Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,
Rita a melegvíz jót tehet fájásügyben,ugyanis a meleg tágítja az ereket,és ezek méh összehúzódást válthatnak ki.Kívánok gyors és könnyű szülést.

Kgiulia,sajnálom,hogy így jártatok a picivel.Ha ennyire ijedős akkor biztos valami érte fürcsi küzben,Biztos hosszabb idő kell,hogy ismét biztonságba érezze magát.Ahogy annak idején mondta nektek a doki az idegrendszere fejletlenebb volt,ez még későbbiekben is megnyilvánulhat a lelki érzékenységben.A férjem nagy lánya aki koraszülött volt-1800gr-mal született-(már 14 éves)a mai napig érzékeny lelkületű.Igaz most még a kamaszkor is rájátszik meg sok minden más,de a lelke serülékeny.Mondjuk nála a válás is nagy szerepet játszott,mert nagyon apás volt.Bocs,hogy ezeket írtam,de a későbbiekben fontos lehet nála a nagyobb lelki egyensúly.
A mostani szituban szerintem nagyon jó amit eddig is csináltok,fontos,hogy érezze a biztonságot,majd biztosan megszereti ismét a fürcsit.
Üdv.
Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Sziasztok!

Kgiulia
Szerintem is érte valami a picit, vagy a víz hőmérséklete, vagy megcsúszott.
Az a lényeg, hogy biztonságban érezze magát.
Jók azok a fürdetők is, amit Gyöngyusz írt, de én ezt egy törülközővel helyettesítem.Az a lényeg, hogy ne csúszkáljon a gyerek a kádban.

Nálunk a fürcsi mosolygós, de amikor kiemelem a kádból és kezdődik a törülközés, azt már nem szeretjük.

Lányok!
Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy Ti, hogyan tartjátok be az időpontokat?
Norbi tetszés szerint szopizik, úgyhogy itt nincs rendszer.
Aludni is akkor alszik, amikor jól esik neki.
A fürdés van behatárolva este 8-9 között.
Amikor alszik nem szoktam felkelteni, hogy egyen, vagy fürödjünk.
Ez rossz szerintetek?
Mindenhol azt olvasom, hogy fontos a gyereknek a rendszeresség.
De csak nem úgy kell nevelni, mint egy katonatisztet.
Így is kiegyensúlyozott, nyugodt Baba.
Vagy ez később fog előjönni?

Dóri+Norbi

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24

Hellóka!
Szép lassan beleszokok az itthonlétbe.
Sajnos az alvással gondok vannak. van valakinek valami ötlete, hogy tudnék aludni egy estét át, most nem számít a szokásos túra Wc-re, ma pl. 1.42kor keltem, s nem tudtam visszaaludni, reggeli után pótolom ilyenkor sikerül úgy 1-2 órát aludnom. De olyan álmos vagyok egész nap. Ez megy már hetek óta, sehogy nem jó feküdni, a hátam már fáj, oldalt nem tudok, mert a gyerkőc egyből rugdos (ilyenkor szorítom neki a helyet?) és ugye a hasi alvás sem lehetségesKépA gyerek is ezt a bioritmust fogja követni?

Kép
anid

Sziasztok!
Kgiulia, pont most mesélte egy kollégám, hogy eddig náluk is egyfolytában sírt a baba fürdetés alatt, vettek egy kiskádba való ülőke-szűkítő-szerűséget és azóta vígan pancsol a kislányKép Úgy látszik, így biztonságban érzi magát...

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Sziasztok!

Giulia,
Gyöngyusz ötlete a kádba helyezhető fürdetőről jónak tűnik, de biztosan fontos neki az is, hogy érezze a közelségedet, a biztonságot. Az érzékenységét szerintem fogadd el, semmiképp ne keseredj el miatta. Valószínűleg többet kell rá figyelni és foglalkozni vele és még akár el is nőheti. De ez csak később derül ki. Kitartás! Kép

Anid,
A hátonfekvésről én azt hallottam, hogy nem jó, mert lassítja a baba tápanyag ellátását. Mondjuk én nem is tudtam/tudok pocakosan háton feküdni, mert rögtön szédülök.
Az oldalfekvés eleinte nekem is furcsa volt, mert kb. 15 éve nem aludtam úgy, de megszoktam. Így biztosan nem szorítod helyileg. Mostanában nálunk is pont az esti lefekvéskor nagyon élénk Blanka, de előbb-utóbb azért így is elalszom. Kép Szerintem párnázd esetleg ki magad és próbálkozz vele, hátha a te babád is megszokja.
De hallottam olyat is, hogy valaki csináltatott pocaknál lyukas szivacsot és hason aludt. Kép

prucsok

Szia Prücsök!
A párnázáson is túl vagyok, ennek meg az a vége, hogy az összes párnát átpofozom a férjem oldalára, amit néha nehezményez és visszapofozza öket,Kép szóval párnacsatázunk éjszakánként! Én még nem tapasztalatam rosszullétet a hátonfekvéstől, bár lehet, hogy emiatt kelek fel, csak nem tudok róla?

Kép
anid

Sziasztok,
Ahogy Prücsök írta a háton fekvés tényleg rossz lehet nagyterheseknél,mert nem kaphat elég oxigént a baba.Ilyenkkor a kismama sem érzi jól magát,szédül,a pulzusa is szapora lesz.Ez a vena cava inferior szindróma,amit az okozza,hogy a méh nyomja a v.cava inferiort,gátolja a vénás visszafolyást.Ilyenkor oldalra kell fordulni,a rosszullét is egszűnik és a keringés is normalizálódik az anyánál és a babánál egyaránt.
Üdv,
Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Anid,
Van az a fajta szoptatós párna, ami egy hosszú henger és félbehajtva össze lehet kötni vagy a derekad köré (később szoptatáskor). Nekem olyanom van, tök jó megtartja a formáját + engem Kép, ha a hátamhoz teszem, vagy akár előre, hogy tartsa a pocakot és legyen mire ráfeküdni. Esetleg nézz utána és próbáld ki azt. Kép

prucsok

Timiban! Köszi a tanácsot jóslófájásügyben!

És Mindenkinek köszi a drukkokat, nagyon ránk fér! Tegnap hajnalban megint "akció" volt, tíz perces, aztán egyre sűrűbb jóslófájásaim voltak, szegény férjemet se hagytam aludni, stoppereltük az időt... nem tudtam, mennyire kell fájjon ahhoz, hogy már induljunk a kórházba. De 8-ra volt időpontom CTG-re, tehát mindenképp bementünk. Mire odaértünk frankón elmúlt. Keményedett (látszik a CTG-n is), de már nem fájt. Vicces ez a gyerek, már így méhen belül is. Szóval, ahogy látjátok, még mindig egyben vagyunk. Kép Kép Kép Most már lassan két hete tart ez a vicces időszak. Kép Ja, és tegnap a dokim azt mondta, hogy sokáig már nem húzom, mert külső-belső méhszáj egyaránt bő egy ujjnyira nyitva, és "megrövidült portio", szóval legalább érnek valamit ezek a fájások. Ez a mai beszámolóm. Kép

Anid! Én is a párnákat hallottam, mint megoldás, de nekem sem vált be, mert mindig arra ébredtem fel, hogy nem tudok fordulni, mert akadályoz valami - a párna. Nekem aztán pár hét után megoldódott a probléma: a "vadászkutya" pozícióban: oldalra fekszem, és az "alsó" lábamat felhúzom. Igaz, így kicsit az oldalon támaszkodom, és néha reklamál a baba, akkor fordulok a másik oldalra. De érekes volt, volt egy időszak, amikr nem tudtam így, csak egyik oldalon feküdni, mert Mátém annyira egyik oldalon feküdt a pocimban, hogy lehúzott az egyik oldalra, a másikon tiszta instabilnak éreztem magam.

