Új privát üzeneted érkezett!

Bogi,
akkor neki gondolom laktóz érzékenysége van, azt f.ssák ki. Kép

Amúgy a babaruhabörzét én írtam Kép de nekem meg Olajfácska írta Kép, de nem tudom, mettől meddig lesz. Kép/Kép

Niki,
sztem rossz cserét csináltál, de az a lényeg, hogy Te bízzál a dokidban.
Vendég

Bogi!
Akkor bocs, sokszor már jegyzetelnem kell, ha egy-egy fórumot visszaolvasok Kép

Ha valaki tudja legyen olyan kedves megírni, hogy meddig lesz nyitva a babaruhabörze. Köszi.

Tünde!
Na jól rám hoztad a frászt elsőre, de már nem ugrálok sehova. Igazából mindenképpen váltani akartam, de vadiúj dokihoz már nem.
Maximálisan jól állt hozzám és minden leletet szépen végignézve elmagyarázott minden betűt, és nekem ennyi most bőven elég.

Üdv: Niki

kancellárka

Sziasztok!

Niki!

A Babaruhabörze, ha jól emlékszem 9-18-ig vasárnap lesz.
A bölcsiben van egy plakát,majd megnézem, hogy pontosan hánytól hányig.

A Maár dokiról csak jót hallottam. De egyébként Tündének igaza van, az a fontos, hogy Te meg legyél vele elégedve. Mindenkinek más orvos jön be, mások az igények, elvárások. Én annak idején nem a felkapottság szerint választottam, hanem szimpátia,emberség alapján. Nekem az a fontos,hogy el lehessen beszélgetni a dokival, ne érezzem feszélyezve magam, merjek kérdezni. A szülésnél szerintem a szülésznő vagy dúla szerepe a fontosabb.

Dolgozol még?

Bea
beátab

Niki,
juj, ne haragudj, nem akartam Rád hozni a frászt!
Az a lényeg, hogy Te megbízz az orvosodban!
Melyik Nagy Mikihez jártál? A szakállashoz vagy a ducihoz?

Reggel beszéltem Esztivel, egy kis gond akadt náluk, most nem tud jönni, de amint lesz ideje, írni fog!
Vendég

Bea!
Dolgozom még, rettenetesen stresszmentes és nyugis ülőmunkám van, megértő és engedékeny főnökkel, ezért már párszor összetettem a kezem mióta babát várok. Amíg bírom maradok is, mert épp anyóséknál csövezünk, de már épül a mienk, csak ne lenne ilyen rossz az idő.
Köszi a börze infót, az a 18 jól hangzik, addigra vissza is tudnánk érni.

Tünde!
Na jó, egy kicsit túloztam Kép
Nem hiszem, hogy lenne rossz nőgyógyász, csak más-más egyéniség, és valóban mindenki mást vár el tőlük emberileg.
Ducinak nem volt duci, úgyhogy a szakállas Kép

kancellárka

Sziasztok!

Niki!

Az én szubjektív véleményem pedig az, hogy nagyon jó cserét csináltál!
Tapasztalatból mondom, mert mindkét szülésemnél jelen volt, ő volt az aneszteziológus! Annyira normális, emberséges és nagyon jó orvost ismertem meg benne, hogy csuda. Ja, és nem mellékes, hogy a gerincérzéstelenítőt ő adja be a legjobban. Szakmai körök szerint az ország egyik legjobb szúrója Kép

Valóban, nekem mindegyiket szuper jól adta be, nem is féltem egyiknél sem.

Aztán végig a műtét alatt szóval tartott, magyarázta, hogy mi történik, hogy mit fogok érezni, aztán mikor már olyan volt a helyzet, akkor mesélt a gyerekeiről, meg magán jellegű dolgokról. Úgyhogy az egyik legjobbat lecserélted egy másik legjobbra, ezért ne aggódj semmiképp!

Ha már itt tartunk, Győrben véleményem szerint nagyon kevés a közepes, vagy nem jó orvos. Van egy-kettő, de nem hemzsegnek.

Na puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Niki!

A lehető legjobb dokiválasztás. Nekem is ő az orvosom, meg azóta már két kolléganőmnek és egy volt osztálytársamnak is. Ja, és nekem császár volt, tényleg jól szúr és jól is vág, hidd el!
marengo

Sziasztok!

Csilla!
Nagyon jó volt benneteket újra látni. És nem is nagy a pocakod a két babához képest.

Tényleg az a sárga ház volt amit néztünk csanakon, amit mutattunk. Kép

Remélem a pelusok is beválnak!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Na szép kilátások, jól szúr, jól vág Kép
Bár nálam már most lehet esélyes a császár a hasi viszerek miatt, bár most nem tudom mi a helyzet azokkal.
Amúgy jól vagyunk elvagyunk, ma már először felvettem kismama nadrágot pedig nincs is pocakom. De már ülni nem volt kényelmes a többi gatyóm.

Remélem mindenki jól van, és a lurkók is, régen raktatok képet Kép.

kancellárka

Niki,
bocs, azt hittem, a másik N. M.-t cserélted le, aki nagyon jó uhdiagnoszta hírében áll.

Azért azt némi túlzásnak tartom, hogy a M. az ország egyik legjobb szúrója, mert honnan a bánatból tudják mondjuk Móváron, Miskolcon, Piripócson, hogy Õ hogan szúr? Ettől persze lehet jó szúró, meg minden, de nekem kicsit túlzás ez a felmagasztalás. És nem is az anesztes múltjára írtam amit írtam. Kép Persze az évek során nyilván jobb lett ő is.
Vendég

Sziasztok!

