Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Adjatok nekem tanacsot!
Balazsnak az jon be a legjobban, ha 4 orankent eszik. Ezt en kiserleteztem ki, amikor 3 honaposan meg mindeig semmi rendszer nem volt az etkezeseiben. Ez a 4 oras dolog nagyon tetszett Neki, sokkal nyugodtabb lett es jobbkedvu. Ezen kivul 2 dolgot ertem el: elkezdett fogyni a tejem es a pisik mennyisege is csokkent.

Gyorsan visszaalltam a 2-3 oras etetesekre, erre minden rendezodott, de Balazs megint hasfajos lett es nyugtalan.
Most azt talaltam ki, hogy 4 orankent etetek mindket mellembol, igy 4 orankent eri inger mind a ket cicimet, ez olyan, mintha 2 orankent etetnek, csak sokkal jobb, mert van ido megemeszteni a tejcit.
Ezt hittem en.

Csakhogy megint fogy a tejem! Mit csinalok rosszul? En is abszolut szoptatas-parti vagyok, de elgondolkodtato, az az igenyem, hogy 6 honapig csak szoptassak, mert ez a legjobb Balazsnak fontosabb-e, mint Balazs nyugalma es kiegyensulyozottsaga, amit nagyon nehezen ertunk el.
Szedem az Urtica Urens-t, matol iszom Laktoherb-et is, de nem szeretnek surubben szoptatni. Es nem magam miatt. Felolem egesz nap a cicimen loghatna Balazs.

Nagyon tanacstalan vagyok, kerlek, segitsetek!

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!

Annamari, már a másik csevegõben is írtam, hogy csak meg kellen nézetni Balázs hasikóját, hiszen az anyatejt 1,5-2 óra alatt megemésztik a babák, és 4 hónaposan tényleg már nem kellene hasfájástól kínlódni. Egy hasi uh biztos megnyugtató lenne, ha nincs baj azért, ha pedig van, akkor lehetne lépni.
Ha 4 óránként etetsz két mellbõl, akkor az nem ugyanaz mintha 2 óránként etetnél 1-bõl.
Esetleg még annyit tudsz csinálni, hogy ha lefejed a melled, akkor egyszerre mind a kettõbõl (így 25%-kal több tejcsi termelõdik), de ez akkor meg neked megterhelõ. És ahogy korábban (talán) Bóbita írta, az igény szerinti szoptatás nemcsak a baba, hanem a mama igényei szerint is. Még mindig azt kérdezem: biztos, hogy a hasa fáj? Azért nyûgös, rosszkedvû?
Küldök egy e-mailkét.
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Annamari: Ha nem figyeled az órát, Balázs milyen idõként kér enni?

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 

 
 

Sziasztok!

Agci!
Lehet, hogy nem a hasa faj, de nyugosebb, ha 2 orankent etetem.
Egyebkent miert nem ugyanaz a 4 orankent 2 cici, mint a 2 orankent 1?

Megprobalom akkor, hogy 2 orankent 1 cici es utana MINDKETTOT lefejem (erre gondoltal, ha jol ertem).

Valaszolok a leveledre es koszi szepen!

Cory!
Az az erdekes, hogy sokszor 4 ora utan sem O keri, hanem en veszem fel enni.

Annamari
muter
 
 


Annamari!

Próbálom összeszedni a dolgot. Mibõl gondolod, hogy fogy a tejed, illetve mihez képest fogy, ha 4 óránként etetsz? Elég neki ilyenkor is, vagy kevés? Mertha elég neki, csak nincs mit lefejni, akkor igaz, hogy kevesebb, de most van egyensúlyban a kereslet a kínálattal. Ha viszont kevés neki, akkor nem lenne logikus, hogy a kevés kaja megemésztésével legyen neki gondja,nem?
Elvileg ez a túleszem magam probléma valahol 3-4 hó környékére rendezõdni szokott. Ekkorra meg tudnak emészteni annyit, amennyit bekajálnak. Az én 9 éves fiam volt ilyen hakapeszi. De amit nem bírt egy-másfél hónaposan, az 3-4 hónaposan már kellett, és utána meg több is.
Mennyi az a kevesebb pisis pelus? Milyen a gyarapodása a ritkább etetés mellett?
Lehet, hogy írtál már ezekrõl, akkor bocsi, lusta voltam a topik "elejét" is nézni, csak az utolsó két hozzászólásodat néztem.
Kap valamit két szopi között?
Amikor mindkét melledbõl szoptatod: hozzájut a hátsó tejhez is? Itt megvan az a veszély, ha túl hamar rakod át, akkor csak a hígabb tejhez jut (ami növeli az esélyt a hasfájásra, és kevésbé hízlal), másrészt ha nem ürül ki teljesen a mell, a tej csökkenését eredményezheti.
A 4 óránként 2 vagy 2 óránként 1 azért nem teljesen azonos, mert a sûrûbb verziónál az ingert ugyan nem kapó mell is kaphat hormonális hatást. Bár inkább fenti, kiürüléses hatás tûnik számomra nagyobbnak, de ki tudja, állítólag a tej nagy része szoptatás közben termelõdik, ami a gyakoribb akár váltott mellbõl való szoptatást favorizálhatja.

