Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Prága csodaszép volt, időjárás isteni, Lackó, pedig tündérke Kép
Reggel 7-től este 11-ig nyomtuk. Lackó aludt napközben 1,5-2 órát babakocsiban, az ikrek az aktuális pubban Kép

Eri :
3 éves kétpetéjű ikerpárral voltunk Prágában! Kép

Klarissza
klarissza
 
 


Klarissza,ez nem semmiKép
Mi jövőhétem megyümk Zalakarosra 2napra,kiváncsi leszek.még nem voltunk így két gyerekkel.Illetve akkor Kamillám még nem ment.
Meló:én részmunkaidőben szerettem volna visszamenni de ez kivitelethetetlenKéppedig van olyan srác aki heti 3napot dolgozik egyetem mellett.Én is vmi ilyesmit szerettem volna de ez most ne mmegy.Nem is bánom egyébként.
Mesi,Klára akkor egyeztethetnénk vmikor a Vezérre.
Mesi,mi a Mályvába megyünk,fiam is oda járt,inkább ezért nem azért mert el vagyok tőle ájulva,hanem mert már ismernek a gondozónők és végül is elégedett voltam velük.
Nálunk nem volt anyák naoja az oviban csak ajándékot kaptunk.Majd meg is kérdezem miért.Monjuk lehet,hogy a kicisk nem szerepeltek volna még.
Anya-lánya kapcs:nekem most nagyon jó,korábban nem annyira de amióta szültem,nagyon megváltozott és jó lett a kapcsolatunk.
Kamilla és anyu között meg már most hihetetlen kötelék van.Ha anyut meglátja le se lehet vakarni róla csak anyu etetheti,játszhat vele,én nem is kellek.
Kiabálni én is szokzam,eddig azért mert nagyon fáradt voltam és borultam,aztán persze megbántam és egy darabig megint ment minden.Most viszont inkább azért mert Dini csak azt hallja meg amit ő akar és többszöri rászólásra sem történik semmi.Na akkor anya ordít és nagy nehezen legalább reagál vmit.KépTúl sokáig ennek sincs eredménye egyébként.
na futok,sziasztok
nyetus76
 
 


Sziasztok!

Mi a Paskál melletti, illetve a Regnum melletti játszóra szoktunk járni, bár ez utóbbit már "kinőtte" Róza, ma pl. mozdulni alig lehetett a homokozóban, igaz van vagy 2 m2. De hát ő akart oda menni. Erre nem jár senki más? Majd ha kitör a nyár, apája viszi majd biciklivel távolabbi játszókra is.
Mesi, gratula a járáshoz! Regi tegnap lépett kettőt egyedül. Már rengetegszer áll és persze esik, főleg ha Róza ellöki Kép
Anyukámmal nekem nagyon jó a kapcsolatom, rengeteget segít minden téren, de azért néha a falnak megyek tőle. Ha nyugodt vagyok, ezeket elengedem a fülem mellett, de néha elég rondán visszaszóltam már. De ahogy jobban belegondolok, az utóbbi időben nem is volt ilyen, lehet, hogy két gyerekkel kisimultabb vagyok? Kép
dike

Dike
KépKép
KépKép
dike90
 
 

 
 

Nyetus:
nem akarnak a disznók visszavenni???? Kép

Aztán meg csodálkoznak az emberek, hogy a "fiatalok" nem vállalnak gyerekeket...Kép ez a bölcsis, ovis, iskolás 16-17 órás nyitvatartás nekünk évekig azt jelenti, hogy csak 6 órás munkakörben tudok dolgozni, kevesebb fizetésért Kép A versenyszférában nincs 8-16 óráig tartó munkaidő, úgyhogy aki ott dolgozik az mindenképpen vagy a karrierjéről mond le, vagy bébiszittert alkalmaz mindennap Kép

most fel voltam háborodva....
klarissza
 
 


Sziasztok!

Ma voltam a neurológusnál, de semmi jót nem mondott, Annának nagyon nagy a veseköve, 30 év alatt ő a 3.baba, akinél ilyet látott. Kép
A műtét meg nagyon veszélyes lenne nála, nagyon komoly műtét lenne. De a doki azt mondja húzná még ezt, hiszen nagyon pici, de, ha beágyazódik egyből műtik.
Addig is folyamatos kezelések, pisivétel, antibiotikumozás..
Kérdeztem porlasztani nem lehet? De nem, mert senki nem vállalná, mert olyan picike. Nagyon könnyű mellé lőni. Azt mondta konzultál az urulógussal is és pár hét múlva menjek vissza.
Addig is sokat itassam Annát és figyeljek minden gyanus jelre.
Nagyon félek, de remélem megoldódik szerencsésen, bár azt mondta a doki, elmúlni nem fog magától.
A családban senkinek nem tudok, hogy ilyene lett volna, s a doki azt mondta el sem tudja képzelni mitől alakulhatott ki.Kép

Most néztem a papíromat, amit a kórház adott, azt adta táplálási tanácsnak, hogy 1éves kora után tehén tejet adjak, de kérdem én minek, amikor 7dl tejcit is eszik egy nap? Amikor ennyi az alergia? Na nem fogok mindent megfogadni.Kép

Nagyon el vagyok kenődve...

Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Sziszike, hát nem csodálom, hogy elkenődtél, szegény kislány... Kép Neurológusnál miért voltatok? A műtéti lehetőségeket megbeszélni? És hol, a Bethesdában? Kinél?
Táplálási tanácsokkal ne törődj, jobban tudod náluk csak a szíveddel, hogy hogy legyen. Kép

Versenyszféra... Én meg tudományos szféra. Február óta nem képesek megkötni a szerződésemet. Azóta ingyen dolgozom, egy fillért sem kaptam még. Kép Ez milyen dolog akkor? De legalább gond nélkül ott tudok lenni 4-kor a gyerekekért...

Dike, mi a Paskálba is járunk játszóra, a Regnumosba is nagynéha, de az már mindkét gyerekemnek kicsi... Mi sokfelé járunk játszóra, csak épp sose tudjuk, mikor melyikre fogunk indulni. De ha megbeszéljük, akkor lehet bármelyik részünkről. Kép

Táblázatot felrakhatom bármikor, de kérek szépen adatokat az újaktól Kép

Nálunk ma volt az ovis anyák napja, nagyon aranyosak voltak. Kép

Sziasztok,
Klára
klara
 
 


Sziszike:
Nyugi, minden meg fog oldódni!!!!


Klára:
Hát igen tulajdonképpen minden fajta szférának meg van az előnye-hátránya.
Egy volt kolleganőm elment köztisztviselőnek, majd a szerződéskötéskor szóltak neki, hogy ja, bocs, inkább számlát kérnek Tőle.
klarissza
 
 


Sziasztok!


Szilva, Gratula a kislányhoz!

Sziszike: hát ez tényleg nem hangzik jól, gondolom, hogy milyen ideges lehetsz most. Kép Mindenesetre járj körbe minden lehetőséget, melyik gyerekkórhátban a legjobb a nefrológia (=vese dolgokkal foglalkozó oszály).
A lényeg tényleg az, hogy minél többet igyon, az csak használhat!

Játszótér: Ha többen mentek a Paskál, Regnum v. Vezér útira mi is tudunk csatlakozni, legfeljebb kocsikázunk odáig. Persze csak ha meggyógyultak, mert a múlt héten a Zsolti volt lázas, most meg rondán köhög. Mára Anikó is felzárkózott, most ő lázas! Kép Csoda, hogy télen szinte semmi nem volt, most április májusban ez a második nyavalya.

Munka: Nekem kb. azóta áll felszámolás alatt a munkahelyem mióta a nagyobbikat vártam. (Persze nincs semmi összefüggés az eljövetelem és a felsszámolás között Kép) Szerencsére azóta is tart a végelszámolás, úgyhogy a Gyedet stb. kapom, szolgálati időnek számít, de visszamenetelről szó sem lehet. Tehát én tuti Anikó 3 éves koráig itthon leszek, de aztán? Kép

Kiabálás: én is szoktam... Kép S bár nem ment fel a lelkiismerte ffurdallás alól, "örömmel " olvasom, hogy nem csak én vagyok ilyen "szörnyeteg" Kép

Nyetus! Lehet, hogy titeket láttalak tegnap a lakásnézés során, amikor is a Tihamér utcában néztünk lakást, ráadásul pont abban a házban ahol laktok. A gyerekeket ismertem fel! Kép Bár ezek szerint jó a szomszédságKép, mégsem valószínű, hogy szomszédok leszünk...

Jópofa, hogy néha ráismerünk egymásra a gyerekekről, mi a múltkor Klarisszáékkal találkoztunk a hintánál, én is kisfiáról ismertem fel. Kép Elég fura bemutatkozni, hogy: Szia, én Kópé vagyok... Kép

Klarissza: Prága: De jó nektek! Én is elkezdtem tervezgetni egy őszi Prágát, bár félek, hogy gyerekekkel nem lenne ugyanaz!

Na elég belőlem egyelőre

Pusza
Vendég
 


Sziasztok!

Most kaptam csak észbe, hogy Kópé sorait olvasom.

Sziszike:

Ákosnak egy veséje van és mi is járunk gondozásra, szerencsére semmi probléma nincs, csak évente labor meg UH felváltva. Minden lázas állapotnál pedig pisivizit.
A lényeg: minket a házi doktornénink egyből a Heim Pálba küldött, gondolom azért, mert ott a legprofibb a személyzet. Kicsit ugyan macerás és rohadt sokat kell várni, de ha esetleg oda kerülnétek, majd írok trükköket, hogy ne kelljen ott ülni 8-13-ig.

Tényleg nézz körül, hogy a legjobb megoldást tudjátok választani! Fel a fejjel!

K
kyra
 
 


Sziszike-
nem mostanában volt, hogy láttalak, csak azóta nem írtam, egy hónapja is. Meddig akar várni a doki, évekig vagy hónapokig? Gondolom, addig nem lesz megnyugvás. Kitartás, és minden jót.
Klarissza- jossz holnap, ugye?

Kiabáláshoz még annyit, hogy mióta dolgozom, sokkal turelmesebb vagyok a gyerekkel, biztos a lelkiismeret furdal.

B.

Bella



Kép


Kép
bella2
 
 


Sziasztok!

Lányok, a segítségeteket szeretném kérni: van valaki, aki tudna nekünk megbízható közös képviselőt ajánlani itt Zuglóban?

Előre is köszönöm!

Sziszike: így ismeretlenül is sok kitartást kívánok Nektek, nagyon rossz lehet, hogy ilyen beteg a pici lányod!

Lipi

Dóri
KépKép
KépKép
lipi
 
 


Sziasztok!

