Új privát üzeneted érkezett!

Az előbb nem ment fel a két kép. Megpróbálom újra.

Kép
Dorina
Kép
Lívia

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

Kgiulia,nagyon szépek a lányok!Mennyi idősek?Bocs,lehet,hogy már írtad spontán ikerterhességed volt?
A gyerkőcök többsége 8 hónapos korára már felül önállóan,nyilván előbb is meg tud már ülni,ha ülteted.Természetesen időbeli eltérések lehetnek,minden baba másképp fejlődik.Általában akkor tudnak önállóan felülni,amikor már másznak.
A havi vérzés változó,sajnos nekem nem volt elég tejem egyik szülésem után sem,így már 6 hét múlva volt mensesem és utána mindig rendes időben.Azt írják a könyvek,hogy amíg rendesen van tejelválasztás addíg nincs petesejtérés,ezért menses sincs.De biztosan ír olyan is aki sokáig szoptatott,ő biztosan meg tudja mondani.Hallotunk már olyat,hogy szoptatás alatt lett valaki terhes.Ez azt mutatja,hogy lehet petesejtérés ilyenkor is.Általában,ha megjön rendesen(nemcsak maszatolós vérzés)utána be fog állni.
Üdv.
Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


SziasztokKép

TimiKép
Hu nem is tudtam, vagy csak figyelmetlen voltam, bocsi, hog 4 gyermek mamija vagyKépKépKép Le a kalappal. Szivesen levelezgetek, igy irj bátran, címem a profilban, vagy azt is használhatod amit Lillónak irtamKép
Próbálok segíteni amiben tudok szívesen mindenkinek, de vannak aztán bőven olyan témák amiben aztán ti ötször tapasztaltabbak vagytok, ilyen pl a babakocsi téma is. Sokszor csak nézem, hogy milyen okfejtést adtok egy egy márkára.
Daninál nagyon nem volt pénzünk, igy szinte mindent kölcsön kaptunk neki, a babakocsit is: PP Róma, jó kis kocsi volt, vagyis az még, mert a végén ugy döntöttünk, hogy Pepének is jó lesz, míg csak fekszik, utána szeretnék majd egy könnyebb kocsit, nah akkor majd kérem a jó tnácsokatKépKépKép

KgiuliaKép
Nagyon szépek a lányok, gratula hozzájukKépKép

Felülés: az hogy teljesen magától az úgy kb 8-9 hós lesz, de megülni már elöbb is tud, persze babója válogatja. Olyan édik, mikor probálgatják: először csak féloldals könyöktámaszig sikerül, majd egyre feljebb nyomják magukat, míg nem sikerül felülniKépKép
Menses: ez is teljesen egyén függő, ahogy Timi irta. Én 21 hóig szoptattam, de 5 hónapos volt Dani mikor megjött, igaz nem lett a legpontosabb és jó hosszu ciklusaim is lettek, de szopi ellenére megjött, sőt ugye Pepe is szopi alatt fogant.

Nah jó kis védőnő, mit ne mondjakKépKépKép Egyik jobb mint a másik néha... tisztelet a kivételnek, de rájuk férne egy kis tovább képzés, MINDEN területen.

Egyszerű friss tapasztalat: Két hetes unokaöcsiméknek azt mondta a védőnő, hogy fürdéskor már most huzogassa a fitymát, dokinő meg hogy ne bántsa... tapasztalatlan fius anyuka, most mit csináljon ugye ilyen helyzetbenKépKép

PrücsökKép
Gratula a beforduláshozKépKépKép Bizzunk benne, hogy igy is marad mostmárKép

GabekKép
Igen, lehet ott is venni bent mellszívót, a medalla kézije az 5 rugó, a többi árát nem tudom sajna, de kb ua mint kint...

DóriKép
Milyen volt a felkészítő?Kép

RitaKép
Az a fehér valami sajna vizkő, ez a kiforralás átkaKép Én mikróban sterilizálok, ugy nem üt ki rajta. Probáld meg azzal eltüntetni valamennyire, vagy a hideg sterilizálás is jó, a fertőtlenítő tablettával. Viszont arra figyelj, hogy ne vidd tulzásba, mert az se jó, kell némi kosz és baci, hogy edződjön az immunrendszerük, és a cicidet se fogod bedugni a sterilizálóbaKépKépKép ezt ne felejtsd, elég a szokásos mértékKép

Nah jó pocsék idő volt ma is, látszott a fiukon is mert sokáig aludtak, és délben hamar kidöltek, már fél egykor aludt Dani, fél négyig. Engem sajna kitelefonáltak az ágyból: Egy "kedves" hölgyemény rám akart sózni egy gyereknevelési könyvet (klinikáról szedte a kitöltött papirkáról az adatomat). Mondom neki, hogy bocsi de aludtunk éppen, ahelyett hogy azt mondta volna elnézést, még kioktatott, hogy nem láthat át a telefonon, no comment... A végén meg levágta a telefont, mert közöltem vele, hogy két gyerek után már nem éppen erre a könyvre vágyom...

puszi Mindenkinek!

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 

 
 

Hali! Volna egy idióta kérdése!
A gyerkőcöm fejjel lefelé van, mondhatni állandóan, nem árt ez nekik?

Kép
anid
 
 


AnidKép

Ezt most nem érteni, mármint a kérdésed... Mért ártana neki, hogy a pocakodban fejjel lefelé van??? Ne akard hogy megforduljon, mert ugy nehéz lesz megszülnöd.

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Ági

Mi az hogy mikróban sterilizálsz?? :-(

Nem az van, hogy sokáig nem leht mikrózni a baba dolgait? Még melegíteni se, kiolvasztani se?

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


GabekKép

Mikrós sterilizálom van. Egy doboz, aljába viz, tartóba a cumo: üveg, cumi stb... rá a teteje, 12 perc maxon, vagyis felforralja a vizet a gép és ennek a gőzében sterilizálódik a dolog.

Anyatejet kiengedni valóban nem szabad mikróban, azt csak melegvizágyban.

Mikor már hozzátápláltunk és üveges kajcsit kapott, akkor én mikróban melegitettem neki meg,de ez már ugy 8 hónapos kora felé volt.

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Ági! Kösz a bókot, de már régen láttál ám, nem tudod, milyen bálnanővé változtam azóta... Kép Kép

Sára! Igen, szülésznőre gondoltam, fel se tűnt, hogy védőnőt írtam, bocs! A pocakomat lefényképeztem, de nem emel az önbizalmamon valami nagyot... Valahogy nem is tudom elképzeéni, hogy lesz olyan, hogy nem lesz. Kép

Prücsök! Tök jó, hogy befordult a leányzó! Nagy gratula neki!

