Új privát üzeneted érkezett!

Én is teszek fel egy képet. Ez még a martonvásári kirándulásból van. Ez most az egyik kedvenc képem. :lol:

Kép
szilbee
 
 


Boldog szülinapot Annának + tesónak is!!!

Dóri! Gratula!!! Lehet, hogx az elején picit nehéz lesz a két kicsivel, de később össze fognak nőni, és tök jól ellesznek majd egymással. Ráadásul most még frissek a tapasztalatok is!

Eper: ugye tegnap adtam tízóraira. Mikorra kéne bepöttyösödnie a gyerkőcnek? Mert még nem az. Egyébként valaki szerint 1, más szerint 2 évesen adható az eper. De télen evett már HAMÉ-s desszertet, attól nem lett baja. Ságabarackot is kb. fél éves kora óta eszeget, mondjuk ha gyümilevest főztem, adtam neki belőle. Szerintem adható a barack is, de én meghámoznám!

Akinek elmúlt 1 éves a babája és már nem szopizik, ad már neki rendes tejet, vagy még mindig a tápi megy? És egyáltalán, hogy lehet a tejcit bevezetni? Csökkentett zsírtartalmú? Higítva? Sokan azt mondják, hogy 3 évig nem adható a tej. Mondjuk én azt kissé soknak tartom!

Amúgy mondja a kisfiam, hogy dédi. Persze minden ősz hajú néni dédi! Tegnap a Szomszédok ment a tévében. Lenke nénire ránézett: dédi! Úgy nevettünk!

Na, irány a konyha! Pusza!
bockbrigi
 
 


:?: Aszalt sárgabarackról mi a vélemény? Fel kell főzni vízben használat előtt?
szilbee
 
 

 
 

Lányok!
Dokinéni nem ad igazolást a refluxról, mert nem ph-méréssel határozták meg!!!! Tehát nem kapunk emelt családi pótlékot! ez van!!!

Én ma adtam neki neki lekvárt! Nem nagyon ízlett neki, bár az is lehet, hogy újdonság volt!
Aszalt sárgabarack? Nem tudom...De engem is érdekel!

Tej: nem ajánlott 3éves kor alatt, ezért vannak babatejek. De anyukám szerint én már 4hónaposan felesben kaptam és nem lett semmi bajom... :D

Kép
rayo
 
 


Rayo
Sajnálom az emelt csp-t :( Ezt a gasztroenterológus mondta? Ez a ph mérés bonyolult dolog? Mert ha nem, akkor el lehetne végeztetni, nem?

Tejcsi: én 2 éves koráig nem akarok neki direktbe tejet adni. sütiben már kapott, meg ugye joghurt, túró megy. Régebben egyébként tényleg már nagyon korán adták, általában feles tejjel kezzdték, ami azt jelenti, hogy fele viz fele tej. Mi tápizunk még mindig, mármint ami a reggelit (mai 5-kor van) és a vacsi harmadrészét illeti

Jaj, az aszalt gyümit akartam én is kérdezni. nemtom.

Holnap megyünk 1 éves státuszvizsgálatra dokinénihez, de most leméreckedtünk a védönéninél, legalább ennyivel kevesebb lesz a teendö. Feliratom a kullancs elleni szurit is.

Szuperek a képek!!!

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Haho!
Hátha valakit érdekel 8) (a baba fejlödése):
http://www.efk.u-szeged.hu/vedonoszak/baba/

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Csajok!

Nem tudom, hogy alakul a hétvégi idöjárás, de esetleg egy tali valahol szombaton??? (Margitszigeten szerintem rengetegen lesznek gyereknap miatt) Lehetne olyan helyen, ahol rossz idö esetén be tudunk húzódni.
Ötlet, vélemény?

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Minyu
Tök jó... akkor mi pont időben vagyunk a felállással. :) Mostanában minden kapaszkodási felülethez odamászik és feláll... sőt elkezdett lépedetni is oldalra. :D
szilbee
 
 


Szia Brigi!

Tej: én Zsoltinál egy évesen kezdtem el adni a Parmalat babatejét higítva, majd simán. Anyagilag nehezen lehetett bírni, de van a Parmalatnak egy másik teje is, ami laktózmentes 1les és árban is jó. Ezt kapta olyan 1,5 éves koráig, majd 1,5-es tejet higítva később simán.
Szerintem 1 éves kor előtt nem jó a tej a sok alergia miatt, s figyeljünk oda, ha tehetjük mit itatunk vele. :)
sziszike1000
 
 


Sziszike
Nagyon boldog szülinapot a gyerkőcöknek :lol: :lol: :lol:

Jdora
Gratulálok :lol: :lol: :lol: :lol:
És írigy... :oops: :oops: :oops:
Vendég
 


Gabuska
Sikerült találni és venni olyan farokhúzogatós játékot, amiből nektek is van egy baris. Fele áron lehetett kapni a Cora-ban. Párom egy teheneset választott. Nagyon tuti. Majdnem olyan aranyos, mint a bárárny. :D
Kép
szilbee
 
 


Sziasztok!

