállalnám, akkor legalább nem nagyon leszek rajta a képeken!
regina3

Regina!
Pont azért kell férjet hozni, hogy nyugodtan tudjunk dumálni, míg a férjek lefoglalják a gyerekeket. :) Azért remélem valaki hoz gyereket és nem fog Balázs unatkozni.
Fotózással kapcs, nekem is pont ez jutott eszembe, hogy fényképezek, legalább nem leszek rajta. Én semmi képp se szeretnék ide a babanetre felkerülni, szóval bárki csinál rólam képet ne tegyen fel. Az oka az, hogy ide csak feltenni lehet a képet a leszedés már bonyolult, mert külön kell szólni a szerkesztőknek. Annó csináltam egy weboldalt ahova feltehetjük és leszedhetjük a képeket amikor csak jól esik.

Úgy néz ki egyetlen nap a június 5.-e ami mindenkinek jó. Akkor ez legyen a végső döntés???

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Paga!
Köszönöm a meghívást! Sajnos én sem élek vele, nekem sem jó az 5.-e.
Említettem, hogy lakást újítunk, jövő héten kezdjük a falbontást és szerintem, ha nem is állok korbáccsal a férjem és a mester háta mögött, az ebéd és a kávéfőzés reszortját biztos én kapom meg. Eddig azért nem jelentkeztem, mert azt gondoltam, hogy végül is nekem mindegy mikor lesz a tali, én úgyis ráérek, Aztán férjem ajándékba magának, még egy jó kis ínygyulladást is hozott, amire most penicilint kell szednie, ha segít a gyógyszer, akkor kb. 2hét mire mehet próbára, addig pedig jó lenne a falazást befejezni. Azért sajnálom, hogy nem találkozom veletek, de a majd csak összehozzuk.

Melcsi!
Pöri bébi tényleg csuda helyes, és milyen ügyesen beteszi az arcát a vízbe, nagyon aranyos kiscsajszi. Egyébként én a fényképezőt tuti Rabkri férjének adnám javíttatás céljából! Mert, hogy rajtunk kívül Ő örülhet a legjobban, ha felteszel képeket Emeséről. Szerintem nagyon gyors javítás lenne!!!

Rabkri!
Kitartás neked az év végi munkához, számomra már az is nehéz volt a tanév végén, hogy a gyerekekre való vigyorgásom ne vicsorgásnak látszódjon .Persze az a szép benne, hogy a szünetből eltelt kb. 2-3hét után már hiányoztak, kollegáimmal együtt a gyerekek is.

KisMamák!
Hogy bírjátok az időváltozásokat, és a májusi 30fokos hőséget? Jómagam pocaklakó nélküli pocakommal is nehezen viselem a meleget, de hátha ti szeretitek.

Kriszta!
Jó látom függőágy is van.

Zsófi is elég pörgős kiscsaj. Mi a hátsólépcsőnél lakunk, elég gyakran kihasználva ezt elindul"világgá", lefelé és felfelé is. Múltkor anyóssal beszélgetek a konyhában, miután gyanús lett a csend, elkezdtem keresni a kisasszonyt, aki szakadó esőben, a földszintről, pimasz mosollyal az arcán integetett nekem.
Apukája szerint igazi nő, imádja a zsebeit és a tárcáját átkutatni.

Férjem mikor kint volt sokat msn-eztünk, én mindig bekapcsoltam a kamerát, de ő nála állítólag soha nem volt. Vicceltem is sokat vele biztos nem akarja, hogy lássam ki van ott, mert gondolom 2 színes bőrű nőszeméllyel" hetyeg". Na erre hozott egy képet.

Sziasztok! Ildikó

Kép

És egy kép miután Zsófi újra megbarátkozott apukájával: Kép
kildó

Nyanya!

Akkor ezt a fotózást majd személyesen megbeszéljük, mert nekem is az a gondom, hogy nem szeretnék fent lenni a neten.
Ha viszont lenne egy hely, melyet csak ez a kis csoport ismer, akkor oda lehetne. Persze a kivitelezés terén kuka vagyok.

Kildó!

Ez nagyon tetszett. Mármint a sztori és a fotó a néger csajokkal.
regina3

Ildikó!
A függőágy is a terápia része. Abban kell lengetni. Egyik oldalon rögzítve van a falhoz, hogy engem mentesítsen.
A meleget én sem bírom. Teljesen le vagyok lassulva és gondolkodni sem tudok a nagy melegben. Mindig kiborít, független a terhességtől. Borzasztó lesz júliusban szülni, szerintem erőm se lesz hozzá.
Kár hogy nem tudsz jönni.

