Új privát üzeneted érkezett!

Szia Pucúr!
Végre megtaláltalak!!!! Már hetek óta kutatok Utánad, ma írt valaki a II. nõi klin.-ben, hogy ide szoktál írni.
Az itteni nevem nem lehet ismerõs, de beugrik valami errõl
123/2 a "fiús Andi". Na, ez vagyok én. Mi van Veletek azóta, hogy nem találkoztunk? Írtam volna e-mailt, de nem tudom a címed. Az enyém andilevel@freemail.hu Lenne pár kérdésem, de inkább magánban. Légyszi, ha van egy kis idõd, írj! Köszi "a fiús Andi"

panda
Halásztelek
 
 


Sziasztok!
A sok olvasás után itt az ideje, hogy írjak is, hátha tud valaki segíteni. 2 gyerkõcöm van, a nagylányom nem rég múlt 2 éves, a kisfiam 5 hetes. A baj az, hogy Ádám csak szopi közben, vagy ringatásra hajlandó elaludni. Ha beteszem az ágyába, üvölt. Tudom, elõbb-utóbb így is elaludna, de Noémi miatt ( Egy szobánk van…) Emiatt az estéink elég húzósak, fõleg, mikor a férjem délutános, és a fektetésnél nem tud segíteni. Ez minden második héten így van. Jövõ héten a tesóm elviszi egy hétre Noémit, így lesz egy kis idõm megtanítani Ádámot elaludni. Csak attól félek, ennyi idõ kevés lesz. Van valami jól bevált praktikátok? Már hallottam az Aludj jól gyermekem c. könyvrõl, de azt nem tudom megszerezni, ezért fordultam Hozzátok. Remélem, tudtok segíteni. Tisztában vagyok azzal, hogy még pici a baba, ezért semmi különös nincs abban, amit leírtam, de nekem mégis fontos lenne ez az elalvás dolog.
Köszi, Panda

panda
Halásztelek
 
 


SZia Panda!
Szerintem egy 5 hetes gyerek még kicsi az alvástanításhoz. Egyszerûen a közeledben akar lenni. 9 hónapig a testedben lakott. Nehéz ám onnan elszakadni.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 

 
 

Szia Panda!

Csatlakozom Coryhoz, az Aludj jól gyermekem és hasonló módszerek nem 5 hetes babához vannak kitalálva. Az esti mûsort két variációban tudod megoldani. Egyik, hogy a pici fürdik elõször, és akkor utna szopizik és vagy gyõzöd kivárni, hogy elalszik, vagy nem, a nagy fürdetésével. A másik szerint viszont megfürdeted a nagyot elõbb, szerintem vele meg lehet beszélni, hogy most 10 percre nem vagy ott, mert fürdik a tesója, utána viszont beköltözöl a közös szobába, szoptatod a kicsit és közben mesélsz a nagynak. És szépen egyszerre altatod õket. Lehet, ez most egy kicsit naív szöveg így, de szerintem ne várd el az 5 hetestõl, hogy nélküled aludjon el!
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok,
Szeretnék átevezni a Friss Kismamáktól ide hozzátok, mert múlt héten pénteken megszületett Lilikém. Lenne egy pár kérdésem is rögvestKép.
A kórházban a 3. napra teljesen megteltek a cicijeim tejcivel, és szerencsére azóta is van bõven, viszont ezzel a fejés dologgal kapcsolatban kicsit rutintalan vagyok még. A védõnõm azt mondja, hogy minden etetés után teljesen fejjem ki a melleimet, na most én tegnap megtettem ezt és ma hajnalra úgy bedurrant, hogy szinte már fáj. Eddig a kórházban a szopizások után olyan 40-50 gr-ot fejtem le és utánna hagytam. Most mit tegyek? Nem szeretnék mellgyulladást kapni, és napi több liter tejet sem lefejni, az jó ha van egy picivel több, na de ennyivel? A gyulladástól pedig nagyon félek. Ti hogyan csináljátok?

Panda,
Nekem is azt mndta a védõnõm, hogy nem szabadna hogy a mellen aludjon el a pici, de ezt egy néhány napos babával szerintem nem lehet megcsinálni. Elvileg olyan 2-3 hónaposan kell lassan leszoktatni errõl én úgy hallottam. Addig pedig legyen úgy ahogy a picike akarja.Kép

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Szia Ilke!

Légy üdvözölve a babázós klubban! Kép Kérdésedre: olyan nincs, hogy üresre fejt cici, mert a tej folyamatosan termelõdik, és igen, én a tulfejéstõl kaptam anno mellgyulladást. Nekem akkor éppen kevés volt, és az eröltetéssel akartam szaporítani. Hülyeség volt, gyakrabban cicire tenni a babát sokkal hatékonyabb, ráadásul úgyis éhes, ha kevés a tej, szóval akart is sûrûbben szopizni. Kép Nálam az a gyakorlat vállt be, hogy annyit fejtem ki, ami viszonylag könnyen jött. Eleinte fontos (?) fejni, hogy rendesen beinduljon a tejtermelés, azután szvsz érdemesebb fokozatosan leállni vele, hogy kialakulhasson a kereslet-kínálat egyensúlya. Ha fáj, akkor két szoptatás között tegyél rá hideg borogatást, és szoptatás elõtt közvetlenül meleget.
Az én kisfiam lassan 7 hónapos lesz, máig mellen alszik el este, mikor leteszem felnéz, adok egy puszit a buksijára, és jóéjszakát kívánok neki, õ meg az oldalára fordul, és már alszik is tovább. Nem tudom, miért lenne ez baj. Majd leszokik róla, ha már nem szopizik. Kép Nem kell mindig szentírásnak venni,a mit a védõ nénik mondanak, inkább hallgassatok a saját anyai ösztöneitekre, ti sokkal jobban tudjátok, hogy mi a jó a kisbabátoknak, mint egy idegen, hivatalból. Kép