Anid! El kell keserítselek: a dokik nem rohangálnak csak úgy oda a szüléshez. Kerek perec ki van jelentve, hogy amíg nem vagy három ujjnyira kitágulva, addig a dokinak "semmi" keresnivalója a közeledben, ha nincs bent egyébként is a klinikán. Magyarán éjjel nem fogják riasztani a dokidat, hogy bementél, csak ha már megvan a fent említett tágulás, vagy ha eljön a reggel, és amúgy is bemenne a drága. Ez nekem is megdöbbentő volt, ezért fogadtam villámgyorsan szülésznőt, akit viszont te magad riadóztathatsz az éjjel közepén is akár.

Fitymahuzogatás: na újra itt vagyunk a témánál. Amikor múltkor szó volt róla, még volt remény, hogy megúszom a dolgot egy ideig, de ma is megerősítették az UH-n, hogy Máténk lesz - most aztán én is törhetem a fejem, hogy mi legyen az álláspont. Speciel az én védőnőm is a huzogatás ellen van. Ja,és hogy egy jó szót is mondjunk rájuk: az én védőnőm eddig tök aranyos volt, mindent meg lehet tőle kérdezni. Szóval, van ilyen is, bár lehet, hogy a fehér holló kategória.

Sterilizálás: köszi a tanácsokat, én már most tudom, hogy nem leszek az a túlfertőtlenítős anyuka. Ez a kétszeri kifőzés is roppant idegesített, nem hogy minden alkalommal kifőzőcskézzem a gyermek cuccait - legfőképp azért, amit Ági írt. Valahonnan össze kell szednie pár bacit, mert különben hogyan válna ellenálóva. De azért megkérdezem: a mikróban hogyan lehet sterilizálni?

Anid (újra)!
Dehogy árt nekik! A magzatvíz szépen körbefolyja, nem hiszem, hogy olyan érzés, mintha minket lógatnának szárazon fejjel lefelé. Meg aztán, tényleg jobb neked, ha lefele van, másképp nemigen hagyják természetes úton megszülni.

PP Venezia: nekem nem tűnt olyan keskenynek! Biztos, hogy nem az a batár kocsi, de valahogy nem tudom elképzelni, hogy beleszoruljon a gyerek. Annyi ruhát kellene rá adni télen???

Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Ja, most látom, hogy a mikrós kérdés megválaszolódott, amíg írtam. Köszi! R.

Kép

Kép
rita81
 
 


Szisztok!
Én a mikroban melegítem a kaját(tápszer),tudom,hogy nem ez az előírás,de nem lehet mindent betartani.Viszont mindig megnézem a hőmérsékletet összerázás után,csak úgy adom a babának.Mindegyik gyereknél így csináltam,nem lett semmi bajuk!A bébiételeket is így szoktam,fontos,hogy össze legyen keverve,mert tudjuk,hogy a mikro nem egyenletesen melegít.
Szerintem is a mikros sterilizálás a legjobb és a leggyorsabb.Nincs kirakódott vízkő.(általában)
Ági,majd írok,ha nyugi lesz.Ami nálunk ritka,esténként előfordul,de akkor már én is fáradt vagyok meg apuka is ilyenkor netezik.Ma ügyel és éppen a gyerekek is hagynak.Még!
Nekem nincs rossz védőnői tapasztalatom,mert nincs mit tapasztaljak.A mi két szakmánk elhatárolódik egymástól.Velem nem foglalkoztak,de nem is tartottam rá igényt.Gondolták,ha van kérdésem felteszem.Nem igazán volt.Ha kétségeim voltak vagy kérdésem mindig a doktornővel beszéltem meg.De mi egészségügyisek ilyenek vagyunk.(gondolom itt is vannak kivételek)A szülésznői és a védőnői szakma sok közös dolgot rejet és nekem olyan kérdéseim szoktak lenni amire tudom,hogy csak a doktornő tud válaszolni.De el tudom képzelni az olyan védőnőket akikről ti is írtok.Sajnos nálunk is előfordulnak ilyen kollegák,mármint a szülésznőknél.
A mostani védőnőm tök jó fej,igaz a baba miatt nem kell sűrűn találkoznunk,de rám csörög hamár úgy érzi be kell számolnom a fejlődésünkről.
Nekem máshol van a védőnőm,mint az orvosom.Mert orvost úgy választottam,ami nem az én körzetem a védőnő meg adott.Na ezt jól megmagyaráztam.A védőnőkről ennyit.Némelyikre igazán ráférne mégegyszer a főiskola!

Anid!A pocakodban a baba nem azt érzi,hogy fejjel lefelé lóg.Neki ez a természetes testhelyzet.Örülj neki,hogy koponyvégű,így szülhetsz hüvelyi úton,nem kell egyből császározni.

Szép estét mindenkinek!
Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!
Én a mikroban melegítem a kaját(tápszer),tudom,hogy nem ez az előírás,de nem lehet mindent betartani.Viszont mindig megnézem a hőmérsékletet összerázás után,csak úgy adom a babának.Mindegyik gyereknél így csináltam,nem lett semmi bajuk!A bébiételeket is így szoktam,fontos,hogy össze legyen keverve,mert tudjuk,hogy a mikro nem egyenletesen melegít.
Szerintem is a mikros sterilizálás a legjobb és a leggyorsabb.Nincs kirakódott vízkő.(általában)
Ági,majd írok,ha nyugi lesz.Ami nálunk ritka,esténként előfordul,de akkor már én is fáradt vagyok meg apuka is ilyenkor netezik.Ma ügyel és éppen a gyerekek is hagynak.Még!
Nekem nincs rossz védőnői tapasztalatom,mert nincs mit tapasztaljak.A mi két szakmánk elhatárolódik egymástól.Velem nem foglalkoztak,de nem is tartottam rá igényt.Gondolták,ha van kérdésem felteszem.Nem igazán volt.Ha kétségeim voltak vagy kérdésem mindig a doktornővel beszéltem meg.De mi egészségügyisek ilyenek vagyunk.(gondolom itt is vannak kivételek)A szülésznői és a védőnői szakma sok közös dolgot rejet és nekem olyan kérdéseim szoktak lenni amire tudom,hogy csak a doktornő tud válaszolni.De el tudom képzelni az olyan védőnőket akikről ti is írtok.Sajnos nálunk is előfordulnak ilyen kollegák,mármint a szülésznőknél.
A mostani védőnőm tök jó fej,igaz a baba miatt nem kell sűrűn találkoznunk,de rám csörög hamár úgy érzi be kell számolnom a fejlődésünkről.
Nekem máshol van a védőnőm,mint az orvosom.Mert orvost úgy választottam,ami nem az én körzetem a védőnő meg adott.Na ezt jól megmagyaráztam.A védőnőkről ennyit.Némelyikre igazán ráférne mégegyszer a főiskola!