Elveszett minden, amit írtam, remélem utána meg majd duplázni fog!!

Boldog szülinapot Annának!!

Aszalt gyümölcsök engem is érdekelnének, bár Anna mazsolát már evett (kóstolt).

Időjárásváltozás minden gyereket megvisel, vagy csak mi vagyunk ilyen "szerencsések"? Anna alig aludt az éjjel, sokszor felsírt, végül köztünk kötött ki a nagy ágyban. Innentől kezdve viszont mi nem aludtunk, mert nagyon rugdalózott a kiscsaj. :cry:

Tejet én 1 éves kora után elkezdem bevezetni, eleinte higítva gondoltam, majd fokozatosan elhagyom a vizet belőle. Valahol én azt olvastam még régebben, hogy amilyen alapízt nem ismer meg a gyerek 2 éves koráig, azt nagy valószínűséggel egész életében nem fog elfogadni. Gondolom, ebben is van azért túlzás, de a tej is nagyon fontos egy gyerek számára.

Ti mennyire engeditek kóstolgatni a gyerekeket a "felnőtt" kajából? Anna néha iszonyú hisztit rendez, ha nem akarunk neki adni valamiből.

Roberta
smici_robi
 
 


Roberta
Leventét is megviselte a front, de ő tegnap nyűglődött. Ilyen még nem volt, hogy ne bírjak vele, de hát ennek is meg kellett történnie. Már akkor elkezdett hisztizni, mikor megsimogattam. :cry: Tök rossz volt. Az éjszaka viszont nálunk a szokottól eltérően nyugodt volt. Legalább kipihentük magunkat a tegnap után.

Én egyáltalán nem etetem Leventét felnőtt kajából és még nagyon sokáig nem is fogom... túl sok dolog van még ezekben a dolgokban, ami egy majd 10 hós babának nem való... sőt ártalmas. Mondjuk ez egy idősebb babánál természetesen már nem mérvadó.

Az aszalt gyümölcsökkel kapcsolatban annyit, hogy láttam múltkor a Stahl Konyhájában, hogy forrázott mazsolát tett a nőci a párolt almához, majd összeturmixolta vele. No nekem innen jött az aszalt barackos ötlet. Az aszalt gyümölcsök ugyanis sokkal több vasat tartalmaznak, Levente pedig még mindig vérszegény státuszban van.
Ma próbáljuk ki először a Hipp-es sárgabarackot. Jól kivártam vele.. mi? Magam sem tudom miért. Talán a rossz emlékeim miatt, mikor hascsikarásom volt tőle. :roll:
szilbee
 
 


Mi már napok óta szenvedünk a nemalvással, mostmár odáig jutottunk, hogy óránként felébredt. Nos, éjszaka megint hagytuk sirni (a betegség óta átjárogattam hozzá) fél 11-kor sirt 20 percig, aztán aludt 2-ig, felébredt, ekkor nem hagytam sirni, visszaaludt 5-ig. Olyan jó volt. Aztán mmikor Csabi reggel elment dolgozni, átvittem magam mellé és megint aludt 8-ig. Nagyon kellett már az alvás mert elözö éjjel nagyon kiborultam a sok felébredés miatt.

kaja
: attól függ, mit eszünk, de szokott belöle kapni. Ha "zacskósat" csinálok, akkor persze nem, mert abban tényleg sok ahozzáadott cucc, de ilyen ritkán van, ált. normális kajákat csinálok, és azt kóstolónak adunk, vagy eleve neki is csinálok adagot.

Esetleges szombati tali ügyben senki nem reagált :(

Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok

Kaja: Igen szoktam adni Olinak a mi kajánkból. Persze attól függ mit eszünk. Zacskós cuccból én sem adok neki, de általában úgy főzök, hogy Ő is kaphasson belőle.