Azt kéne eldönteni, hogy a ritkább (nem lehet a kettõ között, mondjuk 3-3.5 óra?) etetés jó avagy "káros", azaz tényleg nem elég neki így a tej, vagy csak te aggódsz jobban?

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Szia Ildi!

szvsz Balazsnak eleg a tej, legalabbis eves utan elegedett, mosolyog.
Mindig megvarom, amig kiuriti az egyik cicit, figyelem a nyeleseit, meg akkor is varok, amikor csak minden tizedik szivas utan nyel, hadd dolgozzon es osztonozze a cicimet a tejtermelesre :-))
A gyarapodasa a ritkabb etetesek elott szeduletes volt, 250 es 400 gramm kozott hizott hetente, a ritkabb etetesek bevezetese utan az elso heten 100, a masodikon 150 grammot hizott, akkor volt a keves_pisi-aggodalom, akkor belehuztunk, ez ment 3 hetig es a 3 het alatt hizott 500 grammot. Szoval szerintem a gyarapodasaval nincs baj.
Szerintem en aggodom tul a dolgokat, mert nagyon szeretnek 6 honapig csak szoptatni, de ez igy nem valami happy dolog, hogy szamolom a napokat, hogy meddig kell meg aggodnom.
Meg azert a kevesebb pisi is aggaszt. Napi 5 pisis pelus mindig van, kaki 3-6 naponta.

Egyebkent Balazs hasfajasa azert nem aggaszt, mert vasat kap, ami fogja a kakit es elhiszem, hogy 4 nap utan ez mar nem tul kellemes Neki...

Annamari
muter
 
 


Sziasztok,

A lanyom lassan 7 es fel honapos es nem hajlando szopin kivul mast enni. Ez igy onmagaban nem lenne baj, de a gyarapodasa is megtorpant. 5 honapos kora ota probalkozom mindenfele gyumolcsokkel. Egy honapja volt olyan, hogy egy egesz uveg gyumolcsot megevett, de aztan jott ez a meleg es teljesen leszokott rola.
Egy hete kap Vitacolant es Maltofer cseppeket, hogy javuljon az etvagya, de en nem latok igazan valtozast. Igeny szerint szoptatom, ejszaka is tobbszor eszik. Nagyjabol 3 orankent eszik, de azt nem tudom hogy mennyit. Mindig megvarom, hogy o hagyja abba a szopit.
Van meg valami otletetek?

Elore is koszi,
Bianka
bianka
 
 


Ágci!
Vikus vagyok.
Sajnos Dina babát nem sikerült visszaédesgetni a cicire, ha nagynehezen elkezd szopni, akkor is abbahagyja, nem szopja ki rendesen. Ez kb.3 hete megy így.
Kérdésem, hogy lehet-e egy újabb terhesség abban ludas, hogy a babának nem kell a cici meg a tej? Pár napja már a lefejt anyatejet sem ette meg. Most végre sikerült azt elérnem, hogy újból megeszi. Szóval a babám 4 hónapos, és tegnap derült ki, hogy és kb. 5 hetes terhes lehetek. Nagyjából a fogantatás után kezdte ezt a dolgot a pici. Szedem az Urticat is, de még mindig csak 60 -70 ml tejet tudok lefejni. Pedig óránként, kétóránként gyötröm magam, és ez a mennyiség 4 óra eredménye.
Meddig lehet szedni az Urticat? Sajnos a gyógyszertárban nem tudtak adni homeopátiás füzetet, ezért csak azt tudom a szerrõl amit ti leírtatok.
ÍÍrj kérlek.
Szia Vikus
vikus
 
 


Sziasztok!
Honnan lehet tudni, hogy valakinek kezdõdõ mellgyuszija van? Nekem eléggé fáj két napja a cicim, kicsit kétségbe is vagyok esve, hogy most mi lesz ebbõl, ugyanis még szoptatok. És ha ez az, akkor mit lehet tenni, hogy elmúljon?
kérlek segítsetek!
Köszi.
Sylvike
sylvike
 
 


