Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!!
Csandy!!!De jó,hogy hallok rólatok!
Nagyon örülök,hogy már viszonylag minden rendben,ahogy olvastalak potyogtak a könnyeim!
Szurkoltunk nektek nagyon!Kép
Szerintem nagyon édes Gergő,hála Istennek már szépen gyarapszik!!!
Kitartás a három héthez,az már nem sok!Kép
Nagyon sok egészséget kívánok nektek!
Örülök,hogy itt vagy!Kép

Hello:Gratula a 38-héthez!!!Na,nő az a poci,és gyönyörű a kisfiad!!!

Kanyin!Szép a pocikád!Kép

Trita!Drukkolok,hogy megforduljon a picúr!

Ex!Egészségetekre a pizza miatt!Kép
Biztos jó lehetetzt a cirkusz!Kép

Jó éjszakát!
Még mindíg semmi!Kép

Szilvi

Kép
szgoron
 
 


Sziasztok!

Trita,
szorítok, hogy megforduljon a baba!
Ötletem sajna nincs, hogy hogyan vedd rá, de próbáld ki a tapasztaltabbak tanácsait! Kép

Csandy,
majd várjuk a fejleményeket Gergő fejlődéséről is. Kép

Banya, Kép
mi újság?
Voltál már cukor terhelésen?

Potter,
még egy kis nyaralás is...Kép Hú de lazaaaaaaaaaaa! Kép

Tegnap vettünk egy ágynemű garnitúrát a picinek. Otthon jöttem rá, hogy mennyire tapasztalatlanok, rutintalanok vagyunk még ebben is. Előtte otthon én nem méricskéltem semmit, még jó hogy a rácsvédő méreteiben is stimmel Kép. A paplan mérete már a boltban is elbizonytalanított: 95x135 cm és volt fele ekkora méretű is. A nagyobbat vettük meg, mert ez jobb minőségben volt, de szerintem ez gyerek méret nem csecsemő. Félbe hajtva fér bele normálisan a kiságyba.
Hülyeséget csináltunk, hogy megvettük? Vélemény?
adi77
 
 


Szia Adi!

Szerintem nem csináltál hülyeséget, bár Én kaptam néhány jótanácsot gyakorlott anyukáktól, hogy mi az, amit felesleges megvenni, köztük az ágynemű garnitúra.
Bár ezt Én is így gondoltam korábban, még mielött erre figyelmeztettek volna, mert Én "hálózsákban" altatom és kis bébipléddel takarom majd be a babát.
De természetesen ez nem jelenti azt, hogy ez a "tuti", úgyhogy szerintem mindenképpen hasznát veszed, legfeljebb egy kicsit később.

Csandy!
Jó újra hallani rólad és a babáról. Örülök, hogy végül minden rendben és szépen fejlődik a kis Gergő! Nagyon aranyos és szép babaKép

Néhányan írtátok, hogy mostanában mentek 4D UH-ra. Hát őszintén szólva Nekem csalódást okozott, szerintem még a 2D UH is többet mutatott, mint a 4D, de természetesen Én is olyan izgatottan vártam, mint Ti. Úgyhogy remélem, hogy Nektek nagyobb élményt jelent majd, mint nekem és gyönyörű képekkel halmoztok el bennünket.

Trita!
A barátnőmnek a 36. héten szépen befordult a babája, aztán a 38. héten visszafordult, és császározni kellett. Ennek az ellenkezője is megtörténhet, úgyhogy kitartás!

Hello! Szép a pocid és tényleg nem látszik rajtad, hogy már a 38-39. hétben vagyKép

Néhány szó rólunk!
Tegnap voltam Balatonakaliban a kollégáimmal. Elmentünk egy kicsit pihenni, kikapcsolódni.Átmentünk Tihanyba is, nagyon szuper volt! Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de járhatok akárhol a világban, Nekem a Balatontól mindig megdobban a szívem, szerintem hihetetlen ajándék.
Nem szokott vizesedni a lábam, de tegnap úgy jöttem haza, hogy nem volt bokám és a vádlim is kétszer akkora volt, mint normál állapotában. Még reggel is látszott a lábamon a teganapi nap "megpróbáltatása", de majd ma pihentetem.
Kis Marci a pocakomban nagyon jó baba, sokat rúgdal, de nagyon jó érzésKépKépKép
Szeretem ezt az állapotot, talán most a legjobb!!!

Bocs, hogy nem vagyok napi szinten jelen, de mindig olvaslak benneteket! Reggel, amikor felkelek, mindig az az első, hogy megnézem, mi volt a "termés"Kép

Üdv.:
Marcy

Eni
marcy
 
 

 
 

Sziasztok!

Csandy, de jó, hogy jelentkeztél! Sokat gondoltunk Rátok, és nagyon szorítottunk. Örülök, hogy szépen gyarapodtok, és kívánom, hogy minél előbb haza mehessetek!

Trita beszélgess nagyon sokat a babóval, hogy forduljon szépen visszaKép

Kezemben a telefon és várom Satukéktól az smst!!!!!
Nagy hirtelen a második tábla lesz a nagyobb, és alig maradunk az elsőbenKép

Nálunk megváltozott a Manó mozgása, az eddigi egyértelmű erőteljes rugások helyett, most lassabban olyan szétfeszítősen nyújtozkodik egész nap. Mintha tágítaná magának a helyetKép Nektek volt ilyen?

zsu 29+5

Kép
zsu11
 
 


Sziasztok!

Hát elég pocsék idő van. Jelenleg Nyíregyházán vagyok. A férjemnek megkezdődött a vizsgaidőszak.
Blackroseval ha van valami, írjatok.

Csandy!

Hát megríkattál! Nagyon örülök, hogy minden rendben van veletek. Már sokszor írtam, hogy én is 5 évvel ezelőtt a SOTE I. klinikán "szültem" (császár), és mindegy mi történt akkor, mostmár halványodnak a rossz emlékek. Én 10 hétig bennt feküdtem, állítólag kevés volt a magzatvizem. Nagyon sokan feküdtek bennt toxémiával, szinte mindennapos eset volt.Minden kicsi részét ismerem a klinikának, természetesen az orvosokat, nővéreket is. Azért kérdezgetem Tritát is, de Õ sem válaszolt még, hogy kinél fog szülni. Azért vagyok ilyen kis kíváncsi. Remélem jó kezekbe kerültél. Hajdú docensnőhöz tartozik a kisfiad.

