Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

De jóóóó! Szépen lassan mindenki visszatér, és írogat!!!!
Az aranyparti randi, nagyon jó ötlet! Támogatom!

Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Kép

Márti
Kép
hideyoshi

Kép

Márti
Kép
hideyoshi

Márti!

Nagyon aranyosak az ikrek! örültek a tortának?

Eszti!

Krisztofer is mindig rajtam aludt el pici korában szopi után. Én éjjel nem tudtam büfiztetni,mert arra felébredt és nagyon nehéz dolog volt visszaaltatni! Õ is nagyon hasfájós volt,nekünk használt valamicskét az infacol,amit egyébként úgy tudom max. 3x lehet adni naponta.

Fürdetés: Krisz kb. 3 hós koráig sírt fürdetés közben. Egyfolytában aggódtunk,hogy biztos a víz hőmérsékletével van a baj. Aztán egyszer kiprbáltuk,hogy több vízben fürdettük. Ez egyből megoldotta a gondokat! Hát,nekünk ez vált be!

mellékelek pár képet,egyik az említett hason elszunnyadós.

ZsuKépKép
zsu2

Sziasztok!

Zsu, nagyon örültek a tortának ("totya"), már amikor elővettem a tányérokat, kezdtek sejteni valamitKép
Azóta mindig "boda"-t (katicabogarat) kell rajzolnomKép
Végül az ajándék egy klassz homokozó lett, amit Apa csinált. Azóta egyfolytában homokoznak, ha kint vagyunk. Főleg Zsófi élvezi. Majd teszek fel a homokozásról is képet, de mindig elfelejtem kivinni a fényképezőtKép

Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok!

Tünde!
A gyermek kötődése az anyjához szerintem sem a szoptatástól függ. Szoptathat úgy egy anya, hogy közben nem is figyel gyermekére, és etethet úgy egy anya cumisüvegből, hogy közben szemkontaktusban van gyermekével. És ez a fontos.
Úgy érzem Téged nagyon érzékenyen érint ez a szoptatás kérdés. Az a 3 hónap amíg szoptattál nem is olyan kevés. Van akinek még ennyi sem sikerül. Vagy nem is akar szoptatni. Ezt mindenki maga dönti el. Attól még jó anya.
Én egyre tapasztaltabb lettem. Tudom mikor mit rontottam el. Talán most harmadszorra már jobban odafigyelek. Danit 3 hónapig szoptattam, Kyrát 5-ig, Marcell ma 5 hónapos és még szopikKép.
Daninál nem szoptathattam tovább, mert olyan gyógyszerrel tartották fent a tejtermelést amit csak 3 hónapig lehet szedni. Visszagondolva az elejére sok hibát vélek felfedezni az akkori kórházi ellátásban. De persze én is hibásnak érzem magam, mert nem mertem segítséget kérni. Talán túl fiatal voltam.Kép
A találkozóban én is benne lennék,a múltkorira nem tudtam elmenni, amit nagyon sajnáltam. Még csak pár embert ismerek innen személyesen,a többiekkel is szívesen találkoznék.

Márti!
Édesek a gyerkőcök! Jók a torták. Végül hol csináltattad?

Szép napot!

Bea
beátab

Szia, Mindenkinek!

Bea,
azzal a nénivel csináltattam a tortákat, akivel egyébként is szoktunk süttetni, csak nem tudtam, hogy figurásakat is szokott-e. A házukban van a cukrászat, rendelésre készít és minden olyan mintha házi sütés lenne. Annak idején az eküvőnkre is ő sütött. A két 10 szeletes tortáért nem egészen 4000 ft-ot fizettünk.

Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok!

Hogy telt a hétvége?
Mi tehnap délelőtt elmentünk az Állatkertbe. Nagyon jól éreztük magunkat. Zsófinak eleinte voltak fenntartásai, János sokkal érdeklődőbb volt. A végére sztán Zsófi is feloldódott, alig tudtam elhozni a maciktól.

