Új privát üzeneted érkezett!

Hali!

Rám semmilyen hatással nem volt se a telihold, se a hidegfront. (Ellenben Bálintka tuti ettől zavarodott meg.)

Prücsök! Kérdésedre válaszolva: Dr Melczernél szülök, és a jelek szerint fiút várunk. Izgi,hogy május 27-28-ra hárman is ki vagyunk írva. Kíváncsi vagyok, hogy a tényleges időpontok hogy alakulnak. Nem sürgetem az időt, mert tudom, hogy jobb így, ha szépen finoman tágulgatok előre, könnyebb lesz így valóban szülni, és születni, csak már uncsi ez a várakozás. Már minden el van készítve, hosszabb útra, strandra stb. nem mehetek, már lassan minden "szakirodalmat" elolvastam, és várom, hogy újra habkönnyű ;-) legyen a testem. Ti akik szültetek megerősíthettek, hogy így lesz, igaz?? És hát gondolom, unatkozni sem fogok egy jó ideig.

Rita! szóval még mindig egyben. Érdekes valóban a ctg-s néni, én is jártam nála pénteken (is), és úgy látszik ő is a közelgő telihold hatása alatt volt. Szerintem a viselkedése nem személy szerint neked szól, hanem kissé mereven tartja magát a napirendhez, és nem túl pozitívan reagál a változtatásokra. Velem is volt már kedves is, meg furcsa is. Kedden, ha menned kell, akkor inkább koncentrálj a babóra, és ne a nénire. Én egyébként megint szerdán megyek. ( A múlt szerdai "el van nézve", gondoltam, hogy hasonlóképpen nehezen megy már neked is a koncentrálás, mint nekem. Én is sok mindent elfelejtek, fordított sorrendben csinálok, de ez csak jó, mert állítólag a szüléskor fontos hormonok teszik.)
Timiban! Értekeztetek a múltkor a megtartott, részben megtartott és stb. portio-ról. Ez pontosan mit is jelent? Én is örülök, hogy van közöttünk egy házi szaktanácsadó!

Szóval a várakozás lomha perceiben szerintem minden nap fogtok velem így virtuálisan találkozni ezekben a napokban. Ritát, és Lillót személyesen is ismerem, kíváncsi vagyok a többiekre is. Úgy tűnik lesz időnk ismerkedni.
Legyen szép napotok!

KépKép
toreau

Sziasztok!
Lilló,Lehet,hogy Bálint babának poci fájása volt.Már ebben a korban elkezdődhet ez a probléma.Remélem könnyen átvészelitek,ha hasfájos baba lesz.Hanna babánál csak 3 hétig tartott és nem volt vészes du.volt nyűgösebb tőle.Most a fogzással vagyunk így.Egyiknap viszonylag nyugi van,ma éppen nyügis.Holnap veszek bogyót,hátha segít.Szerencsére éjszaka csend van,csak a szokásos kaja miatt kelünk fel.Egyenlőre!!
Eddig szerencsém volt a fogzással a többi gyerkőcnél,alig vettem észre,hogy jön a foguk.Remélem Hannácska is csak ezt az elsőt éli meg nehezebben.

Üdv.
Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Sziasztok!

Nagyon izgulok ám a mostanában szülőkért!! KépKép

Rita, a CTG-s néni tényleg fura, szerintem általában TÚL kedves, és nagyon vékony hajszál választja el a kedvességét a morcosságtól. Nagyon kell vigyázni, hogy el ne szakadjon a cérna... KépKép De szerintem nem ér meg annyit az egész, hogy ezen idegeskedj, és elrontsa ezt a szuper időszakot!!! Úgyhogy csak lazán! Kép

Az altatás nálunk is pont úgy volt, hogy az elején ahol és amikor éri őket az elalvás, ott pihentek, aztán amikor beáll a napi egy pihenő, akkor besötétítés és kis szertartás van előtte.

Prücsök, remélem jó lesz az UH! Bár nemsokára úgyis meglátod, úgyhogy gyönyörködhetsz majd benne rengeteget! Kép

Timi, tényleg nagyon fiatal az anyukád!! KépKép

Pirus, boldog szülinapot!

Lilló, hát, vannak ilyen fura napok. Én mindig arra szoktam gondolni, hogy ennek is vége lesz egyszer. Ez a gondolat mindig némi pislákoló fény a sötét alagút végén... KépKépKép

Mi most épp lábadozunk, Bence hazahozta az oviból azt a vírusos kötőhártya-gyulladást, ami - ha jól hallottam - minden ovin átmegy mostanában. Szegénynek nagyon csipásodott a szeme; napi 5 szemcsepp, ami kész kínszenvedés volt, de mostmár szerencsére vége, és ma ismét oviba mehetett. De mivel itthon szuper 5 napot töltöttünk együtt (hajózással, kirándulással, reptérrel), reggel megint sírt, úgy kellett betuszkolni a terembe... Persze Dorka is elkapta, szegény szombat reggel nem tudta kinyitni a szemét, összeragadtak a szempillái, úgy kellett kimosni. Ja, és ma reggel Peti (apa) is bejelentette, hogy akkor most ő is elkapta + torokfájás. Szóval minden rendben nálunk. KépKép

Szép napot Nektek!
Jutka

KépKép
KépKép
tjutka

Sziasztok!

Először is köszönjük a bókokat. Lucának nem hullott el a születési haja, talán folyamatosan nő és kopik vagy nem is tudom, na mindegy egyre világosodik neki.

Pirus, Shine! - Szép kis versenysúlyban vannak a picik. Mi még "csak" 6 kg-ok vagyunk, múltkor meg is kérdeztem a doktornőt, hogy ez nem- e kevés? azt mondta, hogy nem, meg a lányok amúgy is nehezebben gyarapodnak meg, hogy 6 hónapos korára kell megdupláznia a súlyát és ez már majdnem most megvan, úgyhogy valamelyest megnyugtatott.

Prücsök!- Mi végig nem tudtuk, hogy kislány vagy kisfiú lesz-e és mikor az utolsó héten voltunk UH-on, akkor is rákérdeztem, de azt mondták, hogy nem mutatja magát, erre a szülésznő azt mondta, hogy az utolsó héten már nem nagyon szokták megmondani legyen úgymond meglepi. De már nem is bántam. Persze ez nem 4D-s volt, de azon szerintem ha látni akkor megmondják.

Mesa, Luca

Kép
mesa

Sziasztok!

Segítségetek szeretném kérni.
A II. számún kb. hány nap múlva van meg az AFP eredmény? Elfelejtettem megkérdezni, telefonon meg lehetetlenségnek tűnik, hogy valaki felvilágosítást tudjon adni.

Köszönöm.
liviviki
liviviki

Liviviki: kb. 2 hét mire van eredmény. Arra figyelj, hogy ilyenkor nézik a hepatitist is, és annak még később lesz majd eredménye, nehogy elfelejtődjön, mert ez a lelet szeret elkallódni.

Toreau: Kiváncsivá tettél, honnan ismersz Ritát meg engem? Van egy tippem, ez pedig a Barbi torna. Ott szoktam beszélgetni egy lánnyal, akinek a Melczer dr az orvosa és májusban fog szülni. Te lennél ő? Kép

Alvás: Bár én sem vagyok még gyakorlott anyuka, de mi a nappali alvást világosban végezzük, az éjszakait sötétben. Nappal nem is mindig alszik Bálint a helyén, előfordul, hogy a nappaliban vagy az erkélyen, de éjszaka mindig szigorúan a saját kis ágyikójában.

