Új privát üzeneted érkezett!

RitaKép

TerhesrendőrségKépKépKépKépKép ez nagyon tetszett, bár tudom neked kevésbé, mert téged irányitanak.

A taliról te se fogsz lemaradni igérem, remélem hogy senki se egy talira gondolt hanem többre, főleg hogy jön a nyár és reméljük vele a jó idő is Kép

A légzésfigyelőnél sokszor azt is elfelejtik a szülök, hogy nem árt a készüléken túl egy tanfolyamon is résztvenni, hogy pontosan mit is kell csinálni ha készülék beriaszt és valós a riasztás.

nah tényleg huztam aludni...Kép

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Rita add meg emailed.

Nem tudom mi lesz a PP Veneziával. Egyébként én is olyat veszek, de azt mondta, hogy kiságyban és babakocsiban nem tud segíteni. Mondjuk nekem kiságy nem is kell. De aztán elhintett valamit a babakocsikról és így lehet, hogy összejön. Írok majd emailt.
dóri80
 
 


Akkor közkívánatra:
Bálintka születése

23.-án , vasárnap kiengedtek kimenőre délután, mert menni akartam szavazni. Eljött értem a párom, elmentünk szavazni, megebédeltünk egy vendéglőben, aztán hazajöttünk kicsit kettesben lenni. Azt hallottam mindenkitől, hogy a házas élet az utolsó napokban megindíthatja a szülést, szóval mindent a cél érdekében.
Vasárnap éjszaka el is kezdtem már görcsölgetni, miután párom visszavitt a kórházba. Nem bírtam feküdni az ágyban, sétálgattam a folyosón, de nem történt semmi, végül visszamentem a szobába, és bealudtam. Reggelre nem lett Bálint. Ráadásul hétfőn napközben már semmi nem volt, egy kis görcsöcske sem. Viszont egész nap kajáltam megállás nélkül. Mondták a szobatársaim, hogy régebben volt itt egy lány, aki a szülése előtti napon egész nap megállás nélkül evett, szóval ez jó jel.
25.-én, kedden reggel felkeltem. A kötelező szívhang vizsgálat, vérnyomásmérés után el akartam menni zuhanyozni, hajat mosni, hogy ha valami történne legyek rendben, de az összes zuhanyzó tele volt. Mérges is voltam, mert máskor mindig reggel mentem, és eddig nem okozott gondot bejutni. A végén már odaálltam az egyik ajtóba a cuccommal, és vártam a soromat, mert közeledett ¾ 8, mikorra vártam a dokimat, és még sehogy nem álltam. A hajmosásról így is le kellett mondanom, mert nem lett volna idő rá. Oké, legalább meg vagyok fürödve. Visszamentem a szobába, és elkezdtem a cuccaimat rendezgetni, hogy ne legyek szanaszét, ha lesz valami. Közben megjött Bánhidy dr, kihívott a kezelőbe. Megvizsgált, aztán közölte, hogy akkor ezt a szülőszobán folytatjuk, mert elkezdtem kinyílni, és ebből ma még lehet is valami. A vérnyomásom miatt egy időzített bomba vagyok, tehát ne maradjak mostmár fent a pathológián. Mondta, hogy szóljak a szülésznőmnek, szedjem össze a cuccomat, és irány le a vajúdóba.
Kérdeztem, hogy mennyire biztos a dolog, mert akkor a férjem is jönne, mondta, hogy szóljak neki, hogy indulhat. Erre mondtam, hogy a férjem kb. 11 körül tud ideérni, mire mosolygott és közölte, hogy: „Háát, reméljük nem késik el”, persze ezt viccnek szánta, mert mikor mondtam, hogy szerintem azért ez a baba annyira nem fog sietni, mondta, hogy szerinte sem.
Összepakoltam, majd az egyik nővér kíséretében levonultam a szülőszobára. Közben felhívtam Katit, aki mondta, hogy épp orvosnál van, de amint tud jön, 10-ig legkésőbb itt lesz. Lent a vajúdóban kaptam egy ágyat, rámrakták a ctg-t, a vérnyomásmérőt és vártam. Nem nagyon éreztem csak kisebb görcsöket. 10-kor megjött Kati, és újra jött Bánhidy dr, aki megint megvizsgált. Még mindig egy ujjnyira voltam nyitva. Persze mitől is nyíltam volna tovább, mikor nem volt semmi fájásom, csak kis görcsölgetés. Viszont egyszercsak azt vettem észre, hogy valami nedves van a lábam között, benéztem a takaró alá, és a nyákdugóm ment el. Közben megjött a párom is.
A vérnyomásom kicsit elindult felfelé, úgyhogy Bánhidy dr. burkot repesztett, hogy haladjunk a dolgokkal. Na ezután megtudtam milyen az a vajúdás. Olyan fájdalmaim lettek hamarosan, hogy azt hittem elájulok. Kapásból 10 percenként jöttek, majd fél óra múlva már 5 percenként. Közben Kati megengedte, hogy kicsit sétáljak, vagy álldogáljak, guggoljak, vagy ami jól esik, de én nem bírtam semmit csinálni, főleg mikor fájásom volt. Olyankor összegubózva lerogytam az ágyra, és az volt a legjobb. Mondtam is, hogy köszönöm szépen a lehetőséget, de inkább feküdnék oldalfekvésben, mert megőrülök a fájdalomtól.
Utána visszarakták a ctg-t. A vérnyomásommal nem volt különösebb probléma, de a baba szívhangja a fájásoknál elkezdett lelassulni. Mondta Kati, hogy ez kicsit aggasztó, mert ilyenkor a baba nem érzi jól magát, és vagy a köldökzsinórt szorítja magához, vagy valami más gond van. A probléma az volt, hogy a fájások egyre sűrűbben jöttek. Bejött Bánhidy dr, és neki sem tetszett a szívhang. Mondta Katinak, hogy a biztonság kedvéért kezdjen el feltölteni, kösse rám az infúziót.
Rám kötötték az infúziót. Ekkor már szinte szünet nélkül voltak fájásaim, azt hittem, hogy megőrülök. Kértem a férjemet, hogy mérje hány perces fájások ezek, de már hosszabb volt a fájás, mint maga a szünet. Kb 50 mp-ig fájt, és volt 20 mp szünet közte. Tágulni viszont nem akartam, Kati megvizsgált, és még mindig egy ujjnyira voltam nyitva. Közben a szívhang nagyon aggasztó volt, mivel már folyamatosan alacsony volt, a folyamatos fájásoknak köszönhetően. Kati mondta, hogy szól Bánhidy dr.-nak. (Õ egyébként épp szülést vezetett le, mert egy másik kismamája is éppen szült, fél 2-kor szült meg a hölgy). Fél kettőkor be is jött Bánhidy dr. és mondta, hogy mostmár ő nem várna tovább, látom, hogy ő mindent megpróbált, de sajnos műtenie kell a baba érdekében. Megmondom őszintén, hogy nem bántam. Annyira fájdalmas volt, és mivel nem tágultam ellettem volna még vagy estig, ami szünet nélküli fájásokkal kicsit horror lett volna.
Azonnal rábólintottunk a férjemmel a műtétre, ő is könnybe lábadt szemmel nézte már, ahogy szenvedek, meg nem utolsó sorban a babáért is aggódtunk. Erre mondta a Bánhidy dr, hogy ha gondolom, akkor még van idő egy EDA-ra, és akkor nem kell aludnom a műtét alatt, és utána is ébren leszek, nem érzek semmit.
A párommal megállapodtunk, hogy jó, legyen EDA, bár előtte mi sokat beszéltünk erről, hogy nem szeretnénk majd EDA-t, de mivel aludni nem akartam nem igazán volt más választásom.
Nemsokára visszajött Bánhidy dr, aki bemutatta nekem Gidai dr-t , tőle fogom kapni az EDA-t. Átmentünk egy szülőszobába, jöhetett velem a párom is. Ott kaptam meg az EDA-t. Érdekes érzés volt. Kicsit féltem, mert a fájások miatt nehéz volt mozdulatlannak lenni, de összeszedtem az összes erőmet, és így sikerült. Egyszercsak egy hidegséget éreztem végigfutni a gerincemen és nemsokára elmúltak a fájásaim. Nem is éreztem semmit. Gidai dr. megszúrkált egy tűvel, de nem éreztem. Nagyon fura volt. Ezután felkapott az egyik műtős ember, kocsira rakott és már vittek is a műtőbe. Oda már a párom nem jöhetett, ő a szülőszobán várt.
Betoltak a műtőbe, kb a Vészhelyzetben éreztem magam. Láttam, hallottam mindent. Már ott volt az orvosom Romano dr-nak öltözve  és még kb 5-6 ember, meg Gidai dr, aki végig a fejemnél állt. A műtétet magát nem láttam, mert egy zöld lepel volt előttem, de Gidai dr. mindent közvetített. Előre mondta, hogy mit fogok érezni, hogy mit lát. Mondta, mikor már látta a baba fejét, mondta, mikor kijöttek a vállai, aztán mondta, hogy nézzek jobbra, mert ott viszik a babámat. Annyira megnyugtató volt. Közben beszélgetett velem, kérdezte tudom-e, hogy kisfiú vagy kislány, megsimogatta az arcomat. Nagyon pozitív volt ez az egész. Pár percen belül Kati hozta a Kisfiamat, és megmutatta, aztán átment vele a szülőszobára, ahol a párom volt. Sírva fakadtam. Utána még kiszedték a méhlepényt, összevarrtak stb. Aztán visszatoltak a vajúdóba, és nemsokára már a párom hozta a kisfiunkat be nekem egy pólyában. Jött Kati is. Hozott egy polaroid képet apáról és fiáról, amin rajtavoltak Bálint születési adatai. Egy darabig együtt lehettünk hármasban, aztán elvitték a Babát megvizsgálni az újszülött osztályra.
Aznap még egyszer lehozták a Kisfiamat, és együtt lehettünk kicsit, próbáltam mellretenni, de még nem volt mit ennie.  Aztán ő visszament az újszülött osztályra, én maradtam éjszakára.