Szisztok, koszonom, hogy ket hete segitettetek (kezdodo mellgyulladas). Azota ez megoldodott...Abban lennek kivancsi a velemenyetekre, hogy kinel hogyan alakult az ejszakai szopizas abbahagyasa. A Picim 10 hetes (3 kiloval szuletett, mostmar majdnem 6 kilo, jo evo), eddig nappal 2-3 orankent ettunk, ejszaka pedig este nyolckor, ejfel korul, es hajnalban 3-4 korul. Mostanaban azt vettem eszre, hogy az ejfeli evest akar ki is hagyhatjuk, annyira nem igenyli intenziven, elkezdi kicsit szopikazni az ujjat, altalaban erre ebredek fel, kicsit forgolodik, aztan visszaalszik (ha pl. nem mellettem aludna, lehet, hogy ezt meg sem hallanam). Ha kiveszem az agybol, es eszunk, akkor eszik nagyon rendesen, de ha nem eszunk, akkor alszik tovabb. Mondjuk a hajnali evest azt intenzivebben jelzi...Egyebkent mar nappal is egyre inkabb azt veszem eszre, hogy a negyorankenti etetesek fele tendalunk. Szoval mindenhol azt olvasom, hogy etessunk ejszaka is, meg hogy igeny szerint.... Szoval akkor most szorgalmazzam annak ellenere az ejszakai evest, hogy O visszaaludna (tulajdonkeppen fel sem ebred). Szeretnem, ha tovabbra is lenne eleg tejem, de nem tudom ez hogyan befolyasolja.
Kati
Névtelen
 


Bianka!
Én egyet tanácsolok,ne erõltesd az evést!
Én is be voltam tojva,mert a védõnõm azzal jött hogy ekkora gyereknek már ennyit és ennyit meg kellene ennie.
Én erõltettem,és az lett a vége,hogy 14hónapos koráig egyszerûen nem volt hajlandó enni,és mindent kiányt,és öklendezett.Persze erre nem tudott a doki mit mondani,csak azt hogy próbálkozzak továbbra is.
A végén meg hogy ne adjak neki cicit csak este és reggel,mert biztos azért nem eszik,mert jól van lakva.
Na persze.Ekkor még fogyott is.
Szóval nemrég olvastam hogy ha azt akarjuk hogy a babánk nagyobb korára is jóízûen egyen,és jókedvel elfogadja a kínált ételt,nem szabad eõltetni amikor elkezdjük bevezetni.
Hidd el,hogy nemsokára úgy fog enni mindent mint egy kisangyalKép
A baba tudja a legjobban hogy mi kell neki.
És 1éves korig a lehetõ legjobb ha a baba fõ tápláléka az anyatej,a többi csak amolyan deszert féle.
Szóval türelem!Kép
zmariann
 


Sylvike!
Hogy állsz cici ügyben?
Ha mellgyuszid van,az írtóra tud fájni,és magas láz is kísérheti.
A legjobb ha minél többet mellre teszed a babát!!!
Mindig azzal kezd a szopit,amelyik fáj!
Maszírozd,és jó meleg vizet zuhanyozz rá!
Írd meg mi újság,biztos tudunk segíteni,de lehet hogy már nincs is szükséged ráKép
zmariann
 


Sziasztok!

Vikus!
Egy masik forumon meselte egy lany, hogy egy ideje joval kevesebb teje van es kiderult, hogy terhes, szoval szerintem van osszefugges, es GRATULALOK! :-)

Kati!
Ejszaka szerintem csak akkor adjal neki enni, ha konkretan keri! Ha visszaalszik magatol, balhe nelkul, akkor nem ehes, csak felriadt.

Nalunk a szopi-dolgok megoldodni latszanak, ejjel megint arra ebredtem, hogy tele van a cicim es folyik is a tejci, mindezt azutan, hogy 2 napja 3 orankent eszunk 2 mellbol :-))
Koszonom a segitseget, tanacsokat!

Annamari
muter
 
 


Sylvike!

Nekem multkor bejott az is, hogy a honom alol szoptattam. Fejni ne fejd, csak ha mar nagyon szetdurran, es akkor is csak keveset...Ajanlottak meg multkor Liesel 2002 Június 30 vasárnap - 20h 59: írását! Jobbulast!


Kati
Névtelen
 


Sziasztok!
Zmariann! Szerencsére nincs semmi bajom, csak nagyon megijedtem, amikor fájdogált a cicim, de már elmúlt. Lehet, hogy a mellszívó egy kicsit erõsebb fokozaton volt a kelleténél. Most megint minden olyan, mint eddig, a babám rendesen eszik, tejem van bõven. Kép
Köszi.
Sylvike
sylvike
 
 