Puszi mindenkinek!

Emese

Kép

Kép
jurem
 
 


Kerek 30!!!! El sem hiszem!!!

Képzeljétek tegnap este mikor hazajött a férjem elkezdtük megbeszélni a napot mikor kiderült, hogy nem mentünk szülés felkészítőre...Kép Ilyet is csak mi tudunk összehozni Kép Kép Még a végén a szülésről is lekésünk Kép No de ez van. Most úgyis a császárról volt szó és a Béla rosszul bírja az ilyesmit.

Hihetetlen, hogy bármelyik pillanatban beindulhat a babaeső...

Puszi

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Encus,
grat. a 30-hozKép!

Marcy,
köszi a hálózsák tippet. Kép Nem rossz. Egyszer már bennünk is felmerült..., de ki ment a fejünkből. Meg nem is vagyok biztos benne, hogy nem paplanhoz szeretném e mindjárt szoktatni. Na de ez hatalmas, amit vettünk! KépKép De rossz ilyen bizonytalannak lenni! Kép

4D uh: mi nem megyünk, a párom nem szeretné. Mindig felhozza a rossz példákat, hogy XY-nak sem látszott semmi. A 2D-s sokkal jobb...stb...és az erre szánt pénzt költsük inkább a gyerekre.
adi77
 
 



Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Hello Kismamik! Én is itt vagyok! Kép
Adi!
Itt vagyok, élek, és velünk minden rendben, de nagyjából ennyi. Volt egy jó hétvégém, lent voltunk a Balcsin 2 napot, jó sokat pihentem.
Aztán megint megkezdődött hétfőn a mókuskerék, sajnos. Kép A munkahelyem kész káosz, egyre rosszabb a helyzet. Lett volna egy lány a helyemre, de 2 nap alatt meggondolta magát, mert nem akart éjszakázni. Most megint itt vagyunk ember nélkül, és én még 10 munkanapot vagyok összesen. És még be is kell tanítanom az új embert! Hát ez van. Én mindenesetre megfogadtam, hogy nem foglalkozom az egésszel tovább, nem érdekel. Csináljon a főnököm amit akar. Tegnap megint felhívtam a figyelmét, hogy június egytől nem vagyok, azt mondta jó, jó, legfeljebb majd beül ő! Háhá, azt megnézem, be sem tudja kapcsolni a gépet... Kép Megy a cirkusz ezerrel, és én már nem tudok segíteni, tőlem ennyi telt és kész!
Terheléses cukorra hétfőn megyek, felszerelkezve egy nagy citrommal! Kép Aznap lesz minden: vérvételek, uh, vizsgálat. Végre megint láthatom a Kölyköt! Kép Aznap nem is jövök be dolgozni, mert ki tudja mikor végzek.
Adi azt olvastam, hogy voltál cukorvizsgálaton, de azt nem írtad, hogy milyen lett... Vagy igen? Csak megint elkerülte a figyelmemet? Simán. Mostanában hihetetlenül szórakozott vagyok. Lassan olyan leszek mint a férjem... Kép
Csandy!
Ez a baba annyira aranyos és helyes! Teljesen odavagyok érte! Gratulálok hozzá, most már meglátod minden rendben lesz. Örülök hogy ilyen jól alakult minden végül!

Kép
Kép
banya1
 
 


Encus,

Nem értek a toxémiához, de az biztos, hogy a táplákozásunk szokásai nagy mértékben befolyásolják az egészségünket. Én az említett "diétás" étrendbe semmi kifogásolni valót nem látok. Nagyjából e szerint is étkezem, persze nem figyelem túl görcsösen. Talán kevesebb halat eszek, mint korábban, valahogy nem kívánom most. De tudom, hogy fontos lenne (épp ma beszéltünk róla a párommal, hogy mostanában kimaradt az étkezésünkből).
Ja, és egyenlőre kutya bajom sincs, normális a vérnyomásom is... Persze ez lehet hajlam kérdése is.
adi77
 
 


Banya Kép,
A munkahely miatt nem irigyellek, de már nincs sok hátra Kép. Balatoni pihi? De jóóóóóóóóó! Kép Rám is rám férne egy kis kikapcsolódás. Pünkösd környékére terveznék egy kis nyaralást, akkor még csak 29-30 hetes lennék és a páromnak is csak 4 nap szabijába kerülne. A baj csak az, hogy a kollégájának a felesége is kb. akkor v. előtte fog szülni. Na nem ez a probléma, hanem nem valószínű, hogy a kollégával egyszerre lehet szabin. Na mindegy, majd meglátjuk.
Terheléses cuki: az, hogy milyen volt írtam, eredmény a jövőhéten a dokim asszisztensnőjétől.
Tanács: a citrom ne legyen túl friss, mert nehéz kinyomkodni, nem baj, ha már kicsit keményebb a héja. (Én azt hittem megszólnak érte, közbe meg megdicsértek.) Vágd félbe és magozd ki, gyorsítod a munkájukat.
Azt olvastad, hogy voltunk csecsemőgondozáson Kép?
Ha tudtad, akkor bocsi: a babának az ott tartózkodásra nem kell semmi ruha, pléd...stb., esetleg néhány pelus.
Tényleg, ha hétfőn nem mész be dolgozni, eljöhetnél a következőre (14h-tól).
Költözés?
adi77
 
 


vannak itt is érdekességek...

http://www.medimix.hu/hasznossagok.php

Adi: köszönöm. Én a Vivinél majdnem 1,5 évig hálózsákot használtam. Szívem szerint ma is azt tenném, de már zokon venné, így hogy benne van a 7 évben Kép Mostanság is nagyon sokat forgolódik és így nem kellett állandóan takargatni. Én nem tudom, hoyg miért jó takaróhoz szoktatni...

