Új privát üzeneted érkezett!

Lányok!
Szerintetek normális az, ha egy baba állandóan a feje tetején akar állni, miközben próbálja megfogni a saját bokáját?
Néha a frászt hozza rám...
Kép
Arról nem is beszélve, amikor 1 kéz, 1 láb és 1 fejen áll....
szilbee
 
 


De jó kép!
Minha Andrist látnám. Nem tudom,hogy ez normális-e ,de ő is ezt csinálja Kép

Kép
flocika
 
 


Szilbee Kép
Ilyet Nándi is szokott csinálni.

Marian Kép
Sajna, a gyerekdokik nem mindig vannak azon az állásponton, hogy ezen változtatni kell, a mienk is ugy volt vele, hogy csak lusta... Viszont a védönénink jelezte, hogy már kéne forognia, vagy valamilyen mozgást produkálnia. Na, nem igy, hogy "ejnye anyuka, miért nem forog még ez a gyerköc", hanem mondta, hogy igen, a gyerekek eltérö ütemben fejlödnek, ez még böven belefér, de azért tornáztassuk stb. És az az érdekes, hogy Nándi imádott hason lenni, neki a csipöizületénél voltak gondjai sokáig.

Beteg babócák, és anyukák, apukák, gyógyulgassatok! Bacik huss-huss!

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 

 
 

Sziasztok!
Látom, sokan betegek vagytokKép

Szerencsére nálunk semmi baj! Én teljesen kikészülök, ha lázas Regi, de mióta a refluxát kezelik, mintha elvágták volna a betegségi hajlamát(kopp-kopp-kopp).

Mindenkinek gyógyulást és kitartást!!!
Majdcsak eljön a nyár, akkor jobb lesz a kedvünk is!

Szilbee!
Nem szokta megtépázni a virágokat a csemetéd???Kép
És micsoda tornász!!! Nekem Regi nem szokott ilyen hegyállást vagy fekvőtámaszt csinálni! Szuper jó képek!!!

Tegnap ez volt nálunk a sláger:

Kép

Kép
rayo
 
 


Még multkor lemaradt:
Annamari Kép
néha megiszunk hétvégén apájával egy pohár jóóóóó bort. Most kirugtam a hámból és a 6 puttisból kértem (van egy nagyon jó pince Tállyán, oda járunk borért egy évben 2-3szor onnan hoztuk ezt is)
pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Azért az nagyon megnyugtató, hogy más babák is csinálnak ilyen atrakciókat. Kép Én mindig attól félek, hogy a nyakát töri egy ilyen mutatvány alkalmával.

Rayo!
Épp aktuálisan kérdezed a növényt. Ma reggel odakúszott hozzá és magára akarta borítani. Kép El is döntöttem, ha a "bokor" megy anyukámékhoz. Mikor az udvaron kirakom plédre, akkor is az első dolga, hogy megy "legelni". Kép

Nagyon jó ez a kép! Én nem tudom miért imádják a pöttömök, ha mindenfélébe belepakolják őket, de tény hogy Levente kedvence is a ruháskosár. Próbáltátok már, hogy elkezditek tolni a lavórral együtt?? Nálunk nagyon bejött.Kép
szilbee
 
 


Mi is taknyosak vagyunk egy kicsit a két apró.
Jobbulást mindenkinek.
Pelust Bettivel mindent bírunk, de Dömével vannak gondjaim. Éjszakára még használ és állandóan átázik. Már mindent próbáltam. Most ráadásul pöttyös is (éppen pampers van).
Pelenkafutár milyen? Most olvastam róla.
Szücsi
Betti 14 hós. Kúszott, régóta szépen mászik. 10 hósan állt fel és kapaszkodva lépeget, sőt kezd átfogni. Viszont mostanában elkezdte vezettetni magát. Szabályosan elkapja ujjunkat, úgy hogy alig tudjuk lefejteni és húz minket. Fiúkkal sosem volt ilyen, de ők 11 hósan elindultak.
Egy kicsit vezetjük az nem baj, ugye?

Ma korlátba kapaszkodva, állva egyedül le-fel ment 6-os lépcsőn.
Szókincsünk 7-8 szó kb.