Sziasztok! Vikus, igen, a várandósság miatt megváltozik az anyatej íze, és ilyenkor elõfordulhat, hogy a babád nem fogadja el. Azért próbálkozzz vele, mert sokszor egy idõ után ismét elfogadja a baba a tejet. Várandósság mellett is lehet szoptatni. Gartulálok. Kép))
Sylvike! A mellszívóval vigyázz az erõs fokozattal. Valóban tud mellgyulladást okozni. Sokszor a kórházi nagyon erõs mellszívók is okozhatnak még a mellbimbón is sebeket. Örülök, hogy nem lett komolyabb nálad a dolog, és hogy a babád jól eszik. Kép
Üdv,
Liesel
Liesel
 


Sziasztok!
Szia Annamari(Muter)!
Asszem én írtam valahol hogy alig van tejem,és tényleg lakik bennem valakiKépKépKép
(bocs hogy nem válaszoltam arra a kérdésedre hogy -csak neeem???)
Nálunk hála nem utasította el a cicit,bár alig van benne valami,de az is több a semminélKép
Egyik barátnõm is most lett babás,és neki is az elején alig volt tejci,de visszaálltKép
Én is úgy veszem észre hogy mindig egy picikét több lesz.
A durranást már egyáltalán nem érzem,pedig azt mindig éreztem amíg nem volt picurim.Biztos ennek így kell lennie.
Szívesen venném azok tapasztalatait,akik terhesen is szoptattakKép
Sylvike!
Örülök hogy nincs mellgyuszid!Kép
zmariann
 
 


Zmariann, akkor jol sejtettem :-))) Gratula itt is! :-)
muter
 
 


KösziKép
zmariann
 


Sziasztok!
Ezt muszáj leírnom,mert nem bírom magamban tartani.
Az elöbb volt nálam egy kismama,2 hetes a babája,és mellgyuszija van.
Az orvosa írt neki fel gyogyit,valami bromo akármi,hogy elapassza a tejét,hogy rendbejöjjön.
A hideg kirázott,hogy vannak ilyen orvosok.
Mondtam neki hogy azonnal hagyja abba azt a gyógyszert,és vissza nem menjen a dokijához,mert azzal valami nem stimmel.
Ugye vissza lehet hozni a tejét még?
Ebben nem vagyok szaki,nem ismerem ezt a gyogyit.
Szegénynek már alig van teje,persze a dokinak mondta hogy szeretné szoptatni a babát,de úgy látszik azt nem érdekelte.
IBOLY,ha itt vagy kérlek add meg a telcsiszámod,hagy továbbítsam neki,hátha menthetõ még a dolog!
Na ehhez szóljatok hozzá.
Én még mindig nem tértem magamhoz.
zmariann
 
 


Mariann!

Írj Ibolynak az emil címére, azt rendszeresen szokta olvasni!
Amúgy katasztrófa, hogy ilyen dokik mûködhetnek! Próbáld lelkileg karbantartani a barátnõdet, szerintem most az a legfontosabb, ami segíthet. (és persze a minél sûrûbb szopi semmi cumisüvegezés)

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok Lányok, szia Ildi és Tikk!
Sajna már megint nem jutottam el a gépig éppen csak a tanácsotokat, véleményeteket tudtam elolvasni.
Köszi nektek! Ugy néz ki kezd megoldódni a szopizás és az 5 percbõl már-már 10-15 is lett.Rájöttem, hogy büfi után is vissza lehet ill. kell tenni a babát, ha lehet többszõr is.Tehát olyan mint én, ötszõr is leteszi a villát.

Annamari!
Szia,megírnád mi az a URTICA URENS ? Ill. gondolom mi az,de hogy gyógynövényes, receptes ? Köszi

Sziasztok : egy boldog elsõ kisbabás anyuka, Szilvi
Szilvi
 


ZMariann!
A gyógyszer neve Bromocriptin és a tejtermelésért felelõs prolaktin nevû hormont termelését gátolja.
És az a doki már bocsánat, de egy vadbarom!!!!
Kép
Menta
menta
 
 


Szilvi!
Az urtica urens az apró csalánból készített homeopátiás bogyó, elvileg recept nélkül kapaható, de nem feltétlenül minden patikában.
Menta
menta
 
 


Sziasztok!

Zmariann!
Megirnad, ki volt az a doki es hogy hol dolgozik? Csak azert, hogy nagyon nagy ivben elkeruljem!!

Szilvi!
Homeopatias szer, recept nelkul kaphato, a Thokoly ut-Rona u. sarkon tuti.

Annamari
muter
 
 


Igen, ZMariann, írd meg ha tudod, akár a kórházak, orvosok negatív oldal nevû topikba is! Hadd kerülje el mindenki, aki egyetért a véleményünkkel.

Szilvi: örülök, hogy rendezõdni látszik a dolog! Szopira fel!