4D: mi voltunk és még megyünk egyszer. Nekünk fantasztikus élmény volt, de igazából 21 hetesen még egy bizonyosságot akartam, hogy minden ok a babóval. A párom végig tátott szájjal nézte, mint egy gyerek. Nagyon jó volt látni az édes arcocskáját. Meg aztán gondolom neki is jó buli lesz majd megnézni saját magát...Ennek ellenére mindenki úgy csinálja ahogy neki jó. Kép

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Sziasztok!

Nagyon nem akarnak kibújni ezek a bébik!!

Csandy:gratulálok mégegyszer,és nagyon örülök hogy itt vagy megint velünk-bár én most elég ritkán vagyok,aminek megvan az oka,de ezt majd egyszer később megirom.Gergő nagyon cuki,drukkolok hogy minnél hamarabb hazamehessetek!

A tigrisemről rakok majd fel pár képet megint,és szopi ügyben csak annyit hogy még mindig küzdünk,tápszert nem issza vagy kihányja.nem akarok negativ lenni,stb..ezért nem irok inkább,majd egyszer...

viszont tegnap először nem orditotta végig a fürdetést,aminek nagyon örültünk,mert nagyon rossz nézni hogy üvölt folyamatosan.olvastam vkitől hogy amikor megfogta az apuka a gyerek kezét fürdéskor,akkor nem üvöltött,hát mi is igy csináltuk és tegnap bejött.amúgy látszott hogy nem érezte magát biztonságban,de ez a kézfogós csak tegnap jutott eszembe.

szakad az eső,még sétálni se tudunk menni,pedig jó lett volna.
tegnap itt volt két barátnőm angliából,kaptunk 8 bodyt-3-6 hónapos,két kisruhát,mind rózsaszin,egyik szebb mint a másik.most mosom őket.
peti visszament dolgozni sajnos,igy nehezebb,de persze nem ülhet itthon.

sajnos egyesével nem tudok reagálni,de olvaslak Titeket mindennap.

Szilvi:csúcs ez a kiscsaj hogy nem akar kibújni.
pedig már úgy várom.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Adi: Érdekes, hogy épp most beszélgettünk Exxel arról, hogy nekem sem nagyon jön be mostanság a hal, pedig előtte imádtam... én a cikkel arra akartam rámutatni, hogy minden doki rögtön a sószegény diétát javasolja, ha az ember elkezd egy picit vizesedni. Nekem pl a bokám egy picit sem duzzadt meg eddig, csak a gyűrüm jön le nehezebben reggel, de még mindig lejön... meg utánna olvastam még egy-két helyen és sok helyen azt írják, hogy nem kell annyira szigorúan venni a só mentes étkezést. Azt írják, hogy a fűszerezést ne vigyük túlzásba. A folyadék visszafogás kérdése is vitás. Nekem azt mondta a doki, hogy annyit igyak amennyi szomjoltáshoz kell. Ez egy picit nehéz nekem, mert én egész nap elteázgatok...Kép Nagy teás vagyok... és már így is le kellett mondjak a fekete és zöld teákról Kép De babóért bármit...Kép

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Adi!
Köszönöm a tanácsokat, rámférnek. Jó hogy mondod ezt a citrom dolgot, pont ilyeneken gondolkodtam, hogy vágjam-e félbe. Kép Remélem én is olyan könnyedén túlesek majd rajta, mint Te...
Azt hittem eredmények még aznap vannak... Kép
A csecsemőgondozásról olvastam amit írtál. Kép Lehet hogy a hétfőire elnézek, de szerintem a férjecskémet nem tudom rávenni hogy kísérjen el...
Amúgy milyennek ítéled meg? Hasznos? Okos dolgokat lehet tanulni?
A csecsemőruhás dolgot nem tudtam, úgyhogy köszike. Ez a kérdés is megfogalmazódott már bennem, pont hétfőn akartam rákérdezni.
Tényleg Te hogy állsz a szülésznő-kérdéssel?
Ja, most írok valamit, amitől szerintem mindenki dobni fog egy hátast: anyós-szülésem lesz. Kép
Eldöntöttük a férjemmel, hogy ő nem tesz kísérletet arra, hogy bejöjjön, mert 100%ig biztos az ájulásban. Nem is erőltetem. Aki még a fogorvosnál is leájul, meg az ultrahangon is elfehéredik, attól nem várok ekkora megpróbáltatást. Kép
Viszont magamat ismerve tudom, hogy nekem az a jó, ha valaki van mellettem. Ha nem ő, akkor legyen más. Persze az Anyukám jutott elsőre eszembe, és ő is szívesen bejönne, de végülis azért az anyós mellett döntöttünk, mert ő orvos, és nem egy szülésen részt vett már. Ugyan sebész és nem szülész, de tudom, hogy a nyugodtsága, és a hozzáértése nagy hatással van rám. És nem utolsó szempont az sem, hogy "homeopátiás szülésem" lesz, és ő akkor ott helyben is tud segíteni. A felkészülést már megkezdtük,már kapok egyfajta bogyócskát ami a méhet erősíti. Jövő hónapban elkezdünk egy másikat is, ami majd a tágulást fogja segíteni, mert rugalmasabbá teszi a méhszájat. És ott majd a szülés alatt is kapok ezt-azt nagyobb dózisban. Hát kíváncsi leszek, állítólag a homeopátia megrövidíti a vajúdást... Úgy legyen! Kép
Költözés? Az sajna még odébb van. Biztosan látod, építik, haladnak végülis a házzal, de azért van még mit csinálni. Augusztusnál előbb nem lesz belőle semmi. Mindegy, én azzal is megelégszem, csak tartanánk már ott... !

Kép
Kép
banya1
 
 


Szücsi: ha jól nézem akkor lehet, hogy egyszerre fogunk majd dekkolni a korházban Kép Te voltál szülésfelkészítőn?

Kriszta: igen...vettük észre, hogy nagyon keveset vagy. Remélem, hogy ez csak azért van, mert nincs időd és nem azért megint, mert "nem akarsz nekünk panaszkodni". Tudod, hogy azért vagyunk itt. Várjuk a képeket a kiccsajról Kép Olyan kis édes...