Sziszike:
Kitartást, biztos rendbe jön majd minden. Lackó születés után nagyon besárgult és ez altartott 2 hónapig. Májeredményei nagyon rosszak lettek, az orvosok pedig azzal ijesztgettek, hogy súlyos májkárosodása van, műteni kell, sőt lehet, hogy májátültetni kell. Ehhez képest egyik napról a másikra helyre jött és hála az Istennek azóta is jól van (kop-kop).

Nyetus:
Voltunk a Mályvában is (nekem az helyileg jó lenne), de elég barátságtalanul fogadtak és közölték, hogy nem valószínű, hogy felveszik Lackót, mert nem szeptemberbe fog kezdeni. Úgy, hogy marad a Tihany téri (ha egyáltalán oda is felvesznek).
Munkaügy: ma voltam a munkahelyemen főnökömmel beszélgetni (felsőoktatásban tanítok) és kiderült, hogy bár visszavesznek, de órákat nem tudnak nekem adni, ugyanis egy pár tantárgyam megszünt,a többit pedig átvette egy új kolléga, akitől nem lehet visszavenni (??). Szóval, megpróbált meggyőzni, hogy még szüljek egy gyereket és maradjak otthon. Na, ehhez mit szóltok? Még szerencse, hogy másoddiplomázom és megpróbálok majd ebben az új szakmában nyomulni.

Játszótér: OK. Egyeztessünk a Vezér úti játszótért illetően. Mi általában minden nap megfordulunk ott, de. 11 körül, illetve du. 5-6 között.

Na, mára ennyi.

Mesi
mese75
 
 


Egy kép Lackóról...Kép


Kép
mese75
 
 


Sziasztok!

Mesi!
Ez azért nem így van, hogy nem lehet tőle elvenni. Miért tőled lehet? Kép Munkajogász kell, ha nem bírtok megegyezni. Ráadásul a GYES-eseket még a jog is védi.

Bella!
Köszi Kép
Abban az 5 hétben néha bementem tanítani, ui. anyós heti 2 napot elvállalt. Még jó, hogy idén "csak" félállásban vagyok.

Ilon!
Az biztos, hogy ha könnyen begurulnék mindenre, akkor nem lenne szabadna tanítanom sem.

Eri
simones
 
 


Sziasztok!

Lipi, sajnos nem tudok segíteni, mert nálunk az egyik lakó intézi az ügyeket, de ha még nem találtatok, megkérdezhetem anyukámat, ők nagyobb házban laknak, és ott van rendes közös képviselő.
Pocakod hogy van? Kép Jól rémlik, hogy a Semsey utcában laktok? 7 éve majdnem oda költöztünk mi is, helyes kis utca. Kép Táblázatba betehetlek?

Mesi, helyes kis fickó Lackó Kép Tihany téri bölcsiről tényleg csak jót tudok mondani, drukk, hogy felvegyenek. A mi csoportunkból vagy 15-en "ballagnak el" most, a Katicából is sokan mennek oviba. Tudod, hányadikak vagytok a listán?

Bella, lemaradt a múltkor a költözéssel kapcsolatos válaszom: végül nem adtuk el most a lakást, különböző okok miatt, úgyhogy költözés-projekt szerintem egy évvel prolongálva, legalább... Maradunk Zuglóban, egy darabig biztosan. Kép

Kópé, nektek sikerült eladni a lakást, hogy már nézegetitek az újat? Nyetusék házában mi is néztünk lakást, még 3 éve Kép Népszerű ház. Kép

Munka: én közalkalmazott sem vagyok amúgy, hanem csak tudományos ösztöndíjas. 3 évre. Utána az özönvíz... Kép

Prágát én is tervezem egy ideje, csak nem tudom, gyerekekkel érdemes-e már menni - Janka még nagyon elfáradna a városnézéstől, attól tartok...
De nagyon jó lehetett nektek, Klarissza Kép

Vezér játszó részünkről oké ovi után, az lenne jó, ha Gellért korosztályából is jönne valaki, mert ő nagyon tud unatkozni, ha csak kicsik vannak Kép

Asszem ez lesz az 1000. hsz-em, dejó-dejó! Kép

Klára
klara
 
 


