Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bocs hogy mostanában ritkábban járok, de tegnap is már jócskán este volt mikor hazaértem, így csak olvasni tudtam a fórumot, a rengeteg más teendő mellett.

Marcsy!

Sajnálom hogy nem alakulnak túl jól a dolgok a picivel. Remélem hogy minnél hamarabb kiderül hogy mi a baj és megint nyugalom lesz kis családotokban. KépKépKép
Mellesleg nekem is az fordult meg elsőre a fejemben, hogyha semmi újat vagy jobbat nem tud mondani a doktornő mint hogy "Te vagy a hibás" akkor miért nem kerestek meg mást. Ezzel sem a gyermekeden, sem rajtad nem segít... >(

Hódocska!

Tényleg nagyon szép vagy! Kép Ami a derekadon van, hasizé Kép (láttam már ilyet máson is) annak mi a neve? Gondolom arra találták ki hogy tudjad a régi fölsőket hordani, és a pocakod se lógjon ki alul. Jól "működik" egyébként?
Örülök neki hogy rendben van minden a piciddel! Kép Mennyi is van még vissza?

Zóra!

Üdv itt. Mi még nem találkoztunk.
Monee vagyok, a Párommal élek együtt és nincsen gyerekünk, bár szeretnénk nemsokára. Neki van egy kislánya, Kata, 10 éves. Tündéri lányzó, én is ilyet kérek majd ha eljön az ideje. Kép

Viki!

Merre jársz?

Kriszi!

Egyre több mamát látok kendővel járni-kelni. Nekem az tetszik nagyon benne, hogyha megfelelő színt választ az ember szinte minden ruhához fel lehet húzni és alig látszik. Teljesen nőies viselet.

Már van a munkahelyemen is internet, talán gyakrabban be fogok tudni ugrani hozzátok!

Üdv.:
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Hahó,

Marcsy,
ezt nagyon nem értem. Mi a baj a laktózzal? Csak nem gondolja a dokinéni, hogy a kölök a túl sok laktóztól nem hízik??? Amikor nem akar enni??? Szerintem érdemes lenne mindenképpen kivizsgálni, hogy miért nem akar, ez a legfontosabb. Pisi-kaki van elég?
Amúgy én egyetlen olyan bajról tudok - mármint a száj körüli szervi elváltozásokon kívül -, aminél ellenjavalt a szoptatás, ez pedig a totális, teljes tej-intolerancia (nem ez a hivatalos neve, azt elfelejtettem). De erről alapos vizsgálat nélkül nem lehet nyilatkozni, azonkívül nagyon-nagyon ritka. A tehéntejfehérje-érzékenység viszont nem vonatkozik az anyatejre (a tápszerre annál inkább)!!! A laktózérzékenység sem szokott anyatejes táplálásnál gondot okozni. Ha mégis, pl. betegség után tönkrevan a bélflóra, akkor kezelhető laktázzal (gyógyszerben adható, doki alapos indokkal felírhatja).
De lehet, hogy valami egészen banális oka van mind a sírásnak, mind a nemevésnek. Pl. a fiamnak 2.5 hónaposan orrgaratmandula-gyulladása volt. Hetekig játszotta a nemevős játékot, amíg kiderült. Aztán egy ecseteléssel-orrcseppezéssel simán rendbejött.
A helyedben, mielőtt letennék a szoptatásról, én mindenképpen kapcsolatba lépnék két emberrel.
1. Schneiderné Diószegi Eszter (az nlc-n szoptatási szakértő, tanácsadó, de pl. a Kismamában, a szoptatós füzetben, a Szoptatás könyvben benne van a telefonszáma is), vagy ha az könnyebb, egy szakértővel a www.szoptatasert.hu oldalról.
2. Tésitsné Bodor Andrea Lili, a baranyai.liliom@freemail.hu címen (illetve a Pécsi Estben hirdeti magát, hogy szoptatási ügyekben ad tanácsot, ott a mobilszáma is - igaz, kitartóan kell próbálkozni, mire felveszi). Õ pécsi, és tudtok vele személyesen is találkozni. Anno nekem nagyon sokat segített, többször is találkoztunk. Amúgy nagyon jó kórházi kapcsolatai vannak, és biztosan tudja azt is, kihez érdemes fordulni, ha esetleg mégis kivizsgálást szeretnél.
3. Azért beszélnék még egyszer a dokinővel is, mert lehet, hogy ha mindent pontosan el tudsz neki mondani, ő is úgy látja majd, hogy a laktózmentes tápszer nem megoldás (pláne nem önmagában).
Az ember borzasztó tehetetlen tud lenni, és kétségbeesett, amikor egy ilyen picin látja, hogy rossz neki, és nem tud segíteni rajta, mert nem tudja, mi a gond. Veled érzek, voltam én is hasonló helyzetben. De annál fontosabb, hogy minél hamarabb kiderüljön, hogy mi a gond.
Szorítok nektek!!!!!!

Zóra, Jevi,
én olvastam az Aludj jól... könyvet. A magánvéleményemtől függetlenül, a könyv szerzője szerint a módszer öt hónapos kortól alkalmazható. A magánvéleményem egyébként lesújtó, de voltak már erről viták bőven más topikokban (Gyermeknevelés - Alvás topikokban lehet mazsolázni, ha ráértek). Az pedig, hogy mindenkinek bejön, nem igaz. Jó lenne, ha lenne egy csodamódszer, amivel minden babát és kisgyereket fájdalommentesen alvásra lehet késztetni, de a világ nem így működik. Egyedül üdvözítő csodamódszer semmire nem létezik. Erre sem.
Szerintem egyébként Zóra babája csupán nagyon pici még, és jól emlékszik Kép a pocakban töltött időre, mint eszmélése alapélményére. És szeretné, ha ez a boldog testközelség lehetőség szerint folytatódna. Lesz majd idő, amikor már nem igényli ezt. De most még nagyon apró.
Zóra, megy a szám, csak előásom. 6800 Ft volt egyébként tavaly. Majd meglátod, hogy ez bejön-e, vagy más lesz a jó nektek.

Jevi,
ez a felbőszülés nem ellened irányul, egyszerűen lilát látok, ha ezt a könyvet emlegetik...bocs.