Rita

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!

Dorka! Nekem ugyanez a problémám! Én is hagyom aludni amíg csak tud, akkor szopizunk amikor megéhezik. Van olyan nap, amikor 3 óránként, máskor pedig akár 4-5 óránként. Ráadásul egyik napról a másikra megváltozik a "rendszerünk". Emiatt a látogatóknak sem tudok jó időpontot mondani, pedig szinte mindenki érdeklődik, hogy mikor nem zavar. Plusz én sem tudok semmilyen időpontot tartani. Épp tegnap voltunk a 6 hetes kontrollon a nődokinál és egész nap azon izgultam, hogy hogyan tudok elmenni a konkrét időpontra. Szerencsére sikerült jól megoldani, de nem rajtam, hanem a bébin múlott.
Szóval én is kíváncsi vagyok a többiek véleményére.

Huncut

Kép
Kép
huncut

Dorka: Nálunk ugyanez van evés-alvás ügyben. Nálunk se nagyon van rendszer, és csak a fürdés van belőve 8 és 9 közé, mert a kórházban is akkor fürdették. Engem mindig nyaggat a védőnő, hogy ne hagyjam aludni a gyereket, keltsem fel, ha evésidő van, de nekem nincs hozzá szívem. Megeszi ő a magáét így is, és nagyon szépen gyarapodik. Ha éhes megetetem, ha nem éhes békén hagyom. Õ a főnök, ő tudja mire van szüksége. Lehet, hogy ez rossz hozzáállás részemről, lehet hogy elrontom, de így is eszik 3-4óránként.
Egyébként meg olyan aranyos vagy Kép - sms! Dehogy haragszom!

Rita: Szegénykém, Téged aztán jól megtréfálnak ezek a fájások. Nekem alig volt ilyenem. Remélem ezek után Neked nem lesz olyan gondod, mint nekem volt vajúdásnál, hogy már belehaltam a fájdalomba, de tágulni azt nem akartam. Nagyon-nagyon szorítok érted, és folyton ha sms-em jön azt hiszem, hogy a jó hír érkezett Kép

Brik: Köszi, jól vagyunk. Kép Majd rakok fel képeket, most sikerült találnom egy fénykép kicsinyítő programot, amit már telepítettem is, de a használatát még tanulom. Utána ígérem unni is fogjátok Bálint Úrfi képeit Kép

Anid: Ismerős a helyzet. A végén már olyan keveset aludtam én is. Végülis csak oldalt fekve ment az alvás, de attól már zsibbadt az oldalam. Tök sokat bolyongtam ébren éjszka. Viszont azt vettem észre, hogy Bálint kb. akkor kel fel éjszaka enni (1-kor és 5-kor) amikor nekem az álmatlan időszakaim voltak a terhesség alatt. De van egy rossz hírem... Utána sem jobb a helyzet -legalábbis császár után - mert az első hetekben csak háton bírtam aludni, se oldalt, se hason a seb miatt. Mostmár legalább van variáció, oldalt vagy háton... Kép
Egyébként amit írnak a lányok, a párnás megoldás jó. Én egyszerűen csak egy kispárnát raktam a két combom közé, és úgy elég kényelmes volt egy darabig.

Giulia: Esetleg a védőnő nem tud Neked ezügyben segíteni? Hátha más kismamájánál is előfordult hasonló eset? Nem lehet, hogy az a gond, hogy apa átvette a fürdetést, és megzavarta őt ez, mivel érzékenyebb?

Szép napot Mindenkinek!
Lilla

lilló

Szia Mindenki!
Szerintem ne csináljatok problémát a napirendből.Én is azon a véleményen vagyok,hogy akkor eszik a baba,amikor éhes ezért nem fog akkor aludni,amikor jelez a poci.Én még egyszer sem keltettem fel egyik gyerekemet sem enni,mert szerintem etetési idő lett volna.Úgy gondolom,hogy ő szépen beállítja a napirendjét és az étkezések sűrűségét.Akkor pláne nem kell aggódni,ha szépen fejlődik a baba.Szerintem a felnőtteknek sincs teljese egyforma napjuk.Mi sem pontossan akkor eszünk minden nap.Én megkérdeznéem a fent említett védőnőtől-aki fel akarja keltetni a babát-hogy ő mindennap percre pontosan ugyan azt csinálja?Biztosan nemleges lesz a válasza,akkor miért várja el egy kisbabától.Nálunk is a fürcsi szokott egy időpontban történni 6-7 óra között.a többit a kicsire bízom és hozzáalakítom a napomat.

Más,
szertnék segítséget kérni homeos bogyókkal kapcsolatban.Tudom,hogy nemrég volt szó róla,engem csak a fogzáskor adható érdekelne.Úgy néz ki jön Hanna baba fogacskája és nyügi szegény.Az előző gyerkőcöknél még nem volt ilyen,ugyhogy kiprobálnám,ha szerintetek is jó.
Köszi
Üdv.Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Timi

Már tegnap akartam írni, de az a kedves honlap nem engedte. Szóval mi a négy őrlőfoggal szenvedtünk meg nagyon. A végén már elmentem a homaopátiáshoz, és sima calciumot adott. Este beadtam a gyermeknek, és reggelig aludt mint a bunda. Azóta is mindig beválik.

Kép
Kép
angyalka2

Sziasztok!

Végre sikerült felraknom képeket Bálintról Kép Szinte csak alvós képünk van, mert az apja mindig akkor fényképezi,mert olyan jófej, amilyen képeket vág ilyenkor Kép

Szép napot!
Lilla

lilló

Sziasztok!

Képzeljétek el kicsi lányom már a második éjszakát aludta végig, na de azért nem akarom elkiabálni.

A családdal kapcsolatban nálunk anyu 2 hétig szabadságon volt, hogy tudjon segíteni amíg belerázódok az új dolgokba, nagyon jó volt, hogy itt volt. Amit utáltam az viszont a látogatás. Kedves rokonok mind azt hitték, hogyha nem jönnek akkor megsértődünk, közben pedig a hátam közepére sem kívántam őket. Mondtam is, hogy kiírom az ajtóra, hogy: ügyfélfogadás nincs, ez a nagy rokonság hátránya, az előnye meg az volt, hogy még a mai napig egy darab ruhát sem kellett venni Lucának, és még mindig vannak újak, pedig lassan 4 hónapos.

A rendszeres etetéssel kapcsolatban a védőnő nekem is azt mondta, hogy keltsem fel amikor ennie kell. Kb. ezt 2X eljátszottuk, na de evés az nem lett belőle, úgyhogy akkor eszik amikor ő úgy gondolja és annyit is.

KépKép

Mesa

Mesa, Luca

Kép
mesa

Nah talán most sikerül elküldem, hajnali egykor irtam, de nem engedte a rendszer felrakni Kép

SziasztokKép

Sajna továbbra is eléggé elhavazva...Kép Igy csak egy két szóra ugrok be,bocsi érte...

Timi Kép
Emailt megkaptam, csak időm nem volt válaszolni még rá, ne hari érte, igyekszem pótolni Kép

Viszont hoemos bogyo téren már most megprobálok segiteni: Chamomilla vulgaris Ch 15 öt ajánlom,
nyügösséget figyelembevéve 3-5 bogyó adható, és fél óránként ismételhető. Én a legtöbbször lefekvés elött adtam neki, biztos ami biztos alapon, hogy nyugodt legyen az éjszaka. Vagy a szájába és elszopogatja, vagy kiskanál (műanyag) bele viz és felolvasztani, de arra készülj hogy legalább fél óra mire felolvad, vagyis készitsd el előre, de a legtöbb babó annyira ügyes hogy simán elszopogatja.