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Sziasztok!
Ilke: elõször is gratulálok Kép
Fejés: én csak annyit fejtem, hgoy ne feszüljön a mellem. MOst már, ha belegondolok, amiket az elején eltároztam volna tejet (nem tettem), már ki kéne dobnom, mert lejár. A fiam 10 hónapos, szopik még rengetegszer. A cicin elalvásról annyit, hogy Balu az elsõ 3 hónapban csak az ölemben volt hajlandó aludni napközben, ami alapvetõen cicinlógás volt. Viszont nem cumizik, mert "kiélte" magát a cicin. Szerintem amíg téged nem zavar, addig hagyd! A védõnõk szava meg nem szentírás! Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok Lányok!
Szia Panda!
Az elaludni tanulás tényleg nem lecke még, de mégis talán tudok segíteni. Az én kislányom 9 hetes és most leginkább a hason elalvást szereti. Korábban én is gondban voltam, arra jöttem rá, hogy szereti a biztonság érzetet. Az a lényeg, hogy mindig legyen egy kar ami tartja, egy összetekert takaró ami megtámasztja a hátát, vagy az autós ülést, hordozót nagyon szereti. Ezt még ringatni is lehet. Egy pár hét és már úgyis tudsz vele komunikálni, kitudod fárasztani,hogy jóízûen elaludjon.
Remélem tudok segíteni, vagy ha mégsem , tudod, hogy olyan hamar elrepül ez a kis idõ.
Mindenkinek sok örömöt és vidámságot!
Egy picike, boldog Viki baba és egy büszke, boldog anyuka: Szilvi
Szilvi
 


bmarti,
Nagyon köszi, hgy írtál! Most megnyugodtam, mert kb. én is így gondoltam, de nem voltam biztos benne. Azt még had kérdezzem meg, hogy kb. mikor érdemes leállni a fejéssel? Hetekig vagy hónapokig kell ezzel várni? Kicsit azért fárasztó, mert amikor csak 1 óra tellik el két szopi között, akkor mire befejezem a fejést, már kezdhetem is a következõ etetést. Ma du. ez 3x volt így, úgyhogy igen-igen lefárasztott a dolog. Nem hittem volna, hogy ez ilyen kimerítõ.

Cory,
Köszi neked is a véleményt, mostmár megnyugodtam.

Pusz,
Ilke és a 6 napos LilikeKép

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Sziasztok!

Ilke!

Üdv köztünk!!! KépKépKép

Csak csatlakozni tudok Mártihoz. Soha nem lesz üres a cicid. Én is csak addig fejtem, amig több sugárban jött a tej. Ha már nem spriccelt, abbahagytam. Nekem kb. másfél hete nem kell fejnem, mert beállt a kereslet kínálat. Dóri most 7 hetes.

Az elalvással kapcsolatban: nálunk az a ritka, ha Dóri nem alszik el szopizáskor. Szopizik 10-15 percet, ekkor büfizünk, majd folytatjuk. Így már nem gond, hogy elalszik büfi nélkül, hisz a javát már kiszívta. Kép
Tényleg nem kell mindent úgy csinálni ahogy védõnéni mondja. Kép Halgass Lilire! Kép Õ jobban tudja mi jó neki! Kép

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Lányok!

Nem tudtok valamit Virágról????

Olyan régen nem láttam... KépKépKép

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Köszi a sok segítséget. Jelenleg úgy folyik az esti fektetés, ahogy Ildi javasolta: közösen felköltözünk a mi ágyunkba, és meseolvasás közben szopizik Ádám. Ha a meseolvasós 30-40 perc nem elég a picurnak az elalvásra, akkor jön a ringatás. Tudom jól, hogy Ádám még pici, ezt írtam is a "segélykérésben". Csak gondoltam, Ti is jártatok hasonló cipõben. Hát, majd meglátjuk, mi lesz. Kínozni semmiképp nem akarom, az órákig tartó síráshoz nekem nincs szívem.
Más. Szerintetek mennyit "szabad" hízni egy hét alatt egy babának? Nekem semmi gondom, de a védõnõ sokallja a heti közel 1/2 kg-t.(4 hét alatt,mióta hazajöttünk a kórházból, Ádám 1,8 (!!!) kg-t hízott, 3610-rõl 5370-re.
Panda

panda
Halásztelek
 
 


Kata!
Virágék nyaraltak, mostanában jöttek meg!

Panda!
Ha Ádám csak szopik, olyan ütemben hízik, ahogy akar, nincs felsõ határa sem a szopizott tej mennyiségének, sem a hízásénak! Azért az az 1.8 kg NAGGGYON szép!!!!!!! KépKépKép

Márti
márti
 
 


Sziasztok Lányok!

Ne haragudjatok, hogy ide nem illõként megzavarlak Benneteket, de egy kis segítséget szeretnék kérni Tõletek.

Szóval. A barátaink babája már hat hetes, lassan (a hétvégénKép) mennénk látogatni õket. A babócának már vettünk egy rucit, de ezen kívül mit vigyünk még? Ti miket kaptatok? Vagy hasonló helyzetben miket vittetek? Ismerõseink, rokonaink szerint a papának egy üveg ital, a mamának bonbon (anyósom szerint torta is meg virág is??). Én esetleg még sütire gondoltam. Ha benézek a topicba, kérlek segítségetek!

Mindenkinek további jó babázást kívánok! És gratulálok minden édes kis Manóhoz!

Dodus
Dodus
 


Sziasztok!

Én is szeretnék bejelentkezni hozzátok, mivel július 10-én megszületett Peti fiunk. Nagyon aranyos, jó fiú, de azért lenne egy pár kérdésem már rögtön a legelején:

Etetés:
Kijött a dokibácsi és elmesélte a gyönyörû történetet a háromóránkénti etetésrõl reggel 6-tól este 9-ig. Közölte, hogy egy etetés maximum 20 percig tarthat, utána fejni csak a kezdõ mellet kell, azt is csak 5-6 percig. És minden evéskor mérni kell a gyereket.
Hát ez szép, de az én gyerekem nem egy matematikai képlet szerint él, ahol az X helyébe be kell õt helyettesíteni. Neki nem elég a 20 perc, õ többet szeretne enni, és nem mindig három óránként. Most akkor mi van? Ja, és ha szopi végére úgy ahogy elszunnyad, akkor a mérésre biztos felébred.

Alvás:
Peti gyakran nem alszik két etetés között, sõt, van hogy egész délután, vagy most például már reggel 6 óta. Ilyenkor elvan egy darabig magának, nézeget, aztán megunja, sirdogál, erre felvesszük, beszélgetünk hozzá, sétálunk vele, amitõl el nem alszik, de legalább megnyugszik. És aztán jön a következõ etetés.
Szerintetek ez nem baj? Egy 9 napos babának nem kéne egész nap aludnia? Vagy hogyan érhetnénk el, hogy elaludjon? Tudtok ebben segíteni?