Minyu
Mi mennénk a talira, de a szombat sajna nem jó. Talán majd máskor. :(
Én kb 3 éve kelek éjszaka (van hogy óránként)! Ki lehet bírni. Már megszoktam. Milánt nem lehetett sírni hagyni, mert addig ordított, míg már nem vett levegőt. A védőnő is mondta, hogy hagyjuk sírni, de egyszer épp nálunk volt mikor rákezdett. Hagytuk, de a végén pont ő mondta hogy inkább vegyük ki az ágyból mert még a végén megfullad. Azzal oldottuk meg hogy az első keléskor magunkmellé raktuk. Így is felkelt, de gyorsan adtam neki cicit és aludtam tovább. Olit meg azért nem lehet sírni hagyni, mert felébreszti a Milánt. Az még rosszabb, mert nem alszik el Ő sem nélkülem. Van hogy hajnalban már mind a négyen a franciágyon alszunk. Volt hogy 10-ig aludtunk így. És én sem vagyok nyomott utána napközben.

Teszek képet
Kép

Kép

Kép

Ana
gyomberana
 
 


hoppá nem is jó képet töltöttem fel

Kép

Ezt akartam
gyomberana
 
 


Alvás
Mostanra már rájöttem, hogy ha nem alszik rendesen, vagyis 3-nál több alkalommal kel fel, akkor vagy náthás vagy fogzik. Ha könnyen visszaalszik és csak reggel felé ordít a visszaaltatáskor, akkor fogzás van, minden más esetben nátha. Ma például vagy 5:30-kor kelt pedig 20:30-kor már elaludt este. Szerencsére nem állandósult a múltkori 6-8 alkalmas felébredés. Sajna nátha volt az is, csak hát mivel nekünk nem volt még részünk eddig ilyenben, fogalmunk sem volt mire gondoljuk, hiszen a szopizni szopizott. Pedig szokták mondani, hogy ha orrdugulás van, akkor nem tudnak a babák szopizni... no szerintem Leventének olyankorra dugult ki az orra. Ennyivel is több tapasztalatot szereztünk. Csak az a baj, ha későn eszmélünk, hogy mi a baj, akkor a baba issza meg a levét... :(
szilbee
 
 


:?: Lányok
Nem tudtok ajánlani nekem egy olyan oldalt, ahol meg lehet nézni, aktuálisan milyen az UVB és UVA sugárzás :?:
szilbee
 
 


Minyu!
Csak Pesten csinálják és ha minden igaz, 24órás a dolog :( Ennek nem teszem ki a gyerekemet!! Remélem, hamar meggyógyul!

Jdora!
Gratula!!! Biztosan szuper érzés :D

Robi!
A front bennünket is megvisel! Ráadásul fogzik még mindig, dupla "öröm". Én nem engedem, hogy köztünk aludjon, mert félek, hogy nem tudom majd visszaszoktatni a saját ágyába...
Én engedem kóstolni, mert ami nem ízlik neki, azt egy falat után nem fogadja el tovább. Ami nagyon fűszeres, paprikás, azt nem, mert a refluxot erősítené!

Ana!
Hihetetlen, hogy nem fáradsz el! én teljesen kidőlnék egy olyan éjszakától, amin óránként kellene felkelnem...Elismerésem! :D
Képek nagyon jók!!!

Szilbee!
Nem tudok ilyet... :(

Kép
rayo
 
 


Sziasztok!

A mi kajánkból már néha adok Milánnak, ha nem túl fűszeres! PL. leveseket, a rizst nagyon szereti, de tegnap szalámit kunyizott! Kapott 3 borsszemnyit, meg is ette kenyérrel. kapott már a tejcsoki-nyusziból is 1-2 falatot! Na, remélem senki nem lett rosszul. Fokozatosan szeretnék vele mindenféle ízt megismertetni.
A hétfői epertől nem lett baja. Akkor már nem is lesz? Milyen gyakran adhatok neki belőle?

Az éjszakák mostanában túl nyugisak! Vihar előtti csend? 8- fél 9 körül leteszem, és fél 6-ig durmol. De utána már nem akar visszaaludni! 9 körül aluszkál még 1 órát. Így nagyon korán kelünk mi is vele együtt! Megfigyeltem: minél később teszem le, anál korábban ébred! Hogy lehet ez?
Mondjuk még mindig ott a kiságy a mi hálónkban, és talán ha már a saját szobájában aludna, nem ugranék én sem fel hajnalban, ha ő ébred. Talán a nyáron külön tudom tenni, de még sok a dolog addig! Laminált padló, festés, bútorcsere, ...
bockbrigi
 
 


Kaja
Agyaltam egy sort ezen a felnőtt kajás dolgon... Szernitem nagyon függ attól a dolog, hogy maga a szülő mennyire eszik egészséges kajákat. Mi nem magyon. A egészséges kaja túl drága dolog és hát inkább a gyerek egészségére költöm a lóvét, mint a sajátomra... pedig ez nagy hülyeség, hiszen ha én is egészségesebben étkezem, akkor több az energiám és jobb a kedvem... és ezzel bizony a picúrnak teszek jót. Pedig ezzel mikor már nagyobb lesz példát mutatunk a gyerkőcnek. Ő is úgy fog étkezni felnőtt korában (persze ez nem mindig igaz), ahogy a szülői háznál már megszokta. Ez tök rossz, mert akkor egy csomó egészségtelen kedvencemről le kell mondanom... Tudjátok a párom családjában elég sok a túlsúlyos ember... Szóval nekem különösen oda kell figyelnem a helyes étrendre és a sok mozgásra... mármint a picúrral kapcsolatban. Nehéz dolog lesz.