Lilla

lilló

SziasztokKép

LivivikiKép
Az Afpre ált. 2 hetet mondanak, de azt tudnod kell, hogy csak leveszik a II. nőin, nem ott vizsgálják a vért. A Shöpfibe viszik át, így a levételtől számítva kb 4 nap múlva simán megtudod kérdezni az eredményt telefonon. Felhívod a Shöpfit, kéred az AFP labort és bemondod a TAJ számod, megmondják telon a MOL és a MOM értéket. Az Afpvel együtt levett hepatitis vizsgálat eredményét meg a védőnőnek küldik ki, igy mikor mész legközelebb hozzá ne feljtsd elkérni.

Mesa Kép
Nagyon cuki a kiscsajod KépKépKép Csalóka ez a súlygyarapodás, mert azt is nézni kell, hogy mennyivel születettKép Azon szoktam mosolyogni, hogy sokan a kevés miatt paráznak én meg a sok miattKépKépKép

Jutka Kép
KötöhártyaKépKép Nah akkor , ha apa is kidöl akkor rögtön egyel többgyereked lesz otthonKépKépKép

Pirus Kép
Bódog plusz egy évetKépKép Ugye most múltál 18 ?KépKépKép Irtam mailt holnapi nappal kapcsolatban.

Lilló Kép
Mint ahogy nekünk se kerek mindennap a világ, igy náluk is vannak pocsék napok, de egy a lényeg az is végetér egyszer és újra mosolygós leszKép

RitaKép
Pedig én úgy de úgy drukkoltam neked, de úgy látszik kicsit kéreti magát a fiatalúr. Ctgés nénin nem éri meg szomorkodni. Mindenki érzékenyebb ilyenkor, főleg front idején, inkább mosolyogj, az sokkal jobban áll nekedKépKépKép

Timi Kép
Remélem segitenek a bogyók és nem nyügi a babó.

Prücsök Kép
kitartás neked is, már nincs sok hátra, és tudom hogy a lehető legrosszabb az utolsó hetek elviselése, már a végén én is ugy éreztem magam mint egy partra vetett bálna, semmi sem volt jó...

Altatás témaKép
Mivel mi egy szobában vagyunk még mindig mind a 4 en (lassan talán elkészül az emelet), igy az alvás is itt megy. Nem szoktam besötétiteni külön, igy is szépen alszik mind a kettő manó. Simán takaritok mellettük, szól a rádió, zene, vagy a tévé, vagyis hozzászoktak a zajokhoz, igy nem kell lábujjhegyen közlekedni mikor valamelyik éppen huny. Mondjuk várom már hogy külön szobába tegyem őket és akkor talán még tovább is fognak reggelente aludni, és kevesebbszer ébrednek fel arra hgoy apa melozni megy.

Hétvégén voltunk a Hajógyári szigeten játszózni, Dani baromira élvezte, főleg a csuszdát, utána meg átmentünk a ligetbe is kicsit, ott is játszózott egy nagyot. PEpe aludt evett, aludt, vagyis ő is jólérezte magátKépKépKép

Tali??? Helyszinen gondolkodtatok már? Legalább azt fixáljuk le és utána már könnyebb lesz időpontot is egyeztetni Kép

Shine Kép
Látom ti is szépen növögettekKép Milyen két gyerekkel, hogy birod?

Indigó Kép
Pihenj csak, főleg igy a vége felé kell a sok energia, mennek neked is a drukkok Kép

Nah huzom mint vadlibák, mert a fiuk éppen alszanak, mosogép most járt le, teregetni kéne, meg készülni délutáni buszozásra, megyünk be apa munkahelyére Kép

Kép
Kép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!
Ági,jó,hogy beugrottál.Szépek a fiúk,nagyon aranyosak.Remélem a héten már tudok én is képeket feltenni.Ma én is mostam,4 adag ruhát,szerencsére csodálatos idő van,a fele már leszáradt.Kellemes buszozást,már amennyire melegben és 2 gyerekkel az lehet.

Alváskor én sem sötétitek be csak este.Hanna napközben is-általában-a kiságyában alszik.Most már 3x vittem be aludni,nem igazán akar,de nagyon fáradtnak látszik.Még csendben van lehet,hogy most sikerül.
Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Szia Toreau!
A portio a méhnyak szakmai kifejezése.Szülés előtt kezd változni,először szülőknél,rövidül a méhnyak hossza,majd csak utána kezdődik a tágulás.Többedszer szülőknél ez egyszerre történik,ahogy rövidül,úgy tágul.Természetesen vajúdás alatt értem ezeket a dolgokat.Pl:méhszáj állapota:2333,még vaskos portio,de már 3cm-re nyitva a méhszáj.1555,már rövid a hossza ,de még nem elsimult a portio,viszont 5cm a tágulás.06,ilyenkor már nincs méhnyak,elsimult portioról beszünk,a tágulás 6cm.
Remélem meg tudtam magyarázni.Ha tudnék ide rajzolni jobban meg lehetne érteni.
Üdv.
Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Sziasztok!!

Bocsánat eddig nem tudtam jönni!! Tegnap kutyakiállítás, ma a lányomat feltettem a buszra, osztálykirándulás:-) Úgy izgulok érte!!:-))

Üdv az újaknak a fórumon!!

Ritára én is sokat gondolok várom az sms-ét drukkolok továbbra is!! :-))

Indigónak és Prücsöknek is sok drukk!!:-))

Krisszi holnap talizunk?

Pirus Boldog születésnapot!!!

Ági gyönyörűek a fiúk!!:-)) Remélem jól vagytok!!:-))

Puszi mindenkinek!!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Teljes siker a 4D-n! KépKépKép Az elején ugyan az egyik lábacskája takarta a fél arcát, de aztán megmutatta magát teljes valójában és jókat fintorgott Blankám. Nagyon édi és tök boldog vagyok tőle. Kép A dokinak is nagyon tetszett.
Ha életem párja összerakja a szkennert, akkor remélem ma vagy holnap fel is tudom tenni.

Ági,
Nagyon helyeseka fiúk. Pepe olyan a 2. képen, mint egy kis gitáros, csak a gitár hiányzik a kezéből. Kép

Köszi a sötétítéssel kapcsolatos infókat. Napközben valószínűleg nálunk sem a saját kis szobájában lesz, mert az messzebb esik napközbeni ténykedéseim helyszínétől és nem szeretném elszigetelni, bár ehhez még nincs meg a fekvőalkalmatosság. Kép Utazóágy vagy járóka lesz, még nem dőlt el és nem is vásárlódott meg. Kép

prucsok

Hát íme a lányom. Kép
KépKép

prucsok

Sziasztok!

Prucsok, már épp érdeklődni akartam. Örülök, hogy jól sikerült a 4D.

Rita, Indigo kitartás!

Toreau, neked is szorítok. Tarts ki már nemsokáig fogsz "unatkozni".

Ági, gyönyörüek a fiúk.

Pirus, Boldog szülinapot!