Összességében nagyon pozitív élmény az egész szülés. Nagyon hálás vagyok érte Bánhidy dr.-nak, Gönczi Katinak, és Gidai dr.-nak, mert az ő érdemük, hogy ilyen szép emlék lett számomra a szülés.
Hálás vagyok az EDA lehetőségéért, mert így – bár a hüvelyi szülés nem valósult meg – de ugyanolyan volt az egész szinte. Azonnal babázhattam, a párom szinte végig velünk lehetett. Sajnos a köldökzsinórt így nem ő vágta el, de ezen kívül minden megvalósult, amit szerettünk volna.
Illetve még egy valakit feltétlenül megemlítenék, egy bizonyos Anikó nevű szülésznő tanulót, aki annyira kedves és gondoskodó volt, és biztatásával segített a másnapi „talpraállásban”.

lilló
 
 

 
 

A fentiekhez még annyit, h az orvosom tényleg mindent elkövetett, h ne műtét legyen a vége, mert már egy párszor necces volt, és műthetett volna, de ő mindig türelmesen várt, és ezért is nagyon hálás vagyok Neki.

Rita: Köszi a segítséget! Te vagy az új informatika tanárom Kép

Mindenkinek köszönöm a megnyugtatást cumizás ügyben. Most kapott Bálint egy NUK-os cumit, úgy néz ki, hogy az elalvásban segíti, aztán ki is köpi. Néha felriad, "kiabál" egyet, visszaadom neki a cumit, és alszik nyugodtan tovább. Egyébként ha fent van nem kéri a cumit. Éjszaka már normálisan szopizott, nem ette túl magát. Kép Hát ez is egy eredmény...

A Minimanóban vannak ruhák is, de szerintem nem túl olcsók, mi a ruhákon kívül szinte minden mást ott szereztünk be, mert más dolgok viszont jó áron vannak. A babakocsit is( PP Pramette) ott vettük.

Szép napot!
Lilló

lilló
 
 


Szasztok,
Sára kérdezted mit kell tenni,ha leáll a baba légzése.Hát,ahogy Ági írta részt kellene venni újszülött újraélesztő tanfolyamon,vagy ha olyan nincs a védőnőtől v.a dokitól megkérdezni,hogy mit kell csinálni.Sajnos nem mindíg elég,ha megrázzuk a babát,ahogy Lilló írta,ez csak abban a szituban elég ami sajnos Lillóékkal is előfordult.Tehát amikor kezd lilulni a baba akkor megrázzuk-na nem nagyon-sírni kezd és ezzel együtt levegőt vesz.De amikor leáll a légzése-bölcsőhalál-ilyenkor riaszt a gép,tudni kell újraéleszteni.Ezt leírni nagyon nehéz,az orrába és a szájába kell egyszerre fújni a levegőt és a mentőt is ki kell hívni!Fontos,hogy a babát lássuk el ne teljen el sok idő,mert a szíve is leállhat,ezért kell mentőt hívni,hogy hamar segítséget kapjunk.Most nagyon szörnyű dolgokat írtam,bocsánat érte és remélem senkivel nem fog előfordulni ilyen!Mindenképpen akinek van gépe kérje az orvosa segítségét,hogy mutassa meg a befújást,legalább azt tudja amíg odaér a segítség!Nem szabad a segítségre várni,mert sokáig marad a baba oxigén nélkül!Mégegyszer bocs ezért a témáért,de a gép csak így ér valamit,ha ezt tudjátok!