Anid!A pocakodban a baba nem azt érzi,hogy fejjel lefelé lóg.Neki ez a természetes testhelyzet.Örülj neki,hogy koponyavégű,így szülhetsz hüvelyi úton,nem kell egyből császározni.

Szép estét mindenkinek!
Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Bocs csak egyszer akartam elküldeni de a rendszer megduplázta!
Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Köszi a sok dicséretet és bókot a fiacskám nevében is, aranyosak vagytok! Remélem úgy is fog táncolni, mint a P.S. Kép

Védőnő ügyben megerősítettetek abban, hogy a mi védőnénink kicsit elhanyagol minket. Még jó hogy a sógornőm ellát mindenféle hasznos tanácsokkal.

Babakocsi ügyben árulja már el nekem valaki, hogy miért nem létezik egy minden igényt kielégítő babakocsi? Még a szuperdrága kategóriában sincs, pedig azt hiszem lenne rá kereslet.
Ettől függetlenül én meg vagyok elégedve a PP Veneziával.

Huncut

Kép
Kép
huncut
 
 


Mégegyszer itt vagyok,gyorsan.
Számomra az ideális babakocsi:Széles(belső méretre gondoltam),közepes kerekű,ami -mind a négy-bolygósítható,két irányból tolható,viszonylag könnyű,beférjen a kocsi csomagtartójába-természetesen egy normál méretű kocsira gondoltam-,rá lehessen tenni a hordozót is.
Hát röviden ennyi!Van ilyen babakocsi?
Jó éjszakát mindenkinek!
Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Timiban, a csajok most múltak 3 hónaposak és "normál" úton fogantak.

Anid, tényleg ne izgulj, nem árt neki ha fejjel lefele van. Szerintem ha annyira kényelmetlen lenne neki biztos törekedne arra, hogy ne úgy legyen.

Ágiboszi, a mikrós sterilizáló is hagy vízkőport? Mert emiatt vegysterilizálunk, ami kényelmes dolog, de mégiscsak vegyi.

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

Nagyon jó volt a felkészítő tanfolyam, most a táplálkozás volt a téma. Kép
Egyből megkívántam a rozskenyeret olyan sokat emlegette a Dietetikus Kép
Amikor csak ráérek, menni fogok.

Babakocsi ügyben a Peg Perego Venezia egyáltalán nem keskeny szerintem. Pont jó. A tőle szélesebb kocsikkal már közlekedni se lehet. 55cm széles, egy átlag babakocsi 50cm. a Graco kocsik még keskenyebbek. A 60cm körüli széles kerekűek meg nem férnek el egy boltban sem. Múlt héten saját szememmel láttam, ahogy egy nő szenvedett vele egy áruházban.

Ismeri valaki a Mini Manó babanagykert a XIII.-kerületben?

üdv: Dóri
dóri80
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!

Köszi mindenkinek az üdvözléseket, a Fiacskám dicséretét Kép Aranyosak vagytok! (Még mindig...) Kép

Tegnap megvolt a varratszedés is, végleg megváltunk a Klinikától, már csak majd a 6 hetes kontroll lesz, de az sem a Klinikán. Mit ne mondjak, olyan furi érzés volt. Ne nézzetek hülyének, de a sok kórházban eltöltött hét után, olyan volt, mikor tegnap kiléptünk a kórház kapuján, mintha a biztonság érzésemet veszítettem volna el. Persze azért jobb itthon.

Sterilizálás: Mi vízforralással sterilizálunk itthon, illetve vettem Chicco sterilizáló folyadékot, ami nem egy nagy árban van, és ha csak apróságokat kell elfertőtleníteni, akkor ezzel csinálom.

Rita: Hát mit ne mondjak... Nagyon bálnanő vagy! Már bocs, de az eszed tokját... Én láttalak, és szerintem nagyon is csinos kismama vagy, nem olyan 90 kilós kiselefánt, mint már én voltam a végén. Aztán lehet, hogy elrontotta a látásomat a szülés, és tényleg bálna vagy, végülis akkor toltak ki a műtőből Kép Kép

Anid: Bálint végig fejjel lefelé volt a pocimban. Ne izgulj, semmi baja nem lesz, nekik ez a jó. Meg Neked is, a szülés miatt.

Gabek: Melyik szülésznő az Éberling Katalin? Én Vele nem találkoztam, vagy csak nem volt rajta névtábla. Hogy néz ki? Érdekelne ki ő, mert annyit hallottam Róla, de nem tudom beazonosítani.

Giulia: Gratulálok a kislányokhoz! Nagyon szépek!Jól látom, hogy egypetéjűek vagy csak nagyon hasonlítanak?

Sára, Ági: Majd ha lesz időm megírogatom a szülés történetet, és elküldöm Nektek.

Bálint egy csodálatos baba. A tegnap éjszakát is végig aludta, 1-kor felkeltünk, szopizott, aztán aludt reggel 6-ig, addig egy hangját nem hallottam. Persze azért óránként felriadtam, és berohantam hozzá, de aludt békésen. Amióta egyszer leállt a légzése a kórházban, azóta nem vagyok nyugodt, bár a légzésfigyelő azért valamennyire megnyugtat.

Szép napot Mindenkinek!
Lilló

lilló
 
 


Lilló: Szerencsére kétpetéjüek a csajok, így nem teljesen egyformák. Persze valószínű, hogy csak nekünk annyira szembetűnőek a különbségek. Bálinthoz pedig nagy gratula és kívánom, hogy majd az összes éjszakátok ilyen békességben teljen. Milyen légzésfigyitek van?
Tényleg nem tudja valaki, hogy a légzésfigyit meddig szokták használni? Mi a kritikus időszak?
A gratulákat köszönöm! Kép

KépKép
kgiulia
 
 


Giulia: Angel Care a légzésfigyelőnk, a kórházban vettem a csecsemőosztályon. Mi sokáig vaciláltunk a párommal, hogy kell-e nem-e, aztán h egyszer leállt a légzése nem volt kérdés többé, a csecsemősök felajánlották, én megvettem. (22e Ft volt).
Az előkészítőn azt mondta Nobilis doktor, hogy 3 hónapos korukig van a kritikus időszak, míg érdemes használni.

lilló
 
 


Timi!
Azt hiszem, mindannyiunk vágyát megfogalmaztad a jó babakocsi ismérveit illetően. Szerintem a Peg Perego Venezia közelít legjobban ehhez a leíráshoz, perzse kérdés, mit értesz közepes méretű kerekeken. De mind a négy kereke bolygósítható, és szerintem elég könnyű. Viszont az ára annyira nem kevés. Amit meg Huncut írt, azzal is teljesen egytértek - és pont mi is ezt beszéltük a férjemmel: nem lenne nagy kunszt jó babakocsit gyártani, nem tudom, miért nem teszi senki. Akár még jó áron is.