Most várjuk a bojlerszerelőtKép Arra ébredtem, hogy valahol folyik a víz: a bojlerből folytKép

Jobb reggelt kívánok, mint a miénk!

Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok!

Márti!
Tündériek a gyerkőcök, nagyon szupi lett a két torta, juj de ennék most belőle egy falatot, pedig egész hétvégén szó szerint zabáltam (kezdődik a kívánós korszak Kép)

Eszti!
Most még azt írod el sem hoszed, hogy megértétek a 3 hónapos kort, aztán meg majd azt hogy te jó ég már mennyi idős a gyerkőc! Kép

Mi jól vagyunk elvagyunk, már kezdem érezni is Buborék mocorgását ami még elég furi érzés.
Szép napot mindenkinek!
Üdv: Niki és Buborék

kancellárka

Sziasztok!

Látom lassan teljes a létszám. Kép Nem olvastam az elmúlt 2 hetet végig, mert nagyon termékenyek voltatok.

Mi ismét nagyiztunk. Jó is volt, meg fárasztó is. Zselyke éjszakánként 3 óránként felkelt 10 percre. Nem mondta, hogy miért.
Közben csináltunk egy keresztelőt is. Jól sikerült. Zsezse nem sírt még akkor sem mikor leöntötték vízzel. Amig a tiszteletes nő beszélt addig ő is mondta a magáét. A legmurisabb az volt, hogy mikor a zsoltárokat énekelték, akkor mozgadta a fejét ütemre. Az ebéd is finom volt és a szűk családi kör (18 fő gyerekekkel) is jól érezte magát.

Eszti
A fürdetéshez annyit, hogy én előtte és utánna is szpotattam. Azért megpróbáltam úgy csinálni, hogy másfél óra legyen a kettő között. Azért csináltam én is igy, mert Zselyke is üvöltött, ha éhes volt. A fürdés előtt megpróbáltam nem sokat szopiztatni. Lehet, hogy ez nem a legjobb módszer a hasfájás miatt, de nekünk bejött. Zsezsének is fájt néha a hasa, nálunk a doktornéni irt fel egy löttyöt, amit szopizás előtt kellett neki adni.
A sírásra most mondott a barátném egy módszert. Nekik bevállt. Bekapcsolták a porszivót vagy a hajszáritót, és attól megnyugodott a baba és el is aludt. Napközben nem tud valaki más is sétáltatni, hogy tudjál pihenni?

Márti

Jó nagyok lettek a gyermekek! A viztől azért nem szabadultok. Kép

Niki
Szerintem ez a legizgibb, mikor az ember előszőr érzi mozogni. Viszont készülj fel, hogy buborékból nem sokára labda utánna meg földgolyó lesz.

Szép napot nektek!!

Csók: Orsi

Kép
sorsoly

Sziasztok lányok!
Eszter bocsi elfelejtettem behozni magammal a könyvet, holnap Szhelyen leszek, de csütörtökön szerintem oda tudom adni a masszázs könyvet. Fürdetésről. Anna nálam is üvöltött minden fürdetésnél, egészen addig mig nem tudott ülni a kiskádban, utána már nem sirt sokkal érdekesebb volt neki. Lehet hogy nálatok is ez a gond, hiszen félig fekvő helyzetben van a kicsi. Egyébként azóta sem sir füdésnél, csak amikor hajat mosunk. A hasa nálunk is sokszor volt olyan mint a lufi, most már aranyos baba pocakja lett, mióta olyan sokat mozog.
Márti gratulálok a "nagy" gyerekekhez. Csuda aranyosak.
Céges gyereknapot szervezek. Van valakinek ötlete? Szeretnénk kimozdulni,kb. 12 gyerekkel, átlag életkor 2.5 év. Pénzünk nem sok van, igy jól meg kell gondolni mit szervezünk.
Szép napot mindenkinek.
nicsi1

Sziasztok!
Én új vagyok .
ma regisztráltam.
6 hónapos a kisfiam , szívesen beszélgetnék.
domy

Sziasztok!