Üdv
Kriszi
kriszi

Sziasztok!
Kriszi!
Köszi szépen a címet, fel fogom hívniKép
Egyébként nagyon nyugodt, békés esténk, éjszakánk és reggelünk volt. Krisztike egész éjjel az ágyába aludt és csak enni kelt föl. Nem reklamált amikor a végén beraktam a kiságyba, ringatás nélkül magától visszaaludt.
Egyébként már azon gondolkozok kihez is vihetném át mind 3 gyereket. Eddig ezzel a doktor nővel semmi gondunk nem volt. Lelkiismeretesen végezte a munkáját, rendesen megvizsgálta a gyerekeket. A férjem gyerekorvosa is Õ volt. Pedig most Õ is látta, hogy mindent elkövetek, hogy szoptatni tudjam a picit. A védőnő többet segít mint Õ. Nagyon megérett neki egy fejmosás, de addig jó amíg én beszélek vele és nem a férjem. Ha esetleg pénzt akar a vizsgálatokért, akkor mondja meg nyíltan a szemembe. Ha a pici Õmiatta kerül kórházba azt tuti nem fogom annyiba hagyni.
Megyek is, pár perc és itt a védőnő.(Már mindennapos vendég nálunkKép)
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Sziasztok!
Képzeljétek alszik 1 órája a nappaliban a kanapén hasonfekve.
Hódocska!
Talán Kertváros a közös pont. Merre laktok? Meg én is Megyeibe szültem.
Évi!
Köszi a tippet! Férjemet ráuszítom a könyv keresésre. De lehet, hogy Kriszinek igaza van, hogy még legszívesebben visszabújna a pocakomba a Drága.
Monne!
Mindent bele!(Azért egy kisfiú sem rossz.)
Kriszi!
Szerintem is orvost kéne váltanod.

felébredt, eszünk
üdv

Kép
zóra

Sziasztok!

Hódocska!

Apukád hogy van? Remélem pihentél ma már! Kép

Mindjárt vége a munkaidőnek, már alig várom hogy 4 óra legyen. Bár mondjuk nincs okom a panaszra, itt lényegesen emberközpontúbb a hozzáállás a munkához, mint a régi helyen. Ide szeretek dolgozni járni. Kép

Mához egy hétre kell naptár szerint "produkálnom" valamit. Csak nektek mondom, hogy örülnék neki nagyon ha nem történne semmi. Kép

Kriszi!

A 6800 annyira nem is vészes. Nézegettem valamelyik kendős honlapot, ott ennek majdnem a duplájáért voltak kendők.

Zóra!

Ha Te is veszel, írj hogy milyenek a tapasztalatok, nagyon érdekel!

Tündi, Gira, Holdviola, Annaviola!

Merre jártok hogy nem erre? Kép

Monee

Monee

monee85

Monee!

Vonz a napsütés, függő lettem, alig bírok bejönni a számítógéphez. Megértük végre ezt a jóidőt is Kép

Gira
24+1
Vendég

Bocsi Kriszi!
Köszi a számot és a tanácsokat.
Marcsynak akartam javasolni az orvos váltást.
Üdv.:
Zóra

Kép
zóra

Sziasztok!

Marcsy!
Reméljük végre megoldódnak a problémák, talán ez a tápszer lesz a nyerő, de a kivizsgálást mindenképpen erőltesd! Ha tényleg laktózérzékeny, nem próbálod meg azt, hogy lefejed az előtejet, ami laktózban dúsabb, és utána teszed mellre, hátha így nem lesz panasza.Persze minden sötétben tapogatózás, amíg nincs pontos diagnózis...

Kriszi, Zóra!
Abszolút nem érzem, hogy ellenem irányulna, örülök, hogy más véleményt is hallok, szerencsére nekem nem volt rá szükségem Kép, hogy alkalmazzam. Anyukáktól hallottam, hogy a könyv segítségével rászoktatták a gyereket a külön és egyedül történő elalvásra. Szerintem érdemes elolvasni, poénos kis könyv, de persze nem muszáj egy az egyben követni a tanácsokat, annál is inkább, mivel "ahány ház annyi szokás".

Hát igen, a napsütést szerintem mindannyian nagyon vártuk Kép
Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!

Mostanában nem nagyon van időm jönni, de ezt észre is vettétek Kép Köszi a hiányolást Monee!

Még élünk, jól vagyunk, csak egy szabad percem sincs egész nap, vagy arra vigyázok, hogy ne essek-keljen egész nap a lakásban Peti, vagy sétálni vagyunk ebben a szép időben! Kép

Nem olvastam vissza teljesen, majd igyekszem pótolni, de teszek fel pár képet Petiről:

KépKép
KépKép
KépKép
KépKép

Ha tudok, jövök még, de nem merem megígérni!!!

Viki+Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Valaki kérdezte a börzét, én úgy tudom, hogy június 11-én lesz a vásárcsarnokban!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Jó reggelt mindenkinek!

Hát ma nem ébredhettünk verőfényes napsütésre és sajnos azt mondják hogy a hosszú hétvége is ilyen lesz.

Minden vállalkozó kedvűnek szeretnék egy játékot a figyelmébe ajánlani. Ez egy nagyon régi kezdeményezés, a világon rengeteg helyen működik és Magyarországon is egyre elterjedtebb. A saját fordításom szerint ez egy modern "kincskeresés", ahol bizonyos pontokon eldugott dobozkákat kell megkeresni, GPS pontok segítségével. A honlap ahol meg lehet nézni hogy mi ez: www.geocaching.hu Mi tegnap kerestünk meg 4 ládikát és irtó érdekes volt. Nekem az tetszik a legjobban ebben az egészben, hogy akik tudnak róla, tudnak egy amolyan titkot. Lehet hogy a laikus ember, nap mint nap eljár arra, ott viszi sétáltatni a kutyáját és nem tud arról, hogy egy kis dobozka rejtőzik a bokor, szikla mélyén, amit igen sokan keresnek az országban. Kép
Gondoltátok volna, hogy valami más is lehet a Tescónál mint bevásárló központ, vagy hogy a Tettye és a Havihegy rejthet valamit? Én nem, de most már tudom hogy igen. KépKépKépKép
Jah és persze gondolom sejthető hogy nem Józsi bácsi kertjét kell megkeresni, hanem mindegyik valami "nevezetességhez" kapcsolódik, legyen az egy épület, forrás, emlékezetes hely, stb.
Nagyon izgi és már azt is tudom hogy mi hová fogunk elrejteni ládikákat. Kép

Üdv.:
Monee

Monee

monee85

Jó reggelt!

Monee!

Mi is "geo-zunk".(jó magyarosan).
Melyik ládákat kerestétak meg eddig?A tescónál a miénkKép, de vannak jobbak is.
Milyen GPS -t használtok?
Akinek nincs ilyen készüléke az is vadászhat, mert vannak olyan ládák is amelyek enélkül is fellelhetőek.
Tényleg nagyon jó időtöltés,mi már az egész mecseket és a megyét bejártuk,csak 1-2 maradt ki mert sziklát kéne mászni érte,erre még nem vállalkoztunk.KépKép
Amikor a Balázs 3 hónapos volt,elindultunk a babás-szerkövekhez kis hordozóban vitte a férjem a hasán,fel a sziklákon.Akkor majdnem szívbajt kaptam de mára már én is megedződtem meg ő is.Mindíg az erdőbe akar menni meg a patakokhoz, ő is nagyon élvezi és nem hagynánk ki azért, mert még pici.(most már a tempót is jól bírja,kivéve mikor megáll bogarászni)
Egyszóval én is ajánlom mindenkinek ,kisgyerekkel is el lehet indulni könnyebb terepre.