KépKép
kkry
 
 


Háááááj!
Megjöttünk a dokitól, csak piros a torka egy kicsit de semmi komoly. Ma már a láza sem olyan magas. Ja, meg folyik picit az orra.

A növényeket mi már átköltöztettük a nagyszülőkhöz. Nagyon sajnálom, mert növény nélkül egy lakás elég sivár, de a virágállványokat nem hagyhatjuk meg, máshová meg nem tudtuk rakni őket, így amíg Livi akkora nem lesz, hogy megértse, hogy mit jelent a NEM, addig így maradunk.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Kkry
Milánom nekem is vezettette magát! Nem volt gond, 14 hósan meg is tanult járni. A végén már csak az egyik kezét kellett fogni és jött, aztán egyszer csak rájött, hogy egyedül is tud menni, azóta meg sem áll.
Szerintem jók a futáros pelenkák. Bár mi nem a futártól vesszük, de ugyanazok mint amiket ők hordanak ki.
Most olvastam, hogy nagyobb gyerekeknek van a huggiesnak éjszakai kisnadrágja. A rossmannban lehet kapni.

Minyu
Mi is szoktunk apával borozgatniKép
Én Tokaji Aszu párti vagyok, de lehet ki kellene próbálni az a pincészetet amit te írtál.
Megadnád a címet?
6 puttonyos biztos isteni voltKép

Szilbee
Igazi tornász ez a Levente gyerekKép
Enyémek is csináltak hasonló mutatványokat, de már leszoktak rólaKép Illetve Milán már megint hasonlókat csinál, csak most kiabál mellé, hogy nézd anya milyen ügyes vagyokKép

Oli már nem lázas. Ugyanúgy mint Milánnál nála is csak egy napig tartott. Bár ma sem evett még semmit, de egy picit ivott már.
Én a hűtőfürdőt úgy csinálom, hogy rendes fürdővizbe teszem és folyamatosan hűtöm kb 33 fokig. Kicsit hagyom benne és utána szárazra törlöm. Olinál még az is bevált, hogy állott vizes ruhát tettünk a bolájára, a csuklójára és a tarkójára. A priznicet még nem próbáltuk, bár anyósom arra esküszik. Az igazság az hogy pontosan nem is tudom hogy kell.

Rayo
A lavor, ruháskosár, vödör nálunk is nagy sláger, de már összevesznek melyikőjük üljön bele. Milcsi a nagy szennyestartóba is szeret csücsülniKép Oli még nem próbálta.

Gabuska
Nálunk ez a láz tuti, hogy nem a háromnapos láz, mert csak egy napig voltak lázasak.

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana
 
 


Mi éppen most gyógyultunk ki egy hetes náthából (mindketten). Ez a nyamvadt orszívás nagyon rossz volt. Kép De most már gyorsan megvígasztalódik utána. Imádja ugyanis a függönyt húzogatni. Ha bármi kellemetlen dolog történik, azonnal megyünk a függönyhöz. Kép

Írtátok, hogy sok baba nem iszik a betegség alatt elég folyadékot. Sajna Leventével is ez volt a baj, így vissza is szokott a tejcsire. Muszály volt, hogy pótoljuk az elvesztett folyadékmennyiséget, ami a rengeteg taxival távozott. Pedig már egész szépen leálltunk a tízórai és az ebédes tejcsivel. Most megint minden alkalommal szopizik kaja után. De jól van ez így. Majd amikor már tényleg nem lesz rá szüksége, felhagy vele. Kép
szilbee
 
 


Ana
Bettinek is elég már a fél kéz. Nem tudom kívánjam-e a menést, így is ezer ördög.
Ti mióta mentek, rendesen egyedül?

KépKép
kkry
 
 


Kkry
Milánom lassan 3 évesKép Oli meg még nem megy egyedül, de ha vetejük akkkor szépen lépked. Azt vettem észre, hogy az egyik lábát nagyon csámpásan teszi. A héten kérek időpontot az ortopédiára.

Szilbee
Oli is teljesen vissaszokott a cicireKép
Egész nap rajtam lógott, de nem bántam, mert nem evett és nem is ivott semmi napközben, viszont estére megéhezett és megszomjazott. Vacsira bevágott fél üveg bébiételt és egy üveg teát.

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana
 
 


Sziasztok!

Körkérdés: Kinek hányhónapos a babája és hányszor szopizik, hányszor kap mást!