Regina!
A képeketet én felteszem és csak mi fogjuk látni. Majd emailen elküldöm a weboldal címét. Sokan itt már ismerik. Zsengével és Krisztával már cseteltünk is rajta.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok Lányok!
Nyanyuska, megvan még az a csetoldal?
Én sem nagyon akarok látszani, "nincs jó fényképarcom" :lol:
Mi mindenképp gyermekkel megyünk, és az uram- még nem tudja- is jönni fog.
Hogyan legyen hát, összedobjuk a pénzt, vagy vigyük a piknikkosarat?
Nyanyuska, nem semmi a tornaszoba. Mindennap mindent használtok? Mennyi idő ez a ceremónia?
Kedves Kildó!
A férjed azért rendesen becsajozott! :lol: Birja 2 nővel egyszerre? :oops:
Kedves Bea!
Szóval már csajozni akar Marcell? Tehetnél fel Te is róla ujabb képeket, akkor majd ideültetem Pörit. ( Még nem ismeri a számitógépet közelebbről)
Mondd, hogy tetted fel azt a mércét? Én már csináltam ilyet vmi. Lilyneten, de nem tudom hogy lehetne ide áttenni, pedig olyan helyes.
Lányok, a többiek még nem találtak ide?
Ma megint voltunk uszni, ez a nőcike egyre jobban imádja. Olyanokat nevet, mindenféle vizimókát csinálunk, nem győz kacagni. Sajnos már csak max. a jövő héten mehetek Vele vizbe, utána Apája fogja vinni. Azért sajnálom ezeket az órákat, ha lehet, még jobban összhangba kerülünk a vizben. Mintha a testünk-lelkünk még jobban összeérne ilyenkor, ugy tud nézni rám, hogy abból minden rajongás és biztonságérzet kiolvasható. De legalább ezentul majd Apja fog érezni hasonló jókat.
Viszont felmerült 1 komoly probléma, bár Dezső szerint semmi baj nincs.
Megint az étkezés. Az a helyzet, hogy kb.8-kor reggelizünk, és este 8-kor vacsizunk. A kettő közé 3 étkezést kéne tenni, de már kb. 1 hete a 4 órai uzsi után egyszerüen nem éhes. Régebben 6-kor és 8-kor is evett. Nagy nehezen megevett 60-100 g. tápszert a mult héten, és ma ugy döntöttem, nem nyuzom tovább, kihagytuk a 6 órás evést. Majd fürdés előtt jött a heti mérlegelés, amikor döbbenten tapasztaltam, hogy a mult héthez képest 9 dkg fogyást mutat!
Dezső azt mondja, ne aggódjak, hiszen 6-kor evett régen, mondjuk 180 gr-ot, hát persze hogy 1 óra mulva a mérlegen ez meglátszott. Most viszont üres volt a gyomra. Én viszont megijedtem, mert ugyan nem látszik Rajta fogyás, a kedve töretlen, nem nyugtalan, de legalább ha stagnálna, de fogyott!!!
De egyszerüen nem tudom megoldani, hogy többet egyen, mert nem éhes 3 óránként! Viszont amikor eszik, jó étvágyú, nem szokott maradékot hagyni. De vajon elég-e Neki ennyi evés?
Ugy döntöttem, 3 nap mulva ujra mérlegre teszem, és ha akkor se hizik, visszaállitjuk a 6 órás evést, ami persze mostanában már 1/2 7- 7-re is kitolódott, aztán kellett 8 körül vacsizni...
És az is felmerült, hogy a 4 étkezéssel elég tápanyaghoz, folyadékhoz, fehérjéhez jut-e?
Máté ugyanigy csinálta ebben az életkorában, 4-szer evett, mégis hizott, és nekem eszemben se volt számolgatni a tápanyagot, folyadékot, nem aggódtam, mégis egészséges emberke lett. Miért van most ez az örökös aggódás? Ennyit számit, ha az ember öregszik?
Melcsi
melcsi1967

Na próbáltam valamit, nem tudom sikerült-e

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Nem sikerült. Akartam én is ilyen mércét, meg is csináltam, de nem tudom hogy kell átmásolni ide.

melcsi1967

Melcsi!
Ha aláírásnak szeretnéd, akkor a legegyszerűbb módja, hogy képként beszúrod ide a társalgóba, de nem küldöd el, csak Ctrl+C billentyűvel kimásolod a "szintaktikáját". Nem tudom így mennyire érthető. Amit kimásoltál Ctrl+V billentyűvel a profilodban az aláírás mezőbe másolod.

Kép

KépKép
nyanya67

cset oldal meg van csak már régóta nem használjuk

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!
nyanya67, ha szeretnétek fotókat fel meg levenni, arra van a Babaneten fotógaléria:
http://www.babanet.hu/album/main.php
próbáljátok ki, sokan szeretik...
apa :)
apa