Kguilia! Én is azt hittem, hogy egypetéjűek - nagyon hasonlítanak!

Dóri!
Igen, én már voltam a Minimanóban, szuper kis boltnak tűnik, miért kérded?

Üdv,
Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


sziasztok

Nekünk is van légzésfigyelönk.A fiam elmúlt már 10 hónapos, de nekem a doki néni azt mondta hogy a kritikus idő 1év. És én is ezt olvastam. Sajnos néha egyszer egyszer van téves riasztás is. Hát az szörnyü. REMÉLEM TÉVES.Szerintem én fogom használni 1 éves kora után is.

Lini

Kép
lini
 
 


Rita
de jó, hogy megírtad, hogy Te sem akarod túlzásba vinni ezt a sterilizálós dolgot. Én is azt hiszem, hogy kell a gyerekeknek egy kis kosz, a mi szüleink sem sterilizáltak mindent és milyen jól felnőttünk.
Nemrég olvastam egy tanulmányt a Johnson&Johnson termékekről, és abban azt írták, hogy rengeteg fertőtlenített dolog van bennük és ha azokat használod akkor a gyereknek nagyon nehezen alakul ki a természetes védekezőképessége a különböző bacik ellen. Pedig hát annál jobb minél hamarabb kezd épülni az immunrendszerük, ezért gondoltam, hogy a sterilizálást is mellőzzük.

Lilló
Én is kíváncsi vagyok a szülésedre!!
Az Éberling Katalin egy fiatalos, barna hosszú hajú, mosolygós, jó húsban lévő,nagyon kedves, anyáskodó nőci. Miket hallottál róla?

Anid
Gratula, hogy még időben megfordult a babád, és ne aggódj, neki így jó.

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Gabek: Ne izgulj, csupa jót! KépÁllítólag tapasztalt, rutinos, kedves, határozott. És mostmár hogy leírtad hogy néz ki,azt hiszem, hogy tudom is ki ő. Ha pedig sikeres a beazonosítás, akkor személyes tapasztalatom is az, hogy nagyon kedves, mosolygós.Én csak ennyit tudok alátámasztani, mert nem sokat érintkeztünk.

A sterilizálással kapcsolatban egyet értek Veletek Rita és Gabek, én sem viszem túlzásba, ezért is a hagyományos - anyánk féle - kifőzést, forrázást alkalmazom.

Lilló

lilló
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek!
Úgy néz ki, hogy sikerül a fejés.
Lilló gyönyörű Bálint!

A mi védőnőnk akkor volt itt, amikor hazajöttünk, azóta semmi.
Ma én vittem el a tanácsadásra 7 hetesen Norbit.
Nem csinált semmit csak lemérte.
Ezért én nem fogok 2 hetente járni hozzá.

Dóri+ Norbi

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Azt hiszem lassan megalapíthatjuk a Peg Perego Venezia fun clubot Kép

Dóri! Én is ismerem a nagykert, szinte mindent ott vásároltunk, amire szükségünk volt. Segíthetek valamiben?

Huncut

Kép
Kép
huncut
 
 


Sziasztok!
Még egy szó a Veneziaról:tényleg tökéletes,én most tapasztalom,ez a kocsi a páromnak is megfelel.4 gyerek és 8 kocsi után rájöttem,hogy ez az igazi.

Kguilia,én is azt hittem,hogy egypetéűek,a képeken nagyon egyformák.Gratulálok hozzájuk!

A légzésfigyelő hasznos dolog,most nekünk is van( a többi gyerkőcnél nem,de akkor még nem is nagyon lehetet kapni).Fontos,hogy ne csak a gép legyen meg,hanem a tudás is,mert semmit nem ér ha valaki nem tudja mit kell tenni,ha beriaszt.Szerintem is az első egy év a kritikus idő,de 8 hónap biztosan-a tankönyvek szerint-én semmiféleképpen nem venném még ki 3 hónap után.Hamár egyszer beleinvesztált az ember akkor használja ki.
Figyelni kell az elemet,mert amikor gyengül,akkor lehet téves riasztás.

Mindenkinek jó éjszakát!
Üdv.
Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Rita, Huncut!

Csak azért kérdeztem, hogy mik a tapasztalatok mert akkor mázlista vagyok, hogy kiderült ott dolgozik egy barátunk aki így nagyker áron beszerez nekünk mindent. Ezek szerint van ott minden ami a babának kell...bár ha jól tudom a nagykerben (itt a XIII.-kerben) babaruhák nincsenek. De sebaj ez a legkevesebbKép
dóri80
 
 


Sziasztok!!

Lillo Bálint gyönyörűű kisfiú!!!:-))

Rita hogy vagy? Egyben vagy még?

Dóri nem tudtam írni a freemailem megzakkant sajnos:-)) Javítottuk nem rég lett jó:-))
Bocsánat!!

Kguilia nagyon szép babáid vannak:-) Kérdezhetek első perctől látszottak hogy ikerterhességed van/volt? Bocs, ha hülyességet kérdeztem:-))

Puszi nektek!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Te jó ég, mennyit írtatok! Két este beájulok a fáradságtól miután Bence elaludt, és tessék, ma alig győzök visszaolvasni!

Na, először is, Lilló és Kinga! Nagyon szépek a babák!!! Gyönyörűek!

Lilló, tök jó, hogy írtad ezt az elhagyni a kórházat dolgot, mert nekem ugyanez volt Bencével, és azóta sem találkoztam senkivel, aki uezt érezte volna, mindenki csak csodálkozott!! Sőt, én sokszor gondoltam arra, hogy egyszerűen csak bemegyek az épületbe, mert még az is segítene... KépKép Na jó, tudom, hogy ez nevetségesen hangzik. Vagy az is? KépKép

A sterilizálásban mi elég "lazák" vagyunk... KépKép Nekünk is mikrós sterilizálónk van, szerintem nagyon jó!! Az első gyerkőcnek még volt cumisüvege, és ezzel tényleg szinte elintézte magát a mikróban Kép, de Dorka szerencsére már nem ismeri a cumit. Na nem mintha az ellen beszélnék, aki használ, mondom nekünk is volt, mert egyszerűen kellett, dehát leszoktatni róla, na az súlyos volt...