Sziszike

Kép
sziszike1000
 
 


Sziszike!

Az én fiaim 13,5 hósak és naponta 2x esznek mást, a többit szopizzák, ami 5-6 alkalom/nap/fő. Viszont egész nap majszolnak valamit, pláne amikor mi is eszünk. Főleg kekszet, kenyeret, almát, körtét. Ilyesmiket. És nem nagyon adok nekik inni, mert akkor nem szopnak annyit, inkább anyatejből fedezik a napi folyadékszükségletüket. Nem látom jelét kiszáradásnak, pisilnek eleget, úgyhogy szerintem nem csinálom rosszul. Néha adok egy kis finomságot, hogy szokják a poharat.

Nálunk Ádám 13 hósan már egész szépen ment, Gergő most gyakorol. Nagyon szépen megy félkézzel vezetve, de nem meri elengedni a kezem. Ahogy elengedem, rögtön leül. Na, majd egyszer.

Én nem boroztam több, mint 1,5 éve. Amióta a fiúk beköltöztek a pocakomba, egyszer ittam meg szilveszterkor egy fél pohár pezsgőt. Pedig néha jólesne egy kis kontyalávaló, ha társaságban vagyunk.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziszike
Levente 9 és 1/2 hós.

Szoptatás: 5-8x (kivéve uzsi után, de ez is csak tengap óta)

Más kaja: 3x (tízórai, ebéd, uzsonna)
szilbee
 
 


Sziszike Kép
Nándi 12 hós és csak "mást" eszik, már nem szopizik.

Annamari Kép
Én még szoptatáskor is ittam de csak nagyon ritkán, egy gyüszünyi tokajit.

Ana Kép
Tállya is a Tokaj-borvidékhez tartozik, Tokajtol nincs messze, kb 10 km. Mi azért járunk ide, mert jóval olcsóbb, mint amit Tokajban veszel, és jobb minöségü is, Tokajban sajna sokszor rádsózzák a lörét is, mert ugye "tokaji"...
Tállyán egyébként asszem minden hivatalos pince ki van táblázva. Mi Dudovics Istvánhoz "járunk", pontos cimet majd este irok, jó, mert Csabim tudja.

Kkry Kép
pelusfutáros pelusok közül nálunk is bevált 2-3 fajta, aminek tényleg széles a gumirozása, nagy a gátja stb. Szerintem van olyan jó, mint pl a Dm-es nappal egyébként is cserélem 3-4 óránként. ki kell tapasztalni, melyik a jó, melyik illeszkedik a baba alakjához. Sajna, nálunk a futár elég megbizhatatlan volt, volt, hogy vártunk rá 2 hetet, aztán a kövekezöt már csak igérgette, én mostmeg ugy vagyok vele, hogy nem akarok potyára várni. Pénzem nem vesztettem, mert itt csak akkor kell fizetni, ha hozza a futár a cuccot, csak kicsit kiábrándito volt. De ugyaenzt apelust Martfün is meg tudom venni 2 ft-al olcsóbban a 100ft-os boltban, igy ha megyünk anyóséhhoz veszünk egy szatyornyit Kép

Na, megyek.
pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!

körkérdés
Andris 9 hó + 5 nap és annyiszor szopizik ahányszor igényli. Napi 5-6 alkalom,néha 7-8 is.Szilárd kaja de. gyümölcs,ebéd fél főzelék, este fél HA tejpép.De ezen étkezések elött is megkínálom tejcsivel. Kép Viszont ő nem hajlandó inni.Se cumisüveg,se csőrös,se pohár,se víz,se tea,se gyümilé.Csak tej.Igaza van az a legfinomabbKép

Kép
flocika
 
 


Nem tudom, hogy áttekinthetőbb.

Reggeli: szopi
Tízórai: gyümölcs+joghurt+tejpép + szopi
Ebéd: zöldséges és húsos főzelék (néha reszelt sajttal) + gyümölcs + szopi
Uzsonna: gyümölcs+joghurt+tejpép
Vacsora: szopi
Hajnalban: 2-4szopi
szilbee
 
 


Ja és teát iszik kaja közben.