Nekem cumizik a lányom,szerintem egyáltalán nem baj.Sok babát megnyugtat,nem lehet egésznap a cicin a baba.Sőt a cumisüvegnél sokkal jobb.Inkább a cumira szokjon rá,mint az üvegre,mert az üveget is használhatja megnyugtatásra,és ha tea van benne akkor árthatunk a későbbi fogzásnak,majd a fogaknak.
Szép napot mindenkinek!Üdv.
Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok Lányok,
Kissé tanácstalan vagyok, remélem tudtok nekem segíteni.
12 hetes kismama vagyok, az orvosom a 2. Nőin dolgozik, így kerültem ide hozzátok.
Az orvosomat nagyon kedvelem és nagyon bízok benne, ezzel nincs gondom. Viszont szerettem volna baba-barát módon szülni, úgy hogy a pici félhomályban szülessen, azonnal rám tegyék és rögtön úgy maszatosan szophasson. Az orvosomat kérdeztem, hogy ezt a kérést figyelembe veszik-e a klinikán, sajnos a válasz teljesen nemleges volt. Azt mondta, hogy a babát csak pár percre teszik a mama hasára, aztán elviszik fürdetni és megvizsgálni, így csak kb 45 perc múlva hozzák vissza felöltöztetve. Ettől én nagyon elszomordtam, mert hiszek abban, hogy a babának a bőrkontaktus és a szopizás nagyon fontos az első órában, hogy teljesen megnyugodjon.
A kérdésem az, hogy szerintetek ez csak most tűnik fontosnak, vagy ott abban a környezetben már a fáradtságtól úgy sem tudok majd nagyon ezzel foglalkozni? Volt valaki köztetek, aki hasonlót szeretett volna és hagyták neki?
Nekem ez a pici lesz az első és nagyon-nagyon készülünk rá. így azt szeretném, ha neki is nagyon szép lenne a találkozás.
Felmerült az orvos váltás lehetősége is, de nekem nem a dokimmal van bajom, őt imádom, hanem a kórház szabályaival, ahol dolgozik.
Mi a véleményetek?

Másik kérdés, hol lehet megtudni a Klinika által szervezett előadások idejét, témáját?

Előre is köszönöm, ha valaki válaszol!
Üdv, didot
didot
 
 


Szia Didot!

Nekem a személyes véleményem az, hogy sokkal fontosabb az orvos személye, mint bármi más. Ráadásul akármi is történik, a Klinikán vagy a legjobb helyen, mert itt fel vannak készülve mindenféle esetre.
Én úgy voltam vele vajúdásnál, hogy annyira nem érdekelt semmi, hogy mi történik körülöttem. Nem hiszem, hogy egy alternatív szülőszobában bármilyen lehetőséget ki tudtam volna használni, mert úgy elvonták a figyelmemet a fájások, és a legjobban az esett, ha összegörnyedve feküdhettem. Szóval nekem hozhattak volna medencét, labdát, bordásfalat, bármit, nem lettem volna jobban tőle. Én is eltervezetem, hogy majd jógázok vajúdás alatt, meg ilyenek, aztán meg azt se tudtam hirtelen hol vagyok, nemhogy jógázzak.
De tudom a Te problémád nem ez, hanem a babával való kontaktus. Szerintem mint első szülő biztos Téged is nagyon meg fog viselni a szülés, és bár én is nagyon akartam, hogy majd együtt leszek a babámmal minden pillanatban, de annyira le voltam gyengülve, merülve, hogy egyáltalán nem bántam, hogy első éjszaka nem lehetett velem. Szülés után odaadják, megfoghatod, sőt a vizsgálat után is odaviszik Neked. Később annyit lehettek együtt, amennyit csak akarsz, de szülés után szerintem szükség van mindkét félnek a pihenésre. Hidd el, az ember előre eltervez dolgokat, aztán az élet másként hozza, és utána már egy cseppet sem fontosak az előre eltervezett dolgaid, mert már annyi minden más köti le a figyelmedet.
A legfontosabb, hogy biztonságban érezd magad, és jó orvosnál, jó helyen legyél.
Ez tényleg csak a személyes véleményem, aztán vagy elfogadod,vagy nem.
Minden jót Neked!
Lilló

lilló
 
 


Szia Lilló,
Igen az alternatív lehetőségeken is gondolkodtam, nagyon jól hangzik, de az Szt. Imre honlapján is az szerepel, hogy az anyukák kb 60% a hagyományos fekvő szülőágyas pozicióban szül. Valószínűeg azért, amit Te is írtál, hogy a szülés sokkal intenzívebb, mint gondolták volna korábban. Így ezt mint prioritást már töröltem a "fontossági listámról".
Az orvosom nagyon szuper szerintem, és valóban nem szívesen hagynám ott, állítólag jó a szülésznő is (vmilyen Eta), akivel dolgozik. Bár őt még nem ismerem.
Megpróbálom kicsit visszaolvasni a korábbi hozzászólásokat, hátha találok róla valamit.
Köszi mégegyszer!!
És nagy-nagy gratula a picidhez!!

Szia: Didot
didot
 
 


Sziasztok!

Alig győzöm visszaolvasni a hozzászólásokat. 1,5 nap családmentesség után megérkezett a párom anyukája... Kép Ez némileg visszaveti a net használatomat. Kép De legalább bepakoltunk a gyerekszobába... alakul Kép

Didot,
Osztom Lilló véleményét, hogy legfontosabb a biztonság és a bizalom. Kezdetben én is lelkesedtem az alternatív szülési lehetőségekért, de amikor a Klinikán voltunk szülőszoba látogatáson, teljesen megnyugtattak az ot felvázolt lehetőségek. (nekem is első baba lesz). Esetleg neked való lehet a kapcsolat analízis, abból amit írsz...
A klinika által szervezett előadások témája az alagsori bejelentkezős iroda ablakán is ki van függesztve (ahogy ezt a 8. hónapra sikerült észrevennem Kép) az időponttal együtt.
Ki a dokid amúgy?

Lilló,
A házaséletet nekünk is ajánlotta a doki Kép, legalább valami jó is van az utolsó hetekben. Kép És nagyon jó, hogy ilyen jó élmény maradt Bálintka születése.

A terhesrendőrség nagyon tetszik. Kép Már nekem sem ajánlja a párom az autókázást, de vonattal + bkv-val 2x annyi időt tölthetnék a városban, mire mindent elintézek. Az utolsó hét 2 naponta levő ctg vizsgálatától (ha jól tudom úgy sűrűsödik), már előre félek, dehát nincs sofőröm. Kép

A június végi találkát én is támogatom. Addigra már mi is nagyok leszünk. Kép

Giulia,
Az ikrek nagyon helyesek és gratulálok hozzájuk. A 122 cm-es pocakméret igazán figyelemreméltó. Õk kb. normál súllyal születtek?
A különbség csak pár hónapos kor után látszik, de akkor is főleg csak a bennfenteseknek Kép - legalábbis a tesóm és az én gyerekkori képeimen ezt tapasztalom. A párom nagyon szeretne ikreket. Kép Én nem tudom mennyire lenne az jó, de végülis anyukám is sikeresen megoldotta a feladatot anno... Komoly és szép kihívás.

A légzés figyelőről nekem 6 hónapot mondtak... A tesómnak egyáltalán nem volt, én még hezitálok.
A cumi szerintem egyéni és megjósolhatatlan. Én ujjszopós voltam és de nehezen hagytam el... De ma már nem szégyellem annyira.

