Hahó,
Marcsy,
ezt nagyon nem értem. Mi a baj a laktózzal? Csak nem gondolja a dokinéni, hogy a kölök a túl sok laktóztól nem hízik??? Amikor nem akar enni??? Szerintem érdemes lenne mindenképpen kivizsgálni, hogy miért nem akar, ez a legfontosabb. Pisi-kaki van elég?
Amúgy én egyetlen olyan bajról tudok - mármint a száj körüli szervi elváltozásokon kívül -, aminél ellenjavalt a szoptatás, ez pedig a totális, teljes tej-intolerancia (nem ez a hivatalos neve, azt elfelejtettem). De erről alapos vizsgálat nélkül nem lehet nyilatkozni, azonkívül nagyon-nagyon ritka. A tehéntejfehérje-érzékenység viszont nem vonatkozik az anyatejre (a tápszerre annál inkább)!!! A laktózérzékenység sem szokott anyatejes táplálásnál gondot okozni. Ha mégis, pl. betegség után tönkrevan a bélflóra, akkor kezelhető laktázzal (gyógyszerben adható, doki alapos indokkal felírhatja).
De lehet, hogy valami egészen banális oka van mind a sírásnak, mind a nemevésnek. Pl. a fiamnak 2.5 hónaposan orrgaratmandula-gyulladása volt. Hetekig játszotta a nemevős játékot, amíg kiderült. Aztán egy ecseteléssel-orrcseppezéssel simán rendbejött.
A helyedben, mielőtt letennék a szoptatásról, én mindenképpen kapcsolatba lépnék két emberrel.
1. Schneiderné Diószegi Eszter (az nlc-n szoptatási szakértő, tanácsadó, de pl. a Kismamában, a szoptatós füzetben, a Szoptatás könyvben benne van a telefonszáma is), vagy ha az könnyebb, egy szakértővel a
www.szoptatasert.hu oldalról.
2. Tésitsné Bodor Andrea Lili, a
baranyai.liliom@freemail.hu címen (illetve a Pécsi Estben hirdeti magát, hogy szoptatási ügyekben ad tanácsot, ott a mobilszáma is - igaz, kitartóan kell próbálkozni, mire felveszi). Õ pécsi, és tudtok vele személyesen is találkozni. Anno nekem nagyon sokat segített, többször is találkoztunk. Amúgy nagyon jó kórházi kapcsolatai vannak, és biztosan tudja azt is, kihez érdemes fordulni, ha esetleg mégis kivizsgálást szeretnél.
3. Azért beszélnék még egyszer a dokinővel is, mert lehet, hogy ha mindent pontosan el tudsz neki mondani, ő is úgy látja majd, hogy a laktózmentes tápszer nem megoldás (pláne nem önmagában).
Az ember borzasztó tehetetlen tud lenni, és kétségbeesett, amikor egy ilyen picin látja, hogy rossz neki, és nem tud segíteni rajta, mert nem tudja, mi a gond. Veled érzek, voltam én is hasonló helyzetben. De annál fontosabb, hogy minél hamarabb kiderüljön, hogy mi a gond.
Szorítok nektek!!!!!!
Zóra, Jevi,
én olvastam az Aludj jól... könyvet. A magánvéleményemtől függetlenül, a könyv szerzője szerint a módszer öt hónapos kortól alkalmazható. A magánvéleményem egyébként lesújtó, de voltak már erről viták bőven más topikokban (Gyermeknevelés - Alvás topikokban lehet mazsolázni, ha ráértek). Az pedig, hogy mindenkinek bejön, nem igaz. Jó lenne, ha lenne egy csodamódszer, amivel minden babát és kisgyereket fájdalommentesen alvásra lehet késztetni, de a világ nem így működik. Egyedül üdvözítő csodamódszer semmire nem létezik. Erre sem.
Szerintem egyébként Zóra babája csupán nagyon pici még, és jól emlékszik
a pocakban töltött időre, mint eszmélése alapélményére. És szeretné, ha ez a boldog testközelség lehetőség szerint folytatódna. Lesz majd idő, amikor már nem igényli ezt. De most még nagyon apró.
Zóra, megy a szám, csak előásom. 6800 Ft volt egyébként tavaly. Majd meglátod, hogy ez bejön-e, vagy más lesz a jó nektek.
Jevi,
ez a felbőszülés nem ellened irányul, egyszerűen lilát látok, ha ezt a könyvet emlegetik...bocs.
Üdv
Kriszi