:?: Ti saját magatokra is főztök vagy inkább hordjátok a kajá?
szilbee
 
 


Helllllló!

Mi még nem adtunk "felnőtt" kaját Livinek, biztos, ami ziher kivárjuk az 1 évet. Nagy a kísértés, kíváncsi vagyok, mit kezdene a mi ételeinkkel, de eddig még sikerült megállnunk.
Ha nem enné ilyen szépen a bébikaját, már biztosan rákényszerültünk volna, így még várhat a dolog.

Védőnéni (mit nénizem, sztem max. 25 éves :lol: ) mondta hétfőn, hogy a céklát heti 1-nél többször nem jó adni, mert a vér oxigénszállítását kicsit visszafogja. Én nem tudtam, ezért írom, hátha még másnak is új!

Ez az idő most jól jön nekem, Livi alszik egész délelőtt, én meg átrendeztem addig a nagyszobát, fettem fel sarokvédőket meg szekrényzárat.

Szilbee,
hétköznap rendelünk, hétvégén főzök.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabuska
Fiókzárat nem láttál valahol?
szilbee
 
 


Nem, de a szekrényzárral is meg lehet oldani, mindjárt megmutatom!

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Kíváncsivá tettél és reményt adtál. :D Mondjuk nekünk 3 fiók van egymás alatt...
szilbee
 
 


Nem jó a fényképező, csinálok egy rajzot.

Kép

A fekete csík a záró, amit eredetileg a két szekrényajtón kell átvezetni, de ha a fiókra így ragasztod fel, nem bírja kinyitni azt sem.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Aha! Értem már! Csak az a baj hogy nekünk nem ilyen van, hanem az a rászorítós. De most már legalább tudom milyet kell nézni. Köszönöm! :D

Egyébként nektek is Sconto bútorotok van?
szilbee
 
 


Le akartam volna fotózni, hogy milyen, de rájöttem, hogy még nincs felinstallva a fénykézeő feltöltője, mióta beadta az unalmast a gép. Remélem párom megcsinálja délután aztán fel tudom tenni, hogy megmutassam nekünk milyen az a "fogantyúfogó".
szilbee
 
 


Szilbee,
nemtom milyen bútor, egy eldugott helyen vettük a XIII. ker.-ben 9 éve.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Jaj, nem, az a nagyszekrény! A gyerekszekrényt itt Kispesten vettük szintén egy eldugott helyen. :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Először is köszönjük szépen a gratulációkat, nagyon aranyosak vagytok. :)
Nem, nem így terveztük. Nórika nehezen jött össze, a második inszeminációval, úgyhogy hiába mondta mindenki, hogy a ketteske könnyen jön, én úgy gondoltam, hogy ez a mi esetünkre nem vonatkozik. Aztán mégis. :shock: Én nagyobb korkülönbséget terveztem, a testvérbabakocsi látványa is megriaszt, de hát így alakult. Persze nagyon örülünk neki. :D Elég kicsi lesz a korkülönbség, de legalább összenőnek. Keresztfiamék között is kb. ennyi van, ők remekül elszórakoztatják egymást. A szülők az elejére már nem nagyon emlékeznek. Tudjátok, csak a szépre, vagy hogy is van ez…
Gabuska,
Úgy néz ki, nem a 2007 tavasziba, hanem már a 2006-2007 télibe kellene átnéznem. Jó ötlet, majd beleolvasok oda is! :)

Képek szuperek! :)
Minyu, Ana
A fiúk is így imádják a hintát? Kérdés meddig. A játszón már előbb-utóbb majd cikis lesz, nem? Csak bringázni és homokozni… :lol:

Tündérke,
Bárányhimlő. :( Én vigyáztam bátyám mindkét gyerkőjére, amikor bárányhimlősök voltak. Olyan érdekes volt, hogy Zsófinak alig voltak pöttyei, nem is viszketett neki annyira, pár hét múlva Matyinak egy merő pötty volt az egész teste, főleg a háta. Szegénynek őrülten viszketett. Remélem kevés pöttyel megússzátok. :)

Eper: én megpucolom, Nórika meg csak úgy cuppog, nagyon ízlik neki.
Aszalt s.barack: passz.