Prücsök, szuper, hogy befordult!! Kép Éljen!

Sára, nem is írtad, hogy végül elkezdted-e a hozzáetetést! Hogy tetszett neki?

Védőnő ügyben nekem óriási szerencsém van! A miénk egy zseni, és ráadásul nagyon gondoskodó, szuperkedves, bármikor fel lehet hívni bármilyen hülyeséggel, és nagyon sok területen van tapasztalata. Sokszor megy mindenféle továbbképzésre is. Ha valamire nem tud választ, biztosan elő tud húzni a táskájából egy névjegykártyát... Kép Persze az elején hetente jött, most kéthavonta (Dorka 10. hónapos), de minden hónapban találkozunk az egészséges rendelésen... Nekem nagyon sokat segített, mert amúgy semmilyen rokonunk nincs itt Pesten, így szuper volt, hogy ő mindig rámnézett. Kép

Amúgy egész jól vagyunk, Dorka elkezdett mászni, így újra át kell gondolni az 1 méternél alacsonyabban lévő területek elrendezését KépKép Bencével viszont még mindig küzdünk az elvesztés témában, nagyon nehezen teszi túl magát a dolgon, nem nagyon érti. Bár szerintem inkább nem akarja elfogadni, csak nem is érti, hogy mit... Kép Mivel több jele is mutatkozott, hogy nincs helyre téve benne a dolog, gyerekpszichológusnál is jártam, na, azóta javul a helyzet. Mostmár legalább kijátsza magából, és beszél róla. Hát ennyi. Bocs, ha kicsit lehúztam a hangulatot!

Mi van amúgy Vaníliával és Hatossal? Régen írtatok!! Hogy megy a babázás? Kép

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Sziasztok!
Ági, Sára, Gabek: Hová küldhetem Nektek a szülés történetet, mert ma "megszültem"? Kicsit hosszúra sikeredett, mert átéltem újra minden percet Kép
Gabek Neked mehet a minimaxosra, Ági Neked a gicus66-ra?

Lányok, itt van anyukám, és egy Isten áldása. Egész nap csak babázok, meg pihenek, még a kaja is elém van téve Kép Nem tudom, mikor volt ilyen luxusban részem utoljára. Kép

Lilló

lilló
 
 


Dóri!

Igazad van, a nagykerben nincsenek ruhák, viszont van egy csomó minden más, amire szükség van. Nincs olyan választék, mint a kiskerben, de szerintem mindenképpen megéri ott vásárolni. Ha valamit ott nem tudsz beszerezni, akkor még mindig elmehetsz a kiskerbe vagy másik üzletbe. Így is megspórolsz egy csomó pénzt.

Huncut

Kép
Kép
huncut
 
 


SziasztokKép

LillóKép
Nekem jöhet rá nyugodtanKép
Most pihend ki magad nagyon és élvezd ezt a luxust KépKépKép Utána már csak álmodozni fogsz rólaKépKépKép

Jutka Kép
Ilyen kicsiknek tényleg nagyon nehéz "megemészteni" az elvesztés dolgot, de az már tényleg nagy haladás hogy tud neki segiteni szakember.

Nah akkor elmondom hogy én is valami hasonlót éreztem, sőt multkor gondoltam végig, hogy már többet ugyanigy nem nagyon hiszem hogy előfordulok a korházban, kicsit fura érzés volt... Bár még sose lehet tudni, hogy ha tényleg pályát módositok akkor nem itt fogok e kikötni....

Most nekem is javasoljatok majd egy jó kis babakocsit, ami már nem újszülöttnek kell, hanem könnyű legyen, közepes méretű kerékkel, ne egy vagyonba kerüljön, és ha nem is visszintesig, de dönthető legyen , majd arra az időre, mikor már Pepe tud ülni is és egyszerűen közlekedhessünk majd. Most ha utazni kell akkor kendőzünk, vagy már kiprobáltuk a börzén beújított kengurunkat (PCardin és ez legalább kényelmesen körbeér, nem ugy mint a többi állati vékony modell alkatokra tervezett példányok Kép)

Tegnap megprobáltunk beiratkozni oviba, nem sikerült, még várólistát se inditanak mert tök fölösleges szerintük... igaz hogy decemberi manó, de hát akkor szeptember után már ne szülessenek babák, vagy eleve hátránnyal indulnak? no comment....

puszi

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Prücsök, de jo, hogy befordult a lanyod! huuu, most tényleg nagyon boldog lehetsz, ügyes kiscsaj Kép Kép!

Lillo, Jutka, Agi, csatlakozom hozzatok Kép! Néhanyszor be kellett mennem a klinikara szülés utan és mindig ugy éreztem kicsit, mintha "otthon" lennék, nagyon hülyén hangzik, tudom Kép!! Pedig utalom a korhazakat és mikor bent voltam alig vartam, hogy hazaengedjenek végre dehat.... Ez van Kép! Nagy dolgok történtek ott velünk, talan ezért...

Timi, mit kell csinalni, ha leall a gyerek légzése??

Lillo megkérdezhetem mi történt Balinttal a korhazban? Ha nem akarsz rola beszélni semmi gond.
A szüléstörténetet köszi a sarahhh12@hotmail.com-re küldheted Kép!
Aginak igaza van, élvezd a luxust és pihenj minél többet, ezért vannak az anyukak (marmint a mi anyukaink Kép)

Jutka, köszi az érdeklödéstKép! Elkezdtük az "evést", az alma viszonylag jol csuszik. Egy hétig ezt kapta, ujitani akartam, és mivel sehol nem kaptam mirelit öszibarackot vettünk almas/összibarackos bébiételt, az is viszonylag jol ment (megjegyzem, elöször nem kellett csak akkor, amikor a "nagyok" azt hitték, nem kell a manonak és elkezdték enni... Kép)
Ha egy kicsit is savanyu az alma akkor elképesztö pofakat bir vagni szegény mano, vicces Kép Kép!
Most még nem eszik tul sokat, de bele fog jönni gondolom... Lehet felturbozom a cocktail-t egy kis anyatejjel Kép

Szerintem jo ötlet Bencét elvinni gyerekpszichologushoz, biztos sokat segit.

Agi, köszi a jégkockazacsis tippet, tök jo ötlet Kép!
Babakocsi: nekünk PP Atlanticonk van, szerintem elég jo. Nem teljesen ledönthetö, nincs rajta valtokar és olcsonak sem mondanam (50 ropi) Kép. Folytassam Kép??