DóriKép
diadora

Sziasztok!
Ma voltunk orvosnál és hízik. Kedden volt 4280 és most mértek 4500-at. Nagyon megnyugodtam, kedden még le kell vinnem egy mérésre. Azt mondta a doki néni, hogy fejjem le a tejem és odaadhatom neki, de ha gondolom tegyem mellreKép Kedd óta lényegesen kevesebbet sír, sőt már néha néha mosolyog is. Ha most a hasmenése visszatér kapok beutalót isKép De ha nem lesz hasmenése akkor is kérni fogom. Köszönöm a tanácsokat, a biztatást, nagyon aranyosak vagytok.
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Sziasztok!

Ma már írtam egyszer egy egész hosszút, de sajnos lebomlott a kapcsolatom a nagy világhálóval, így elveszett az egész valahogy. Kép No nem baj, majd most újra kezdem...
Tegnap kapott a Máté oltást, de most szerencsére nem lázasodott be! Kép Már előre féltem megint, hogy mennyire fog szenvedni, de nem így történt. Nagyon csodálkoztam, mert rengeteget hízott és nyúlott is! Most 6,67 kg és 65 cm, előző hónaphoz képest ez 90 dkg-os és 4 cm-es növekedés. Kép)

Marcsy!

Örülök, hogy hízik a pici! Egyébként én még most is kicsit lefejem a cicit szoptatás előtt, mert amióta így csinálom azóta nem fáj annyira a Máténak a hasa. Ezen kívül kap még infacolt is, mert ő nem tudott egyszerűen böfizni. Amióta használjuk azóta viszont akkorákat böfizik, hogy az apukája is irigyli néha! Kép A laktóztól tényleg nagyon tud fájni az ember hasa, mert én sajnos laktózérzékeny vagyok és mindig nagyon megszenvedem, ha nem figyelek oda arra, hogy mit eszem.

Zóra!

Az altatással mi is szenvedtünk egy ideig, de aztán nálunk a vonatozás vált be. Suttogva mondtuk a Máténak folyamatosan: Megy a vonta, jön a vonat sssssssssssssssss sssssssssssssss és kb. 5 perc alatt elalszik ettől a monotonitástól. Más nálunk sem nagyon segített, és ha nagyon nyűgös akkor most is így tud csak elaludni. Az apuka ezt néha kombinálja az Altató c. vers saját "feldolgozásának" suttogásával, mivel nem emlékszünk a pontos szövegre. A hatás viszont ugyanaz, a monoton susogás megteszi a hatását.

Hétvégén elutazunk Székesfehérvárra, mert én alapvetően fehérvári vagyok. Kíváncsi leszek, hogy a Máté most hogy viseli ezt a nagy környezetváltozást. Már egyszer voltunk, akkor semmit nem vett észre az utazásból, mert végig aludta, a nagymamánál meg állandó kényeztetésben volt része, így jól érezte magát,annak ellenére,hogy nem a megszokott környezetében volt. Majd megírom, hogy sikerült a kirándulás.

Üdv Mindenkinek

Netty

Kép
netty11

Pfu Diadora! Tényleg a Tietek a Tescós? Kép
Tegnap ott volt a Párom először, csak elfelejtette felírni a jelszót, ezért ma vissza kellett mennie. KépKép
A Fehérhegyi Víztoronynál voltunk, a Tettyén a vízmosta kőnél, a Havi-hegyen, a Zsolnay Mauzóleumnál és a Tescónál.

Alig várom már hogy mi is eldughassunk valahova, annyi hely van, amit szeretnék másnak is megmutatni. Kép

A kirándulós része is be van tervezve, bár a ház miatt ez nyűgös, de nem fogjuk azt sem kihagyni. Már megígértem Katának hogy jövő hétvégén ha nálunk lesz, elmegyünk le Melegmányba és esetleg rejtünk is. Kép

Ahogy írod, Ti már jóval több helyen jártatok. Mi még csak amolyan kezdők vagyunk. Képzeld el, tegnap a Havihegyi megtalálásnál a füzetkébe az volt írva, hogy egy másik pár előttünk 18 perccel járt ott. Ha nem a Tettyére megyünk először, pont találkozunk velük. Kép A Tettye is nagyon izgi volt, hogy úgy keressük a dobozkát hogy a játszótéren játszó millió ember ne vegye észre hogy mit matatunk. Nekem nagyon tetszik ez a dolog, biztosan más helyet is meg fogunk ez miatt látogatni. Kép

Monee

Monee

monee85

Hahó,
csak egy percre tudok beugrani...

Viki,
én kérdeztem a börzét, köszi Kép

Zóra,
csak ma megy a szám, tegnap elsodort az élet, bocs. Amúgy ha könyvet kerestek, pont most néztem, a Kismamában hirdetnek egy más szemléletű alvós könyvet, hosszú évek toporgása után most jelent meg magyarul - Sears: Éjszakai gondoskodás. Én még angolul olvastam részleteket belőle, nagyon szimpi volt. A Kismama adta ki most magyarul. Ez nem "módszer", inkább segít megérteni, miért viselkednek éjjel a babák úgy, ahogy.

Marcsy,
a dokinéni szoptatáshoz való hozzáállása nekem továbbra sem tetszik, de gondolom, téged nem is ez zavar igazán, nem úgy festesz, mint aki nem tudja, mit csinál.
Anno én váltottam, méghozzá a saját egykori gyerekorvosomat "cseréltem le". De én elég radikális vagyok, ha a dokival nem értek egyet, akkor vitatkozom ;) Mi Engel Miklóshoz járunk, csak jót mondhatok róla. Jókat hallottam Bodor Editről is, de biztosan vannak még jó gyerekorvosok a városban, érdemes körülnézni.

Üdv
Kriszi
kriszi

Sziasztok!

Monee!
Látom új hobbit találtálKép. Biztos érdekes lehet ez a keresgélés, ahogy Dia is írta. Nekünk sajnos nincs gps-ünk, majd meglátjuk belevágunk-e. Apukám sajnos azóta is kórházban van egyébként, keresik a bajt és próbálják beállítani a vérnyomását, remélem minden oké lesz. Ahogy beszéltem vele elvan, csak bosszant, hogy az anyu "eltúlozza" a dologot és az az érzésem, így akarja az aggodalmát átpakolni másra. Vagy lehet, hogy ő nem is aggódik annyira már, csak a fontos, hogy más parázzon. Mindegy, nem tudom, remélem nem tart sokáig.