Na megyek, jön a védőnő.
Prücsök

prucsok
 
 


Szia Lilló!
Nagyon jó érzés volt olvasni a babád születésének történetét.Oda képzeltem magam a szülőszobára,máris hiányzik a munkám.Pedig még odébb van,hogy ismét dolgozhassak,és segítsek a kismamáknak életük legszebb pillanataiban.Miért hasonlítottad Bánhídit Romanohoz?Én 11 éve láttam utoljára így nem tudom most hogy néz ki.Gondolom nem a külső miatt utaltál rá.Örülök,hogy bevált a cumi,én is mindegyik gyereknél NUK-ot használtam.
Amit az orvos és kórház választásról írtál,szerintem is fontos a jó orvos és a háttér!A biztonság fontosabb,mint a bordásfal és a többi.A 4.gyerkőcömnél labdán vajúdtam az nagyon jó volt,különben én is a fekvős tipushoz tartozom.Nekem még állni sem volt jó egyiknél sem.
Szülésznő létemre nekem is apás szüléseim voltak számomra az volt a legfontosabb,minden más alternatív módszer helyett.Na,meg a fogadott szülésznő,akire mindíg számíthattam!
Üdv.Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Timi: csak azért írtam, h Romano-nak volt öltözve, mert nekem tök furi volt zöldben, a műtőben, mert előtte mindig a fehér doki ruhájában láttam, meg a rendelőben ingben-nyakkendőben. Ja, meg a sapija is olyan Romanos volt, kis virágos. Meg mert tényleg az egész műtőbe betolás nekem a Vészhelyzethez hasonlított. KépBenton dr-hoz mégse hasonlíthattam Kép Egyébként úgy néz ki, mint 11 éve, csak kicsit megőszült. Kép

lilló
 
 


Szia Didot!

Üdv közöttünk!

Ki az orvosod?
dóri80
 
 


Dóri!
Az emailcímem: somogyirita(kukac)hotmail(pont)com (Értelemszerűen behelyettesítve a jeleket). Tök jó lenne, ha összejönne valami kedvezmény! (Mondhatnád, hogy nagy tételben vesszük, hiszen Te is, én is... Kép Kép) Köszi!

Ági! Be kell valljam a "terhesrendőrség" kifejezést loptam (a Barátnőim a terhességről c. szuperkönyvből), mert nekem is nagyon tetszett. Kép Kép Kép

Lilló! Tök jó, hogy feltetted a szüléstörténetedet, így még izgalmasabb volt végigolvasni! Úgy értem, hogy ilyen sok részletet megtudtunk!

Didot! Üdv köztünk! Szerintem is az orvos fontos, na meg a szülésznő, hiszen ő az, aki veled van (elvileg) végig, az oros lehet, hogy csak a végén ékezik, ha mondjuk éjjel szülsz. Nem tudom, ki az orvosod, nekem Valent doktor, és speciel ő Etával szokott dolgozni (vagy Dömötör Margittal). Rám bízta a választást, és én Eta mellett döntöttem, ha visszaolvasgatod a hozzászólásokat, Etáról szuperlatívuszokban szoktak beszélni, és ezt én is megerősíthetem, ugyan még nem szültem, de már jó párszor találkoztunk és nagyon szimpatikus. De azt hiszem, az összes szülésznőt nagyon dicsérik a klinikán, úgyhogy ezt a részt nem lehet elrontani. Ami a baba mellretevését illeti: engem meglep, amit a dokid mondott. Nekem mindenhol az jött le, hogy persze, hogy mellre lehet tenni a babát (na jó, azt nem mondták, mennyi ideig) szülés után, és ráadásul, ha természetes úton szülöd, el sem viszik, mert a szülőszobában van egy "konyhasarok" ahol le tudják mosni, meg tudják mérni stb. Tehát elvileg látod is a szülőágyról. Aztán első éjjel elviszik, mert akkor még úgysem szopik, és azt hiszem, nekünk is jót tesz egy éjjelnyi pihi. (Ekkor nem is adnak semmi cukros vizet meg egyebet neki.) Aztán utána már rajtad múlik, hogy mit szeretnél. Jó, ha nálad van, mert akkor tényleg nem kap semmi pótlást a baba. A csecsemősnővérek állítólag a mélypont a kórház működésében (nem túl kedvesek, meg segítőkészek), de némi rámenősséggel meg talán kenőanyaggal (érted, ugye? Kép) lehet segíteni a dolgon, már a többi "végzett" kismama szerint. Kép Kép Ja, a mélypontnál talán adekvát lenne megemlíteni az UH folyosót a vérvétellel egyetemben, de 12 hetesen szerintem lassan kezd fogalmad lenni róla... úgyhogy ezt nem ecsetelném. Kép Kép

Üdv,
Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Szia Didot!
Ki az orvosod? A szülésznőd valószínű Zsoldosné Eta. Én is és sok más kismami is vele lett anyuka. Nagyon jó szakember, szimpatikus, kedves szülésznő és ez nagyon fontos. Mi először nem is akartunk szülésznőt fogadni mondván az ikrek miatt lehet, hogy nem is lesz rá szükség, de anyukám rábeszélt és ezért nagyon hálás vagyok neki. Én is még kismamiként azt szerettem volna ha a babák első perctől kezdve velem vannak a szülőszobán és utána is. De nálunk a csajokat tényleg csak rámrakták és elvitték megfigyelni az intenzívre mert ugye kissebbek voltak. (Azt viszont nem tudom, hogy a normál súlyú piciket is elviszik-e vizsgálni, mert elvileg a szülőszobán is van mérleg meg sok kütyű.) Én azt mondom hívd fel az Etát, találkozz vele, mondd el a "félelmeidet", kívánságaidat, mert a legtöbbet ebben is ő tud neked segíteni. Nálunk amíg még a szülőszobán pihenettek ő hozta le az infókat a lányokról, rohangált fel és le, hogy jól vannak és már békésen alukálnak. Aztán fel is ő kísért hozzájuk. Sőt én egy itt a fórumon megismert ikres kismami melletti ágyon kaptam helyet, mert ő pár nappal előttem szült és ezt is az Eta intézte el(ő is az Etával szült). Az első pár óra pihi pedig tényleg fontos lesz. Lehet, hogy most elitélsz de én annyira kimerültem a szüléstől, hogy nem is tudtam volna (szerintem) megfelelően ellátni a babákat a gyengeségtől (nem bírtam állva maradni). Ne érts félre nem le akarlak beszélni a vágyálmodról (ami egyezik az enyémmel anno), de tényleg az orvos nagyon fontos, hogy megbízz benne maximálisan.

KépKép
kgiulia
 
 


szia Lilló

Köszi hogy feltetted a szülés történetedet. Nagyon jó volt olvasniKépKépÉs örülök hogy jól vagytok. Bálintkának sok tejcsit kívánok

Lini

Kép
lini
 
 


Szia Lilló! Hát Bentonhoz tényleg ne hasonlítsd szegényt.Kösz az infót akkor el tudom képzelni milyen lehet.Azt tudom,hogy nagy koponya,remek orvos,laza,és jó fej.Lehet,hogy komolyodott azóta,hogy láttam.Régóta ismered?
Jó babázást és sok tejcsit!
Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Prucsok: Dorina 2760g, Lívia 2170g-al született a 38. héten. Hát nem tudom, hogy ez mennyire nem normál súly. Szerintem nekünk azért lettek ikrek, mert én nagyon féltem tőle. Tudtam, hogy egy gyerekkel is milyen nehezen boldogul egy kezdő anyuka, hát még kettővel... De ma már el se tudom képzelni, hogy esetleg csak egy babám legyen. Úgyhogy asszem jobban féltem tőle mint kellett volna. Kihívásnak tényleg jó. Örülök, hogy iker vagy lehet, hogy később lenne majd pár kérdésem, persze csak ha nem baj. Nálunk nincs ikre senkinek rajtunk kívűl, sokszor elég bizonytalan vagyok.