Napirend ügyben osztom Timi véleményét. Mi is csak a fürdést löttük be este 8 és 9 közé, a többit ő maga alakitja nagyjából, igaz nálunk ott van már Dani is igy hozzá igazitok egy kicsit, de Pepe a világ legtündéribb babója, nyugodt, mosolygós kis "ipari szivattyú". Mostár ugy néz ki, de lekopogom, koppkoppkopp, hogy beállunk az éjszaka teljes átalvására, már három napja 7 körül kelünk és este 9 kor alszik már Kép

Rita Kép
Ma este épp eszembejutottál, mikor felnéztem és láttam hogy közeledik a telehold, ha jól tudom szombaton lesz teljes, ha addig nem , akkor aznap szerintem már nem lesztek 2 in 1 KépKép legalábbis drukkolok .

Anid Kép
Használj szoptatós párnát, lábközé vével, hasmellett elvezetve fel a fejig, ez megtámasztja a pocit és megvéd hogy hasra fordulj, viszont nem nyomja el a babát és kényelmes alvást biztosit, de ha a hátalvás lenne a kedvező neked akkor érdemes a hátad mögött elvezetni és nyugodtan rádölhetsz és nem nyomod el a vénát.

Lilló Kép
A resize menűpont az amivel változtathatod a kép méretét, a babanet a 600*400 as mgpixelt szereti.

Indigó Kép
De jó hogy végre irtál, már kezdtem aggódni, hogy baj van. Mennek a drukkok nektek is ezerrel ámKépKép

Brik Kép
Remélem már jobban vagy, tessék pihenni.

Nah most megyek aludni, mert már leragad a szemem, eddig vasaltam amugy, én úgyyyyyyyyyyyyyyyy utááááááááááálok vasalni csajok hogy azt elmondani nem tudom.... grrrrrrrr

puszi

Ui: a corában van most akció pampers pelus témában: felteszem a képet róla, mi ma voltunk és vettünk is (3449 Ft/ jumbo méret) és Dani alig akart lefeküdni végig játszott a játékkal.

Kép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Lilló! -Bálint nagyon édi és tök jó az a baris takarója.

Rita! -megy a drukk ezerrel

Mesa

Mesa, Luca

Kép
mesa

Sziasztok!
Tegnap voltunk két hónaposak!
Hogy repül az idő!

Anid: kitartás!
A végén én csak a hátamon tudtam aludni félig ülve.Aki örök életében a hasán aludt.
És persze szülés után sem tudtam a hasamon feküdni először a seb miatt, azután a cicik miatt.
Most egy-két hete tudok.

Lilló, Mesa aranyosak a Bébik!

Akkor megnyugodtam!
Csinálok mindent úgy, ahogy eddig.
Nem lesz pontos időbeosztás!

Dóri+Norbi

dorka24

Köszi lányok a fürcsis tippeket, úgy néz ki haladunk. Tegnap már nem sírt, még vigyorgott is néha, és most már szép tiszta a gyerek is. Kép Lassan de biztosan "gyógyulgat" a lelke. Ettől függetlenül ma megyünk olyan izét venni amit írtatok.
Rendszer: Nekünk amikor hazajöttünk a lányok mindig csak aludtak volna. Rossz evők voltak és aluszékonyak is. Muszály volt keltegetni őket 3 óránként és ekkor is tömni kellett őket. Aztán amikor már nőtt a súlyuk és látszott, hogy gyarapodnak elmaradtak az ájszakai "molesztálások", de nappal még ekkor is zavargatni kellet őket. Merthogy továbbra is inkább aludtak mint ettek volna. De mára már beálltak a saját kis rendszerükbe. Ha rendesen keltek volna anno én sem hiszem, hogy zargattam volna őket, mert kialakítják ők a kis ritmusukat. De persze ezt biztosan csak akkor tudnám, ha nem így alakult volna. Nem baj majd a következőnél(következőknél???)!

Lilló!
Bálint milyen tündéri. És milyen picike abban a nagy ágyban, aztán milyen hamar "belenő".

Mesa!
Mekkora a haja Lucának! Tök ari. A születési haját "elvesztette" és ez már az "új" haja vagy ez még a születéses haja. Bocs a hülye fogalmazásért. Mert az enyémek olyan tempóban vesztik el a hajukat... Kíváncsi vagyok van e egy hajasbabának teljesen kopasz korszaka, vagy csak ilyen hullik-nő és ennyi. Na ez megint bénára sikerült mondat lett.

Rita!
Most ugyan nincs front, de vasárnapra már mondják. És a telehold is jó előjel. Szorítok!!!

KépKép
kgiulia

Sziasztok!

Helyzetjelentek. Szóljatok ám, ha már untok! Kép
Most jöttünk a klinikáról, és annyira, de annyira kiborítottak. Valószínű, hogy a terhesség teszi, bár egyébként is érzékeny lelkivilágú vagyok (a férjem szerint). Ez a nő a CTG-ben, ez engem mindig kiakaszt. A sztori csak annyi, hogy ugye nem kértem mára időpontot, mert szerdán derült ki, hogy jönnöm kell pénteken is. A dokim azt mondta, ne is törődjek vele, a szülésznőm majd "beprotezsál", és akkor menjek, amikor ő monjda. Így is tettem, erre a CTG-s nő úgy letolt, hogy csak na, hogy mit képzelek, hogy nem hívtam őt föl, ő senkit nem szokott elutasítani, és egyáltalán. Aztán -talán emlékeztek hogy tud viselkedni, ha nem szimpi neki valaki - végig olyan "kedves" volt. Jöjjön már, ide tegye, oda tegye, stb.... Szóval bőgve jöttem ki, szegény párom meg azt hitte, a CTG-vel nem stimmel valami. Ja, igen, meg a végén még kérdeztem a "hölgyet", hogy rendben van-e a CTG, erre ő: "hát azért kért <protekciósan> időpontot az orvosával, hogy úgyis megmutatja neki, nem? Majd ő megmondja, hogy jó-e". Szóval nagyon megnyugtatott. Annyira televan a hócipőm azzal a nővel. Most keddre megint kellett időpontot kérnem, de nem bánnám, ha addig szülnénk, mert már jobban félek ettől a CTG-től, mint a szüléstől. Ami meg azt illeti, az orvosom olyan erősen vizsgált meg... Timiban! Lehet, hogy azért csinálta, hogy meginduljon a szülés? Nem szokott ennyi ideig tartani, és nagyon fájt is. Biztos azért, mert ki vagyok nyílva, de azért nem kellene fél percig szórakozni. (Bár lehet, hogy ő sem éppen szórakozásnak éli meg. Kép ). Kérdeztem tőle, hogy csak nem akar-e burkot repeszteni, mondta, hogy nem, csak azt nézi, hogy be van-e illeszkedve a baba feje. "És be van?" "Hát, be lesz!" Na, ez diplomatikusan annyit jelent, gondolom, hogy még nincs. Kép Kép Kép
SZóval nagyon megviselt a mai túránk a Klinikára, remélem, hogy igazatok lesz, és tényleg segít a telihold. Kép

Lilla! Bálint annnnyira édes! És szerintem tiszta apja, Tamásom szerint meg "azért a Lillából is van benne valami".

Mesa!
Én is akartam kérdezni, hogy ez melyik haja a lányodnak?