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok

Lilló
Nemtennéd fel ide a szülés történetedet.Szerintem mindenkit nagyonérdekelne és lehetne belőle tapasztalatot szerezni. Remélem nem kértem kellemetlentKépKép

Lini

Kép
lini
 
 


Sara: Arra gondolsz, amikor leállt a légzése? Az volt, hogy eleinte nem volt tejem - ugye a császárnál később indul - és amikor elkezdett jönni 3 nap után, akkor Bálint nem nagyon akarta elfogadni a cicimet. Aztán mindig jártam át a csecsemősökhöz, hogy segítsenek mellre rakni. Egyszer mikor mentem át, betoltam az újszülött osztályra, mondtam a nővérnek, h mi a gondom, mondta, h semmi gond, várjak kicsit, mindjárt jön és segít. Ahogy ott kint várunk beszélgetek Bálintkához észrevettem, hogy kezd elkékülni a feje, és nem vesz levegőt. Sejted, h milyen pánikba estem. Azonnal felkaptam, és rohantam be vele a csecsemősökhöz, h nem lélegzik. Az egyik nővér kikapta a kezemből, megütögette a hátát, és akkor elkezdett az orrán kifolyni a kaja, és alkezdett levegőt venni. Aztán 5 perc múlva megismételte ezt. De akkor már én ahogy megemeltem, megráztam, elkezdett lélegezni, piros színe lenni, de sírva mentem vissza a csecsemősökhöz. Aztán elvitték, Nobilis doktor megvizsgálta, és nem találtak Nála semmit, csak összekeverte a légzést a nyeléssel, mert akkor kezdett ugye enni, és még újdonság volt Neki. Nagyon sírtam, és szerintem a csecsemős főnővér megsajnált, ezért ajánlott fel egy légzésfigyelőt kölcsönbe, mondta, hogy vehetek is, ha akarok. Elvittem a kölcsön készüléket, és annyira nyugodt voltam, amíg az a gyereken volt, hogy azonnal vettem is egyet, mikor jöttünk haza.
Hát ennyi a történet, de nem kívánom senkinek az érzést. Utána mérték a vérnyomásomat, 180/110 volt Kép a dokim le is tolt miatta, mikor másnap meglátta. Aztán elmeséltem Neki mi történt.

Sara, Ági, Jutka: Jól van, akkor mégsem vagyok hülye, hogy sírhatnékom volt, mikor végeztem a Klinikán. Pedig annyira vágytam haza minden pillanatban... Hiába, a biztonság. Itthon nincs dokim, nincsenek csecsemősök.

Na majd jelentkezem, de most ébredezik a Manó, a maileket küldöm majd.

lilló
 
 


Igen Lillo, erre gondoltam... Köszi, hogy megirtad. Szörnyü lehetett, én is teljesen panikba estem volna... Kép

Olyan légzésfigyelötök van, amit ténylegesen ra kell rakni a gyerekre, vagy csak a matrac ala?

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Brikancs, igen már az első (7.hét) UH-n kiderült a két baba. Tök fura, hogy mindenki azt hiszi, hogy egypetéjűek, mostmár rájöttünk, hogy tutira csak nekünk ilyen szembetűnőek a különbségek.

Lilló, ez iszonyatos lehetett. Nekem akkor volt ilyen pánikszerű érzésem mikor a "nagyobbik" lányka a kiságyában fekve sugárban hányt. Orrán száján gejzírként jött vissza a tej és fuldoklott. Azóta is eszembe jut mi lett volna ha épp nem vagyok ott a közelében. Ezért is tuti a légzésfigyelő, szerintem jó ha van. Azt írtad, hogy: "amíg az a gyereken volt,". Van olyan is amit a gyerekre kell rárakni?

KépKép
kgiulia
 
 


Lilló
Jajjj, teljesen összeszorult a szívem, mega gyomrom ez a nem lélegzős üzenet olvasatokor. Ez vajon gyakori?
És csak elég felemelni és hátha ütögetni?
Jöhet a mail a minimaxosra,

Köszi, várom,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Szia Lilló, ez borzasztó. De azért nagyon ügyes vagy, hogy észrevetted!! Kép Elküldöd nekem is a történetedet? A profilomban van emil.

Csajok, azt hiszem félreérthetően írtam; nem vittem Bencét pszichológushoz, csak én mentem tanácsért. És nagyon jót is mondott a nő, amit utána használhattam Bencénél... Ilyen idős korban egyébként úgy tudom, hogy általában a szülőket "kezelik", ha a gyerekkel bármilyen probléma van.

Jaj de jó (?), hogy Ti is éreztétek ezt a kórházas dolgot! Legalább nem vagyok vele egyedül!
Kellene találkozni valahol csajok! Ti nem érzitek?? KépKépKépKép Találkozzunk a klinikán!! KépKépKépKép

Jutka

ui. Megosztok veletek egy jó képet: a kettő egyszerre piszkálja a videót...

Kép

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


JutkaKép

Tök jó a képKép

Egyértek veled tali ügyben, kéne már nagyon. A klinika se rossz ötletKép beülünk egy nosztalgia uhára várásraKépKépKép Tuti lenne elég időnk beszélgetniKépKép

Lilló Kép
Hú még olvasni is "rossz" volt,de szerencse hogy nincs baj azóta. Nekünk Pepe csinált egy olyat hogy tele ette magát rendesen és utána fuldokolva jött vissza neki, nem kapott levegőt, úgy kaptam fel szegényt, hogy szinte röpült...

Sára Kép
Nálunk Dani van megzavarodva az üveges kajcsikért, alig birom elrángatni a bébiételes üvegektől, mikor bevásárolunk, már előre látom, hogy ha megkezdjük a hozzátápit akkor neki is vennem kellKépKépKép

Végre kisütött a nap, remélem nem kezd ujra esni, mert azért elég fekete felhők jönnek távolról és megigértem Daninak ha felébred akkor megyünk játszani a játszóra...

Tali ügyben találjunk időpontot és helyet, várom a javaslatokat, addig is helynek pl: Margitsziget, Városliget?

puszi

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Jutka tényleg nagyon jo ez a kép Kép Kép! szépek a gyerköceid! Vincének is ugy nö a haja, mint Dorkanak, ezt imadom, annyira édi Kép!
Upsz én tényleg félreértettelek, nem értek hozza, de valoszinüleg igazad van, nem lehet még vinni a gyerekeket ilyen pici korban. Ezek szerint jo tanacsokat adott a pszichologus, ha mar érezhetöen javul a helyzet.