Brigi,
Tejkérdés jó kérdés. Most, hogy Nórika elhagyta a szopit, lehet, hogy nekünk is kéne valami babatej. Mondjuk amíg tejpép a reggeli is nem vajas kalács, addig elég a víz hozzá folyadéknak.

Minyu,
Tali jól hangzik, de sajna, vagyis nem sajna szombaton mi esküvőre megyünk! :)

Felnőtt kaja nálunk még nem nagyon játszik. Mindig ő eszik előbb, mire mi kajálunk, addigra már nem éhes, talán ezért.

Ana,
Én nem bírnám megszokni az éjszakai keléseket. 3 éve, te jószagú raid! Le a kalappal! :) Nórika tényleg 10 hetes kora óta átalussza az éjszakát. Most, hogy jön a fogacska, tegnap este sokat sírt lefekvéskor, alig bírtam letenni, de aztán elaludt és horpasztott 8-ig. Remélem, hamar kibújik neki!

Szilbee,
Hát igen, nekünk is egészségesebb kajákat kellene ennünk. Ma megint Big Mac menü csúszott, annyira imádom. :oops: De 1-2 hétben 1x eszem csak. Egyébként az utcában lévő oviba be szoktunk fizetni, séta után beugrunk a szomszéd lánnyal, megebédelünk, eldumcsizunk a konyhásnénikkel, akik szórakoztatják a babukat, amíg mi eszünk… Királyság. :lol: Nekem még egyébként küzdenem kell a konyhatündér címért…

Húúú, lassan nekünk is át kell szerelni a lakást!!!

Ja és lőjetek már le!!! :lol:

KépKép
KépKép
jdora
 
 


Dóri,
már sokszor hallottam, hogy ha az első babánál valamilyen beavatkozás volt, a második baba sokszor minden gond nélkül sikerül. Szuper, hogy ez rátok is igaz!

Az epret hogy lehet megpucolni?

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabi,
eperről körbe levágom a magos-szőrös részt, amit én, a kis konyhamalac tüntetek el.

Annamari,
iszod még a Laktoherbet? Van egy DM-es ajándéktea kuponom, ha kell.

KépKép
KépKép
jdora
 
 


Dóri
Ne is mond... Imádom a burgereket, a sültkrumplit, a chipset, a fehér csokit, a kávét, a capuccinot, pizza ... stb. Szerintem nekem nem fog menni, hogy egészségesen egyek. Majd akkor eszek ilyeneket mikor a gyerkőc már alszik. Ott fogom tömni az arcomba, már látom a lelki szemeim előtt. Hiába lenne az a helyes, hogy egészséges kaját együnk... akkor is egyszer élünk. Ez az én nagy dilemmám. Azt hiszem ma ezzel a filozófiai kérdéssel jól elszórakoztattam magam. :lol:

Ja és a nap híre:
Levente egy nap alatt megtanult leülni, pedig még csak pár napja tud kapaszkodással felállni. A felállást egyébként egy napon belül az oldalazó járás követte. (Megjegyzem, hogy mindenhova mászva közlekedik. Most már ő is szereti a guruló dolgokat.) Plussz fel tudja rakni a hűtőmágnest a helyére. :lol:
szilbee
 
 


Dóri :)
Dehogy lövünk, irjál csak aranyanyám, irjál!!!
még nagyon menö a hinta, de most hogy a mondod a játszón a nagyobbacska fiúk nem szoktak hintázni. Pedig asszem 3-4 éves a legnagyobb kiscsávó, aki jön a baba-mama klubba. Annyira elszomoritó, de pár hét alatt valaki tönkrevágta az itteni játszóteret :( :evil: A hintákat levágták, a padokat szédrugdosták (?) a kötélmászókát is elvágták :cry:

Ana :)
Én is minden elismerésemet közvetitem. Engem nagyon megvisel a hosszu távu sokszor felébredés. :oops: Nagyon fáradt és nagyon morci leszek egy idö után...

Kaja: jelenleg én fözöcskézek, de jövö héttöl szeretnék újra elöfizetni. a szomszéd faluban van egy tök jó hely, most alakitották át az éttermet sörözövé, de a kaja-kiszállitást meghagyták. 550-650 egy menü (leves+2.) és helybe kihozzák, nekem csak a csere edényt kell kiakasztanom a keritésre :mrgreen:
Egyébként ha Pesten vagyunk néha nekem is lecsusszan mekis kaja, de erre is figyelek, hogy mi. Pl Happy mealben lehet kérni rántott sajtot+gyümölcsöt+narancslevet, igaz ez csak olyan madárétküeknek való, mint én. De itthon lehet könnyen gyorsan kaját csinálni, én rendszerint valami egytálételt(csöben sült zöldségeket husival vagy virslivel) csinálok vagy fözeléket, igy azt eheti a poronty.