Apa!
Köszi, ez jó ötlet :) Pedig használom is a fotógalériát, de most valahogy nem jutott eszembe.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Melcsi!
Én úgy csináltam a vonalzót, hogy a bbcode-ot bemásoltam a profilomba az aláíráshoz. A másolást úgy csináltam ahogy Kriszta leírta.
Tudod, nem lehet elég korán kezdeni a csajozást. Hétfőn voltunk babatalin,ott is ezerrel vigyorgott a csajokra.
Rakok majd fel képet, de kicsinyítenem kell, és nem mindig fogadja el a babanet. De lehet nem vacakolok, hanem csinálok újabb fotókat gyengébb felbontásban.
Az evéssel kapcsolatban, szerintem nem kell erőltetni. De figyeld a súlyát. Ha nem hízik az még nem baj, de ha fogy, akkor már valamit ki kell találni. Nem lehet, hogy a tápszert nem szereti annyira? Próbáltál már vacsira főzeléket adni neki?
Marcell is hamarosan 6 hónapos lesz, mi is kezdjük majd a főziket.
Én úgy gondoltam, hogy először a déli szopi előtt kap egy kis főzeléket, aztán majd elhagyjuk ezt a szopit. Aztán szeretnék neki este is adni főzeléket, talán így átaludná már az éjszakát. Gondoltam még tejpépekre is, bár azt lehet egy kicsit későbbre hagynám. Szeretném tartani a szoptatásokat ameddig lehet, legalább napi 3x. Majd meglátjuk hogy alakul.
beátab

Sziasztok!

Akkor az 5-én du. 2-öt lefixálhatjuk?!

Nyanyus!

Nem semmi eszközparkot kellett beszerezni erre a tornákra, de ezek nagy része játéknak sem rossz. Én is szeretnék itt gyerek lenni, ahol ennyi csuda jó dolog van!

Melcsi!

Ezeket a vonalzókat én is nagyon szeretem. Jó lesz, ha lesz neked is.

Pöri fogyás nem jó! :( Bár nekem sikerülne?! :)

Kildó-Ildi!

Nagyon helyes a kicsi lányod, de a táblázatban ő Ildikónak van írva, nem Zsófinak, ha jól látom. Sajnálom, hogy nem tudsz jönni a talira.

Fotókra már látom több megoldás is szóbajött, meg aztán e-mailen is tudjuk egymásnak küldeni.

Bea!

Jó lesz ha raksz fel Marcellról képeket, na meg a nagyokról is.

Regina!

Örülök, hogy neked is jó az 5-e. Olyan bizonytalan vagyok (mint mindig) hogy elég ülőalkalmatosság lesz-e, hogy kell-e az általad felajánlott 4 db összecsukható szék. Van 4 műanyag székünk, ahhoz szeretnénk még 2 db-ot venni, van egy kinti padunk, meg van egy hintaágyunk, abban is 3-an simán elférnek. Most hónap végén költöznek el az albérlőink is, tehát onnan is tudunk kihozni székeket. Szerintem elég lesz.

Nyáron szülő mamiknak meg rendelünk egy kis rossz időt a szülés napjára, ne aggódjatok!

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Sziasztok lányok!
A másolást ugy kezdjük, hogy a saját gépemre kell feltenni először? De azt se tudom, hogy kell. Mindig éreztem, hogy eb kéne iratkozni 1 szám.gépes tanfolyamra, de nem jött össze sose, mivel annyira nem érdekel. De lehet, hogy kénytelen leszek, akkor biztos tudnék ilyesmit csinálni.
Kedves Paga!
Junius 5. du.2. remélem jó lesz még.
Kedves Bea!
Nálunk az étkezés:
reggel tápszer, 12 körül ebédre főzelék, du.4 körül uzsira gyümölcs, ezután jönne még 1 tápszer, és este 8 körül vacsira a pépecske. Mióta pépezünk, nincs éjjel 11-kor evészet, reggel 8-ig béke van, próbáld meg Te is! Én még mindig a rizspépet adom csak Neki, a tejbedarát még nem mertem, de lassan lehet hogy kipróbáljuk. Nekünk a doktornéni irja fel receptre, Milupa HA tejberizspép a neve, de lehet kapni a dm-ben mindenféle ilyesmit.
Attól biztos aludni fog! :wink:

melcsi1967

Valamit kreáltam, a lilypie-ban el van mentve amit alkottam, megnyomtam a jobb oldali gombot,
átmásoltam a képeim közé, de mikor ide akartam tenni, azt irta, hogy a fájl tipusa nem megfelelő.

melcsi1967

A profilomba pedig egyáltalán nem tudtam betenni.

melcsi1967

Sziasztok!

Kriszta
Klassz a tornaterem! Balázsnak tetszik a torna, van kedve csinálni?

Kildó
Nyugtass meg légyszi hogy a lányod Ildikó Zsófia, és nem én írtam rosszul a nevét a tábliba, csak ugye mindkét név nem fért bele mert ennél szélesebb nem lehet a tábla. Ha inkább a Zsófit használjátok, átjavíthatom.

Melcsi
Mennyire megbízható az a mérleg? 9 dkg-t biztonsággal kimutat? Csak mert a mi új digitális személymérlegünk teljesen megbízhatatlan, legalább 1 kg szórása van az én súlyomnál.
Garatula a tökéletes hormonszinthez! Hajrá stimu!