<pre>
mama neve gyermek(ek) neve született lakóhely
Bella2 Luca 2003.12.30. Herminamező
Dike90 <font color="ff0000">Róza
Regina</font> 2003.09.05.
2005.06.13. Alsórákos
Ildiko71 Richárd<font color="ff0000">
Zsófia</font> 2002.08.04.
2005.03.10. Rákosfalva
Ilon <font color="0000ff">Jakab
Botond</font><font color="ff0000">
Lilla</font> 1998.
2000.01.26.
2003. Zugló
Klára Gellért<font color="ff0000">
Janka</font> 2000.03.08.
2003.02.08. Alsórákos
Klarissza Lackó 2003.09.19. Herminamező
Kyra <font color="0000ff">Bence
Ákos</font> 2002.04.09.
2004.05.05. Törökőr
Lorca Natasa 2005.05.24. szomszéd
Mathilda Ákos<font color="ff0000">
Enikő</font> 2002.10.19.
2004.12.13. Alsórákos
Mese75 Lackó 2005.03.29. Rákosfalva
Mzx Erik 2005.06.21. Alsórákos
Nyetus76 Dénes<font color="ff0000">
Kamilla</font> 2002.05.29.
2005.03.02. Rákosfalva
Pledit Balázs András 2004.09.14. Alsórákos
Simones Eri <font color="0000ff">Viktor
Zoltán</font> 2002.10.22 Alsórákos
Skála_Kópé Zsolti<font color="ff0000">
Anikó</font> 2003.02.28.
2005.05.30. Herminamező
Sziszike1000 Zsolti<font color="ff0000">
Anna</font> 2001.05.21
2005.05.22. Zugló
Szti <font color="ff0000">Jucus
Ancsa</font> 1995.06.03.
2002.03.25. Rákosfalva</pre>
klara
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek a hozzászólást.
A legrosszabb, hogy nem tudom meddigtart és mindig figyelnem kell.
Azt hiszem elviszem egy másik nefrológushoz is. A Bethesdában voltunk most, s lehet mást is meg kellene hallgatni. Itt, úgy sincs nagy tapasztalat! Azt mondták Anna a 3.baba a 30 éves pályafutása alatt, abból az egyiket elvitték azt hiszem Pécsre porlasztatni, a másikat megműtötték..szóval nem könnyű a döntés, s nem tudom mi lenne a legjobb a gyereknek. Nem akarom, hogy megvágják, de azt sem, ha sikeres is a porlasztás sokáig szenvedjen, bár mindkettő kellemetlen az tutti. Eddig a porlasztást szerettem volna, de azt mondta a doki nem fogok olyat találni, aki elvállalja, mert nagyon kicsi ehhez.
Most mire várjak, hogy megnőjjön, hogy beágyazódjon, ez súllyosabb is lehet, ha sokat várok. Most próbálok utánna olvasni, majd elvinni homeos dookihoz, természetgyógyászhoz, s másik nefrológushoz is, mert ez, így minden nappal csak nehezebb.

Sziszike

Kép
sziszike1000
 
 


Sziszike!

Közös háziorvosunk mit tanácsol? Minket anno a Heim Pálba küldött nefrológiára, amikor szükség volt rá...

Klára,

Nem adtuk még el a lakást, előbb jó lenne találni valamit, mert nem akarok a két szék közül a pad alá sem esni. Annyira nem rossz ez, még egy pár évet kihúzunk itt ha kell. Most arra várok -idealista módon-, hogy megtalálom álmaim lakását! Kép eddig nem sikerült...

Lipi,

A mi közös képviselőnk egy komplett idióta, most nem írom ide a nevét, de vigyázat, itt garázdálkodik Zuglóban!
Vendég
 


Sziasztok!

Sziszike, szerintem mindenképpen próbáld meg a Heim Pált is, érdemes lenne.

Lipi: nekünk a Zuglói Vagyonkezelő csinálja, nem vagyunk túl elégedettek, egy év alatt a második képviselőnket rúgták ki, de hátha az új...
Viszont itt néhány házon kint van a tábla, hogy a Város-Ház nevű cég látja el a közös képviseletüket, esetleg nézd meg a honlapjukat. XI. kerületi cég, de többfelé vállalnak ilyesmit.

Ovis beiratkozók, vannak már eredmények?

K
kyra
 
 


Szép jó reggelt!

Klára: igen, örülnék, ha betennél minket is a táblázatba!
Gyermek: Gergely született 2004.06.07-én, lakhely: Istvánmező

Köszönöm, pocim jól van: kislány lakik benne, ami hatalmas meglepetés volt, annyira fiút éreztem! De persze nagyon örülök neki!

Mi az Újvidék térre járunk játszani. Oda nem jár valaki?

Köszi a hozzászólásokat közös képviselő ügyben! Kyra nekünk is ők vannak, no comment!

Szép napot mindenkinek!

Lipi

Dóri
KépKép
KépKép
lipi
 
 


Sziasztok!

Kell a Heim Pal-ba is beutaló?
Mert, ha igen jhéten kérek a háziorvosunktól.
Amúgy meg nem mondott semmit, csak kiírta az adatokat, tévedek, 3 üveg antibiotikumot akart vele beszedetni, de a nefrológus megtíltotta, azt javasolta, ha elfogy, akkor summetrolint szedjünk.
Ráhallgatok, mert már mikor kiengedtek, sem volt gyulladás, s egy üveg szerintem is eléggé roncsolt már... Kép

Sziszike

Kép
sziszike1000
 
 


Sziszike:
Úgy tudom, hogy kell beutaló és ha megvan, akkor fel kell hívni a nephrológiát és időpontot kell kérni.
Ki a háziorvostok?

Lipi:
Mi néha járunk az Újvidékre, de leginkább délután, mert délelőtt nagyon sokan vannak.
Érdekes, hogy a Torontál utcai játszó nincs bekerítve, de egy kezemen meg tudnám számolni, Bencének hányszor jutott eszébe kimenni a kavicsos részről. Ákos viszont bóklászik, nézi hogy pakolnak a közértbe, hogy parkolnak az autók.

K
kyra
 
 


Sziszike, vidd el a Heim Pálba szerintem, több szem többet lát! Drukkolok Nektek!

Lipi, mi a Ginkgo Bt-t tettük ki tavaly, mert ugyan szépen takarítottak, de 2 év alatt nem sikerült leegyeztetniük a garanciális javításokat az építtetővel, és majdnem kifutottunk az időből. Hihetetlen szétszórtak, röhejes, amit adminisztráció címen átadtak nekünk. Õk is itt garázdálkodnak, úgyhogy óvakodjatok tőlük. Most nálunk is egy lakó csinálja.

