Most akkr visszafelé haladok
Rita!
Nekünk a dokinénink azt mondta, hogy a kullancs ellenit csak 2 (!) éves kortól lehet beadni. Így minket az idén ez nem érint. Kenegessem őket szúnyog és kullancsriasztó krémmel.
Bárányhimlő elleni oltás: elvileg csak 5 évig véd, de még erről is vitatkoznak a gyártók. Azt mondta a doktornő, hogy neki 3 olyan betege is volt, akit tavaly beoltott, és az idén újra bárányhimlősek lettek. Azt mondta, hogy tényleg nagyon csúnya szövődményei lehetnek, de sokáig szoptatott egészséges babákat ő nem oltana be, nekik símán át kell vészelni egy ilyet. Azt mondta, h gyenge immunrendszerű, koraszülött babáknak szokta javasolni az oltást.
Ráadásul, ha elkapja magától, életre szóló védettséget kap a gyerek, legfeljebb nagyon későn jöhet ki övsömör formájában, de az messze nem olyan vészes. Akkor ráadásul nem is fertőz, csak lassan múlik el. Péternek tavaly volt.
Szóval mi nem oltatunk.
Azt mondta, h ő a gyerekeit is csak kullancs ellen oltatta be, de azzal mindegyiket.
Minyu!
Egyet kell, hogy értsek.
Rajtam tavalyelőtt jött ki a parlagfűallergia, az is gyenge formában, addig semmi bajom nem volt. Viszon tavaly annyira durva lett, hogy orvoshoz kellett mennem vele. Kiskoromban én is az aprómagvasokra voltam érzékeny (azaz kamaszkoromig), no meg a tojásra, amitől tele lettem kiütésekkel, és mindig mondtam anyumnak, hogy betojásodtam
Én imádom az epret, és tavaly is majd meghaltam, hogy nem ehetek a szoptatás miatt. Azzal vígasztaltam magam, hogy na majd az idén, így összesen 2 kilót mertem enni egész tavasszal.
Na, majd az idén! A fiúknak még nem adok, a dokinéni szerint ezzel is várjunk 2 éves korukig, ha lehet. Állítólag érzik az ízét a tejciből is
Sziszike!
Sajnálom, hogy ilyen korán kijött ez a vesekő
Nyilván hajlamos rá
Én pont most olvastam a napokban, hogy a d vitamin túladagolástól is kialakulhat vesekő, mert túl sok kálciumot tart bent a szervezetben, többet,m mint amennyire szükség van. Annak kapcsán néztem utána, hogy vki írta, hogy egyszerre több vigantolt is lehet adni, mert nemlesz semmi baja. Nekünk ráadásul azt is mondta a docnéni, hogy zsírban oldódik, azért sem lehet bármennyit.
Persze ez nem jelent azt, hogy ettől van, de ettől is lehet veseköve.
Nekem millió epekövem van, amit nem tudok műtetni amíg szopnak a manók. Elképzelésem sincs, mitől lehet. Persze ez messze nem olyan, mint amikor egy csecsemőnek van veseköve.
És még valami: ha mód van rá, akkor én egyben vetetném ki. Hallottam már, milyen fájdalmakat okozott kipisilni a köveket
Még ha szétzúzzák is. Én nem tenném ki a gyereket ennek.
Libero: már itt is írtam a Liberós sztorinkat:
Írtam nekik emilt, h szeretnék egy tekit meg egy könyvet, mert koraszülött babáim vannak, nem egyformán fejlődnek, no meg nem is szeretnék egyformát. Erre jött a válasz, h nem lehet, mert egy korosztálynak csak egyféle kérdőívet küldenek. Erre én beküldtem a két egyforma kérdőívvel egy az előzőhöz hasonló levelet meg 15 pontot, és kértem a tekit meg a könyvet. Vártam vagy 2 hónapot, válasz semmi, erre felhívtam őket. Szépen sorban, potyogtatva megjött egy hónapon belül 4 teki meg 4 könyvecske, no meg 4 állatka is, amit sms-ben nyertem. Pont tegnap hívtam őket, hogy küldtem pontokat a nyúlért is, amit szintén nem kaptam meg, azt mondta a nő, h postázza a két nyúlat is, bár március 31.-én már egyet postáztak. No, ezt nem kaptuk meg
Liberonak új honlapja van:
www.libero.hu (a nyugodt éjszakákért
)
Na pussz, holnap jövök Nándit köszönteni
Annamari