Lilló: Köszönöm, hogy feltetted a szüléstörténeted és örülök, hogy ilyen jó élményként maradt meg benned.

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok,
Nagyon aranyosak vagytok, hogy ilyen gyorsan, ilyen sokan válaszoltatok. Az orvosom Sipos Miklós. Közben persze én is sokat gondolkodtam a dolgon, most úgy érzem maradok nála, hisz tényleg nagyon kedvelem és az életemet is rá merném bízni.
Nagyon megnyugtatott amit írtatok, hogy ott benn a szülőszobán látják el a babát, ezt a doki nem mondta. Valószínűleg akkor nem is kezdtem volna hezitálni, az én fejemben az jelent meg, hogy baba el valahová, aztán egy felöltöztetett picurt kapok vissza közel egy óra múlva.
Meg beszéltem az egyik barátnőmmel is, aki szintén megerősítette a Ti véleményeteket.
Olyan fura ez az egész, itt tervezgetek, de közben azt sem tudom mi vár rám!
A vérvételi folyosón még csak egyszer jártam, összesen hárman voltak csak előttem, így mindennel együtt fél óra alatt végeztem. Nem volt valami szívderítő látvány, de nem nagyon foglalkoztam vele. Ami igazán megdöbbentette, hogy a BÜFÉhez kell bemenni a "kartonozóba". Ezt elég viccesnek találtam!

Kgiulia, normál módon szültél vagy császárral?
(biztos írtad korábban, de még nem volt időm visszaolvasni)

Didot
didot
 
 


Didot,
Nekem is a Miklós az orvosom. Szerintem ne cseréld le! Kép Én is imádom. És Etával különösen jó párosítás, meg Eta egy igazi cinkostárs szülésnél. Kép És a szülőszoba látogatás szerintem meg fog nyugtatni téged is.

Giulia,
Lívia talán pehelysúllyal született, de Dorina normál. Nem mintha lenne jelentősége, ha egyébként egészségesek, csak kíváncsiskodtam. Kép Minket 3000 és 3100g-mal hordott ki az anyukám a maga 160 centijével, természetes szüléssel. Ha tudok, szívesen segítek ikres kérdésben (mail cím a profilomban), bár ebben anyukám nagyobb szakértő Kép.
Én azt tudom, hogy nálunk én voltam a 2. és a kisebb, és születésem után hangos sírással sikerült kivívnom az elsőséget etetésben és fürdetésben is, de mégsem előztem le a tesómat növésben és súlyban. Kép De valahol láttam ikres topikot...

Na megyek kutyát sétáltatni. Apa ma kimenőt kapott. Kép

prucsok
 
 


Didot,
Normál úton születtek, szerencsére.

Prucsok,
Le a kalappal anyukád előtt!!! Szép nagyra növesztett titeket, szegénykém biztos alig tudott menni a végére(összesen 6! kiló baba + a többi cucc). Igen, van ikres topik néha olvasgatom. Több kérdésem azzal kapcsolatban szokott lenni, hogy pl. ikrek hogyan élnek meg dolgokat(testvérféltékenység, anya kettéosztódása, szóval csupa ilyen butaság).

KépKép
kgiulia
 
 


Húúúú!
Egy hétig nem tudtam írni, csak néha beleolvasgattam, de Ti aztán nem lustálkodtok. :-)

Lillo
Köszönjük szépen, hogy leírtad a szülésedet, a végén már majdnem könnyeztem is. Egy kicsit megint átéltem az én szülésemet. Pedig már 15 hónapja volt, de egy kis hasonlóság akadt. Mi is rendesre készültünk, de császár lett a vége. Nekem a Valent volt az orvosom, és rá is azt mondhatom, amit Te a tiedre, hogy mindent elkövetett, hogy ne legyen belőle császár. Nekem reggel 9-kor repesztett burkot, és este 10-kor született meg a kisfiam. És teljesen igazad van amit Didőnak írtál, hogy előtte annyi mindent eltervezünk, de az élet mégis másként hozza. Bennem pl. fel se merült a császár, nem is olvastam róla semmit, aztán tessék. Csak nekem annyibból volt rosszabb, hogy nem kaphattam EDA-t és így altattak.

Bálint nagyon édes baba, és jó hosszúnak tűnik a képen. Én is sok-sok tejcsit kívánok neki.

Kép
Kép
angyalka2
 
 


csak rohanósban, de igyekszem benézni.

ikresek: www.ikresek.hu

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Timi
tényleg rossz ilyen dolgokat olvasni, de jó, hogy leírtad, mert nekünk is volt légzésfigyelőnk, de nem tudom, hogy mit csináltam volna ha tényleg bejelez. Épp azon gondolkodtam, hogy a következő babánál már el kéne menni arra a tanfolyamra
A klinikán van ilyen?

Cumi ügyben nekünk is a Nuk vált be, pedig én se akartam adni neki, de az elején elkezdte az újját szopizni, és akkor úgy voltam vele, hogy inkább a cumi. De nem mondhatnám, hogy rászokott, mert csak az alváshoz ill. elalváshoz kell neki.

Rita
Bocsi, hogy megkérdem, de tudod még friss vagyok, és sokáig kéne keresni. Mikorra vagy kiírva? Nagyon kiváncsi vagyok, hogy mit írsz majd a Valentról szülés után. Jó lenne tényleg személyesen is átbeszélni a találkán.

Etáról tényleg csak jókat olvastam, nagyon gondolkodom, hogy őt fogom választani a tesónál. Amikor szültem, akkor egy másik anyuka is szült és szerintem az Eta volt a szülésznője és nagyon ari volt. Nekem nem volt választott szülésznőm, amit meg is bántam, mert este nyolcig egy idiótát(már bocsánat)kellett elviselnem, és csak az utolsó két órában volt bent a Tigyi Zsuzsa. Szült nála valaki? Érdekelnének az infók, mert azt tudom hogy kedves volt meg aranyos, de a császár meg az altatás miatt mást nem nagyon tudtam meg róla.

Ági
Úgy látom Te vagy itt a számítógép-guru. Nagy pofátlanság lenne, ha én is küldenék képeket? Mert sajna nekem sincs kicsinyítő programom, és ilyen nagyba meg nem engedi felrakni a képeket.

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Lányok Kép
mindenkinek van kicsinyítő programja.
Start menü - kellékek - paint
nehívod a képet:
kép- nyújtás/döntés -

itt be kell állítani a %-t, ami ha 30% akkor a nagyon spéci gépek kivételével akkorát csinál, hogy ide feltölthető legyen.

utána: mentés másként, hogy az eredeti nagy felbontású kép is megmaradjon.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!!

Lillo köszi hogy megosztottad velünk a szülésed történetét:-)) Nagyon tetzett és örülök, hogy jó volt:-))

Rita már nem sok van hátra:-))

Bocs mindenkitől hogy keveset vagyok csak délelőtt dolgozom, délután meg lakást keresünk és ügyintézünk:-)) Már alig várom hogy nagyobb lakásba tudjunk menni:-)) Nagyon gyorsan telik az idő:-))

Nem tudom hogy nektek a pocitokban mennyire rugdosott 21 hetesen a babátok, de az én kicsim alig rugdalozik:-(( Szerintetek az nagy baj? Kicsit izgulok miatta.