Mi még csak most kezdjük a játszóterezést, de egyelőre nekem a Kassai tetszik a legjobban, bár még nem vagyok teljesen képben Kép.

Kép

Kép
mzx
 
 


Sziasztok!

Elviszem meggyőztetek. Kép
De elviszem természetgyógyászhoz is, nem árt. Kép
Homeos jó dokit, aki tud, priviben küldene?

Mindenki azt mondja ne izguljak, de nem megy, féltem a picikénket...

Sziszike

Kép
sziszike1000
 
 


Halihó!
Betegeknek jobbulást,mi most jól vagyunk de ez a szezon nagyon kemény volt.
Tihamér u-ban mi lehettünkKép
Mesi,a Mályvában a vezetőnő tényleg elég bunkónak tűnik első látásra de egyébként nem az és a helyettese meg kifejezetten kedves.
Mikor kezdenétek ti a bölcsit?
Meló fronton látom elég szomorú a helyzet.Én most ráállok a tanításra mert hirtelen jobbat nem tudok és még mindig ez tűnik kivitelezhetőnek két lurkó mellett.A másik a szüneteket ti hogy oldjátok meg?
Hol van olyan mhely ahol két hónap nyári szünet van+tavaszi meg téli stb...A nagyszülők nálunk dolgoznak és még fognak is egy darabig,szóval ha beindul a verkli akkor igen nehéz lesz megoldani.
Nálunk is a házból vállalta el vki a közösképviselőséget.
sziasztok
nyetus76
 
 


Sziasztok!

Nyetus, jók a kérdések, ezen már én is gondolkoztam, egyelőre a napközis tábornál okosabbat nem tudtam kitalálni. A két hét apa - két hét anya megoldás nem annyira tetszik.
Bár anyósom hadra fogható, félig már nyugdíjas, meg van még másik 3 unokája is, úgyhogy ott biztosan eltöltetnek hosszabb időt.

Én kacérkodtam a gondolattal, hogy elvállalom a közös képviseletet, de aztán lemondtam róla. Kellene vállalkozóit váltani, ezért meg nem éri meg.

Most, hogy megnyugodtam, leírom a bánatomat nektek. Éjjel v délelőtt feltörték a kocsinkat és elvitték belőle mindkét gyerekülést. Az egy dolog, hogy a zárat elcseszték, de az egyik ülés saját öves volt, az autó övével rögzítve, azt elvágták. Rendőrség, biztosító, kárfelmérés, interneten új ülés keresése, elmenni érte, ez volt a mai program. Holnap kirándulnánk, azért elmegyünk levezetésnek, a barátaink kocsijával.

De az autó a zárcsere miatt csak két hét múlva lesz kész. Azért casco volt, csak amíg a rendőrség le nem zárja, addig nekünk kell kifizetni a javítást.

Tanulság: tegnap kezdték kipakolni a lomokat az utcára, szerintem vagy kifigyelték a kocsit, vagy csak hirtelen felindulásból elvitték. A rendőrök is azt mondták, hogy már nem divat gyerekülés miatt kocsit felnyomni, ők is a lomtalanításra gyanakszanak.
Szóval lomtalanítás alatt nem álljatok kocsival a kupacok mellé, nehogy valamit megkívánjanak belőle. Meg azért se, mert valahol felgyújtották a kirakott kupacolkat.

Remélem holnap szebb napunk lesz.

Üdv, K
kyra
 
 


Sziasztok!

Sziszike, ha hamarabb reagálok, én is csak ezt tanácsoltam volna. Én azt vallom komolyabb gond esetén több orvoshoz is el kell menni. És sok kitartást!

Tegnap délután Kláráékkal összefutottunk a Paskál játszón, én is a gyerekekről ismertem meg őket Kép, Rózám először kb. 15 percig a mászóka 3. fokáról szemlélte Gellértet és Jankát, de aztán úgy eljátszottak, hogy mikor hazafelé másfelé mentek, majdnem sírvafakadt.

Nyári szünettel nekünk szerencsére egyenlőre nincs gondunk, férjem tanárKép, ennek persze más árnyoldalai vannakKép.
dike

Dike
KépKép
KépKép
dike90
 
 


Sziasztok!

Valóban jól összejöttek Rózával enyémgyerekek, főleg Gellért Kép Remélem, majd még összefutunk máskor is a Paskál-játszón. Kép Tegnap a Kerékgyártón voltak apjukkal, oda nem jár senki?
Újvidék térre is szívesen megyünk, de csak ha megbeszéljük előtte. Magunktól vagy a Vezérre, vagy a Paskálra megyünk elsősorban, vagy az Adrián az egyik kicsire, az ovi közelében.

Kyra, ez nagyon szemét dolog, gyereküléseket lopni... Meg babakocsit, a múltkor Klarisszáéktól. Kép Hogy lehet valaki ilyen elvetemült? Mi van, ha pl sürgősen orvoshoz kellene vinni a gyerekeket éjjel, és ülés sehol? Az egy dolog, hogy anyagilag is szívás, de tényleg lehet nagy baj is belőle.