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Encus,
ha jól emlékszem neked szuper 4D-s fotóid készültek Kép! A férjem szerint te lennél a kivétel Kép.

Banya,
csecsemőgondozás: sztm. hasznos lenne, ha jönnél. Most minden nem jut eszembe, de ha van kérdésed... Mi itt a babaneten felkészültebbek vagyunk, mint akik csak a könyveket bújják, de azért jó eljönni, mert a (helyi) kórházi szokásokról is lehet információt szerezni. A férjedet nem muszáj hozni, én is a páromra bízom. Ha akar jön, ha nem nem.
Anyós-szülés: ismerve az előéletedet (fogamzás), nekem nem furcsa Kép. Ha az én anyósomról lenne szó,...hát az döbbenet lenne KépKépKép.
Az anyós bogyóit megosztod velem is? Meg a szedés feltételeit...stb.

Pilchard,
és a lefejt tejet nem issza meg? Vagy szopizni azért szopizik?
adi77
 
 


Sziasztok Kismamák!

Hát nem akarnak jönni ezek a babák. Kitartás mindenkinek, aki már túlhord ill. nagyon a finishben van.
Nekem ez a 39. hetem és ma voltam NST-n. Azt mondta a doki, hogy még kb. 2 hét, vagyis kiírás szerint hó vége. Viszont ma meglett a múlt heti kenetvizsgálat eredménye és pozitív lett, öt napig Augmentint kell szednem. A szülésznőm azt mondta még öt napig ne szüljek. Megijedtem ettől az eredménytől, nem gondoltam volna, hogy pozitív lesz. Bár a szülésznőm azt mondta semmi baj nincs, ez csak azért kell, nehogy a baba szeme fertőzést kapjon szülés közben. Hétfőn pedig a doki újra megcsinálja a vizsgálatot. Remélem az már negatív lesz.

Csandy! Gratulálok, nagyon szép a kisfiad. Nem lehetett könnyű nektek ez a pár hét le a kalappal. Drukkolok, hogy minden rendben menjen.

Üdv mindenkinek
Kriszti
krisz77
 
 


Adi77:nem tudok már lefejni,hiába gyötröm,nem jön szinte semmi,de érzem hogy van a cicimben,viszont 50-nél többet nem szopizik ki,mert addigra elalszik,vagy elfárad,néha meg olyan mintha nem férne egyszerre több a gyomrába.
Amúgy aMELI ÚGY SZERETNÉ.HOGY MINDIG CICIN LEGYEN,ÉS AMIKOR Õ GONDOLJA SZIVNA EGY KIS TEJCSIT_HÜLYE GOMB MINDIG ÁTVÁLTOK-mondjuk fél óránként.,ez az egyetlen ami tetszene neki.Ma is nagyon nyügik vagyunk,le se tudom tenni szinte,mert akkor ordit,én meg azt nem birom hallgatni.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Adi,
nem megyünk nyaralni, dehogy. Vicc volt. Kép

Encus,
a cikkben sok igazság van, ami élettani szempontból teljesen korrekt és sztem egy adag rosszindulat. Mit is nyer bárki a toxaemiával? Ez olyan, mikor azt mondják, hogy megvan a rák ellenszere, csak akkor elszegényednének a gyógyszergyárak...
Nekem sosem mondta a dokim hogy sószegényen egyek, ne igyak annyi folyadékot.
Az egészséges táplálkozásról azt gondolom, hogy nagyjából mindenki úgy táplálkozik (nem a 3. világra gondolok), és a mindenféle összetevők helyes arányára (ha van ilyen) csak az ügyel, aki már előte is ezt tette. Mert hiába mondom pl egy cukorbetegnek, hogy éveket nyerhet helyes táplálkozással, megfelelő gyógyszereléssel, ha az neki nem kényelmes vagy nem megfelelő vmi miatt. Ezeken marha nehéz változtatni...pedig jó lenne. De ostorozni a legkönnyebb.
Még annyit, hogy az internetre mindenki azt rak fel, amit akar. Most nem erre a cikkre gondoltam.
Na, már megint elragadtattam magam. Kép Bocsi.
Ez csak az én véleményem volt.

Pilchard,
drukkolok, hogy rendeződjenek a dolgok. Ha a tápszert kiköpi akkor talán elég vagy neki te, nem? Kép
potter_76
 
 


Pilchard,
ne ess kétségbe, valószínű a babád még nagyon kötődik hozzád. Lehet, hogy nem kell még erőltetni a leszakadást, pihenj vele együtt pl. egy matracon, add meg neki a lehetőséget a szoptatásra, amikor csak kedvet érez hozzá. Nálatok ez a 3 óránkénti etetés dolog nem jön be, nem kell vele foglakozni. Lehet, hogy néhány hét múlva változik a helyzet. Addig se idegeld magad. És...tényleg az a legfontosabb, amit te is írtál: csinálj mindent úgy, ahogy a megérzéseid diktálják! Kép Nálad senki nem tudhatja jobban mi a jó a babádnak Kép.

Banya,
szülésznő: (ezt már korábban hallottam) nem szükséges v. nem is lehet? választani. Tudomásom szerint jók a szülésznők, úgy hogy mindegy.
adi77
 
 


Üdv!
Banya, jó ez az anyós-szülés dolog, de nekem a férjem jobban bejön. Kép
Szilvi, miénk gyerek se akar kijönni...
Blackrosékról semmi hírem, nem tudom, mi lehet velük. Ha holnapig nem ír, majd ráküldök egy üzit...remélem, minden OK velük.
Adi, ilyen tértágítások nálam az utóbbi 4-5 hétben kezdődtek... Kép
Pilchard, gyere ide panaszkodni, nyugodj meg (tudom, könnyű mondani), és Amelinek is jobb lesz. Õk nagyon tudják érezni, ha anyuval valami nem OK, hasonló ez, mint a fürdetésnél.
Krisz, én mindig kúpot kaptam, habár akkor még zárva voltam. Most nem tudom, mi lehet...
Na megyek...pihiznem is kéne, mert nem vagyok valami szuperül.
Jók legyetek.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Szoktam olvasgatni a topikot de írni már csak a "régi" topicomba van időm (36 éven felüliek).