Timiban, még meg sem köszöntem amit írtál a Párod Nagylányával kapcsolatban. Köszönöm és nem megijesztettél hanem megerősítettél. Sejtettem, hogy megmaradhat a lelki érzékenysége és ráadásul szegénykém még az én lelki hisztimet is örökölte ahogy elnézem. Kép

KépKép
kgiulia

Sziasztok!

Még mindig egyben. Ma voltam a dokinál és nagyon picit kinyílt a külső méhszájam. Pénteken újabb vizsgálat. De azt mondta a doki, hogy jövő héten szülünk. Azért én bízom benne, hogy a hétvégén már megindulunk. Na de nem akarok semmit siettetni, ha Áron úgy gondolja, hogy még marad akkor valahogy majdcsak kibírom. Kép

Segítségeteket szeretném kérni, hogy Ti mennyit adtatok ill. adtok a szülésznőnek a szülésért?
Mail címem a profilomban. Előre is köszi.

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo

Toreau!
Tök jó, beazonosítottalak, hogy ki vagy! Úgy értem, először nem volt világos, de most leesett, hogy Te vagy az a kismami, akivel múltkor együtt feküdtünk a CTG-n - amikor egyébként egész normális volt a néni. De lehet, hogy csak azért tudtam úgy ellazulni, mert veled jót lehetett dumálni. Kép KépÉs akkor nem zavart a néni viselkedése sem. Kép Tök jó, hogy írsz ide a topicba!

Annyira megnyugtatottak CTG-s nénit illetően, már azt hittem, "az én készülékemben van a hiba". Nagyon dühít, ha valakihez próbálok kedves lenni, és cserébe szorozatos leszúrásokat kapok. De tényleg nem ér ennyit az egész. (Holnap kipróbálhatom, bírok-e flegma lenni. Kép)

Ági! Köszi a bíztató szavakat! Nagyon aranyosak a fiúk - Pepe nagyon vagány a sapeszában!
Kguilai! Brik! Lilla! Nektek is köszi a drukkolást! (Remélem nem hagytam ki senkit!)

Puszik mindenkinek!
Rita

Ui. Brik! Most jut eszembe, azt kérted, mindenképp jelentkezzek be nálad a telefonodon. Mindjárt küldök neked egy smst.

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!

Prücsök, gyönyörű a kislányod!!!! Hát ami igaz az igaz ezt a terhességet sokkal nehezebben viselem. Már jó lenne ha vége lenne. Ja meg persze a diéta is belejátszik ebbe a helyzetbe. Már úgy ennék sok-sok csokit, vagy csak úgy egy almát...

Timiban, szeretném megkérdezni, hogy a mai vizsgálaton a dokim két ujjal vizsgált. Ilyen még nem volt. Erre miért volt szükség? Ráadásul elég kellemetlen is volt. Nagyon fájt és még órákig éreztem a feszítést, ráadásul megnéztem egy kicsit piros is lett. Ez mennyire gyakori, hogy így vizsgálnak? A szülés alatt is számíthatok rá? Szeretnék felkészülni rá, mert nem akarom, hogy akkor is ilyen hidegzuhanyként érjen a dolog.
Bevallom kicsit meglepődtem, mert Fanninál nem volt ilyen jellegű vizsgálat. A választ előre is köszi.

Lányok, bedagadt a bokám. Mitől lehet?

Ági, annyira édesek a fiúk, és hogy hasonlítanak egymásra. Kép

Jutka, jobbulást Nektek!

Lilló, eszembe juttattad, amikor mi próbáltuk lencsevégre kapni Fanni mosolygását. Hát mit mondja kellett pár nap mire sikerült. Kitartás!!

Anid, sajnálom, hogy nem megy az alvás. Sajna én is hadilábon állok vele.

Jó éjt mindenkinek!

Indigo

indigo

KISMAMÁK:

<pre>
NÉV SZÜLÉS IDEJE TERHESSÉGI HÉT BABA BABA NEME/NEVE ORVOS SZÜLÉSZNÕ ÉLETKOR
Rita81 2006.05.19 39+3 Első Máté (Dalma) Dr. Valent Zsoldosné Eta 25
Indigo 2006.05.27 38+2 Második Áron Dr. Vermes(Máv kórház) Csenki Marika 29
Prucsok 2006.05.28 38+1 Első Blanka Dr. Sipos Zsoldosné Eta 29
Anid 2006.07.11 31+6 Első Kata/Kolos Dr. Melczer ? 33
Timici 2006.07.21 30+3 Második ? Dr. Radványi ? 31
Brikancs 2006.09.06 22+5 Második ? Dr. Valent ? 27
Dóri80 2006.09.16 22+2 Első Dorottya/? Dr. Ács ? 26</pre>

ANYUKÁK:

<pre>
NÉV GYEREK(EK) NEVE;KORA ÉLETKOR ORVOS SZÜLÉSZNÕ SZÜLÉSI MÓD KISTESÓ PROJEKT
Brikancs Lili (1999.04.30) 27 Dr. Valent Nem volt Hüvelyi Pocakban
Maszat <table>
Péter (2001.10.17)
Anna (2004.02.29)</pre> 29 Dr. Bánhidy Tóth Anna Császár Nem
Muter(Annamari) Balázs (2002.03.20) 30 Dr. Vermes Nem volt Hüvelyi Nem
Terika <table>
Botond (2002.05.31)
Zalán (2005.08.09)</pre> 32 Dr. Valent Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Tjutka <table>
Bence (2002.09.22)
Dorka (2005.07.13)</pre> 29 Dr. Ács Nem volt Hüvelyi Nem
Krizsi Panna Krisztina (2002.10.16) 33 Dr. Vermes Nem volt (Bagóné Annamária) Hüvelyi Jövőre
Picus Andrea (2002.11.14) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Nem
Orsoly <table>
Lackó (2002.12.30)
Botond (2004.09.23)</pre> 30 Dr. Radványi <table>
Tóth Anna
Dömötör Margit</pre> Hüvelyi Nem
Hivett <table>
Klaudia (2003.01.03)
Emma (2005.02.28)</pre> 29 Dr.Gidai ? Hüvelyi Nem
Indigo Fanni (2003.01.21) 29 Dr. Vermes Nem volt Császár Pocakban
Timici Bence (2003.01.22) 31 Dr. Szendei(Sote I.) Nem volt Császár Pocakban
Piroska <table>
Zsombor (2003.01.23)
Szabolcs (2006.01.15)</pre> 31 Dr. Mericli Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Fülescsacsi Szabolcs (2003.11.06) 26 Dr. Várbíró Nem volt Császár Nem
Ágiboszi <table>
Dani (2003.12.09)
Péter (2006.02.24)</pre> 39 Dr. Matányi/Dr. Szabó Zsoldosné Eta Császár Nem
Nedinabp <table>
Bálint (2004.03.08)
Bence (2005.09.06)</pre> 28 Dr. Kazy Nem volt Császár Nem
K_gabi Beni (2004.05.29) 30 Dr. Bánhidy Nem volt Császár Igen
Shine <table>
Ádám (2004.06.04)
Zétény Pál (2006.02.08)</pre> 29 Dr. Vermes Dömötör Margit/? Császár/Hüvelyi Nem
Repa Anna(2004.07.29) 34 Dr. Vermes Ismeretlen Hüvelyi Idővel
Pöttöm_Panna <table>
Flóra (2004.08.02) Patrik (2006.03.29)</pre> 30 Dr. Bánhidy Berényi Gyöngyi Hüvelyi Pocakban
Icsilya Levente;Máté (2004.10.20) 25 Dr. Ujvári Nem volt Császár(35+0) Igen
Angyalka2 Jencike (2005.01.20) 28 Dr. Valent Tigyi Zsuzsanna Császár Idén
Emma8 Balázs (2005.04.28) 29 Dr. Ács Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Aysegül37 Aysegül (2005.05.11) 38 Prof. Asztalos Nem volt Császár Nem
Titti Klaudia Kitti (2005.05.12) 28 Dr. Radványi Tigyi Zsuzsi Hüvelyi Nem
Szilvi8 Virág (2005.05.23) 29 Dr. Sipos Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Akinorev Gergely (2005.05.24) 22 Dr. Gimes Dömötör Margit Császár Nem
Lini Lacika (2005.06.24) 30 Dr. Valent Hüvelyi Nem
Recece(Eszter) Virág (2005.07.02) 34 Dr. Valent Császár Nem
Anitq Zsófi (2005.07.12) 32 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Dorka34 Benedek (2005.07.21) 34 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Kgk Botond Olivér (2005.08.09) 26 Dr. Patai Gönczi Katalin Császár Idővel
Mea Lívia (2005.09.06) 26 Dr. Valent Nem volt Császár Nem
Szofec Balázs (2005.10.11) 34 Dr. Ács Zsoldosné Eta ? Nem
Vanília Ádám (2005.12.10) 25 Dr. Várbíró ? Hüvelyi Nem
Hatos Flóra (2005.12.12) 26 Dr. Takács Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Osyne Fanni Noémi (2005.12.12) 30 Dr. Bánhidy ? Császár Nem
Joe Botond (2006.01.18) 24 Dr. Ács Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Mesa Luca (2006.01.18) 24 Dr. Ács ? Császár Nem
Kgiulia Dorina Ilona és Lívia Mária (2006.01.28) 24 Dr. Ács Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Dorka24 Norbert (2006.03.11) 24 Dr. Mericli ? ? Nem
Huncut Sanyi (2006.03.26) 27 Dr. Tahy ? Hüvelyi Nem
Annácska Péter Donát (2006.03.31) 25 Dr. Várbíró Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Lilló Bálint (2006.04.25) 30 Dr. Bánhidy Gönczi Katalin Császár Nem
Gabek Gergő (2006.05.?) 30 Dr. Bánhidy ? ? Nem</pre>

Ha a táblába szeretnél bekerülni, küldj egy e-mail-t az adataiddal a profilomban levő címemre

Indigo

indigo

Rita, ilyen későn fenn??? Kép
Kitartás, lehet, hogy nem lesz szükséged holnap arra a ctg-re. Minden megtörténhet még az éjjel. Ha meg nem, akkor felejtsd el azt a nőt. Csak a baba szívverésére figyelj.

indigo

Sziasztok!

Bocsi mostanaban csak ritkan tudok benézni, vidéken vagyunk és nem valami csucs a modemes internet - az otthonihoz képest Kép...

Lillo azt hiszem Te kérdezted, miért ringatom a manot az esti szopizas utan, ha mar alszik. Fekve szopizik és bennem van, hogy megfulladhat vagy félrenyelhet, ha egyböl leteszem a kisagyba, ezért fel szoktam venni, a feje a vallamon van és igy kijönnek az esetleges büfik. De ö alszik ilyenkor.

Rita Kép, én is uuuuugy szurkoltam telihold kor! Sebaj, ugyis kibujik a fiucska, csak napok kérdése Kép! Remélem minden rendben lesz holnap a CTGs nénivel....
Jutka helyesen fogalmaztal, szerintem is "tul" kedves a néni...

Indigo, Prücsök Kép kitartas! Prücsök nagyon jok lettek a 4Ds képek Kép

Toreau üdv a fedélzeten Kép!

Talalka: Nekem tovabbra is a Margitsziget lenne jo. Többiek?

Timi, ugy néz ki egyforman viselkedtek ma a gyerekeink.... Vince is nagyon nyügös volt, aludni is alig akart, jön a foga még mindig és nagyon kinozza. Pedig "csak" egy dudort érezni még.... Amugy tök nyugis gyerek, ugy sajnalom, olyan rossza latni, hogy szenved... Kép Ez csak az elsö fogaknal ilyen vagy minden alkalommal ez van?
A homeos bogyok ugy néz ki "müködnek", de a biztosag kedvéért szeretnék mast is beszerezni, hatha bedurvul a helyzet valamelyik nap. A védönéni anno 2 dolgot mondott, az egyik a panadol, de mast is emlitett, amit közvetlenül az inyre lehet kenni. Most nincs nalam a papir... Mi a neve ennek a gyogyszernek, nem tudja valaki véletlenül?? Köszi elöre is.

Agi nagyon helyesek a fiuk Kép!

Pirus, nem semmi a "kis" szabi Kép! Kivancsi vagyok bevalik-e neked az uj babakocsi.

Rolunk még annyi, hogy a fogzason kivül nagyon jol vagyunk, nagyon élvezzük a jo idöt, a kerteshazat, szinte egésznap kint vagyunk a kertben, csak este kell bemenekülni a sok szunyog miatt Kép. Hétfötöl megint pesten leszünk mar elöre rosszul vagyok Kép

Sára

Kép

Kép
saara

Jutka elfelejtettem: jobbulast a csaladodnak +Kép+!

Sára

Kép

Kép
saara

Sára Kép

dentinox gélt szoktak az inyre kenni, bár nekünk csak addig hatott amíg Dani jóizűen leette azinyérőlKépKépKép

puszi

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Mi van ma Veletek?
Nem én szoktam lenni az első?

Ági, nagyon helyesek a fiúk.Pepe igazi vasgyúró.

Örülök, hogy megmutatta magát a 4D-n.
Nagyon jó lesz összehasonlítani, majd ha megszületett.

Akkor úgy látszik tegnap volt valami a levegőben , mert mi is nyügisek voltunk.

Mindjárt indulunk az ultrahangra. Koponya, hasi.

Drukk!

Dóri+Norbi

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24

Helló! Kitartás lányok!KépRita,Indigo, PrücsökKép
Annnyi félelemeteset írtatok a CTG-s néniről, hogy mire lassan eljutok oda, nem fogok merni bemenni, különben is olyan mimóza lettem, hogy vavamelyik nap azon sírtam egy jó 10 pecet, mert a párom azt találta mondani, hogy a bokám eltünt és térdem is elég duci! Így, ha valaki csúnyát mond, vagy cak rámnéz sírok! Ez a hormonális zavar elmúlik a szüléssel?

Kép
anid

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a bíztatást. Álmomban már ma is megszültem, és mondhatom nagyon könnyű voltKép. A tudatalattim nagyon bölcsen készít a dologra.

Rita! jól sikerült a beazonosítás. remélem ma csupa jó hírt kapsz. Ha egyszerre szülünk nem megyek egyágyas kórterembe, így ott is tudunk majd dumálni!