Bea, Melcsi
Hogy a gyerek hányszor és miket egyen ezt a védőnő v. orvos írja elő vagy csak ahogy utánaolvastok, az alapján csináljátok?

Tali
Részemről a június 5 du. 2 óra jó.
Én is gondoltam rá hogy majd fotózok, aztán megbeszéljük hová tegyük fel. Pl. a TÁR.HU-n is lehet galériát csinálni, és a privát galériához csak az fér hozzá, aki jogosultságot kap a galéria létrehozójától.
Sajnos hiába lett jó a cukorkontrollom ( 2 órás terhelés 5,8 ) a háziorvos mégis diétára fogott, mert szerinte a múltkori rossz eredmény figyelmeztető jel. Ezt csak azért írtam most le, mert ha nem haragszotok mégsem sütnék sütit a talira, elment a kedvem a sütéstől, úgyse ehetnék belőle :cry:
Szerintem a husi meg a saláta árát dobjuk össze, üdítőt meg mindenki hozhatna valamit meg esetleg egy kis gyümölcsöt. Mit gondoltok?

Kriszta
Majd írok mailt, pár tanácsot kérve diétás kaják elkészítéséhez.
Te ebben már profi vagy :( :D

Paga
Légyszi július 31-re rendeld a rossz időt :D , én sem szeretnék kánikulában vajúdni... Vagy ki tudja, a kisasszony mikor óhajt kibújni...
szücsi_66

Kép
szücsi_66

Szia Melcsi!

Kijelölöd a BBCode-ot, Ctrl c, majd bemész a profilodba az aláíráshoz és Ctlr v. Beírja a kódot, és mindenképpen meg kell nyomnod az elküld-öt a lap alján, mert csak akkor menti el.Innentől mindig megjelenik majd az írásod alatt. Viszont ne írd már a végére a neved, mert akkor nem írja be. Fontos, hogy bekapcsolva legyen a BBCode, valamint , hogy be legyen állítva, hogy mindig csatolja az aláírásodat.
Remélem tudtam segíteni.
beátab

Tali!
júni 5.
Szerintem is jó ötlet a husi és a saláta árát összedobni, az üdítőt meg mindenki hozza magának. Én legalábbis külön magamnak hozom, mivel csak diabetikust iszom és gondolom a gyerekek is a sajátjukat isszák. Mindenki tudja mit szeret, mindenki gondoljon magára :) Így a legegyszerűbb.

Paga!
Van digitális konyhamérleged? Ha nincs akkor itthon mérem a kenyerem, vagy bedobom a mérleget.

Icus!
Az én receptem, hogy végy egy doboz konzervet, amire rá van írva a ch tartalom :) Mivel nem szoktam főzni. De azért tudok tanácsokat meg ötleteket adni. Pl. a Balzac u. 27.-ben van egy jó kis diabetikus cukrászda :) http://www.starfish.hu/index.php?f=lefo ... ietassutik
Ha menet közben vagy, akkor a mekibe érdemes betérni, mert nekik is van ch táblázatuk a kajákhoz. Én pl big-mac-et szoktam enni salátával és 100sziget öntettel. Ez 53 CH, mert az öntetbe 7 ch van, de a többi öntetbe kevesebb, csak én ezt szeretem.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Akik a talis táblázatban szerepeltek, azoknak küldtem mailt. Hogy hogyan lehet hozzánk eltalálni. Remélem megkapjátok. Ha valaki mégsem, akkor sikítson, és már küldöm is újból.

Ja és esetleg ha bárki mást még érdekelne, aki nincs a táblázatban, akkor ő is szóljon és küldöm az infót.

Holnap reggel vérvétellel kezdem, aztán munka, de utána már hétvége!!! Öröm és boldogság! :)

Sziasztok

Gabi
paga

Jaj majnem elfelejtettem írni neked Nyanyus, hogy nincs digitális konyha mérlegünk, csak hagyományos. Fürdőszoba mérlegünk az digitális, de az nem a barátom, és nem szoktam használni! Ha lehet messzire lekerülöm!

Gabi
paga

Paga!
Köszi a mailt válaszoltam. Sebaj mérleget majd viszem elbírja a kocsi.

Icus!
Nem is írtam a tornára, hogy igen szereti Balázs, bár néha 1-1 gyakorlatnál kérdezi, hogy mikor lesz már vége, meg van amit elbohóckodik. Majd megmutatom a talin, mert addigra talán sikerül felvenni egy tornát, ugyanis meg szeretném mutatni Katinak, hogy jól csináljuk e.