Flocika
Tök igaza van. Kép Kép
szilbee
 
 


Sziasztok!
Körkérdésre: Regi nem szopcsis baba, helyette tápszert eszik. 10hónapos +1hetes

Reggeli: tápszer 240-260ml.
Tízórai: gyümölcs+kalács, kenyér vagy felvágott, virsli+kenyér vagy tejpép+babakeksz,babapiskóta.
Ebéd: húsos zöldségfőzi, vagy ha nem volt még aznap gyümi, akkor azzal a husi.
Uzsonna: joghurt vagy puding vagy tápszer( mivel a reflux miatt nem ihat vizet, ha meleg van, jobban igényli a tápszert)vagy sütőtök vagy répa
Vacsi : tápszer 240-260ml.

Hát ennyi! És közben néha kölesgolyó, buláta, Puki vagy bármi, amit én eszek!( tegnap borsólevest kóstolt!KépKépKép

Kép
rayo
 
 


Sziasztok!
Voltam tanácsadáson. Milánka tegnap volt 11 hós. 10,58 kg. A láza megszűnt, de most alig eszik. A drnő szerint a meleg miatt. A lényeg, hogy igyon eleget. D-vitamint adjam 2 éves korig 1 cseppet.
Írt ki fényvédő krémet is. Itt keverik a gyógyszertárban.

Körkérdés:
Reggeli: 250 tápi
Tízórai:gyümi
Ebéd: főzi hússal, túróval, sajttal (saját főzés ill. bébiétel) Gyakran kap az enyémből is!
Uzsi: tejpép, vajaskenyér, krémtúró
Vacsi:tápi
Éjjel csak inni kap, ha ébred 1-2-szer.

Éjszaka kb. 10-szer volt fent. Kínlódik nagyon szegénykém.

Amúgy oldalazva lépeget, jobbra-balra, kapaszkodva a bútorok mellett!

bockbrigi
 
 


Szilbee! Kép
Ügyes a Levente,h. ilyen fekvőtámaszt tud!
A fejállós mutatványt Csongi csak és kizárólag szopi közben csinálja. Amióta felül 4 foga van, harap szopi közben, ha ülve szoptatom. ezért most már csak fekve szoptatom, magam mellé fektetem oldalhelyzetben, és pár perc múlva ilyen fejállós lesz, közben rángatja a cicit,és izeg-mozog...Kép
Korábbi kérdésedre válaszolva: sajna nem csak az államvizsga van még hátra, az itt külön félév szakdogával együtt, most még egy vizsgám, meg egy szigorlatom van, aztán köv. félévtől meg folytatom másik szakomat is...ott is szakdogás-államvizsgás év lesz... na, szóval még mindig takaréklángon írogatok ide ezért...

Szopi: igény szerint, úgy 3-4 óránként, este sűrűbben. Más kaja: menőkétől függően napi 1-3X amikor itthon vagyunk, amúgy még csak most kezdi igényelni ezt Csongi (10,5 hós), eddig "kajasztrájk" volt. A vacsi az, ami mindig lecsúszik. Kakiügy javult azóta,már nem nyuszibogyó,már nem fáj annyira neki, de még mindig kemény. Ezért védőnő több vizet javasolt kaja közben,de nem issza, ő is csak tejcit iszik, előtte-utána is kínálom ezért.

Üdv.mariann

Mariann
Kép
kmarian
 
 


Minyu
Itt Cegléden van egy bolt ahol a futáros pelusokat lehet kapni 5-10 ft-al olcsóbban. Pl. ökopelus 21 ft/db (ha 100db-ot veszek)
A címet megköszönnémKép, és kirándulásnak sem rossz ha elmegyünk. Legutóbb Egerből hoztunk isteni bort.

Sziszike
Oli 10 és fél hónapos és 3szor eszik naponta mást és kb 6szor szopik. Teát Õ is ritkán iszik.

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat, azt hittem csak mi szopizunk ennyit. Bár a kórházban is itthon is azt mondják elég lenne már egy 1 évesnek napi2*, de ezt a baba dönti el.

Körkérdés2:Mikor kezdett el járni a babátok?
Mi vol az első szava és mikor?