Köszönöm elõre is, ha segítetek.

Dió és a 9 napos Peti
Dió
 


Dodus!

Én egy jó ideje, ha babához megyek, alapvetõen pelust viszek neki ajándékba. Abból sosem elég. A mamának valami olyan dolgot, amirõl tudom, hogy a kedvence, lehet az süti vagy gesztenyepüré vagy bármi. Papát nem tudom.

Dió! Ez teljesen normális. Vannak babák, akiknek nagyobb az alvásigénye, és vannak akiknek kisebb. Lehet, hogy a te babád az utóbbi csoportba fog tartozni. Amíg ez kevés sírással párosul, addig elég nyugis a dolog, de sok baba az állandó foglalkozást is igényli. Ez nem jelenti azt, hogy az anyuka bármit is rosszul csinál avagy a babával lenne gond. Egyszerûen vannak ilyen babák. Tény, sokkal nehezebb, hisz teljesen lefoglal egy embert, cserébe viszont nagyon gyorsan fejlõdnek szellemileg, hamar nézelõdnek, mosolyognak, gügyögnek stb.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Dió!
1. A babád akkor és annyit eszik amikor akar! Ugye a doktorbácsi se órarend szerint étkezik?
2. A mi Lucánk is így mûködik, most is a karomban alszik, ha letenném, fel is ébredne!KépNem kell nekik egész nap aludni, ha Titeket az aggódáson túl nem zavar, bátran szabad dajkálni! Gondolj bele az elmúlt 3/4 évben egy másodpercre se tetted le!Kép
3. Mérni szerintem max. a legelején érdemes, amig kitanuljátok egymást. Azután már a heti egy (pucos) mérés böven sok.

Amúgy bátran halgass a szívedre! A dokibácsik, védnénik rémKép okosak, de az összes tankönyvük csak "elméleti" gyerekekröl íródott, A Te Petidet Te ismered.

Sok boldogságot KépKép Nektek!
Borcsa és a ma 8 hetes Luca

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Sziasztok!

Ilke! Pontos idõpontot nem tudnék / mernék mondani a fejéssel való leállásra. Érezni fogod, amikor beálltak a cicik, jól jön a tej, nem kõkemények, szoptatás után jól áttapinthatóak, meg ilyesmi. Nálam ez olyan 5-6 hét alatt alakult ki, de biztosan egyéni. Talán a Szoptatás topikban tudnának az LLL-es lányok pontosabb információt adni, én csak gyakorló laikus vagyok. Kép Jól ismerem az életérzést, amirõl írtál, PiciLaci is maratoni cicinlógó volt, 1-1,5 órát szopizott egy-egy nekifutásra, és (szopi kezdettõl számított!) 2,5-3 órát bírt ki eleinte egy evéssel. Két szoptatás között el tudtam menni WC-re, és vagy letusolni, vagy enni még volt idõm. Kép Egyébként nem is feltétlenül kell (szerintem) minden szoptatás után fejni, ha úgy érzed, hogy jól kiürítette Lilike a cicidet, vagy éppen nagyon fáradt vagy, és eleged van az egészbõl, akkor hagyd a fenébe. Mindkettõtöknek sokkal jobbat teszel, ha inkább ledölsz kicsit pihenni, zenét hallgatni, vagy bármi olyat csinálni, ami téged pihentet, relaxál. Annak meg tényleg nincs értelme, hogy amint befejezed a fejést elkezdj szoptatni. Lilike se lakik jól, és a cicijeid is bedurranhatnak. Lazíts! Nem fog leállni a tejtermelés, ha egy-két fejést ellógsz, és ha éppen kevés lesz valamikor a tej Lilikének, akkor bármikor szoptathatsz mindkét mellbõl (én minig így csinálom), vagy gyakrabban, és 1-2 napon belül beáll a kínálat a kereslethez. Tapasztalatból írom, én eleinte mindig aggódtam, hogy lesz-e tej holnap is, és elég lesz-e, aztán átéltünk 1-2 nehéz idõszakot, amikor PiciLaci néhány napig nem evett rendesen, beállt a tejtermelés ehhez az igényszinthez, és õbabasága meg egyik szopiról a másikra visszatalált a régi étvágyához. Elõször megrémültem, mert szemmel láthatóan éhes maradt, de gyakrabban szoptatva 3-4 szoptatás múlva már érezhetõen több volt a tejecske, és 2 nap múlva minden rendben volt.

Panda! Anyatejjel nem lehet egy babát túletetni, szóval annyit hízik, amennyit jónak lát. Nálunk a csúcs a heti 30-33 deka volt, és a mi védõnénink is cimmogott, mikor két szuri között (egy hónap alatt) több mint egy kilót gyarapodott PiciLaci. Én meg jól bepöccentem, és megkérdeztem, hogy mégis mit javasol, diétáztassam??? Vegyem el tõle a cicit, amikor még szopizna??? Lehetett a hangsúlyomban valami támadó Kép, talán egyenesen agresszív Kép, mert a védõnénink alig gyõzött viszakozni, és mentegetõzni, hogy dehogy, minden oké, nagyszerûen fejlõdik a kisfiam! KépKépKép