Talalka szerintem is nagyon jo ötlet! A klinikan, hihi, mekkora humor Kép! Agi, ezen röhögtem egy jot Kép!
Nekem a Margitsziget szimpatikusabb, mint a liget. Viszont 2 hétig most kicsit össze-vissza leszünk Pesten, este indulunk vidékre, nem tudom mikor jövünk vissza, de ugye megvartok!! 2 hét mulva elvileg müködik is majd a 4-6 villamos. Na??

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Jaaaj, agyam, mint a szita...

Ezt akartam kérdezni csak kiment a fejemböl:a homeos bogyokat hogyan kell beadni a gyerköcöknek?

Felolvasztani vizben vagy anyatejben és müanyag kanallal beadni??

Elöre is köszi a felvilagositast.

ui: Rita Kép egyben vagy még???

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok Lányok!
Most raktam le Bálintot szundizni, remélem az esti fürdésig kihúzzuk, addig írok kicsit.
Nos, ha ekkora az érdeklődés szívesen felrakom ide a szüléstörténetet, csak egy kis segítségre lenne szükségem. Ha nem akarom ide begépelgetni, mert már megírtam magamnak world-be, akkor be tudom szúrni ide valahogy? A melléklet feltöltése funkcióval kell vagy kivágom és másolom? Ági, help! Te olyan számítógép guru vagy!

Igen, a légzős történettől ma is kiráz a hideg, ha visszagondolok rá. És sajnos azt mondta a védőnő, hogy azoknál a gyerekeknél, akiknél egyszer-kétszer előfordul, azoknál előfordul máskor is.

Bálintnál az a gond, hogy mostmár, hogy van tejcsi bőven állandóan kómásra szopizza magát. Úgy kell leszedni a ciciről, és ilyenkor folyik a szája mellett ki a tej. De ha hamarabb leszedem, mint ő azt gondolja, akkor hiszti van, tömködi az öklét a szájába. Én nagyon cumi ellenes vagyok, de mostmár ott tartok, hogy muszáj adni neki kaja után, mert különben jön a túlszopizás fuldoklással, vagy az ököl tömködés hisztivel. Hihetetlen, de még álmában is szopizik, folyton mozog a kis szája. A védőnő mondta, hogy próbáljam ki a cumit. Ti mit gondoltok?

A találkozó nagyon jó ötlet, én nagyon szívesen megismerkednék Veletek. Csak egy kicsit várjunk, míg a Kicsifiam megerősödik, és tudunk messzebbre menni. Egyelőre még a levegőre nem nagyon vittem ki, de már a jövő héten tervezem. Nagyon szeretnék ott lenni... Kép
Ági, azért a Klinika kicsit morbid ötlet Kép A szép kis büfében talizzunk, vagy a pathológián kiveszünk egy szobát? Kép Kép Apropó szoba, én azt hiszem, hogy a gyerekágyon a te ex helyeden feküdtem.Kép
A Margit sziget nekem is megfelel. Ráadásul a Sára által javasolt időpontban már a drága férjem is itthon lesz végre, és könnyebben mozdulok én is mindenfelé.

Én úgy tudom Rita még egyben van...

Jutka: Nagyon édesek... Működik még a video??? Kép)

lilló
 
 


Jutka: Jó a kép, arik a gyerkőcök! Szegény videó! Kép

Lilló: Cumi. Nekem is hasonló problémám volt a lányokkal, a "Nagylány" mindig evett volna pedig akkora volt sokszor a hasa, azt hittem kidurran, na meg jött is vissza belőle. A "Picur" pedig annyira ijedős volt (kis súly, korábbi születés -> fejletlenebb idegrendszer), hogy szégyen nem szégyen kipróbáltam a cumit. És nagyon bevált. Amúgy a gyerekek jelzik, hogy már nem igénylik annyit a cumizást, dokinéni mondta. Õk már csak alváshoz kérik de akkor se mindig, ezért nem bántam meg. Én úgy voltam vele, hogy inkább a cumi mint az ujjszopás, mert a cumit el tudom venni, ha le kéne őket később szoktatni. De lehet, hogy másoknak más tapasztalatuk van. Szerintem simán másold be a történeted, én is kíváncsian várom, ha nem baj. Olyan jó mert ilyenkor az ember kicsit újraéli a saját szülését.

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

Szívesen taliznék, dumcsiznák veletek élőben is.
Nálunk is volt ilyen történet.Rohantam én is a csecsemősökhöz.
Nálunk hab jött ki a gyerek szájából és nem kapott levegőt.

Múltkor lemaradt:
Gratulálok én is a lányokhoz!
Azt hittem én is, hogy egypetéjüek.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Hellóka!
Két napot kihagyok és annyi mindent írtatok, hogy biztos nem tudok reagálni valamire!
Lilló: Rémes történeted volt, de örülök, hogy minden rendben. Én is olvasni akarom a történeted.
Jutka: Mit szereltek meg a gyerkőceid? Működik?
Védőnőhöz szülés előtt hányszor kell menni? Van erre valamilyen szabály? Gondololm, van, miért pont erre ne lenne!

Giulia: A csajszik bioritmusa megegyezik? Mennyire lehet koordinálni őket?

Ma megvettem életem első ananászát! Eddig csak szemeztem vele, de már annyira ennék gyümölcsöt! Azóta csodálom, hogy lehet megenni? Mivel kezdjem kibontani? Nagykés, fejsze?

Kép
anid
 
 


Találkában én is benne lennék, a Margit sziget jó lenne nekem is Kép

De az időpont az kérdéses, most még jó lenne, de hát én kb. 3 hét múlva szülök, utána gondolom felfordul az életem

Anid
4-szer kötelező megjelenni a védőnőnél
Az ananász finom, de pucolni iszonyat nehéz és macerás, a konzervvel lehet hogy jobban jársz Kép

gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Köszi a dícséreteket, a videó nap mint nap túléli valamilyen csoda folytán... KépKép A DVD-t, és értékesebb társait üveg mögé zártuk. KépKépKép

Anid, én imádom pucolni az ananászt, bár Gabeknak igaza van abban, hogy vacakolás. És meg is éri, mert szerintem nem annyira édes, mint a konzerv.