Köszi mindenkinek a drukkokat!!!!!
Rita

Kép

Kép
rita81

Rita,
Nem tudom ez megyugtat-e. Engem a szülés előtt egy nappal a Dokim megvizsgált és mondta hogy 2 ujjnyra nyitva a mészájam(nem is engedett haza), de nálunk addigra a baba feje már beállt(kénytelen volt, nem volt helye). Nem is mert tovább vizsgálni, mert nekem nagyon fájt és mondta, hogy még a végén a vizsgálóban fogok szülni. Befektetett mondván, hogy pár napon belül meglesznek a lányok. A vizsgálat után viszont rendszeres fájásaim voltak néha 3 percesek néha 30 percesek, szóval szabálytalanok. Akkor még azt hittem jósolgatok de másnap kiderült, hogy tovább tágulgattam és estére már meg is érinthettem a kicsikéimet. Szóval fel a fejjel, és figyeld a tested jelzéseit.

KépKép
kgiulia

Rita,
A legutóbbi vizsgálat nekem is fájt, pedig mi még "csak" a 38. hetet töltjük a hétvégén. Kép Remélem az én lányom nem akar sem a front, sem a telihold hatására megszületni. Kép Mindig mondogatom neki, hogy még mennyi ideje van odabent, de szerintem hallgatni fog rám.
Neked viszont mennek a drukkok!!! KépKépKép

Lilló,
Bálint nagyon édes - még mindig. Kép Mindig oldaltfekvésben alszik? Nekünk is ezt ajánlja a védőnő, ugyanis én még nem döntöttem légzésfigyelő témában.

Mesa,
Nagyon szép a pici lányod! Kép

Giulia,
Örülök, hogy alakul a helyzet a kicsi lánnyal. Kép Ne aggódj miatta, nálunk is én voltam mindig az érzékenyebb és félősebb, aztán egyszercsak kinyílt a szám. Kép

Ma kifertőtlenítettem a mellszívót, meg ami még kellhet az elején. Lassan tényleg testileg-lelkileg készen állok én is a nagy attrakcióra. Kép Már várom, de győzöm nyugtatgatni a páromat, mert minden éjszakai toalett-túrám alkalmával azt hiszi, hogy akció van. Kép

Prücsök

prucsok

Hellóka!
Lilló, Mesa nagyon aranyosak babócák!!!Kép
Azért ma már tudtam aludni (a két Wctúrát leszámítva), igaz a párnáktól a párom már csak fényévekre van tőlem!Kép
Úgy döntöttem, hogy a szabadság alatt szépne megtanulok hagyományos kajákat főzni: tojás leves, tökfőzelék, meg társai! Hát, a WCben nevelkedő krokodil egészen szépen fejlődik! Még dolgozni kell ezen az anyás projekten! Mindkét nagyi messze van, hogy ilyeneket egyen majd a gyerkőc!Kép Jó tudom, ez még messze van, de amilyen eredményességgel dolgozmon, épp kész leszek ezekkel a kajákkal mire odaérünk! A férjem a fánkkal próbálkozott (egyébként szokott és tud is sütni), de ő sem járt jobban! Most elment biciklizni, hogy kidühöngje magát! Kép
Szegény gyerek!Kép

Kép
anid

Sziasztok!!

Ági köszi!!:-)) Még semmi változás, már két éjszakát nem tudtam aludni a köhögésem miatt és szegény párom se, még az a jó hogy Lilinek jó alvókája van:-))

Lilló Bálintka gyönyörűű szép!!!:-))Nagyon édesen alszik:-)

Mesa nagyon szép kislányod van:-)))

Prücsök, Rita drukkolok nektek!!:-) Minden okés lesz és jó lesz:-))

Rita itt megadom a számom mert az a bajom hogy nem mindenkihez megy el a mailem:-(((
A számom: 06208250297. Ha esetleg megszülsz rám csörörgsz, ha lehet és engeded szívesen meglátogatnálak, de csak akkor ha már nem vagyok beteg:-)) Kedden ha még egyben vagy mész Ctg-re?

Puszi!!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Anid!
Nem semmi - fánkkal! Azt nagyon nehéz csinálni! A tökfőzelék sokkal könnyebb... (igaz, annyira nem finom. .. Kép Kép)

Köszi mindenkinek a megnyugtató szavakat. Ma is egész nap görcsölgettem. Még hogy a szülés 10-12 óra! Én úgy érzem, már napok óta "szülök" Kép Kép

Brik! Ha jól emlékszem, 11:30-ra van időpontom kedden CTG-re. De bevallom őszintén, remélem, hogy már a gyerekágyon leszek kedden. A számod felírtam!

Rita

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!
Ági,köszi az infót,mindenképpen kipróbálom a bogyókat.Az emailt várom türelmesen.

Rita,amit a vizsgálatról írtál a doki igazat mondott,az fájhat,ha a koponya helyzetére kiváncsi és ez egy kicsivel több időt igényel.Ilyen vizsgálatokkor,mivel a méhszájat jobban "piszkálja"lehetnek görcsök,sőt,hamár érett a méhszáj a szülésre be is indulhatnak a fájások.
Nem akarlak elkeseríteni,de amit eddig éreztél-mint írtad,hogy napok óta "szülök"-az még nem is a vajúdás.Azért készülj fel,hogy ennél jobban fog fájni,ez nem rémísztgetés,de inkább legyél tisztába vele,mert különben hamar feladod,és nem tudsz majd hatékonyan közreműködni a vajúdás alatt.Tény és való az először szülők vajúdása 10-12 óra.A szülés,tehát a kitolási szak max.45-60 perc,de ilyenkor vannak a legerőssebb fájások,az ugynevezettt tolófájások.De ilyenkor az a jó,hogy lehet már nyomni,ami egy kicsit tompítja a fájáserősség érzetét.Mégegyszer bocs,de azért lekileg készülj fel a szülésre,sokkal szebb élmény marad.Nagyon fontos,hogy ne félj!
Szomorúan olvastam,hogy jártál a CTG-n.Ahogy kiveszem a soraidból a fent említett asszisztensnél nemcsak egy rossz nap játszott szerepet,hanem legtöbbször ilyen.Hát ez elég szomorú,hogy kismamák mellett ilyen hozzáállást tanusít.Nálunk is időpontra jönnek a kismamák,de hasonló szituban,ha nincs hely az orvossal beszéli meg a problémát a kolléganő,nem pedig a kismamával,mert a doki rendelte oda,nem magától ment.Ezért nem is rajta kéne leverni a port,erről ez a véleményem!És még csodálkoznak egyesek,hogy félnek a kismamák?!
Azért fel a fejjel,és hamég nem szülsz meg mire ismét menned kell,csak emelt fővel!!!
Sziasztok,mindenkinek jó éjszakát!
Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Sziasztok!

Mi ez a nagy csend reggel ota?? Ezek szerint mindenki a levegön töltötte a napot Kép Kép! Mi is ezt tettük, szuper volt.

Mennyi szép baba! Mesa, Lillo, nagyon édik a babaitok!

Timi, tegnap irtam bogyo ügyben, de én sem tudtam felrakni és latom Agi mar mindent elmagyarazot Kép! Eddig egyszer adtam volna Vincének, de elaludt mire felolvadtak a bogyok Kép Szoval szerintem is egyszerübb csak ugy berakni a szajaba.

Napirend: talan késöbb, fokozatosan lehet vmi napirendet kialakitani, mikor a pici a szülökkel együtt eszik, nem? Piciknél szerintem sem érdemes.

Anid, nekem ugy rémlik ilyenkor a bal oldaladon érdemes feküdni, igy a legjobb a vér stb. ellatas a babanak.

Giulia: Szerintem is jo ötlet az ülöke, biztos segit vmi ujdonsag, ha igy nem szeret fürödni. Vagy tummy tub esetleg... és lehet, hogy tényleg fontos neki a jelenléted...