Lilló! Valóban a Barbi tornán találkoztunk. Szuper, hogy neked már azóta ilyen gyönyörű kisfiad van, aki baromira hasonlít rád, ráadásul. Ma is mehetnék tornára, de már mindenkitől elköszöntem, mert azt hittem időközben megszülök.

Timi, köszi a felvilágosítást portio ügyben. Csak jól rövidüljön, és táguljon a dolog. Nagyon jól tudja a gyerekem a dolgát, soha nem a bordáimat rugdossa, hanem a fejét igazgatja, mintha előre ki akarná tágítani az alagutat. Néha szinte már a hüvelyemben érzem, ahogy mozog.

Prücsök! Igazán szép lett a 4D felvétel. Igaz már nagyon nem sokat kell várni, de a kíváncsiság nagy úr. Olyan éles ez a kép, mintha egy újszülöttről készült volna! Kire hasonlít a kicsi?

Ági! Hát ezért érdemes élni!

Legyetek jók, holnap megint jövök!

KépKép
toreau

Anid,
A ctg-s nénitől azért ne rettegj, csak lehetőség szerint ne késs el, mert onnantól kezdve leír. Még ha a soronkövetkező kismama nem is lenne olyan türelmetlen.
Én mindig az utolsó (12:30-as) időpontot kérem és kapom és akkor már talán nyugisabb, bár a múltkor letolt egy késő kismamát.
Velem néha még kedélyesen csevegni is szokott. Kép

Blanka szerintem rám hasonlít, bár Bálintomról nem nagyon láttam csecsemő-kori képeket. Majd megkérdezem anyósomat.

És végre itt az igazi eperszezon! Azt hiszem degeszre fogom enni magam, amíg meg nem szülök. Kép Ki tudja mi lesz utána... Már isteni íze és illata van, tegnap hazafelé vettem az út mentén.

Szép napot mindenkinek! Kép

prucsok

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a jókívánságokat, ma reggelre apa sem tudta kinyitni a szemét, úgyhogy jöhetett neki is a gyerekek szemcseppje. Hát, valóban 3 gyerekem van éppen KépKépKépKép

Ági, tényleg milyen gyönyörűek a gyerkőcök!

Prücsök, nagyon jók az UH-s képek, tényleg nem érhet meglepetés a szüléskor!! Kép Ja, és a Blanka tökjó név!

Toreau, üdv köztünk és előre is szuperjó szülést kívánok! Legalábbis mindenképpen így maradjon meg! KépKépKép

Sára, a Dentinox nekünk is nagyjából annyit ért, mint Ágiéknál, akkor már inkább a bogyókat használd.

Dorka, drukkolunk az UH miatt! Biztos minden rendben lesz!

A találkának nagyon jó lenne a Margitsziget, de keressünk valami nagyjából lehatárolt területet, hogy a már futóképes gyerkőcök nehogy elszaladgáljanak! KépKép Van egy jó játszótér sok füves-fás területtel, azt megpróbálhatnánk.

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka

Sziasztok!
Indigó,valószínű,hogy azért vizsgált így,mert már-ahogy írtad-megnyílt a külső méhszáj.Két ujjal jobban lehet érezni,hogy milyen a belső állapota,vmint a koponya helyzete.Ez bizony fájdalmasabb,és kevés vérzéssel is járhat.Nem feltétlenül kell ez a vizsgálat,lehet,hogy egy ujj is elég lett volna.De az adott szitu dönti el.A doki úgy gondolta,hátha "jót"tesz vele.Ezt már régebben tárgyaltuk.Egy ilyen vizsgálat idézhet elő görcsöket,amik rövidíthetik és tágíthatják a méhnyakat.
A bokád a vizesedéstől dagad.Próbálj sokat pihenni,ha máshol nincs dagadás és pihi után visszahúzódik,akkor ez élettani,tehát nincs gond.A vérnyomásod jó?
Engem is jobban megviselt az utolsó terhességem.Fáradtabb voltam,de lehet,hogy a többi munkának köszönhetem,ami a nagy családdal jár.

Saara,nekem volt valamilyen fogíny ecsetelőm az előző gyerekeknél,de nem tudom mi a neve,mert gyógyszertári készítmény.Állítólag zsibbasztja a fogínyt.Szerencsére a többieknél könnyen átvészeltük ezt az időszakot.Különben Hannánál is csak dudor tapíntható,hamár kibújik nincs fájdalom.Aztán a többi fogacskánál hogy lesz,ez is változó.A nagyfiamnak egyszerre jött 4 foga,de nem volt különösen nyügösebb tőle.

Lányok,mi van Gabekkal?
Azt olvastam,hogy megszült,tud róla valaki vmit?

Szép napot!
Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Sziasztok!

Jutka: Jobbulást a családnak! Nem irigyellek, amikor egy pasi beteg rosszabb száz beteg gyereknél, már ha a saját pasimra gondolok Kép

Timi: Elvileg Gabekék már otthon vannak. Remélem hamarosan bejelentkezik. Én tudok róla néhány infót, merthogy a férjeink kollégák, de nem akarom lelőni a poént, hadd számoljon majd ő be a részletekről. Kép

Prücsök: Nagyon-nagyon jók a 4D-s képek. Köszi, hogy felraktad! Bálintról a 30. héten már alig sikerült jó képet csinálni, mert mindig takarta vagy a méhlepény vagy a köldökzsinór. A 4D-s alapján véltetek felfedezni hasonlóságot a család vmely tagjával?

Indigo: Az utolsó vizsgálatok már nekem is nagyon fájtak. Azt hittem, hogy leugrok az ágyról, amikor vizsgált a dokim. Még vajúdás közben is megvizsgált, az volt a csúcs, mondta, hogy húzzam fel a lábamat, én meg ösztönösen nekinyomtam és majdnem letoltam szegényt az ágyról. Utólag már vicces, na akkor nem volt az.

Rita, Indigo, Toreau,Prücsök drukk ezerrel!!!

Ági: Továbbra is gyönyörűek a fiaid! Kép Kép Kép

Anid: Ne rettegj a ctg-s nénitől, lehet hogy szimpi leszel neki és akkor nincs semmi gond. Mint írtam nekem végig mázlim volt vele. Kép Ha meg ne leszel neki szimpi akkor egyik füleden be, a másikon ki. Ne késs, és ne felejts el bejelentkezni, ez a két szabály.
Ja, nekem is eszembe jutott egy jó sztori vele kapcsolatban. Nekem mindig 7,30-ra adott időpontot, mert mondtam neki, hogy a reggel a legjobb nekem. De aztán mindig szóvá tette, hogy reggel 8-kor kezdődik ám a rendelése, és nem érti, hogy az emberek mért kérnek fél 8-ra időpontot... Erre mondtam neki, hogy nekem ő adta az időpontot, ezzel letudtuk, de azért minden alkalommal megkérdezte ugyanezt.

Sára: nem én kérdeztem Kép, én csak azt írtam, hogy Bálintot utána már nem kell ringatni, de jogos, amit írtál. Én azért nem ringatom Bálintot, mert míg elsétálok vele a szobájáig, mert általában a nappaliban szoptatom addig kibüfizi magát. Meg egyébként is az oldalán szeret aludni, és így ha büfizik sincs nagy gond.
De irigyellek a kertesházért KépKép Vendégségben vagytok valakinél vagy nyaralóban?