Orsi, üdv újra itthon! keresztelőről tegyél ám fel képet!

Ági, sajnos sok ötletem nincsen. Ovis gyerekek szülei biztos tudnak majd segíteni.

Eszti, ha kemény Kannus pocakja, akkor meg kéne mutatni sztem a gyerekorvosnak, biztos nagyon fáj is neki.

Domy, üdv a csapatban, írj egy kicsit bővebben magatokról.

Márti, Ikrek nagyon helyesek!

Zsu, Krisz milyen ügyes, hogy már ott tudod ültetni. Zita még a bevásárlókocsi "rakterében" csücsül, és megcsócsálja a cuccokat, amiket pakolok. Tegnap eladta a Spart, amíg nyáltalanítottam a plusszos dobozt és a nőci lehúzta az árát. Kép
Vendég

Sziasztok, lehet, hogy emlékszik még rám valaki,egy éve írogattam nagyjából, amikor még csak vártam a babót. Azóta van egy ádáz típusú 13 hónaposom és ahogy olvastam Esztert, rögötön beugrott, hogy hasonlókat éltem meg.....

Csak pár ötlet neki:
-fürdetés: három hétig ordított, míg rá nem jöttünk, hogy egyszerűen fázik. Ezért vetkőztetés és öltöztetés alatt hajszárítóztuk. Azóta nincs ordítás.
-együttalvás ellenes vagyok, mégis 10 hétig csináltam, merthogy gyerekem 4-5 alkalommal evett éjjel. Aztán egyik napról a másikra átettem a kiságyba gond nélkül. Később ugyanúgy kelt éjjelente 4-6 alkalommal, 10 hónapos koráig. Õrület volt, nem tudtam mit kezdeni vele, volt víz, cici, sírjál gyerekem, mert anya összeesik... Mégegy , ő napközben 1-1 órát, ha aludt két hetes kora óta.... Szóval lehet, hogy unatkozik a lányod és azért sír.
- a kenguru nagyon jó megoldás, én is hordtam sokat itthon, de csak 2 hós kortól.
-cici már nem lesz feszes, ha beállt a kereslet-kínálat. Nekem azt tanácsoltál, hogy kb. 6 hetes kortól max 20-30 perc cicinként a szoptatás, különben egész nap rajtad lóg. nekem bejött.
-mi evés előtt fürdettünk, illetve 2 evés közötti egy szabad órában

Most hirtelen ennyi, ami eszembe jutott.

Halott valaki valamit a Kassák úti bölcsiről? Januártól menne a lányom, nekünk az esne leginkább útba.... esetleg a Mónus Illés úti. Tényleg, mikor kéne jelentkeznünk?
topstar

Hú, még egy eszembe jutott, hasfájásra nekünk kicsit megoldás volt, hogy minden tejterméket elhagytam egy hétig. Jobb lett. Nekünk pl az Infacol nem jött be, az Espumisan igen.
topstar

Sziasztok!

2005. 11. 03-án született kisfiam Dominik. Nagyon édes baba, és nagyon jó kisfiú!!!!! 2 hós kora óta átalussza az éjszakát. 1 hónapja kibújt az első foga majd hamarosan a második is.
Ménfőcsanakon lakunk 1.5 éve.
Örülök h rátaláltam erre az oldalra;
remélem hogy sok anyukával és kisbabájával fogunk megismerkedni!!!
domy

Sziasztok!

Domy, Topstar,
üdvözlet köztünk! Írjatok gyakran!