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


[quote] írta:s helybe kihozzák, nekem csak a csere edényt kell kiakasztanom a keritésre :mrgreen:


Hát nagyon irigyellek ezért.
Nálunk olyan pocsék a kaja a helyi étkezdénél, hogy na... Ráadásul csak az idős embereknek szállítják ki.
szilbee
 
 


:!: Nézzétek meg ezt az oldalt. Ha jól tudom Naturlandos termékek vannai itt. Babaápolási cuccok és tejserkentő teák olcsón. Egészen nagy árengedmény van rajtuk. Nem tudom a házhozszállítás mennyibe kerül...

http://www.fitoteka.hu/index.php?inc=termekek&katid=36
szilbee
 
 


Lányok!
:?: Ti mivel szeditek ki a makacsabb foltokat (pl.: sütőtökpüré) a tetrákból?? Én már annyi mindent kipróbáltam... még a Clorox hipó sem szedte ki a foltokat. :x
szilbee
 
 


Szilbee,
egy esetben jön ki a sütőtök, ha azonnal ráöntesz bármilyen mosószert. Még a folyékony szappan is kihozta múltkor, de tényleg abban a pillanatban kell rátenni. Ha később, akkor már lehet hipó, akármi.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Foltok: nagymama padlásáról háziszappan! Sok mindent kivitt, amit a Domestos nem tudott. Amúgy én most a Cloroxot használom.

Főzés: még belefér az időmbe, hogy főzőcskézzek. Ha program van, a gyerkőc bébikaját eszik, mi meg hozatunk ezt-azt. Nálunk nincs meki, de ha útba esik én sem hagyom ki a sajtburgert.

Egyébként tényleg nehéz teljesen egészségesen étkezni. Nagyon drága, apa meg nem tudná pusztán a reformkajával húzni az igát. Nálunk ugyanúgy van vadas, mint párolt zöldség, saláták és töltött káposzta. Amit megkívánunk. Nem vagyunk nagy húsevők, ami azt illeti! Szóval nehéz ez a "hogyan étkezzünk egészségesen" kérdés.
A gyerektől sem fogom megvonni a hambit, kólát, chipset, persze mindent a maga idejében, és a megfelelő mennyiségben.

Dóri! Tudja már a család a nagy hírt? Látod, így van ez a babügy. Keresztfiam annak idején nem várt baba volt, elsőre becsúszott. A második pedig több mint fél éve várat magára! Nálatok pedig pont az ellenkezője van!
bockbrigi
 
 


Sziasztok lányok!

De pörög a babanet,ügyesek vagytok.Mostanába nem tudok gyakran jönni.Andris is felállt de még nem tud leülni.Minden hol próbálkozik rendületlenül és dől mint a liszteszsák.Állandóan mellette kell lennem.Nem tudom ez meddig megy így ,de már megtanulhatná.A feje kék zöld foltos.Már biciglis bukót akartam ráadni,de nem viseli el.Csak alváskor van egy szusznyi időm a lakásra.Meg most rátok,a lakás vár. :lol:

:?: Kaja
Örömmel olvastam,hogy nem csak én nem vagyok konyhatündér.Én is hordatom az ebédet egy iskola kifőzdéjéből.Jattal együtt 600,/nap de úgy megrakja a néne,hogy négyen esszük meg vacsira.Leves,főkaja,savanyúság,gyümi vagy süti,Ennyiből én nem is tudnám kihozni.Junior menü,de finom.Sajna évzáróval vége.Nyáron én fogok főzni.De mikor???? :?
Andrisnak ezekből még nem adtam.A saját husilevest,kenyeret,ma reggel elöször sajtot,fözeléket már kapott. Egyébként bébikaja a menű.Egy üveget két alkalomra eszik meg,mert elötte levesnek és utánna deszertnek szopizás van még.

:?: Foltok
Van egy fehér tégelyes Dalma Varázs Univerzális Mosókrém nevű szörnyűség.A barátnőm az auchanban vette.Eddig mindent kiszedtem vele.Ha nagyon makacs,akkor rákenem és hagyom állni egy napot.Mosás elött kicsit megdörzsölgetem és be a gépbe.