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Megírom ha megtudom pontosan!
Csórikámnak a dokija nyaral,ez meg valami helyettese.
Lehet hogy nem teszi zsebre majd amit kap.
Még mindig ki vagyok akadvaKép
Ekkora barmot még én sem láttam,pedig már 4 mellgyuszin túl vagyok.
zmariann
 


Sziasztok Lányok!
Már rég óta olvaslak Titeket, de eddig még nem volt problémám. Nem is gondoltam, hogy szoptatás ügyileg valaha is lesz, mivel a kislányomat 18 hónapig szoptattam, sose volt semmilyen gondom. Hízott eleinte hetente 25-30 dkg-kat, utána valamivel kevesebbet, ahogy a nagykönyvben meg van írva.
A kisfiam most 5 hetes. 3850-nel született, pontosan 4 hete jöttünk haza, akkor 3610g volt. Most 5360 (!!!), ami azt jelenti, hogy 4 hét alatt 1750g-t hízott. Múlt héten 4900 volt, ma 5360. Csak szopik, se tea, semmi. Átlag 2-3 óránként eszik, hogy mennyit, fogalmam sincs, mert nincs mérlegünk. Ebbe nem tartozik bele az ivás, de az csak 3-4 perc. Az evõs szopik se túl hosszúak, 20, max. 25 perc. A védõnõ azt tanácsolta, hogy csak 4 óránként etessem, közben teáztassam. Mivel ezt nem szívesen tenném, légyszi, írjátok meg, normális-e, ha egy baba ennyit hízik. Különben nem hasfájós, csak nagyon ritkán fáj a pocakja, az is hamar elmúlik.
Ja, a teáztatást azért is ajánlotta a védõnõ, mert a babának ún. anyatejes sárgasága van, picit sárga a szeme fehérje. Ez magától is megszûnik kb. 3 hónapos korra, de addig károsíthatja a hallósejteket. Errõl tudtok valamit? Ha van tapasztalatotok a témában, írjátok meg!
Köszi, Panda

panda
Halásztelek
 
 


Szia Panda!

Hat en megprobaltam 4 orankent szoptatni es villamgyorsan elkezdett fogyni a tejem! Az igeny szerinti szoptatas pedig szinten nem errol szol.
En meg nem hallottam anyatejes sargasagrol, foleg az a fura, hogy ezt a vedono allapitja meg. 5 hetes korban siman lehet meg elettani sargasag, Balazsnak 6-7 hetes korara szivodott csak fel.

Annamari
muter
 
 


Sziasztok lányok!
Valaki küldje el nekem Iboly cicire visszaszoktatós írását!!!
Már kétszer is elküldte nekem,de egyszerûen nem találom a gépembenKépKépKép
Nagyon kösszkeKép
zmariann
 
 


Panda!

Ezt a dumát -már a védõnõdre gondolok- most hallom elõször. Hallósejtek károsodnak és végül is attól, hogy sokat eszik anyatejet a baba??? Hát ez akkora ökörségnek tûnik! Szerintem azon ne aggódj, hogy sokat hízik a baba, anyatejtõl nem lehet elhízni, már úgyértem károsan. Nem hinném, hogy a tea bármiben is hasznosabb, mint az anyatej. Ne hagyd magad, és elsõsorban magadra hallgass! Kép

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Panda!

Én csak annyit tennék hozzá, hogy nekem is azt mondta a múlt héten a védõnõ, hogy már nyugodtan átállhatunk a 4 óránkénti evésre a 3-ról. Dóri ma 7 hetes. Hát kipróbáltuk, de egy nap után azt mondtam, hogy mondjon mindenki amit akar, én a Dórika véleményére vagyok kíváncsi. Ma már 3 óránként evett, újra nyugodtan alszik, ha felvan gõgicsél és mosolyog.
Szóval ennyit a védõnõrõl. Kép
Nekem Dóri az utóbbi négy-öt hétben, heti 350 g-ot hízik. Állítólag ez reális.
Mi táztunk eddig, mert Dóri is besárgult, de az utóbbi napokban már nem igazán kell neki a tea, úgyhogy csak cici van.

Lányok!
Nekem is lenne egy kérdésem. A dokim felírta a Continuint. El is kezdtem, de elfelejtettem tõle megkérdezni, hogy mennyi idõ után nyújt védettséget, és sajna a papírján sincs feltüntetve.
Tudtok róla valamit????

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Szia Kata!

Nekem anno azt mondta az orvosom, hogy a Continuin egy heti szedés után kezd védettséget nyújtani, és hogy vigyázzak, nagyon precízen kell szedni, lehetõleg minden nap ugyanabban az órában kell bevenni.

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Szia Kata!
Én több esetrõl is hallottam hogy a continuim mellett jött a tesóKép
Úgyhogy vigyázz vele ha még nem akartok újabb babócát!
zmariann
 


Többek szerint majdhogynem placebó... Kép én nem mertem bevállalni. Most nyomozok méhen belüli, de nem spirál ügyben.