Dodus! Mi kaptunk egy csomó dizájnos cumisüveget meg babatányért, meg ilyen hülyeségeket, amit azóta se vettünk elõ, örül a lelkem, ha valakinek praktikus 5letre van szüksége! Kép Szóval cumisüveget és babaetetõ-készletet szvsz ne vigyél, az elõbbi optimális esetben nem is kell, az utóbbi meg majd fél év múlva, addig minek porosodjon?! A babaruha mindig jó 5let, abból sosincs túl sok, és az igazán klassz darabok bazi drágák. Mindig egy számmal nagyobbat vegyél, mint amekkorának a babát sejted, hogy tuti jó legyen. Ja, és figyelj az évszakra is, mert ha meg még nagy neki amit veszel, akkor lehet, hogy pl. nem lesz már elég meleg egy napozóhoz, mire belenõ. Most én viszonylag vékony anyagú rugit javasolnék. De jó ajándék (én azt vettem egyik rokon kislánynak) a szép fürdõlepedõ is, tudod, az a sarkos. Abból se árt soha, ha eggyel több van. Egy dologra figyelj, ne vegyél meg 80*80-asat, mert az most jó, de két hónap múlva már nem lehet benne megtörölni a babát. Nekünk 100*100-as méretû Colortexes (nem, biztos, hogy így kell írni, a filatorigáti HÉV megállónál van a mintaboltjuk) fürdõlepedõink vannak, nagyon beválltak. Ha ismered a baba szobáját (és a szülõk ízlését) vehetsz falvédõt, képet, textílbõl varrt díszeket is, ezeket szeretik nézegetni a kicsik elõször. Ha tudod, hogy nincs még nekik, akkor jó 5let az ágy fölé való zenélõ forgó, vagy az ágy oldalára akasztható felhúzhetó zenélõ figura is. Ezeknek feltétlenül hallgasd meg a zenéjét, mert az kevés, hogy jól néznek ki, a szülõknek ezerszer kell majd meghallgatniuk a dallamot. A csememõ játékok, csörgõk, rágókák kicsit koraiak még, de esetleg azok is szóba jöhetnek. Most hirtelen nem jot más az eszembe, de így is jó hosszú lettem. Kép A papának az ital tökéletes. A mamának a torta szerintem nem jó ötlet, és a bonbon is hüm-hüm, a csokizástól a tejben baba-allergizáló anyagok jelenhetnek meg, nomeg szülés után a legtöbb nõ nem vágyik további plussz kilókra. Szerintem a virág bõven elég. Esetleg jól jöhet valami szép, és köldökig kigombolható pamut hálóing a szoptatáshoz, ha vagy olyan viszonyban az anyukával, hogy ilyesmit vegyél neki.

Hú, de hosszú lettem, bocs...


BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Sziasztok újra, ma nem tudok eldugulni... Kép

Dió! Elõször is gartulálok, jó egészséget, és sok tejecskét kívánok nektek! Kép Etetés ügyben Borcsa már leírta amit én is gondolok a témáról, azt, hogy nálunk hogy ment, azt elõbb leírtam Ilkének. Annyit tennék hozzá, hogy PiciLaci is csak a karomban érezte jól magát eleinte hetekig, és meg türelmesen ölelgettem és hurcoltam, hiszen nem lehet könnyû neki az elszakadás. A NANDU kendõ nagyon bevállt az örökös baba hurcoláshoz, így nem szakadt le tõle a karom. Mondták, hogy felkapatom, elkényeztetem, stb., de nem így lett, ettõl ne tarts. Amint elkezd érdeklõdni a külvilág iránt, megtanul fogni, rágcsálni dolgokat, kezét nézegetni, stb. úgyse fogja már igényelni az örökös telstközelséget, sokkal inkább a mozgás szabadságát. PiciLaci 3 hónapos kora körül már direkt követelte, hogy tegyem már le. Kép

Dodus! Ildi praktikus 5letérõl eszembe jutott még valami! Szép ajándékcsomagot lehet összeállítani a kicsinek babaápolási cuccokból is, és az ugye fogyóeszköz. Kép Esetleg (ha nincs még nekik) jól jöhet egy pelenkázó táska is.


BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Sziasztok!

Szia Dió!
Üdv nektek is itt a babásoknál! KépKépKép

Dió!

Nekünk is volt olyan, hogy Dóri két szopi között nem aludt. Viszont nem ordított. Kép Ha elkezdett nyafizni, akkor bizony felvettük, járkáltunk vele.
Olyan is volt, hogy az ölünkben aludt el. Bátran állíthatom, hogy egy borzalmasan nyugodt baba. Érzi, hogy reagálunk ha valamiért elkezd sírni, de szerintem nem használja ki. Kép
Mostanában egyre többet elvan a kiságyban a forgó zenélõvel és a többi színes játékkal. Ha elkapattuk volna akkor szerintem most sem lenne el a kiságyban egyedül.

Mérni viszont egy héten egyszer mérem. Fölösleges minden szopi után. Csak magadat idegesítenéd, ha egyszer keveset, egyszer többet szopik. Ha nyugodt, nem sír szopi után eleget evett.

Ezt Ilkének írtam tegnap: "Tényleg nem kell mindent úgy csinálni ahogy védõnéni mondja. Halgass Lilire! Õ jobban tudja mi jó neki!" Te pedig hallgass Petikére! Kép

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Dió!

Evés terén egyetértek az elõttem szólókkal. Én is akkor eszem ha megéhezek. És nagyon jó ha megtanulja a baba mikor éhes és akkor kap enni. Mert ugye akkor késõbb is akkor fog enni ha éhes és nem akkor amikor letelt a 3 óra. Egyáltalán nem értem miért kellene egy ekkora babát ,ég óra szerint idõzítve etetni, mikor a mamának is jól jön egy kis hosszabb pihi ha a baba hagyja, és normális idegrendszerû anya sem bírja hallgatni a baba sírását, amikor az éhes. Még jó hogy azt nem írta elõ hogy mérd a pelusokat nehogy többet pisiljen mint elõ van írva Kép. Én különben sokáig mértem, de ennek mindig célja volt de hajnalban még így se tettem.

Ismerõs ez a "nem alvós" téma. Nem huzogatja a pocakjáûhoz a lábait? Nekem Lili azért nem aludt mert a hasfájás szinte ahogy alaludt mindjárt felébrezstette és a megnyugváshoz kellett a melegünk meg a szagunk. A kendõ nekünk is nagyon bevált. De volt hogy csak úgy aludt, ha a hasamon vagy mellkasomon volt. Azért lassan lehet kis trükökkel próbálkozni /pl. valami anyaszagú darab, hasrafektetés/. De ha a hasa fáj akkor az alvás a hasfájással fog javulni. Ja és a báránybõr is jó volt, mert az alulról is jó meleg. És persze sokkal jobban fel kell õket még ilyenkor öltöztetni, vagy bebugyolálni se rossz - ez biztonságot is ad. Meg a levegõztetés, babakocsizás is tud segíteni. Szóval próbálgatni kell.

Bocsi hogy hosszú lett ...

Dodus!

Mindenféle játék jó ajándék. Nem baj az ha egy kicsit késõbb lesz jó! Ezt a szülõk is szokták szeretni.