Sziszike

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Anna 9hó+8nap, sajna csak mást eszik.
reggeli: tápi
tízórai: gyümi, piskóta, joghurt
ebéd: főzi (egyre inkább a mienkből)
uzsi: sajt, virsli, kifli, gyümi
vacsi: tejpép
Az ivással nálunk sosem volt gond, sokat iszik és szinte bármit (ásványvíz, tea, gyümilé).
Múltkor valaki írta, hogy a Siesta cipőket nagyon lehúzták. Megkérdeztem egy ismerős gyógytornászt, ő azt mondta, hogy addig amíg nem megy rendesen önállóan a gyerek, addig igenis érdemes a támasztós Siestát ráadni, főleg otthonra. Ezek után már tényleg nem tudom, mit gondoljak.
Körkérdésem nekem is lenne: írtátok, hogy elpasszoltátok a virágokat. Én ezt nem szeretném, de sajnos nem tudom, hogy melyik szobanövény mérgező gyerek számára. Ha van valakinek ilyen infója, írja meg pls.

Jaj, a legfontosabb: minden kis betegnek gyors gyógyulást!!
Szerencsére nálunk minden oké (kopp-kopp-kopp).

Roberta

Kép
smici_robi
 
 


KmarianKép
Nem semmi! Levente is szokott szopi közbe tornázni, de azért hál'Istennek ott nem áll fejen... csak gurul és feltérdel. Kép
Hát hallod nem semmi, amit te most véghezviszel. Mi a másik szakod? Távoktatásban csinálod?

Körkérdés:
Passz... itt még nem tartunk. Kép
szilbee
 
 


Ciklámen
Ellátás:
A szülő feladata elsősorban a hánytatás. Az orvos - a tápcsatornába került mennyiségtől és tünetektől függően - alkalmazhat gyomormosást, adhat hashajtót vagy aktív szenet. Súlyosabb esetekben a nyugtalanságot, a fellépő görcsöket és légzési elégtelenséget is kezelni kell.

Diffenbachia
Ellátás:
A "zöld menü" elfogyasztása esetén itassunk sok folyadékot gyermekünkkel, amíg a segítség megérkezik. Az orvos - ha szükséges - gyomormosást végez. Halálos kimenetelű mérgezés ennél a növénynél nem ismert.

Filodendron
Ellátás:
Ha testfelszínen jelentkező tüneteket tapasztalunk, bő szappanos vízzel öblítsük le a viszkető bőrfelületet, így a kellemetlenség hamarosan megszűnik. Amennyiben a gyermek megrágta vagy lenyelte a gyökeret haladéktalanul forduljunk orvoshoz.

Fikusz
Ellátás:
A mérgezést követően haladéktalanul adjunk sok vizet és aktív szenet a gyermeknek, majd hívjuk ki az orvost.

Kroton
Ellátás:
Természetesen meg kell szabadítani a gyomrot a méregtől. A gyereket hánytassuk, majd adjunk aktív szenet és nagymennyiségű folyadékot.
szilbee
 
 


Ana Kép (és természetesen más borszeretö topiclakó Kép)
Dudovics István Családi Pincészete
Cím: 3907. Tállya, Rózsa u. 6.
Telefon: 47/398-144
Nem tudom pontosan hány féle boruk van, de sorolok néhányat, amit mi szoktunk kóstolni és hozni (csak fajtákat, mert évjáratokat nemtudok) furmint, ófurmint, furmint-hárslevelü (édes), muskotályos, 3-5-6 puttonyos aszúk, muskotályos aszú, legutóbb volt vörösaszú is, és persze törköly (bár mi nem pálinkázunk)
Ha megbeszélitek velük, lehet kérni ebédet is, ilyenkor a teraszon teritenek, nagyon jó vendéglátók. Mi még nem ebédeltünk náluk, általában Szerncsen a Buffalo-ban kajálunk. A www.tallya.hu oldalon van terkep is, de ha tényleg mentek, irj és leirom, hogy találtok oda legegyszerübben.
Kirándulásnak ajánlom a szerencsi várat. Kép

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Livi pont ma 9 hónapos,
reggel 8 körül 200-250 mili tápszer,
kéne tízóraizni is, de akkor alszik,
délben főzelék vagy 1 üveg, vagy egy kistányér, ha én csinálom,
4-5 körül 1 üveg gyümi (enyémet nem eszi meg...) vagy 240 mili Sinlac (rizspép),
este 240 tápszert csinálok, de belealszik a felénél kábé.