Niki!
A Bababőrze 4-ig lesz csak, bocs a rossz infóért.
Hogy áll a házatok? Ki az építő cég?

Képzeljétek ma éjszaka aludt Marcell először a gyerekszobában. Egyszer megébredt, cumit szájába adtam, már aludt is tovább, és a szokásos szopira kelt csak fel, de utána aludt reggelig. Szóval ez már haladás az eddigi többszöri síráshoz képest. Remélem hamarosan az éjjeli szopi is elmarad.

Bea
beátab

Szia Tünde!

Kire gondolsz amikor a másik Nagy Mikiről írsz? Õ ki? Nem a Nagy Sanyi véletlenül? Õ fekete hajú, testes, 42 éves, a szülőszoba vezető főorvosa.

Bea
beátab

Szia Tünde!

Kire gondolsz amikor a másik Nagy Mikiről írsz? Õ ki? Nem a Nagy Sanyi véletlenül? Õ fekete hajú, testes, 42 éves, szülőszobavezető,főorvos.

Bea
beátab

Bea!
nem gond, de köszi a pontosítást, viszont így ezt most ki kell majd hagyjuk.
Építő cég az most lett alapítva rá Kép De nagyon korrekt az ürge Valics Dezső ő is szentiváni. A jövő hétre rákerül a tető. Most a hitellel kezdtem el vacakolni, már most utálom, pedig még szinte el sem kezdtem.

Ezen a hol aludjon majd a babó mindig dilemmázok ha eszembe jut. Mert ugye jó lenne először vele aludni, de meddig, meg a páromnak viszont jó lenne aludnia. Ha viszont külön lesz szinte egyből akkor meg nekem lesz nehezebb. Megírhatnátok nekem, hogy ki hogyan aludt a picivel, és hogy meddig és mikor gondolta azt és mi alapján, hogy na jó akkor most már külön szoba. Ja és hogy ezt a gyerkőc hogyan viseli.

kancellárka

Sziasztok!

Bogi!
Én is örültem a találkozásnak,a pelus jónak tünik.A lányaid nagyon aranyosakKép

Kancellárka!
Mi a férjemmel a lányunk 5 hónapos koráig aludtunk vele,aztán külön szobába került.Lehet szerencsénk volt,de nekünk nagyon bejött ez az időpont.Addig olyan pici volt,meg éjjel is szopizott többször,ezért egyszerűbb volt,ha mellettem van.De szerintem ha túl későn próbálod külön tenni,akkor meg már olyan kis okos,hogy kiköveteli,hogy maradjon veled.Mondom nekünk ez az 5 hónapos kor nagyon bevált.Most is így tervezem az ikrekkel,tovább nem alszom velük.
De persze ez gyerektől is nagyon függ.

Szép napot mindenkinek
Csilla,Panna,Luca,Sára
Vendég

Bea,
hát lehet, nem tudom. Kép
Annyit tudok még róla, hogy a magánrendelőjében is csinál uh-t.
Vendég

Sziasztok!

CSilla, küldtem emilt.

Niki,
az ikrek 6 hónaposak voltak, mikor külön szobába kerültek. Addig 4-en aludtunk együtt, gyerekek a kiságyukban, mi a franciaágyban. Persze előfordult, hogy a két gyerek rajtam fekve aludt vissza éjszakaKép Apa ebben az időszakban gyakran leköltözött a nappaliba, a kanapéra, volt , hogy már eleve ott ágyazott meg magának, hiszen dolgoznia kellett másnap.
Mikor 6 hónaposak lettek, már az éjszakai evések rég megszűntek, ők maradtak a megszokott helyükön és mi költöztünk egy másik szobába.
Engem joban megviselt, hogy már nem vagyunk együtt, ők észre sem vették. Folyton attól féltem, hogy nem hallom meg őket (persze ez soha nem fordult elő), a párom pdig sokkal jobban ki tudja magát pihenni. Nekünk ez bevált.
De hogy őszinte legyek, az utóbbi időben ő kel fel ha Zsófi felébred, mert nekem csak hisztizik, azt akarja, hogy maradjak vele, de el nem alszik, míg Apa ha bemegy szépen megynyugszik és alszik tovább. Már nem is engem hív, hanem Apát.

Sajnos a babaruhabörzét ki kell hagynunk, megyünk a Mamához Anyák napját köszönteni.

Üdv: Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok!

Gondolom hallottátok, hogy mától 14-ig tart a Születés Hete rendezvénysorozat.
A győri kórház is bekapcsolódott a "Nyitott Szülészet" programba. Így hétfőtől péntekig 12h-14h-ig lehetőség van a szülészet megtekintésére.
Beszélgetni lehet orvosokkal, szülésznőkkel, csecsemősökkel, meg lehet tekinteni a szülőszobát.

A rendezvényhez kapcsolódva május 12-én pénteken 16.30 -18.30-ig interaktív előadást tartunk a dúlák tevékenységéről, filmet vetítünk
háborítatlan kórházi szülésről, és a dúlákról.
Helyszín: Forrás Waldorf iskola, Győr, Madách u. 10.
Szeretettel várunk mindekit.

Havtunde!

Ne haragudj, hogy még nem válaszoltam a szopis kérdésedre, de egy "kicsi" időhiányban vagyok. A következő két hétben 4 előadást fogok tartani, közben lesz egy továbbképzés, és vizsgázni is fogok.
Igyekszem, és köszönöm a türelmet!
ráhel

Sziasztok!