Lenne egy kérdésem úgy általában minden anyukához. Szoptatással kapcsolatban... Bálint kezdetektől a jobb mellemet jobban szereti, mint a balt. Ezáltal észrevettem, hogy hiába fejem én becsületesen a bal mellemet, ott egyre kevesebb tej termelődik. Mindig következetesen Bálintnak is próbálom azt erőltetni, de 5percig beleszív aztán nem hajlandó szopizni tovább, viszont éhes marad. Átteszem a másik mellemre ott meg elvan még vagy félórát, és úgy eszik majd megszakad. Egyelőre még elég neki, ami a jobb mellemben van, de mi lesz később. Ráadásul a bal mellem egyre jobban fáj, félek, hogy begyullad vagy valami történik. Szerintetek mit csináljak? Valamelyikőtöknek volt már hasonló problémája?

Nah jó sokat írtam, mostmár elcsendesedek.
Szép napot Mindenkinek!
Lilla

lilló

Prücsök, irigyellek a felvételek miatt, nekünk a kiscsajszi mindenét bepakolta az arca elé, s fél óra figyelés után sem volt hajlandó megmutatni magát! szégyenlős a drága! Kép

Kép
anid

Sziasztok!
Prücsök,tényleg szuper lett a kép.Nálunk egyszer sem lett ilyen jó!

Lilló,szopival kapcsolatban én csak elméleti síkon tudnék tanácsot adni,de szerintem ebben a témában jobb lesz,az aki a gyakorlatban többet tud mondani.A fejés és az ösztönzés biztosan segít.
Gabek írását már várom.Biztos új neki ez a szerep,még bele kell jönni a dolgokba

üdv
Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Sziasztok!

Lilló, nekünk volt ugyanilyen, csak Dorka teljesen megtagadta a bal mellemet. Sikítva fordította el a fejét. Én beszéltem egy szoptatási tanácsadóval, W. Ungváry Renátával, aki mondott pár jó tippet. Nekünk az jött be, hogy úgy tettem a baloldalra Dorcit, hogy hónaljtartásba vettem a baloldalra, és alulról megtámasztottam egy párnával. Így "be lehet csapni", mert abban a pozícióban fekszik, mintha jobbról jönne az elemózsia. Kép
Van még egy pár ilyen, ha nem segít az első, próbáld ki! Pl. középre is ültetheted az öledbe, és akkor nem kell egyik oldalra sem feküdnie. Azt is mondta, hogy össze lehet kötni valami jó élménnyel a bal mellet, pl. ha szeret fürdeni, akkor üljetek be együtt a meleg vízbe, és ott add oda a bal melledet. Tudom, ez egy kicsit szürreálisan hangzik, de lehet, hogy segít. Próbáld félálomban, vagy éjszaka mindig a baloldalra tenni, olyankor sosem utasítja el, és legalább kiüríti. Az is benne van a pakliban, hogy az ilyen elutasítással a baba jelez valamit, pl. valamit érez a melleden, ami nincs rendben, pl. gyulladást. Ezt meg kell vizsgáltatni. Na nem ijesztgetni akarlak, de ez is lehet.
Ja, és a beteg pasikkal kapcsolatban nálunk ugyanez a helyzet... KépKépKép

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka

Ja, és a Renáta számát is meg tudom adni, ha kell, de a LLL honlapján megtalálod.

KépKép
KépKép
tjutka

Lilló a szopizással kapcsolatban érdemes meglátogatni www.lll.hu oldalt, ez ugyanaz, mint amit Jutka ajánl, csak kis betűvel kell írni.Tegnap kaptam ezt a honlapcímet a védőnőtől, érdekes, arrol is írnak, hogy lehet nyílvánosan úgy szoptatni, hogy azért ne támadjanak le! Hallotam már ilyenről!Sajnos! Kép

Kép
anid

Sziasztok!
Épp éledezem a délutáni szundiból, kicsit beájultam. Kép Na de amíg még lehet...

Jutka,
Jobbulást a gyerekeknek és a párodnak! Kép A dolog előnye, hogy legalább együtt van a család.

Anid,
A 4D miatt ne csügedj és ne add fel, később még megmutathatja magát. Először én is a 33. héten voltam és ráadásul faros is volt, csak a háta látszott. De a doki nagyon bíztatott, hogy a legjobb képeket a 38. héten szokta csinálni, így megpróbálkoztam vele újra. És bár épp aludt a manó (mindig a vizsgálatok előtt kb. 20-30 perccel virgonckodik, mintha tudná, hogy készül valami Kép), de elpakolta a lábát az arca elől.
Kár, hogy anyuéknak nem tudom megmutatni a képeket. Kép

Toreau,
Jól emlékszem, hogy holnap mész ctg-re? Én 12:30-ra megyek. És te?
Tök jó, hogy a tudatalattid így készül a szülésre. Kép Én hiszek benne, hogy van köze a valósághoz, bár elég keveset álmodom a szüléssel kapcsolatban. Ha mégis így történt, én is mindig könnyen szültem és nagyon pozitív élményeim maradtak róla. Kép

Brik,
Remélem jól iskerült az osztálykirándulás a nagylánynak! Kép

A Margit-szigeti találkát majd úgy szervezzük, hogy én utoljára kb. 3-4 éve voltam ott, így potenciális játszóterek hollétéről jelenleg elképzelésem sincs. Kép De azért majd megtalálom biztosan, ha a babaillat utánmegyek. Kép Már tökre várom, mert olyan jó lenne többet tudni rólatok.

Prücsök

prucsok

Sziasztok!!

Na végre itthon:-)

Krisszi bocsi hogy közbejött a meló:-(

Rita nagyon éds páros vagytok és nagyon szimpatikusak nekem!!! Örülök, hogy találkoztunk!! Mi történt amikor a szülőszobába mentél? Mit mondott Valent doki?

Prücsök nagyon szép lányod van, nagyon jó kép!!
5 napos a kirándulás úgy hogy még izgulás van:-))

Én is voltam UH-on ma minden okés és láttam mindenét, csak a nemét nem:-)) Majd megmutizza:-))

Utána voltam a védőnőnél nagyon jó volt:-) Hallgattunk szívhangot nagyon közel volt a hasam széléhez vagy hogy irjam, nagyon jól lehetett hallani:-) Az Uh-on is hallottam szívhangot az is jó volt:-) Ma egy jó nap volt:-)
Sok puszi nektek!!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Megint túléltünk egy klinikai túrát... Ma csupa mézesmázos volt a CTG-s néni, ki érti ezt?

Indigo! Köszi a bíztatást, sajna szükség volt a mai CTG-re. Ami a durva vizsgálatot illeti: múlt pénteken engem is úgy vizsgált a doki, mint utólag kiderült, rájátszott arra, hogy hátha beindul a szülés. Kicsit méres vagyok rá ezért. Ma, amikor nem jön holnap hétvége, és nem akarta "eldönteni a helyzetet" sokkal finomabban meg bírt vizsgálni...

Saara! Neked is köszi a drukkokat!