Dóri küldök neked ma mailt, ha lehet:-))

Rita kicsit zűrös volt a netem mostanában! Megkaptad a mailem?

Puszi!!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Hellóka!
Lilló bármennyire is fúrcsa, de szép a történeted. Jó volt olvasni, és tényleg szemléletesen írtál le mindent!
Dido, a biztonság a legfontosabb, szerintem, jó helyen vagy, a klinikán mindenre fel vannak készülve. A körölmények a folyosón nem a legjobbak (vérvétel, Uh, kartonozó, kajaszag), de a büében isteni szendvicset lehet kapni!Kép
Tegnaptól táppénzen vagyok, befejeztem a munkát! Már csak néhány napon kell bemennem a suliba, hogy elintézzem az adminisztrációt! Az osztályom elköszönt tőlem, átalakultunk egy 30 fős bgő kórussá! Szép látvány volt! Annyi mindent kaptam, hogy apát riasztanom kellett, hogy haza tujunk jönni. Ami különösen meghatott, hogy igyekeztek saját ajándékot készíteni, s úgy oldották meg, hogy mind a 29en adtak valmit! A kedvencem az egy fotóalbum, magukról készítették + kis szöveges emlékeztetőkel, ill. az évek során elhangzott aranyköpéseinket is beletették! Igazán megható volt. Fogalmam sincs, hogy mi az amitől ennyire ragaszkodnak hozzám a gyerekek, de ez volt a 3. osztály ,amelyik így köszönt el. Remélem a saját gyerekemmel is szót értek majd. Nehogy igaz legyen a mondás, cipésznek cipője, pedagógusnak...
Megyek, lekaszabolom az ananászt!Kép

Kép
anid
 
 


Jó reggeltKép

AngyalkaKép
Küld ha nem boldogulsz vele mégsem, szivesen lekicsinyitem nekedKép

Lányok tök jó dolgom volt ma éjjel: 7 órát aludhattam egybe, ami akár tiz is lehtett volna, ha akkor lefekszem amikor Pepe elaludt, 9 től reggel 7 ig durmolt a drágaságomKép

Ki hogy készül anyáknapjára?

Nekem van egy kedvenc történetem, régen egyszer már feltettem ide, de most megismételném, ha nem bánjátok, ugy is sok sok új mami csatlakozott azóta hozzánk, fogadjátok nagy nagy szeretettel anyáknapjára:



<font color="aa00aa">Fizetve



A kis fiunk kiment a konyhába, ahol édesanyja épp vacsorát főzött, és átnyújtott neki egy teleirt papírlapot. Feleségem megtörölgette a kezét a kötényében, kezébe vette a papírt, és a következőket olvasta:

Fűnyírás 5,00 dollár

A szobám kitakarítása ezen a héten 1,00 dollár

Bevásárlás anya helyett 0,50 dollár

Vigyázás az öcsémre, amíg anya bevásárolt 0,25 dollár

Szemétkihordás 1,00 dollár

Jeles félévi bizonyítvány 5,00 dollár

Szemétszedés és gereblyézés a kertben 2,00 dollár

Összes tartozás: 14,75 dollár

Az anya lenézett gyermekére, aki várakozásteljesen állt előtte, egy kicsit kutatott emlékezetében, majd tollat ragadott, megfordította a papírlapot, és ezt írta a hátoldalára:

Kilenc hónapig méhemben hordoztalak - ingyen.

Éjszakákon át virrasztottam melletted, ápoltalak, és imádkoztam érted - ingyen.

Melletted álltam a megpróbáltatások idején és nem egyszer megríkattál - ingyen.

Mindent egybevetve, ingyen és bérmentve szerettelek.

Álmatlanul hánykolódtam, szorongtam, hogy mi vár még rád - ingyen.

Játékokat, ennivalót, ruhát kapsz, sőt még az orrodat is megtörölöm - ingyen.

Ha mindezt hozzáadjuk, a szeretetem teljes költsége 0,00 dollár.

Nos, amikor a gyerek elolvasta, amit az anyja irt, hatalmas könnycsepp gördült le az arcán, egyenesen a mama szemébe nézett, és úgy szólt:

Nagyon szeretlek, anyukám!
Aztán fogta a tollat, és jókora betűkkel számlája alá írta: "Fizetve"</font>



M. Adams

Forrás: Erőleves a léleknek 3. kötet

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Szia Ági!
Nagyon szép ez a történet,tanulságos.Ha van egy kis időd olvads el a freemailedet,írtam.
Gratulálok a hosszú alváshoz,nekem az elmúlt 2 napban nem sikerült.A gyerekek felváltva keltettek fel,5x keltem éjjel.
Üdv.Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Ági,
Ez igazán megható volt. Nekem is kicsordult a könnyem. Én már nem találkozom az anyukámmal szülés előtt, így csak telefonon fogom köszönteni + a többit rábízm a tesóimra.

Brik,
Nekem sem mozgott 21 hetesen sokat a picur, sőt! Igazán mozgékony a 8. hónap közepén kezdett lenni és újabban nagyon kis virgonc. Kép

Nekem ma 8 órát sikerült aludnom, de tök K.O. vagyok. Kép Talán az időjárás miatt...

Giulia,
Ha megírod a privát címed, megírom én hogyan éltem meg kicsinek az ikerségünket. Kép Előny, hogy mi is 2 petéjűek vagyunk.

Szép napot mindenkinek! Kép

prucsok
 
 


Sziasztok!!

Ági nagyon szép ez a történet, megható és tanulságos!!

Én is ahogy a többiek gratulálok a hosszú alváshoz:-)) Én egyre roszabbul alszom de nem zavar eddig:-))

Prucsok köszi!!:-))

Pusza!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Timi Kép

Nem kaptam semmitKép inkább küld a gicus66kukact-onlineponthu cimre, a freemailtól már tele a hócipőm....


Lányok nagyon szivesen a történetet, nekem még mindig könnybelábad a végére a szemem mikor olvasom Kép

PrücsökKép
Van amikor két óra alvás többet ér mint 8 óra...de ez a 7 most király voltKép

puszi

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Timi: Nagyon jól jellemezted, ez tényleg ő Kép Én kb. 6 éve járok hozzá, de anyukám ismeri régebben, ő mondta, h 11 éve is ugyanilyen volt.

Ági: Annyira jók ezek az erőleves könyvek, én is olvastam őket, és ez az egyik kedvenc részem belőle. Kép

Lányok! Szívesen a szüléstörténetet, ha ezzel bárkinek is erőt adok a szüléshez, akkor már megvolt az aznapi jócselekedetem. Én vallom, hogy az ember a jót is ossza meg másokkal, ne csak a rosszat, mert sajnos a mai világban, ha az ember rosszat hall vagy tapasztal, akkor azt 10 másik embernek adja tovább, ha jót, akkor viszont általában megtartja magának - tisztelet a kivételnek. Olyan jó lenne szebbé tenni a világot a Gyermekeink számára. Kép
Én egész életemben erre készültem, hogy szüljek, hogy anya legyek, és annyira örülök, hogy ilyen szépen sikerült ezt megvalósítani.

