Sziasztok!
No, most jutottam idáig. Akkor folytatom a panasznapot
Miksa ma döbbenetes volt egész nap. Most már ágyba dugtam, remélem, úgy ébred, hogy megüti a normál szintjét.
Mostanában nagy bajban vagyunk a kajálásával. Régebben már nagyon szépen evett egyedül, bár etetőszékben, mert állandóan elszaladgált. Most egy ideje a nagy asztalnál szeretne, mondtuk is, hogy jó, úgyis itt az ideje. De ez csak ideig-óráig volt jó, most egyszerűen ott tartunk, hogy nem eszik, hanem jön-megy, föláll, csúszkál, játszik az evőeszközzel vagy akármivel, és csak akkor eszik, ha a szájába tesszük a falatot. Ugye ezzel kilőve az a két lehetőség, hogy nem ízlik neki vagy nem éhes, mert akkor meg sem enné. Lusta. Ugyanez van különben a szobatisztaságnál is: pisil, ha vécére teszem, de nem szól, ha kell neki. Majd a mama elintézi. Naszóval most próbáljuk ezt az egészet rendbe hozni, ez reggel úgy végződött, hogy a klotyóban landolt a Nestlé pehely. Gondoltam, majd azzal megzsarolom, hogy elviszem a kajáját, és az működik is, visít, hogy ne vigyem, de ha visszakapja, akkor csak egyetlen falatot eszik, utána megint nem foglalkozik vele. Csak ezzel is eljutottunk oda, hogy már nem hiszi el, hogy tényleg elveszem előle. Na, reggel megtettem, volt is nagy műsor. Ebédnél csak egy fokkal volt jobb a helyzet, és így is 3/4 óráig evett 2 virlsit. Szóval igazából nem tudom, mennyit használt az egész. Annyit mindenesetre ártott, hogy egész délelőtt lüke volt. Nem tudok olyat mondani, amiben szót fogadott volna. Először öltözni nem akart, aztán a kocsiajtókat nyitogatta végig, majd a zenebölcsiben egyetlen egy gyereket sem kínált meg a kekszéből, pedig az egyik kislány még sírt is érte. Aztán a másikéból persze rögtön kért. A dalok és mondókák most nem érdekelték, ott is állandóan kiment a másik terembe, majd páros lábbal ráugrott a bokámra szandiban (törökülésben ültem). A boltban pakolt, majd kirohangált, közben én elhagytam a slusszkulcsom, ami szerencsére később meglett. A hentesnél felszedte a lefolyót, a zöldségesnél nekiszaladt egy ládának, a virágosnál meg átesett egy láda pistikén. Itthon már csak egy pohár vizet borított végig ebéd közben az asztalon.
Kajára van valakinek ötlete? Most ott tartok, hogy visszateszem az etetőszékbe estétől. Ami egyébként tök kényelmes neki, elér mindent, stb...
Motiot! Azért nem kell itthon sem ennyit fizetni, Telkiben azért van ilyen tarifa, mert egy magánkórházról van szó. Szép, szép, hogy Németországban ingyenes a szülés, de hát végülis itt is az, ha lutrizol, és az ügyeletesnél szülsz. Én nem akartam volna, ragaszkodtam a dokimhoz. És ezért pénzt is vagyok hajlandó áldozni. Tudom, hogy No.-ban nem ennyire lutri az egész, mert mindenkinek alapfeladata, hogy normális és kedves legyen, na ez az, ami itt nem működik. De hogy ott sem minden doki egyforma, még ha az is a cél, az tuti. Vannak jobbak és rosszabbak.
Például tök rossz emlék nekem, amikor mentem befeküdni a kórházba, és megvizsgált az ügyeletes doktor, és hát istentelenül fájt. Ha nála kellett volna szülnöm, talán nem is maradok ott. Pedig úgy különben kedves volt.
Beszti! Én sokat voltam Krétán, azért kérdeztem, hogy merre mentek. Még megboldogult ifjúkoromban hátizsákos, hegymászós túrákon, aztán később lánybandával bulizni meg pasizni, aztán meg a leendő urammal nyaralni. Milyen helyekre szeretnétek menni?
Tudok ajánlani
Ildi, Anikó, Gabi!! Köszi, még mindig fáj a torkom, nem vagyok jól, de rosszabbul se. Este lefeküdtem fél 11-kor (ez nálunk nagyon korán van), az uram angyal volt, és hozott nekem ágyba neocitránt, és elég jót is aludtam. Szóval igazából nem indult volna rosszul a nap
Rita! Én néhányszor csináltam már spárgát, azt hiszem, a párolás a titka. Nekem van párolóedényem, amiben van egy betét és a kaja nem is érintkezik a vízzel. Abban nagyon szépen megpuhul. Én zöldet még nem vettem szerintem, a sárgát hámoztam. Vigyázni kell vele, mert ha fás vagy szálas, vagy mittomén hogy mondjam, akkor nem lehet megenni. Aztán ha megpuhult, mondjuk virslivel, husival, tojással felváltva leteszed jénaiba, ráöntesz tejfölt, kefírt, valami lötyit és egy kis zemlemorzsával megszórod, és az nagyon tuti
Hétvégi program: nekem a vasárnap tűnik jobbnak, szombaton inkább szétszórva lesznek előadások, kiállítások, ilyesmi. Vasárnap 10-től jelmezes futás a gáton, 10.15-kor ovisok és általános iskolások futnak, 10.30.-tól 5 km-es futás, 10.40-től pénzdíjas félmaraton váltó, 10.45-től pedig egyéni félmaratoni rajtol. A rajt és a cél is a Regattában lesz.
http://hotelregatta.hu Lesz fóvós zenekar, amit nem tudok, hogy ugyanaz-e, mint az utcazenészek fellépése a futás útvonalán, de asszem nem ugyanaz. Sport- és tánccsoportok, valamint ÖKO-PANNON rood show, amit szintén nem tudok, hogy micsoda
Lesz kirakodóvásár és gyerekprogramok, és lovaskocsi járatok mennek a helyszínek között. Sajnos a szórólapból nem derül ki egyértelműen, hogy mi hol lesz, de azt mondták nekem, hogy a legtöbb minden a Regatta parkjában. (A kiállítások bent a faluban, azt írják)
Naszóval: Anikó mondta, hogy ők kijönnek, Ildi is mondta, hogy kinéznek. Ildi! Gödöllőről vagy átjöttök a hegyen, vagy M3, majd 2B és 2A út. Dunakeszire kell eljutnotok, a régi 2-es útra. Mentek északra Vác felé, és már majdnem kint vagytok a városból, amikor balra kell kanyarodni a horányi révhez. Egy emelkedő tetején van egyébként, és jobbra van egy bazi nagy lámpabolt. A komp elvileg minden óra 35-kor és 55-kor jön be, de vasárnap szerintem két komp megy majd és járni fognak folyamatosan. Ha várni kell, a kikötőben van büfé mindkét oldalon
A Regatta nincs messze gyalog sem a kikötőtől, de gondolom nem akarjátok a túloldalon hagyni a kocsit 3 gyerekkel. Meg még azt nem tudom, hogy a futások miatt lesz-e útlezárás, de majd megkérdem. Olyat is lehet, hogy nálunk hagyjátok a kocsikat, mi is csak pár száz méterre vagyunk. Meg azért mondtam Anikónak, hogy egy picit csak beugrotok hozzánk is, nem?
Többiek, kinek lenne még kedve kijönni? Gyertek már
Jó hír, hogy tegnap volt repcsis szúnyogirtás, és egy kicsit jobb a helyzet