Bubu
bubu
 
 


Újabb dilemma… Ti mennyire tartjátok reális veszélynek a bölcsõhalált? Mert az én kisfiam csak hason szeret aludni, de minden éjszaka attól félek, hogy nem ébred fel. Kb. 3 hónapos korától Noémi is hason aludt, de õ azért, mert mindig hasra fordult magától. Hiába fordítottam vissza, pár perc múlva újra hason volt. Ádám viszont ha a hátára teszem le aludni (olyankor mikor leteszem, már alszik), pillanatok múlva felébred, és nagyon sír. Ezt már vagy 30-szor eljátszottuk, mire rájöttem, hogy a hasára kellene tenni. Bejött… Ebben a helyzetben sosem ébred fel. Nem hinném, hogy a háton alvást fogom erõltetni, csak kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Más. Már betöltötte a fiatalúr az 5. hetet, úgyhogy az étvágyából ítélve –most még többet eszik, mint eddig- most van az a bizonyos fejlõdési ugrás. Viszont õ nemcsak többet eszik, hanem többet is alszik. Szinte egész nap. Ez nálatok is így volt?
Furcsa, olyan, mintha még sosem láttam volna gyereket, annyira különbözik a kislányomtól. Elméletben tudtam, hogy minden gyerek más, de mégis minden nap újra azon csodálkozom, hogy mennyire.
Dió! Üdv, és sok sikert a Babushoz! A 3 óránkénti szoptatást felejtsd el !!! A mi doki nénink is így kezdte, mikor két éve Noémivel hazajöttünk . Egybõl tudtam, ezen a ponton lesznek még nézeteltéréseink… Mikor 13 hónaposan beteg lett, és megtudta, hogy még szopik, elcsodálkozott, és azt mondta, „nagyon ügyes” vagyok. Én azt hittem, ez természetes, de ezek szerint valakinek nem. Csak az a kár, hogy pont annak, aki a gyerekek egészségét hivatott megõrizni. Ja, és a fenti jótanácsot egy hónapja újra megismételte, de szintén elengedtem a fülem mellett. A kisfiamat sem szeretném semmi jótól megfosztani. Te se tedd! Mérni nem kell minden etetés után! Mi 3 héttel a hazajövatel után mértük Ádámot elõször-a védõnõ sosem ért rá-, meg is lepõdte az eredményen rendesen… Az én fiamat is állandóan cipelni kell, de ma már el volt 3²/4 óráig a babahordozóban, nézegette a fogantyúra kötözött játékokat, meg persze folyamatosan dumáltam hozzá. Szóval ne aggódj, eleinte kicsit fárasztó, de ennyi igazán jár nekik.
Na, bedugulok, mert a végén még kitiltotok…
Panda

panda
Halásztelek
 
 


Kata007, Bmárti,
Nagyon örülök, hogy megosztottátok velem a tapasztalataitokat, sokat segít! Az ember azt gondolná, hogy a szoptatás egy pofonegyszerû dolog (elvileg az is) de azért sokmindenre figyelni kell. Ma éjszaka viszont komolyan megijedtem, mert hajnalban arra ébredtem, hogy ráz a hideg, vacogok és a melleim igencsak fájnak. Na gondoltam, a nagy igyekezet ellenére sikerült beizzitanom magamnak egy jó kis mellgyulladástKép. Aztán jött az etetés, ami sokat segített a helyzeten és erõt véve magamon hajnal 3-kor nekiálltam kifejni a fölös tejcit. 150gr lett, aminél megálltam, pedig még tudtam volna, de már nem bírtam.
Az alvással kapcsolatban, épp tegnap olvastam, hogy azok a babák akik éjszaka többet alszanak egyfolytában, nappal többször esznek, és kevesebbet alszanak.
Nyitott szájjal alvásról mi a véleményetek?

Psuz,
Ilke és a 8 napos Lilike

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Sziasztok!

Ilke!

Örülök, hogy nem lett semmi bajod mára! Kép
Hasonló nekem is volt, hogy arra ébredtem, hogy "na itt gond lesz". Én úgy csináltam, hogy az elejét kifejtem, aztán amikor Dóri felébredt, klasszul kiûrítette a cicit. Nem is lett semmi bajom. Próbáld meg ilyenkor Te is ha megoldható, hogy mielõtt Lili felébred, fejjél ki a cicibõl. Meglátod milyen jól ki fogja utána üríteni. Kép

Nem tudom, hogy van-e összefüggés az éjszakai alvás és a nappali evés között, de Dóri éjszaka most már 9 körül alszik el és reggel fél 5 körül ébred. Nappal 3 óránként eszik. Ma viszont délután 5 órát aludt végig. Ne tudd meg, hogy alig tudtam tisztába tenni úgy követelte a kajcsit. Kép

A nyitott szájhoz nem tudok hozzászólni. Dóri csukott szájjal alszik. Nincs esetleg valami az orrában Lilinek, ami miatt nem tud rendesen levegõt venni az orrán?

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Kata, Ilke!

A babák ebben a korban 100% orrlégzõk, szóval ez nem lehet baj. Biztos ellazulnak nagyon az arcizmai és kinyílik aszája. Ne aggódj Ilke! Nálunk felnõtt is van a családban aki így alszik, csak õ horkol is. :-)

Bubu
bubu
 
 


Kata007,
Köszi az ötletet, ma rá is kényszerültem, mert a 3 órai evésnél csak 5-10 percig evett, és jó sok maradt a mellemben. Lusta voltam kifejni utánna és így reggelre a szokásos szilikon cicikkel ébredtem. Dóri nagyon ügyes, hogy ennyit alszik, és ilyen szépen eszik nappal!Kép Remélhetõleg mi is e felé tendálunk. Nózival kapcsolatban, biztosan nincs semmi az orrában, mert szopizáskor szépen hallani ahogy veszi a levegõt az orrán.

Bubu,
Kép ok nem aggódok.

Azt szeretném megkérdezni, hogy ha leesik a köldökcsonk, akkor marad ott egy nyilt sebfelület. Szerintem nekünk ma le fog esni, mert már csak nagyon pici tartja. Szóval arra kell hintõport tenni, vagy bármit csinálni vele? Nem fogja a pelus irritálni?
Még valami, Lilinek szinte az egész mellkasa kicsit piros és hámlik. Ez mennyire természetes? Tegnap olvastam egy könyvben, hogy szülés után 1 héttel ez még oké lehet (mármint a hámlás) de a pirosodás nem tudom, hogy ezzel jár-e.

Kellemes vasárnapot mindenkinek!Kép

Pusz,
Ilke és a 9 napos Lilike

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Szia Ilke!
Mi a koldokcsonk leesese utan mar csak alkohollal toroltuk egy ideig, aztan mar azzal sem, mert nagyon szepen gyogyult...