Plusszban vizet kap ebéd után, de nagyon keveset iszik, le sem írom inkább, hogy mennyit... Ha belegondolok, én is sokszor csak annyi folyadékot iszok 1 nap, amennyi kávét... Meg Anyu is mondta, hogy ő sem egy nagy ivós.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Szilbee

Köszi szépen!!

Roberta

Kép
smici_robi
 
 


Szilbee,
tök jó ez a növényes! Fel is tettem a gépemre izibe.
Igazság szerint mi nem ilyen okból vittük el a virágokat, pusztán attól féltünk, hogy napjában 10× fogja magára rántani LIvi a két állványt. De tényleg, a mérgezés is ott figyel, csak nem kapcsoltunk eddig.

Rayo,
Regi akkor folyadékként csak tápit kaphat? Gyümölcslé, tea? Azért kérdezem, mert bár nekünk soha nem mondták, hogy ne igyon vizet a reflux miatt, mindig félve adom neki, mert sokszor azt a kicsit is visszaküldi, amit nagy nehezen beleimádkozok. Teával, gyümölcslével ugyanez a helyzet, szóval csak a tápszerrel vagy a sinlaccal megy bele folyadék.
Ja, és a vizet Avent 1-esből adom neki, de még így is folyik ki a szája szélén, meg néha félrenyeli, pedig annál kisebb lyukú cumi nem létezik.Kép
És nyáron azért elég gáz... Remélem, a nagy hőségre már megoldódik ez is, pár hete még a főzit is sokszor kibukta.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gyorsan írok néhány sort.
Gabuska!
Most nem rémlik, hogy ti is refluxosak vagytok-e??!
Igen, csak a tápival kap vizet a szervezete. Illetve, ha nagyon meleg van, akkor pár korty.
A folyadék jön vissza a legkönnyebben, ezért nem ihat. teát semmi esetre sem!!!!
Nem lesz semmi baja, ne félj!!!
A főziben és a gyümiben is van folyadék...
Puszi

Kép
rayo
 
 


Rayo,
igen, csak már kinövő félben.Kép
Na, ez jó, mert nekem meg mindig mondja a doki, hogy igyon sokat, főleg, ha lázas. Folyton paráztat, hogy meg kell legyen a napi mittudomén mennyi mili folyadék. A tápit ti is nutritonnal eszitek?

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Nem! Mi Nutrilon tápszert eszünkKép

Kép
rayo
 
 


Lányok!
Létezik az, hogy a felső szemfogak hamarabb jönnek ki, mint a többi???? Olyan mintha kezdene előbújni. Szép fehér, de úgy fog Levente kinézni, mint egy vámpír.
szilbee
 
 


Szilbee
Igen létezikKép
Olyan lesz mint egy kis vámpírKép
Barátnőm kisfiának a szemfogak voltak az első fogai. MIlánomnak meg utoljára jöttek ki.

A férjemnek valszeg hashártyagyulladása vanKép
Bár még nem biztos, most ment uh-ra. A vakbélgyulától van.

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana
 
 


Gabuska!

Én az anyatej előtt is adtam a nutritont, símán vízzel kikeverve gélnek. Illetve minden más előtt, amit evett Ádám. Mondjuk, szerintem nem sokat ér, a nutrilonnal vagy anélkül nagyon sokszor visszajött a tejcsi. Éjszaka nem.
Anyatejen kívül más folyadékot nem kapott, az símán fedezi a folyadékszükségletét. Szerintem a víz tök fölösleges, csak megtölti a pocakot és nem eszik rendesen. A tápiban és az anyatejben is van épp elég víz, ráadásul azért adni, h kijöjjön belőle, fölösleges.
Nálunk az idő oldotta meg a problémát. Amikor felállt, szinte elvágták a refluxát. Most is jön vissza néha egy kicsi, de messze nem hányásszerű, szóval csak kis mennyiség.

Szibee!
Ádámnak is ugyanígy jöttek a fogai. Szerencsére egy hétre rá jöttek a középsők is.

Kmariann!
Le a kalappal, ahogy ezt a sulit csinálod!