Orsi,
a Nagyinál mindíg jó!
Azért a víztől csak sikerült megszabadulni tegnap! Szerencsére a szerelő gyorsan megtudta oldani a problémát. Persze a zöldár még előttünk van, a víztől tényleg soha nem szabadulhatunk, csak ha elköltözünk.Kép

Topstar,
a bölcsikbe május végén vagy június elején vannak a beiratások. Pontosan én sem tudom, de figyelem a Kisalföldet, abban meg szokott jelenni. Mi a Kodály Zoltán utcaiba szeretnénk beiratkozni.

Üdv Mindenkinek: Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok!

Márti!
Nagyon jó áron voltak a torták. Majd ha szükségem lesz rá, elkérem a címet.

Tünde!
Találkozóval kapcsolatban mi újság?

Üdv az újaknak!

Domy!
Mi is Csanakon lakunk az Új Élet utcában. Ti merre?
A legkisebb gyerkőcöm 5 hónapos.

Topstar!
A Mónus Illés úti bölcsibe jár a kislányom, tudom Neked ajánlani, de csak a hátsó pavilont. Itt két csoport van, mindkettőben nagyon aranyosak a gondozónők. Az elsőben vannak gondok.
Szerintem már most be kellene menned, mert nagyon sokan jelentkeznek.

Eszti!
Javult már a helyzet?

Már megint beteg a két kicsikém. Most hörghurutot sikerült begyüjtenünk. Nem tudom mikor lesz egy kicsit nagyobb ellenállóképessége a szervezetüknek. Az anyatej sem nyújt védelmet Marcellnek.Kép

Bea
beátab

Szia Mindenki!

Tünde!
Én azt meg se mertem próbálni,hogy a "raktérbe" ültessem Kriszt. De ott fönt nagyon elvan. Ha dől is, kipottyanni nem bír. Azóta sokkal jobb a bevásárlás. Õ is nagyon élvezi,és én is,hogy nem kell a bébi hordozót is magammaml cipelni e célból. Mikorra gondoltad a találkát?

Domy, Topstar!

Sziasztok,üdv itt! Nekem egy 9 hós fiam van, Krisztofer! Dobjatok föl fotókat!

Éjjel azt álmodtam,hogy szült két ismerősöm!
Csilla,Erzsi! Jól vagytok?!

Pusz mindenkinek!

Zsu
zsu2

Sziaztok!!!
Bea mi a Galgóczi úton lakunk. Tudom merre van az Újélet u.
arra szoktunk sétálni szinte minden nap!
domy

Szia Mindenkinek!
Hamar-hamar ide tudtam csüccsenni klimpírozni...Kép
Domy,Topstar szia Nektek!Üdvözlet a társalkodók között.!KépGratulálok anyaságotokhoz,a picúrkákhoz!Minden új szemléletmód,friss hang felpezsdíti -az amúgy elég élénk- beszélgetéseinket.
Csatlakozom az előttem szólókhoz:szívesen nézegetnék fotókat csöppjeitekről.

Engedjétek meg,hogy egy kicsit Babintim ügyességéről csicseregjek.De csak azért,mert tegnap elértünk egy újabb mérföldkövet.Hosszan,elmélyülten játszott,néha ellenőrizve,hogy biztonságos közelben tartózkodom-e.Nem is nagyon néztem mit csinál,olvastam kicsit (így államvizsga előtt időnként illik úgy tenni,mintha tanulnék...Kép ).
Egy idő után arra lettem figyelmes,hogy folytottan nyögdécsel:gyakorlatozott-ülő helyzetből igyekezett felállni kapaszkodás nélkül(!).Guggolásig jutott.KépNagyon büszke volt magára,és én is rá.Mindketten kacagva tapsoltuk meg ügyességét.Nincs mese,nemsokára feláll egyedül,és elindul.Már nagyon várom...Kép

Most ismét el kell hagynom a gépet...