Az nem pánt a gatyámon, hanem ez kismamanadrág, az egy rugalmas pocakbetét, ami hozzá van varrva az anyaghoz. Alapban takarja a pocakom, csak most letűrtem, hogy jól látszódjonKép. De valóban vannak olyan övszerű dolgok is, részben azért, hogy támasszák a hasat, meg van olyan is, amivel kigombolva, lecipzározva tudod hordani a régi nadrágot (mondjuk én ebben nem hiszek, igza nem is próbáltam, de kényelmetlennek tűnik, és "balesetveszélyesnek" nehogy lecsússzon a gatya).
Egyébként még 2 hónap van vissza.

Zóra!
Mi a Tildyben lakunk. Ti? Biztos láttuk már egymást jártunkban-keltünkbenKép.

Marcsy!
Örülök, hogy végre picit megnyugtatóbb híreket kaptálKép.

Netty!
Tényleg szépen gyarapodik Máté. Jó utat kívánok a hétvégére? Merre szoktatok járni? Én a 63-as úton lévő első faluból származom (mármint ha Szekszárd felől megyünk). Ha arra mentek dobj egy nagy csókot a kisöcsémnek a nevembenKép.

Az a helyzet, hogy mostanság nagyon rosszul alszom, éjszaka 3-kor még mindig ment a foci a hasamban, de már este 10 óta. Hol fáztam, hol izzadtam, viszkettem, minden bajom volt. Ennek ellenére napközben sem vagyok álmos, sőt, tegnap a nagy örömre, hogy maradhatok még itthon nagy ablakmosást rendeztem. Néha van 1-2 mélypont, mikor majd' összeesek, de viszonylag éber vagyok (most még)Kép.

Holviola? Annaviola? Nagyon babáztok?

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska

Monee!

A víztornyos is a miénk...
Igen,ez tök érdekes.Tavaly úgy jártunk ,hogy éppen bloggoltunk ,amikor jött egy nő és rákérdezett,hogy nem cacherrek vagyunk-e?Csináltunk együtt képet, meg tök jót dumcsiztunk.A nő egyébként Budapesti volt.

Tündi megtalált az iwiw-en!
Tündi, ide is jöhetnél többet, legalább néha-néha!

Sziasztok!!
diadora

Sziasztok!

Monee, Diadora!!
Párommal és barátainkkal mi is járjuk a Mecseket, geoládákat kutatva, legutóbb pont hétvégén voltunk a Zrinyi emlékműnél Szigetvár mellett! Sajnos a várnál lévőt nem találtuk meg, kicsit mocsaras volt a terület, nem gumicsizmában voltunk Kép
A Rotary-körsétányon lévő se kutya, ti megtaláltátok? Jól eldugták, ráadásul a GPS is bekavart!

Marcsy!
Úgy örülök, hogy megoldódni látszik a dolog!

Viki!
Petike nagyon szépen fejlődik, köszönjük a képeket!

Hódocska!
Azért irigylem a rengeteg energiádat, de pihenni se feledkezz el néha Kép
Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni!
Tudja-e valaki közületek, hogy Pécsen hol lehet társastánchoz cipőt venni? Állítólag van ilyen üzlet, de az interneten nem találom.
Egy cím, vagy konkrét név telefonszám sokat segítene!
Vagy a bajai topicba írjon, aki tud segíteni ez ügyben, vagy lehet privátot is a balazscsalad@fibermail.hu e-mail címre.
Előre is köszi!
Balázsné Angi Bajáról
cipó

Szia Cipó!

Az Irgalmasok útján (a Konzumtól a Széchenyi térre menő utca) van a Pinokkió játékbolt a bal oldalon. Néhány házzal fölötte be kell menni egy kapualjon, itt van a Foxtrott nevezetű "táncos" bolt. Be kell menni a kapualj végére, itt van egy üveges ajtó, ha nincs nyitva kaputelefonozni kell. Ha átjutottál az ajtón, utána rögtön jobbra be egy másik ajtón és fel az I. emeletre, itt van a bolt. Nem tudom hogy itt tudsz-e majd megfelelő cipőt venni (mert ugye azt méretre készítik), de minden mást is van a boltban, úgyhogy gondolom ők tudnak majd segíteni. Katának mi is itt szoktunk vásárolni.

Üdv.: Monee

Monee

monee85

Jevy26!

A rotary ládát is mi rejtettük!Akkor végül nem is tudtatok meg a jelszót? Páran telefonáltak, mert tényleg jól el lett dugva,de végül is mindíg meg lett ,egy kis segítséggelKép
Az én kedvenc helyeim:Püspökszentlászló és Óbánya.
diadora

Túrázó csajszik!

Szeretném kikérni a véleményteket.
A Párom testvérének van két gyermeke és miután mindkettőt szeretem, szeretném jövő héten elvinni őket kirándulni (persze a "mi" lányunkkal együtt). Ott a bökkenő, hogy a kisebbik csak két éves lesz nemsokára. Mindenki néz rám mint egy bolondra hogy mit akarok én hogy a Picit is elvisszük. Mellesleg agylágyulást kapok ettől, hogy így állnak hozzá a dolgokhoz, de lehet hogy én tévedek. Mondjátok meg kérlek, hogy tényleg olyan lehetetlen dolog elvinni egy két éves gyereket kirándulni egyet?!
Nekem az a tervem, ha lesz gyerekünk akkor kirándulni, autóversenyre, mindenhova, elvisszük majd magunkkal, mert szerintem megoldható. Vagy mégsem?! Kép

Diadora!

Tök jó hogy ilyen aktívak vagytok! Kép
Én amikor általános iskolás voltam, akkor szinte minden hétvégén kirándulni mentünk egy kisebb csoporttal. Sajna azóta nem volt ilyenre lehetőségem és az még sajnább, hogy rengeteget el is feljtettem hogy merre jártam (pedig nagyon sok helyen voltunk). Nagyon tetszik ez a geocaching, mert így legalább a Páromnak is van kedve eljönni kirándulni egy kicsit. Nekem nagyon hiányzik. Igazából sosem voltam egy sportmániás, nem szeretek futni, biciklizni, stb., de gyalog akár a világ végére is elmennék. Kép A Rotary-n még nem voltunk, de tervben van. Hétköznap megpróbáljuk a belvároshoz közeli (autóval is megközelíthető) helyeket végig járni és jövő hétvégén elmegyünk rejteni egy több ládásat. Tegnap a Bazilikánál voltunk, a geolakatnál és a Jakováli dzsáminál. Ma rossz az idő, uh. sztem nem megyünk sehova.