Nekünk is mondták hogy lehetne már négy óránként. Peti 10 hetes. Elég jó ritmusban éjjel 6-7 óra, reggel 3, délelõtt 2-3, délután 4, este 4. Õ alakitja igy, de be is tartja magának. Ez a lényeg nem? Nekem is kényelmes, mert van hoszabb is rövidebb is.

Peti pár napja 10-15 perc után elkezdi a következõ mûveletet szopi közben. Nem tudom mire vélni. Szopik nyugodtan, aztán kettõt sziv és hátra húzza a fejét, úgy hogy kioldja a vákumot, majd ismét elõredõl, ráharap a cicire. Sziv kettõt és hátra húzza megint a fejét. Ez igy megy hosszasan, amig meg nem unom... Ha büfizünk és elmereng büfi alatt akkor minden megy utána normálisan tovább, nyugodtan, mintah mi sem történt volna. Van hogy 20 percig is, aminek a végén leájul a cicirõl, szoká szerint az utolsó kortyot kicsurgatva a szája sarkán. De van hogy nem birja abba hagyni. Ilyenkor lefekszem vele. Úgy kedvére kalimpálhat szopi közben. Na de igy eléggé ágyhoz vagyunk kötve, és nem tudom mitõl csinálja.

Gyanakodtam hátha kiürült a cici, de ha megnyugszik remekül eszik belõle még sokat. Úgyhogy ez kilõve (remélem).

Van ötletetek, mi lehet?

Zsunya

zsunya
 
 


Engem is erdekelne, hogy ez a hatrahuzodzkodas mi lehet, Emese 11 hetes, es szo szerint ugyanezt csinalja. Eloszor a bufire gyanakodtam, de amikor megbufiztetem kozben, es visszamegyunk enni, akkor is folytatja. Ugyhogy ilyenkor altalaban abbahagyjuk az evest, mindenesetre nem tunik ugy, mintha ez nagyon megrikatna, lehet, hogy ez csak jatek neki...Es valojaban nem is ehes...

Kati
Névtelen
 


Elnezeset mindenkitol a kovetkezo kerdesemert......, de nagyon kene a segitseg.

5 napja estem at egy szornyu abortuszon 10 hetes terhesseg utan. Mara belovellt a tejem es borzasztoan faj. Nem tudja valaki, hogy hogyan lehetne elapasztani a tejet es a mellgyulladast megelozni?

Koszonom a segitseget.

Egy szomoru no
Névtelen
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek az orvossággal kapcsolatos választ.
Azt én is hallottam, hogy azonos idõben kell bevenni, vagyis emlékszem rá, még Dancsi idejébõl. Szerencsére akkor nagyon figyeltem, és nem jött a tesó. Most ébresztõt állítottam az órámon, ami minden este jelez. Kép

Zsunya és Kati!

Engem is érdekelne, hogy mi ez a hátrahúzódás. Dóri tegnap volt 7 hetes, de kb. egy hete õ is ezt csinálja. Persze megnyugodtam, hogy nem õ csinálja egyedül.
Elõször én is azt hittem, hogy azért csinálja mert kevés a tejcsi, de tegnap ezt is elvetettem mert a múlt szerdai mérés óta 350 g-ot hízott. Tehát a szokásosat. Vagyis a tejcsi nem kevés. Ráadásul egy szopi közben 3-szor is beindítja a cicimet és nyel nagyokat.

Én is próbáltam fekve befejezni ilyenkor a szopit, de így meg azonnal bealszik a cicin.

Egy szomorú nõ!
Nekem anno el kellett apasztani a tejem, mert a nagyobbik lányomból sugárban jött vissza ki szopi után.
Én akkor nõgyószász által felírt vízhajtót és gyulladáscsökkentõt kaptam. A mellemet vizesruházni kellett, ami 2 nap múlva olyan kemény lett mint a kõ és borzalmasan fájt. Annyira, hogy hozzá sem mertem érni. Ezenkívül a lehetõ legkevesebb folyadékot ihattam csak.

Én azt ajánlanám, hogy feltétlenül menj el a nõgyógyászodhoz, mielõtt begyullad és komolyabb baj nem történik.