Encus
Voltam Szülésfelkészítőn, nem kezdett a Judit bele a császárba mert üres volt a szülőszoba és inkább azt néztük meg. Van 1 db egyágyas és 1 db háromágyas amit függönyök választanak el. A körülmények nem épp a legideálisabbak de azért nem gáz, és ennél fontosabb hogy azok akik körülvesznek hogy állnak hozzád, az meg remélem rendben lesz, szóval jobb mintha fordítva lenne.
Arról beszéltek még, mit kell vinni a kórházba, ha akarod begépelem.
Jövő heti téma lesz a gyermekágy és a császár.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Kedves mindenki!!

Kép Adél baba egyenlőre úgy döntött, hogy még se bújik ki. Pedig Exnek már akkor írtam amikor benn is fogtak a kórházba... de aztán mégis úgy döntöttek, hogy menjünk még haza és ott várjuk ki mi lesz. Szóval mi méééééég mindig egyben vagyunk.
Figyelgetem a mocorgást, és holnap mennem kell megint NST-re, meg áramlás vizsgálatra.
Jaaa és persze várom, hogy fájásom legyen...mert
tegnap este még volt csillagokat is láttam... de aztán elmúlt.

Szóval ez a lyány megvicceli itt a nagy közönséget!!!

No most megyek és szépen visszakeresek ki babázik már!!!

Blackrose(40+2)

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


KépPoginak gratula!!! Kép
És Csandy Gergője is édes!!

No most részletesebben nem olvasok vissza, mert a dúlámnál vagyok, és nem akarom sokáig feltartani. Kép
Majd most már csak akkor Sms-ezek, ha tutira a kezemben van a lányka!!

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Sziasztok!

Satukéknál megszületett Olivér: 3,4kg, 56 cm. Minden rendben van Velük:-):-):-):-):-):-):-):-)

Kép
zsu11
 
 


szuper!!!!!!!!

Satuk:gratulálok Olivérhez!!!Sok boldogságot és sok tejcsit!!!!!!!

Na hátha mégis beindul a babaeső!!!

Blackrose:Adél jól érzi magát akkorb nagyon odabent.

Szilvinek se akar kibújni,ezek a csajszik nagyon kis lustik.Kép

Van egy tapasztalatom már!Az is vmi,nem?a dm-es baby love pelus nekünk nem jött be,még vérzett is a popsija a tigrisnek,úgy kimarta a kakiKép
De A SUDOCREM NEVÛ KRÉM SZUPER,KÉT NAP ALATT BEGYÓGYULT tőle.a pamperssel meg az a baj hogy kijön a kaki belőle.most kipróbálom majd a liberót.

Tigrisem rajtam alszik,ha leteszem csak sir,meg sir,úgyhogy marad rajtam.

ja csajok!nem tudom kinek mennyi rucija van,mi 3 bodyval,és 3 rugival indultunk,de az nagyon kevés,mert sokszor nem száradt meg,pedig azt hinné az ember kis ruha-rövidebb idő-és mindig mosogatni keell,meg száritani,pedig akkor még kakás baj se volt,és ha még bukuk is,vagy ilyesmi,szóval ez az én tapasztalatom,most már bővitettük a ruhatárat kicsit.Az 56-os body már nem is jó,mert olyan kis hurkás a nyaka,meg a pelus miatt hosszra sem jó.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


sziasztok!
Csak gyors bekukk, mert férj itthon!
Köszi Csandy! Aranyos vagy, hogy van erőd mások problémáival, aggódásával is foglalkozni.
Zsu: nekem is két hete jobb és bal oldalt mintha feszítené magát! Most voltunk dokinál, elvileg fejvégű, így nem értem, miért két oldalt érzem- jobbra a bordáimnál, balra köldöknél. Nem tudok oldalt meglenni!
Ja! Kiderült! Kisfiúnk lesz, és minden rendben vele!
Adi: mi a kisággyal kaptunk ágyneműt és ilyen nagyot, kettéhajtva van a kiságyba. Legfeljebb később használjuk!
Pilchard! Ne aggódj, biztos azért szerintem is, mert állandóan cicin lenne.
Ennyi voltam ma!
Puszi mindenkinek

Mári

Kép
mári
 
 


Satuk!
Gratulálok a babához, egészséget és jó sok tejecskét kívánok.

Potter!
Megjött a kenetvizsgálatom eredménye ami negatív lett. Nagyon fáj a torkom és folyik az orrom is, az lehet, hogy ezért van genny a vizeletemben.
( Egyébként amikor a mintát vettem akkor belement az eleje is és megmondom őszintén nem mostam meg előtte a "szervet".)
Na mindegy holnap viszek egy szabályos vizeletet.

Blackrose!
Azt hittem, hogy már kibújt a baba, na mindegy. Kitartás!!!

Ágynemű: én Katát eleinte pólyában (3 hét), utána tipegőben kispléddel betakarva, később hálózsákban téve altattam.
Kapott ugyan baba ágynemű garnitúrát de azóta is ott van az ágynemű tartó mélyén.
A feje alá csak egy textilpelust raktam.

Pilchard!
Ez szörnyű, hogy a gyerek popiját véresre marta az a szar pelenka. A sudocrem szerintem is nagyon király, hasonló jó a neogranormon.
Valóban több ruhára van szükség ugyanis van olyan, hogy 4x át kell öltöztetni. Nekünk egy időben állandóan kifolyt a kaka és a pisi, de úgy, hogy a lepedőt is cserélni kellett.

Szilvi!
Hol vagy csak nem szülsz éppen?

Pogival mi van?