Üdv.:
Monee

Monee

monee85

Marcsy!

Én is örülök hogy a kiscsajszival jól alakulnak a dolgok! Kép Sajnállak, hogy ennyi probléma van vele, gondolom Te sem erre számítottál amikor a harmadikat bevállaltad. Kép

Hódocska!

Remélem apukád jobban lesz! Tudod, nekem az a véleményem, hogy az idősebbek néha azért csinálják a "műsort" mert a környezetük ezt várja el tőlük. Sokkal feltünőbb aggódni, mint nyugalommal és bizalommal várni és tudni hogy a családtag felépül és minden oké lesz. Társadalmi konvenciók... :/

Az viszont jó, hogy nemsokára a kezedben tarthatod a Picúrt és hogy végülis minden rendebenvan vele. Hát istenem, ha nem lesz egy áltagos gombóc fejű bébi, akkor sem dől össze a világ, akkor sem fogjátok lecserélni gondolom. Kép Köszi az infót a hastakaróról, több lányon láttam már ilyet és nagyon divatos.
A babaszoba elkészült? Kép Rakj ám fel képet a bútorról! Kép

Nah, dolgozok egy kicsit vagy mi. Legalább addig még más nem szól hozzá a fórumhoz. Kép

Monee

Monee

monee85

Diadora!
Végül mi is megtaláltuk, a Rotary-n lévőt, de azért kerestük 4-en, jó sokáigKép. Az volt a baj, hogy valaki azt mondta, hogy az úttól lefele van, 10 m-re, hát ehhez képestKép
Hány ládát rejtettetek eddig el? Tök jó, hogy ilyen aktívak vagytok!

Monee!
Szerintem minden temperamentum és felfogás kérdése. Az biztos, hogy felnőttkorában is az az ember lesz aktív, természetkedvelő, aki gyerekkorában is sokat kirándult. A testvérem főnöke, a két hónapos gyermekével a hátán ment Dél-Afrikába túrázni, igaz ő finn állampolgár, talán nekik kicsit lazább a szemléletük e téren. Semmi gond nem volt! Korábban mi is sokat jártuk párommal Európát (sátras-túrás utakon voltunk), először furcsa volt, hogy egészen pici babákat is láttunk, amint apjuk a hátán viszi őket, aztán már nem is csodálkoztunk. Másképp látják ők a világot, hozzáteszem, hetvenéves emberekkel is találkoztunk túráink során.
Szóval hétvégén hajrá, csak legyen jó időKép

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Kriszi!
Köszi szépen! Bár nem tudom mikor lesz időm olvasni. Ha lesz az meg azt jelenti, hogy alszik a picúr.
Hódocska!
Mi a Nagy Imre 114-ben lakunk. A Tildy merre is van? Jobbulást apukádnak!
Netty!
Köszi a tippet, kipróbálom! Most épp alszik. Két napja napközben letudom tenni. Persze nem a kiságyba. A pelenkázón már 3 alkalommal elaludt. Most a kanapén. Lehet, hogy kemény neki a kisáágy.
Marcsy!
Tök jó, hogy kezd helyre állni a babucid evése. Tökre meg tud rémülni az ember ha valami gond van ezekkel a törpékkel. Mennyi idős a picid?

Tök jó ez a túrázás. Mi is sokat mentünk erre-arra amíg tudtunk, de nem sokára már mehetünk Andrissal is. Alig várom. Viszont a kullancsoktól nagyon tartok. Ti nem?
Üdv Mindenkinek!

Kép
zóra

Sziasztok!

Jevi!
Igyekszem pihenni is (na jó, most puha lenne az orrom, ha megnyomnádKép ), az a baj, hogy míg dolgoztam, mindig arra vágytam, hogy legalább néha lehessen 1-1 olyan napom, mikor pizsiben járkálok, olvasok, lazulok. Kezdek rájönni, hogy ezt a NAPOT lassan meg kellene ejtenem, mert pár hét és utána kb. 2 évtizedig nem lesz erre esélyemKépKép.

Nagyon jó, hogy te is, Monee, meg Diadora is ennyit kirándultotk/tatok, aktívak vagytok. Nem akarom megint a férjemre fogni, de ő nagyon itthon-ülős fajta, alig lehet kirobbantani. Imád aludni és a gép előtt ülni (dícséretére legyen mondva, hogy éjszaka is képes tanulni és nem csak haszontalan dolgokat csinál). Én nagyon bízom benne, ha már fürge-nyuszikánk itt lesz, néha rá tudjuk venni, hogy jöjjön velünk mindenfelé. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog majd hozzáállni a kérdéshez.

Monee!
Szerintem lehet 2 évessel kirándulni, csak arra is készüljetek fel, hogy esetleg elfárad, megunja. Õ volt veletek a Plazanal?
A babaszoba még nincs készKép múlt hétvégén párom bedobta az unalmast, teljesen kikészült az elmúlt hetekben a munkahelyén. Most kaptam ígéretet, hogy belevágunk, nem tudom meddig jutunk, mert szeretném apósomat megkérni, vigyen el apuhoz is Szekszárdra, sokmindent kéne venni is és nem akarok hétfőn (ünnepnap) fúrni, ha lehet. Én is utálom az ilyet.
Az a helyzet, hogy férjemre most nagyon-nagyon ráférne pár nap szabi, sajnos nem tud eljönni, kicsit kezdenek minket ellepni a hullámok, de majd kidugjuk a fejünketKép.

Zóra!
A Tildy a Nagy F. tér és a Szabó E. tér után van (legalábbis az a ház, amiben mi lakunk). A 114 meg gondolom szintén erre felfelé, azért gyanítom, hogy már talizhattunk.Kép

Megyek eszem, mert korog a hasam (ilyen is régen voltKépKép ).

Kép
hódocska

Monee!

Mi,vittük kirándulni a Balázst már 3 hónaposan is!
Szerintem nem lehet elég korán kezdeni...
Szerintem olyan helyre menjetek amit meg lehte közelíteni autóval és keveset kell gyalogolni.
Nagyon szép a Réka-völgy,ott lehet főzni is pihenni is,pancsolni is ha jó az idő,mert van patak.Jó hely még Mecseknádasd mellett a schlossberg,a pusztabányai rét...Mindenhol el lehet tölteni akár 1 egész napot is és garantáltan jól fogják érezni magukat a gyerekek.
Remélem jó tippeket adtam a hétvégére.
sziasztok dóri
diadora

Diadora!