Lányok! Emlékszik valaki arra az Edinára, aki nem netezik velünk, de járt a felkészítőre meg a tornára is? Lilla, Te emlékezhetsz rá, egy nagyon divatos csajszi volt mindig, barna hosszú haj, mosolygós tekintet - képzeljétek, pénteken még együtt feküdtem vele CTG-n reggel, és ma, hogy mentünk befele a klinikára, pont akkor jöttek ki a férjével és a babájukkal! Még pénteken délben megszült, teljesen spontán, és gátvédelemmel (első gyereknél!). Annyira szép babájuk lett!

Toreau! Igen, jó lenne egy kórterembe kerülni, és dumálni. A Te nyugodtságod olyan ragadós - most igazán nem ártana nekem! Kép Kép Kép

A találkát illetően: nekem a Margitsziget elég messze van, a Népliget jobb lenne, de meg tudom oldani, ha ezen múlik. Június végénél előbb nem gondolkodtok a találkában, ugye? Met addig kizárt, hogy "ugrani" tudjak.

A rossz hírt még nem mondtam: pénteken leszek 40 hetes (ez nem rossz), és a dokim be akar fektetni (ez igen). Mi a tapasztalat, rutinból befektetik az anyukákat a 40. héten? Nekem úgy tűnt, hogy nem. Eta (a szülésznőm) is kérdezte, hogy miért akarja ezt a dokim - mondtam neki, hogy sejtelmem sincs, hiszen minden leletem a lehető legnagyobb rendben van. Nekem nagyon gyanús, hogy meg akarja indítani a szülést. Kép Kép

Brik! Jó volt Veled találkozni! Ne haragudj, hogy olyan szűkszavú voltam, eléggé lekötnek ezek a szülés körüli gondolatok mostanában. Meg örülök, hogy bíztatsz a dokinkkal kapcsolatban - nekem is nagyon szimpatikus alapból, de ezeket a megindításra törekvő mesterkedéseket nem díjazom. Kép

Holnap állítólag hidegfront. Tudjátok, a remény hal meg utoljára - olyan jó lenne, ha nem kéne befeküdnöm a pathológiára pénteken...

Rita

Kép

Kép
rita81

Brik!
Látom, Te is pont most írtál. Én is akartam kérdezni az osztálykirándulást, de ezek szerint még tart. Amit meg a doki mondott - hát azt fentebb olvashattad. Most éppen nincs túl jó kedvem ettől. Kép
De jó hír, hogy Veletek minden rendben - olyan jó a szívét hallgatni, ugye?
Üdv,
R.

Kép

Kép
rita81

Rita, ez durva, tényleg lehet, hogy azért vizsgálnak így, hogy manipulálják a dolgokat úgy, ahogy nekik jobb lenne? Timiban lehet ebben valami? Ez egy kicsit undorító. Ha ez tényleg így van, akkor ez nekem sem tetszik. Még jó, hogy a fiaink nem indultak meg az agresszív beavatkozáskor. Legalábbis én nagyon ellene vagyok a nem magától induló szülésnek. Azoknak amiket sietettnek (burokrepesztés, oxitocin) sohasem lesz jó vége.

Indigo

indigo

Rita, szerintem ha minden rendben van, akkor ne engedd hogy befektessenek, főleg, hogy megindítsa a szülést.

Indigo

indigo

Sziasztok!!

Rita csodálkozom ezen a megindításon. Nem értem miért majd jön amikor jönni akar:-)) Remélem elöbb beindul, mondtam a párodnak, hogy lehet hogy akkor szülsz amikor a párom születésnapja van 18.-án:-))

Semmi baj Rita, én meg nem tudom miért de úgy érzem hogy sokat beszéltem:-)) Bocsi:-)) Nem szoktam pedig, de úgy örültem:-)
Továbbra is drukkolok neked!!:-))

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Prucsok, gratula a jó képekhez.

Rita, érdekes, hogy be akar fektetni a dokid. Nem lehet, hogy azért mert a méhlepényt és a baba állapotát ott napról napra vagy még sűrűbben tudják ellenőrizni? Szerintem feltétlenül kérdezz rá. Most naív vagyok tudom, de tényleg vannak dokik akik szándékosan indítják a dolgokat ha nem indokolt? Szorítok, hogy megúszd a patot, nem éppen kellemes... Nekem az a fél nap és éjszaka is elég volt. Én anno úgy úsztam meg a hosszú bentlétet, hogy sokat sétálgattam a folyósón. Na jó lehet, hogy az is besegített, hogy bő kétujjnyira nyitva volt a méhszájam. Azért nagyon mennek a drukkok!!!

KépKép
kgiulia

Sziasztok!

Előszöris nagyon köszönöm a szülinapi köszöntéseket.Kép

Indigo, Zsombi is egy ilyen 'durva' vizsgálat után született a 38. héten. Én is vérezgettem utána. Nekem sem tetszett, ez is közrejátszott a kórházváltásban. Szabinál minden a maga idejében és a maga útján ment. Nem volt ilyen vizsgálat sem, és szülés közben is csak kétszer néztek méhszájat, az sem fájt annyira, mint amikor Margit 'vizsgált' Zsombinál, vagy 5x is. Rosszabb volt, mint maga a szülés.Kép Nem akarok diagnózisokat felállítani, de Zsombi oxigénhiánnyal született, talán ez is közrejátszott...Kép

LÁNYOK!

Most igazából egy nagyon gyakorlati kérdésem lenne. Nem szállították le a PP Veneziát, amit rendeltem, és ma sürgősen el kell mennem venni valahol, mert a babakocsinkat már eladtam. Visszaolvastam, de nem teljesen tiszta, hogy akkor most hol lehet kapni a Brendonon kívül. A MiniManót említettétek, de az Õ honlapjukon nincs fent, hogy forgalmaznák ezt a márkát. Az is fontos lenne, hogy raktáron legyen. Ha nem muszáj, nem autóznám keresztül-kasul a várost ebben az esőben Szabival, innen Biatorbágyról. Jó lenne biztosra menni, előtte fel is hívnám a boltot.
Köszi a segítséget!

Tegnap találkoztam Ágiékkal.Kép A kis Pepe pont úgy néz ki, mint Dani. Le sem tagadhatnák egymást, de miért is tennékKép Nagyon tündéri kiskrapek mindkettő.

Most megyek, Zsombi lassan felébred, elkészítem az oviba.

Puszi: Pirus
pirus

Pirus,
Bián véletlenül nem a Száray Eszter a gyerekorvosotok? Hozzánk Herceghalomra ő jár át és a védőnő mondta, hogy érdeklődjek felőle. A szomszédunk meg van vele elégedve, de ha tudsz róla valamit, írnál privit a pagica@biatv.hu-ra? Köszi.

Rita, Kép
Drukkolok, hogy ne kelljen befeküdnöd. Tesóm is 3 napot ráhúzott anno az elsővel és nem fektették be, csak naponta kellett mennie ctg-re.
Ezért baj, hogy az összes nődoki szinte pasi, mert tökre nem érzik át és értik a helyzetet.

És még egy kérdés, valakinek volt korábban gondja aranyérrel és ha jól emlékszem műtét is szóba került. Írna nekem privit!? Köszi.

Prücsök

prucsok

Sziasztok!

Rita, ha minden rendben van, akkor ne engedd, hogy befektessen.
Sajna a vizsgálatokkor nem tudni mit csinál, megpiszkál- e valamit amitől beindul a szülés.