Kép

Kép
katus73
 
 


Üdv!
Satukéknak gratula, tábli frissítve!
Blackrose, regulázd meg azt a lányzót!!! Most ugyanis férfiuralom van... Kép
Pilchard, na látod, kinek milyen pelus válik be. Nálunk newbornból csak Libero van (asszem), aztán majd elválik (vagy nem), hogy jó-e. Rucikból nálunk elég sok van...nem hiszem, hogy gondban leszek.
Katus, mit szólsz a kórházi lövöldözéshez?
Altatás: nálunk max. a feje alatt lesz egy pelus, és kész. Ha igényli betekerem valamibe, de egyébként csak egy rugit adok rá. Nem hiszem, hogy 27 fokban fázni fog. A hálózsák nekem nem gyerebe, főleg, ha ránk (rám és öcsémre) fog hasonlítani...a miénknek anno ugyanis ki kellett fejteni az alját, mert ordítottunk benne, mivel nem volt elég helyünk a mocizáshoz. Kép
Krémből nálunk Bepanthen van.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Szücsi: az ördögbe...akkor lemaradtam a lényegről...ha van időd és türelmed, akkor megköszöném ha leírnád...de nem akarlak megterhelni...

Katus: én is meg vagyok fázva és én soha nem középsugarasat viszek... Minden esetre remélem, hogy nem lesz nagyobb gond...

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Sziasztok!!!

SATUK!!!NAGYON NAGY GRATULA!!!KépKépKépDE JÓ!!!!Sok tejecskét kívánok!

Még mindíg egyben vagyunk,a front sem hat ránk!Kép
Holnap megyek délután CTG-re,kiderűl nyitva vagyok e már,remélem igen!
Aranyosak vagytok,hogy kerestetek!Kép
Lányok, ez a vége nekem már nagyon szar,sehogyan sem jó,és az éjszakák....!Na nem panaszkodom!
Gondoltam szólok apának,hogy legyen valami akció hátha...KépDe ő biztos nem megy bele,mert azt mondja baja lesz a babónak!
Ti mit mondtok?
Ma gyümölcslevest csináltam,IMÁDOM!Csak kár,hogy meleg még!

Pilchard!Tök jó,hogy vannak már tapasztalataid!
Nekünk a bodyval nem lesz gond,van vagy 50db!Az már csak elég!Kép
Pedig a Baby love-ról én is csak jókat hallottam,de úgy látszik ez tényleg baba függő!
Le vált már a köldökcsonkotok?
Szerintem nagyon ügyi vagy,a nehézség meg természetes,elsőszülőként szerintem semmi sem könnyű,és minden új!KépNyugi!
Neorgranormon tényleg nagyon jó,és állítólag a Nivea hintőpor is!

Katus!Remélem,hogy nincs semmi baj a pisivel,szerintem is genny a megfázás miatt lehet!
De drukkolok,hogy oksa legyen!
Most nekem is van baci a vizeletben,de addig amíg nincs jela fertőzésekre annyira nem izgat,a doki majd ha akar ad rá valami gyógyit!Kép

Ex!Lehet,hogy itt mindenki egy kupacban fog szülni?Pedig még régen,hogy örültünk minden napra lesz egy baba,oszt tessék!Kép Egy sem akar kibújni!Aki meg későbbre van írva annak meg jön,hogy van ez!Kép
Na de még egysem maradt bent...!Kép

Sok puszi!

(megyek csinálok vagy 40 fekvőtámaszt!Kép)

Szilvi(aki már nagyon idős)

Kép
szgoron
 
 


Sziasztok!

Ölég rég írtam, lesz mit bepótolni...Kép

Pilchard!
Én is azt mondom, hogy így az elején egyáltalán nem baj, hogy Ameli állandóan Veled akar lenni. Kilenc hónapig mindent együtt csináltatok, szerintem ez teljesen természetes. A képekből meg tényleg nem úgy tűnik, mint akinek tápira van szüksége. Ha nem megy, szvsz ne erőltesd, ezek szerint tényleg elég neki a tejcsid. És máris néhány tapasztalatot szereztél, ez tök jó! Nemsokára mi jövünk majd a nyűgjeinkkel, hogy "Pilchard, segíts"!!!!!

Csandy!
Nagyon örülök annak, hogy minden rendben Veletek!!! Édes, aranyos, formás kisfiad van!Kép

Satuk!
Jaj, most nagyon irigyellek!!!Kép Szívből gratulálok a kicsihez, és sok-sok tejcsit kívánok!!!

Rose!
Pedig pont ma jutottál eszembe, miközben a dokinál voltam...KépKépKép Na, gondoltam, Adél már biztosan kibújt, de ezek szerint még jól érzi magát odabenn.

Szilvi!
Na, mizújs?? Csak nem???

Banya!
Munka-üggyel ne foglalkozz, nem ér annyit. Tojd le őket, oldják meg, ahogy tudják. Most Ti vagytok a legfontosabbak!

Hello!
Szép formás pocód van!Kép

Délelőtt védőnénit látogattunk. Aceton volt a vizeletemben megint, úgyhogy lebuktam, hogy nem iszom eleget...Kép Amióta azt a hülye Nitrofurantoint beszedtem, azóta elég keveset iszom, hiába erőltetem... Pedig tudom, hogy a szopihoz is ez kell majd... Mérlegelt is, 74 kiló 60 deka vagyok (legutóbb 73 kg 40 voltam, kérdeztem is, hogy nem sok-e ez két hét alatt, de azt mondta, hogy mivel összességében csak 8 kilót híztam, nagyon jól állunk).
Ma voltunk dokinál is. Eredmény: méhszáj zárt, méhnyak 2000-es, a pocakom függőlegesen megint nőtt két centit, így már 35. A doki meg is jegyezte: hű, szép nagyot nőtt ez a baba! Aztán kérdezte, hogy nem volt-e gond a cukrommal (na, itt jól beszartam, hogy ezt most miért kérdezi), és mondtam, hogy nem. Akkor kérdezte, hogy szedem-e még az Elevitet, mondtam, hogy kettő szem van még belőle, és mondta, hogy akkor ne is szedjek többet, elég lesz... Azért nem szeretnék négy és fél kilós gyereket szülni...Kép Az acetonra azt mondta, igyak többet, egyébként nem jelent gondot. Kende baba 140-es szívhangot produkált, ami teljesen jó. 29-én kell még mennem hozzá, és utána héten már NST-re megyünk. Szóval kezd izgi lenni!!!

Lányok, nekem nem csinált a doki ilyen kenetet. Ez kötelező? Ez a streptococcus, amit a végefelé szoktak megcsinálni? Egyelőre nem szólt róla a doki. Vagy külön kell megkérnem rá??? Az szép lenne...