Kell vennem egy Mecsek turista térképet. Ami otthon van az régi, a neten meg nem lehet találni semmi ilyet. Nem tudom hol van a Réka-völgy, csak sejtésem lehet hogy a Réka vár környékén. Igazából Melegmányba akartam levinni a kis családot. Tripamerfáig el lehet menni kocsival és onnan nincs olyan őrült messze. Van víz, főzési lehetőség ott is és ha a kicsit fel kell cipelni az aljból, akkor sincs tragédia. Ráadásul van Geoláda is ott. Kép
Igazából én inkább szomorúnak tartom hogy mindenki így gondolkodik a Törpéről. Valószínű ott rejlik a probléma, hogy sem a szüleinek, sem a mamáéknak nincs annyi türelme hogy el merjenek vele indulni. Valóban egy gonddal több, hogy ilyen pici, de semmiképen nem teher.

Hódocska!

Igen, az a kis szöszke hapsi. Kép

Zóra!

Én arra gondoltam, hogy befújom büdösítővel a gyerekeket (nem mintha bíznék benne hogy használ), legalább tettünk valamit, hogy ne legyenek agyoncsípve. Ha kullancs lesz, akkor műtünk, jobban nem tehetünk. Kép Mellesleg majd egy kapucnis pulcsit kérek a kicsinek. Van egy rész erre felé, ami elég csalános-dzsungeles, nem akarom hogy összecsipkedje valami a fejecskéjét.
Tudjátok azt gondolom, hogy ez dettó ugyanaz a hozzáállás mint amit meséltem a Plázánál, oda sem akarták hogy elvigyem. :/ Kép

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!
Zóra!
Még csak 2 hónapos a piciKép Ma már egész szépen evett, sokkal kevesebbet sírt mint eddigKép
Monee!
Mi nem olyan régen voltunk az állatkertbe és a Kriszti is ott volt velünk. A levegő jól ki tudja húzni az ilyen kicsiket.
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Monee!

Igen, a térkép tényleg jó ha van!Kép
De a geocaching oldalakon van térkép meg pontos leírás, ott mindent megtalálsz.Ezeken a helyeken is van láda ,azért ajánlottamKép
A kullancs ellen tényleg nem lehet sokat tenni mert azt hiszem ezeket a piciket még oltani sem lehet ,csak 3 év felett,ha minden igaz!
A réka völgyhöz,ha jól emlékszem betonút vezet ott talán kisebb a kullancsveszély.Pusztabányára kocsival végig be lehet menni.

Jevi26!
Nincs olyan sok,azt hiszem 7db.

Kép
diadora

Sziasztok!

Tök jó, hogy ennyire szerettek kirándulni!!!

Íme Peti, a mai szerzeményünkben:
Kép

Viki+Peti 32+0

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Zóra,
a szám 06 70 62 66 339, Wágner Krisztina. Először csak neked akartam levélben, de rájöttem, hogy a profilban nem adtál meg címet Kép Na mind1, Kriszta úgyis hirdet a Zsebibaba füzetekben is, csak jól jön neki egy kis plusz reklám Kép (Én nem kapok részesedést Kép ).
Ja, ez a pelenkázón-kanapén alvás ismerős, az én kölkeim is inkább aludtak máshol, mint a kiságyban. A fiamnak most nappalra a mózeskosár szivacsa van letéve a szőnyegre, ha véletlenül nem ébred fel azonnal, ahogy megtömte a hasát Kép Ugyan már lelóg róla keze-lába, de még ide lehet a legjobban letenni, és garantáltan nem esik róla nagyot Kép

Monee,
mi ugyan nem ennyire radikálisan vittük-visszük a kölköket, de ennek megvan az oka. Mindkét kölök rém faxnis evő és alvó, ha szokatlan körülmények vannak, képesek voltak már pár hónaposan is gyakorlatilag táplálék és folyadék és alvás nélkül elpörögni egész nap - ez meg az én idegeimet tépte cafatokra, úgyhogy már nem is tudtam élvezni az egészet. De azért Cicót öt hónaposan hurcoltuk nagyihoz az Alföldre, illetve nyolc-kilenc hónaposan cepeltük hátiban a Mecsekre. Másfél évesnél picit nagyobb volt, amikor a saját lábán megjárta Égervölgyet Kép És most húsvétkor nekiindultunk mindkettővel megint a nagyihoz. Az út kb. egy órával tovább tartott, mint amikor anno Apával ketten mentünk (mert meg kellett állni egyszer szopizni-ebédelni, és mert még áradt a Tisza), és attól eltekintve, hogy Zeze induláskor kicsit kidobta a taccsot, meg hogy nemigen ettek útközben semmit (na bumm), semmi gond nem volt. Irigylésre méltón jól bírták a gyűrődést, órák hosszat bepréselve az autóba (elég szűken is voltunk a két gyereküléssel hátul), majdnem jobban, mint én Kép Szóval sok mindent lehet, csak akarni kell.
A majdnem kétéves meg egész biztosan nagyon fogja élvezni a kirándulást, csak valószínű, hogy gyakran meg kell vele állni, hogy kicsit pihenjen, futkosson, bogarásszon, ne unja el a folyamatos vándorlást stb.

Marcsy,
kitartás, most látom, hogy Krisztike még milyen pici Kép Ilyenkor még rém nehéz tud lenni, pláne ha a kölkec nem egy eszem-alszom alkat. Szerintem érdemes a szoptatással minden körülmények között próbálkozni. De egyre mérgesebb vagyok a dokinénire, nem hallott még a cumizavarról??? Na mindegy, nem puffogok innen kívülről, nem is ismerve az egész helyzetet. Mindenesetre kitartás, érdemes nagyon határozottnak és bizakodónak lenni, azt a kölök is érzi, és jó hatással van rá. Örülök, hogy javulni látszik a helyzet.

Üdv
Kriszi
kriszi

Hódocska!
A Nagy I. 114. lefelé van a Kovács cukival majdnem szemben.
Kriszi!
Köszi. Pedig adtam meg e-mail címet.Bár a férjem nem nagyon lelkesedik a kendőért mert abban Õ nem tudja cipelni. Hát tényleg elég nőies.
Marcsy!
Az én kisfiam is 2 hónapos pontosabban kedden lesz. Most alszik. Ebben az időpontban már 3 napja letudom tenni. De az éjszakát még mindig az apukáján fekve tölti. Az a gond, hogy már nem merjük letenni mert félünk, hogy annyi a pihenésnek.
Viki!
Nagyon édi a kisfiad!
Üdv Mindenkinek!