Tapasztalt anyukak, lenne egy kérdésem! Nalunk mindig ugy megy az alvas este, hogy a mano szopizas közben alszik el. Utana felveszem és ringatom kb 10 percig, de nem ébred fel. Nem nehéz a gyerköcöket leszoktatni erröl (az esti cicizésröl)??? Lehet valtoztatni kellene ezen majd??

Rita, nagyon drukkolok tovabbra is Kép Kép! Jaaaj, ez egy olyan izgalmas korszak igy szülés elött néhany nappal KépKépKépKépKépKép! Pont latom a holdat az ablakbol, bevilagitja az egész szobat, mar egész nagy Kép!

Prücsök, Indigo, vigyazzatok magatokra Kép!

Sára

Kép

Kép
saara

Hmmm, nem tudom mi van a babanettel mostanaban, nalam össze-vissza csinal mindenféléket Kép, elöször csak Mesa reggeli hozzaszolasat lattam és a hszom utan a többit. Na mindegy!

Rita, ha megnyugtat nekem is hasonlo kapcsolatom volt a CTGs nénivel... Az elsö alkalommal tökre félreértett a telefonban, nem részletezem... A lényeg, hogy megjegyezte a nevemet és mindig olyan hülyén alakult az egész, mikor mentem hozza Kép

Brik, jobbulast Kép!

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Sajna nem sok időm van jönni. Bocsi érte.
Én már a hétvégén szülni akartam, tegnap voltunk is a kórházba ctg-n a lányommal, kb. másfél órás út bkv-val. Majd délután bevásárlóközpont, kb 2 óra talpon. Gondoltam este talán ennek hatására elindulunk. Erre még mindig semmi. Állítom Nektek, hogy még a 40. hetet is betöltjük. Ami elég ciki, mert már nagyon nem bírom.
Hétfőn megyek megint a dokimhoz, hogy hogy állunk. Remélem elkezdtem kinyílni, mert akkor nem a nulláról kell már indulnom. Nekem jóslófájásaim nincsennek, csak gyakran keményedik a pocim és néha menstruációs görcseim vannak. Vagy ezeket is jóslófjásoknak mondják?
A rossz hír viszont, hogy amint beindul a szülésem, sietnünk kell a kórházba, mert ugyebár császár után nem illik játszadozni. Pedig én csak 5 perces rendszeres összehúzódásokkal akartam bemenni. Ennyit a tervről. Így viszont a Fannit is vinnünk kell magunkkal és a párom kint lesz vele addig, míg az egyik nagyi megérkezik. Utána tud csak bejönni hozzám. Remélem nem marad le semmiről. Kép

Rita, nagyon drukkolok Neked és tényleg ne vedd magadra a ctg-s hölgy viselkedését. Néha nem is értem, hogy az ilyen miért dologozik emberekkel, ha nincs érzéke hozzá.

Saara, alvás ügyben nem tudok tanácsot adni, mert a Fanni sajna tápszeres volt. De most nagyon készülök a szopira.

Egyébként a Fannit is költögetni kellett volna az elején, hogy szopizzon, mivel besárgult és a sárga babák aluszékonyak és így nem kelnek fel enni. Mivel ezt nekem senki nem mondta, és nem tudtam, hagytam had egyen a saját tempójában. Bizony volt, hogy 5 óránként kelt enni, már az első napokban is. Úgyhogy meg is lett az eredménye nem lett tejcsim.
Szóval lányok, ha besárgul a pici tessék költögetni gyakrabban és cicire rakni.

Prücsök, nem semmi, hogy még mindig a kórházi csomagodat készíted. Nem kapkodod el a dolgot. Kép Nálunk is a párom mindig azt hiszi, mikor éjjel kelek, hogy akció van. Kép Ezek az aggódó apukák. Kép

Ági, Te aztán nem vagy semmi. KÉt gyerkőc mellett ennyit írni. Hogy van erre időd??

Mesa, Lilló, gyönyörűek a gyerkőceitek.

Brik, jobbulást!!

Anid, ha vígasztal és 1+1/2 óránként megyek éjjel pisilni. Borzasztó, mert sosem tudok igazán mélyen aludni. Úgyhogy nem vagyok a toppon. Ráadásul néha a Fanni is kel éjjel, vagy szomjas, vagy a macija esett le, vagy rosszat álmodott. Úgyhogy még az is hozzájön a wc túrához. Szerintem a szervezetem készít fel az éjszakai kelésekhez. Kép

Na ennyire futotta, bocs, ha valakit kihagytam. Még rakok egy táblát.
Indigo

KISMAMÁK:

<pre>
NÉV SZÜLÉS IDEJE TERHESSÉGI HÉT BABA BABA NEME/NEVE ORVOS SZÜLÉSZNÕ ÉLETKOR
Rita81 2006.05.19 39+1 Első Máté (Dalma) Dr. Valent Zsoldosné Eta 25
Indigo 2006.05.27 38 Második Áron Dr. Vermes(Máv kórház) Csenki Marika 29
Prucsok 2006.05.28 37+6 Első Blanka Dr. Sipos Zsoldosné Eta 29
Anid 2006.07.11 31+4 Első Kata/Kolos Dr. Melczer ? 33
Timici 2006.07.21 30+1 Második ? Dr. Radványi ? 31
Brikancs 2006.09.06 22+3 Második ? Dr. Valent ? 27
Dóri80 2006.09.16 22 Első Dorottya/? Dr. Ács ? 26</pre>

ANYUKÁK:

<pre>
NÉV GYEREK(EK) NEVE;KORA ÉLETKOR ORVOS SZÜLÉSZNÕ SZÜLÉSI MÓD KISTESÓ PROJEKT
Brikancs Lili (1999.04.30) 27 Dr. Valent Nem volt Hüvelyi Pocakban
Maszat <table>
Péter (2001.10.17)
Anna (2004.02.29)</pre> 29 Dr. Bánhidy Tóth Anna Császár Nem
Muter(Annamari) Balázs (2002.03.20) 30 Dr. Vermes Nem volt Hüvelyi Nem
Terika <table>
Botond (2002.05.31)
Zalán (2005.08.09)</pre> 32 Dr. Valent Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Tjutka <table>
Bence (2002.09.22)
Dorka (2005.07.13)</pre> 29 Dr. Ács Nem volt Hüvelyi Nem
Krizsi Panna Krisztina (2002.10.16) 33 Dr. Vermes Nem volt (Bagóné Annamária) Hüvelyi Jövőre
Picus Andrea (2002.11.14) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Nem
Orsoly <table>
Lackó (2002.12.30)
Botond (2004.09.23)</pre> 30 Dr. Radványi <table>
Tóth Anna
Dömötör Margit</pre> Hüvelyi Nem
Hivett <table>
Klaudia (2003.01.03)
Emma (2005.02.28)</pre> 29 Dr.Gidai ? Hüvelyi Nem
Indigo Fanni (2003.01.21) 29 Dr. Vermes Nem volt Császár Pocakban
Timici Bence (2003.01.22) 31 Dr. Szendei(Sote I.) Nem volt Császár Pocakban
Piroska <table>
Zsombor (2003.01.23)
Szabolcs (2006.01.15)</pre> 30 Dr. Mericli Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Fülescsacsi Szabolcs (2003.11.06) 26 Dr. Várbíró Nem volt Császár Nem
Ágiboszi <table>
Dani (2003.12.09)
Péter (2006.02.24)</pre> 39 Dr. Matányi/Dr. Szabó Zsoldosné Eta Császár Nem
Nedinabp <table>
Bálint (2004.03.08)
Bence (2005.09.06)</pre> 28 Dr. Kazy Nem volt Császár Nem
K_gabi Beni (2004.05.29) 30 Dr. Bánhidy Nem volt Császár Igen
Shine <table>
Ádám (2004.06.04)
Zétény Pál (2006.02.08)</pre> 29 Dr. Vermes Dömötör Margit/? Császár/Hüvelyi Nem
Repa Anna(2004.07.29) 34 Dr. Vermes Ismeretlen Hüvelyi Idővel
Pöttöm_Panna <table>
Flóra (2004.08.02) Patrik (2006.03.29)</pre> 30 Dr. Bánhidy Berényi Gyöngyi Hüvelyi Pocakban
Icsilya Levente;Máté (2004.10.20) 25 Dr. Ujvári Nem volt Császár(35+0) Igen
Angyalka2 Jencike (2005.01.20) 28 Dr. Valent Tigyi Zsuzsanna Császár Idén
Emma8 Balázs (2005.04.28) 29 Dr. Ács Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Aysegül37 Aysegül (2005.05.11) 38 Prof. Asztalos Nem volt Császár Nem
Titti Klaudia Kitti (2005.05.12) 28 Dr. Radványi Tigyi Zsuzsi Hüvelyi Nem
Szilvi8 Virág (2005.05.23) 29 Dr. Sipos Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Akinorev Gergely (2005.05.24) 22 Dr. Gimes Dömötör Margit Császár Nem
Lini Lacika (2005.06.24) 30 Dr. Valent Hüvelyi Nem
Recece(Eszter) Virág (2005.07.02) 34 Dr. Valent Császár Nem
Anitq Zsófi (2005.07.12) 32 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Dorka34 Benedek (2005.07.21) 34 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Kgk Botond Olivér (2005.08.09) 26 Dr. Patai Gönczi Katalin Császár Idővel
Mea Lívia (2005.09.06) 26 Dr. Valent Nem volt Császár Nem
Szofec Balázs (2005.10.11) 34 Dr. Ács Zsoldosné Eta ? Nem
Vanília Ádám (2005.12.10) 25 Dr. Várbíró ? Hüvelyi Nem
Hatos Flóra (2005.12.12) 26 Dr. Takács Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Osyne Fanni Noémi (2005.12.12) 30 Dr. Bánhidy ? Császár Nem
Joe Botond (2006.01.18) 24 Dr. Ács Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Mesa Luca (2006.01.18) 24 Dr. Ács ? Császár Nem
Kgiulia Dorina Ilona és Lívia Mária (2006.01.28) 24 Dr. Ács Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Dorka24 Norbert (2006.03.11) 24 Dr. Mericli ? ? Nem
Huncut Sanyi (2006.03.26) 27 Dr. Tahy ? Hüvelyi Nem
Annácska Péter Donát (2006.03.31) 25 Dr. Várbíró Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Lilló Bálint (2006.04.25) 30 Dr. Bánhidy Gönczi Katalin Császár Nem
Gabek Gergő (2006.05.?) 30 Dr. Bánhidy ? ? Nem</pre>

Ha a táblába szeretnél bekerülni, küldj egy e-mail-t az adataiddal a profilomban levő címemre

Indigo

Lilypie First Birthday tickers
indigo

Sziasztok!

Köszi a dicséreteket Kép Átadtam Bálintnak Kép

Mesa: Nagyon édes a kiscsaj Kép

Rita: Sajnálom, hogy így jártál a ctg-n az utolsó napokban. Én tök meglepődtem azon, amit írtál, mert velem mindig olyan kedves volt a ctg-s néni. Úgy látszik én szimpi voltam neki... szerencsémre. Nagyon drukkolok Neked!
Igaza van Timinek a fájások ügyében, de jobb ilyenkor az édes tudatlanság, én felkészültem a legnagyobb fájdalomra, ami életemben ért, de semmi nem volt a vajúdás ahhoz képest.

Indigo:Neked is mennek a drukkok!!!

Sara: Nálunk is így alszik el este Bálint, azzal a különbséggel, hogy nekem már utána ringatni sem kell, mert úgy szedem le ciciről, hogy tiszta kóma, és folyik kis a kis szájából a tejcsi. Hihetetlen kis kölök.

Ági: Köszi a Halász Jutkát. Csak az egyik album jött át, de nagyon klassz, mert este már azt hallgattuk tegnap Bálinttal, és nagyon tetszett neki. Elmaradt a szokásos esti nyűglődés. Az az igazság, hogy Bálint másik nagy kedvencétől én kész vagyok, a Szájbergyerek borzasztóan tetszik neki, hihetetlen jókat mosolyog közben, mintha értené a szövegét, hogy mekkora baromság. De hogy lássam őt ilyen cukinak kénytelen vagyok naponta többször Szájbergyereket hallgatni Kép

Brik: Jobbulást!

Tegnap kint aludt Bálint az erkélyen a babakocsiban 2 órát. Nagyon tetszett neki. Ma már megyünk egy sétára hármasban apával. Kép

Szép napot Mindenkinek!
Lilla

lilló

Lilló,
A Szájbergyerek igazán nem semmi. Kép Nálunk Matyi és a hegedűs a legrosszabb, amit apa néha munka közben hallgat itthon, de olyankor majd messzebb viszem a picit. Kép Na azért komlyzenét se nagyon hallgattunk a 9 hónap alatt, pedig a védőnő is javasolta. Kép

Indigo, Rita,
Igazán nem irigyellek titeket, de nagyon drukkolok! Kép

Én még valóban nagy nyugalomban vagyok itthon, éjszaka is csak egyszer kelek fel, de reggel már nem alszom 8-ig. Ez az utolsó hónap változása egyelőre.
Apa épp ma mondta, hogy ha lehet, hétvégén szüljek. A doki az éjszakára voksolt, én szeretném kihúzni a 40. hétig, hogy tesóm itt legyen, a lányom pedig még nem nyilatkozott. Kép

A ctg-s nővel nekem is szerencsém van, de még sosem késtem el. A múltkor láttam milyen "kedves", ha valaki késik. Mintha az utolsó hónapban nem lenne több megértésre szüksége a kismamának, pedig neki is van gyereke. (Akit ez megnyugtat, hamarosan nyugdíjba megy. Kép A múltkor hallottam tőle.)

Most hétvégén pedig, ha jól számolom már Gabekék is hazaérkeznek. Kép

prucsok

Sziasztok!!
Köszönöm mindenkinek a jó kivánságokat!! Én kedden megyek valószínűű UH-ra ha meg tudom oldani, mert úgye 28. hétig nem kéne menni, de olyan kivi vagyok a kicsire:-))

Rita ha egyben vagy, ha nem és tudsz kérlek telóz vagy üzenj köszi!!!:-))Drukkolok továbbra is:-)

Indigó már neked sincs sok hátra:-)) Szorítok! Vigyázz masgadra!!

Prücsök neked is nagyon szorítok és drukkolok!!!:-))

Millió puszi nektek!!:-))
Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Rita, Indigo, Prücsök
Nagyon szorítok nektek, kívánok gyors, fájdalommentes és boldog szülést!

Indigo, nagyon kiváncsi leszek, hogy hogy fog sikerülni a szülés, mert én is császárral szültem, és a másodikat szeretném rendesen. Meg én se sokáig tudtam szoptatni, de legközelebb szeretnék. :-) Nagyon drukkolok, hogy mindkettő sikerüljön.

Sára, nekem is rosszalkodik mostanában a babanet, nem enged üzenetet küldeni. A Jencike is cicin aludt el az elején, de úgy mint Bálint, hogy raktam be az ágyába. Ha elaludt cicin, akkor még miért ringatod? Vagy fölébredne, ha leraknád?

Ctg-s néni ha időben mentem, mindig kedves volt. De egyszer én is elkéstem, és hát igencsak kiakasztott. Én elhiszem, hogy fontos neki az időpont, de nem hiszem, hogy így kéne viselkednie, meg a többiek is kibirják szerintem, hogy ha egy kicsit várni kell. Az még nem jelenti azt, hogy csúszik az egész, mert 20 perc a ctg, és féloránként van időpont.