:?: Tali!
Passzolom a kérdést.Vszínüleg valami tömeges gyereknapi buliba megyünk.Adával még kihagynám,de a nagyok számítanak rá.Ötlet,hogy hol lesz jó program?

:!: Ruha!
Van nálam megint másfél hétig márkás, angol, extra minőségű gyerekruha.Gyönyörű nyári szoknyák,shortok, polók.Ha érdekel vkit írjon!Küldök képet a méretetekből.
Referencia Nórikán :lol: Igaz Dóri?
Pocakosoknak babakelengye!!

Szép napot mindenkinek!

Kép
flocika
 
 


Sziasztok

Minyu
Én ebédre magamnak és Milcsinek (néha Oli is kap belőle) hordatom a kaját (szintén csak kiakasztom a kerítésre az ételest, 450 Ft házhozszállítással együtt, és egy fiatal srác főzi otthon, Olinak a levesekből szoktam néha adni), vacsira viszont muszály főznöm valami gyorsat, mert apa melegvacsi párti. Mindig olyan csinálok amiből Oli is vacsizhat.
Most próbáltuk ki a lencsét. Nagyon bejött neki. Megpároltam, leturmixoltam és átpréseltem szürőn, hogy a héja ne kerüljön az Ő kajájába a többit meg megcsináltam magunknak lencsefőzinek.

Alvás: Nem nagy ügy! Már teljesen hozzászoktam. Azokon a kivételes éjszakákon, mikor véletlenül alszik mind a kettő rendesen, is fel szoktam kelni és egyeszerűen nem tudok aludni. Milcsi amúgy már alszik, kb 2 és fél éves kora óta csak hetente egy olyan éjszaka van mikor felkel meg persze ha beteg (köhög), Olinak az átlag 4kelés/éjszaka. Most hogy fogzik többet kel kb 6-7szer egy éjszaka.
De nem bánom, van hogy a fotelban alszok órákat szoptatás közben, felébredek és már nem rakom be az ágyába hanem átviszem hozzánk. Ő még csak kb 1hóanpja szokott velünk aludni, de Milcsi 2 hós korától kezdve a fél éjszakát mellettünk tölötte és nem volt gond a saját helyére visszaszoktatni. Másfél éves korában kapott egy új ágyat és onnantól kezdve ott aludt. Persze ha hajnalban felébredt odatettem magamhoz, vagy melléfeküdtem az ő ágyikójában. Volt egy idő, hogy sokszor kelt pisilni (persze jobb hogy felkelt, mint hogy bepisilt volna), de rájöttem, hogy este csak vizet szabad neki adni, mert abból nem iszik annyit.
Szóval nem gáz az éjaszakai kelés és ha tehetem (és persze ha sikerül egyszerre lefektetnem a fiúkat) délután és is lefekszek velük delelni egy kicsit.

Dóri
Tényleg kicsi lesz a korkülönbség, de ne bánd. Nálunk 23hünap van a fiúk között és nem volt vészes. Tudom hogy nálatok még kevesebb lesz, a gyerekek annyira okosak, hogy megértik, hogy msot már nem csak ők vannak. Persze nálunk is voltak féltékenykedések (eleinte mind a kettőt fel kellet vennem, mostanábam főleg Oli féltékeny, ha Milcsi az ölembe ül), de mindent meg tudtunk beszélni. És szerencsére nem kellett két gyerekeket pelenkáznom, mert Milu 20hósan szobatiszta lett. És most sem csinálnám másképpen, jó ez a korkülönbség.

Hinta
Mindkét fiú imádja. Hétvégén jön apám és csinálunk bent az udvaron is hintát. A ház előtt van, de hát nagyon sok gyerek van a környéken és állandóan valaki ül rajta (mindenki hozza a saját hintáját és ráakasztja a kampóra, amit a szomszéd csinált) A homokozó is nagy sláger és a motor is. Olit is rá szoktam ültetni és tologatom. Nem valami hátkímélő, de a lurkóm sikít rajta örömében.

Na jó kis mesét írtam.

Ana
gyomberana
 
 


Sziasztok!

Irigykedve olvasom, hogy szinte mindenki hozatja a kaját. Nálunk ez nem igazán megoldható. :( Apa szereti a főztömet, így a konyha a törzshelyem. Hétközben azért én is próbálok egyszerűbb dolgokat csinálni (pl főziket), amelyek hamar elkészülnek, de hétvégén ki kell tennem magamért.
Egészséges étkezés terén mi sem állunk túl fényesen. Barna kenyeret eszünk, olivával főzök, tengeri sót használunk..., szóval van egy-két jó dolog, de ugyanakkor szívesen szalonnázunk, mekibe járunk, kólázunk, sörözünk stb. :oops:
Elég sok kaját megkóstolt már a kislány is, bár néhánytól valszeg szívrohamot kapna a gyerekorvos és a védőnő is (pl. tojásos lecsó). Ugye senki nem ájult el?
Ha már kajánál tartunk, gomba mehet?
Ma szedtem le az első adag epret a kertben, remélem, semmi baja nem lesz tőle a gyereknek.