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Kedves szomorú nõ!
Ha jól tudom Bromocriptin az orvosság neve amit tej elapasztására ír fel a doki!
Mindenképpen menj el hozzá,mert nem kellemes a mellgyusziKép
zmariann
 


Kedves Szomoru No,

en meg nem hallottam ilyet, hogy valakinek 10 hetes terhesseg utan beindult volna a tejelvalasztas, foleg 5 het utan. Nem viccelsz te velunk? Nem akartalak megbantani. Ha tenyleg igy van, miert nem mesz el az orvosodhoz???
Névtelen
 


off

Ágci!
Küldtem Neked egy emilt!
Köszi!

on
zmariann
 
 


Lányok!
Meglehet, hogy szentségtörés ilyen babaillatú Topicba ilyenrõl írni, de én mégis megteszem, mert tudom, hogy nem csak engem érint, de csak én beszélek róla:
Naponta egy szál cigi! A babám 6 hónapos lesz, és én három hete egyszer-egyszer rágyújtok esténként, MAX. egy szál cigire, többre nem, sõt néha elég néhány slukk. Picim még szopik, tegnap kapta az elsõ barackját. De ez van. Ennyi árthat? Sokan emiatt hagyják abba a szopizást. Én a teherbeeséstõl mostanáig bírtam. Akkor most én vagyok a világ fõgonosza?
EVE120'
Névtelen
 


Sziasztok!

Panda!
Azt nem tudom, hogy normális-eKép, ha egy baba ennyit hízik, de a lányom 5320 volt egy hónaposan ( két hónaposan 6600), a kisebbik fiam meg 5250 (két hónaposan 6500)!KépKép Mindezt csak anyatejes táplálás mellett. Ez teljesen alkat kérdése, a nagyobbik fiam is kerek volt (bár messze nem ennyire), most meg 4,5 évesen olyan szúnyogláb, hogy a párom néha azért aggódik, hogy túl soványKép Persze két ilyen kistesó mellett bárki soványnak tûnne.
Szóval szerintem NE teáztass, fõleg mert a sárgaságért felelõs billirubin nem is a vizelettel, hanem a széklettel ürül, tehát pont a tejci hajtja ki!
A teáztatás csak egy csomó szopiproblémát okozna (cumizavar, tejcsökkenés...). Majd ha abbahagyja a szopit, õ is megnyúlik, mint a nagyfiam.

Pele
Pele
 


Koszonom a tanacsot. Mar fel is hivtam az orvosom. Nem tudtam, hogy van ilyen gyogyszer.
(Sajnos nem viccelek. Szamomra is meglepo, hogy megindult a tejelvalasztas. Talan azert van, mert nemreg szultem es a szervezet meg emlekszik.......)

Egy szomoru no
Névtelen
 


Sziasztok!

A hátrahúzódást szopi közben PiciLaci is csinálja néha, kb. 2-3 hónapos kora óta. Azóta se jöttem rá, hogy miért. Biztosan nem azért, mert a tej kevés, mert sokszor amikor elengedi a cicit, sugárban spriccel a tej belõle. Szopizik néhány percig, elengedi, elfordul, nézelõdik, rágcsálja a kis kezét, azután visszafordul, és szopizik néhány slukkot, aztán megint kezdi elõrõl. Azt mindenképpen érdemes ellenõrizni, hogy az orra jól szelel-e, de ha valaki megtalálja az igazi okot, engem is érdekelne. Kép

EVE120' Én is dohányoztam régebbn, de mivel PiciLaci igazán tervezett gyerek, egy évvel a teherbe esés elõtt abbahagytam, hogy kiürüljenek a méreganyagok a szervezetembõl, és hogy ne a terhesség amúgy is nehéz idõszakában kelljen megbirkóznom az elvonással. Én azóta se gyújtottam rá egyetlen szál cigire se, bár sokszor még most, 2,5 év után is hiányzik. Egyrészt korábban többször megpróbáltam leszokni, így tapasztalatból tudom, hogy a "csak egy szál"-ból holnap csak kettõ lesz, és hamarosan többet szív az ember, mint valaha. Ha már egyszer megszenvedtem az elvonást, valahogy értelmetlenné tenné számomra azt a kinlódást, ha visszaszoknék. Másrészt meg én nem vállalnám fel azt a felelõsséget, hogy a gyerekemnek is ártok vele. A lelkiismeretem nem hagyna nyugodni, az biztos. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy te vagy a világ fõgonosza, de gondolj bele, hogy minden elszívott szállal jobban fogod kívánni a következõt. Most még sokkal könnyebb lenne azt az egy szálat nem elszívni...

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Sziasztok!