Nagyon el voltam tűnve, de sajnos nem jó okból kifolyólag, kórházban voltunk megint... Múlt hét vasárnap belázasodtam, majdnem 39 C. Kórházban cicifejés, attól egy kicsit jobb lett, de a méhemben találtam valamit, ami nem lökődött ki, így hétfőn műtöttek. 3 napig iszonyatosan lázas voltam, anyukám volt velem, mert nem bírtam volna Annácskával. Így is kimaradt egy szopi, mert képtelen voltam megmozdulni annyira lázas voltam... Szóval kész rémálom volt az egész, jól megkevertük a kiscsajt is, össze-vissza eszik-alszik, nem igazán gyarapodott a súlya sem, én depressziós voltam, majdnem elapadt a tejem, úgyhogy nagyon kijutott. Tegnap jöhettünk haza, remélem most már jobb lesz. Anna baba nagyon édes, egyre kevesebbet sír, csak én aggódok hogy nem hízik és nincs semmi napirendünk, és asszem kevés a tejem...

!!!! Lányok, van valakinek eladó vagy kölcsön mérlege? !!!!!

Mérnem kellene a szopikat, mert fogalmama sincs hogy mennyit eszik, sokat sír, van hogy egy óráig is cicin van, és kb. 1,5-2 óránként eszik.

Remélem nem kell tápszert adnom neki ha már ennyit kűzdöttem a szoptatásért...
Van valakinek jó ötlete? Iszom a laktoherbet, eszem a homeos bogyókat, de lazák a cickók és szopi után nem tudok fejni (csak egy-két cseppet), bár ilyenkor Annácska még tud kortyolgatni...
Szóval káosz az életünk, főleg hogy nem tudni elég-e a tejci...

Eszti

Kép
Kép
esther1000

Eszti!

Marcal 1-en a Kistesóban tudsz bérelni mérleget, kb 2E Ft/hó a bérlés, de asszem egy 10-est ott kell hagyni még kaucióban, de azt visszaadják.
De a szomszéd lány telefonon intézte a mérlegbérlést, ki is vitték neki házhoz, és érte is mentek, amikor már nem kellett. Ez egy másik cég, meg tudom Neked kérdezni, ha érdekel.
A napirenddel sztem most ne törődj.
Gyertek egyenes kerékvágásba, szokjátok meg, hogy újra otthon vagytok, és szépen lassan kialakul majd az a napirend, ne aggódj!
Szopi ügyben én inkább nem írok semmit, nem én vagyok ebben a kompetens a 3 hóig tartó szoptatással. Kép
De úgy tudom, hogy a ciciket csak az első napokban érzed feszesnek, utána már nem, de ettől még van benne tej.

Ráhel,
nem Neked kell mentegetőzni, ne izélj már.
Nekem ez nagyon ráér, mivel már nem aktuális, csak kíváncsi vagyok a véleményedre.
Vendég

Sziasztok!

Eszter,
sajnálom, ami történt és örülök, hogy már jobban vagy!
A legfontosabb, hogy ne keseredj el, ne hagyd el magad!!!
A napirenddel ne gyötörd magad, az szépen lassan kialakul, közösen alakítjátok Anna babával!
Konkrét szopi ügyben én sem vagyok illetékes, én végig fejtem és cumisüvegből adtam a manóknak.
Nekem sokszor sokáig volt kemény a cicim, de nagyon sok tej volt benne, leginkább az első 3 hónapban. Később is elég volt a tejci, de a cicim tényleg sokkal lazább lett, mégis volt benne bőven. Nagyon sok, rengeteg, folyadékot ittam, leginkább vizet, nagy ritkán laktoherbet.
Szorítok neked, biztosan sikerülni fog!!!
De ha mégsem, akkor sem szabad elkeseredni, NEM leszel a tápszer miatt se te, se pedig a kisbabád, kevesebb!!! A szeretet a fontos, és az első időkben a nyugalom! Fogadj el minden segítséget, amit a szüleitek és a párod nyújtani tud!!!

Megvolt a szülinap pénteken! Alig hiszem el, hogy már 2 évesek a gyerekeim!!! A születésükkor el sem tudtam képzelni, hogy ez is eljön!
Majd teszek föl képeket!

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok!
A helyzet nem javul Kép Amióta kijöttünk még többet sír, de legalább gyarapszik a súlya, tegnap voltunk a védőnőnél...
Szopi után amint leteszem a kiságyba, két perc múlva már fent van és sír. Eddig a babakocsi vált be úgy ahogy, de nem tologathatom egyfolytában... Szóval nem tudom mi lenne jó, vele aludni vagy sem... Nem vagyok a híve az együttalvásnak, félek hogy hozzászokik, és ezt nem szeretném. Este sem alszunk, akkor még rosszabb. Hajnalban általában 2-3-tól 5-ig 6-ig csak üvölt, bármit adhatunk neki...

Van ötletetek?

Kép
Kép
esther1000

Sziasztok!

Mielőtt kétségbeesünk szoptatási meg altatási gondok miatt olvassátok át egy közeli ismerősöm blogját (www.egitunemeny.nlblog.hu). Alapjaiban rázta meg a világomat és értékeltette át velem az egyes problémák súlyát. Biztos vagyok benne, hogy számotokra is bizonyítja majd, hogy milyen szerencsések is vagyunk...

Tudom, hogy ettől nem lesz könnyebb az éjszaka és minden részvétem a Tied, Eszter, mert a kialvatlanságnál nagyobb kínzást nem ismerek, de mégis.