Kép
Kép
angyalka2

Hellóka!
Végre vettünk valamit a gyerknek! Egy tök hasznos dolgot! Utazóágyat!!!KépKépKép
Ugye milyen hasznos? És mindenki ezzel kezdi a vásárlást ugye?

Kép
anid

hahó! Miért nem megy át a hozzászólásom?Kép

Kép
anid

Na! most meg átmegy!

Kép
anid

Sziasztok!
Nem rég értem haza anyukám 50. szülinapjáról,hát alaposan elfáradtam.Csak egy pillanatra beugrottam hozzátok és megyünk alukálni.
Jó éjszakát mindenkinek!
Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Sziasztok!

Próbálgatom, hogy működik-e a jelszóm, és a regisztrációm.
Már nekem is nagyon közel van az időm (május 27), úgyhogy így last minute-ben kapcsolódom be a témába.
Ma éjszaka van telihold. Kíváncsi leszek milyen lesz a "termés".
Puszi mindenkinek!

KépKép
toreau

Sziasztok Lányok!

Jó régen jártam erre.

A szép idő és a gyerekek gondoskodnak róla, hogy ne unatkozzam.Kép

Indigo, nagyon drukkolok, hogy minden a legnagyobb rendben legyen! A dokid mit mond a hüvelyi szülésről? Megpróbáljátok? A régi szomszédunk éppen a MÁV-ban szült császár után másfél évvel hüvelyi úton, minden komplikáció nélkül. Talán emlékszel, hogy Zsombi sárgasága miatt maradtunk mi is tovább a klinikán, 7 napig. Szerencsére Várbíró doki, a jó Isten áldja meg, minden nap, akár többször is mondta, hogy ébresztgessem Zsombit a sárgasága miatt, mert az anyatej ráadásul hamarabb leviszi. Amig 2 napig a fényben feküdt, akkor is kijártam Hozzá és kivetettem, hogy meg tudjam szoptatni.
Közben a héten én is egy évvel öregebb lettem, de nem muszáj kijavítani a táblában Kép legalább megmarad az illúzió.
Zsombit mi is bevittük magunkkal a kórházba, amikor Szabival szülni mentem. A tesóm jött érte. 10-re mentünk be rendszertelen fájásokkal, addig kint várt párom Zsombival, amig a CTG-n voltam. 11.30-kor 5 ujjnyinál burkot repesztett a doki, majd vajúdtam a kádban és 12.45-kor megszületett Szabi.Kép Igy a párom végig bent tudott lenni, mert tesóm időben beért. Na jó, vasárnap szültem, szerencsére ilyenkor a forgalom is nagyon jó.

A többi finiselő kismamának is mennek a drukkok!

Annyit beszéltetek a babakocsiról, főleg a Veneziáról, hogy meghirdettem az enyémet, ma jönnek érte és rendeltem én is egy gyönyörűséges PP Veneziát. Kép Remélem beválik Kép
A hordozónkat is eladom, mert Szabinak már kényelmetlen. Rendeltem egy fix ülést (0-18 kg kategóriásat), már amúgyis utáltam ki-be tenni a hordozót és nagyon nehéz volt gyerekestül.
Szabika holnap lesz 4 hónapos és tegnap este 8400 gr volt. Kép És még mondja valaki, hogy az anyatejcsi nem elég tápláló egy ekkora babának is. A védőnő azt mondta, hogy most Szabi itt a környéken a kuriózumKép Amúgy valami hihetetlenül tündéri kisbaba, rengeteget mosolyog, gagyarászik, rendkívül hálás, ha foglalkozunk Vele. Még mindig sokat alszik éjjel, nappal még mindig nagyon keveset, de már kezdem megszokni, talán idővel az éjszakai alvása lerövidül és nappal majd többet alszik, reméljükKép...

Saara, ha megnyugtat, Szabi sem alszik el magától. Vagy cici kell hozzá, vagy ringatni kell a kerekes mózesben. Zsombi magától aludt el, de két ilyen gyerek valószínűleg már túlzás lenne egy családbanKép

Na, megyek, amig szunyálnak a fiúk kicsit vasalgatok.Kép

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429

Sziasztok!

Hogy vészeltétek át a Teliholdas éjszakát?

Piroska, utólag Boldog szülinapot!
Nem jó, hogy éjszaka jól alszik Szabi?

Norbi most azt csinálja, hogy hajnal 5-kor kelés, szopi, utána alszik 8-9 ig,10-11 kor még egy alvás, és uána este 10, 11-ig fönt vagyunk.

Mindenkinek jó hétvégét!

Drukk!!!

dorka24

Sziasztok!

Szokás szerint, semmi időm nincs írni. Kép Majd egy év múlva bepótolom. Kép
Indigó, miattad kukkantottam be. Írtam neked e-mailt, amire nem jött válasz, és gondoltam, hátha már babázol. Kép De látom, még egyben. Drukk ezerrel!

Pirus: tyűha!!!! Ez a súly nem semmi. De lehet, hogy utolérünk! Kép Mi 3 hónaposan voltunk 7 kilósak. Kép

Jaj, még annyit akartam írni, de mennem kell!

sziasztok, shine
shine

Hát nálunk olyan sötét éjszaka volt tegnap, hogy a teliholdnak csak híre volt, látszata nem. Kép Nem is éreztem belőle semmit, de ezt nem annyira bánom. Még egy hetet szeretnék kihúzni legalább. Kép

Toreau,
Üdv a fronton. Kép Kinél szülsz és mit vártok: kisfiút vagy kislányt? Neked is drukkolok, még lehet, hogy egyszerre szülünk...

Anyukák,
Felmerült bennem egy kérdés: napközbeni alváshoz besötétítetek a babának vagy simán normál fénynél alszik?
Azt hiszem talán jobb nem sötétíteni, hogy jobban el tudja különíteni a nappalt és az éjszakát...???

A hétvégén gyönyörű idő volt, végre előkerültek a kerti székeink is, így igazán élvezhetem majd. Majd a babónak kell kitalálni valami árnyékolást, hogy ő is élvezhesse Kép, a lakás "kicsit" hideg a maga 21 fokával így nyáron.
Tegnap épp kitaláltam, hogy a kazánban lesz a fürdetés, mert ott van a legmelegebb.

Anid,
Gratulálok az utazóágyhoz! Valóban nagyon hasznos és biztos mindenki ezzel kezdi. KépKépKép

prucsok

Sziasztok!

Mi még egyben és semmi jele nincsen, hogy még az éjjel megszülünk.

Prücsök, mi az, hogy nem irigyelsz minket??? Ha jól tudom 1 nap van közöttünk, az semmi. Úgyhogy Te is hasonló cipőben jársz, mint mi. Kép
Mi Fanninál nappali alvásnál nem sötétítettünk eleinte, amikor kicsi volt. Később 6 hótól kb. már igen. Sőt éjjel is azt vettük észre, ha jól besötétítünk tovább alszik. Úgyhogy még egy plédet is felszereltünk az ablakra Kép Mindent az ügy érdekében.

Anid, nem vagytok semmik, ez az első dolog, amit a babónak vettetek? Talán szerettek utazni?

Toreau, üdv közöttünk, én is május 27-re vagyok kiírva. Kép Könnyű szülést!

Pirus, már nagyon hiányoltalak. Sokat gondoltam rád, biztosan nagyon lekötnek a gyerekek. A dokim úgy áll hozzá, hogy sima szülés lesz, Áron most rendes pozícióban van, úgyhogy nincs semmi akadálya. Vagyis majd meglátjuk, hogyan tágulok, ja és a heg, hogyan bírja.
Isten éltessen sokáig!!!!
Gratula Szabi súlyához. Csak így tovább!