Izgultam én is, mert március 16-ra voltunk kiírva, a dokim mondta, hogy akkor 13- án feküdjek be és 14- én megcsászároz.
De hál isten 10-én hajnalban a nyákdugóm elment és 11-én hajnalban a magzatvizem, úgyhogy nem kellett programozott császárnak történnie.
/Eredetileg is császározott volna, a gerincműtétem miatt./
Nagyon boldog voltam, hogy magától akart kijönni!
Be voltam én is parázva, hogy azért még sem természetes az, ha előbb indítják be, mint ahogy ki akarna jönni.

Péntekig még van idő!
Drukkolunk,hogy ki akarjon jönni!
Egyébként a séta nekem is bejött!
10-én nagyon sokat gyalogoltam, inkább már vánszorogtam.
Vagy még a házas életet tartják tuti szülés beindítónak!
A spermiumokban van valami anyag, amitől beindulhat.

Puszi
Dóri+Norbi

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24

Shine,
Te szerintem az én ex-kolleganőm vagy és erre most döbbenek rá. Kép LG?

prucsok

Szia Prücsök!

Irtam méltKép

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429

Sziasztok,
nem szeretnék az orvosaitok ellen beszélni,de előfordulhat,hogy ez a cél vezérli őket,amit írtatok.De,mintmár írtam a koponya helyzete miatt is lehet fájdalmas a vizsgálat.mÁRMINT MENNYIRE VAN BEILLESZKEDVE A MEDENCÉBE A BUKSI.(bocs nem akartam nagybetűket)Ilyenkor feljebb kell"nyúlni"különben semmit nem érezni!A méhszáj tágasságot könnyebb vizsgáni,főleg hamár nincs annyira fent,mint a buksi helyzetét.Nyilván a korábbi hetekben óvatosabb a vizsgálat,mert senki nem szeretné,hogy idő előtt beinduljon a szülés.Meg ilyenkor nincs is szükség a koponya helyzetére,csak a méhszáj állapotára kiváncsiak.
Természetesen a vajúdás alatti vizsgálatok fájdalmasak,mert fájások alatt végzik,ilyenkor lehet jól érezni a tágulás folyamatát és a buksi helyzetét.Ha minden szépen halad sok vizsgálatra nincs szükség.Én nem szeretem a fölösleges"turkálásokat".
Ami a befekvést illeti,nálunk a 40.betöltött hét után másnap be kell feküdni,de ha minden rendben van akkor csak a 41.héten indítják meg a szülést.Terészetesen saját felelősségre mindenki megtagadhatja ezt,mármint a befekvést.De azért fontos,hogy tisztába legyünk a baba állapotáról és ha így döntünk kérjük ki az orvosunk tanácsát is.Biztosan a legtöbb doki nem akar roszat nekünk és a babánknak.
Én az első gyerekemmel egy hónapig benn voltam,mert Pesten szültem és akkor már Veszprémben laktam.36 hetesen nem lett tökéletes az NST-m,ezért azt tanácsolták,hogy naponta járjak NST-re(ma már nem így van,már más a protokoll)másnaponta áramlás vizsgálatra.Nem akartam Vp-ben teljesen idegen helyen(már nem az hiszen itt dolgozom)NST-re járni,ezért inkább befeküdtem,hétvégenként jártam haza.Nem volt újdonság,mert előtte koleszos voltam és akkor is csak hétvégén voltam otthon.
Természetesen más a szitu,ha még egy v.több gyermek van otthon.Én sem feküdtem volna be,ha minden leletem rendben van és a gyermekeim várnak otthon.Szerencsére a többieket a befekvés előtt megszültem,így csak 4 napot kellett a gyerekeimtől távol maradnom.
Na,ez jó hosszú lett.
Üdv.
Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Szia mindenkinek!

Prücsök! Én 8-ra mentem ctg-re, és így sajna nem tudtunk összefutni. De még szülésnél összefuthatunk! ;-)

Brik! Az én párom is május 18-án született, és még megajándékozhatom a kisfia megérkeztével, nem lehetetlen a dolog. Vicces lenne, ha egy napon ünnepelnék a szülinapjukat, ráadásul keresztnévben is ugyanazt kapja majd.

Írtátok a sétát, ami valóban fárasztó így a vége felé, de szerintem is megéri, (Tesco/piac járatok) mert úgy tűnik jól rövidül tőle a méhnyak, így első szülésnél. A házaséletet meg speciel a dokim is javasolta. Úgysem születik meg nagyhirtelen a baba, ha még nem érett meg rá, és hát mennyivel kellemesebb, mint a méhszájtágító babrálások.

Rita! Kaptam emilt a fent említett Edinától, és nagyon édi a kislánya. Õ komolyan készült a gátvédelemre, több Brendon bérletet lejárt, ezek szerint nem eredménytelenül. Még nem ismerem a részleteket, de jó az ilyesmit hallani. Mivel 19-re vagy kiírva, szerintem érdemes dolgozni a férjeddel az ügyön, hogy előbb, vagy időre előbújjon a baba. Már egészen biztosan érett rá, és volt egy csomó jóslófájásod is, már a te szervezeted is készül a nagy akcióra. Én is a természetesség híve vagyok, valahogy nekem is feláll a hátamon a szőr a megindított dolgoktól. Ha túlléped az időd, már valóban nézni szoktak nap mint nap, és nem is tudom melyik a jobb, ha be kell feküdni, vagy ha minden nap be kell járni vizsgálatra. Szóval, ha lelkileg felkészültél, akkor mindent bele! Állítólag cipekedni nem szabad, mert attól nagyon elfáradhatsz, és nem lesz erőd a szüléshez. A többi "szelid" gyógymód szinte pihentet, kikapcsol, látod a Dorkának is bejött. Egyszóval küldöm neked az energiákat! :-)
Üdv

KépKép
toreau

Prücsök, az aranyeres is én voltam/vagyok!Kép

Ha még tudsz mozogni, akkor átugorhatnál és mesélek. Kép

Lányok, hol lehet Veneziát kapni????

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429

Sziasztok!

Rita, hat ez nem tul vidam Kép. Te raadasul a klinika környékén laksz, ha jol emlékszem, vagy nem? Szerintem se engedd, hogy befektessenek. Csak jobb naponta bejarni, nem?
Piszkalas: Szerintem is nagy parasztsag, valahogy ugy érzem ilyenkor hülyének nézik a kismamikat Kép
Van egy ismerösöm, aki a Györi Petz Aladar korhazban szült (UNICEF bababarat korhaz) és ö mar 10 nappal tul volt a 40. héten, amikor be akarta fektetni a dokija, szerencsére ugy beparazott, hogy spontan beindult a szülés Kép és meguszta a pathologiat.

Rita, marad a szülés olasz modra (ezt valamelyik nap olvastam Kép), amit Toreau is irt KépKép!
Mindenesetre, nagyon drukkolok biztos minden rendben lesz +++++ Kép!

Timi, nagyon örülök neked, ezt mar többször irtam, de tényleg jo, hogy van közöttünk szakértö is Kép

Pirus, sajna nem tudok segiteni Venezia ügyben, mi a volt Megatoysban vettük a kocsinkat az nincs tul közel hozzad...
A Brendonban nincs ezek szerint?

Sára

Kép

Kép
saara

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?