P.

Kép

Kép

Kép
piros

Piros, nem jön be az oldal, de majd próbálkozom.

Eszter, nem a hasa fáj? végülis lett mérlegetek?
Vendég

Sziasztok!

Piros,
kíváncsivá tettél, de nekem sem jött be az oldalKép

Eszter,
én is a hasfájásra gondolok. Akkor is sír ha testközelben van hozzád? Tejérzékeny babák is sokat sírnak, de ezzel nincs tapasztalatom.
Kitartás! Biztosan találsz megoldást!

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok!

Piros!
Én sem tudom megnézni azt az oldalt. Pedig engem is érdekelne.

Eszter!
Nagyon sajnálom ami Veletek történt. Nagyon fontos, hogy próbálj meg nyugodt maradni. A hasfájós időszakot mi úgy vészeltük át, hogy nagyon sokat masszíroztam, simogattam, tornáztattam Marcellt. Õ is elég anyafüggő baba, nagyon igényli a törődést, foglalkozást. Vettünk bébihintát neki, ami zenél és különböző fokozatban hintáztatja. Ez nekünk bejött, megnyugtatta őt egészen pici korában már.
Szopizás után egyből sír? Emelgeti a lábacskáit?
Szoktad őt büfiztetni?
Ha szépen gyarapodik a súlya, biztos nem kevés a tejed. Ha úgy gondolod segítségre van szükséged nézd meg ezt az oldalt, akát telefonon is tudnak segíteni. http://www.lll.hu/telefon.shtml

Márti!
Gratulálok az ikrek szülinapjához. Várom a képeket.

Bea
beátab

Sziasztok!
Végül is nem vettünk mérleget, mert voltunk a védőnőnél és gyarapodott a súlya. Azt mondta nekem hogy inkább ne stresszeljem ezzel magam, vigyem hetente mérni, ha valami gond van akkor úgyis kiderül.
Nem is tudom már, hogy a hasa fáj-e mindig. A sírása között nem tudok különbséget tenni, illetve van a sima és a visítós sírás, de egyik átcsap a másikba. Mostanában az a heppje, hogy elkezd sírni a cicin, evés közben ficereg és a kezével karomolássza magát és engem mintha valami nagy baj lenne. Ilyenkor leveszem, megnyomom a cicim hogy van-e benne tej, de eddig még mindig volt. Utána sír, rágja az öklét, visszateszem, de 1-2 perc múlva ugyanez. Adom neki az Infacolt minden kaja előtt (ezt lehet ilyen gyakran? Az van ráírva hogy étkezés előtt) és mintha kicsit jobb lenne, legalábbis folyósabbnak látom a székletét, de így is sokszor vörös a feje az erőlködéstől.
Most jött anyukám, ő sétáltatja, megnyugszik a kocsiban szinte mindig, akkor viszont nem fájhat a pocak, nem? Azt olvastam, hogy a hasfájós babákat semmi sem nyugtatja meg. Vagy csak a babakocsi? Én hiába ringatom, simizem, masszírozom, tornáztatom.
Ma velem aludt a mellkasomon este, egész hajnali 5-ig rendben volt minden, aztán jött a sírás a cicin mutatvány. Egyelőre nem aggódok, amíg azért alszom egy éjjel 4-5 órát addig nincs talán akkora gond.
Nálatok voltak ilyen korszakok? Minden napra tartogat valami újat ez a kiscsaj Kép
Puszi

Eszti+Kannus
már 18 napot túléltünk KépKépKép

Kép
Kép
esther1000

Eszti,
a kólikás hasfájásra jellemző, hogy el lehet terelni a figyelmet egy darabig. A kakilás minden pici babának nehezen megy, ezt is meg kell tanulniuk.
Az Infacolt lehet adni, rá is van írva, hogy nem lehet túladagolni.
Nem kapott cumisüvegből enni a kórházban? Lehet, hogy az nem tetszik neki, hogy a cicit szívni kell. Kép
Kannus nagyon ari, a sírós képen is! Kép

Bea,
Te beszéltél az LLL-esekkel? Én anno kértem tőlük segítséget, de érdemben nem tudtak segíteni. Én egyébként nagyon haragszom rájuk, hogy csinálják ezt a hisztit a szoptatással és a kötődéssel kapcsolatban.
Vendég

Tündi, egyszer kapott cumisüvegből enni. De lehetséges hogy a száraz cumi zavar be, mert persze elveink ellenére vettünk neki, hogy ne sírjon annyit, mert ugye ha sír akkor levegőt nyel, és még jobban fáj a hasa. De egyébként nagyon ügyesen szopizik/szopizott, de már én sem akarom neki adni a cumit, csak hát van olyan helyzet amikor már semmit sem tudunk tenni...
Most a legújabb, amit hallottam a hordozókendő. Állítólag az is nyugtatja a babát. Szerintetek? A férjemet már nem akarom kiakasztani, mindent összeveszünk már a picinek hogy jobb legyen, de szerintem a hordozókendőbe már nem fog belemenni Kép Tényleg kész anyagi csőd egy pici Kép
De olyan édes, főleg amikor alszik Kép

Kép
Kép
esther1000

Sziasztok,
Eszter,
kitartás!!!! meglátod a második babánál már milyen rutinos anyuka leszelKép
mindenki átesik ezeken, persze én nem ismertem a hasfájást, remélem most a 3.picivel sem lesz, de attól még a nehézségek a babakörül az megvolt, főleg mivel minden új...sőt szeritem még most 3jára is lesz újdonság nekem is..
mi most a 33.hetünket éljük és remélem h simán kihúzzúk a 38.heti császárig..mert már nagyon keménykedek esténként..
Legyen még az is jó hir h itt a jó idő és legalább lehet sétálni a babókkal, kimozdulni, ami az anyukának is jót teszKép
puszi mindenkinek
Erzsi
erzsi100

Persze, mert elírtam. Íme a jó cím: http://egitunemeny.nolblog.hu/

Alulról kezdjétek olvasni.