Szia Nektek!
Szép,szivárványos napot!
Marci&Kriszi (azaz Babinti&Asszonyfajzat)
asszonyfajzat

Felhvtam a MÓnus Illés utcát, az közelebb lenne a munkahelyemhez, fel is írták, van hely, mehet. Annyira örültem! Majd novemberben kell bemennem, hogy a részleteket megbeszéljük.

Beátab! Mitől függ, hogy hova kerül a gyerek, mármint melyik pavilonba?
topstar

Sziasztok!

Domy!

Akkor lehet, hogy találkoztunk már?
Mi nagyon sokszor szoktunk kint lenni a ház előtt a szomszéd gyerekekkel. A kertészet előtti házban lakunk.
A Galgócziról ismerek több csajszit.

Zsu!
Erzsi még nem szült meg, ma délelőtt beszéltem vele. Csilláról nem tudok, bár az ikrek miatt előfordulhat előbbi szülés.

KépKép
beátab

lányom
Kép
topstar

Topstar!

Ha kéred, hogy melyik csoportba szeretnéd, akkor lehetőség szerint odakerül. Ha nem akkor a vezetőnő dönti el.Kyra a Katica csoportba jár. Kérd a Jutka és a Kati gondozónőt. Mond azt, hogy őket szeretnéd. Én is így kértem. De szerintem személyesen menj oda.
beátab

Nem jönne ki túl hülyén, hogy megbeszéltem ma a vezetőnővel, hogy majd novemberben bemegyek a részleteket megbeszélni, aztán most bemennék személyesen? Õ azt mondta, hogy a hely megvan, tartják, novemberben ráérek bemenni személyesen.
topstar

Sziasztok!

Zsu2!
Köszönöm érdeklődésed jól vagyunk.Már a 38-dik hétben járunk,amire azt mondják,ikreknél nem kis teljesítmény.Azért mostmár remélem nemsokára megszületnek ezek a lányok.Már nagyon várjuk őket.

Domy!
Mi is Csanakon lakunk a Sokorópátkai úton.
Üdv köztünk.

Márti!
Gratulálok az ikreknek,szépek lettek a torták.

További szép napot mindenkinek
Csilla
Vendég

Topstar!

Nagyon helyes a kislányod!
Szerintem nyugodtan bemehetsz, vidd magaddal a kislányt, akkor bevisz a csoportba. Nagyon kedves és készséges.
Hogy hívják a lányod?
beátab

Akkor lehet, hogy bemegyünk. Lányom, Blanka Emma nevet kapta, de inkább Blanka, mint Emma, ezért ezt használjuk.
Ebbe a bölcsibe fog járni Blanka keresztanyjának fia is, majd velük elmegyünk szeptemberben, azzal, hogy majd mi is ide fogunk járni. Addig már nem nyaggatom a vezetőnőt.
Köszönöm a dícséretet!
topstar

Hát,akkor más jelentése van az álmomnak! Kép
Örülök hogy jelentkeztetek!

Topstar!

Csatlakozom az előttem szólókhoz: nagyon szép a pici lányod!

Kriszi! Gratula nektek! Csak így tovább!

Jó éjt mindenkinek:

Zsu
zsu2

Sziasztok!
Mindenki babája nagyon édes !!!
Én is töltök fel képet a kisfiamról; vagyis megpróbálom.
Bea ha arra járunk ismét és megismerlek( a babakocsiról, babáról) majd "jelzem"!Kép
Csak legyen ismét jó idő, biztos tudod hogy a Galgócziról nem oklyan egyszerű kitolni a babakocsit esős időben.Kép
domy

Nem sikerült a képet feltölzeni de a köv. oldalon megnézhettek párat!!
http://www.babanet.hu/album/main.php?own=1&album=9613
domy

Szia Domy!

Rendben, szóljál rám majd. Tudom milyenek arra az állapotok. Az egyik ismerősöm ősszel szervezte az aszfaltozást, de a végén mégsem jött össze. Elég szomorú, hogy a lakóknak kell összedobni a pénzt.
Ti melyik részén laktok?