Roberta
smici_robi
 
 


Így játszanak a fiúk

Kép

Kép

Ana
gyomberana
 
 


Sziasztok!

Most rövid leszek.
Anna 33.napja nyügi és lázas, ezért nagyon rossz a kedvem, holnap viszem a Heim Pal-ba reggel.
Drukkoljatok.

Sziszi.
sziszike1000
 
 


Úristen.. 33 napja. :shock: Hogy bírtátok ki eddig idegileg és lelkileg? Elismerésem nektek!! Nagyon drukkolunk, de kérlek feltétlen írd meg mi történt!!!!!!! :(
szilbee
 
 


Ana
Tök jók a képek!! :D Terveztek harmadik gyereket? Csak mert Ő már nem fog beleférni a homokozóba. :lol: :lol: :lol:
szilbee
 
 


Sziszike,
remélem, nincs semmi gond a pici lánnyal, így ismeretlenül is puszilom! Neked meg kitartás!!! Pláne, ha befeküdtök. :(
De nem fogtok! :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Kicsit eltűntem, számítógépet szereltünk már megint, de most legalább a miénk jó. Egy ismerősünknek szerelünk össze egy gépet a rengeteg alkatrészből, ami a lakásban csak foglalja a helyet másr évek óta. Egy rakás szemét, de Péter sajnálja kidobni, pedig a 3/4-e hibás. Csak ki kellene válogatni.

Jelentem, Gergő fiam is elindult. Olyan büszke magára, no meg én is rá.

Nálunk a kajarendelés elmaradt, pedig az elején nagyon jól jött volna, amíg a gyerekek picik voltak. Tulajdonképpen 4-5 hónapja tudok napi rendszerességgel főzni, de néha így is elmarad, ha menni kell valahová. Egészséges táplálkozás nálunk sincs, pedig Péter cukros is. Számolgatjuk a kalóriáit meg aszénhidrátokat, de én mindent megeszek, ami az útamba kerül. Előszeretettel fogyasztok chipset meg sajtburgert is, ha futja rá. Azért meg szoktam venni, csak a hónap közepétől szinte kizárólag főtt kaján élünk, hogy kitartson a pénzünk.

A gyerekek gyönyörűek.
A homokozó külön jó ötlet, nem is baj, hogy ilyen kicsi, legalább le lehet takarni. Nekem rémálmom, hogy majd a játszón a homokozóból minden bacit összeszednek majd. Az egyik ismerősünknek így kapták el a fiai az aftát.
Nem is beszélünk arról, hogy a játszóra, ha a kutyák nem is, de a m,acskák mindenképpen bejutnak és előszeretettel takarják be a kakijukat a puha homokkal.

Laktoherbes kupon jöhet mindig, abból sosem elég. Majd még a babaszobán is meghirdetem, hogy keresek, mert annyira fogy. Azért nem bánom, hogy kell, de néha kicsit undorodom az ízétől. Most pár napig nem ittam és éreztem, hogy csappant a mennyiség, de ez összefüggésben lehet a menstruációmmal is.

A fiúk jól vannak, előszeretettel nyúzzák egymást, meg engem is. Nem tudom mitől, de most pár napja nagyon nyűgösek. Remélem, hamar elmúlik, mert elég nehezen állok helyt, amikor mindkettő rajtam lóg.

MAriann, nem tudok elég hálás lenni az iwiw meghívóért, egy régen elveszett barátnőmet találtam meg. Szóval köszi még egyszer.

Puszi mindenkinek:
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Bocsi 3 napja lázas, elgépelhettem. :)
Ami gond a vesekő,1 cm-es vesekövet találtak nála, ami, ha beágyzódik nagyon fájdalmas. 3 napja nem alszom, mert nagy fájdalmai vannak..csak cicin nyugodt.
Ma elvisezm a Heim pal-ba is , mert a Bethesda csak befektetne, s szeretnék mást is hallani.
Sokat iszik a Panka, de keveset pisil és megy a hasa is. :(
Nagyon izgulok érte.
Köszi a szorítást...

Nincs egy hónapja, hogy volt neki a hugyútija, remélem most csak egy megfázás vagy fog az egész...d.u. írok.

Puszi.
sziszike1000
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?