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta

Ha kontrollra mentek, úgyis végig fogjátok tornázni az egészet, és akkor Kati megnézi, ha kell segít, javít. Vagy azon kívül akarsz menni Katihoz?
szücsi_66

Próbálkozom

melcsi1967

Lányok, én hülye vagyok ehhez. Bemegyek a BBCode-ba, akkor kiirja az egész BBCode-ot. Utána elővarázsolom a profilomat, de az aláiráshoz hiába nyomogatom azt a Ctrl gombot, csak azt irja utána, hogy v. Nem a Képek között eltárolt coccut kell valahogy ideküldeni? Mostmár egyre jobban idegesit ez a bénázás! Pedig a mérce igazán stilszerü! :lol:
Kedves Icus!
Nálunk már 4x volt a védőnő a fél év alatt! Utoljára kb. márciusban láttam, még igen hideg volt az biztos.
A dokinéni szokott minden tanáccsal ellátni, ismeri a helyzetet (nem körzeti a doktorunk). De mivel csak havonta találkozunk, a felmerült problémákat akkor beszéljük meg. Persze fel is hivhatom telefonon, csakhogy pont ezen a héten szabin van, igy most egyedül maradtam. Én mindig megfogadom a tanácsát egyébként, mert nagyon régről ismerem és még nem csalódtam benne sosem.
Persze rengeteg tanácsot olvashatsz mindenféle csatornán, majd kapsz is a kórházban utmutatókat, sőt postán is küldenek majd, de a doktor kezdettől figyelemmel kiséri a bébit, igy ő fogja legjobban tudni, hogy mit mikor adhatsz. Általános tanácsot nehéz adni, nem egyformán fejlődnek a babák, ami az egyiknek jó a másik ugyanolyan korunak árthat esetleg. Nálunk pl. az anyatej hiánya miatt már nagyon korán, 3 hónaposan javasolta a főzelék bevezetését, és mi előbbre tartunk, mint más 6 hónapos gyerek, pl. turót, joghurtot is eszünk, de mindig a legnagyobb odafigyeléssel kezeltük az uj ételek bevezetését, és nem is lett baj.
Egyébként ma ugyanugy nem evett hat körül, rátettem este a mérlegre, és 7,4o-et mutatott, a tegnapihoz képest 14 dkg hizást. Mivel 1 nap alatt ez lehetetlen, arra jutottam, hogy vagy a mérleg béna, vagy csalt tegnap ez a nőcike, csak nem vettem észre. Ma ugyanis láttam, hogy a kezével és a lábával a falnak támaszkodott! A fal mellett van ugyanis a mérleg! Meg is mondatm Neki a magamét, de csak mosolygott édesen.
Nem tudom irtam-e ebben a nagy mércegyártásban, hogy foga nőtt a kisegérnek! Az injekció beadásakor harapott meg, kedden, és napról napra jobban kiáll a pici foga. Észre sem vettük, nem volt nyügös.

melcsi1967

Kedves Paga!
Átjött a mél, de a térkép nem jött fel, vmi hibát ir. Nem baj, ha az a cim, amit odairtál, megnézem a térképen.
A mérleg nekem sem barátom :oops:
Remélem rendben találnak majd! Mikor mész az UH-ra?

melcsi1967

Kedves Fanny!
Megértelek, de sajnálom hogy nem ismerhetlek meg, 2 ilyen sulyos személyiség találkozásából csak jó sülhetett volna ki, vagy nem :lol: Igy biztos egyedül leszek ilyen kövér, és a Paga széke összetörik alattam :lol: :lol: :lol:
Kedves Paga, remélem, nem müanyag székre akarsz majd ültetni! Gondolj a lehetséges utódaimra, akik elszalasztanának 1 ilyen anyát! Ugyhogy mondd meg nyugodtan, van faszékünk bőven, vihetünk 1-et. Márminthogy fa székünk :lol: Elférne a platón.

melcsi1967

Icus!
Nem akarok a kontrollon kívül is találkozni Katival, de tényleg felesleges a felvétel, ha ott végigcsináljuk. Azért én mégis csinálok felvételt, legfeljebb ha úgy látom, hogy nem szükséges, akkor nem veszem elő. Az itthoni környezet mégis csak más és legalább látja az eszközöket.

Melcsi!
Ha csak a V-t szúrja be, akkor nem egyszerre, hanem egymás után nyomtad a Ctrl+V billentyűt. Lenyomva tartod a Ctrl-t és közben nyomod a V-t. A Ctrl+C -nél ugyan így.
Paga térképe egy csatolt word fájlban van.
itt egy útvonaltervező, nagyon jó:
http://www.utvonalterv.hu/classic

Kép

KépKép
nyanya67

Melcsi!

Ne aggódj mi sem vagyunk pille súlyúak. Ennek megfelelően vettünk hintaágyat is egy vagyonért, mert a 20 000 ft körüliek, már ránézésre sem bírtak volna el minket. De ez tuti kibír, és még kényelmes is.

A pad is tuti strapabíró, tömör fa, de nem túl kényelmes, de tudunk kihozni fa székeket is. Mindent megoldunk. És a mai helyzet szerint a szomszéd lakásból az albérlőink a hónap végén kiköltöznek, ezért rossz idő esetén ott lehetünk, ott van egy nagyon nagy szoba, teljesen jól, kényelmesen el fogunk férni.

Jó éjszakát mindenkinek!