Shine, úúúúúúgy örülök, hogy jelentkeztél. Bocsi, hogy nem válaszoltam a mail-re. Majd bepótolom. Kép Zéti is nagyon szépen gyarapodik.

Na megyek fürdeni, kíváncsi vagyok az éjszakára. Vajon egyben vagy külön ér a reggel Kép

Minden kismamának kitartás!!

Indigo

Lilypie First Birthday tickers
indigo

Sziasztok!

Köszi a drukkokat, mi - telihold ide vagy oda - még mindig egyben. Kép Kép Õszintén irigylem, akinek szerencséje volt/van a CTG-s nénivel. Múltkor jó fázisban kaptam el, akkor kedves volt, de általában velem pokróc. Olyan jó lenne, ha kedden már nem kellene hozzá mennem!!! De egyre fogy az idő...

Timiban! Igen, ezt tudom, hogy a szülési fájások sokkal jobban fájnak, na nem tapasztalatból, hanem mert mindenki mondja. Nem is így értettem, hogy 2 napja szülök, hanem a folyamatra gondoltam. Ezt mondták a felkészítőn is: tulajdonképpen a szülés nem egy egzakt időpontokkal behatárolható esemény, legalábbis a kezdete nem. Hiszen lehet, hogy hetek alat nyílik ki 1-2-3 ujjnyira a méhszáj, és közben nem is, vagy "alig" érez a kismama valamit. Na, így értettem, hogy már két napja szülök. Egyébként péntek este óta a fájások abbamaradtak, azóta csak keményedések vannak. Vicces ez a kölök. Kép Kép
Ja, és boldog szülinapot (utólag is) anyukádnak! Milyen fiatal anyukád van!

Pirus! Neked is boldog szülinapot! Nem tudsz képeket feltenni a fiúkról?

Lilla! Nem semmi, hogy Bálint a Szájbergyereket szereti... és már ennyi idősen mosolyog??

Kép

Kép
rita81

Indigo,
Azért írtam, hogy nem irigyellek, mert ahogy írod sokkal rosszabbul bírod így az utolsó heteket, mint én és már szívesen szülnél. Fel a fejjel, drukkolok neked! KépKépKép

Én most azért várom a végét, hogy akkor végre elmúlik talán a kezem zsibbadása és egyéb kar-fájdalmaim. Miután egyéb paramanóimat elhessegettem, újabban azzal rémiszgetem magam, hogy ha nem múlnak el a karomból a tünetek, biztos el fogom ejteni a babát. Brrrr...

Holnap újra megpróbálkozunk a 4D-vel, mivel annak idején a doki biztatott, hogy a 38. héten még nagyon jó képeket lehet csinálni, ha irányban van a picur. Hát most irányban van és holnap még épp csak átléptünk a 38.-ról a 39. hétre. Drukkoljatok, hogy megmutassa magát! Olyan nagyon kíváncsi vagyok rá! Kép

prucsok

Jó reggelt mindenkinek!
Hát lehet, hogy titeket nem zavart a telihold, de engem igen, én nem tudom mi van az alvókámmal, de nem megy!Kép
Utazóágyról: egyrészt szeretünk utazni, meg az összes rokonunk vidéki, de amiért vettük igazából az, hogy a tesómék jönnek a héten és a 8 hónapos lányuknak aludni kell valahol, s nem akartunk kölcsönkérni. A rendes babacuccokat pedig csk festés után akarjuk megvenni. Úgy látm ma megint kába leszek!

Kép
anid

Sziasztok!
Hál istennek engem nem zavar a telihold,a szüléseim előtti időkben sem éreztem a "hatását".
Rita,köszönöm a jó kívánságot.Anyu 18 évesen szült engem és úgy gondolta akkor elég is volt a gyerekvállalásból.Így nem lett tesóm,talán nekem ezért is van nagy családom.Jó,hogy ilyen fiatal,már többször nézték a nővéremnek,mint az anyámnak.Igaz az igazi nagymama szerep még várat magáram mert elég elfoglalt.A nyugdíj még messze van.
Neked továbbra is kitartást,már nem sok van vissza.

Prücsök,reméljük jól sikerülnek a képek a babáról,de én azt hallottam,hogy minnél nagyobb a terhesség annál nehezebb,mert a babának kisebb a helye és jobban összekuporodik,ezért takarja az arcát.Mondjuk én 25-28 hetesen voltam 3x,de mindig a karja az arca előtt volt.Tényleg szerencse kell hozzá,hogy igazán jó képet lehessen csinálni.

Mindenkinek szép napot!
Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Sziasztok!

Rita: Annyira izgultam Érted teliholdkor, és nagyon vártam az sms-t is... hát nagyon kitartó Máté odabent, jól érzi magát. Kép De ez nem baj, Bálint is olyan jól kivárta a maga idejét, és gyönyörű érett kisbaba lett, nem is nagyon volt mit letörölgetni róla születéskor Kép

Egyébként Tamásodnak is igaza, mert Bálint tök olyan mint én voltam kisbaba koromban. Egyre inkább olyan. Most anyuval találtunk egy régi képet, amin olyan, mintha Õ lenne. De Neked is igazad van, mert néha meg ránézek, és tiszta apja. Kaméleon a kissrác Kép

Bálint rengeteget mosolyog, ez számomra is hihetetlen. Tegnap este tök viccesek voltunk anyukámmal, félórát álltunk készenlétben két fényképezővel, hogy lekapjuk, ahogy mosolyog, de mondanom se kell nem jött össze. A párom viszont jót nevetett rajtunk.
Egyébként már csiszolgatom a gyerek zenei izlését. Mostmár a Bóbita, Micimackó meg az Almaszósz is tetszik neki, szóval inkább ezeket erőltetem. Kép Kép
Azt mondja a védőnő is meg a doktornő is, hogy nagyon kiegyensúlyozott kisgyerek.
Kiváncsi vagyok ezt mondták-e volna róla szombat éjszaka, mert akkor bepótolta az eddigieket. Éjjel egykor kipattant a szeme, és utána reggel hatig bömbölt. Szopi, pelus, bőgés, újra szopi, újra pelus, újra bőgés... ez így ment reggelig. 6kor elcsendesedett félórára, akkor sikerült aludnom fél órát, aztán délig folytatódott a műsor. Párom dolgozott, anyukám hazament, délig nem ettem, nem mentem wc-re, nagyon durva volt. Aztán délután már megnyugodott. Lehet, hogy a telihold így megzavarta? Soha nem csinált még ilyet. Éjszakára megint az én nyugis kisfiam volt.

Anid: Majdnem nekem is az utazóágy volt az első darab, mert még tavaly november környékén volt a Tesco-ban akcióban egy nagyon klassz utazóágy. Csak mire mentünk elfogyott, így nem az lett az első darab... Azóta sincs utazóágyunk, úgyhogy jó, hogy írtad, mert venni is kéne.

Pirus boldog szülinapot!

Akinek közeleg az ideje továbbra is szorítok!!! Illetve Prücsök Neked is az UH miatt. Ha lesz jó kép akkor felrakod? Kép

Szép napot!
Lilla

lilló

Sziasztok!

Igaz még nem tapasztalt, csak gyakorló anyuka vagyok, de én a Norbit nappal világosban altatom.
Vagy is annyira nem kell altatni, mert elalszik magától.
Azt mondták nekem, hogy különítsem el a nappalt és az éjszakát különben nem fog beállni arra, hogy a sötétben, vagyis éjszaka kell inkább aludni.

Dóri+Norbi

dorka24

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?