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület
 
 


Ajaj! Jól fogunk akkor kinézni. Alul középen kettő meg a jobb felső szemfog. Mindenesetre nem fáj neki... csak hígabb kaki volt. Pedig azt hallottam, hogy ezzel a foggal megküzdenek a babák.
szilbee
 
 


Szilbee!
Ahogy néztem a menü sorotokat már attól két kilót híztam.Nem sok egyszerre tízóraira gyümölcs+joghurt+tejpép + szopi Ugye + helyett "vagy" szócskát akartál irni oda. Kép

Kép
flocika
 
 


Ana!
Jobbulást a párodnak,majd írj mi volt az UHn.

Kép
flocika
 
 


Sziasztok

Megvolt a férjemnek az uh-ja. Szerencsére nincs hashártyagyulladása, de a belek között folyadék van. Kapott antibigyót és fájdalomcsillapítót. Ha egy hét mulva is lesz még folyadék, akkor fel kell nyitni újra.

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana
 
 


Na, ezt az üzenetet még a tegnap este írtam, csak aztán nem engedte elküldeni a rendszer.

Ana!

Jobbulást a párodnak! Szörnyű ez a betegség, nem lehet egyszerű most neked.

Nem hagy nyugodni amióta írtad, hogy havi 15 ezret költöttél pelenkára, amíg márkás pelusokat használtál. Én ugye két gyereket pelenkázok, de így sincs 15 ezer a pelekaköltségünk egy hónapban. Vagy én csinálok valamit rosszul? Nálunk alapesetben 5 pelenka fogy egy nap gyerekenként úgy, hogy 3 óránként pelenkázok. Persze van, hogy 7-8 is elfogy, de az ritka. Mindig figyelem, ha kaki van, akkor cserélem. De nagyjából kiszámítható, hogy mikor van. Általában szilárd ételek után közvetlenül mindig van, mert nyomja a sok kaja a pocakot. Olyankor evés után teszem tisztába őket. Máskülönben a szopik előtt. Ki mennyit pelenkáz egy nap?

Roberta!
Utólag is boldog szülinapot kívánunk neked. (azért még benne vagyunk a 8 napban:))

Szilbee!
Én azt olvastam, hogy az örlőfogakkal szenvednek meg nagyon. Nálunk szinte észrevétlenül jöttek ki. Mondjuk egyik foggal sem szenvedtek sokat.

Képzeljétek, Gergő állandóan fogja a kezemet, hogy vezessem félkézzel és menjünk. Pedig már olyan szépen megy így, hogy egyedül is tudna, ha merne. De olyan kis nyuszi:)

Jaj, hulla fáradt vagyok, az éjjel 3-ig szgépet szereltünk a párommal. Teljesen kivagyok. Nem tudom hogy van, de olyan erőt adnak ezek a kölkök, hogy napközben eszembe sem jutott, hogy fáradtnak kéne lenni.

Puszi mindenkinek és szép éjszakát!
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Annamari
Sajnos nálunk Milcsire rengeteg pelenkát elhsználtunk. Mi naponta 10-12 pelust tettünk alá. Minden szopi közben kakált az első fél évben. Most is naponta 2-3szor szokott kaksizni (júliusban lesz 3 éves éves). Hetente egy csomag pelenkát használtunk. Szerencsére hamar szobatiszta lett (20 hós korára), így nem kellett 2 gyereket pelenkáznom. Oli is sokat kakilt, de csak 2-3hónapos koráig, azóta max 2szer egy nap. De nekünk beváltak az olcsó pelenkák és nem is kell gyakran cserélni, bár orvoshoz, tanácsadásra Liberot használunk. A 15ezerbe asszem beleszámoltam a popsitörlőt is. Na az a másik dolog amiből végtelen mennyiség fogy nálunk (férjem a kocsi műszerfalát is azzal ápolja :lol: ), na meg mindent azzal törlünk le a gyerekekről.

Férjem kezd javulni szerintem. Ma már Ő készítette a vacsorát. Már a hasa sem fáj annyira, bár az lehet, hogy a fájdalomcsillapítótól van. Egy hónapja műtötték és azt mondja most ramatyabbul érzi magát mint mikor hazajött a kórházból. Remélem most már hamarosan rendbejön.