P.

Kép

Kép

Kép
piros

Összeszorult torokkal olvatam és még mindíg olvasom!!
MINDEN NEHÉZSÉG, időnként keserűség ellenére, mi itt mindannyian NAGYON SZERENCSÉSEK VAGYUNK!!!

Márti
Kép
hideyoshi

Csajok, nem tudtok valakit akit oktat babamasszázst?
Képzeljétek, Anna amióta velem alszik, azóta este nem sír Kép Viszont a férjem nem nagyon örül... Nehéz lesz rászoktatni így a kiságyra. Szerintetek jó ha minden este együtt alszunk? Nem lesz az később káros rá nézve? Viszont máshogy meg az istennek sem akar aludni...
Puszi
Eszti+Kannus

Kép
Kép
esther1000

Csajok, nem tudtok valakit aki oktat babamasszázst?
Képzeljétek, Anna amióta velem alszik, azóta este nem sír Kép Viszont a férjem nem nagyon örül... Nehéz lesz rászoktatni így a kiságyra. Szerintetek jó ha minden este együtt alszunk? Nem lesz az később káros rá nézve? Viszont máshogy meg az istennek sem akar aludni...
Puszi
Eszti+Kannus

Kép
Kép
esther1000

Eszti,
sajnos aki oktatott, terhes, és már nincs oktatás Győrben.
Hát nem tudom, mit mondjak, én nem vagyok híve a babával alvásnak.
Zita is sírt sokáig, elég volt, ha csak a kiságy fölé értünk vele. Kép De szépen lassan sikerült ott is elaltatni, és nincs is semmi gondunk az alvással.
De persze minden baba másképpen működik.
Vendég

Eszti!

Gyönyörű a pici lányod. Fel a fejjel,kitartás Neked! Szerintem próbáljátok csak ki azt a kendőt!

Én a védőnőmtől kaptam anno fénymásolt lapokat egy könyvből a babamasszázsról. Keress ilyen kiadványt, tökéletesen meg lehet abból is tanulni!

Puszi:

Zsu
zsu2

Eszti,
nálunk is csak nagyon ritkán fordult elő, hogy együtt aludtunk. Nem akartam hozzászoktatni őket, most már nem férnénk el az ágyunkbanKép
az igazsághoz tartozik, hogy az ikrek az első 2 hónapban egy kiságyban aludtak, így ugyanúgy érezhették egymás közelségét, mint a születésük előtt. Így könnyebb volt, hamarabb megnyugodtak.
Sikerült elérnem, hogy nem altatom őket, hanem csak leteszem a kiságyba, mostmár van mese és egy kis ének, de soha nem ringattam elalvásig egyiket sem, mindig ébren voltak mikor a kiságyba kerültek. Ott még igény szerint volt egy kis simogatás, és kész.
Persze ez nagyon gyerekfüggő, Zsófi nagyon szeret bebújni reggelente az ágyunkba, János inkább csak bedugja a fagyos lábát és megy is továbbKép
Mikor magas lázuk volt akkor aludtak velünk, jobban éreztem, hogy megy le a láza.
Ha Anna veled nyugodtan tud aludni és ti is tudtok a pároddal, akkor altasd nyugodtan magadon, ez káésőbb változni fog, nem fog örökre ott maradniKép
Ha azért sír mert rád van szüksége akkor kapja meg amit akar, hiszen te vagy neki a legfontosabb.

Sajna képeket még nem tudok feltenni, új képszerkesztő programunk van és még nem tudom rendesen kezelni, de igyekszem.

Márti
Kép
hideyoshi

Szia Mindenkinek!