Gabi
paga

Hát nyomhatok bármit, ez nem megy! :(
Kedves Paga, megnyugtattál. Nem mintha nagyon ideges lennék :lol:

melcsi1967

Sziasztok!
Látom nagy a készülődés a talira! Kicsit irigy vagyok, ...de legyőzőm. Jót mosolyogtam a hintaágyon, hát nálunk is pont ez volt a fő szempont, hogy elbírjon minket, úgyhogy a mindenféle akciós, ilyen-olyan hintaágyra rá se néztünk.
Tegnap, meg ma itthon vagyok szabin (társasági adó bevallás) próbálom magam minden dologgal elfoglalni ,(tegnap este még rántott hús sütésre is rávettem magam - na, nem azért mintha nehezemre esne, hanem jó ideje próbálunk odafigyelni, hogy mit eszünk ezért a rántott dolgokat száműztük) hogy ne gondoljak arra, hogy tegnap körül már meg kellett volna jönnie, de semmi előjel, szóval ha erre gondolok olyan idegesség jön rám! De ezt a hétvégét még megvárom, ha nem lesz semmi hétfőn veszek egy tesztet.További jó hétvégét mindenkinek!
Üdv:Fanny
fanny01

Fanny!

Ez azért kezdetnek elég jó hír, én drukkolok neked, hogy még vagy 9 hónapig ne is jöjjön meg.

Jó adóbevallás gyártást neked!

És szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Sziasztok!

Látom nagy a készülődés, azért remélem fényképeztek mégis, hogy legalább így megismerhesselek benneteket :) !

Fanny! Remélem hétfőn jó hirrel szolgálsz nekünk :) ! Én sem tudnék a helyedben másra gondolni!!

Melcsi! Már fogacska is van? Nagyon édes lehet :) !

Nekünk lassan elintéződik a hitel, szólt az ismerős, hogy már elbírálták, de az közjegyzőnél csak júni 7-re van időpont! Hát remélem nyár végére beköltözhetünk!

Szép napot mindenkinek!
mandula35

Sziasztok Lányok!

Annyira régen jártam erre, nagyon sajnálom. :cry: Az eljén még néha beleolvastam az írásaitokba, de később már meg sem néztem a babnetet.
Csúnya dolgok történtek velem. Az utolsó belépésem óta 2x voltam kórházban, a menstruációm miatt, mert úgy elöntött. Emlékeztek talán, volt 1 eü. küretem azért, mert erős volt. Hát az semmi sem volt az utóbbiakhoz képest...inkább nem részletezem. Már önmagában ez is megviselt testileg és lelkileg is, képzelhetitek az egészet az összes velejáró körítéssel, és ennek sajnos még nincs vége, minden hónappan szorongva várom, hogy mi lesz. Sajnos hormonálisan nem lehet kezelni engem mint pl. fogamzásgátlás, ami talán megoldhatná nagyjából a helyzetemet, mert vannak visszeres panaszaim. Csak "helyileg" lehet próbálkozni méhösszehúzókkal stb. valamint végső megoldásként a méheltávolítás. :cry: Annyira rossz a helyzet, hogy ha megjön, szinte sehová sem tudok elmenni itthonról, nem emelhetek, nem tudok állni sokáig, mert minden elsötétül, és ömlik. ( Sajnos kicsit mégis belecsúsztam a részletekbe, bocsánat.) Szerintem a babaprojektnek itt lett vége.
Volt még az elmúlt hetekben 2 temetés a családban. Olyan embereket veszítettünk el, akik nagyon kedvesek voltak számomra...
Ilyenkor az ember ránéz a gyerekeire, és merít egy kis erőt, hogy megtegye a következő lépést. :) Luca nagyon édes, kedves kislány, annyira jó, hogy itthon van velem, nem is tudom, mi lenne nélküle velem ezekkel a bajokkal. A "kajla" nagyok is sokat segítenek már csak a jelenlétükkel is, bár Őket ritkábban látom. Ja, Lucust felvették az oviba, oda ahová szerettük volna, bár még messze van, de megkaptuk az értesítést! :D Bele is tettem az emlékládájába, amit gyűjtök számára, ha felnőtt lesz. Sokminden van már benne,: karszalag, első cumi, első cipő, legkisebb harisnya, hajtincs, tenyér és kéz minta gipszből, keresztelői emlék, újszülött pelus- már csak a méret miatt,- és mennyi minden lesz még itt, de ez 1 jó nagy láda, a keresztelőre kapta, és nagyon szereti együtt nézegetni velünk. :)
Megpróbálok visszaolvasgatni, remélem, Mindannyian jól vagytok!
Igyekszem rendszeresen jönni! :lol:
Bocsánat a regényért!

Üdv: Ancsi
ancsi65

Ancsi!

Jaj annyira sajnálom. Nekem olyan hihetetlen, hogy egyetlen megoldásként egy drasztikus műtét lenne. Na és arról nem beszélve, hogy azért azokon a napokon is van élet, el kell látnod a családodat, Lucussal és a többiekkel foglalkozni kell, és a későbbiekben gondolom dolgozni is fogsz menni.