MZ/X, nekünk is a Kassai a kedvencünk, de elég ritkán megyünk oda, mert messze esik tőlünk. Viszont nagyon jó játszó, nagyobbacskáknak is. Kép

Sziszike, a Sumetrolim is antibiotikum tudtommal. Menjetek el a Heim Pálba okvetlenül. Majd számolj be, mit mondtak, hogy vagytok... Reméljük, minél kisebb beavatkozással tudnak majd segíteni Annán.

Lipi, táblázatba betettelek! Kislányhoz nagy gratula! Név-ötletek már vannak? Olyan más egy kislány, fiú után Kép De mindkettő nagyon jó. Kép

Kópé, mi már elég sokat szívtunk ezzel a módszerrel, hogy előbb kerestünk magunknak, mint hogy eladtuk volna a régit, most legutóbb is találtunk volna jót, de mivel vevő nem akadt pont akkor a miénkre, lecsúztunk róla. Hát ez van. Na mindegy, most már beletörődtem, hogy idén nem költözünk...

Sziasztok,
Klára
klara
 
 


Sziasztok!

Melyik a Paskál játszótér? Az, amelyik a Regnum mögött van?
Ha szóltok, mi is elmegyünk valamelyikre a bölcsi után autóval. Kép

Eri
simones
 
 


Sziasztok!

Holnap viszem be a jelentkezési lapunkat a Tihany téri bölcsibe. Végül emellett döntöttünk, pedig itt sem biztattak túlságosan. Az a speciális helyzetünk van, hogy Lackó csak januártól menne, de a beszoktatás persze már ősztől elkezdődne. Mivel túljelentkezés van, nem igérték, hogy fel tudják venni. De azért mindenképpen megpróbáljuk.
Nyetus, a Mályváról lemondtunk, egyrészt a barátságtalan fogadtatás miatt, másrészt ha jól emlékszem 81.-ek voltunk a 40 helyre. Pedig ez a bölcsi helyileg jobb lenne. Na, majd drukkoljatok, hogy felvegyenek a Tihanyba.
Munkaügyben elhatároztam, hogy még azért sem fogok a régi helyemre visszamenni, valahogy nincs kedvem az ottani légkörhöz. Megpróbálok valami újat keresni. Majd meglátjuk.

Hol van a Paskál játszótér?

Üdv.
Mesi
mese75
 
 


Sziasztok!

Eri, igen a Regnum, mint iskola mögött, az Egressy útnál a patak partján, másik oldalán a strand van.

Klára, mondtad, hogy szoktatok társasozni. Milyen játékokat? Anno még Róza névnapjára nézegettem, de nem tudtam eldönteni, melyik lenne már neki való.

dike

Dike
KépKép
KépKép
dike90
 
 


Sziasztok!

Kyra: nagyon sajnálom, hogy ellopták az üléseket! Annyira dühítő! Nekünk is ellopták a ház elől a kocsinkat (igaz, csak béreltük), de abban is benne volt az autósülés. Előtte pedig a lépcsőházból a babakocsinkat. Persze anyagilag sem mindegy, de engem inkább érzelmileg viselt meg a történet: hogy azt a tárgyat, amit én szeretettel kiválasztottam a gyerekemnek, csak úgy valaki minden további nélkül elviheti, én meg tök tehetetlen vagyok!

Sziszike: nagyon is érthető, hogy izgulsz! Én személyesen nem tudok jó homeos-dokit, de majd érdeklődöm!

Klára: köszi, hogy betettél a táblázatba! Név ötletek vannak már, tegnap végre rávettem a férjemet, hogy üljünk össze és írjunk listát. Úgyhogy most van 6 nevünk, remélem, hamar sikerül döntetnünk! Tényleg, Neked is lányod és fiad van, majd biztos jövök kérdezni!

Dóri

Dóri
KépKép
KépKép
lipi
 
 


Sziasztok!
Ez a gyerekülés tényleg egy szemét dologKép
Férjem mindig ki be pakolja ha megyünk vhova mert már volt ilyen az ismeretségi körben.
Mesi,
akkor hasonló helyzetben vagyunk mert én is szoktatni szeretném ősszel és majd januártól dolgozni élesben.Feltéve ha lesz meló mert egyenlőre semmi okosat nem találtam.
Addig marad a tanítás.
hello
nyetus76
 
 


Nyetus:
Nálunk a férj egy hónapig cipelte fel a 4.re az ülést, van vagy 20 kg, tiszta vas Kép Úgyhogy Istenre bíztuk és a mozgásérzékelős riasztónkra Kép

Bölcsibe csak 1 hónap a leállás, kölök 1 hétig a debreceni nagyit boldogítja, majd két hétig bennünket, aztán újra 1 hétig a nagyit, de a másikat, a zentait. Az utóbbi nagyinak ki kell venni szabit, mert még dolgozik, a másik nagyi már nyugdíjas.
Ha nagyobb lesz Lackó, akkor pedig jó sok bentlakásos táborra fizetünk be neki, különben nem tudnánk szegényt hova rakni Kép
klarissza
 
 


Mesi, Nyetus:
Bella is ilyen cipőbe járt!
klarissza
 
 


Újra nekifutok, délután nem engedte elküldeni:

Az ülések cipelésén mi is erősen gondolkodunk, de mi is a negyediken lakunk, úgyhogy ez macera. Meg valami csomagunk mindig van, hátha még egyedül jövök-megyek a fiúkkal. Ez a mostani ülés könnyű, viszont nincs fogása.
Arra gondoltam, hogy veszek valami olcsó karton anyagot, abból varrok az ülésekre "huzatvédő huzatot", azt egy hét alatt kiszívja a nap és akkor elég gagyinak néz ki, hátha nem viszik el.