Szép napot!
Lilló

Ps: Ma végre hazajön a párom, annyira várom. Már csak néhány óra. Tűkön ülök!

lilló
 
 


Sziasztok!

Lilló, nagyon jó volt olvasni a szülésedet.
Teljesen meghatódtam.
Ezek a hülye hormonok teljesen megőrjítenek.

Ti, hogy vagytok ezzel?

Ránézek a fiamra és könnybelábad a szemem.
Olyan kis tökéletes lények,igazi kisemberek.
Egy csodák!
Hát,ha ezt valaki kihagyja, az sokat veszít.
Elötte furcsa volt elképzelni, hogy lesz egy gyermekem, most már nélküle lenne furcsa!

Mikor biztos már, hogy milyen szeme marad a gyereknek?

Gyakorló Anyukák:
Mikor kezdett jönni a gyerek foga?

Nálunk hajnalban nagy volt a riadalom.
Arra ébredtünk, hogy szörcsögött a gyerek és közben sírt.
Felkaptam és ilyen sűrű nyál jött ki a szájából.
Nem bukás volt, hanem nyál.
Utána még egyszer délelőtt is előfordult, azóta semmi.
Azt mondták, hogy meg kell tanulnia lenyelni a nyálát.
De eddig nem is nyáladzott.
Ma vagyunk 8 hetesek.
Elképzelhető, hogy megindult valami fog ügyben?
Mik a biztos jelek?

Dóri+Norbi

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Szia Lilló!
Örülök,hogy eltaláltam a jellemzést.Ahogy látom még mindig nagyon népszerű doki.Ha nem lennék tolakodó megírnád az email címed,lehet,hogy már írtad valamikor,de nincs időm visszaolvasni.Szeretnék kérdezni vmit.Köszi.Hazaért a párod?Elhiszem,hogy vártad!Ma én is egyedül vagyok itthon a gyerekekkel,mert a párom ügyel.

Dóri,
majdnem minden kisbabának fokozott a nyálelválasztása.Nekem mindegyik gyerekem 2 hónapos kora után erősen nyálzott.Általában fogzás miatt van,ez nem azt jelenti,hogy jön a foga,az még kicsit később lesz.Nálunk már 5 hónapos korban kibújtak az első fogak.Szerintem a Hannánál is így lesz,mert nagyon rág és ömlik a nyála.(4és fél hónapos)

Ági,
elküldtem a levelet a másik címre
Üdv.
Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Prucsok,
mail címem: pergepontjuliakukact-onlineponthu. Köszi előre is!!!

Ági,
nagyon szépen köszönöm a történetet. Én is meghatódtam.

Dorka,
én is így érzek a gyerekeimmel kapcsolatban. Nemegyszer gyönyörködtem bennük sírva a meghatottságtól. Csodálatos érzés anyának lenni!

KépKép
kgiulia
 
 


Ha megengeditek én is felteszek egy kis irodalmat, ami inkább az apukáknak szól. Rám nagy hatással van.

Aki nem hajolt még alvó terhes asszonya hasára
a lélegzetét is visszafojtva
mintha szélben hajolna
egyszál tenyérrel óvott gyufára
hogy hallja az elrejtett magzati óra ketyegését
az nem tudja még
hogy lehet beszélgetni nagy messzeségből bárkivel
szavak nélkül
hangtalanul
a csönd szorgalmas örvényeivel
a csönd hangyalábú örökmozgó vonulataival
(Marsall László - A csönd anyanyelve)

prucsok
 
 


Prucsok,
ezek is nagyon szép sorok.Szépen bevezetettétek az anyáknapját az elő estéjén.Jó itt lenni nálatok,jó,hogy rátok találtam,jó csapat vagytok.Ma két szép idézetet is olvashattam.Csodálatos!
Lányok!
Én is imádok anyának lenni!Csodálatos érzés!

Szép estét mindenkinek!
Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Timi: Hazajött Kép Nagyon hiányzott már, egy hete nem láttam. Érdekes, hogy a Picúr is azonnal bújt hozzá, mikor felvette. Végülis már a pocimban is mindig megmozdult az apja hangjára. Meg ugye szülésnél is azonnal találkozott az apjával. Hihetetlen milyen okos, értelmes kis lények. KépBiztos, hogy felismerte.
Egy böröndnyi cuccot hozott az apja Neki. 3 éves koráig meg van oldva a ruha gond és mindez potom áron, a magyarországi árak negyedéért.
Az emilem: lovelyblue@freemail.hu
Egyébként én is örülök, hogy ránk találtál Kép

Dorka: Én is sokszor állok a Picúr ágya felett, és nézem őt, miközben alszik. Olyan hihetetlen, hogy van egy pici fiam. Annyira szeretem, hogy nem lehet megfogalmazni ezt az érzést. És bizony én is gyakran elérzékenyülök ilyenkor.

Prücsök: Nagyon szép az idézet Kép

Na megyek, mert Apa végzett a fürdéssel, és minden közös percet ki akarok használni ennyi idő után.

Jó hétvégét Mindenkinek!
Lilló

lilló
 
 


Didot,
Amikor én szültem, és elértünk a kitoláshoz, akkor lekapcsolták a lámpát, és csak pár spotlámpa világított, és nagyon jó lett a hangulatKép A babát nem fürdették meg, csak megtörölgették. Nekem még köldökzsinórosan a hasamra tették, majd egy kis idő múlva vágatták csak el Apájával a zsinórt. Utána bebugyolálták, és az apja kezében volt, amíg rajtam dolgoztak. Õ beszélgetett vele, én meg figyeltem őket. Megismételhetetlen voltKép Azután több, mint 1 órát cicizett, és utána elvitték sajnos, ekkor volt éjjel 11. Persze szinte semmit sem aludtam, csak a kis szívverését hallottam az agyamban reggelig (ocitocinnal vajúdtam, ctg-re voltam rakva 7 órán keresztül). Nekem jó lett volna, ha mellettem hagyják.
Szerintem beszéld majd meg a szülésznővel, hogy mit szeretnél, ezekben úgyis ő a főnökKép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Sziasztok!

Csak egy jó hírrel köszönök be:
MA MEGSZÜLETETT GABEK KISFIA, GERGÕ!
A többiről majd ő biztos beszámol.

Jó egészséget, sok tejcsit Nekik!

Lilló

lilló
 
 


GabekKép

Hatalmas gratula nektek! Istenke hozta köztünk Gergőt, sok tejcsit és egészséget, szüleidnek meg nagyon sok boldogságot kívánunk!!!


Puszi
Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Hrk, Prucsok, többiek,
Köszönöm a válaszokat, most már sokkal, de sokkal nyugodtabb vagyok! Eldöntöttem/döntöttük, hogy maradunk. Megpróbálok legközelebb egy randevút megszervezni a szülésznővel, hogy minél hamarabb megismerkedjünk.
Egy praktikus kérdés, nektek is fáj az egész alhasatok, ha telítődnek a belek? Bocs, nem tudom finomabban írni, nekem olyan mintha belülről karistolná valami a méhemet. A múltkor rám jött a frász, hogy ez nehogy mást jelentsen, de aztán elmúlt.
Gabek, én is gratulálok így ismeretlenül!