Érdekes szúrások jönnek néha odalentre, és közben meg fönt a hasam kidudorodik, gondolom, ilyenkor nyújtózik a kicsim... Én meg majd' bepisilek...Kép Ja, azért is nem jöttem pár napig, mert az éjszakáim már nagyon ramatyok, és mire idekeveredek, csak olvasni van erőm. Meg aztán áramszünet volt, és anélkül ugyebár...Kép

Na, de most jól termeltem, győzzétek csak olvasni!

Vigyázzatok Magatokra, pusszantás mindenkinek!

Sziasztok

Norwell+Kende baba (34+6Kép)

Kép
Kép
norwell
 
 


Üdv!
Norwell, a kenet elvileg kötelező, de még ráérsz vele 2-3 hétig. Ha addig nem "szól", akkor szólj rá te!
Szilvi, hát lehet, hogy a végén tényleg baby-boomot produkálunk. Kép Akció apával??? Jól hangzik, én is ezen töröm az agyam...aztán hátha. Néha az enyém is jön ilyennel, hogy vahj mit szólhat a gyerek (mondjuk, ez engem is érdekelne), de végül is valahol azt olvastam, hogy ha az anyukának jó, az a gyereknek is, ugye az endorfin miatt ő is boldoggá válik. Kép
Egyébként én még jókat alszok...
Na megyek, apáé a gép. Kép
Jó éjt mindenkinek.
Ági és TörPeti

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!
NAGYON NAGY GRATULA SATUKNAK!!!!
(Szép nagy baba, nagyon jó egészséget kívánok!!!)

Lányok huzzatok bele, mire Gergő hazajön, remélem sok kis babó lesz, lesz kivel trécselni, a babás dolgokról.
Ma már 1690 grammok vagyunk, és mondta a nővérke, hogy nem jön be Gergőnek a tápszer.
8x50 grammot kajál, de csak 3 deci tejcsim van, kétszer tápszert kap, jó lenne ha több lenne, tud valaki jó módszert?!

Vigyázzatok magatokra!!! Kitartás!!!

Puszi

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Sziasztok!

Hú de szörnyű ez!!!!!!

Ezt most meg kell szoknunk?????

Hát, nem lesz könnyű! :oops:
hello
 
 


Hello, igen, ezt kell megszokni. Remélem, a tábli így is működni fog, holnap kipróbizom.
Addig is: Kariéknál megszületett Nikolett 3110 grammal és 53 centivel máj. 16-án.
Mi még egyben...
exdeus
 
 


Na akkor megpróbálkozom még egy üzivel! Csak hogy szokjam! :roll:
Most nincs kedvem ilyen körülmények között visszaolvasni, csak úgy emlékezetből írok! Ezért aki kimarad, attól bocs! :?

Satuk, gratulálok Olivérhez! Sok boldogságot Nektek!

Szilvi, remélem tegnap óta már nem vagy egyben! Gondolom, Te sem bánnád már!

EX, Veled mi a helyzó? Hogy van TörPeti? Az előbb visszamentem egy oldallal, és láttam, hogy a táblik teljesen szétestek! :cry: Ez most már vajon végleges?

Blackrose, Adél baba kibújt már végre? vagy úgy döntött, most már végleg bent marad? :wink:

Pilchard, hogy bírod a gyűrődést? Remélem, lánykád kezd valamiféle rendszert kialakítani magának! (No persze nem azt, hogy állandóan az öledben van...) :roll:

Hallottátok, hogy hétvégétől 30 fok lesz? Na, akkor szerintem páran megszülünk már! :lol:

Na, beiktattam pár smiley-t is, csak úgy gyakorlásképpen!! Remélem nem bánjátok! Amúgy tegnap voltam ctg-n, továbbra sem történt rajta semmi érdemleges, a strepto-m pedig negatív lett, aminek nagyon örülök!! :D

Most megyek aludni, már ha a bébim és a gyomrom hagy!

Puszi mindenkinek!

Hello (38+2)
hello
 
 


Hú Ex, ez a Kari jól beelőzött mindenkit!!! Hát, akkor Őrá hatott a front eddig egyedül! Gratulálok nekik, sok boldogságot kívánok! Remélem Kari mielőbb jön majd és elmesél mindent! Úgy izgult már, és tessék, milyen gyorsan túlvan rajta! Biztosan nagyon szép a lyánykája! :D

Jó éjt mindenkinek!
hello
 
 


Sziasztok!

Nem is volt olyan sokáig szünet, mint ahogy előre jelezték....na, de ez nekünk csak jó!!!
Egy kicsit még furcsa, de majd csak megszokjuk.... :D

Még mindig sehol semmi :?:

Ja, tegnap lemaradtak a képek Olivérről, de most pótolom: Kép 1147984726.33.jpg Kép 1147984751.18.jpg

zsu 29+6[/img]
zsu11
 
 


Na, asszem lesz egy köröm ezzel a táblis dologgal... :twisted:
exdeus
 
 


Helló lányok!

Tegnap voltam Ctg-n minden rendeben volt. Megnézték megint a vizeletemet én nem volt benne genny úgyhogy biztosan csak becsúszott valami. :D

Ex!
Nem tudok semmit a lövöldözésről mert még az újságot sem olvastam el a férjemet pedig elfelejtettem megkérdezni.

Meglett az utolsó vérvizsgálatom eredménye és kiderült, hogy alacsony a vasam ( eddig nem szedtem vas készítményt)
nahát szépen kiváltottam tegnap reggel és be is vettem délelőtt 1 db-ot belőle ( Ferro Folgamma), 1 óra múlva olyan gyomorgörcsöm lett tőle, hogy alig bírtam hazajönni.
1 órán keresztül 3 percenként jöttek a gyomorgörcsök azt hittem, hogy mehetünk szülni. Csak az volt a bibi, hogy én nem ilyen görcsökre emlékeztem amikor Katust szültem.
Aztán szerencsére elmúlt, talán az volt a baj, hogy nem közvetlenül evés után vettem be.