Bea
beátab

Szia Bea!!
Azt hiszem a képekkel nem jártam sikerrel.Méret miatt nem engedi feltölteni. Azért még próbálkozom!
Kb. a Galgóczi közepén lakunk. A sarkon két egyforma társasház csak a színük eltérő.Szirányi u. sarok. így rémlik vmi.???
domy

Domy!
Milyen néven van az album?
beátab

Domy!
Sejtem melyik lehet. A Takács Invest építette?
Le kell kicsinyíteni a képeket, nekem is nehezen sikerült. Most már úgy fotózok a gépemmel, hogy átállítom a felbontást, és akkor fel tudom ide tölteni.
beátab

Bea!
Kisfiam Dominik néven .
Sikerül megnézni????
domy

Domy!
Megnéztem, nagyon szép baba.
Nincs MSN-ed?
Többen szoktunk ott beszélgetni egymással. Gyorsabb a kommunikáció.
beátab

Bea!
Az MSN -t nem nagyon ismerem, nekünk SKYPE van.
MSN-re hol tudnék belépni?:????
domy

Domy!
Itt tudsz regisztrálni.
http://join.msn.com/messenger/overview
beátab

Nekünk is skype van. Kép
Vendég

Sziasztok!
Nekünk mindkettőKép

Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Domy,
én is megnéztem! Nagyon édes!

Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Márti,
akkor Te nyertél. Kép
Vendég

Sziasztok!

Üdvözlet az újaknak!!
Mindenkinek aranyos a gyermeke.

Tündi
A keresztelőről sajna még nem tudok képet felrakni, mert anyukám nem vitt magával szemüveget és nem birt képeket csinálni. Kép
A barátnőm és a kedves hugának a képeire pedig még várunk.

Találkozóból lesz valami? Azt mondják, hogy nagyon sok a szúnyog az aranyparton.

Én is rendelkezem skyppal és MSN-nel is.
Hogy kell a skypon a webkamerát elindítani?

Szép napot!

Csók: Orsi

Ime egy kép az én "kicsi" lányomról.

Kép

Kép
sorsoly

Orsi,
nem is olyan kicsi az a lánykaKép

Bogival mi van? Olyan rég írt már!

Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok ismét!

Bea! Nem a Takács Invest építette a házat az mellettünk van.Azt nem tudom h a kertészet merre van.Ti a sorházakban laktok az utca elején???
Szoktatok a pékségbe járni a bordó csíkos házhoz???
MSN-t majd a férjem beállítja délután (ő jobban ért ezekhez a dolgokhoz), majd jelzem ha kész.
domy

Sziasztok!

Orsi,
nem is olyan kicsi az a kislány!

Győrújbarátiak, segítsetek!
holnap délután megyek a Lovas barát panzióba, Győrújbarátra, de nem tudom merre van! Tudna valaki adni egy kis útbaigazítást? Ott lesz a barátnőm esküvője a nyáron és azt megyünk intézni.

Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok!

Orsi!
Milyen nagy már Zselyke!
Ha gondolod felveszlek partnernek MSN-be, már négyen szoktunk ott beszélgetni egymással:Bogi, Erzsi, Zsu.

Márti!
Tényleg nagyon sok a szunyog a Duna parton. De nem csak ott. Nálunk is. Esténként már nem lehet kint kibírni.

Domy!
Igen, a sorházakban lakunk az utca végén. A Hármashatár útról balra. Szoktunk járni a pékségbe, meg a Verához fagyizni.
Most is megyünk zsemléért.

Bea
beátab

Sziasztok!

Bea,
a szúnyogokat nem én említettemKép, de kínoznak bennünket rendesen (a Duna parton lakunk). Délután már csak rövid ideig lehet kint lenni, olyan mintha immunisak lennének mindenre.

Én is szívesen csatéakoznék néha az msn-partihozKép

Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?