Kati
Névtelen
 


Sziasztok!!!

Hûûû, de pörög a topic pár napja!!!

Üdv az új Anyuciknak!!KépKépKép

Manok!

Az az igazság, hogy nem is igazán mi vettük észre, inkábba gyerekorvos, aki beutalót írt a szemészetreKép
remélem a gondotok megoldódik és Dórika nóziját sem kell
olyan gyakran porszívóznod majd...Kép

Menta!

Megnevezném Õt, de szerintem nem szeretné, mert szerényebb
annál...mindenestre nagyon-nagyon becsülömKépKépKép
Mail ment!

Gorsi!Kép

KösziKép, örülök, hogy Ti is jól vagytok Petikével!

Kata!Kép

Mail ment!!!

Ilke!!

Bárcsak nekem lett volna ilyen szilikoncicim...
Nekem csak akkor volt ilyen, mikor a kórházban belövellt
a cicim a 3. napon, mégsem tudtunk a nõvérkékkel közösen sem
tejet fakasztani belõle...Kép

késõbb megindult ugyan, de mikor fejtem, 1,5 óra alatt jött ki
60ml...Melissa pedig bömbölt szopi alatt és után is...Kép

szóval, NAGYON szerencsés vagy, õszintén irigyellek és kívánom,hogy még sokáig maradjon így!!!KépKépKép

puszi: Sheila és Melissa

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Sziasztok!

Ilke,
Hangámnak is száraz volt a bõre, a dokinénink írt fel zsírozó krémet, én a mai napig azzal kenem fürdés után. Sõt, még az én kezemre is tök jó.Kép

Mikor leesett a köldökcsonk, mi is csak alkohollal törölgettük.

Üdv
Szila
Szila
 


Sziasztok Anyukák!

Köszönöm az ötleteket a babalátogatással kapcsolatban, amit tegnap sikeresen megejtettünk. Apuka kapott pezsgõt, anyuka HohesC-t, mert azt szereti és mellé kétféle gyümölcsteát és persze virágot. A kisinas pedig a már korábban megvásárolt 62-es tipegõ-kiskabát-sapka együttest. Amiatt izgultunk/tipródtunk, hogy mit vigyünk a szülõknek és a végén azzal nem volt semmi gond, de a gyerekre már majdnem kicsi a 62-es ruciKép Megkapják a blokkot is... Ki gondolta, hogy ilyen gyorsan nõnek?Kép

Jó babázást és szép, egészséges babákat kívánok Nektek!

Dodus
Dodus
 


Ilke!

Nálunk már néhány napja leesett a köldökcsonk. Alkoholos fültisztitó pálcikával törölgetjük azóta is, én egy kicsit hintöporozom is. De nagyon szép lesz nagyon hamar.

Panda!

Nagyfiam is és most a kicsi is hason alszik. Ez igy alakult, leginkább azért, mert próbáltam hagyatt fektetni is, de sokkal nyugodtabban laszik hason. A kórházban is volt, hogy hasra tettem, ugy aludt amikor fürdetni vittem, és a legnagyobb csodálkozásomra amikor a fürdés után mentem érte, hasra volt fektetve!!! (Mindenki más hanyatt...) Pedig hát a kórházakban nem nagyon örülnek a hasrafektetésnek...
Lehet, hogy statisztikailag van alapja annak, hogy nem hason kéne altatni, de szerintem ez inkább hajlam.
BP-n a Madarász kórházban van egy alváslabor, ahova el lehet vinni a babákat, és megnézik, hogy van-e ilyen veszély nála vagy nem.
Szopi: ahhoz képest, hogy elvileg mindenki mellette van, mind a védönö, mind a dokinö megkérdezte, hogy van-e elég tejem (van), de az esetleges kevés esetre (ami ugysem lesz) mégis mindegyik a tápszert ajánlotta, nem a tejszaporitási módszereket (gyakrabb mellretevés, pihenés, sok folyadék).
Ennyit az elméletröl és a gyakorlatról...

Beszti és a 2 hetes Nátán

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok,
Köszi a köldökkel kapcsolatos ötleteket. Tegnap le is esett és szerencsére lett rajta heg is. Alkohollal tisztogatom, úgy ahogy írtátok.

Sheila,
Gondolom biztosan próbáltad a kézi fejést, de nekem az elsõ két napban igen keservesen ment, aztán amikor bedurrantak akkor vettem elõ az Avent Isist, az szuper jól kiürítette õket. Azóta nem próbálod? Egyébként mikor kézel fejtem, nekem is irdatlan sok idõ kellett ilyen mennyiségekhez, sõt nekem csak 40 gr sikerült elsõ nap. Azóta meg egyfolytában attól rettegek, hogy mellgyulladást kapok, néha úgy tud fájni.

Szila,
Holnap jön a doki bácsi, iratok is fel valami kencét vele, köszi.

Hasonalvással kapcsolatban, mennyi ideig kell félni? Néha én is hasra fektetem, de csak nappal merem amikor gyakran rá tudok nézni. Tudom nagyon paranoiás vagyok, de úgy féltem a picikémet.

Ma voltunk elõsször kint a lakásból!Kép 10 naposan ez nem volt túl korai még szerintetek? Holnap is el kell mennünk, de csak a közelbe, nem baj ugye?

Ilke (tipikus parázó friss mamiKép) és a 10 napos egyfolytábanevõ LiliKép
Vannak egyébként képek rólunk a pocakos oldalon, ha meg szeretnétek nézni!

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Kedves Anyukák!Kép

Gratulálok minden új babucihoz, jó egészséget és boldog babázást kívánok!!!KépKépKép

Ilke,
szerintem ilyen jó idõben nyugodtan viheted a levegõre a babucit! Ártani nem árt! Figyelj, hogy védd a naptól, de ne fülledjen be a babakocsiba, nincs annál jobb, ha kinn lehet a levegõn! Gondolj, arra akinek kertes háza van, szinte az elsõ naptól kezdve a kertben van a babájával! Legalábbis én biztos úgy tennék!Kép

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Ilke!
Mi Dórival 8 naposan már kimentünk, bár akkor nagyon jó idõ volt. Kép
Nyugodtan menjetek!!!