Kép
zóra

Zóra,
van nekünk kengurunk is - a párom vette, mert a kendőt nőiesnek találta Kép - , az első időkben mégis ő is kendőben hurdolta a kölköt. Mert abban úgy be lehetett kötni, hogy teljes testével hozzánk simult, a fejét is bele lehetett húzni, így az is meg volt támasztva. Ja és a lábait is jól támasztotta. Arról nem beszélve, hogy vinni is sokkal kényelmesebb - nekem legalábbis az volt -, mint a kengurut, mert jobb a súlyelosztása (meg a hiperszuper "hegymászós" kengurunk pántjai pont a mellemen nyomódtak végig Kép ). Én nem is vittem kenguruban Zezét egyáltalán, a párom is főleg mostanában vitte, amikor egyedül sétáltatta a kettőt (így jobban tudott Cicóval foglalkozni). Bár tény, hogy egy összevissza bütykölt kendő jobban néz ki egy nőn Kép
Na ahogy gondoljátok. Nekem nagyon bejött. Jobbára olyanokról tudok, akik szeretik. Akik esetleg nem, azok azért - már amiről én tudok -, mert kicsit macerás megkötni, főleg az első időkben, míg az ember be nem lövi, hogy pontosan milyen hosszban, milyen szorosra stb.
Amúgy van egy hordozókendős topik is itt, az Életmódban. Nézzétek meg, mielőtt döntötök Kép
Belealszik a kölök a szopiba amúgy? Mert ha igen, érdemes azzal próbálkozni - főleg éjjel -, hogy fekves szoptatsz, és úgy maradtok Kép Sokkal pihentetőbb, mint ülve kepeszteni.
Üdv
Kriszi
kriszi

Egy kép rólunk:
Kép

Kép
zóra

Sziasztok!

Nem nagy a forgalom errefelé... Kép Gondolom mindenki május 1-jézni van ilyen csodás időben! Kép

Mi dolgoztunk a hétvégén mindkét nap, a mai napot viszont meghagytuk pihenőnek. (Amit persze úgy kell érteni, hogy a hetek alatt elmaradt itthoni munkát ma pótolom be. Kép Kép)

Zóra!

Nagyon szépek vagytok! Aranyos a kis manókád!

Kriszi, Diadora, Jevi!

Köszi a tanácsokat, de asszem lefújom a hétvégén a kirándulást. Van több ok is, de legfőképpen az, hogy amikor elkértem az anyukájától a Párom két unokaöccsét, akkor hirtelen az egész család ráugrott a kirándulós ötletre és mindenki akar jönni. Ennek több okból nem örültem, 1. azért mert kettesben a kölykökkel akartam menni, 2. mert borzalmasan hangos a család, amolyan olaszos stílus és én ezt nem mindig bírom elviselni, én ennél sokkal-sokkal nyugodtabb vagyok, 3. mert a két fiú unokatesó a szüleik jelenlétében kezelhetetlen és nem akarunk egész végig gyereket nevelni, 4. mert utálom ha valaki így hívatja meg magát. KépKép Úgyhogy valószínű nem megyünk sehova, teljesen el is ment tőle a kedvem.

Viki!

Szuper ez a kép Petikéről! Kép

Hódocska!

Ugye pihensz? Kép Tudtatok valamit csinálni a baba szobán? Jobban van apukád?

Üdv.:
Monee

Monee

monee85

A kendőkről van egy oldal: www.babakozelben.hu
Nagyon jó, nekem nagyon tetszett. A választékból is megtaláltam ami nekünk is lesz majd egyszer, a neve kötős kenguru. Nézzétek meg, sztem érdemes. Szabásminták is vannak fent, de alapból sem vészesen drágák a termékek.

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Az elmúlt napokat háznézegetéssel töltöttük. Úgy néz ki, kapunk hitelt és belevágunk még a picúr születése előtt.
Ti mit tudtuk (akármilyen info megteszi) Kővágótőttősről?

Gira
Vendég

Sziasztok!

Zóra!
Te is ismerős vagy nekem, tuti, hogy láttuk már egymást valaholKép. Babókád is nagyon tündéri, szépek vagytokKép.

Gira!
Én sajnos nem sokat tudok arról a aközségről, igazán térkép nélkül még azt sem, hogy pontosan merre vanKép. Azért sok sikert a hitelhez, meg házvásárláshoz/felújításhoz. Mikorra jön nálatok a babuci? Szept-okt?

Monee!
Remélem haladtok a házzal és ma tudtatok kicsit lazítani is, bár az idő egész eddig pocsék volt. Mi is dolgozgattunk a babaszobán, fúrtunk-faragtunk. Tegnap elmentünk meglátogatni aput, köszi a kérdést, úgy láttam egész jól van, örült nekünk, próbált viccelődni (ahogy mindig is szokott), inkább felőlünk érdeklődött. Nemrég viszont beszéltem vel telefonon és már egyáltalán nem volt jó kedvében. Szerintem nagyon unja már a kórházat (le is van pukkanva az épület borzalmasan). Én is sajnálom, hogy még a jövő héten is bent kell lennie, de egyszer majdcsak kiengedik és akkor prücskörészhet tovább az udvarban, kertben.
Köszi a kendős oldalt. Én is még vacillálok, de valamire szükségünk lesz.

Viki!
Nagyon aranyos Petike! Milyen a fa járóka?

Na, megyek is, sziasztok: Timi

Kép
hódocska

Sziasztok!

Monee! köszi KépKépKép

Zóra!
Nagyon szépek vvagytok, tündéri a kicsikéd! Kép

Gira!
Sajna nem ismerem Kővágótöttőst, de sok sikert a keresgéléshez!Kép Na meg a hitelhez is! Nekünk már mondták, hogy egy kicsit csúszásban vannak, így a 30 nap helyett olyan 6 hét lesz az elbírálás, és még nincs vége................Kép

Viki+Petike

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Hódocska!

Na ezt kb. egyszerre írtuk! Kép
Neked is köszi Kép
A fa járóka egyelőre nekünk jobban tetszik, mint Petinek! Az a fotó az első benttartózkodáskor készült, és persze mint minden új dolog először nagyon érdekes! Kép De annyira nem gáz a helyzet, már van olyan, hogy 5 percig elvan benne csendben, de nem most Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Gira!