Azt hiszem, ha kész lesz a kocsi, akkor beindítom én is a játszótér figyelő szolgálatot, és elmegyünk a többi játszit is megnézni. Bence úgyis folyton a Kassaira akar menni.
kyra
 
 


Sziasztok!

Orsi: lehet, hogy Titeket láttalak ma délelőtt az Újvidék téri játszón? Aziz gyönyörűszép kreol börű, Te pedig szőke, mosolygós, kötött felsőben? Pont mire beazonosítottalak, és oda merészkedtem volna megkérdezni, hogy Ti vagytok-e, megjött a férjem és eljöttünk haza.

Klarissza: hogy áll Lackó a beszéddel?

Dóri

Dóri
KépKép
KépKép
lipi
 
 


Sziasztok!

Ez az autósülés dolog tényleg borzasztó. Mi most készülünk megvenni a másodikat, mert Regi már igencsak kinőtte a hordozót.
Kyra tök ügyi vagy a huzat varrással, én már tök régóta tervezem, mert okosan feketét vettünk, nyáron ez meg halál, csak még nem bírtam rávenni magam, olyan bonyolultnak tűnik.

Tegnap reggel Róza úgy ébredt, hogy egyik szeme csak egy csík volt, mire aztán elértünk az Örsre, nagyjábból el is múlt, így a doktornéni semmit sem adott. Azért Regi szemét megnézettem, mert még anno mondta, hogy 1 éves kor körül nem árt egy vizsgálat. Tök aranyos doktornéni volt.
dike

Dike
KépKép
KépKép
dike90
 
 


Dóri:
Sehogy Kép
Bár valamelyik nap lebukott, mert elfeljetkezett magáról és azt mondta "kiskanalat" Kép
Amúgy egész nap halandzsázik és magyaráz, ha valamit kérdezek, akkor a válasz vagy fejrázás, vagy saját babanyelv.
Ha akar valamit még mindig mutogat és visít hozzá Kép

Klarissza
klarissza
 
 


Sziasztok!


Dike:Ha kell autósülés van egy. Kép

Üdülési csekket kiszoktátok váltani? Én idén hallottam előszőr erről. Hol lehet felhasználni? És csak akinek a nevére szól? Tankolni is lehet?

Sziszike

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Autósülés Kép Én is valahogy mindig abban bízom, hogy talán ennyire senki nem lehet szemét, de ezek szerint mégis... Mi udvarban állunk, de eddig akkor sem izgultaam, ha valahol a városban meg kellett állnom.
Lomtalanítás: én úgy ahogy van megszüntetném. Utálom, hogy minden lomtalanítás után hetekig csupa szemét minden, akkorra is leginkább a szél hordja el. Úgysem képesek felfogni az emberek, hogy ez arra való (lenne), hogy a nagyobb, bútorszerű lomokat kitegyék, nem pedig a hétköznapi háztartási szemét kiszórását. Vmelyik ház előtt, pl. zölden penészes kenyereket láttam... Kép

Dike, mi is akarunk menni szemészetre, mert a Zsolti néha hunyorog. Mi volt a kedves doktornéni neve?

Tegnap voltunk mérésen, és teljesen elkezdtem aggódni. Anikó csak 8800 g volt, pedig már majdnem egy éves. Zsolti ennyi idősen 10 kg felett volt. Na nem is túl nagyétkű, meg állandóan mozog, egy percig nem marad egy helyben, de ez nem nyugtat meg. Nekem úgy tűnik, h az utóbb három hónapban max. a hossza nőtt. Kép
Vendég
 


Sziszike:
Ki válthatja ki az üdülési csekket? Kismamák is?
A nyugdíjasok már bizti mind elkapkodták Kép
klarissza
 
 


www.udulesicsekk.hu

Aki 87000/főre leosztva kevesebbet keres, az kaphatja, azt hiszem.
40 000-ret adnak a felnőttre 10 000-ért, gyerekre 20 000-ret, 5 000-ért.
Szerintem nagyon jó, mert sok helyen fel lehet használni.

De már csak jövőre tudjátok igényelni, viszont érdemes nagyon!!!

Sziszike

Kép
sziszike1000
 
 


Klarissza, Sziszike, csak az fizethet vele elméletileg, akinek a nevére szól. Nálunk anyósnak van egy rakat, nem akar menni sehová, de nem lehet átírni a nevet. Bár lehet, hogy meg lehetne dumálni a helyen, ahová menni akartok, hogy más nevére szólóval is lehessen fizetni....
Itt vannak infók:
http://www.udulesicsekk.hu/
Klarissza, ha anyósoméval tudnátok fizetni (vagy mi, amikor veletek megyünk a Balcsira Kép) ), akkor lehet, hogy lehetne vele bizniszelni... Kép

Kópé, ne izgulj, ez nem olyan kevés! Erik egy hónap múlva egy éves, és ő is kb. 8600 g, de nem néz ki véznának, úgyhogy nem aggódom. Van olyan barátnőm, akinek szintén 11 hónaposan 8 kilós a kislánya, szóval nincs Anikóval gond, szerintem Kép.

Kép

Kép
mzx
 
 


Sziasztok!