Nem fogod elhinni, de én Dórit mint harmadik babámat sem merem hason altatni, pedig holnapután lesz 8 hetes. Napközben oké, amikor látom, de éjszakára nem, hiszen 7 órát alszik reggelig. Tudom nem kellene ennyire parázni tõle, de errõl senki nem tudna lebeszélni. Ez van! Kép

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Köszi, a válaszokat az elsõ kimozdulásokkal kapcsolatban, már haza is jöttünk és egész jól viselte Lili is, gyakorlatilag átaludta azt az 1 órát.

Még mindíg a fejéssel kapcsolatban kérdeznékKép:
Néhány napja ráálltam, hogy reggel és este fejem le mindkét cicimet, napközben olyan gyakran eszik, hogy nem érzem szükségét. Viszont így 1 nap 240-260gr-ot sikerül így produkálni, a kérdésem az ha ezt minden nap megteszem akkor hogyan és mikor fog ez csökkenni, ha egyáltalán fog? Bennehagyni viszont nem merem. Legközelebb igyekszem a másik fórumon feltenni a kérdéseimet ígérem, de ezzel kapcs. még nagyon érdekel a véleményetek. KösziKép.

Pusz,
Ilke és Lili

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Sziasztok!
Teljesen új vagyok köztetek, még csak most ismerkedem az üzenetszerkesztésekkel, de majd belejövök.
Beatrix nevû kislányom június 18.-án született császárral, 2670 grammal, teljesen egészségesen, 39.hétre.
Nem tudom amiket írtatok a császár utáni fájdalmakról, hát nekem ezzel semmi gondom nem volt és nincs.
Lehet, hogy szerencsés vagyok?
Hasszorítót használtatok? Ugyanis császár után kötelezõ lenne otthon is használni. Nekem a kórházban is raktak a hasamra mûtét után 2 órára "homokzsákot", ez segít, hogy visszahelyezkedjen a hasüregben a belek és egyebek.
A szoptatással viszont nagy gondom volt a kórházban, mivel nagyon érzékeny volt a mellbimbóm (még a síma póló is kidörzsölte, melltartót soha nem hordtam elõtte), nem mertem normálisan szoptatni, hanem bimbóvédõvel, De azt a bébi nem szerette, nem tudott kiszívni szinte semmit, teljesen becsomósodott mindkét mellem, annyira fájt, hogy sírtam kínomban és akkor segítettek a csecsemõs nõvérkék "kimaszírozni"
De azt a kínt ne tudjátok meg!
A mûtét és a következõ napok kismiskák voltak ezekhez a fejésekhez képest!
Ennek hatására a mellbimbóm is úgy megedzõdött, hogy a további szoptatás szinte élményszámba ment.
Hála azóta is rendben van, bár fejni nem szoktam, a másikból kicsöpögõ tejet szoktam felfogni és elraktározni.
Úgy néz ki, hogy ennyi egyenlõre elég.
Bocsi a hosszúra nyúlt beszámolóért, remélem jó helyre írtam...
Szmájlikat hogy lehet berakni?
ilusta
 
 


Sziasztok!

Látom megint teritékre került a túletetés. Vili ma reggel 6200gramm volt (pénteken lesz 8 hetes). Mi is lelettünk cseszve túletetés ügyben, de már nem érdekel. Tény, hogy mióta nem kakil minden szopinál reflexb?l (elmúlt hat hetes) kicsit hasfájós lett, most jobban ügyelek. Sajna elég hakapeszi és mikor sirdogál, akkor az én ölemben nem is nyugszik meg, ott gyb?l követelia cicit. És mivel elég étkes, hát nála nehéz eldönteni, hogy hasfájás, vagy éhség iatt ordít. Amikor nagyon fájt a pocija a cicin is ordított, ebb?l rájöttünk, hogy no nem az éhség a gond (a cici tele volt). De ha nem sikerül a kaki, kínjába a cicit is elfogadná. Ma javul a helyzett, hogy nincs kánikula délel?tt is lehet leveg?re menni, az sokat segített.
Hason alvás, nekünk doki néni direkt javasolta nappalra, szerinte különben tónustalan lesz az izomzata. Vili csak éjjel tud a hátán nyugodtan feküdni, nappal meg hajnalban is csak hason. Ez a pocifájáson is sokat segít. Elinte én is féltem, de mér nem. Megnyugtattam magam, hogy a bölcs?halál, nem az én életer?s jól fejlett vasgyurómat veszélyezteti és így ?is jól ki tudja aludni magát.


Dió! Ilke! Pucúr! Bcs, ha v.kit kihagytam, szóval üdv. közöttük és nagy gratula!
Üdv.
Norci
Norci
 


Még egy kérdés. Volt valakinek olyan gondja a szülés után,hogy olyan érzése volt mintha fel lenne fázva?

Én egyik éjjel aludni se tudtam már miatta. A doki azt mondta, hogy az nem felfázás, hanem a szoptatás alatt el?fordul hormon hiány miatt van. Adott rá kencét.
Volt v.kinek ilyen gonda, ha igen mikor múlt el?
Titkon reménykedek, hogy mégis csak felfázás akkor elmúlik el?bb majd.

Norci
Norci
 


Ilusta!

Én voltam aki panaszkodtam a császár utáni fájdalom miatt. Hála Istennek mára teljesen a múltté. Viszont a haskötövel kapcsolatban: a dokim egyáltalán nem ajánlotta, ezért is nem használtam/om, bár én is gondoltam rá, és rá is kérdeztem (a miértig nem jutottunk el sajnos).

Kép Kép : egy kettöspont és utána rögtön bezáró vagy nyitó zárójel.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Köszi a hason alvásról adott infókat. Most, hogy nincs annyira meleg, kevésbé izgulok. Tegnap voltunk méretzkedi, és Ádám "csak" 250 g-t hízott a múlt héten. Nem fog ez a gyerek lefogyni?????? Még mindig kicsit sárga a drágám. A dokinéni azt javasolta, hogy teáztassam, úgy hamarabb elmúlik. Én eddig úgy tudtam, a szoptatás segít leginkább a dolgon. Vagy tévedek? Van valakinek tapasztalata elhúzódó sárgaság ügyben?
Panda

panda
Halásztelek
 
 


Panda!