Lilló, Dorkának pont ugyanez volt, mint amit leírtál: mindig túlette magát, sokat bukott is emiatt. Nekünk is a cumit ajánlották. Sokáig vonakodtam, mert Bencét nagyon nehéz volt leszoktatni róla, de Peti (apa) többször is a szájába tette. Sosem fogadta el. Kb. 3 hetesen megtalálta az ujját, és azóta is ujjszopó. A fent említett problémák egy pillanat alatt megszűntek, és ennek köszönhetően 2hónapos korától átaludta az éjszakát (evés nélkül). Ez persze azóta már elmúlt... KépKép Na hogy az ujjszopásról hogy fog leszokni, azt nem tudom. Kép Csak azt akartam mondani, hogy próbálkozhatunk, de a gyerkőc simán keresztülhúzhatja minden számításunkat Kép Ez később is mindenben igaz lesz! KépKépKép

Szerintem a találkát szervezzük június vége felé, akkor nincs senki szülésre kiírva, és a nemsoká szülőknek is már elég "nagy" Kép lsz a babájuk, hogy el tudjanak jönni. Szerintetek?

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


SziasztokKép

LillóKép

Legegyszerűbb, ha kimásolod és berakod ide, de akár a melléklet feltöltéssel is mehet.

Gabek Kép
Javítanék: nem a védőnőnél kell 4 szer megjelenni, hanem a nőgyógyásznál, vagyis a kiskönyvbe 4 orvosi pecsét kell, a védőnőhöz annyiszor mész ahányszor megbeszélitek.
A 4 megjelenés a dokinál meg az egyszeri anyasági segélyre való jogosultság egyik feltétele, ha normál időre születik a babó, koraszülés esetén elég az egy pecsét is.

Hm a tali igy neked tényleg necces ha mondjuk két vagy három hétre rakjuk, viszont csinálhatunk talit akár másfél, két hónap mulva is amire már el tudsz Te is tutira jönni, nah ez nem azt jelenti, hogy ha még egyben vagy akkor nem jöhetszKép

Anid Kép
Éles kés, ananász ketté vág, majd ujra ketté, vagyis negydeld, a közepén huzodó vastag bél részt vágd ki, a héját meg addig kell levágni amig látod benne azokat a kiálló fekete nah fogalmams sincs hirtelen hogyan nevezzem el, bemélyedéseket. Amugy jó étvágyat hozzá, mert ha érett akkor nagyon fini ámKép

SáraKép
Én az elején a homeos bogyeszokat egy csöppnyi vizben felolvasztottam és ugy adtam be, de miután már elkezdtük a hozzátápit én simán beadtam neki a bogyókat a szájába és szépen elszopizta őket. A felolvasztásnál arra figyelj hogy baromi hosszu idő, kb egy fél óra mire elolvad, jah és ugy ahogy irtad: műanyag kanál.

Talival megvárunk természetesen.

Lilló Kép
Nálunk is hasonló a felállás, tiszta ipari szivattyú a fiam, nyel csak nyel csak nyel folyamatosan. Amikor meg szerinte keveset kapott akkor eszi az öklét, igy nálunk is müködik a kikapcsoló gomb: cumi. Nem félek hogy rászokna, a bátyusa se szokott rá, sőt ő is csak ideig óráig kapcsolható ki vele, ha nem kell neki nagy ívben köpi ki, Dani meg ugrik és probálja visszatuszkolniKépKép

Kgiulia Kép
Az ujjszopással egyetértek veled, én anno sajna rátaláltam és voltam vagy 6 éves mire abbahagytam, helyette hogy ne legyen már ciki az iskolában a hajamat kezdtem el tekergetni, most hogy egy jó ideje ujra hosszu, előfordul még hogy ha nagyon gondolkodom valamin akkor elkezdem tekergetni Kép

Összefoglalva:
Tali helyszínének akkor a Margitsziget eddig mindenkinek megfelelt. Időpontot meg valahogy csak összehozzuk Kép

Játszótereztünk délután egy keveset Danival, de a szunyogok elüztek minket, nálunk annyi van hogy szinte "harapni" lehetne őket, arról meg ne is beszéljünk, hogy ezek most elefánt méretüek, Pepét már csak ugy merem kivinni a babakocsiban aludni, hogy egy függőnnyel letakartam teljesen a kocsit.

Mentem alukálni, legyen szép estétek

puszi

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Köszi az aggódást, még egyben vagyok. Pedig ma hajnalban is tízperces jóslófájásaim voltak, de egy óra gyakorlás után elmúltak. Azt hittem, ma megyünk be... Kép Kép Most már másodszor volt ilyen hajnalban, kíváncsi vagyok, mikor indul be teljesen. Most melegfront van, az kedvez a szüléseknek. De szerencsére aludni tudok egyelőre, sőt, inkább túl sokat is - 10 órát simán.

Légzésfigyelő: a neonatológus azt mondta a felkészítőn a klinikán, hogy leginkább azt tartja rossznak, hogy szülők nem merik abbahagyani használni. Õ 3 hónapos kort mondott, hogy addig nagy a veszély. Utána nem gyakori a légzéskimaradás. És a szülők a sok téves riasztás után (a gyerek lemászik az érzékelőlapról) nem merik kivenni a kiságyból a ketyerét. Hát, nem tudom, hogy én hogy fogom csinálni, ezt ő mondta, én csak idéztem. De valószínű, hogy én sem venném ki 3 hónapos korban.

Dóri! A nagyker alatt a Minimanót érted? Szerintem vannak ott babaruhák is. Vagy lehet, hogy rosszul rémlik. (Esetleg a barátod nem tudna nekünk is nagyker áron beszerezni egy PP Veneziát?... Vagy ilyet nem illik kérni? Mindenképp azt vennénk meg, de nem bánnám, ha lehetne kicsit fogni az árán.)

Lilló! A szüléstörténetedet én is szívesn olvasnám, bár részleteket már meséltél, de mégis. Tudod az emailcímem! Beszúrni ide meg úgy tudod, hogy kijelölöd a word-ben, aztán megnyomod (egyidejűleg a ctrl-t és a c betűt, aztán idekattintasz az ablakba, ahol gépelsz (illetve most én gépelek Kép Kép) és megnyomod a ctrl-t meg a v betűt, szintén egyidejűleg. De ha elküldöd nekem, én is szívesen bemásolom, ha gondolod.

A találkozó nekem is nagyon tetszik, olyan jó lenne megismerni minnél többeteket személyesen is. A nosztalgia UH várás nagyon tetszett nekem is! (Bár nekem még nem nosztalgia, egy nem szép CTG eredmény miatt most kedden is volt benne részem. Kép ) Na de komolyan, úgy szervezzétek légyszi, hogy valamikor mi is tudjunk menni. Úgy értem, ha már kint lesz a fiam, mert addig ugye a terhesrendőrség nem enged sehova egyedül Kép Maximum taxival, és bevallom, a pénztárcám ennek nem örül valami nagyon. Kép Szóval, ha most nem is, de egy második találkára én is mennék szívesen. A június vége jónak tűnik!

Pusz mindenkinek,
Rita

Kép

Kép
rita81
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?