Eszti+Kannus!Szerintem,ha Picúrkád Veled,melletted nyugszik meg,ne tétovázz.Hallgass az ösztöneidre!Mindkettőtök egészsége érdekében győzd le az együttalvással kapcsolatos előítéleteidet,s pihenjetek egy ágyban,amennyi jólesik.Beszéld meg párodal,hogy mit érzel,mit gondolsz,próbáld elmagyarázni neki,hogy egy kis ideig "áldozatokat" kell hoznotok a csöppség könnyű beilleszkedése érdekében.
Úgy nem szokhat hozzá,hogy örökre Veled akarjon aludni.A babák mindent kinőnek:ruhákat és bizonyos szokásokat egyaránt.Csak magadnak akarj megfelelni,és Picúrkád megérzi egyre növekvő magabiztosságod.
Marcim 10 hónapos,és még időnként mellettem szunnyad el esténként.Ám amikor elaludt átviszem kiságyába.Ott csaknem átalussza az éjszakát,reggel kivirulva,üdén ébred.
Az első napoktól kezdve egy ágyban aludtunk.Ez páromban és bennem is elmélyítette a szülő-gyermek közti kötődést,szeretetet.
Az ágybaszoktatást elég hat hónaposan elkezdeni,illetve akkor,amikor némi kísérletezés után már Kannusod nem fog tiltakozni az egyedüllét ellen.
Több tapasztalt gyermekpszichológus saját élményei és megfigyelései alapján is érdemes eleinte egy ágyban aludni,majd egy helyiségben,mígnem három éves kor körül elfoglalja,mi több igényli a gyermek saját kiságyát.Szüksége lesz saját térre,egyre öntudatosabb önállóságához.Kép
Addig élvezzük babánk ragaszkodását,bújását,míg teljes testével,lelkével igényli,hisz előbb-utóbb "leválik" rólunk.Semmi értelme siettetni.
Az együttalvás semmiképpen nem káros!Csak a mi kultúránkban nehezen összegyeztethető a szülők szülés után ismét feléledő,egymás közti intimitásával.De szerintem vagyunk annyira leleményesek,hogy ezt a kis akadályt legyőzzük,ha a testi szerelem lángra lobbant...Kép
Ne csüggedj!Nemsokára csodálatos lesz minden napotok,a nehézségek ellenére.
Csak ismételni tudom magam:saját magaddal szemben támasztott elvárásaidnak próbálj megfelelni,ne a környezet sokszor egymásnak ellentmondó tanácsainak (most kicsit szégyellem magam,mert ezúton én is tanácsokat osztokKép )miközben szem előtt tartod babád egyértelműen tudomásodra hozott igényeit (mert hidd el,meg fogod érteni,miért csacsog,miért sír).
Persze nem feledem,hogy amiképp minden baba,úgy minden szülő más és más beállítottságú,
értékrendű.Kinek ez,kinek az a megoldás vált be.
Saját élményem és mára bevált módszerem,hogy igény szerint szopiztatok (még akár ötször is naponta),együtt alszunk,ha kell,a sírást öleléssel,lágy szavakkal csendesítem,és biztosítom Babintimet arról,hogy mindig számíthat rám,bízhat bennem.
Nemrég átéltem egy kisebb depressziót,írtam is róla,de a babámmal szemben mindig kiegyensúlyozott tudtam maradni (mint kiderült,a megváltozott életkörülményeim,feladataim miatt "sokalltam be"-kibeszéltem magam,és csudi jól vagyok,no azért a napfény is,és az egyre több séta is segített... Kép ).
Kitartást és sok örömet kívánok Nektek!

Minden kedves Társalkodót puszilunk.Amint időm engedi ismét csatlakozom a mindennapos beszélgetésekhez,mert hiányoztok...De az Idő,az a fránya Idő...Kép Á,nem!:A hugaimnak vizsgaidőszaka van,én is készülök az államvizsgára,így a gép teljes kihasználtsággal,szinte napi 24 órában üzemel.Nem férek ide írni.Hol a chatelésük,hol a vizsgákra készülésük tart távol...Be kéne magukhoz is vezettetniük a netet...Kép

Egy szó,mint száz:igyekszem mihamarabb bepótolni az elmulasztott hozzászólásaimat.
Szia Nektek!
Szép napot!
Kriszi és Marci
(azaz Asszonyfajzat és Babinti) Kép
asszonyfajzat

Szia ismét!
Most jutott eszembe,hogy a Gézengúz Alapítvány tart babamasszázs tanfolyamokat,de könyvesboltban is kapható több remek kiadvány.Eleinte én is könyvből végeztem a mozdulatokat,de a neten is vannak képekkel,kimerítő leírásokkal teli,magyarázott babamasszázs oldalak.Egy korábbi hozzászólásomban le is írtam mit,hol,mikor,mennyiért...Tudom,nehéz lenne visszakeresni.Ne fáradj.Amint időm engedi,meglesem.
Ja,Zsu által ajánlott babakendős megoldás is jó lehet.Nekünk ugyan nem kendőnk,hanem kengurunk van,de azt is jó következményekkel használtuk.Még mostanában is szoktunk kenguruban sétálni...Kép
No,most már futok.
További jó beszélgetést!
Szia Mindenkinek!
Kriszi
asszonyfajzat

Sziasztok!

Már régen írtam,de mindig olvaslak titeket, de úgy látom itt már kialakult barátságok vannak és nem tudom elmondjam-e a véleményem a dolgokról.

A héten volt életem első anyák napi ünnepsége az oviben. Nagyon aranyosak voltak. :-)

Esther1000! Sztem vedd lazábbra a dolgot. Nem kell mindjárt szabályokhoz ragaszkodni. És ha kicsit elrontod? Akkor sincs semmi gond. Szerintem.

Piros!

Elolvastam a blogot. Nagyon nehéz lehet nekik. Mi van Szonjával? Nem folytatja az apukája az írást?

Hát, talán ennyi.

Mindenkinek puszi:

Judit
juditta2

Juditta!

Én is csak annyit tudok, ami a blogon van, mert arra már végképp nincs energiájuk, hogy egyenként tájékoztassák az ismerősöket. Szorítok nekik, de nem sok remény van, sajnos.

P.

Kép

Kép

Kép
piros

Sziasztok!

Tünde!
Én nem beszéltem a La Leche Ligával, a védőnőm ajánlotta, de megoldottam magam a szopis gondokat. Viszont olvastam tőlük és nem tartom rossznak a hozzáállásukat. Én is hasonlóan gondolkodok. Az igény szerinti szoptatás nálunk bevált, semmi hátránya nem volt, sőt szerintem ez segített nekünk az első időszakban, nem volt sírás.

Eszter!
Nyugodtan aludjon csak melletted a baba, mindkettőtöknek jobb így. Marcell is közöttünk aludt eleinte, aztán simán át tudtam rakni a mellettünk lévő ágyába, ma már külön szobában alszik a Kyrával. Nem kell félned attól, hogy ott marad Veletek.