Az elvesztett hozzátartozóid miatt fogadd részvétem!

Nekünk sajnos a tavalyi év volt halálesetekkel, tragédiákkal tarkított, de remélem ezzel be is fejeződött a bajok sorozata.

Kicsit vidámabb téma! Találkozót szervezünk. Ha lenne rá időd, és kedved hozzá, akkor szívesen vennénk, ha te is eljönnél. Június 05-én du. 2 órakor lenne, nálunk. Ha érdekel, akkor írok róla bővebben.

Szia,

Paga

Gabi
paga

Kedves Ancsi!
Bizony rég nem olvastunk! Ez a szörnyü vérzés borzasztó! Nem mióma okozza? Ugyanis nekem van 1 szép méretes miómám, és az is csinál időnként ilyesmit, bár közel sem ennyire erősen. Azért megnézik talán, mielőtt kiveszik améhedet, nem?!
Ha mégis megtalálják az okát, és el tudják mulasztani, azért szülnél még?
Rémes lehet termékeny korban az ilyen mütét. Emlékszem, mikor a miómámat próbálta kivenni az a hentes, szinte rettegtem, mikor felébredtem, azt kérdeztem először Dezsőtől, hogy megvan-e a méhem.
Milyen jó ötlet az a láda! Ugy érzed,odaadod majd Neki, ha férjhez megy? Vagy inkább magatoknak tartod meg emléknek?
Nekem is van Mátéról pár emlékem, de sajnos nem lenne erőm megválni tőlük, azt hiszem!
Kedves Mandula!
Legközelebb Hozzád megyünk Miskolcra :lol: , és csapunk 1 babatalálkozót!
Bizony, már nem is 1, hanem 2 foggal rendelkezik a Kisegér, ma reggelre a másik is kibujt, a jobbos pedig már látszik is!
Remélem, Te jól vagy!
Kedves Fanny!
Nagyon drukkolok hogy még 9 hónapig ne jöjjön meg! Mikor fogsz tesztelni?
Ma délelőtt elmentünk 1 nagy vásárlásra Bébivel, a városunkban nyilt Stop Shop-ba, előtte bank és Rossmann kitérővel. És képzeljétek, 1 boltban sem jutott eszébe sirni, nézelődött nagyokat. A 3. állásba tettem a babakocsi ülését, de még igy is hajtotta előre a buksit, nehogy lemaradjon valamiről. Ezért meg is jutalmaztam 1 édes pólóval a farmernacijához, na meg rágható könyvet és zörgő játékokat is kapott. Ugyis gyereknap lesz!
Szóval nem sirt egyáltalán, pedig 2 óra alatt 6 helyen voltunk, ezért ki is tettem a táblát a babakocsiból, már nincs rá szükség.
Melcsi

melcsi1967

Szis Ancsi, szia, szia, szia!
Annyit gondoltam Rád, csak azért nem írtam, mert nem akartam tolakodó lenni. Jól éreztem sajnos, meg volt az okod, hogy nem jelentkeztél. Nagyon sajnállak, remélem rendeződnek a dolgaid. Nem akarok beleszólni, de mielőtt az orvos végső döntést hozna (imádnak műteni, bármiről is legyen szó) nagyon jól járjátok körbe e témát, akár több véleményt is kérjél ki. De gondolom ezt magadtól is tudod.
Remélem rendszeresen jelentkezel, nagyon hiányoztál. (nekem már a tudat is jó hogy mi ilyen (aránylag) közel lakunk egymáshoz.
Üdv:Fanny
fanny01

Sziasztok!

Szia Ancsi :) ! Nagyon örülök, hogy jelentkeztél!! Sajnálom, hogy ennyi baj ért az utóbbi időben, fogadd részvétem a hozzátartozóid miatt!
Csatlakozom Fannyhoz, azért jól nézzétek meg a problémát mielőtt döntötök! Mióta van ez a probléma?
Mióta gyerekeim vannak én is mindíg belőlük merítek erőt, és boldog vagyok, hogy Ők vannak nekem :) ! Gyere gyakrabban ha van időd!

Melcsi! Nahát milyen ügyes nagylány már Emese :) ! Ilyen hosszú vásárlást is kibír!! Igazi Nő :lol: ! Gratula a második fogacskához!
Igen, gyertek Miskolcra :!: :!:

Sziasztok!
mandula35

Kedves Mandula!
Nemhogy vásárlást, társasági életet is lehet már Vele szervezni! Ma délután ugyanis meghivást kaptunk az oviba, ahova még Máté járt, alapitványi gyereknap volt mindenféle programmal, el is toltam Pörit, ott töltöttünk kb. 2 órát, és érdeklődve szemlélte az eseményeket. Felvettem a babakocsiból, nem győzött körbe nézelődni, minden érdekelte, nevetett mindenkire. Volt táncház, az nagyon érdekelte, ingatta a fejét, mintha Ő is táncolni akarna. Meg is zötyögtettem. A zenekart is büvölten nézte, egészen közel mentünk, ugy láttam a cimbalom tetszett Neki legjobban. Teljesen el volt mélyülve. Szóval ugy látom fejlődik. Az az igazság, hogy nem nagyon erőltettem eddig a menőkét, mivel sokat aludt, és azt semmiképp nem akartam megzavarni. Inkább elmentem este vásárolni mikor már aludt, vagy napközben Apára hagytam néha. De ugy látom, kezd egyre jobban érdeklődni minden iránt, és leköti a látvány, ha megyünk valahová, már nem alszik annyit, és olyankor szeretek elindulni, mikor tudom, hogy nem álmos. Mi majdnem mindenhova babakocsival megyünk, autózni ritkán szoktunk, és a séta pont alkalmas a nagy nézelődésekhez. Ha látom, hogy tetszik Neki valami, akkor megállok, hogy megnézhesse, nem sietek (tudjátok, gyesen vagyok), beszélgetünk menet közben is. Olyan aranyos, mikor tágra nyilt szemekkel les.

melcsi1967

Sziasztok!

Ancsi!
Nagyon hiányoztál!
Jó hogy hallunk végre rólad, bár jobb híreknek jobban örülnénk... De kívánok sok erőt a problémák legyőzéséhez, biztos csak átmeneti nehézség.
Mielőtt bármi műtétre szánnád el magad, nem gondoltál agykontrollra vagy autogén tréningre? Ha tudsz hinni benne, sokat segíthet, két kolléganőmnek is komoly nőgyógyászati gondokat sikerült így megoldani.

Melcsi!
Ugye nem is biztos az a 9 dkg fogyás! Szerintem simán csalhat a mérleged.

Paga
Megkaptam a térképet, köszi, bár csepeli lévén tán odataláltam volna :D
szücsi_66

Ancsi!
Nagyon sajnálom amik történtek ill. történnek veled mostanában. Sajnos sok okosat most nem tudok mondani. Jó, hogy visszajöttél hozzánk, hiányoztál. Június 5.-én Pagáéknál talizunk. Jó lenne, ha el tudnál (tudnátok) jönni. Van aki férj+gyerek kíséretében jön (pl én is) és van aki egyedül. Ahogy neked jól esik.

Melcsi!
Próbáld meg lemérni, levenni a mérlegről és utána rögtön még1x lemérni. Nekem annó 2 egymás utáni mérés mindig eltérő eredményt mutatott, pedig digitális babamérleggel mértem. Attól függ, hogy teszed rá. Ha 10 centivel odébb, akkor máris más az eredmény.

Kép

KépKép
nyanya67

Szia Ancsi!

Nagyon jó, hogy ismét itt vagy közöttünk, az viszont nem, hogy ennyi szomorúság történt veled az utóbbi hetekben. Csatlakozva a többiekhez, én is nagyon örülnék, ha el tudnál jönni a találkozóra. Vigyázz magadra és továbbra is meríts sok erőt a gyerekeidből. Szerintem is ők a legjobb terápia.

Melinda
fermel

Sziasztok!

Köszönöm a bíztató szavakat, és az együttérzését Mindenkinek, tényleg nagyon jólesik!

Kismamák-, Icus, Krisztanyanya, Mandula,- nagyon klassz, hogy továbbra is minden rendben a pocakosodással! :D

Melcsi, Fanny, Paga!
Kívánom, hogy sikerüljön minél előbb beköltöztetni a kis pocaklakót
:!: :!: :!:

A taliról: Igen, köszi a meghívást, volna kedvem hozzá! Egészen biztosat még nem tudok írni, de hamarosan átgondoljuk.

Melcsi!
Visszaolvastam kicsit, és láttam Emesét! Tündéri kis csajszi!

:)

Kérdésedre a problémámmal kapcsolatban: Nincsen miómám, többször megnézték. Állítólag "alkatilag" lettem ilyen, hogy a méh nykh-ja megvastagszik. Ez egyenlőre jóindulatú elváltozás, de a rosszindulatú "előszobája" vhogy így fogalmaztak. Ezért nem szabad figyelmenkívül hagyni. Állandó ellenőrzésre szorul, most kb. 4 havonta csinálnak nekem rákszűrést. Most kell mennem jövőhét keddjén újra, és megkapom a köv. beutalót ismét Uhra is. Ezt a betegséget lehet általában befolyásolni hormonálisan, ami az én esetemben nem megy a trombózis veszélye miatt. És lehet kezelgetni Ergám cseppekkel, tünetileg, ami nem igazán válik be nekem. És el is lehet viselni egy ideig... :cry:
Majd elmondom, kedden mit tud újat mondani az orvos, mert nem hagyom békén! Talán elmegyek egy másik véleményért is, de igazából a neten sem olvastam erről igazán több megoldást.

Jó hétvégét kívánok Mindenkinek! Ancsi
ancsi65

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?