Kópé!
3,5 éves fiaim "csak" 12-13 kg-osak. Kép Ez főleg alkati kérdés. Szóval ne izgulj. Képzeld el, ha folyton annyira gyarapodna, pár év múlva hány kg lenne. Még belegondolni is rossz. Kép

Üdülési csekket érdemes kiváltani, és néha rá lehet beszélni, hogy fogadják el másét is.

Eri
simones
 
 


Köszi a megnyugtatásokat! Bele kell törődnöm, hogy 2 viszonylag nagydarab embernek is lehet kicsike gyermeke... Kép

Más: Lakás-ügy: Kinéztünk egy lakást a Lengyel u.-Csernus u. sarkán, a Sortimental építette. Ha bárki tud bármi jó v. rossz infót akár a környékről, akár az építőről, megköszönném!
Vendég
 


Sziasztok!

Kópé, a dokinéni Riegler Erzsébet (remélem jól írtam) és hétfőn 8-14 ig rendelt, úgy emlékszem még szerda de., kedd, csüt. du. A súllyal meg csak csatlakoznék az előttem szólókhoz. Rózának egy éves kora körül hónapokig nem nőtt a súlya, csak a hossza (én is aggódtam, pedig akkor még jól is evett), és másfél kilóval nehezebb volt mint most Regi, pedig azonos súllyal születtek.Kép

Sziszike, autósülésről írsz bővebben, bár egyet már lebeszéltünk, de hátha... Lehet mailben is.

Üdülési csekk jó dolog, mi tavaly azzal nyaraltunk.
Dike

Dike
KépKép
KépKép
dike90
 
 


Sziasztok !!!
Marcsi vagyok, van egy 20 hónapos kisfiam Márk. Már korábban írtam, főleg bölcsi ügyben, mert elég tanácstalan voltam és persze vagyok is. A Bácskai utcai bölcsi mellet döntöttünk, szeretném ha fölvennék, és be is adtuk a jelentkezési lapot és akkor azt mondta a bölcsis néni, hogy minden rendben van, lesz hely, és most meg amikor fölhívom akkor azt mondja, hogy csak júniusban? dől el minden, hogy kit tudnak fölvenni de reméli, hogy tud helyet biztosítani. Most vagy én vagyok túl igényes, vagy a bölcsis vezető nénivel van gond, de úgy gondolom, hogyha valamit mond akkor azt alapos okkal teszi és nem változtatgatja a hozzáállását. Ha tudom, hogy ez a helyzet akkor beadtam volna máshová is a lappot, na mindegy holnap megyek személyesen mert vinnem kell a munkahelyi igazolást is a férjem részéről, na meg persze nekem kell nyilatkozni, hogy ősszel dolgozni fogok, ami ugyancsak elég érdekes számomra, mert úgy gondolom, hogyha nem mennék dolgozni akkor biztosan nem kellene mennie a bölcsibe a kisfiamnak. Így kérdem én, hogy ti tudtok valamit erről a bölcsiről, meg erről az egészről? Jó lenne ha eloszlatnátok kételyeimet és azt mondanátok, hogy én állok ehhez az egész helyzethez rosszul.

Elnézést, hogy így lerohantalak benneteket a problémámmal, de itt a környéken nincs ismerős anyuka aki tudna valamit mondani erről a bölcsiről

Orsi
Én a közelben lakom, és ha van kedved talizhatunk , fölfedezhetjük a környékbeli játszótereket, amúgy az én pici fiam is félvér baba. Mi a tavaly ősztől költöztünk ide, így én sem vagyok nagy ismerős ezen a környéken, de nem is volt sok időm felfedezni a környéket, és elég sokat utazgattunk is, meg hát most javából zajlanak nálam az államvizsgák, de 2 hét múlva lezárom, eredményese-eredménytelenül, sebaj, és utána már az egész nyár a manó körül forog. Hogy őszinte legyek, már nem is érdekel a vizsga, csak azt várom, hogy túl legyek az egészen, hogy utána csak a fiamra tudjak figyelni, ez e legfontosabb.
Vendég
 


Szia Dike!

Küldj egy mail-t vagy egy mail címet, mert a profilodban nincs.

Marcsa: Mi is a Bácskai u-i bölcsibe jártunk. Kötelesek a gyerekedet a éakhelyhez legközelebb eső bölcsi felvenni, szerintem ne izgulj!!

Sziszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Marcsa-
mi is a Bácsakiba járunk. Ugyanez volt tavaly is,
februárban beadtuk, május felé jelentkeztünk újra, de csak júniusban lett döntés, mármint hivatalos, addig gondolom csak egy jelentkezési sorrend van.
Ha azt mondták felveszik, akkor fel is fogják, de ha mégse akkor mosom kezeim,...

Lipi- Zuglói vagyonkezelot keruljétek, csak ennyit tudok tanácsolni.

Mesi-Nyetus-ahogy Klarissza említette, nálunk is így volt a beszokás, jól elnyújtva. Szerintem ez így nagyon jó. Egyedul a doki néni problémázott, hogy minek viszem, ha otthon vagyok, megbetegszik a gyerek...Pszihésen viszont jó a lassú szoktatás, meg hogy a bolcsiben csak így lehetett, nem értette meg. Ma már mindegy is, jó volt ez így.

Klára-
hát igen, csak késobb meg egyre nehezebb lesz a gyerekek miatt sulit, meg ovit, meg mindent váltani, nem? Vagy addigra akarjátok tolni a költözést, mire Gellért suliba megy?

B.

Bella



Kép


Kép
bella2
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?