Milánkám csak a kisörlőkkel szenvedett. Az egyik be is gyulladt mikor bújt kifelé. Tiszta genny volt és belázasodott (nem csak hőemelkedése volt, hanem 38 fölötti láza), de hamar rendbejött. Oli viszon eddig mind a hat fogával megkínlódott. Még fogorvosnál is voltunk és cataflan cseppeket is kapott. Ja és annyira folyt a nyála, hogy előkét kellett rátennem, mert 5 perc alatt eláztatott egy pulcsit. Most is nyálzik, de nem annyira vészes.

Ana
gyomberana
 
 


Sziasztok!

Húúhh, nagyon fura ez az új rendszer..még szokni kell. :lol:
Ana, örülök, hogy javulgat a párod..reméljük hamarosan ezek a fájdalom csillapítók sem kellenek.

Fogak: Zsoltinál meg sem éreztk, amikor kibújt, Annánál viszont igen..Sőt most, úgy kedveskedik, hogy harap. :?

Veletek mi van?

Rossz volt tegnap babanet nélkül. :wink:

Puszi: Sziszike.
sziszike1000
 
 


Hehehe :)
Átvették a családinetes formát 8)
Minnyá kipróbálom, hogy a képfeltöltés megmaradt-e.
Kép 1143826699.67.jpg

Ha jól látom, igen :O

Pusza!
minyu
 
 


sziasztok!

Juj, de jó így a babanet! Majd mindjárt jól meg is nézem magamnak :lol:

Ana,
Szegény férjedre jól rájár a rúd :( Jobbulást neki!!!

Annamari,
Én is kb. 4-5 pelust cserélek egy nap.

Roberta,
BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :lol:

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Tök jó ez a babanet így. Tisztára olyan, mint az RPG-s fórum. :mrgreen:

Flocika
Levente vasat kap, így sokkal nagyobb az étvágya. Mikor csak sima gyümölcsöt adtam neki, akkor még éhesen nyűglődött. Egyébként ezt a felsorolást úgy kell érteni, hogy egy adag papihoz adok pl.: 1 almát (most már reszelve nem párolva) + 50ml vízzel készült tejpépet + 2-3 babakanálnyi joghurtot. Szoktam az arányokkat változtatni, attól függően, hogy előtte mikor kajált. A másik meg az, hogy reggel még mindig csak szopi van és hát kezd csökkenni a tejcsi mennyisége is. Szóval tízóraira, mindig farkas éhes. Az uzsonna pedig 4 órával követi az ebédet, akkor meg azért éhes. Ebédre képes megenni kb. 250gr főzeléket és kb. 90 gr gyümölcsöt. Szóval mindennek az Aktiferin az oka... bár lehet, hogy a genetika is beleszól, most hogy így elgondolkozom rajta, mert már 3 hónapos korára megduplázta a születési súlyát, pedig csak anyatejet kapott. :D

Ana
Mitől van ott az a folyadék?? :shock:
szilbee
 
 


Tök jó ez a babanet így. Tisztára olyan, mint az RPG-s fórum. :mrgreen:

Flocika
Levente vasat kap, így sokkal nagyobb az étvágya. Mikor csak sima gyümölcsöt adtam neki, akkor még éhesen nyűglődött. Egyébként ezt a felsorolást úgy kell érteni, hogy egy adag papihoz adok pl.: 1 almát (most már reszelve nem párolva) + 50ml vízzel készült tejpépet + 2-3 babakanálnyi joghurtot. Szoktam az arányokkat változtatni, attól függően, hogy előtte mikor kajált. A másik meg az, hogy reggel még mindig csak szopi van és hát kezd csökkenni a tejcsi mennyisége is. Szóval tízóraira, mindig farkas éhes. Az uzsonna pedig 4 órával követi az ebédet, akkor meg azért éhes. Ebédre képes megenni kb. 250gr főzeléket és kb. 90 gr gyümölcsöt. Szóval mindennek az Aktiferin az oka... bár lehet, hogy a genetika is beleszól, most hogy így elgondolkozom rajta, mert már 3 hónapos korára megduplázta a születési súlyát, pedig csak anyatejet kapott. :D

Ana
Mitől van ott az a folyadék?? :shock:
szilbee
 
 


:evil: Úgy látom a babanet a duplázásról még mindig nem szokott le. :evil:
szilbee
 
 


Sziasztok!
Rossz volt nélkületek :(
De mostmár újra itt van a babanet!!! :D
Körkérdés: én is passzolom!

Kép
rayo
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?