Régóta olvasgatlak benneteket, illetve mindent, ami a szoptatással kapcsolatos. Szeretném elmesélni nektek az én történetemet. Nem azért, mintha még mindig bíznék abban (vagy mégis?)hogy van megoldás, hanem, mert annyira fáj és - bár már nem tervezünk több gyereket -de talán az is segítene, ha tudhatnám hol rontottam el ill. elrontottam-e?
Nagyon akartam szoptatni, de féltem is, mert az elsõ gyerekemet sem sikerült. Császárral született a kislányom, 2,5 kg-val, tehát elég kicsike volt, bár idõre született.
A 4. napig semmi tejem nem volt, bár a kicsi nagyon szépen szopott. De mivel kicsi volt, így tápszerrel pótolták minden szoptatás után. Az 5. napra nagyon bekeményedtek a melleim, este szopott a baba 40 gr-ot. Másnap már semmi mérhetõt (20-30 perc intenzív szopás után) és én is azt éreztem, hogy puhák a melleim, fejni is csak 10-20 g-ot sikerült.(Rengeteget ittam) Hazajöttünk. Gondoltam majd itthon minden más lesz, kicsit hagyom, hogy éhes legyen, gyakran szoptatom...stb..minden, amit olvastam a témáról. De aztán 10-20 g szoások után nem mertem ennivaló nélkül hagyni. Elõször pohárból, majd végül cumisüvegbõl mindig megkapta a pótlást. Akkor olvastam a szoptanítról, gyorsan vettünk egyet. Nagy kínkeservvel használtuk egy pár napig, de nem sok sikerrel, mindig cumisüvegbõl kellett adni a végét, mert elfogyott a türelme (türelmünk). A kis csõ mindig kicsúszott-elcsúszott a szájában és nem jött semmi.
Ekkoriban már hiába tettem mellre az étkezések elején, csak sírt nagyon keservesen. Ha kapott valamennyit elõtte enni, akkor hajlandó volt utána szopni. Tényleg olyan türelmesen, de tej az így sem volt, maradt a pótlás.
Ma már csak cumisüvegbõl eszik. Igaz anyatejet, mert találtunk valakit, akinek ugyanekkora babája van és rengeteg teje van. De néha még mellre teszem (6 hetes), fõleg, ha nagyon nyûgös (nagyon hasfájós), mert az megnyugtatja. Ilyenkor különösen fáj a szívem, hogy milyen jó is lenne....
Mit csináltam rosszul? Vagy egyszerûen van ilyen, hogy valakinek nem termelõdik? Valami szervi oka lehet, vagy minden az agyban játszódik le?
tudtok valami magyarázatot? (A családban mindenki tudott szoptatni.)

Bocs, hogy hosszú voltam....
kudarc
 


Szerintem 6 hetesen meg nem kellene feladnod teljesen, mert mindenhol azt olvastam, hogy van remeny, hogy visszaaljon a tej termelodese. Eleinte nekem is nehezen ment a fejes, nekem sem jott ki sok, de mostanra mar elegge rendesen megy a dolog (bar csak nagyon ritkan fejek), ezzel csak arra akartam utalni, hogy az, hogy nem jott csak 10-20 gr, az nem jelenti, hogy nem volt (nincs tejed...)Valoszinuleg a potlast nem kellett volna adni, bar megertem, hogy aggodtal es inkabb adtal neki...Szerintem mindenkeppen kerj segitseget a Leche Ligatol ([url=http://www.lll.hu" TARGET="_top]http://www.lll.hu[/url]), mar en is irtam e-meilt nekik, es nagyon segitokeszek voltak, foleg W. Ungvary Renata segitett (fulopkeh@axelero.hu), talan javulhatna a dolog, fokepp, hogy mellre teszed. Egyebkent en ugy tudom, hogy a szoptatast jelentosen befolyasoljak a kozponti idegrendszerben lejatszodo folyamatok. Biztosan nincsen szervi oka nalad.
Névtelen
 


Zsunya, BMárti!
Csatlakozom! Luca lányom is gyakran elöadja a "Buksi és a rongysznyegKép" c. magánszámát. Még mormog is hozzá. Ha ilyenkor felemelem,néha jön néha büfi v. ropipopp. Máskor meg addig tekereg, amig ismét ciciközelbe jut.
Hogy miért csinálja az rejtély, de bizti nem tejhiány miatt. Én, amikor kezdte lemértem egy alkalommal, akkor 210 g tejcsit nyelt el.
Szóval én is kiváncsi lennék a megfejtésre!
Borcsa

Ui.: van két elméleti jellegû felvetésemKéptessék nyugodtan átugrani Kép )
1. Lehet hogy a cumiztatással hozzásegítjük gyermekeinket a felntten roppant kínos latex alergiához?
2. A mi babáink vajon nem azért nönek gyorsabban, mert nem kell pár hetes koruktól birkózni az idegen táplálékkal?
(Már négy hetes - tessék elkezdeni almalével kínálni, Anyuka!)
B.

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Bocsi! a Kép szándék szerint ez lett volna : (
Borcsa, a buta boszorka

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Arra jutottunk fejhátra rántás ügyben a nagyival, hogy már nagyjából tele ette magát és játszik... hm. Ha igy van akkor ok, de ez csak egy elmélet. Kép Kép Tej van az a lényeg. És ha ez ilyen tömeges jelenség nagy baj nem lehet. pláne ha vigyorog is utána.

Zsunnnnya

zsunya
 
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?