Kriszi!
Örülök, hogy ismét írtál. Már érezni írásodon, hogy teljesen rendben vagy lelkileg.
Teljes mértékben egyetértek Veled. Tetszik a hozzáállásod gyermekneveléssel kapcsolatban. Hasonló az én nézetem is.

Zsu!
Te próbáltad a kendőt? Nekem is ajánlotta egy barátnőm amikor kiderült, hogy Marcus őrültül ragaszkodik a közelségemhez. De végül nem vettem.
Pedig néha még most is hasznát vehetném. Tudod, az én fiam is olyan, mint Krisz, folyamatosan foglalkozni kell vele.

Judit!
Miért nem jössz gyakrabban?
Dolgozol?
Nincs fotód az anyáknapi ünnepélyről?

Piros!
Hát én még nem tudtam végigolvasni Szonja történetét, nem bírom sírás nélkül olvasni. Nincs fontosabb az életben, mint az egészség. Mindent valahogy meg lehet oldani, de a betegségek ellen nincs mindig megoldás. Szörnyű miken mennek egyes emberek keresztül.

Bea
beátab

Judit,
sztem írj mindig, ha van véleményed/mondanivalód!
Légyszi ne tartsd magadban, jó? Kép

LÁNYOK!
Mit szólnátok egy aranyparti délutánhoz?
Vendég

Bea,
a szoptatási ligások sztem is nagyon értenek a szopihoz, én is elolvastam a kiadványaikat.
DE nekem az a hiszti nem tetszik, amit csinálnak a szopi körül. Túlzásba viszik amit a kötődésről írnak, én úgy látom, hogy náluk csak fekete és fehér van.
Az év elején vmelyik Kismamában írta a W. Ungvári Renáta, hogy miért jobb a szopi mint a tápszer. És egyik pontban az volt, hogy a HA-s tápi előállítása milyen drága, az adófizetők pénzén.
Ezen nagyon felháborodtam, mert úgy gondolom, hogy mindent megtettem, hogy szoptassam a gyerekem, és sajnálom, hogy így alakult. És úgy gondolom, hogy elég adót és tb járulékot fizettem ahhoz, hogy ne dörgöljék az orrom alá, hogy a gyerekem támogatott HA-s tápit eszik.
Végülis mindegy, sztem túllihegik ezt a szoptatás dolgot, nem érzem azt, hogy Zita kevésbé kötődne hozzám, és hogy sérülne az érzelmi fejlődése. Szerencsére (?) nagyon boldog kisbaba, kiegyensúlyozott, és asszem kölcsönös a szerelem. Kép
Vendég

Sziasztok!
Tegnap este jól belendültetek Kép PErsze nem baj, van mit olvasnom. Hozzászólni még nem nagyon tudok a témákhoz, minthogy még csak most várjuk az első babánkat, viszont gyűjtöm az infókat, ami nagyon jó, főleg, mert helyiek, amit másik fórumokban nehéz összeszedni.
Úgyhogy köszönet érte: Kép

Eszti!
Sajnálom amin keresztülmentél, remélem most már hamar megoldódik minden.

Piros!
Szonja történetét nem bírom végigolvasni, nagyon meghatott az eleje, de én még csak várom a babót és nem szeretnék ilyeneket olvasni, viszont nagyon nagyon szorítok nekik. Nagyon sok erő lehet bennük, ezért minden tiszteletem az övék.

Mi jól vagyunk, várakozunk a hó végi uh-ra és kíváncsiak vagyunk Buborék nemére, bár a párom azt találta ki, hogy ugyan mi szeretnénk megtudni, de nem fogjuk elárulni senkinek, amit azért tartok jónak, mert két család kétféle nemű unokát vár és sokszor már sok amit bírnak művelni.
anyósoméknál már van két fiú unoka ráadásul páromék is ketten fiúk, így lányt várnak, én szüleim meg azt hajtogatják, hogy minden rendes ember eésőre fiú utódot csinál utána már jöhet bármi (hozzáteszem én is bármi lettem a bátyám után). Szóval osztom párom véleményét, hogy nem mondjuk el.
buboréknak is van blogja, kicsit más, de az a csoda amit egy új élet fejlődése jelent ezt hozta ki: http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=Journal&file=search&bywhat=aid&forwhat=kancellar

Mindenkinek szép Kép !
(upsz kicsit hosszú lettem bocsi)

kancellárka

Niki,
igazatok van, ne áruljátok el Buborék nemét!
Én azt a mondást ismerem, hogy minden valamire való férfi első fia lány! Kép
Vendég

Tünde!
Az én kedvencem: Minden gyerek lánynak indul csak aztán van amelyik félúton az anya pocijában
"elromlik" Kép
Kép