Egyébként ma tegnap és ma van az 5. házassági évfordulónk. Azért 2 nap mert pénteken 18.-án volt a polgári és 19-én a templomi esküvőnk.
katus73
 
 


Sziasztok!

Húúú, hát ez igazán új lett.

Satuk, Kari hatalmas gratula a babócákhoz. Jó hogy túl vagytok már rajta. Sok tejcsit és jó egészséget kívánok nektek. És persze a papáknak is. :lol:

Én ma már nem dolgozom. :P Nagyon jóóóóóó. Hétvégén szülinapja van a lánykámnak és kéne takarítani, meg rendetrakni, de egyszerűen negyed óra után elfáradok. Szóval szenvedek. :cry:
A lehajolás meg egyenesen katasztrófa. Mikor állok fel annyira szúr odalent, hogy még a könnyem is kicsordul.

Na megyek, próbálok még valamit csinálni, de nem sok energiám van. Legalább a nap sütne.

Edit
kanyin
 
 


Üdv!
Katus, én nem láttam, csak hallottam róla. Egyébként boldog évfordulót!
Kanyin, a lánykádnak boldog szülinapot!
Tábli lesz egyszer csak, most a szerkesztőt nyüszizem, hogy adjon vmi útmutatást, hogy miként lehet megoldani, hogy megint legyen szép táblicskunk. :)
Na, most megyek, mert fel kell adjak egy csomagot, aztán meg doki, és utána talizom az "ikertesómmal". Szóval ne aggódjatok, hogy nem láttok.
Ha van valami, üzizek (valakinek). :)
Ági és TörPeti
exdeus
 
 


Hát csajok... nekem tetszik az új oldal, csak remélem, hogy nem fog annyira fagyni, mint eddig...vannak hiányosságok még mindig, de fejlődő tendenciákat mutat.

Kari, Satuk: GRATULA!!!
Remélem mindenki nagyon heppi és egészséges... Sok tejecskét és kevés idegességet... :roll:

Na kíváncsi vagyok ez hogy fog kinézni... :o
Szebb napot mindenkinek...itt már megint lóg az eső lába...

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Sziasztok!
Ez most egy próba! :o

Kép
Kép
banya1
 
 


Sziasztok!!!

Csak egy gyorsra bekukkantottam, látom, zajlottak az események, míg nem voltam!

Gratulálok az új babókhoz, Poginak, Karinak és Satuknak! :)
Mindenkinek sok boldogságot, jó egészséget, és sok-sok tejcsit kívánok!

Mi még egyben vagyunk, ma voltam megint CTG-n, mutatott két méhösszehúzódást, hát fájt is eléggé... Általában éjszakánként szokott még fájni a hasam, a szülésznő azt mondta, hogy ezek már joslófájások. A frontok engem is megviselnek, bár úgy látszik, Julcsikára nincsenek olyan nagy hatással.
Ma töltöttem a 39. hetet, már várom a nagy napot... :)

Félegyházáról nem nagyon tudok írni, meg olvasni Benneteket, most is csak nagyjából átfutottam az elmúlt napokat.
Ha valami lenne, akkor arról feltétlenül küldök értesítést.

Csandy, örülök, hogy újra jelentkeztél itt is! :)
Majd írok mailt, csak mostanában nem vagyok net közelben.

Puszilok Mindenkit, a hozzám hasonló cipőben járóknak meg kitartást! :)

Andi
mézgombi
 
 


Sziasztok!!!

Csak egy gyorsra bekukkantottam, látom, zajlottak az események, míg nem voltam!

Gratulálok az új babókhoz, Poginak, Karinak és Satuknak! :)
Mindenkinek sok boldogságot, jó egészséget, és sok-sok tejcsit kívánok!

Mi még egyben vagyunk, ma voltam megint CTG-n, mutatott két méhösszehúzódást, hát fájt is eléggé... Általában éjszakánként szokott még fájni a hasam, a szülésznő azt mondta, hogy ezek már joslófájások. A frontok engem is megviselnek, bár úgy látszik, Julcsikára nincsenek olyan nagy hatással.
Ma töltöttem a 39. hetet, már várom a nagy napot... :)

Félegyházáról nem nagyon tudok írni, meg olvasni Benneteket, most is csak nagyjából átfutottam az elmúlt napokat.
Ha valami lenne, akkor arról feltétlenül küldök értesítést.

Csandy, örülök, hogy újra jelentkeztél itt is! :)
Majd írok mailt, csak mostanában nem vagyok net közelben.

Puszilok Mindenkit, a hozzám hasonló cipőben járóknak meg kitartást! :)

Andi
mézgombi
 
 


Sziasztok Csajszik!

Hú, de furi ez most így. Rá kell jönni egy csomó dologra.

Én is kaptam SMS-t Karitól, de látom, hogy Ex már értesített róla titeket.

Rólam: mi csüt.-ön voltunk doki bácsinál mi még egyben vagyunk egyenlöre, de vasárnap behívott magához privibe egy méhszáj vizsgáltra. Hát kíváncsi vagyok mi lesz. Elvileg jövöhét csüt.-re vagyok kiírva.
:shock:
A Kari meg késöbb volt kiírva mint én és hamarabb szült. Még beszéltünk róla, hogy talizunk a kórházba. :?

Hát gratula minden babás kismaminak!
Én is túl lennék már rajta!

Most ennyi.
Puszika mindenkinek:
Annamari+Dominik
pannamari
 
 


Sziasztok Csajszik!

Hú, de furi ez most így. Rá kell jönni egy csomó dologra.

Én is kaptam SMS-t Karitól, de látom, hogy Ex már értesített róla titeket.

Rólam: mi csüt.-ön voltunk doki bácsinál mi még egyben vagyunk egyenlöre, de vasárnap behívott magához privibe egy méhszáj vizsgáltra. Hát kíváncsi vagyok mi lesz. Elvileg jövöhét csüt.-re vagyok kiírva.
:shock:
A Kari meg késöbb volt kiírva mint én és hamarabb szült. Még beszéltünk róla, hogy talizunk a kórházba. :?

Hát gratula minden babás kismaminak!
Én is túl lennék már rajta!

Most ennyi.
Puszika mindenkinek:
Annamari+Dominik
pannamari
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?