Didot
didot
 
 


Sziasztok lányok!
Bocsánat,hogy bepofátlankodok ide,de szeretném megkérdezni,hogy ismeri e valaki Siklosi professzort közületek?
Vagy tudtok e abban segiteni,hogy melyik forumon probálkozzam?
Előre is köszönöm!
Puszi Aniko

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Sziasztok!
Na, szép, kicsit nem figyelek, és annyit írtok, hogy jól leégettem a túróst (ez most egy másik), amíg olvasgattalak titeket! De nem baj, most sül a második adag, majd igyekszem jobban észnél lenni.

Angyalka! Május 12-re vagyok kiírva az utolsó mensesem alapján, május 19-re az UH alapján. Kíváncsi vagyok, mikor jelentkezik a gyermek. És persze, hogy szívesenn mesélek Valentról, remélem, jó tapasztalatokról számolhatok be.

Brik! Köszi a bíztatást! Nagyon jól esik! Már kezdek kissé tűkön ülni, pedig elvileg van még idő, de valahogy azt hittem, hamarabb akar jönni, de úgy látszik, nem akar. Nem néztem még a mailjeimet, de ahogy ezt elküldöm, megnézem, és válaszolok, ha megjött. Azon meg ne aggódj, ha keveset mozog- gyereke válogatja. Ha az UH-n minden rendben, akkor szerintem fölösleges aggódni. Anyukám mindig ki van akadva, hogy az én hasam mennyit hullámzik, mert hogy annak idején én nem mozogtam ennyit, állítólag.

Én is köszönöm az irodalmi élményt, amit felraktatok! Kép Kép Tényleg szuper ez a csapat!

Gabi! Gratulálok a szüléshez meg a babához!! Milyen jó neked, hogy anyák napján váltál édesanyává! Sok tejcsit nektek!

Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Brik!
Nem bírom megnyitni a hotmailes postafiókomat. Valamiért nem hagyja. Remélem, nem sürgős a dolog. Tudod mit, megadom a másik mailcímem is: ritamarkukacaxeleroponthu . Ha ide elküldöd, talán el tudom olvasni. De lehet, hogy kicsit később hagy bejelntkezni a rendszer. Nem tudom,miért szórakozik néha..
R.

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok lanyok!

Huuu, jo sokat irtatok, helyes, csak igy tovabb!

Gabi, hatalmas gratula Gergöhöz Kép! Anyak napjan anyava valni nem rossz! Sok tejcsit kivanok, jo egészséget, vigyazzatok magatokra Kép Kép!

Lillo, köszönöm én is, hogy felraktad a szülés történetedet, nagyon jo volt elolvasni, teljesen meghatodtam Kép.
Nagyon boldog lehetsz, hogy hazaért a parod, nem lehetett könnyü félig egyedül igy az elsö napokban. Olyan fura, én mindig izgultam egy kicsit az elején, mikor magunkra hagyott Apa reggelente aztan ez persze elmult.

Didot üdv közöttünkKép! Csatlakozom én is a többiekhez, szerintem beszélj a szülésznöddel! Nekem hasonlo élményem volt, mint Ritanak (Hrk), tompa fény, egyböl ram raktak a gyereket aztan lemérték stb és együtt lehettünk még 2 orat, utana vitték csak megfigyelésre.

Timi, Anid, ugy irigyellek benneteket Kép Kép! Olyan jo, hogy igy szeretitek a munkatokat, szerencsések vagytok, ezek tényleg csodas szakmak lehetnek!

Talalka junius végén: Kép Kép Kép

Rita, küldöm a drukkmanokat Kép!

Jo éjt!

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Huuuha, nagy gratula Gabeknak és Gergőnek! Kép Jól belehúztak. Jó egészségetés sok tejcit nekik!

Rita: Hajrá! KépKépKép

Indigóról tud valaki valamit? Úgy eltűnt.

Én szorgalmasan mondogatom a lányomnak, hogy ráér a 40. héten megszületni. Ezidáig hallgat rám. Kép
Valahogy rám jött a szülés előtti depresszió Kép (bár ilyenről sehol nem olvastam...). Most hogy már alig 2-3 hét van hátra, elkezdtem belegondolni mi lesz utána és tökre megrémültem, mert eddig valahogy mindig csak a szülésig gondoltam bele az eseményekbe és attól nem nagyon félek - egyelőre. Szóval néha előbújik a paramanó. Már elkezdtünk beszélgetni róla a párommal és az kicsit megnyugtatott, de azért is rossz, mert idáig elkerült mindenféle lelki hullámzás és egyébként sem jellemző rám. Nálatok is volt ilyen?

Ma reggel megmérezkedtem, mert újabban alig bírom el magam, ha hosszabb ülés vagy fekvés után felállok. Az eredmény nyolc kg plusz a starthoz képest, tehát nem vész, biztos a pici lányom nyom valamit, ahogy befordult. Legalább tudom hogyan fogok járni 70-80 évesen. Kép

Ma megyek ctg-re, flowmetriára, aztán dokihoz. Jó hosszú nap lesz...

prucsok
 
 


Sziasztok!
Gratulálok Gabeknak,jó egészséget és boldogságot az egész családnak!

Prucsok,
Természetes,hogy lehetnek lelki hullámzások,hiszen megváltozik az életed ill. életetek.Nagyon jó,hogy a pároddal meg tudod beszélni.Ilyenkor ez a legfontosabb!A gyerekvállalás nem csak a szülésről szól,annál sokkal több,ezért előfordulhatnak lelki problémák!Fel kell tudni dolgozni,hogy életet adsz egy új emberkének,majd egész életedben felelősséggel tartozol érte.Nagyszerű érzés anyává válni,de egy életen át annak is kell maradni!
Amit te érzel az egy egészséges aggódás,még nem depresszió!Mégegyszer fontos,hogy meg tudd beszélni a dolgokat a pároddal,az minden bizonnyal segít!Fel a fejjel!!A szüléstől tényleg ne félj,minden szépen,simán fog zajlani!
Üdv.
Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Gabek,
Nagy nagy gratula. Tényleg gyönyörű dolog pont anyáknapján anyucivá válni.

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

Gabek, nagyon gratulálok a babához, és sok ilyen szuper napot kívánok!!!

Lilló, nagyon szép volt a szülésed! Jó volt olvasni!

Didot, nekem is nagyon jók a tapasztalataim a szülés utáni dolgokról! Nálunk sem vitték el, sőt le sem mosdatták a babát, azonnal ideadták, némi vizsgálás és mérés után mellre tehettem, és aztán otthagytak minket hármasban, 2 óra múlva úgy sötétedett ránk a szülőszoba... KépKép

Prücsök, naná, hogy az ember parázik szülés előtt! Szerintem az lenne a fura, ha egyáltalán nem aggódna valaki amiatt, hogy mit is fog csinálni egy valódi gyerekkel, aki csak és egyedül rá van bízva!! KépKép Nyugi, mindent szuperül fogsz csinálni!!

Dóri, nagyon változó, hogy kinek mikor bújik ki a foga, de addig is odabent is növöget, közelít a felszín felé KépKép Nálunk az egyiknek majdnem 11 hónaposan (!), a másiknak 7 hónaposan jött ki az első.

Rita, a második süti sikerült? Kép

Ági, erőt merítek az alvásodból!!Kép

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?