Ezerszer gondolkodom, írjam-e amit írok vagy sem. Végül úgy döntöttem leírom. Sárgaság ügyben próbáld megtalálni itt a babaneten Martinát, ugyanõ volt (van?) indexen tán Trixi néven. Tavaly szomorú okok miatt elég sok mindent megtudott olyan dolgokról, amik elhúzódó sárgasággal indultak. BÁr egy ideje nem láttam a nevét, de ebbe a topikba is szokott írogatni.
És bocsáss meg nekem, ha az õ régi szomorú története miatt aggodalmat okozok neked, de úgy érzem, sárgaság témában õ sajnos jártas lett.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Beszti!
Érdekes, hogy a Te dokit ellenezte a haskötõt!
Én az eddigi kismamáktól (legyen császáros, vagy sem!)mindegyiketõl azt hallottam, hogy használják.
Nekem pl. sokat segített, a hasam hamarabb laposodott, nem mondom, hogy most már (5 hét után)olyan mint egy sportolóé, de sokat javult!
Én csak ajánlani tudom mindenkinek!

Hasonfekvés:
Az én kicsim is inkább hasonfekve szeret aludni, legyen éjjel vagy nappal.
Az éjjelitõl kicsit tartok, de hála úgy néz ki, elég jól alszik, remélem nem fog semmi történni!
Néha próbálom erõltetni a hanyatt.-vagy oldalefkvést, néha sikerül néha nem.
Nekem a gyerekdoki azt mondta, hogy a hanyattfekvés jó a gerincnek, az oldalfekvésben, bukáskor nem fullad meg, a hasonfekvés pedig jó a csípõnek.
Remélem jól jegyeztem meg, na ebbõl az következik, hogy mindenhogyan kellene feküdnie, de ez nálunk nemigen mûködik! Kép
Túletetés:
Szerintem ez hülyeség!
A gyerek annyit eszik amennyi kell neki, ha sok kell, akkor sok kell!
Van az ellenkezõjére is példa! Akkor a keveset evõt, pumpálni kell?
ilusta
 
 


Fektetés ügyben arra a kompromisszumra jutottam, hogy nappali alvásoknál hason van, mert akkor gyakran ránézek, éjjel meg hanyatt. Három napja megy ez, és többet alszik azóta nappal. Kép De ha felébred esze ágában sincs feltámaszkodni, hanem éhezõ gyanánt a cicit követeli. Evés után meg felháboritónak tartja hogy - úgymond - elvágjam a külvilágtól azzal, hogy hasra teszem. Kép

Zsunya

zsunya
 
 


Sziasztok!

Kicsit eltûntünk, bár olvasgattam, de mivel mindig le voltam maradva, így a válaszaim már nem lettek volna aktuálisak.
Mi nagyon jól vagyunk már nagyokat mosolygunk, mi is felfedeztük a nyálfújást és ez roppant szórakoztató.
Remélem a hétfõi tali nem marad el a szombati nagy tali miatt.
Mi szombaton sajnos nem tudunk menni, mert dolgozik a párom, és babakocsival nem szeretnék átbumlizni a városon, de hétfõn már nagyon szeretnénk mi is menni.
Tegnap voltunk ismét csípõszûrésen, mondta a doktornõ, hogy minden tökéletes, akkor vigyem vissza legközelebb, ha már kezdünk járni. Na, az még kicsit odébb lesz!
Egy kérdés, nem tudom, hogy van-e köztetek nálam „idõsebb” császáros (én május 1-én szültem), szóval az érdekelne, hogy meddig lesz ennyire érzékeny a sebhely az idõváltozásra, mert most még nagyon megérzem.
Megyek fürdetni!

Sziasztok

Szilvi és a 12 hetes Petike
bszilvi
 
 


Nem bírtam kivárni, amíg válaszoltok (BOCS), úgyhogy felhívtam a Kismamából ismert Veres doktort, mivel ma volt a "telefonos rendelése". Õ is azt javasolta, amit én is tettem eddig, és amit a saját gyerekorvosunkon és védõnõnkön kívül mindenki tanácsolt: ne teáztassam a babát, hanem szoptassam nyugodtan. De mit mondjak jövõ héten a dokinak? Elnézést doktornõ, de mivel nem értek egyet önnel szoptatás ügyben, máshoz fordultam segítségért? Vagy egyszerûen mondjam azt, hogy teáztatom a gyereket? Nem szívesen hazudnék...
Panda

panda
Halásztelek
 
 


Kedves Szilvi és Petike!

Én januári császáros vagyok és én nem érzem a sebem,de már szülés után nagyon hamar rendben voltam,csak egy bizonyos helyen égett nagyon.Mára már ez is elmúlt. Szerintem ez is,mint sok minden más ,egyéni. Talán pár hét múlva már észre sem fogod venni,hogy szétkaszaboltak.

Jó éjszakát: Jucusmamus
20170114224602
 
 


Ildi!
Kerestem Martinát, Trixi néven is, de semmi témába vágó dolgot nem találtam a hozzászólásaiban. Hová írt a sárgaságról? És kb. mikor? Nem emlékszel véletlenül?
Köszi, Panda

panda
Halásztelek
 
 


Szia Panda!

Martina trilla néven írt az indexre, és most nincs Budapesten.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Zsunya! Evés után én se szivesen feküdnék hason... Kép

Panda! Én a hozzátáplálás miatt kerültem hozzád hasonló helyzetbe, jött a védõnõ, amikor Lacika 5 hónapos volt, hogy nosza, adjak neki gyümölcsöt. Sokáig hezitáltam, de végül õszintén és határozottan megmondtam neki, hogy 6 hónapos koráig csak szoptatni akarom Lacikát. Mosolygott, bólintott, és azt mondta, hogy ha van elég tejem, akkor oké. Szóval szerintem legyél õszinte, és határozott, lehet, hogy végül téged is kellemes meglepetés ér! Kép A te kisbabád, esetleg tanácsadási joga van bárkinek is, de nem dirigálhat neked senki, hogy mit adj neki, és mit ne. Azt úgyis csak te tudod, hogy a te gyerekednek mi a lehetõ legjobb, az orvosok és védõnõk csak az átlag-babát ismerik, és nem a tiédet. Az semmi esetre se lenne jó szerintem, ha hazudozni kezdenél. Neked se jó, egyik hazugság szüli a másikat, és jönnek a kínos pillanatok, meg a doktornõnek is jobb, ha tudja, hogy mit kap egy kisbaba, akit kezel.

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Panda!

Cory már segített, keverem a neveket, nem szokam olvasni az indexet. Tavaly nyáron volt az index fórumában a történetük, de ha megkeresed, készülj fel rá, hogy nagyon szomorú. Viszont tényleg talán többet tud a sárgaságról mint mi.

Ildi

Ildi
pildi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?