Hááát, nekem Kővágőtöttösről nem sok jó jut eszembe, de lehet hogy azért, mert Kővágószőlős egyáltalán nem tetszik nekem. KépKép

Ha nem Pécsbe gondolkoztok én azt ajánlanám Nektek, amit annak idején (nem rég Kép) mi is csináltunk. Húztunk Pécs körül egy 20 km-es kört és elindultunk kocsival a falvakban, néztük az eladó táblákat. Az az igazság hogy mi először Ócsárdon néztünk egy házat, de mivel az nem tetszett annyira, ezért indultunk el. Körbe jártunk mindent, aztán végülis visszaértünk Ócsárdra, igaz egy másik házba. Ha kicsit több pénzünk lett volna, akkor én inkább Magyarsarlós, Bírján, ill. Görcsöny felé húztam volna, de azért így sem rossz. Mellesleg Ócsárdon még eladó az a ház, amit először néztünk, akkor 6,5 milliót kértek érte. Ha nem titok, akkor elárulod hogy mennyi pénzért szeretnétek Ti venni valamit?
6 hét, ki volt aki ilyet mondott? Kép Kép Nekünk biztonságból 3 hónapos szerződést írt az ügyvédünk (mert hogy ennyi ideig sosem szokott eltartani) és éppen néhány nap volt hogy nem csúsztunk ki belőle. Gira, ha vidéki okmányirodához tartozik majd a ház, nagyon a torkukra kell lépni, mert képesek 3 hétig olyanon elszórakozni, amit 3 nap alatt kötelességük lenne megtenni. Kép

Hódocska!

Örülök hogy apukád jobban van! Kép
Annak is, hogy készül a bébitek szobája. Kép
Én ma egy rövid ideig megint példát kaphattam az abszolút következetlen gyerek nevelésből, de asszem ez sosem lesz másként a Párom tesójáéknál.
Csodák-csodájára ma délutánra kisütött a nap, úgyhogy mindjárt neki is kerekedtünk geocache-lni. A Pécsi Sétát csináltuk meg, de a 4., a virtuális ládával bajaink voltak, ugyanis a GPS-ünk megőrült. Vannak lehetőségek, remélem valamelyik évszám jó lesz.

Az nagyon tetszett ezen a hordozós honlapon, hogy ehhez a kengurúhoz, amit én néztem fent van a szabásminta és akár Te is meg tudod csinálni otthon, nem kell feltétlenül sok ezerért megrendelni. Akkor olyan színű, vagy mintájú lesz, amilyenre szeretnéd és annyit csinálsz belőle amennyit akarsz. Kép

Viki!

Remélem Peike hamarosan megszokja a kis kuckóját! Kép Csináltatok vele valamit azóta hogy egyénibb legyen neki?

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Tegnap igen hidegben ,de annál nagyobb kedvvel grilleztünk itt, nálunk a házak között a szomszédokkal.Nagyon jó volt a hangulat a gyerekek ájulásig rohangáltak délelőtt 11- este fél 8-ig!Ez az idei már a második majális volt, amit együtt töltöttünk,jövőre folytatjuk...
Pár kép a hangulatból:
Kép KépÜdv: Dóri
diadora

Sziasztok!

Viki!
Mi inkább olyan hálós járókában gondolkodunk, mert az ált. kisebb, de még odébb van. Azért kérdeztem, hogy milyen, van-e esetleg valami plussz, amiben ez jobbKép. Reméljük Peti is megszokja.

Monee!
Tegnap du. valóban kicsit jobb lett az idő, gondoltam is rátok, vajon nekiindultatok-e valamerre. Ezek szerint igen.Kép

Diadora!
Nagyon jók a képek és az is, hogy ilyen összetartó szomszédaitok vannak. Gondolom nem volt ott az egész ház, de már az is sokat jelent, hogy a "kimaradók" nem háborognak. (Vagy igen?Kép ) Hát ha van hozzá partner, akkor tök jól meg lehet az ilyesmit oldani még társasházban is, örülök, hogy sikerült (bárcsak az idő is jobb lett volna)Kép

Kép
hódocska

Sziasztok!

Csak szeretném megkérdezni tőletek, hogy valakinek van-e kedve a topik tábláját vezetni? Tájékoztatásul: excel fájlt kell javítani, majd átmásolni egy képszerkesztőbe, ott jpg formátumként elmenteni, átméretezni, és így lehet feltölteni a topikba.
Vendég

Tündi!

Küldd át nekem! Enélkül úgy sem tudom ki-kivel van. Kép Meg kéne a randit is szerveznünk valamikorra!

Monee

Monee

monee85

Monee!

Mi is ilyen körhúzós módszerrel csináltuk, bár nálunk az sem volt elhanyagolható szempont, hogy az északi részen legyen a kilátás miatt (A férjem a Kárpátok között nőtt fel és hiányzik neki a látvány Kép ) Kővágótöttösön már konkrét házat néztünk ki és ma elindítjuk a hitelkérelmet. 12 km-re van ide, és a ház a falu központjában van. 5 milliót kérnek érte, ami szerintem barátságos Kép Csak most megijeszettetek ezzel a hitelbírálati idővel. A picúr aug 15-re van kiírva és hát legyünk őszinték: szorít az idő. :|

Gira
Vendég

Gira!

Írtam már egyet Neked napközben, de úgy látszik elveszett. Kép

Ti is annyiért veszitek a házat, mint mi a mienket. Ez az ár sztem nagyon barátságos, pláne a pécsi árakhoz hasonlítva. Milyen állapotban van egyébként a kéró? Tudsz felrakni képeket? Hol akarjátok felvenni a kölcsönt?
Időtök tényleg nincs sok, de a kölcsön addig biztosan meg lesz. Kép Nálunk az volt a baj, hogy nem fogadta el a bank az először kért összeget, csak jóval kevesebbet és nekünk is keríteni kellett valamilyen megoldást erre a helyzetre. :I
Remélem azért nálatok jóval jobban alakulnak a dolgok, mint nálunk. Kép

Tündi elküldte a táblázatot, de még annyira nem néztem meg. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy kitörölte saját magát közülünk. KépKépKépKép

Voltunk ma is geocachingelni. Felszabadulási emlékmű, Franica emlékmű kipipálva. A Francia nem volt egyszerű, mert sok volt a szemét. Viszont annyival tapasztaltabbak lettünk, hogy szikla alatt, kövekkel befalazva nem csak geoládát lehet találni, hanem fehérneműket is. KépKépKépKépKép

Mejek aludni!
Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Most nézem, hogy jövő héten rendezik megint a "Születés hetét" és kérdésem lenne,ha tudtok rá válaszolni. Minden napra van egy csomó előadás megnevezve, amik nagyon érdekesek, csak az nincs sehova odaírva hogy melyik, hol és mikor kezdődik. Hogyan lehet ezt kideríteni?
Lesz megint nyitott kórház program is, ide mindenképpen szeretnék elmenni, de ez hogy működik? Be kell jelentkezni előre a kórháznál, vagy csak odamész és körbe vezetnek? Össze várnak egy csoportot, vagy egyedül is lehet menni?
Hódocska! Asszem Te írtad, hogy voltál már ilyenen, help me kérlek!
(Ha nem történik velem semmi délutánig, akkor elmegyek ma dokihoz. Kép)

Monee

Monee

monee85

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?