kancellárka

Sziasztok lányok!
Rég írtam, most olvastam vissza az irásokat.
Eszti!
Szerintem nyugodtan legyen veled Anna, főleg ha igy megnyugszik és nem sir olyan sokat. Valószínű a közelséged megnyudtatja, vagy éppen az hiányzott neki ezért volt nyügösebb. Ne feledd az újbóli kórházba kerülés őt is megviselhette, bizonytalanná tette, és tőled várja a nyugalmat a biztonságot.
Az én kicsinyem is velem aludt, rajtam aludt három hónapos koráig, utána simán külön ágy, külön szobába volt, minden gond nélkül.
Nem is változott volna talán a helyzet, ha nem megyünk ki Japánba, ahol ismét együtt voltunk, a helyi körülmények miatt. Amikor haza jöttünk az uj-régi helyzet, anya dolgozni megy stb. miatt nem erőltettem ujra a külön alvást, néhányszor megpróbáltam, de nem erőltettem, igy is keveset vagyunk együtt. Mostanában teljesen magától elalvásnál keresi a távolságot köztünk, inkább a macijához, takarójához bujik, végi alusza az éjszakát, sőt még reggel is alszik amikor elmegyek dolgozni. Szerint elérkezett az idő hogy újra külön szobába kerüljön. Szóval elég hosszú voltam, de a lényeg próbálta az ő igényeinek és a körülményeknek megfelelően változtatni az elvárásaimat. Mégis egy nyugodt, kiegyensúlyozott baba, aki ismét külön alszik.
Egyébként én kengurut használtam, sajnos azt nem tudom odaadni, mert már elkérték tőlem.
Babamasszás könyvem van én abból masziroztam Annát. Ha szökséged van rá szivesen kölcsönadom. Adj el elérhetőséget és el is viszem neked. Esetleg tudunk is beszélgetni, ha igényled.
Voltunk baba börzén. Még találtunk is hasznos dolgokat. Anna addig szépen eljátszott a kialakított játszótéren. Sajnos közületek nem találkoztam senkivel, viszont több ismerőssel is összefutottunk. Mire nem jó egy börze?
Szép napot mindenkinek.
nicsi1

Sziasztok!

Lehet kissé félreérthető voltam: ajánlgatom a kendőt,de nem használtam Csak szerintem érdemes minden jó ötletet kipróbálni. Ártani nem lehet vele. Ez az első időszak úgyis tiszta puhatolózás:milyen is a gyermekünk,mi nyugtatja meg,mi zavarja,stb.

Saját kicsi fiamon nem mindig igazodom ki. Most már 6 fogacskája kibújt. Mindig azt hiszem,ha áttörik a kis ínyét,akkor vége az éjszakai nyüginek. De nem. Még mindig nagyon sokszor felébred,és önállóan nem tud visszaaludni. Kell,hogy megkapja a cumiját (amit hál istennek már csak alváshoz használ) kell egy korty bármi,és csak úgy alszik vissza. Vagy egy két órára,vagy 5 percre. Egy darabig átcsoszogpk hozzá,amíg bírom, aztán amikor már hulla vagyok, viszem az ágyneműm, és megágyazok a gyerekszobába. Kiveszem Kriszt,és együtt alszunk. Van,hogy ez beválik, van hogy ugyanúgy felkel. Totál ötlettelen vagyok,min kéne változtatnom.

Kis manóval azért jó is történt,vagy velem,nem tudom: már egyedül ül a bevásárló kocsiban! Olyan nagyfiús!

Szép napot minden pöttömnek és az anyukáknak!
Ja, Tünde! Szerintem jó az ötlet!

Zsu
zsu2

Sziasztok!

Köszi a hozzászólásokat, igazából nincs mit tenni, Anna velem alszik, a kiságyban egyátalán nem marad meg, bárhogy próbálkozom.
Este fekve szoptatom, így bealszik a cicin, ami azért jó mert így tudunk aludni, viszont akár egy-másfél órát is elvan így, és büfiztetni nem tudom, mert akkor felébred és nem lehet visszaaltatni. Így viszont nagyon megfájdul reggelre a pocak, és van ám sírás rívás. Szóval lehet választani az esti 4-5 óra alvás illetve nem alvás között, de ilyen áron.
Nagyon furcsa viszont, hogy napközben a babakocsiban semmi baja. Néha sírogat ugyan, de a rázás elcsendesíti. Előre félek a rossz időtől, mert minden szopi után fent vagyunk a töltésen altatni. Így persze napközben én nem tudok aludni, mert a kisasszonynak min. fél óra-óra sétálgatás kell, ha hamarabb abbahagyom felébred és kezdődik a műsor Kép
Komolyan mondom, ez a kiképzés! Egyébként imádnivaló, főleg amikor alszik. Szerintem sokat eszik és az a baj, olyan a hasa mint a dob. Az Infacol annyiban használ, hogy nem kőkemény a pocak, csak nagyon feszes.
Fürdetést még mindig végigordítja, nincs valami tippetek? Próbáljuk időhöz igazítani, fél nyolc és 9 között lezavarni, de általában sosem úgy jön ki a lépés hogy igazán jó legyen. Ti szopi előtt fürdettétek? Az a baj, hogy akkor viszont szétszed minket, annyira éhes, és a sírástól sok levegőt nyel ami pocakfájáshoz vezet megint. Ha viszont felkeltjük két kajálás között, akkor is ordít a fürcsi közben, de visszaaltatni lehetetlenség, csak cicivel, de akkor még jobban teleeszik magát és szintén fáj a pocak. Na, szerintetek mi legyen? Végül is szerintem mindegy, ígyis-úgyis fáj a hasa szegénykémnek.

Egyébként már akartam írni, hogy bocs hogy mindig panaszkodni és segítséget kérni jövök ide!

Nicsi, nagyon megköszönném a kölcsön könyvet, hátha bejön nekünk! Végül is nekünk is Annánk van ;) Aranyos vagy hogy ki is hoznád nekünk, de nem akarok ennyire pofátlan lenni, elküldöm érte a férjemet majd, nem szeretném ha még Te fáradnál azért hogy nekünk segíthess!

Puszi Nektek, hajnalban lesz Kannus 3 hetes! El sem hiszem hogy már ezt is megéltük Kép

Eszti+Annababa

Kép
Kép
esther1000

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?